véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngAz Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői nem úgy fognak visszaemlékezni az idei márciusi kitüntetésosztogatásra, mint regnálásuk egyik  meghatározó sikertörténetére - a Szaniszló-affér után most újra napirendre került a másik ügy, a Kárpátia díjazása. A minisztérium nagyon eltolt valamit, ám ahelyett, hogy bevallanák,  hibáztak, egyre mélyebbre tapossák magukat a mocsárba.

Hol is tartunk most Petrás János Magyar Arany Érdemrendjének firtatásában?

Egy túlbuzgó állampolgár kikérte a művész kitüntetésének indoklását a minisztériumból - és megdöbbenéssel tapasztalta, hogy abban számos megállapítás nem stimmel. Például a díjazott nem 1997-ben alapította együttesét, és a zenekar tagjai nem elismert táncházas zenészek és alapvetően nem moldvai dalokat játszanak, sőt bukovinai és török népzenével sem foglalkoznak. Pedig a minisztérium szerint éppen ezekért az érdemekért kapta a díjat, az indoklás szövege pedig egyenesen  a Kárpátia Folkműhely egyik volt tagja, Bolya Mátyás honlapjáról származik. Ha Petrás János más érdemekért kapta volna a keresztjét, akkor valószínűleg az indoklásban is az szerepelne, például a Magyar Gárda indulója lenne méltatva. Ebből tehát már egy dolog kiderül, éppen ideje lenne kirúgni azt, aki a felterjesztéseket-indoklásokat előkészítette, akkor is, ha momentán fontos pártvezér sógora-komája-jóbarátja. Ha már mindenáron muszáj foglalkoztatni, legyen ott, ahol nem kell leírnia semmit sem.

És az indoklás szövege:

teljes

forrás: 444.hu

És hogy a nemzeti rockban járatlanok is ismerkedhessenek a díjazott művésszel és életművével: 

"Az EMMI indoklása méltatja azt is, hogy a Kárpátia népszerűsíti a táncház-mozgalmat és a kulturális sokszínűséget, ami egyrészt szintén Bolya honlapjáról van" (444.hu)

(Vajon Kósa őt is várja, ha "Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, vagy csak Vidnyánszkyt"?)

És vajon mit lépett minderre a minisztérium? A lehető legrosszabbat: közölték, nem a kitüntetett személye a rossz, hanem az indoklásban van a hiba:

"2013. március 15-én a Kitüntetési Bizottsag természetesen tisztában volt azzal, hogy Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar tagját javasolja a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatára. A kitüntetési javaslat előterjesztését tartalmazó akta indoklásában valóban adminisztrációs hiba volt." (Emmi közlemény)

Vajon hogyan érezheti most magát Bolya Mátyás, aki lassan már önmaga is egy nagy adminisztrációs hiba szintjére silányul a minisztérium szemében? Mert oké, hogy a miniszter nem ismerheti minden egyes díjazott életútját (ez már láttuk a Szaniszló-ügy kapcsán), de legalább egy jó szava lehetett volna azokhoz, akiknek munkássága - legalábbis indoklás szinten - megért volna egy Magyar Arany Érdemrendet.  Mert mi más, ha nem ez az igazi megalázás, ráadásul pont egy igazi keresztény értéket valló politikus-gárdától?

Bolya Mátyás nyílt levelet írt Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, amiben választ szeretne kapni arra, hogy most akkor melyik Kárpátia az a Kárpátia:

„Amennyiben az indoklásban olvasható szellemi teljesítmény alapján ítélték meg a kitüntetést, akkor az az egykori Kárpátia Folkműhely tagjait illeti. Ha viszont a kitüntetett személye a helyes, akkor kérem, hogy hivatalos csatornái segítségével tájékoztassa a nyilvánosságot a tévedésről és nevezze meg Petrás azon érdemeit, amelyek alapján jogos a méltatás.” (444.hu)

Tegyük hozzá, Bolya Mátyás kérése nagymértékben respektálható, hiszen egyrészről plagizálták a honlapját, másrészről ezekkel a tollakkal mást ékesítettek fel, aki emiatt még díjat is kapott, nem is akármilyet. És vajon mit fog tenni Balog? Több lehetősége is van:

  • Füle botját sem mozgatja, a kiömlött tej felett nem sír, egyébként is minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden a legnagyobb rendben, kutyaugatás pedig nem hallatszik fel a holdig és ehhez jobb, ha mindenki hozzászokik. Még az is, akitől plagizáltak.
  • Elismeri, hogy mindig is a nemzeti rock volt a szíve csücske, és hiszi, megérdemelte Petrás a rangos kitüntetést. Az apparátus meg úgy hülye, ahogy van, hogy még egy normális Kárpátia-méltatás sem tudtak leszedni egyetlen olyan honlapról sem, ami nem Bolya Mátyásé.

