véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngHáromból kettő dohánybolt veszteséges - itt az idő tehát, hogy a kormány ötletbörzét tartson, mivel is lehetne kihúzni a veszteséges trafikokat a slamasztikából?

"Információink szerint a kormány a trafikok megsegítésére újabb termékkörbővítésre készül, amivel a hagyományos kis üzletek kerülnek még nehezebb helyzetbe." (nol.hu)

Igaz, a Fidesz-KDNP kormányunk már eddig is mindent megtett, hogy ne hagyja trafikosait az út szélén:

  • erőteljesen szelektálta a trafikosok körét
  • bővítette az eredeti termékkört (mondjuk logikátlanul, de ezt most ne firtassuk)
  • az illegális kereskedők nagy örömére két és félszeresére növelte az árrést (és ezzel jelentősen növelte a legális cigi árát), hogy több legyen a profit, valamint
  • május végétől kitiltja a nagyobb bevételű trafikokat a piacról, hogy szétterítse a bevételüket a gyatrább forgalmúak között (köszönhetően az online forgalomlejelentésnek).

És mi az eredmény?

morgás joga 18.jpg

  • A legális dohányforgalom a felére csökkent
  • divat lett a fehérorosz cigaretta,
  • a tizennyolc év alattiak könnyebben jutnak dohánytermékhez a könnyebben elérhető illegális termékek miatt (a díler ugyebár nem kér személyit, cserébe nyugtát sem ad),
  • a NAV pedig elgondolkodhat azon, hogy az extraprofittal kecsegtetett csempészeket hogyan füleli le,
  • a kormányunk viszont még mindig nem tanulta meg, nem minden gazdasági eseményt lehet felülről irányítani, sőt a kedves vásárlók (választópolgárok) sem működnek mindig úgy, ahogy azt ők szeretnék. Mert ki lehet találni, hova ne menjen cigarettáért a kedves dohányos (plázába, benzinkútra), de attól még nem fog átszokni oda, ahol a kormány által preferált trafik van - a racionális döntés nem mindig az, amit a lobbifűtötte döntéshozók elképzelnek, és valljuk be, a dílerhálózat jobban figyelembe veszi (és ki is elégíti) a fogyasztói igényeket,
  • a vállalkozók rájöhettek (nemcsak a dohányszektorban), hogy egy pillanat alatt kitilthatók lesznek majd a piacról az online kassza adatai alapján, valamint bármikor hozhat az állam olyan döntést, amellyel kihúzza alóluk megélhetésüket (lásd újságosok piacvesztése),
  • a fogyasztók meg megtanulták, az ő érdekeik egy pillanatig sem befolyásolják a politikai döntéseket.


Most már csak segíteni kellene kormányunknak, vajon milyen termékeket kellene még áttolni a trafikokhoz?

  • hóember.jpgelőször is mindent, ami 18 éven felüli, ha már ott van a karika: jöhetnek a pornótermékek, szexkegytárgyak, óvszer - ráadásul azzal az előnnyel, hogy egyrészről ezek az árucikkek közelebb kerülnének a lakosság széles rétegéhez (országos hálózat aktiválva az utolsó faluig), másrészről kevésbé ciki bemenni a trafikba, mint egy szexshopba egy vibrátorért vagy akár egy guminőért.
  • lehet kiegészítő szolgáltatás - peepshow, felnőtt mozi, erotikus masszázs, stb., nem árt, ha licenszet kapnak az egészségügyi papírtermékekre is (zsebkendő, papírtörlő, stb.)
  • belevághatnak még jelmezkölcsönzésbe a szerepjátékokhoz, illetve a szado-mazo kedvelőit is kiszolgálhatják speciális dizájnolású termékekkel.
  • az alkohol is szigorúan tizennyolcas kategória - legyen minden pia kizárólagosan nemzeti. A gond ezzel az, hogy itt az illegális is könnyen legális, a házi pálinkafőzéssel meg borpancsolással versenybe szállni botorság lenne, egyes vidékeken pedig más nem nagyon fogy.
  • minden, ami ösztönzi a nagyobb alkoholfogyasztást: sörkorcsolyának szánt rágcsák, csipszek, szotyi, tökmag, stb., ez kiegészülhet a házibuli háziasszonyának egy kis csokival,

