véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngAmit eddig csak sejtettünk, azt ma már tudjuk is - a magyar sajtó többsége (50-55%-a?) nem tudósít, hanem megmondja, mi történik. Mi pedig jobb, ha beletörődünk, ha nem az történt, akkor is az történt (emlékszünk arra bizonyos hóviharra és az alternatív történelmére?). Ha nem úgy látjuk, ahogy láttatni akarják, a mi bajunk, de vegyük tudomásul, úgy kell látnunk, ahogy ők akarják, hogy lássuk:

“Ma már a média 50-55 százalékát mi uraljuk. Mi mondjuk meg, hogy mi történik.” (Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője)

Tehát aki abban a tévképzetben élt, hogy a magyar média tudósít, azaz híreket közöl objektív (vagy időnként kissé szubjektívebb) formában, az végképp leszámolhat ezzel az illúzióval - hiszen a "megmondás" igen messze áll a tájékoztatástól, és ráadásul ez nemcsak a Fidesz-közeli médiában van így, hanem a közszolgálatiban is. Különben hogyan jönne össze a több, mint fele?

forrás: 444.hu

Ezek után ne csodálkozzunk, ha honfitársaink jó része nem tudja, miről mit gondoljon, hogyan álljon ahhoz, ami a csapból is folyik a nap 24 órájában - "ezekre szavaztam, de nem erre"?

"Annak idején az x-et én is a Fidesz mellé tettem, úgyhogy aktív részese voltam a fülkeforradalomnak. És igen, örültem is, hogy nyertek, megszabadultunk a Gyurcsány-féle elmebajtól (igaz volt közte Bajnai is). És akkor jöttek a meglepetések. Az első a magánnyugdíjakkal volt kapcsolatos. Én is visszaléptem, kaptam jó nagy "osztalékot" vagy mi a fene volt a neve, úgyhogy örültem is a pénznek. Minden jó volt és remek. Aztán elkezdtem olvasni az Index blogjait, aztán a saját bőrömön is elkezdtem érezni, hogy itt valami nem stimmel (oktatási ámokfutás és a többi baromság)

És most jön a problémám:

A királyi tévében viszont sorra érkeznek a pozitív hírek, hogy pl. kikerültünk a túlzott deficit eljárás alól, meg ilyen jó dolgok történtek, meg olyan jó dolgok történtek (most hirtelen nem tudok több példát), amelyek tény és való, igazak is.

És most újból elbizonytalanodtam. Lehet, hogy mégsem olyan rossz? Lehet hogy csak az elfogult álláspontok miatt látok én is mindent negatívan? (hú de gerinces dolog ez!) Nem tudom az egészet hova tenni. Látom a pozitív híreket, melyeket még a fanyalgók sem tudnak letagadni és nem hova tenni a dolgokat. Úgyhogy most már egyre jobban utálok híradót nézni, blogokat olvasni és bármivel foglalkozni, ami politika.

Azt viszont nagyon érzem, hogy valami nem stimmel ebben az egészben. És valóban tudom osztani azt az álláspontot, amit Tóta W. fejtett ki cikkében, miszerint miért utálatos ez az egész mostani rendszer."  (egy magyar választópolgár morgása)

A pszichológiában van egy elmélet, a kognitív disszonancia elmélete

"A kognitív disszonancia egyfajta feszültségállapot, amely akkor lép fel, amikor az emberben egyidejűleg két egymással összeegyeztethetetlen tudattartalom jelenik meg (...) az ember hosszabb távon nem tudja elviselni a kognitív disszonanciát, és mindent megtesz azért, hogy csökkentse magában ezt az állapotot. Ennek érdekében a legkisebb ellenállás irányába halad. A kognitív disszonanciát okozó tudattartalmak közül módosítja (vagy esetleg teljesen száműzi) azokat, amelyeket a legkönnyebben meg tud változtatni úgy, hogy az ellentmondás megszűnjön. (Mérő László)

kognitív disszonancia.pngMi következik ebből? A mai magyar média több, mint 50%-a arra kényszeríti a hírek fogyasztóit, hogy folyamatos ellentmondás-feloldásban éljenek (vajon valaha el kell majd ezért számolniuk valahol?), ez pedig erőteljes szorongással jár együtt: én nem látom jól? Vagy jól látom, de akkor a királyi tévé miért mondja pont az ellenkezőjét? Kinek higgyek? Dugjam homokba a fejem és higgyek a tévének, nekem baromi jó, "Magyarország jobban teljesít"? Vagy higgyek a pénztárcámnak (megint újabb adók), vagy azoknak a blogoknak, amelyek posztjaiban visszaköszön a saját érzetem?

Azt el kell ismernünk, az Orbán-kormánynak is vannak eredményei:

  • vannak olyan eredmények, amelyek pozitívak,
  • vannak olyanok, amelyek "hozzáértő" tálalásban eredmények (legalábbis a társadalom egy részének), más szemszögből viszont erőteljes kudarcok,
  • és vannak olyan eredmények, amelyek bizony semmilyen körülmények között - legalábbis épeszű környezetben - nem minősülhetnek pozitívnak
  • a legszélesebb réteget érintő "eredmény" viszont a társadalmi szintre emelt kognitív disszonancia.

Csináljunk egy - nem teljeskörű - leltárt, hátha jobban megértjük, mi is okoz bennünk ellenmondást és folyamatos szorongást:

  • Egykulcsos személyi jövedelemadó: történt egy jelentős jövedelemátcsoportosítás a társadalom elesettjeitől a gazdasági elit részére.  Ez gazdaságpolitikai szempontból éppen lehet racionális döntés, társadalompolitikai szempontból viszont nagyon kevéssé szimpatikus - a választók többségét negatívan érintette még akkor is, ha azt mondják, milyen nagy vívmány részesei.
  • Munkatörvénykönyv módosítás:  versenyképesség szempontjából rendben levő lehet, mégsem rokonszenves és széles rétegben kelt ellenérzéseket. A pedagógusokat sem kíméli sem az életpályamodell, sem az államosítás - a "sikertörténet"  nem áll stabil lábakon, ráadásul a tanároknak még a szülői értekezleten is magyarázni kell a bizonyítványuk.
  • Nem leszünk gyarmatok - erőteljes bank- és multiellenes fellépés: jól hangzik, kajálja is az, akinek jól jön ez a típusú ellenségkép, azonban ennek a politikának sajnos az eredménye, hogy az országban  15 % körüli a beruházási ráta, ez a mérték pedig az elkopott eszközök pótlására sem elég, másképp fogalmazva nincsenek érdemi új beruházások, ennek pedig a munkahelyek látják a kárát.
  • Teljes jogrendszerünk gyökeres átalakítása: a multi- és bankellenes szólamok és a túl gyorsan változó, kiszámíthatatlan jogi környezet, a "ki tudja, mit államosítanak holnap" vélekedés miatt nemcsak beruházások nincsenek, hanem új munkahelyek sem, mármint olyanok, amiből meg lehet élni. És ez az egyik fő oka a társadalomban lévő biztonság hiánynak, és a megnövekedett emigrációnak is (ha itthon olyan jó, és "Magyarország jobban teljesít", miért nem jönnek tömegesen haza azok, akik elmentek?).
  • Emigráció:még Orbán Viktor is elmenne, ha fiatal lenne - jól hangzik, nem? Ráadásul inkább azok mennek el, akik elégedetlenek (kormány-ellenesek), ez a Fidesznek pedig igen jól jön a következő választáskor, és az sem hátrány, hogy a kint lévők utalnak haza pénzt, ez felettébb örvendetes a költségvetésnek. Az emigráció azonban a társadalom nagyon is értékes rétegeit érinti (fiatalok és agilis középkorúak valamint az ő gyerekeik), később nagyon fognak hiányozni, amikor nem itthon fizetik az adót és a nyugdíj járulékot.
  • Árfolyam korrekció: ennek az intézkedésnek jelentősek a pozitív hatásai, bár ezzel nem értenek egyet azok, akik benn ragadtak  a devizahitel-csapdában. Ha nincs  ez az új tipusú árfolyam politika – és persze ez a szintű munkanélküliség - a devizahitelesek nem kerültek volna bele jelenlegi katasztrófális helyzetükbe.
  • Mindenáron államadósság csökkentés: történt egy államadósság elleni fellépés, de sajnos nagyon gyenge eredménnyel. Alapvetően a magánnyugdíj rendszerben benn lévő állampapírok lettek eltüntetve, ez közgazdasági szempontból valószínűleg nem volt hülyeség, de  ez ennyi  és nem több. A jelenlegi helyzet pedig minden, csak nem rózsás, viszont nagymértékben segíti a hír pozitív beállítását az, hogyan számolják és mi a királyi tévés tálalás. Meg az, hogy elfelejtik megemlíteni, hosszabb távon hova is vezethet ez a mindenáron adósságcsökkentő gazdaságpolitika.
  • Költségvetési kiigazítás: ez megint helyes lépés volt, de. A probléma most is az, hogy kitől is vették el a pénzt. Két fő csoport volt: a szegények, (ez szimplán gazdaságpolitikai szempontból nem ostoba dolog, viszont embertelen, bár ismerjük a szlogent, a "megszorításokat nem a zemberek fizetik meg") illetve a külföldi befektetők. Ez utóbbi sem  eleve ördögtől való, de a kivitelezés során sokkal jobban kellett volna  a befektetési és munkahely teremtő hatásokra figyelni. Cserébe viszont jól lehet kommunikálni, a híresen idegengyűlölő magyarok többségénél bejön ez a demagógia, a szegények meg majd megértik, hogy havi 47 ezerből meg lehet élni (és valamit rosszul csinálnak, ha nekik nem jön össze, lehet, hogy azért, mert nincs kecskéjük?)
  • Mezőgazdaság: itt is történtek lépések az életképes birtokszerkezet kialakításáénak  irányában - ha szimplán gazdasági szempontból nézzük az ügyet, akkor az "mellékes", hogy az új nagybirtokos réteg mennyire rokonszenves személyekből áll (a többség mondjuk utálja őket és ez nem véletlen). A baj azonban az, hogy itt is szükség lenne a külföldi befektetésekre, piaci kapcsolatokra, termelési kultúrára, amely most alapvetően nem áll rendelkezésre.
  • Felsőoktatás: léteznek olyan rendszerek, ami felé a jelenlegi fideszes tandíj-politikával haladunk (például az USA-beli), de más modellek, például a finn,  a dél-koreai,  a német, az izraeli vagy az osztrák  éppen fordított irányba igyekszik és az oktatási rendszer  kiterjesztését és színvonalának emelését tűzte ki célul. "Aki tandíjat fizet az ingyen tanul, mert ott a diákhitel" szlogen bejöhet azoknál, akik nem akartak tanulni és irigyek arra, akik tanultak vagy épp most tanulnak, de hosszabb távon egyáltalán nem biztos (figyelembe véve a hazai fizetőképességet), hogy jó modellt választott kormányunk. (Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok?)
  • Egészségügy: történt egy jelentős forráskivonás az egészségügyből, aminek eredményeképpen az nagyjából összeomlott. És ami kialakulni látszik, az megint egy lehetséges modell (az USA meg Kína is ilyet követ),  olyan konstrukció, amely alapvetően a színvonalas egészségügyi ellátás megteremtését a család magánügyének tekinti. Ez szigorúan gazdasági szempontból nem logikátlan, de megint csak az elesetteket sújtja. Meggyőződés kérdése, hogy erről ki mit gondol - bár az első egyhetes kórházi tartózkodás után ez a meggyőződés alapvetően módosulhat. És akkor még nem beszéltünk a hálapénz kormány által elfogadott módjával és a protekciós szolgáltatás-színvonallal.
  • Korrupció: van ma egy megnövekedett és részben központosított korrupció. Ez sohasem szép dolog, de  nem a mértéke a legnagyobb gond (a banánköztársaságok is működnek valahogy), hanem az ehhez nyújtott teljeskörű jogalkotási segédlet, illetve az, hogy ez a korrupció milyen mértékű egzisztenciális kihatással van a nem kormánypárt-hívekre (lásd trafik-mutyi).
  • Igazságszolgáltatás: van egy jó adag  bizonytalanság a bíróság és az ügyészség függetlensége körül. Ez nem jó (és a demokratikus európai alapnormáknak sem felel meg), de a legtöbb embert nem érinti, szorongást csak akkor kelt, ha a választó ilyen vagy olyan okból bekerül ebbe a speciális környezetbe.
  • Hírnevünk: van egy szétzúzott  nemzetközi reputációnk - ennek közvetlen következménye csak annyi, hogy vezető politikusainkat nem fogadják szívesen kétoldalú találkozókon, ezt pedig ki lehet bírni és az átlagszavazó becsületét sem sérti, szorongó állapotot pedig végképp nem okoz.
  • Sajtószabadság: alapvetően ebből a kérdésből indultunk ki, a mára már szinte teljeskörűen megszüntetett sajtószabadságból és a gyártott hírek világából. Az, hogy perifériás jelentőségű médiákban bármekkora ostobaságot lehet mondani, az nem jelent semmit (és nem is izgatja az átlagembereket), azonban sem a bal-, sem a jobboldali ellenzék nem fér hozzá sem a közszolgálati sem a nagy kereskedelmi tévék  híradóihoz, sem a főműsor idejű politikai adásokhoz, hogy a saját álláspontját bemutassa. Nincs pénzük a csapból is folyó kormánypropaganda ellensúlyozására,  óriásplakát-helyet Simicskától vehetnek, rendezvényeik visszhangnélküliek.  Az internetes eszközökkel a lakosság többsége nem érhető el, a nagy hírportálok -  ha állami megrendelést akarnak - alapvetően nem lehetnek kormány kritikusak, illetve helyet sem adhatnak a kormány propagandájával ellentétes véleményeknek.