Kipróbáltam, nekem a legelső Google-találat ez volt: KÁRPÁTIA www.karpatiazenekar.hu/‎. Aztán új indoklást készítenek és megpróbálnak elsikkadni olyan részletek felett, amelyek bizony annyira nem szalonképesek. Vagy ugyan a minisztérium és a KDNP szerint teljesen rendben vannak (főleg ha a következő választás szavazat-maximalizálása lebeg lelki szemeik előtt), de az európai mércéhez igazítás  azért még igényel egy kis kreatív hozzáállást (lásd fenti videó megmagyarázása, nemzeti-keresztény életműbe illesztése, stb.)

  • Beismeri, a sajtóosztálya a hülye meg a kitüntetés felterjesztője, ő valójában az indoklásban szereplőket szerette volna díjazni, bárki is bármit mond. Ezek után felkéri Petrást, adja vissza a díjat (Szaniszló is visszaadta, nem?), lehet egy kicsit könyörögni is, az egész egyébként is úgy ciki, ahogy van, sokat már nem ronthat rajta. Oké, le kell még nyomni a nemzeti rock rajongó táborának a torkán is, hogy bocsi, most nem ő volt soron, de augusztus 20-án majd - immáron jó indoklással - megkaphatja a ténylegesen neki szánt jutalmat.

Egyelőre az első lehetőségnek áll a zászló ... Mindenesetre a miniszter úr erről a témáról már nem kíván többet beszélni. 

De azért valljuk be, nyomasztó a kérdés, vajon hány adminisztrációs hiba van még a kitüntetettek dossziéiban? Mindenki azért kapta ilyen-olyan keresztjét, amit ő maga csinált, vagy esetleg más érdemeinek köszönheti az elismerést? És ha egy szimpla kitüntetés képtelen az apparátus megfelelően előkészíteni, mit gondoljunk a hipersebességgel gyártott jogszabályokról, az iskolaállamosításról vagy éppen a menzareformról?

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr655349085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.06.07. 19:08:40

Végül is nekik akarták adni. De miért is ne, teljesen jogos, megérdemlik.

gnme 2013.06.07. 19:11:12

ilyen ez az Új Péter

...szal hiába szóltak, hogy pakoljon és menjen (fentről...)

hajrá Peti!

www.youtube.com/watch?v=j3sBa6-6DsY

lato88 2013.06.07. 19:35:52

Akinek nem egyezik a véleménye a tieddel, azt ne tüntessék ki, jawoll.
Akkor a kurva anyádat.

Tücsök1 2013.06.07. 19:40:30

Ez az egész kormányzásnak nevezett katyvasz egy hatalmas adminisztrációs hiba!Kontraszelektált,alulművelt,fogalmatlan barmok vezetik a csúcsminisztériumokat, akik 3 év alatt kiirtották maguk alatt a valamihez értő apparátust.Lelkész úr gerincesen közli,hogy maga részéről lezátnak tekinti az ügyet.Mit éreznek most azok,akik valóban kimagasló teljesítményükkel érdemelték ki ezt a magas kitüntetést? Biztosan én vagyok naiv,de el tudom képzelni,hogy a korábban díjazottak most elindulnak a minisztériumhoz,és leteszik a lépcsőre azt a plecsnit.Mert ezekkel közösködni annyit jelent,hogy ők is megmételyeződtek.Utána javaslok egy alapos fertőtlenítést,kívül-belül.

Tücsök1 2013.06.07. 19:44:17

@lato88: Elolvastad te egyáltalán,miről van szó? Véleményről a legkevésbé!Ordas ,nagy hazugság,miután kibukik a díjadó és díjazott méltatlansága.

nyalógép 2013.06.07. 19:45:48

Én speciel nem sajnálom Petrás Jánostól a kitüntetést, Sokat tett a Magyar nemzetért, a trianoni igazságtalanság felszínen tartásáért. Meg egyébként jó zenét is játszik. Büszkék ehetünk rá.

kzoltana 2013.06.07. 19:51:09

Kósa Lulunak melege van. Jó a bulid, Lajos, csak sok itt a köcsög.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4681_kosa_lulunak_melege_van

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 19:56:04

@Fejesrob: Te tényleg ennyire degenerált hülye vagy, hogy azt sem veszed észre, hogy ezzel Petrást és az összes kitüntetettet járatják le a kitüntetésükkel együtt?

kennyking 2013.06.07. 19:58:40

A Petrás monnyonle, mert buzizott !

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 20:02:59

@kennyking: Ha annyira megérdemelte, akkor miért nem a Kárpátiában előadott produkcióját minősítették az indoklásban? Azt mivel indokolnák?

csak egy néző 2013.06.07. 20:08:43

@Vombatus Ursinus:
Erről a kretén @Fejesrob-ról ,vidékiről, $$$=$$$, nyalógépről nem is értem hogy feltételezhetsz gondolkodást. Ezek a köcsögök nem azért vannak itt.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 20:08:59

Miért nem hallgatja meg a toleráns oldal a másik félt is?

