morgás joga 6.jpgMost már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost. Mert az augusztusban remélt 3 milliárd euró egyelőre nem fog megérkezni:

"A magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami Olajalapja hivatalosan bejelenti, hogy a SOFAZ nem fontolgat semmilyen beruházást államkötvényekbe, vagy más pénzügyi eszközökbe Magyarországon."  (oilfund.az)

De akkor mi is történt? A lehetőségek:

1. Az azeriek felültették az illetékes magyar vezetést - mézet a madzagra, most meg ígéret az ablakban, nemzetközi bonyodalom a semmiért.

2. A magyar vezetők hiper-humanitáriusok és költségvetés pártiak: egyrészt ne hazánk büdzséjét terhelje az elítélt rezsije, másrészről mennyivel emberségesebb az, ha előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságáért nemzeti hőssé vált rab otthon, családias környezetben töltheti le életfogytiglanjából még hátralévő büntetését.

Az viszont az elmúlt napok alatt kiderült:

1. A magyar külügyi és hírszerzési szakapparátus

    • vagy nem tud előre gondolkodni és bizonyos döntések következményét prognosztizálni,
    • vagy ugyan képesek erre, de a kutya sem hallgatja meg őket,
    • vagy képesek, de nem merik véleményüket hangoztatni.

2. Bizonyos, normál esetekben mértékadó személyek csinálhatnak bármit, az a magyar vezetés döntéshozói szintjére már nem jut el. Így például hiába figyelmeztették az örmények a kiadatás előtt már két héttel a magyar illetékeseket, ne adják ki az azeri foglyot Bakunak. A kommunikációs folyamat torzulását legjobban az mutatja, hogy Szijjártó Péter közölte, nem tud ilyen tiltakozásról, de ettől függetlenül előfordulhatott. És vajon ki tudott róla, ha már ő sem??? 

3. A magyar, bizonyos kérdésekben szakértőnek mondható szervezetek sem jutnak el a megfelelő fórumokhoz, ha bárkit is figyelmeztetni akarnak, gáz lesz, így jelen esetben a magyarországi örmény nemzetiség képviselőivel sem álltak szóba érdemileg a Fidesz politikusai. Pedig ők próbálkoztak több szinten is, így Orbán Viktornál, Navracsics Tibornál is, de a titkárságoknál megakadtak, ahogy Kövér László és Répássy Róbert sem mutatott hajlandóságot az érdemi odafigyelésre.

 

És mi az eredmény?

1. A magyar diplomácia világhírre tett szert, hogyan lehet röpke pillanat alatt távoli harmadikként beletenyerelni egy országok közötti darázsfészekbe. 

"A regionális stabilitás és a megbékélést célzó folyamatos erőfeszítések érdekében a főképviselő és Füle biztos megerősíti az Azerbajdzsánhoz és Örményországhoz intézett azon felhívást, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, mind a helyszínen, mind a nyilvános nyilatkozatokban, a helyzet eszkalálódásának elkerülése érdekében" (Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Stefan Füle EU-biztos)

Safarov-memek 3.jpg

forrás: hir.24.hu

2. Örményország megszakította hazánkkal a diplomáciai kapcsolatát és a világ örményei összefognak ellenünk. Művészek, a tudományos élet prominens képviselői hallatják hangjukat az ügyben és tartják napirenden az örmény-azeri problémát, Orbán Viktor facebookját sem hagyták érintetlenül:

"Bravo, Mr Viktor, eladtad az országod imázsát 3 milliárd euróért. Pénzzel támogatod az azeri gyilkosokat, és hagyod őket megszökni. Gyűlölünk benneteket."

"Soha nem gondoltam volna ezt egy békeszerető nemzetről. Eladtátok a szabadságotokat és az identitásotokat. Szégyen, nem tisztelitek az emberi jogokat. Ezért megfizettek."

"Megvett benneteket az azerbajdzsáni olaj, most aztán büszkék lehettek a szörnyű országotokra." 

"Rémálmai lesznek, Mr. Orbán, Gurgen Margaryan lelke minden éjjel kísérteni fogja, és ugyanazt a kérdést teszi majd fel: miért adtad el a gyilkosomat?"

 "Emberek, vigyázzatok, ha Magyarországra mentek, álmotokban megölhetnek benneteket egy magyar gyártmányú baltával!"

forrás: hvg.hu

3. Magyar diplomácia: eső után köpönyeg - Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét és diplomáciai jegyzéket nyújtott át neki, mely szerint Magyarország elfogadhatatlannak tartja és elítéli Azerbajdzsán lépését, azt, hogy amnesztiában részesítette Safarovot. Mindez azonban nem mentesíti országunkat a dilettantizmus vádja alól. 

4. Országunkat egy tál lencséért - már az ebay-en is téma volt hazánk - napokig licitálni lehetett Magyarországra. Az aukciós honlapról ugyan már lekerült az árverés, de vannak bejegyzések, amelyek emlékeztetnek az ügyre.

5. Beindult a mém-gyár - a humorban nem ismerünk tréfát.

Safarov-memek.jpg

forrás: hir.24.hu

 

Safarov-memek 2.jpg

forrás: hir.24.hu

 

Hogyan tovább?