álom - valóság.jpgÉs hogyan lehet feloldani azt a disszonanciát, amibe a kormánypropaganda kényszeríti a saját egykori  kétharmadát is? Miután szigorúan cenzúrázott, illetve rendelésre gyártott, ideológiailag és demagógiailag megfelelő hírek kerülnek a lakosság nagy részéhez, csak az embereken (illetve az ellenzéki pártok aktivistáin) múlik, hogy a helyzetet hogyan oldják fel:

  • a választás elkerülésével - ez nem mindig lehetséges, de azért meg lehet próbálni, milyen az, ha valaki homokba dugja a fejét;
  • a választott alternatíva felértékelésével és a nem választott leértékelésével - például a kormánypropaganda kritikátlan befogadásával és szajkózásával, a Fidesz és vezérkarának dicséretével (hálamise, imalánc, stb.), libázással, békemeneteléssel, a "szocik is ezt csinálták" felkiáltással;
  • a választott alternatíva ellen szóló érvek figyelmen kívül hagyásával - ami nem a Fidesztől és a jobboldali médiából jön, az aljas rágalom, ballibsi ferdítés, komcsi duma, stb.

A legnagyobb kérdés azonban az, hol a határ és meddig lehet megmondani, mit gondoljanak az emberek, és mikor ér el odáig a polgárok mesterségesen keltett belső feszültsége, hogy átszakad egy gát és a király meztelen lesz.

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr815384268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.01. 09:24:30

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nusica 2013.07.01. 12:29:23

@morgás joga mindenkit megillet: ez ivódott be a baloldali érvrendszerbe.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 12:29:36

@nusica:

Egen, a fél méter mély pöcegödörbe beleesni jobb, mint a két méter mélybe. Neked nem akkor.

nusica 2013.07.01. 12:30:53

@CSENDES: teljesen felesleges utánaolvasnom, úgysem fognám fel.

nusica 2013.07.01. 12:32:08

@milyen szép a Vértes, ó: senki nem vett el semmit senkitől, a piac győzött. Ismerős duma, mi? :D

nusica 2013.07.01. 12:33:04

@milyen szép a Vértes, ó: jellegzetesen gyurcsányi színvonalat képviselsz, sárkányfő.

nusica 2013.07.01. 12:34:00

@Totof: biztos így van, ha te mondod.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 12:35:29

@nusica:

[A "piac akkor győz", amikor 'piaci módszerekkel' ér el valami jobb eredményt, nem akkor, amikor pártállami módszerekkel teszik tönkre a konkurenciát. Ami 'éljen-éljen!']

És örülök, hogy sikerült majdnem felfogni, miről írtam, ennek is örülni kell.

nusica 2013.07.01. 12:36:47

@Ensiada Arkoveitie: a Bajnai-terror lényege az volt, hogy Gyurcsányt és hívőtáborát a tulajdon sajtójukkal járatta le.

nusica 2013.07.01. 12:37:44

@milyen szép a Vértes, ó: de ezt te méred a kettős mércéddel, sárkányfő.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 12:38:44

@nusica:

Meglepően hamar kezdesz elborulni, szegényke. :)

Segítek utoljára, hogy ne kelljen szövegértelmezéssel bajlódnod: szoci maffiahálózat felszámolása jó dolog. Szoci maffiahálózat felszamolása abból a célból, hogy sokkal pofátlanabb és agresszívabb maffia vehesse át az uralmat: nem jó dolog. Ehhh. Összetett mondatok. Elnézést.

Totof 2013.07.01. 12:40:22

@nusica: Nem értem én ezt, fizetett kormányalkalmazottak "vitatkoznak" fizetett ellenzékiekkel, a többit meg elintézitek két szóval. Mi a tökömre jó ez?

nusica 2013.07.01. 12:40:26

@milyen szép a Vértes, ó: a te horrorisztikusan kiugró intellektusodhoz nem érhet fel egy porbahugyozó mucsai, sárkányfő.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 12:41:50

@nusica:

Élmény lehet ennyire butának lenni. A műjobbosok szeretik az ilyeneket. Ez sokat megmagyaráz. Az ilyen ember ott törleszkedik, ahol nem röhögik ki egyből. :)

(Apropó, nagyon okosnak vagy szellemesnek érzed magad attól, hogy azt írod, 'sárkányfő', vagy csak beakadt egy másik tű megint? Kb. az az egyetlen közös bennem és a kényszeresen emlegetett nickben, hogy azt írjuk az ilyen idiótákra, hogy idióták.)

olcso 2013.07.01. 12:45:40

@nusica: Ha az anyádat fejeznék le az utcán, akkor sem lenne vele semmi bajod, mert "régen azt lehetett", most se pofázzon bele senki??

Fogd föl, hogy haladunk és nem lehet állandóan a rendszerváltás előtti időkre visszautalva magyarázni a hibákat.

nusica 2013.07.01. 12:46:08

@milyen szép a Vértes, ó: hiába nyökögsz ilyen kínosan, fel lesztek göngyölítve. Idomulj az új helyzethez, sárkányfő.

CSENDES 2013.07.01. 12:47:34

@nusica: Mit jelent az, hogy fel lesztek göngyölítve? Netán szőnyegnek nézed a vitapartnereidet?

nusica 2013.07.01. 12:48:09

@olcso: miről beszélsz? Állandóan olyan ósdiságokról kavartok, hogy mit csinált Orbán csütörtökön. A jelennel foglalkozz és a jövővel.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 12:48:33

@nusica:

Már elnézést kértem az összetett mondatok miatt, de ha ennyire kiborítanak, akkor újra!

nusica 2013.07.01. 12:48:54

@CSENDES: ez a megfelelő kifejezés.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 12:50:43

@CSENDES:

Feltételezed, hogy tudja, mit jelentenek a szavak, amelyeket használ? Megragadta a figyelmét a 'fel lesz göngyölítve' az aktuális brosúrában, most meg büszkén fitogtatja, hogy meg tudta tanulni. Azt nem írták oda, mire kell használni, jó lesz bármire. ;-)

olcso 2013.07.01. 12:51:13

@nusica:
Arról beszélek, hogy minden hozzászólásodban azzal magyarázkodsz, hogy a rendszerváltáskor mi volt. Akkor vegyél egy 30 éves autót és örülj neki, ha az elavult rendszerekre gerjedsz, de ne akard itt megmagyarázni, hogy nekünk is ezt kéne.

sas70 2013.07.01. 12:51:58

Csak a fele? M1-2, Duna 1-2, Echo, Hír tv. ehhez képest van egy ATV. Tényleg pont a fele!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.01. 12:55:47

@qwertzu: az hüjeség, de azért a médiahekk-ek nagyon jól bemutatják, hgyan veszik át egymástól minden kritika nélkül a portálok ahíreket. gyorsaság a forráskritika halála.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 12:57:05

@sas70:

Tudod, van a műjobboldali média, meg van a balos. Ez 50-50 százalék. Nincs itt semmi látnivaló.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.01. 12:58:18

@milyen szép a Vértes, ó:
"már a közpénzből fenntartott orgánumokat is lerabolták."