ARC 2013 Nemzeti Boltok Rendszere Mátrai I..jpg

  • az alapvető higiéniát se felejtsük el: jól jöhet egy cigi után a mentolos-dinnyés-citromos-ibolyás rágó, főleg azoknak, akikről környezetük egy rész nem is sejti, hogy dohányoznak, az intim törlőkendők forgalma is megugorhat megfelelő árukapcsolás esetén.

i love porno.jpgMárcsak az a kérdés, hogy az eredeti termékkörre kialakított dohányboltokban mindez hogy fér majd el, illetve honnan szereznek a tulajok megfelelő termékismerettel rendelkező eladókat, illetve szolgáltatást nyújtókat. A hirtelen fellépő hiányt pótolhatná mondjuk a közmunkások OKJ-s átképzése nemzeti dohány- és szexbolt eladóvá, de felfuthatna az erotikus masszázsképzés is - megfelelően tálalva egy újabb kormányzati sikertörténetté válhat a sztori pangó munkaerőpiacunkon. A fogyasztó meg végre örülhetne, minden titkos vágyát kielégíti az állam a nemzeti boltokkal.

De ez legyen azok gondja, akik képtelenek megélni az első ránézésre igen kecsegtető üzletnek látszó dohánykereskedelemből ...

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr775714303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pityipalkó 2013.12.28. 13:01:58

Aki elhiszi,hogy csökkent a trafikok bevétele az nem tud számolni. A mi településünkön minimum 20 helyen lehetett dohányárut venni,most van 4 azaz négy. Oda összpontosul a bevétel. Teccik érteni ??

legeslegujabbkor 2013.12.28. 13:37:08

@pityipalkó: Elég tutyimutyi a ti városotok népe, hogy még senki sem üzletel csempész cigarettával.

toportyánzsóti 2013.12.28. 17:48:11

@legeslegujabbkor: Nem városlakó szegény diszlexiás,arra sem jött még rá,1-2 doboz cigin nincs annyi árrés amiből az alkalmazott bére kitelne.

hederg 2013.12.28. 17:48:41

@pityipalkó: azért nem vagy te egy matemetikus! Lehet 2 bolt kaszál, többet mint régen egy bolt, de az egész bevétel az ami csökkent! Lehetnél szóvivő, tuti jól állna neked!

Kár hogy ennyien vagytok (az országra nézve)

toportyánzsóti 2013.12.28. 17:49:47

Hiába az ötletbörze,ezeknek narancsalkimistáknak kezében az arany is szarrá válik.

legeslegujabbkor 2013.12.28. 18:58:51

@toportyánzsóti: Szerintem ne aprózzuk el ezt a kizárólagos eladási bizniszt egyes termékekre, hanem rögtön írjuk bele egy salátatörvénybe, hogy bizonyos áruházláncokat holnaptól csakis olyan nevű magyar ember működtetheti, amilyent mi beleírunk.
Az árrést a következő törvényben szabályozzuk.
A versenytársaknak kötelező az áraikat 10%-kal csökkenteni.

legeslegujabbkor 2013.12.28. 19:01:21

@toportyánzsóti: A vízgazdálkodásról szóló törvényhez meg odaírjuk a visszamenőleges 70%-os adójukat, meg a nyitvatartásuk lerövidítését.

legeslegujabbkor 2013.12.28. 19:02:51

@toportyánzsóti: Azt hiszem így mindent megoldottunk. A jutalékot kérjük átutalni támogatásként a felcsúti fociakadémia számára.

Vittore. 2013.12.28. 23:24:51

Szart. Lehessen nekik kenyeret árulni, csomagolt szalámit, sajtokat. És akkor a kisboltok bezárhatnak.