Hivatalos bűnbakkeresés még nincs, nyilatkozat se túl sok.

"Szeretnénk Örményországgal jó kapcsolatot ápolni a jövőben is (...), de egy dolognak a belátását Magyarország joggal várja el mindenkitől: ha egy jogi esetet egy nemzetközi egyezmény szabályoz, akkor Magyarország mindig ennek előírásai szerint fog eljárni" (Szijjártó Péter)

És ez így, elég?

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr484754354

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiút a Safarov-botrányból 2012.09.05. 09:18:54

Az MTI rendkívül kreatív módszert eszelt ki a Safarov-ügy más megvilágításba helyezésére. Egyik összefoglalójuk szerint a Fővárosi Bíróság 2006-ban az azeri gyilkost - nyilván a szabadságvesztés büntetése mellett - életfogytiglani whiskeyfogyasztásra í...

Trackback: Emberkereskedelem ára 2012.09.04. 23:06:31

Az F.MPSZ-KDNP kormány az erkölcs és az etikaoktatás csúcspontjait verdesi tetteivel.  Persze ez csak egy szarkasztikus kijelentés. Ezek akarnak a gyerekeinknek bármit is tanítani? Erkölcsöt és etikát? Na ne! Sokan javasolják, hogy a következő hatalom,...

Trackback: Bajnai Gordon mém akar lenni 2012.09.04. 20:37:52

Miközben összeesküvés elméletek tucatjai lepték el az internetet Safarov kiadatása kapcsán, a birtokunkba került információk egyértelműen cáfolják, hogy az azerbajdzsáni államkötvény vásárlás, vagy esetleges MOL érdekeltségek állnak az események hátter...

Trackback: Menteni a menthetetlent 2012.09.04. 14:36:56

Ezzel próbálkoznak sokan, mikor az azeri ügyben a kormány felelősségét próbálják elmismásolni, és az ügyön felháborodókat meg leszólni. Szíve joga ez bárkinek, a gond csak az, hogy könnyen cáfolható érvekkel teszik.  Hagyjuk most azokat a elmeháborodo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr kíváncsivagyok 2012.09.04. 23:37:36

@docika: Az nem lehet báb , aki kipaterolta az IMF - et , beszólt amerikának, az oroszoknak és az EU - nak ! Az nem !

Ianas 2012.09.04. 23:45:03

@Mária: A két eset különbözik. Az ír esetben egy gyanúsított (még nem született ítélet) kiadatásáról van szó, akinek az ügyében még nem folyt le az eljárás. A baltás csávó esetében viszont már folyamatban volt az ítélet végrehajtása. Ez nem kiadatás, más nemzetközi jogi egyezmény alá esik.

De ennél fontosabb, hogy míg az ír nem okoz egy harmadik féllel diplomáciai konfliktust, addig a baltás igen.

Ianas 2012.09.04. 23:48:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Kérdés, hogy vajon ír zászló égetésén kívül mivel szankcionálta volna Írországot.

Persze be lehetett volna rendelni az ír nagykövetet egy kis délutáni csevejre, de szerintem ennél többre úgyse futotta volna, neki meg gondolom, ingyen van a benzin, úgyhogy nagy baja nem lett volna belőle.

docika 2012.09.04. 23:54:09

@dr kíváncsivagyok:
Ez az egész olyan mint egy kirakósjáték. Ha minden darab a helyére kerül összeáll a kép. Nem áll szándékomban összeesküvés elméletet gyártani, de mint mondtam, véleményem szerint egy sokkal nagyobb horderejű dologról van szó mint egy egyszerű kiadatásról.

Karipapa01 2012.09.05. 01:20:32

Íme a Szíjártó-féle szerecsenmosdatás:"Szeretnénk Örményországgal jó kapcsolatot ápolni a jövőben is (...), de egy dolognak a belátását Magyarország joggal várja el mindenkitől: ha egy jogi esetet egy nemzetközi egyezmény szabályoz, akkor Magyarország mindig ennek előírásai szerint fog eljárni"

De még ezt is unortodox módon csinálja: a lába felfelé, a feje meg a víz alatt.

breki11 2012.09.05. 01:56:33

-mijé van ekkora kuss a kormány részéről ?
-a főnök a ludas, de ezt itt most így nem lehet vállalni (szerintem máskor se)
-ez az ember azt hiszi bármit megtehet (sajnos igen, de mindig mi isszuk meg a levét)

breki11 2012.09.05. 01:58:26

de hogy miért ?
talán Simicska tudja a választ

M_R 2012.09.05. 02:22:00

"Ha nem pénzért, akkor miért?"