Nebaszki, mikor volt független az MTI, MR, MTV? Mert én ilyenre nem emlékszem, még akkor sem, ha csak az elmúlt 2 évtizedet nézzük

Bafana 2013.07.01. 13:01:38

A Marsról pottyantál ide? Vagy nem emlékszel a Napkelte (egyesek szerint Pártkelte) című közszolgálati paródiára? Vagy az maga volt a BBC norma? A másik, hogy az internet világában egyre kevesebb ember tájékozódik CSAK a tévéből.

sas70 2013.07.01. 13:02:02

@milyen szép a Vértes, ó: Ja értem! És a Klub rádión kívül még melyik a balos?

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 13:02:40

@zengjen a dalunk fajtárs:

Teljesen független? Nem volt. De a 100%-os kormánypropaganda soha nem volt jellemző.

susu64 2013.07.01. 13:06:52

@kisQtya: és akkor Avar mellé tedd oda Aczélt, Bánót, Lendvait (Pált),Sas Józsit, az összes volt besúgót, ÁVÓ
- s pribéket és mai tanítványaikat, Kálmán Olgát és társaikat, észosztót és hivatásos valamint megélhetési jajongót. Bizony elég ebből, nem mintha most minden tök jó lenne, hibátlan és bűntelen, de hát a nagy példaképek: Amerika, Anglia: micsoda példát mutatnak! Lehallgatások, korrupció, mesterségesen gyártott hírek - nem kell saját magunkat gyalázni, tudom, egyes körökben pedig volna rá igény.

KopaszMercis 2013.07.01. 13:08:56

"mikor ér el odáig a polgárok mesterségesen keltett belső feszültsége, hogy átszakad egy gát és a király meztelen lesz."

Azt nem tudni, de az tuti, hogy első körben ezeket a nemzeti trafikokat fogják a gecibe felgyújtani, még a logojuk is egy céltábla... tök hülyék ezek..

Isten nyugasztalja majd a trafikosokat.

Kámasuka 2013.07.01. 13:10:23

@sas70: A klubrádió nem balos hanem zsidó. Az ATV sem balos hanem zsidó, és az amerikaiaké.

Ilyen a baloldal is, néhány zsidó bankár meg az agymosott proletárok akik hurráznak amikor amazok seggbedugják őket..:)

KopaszMercis 2013.07.01. 13:10:42

@susu64:
"Amerika, Anglia: micsoda példát mutatnak! "

Tényleg Süsü vagy... életszinvonal?
Norvégia, Svédország... demokratikus, baloldali berendezkedésű államok, ahol a világon a leges legnagyobb a jólét és az emberi szabadság.

Jó nyilván könnyű nekik, nem kell az ilyen balkánci cigányfattyakkal közösködniük, mint amilyenek ti vagytok, ez tény.

olcso 2013.07.01. 13:11:55

@susu64: Én csak azt nem értem, hogy ha rossz, amit a fidesz csinál, akkor miért van mindig magyarázatként az említve, hogy "de Amerikában sincs kolbászból a kerítés" meg, hogy "ezek besúgók voltak és ezek meg a tanítványaik" meg "ezek zsidók" meg "ezek üzletemberek, tuti rosszak". Mintha a jobboldalon mindenki a rendszerváltás után született volna...

Kámasuka 2013.07.01. 13:13:17

@KopaszMercis: Tanácsköztársaságot! Munkás bére jaz égre kiált!

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 13:13:55

@olcso:

Aki nem, az belülről bomlasztotta a rendszert. Csak azért nagyon belülről, mert onnan jobban lehet bomlasztani. (Asszem, most épp mindegyik partizán volt igazából. Vagy nem az jön? :) )

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.07.01. 13:14:15

@susu64: és ezekhez add hozzá azokat, akik 45 év felettiek és teljes erőbedobással a másik oldalon lakájkodnak. Ők is ugyanott és ugyanúgy szocializálódtak ... (a nagy jobbos újságírók közül hány is végzett a Szovjetunióban és tette magáévá a tudományos kommunizmus tanait? és kik mehettek annak idején ki tanulni Moszkvába?)
kicsi ország vagyunk ...

kori58 2013.07.01. 13:15:13

@qwertzu:

A felső és az alsó jövedelemtized arányát kell megnézned, erre visszamenőleg is találsz statisztikai adatokat.

sas70 2013.07.01. 13:18:49

@BenFranklin: Na tessék, még sem balos! Akkor most, hogy van az 50%-os matek? Nem jön ki!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.01. 13:19:20

@nusica:

Annak ideje Kóka is pozitívnak nevezte az egykulcsos bevezetését.

Libatolvaj takarodj 2013.07.01. 13:19:25

@sas70: RTL Klub (Heti Hetesestül), TV2 (Sváby Andrással stb), De Gyurcsány seggéből alig kilógó Vágó István is a kereskedelmi TV-knél szolgált, mindkettőnél ráadásul.

ATV ami egy vallási szekta kezében van (máshol dúl a vallásellenesség a baloldalon, milyen érdekes, hogy ilyenkor nem baj a szélsőséges vallásos indulat...), A Klubrádió ahol olyan "újságírók" vezetnek műsort, mint Kuncze Gábor pártfüggetlen expártelnök.

Népszabadság ami jelentős részben MSZP párt tulajdon. Tehát innen is látszik hogy független, hisz mi más lehetne egy pártújság? A Népszava...

Az index aminek ballib kötődése közismert, a 444 aminek már a megalakulása is pártfinanszírozás kérdését veti fel, az origo ahol Mong Attila tanyázik az ismert ballib.

A HVG amit elkerült a rendszerváltás szele, a Magyar Narancs, ami szélsőségességben bármelyik másikkal felveszi a versenyt a ballib oldalon.

A stop.hu portál, az fn.24, a figyelő, a 168 óra őskomcsikkal, a galamus múmiái.

A Blikk a legnagyobb példányszámú lap, akinek a ballib főszerkesztője rendszeresen az ATV vendége, és legutóbb Szárszón illegette magát elvtársaival...

