morgás joga 6.jpg

 

Irány az okmányiroda. Mert ugye annak, akinek módosul a neve, ez a dolga. Fogja a Semmelweis Egyetem szenátusi döntésének 33:4 arányú döntését igazoló papírját, összegyűjti eddigi hivatalos dokumentumait, befárad, sorszámot kér, sorban áll, igényel új személyit, lakcímkártyát, jogosítványt, forgalmit, útlevelet, befizeti mindennek az illetékét és két-három hét múlva kap mindenből egy újat, postán kézbesítve. Ezen felül lehet bíbelődni még az adó- és TAJ-kártyával és még ki tudja hány helyen le kell jelenteni a névváltozást.


Ha mindennek a tetejébe a névmódosuló államfő is egyben, a titkársága körlevelet küldhet az összes állami intézménynek, közméltóságnak, más államok magyarországi képviseleteinek, kérem, ezentúl másképp kell címezni a meghívót, sajtóközleményekben is az új nevet kell használni.

 

 

okmányok3.jpgÉs mindez még nem a vég: a szerzői jogok megsértése és az állami vezető tisztségviselésre alkalmatlanság (valamint az alkalmatlanság miatti lemondás után járó nyugdíj) téma újabb próbakő lesz a jogászoknak és politikusoknak, pedig már idáig sem panaszkodhatunk az előre nem látott fejlemények miatt: 

  • a világhálón járatos olvasók versenyt űznek abból, hogy újabb és újabb eredeti forrásokat, azaz másolási helyeket találjanak

 

  • a netes mémgyár is beindult a magyarok legendás humorérzékét bizonyítva ezerrel,

 

  • külön idézetgyűjtemények állnak rendelkezésre az átlátszó politikus-mentegetésre a bulvárkacsától (Szijjártó Péter) a feltétel nélküli támogatáson át (Giró-Száz András) egészen a kormányzó erők lejáratásáig (Kövér László). Hoffmann Rózsa ebben az esetben igazi tanárként viselkedett ("az embernek a saját munkáját kell beadni; minden más csalás”), a kormányszóvivő ma pedig már Orbán Viktor tekintélyét igyekezett megőrizni (vagy inkább menteni?), amikor közölte Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták (az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni).


  • az utolsó pillanatban a KDNP is szólásra emelkedett az eddigi mély-csöndükből: Szalma Botond, a budapesti elnöke bocsánatkérésre vagy lemondásuk megfontolására szólította fel mindazokat a politikusokat, akik az államfő kisdoktorija ügyében "az igazság kiderítése helyett abban ügyködtek, hogyan lehetne eltussolni ezt a botrányt". "Elfogadhatatlan, hogy valaki érdemtelenül birtokoljon egy olyan tudományos címet, amelyet neve megkülönböztetésére is használhat", Nyilatkozatában kifejtette továbbá, hogy a jövőben nem lehetnek egyesek és kettesek az országban, "a bűnről ki kell mondani, hogy bűn, a feketéről, hogy fekete, a fehérről, hogy fehér, ezt diktálja a keresztény erkölcs is"

 

  • hir24.hu schmitt-pal-doki.jpgmegindult a találgatás is, ki lesz az utódja, de esetleges lemondása esetén az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak kell ideiglenesen átvennie a feladatait. A sors iróniája, hogy ő volt egyben az is, aki a legjobban ellenezte annak idején Schmitt Pál jelölését és kinevezését, egyes források szerint még le is paprikajancsizta a vita hevében. Végleges utódnak a nol.hu forrásai szerint Vizi E. Szilveszter tűnik, az MTA volt elnöke.

 

 

  • különböző ügyek pedig előrevetítették a sajtó- és véleménynyilvánítási szabadsággal kapcsolatos, alaptörvényben deklarált jogok sérelmét is, különös tekintettel a politikai indíttatású elbocsátásra és a cenzúrára.

 

 

Egy csata lezajlott, de az öreg hölgy még énekel, a függöny nem gördült le, a tapsorkán még várat magára.