Pénzért. Csak a Kedves Vezető azt hitte, hogy Safarov nem azonnal kap kegyelmet, hanem 2-3 évet eltölt valami azeri luxusszállodában, közben nyélbe ütődik a magyar toalettpapír vásárlás, aztán majd mindenki elfelejt mindent és akkor szép csöndben Safarov akár nyilvánosan is mutatkozhat. Csak hát... szegény Kedves Vezető arra nem számított hogy nem 2-3 év, csak 2-3 perc és az azerieknek soha nem is volt szándékukban magyar állampapírt venni... AZ nincs kizárva hogy pl. a felcsúti fociakadémia kapott előtte egy kis pénzt...

tujapecér 2012.09.05. 03:51:11

Hát igen! Az igazhitű ázsiai becsapta a fél ázsiai gyaurt.
De már az Egri Csillagokban megmondta Jumurdzsák, a gyaurnak adott igéretet NEM kell betartani!

nu pagagyí 2012.09.05. 04:11:10

@Karipapa01: Az örmények nem is azt nehezményezik, hogy megsértettük a kiadatási egyezményeket, hanem azt, hogy egyáltalán miért kellett kiadni egy életfogytiglanra ítélt gyilkost egy olyan országnak, ahol nemzeti hősként tekintenek rá.

A hadifoglyokkal való bánásmódot is szabályozzák egyezmények, de ettől még nem kell háborút kezdeni, hogy utána betarthassuk.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.09.05. 06:10:31

scandal-blog.blogspot.hu/2009/05/paksi-faagyu-gyanus-tortenete.html Mivel az eredeti link nem működik: Paks városa nem mindig volt város. Az 1600-as évek elején még aprócska falu volt, benne a középkori falvak minden szokásos kellékével: sok sár, disznók, tyúkok, trágyadombok és sötét parasztok. Ilyenek azonban a szomszéd faluban is voltak, és mivel a parasztok nem tudtak megegyezni, hogy melyikük a sötétebb, elég gyakran elofordultak összetuzések a két agrártelepülés között. A vita alapját egy legelo képezte, aminek a hovatartozását sehogyan sem tudták eldönteni. Igy hol a paksiak verték el a szomszéd falu gulyását, aki szerintük rossz helyen legeltetett, hol a szomszédék a paksi pásztort. Végül a paksiaknak bedurrant az agyuk, és csoportosan átmentek megruházni a pimasz ellenséget. A pimasz ellenség azonban nem kért a rá osztott szerepbol, és inkább ok páholták el a paksiakat, csúfosan megfutamítva a dicsoséges inváziós sereget.

Hanem nem olyan fából faragták a paksi vitézeket, hogy ennyiben hagyják a dolgot. Paks bírója úgy döntött, kenyértörésre viszi a dolgot, és kiadta az utasítást: a falu népe csináljon egy ágyút! Fel is lelkesült a nép, már kezükben érezték a gyozelmet, ám ekkor megszólalt a falu öreg hajdúja, és felhívta a figyelmet, hogy az ágyúkat bronzból készítik, nekik pedig abból vajmi kevés van. Ezen egy percre gondolkodóba esett a bíró is, de nemhiába volt o a falu vezetoje, okos ember volt, hamar megoldotta a problémát. Utasította az embereket, hogy vágják ki a falu határában magasodó, évszázados tölgyfát, és annak a törzsébol csinálják meg az ágyút!

Nosza, lett is nagy sürgés-forgás, a férfiak elrohantak fát vágni, ágyúcsövet fúrni, az asszonyok pedig szenet törtek, ként morzsoltak, salétromot kerestek a puskaporhoz. Reggelre kész is lett a csodafegyver, és hozzá egy jókora vödörre való fekete por, amit azonmód bele is töltöttek a csobe. Az öreg hajdú útmutatása mellett egy gömbölyure faragott sziklát töltöttek be lövedéknek, és az egészet ócska rongyokkal tömték be, fojtás gyanánt. Ezután szekérre rakták az ágyút, és felhúzták a közeli dombra, ahonnan jó kilövés esett az elpusztításra kijelölt ellenséges célpontra.

Ott tolongott a falu apraja-nagyja, amikor a bíró ünnepélyesen meggyújtotta az olajos csepubol fabrikált pattantyút, és az erre a célra kialakított lyukon az ágyú belsejébe dugta. A nagy várakozásnak meg is lett az eredménye: a loporral feltöltött faágyú akkorát robbant, hogy a fél hegy eltunt, a kíváncsi tömeg szanaszét repült, és az ellenséges faluban rémült kotkodácsolásba kezdtek a felriadt tyúkok. Sokan meghaltak, a bíró azonban valahogy túlélte a szuperfegyver megsemmisülését. Feltápászkodott, kitörölte a kormot a szemébol, a lassan oszló füstben végignézett a szétszaggatott holttesteken, a jajgató sebesülteken, a kové meredve bámuló túlélokön, és így szólt:

- Paksiak! Dicso nap ez számunkra. Hiszen ha ennyi halott van nálunk, mennyi lehet az ellenségnél?!

Ezzel Paks népe a csatát megnyertnek tekintette, boldogan hazamentek, eltemették a csata áldozatait, és a gyozelem örömére jól berúgtak. A megye népe pedig azóta is ezen a történeten kacarászik.

collateral collector (törölt) 2012.09.05. 06:59:18

Ezek az örmények egy borzasztóan kellemetlen kis nép, ez az igazság. Dacos, rögeszmés sértettség-tudat a szellemi táplálékuk, és nyilván megvan ennek a másik fele (az azeriek viselkedése, a történelmi körülmények stb.), de akkor is: nem akarsz az örményekkel konfliktust (igazából közelebbi kapcsolatba sem akarsz velük kerülni).