Szóval hogy is van ez, a baloldali médiafölénnyel?

Lecsökkent a mértéke és ezért sír a ballib? Képtelenek elviselni az eltérő véleményeket?

Nincs véleménymonopolium, nem lehet cenzúrázni a híreket, nem lehet elhallgatni olyan könnyen?

Nem bizony, és nagyon helyes hogy így van. Nem uralkodhat mindörökké a baloldal száz százalékban mindenhol, ahogy tettétek az elmúlt 65 évben.

Sir Galahad 2013.07.01. 13:21:03

"A mai magyar média több, mint 50%-a arra kényszeríti a hírek fogyasztóit, hogy folyamatos ellentmondás-feloldásban éljenek." Ez egy borzasztó nagy probléma, tekintettel arra, hogy minden tévénéző mellett áll egy ember a kezében csőre töltött pisztollyal, és nem engedi, hogy a HírTv-ről átkapcsoljon valamelyik másik csatornára. Sőt, az újságos bódénál is fegyverrel kényszerítik az embereket, hogy Magyar Nemzetet meg Demokratát vásároljanak. És még el is olvastatják velük! Én nem is tudom, hogy lehet ilyen szörnyű diktatúrában élni.

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.01. 13:25:01

@Sir Galahad:

A következő mondjuk lehetne az, hogy arra se kényszeríti a nézőket senki, hogy elhiggyék azt, amit látnak-hallanak.

kisQtya 2013.07.01. 13:25:15

@KopaszMercis: Nemtom fltűn-e, Svédországban éppen gyújtogatnak, Berivik sem a Margitszigeten vérengzett, iszonyatos társadalmi feszültségeket folyt le ott a jólét - most még. Ahogyan egyre inkább visszavesznek a jóléti intézkedésekből, egyre inkább kimutatja a foga fehérét a "demokrácia".
USA és Anglia indiánok és indiaiak millióinak lemészárlásával rakta le azokat a gazdasági alapokat, amire a "jóléti demokráciát" építette és amit most exportcikként szállít oda is, ahol nem igazán vevők rá.....

kisQtya 2013.07.01. 13:26:48

@kisQtya: A fojt az persze j, nem ly. :(

Libatolvaj takarodj 2013.07.01. 13:27:41

@olcso: "Én csak azt nem értem, hogy ha rossz, amit a fidesz csinál, akkor miért van mindig magyarázatként az említve, hogy "de Amerikában sincs kolbászból a kerítés" meg, hogy "ezek besúgók voltak és ezek meg a tanítványaik" meg "ezek zsidók" meg "ezek üzletemberek, tuti rosszak". Mintha a jobboldalon mindenki a rendszerváltás után született volna..."

Németország 1948: békés átmenet történt a náci pártot nem oszlatták fel, csak átnevezték, egy betűt elhagytak belőle. A náci bírók, újságírók, főszerkesztők, TV-sek mindannyian a helyükön maradtak.

Azonban vannak akik már nem akarják a nácizmust, új világot akarnak. Pártba tömörülnek és megpróbálják megverni az egy betűt megváltoztató (egy kibaszott betűt, mintha az olyan sok lenne) náci pártot a választásokon.

Egy ilyen rendszerben egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a náci pártot támogatja vagy a náciellenes pártot.

EZ a fő választóvonal és nem az hogy annak idején párttagok voltak-e vagy sem.

kisQtya 2013.07.01. 13:29:09

@Szabványok: Azt hiszem, hogy mi egy korosztályhoz tartozunk. :))))))

sas70 2013.07.01. 13:29:46

Az RTL meg a TV2 simán csak bulvár, de ha ezt te a balos médiához sorolod hát legyen! Akkor van 4db kormányszócső tv adó és két jobbos az 6. ehhez képest van 3 elvileg balos. Ez tényleg 50 százalék a képi médiában?!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.01. 13:30:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hát ja, nyertek a letoltgatyás kampánnyal (hangyafasznyival) aztán maradt a 37 v. 38%

Sir Galahad 2013.07.01. 13:31:35

@milyen szép a Vértes, ó: Szerintem aki úgy érzi, hogy hazudik neki valamelyik csatorna, az megteheti, hogy másikra kapcsol, sőt azt is, hogy nem néz tévét. Így azért elég nehéz kényszeríteni a nézőt bármire.

Hihhetetlen 2013.07.01. 13:34:21

Nem olvastam kommenteket, csak az eredeti bejegyzés végének első két megjegyzéséhez (értékelések) szeretnék szólni, mert úgy látom a velejéig hazug jobb és a végzetesen ostoba és feleslegesen hazug bal propaganda valószínűleg a szerzőnek is át- meg átmosta az agyát (nem bántásból):

1) Egykulcsos személyi jövedelemadó: nem a szegények finanszírozzák a gazdagok adóhiányát, hanem a bankok, energiaszolgáltatók, telekomcégek, meg egyébként is aki nem szimpatikus. Nem az a baj hogy a középosztály kevesebb adót fizet, hanem hogy ezt a versenyszféra ötletszerű adóival kompenzálják. Az eredmény: kb. 0 beruházás 2011 óta.
2) Munkatörvénykönyv módosítás: versenyképességi szempontból jó lenne, támogatnám is. DE! Mindezt egy globális válság közepén bevezetni, amikor mindenki azt számolja, hogy melyik országban lenne olcsóbb üzemet bezárni, nem szerencsés. Fellendülő gazdaságban jó lett volna, így öngól.

Úgy foglalnám össze, hogy az Orbán kormány azon intézkedései, amik nem a saját hatalmának megerősítésére és megtartására és/vagy az állami (és sajnos magán, ld trafik, patika stb.) források lenyúlására irányultak azok az azonnali látványos de látszólagos javulás érdekében a problémákat simán kitolták a jövőben kicsit még meg is növelve.

Totof 2013.07.01. 13:34:26

@Libatolvaj takarodj: Sőt, a teljes balib médiafölényt Böröcz István, az MTVA 3/3-as besúgó elnöke teljesíti be.

olcso 2013.07.01. 13:35:09

@Libatolvaj takarodj: Aki csak a nevéig lát el a pártnak...

Reszelő Aladár 2013.07.01. 13:38:37

A disszonancia pont az ilyen blogokból ered. Amikor megpróbálják elmagyarázni, hogy ami történik, az rossz. Mégha több pénzt is keresek, attól az még rossz.

Ha te megvennéd az ország összes óriásplakát helyét pénzért/hitelből, akkor mindenki nálad akarna hirdetni. Ez a piacgazdaság.