Miért nem készítenek interjút a kitüntetett Petrás Jánossal, mint amikor toleráns származású vagy vallású zenész, például ifj. Gerendás kapja a díjat?

Ha említi a toleráns oldal a Magyar Gárda indulóját, miért nem teszi bele a cikkbe? www.youtube.com/watch?v=NshTlfrxaG0

Idén 10 éves a Kárpátia, az ország egyik legnépszerűbb zenekara. Miért nem mutatja be őket a toleráns oldali sajtó, miért nem játssza a számaikat a toleráns média?

Itt a júniusi koncertnaptáruk, miért nem ad erről is hírt a toleráns média:

2013. Jún. 4. Szarvas / INFO
2013. Jún. 7. Aggtelek / INFO
2013. Jún. 8. Dunaszerdahely / INFO
2013. Jún. 14. Újszilvás / INFO
2013. Jún. 15. Boldogkőváralja / INFO
2013. Jún. 20. Győr - ETO Liget
2013. Jún. 22. Kétpó
2013. Jún. 28. Maroslele / INFO
2013. Jún. 29. Kézdivásárhely

Itt a honlapjuk, miért nem linkeli a toleráns oldal? karpatiazenekar.hu/

Miért csak arra kíváncsi a toleráns oldal, hogy mit mondott Petrás a buzikról?

Hogy lehet, hogy a toleráns oldal világbajnok szinten tolerálja a toleráns zenészek, művészek, bármiféle toleráns emberek köztörvényes bűncselekményeit, mint a lopás, a csalás, a testi sértés vagy éppen a hazaárulás, de egy pillanat alatt indul a kórus, ha egy nem toleráns ember "rosszat" szól?

Ideje volna egy kis szembenézésnek a toleráns oldalon.

Ideje volna meglátogatni egy tolerancia-tábort is a toleráns oldalnak.

Tücsök1 2013.06.07. 20:10:27

@nyalógép: Zenei ízlésről sem érdemes vitát nyitni,bár szerintem ilyen fajsúlyú díjjal egy életművet kellene jutalmazni.Itt a díj odaítélésének körülményei képezik vita tárgyát.Miféle minőségi munka folyik abban a kupiban,ahová az egyik vendéget várják, aki a másik belépőjegyével veszi igénybe a szolgáltatást. A madam pedig nem rúgja ki a recepcióst.

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 20:12:16

@Kirekesztett néger: "– Egészen pontosan a magyar nemzeti motívumokat rockzenével ötvöző zeneszerzői és dalszövegírói munkásság volt az indok. Ám ismét hangsúlyozom: én hiába írok jó szöveget, hiába szerzek jó dallamot, ha nincs az a fogadóközönség, aki egyetért ezzel az értékrenddel. Amikor ezt mondtam Balog Zoltán miniszternek, ő is elismerte.

További részletek: kuruc.info/r/6/109373/#ixzz2VYUN0dam
" Ezt mondta Petrás a kitüntetés indoklásáról. Hazudott egy méreteset.

Fejesrob 2013.06.07. 20:22:17

@Vombatus Ursinus: Neked mi a gondod? Ki akarták tüntetni a Kárpátiát és egy másik, azóta feloszlott Kárpátia anyagát találták meg.

Korrigáltak, te nem hibázol sohasem?

Pár libsi problémázott, hogy tévedés történt, mire közölték, hogy nem, ugyan hibás anyag alapján, de "ezeket" akarták kitüntetni.

Persze el tudom képzelni azt is, hogy nem volt itt semmiféle gond, csak a libsik miatt nem lehetett az eredeti indokokat mondani. Rögtön rohannak ki Brüsszelbe, hogy a nácik kitüntetik a revizionista zenekart.
Szóval ez inkább a libsik szégyene.

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 20:22:20

@Kirekesztett néger: "Egészen pontosan a magyar nemzeti motívumokat rockzenével ötvöző zeneszerzői és dalszövegírói munkásság volt az indok. "

Te az EMMI indoklásában hol látod ezt?

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 20:24:03

@Fejesrob: Téged nem etetlek, mert egy ócska címlaptroll vagy. Még a végén azt hinnéd, hogy bármit is számít a hülyeséged.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 20:27:34

Emlékszem, amikor korhatárossá akarta nyilvánítani Ice-T egyik számát a médiahatóság, mit kapott ezért a toleráns oldaltól.

"We still got our connections in Texas, Miami, New York, Chicago
Detroit, and soldiers on the street willing to die" - üzent Ice-T.

Médiaszabadság - harsogta a toleráns oldal.

Most meghallotta a toleráns oldal, hogy Petrás nem szereti a buzikat, és ezt a véleményét meg is osztja a magunkfajtákkal.

Vagy amikor a SickRatMan énekelt megnyúzásról, kibelezésről, lámpavasról Fidesz-közeli személyekkel összefüggésben, micsoda voltaire-i értelemben vett liberális mozgalom bontotta ki szárnyait.