Éppen olyanok, mint azok a magyarok, akiknek MINDENről Trianon és/vagy "a zsidók" jutnak eszükbe. Vannak magyarok, akiknek az egész ügyről, a baltás gyilkos kiadatásáról is csak annyi jut eszébe: magyarokat vertek meg, erről miért nem beszél senki?! Mert mindenki magyargyűlölő, azért, teszik hozzá. Rögeszmés sértettség-tudat...

Az örmények pontosan úgy viselkednek, mintha Magyarországon mindenki fideszes lenne. Szerencsére nem így van, mi csak részben vagyunk olyanok, mint ők. De van egy ázsiai vezetőnk, akivel még lehetünk éppen olyanok is.

ácsi gitár 2012.09.05. 07:25:47

www.youtube.com/watch?v=G3-HeU8mm74&feature=g-logo-xit

Szerintem ezért kellett elengedni mert ha nem akkor eljátszadoznak a forint árfolyamával

embb 2012.09.05. 07:29:49

@bgp: Hat pl. Mert nem hiszik, hogy Magyarorszag egy europai jogallam? Es lassuk be, inkabb egy felazsiai torzszulott az EU-ban mint tag, pont errol szol a Safranov kiadatasa.

belekotty 2012.09.05. 07:34:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Találkozót hív össze az Európai Bizottság a következő hetekben az ír és a magyar hatóságok között annak megvitatására, hogy mi okozta az európai elfogatóparancs "egyértelműen rossz működését" az ír gázoló ügyében."

- Köszi hogy a segítségünkre sietsz érvekkel!

belekotty 2012.09.05. 07:36:02

@Mária: "2. Navracsicsnak sem fog sikerülni az ír gázoló kiadatása. " - Ezek után végképp nem.

belekotty 2012.09.05. 07:38:26

@Ándi bácsi:
"Adatlap

Ándi bácsi 0 bejegyzést írt és 453 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.08.28. óta tag."

- Friss ámde nagyon aktív troll, vagy reinkarnáció. Nekem Ben Franklinnak gyanús.

rohadjmegARCgeci 2012.09.05. 07:43:39

@embb: Mitől lenne már jogállam,ahol bármikor bárki elveheti a tulajdonodat,lenyúlhatja a számládat és ahol a gyilkosokat pártfogolják?

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 07:48:04

Az örmény-hegyi karabahi téma eléggé hasonlít a magyar-székely helyzethez.

A határontúli magyarok helyében elgondolkodnék, hogy mire számíthatnak egy ilyen mélyen együttérző embertől.

Karipapa01 2012.09.05. 08:04:46

@nu pagagyí: " Az örmények... egyáltalán miért kellett kiadni egy életfogytiglanra ítélt gyilkost "

Nem ezt mondtam nu pagagyi, ez nem képez vitát. Én arra kommenteltem, hogy a kormányunk Szíjjártó úr közvetítésével már megint nem kellőképpen diplomatikus. Hogyaszongya:
"Magyarország joggal várja el mindenkitől: ha egy jogi esetet egy nemzetközi egyezmény szabályoz, akkor Magyarország mindig ennek előírásai szerint fog eljárni"
Örményország nem is várja el, hogy Magyarország nemzetközi jogot sértsen, ezt kár volt kommunikálni. Ellenben a Kedves Szíjjártó úr egyetlen egy olyan nemzetközi egyezményt nem tudna említeni, ami arra kötelezné Magyarországot, hogy adja ki a baltást. Ez az egész szöveg így egy szokásos fidesz-melléduma kissé kioktatós árnyalattal. Remélhetőleg nem sértődtek meg mégjobban az Örmények.

Karipapa01 2012.09.05. 08:12:43

@collateral collector: "Az örmények pontosan úgy viselkednek, mintha Magyarországon mindenki fideszes lenne. "

Nem egészen !

„arra szeretném kérni önöket, elsősorban a fiatalokat, hogy ne égessenek magyar zászlót. A magyar zászló nem a kormánypárt lobogója. A magyar zászló nem a magyar miniszterelnök szimbóluma. Évszázadok óta nagyon jó a kapcsolatunk a magyarokkal. Egy ember, politikai párt, vagy kormány embertelen tette nem szolgáltathat alapot arra, hogy a magyarokkal ellenséges viszonyba kerüljünk” – idézte az örmény elnök keddi nyilatkozatát a news.am hírportál.

Karipapa01 2012.09.05. 08:15:59

@ácsi gitár: "Szerintem ezért kellett elengedni mert ha nem akkor eljátszadoznak a forint árfolyamával"

Ha meg igen, akkor is. Nem az örmények és nem az azerik játszanak a forint árfolyamával. Ez megint csak magyarázkodás.