A manyup egy jó rendszer elméletben, pont mintha jogszabály írná elő, hogy Unit-linked biztosítást kell venni minden 18 év feletti magyar dolgozó embernek. Ha pedig a pénzemet (ami sosem volt az enyém) KÖTELEZŐEN egy magáncégnél kell befektetni, hát annak a vége minimum kérdéses.

qwertzu 2013.07.01. 13:38:43

@kori58: Nem kell. Bármekkorát változik is az also felső jövedelmtized aránya, az nem jelent jövedelmtranszfert.

Kámasuka 2013.07.01. 13:38:48

@sas70: Csak az RTL+TV2 lefedi a 70%-át a nézettségnek, egyiket sem lehet kormánypártisággal vádolni. Az egy kivétel a Fábry volt anno az RTLen.

Totof 2013.07.01. 13:45:23

@Reszelő Aladár: A disszonancia egyrészt abból ered, hogy megint olyanokról dumálsz, aminek semmi köze a bloghoz.
Másrészt meg abból, hogy azt mondják, hogy pl az egykulcsosssal mindenki jobban jár. Oszt kiderült, hogy mégse. Meg abból, hogy olyan rohadt jól megy, hogy mindenki többet kap. Csak azt felejti el a kormánypropaganda, hogy minden többe is kerül, így aztán a végén mégiscsak kevesebb marad.

Makkasz 2013.07.01. 13:45:38

HALÓ, ÉBRESZTŐ.

Itt már nem a hagyományos, cinikus hazugsággyárról van szó, hanem elindult a
GÖRÖGGEL AZONOS HIVATALOS ADATHAMISÍTÁS. Két bizonyíték:
- KSH levette honlapjáról közmunkéások számát januártól, így nem lehet megismerni a valós foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat,
- 1. névben nőtt GDP 0,7% -ot(év-év alapon csökkent), mivel a mezőgazdaság 25%-al nőtt I. névben. tetszik érteni, mezőgazdaság, január, február, március. Ami szerintem történt valójában, papíron gazdát cseréltek gabonakészletek.

Hivatalok gyártják a hazugságot már, nem csak a média.

POSZTOLÓ is szenved a KOGNITÍV DISSZONANCIÁTÓL:
"Alapvetően a magánnyugdíj rendszerben benn lévő állampapírok lettek eltüntetve, ez közgazdasági szempontból valószínűleg nem volt hülyeség,"

Nyílván visszalépett kedves posztoló az államiba, és most ezzel takarózilk.

A magánnyugdíj államosítása hülyeség volt. A jövő felélése, ez a pénz nagyon fog hiányozni később a nyugdíjasnak, ma a tőkepiacnak (tőzsde pang). A normáli pénzügyi kultúra kialakításának és kiszámíthatóságnak a halála. A zsarolás, fenyegetés polgárok felé elismert és bevett gyakorlat lehet. De a legszembetünőbb:
MANYUPOSOK 80%-ának REÁLJÖVEDELME KELETKEZETT.
Milyen ráljövedelmet mutata fel az állam GDP 10%-ának megfelelő pénz elszarása után:
- csökkenő GDP,
- kivándorlás,
- rekord adósság (nyugdíjlopás nélkül 92%-lenne, de a 82% így is rekord),
- évente a 10%-os GDP nak megfelelő nyugdíjból átlagosan 3%-ot költve lettek a hiányok 3% alattiak (nyugodtan mindenévhez adjatok 3%-ot, akkor látjátok a vaóságot).

Tehát a manyup pénzek elrablása és elszarása közgazdasági hülyeség volt, és a kognitív disszonancia sem kéne hogy megszépítse.

Mondhatnánk hogy kényszer volt, de az is hazugság lenne. Helyette lehetett volna takarékosság. Igaz, hogy 3000 mrd-ről van szó, de éves szinten kevesebb mint 200 mrd ről. Csaká MÁV kifizetőhelyként való üzemeltetésének leállítása többet hoz...

Szóval nem fogok megbocsátani, Bűn közgazdaságilag, bűn a polgárosodás ellen, bűn a jövő nemzedékeivel szemben. Aki ezt nem érti, soha nem lesz szabad ember, polgár.

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Kerek négyszög 2013.07.01. 13:47:45

Nagyon egyszerű eldönteni hol hazudnak. Van ahol meghazudtolják a nyugati demokratikus jogállamok vélekedéseit, és van ahol nem. Az első kategória Rákosiék logikáját követi, csak akkor "imperialisták" voltak a jogállamok, ma ugyan ezekre zsidó világhatalom címkét ragasztanak.

A lényeg, hogy az elérendő cél Rákosiék, és a mai rezsim alatt is hajszálpontosan megegyezik. Lám lám, a módszer is hasonlóképpen alakul...

Makkasz 2013.07.01. 13:48:47

@BenFranklin: A híreket a fidesz gépezet gyártja, és monopólium az MTI. Megint hazudsz bafék.

Makkasz 2013.07.01. 13:50:25

@Reszelő Aladár: Nem egy magáncégbe kell befektetni és te hoztad meg a döntéseket.

Felháborító amiket hazudsz, leírtam a valóságot két kommenttel feljebb.

Közönséges bűncselekmány volt, megloptak és most tapsolsz balfasz.

KopaszMercis 2013.07.01. 13:50:41

@kisQtya:
Minden birodalom, (orbán által fetisizált kínai is) a rabszolgatartásra építette az erejét.

Attól mert mert norvégiában is meg tud valaki hülyülni még nem változtat azon, hogy ott a legjobb élni az egész világon, és attól mert vannak foci huligánok svédországban, még az egyfőre eső GDP és szociális háló nem változik.

Breivik mellett illene megemlíteni a legmagasabb jólétet az egész világon, az egyik legalacsonyabb társadalmi egyenlőtlenséget, az egyik legkevésbbé korrupt és abuzált berendezkedést. De lehetne azt is, hogy kisebb adókulccsal pl fűtik az utcákat, el tudják tartani az öregeket, és tisztességes körülményeket tudnak fenntartani a korházban.

Lehet, hogy ott is vannak skizofrén majmok, de ott legalább nem aminiszterelnöki székben ülnek.

Libatolvaj takarodj 2013.07.01. 13:52:00

@BenFranklin: "az RTL+TV2 lefedi a 70%-át a nézettségnek, egyiket sem lehet kormánypártisággal vádolni."

Nem az a lényeg, hogy te most épp milyen irányultságot nézel ki belőle, hanem az, hogy ezek
KÜLFÖLDI TULAJDONBAN lévő vállalkozások. NEM ÉRDEKÜK a magyar érdekek képviselete, vagy annak megfelelő tudósítás.
Ha éppen "úgy tesznek mintha" az simán lehet egy választási kampányra való felkészülés is. Semlegesnek mutatkoznak aztán a kampány finisében nyíltan kiállnak az idegen érdekeket képviselő jelölt mellet. HA úgy látják hogy ezen fog múlni. Ha lefutott a meccs akkor még ennyit sem tesznek és tovább tettetik a függetlenséget.