A régi lakhelyemen, az Egressy-Nagy Lajos sarkához közel van egy kisbolt, a tűzoltósággal szemben. Tavaly hónapokig bővítették, mert ment a biznosz, mert tényleg jó árban voltak és minden ünnepnap nyitva voltak.

Aztán bejöttek a dohányboltok, az Egressy téren van 2 új nemzeti trafik, meg 100 méterrel arrébb az első sarkon még egy. És az utca végén, 500 méterre a Vezér útnál még kettő. A kisbolt meg már nem árulhat cigit.

Még vegyék el a hagyományos árukörét, és akkor biztos megköszöni, hogy nem a több milliós felújítás/bővítés előtt szóltak.

Én meg ezt a példát látva döntöttem el, hogy soha a büdös életbe nem fogok befektetni itthon semmi olyanba, ami nem informatikai, vagy internetes dolog. Csak sejtem, hogy az igazi befektetők, akik 100 milliókkal, milliárdokkal gurigáznak, ugyanígy gondolják.

RÖVIDLÁTÓ 2013.12.28. 23:25:15

No, akkor má' minden rendben!
A p.cs kormánynak már csak egy problémát kell megoldani: a maszek trafikok jövedelmezőségét!
Hatalmas elmefuttatások születnek a "körbetartozások" megszüntetésére.
Halkan mondom: ha az Állam fizetne, megoldódna!

☉ ☾ 2013.12.28. 23:49:41

A srácok már az önvédelemre játszanak, annyi eszük nem volt, hogy amit csinálnak az már megúszhatatlan.
index.hu/belfold/2013/12/28/kover_szerint_van_eselye_az_ellenezknek/

Sandor Akarki 2013.12.29. 00:15:37

"...a kormány a trafikok megsegítésére..."
Ugyanmár. A cél a dohányzés elleni HARC, azaz akkor érték el ha *minden* trafikos csődbe ment. Utána jöhet a nemzeti alkoholbolt (pl. finneknél is így van; de ott az állam a tulajdonos, nem pedig licensz díjat szed).

LallyPop 2013.12.29. 00:52:36

A poszt hemzseg a csúsztatásoktól és a hamis adatoktól, a trafikreform az alapvető célját egyértelmüen elérte, vagyis csökkent a dohányfogyasztás. Messze nem annyival mint amennyit a poszt hazudik, persze.

Legalábbis ezek támogathatók meg adatokkal, a csempészertől senkinek sincs fogalma sem.

+ politikailag is abszolút siker a trafikreform, azóta a fidesz növelte az előnyét minden közvéleménykutatónál:

torokgaborelemez.blog.hu/2013/12/28/502_jobban_teljesit#comment-form

toportyánzsóti 2013.12.29. 06:48:36

@LallyPop: Kevesen vagytok narancsvakegerek.A szintetek ovodába is gyenge lenne,mióta a birnbaum házaspár tolja az arcotokba.Sértés Mária országának ez a szint!

toportyánzsóti 2013.12.29. 06:49:31

@legeslegujabbkor: Kidobott pénz lenne szokás szerint.

BigPi 2013.12.29. 08:31:10

Személy szerint egyet értek azzal a törekvéssel, hogy kiszervezték a dohányárut a boltokból. Még azzal is, hogy olyan helyen kel árulni ahová nem mehet be kiskorú.
De miért nem a kocsmáknak adták a dohány árusítási jogot?! Oda ugysem mehet be kiskorú.

nincs1itt 2013.12.29. 08:37:06

@toportyánzsóti: Nem akarják érteni a fidióták, hogy ez a trafikos buli, ismét a nekifutásból öntökönrúgás esete.
Ugyanis, aki eddig bárhol vehetett cigarettát, az most úgy érzi, hogy kibaxtak vele(jogosan érzi). Akik eddig árulták, azok szintén. Megemelték az árakat, rendben emeljék. De akkor a forgalom is csökkenni fog a "hivatalos" helyeken, két ok miatt. A leszokók és az illegális forrásból vásárlók miatt. Nem bonyolult ez, csak a jogászok(igaz szakvizsga és gyakorlat nélkül) nem igazán értik ezt.
Továbbá a haveroknak leosztott bótok, amik NEM benzinkút/pláza/hipermarket környékén voltak, azoknak így is esett a forgalmuk. Most pedig nézzük, mit is mond a "törvény", 2500 nm-es terület...hm! Ügyes, ugyanis a pl. a CBA jellemzően kisebb! területű boltokat üzemeltet. A kiegészítő termékek árusítása ismét kellemetlen mellékhatásokkal jár, a "kis boltokra". Vagyis egy újabb réteget sikerült, pusztán hüjeség miatt, padlóra küldeni...