Emmett Brown 2012.09.05. 08:21:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: egy baromi nagy különbség van: a felsorolt személyek (ír fazon, Rohács, Fekete sereges fickó) esetleges kiadatását azért kérjük, mert ők Magyarországon és Magyarországnak okoztak elsősorban kárt, ennek megfelelően ők itthon nem nemzeti hősök, hanem kvázi közellenségek, ezért rájuk itthon valószínűleg nagyobb büntetés vár, mint külföldön. Ráadásul ők még nem töltenek semmiféle büntetést, a kikérésüknek éppen az a fő célja, hogy hazai bíróság ítélkezzen felettük.

Amint elítélték őket, tőlem visszavihetik őket Írországba, Szlovákiába, akárhova, csak töltsék le szépen a kiszabott büntetést.

Náluk nem fenyeget a veszély, hogy azonnal kegyelmet kapnak, mert sem az ír fazon, sem Rohács nem vállalható ember a hazájában, a nemzeti hős státusztól meg igencsak messze vannak.

Ad Dio 2012.09.05. 08:21:24

A kormány eddigi legnagyobb hibája. A külügyminiszter mondjon le. Ennyit meg kell érjen az ügy.
Aztán az utód törje kezét-lábát a helyrehozatalon.

debreceni.blog 2012.09.05. 08:35:58

"Félve játszom el a gondolattal: Mit szólt volna Kövér László, Orbán Viktor és Semjén Zsolt, ha egy svédországi nemzetközi katonai találkozón a román százados kiloccsantja az alvó magyar hadnagy agyvelejét csak azért, mert magyar. "
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2911_orban_elbaltazta._nem_kicsit_nagyon

vénszivar 2012.09.05. 08:38:16

@Ad Dio: Már, hogy az utód, majd törje kezét- lábát, hogy kiemelten jó állást szerezzen neki.........martonyi janónak, HA lemondana.

De NEM fog senki lemondani ! Ezek "nem olyan családból származnak...." !:)

Emmett Brown 2012.09.05. 08:38:45

@Ad Dio: a külügy semmit nem intézett. a papírokon a KIM aláírása/pecsétje díszeleg.

Szelid sunmalac 2012.09.05. 08:41:00

@Ad Dio: Minden hasonlo esetben azt mondanam, hogy a kulugyminiszter mondjon le. De most azt mondom, hogy a Zorban, meg a sleppje (Szijjarto kedves baratunk a kulugyekert felelos allamtitkar) mondjon le, ugyanis Martonyinak ebbe nem sok beleszolasa volt.

VT Man 2012.09.05. 08:45:06

@Emmett Brown:
"Náluk nem fenyeget a veszély, hogy azonnal kegyelmet kapnak, mert sem az ír fazon, sem Rohács nem vállalható ember a hazájában,"

Ha az ír fazon nem vállalható lenne a hazájában, akkor kiadták volna.

Így az az üzenet, hogy az írek megvédik a gyilkosaikat, és tulajdonképpen így "kegyelmet" adnak nekik.

Emmett Brown 2012.09.05. 08:54:02

@VT Man: az írek legalább a saját állampolgárukat védik, mi pedig nem.

a legtöbb ország azt szeretné, hogy a hazai bűnösök a saját országukban üljenek, viszont ódzkodik attól, hogy saját állampolgárát kiadja egy másik országnak.

az ír példa szerintem akkor lenne releváns, ha nem azeri, hanem magyar ember gyilkolta volna meg a örményt, és Örményország kérné a kiadatását.

Münci66 2012.09.05. 08:55:42

Möszjők!

Tudom, hogy google a barátom, de...
Asszony tegnap látott valamit a TV-ben, hogy az azeriek már júniusban vettek magyar államkötvényeket???? Van valami hivatalos oldal (pl: KSH, stb) ahol az összes magyar állami kötvénykibocsájtás ideje, összege (és esetleg vevője) látható?

Tisztelettel, Münci

RedMax 2012.09.05. 09:02:52

Azt el se tudjátok képzelni, hogy a helyi oligarchák, mint "magánbefektetők" megvásárolják a kötvényeket, és majd kárpótolja őket Alijev? Amúgy az Állami Olajalap, egyetlen egy, állami intézmény, ők nem fognak vásárolni. De attól még más állami intézmény vásrolhatna...

horganyember (törölt) 2012.09.05. 09:03:35

Marha aki az államkasszába várja a baráti gesztusért a lét. Ki gondolja hogy hitelbe teszünk szívességet? Itt a szeptember, gyereknek új cipő, drága az antiskizo gyóccer, hej-haj, baltával a narancsot ettárs!

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 09:06:46

@Ad Dio: A külügyminiszter? Martonyi mondjon le?
Nem akarom védeni, de gyakorlatilag köze nem volt a dologhoz.
Szíjjártó lett a miniszterelnöki hivatal nagy külügyi guruja, ő járt Bakuban, meg Orbán.
Orbán azért hozta létre ezt a tisztséget, hogy ne kelljen Martonyival meg a szokásos diplomáciai lépésekkel szarakodnia.

1. Martonyi leváltása esetén ő lenne a bűnbak, egyszersmint igazolva lenne Szíjjártó és Orbán külpolitikájának "helyessége".