De ez nem valódi függetlenség, ez idegen tulajdon és ez soha nem lesz összeegyeztethető Magyarország érdekeivel.

El tudod képzelni hogy az USA-ban Kína kézben legyenek a fő TV-k? Vagy az oroszok kezében? Ugye milyen abszurd?

sas70 2013.07.01. 13:55:00

Az, hogy az emberek mit néznek és mit nem, az nem médiatúlsúly. Mert ha minden adó pártos, és az emberek nem nézik, attól a műsor, vagy a műsort készítő még lehet jobbos vagy balos.
Amúgy nekem mindegy, hogy egy műsorvezetőnek milyen a politikai nézőpontja, mindaddig amíg szakmailag jó és jó műsort csinál.
A legnagyobb baj az, hogy azt tartják nyilván, hogy ki melyik oldalhoz tartozik és nem azt, hogy jó a műsor vagy nem.

KopaszMercis 2013.07.01. 13:55:39

@BenFranklin:
Nem soká eljő a te akaratod... már a küszöbén állunk.

kori58 2013.07.01. 13:55:55

@Makkasz:
A magánnyugdíj pénztárak vagyona nagy részben magyar állampapírból állt, - cca 80 %- tehát ez a valóságban csak egy államadósság forma volt, nem több.

kisQtya 2013.07.01. 13:56:14

@Libatolvaj takarodj: Ott nincs ilyen megosztottság, mint itt. Minden német náci.

kisQtya 2013.07.01. 13:59:33

@sas70: Tök mindegy, hogy a kertv jobbos-e, vagy balos, a köztv(k)nek kellene pártatlannak lenniük.
De legjobb lenne, ha csak egy köztv lenne.
A többi szart meg tartsa el az, aki nézi.

sas70 2013.07.01. 14:03:11

@kisQtya: Miért a köz tv nem pártatlan? Mindenki adóforintjából? Akurvaéletbe!

Makkasz 2013.07.01. 14:03:53

@kori58:
Egyrészt hülyeség hogy 80% állampapírban lett volna, ennél jóval kisebb volt a kötelező arány.

Másrészt az az emberek saját keresetéből félretett magánvagyona volt, nem sok különbség van a bankban fialtatott pénz és eközött, talán annyi, hogy állam, jövőbeli kötelezettségeit csökkentendő, kötelezően rakatta félre veled, és leszabályozta hogy juthatsz hozzá.

Harmadrészt államadósság átmeneti csökkenés után ugyanúgy rekordszinten, GDP 82%-án áll mint az államoítás előtt.

Negyedrészet a kollektivista megközelítésed ostobaság, magánszámlák, amik a vagyon egy részét állampapírba fektették.

Persze ragozhatom agyhalottnak, akit sújt a kongnitív disszonancia is.

nekem tavaly 18%-ot hozott manyup. Te mennyi emelésre számítasz majd ha nyugdíjas leszel?:)
Ostoba.

kori58 2013.07.01. 14:04:11

@qwertzu: Miért mondod?

Ha az alsó - felső jövedelemtized különbsége csökken, akkor a jövedelmet csoportosítottál át a gazdagoktól a szegényekhez, ha nő akkor a szegényektől a gazdadoghoz. - Természetesen a korábbi helyzethez képest.

Kámasuka 2013.07.01. 14:05:12

@Libatolvaj takarodj: A kermédia azt szokta sulykolni amit a hirdetői kérnek.

Nem az számít, hogy maga a TV kié. Bár végső soron teljesen igazad van hogy az említett 2 TV szinte 100%-ban multik hirdetéséből él.

kisQtya 2013.07.01. 14:09:03

@KopaszMercis: Értelek, de szerintem alapvetően hibás szemlélet a GDP-n keresztül szemlélni a világot.

Nem véletlen, hogy többen foglalkoznak már az boldogságmutatóval, mert ebből a GDP-őrületből, növekedés-sóvárgásból, jólét-fetisizmusból, "mennyit kaptunk az EU-tól" szemléletből kurvanagybaj lesz hamarosan.

sas70 2013.07.01. 14:10:37

@kori58: Hát nem! Ez egy kvázi állam által támogatott megtakarítás volt (az egyéni-bérből vont- nyugdíjjárulék egy része külön intézményhez ment) és a jövőbeni nyugdíjterheket csökkentette volna. Az, hogy ez a megtakarítás is közvetve az államot finanszírozta, az meg azért volt, mert ezen keresztül is kiszívta a gazdaságból a pénzt az állam. Ha az államnak kisebb a finanszírozási igénye, lehetett volna nagyobb a részvény, ingatlan egyéb befektetés aránya, mint a privát biztosításoknál is van.

Libatolvaj takarodj 2013.07.01. 14:11:18

"Nem az számít, hogy maga a TV kié."

Hát hogyne számítana. Csak nézz meg pár ballib sajtóterméket, hogy fossák össze a bokájukat. Egyből, amint jön egy pletyka, hogy egy magyar vállalkozó megvenné ezt vagy azt a TV-t.

És ettől halálra rémülnek. Nem a ténytől, hanem csak a puszta lehetőségtől! Tehát nagyon is számít a tulajdonos, és jelenleg ez 100%-ban idegen tulajdon, 0% magyar tulajdon.

kisQtya 2013.07.01. 14:13:25

@sas70: Nem pártatlan, mert mindig az aktuális kormány seggét nyalja. Ami nem csoda, hiszen az állam csöcsén lóg. Ballib kormány hányszor mentette meg a csődtől a köztévét? Naná, hogy hálásak voltak. A Fidesz-kormány meg pártkatonákkal rakta tele, hát persze, hogy hálásak.

qwertzu 2013.07.01. 14:20:09

@kori58: Hát szerintem nem. Jövedelmtranszfer az ha konkrétan pénz áramlik. Nem a pénz áram valahanyadik deriváltjában all be változás.

Ha Átlag Béla összesen +10ezer HUF-ot kap az államtól (állami támogatások - adók), míg Gazdag Gézának -100ezer HUF egyenlege van, akkor jövedelmet csoportosítunk át gazdagok jövedelmét tranferálja a szegényekhez, csak a transfer nagysága változik, az iránya nem.

Ha megfelezzük mindkét összeget, akkor az állam még mindig a gazdagok

qwertzu 2013.07.01. 14:21:49

@qwertzu: Ha Átlag Béla összesen +10ezer HUF-ot kap az államtól (állami támogatások - adók), míg Gazdag Gézának -100ezer HUF egyenlege van, akkor jövedelmet csoportosítunk át gazdagok jövedelmét tranferálja a szegényekhez.