Petrás nem szereti a buzikat?

Hallatlan!

Tilcsákbe!

Fejesrob 2013.06.07. 20:29:39

@Vombatus Ursinus: Ja értem. Ahogy elfogytak az érvek, troll.

gnme 2013.06.07. 20:29:44

...most érted

valaki vagy diósgyőri esztergályos

vagy pap

vagy miniszter

átmenet nincs

Kirekesztett néger 2013.06.07. 20:34:23

@Vombatus Ursinus:

Nem látok hazugságot, csak pipogyáskodást.

Nem értem, amikor kitüntette Balog Petrást, miért nem mondta el az indoklást ott helyben az ünnepségen. Azért adja, mert a Kárpátia Nagy-Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, és mert éppen idén 10 éves, stb., nem lett volna nehéz mondania pár indokot.

Úgy látom, mintha bújkálna Balog a toleráns oldal elől Kárpátia-ügyben.

Fejesrob 2013.06.07. 20:35:35

Ez a cikk jól mutatja, milyen abszurd helyzetek vannak.

Adott egy gyereknap, amelyet ingyen a MG biztosít. Mindig is így szokták, ez már a 3. alkalom. Senkit nem zavar, sem a résztvevőket, sem a rendőröket, sem a támogató önkormányzatot.

Nem is foglalkoznak vele, amíg egy öntudatos cigánynak eszébe nem jut, hoppárézimi, az MG, "őket szokta megfélemlíteni".

nemzeti.net/l.php?u=1101977

Fejesrob 2013.06.07. 20:36:15

@Kirekesztett néger: Nyilván nem akarta, hogy rámásszon a ballib média.

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 20:38:33

@Kirekesztett néger: "Nem látok hazugságot"

Nyisd ki a szemed és olvasd el az EMMI indoklását, aztán petrás interjúját.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 20:41:12

@Fejesrob:

Felesleges bujkálni a ballibmédia elől amellett, hogy magát alázza vele.

Kitüntet valakit, aki nem szereti a buzikat? Na és?

Ezzel ekézi majd a ballibmédia? Na és?

Szerintem még a ballibek többségének is kivan már nagyon a töke a deviancia-kultusztól. Ballibek, de nem buzik, a legtöbb.

Ha nem így lenne, akkor nem lennének még mindig itt.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 20:44:57

@Vombatus Ursinus:

Magyarázkodik az EMMI, teljesen feleslegesen. Nem érdekel, hogy hazugsággal magyarázkodnak vagy mellébeszéléssel. Kitüntettek valakit, aki nyilvánvalóan nem érdemtelen, tessék kiállni mellette, ha támadja a ballibmédia, nem pedig terelni jobbra-balra, aztán majd a végén visszakérni a kitüntetést.

Szaniszló kitüntetésével azért sokat tisztult a Táncsics-díj, remélem az érdemrendet is visszaadják az érdemtelenek, ha már ekkora ügy lett Petrás kitüntetéséből.

gnme 2013.06.07. 20:49:16

@Kirekesztett néger: :-)

olyanok magyarázkodnak, akik egy szinten vannak egy belőtt drogossal

ennyi

www.youtube.com/watch?v=wRU6FUTBrgQ

Fejesrob 2013.06.07. 20:57:28

@Kirekesztett néger: Az a gond, hogy épp "az" a három rohan ki Brüsszelbe.

"Szerintem még a ballibek többségének is kivan már nagyon a töke a deviancia-kultusztól."

Egyetértek, épp ezért másoltam be a fenti cikket. A Gyöngyösi gyereknapon nyilván nem csak jobbosok szórakoznak.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 21:00:26

@gnme:

Ez azért egy folyamat sokaknál. Igenis, nem úgy gondoltuk, dehogynem.

www.youtube.com/watch?v=VeiYX3j1SgU

_most_ 2013.06.07. 21:00:53

ne, ilyen selejt zenekarokat tüntetnek ki, mint a Kárpátia, hisz azt csak jobbikos fogyatékosok hallgatják, akiknek a kultúra legkisebb formája is felfoghatatlan :D

Tücsök1 2013.06.07. 21:03:53

@gnme: De,legyen átmenet!Amennyiben minden lépcsőfok egy magasabb minőséget jelent!Itt viszont azt láthatjuk,hogy ezek a lépcsőfokok morálisan lefelé vitték a delikvenst!

ppppalika 2013.06.07. 21:05:06

Úgy gondolom, hogy a felterjesztés arra szolgál, hogy az érdem alapján adjanak valakinek díjat.
Tehát nem Petrás kapta, mert nem illik rá az indoklás.
Ha először választják ki a kitüntetettet, majd kanyarítanak egy indoklást, az igen súlyos hiba.