2. Ha Szíjjártó mondana le, vagy szüntetnék meg a tisztségét, akkor nyílna esély arra, hogy a bevett módon próbálják meg helyrehozni a dolgokat. De Szíjjártó bukása Orbán hibájának lenne e bizonyítéka.

Pont azért nem rúgja ki Szíjjártót, amiért Matolcsyt sem.

Ha Orbán egy diplomáciai eseményen feltenné a lábát az asztalra, Martonyi valszínűleg óvatosan súgna neki, hogy "ezt azért mégse kéne, főnök".
Szíjjártó ezzel szemben odaugrana, lehúzná Orbán csizmáját és maszírozni kezdené a lábát.
Melyike rúgnád ki, hogy elkerüld a még nagyobb blamát?

Szelid sunmalac 2012.09.05. 09:15:16

@Kutchek: Hm, hm. Nehez kerdes. Vajon melyiket rugnam ki Orban helyeben?....Tudod mit? kirugnam az egesz hobelebancot azt beleugornek a Dunaba!

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.05. 09:22:49

@ácsi gitár:

"Szerintem ezért kellett elengedni mert ha nem akkor eljátszadoznak a forint árfolyamával "

Ez a feltételezés gyenge lábakon áll. Nyolc éve nem adtuk át Safarovot, ergo 8 évük lett volna az azerieknek, hogy forintot döntsenek - mégsem tették. Megtette ezt helyettük más, nem is oly rég, ráadásul itthonról.

Egyébként a SOFAZ nyilatkozata nem jelenti azt, hogy ne fektetnének be (mondjuk török közvetítőkön, vagy valamilyen alapon keresztül). Ők csak azt mondták, hogy a SOFAZ nem fektet be Magyarországon. Ez viszont nem zárja ki azt, hogy áttételesen megtegyék ezt.
A SOFAZ gyakorlatilag deklarálta a semmit.

Ügyes.
Pláne, hogy a most látható helyzet szerint a buliból nem ők (akik egy gyilkost mentettek fel, s hősként ünneplik) jöttek ki rosszul, hanem mi.

A poltikia miről is szól?
Pénz, paripa, fegyver, olykor szerelem.
Tetszés szerint lehet válogatni, mi is áll a héttérben.

Mellesleg az azeri magyar nagykövet testvére Orbán és Simicska tanácsadója, bizalmi embere.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.05. 09:39:27

@Ad Dio:

Martonyi ebben az ügyben vajmi kevéssé érintett.
Ezt egy szűk belső kör intézte, minden bizonnyal személyesen Viktor felügyelete mellett.

A sajnálatos hatásai igen, de a dolgok mögötti szándékok, elképzelések egyelőre nem ismertek.
Talán soha sem lesznak azok.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.05. 09:39:42

Nem jár be félmilliós munkahelyére a fideszes, bóvlista polgármester felesége Mohácson!

"Szekó József javaslatot tesz Szekó Józsefné bérére" - típusmondat egy mohácsi testületi ülésen. A fideszes polgármester felesége a városházán dolgozik és a helyi hőszolgáltatót is vezeti, ahová havi 470 ezerért nem jár be.

Szekó Józsefné a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője, egyben városfejlesztési osztályvezető-helyettes a városházán. Férje, Szekó József Mohács fideszes polgármestere.

Idézet egy 2012 januári képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből, kommentár nélkül:
"A Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezetőjének 2011. évi alapbére, prémiuma Szekó József ismerteti, hogy Szekó Józsefné ügyvezető bérét az előterjesztés szerinti 4,5%-kal javasolja emelni, a prémiumfeladatokat az előterjesztés szerint javasolja meghatározni. Kérdés, hozzászólás nincs, a Képviselő-testület 10 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett a következő határozatot hozza:
61/2011. (IV.29.)Kh. Szekó Józsefné, a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbéréről és prémiumfeltételeiről Mohács Város Képviselő-testülete Szekó Józsefné, a Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbérét és prémiumfeltételeit az alábbiak szerint hagyja jóvá:
A Mohács-Hő Kft. ügyvezető igazgatójának 2011. évi alapbére 470.000 Ft/hó (4,5% emelés).

A 2011. évben maximálisan elérhető prémium összege az éves alapbér 50%-ában kerül meghatározásra..."

A polgármester felesége e mellett tudomásunk szerint osztályvezető-helyettesi fizetését is felveszi a városházán, ennek összege egyelőre nem ismert.

Megpróbáltuk elérni Szekó Józsefnét az általa vezetett hőszolgáltatónál, de a telefont felvevő ügyintéző azt mondta: nincs bent. Majd azt: "Nem szokott bejárni a céghez".

dr yetee 69 2012.09.05. 09:47:02

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hülyegyerek,tájékozódj!2000-ben történt a gázolás,az ir útlevelét vissza kellett volna vonni,csak elfelejtették,ugye tudod,hogy ki?

Ad Dio 2012.09.05. 09:47:18

@Emmett Brown: Külügyi botrányért a külügyminisztérium/külügyminiszter felel. Akkor is ha nem ő az ötletgazda. Ha vállalhatatlan dolog készül, már előre lemondhat ha nem akarja a bajt. Ha botrány van, le kell mondania.