CSENDES 2013.12.29. 08:38:03

@LallyPop: "Legalábbis ezek támogathatók meg adatokkal, a csempészertől senkinek sincs fogalma sem."

Hogy te milyen ostoba vagy!

"November végéig hatvannégymillió szál illegális cigarettát vont ki a feketepiacról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írja a Magyar Nemzet. A lefoglalt dohányáru értéke 2,5 milliárd forint körül mozgott."

És ez csak az, amit megtalált a NAV.

nincs1itt 2013.12.29. 08:42:05

@Sandor Akarki: Édes barátom, biztosan nem láttad még a péntek este induló Wiking Line hajókon a dicső finneket/svédeket usque 1-2 óra alatt merev részegen, ez eltart szombat estig, vasárnap reggelig, majd hétfőn harcos antialkoholista ábrázattal(a macskajaj, bizony!) mennek dolgozni. Ez eltart a következő péntekig...

nincs1itt 2013.12.29. 08:45:37

@CSENDES: Ez kb 3,2 millió, 20 szálas doboz... Akkor mennyit nem találtak meg? Nagyon, nagyon sokat!
De ezt egy fidiótának ne magyarázd, mert a lényeg, hogy "csökkent", igaz ez is felcsökkent, de sebaj!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.29. 08:52:20

nagyon szexötleteid lettek csak valahogy. :D

CSENDES 2013.12.29. 08:58:05

"Márcsak az a kérdés, hogy az eredeti termékkörre kialakított dohányboltokban mindez hogy fér majd el"

Mikor már minden termék együtt lesz, újabb salátatörvényt alkotnak arról, hogy minden Nemzeti Dohányboltot kizárólag csak 2000-2500 négyzetméter közötti területen lehet működtetniük a koncesszió tulajoknak.

LallyPop 2013.12.29. 08:59:15

@CSENDES: Igen mondom hogy nincs egy szál adat se ami bizonyítja a poszt állítását.

Ugye ezt nem annak szántad?

2013.12.29. 09:00:02

Lehet hogy legalizálják miattuk a füves cigit?

CSENDES 2013.12.29. 09:03:07

@LallyPop: Mi van te vagy Blogger Gejza? Vagy nem tudsz olvasni? Ezek konkrétan a NAV adatai. Persze nyilván hazudik a NAV.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.29. 09:05:35

@LallyPop: És hogy alakult az adóbevétel a nagy siker nyomán? Mert az biztos, hogy nem lett kevesebb dohányos. Ne nyomasd itt a hivatalos fideszes párt propagandát, jó? Itt nem arról beszélgetünk.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.29. 09:06:46

@CSENDES: Sőt, a NAV-ot Soros pénzeli. A vak is láthatja. :-)

CSENDES 2013.12.29. 09:12:28

@Magyarország jobban teljesít: Kihagytad, hogy a Nav-ot "is". A többi oké.

LallyPop 2013.12.29. 09:12:43

@CSENDES: Igen, csak semmi köze ahhoz mennyi a csempészcigi, ami ugye a kérdés.