Ha megfelezzük mindkét összeget, akkor az állam még mindig a gazdagok csak a transfer nagysága változik, az iránya nem.

susu64 2013.07.01. 14:26:53

@KopaszMercis: nana, azért kicsit lassbban: hol is történt nemrégiben valami tömegmészárlás féle? Nemde Norvégiában? Azután: index.hu/kulfold/2013/05/22/nem_csillapodnak_az_etnikai_zavargasok_svedorszagban/
Azt gondolom, semmivel sem rosszabb itthon a helyzet, mint bárhol máshol: itt nem gyújtottak föl zsinagógékat (Franciaország), nem vertek meg zsidókat az utcán, stb. Ez nem jelenti azt, hogy itt nincsenek szélsőséges nézetek, cselekedetek. Az életszivonalat illetően, ezek az országok, ellentétben velünk, megúsztak 45 év kommunizmust.

Kámasuka 2013.07.01. 14:28:22

@qwertzu: Ez igy van.

De a 0%-ot adózó vállalkozó is úgy okoskodik, hogy minden munkavállalója után fizetett teher az ő adója....

....mert ha ő nincs, adó sincs. Mindenki úgy szeret értelmezni, ahogy neki jaó, és az így szép és jaó.

kisQtya 2013.07.01. 14:35:17

@susu64: Teljesen igazad van.
Nálunk meg a demokratikus baloldal lobbizik a Goj Motorosok Adj gázt! című rendezvényéért, azzal a hátsó szándékkal, hogy aztán a nemzetközi sajtóban címlapon hozott vágóképekhez picsoghassanak, hogy itt mekkora az antiszemitizmus.
Szánalom....

buddha 2013.07.01. 14:59:37

jó cikk,hűen összefoglalja a csőcselék 3 éves rablását és az ország ledózerolását

kisQtya 2013.07.01. 15:02:19

@buddha: 3 éves rablását.... :)))))
mert ugye előtte meg az irgalmasrendi nővérek kormányoztak.... :))))

Elijah_Baley 2013.07.01. 15:08:34

ez azt jelenti, média fele még mindig komcsi propagandát tolja
ez nem helyes.

Kámasuka 2013.07.01. 15:22:23

@Makkasz: Aha, 90 óta a fidesz monopóliuma az MTI, ugye?

hümhüm 2013.07.01. 15:29:20

@morgás joga mindenkit megillet:
"A jobboldali média mondja meg, hogy mi történik?"
Miért, a baloldalinak kellene megmondania?
Szerintem Stefka szavaiba ("megmondja") való beleakaszkodás épp olyam marhaság, mint amikor Kósát lehomofóbozták a Vidnyánszkynak címzett üzenete miatt( ha nagyon meleg lesz a helyzet Pesten, akkor...) Stefka nem azt mondta, hogy "majd mi mondjuk meg, hogy mit hogyan kell értelmezni", hanem egy olyan kifejezést használt, nem túl szerencsésen, a "bemond" szó szinonimájaként, amit könnyű félremagyarázni - amint a poszt is mutatja.
A kognitív disszonanciát okozni vélő dolgok felsorolása nagyon gagyi, főleg a hozzá fűzött "kifejtések", amik felszínesek és csúsztatósak (pl. egykulcsos adó, munka törvénykönyve, ...) egy részük meg marhaság(nem leszünk gyarmat, árfolyam korrekció, sajtószabadság, ...)

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.01. 16:14:32

@Szamiz67:
Kérdezd meg a jegyzőt, mennyi hatáskör volt hozzá telepítve, és mennyi maradt neki.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.01. 16:30:24

@milyen szép a Vértes, ó:
Hagyd, úgy sem érti meg, hogy ötvehat nem a nagy hazafiasság miatt tört ki, hanem azért, mert a termelő embereknek elegük volt a beszolgáltatásból. Ezt nyápicka úgy sem fogja fel, csak azt tudja értelmezni, amit a fejébe kongatnak. Majd egyszer ő is rájön az igazságra, mint ahogy az ötvehatos változást akaró emberek, akik megunták az üres dumát, mert az nem töltötte meg a hasukat.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.01. 16:33:53

@nusica: "...miről beszélsz? Állandóan olyan ósdiságokról kavartok, hogy mit csinált Orbán csütörtökön."

Tudod mi már voltunk a gödör alján, és nem akarunk még egyszer oda esni, és talán még azt sem akarjuk, hogy te, meg elvtársaid oda essenek. Kurva nehéz, és hosszú idő onnan kimászni.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.01. 16:38:16

@Libatolvaj takarodj:

Csintalan elvtársat el ne felejtsd megemlíteni!

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.07.01. 16:50:53

@hümhüm: a média tudósítson, ne pedig megmondja, mi történik. És akármelyik oldal befolyása alatt is áll, ezt kellene tennie. A közszolgálatiról meg ne is beszéljünk, nemcsak a kétharmadtól adójából finanszírozzák.

Szabványok 2013.07.01. 17:21:56

@J.László: "És meg kell mondjam, meglepő módon ma is használható tapasztalatokat szereztünk akkor."
Én már nem lepődöm meg.
Például a tévéhíradókban, médiában pont ugyanazokat a 'trükköket' fedezem fel, amin már 40 évvel ezelőtt megtanultam átlátni. Orbán (és a Párt) kommunikációjában is felismerek 40-50 éves elveket, sőt mondatokat: "helyre kell állítani a munka becsületét!", "Ne a spekulánsok gazdagodjanak meg, hanem a dolgozók". A kormánytévéreklám a profitot számláló tőkésről (rezsicsökkentés apropóján) tökéletesen leadható lett volna 1963-ban is.

Szabványok 2013.07.01. 17:34:57

@kisQtya: :-)
Anno volt a "Hanyas vagy, mi félszavakból értjük egymást" című írás, ami a szüleim korosztályára vonatkozott. Ezek szerint újra van ilyen generáció!

KopaszMercis 2013.07.01. 17:38:04

@susu64:
Egy fecske nem csinál nyarat... egy norvég mészáros nem norvég mészáros. Itt hányan halnak sokkal méltatlanabb halált azért mert nem tudjuk megszervezni az egészségügyünket?

Praxis blog?

Inkább egy norvég mészáros, mint a péterffy vagy a jános korház... :D

KopaszMercis 2013.07.01. 17:41:20

@kisQtya:
Akkor szemléld azon keresztül, hogy ők 30%-ot adóznak nem 50+%-ot, és abból ott fűtik az utcát és fenntartják a világ egyik legszinvonalasabb egészségügyét, és ráadásul Budapest belvárosában nehezen találsz olyan szállodát pénzért, amilyenek ott a börtönök...

Akkor ne a GDP-n hanem ezek kersztül jussál el oda, hogy mennyire kurvára igazam van. Mit érdekel engem, milyen utat teszel meg? :)
süti beállítások módosítása