Ezen és egyéb érdemei miatt Baloghtól kezdve az egész láncolat mehet a kukába.
Nem is értem, hogy az egyháza miért nem tagadott meg eddig egy ilyen embert.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 21:09:01

@ppppalika:

Aha. Majd ha jönnek megint a ballibsik, akkor írjanak ki pályázatot az érdemrendre. 10 pont, ha idén 10 éves a zenekar, -50, ha buzizott az énekese az elmúlt 5 évben, +20 jóváírás, ha megbánta, további -100, ha tetézte.

_most_ 2013.06.07. 21:10:08

@ppppalika: csak szokásos fideszes hozzáértés, teljesen fogalmatanok ezek a pártkatonák, megmondták nekik kiket kell kitüntetni, de még arra is képtelenek voltak, hogy a netről a megfelelő életrajzot másolják ki, mondjuk igazán nem várható el tőlük, hogy a milliós állami fizetésekért, amiből éppen hogy csak meg lehet élni, még dolgozzanak is :D

Fejesrob 2013.06.07. 21:14:17

@_most_: Ez, hogy a Kárpátiát csak jobbosok hallgatják, ugyanolyan baromság, mint pld. az, hogy a Padödőt csupa libsi, Koncz Zsuzsa pedig a komcsik kedvence.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 21:15:29

@_most_:

Valószínűbb, hogy direkt keverték össze a kettőt, hogy lassítsák a ballibsi támadást.

De hamarosan színt kell vallania Balognak, ha már belement a játékba a blibsikkel.

Megint puhapöcsű lesz, elhatárolódik és visszakéri az érdemrendet, és bevezet 3 új holokauszt-emlékhetet, vagy kiáll a döntése és a díjazott mellett, és azt mondja, azért adta a díjat, mert megérdemelte a díjazott?

Fejesrob 2013.06.07. 21:17:04

@_most_: Csak nehogy kiderüljön, az a kollega akinek feladata volt az, hogy előkeresse a Kárpátiáról az infót, mszp-s.

Egy jobbos azért jobban ismeri a jobbos zenekarokat.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.06.07. 21:20:30

Itt csak arrol van szo, hogy jott fentrol az ukasz, hogy kiket kell kituntetni.

Ehhez kellett indoklast keresni, es valamelyik nyalonc hivatalnok elbaszta. Csakhogy a felettesei meg nem ellenoriztek, tehat ok is hulyek.
Mivel fideszeknel senki sem hibazik, ugy lezarva...

(Viszont tokeletesen igazolja a "ballibsik" nyavajgasat amiatt, hogy senki nem maradt donteshozoi szinten, aki kicsit is ertene a dolgokhoz)

_most_ 2013.06.07. 21:30:37

@Kirekesztett néger: persze, nem merik nyíltan felvállalni a véleményüket, tudják túl sok szavazatot vesztenének, ha kiderülne mit is gondolnak valójában.

gnme 2013.06.07. 21:32:18

@Kirekesztett néger: öregem ha te magyarnak gondolod magad, menj a tükör elé és nézz bele

elvettük az analóg inzulint a fiataloktól, pokollá tettük az életüket

ismételgesd és nézd magad

legyél büszke arra, hogy magyar vagy

jól kiszabtál a fajtáddal.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 21:42:47

@_most_:

Egyetlen szavazót sem veszítenének.

A Fideszben nem szokás a buzeranciával kérkedni, azt reklámozni.

Bár olyan már volt, hogy a toleráns oldal buzizott le fideszest. Bár ez már a kitűnő Jörg Haiderrel is előfordult.

Elmondta a véleményét Petrás a buziparádéról, úgy tippelem, ezt a véleményét legalább a lakosság kétharmada osztja. Gondolom, az izmusmonitoring intézetek is meg tudják ezt erősíteni.

Amit Petrás mondott, az az ország véleménye a buzeránsparádékról.

Az lenne a furcsa, ha olyan zenészeket tüntetne ki a kormány, akik buzeránsjogvédelmi tevékenységükről híresültek el.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 21:45:38

Még csak azzal sem vádolható a Kárpátia, hogy a Fidesz szekerét tolnák. Vagy Balog, hogy ezért tüntette volna ki őket.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 21:46:26

@gnme:

Egyébként meghallgattad a számot?

_most_ 2013.06.07. 21:48:53

@Kirekesztett néger: hány ember lehet egy ilyen Kárpátia koncerten, 100-200, kábé ennyien érthetnek egyet vele, amíg a viva tv nem játssza a számait addig nem lehet társadalmilag elfogadott zenész :D

Kirekesztett néger 2013.06.07. 21:57:37

@_most_:

A 100-200 is pont 100-200-zal lenne több, mint ahányan ifj. Gerendás elvtárs legutóbbi koncertjén voltak: kuruc.info/r/2/112284/

De ez nem így van, a Kárpátia az egyik legnépszerűbb zenekar Nagy-Magyarországon, rengeteget koncerteznek, egyik rendezvényről a másikra járnak: karpatiazenekar.hu/index.php?mpc=koncert

Tudod, ők az egyik zenekar Magyarországon, amelyik szinte bármelyik csarnokot bármikor megtölti.