Ez egy gesztus a világ felé.

dr yetee 69 2012.09.05. 09:47:56

@Orbán sunyi, baltás hazaáruló takarodj!:
Ne mááá,ez jár a forradalom hozzátartozóinak!

Ad Dio 2012.09.05. 09:53:32

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Ez teljesen parttalan dolog. A helyzet súlyos, de nagyon messze van a kormányválságtól (láttunk olyat már idehaza, az más volt). Sem Orbán, sem a kormány nem kell fontolgassa a lemondását. Az ellenzék most is bénázik. Támad, de nincs célpont. Zorbánmonnyonle! Ennyi. Idiotizmus. Rosszul választottak célpontot. Most a külügyminisztert kellene ekézni és támadni. Orbán ebben a helyzetben sérthetetlen. Így semmit nem értek el. Vágyvezérelt, frusztrált nyammogás ez nem több. Jól választott célponttal lehetne "sikert" elérni. Mondom ezt úgy, hogy jó politikusnak tartom a Martonyit és sajnálnám ha egy ilyen ostobaság miatt bukna ki.

Ad Dio 2012.09.05. 09:59:05

@Zébácsi: @Kutchek: er:

Még egyszer: a külügyminiszter a legtöbb országban végrehajtó, nem pedig agy. Egy jól öltözött, distingvált üzenetközlő.

A világnak fogalma sincs arról hogy mi a KIM. Azt viszont mindenki tudja hogy mi az a külügyminiszter. És külügyekért ő felel.

Karipapa01 2012.09.05. 10:06:29

@Ad Dio: " Most a külügyminisztert kellene ekézni és támadni. Orbán ebben a helyzetben sérthetetlen. "

Itt valamilyen logikai bukfenc van. Szerinted Martonyit le kell mondatni, mert a főnöke (Orbán, aki sérthetetlen) Szíjjártóval közösen az ő megkerülésével csinált egy diplomáciai öntökönrúgást. Ezt Martonyi még számonkérni sem tudja rajtuk, hiszen csak egy beosztott. Fura egy alak vagy te...

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.05. 10:07:42

@Ad Dio:

Értem, hidd el.

De ha ezek után Martonyi mond le, na, akkor fog csak igazán rhögni rajtunk a fél világ (de az azeriek bizonyosan), hiszen látható, hogy semmi köze az egészhez.

Magától egyébként sem mond le, esetleg lemondatnák. De ezt meg nem teszik, mert ezzel kvázi deklarálnák, hogy el lett cseszve az ügy.

Persze lehet, hogy olyan alku van a háttérben, ami ennyit megér, és eleve kalkulált tisztáldozatként része is a tervnek.

Túl keveset ismerünk ahhoz, hogy releváns véleményt alkothassunk a teljes sztoriról.

Ad Dio 2012.09.05. 10:10:41

@Karipapa01:

Olvasni nem olvasol, de személyeskedni tudsz. Bravó.

Orbán nem azért "sérthetetlen", mert én azt mondom, hanem mert az ügy nem éri el. Legalábbis közvetlenül nem. Ha a külügyminisztert egy külügyi botrányból kifolyólag lemondásra kényszerítik, az az ő kudarca is.

Senkit nem érdekel hogy a külügyminiszer mit és kin tud számonkérni. Ha ennyire balul ütnek ki a dolgok, le kell mondani. Ez egy ilyen játék. Ez jelzés a kormány felé is: akármit nem tehettek meg általam/velem.

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 10:14:08

@Ad Dio: Addig felelt a külügyekért, amíg létre nem hozták a Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős állámtitkárságát. Aztán még Szíjjártó plusszban megkapta a keleti kapcsolatok ápolásának feladatát is.

A világnak valóban fogalmi sincs arról, hogy mi az a KIM, többégük még azt sem tudja, hol van Magyarország.

Ám azok a diplomaták, politikusok akikkel Szíjjártó tárgyalt /többek közt az USÁ-ban is/ és még tárgyalni is fog pontosan tudják, hogy kit kell felhívni Magyarországon.
Pontosan látták, hogy új leosztás van, aminek értelmében egy szűk kör dönt, sokszor a külügy tudta nélkül.

Nos, ezek a politikusok mit fognak szólni, ha a következő tárgyaláson ugyanaz a külügyi államtitkár ül velük szembe, akinek semmilyen diplomáciai tapasztalata nincs, de már egy óriási fiaskót összehozott. A felelősséget pedig hol Azerbajdzsánra, hol másra tolja.
Mit gondolnak rólunk, ha egy tapasztalt , ám háttérbe szorított minisztert áldozunk fel a főnök samesza helyett?

Ad Dio 2012.09.05. 10:17:43

@Zébácsi:

"De ha ezek után Martonyi mond le, na, akkor fog csak igazán rhögni rajtunk a fél világ (de az azeriek bizonyosan), hiszen látható, hogy semmi köze az egészhez."