Magyar Naracs.jpg

A kérdés, Orbán Viktor mikor dönt úgy, a döglött lovat nem kellene tovább húzogatni a főtéren, inkább váltani kellene egy újra, egy egészségesre. Egyelőre nem igazán érthető, miért tart ki még mindig a választottja mellett - egy piaci (normál) körülmények között működő munkaadó, ha a munkavállalója nem válik be, azonnal lapátra teszi azt, azaz minden további nélkül útilaput köt a talpára. Személyzeti ügyekben nagy a kudarc esélye, ez minden HR-es szakember tudja - ha kiderül, alkalmatlan a beosztott, esetleg erőteljesen kompromittálta magát, addig kell eltávolítani, amíg nagyobb kárt nem okoz.

És valljuk be, ez a pillanat elérkezett. Már nemcsak a SOTE nemzetközi respektjéről vagy a tudósaink tudományos fokozatainak becsértékéről van szó, hanem a Magyarország legfőbb közjogi méltósága által képviselt összes magyar állampolgárról. Akik megérdemlik, hogy olyan elnököt fizessenek adójukból, aki nemzetközi és hazai szinten is méltón tudja a hazánkat megjeleníteni, és még véletlenül sem ajánl fel neki az Economist lemondólevél sablonokat.

 

hvg.hu.jpg"Örülök, hogy Magyarországon működik a demokrácia, örülök, hogy nincs kettős mérce, örülök, hogy az elnökre is ugyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint bármely más magyar állampolgárra. Hozzáteszem: nem zavar ez az ügy, kicsit hosszú volt, örültem volna, hogyha rám is vonatkoznak azok a szabályok, amik úgy hangzik, hogy az ártatlanság vélelme, de most hogy pontot teszünk a dolog végére, azt az egyet mondhatom, hogy a munkámat változatlanul alázattal és szorgalommal fogom végezni, betartva az alaptörvény rám vonatkozó előírásait."

(Schmitt Pál, Szöul, 2012. március 28.)

Folytatás itt.

Előzmény ittittitt, itt és itt.



Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr814347958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.29. 20:12:06

A nemzet golyóstolla megbukott, Debrecen város töltőtolla meg nagyon büszke. Itt lehet röhögni a magából hülyét csináló fideszes önkormányzati képviselőn:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1955_szabo_gyula_egy_toltotoll
Kósa csapata.

OkoskaTo:rp 2012.03.30. 10:09:35

És vajon Polt Péter hivatalból megindítja a vádeljárást a plagizálással összefüggő köztörvényes ügyekben? 1. Plágium. (Ez valószínűleg már elévült.) 2. A hamis doktori cím miatti magasabb fizetési besorolás. Mivel egészen a Nemzet Golyóstolla kinevezéséig kapott ilyet, ez valószínűleg nem évült el.

Sanibel 2012.03.30. 10:33:54

Szerintem a Nemzet Golyóstolla addig nem mond le, amíg gazdája meg nem engedi neki. Addig pedig a gazda, lázas, körültekintő keresgélést folytat a következő Golyóstoll után, akinek nincsenek ilyen szeplők a múltjában, viszont hajlandó kritikátlanul mindent aláírni, amit a törvénygyár futószalagon odatesz elé.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.03.30. 10:56:42

Micsoda fidesz égés a nép előtt, a világban. A bóvli fideszes magyar kormányon,a "csak a fidesz Skicc sumákom laude Pálon nevet a világ. Nagy szégyen ez honfitársaim, köszönhetjük a fideszes bóvlistáknak!
Padlón a fidesz, itt az idő, talpra magyar!
Tegyél meg mindent a bóvli kormány leváltására!

Készülj az előrehozott választásokra!
JEL LEM TE LE NEK, SZAR JAN KÓK!

marosy 2012.03.30. 11:19:42

A CIKK SZERZŐJÉNEK: MAGBASZTAAM AZ ANYÁDAT.

bruhahahahihihi 2012.03.30. 11:24:36

Egy kicsi mozgás Palkónak is kell
Az elnöki székből álljon most már fel,
Lopott dolgozata csalásként kiált,
Kukába dobhatja már a doktoriját!