LallyPop 2013.12.29. 09:14:44

@Magyarország jobban teljesít: Az hogy kevesebb dohányos van biztos. Ezért kapott Orbán ENSZ kitüntetést: www.hir24.hu/belfold/2013/10/08/a-who-dijazta-orban-viktort/

Harcimarci 2013.12.29. 09:14:46

Ha Orsós Győzi, és fingeszes bandája ilyen iramban folytatja a húgyagyú, ámokfutó baromságait, nemhogy az ellenzék jó eséllyel rajtolhat a választáson, Észak - Korea után a 2.kommunista országgá válhatunk! (valójában nem az ellenzékiek állnak elő világot rengető ötletekkel, hanem ezek járatják le magukat jó gazda módjára)

CSENDES 2013.12.29. 09:23:18

@LallyPop: Gondolom ki akarsz idegelni.
Nem fog sikerülni, mert aki ennyire idióta, annak nem magyaráznám, hogy ezek azok a bizonyos számadatok, amikre támaszkodni lehet. Nyilván nem mindegyik csempészárut foglalták le. De ezek biztos adatok. Novemberig 64 millió, decemberben csak egy fogással 18 millió szál cigarettát foglaltak le.
persze ezek nem utalnak arra, hogy mennyi a csempészcigi.

toportyánzsóti 2013.12.29. 09:38:44

@LallyPop: Sajna eleve aljas sperma az aki a gyermekeinkre,egészségünkre hivatkozva nyúl le egy ekkora piacot.Ha ez neked nem megy át van még mit erkölcsileg fejlődnöd.Ócska ÁVH-s trükk 1% igazságtartalommal az igazság birtokosának szerepét játszanod.Pár narancspolgár jóléte miatt ezreket károsítottak meg,volt akinek 500 trafikkoncesszió jutott te okostóni.

toportyánzsóti 2013.12.29. 09:42:25

@nincs_itt: Hódmezei dohánymaffia gépéről ment Brüsszelbe a törvényjavaslat,több kérdésem nincs már,főleg azután hogy 500 trafikkoncessziót zsebeltek be,állami visszanemtérítendő támogatások millióit seperték be.

nincs1itt 2013.12.29. 09:52:10

@LallyPop: Értjük, ha a kevesebb dohányos statisztika rendben van, akkor mi a bánattól tud/mer/képes a NAV lefoglalni milliószám illegális cigarettát? Hm???
Nem értelek én benneteket, Fidesz-hívőket. A dohányosok száma esetleg csökkent, az adó bevétel viszont BIZTOSAN csökkent.

nincs1itt 2013.12.29. 09:54:30

@toportyánzsóti: Jaj, nem érted Te ezt! Vééégre, egy "szakember" alkotott "törvényt". Igaz kicsit(qrvára) maga felé hajlott a keze, de ahol fát vágnak... ugyi?!
Na szóval, ez az egész eklatáns példája a dilettantizmusnak, a mohó harácsolásnak és a teljes beleszarásnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.29. 10:11:27

@LallyPop:

1.: a WHO nem az ENSZ.

2.: A legális dohányárúsítás visszaszorult az illegális felvirágzott. Így nagyobb esély van arra, hogy az emberek rossz minőségű csempész cigarettát szívnak, és még egy csomó adóbevétel is kiesett, a csempészek viszont jól keresnek. Gratulálok Viktornak a díjhoz, add át neki, ha látod a folyosón!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.12.29. 10:38:18

inkább a bankokat kéne menteni! ja nem! a trafikokat és a bankokat is!
hajrámagyar!
XD

T.Jani 2013.12.29. 10:41:33

Az utolsó bejegyzés lesz a nyerő, hiszen nálunk egy diplomás közmunkás akár havi 60 ezret is kaphat, de ha esetleg "masszőrként" alkalmazza a tulaj akkor legalább a minimálbért kell fizetni.
És azért mégiscsak jobb hátul a raktárban mint a szántóföld közepén, ráadásul erről kötelező lesz számlát adni, és gondolom majd elszámolható lesz.

toportyánzsóti 2013.12.29. 10:44:44

@nincs_itt: Csak a fityusz....Hogy rothadna le a hazug tolvaj csaló répájuk.

donder (törölt) 2013.12.29. 10:51:42

Mondjuk azt nem értem, hogy ha a dohányt csak kijelölt boltokban lehet kapni, akkor az alkoholt miért nem.
Ahogy a svédeknél, úgy azt is meg lehetne oldani, persze akkor a házi borászkodásnak, de legalábbis a pálinkafőzésnek vége lenne.
Én amúgy támogatnám, de nem ilyen mutyi módszerrel. Ehhez skandináv közerkölcsök is kellenének, ami a magyarokból hiányzik.