Van ilyen még mondjuk 5.

Ha a Tankcsapda kapott volna díjat, akkor meg az lett volna a baj, hogy debreceni, vagyis fideszes, vagyis nem demokrata.

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 22:07:22

@Kirekesztett néger: Ez a kitüntetés nem a népszerűségről szól, arra vannak más díjak.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 22:14:51

@Vombatus Ursinus:

Persze, ez igaz. Csak az elvtárs hazugságát igazítottam helyre.

Az antibuzizmus viszont nemhogy népszerű, hanem többségi vélemény, így érthetetlen, miért tenné ez méltatlanná Petrást bármilyen kitüntetésre.

Hiszen nem azt mondják a blibsik, hogy nem méltó, hanem hogy méltatlan a véleménye miatt.

Miért lenne méltatlan a többségi vélemény? Milyen alapon kérdőjelezi ezt meg egy nyilvánvaló kisebbség?

Senkit nem bántott Petrás olyan dolog miatt, amiről nem tehet, legalábbis a tudomány mai állása szerint, mert régebben betegségként kezelték a homokosságot.

De még csak nem is a homokosokat, hanem az a saját homokosságukkal kérkedőket ekézte.

Újabb kontraproduktív balsi feldemhedés ez.

kennyking 2013.06.07. 22:15:15

@Vombatus Ursinus: Igenis monnyon le a Petrás, és legyen hejette a Bródi vagy a padödős muff az énekes, mert akkor legalább jó zene lessz a Kárpátia.Ki kiváncsi a hátrafele nyilazó hülyékre, amikor a holokausztba meghaltak hat millijóan.

Kirekesztett néger 2013.06.07. 22:16:49

A balsik szerint homokosnak lenni nem betegség, hanem választás kérdése.

Ha választás kérdése, akkor mit zavarja őket, ha mások pedig kritizálják ezt a választást?

Mert már megint nem vitatkozni akarnak, hanem betiltani, elvenni, megfosztani.

_most_ 2013.06.07. 22:17:03

@Kirekesztett néger: ja, te a kuruc.info-t olvasod, ez mindent elmond rólad :D Ha annyira népszerűek mért nincs egy comet vagy barcavo otto díjuk se? :D

kennyking 2013.06.07. 22:18:39

Ja, meg ha a Gerendás énekelne a Kárpátiában, akor nem lenne megélehtési gondjai.Szóval, csak aztat akarom mondani, hogy a Petrás monnyon le és aggya át a helyét szalonképesebb és tehetségesebb embereknek, akik megérdemlik eztet a díjat.Nem szeressük, amikor nácikat tüntetnek ki, csak azért, mert sokan vannak emberek, akik eztet a szenetet halgattyák.Bár én személy szerint a Pink Floydot meg a Slayört szeretem, de akkor is...

Kirekesztett néger 2013.06.07. 22:22:32

@_most_:

Azt olyanok kapják, akiknek hiányosak a referenciáik, a Kárpátia nincs rászorulva, enélkül a díj nélkül is nagyon jól meglennének, 10 év van mögöttük, meg úgy ezer koncert.

Mi a helyzet a Comet-díjas etalonjaiddal, például Barbee-val vagy Markkal, ő meddig van betáblázva? És ha olyan népszerűek, miért nincs állami érdemrendjük?

_most_ 2013.06.07. 22:23:37

@kennyking: ez a Kárpátia olyan lehet, mint a keresztény rock, zenélni nem nagyon tudnak, de beadják a sok agyhalott jobbikosnak ezt a nemzeti maszlagot, mert ebből meg lehet élni :D

Vombatus Ursinus 2013.06.07. 22:26:56

@kennyking: Hiába gerendásozol itt, te elmeroggyant a történet nem erről szól, hanem arról, hogy az EMMI elbaszta az indoklást, ezzel lejáratta az összes díjazottat és a kitüntetést is.

_most_ 2013.06.07. 22:33:33

@Kirekesztett néger: hú te kicsit kevered a dolgokat, az állami érdemrendnek mégis mi köze a népszerűséghez, a közönség szavazza meg vagy mi?

kennyking 2013.06.07. 22:34:11

@Vombatus Ursinus: Énnekem aztat monták itt a kocsmában a haverjaim, hogy én egy frappáns liberális vagyok és én mongyam a tutit a nácik ellen a zindexen.Úgyhogy engemet te ne elmeroggyantozzál.Minden díjat politikai alapon adnak, eztet is.Szerintem nácik ne kapjanak díjakat, mert nem érdemlik meg.Ezért lenne jó, ha a Petrás lemondana és a Gerendás dalolna a Kárpátiában, mert a Kárpátiát sokan hallgatják.És akkor jogos lenne a díj a gerendásnak.Mert jó zenéket csinálna és senki sem mondhatná, hogy azért kapja, mert zsidó.