Orbán magának egy Paprika Jancsit faragott,
A kormány minden hülyesége általa aláíródott,
de már Palkó parazitaként meresztheti a seggét
Aki továbbra is a közpénzen " tengetheti" életét.

Jöhet a suttyó akinek az orra alatt van a "súroló kefe",
Hozzá képest a Palkó csak egy gerinctelen vén kecske,
Bunkón játszotta a Parlamenti házmestert,
de titokban Palkó helyéért esdekelt.

Nagy választék nincs a Fideszben,
Mind gerinctelen , hazug úgy egészben.
Rohad a narancs és a gonosz törpe,
Az egész Fidesz pofája be lesz törve!

herut 2012.03.30. 11:25:09

@marosy: A sajátoddal próbálkozzál,ha van hozzá gusztusod,vagy ha nem egy rosszul sikerült génmanipuláció eredménye vagy !

bilolyogus 2012.03.30. 11:38:01

A minden közintézményben ott lógó NENYI újratördelésének, újranyomtatásának és cseréjének az anyag- és munkadíját ugye a magánvagyonából fogja fizetni?!

Borogy 2012.03.30. 12:01:48

Es ezek az emberek dontenek a sorsunkrol amikor azt sem tudjak, hogy mit kezdjenek a sajatukkal...

Ez a narancssarga part enyire azt csinalja ami ellen harcolt ellenzekben...
Ok az igazi Uj Kadar meg diktatura...akik a nem fidesz kozeli emberek jovojet teszik tonkre. Ez kb talan 9 millio ember...

Ebben a nagyon homalyos atlathatatlan uvegzsebu orszagban az emberek nem tudjak, hogy hogy eljenek mar meg. Szinte minden mutato erre utal.

Legutobb Kisteleken akasztotta fel magat valaki a nincstelenseg miatt mert ebben az orszagban lassan nem lehet megelni a 21. szazadban.

Udvozlom Kolompar Orban Narancssarga Viktatort.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.03.30. 12:02:01

Nem kell neki személyesen menni az okmányirodába. Drazsé (Draskovics) pár ezresért segít: elintezzuk.hu

ladislaus 2012.03.30. 13:44:19

@OkoskaTo:rp: én csak azt nem értem hogy miért SP az egyetlen felelős? Egyetem nem az? (mondom ezt hogy TF-et végeztem én is)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.03.30. 15:25:21

Ne csak Pinokkión verjék el a port, hanem Dzsepettón is! Ő a fő felelős... ;-)

Amúgy az egész csak félreértés, elhallás, mint ez is:

ELHALLÁSHÁBORÚ

Puszta… Piff-puff… Háború?
Nemnyugvó Nap vérnarancs…
Úrnak hangja szigorú:
„Mózes! Nem tűz-, Tízparancs!!!”

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2012/03/elhallashaboru.html
:)

lyken 2012.03.30. 15:48:31

"És valljuk be, ez a pillanat elérkezett"
Nemcsak hogy elérkezett, el is múlt. A kormányoldalnak 3 hónapja lett volna helyesen lépni. Mostmár bármit léphetnek, rossz lesz.

"Akik megérdemlik, hogy olyan elnököt fizessenek adójukból..."
Csak szólok, hogy Schmitt Pált a lelépése után megilleti: havi juttatás, rezidencia, kocsi, sofőr, kétfős titkárság, ingyenes egészségügyi ellátás a Kútvölgyiben. Ez évente ~50 millió ft. Ezen felül joga lesz egy keretre a központi költségvetésből, aminek sorsáról ő határoz.
Ez az évi 50 misi mindenképpen jár neki, elintézte neki a narancsos brigád. Klasz lesz 10 év alatt kifizetni 500 milliót. Vagy 20 év alatt 1 milliárdot. Mert csupa olyasmit tett, ami megéri ezt a sok zsetont.
süti beállítások módosítása