A dohányboltozás alapvetően nem ördögtől való ötlet, külföldön is működik sok helyen.

A csempész cigaretta meg nem újdonság, már több, mint egy évtizede sláger. Ahogy nőnek az árak, csökken az életszínvonal, úgy nő a kereslet, de önmagában nem a dohányboltok az okai. Persze most igen, de régen is jött a Priluki meg a Next márkájú ukrán cigi, amikor még mindenhol lehetett kapni dohányárut.
Ráadásul a csempész cigi jó része csak áthalad az országon, viszik nyugatra, ahol még drágábban tudják eladni.

Én eleve a dohányzást és alkoholfogyasztást is faszságnak tartom, szóval felőlem be is tilthatnák őket. Népegészségügyi szempontból talán ez lenne a legjobb. De az áremelésnek sem vagyok ellene, az is csökkenti a keresletet valamennyire.

donder (törölt) 2013.12.29. 10:56:11

@Harcimarci: nem újdonság ez, Magyarországon sose az ellenzék nyer választást, hanem a kormány képes annyira lejáratni magát, hogy az emberek azt mondják: na ennél bármi jobb, menjenek a picsában, még az ellenzék is jobb lesz a nulla programjával

a Fidesz is így nyert 2010-ben, az MSZP-SZDSZ annyira lejáratta magát, hogy az egyik el is tűnt (átalakult, szétszóródott)
a Fidesznek nem is volt épkézláb programja, mondanivalója, mégis megválasztották őket az emberek, mert már minden mindegy alapon el akarták zavarni a táncos lábú Pinokkiót
aztán tessék, bebizonyosodott, hogy mindig van lejjebb

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.12.29. 10:56:16

@Magyarország jobban teljesít: vajon kaphatott októberben miniszterelnökünk azért a trafikrendszerért díjat, amit júliusban vezettek be és az első adatok szeptember tájékán érkeztek be? nem hiszem, hogy egy nemzetközi szervezet ilyen gyors és hatékony lenne ... Viszont volt törvény a dohányzás visszaszorításáról, kocsmákból kitiltásáról, na ez esélyesebb

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.12.29. 10:57:21

A "nemzeti" szarháziságnak nincs határa!

Azonnali pénzt a pécsi focinak Orbán elvtárs, mert micsoda szégyen ez.

Pedagógus-orvos-ápoló-közalkalmazott-rendőr bére nem érdekes, csak pécsi foci legyen. Mert az olyan nemzeti!

Ja és oda is új stadiont, merjünk nagyok lenni te törpe!

Sandor Akarki 2013.12.29. 11:44:49

@nincs_itt: Nem Wiking hanem Viking. Utaztam a hajón, Helsinki-Stockholm között közlekedik és éjfél körül köt ki offshore vodkáért. Sok gyerekes és facér, valamint ázsiai van a gépen, úgyhogy talán 10% issza matt részegre magát, a többiek dugni meg túristáskodni mennek (én végig black jack-eztem az utat). És a személyzet körében egy főre jutó lábgomba száma is ott a legmagasabb abból amit eddig láttam.

Sandor Akarki 2013.12.29. 11:47:10

@nincs_itt: Végiggondolva, antialkoholista finnt még nem láttam. Sörözzél velünk finnt temérdeket.

nincs1itt 2013.12.29. 12:08:44

@Sandor Akarki: Aha Helsinki Stockholm között... is.
Értelmesen szóltál! Vajon hol veszi fel a duttyfrí vodkát ezen az útvonalon?
Nem Tallint akartál írni?
Na nem baj, nem kell tudnod mindent.

pityipalkó 2013.12.29. 12:51:55

@hederg: Azt a 4 trafikot a régi tulaj üzemelteti. De ne törődj vele.

emzéperiksz 2013.12.29. 13:11:47

Nekem vannak ismerőseim, akik maguknak hozzák Szlovákiából inkább, minthogy Palcsó Tominál vegyék meg Csepelen. Elvi okokból teszik mindezt.

laci_52 2013.12.29. 13:12:55

@donder: '14-ben lesz a kivétel: mostani kormányunk is eléggé leszerepelt már a legtöbbünk előtt, mégis nyerni fog a Fidesz, mert az ellenzék olyan töketlen, hogy nem tudja a kormány hibáit kihasználni és a maga javára fordítani a választási kampányban.