kennyking 2013.06.07. 22:37:51

@_most_: Igen én ezért szeretem az alternatívot is, mert ezt jól betudják nekünk, liberálisoknak adni, hogy ez jó, és tényleg jó, mert jókat tudok bólogatni részegen, még a Kvimbire is, pedig az most májsztrém zene ( monták a haverok a kocsmában), azért én inkáb a Distráksönt hallgatom, ami nem liberális éppen, de jó.

kennyking 2013.06.07. 22:47:03

@Vombatus Ursinus: Unalmas vagyok, de azért tolerálhatnál.Én is tolerállak, pedig te hülye vagy.

kennyking 2013.06.07. 22:49:22

@kennyking: Bocs, nem hülye vagy, hanem liberális.Állandóan keverem ezeket a szavakat.Tisztára beleőrülök ezekbe a szinonímákba vagy mikbe.Imádom a külföldi szavakat.Mindég mondom a kocsmába, hogy én liberális vagyok és akkor röhög a sok nép.

kennyking 2013.06.07. 22:53:40

@Vombatus Ursinus: Felőlem, demokrácia van.Az én véleményem is ér annyit, mint a tied, még akkor is ha liberális vagyok.

Óz, a nagy varázsló 2013.06.07. 23:06:59

"a kiömlött tej felett nem sír" - talán hagyni kéne ezeket az angolból tükörfordított faszságokat, a magyar olyasmiket mond, hogy késő bánat, ebgondolat, meg hogy eső után köpönyeg, de semmiféle kiömlött tej fölött nem sír.

Talán egy kicsit ismerkedned kéne még a kultúra nevű varázslattal, eddig láthatóan nem sok közöd volt hozzá.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.06.07. 23:07:06

Tisztelt kommentelők (annak, akit érint), javaslom fentebb elolvasni a véleménynyilvánítási szabadság korlátozását, melyet a 4. alkotmánymódosítás iktatott be.

Óz, a nagy varázsló 2013.06.07. 23:08:31

@Kirekesztett néger:
Na ne röhögtess, az ország 50 legnépszerűbb zenekara közt sincs a Kárpátia, konkrétan csak a Trianonba beékelődött agyú idióták szeretik, senki más.

A zenéje elég középszerű szar, a szövegei meg még gyengébbek.

Óz, a nagy varázsló 2013.06.07. 23:12:00

@Fejesrob:
Pedig bizony Kárpátiát csak a jobbosok hallgatnak.
Azok közül is csak a hülyébbek.

Pas de probleme 2013.06.07. 23:37:05

Eléggé nyilvánvaló, hogy az épeszűnek mondott, szavazati joggal rendelkező magyar állampolgárok jelentős részét - köztük egy sor fentebb kommentelőt - csppet sem zavarja, ha fasiszta eszméket szolgáló zenekarokat tüntetgetnek ki minálunk.

Hadd észrevételezzem ezért az ügyet a másik irányból. A Kárpátia - nem a néptáncos, a másik - egyszerűen szar. Holtgyenge, fantáziátlan, szarul előadott, bénán hangszerelt fos. Broáf. Aki ezt nem hallja, azt őszintén sajnálom.

Remélem, ezzel még belefértem a 4/4-es módosításba. :-) Alásszolgája.

Morrózió 2013.06.07. 23:37:24

@Tücsök1: Ott a pont, bár a kommentelők döntő részének ez még nem esett le.

Pas de probleme 2013.06.08. 00:06:01

@Kirekesztett néger:

Gárdainduló?! Öcsibogyó, tényleg erre a nyamvadt lakodalmasra gerjed a sok kopasz? XD :-)))))))))

Micsoda egy szerencsétlen, fogalmatlan, botfülű bagázs! Bármelyik ruszki partizándal 69 ezerszer jobb.

Hobbisebész 2013.06.08. 00:17:53

@Pas de probleme:

Majd kitünteti őket Putyin, vagy valamelyik Kertész.

Óz, a nagy varázsló 2013.06.08. 01:04:53

@Pas de probleme:
A szarul előadott mondjuk nem igaz. Jó zenészek vannak benne, csak agyilag zoknik.

esefe 2013.06.08. 03:40:57

Napirenden, mert ott tartjátok. Ha ennyit tudok, akkor nem kell félnie a fidesznek, még sokáig kormányon maradnak.

esefe 2013.06.08. 03:43:08

@Pas de probleme: Látszik a zenei alapműveltséged sincs meg. Ilyenkor a leghatározottabb a vélemény, ugye?

nu pagagyí 2013.06.08. 05:52:08

Nagyon kíváncsi vagyok az új indoklásra. Szerintem alaposan le fognak izzadni mire összegányolják.

csavari 2013.06.08. 05:52:23

morgás joga mindenkit megillet

Na igen van amikor a tévedés jó cselekedetet hoz! A balogot amiért felelősségre kell vonni az a cigány és zsidó tenyésztés a magyarok bőrére! Ezért valóban megérdemli a felelősségre vonást de nem azért mert normális zenekart tüntet ki!