Szóönt 2013.12.29. 13:36:40

Mi van ha az igazi végső mögöttes terv ez volt és ez a fidesz nagy olajszőkítése. A strómanok beálltak a nagy cigicsempész bizniszbe a lebukások meg csak a konkurencia? Na ez, hogy tetszik?

LallyPop 2013.12.29. 13:39:12

@CSENDES: Hát bizony nem. Ahogy arra sem hogy eddig mennyi vót.

LallyPop 2013.12.29. 13:40:30

@toportyánzsóti: Majd tavasszal minden károsult befér az 1/3-ba. Utána is lesz magyarázat, az tutifix.

LallyPop 2013.12.29. 13:41:25

@nincs_itt: Mond ez a szám neked valamit, össze tudod hasonlítani valamivel?

Ez statisztika? Mit nem mondasz.

LallyPop 2013.12.29. 13:42:46

@Magyarország jobban teljesít: 'a WHO nem az ENSZ.'

De.

'A legális dohányárúsítás visszaszorult az illegális felvirágzott.'

Sőt az első állításra statisztika is van.

He. hehe. ehhehehhe

szivaros frici néni 2013.12.29. 13:45:53

Az első termékkört már átpakkolták a nemzetiekhez: cigipapír, cigihüvely, töltőgépek.Mindezt úgy, hogy jövedéki törvényt módosítottak./papír árúra, műanyag gépre/ 3 hét alatt, visszavételről a nagykerek irányába nem gondoskodtak, együk meg.
Az igazi árrés nem 10, hanem 12% mert a gyárak is megsegítik szegényeket. Viszont többfelé kell osztani. egy megszerezte a koncessziót, a másik rendszerint volt trafikos aki ért hozzá üzemelteti,így már nem is olyan sok az 5-6%. Ez a probléma. És a boltok 70%-a ebben a konstrukcióban dolgozik.
Akik távoznak a multikból / Mészáros Lőrinc, persze strómanok segítségével/ Auchan 10 bolt. Megkapta júliusban a támogatást 5-10-15 milka/ bolt
Természetes szegényt az új helyén is támogatni kell majd... így ha a forgalom nem olyan jó, szép summa.
A változtatás mögött valóban a CBA áll.
A boltok magatartása egyre lezserebb, bár a non- profit csapat kellő millióval gazdálkodik havonta,még sem ellenőrizték le az összes boltot.
Vannak un. kijelőlt boltok, 63 darab. Ezek valóban régi dohányboltosok, akik jó kapcsolatot ápoltak Tatán egy úrral aki a non- profitnál vezetőségi tag, némi összeférhetetlenséggel, mert családjában is van 13 nemzeti./ feleség, testvér, alkalmazott/
Nos ezek a kijelöltek kötelezve vannak, hogy küllemük, gépparkjuk, egyezzen a koncessziósokéval, csak nem fizetnek havi 25 000-ret. Elvileg fél évet kaptak, most ujabb fél évvel meghosszabították létüket. 205 ezerért NAV-hoz beköthető alkatrészt kell beépíteni a 800ezres gépükbe.
Létük bizonytalan, bármikor felmondhatják.
Március körűl, ha hinni lehet a pletykáknak a BAT / volt pécsi dohánygyár/ kivonúl " nemzeti" hazánkból.
Eddig 500 embert hajítottak ki a dohánygyárakból, maradék 400 ember is az utcára kerűl.
AZ ORSZÁG JOBBAN TELJESÍT !!!!

kétkedéssel teli (törölt) 2013.12.29. 13:47:06

" Morgás Joga
Indul nagy trafikmegsegítés? "

Mi lenne, ha a ballib pószter első körben magyarul megtanulna???

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.12.29. 13:50:01

@kétkedéssel teli: ezek szerint a poszt címét sem olvastad el. No comment első körben.

LallyPop 2013.12.29. 13:53:51

@szivaros frici néni: És ez mind igaz! Bebizonyítottad!

Fekete Mamba 2013.12.29. 13:54:58

Most még nevetünk a poszton.

Jövőre meg...

LallyPop 2013.12.29. 14:00:22

Egyébként mit gondoltok hogyan fogják 2014 után hívni az Mszp-t?

Magyar Szociáldemokrata Párt
Szociáldemokrata Unió

És azurbánus törpepátok közül melyik lesz a túlélő, amelyik 2014 után is megmarad, és mire változtatja a nevét?

nincs1itt 2013.12.29. 15:11:02

@LallyPop: a gúgli neked is segít... azért azt gondold végig, hogy HA kb 3 millióan dohányoznak Mo.-on, akkor ez csak 1 napi szükséglet, ha 20 szál/nap fogyasztást számolok... és Ez nem az összes elfogott mennyiség.
Valóban nem mond semmit, fidiótának tényleg nem!

Argus 2013.12.29. 15:13:33

@LallyPop: Ma kétszer is megszólítottak, hogy kell-e cigi 500.-ért.Sajnos nem dohányzom, így nem tudtam realizálni a nyereséget.De elgondolkodtató hogy mint közvetítő én is kereshetnék a bulin.

Argus 2013.12.29. 15:18:45

@LallyPop: Te nagyon hiszékeny vagy szegénykém...

nincs1itt 2013.12.29. 15:21:22

@LallyPop: Az aranyhal a fidiótákhoz képest, komoly memóriával rendelkezik. Emlékszel, amikor 2002-ben hasonló nagy mellénnyel estetek pofára? Nem tudom, most hogy lesz, de ha már a Bajuszos Ember sem nyugodt... Ne feledd, csak akkor tuti a győzelem, ha ki is hirdették!

toportyánzsóti 2013.12.29. 15:21:44

@LallyPop: Tavasszal akkorát taknyol a narancsmaffia,hogy a saját taknyán csúszik a csatornába.Diszlexia a te problémád okostojás,na meg az elemi logika teljes negligálása.

LallyPop 2013.12.29. 16:25:49

@nincs_itt: A szakdogádban is erre hivatkoztál?

LallyPop 2013.12.29. 16:26:55

@nincs_itt: 2002ben mi is volt hasonló?

LallyPop 2013.12.29. 16:27:31

@toportyánzsóti: Igen, igen, agyatok megborult. Priceless.

Hertelendi 2013.12.29. 17:32:40

@LallyPop: Látom te tartod a frontot. Látod a primitívséggel is ki lehet vívni a népszerűséget:))
Itt most mindenki téged hülyéz:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.29. 17:35:09

@LallyPop: Te egy Lencsés István vagy. Olyan iq szegényekkel meg nincs értelme vitázni. Higgy amit akarsz és szavazz a fideszre, oszt jónapot.

LallyPop 2013.12.29. 18:24:12

@Magyarország jobban teljesít: Gondoltam hogy ez van a zöld dossziédban. Szevasz.

nincs1itt 2013.12.29. 19:33:11

@LallyPop: Csak annyi, szegény retardált fidiótám, hogy akkor is ekkora mellénnyel indult az Ellentengerkicsi a választásoknak és kapott akkora zakót, hogy 4-5 évig csak rakosgatták össze mint a román legót...
A szakdogám egészen más témájú volt, de nekem legalább volt...

nincs1itt 2013.12.29. 19:48:49

@Magyarország jobban teljesít: Imádom a trollt etetni, elárulja mekkora idióta, majd magyarázza is!
Csak etetgesd szépen, nevelgesd, meglátod szépen eszik kézből, nem piszkít a szőnyegre sem.
süti beállítások módosítása