Tapmancs 2013.06.08. 07:40:06

@_most_: @Pas de probleme:

Nektek nyilván a "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország" című dal Kárpátia-feldolgozása sem tetszik, ugye?

www.youtube.com/watch?v=OsqYIu60SjE

Bafana 2013.06.08. 07:56:25

@Pas de probleme: Örülök a kritikádnak, remélem te már kiadtál több tucat nagylemezt és több ezer teltházas koncerten vagy már túl.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.08. 08:33:04

lehet ezt javítani?

Máshogy kérdezem: az echos csávónál sikerült?!
Dehogy sikerült.

azbesztos 2013.06.08. 09:23:16

A 2010-ben nyerő kétharmad nem tilt be senkit, főleg nem azért, mert nemzeti. Akinek ez nem tetszik kövesse Dániel elvtársat.

Pas de probleme 2013.06.08. 09:26:50

@Tapmancs: Ráéreztél. Az is siralmas. Röhejes - és béna.

Tetszik viszont ez - különösen úgy, hogy az énekli, aki:
www.youtube.com/watch?v=uwcDo-ugENI

Tetszik ez is: www.youtube.com/watch?v=q007mOCiNLo

És mindenek előtt tetszik ez:
www.youtube.com/watch?v=EGkv9NGF58M

Ég és föld. Mert ebben a háromban van ötlet, spiritusz, és tudás.

Egyébként - ha visszatérünk a politika oldalára: a Kárpátiát én speciel börtönzenekarként tudnám elképzelni. Azt az uszítást, amit ezek művelnek, nem volna szabad eltűrni. És szó sincs arról, hogy ez "intoleráns" álláspont lenne. Ellenkezőleg. Az meg, hogy hány birka csinál nekik telt karámot, és hogy ők-e a többség - nem azok - nem számít kicsit se.

csak egy néző 2013.06.08. 10:12:55

@Pas de probleme:
Elég, ha csak megnézed a sok "nemzeti" IQ bajnok, kopasz, horogkeresztes, bunkó közönségét ennek a bandának. ,Magáért beszél.

braue 2013.06.08. 10:24:29

@csak egy néző: Mert aki buzi liberális, az mind okos is egyben. Ennyit a te IQ-dról!

braue 2013.06.08. 10:25:26

@Pas de probleme: Te tudsz szolmizálni, szántóvető?

braue 2013.06.08. 10:26:00

@azbesztos: Méghozzá, minél gyorsabban!

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.06.08. 10:42:51

@Pas de probleme: nem hiszem, hogy a zenei humor (A két paraszt) célba érne minden koncert-közönségnél ... Köszi, hogy példaként belinkelted:)

Tapmancs 2013.06.08. 10:51:35

@Pas de probleme: Az Oláh Ibolyán kívül nekem is tetszik mindegyik. Ahogy a Kárpátia is.

"Az meg, hogy hány birka csinál nekik telt karámot, és hogy ők-e a többség - nem azok - nem számít kicsit se."

Hát persze. Mert csak az számít amit te mondasz.

banyanya007 2013.06.08. 15:39:20

hogyan zajlik akkor egy ilyen kitüntetés?
az előterjesztett személyekből az indoklás alapján választanak?
úgy tűnik, nem.
akkor? Előterjesztést készítő kap egy listát, hogy kinek kell kapnia és ír mellé valamit amit kidob a google aztán vagy stimmel, vagy nem?
még egy kis figyelmetlenség és földrajzi leírást is olvashattunk volna:)
mikor hozzák nyilvánosságra a javított indoklást?

csak egy néző 2013.06.08. 19:14:19

@braue:
Ezek szerint, te is a közönségébe tartozol?

Pas de probleme 2013.06.08. 19:28:15

@braue: Ha emlékszel még a kézjelekre is, csak annyit mondok: "fá" :-)

Pas de probleme 2013.06.08. 19:32:14

@Tapmancs: Épp ez az, hogy nem az én véleményem számít. Emberi jogokról van ugyanis szó, azok pedig nem vonhatóak kétségbe semmilyen ún. "többségi vélemény" alapján. Volt olyan rendszer is, úgy hívták: kommunizmus.

Mondhatnék olyanokat, hogy ENSZ alapokmány, meg EU alapszerződés, meg hogy a nemzetközi jog kógens normái, de minek bonyolítsam.

Emlegethetném még a FIDESZ alaptörvényt is, ár ennyi erővel ideidézhetnénk a 49-es alkotmányt is, mert abban is benne voltak az emberi jogok. Na, kb. ennyit fejlődtünk az utóbbi időben.

De az már más tészta.
süti beállítások módosítása