Ezt szerintem rosszul látod. Az azeriek ebben a kérdésben nem számítanak. Velünk együtt sárosak. Hogy ők mit gondolnak, az le van ejtve. A világ meg - hidd el - látszatvezérelt. Ha látnak egy gesztust, akkor - ha karják - elfogadják. A miniszter lemondása gesztus. Mivel a nemzetközi botrány láthatóan csak félgőzzel megy, elfogadnák szerintem simán. Ez egy komoly lépés lenne.

"Magától egyébként sem mond le, esetleg lemondatnák. De ezt meg nem teszik, mert ezzel kvázi deklarálnák, hogy el lett cseszve az ügy."

Hát ez az. Mindenki orbánozik, de egy komoly arc sincs aki annak menne neki, akinek kellene. Orbán meg ránt a vállán és kész. Az ellenzék ezt megint nagyon nyomorék módon csinálja. 2000 ember egy ad hoc demonstráción? Frankó. Meg orbántakaroggy. Szuper. Még jöhetne egy kis demokráciaféltés is hogy tökéletes legyen a lúzermártás.

charlie sheen 2012.09.05. 10:18:34

Kérdés, hogy a baltás gyilkos elengedését hogyan fogják taglalni a bevezetett erkölcstanórákon?

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2012.09.05. 10:18:48

ne keverjük már ide az ír gázoló ügyét dilettánsan, teljesen már szitucáió volt, és nem az akkori politikusok miatt.

1. az írek nem adták ki a SAJÁT ír állampolgárukat egy idegen országNAK, ez történt.

2. az azeriek kérték a SAJÁT állampolgáruk kiadatását egy idegen országBÓL, itt meg ez.

almát a körtével - a belpolitikáról folytatott bal-jobb ócsárlást meg rátok bízom, ahogy azt is, hogy szerintetek minek kellett volna történnie a két teljesen KÜLÖNÁLLÓ esetben.

Karipapa01 2012.09.05. 10:20:22

@Ad Dio: "Orbán nem azért "sérthetetlen", mert én azt mondom, hanem mert az ügy nem éri el. Legalábbis közvetlenül nem."

Eléri ! Ha a gyalogátkelőn elüt valaki egy embert, nem az autót kell felelősségre vonni, hanem a vezetőjét. A könnyebb megértés kedvéért. Az egész világ tudja, hogy Martonyinak köze sincs ehhez az egész cirkuszhoz, ő csak egy semmit nem jelentő gyalogáldozat lehetne. Gondolod, hogy ezzel mindenki megelégedne, és a székében hátradőlve meginná a megmaradt viszijét? Még nagyobb cirkusz lenne. Ha meg magától lemond, az a külföldi diplomaták felé semmi: kineveznek helyette másik külügyminisztert és ezt követően azzal kell a diplomáciai kapcsolatokat tartani.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.05. 10:22:46

@Ad Dio:

Bocs, félreérthető voltam.

Az ügy kipattanása óta megismert kormányzati kommunikáció után (miszerint jogszerűen jártunk el, nincs itt kérem semmi látnivaló) a külögyminiszter lemondása elég erős fordulat lenne.

Ja, hogy a magyar külügy annyira balfék, hogy nem képes felmérni egy laikus által is világosan látható problémakört? Na, szegény magyarok, ezeknek is lehet egy kormánya...

Én erre gondoltam.

Ad Dio 2012.09.05. 10:24:53

@Kutchek:

"Mit gondolnak rólunk, ha egy tapasztalt , ám háttérbe szorított minisztert áldozunk fel a főnök samesza helyett?"

Ez egy jó kérdés, de merőben másról beszélünk. Én a jelenlegi probléma kezeléséről és ellenzéki stratégiáról. Nem pedig arról, hogy az értő politológusok/gyakorló nemzetközi politikusok mit fognak gondolni. Arra a problémára nem látunk rá. Fogalmunk sincs a dolog igazi hátteréről.

A nemzetközi diplomácia minden csak nem logikus sakkjátszma. Itt gesztusok, szimbólumok, pózok vannak, amiket elfogadnak vagy nem fogadnak el. A külügyminiszter lemondása pofon a kormánynak és egy nagyon erős gesztus nemzetközi szinten is. Szerintem a konfliktus kiélezése az ellenzéken és az örményeken kívül senkinek sem érdeke (talán maguknak az örményeknek sem). Így egy vezéráldozattal elsimulna az ügy. Nem mellesleg a kormány leckét kapna nemzetközi politizálásból.

Ad Dio 2012.09.05. 10:31:10

@Karipapa01: "Eléri ! Ha a gyalogátkelőn elüt valaki egy embert, nem az autót kell felelősségre vonni, hanem a vezetőjét"

Ez vágyvezérelt gondolkodás. Nem éri el. Legalábbis alig. Szerez neki egy pár rossz napot és ennyi. Nem mellesleg semmi nem javul Magyarország nemzetközi megítélésén. Ha az ellenzék azt támadná akit lehet és kell, ÉS még esetleg eredményt is érne el (most már aligha, ezt elcseszték megint), akkor a kormány kapott volna egy - az ügy volumenéhez mérten - komoly belpolitikai pofont, ez ellenzék a sikerből erőt meríthetett volna ÉS "mellesleg" Magyarország az ellenzék ténykedése miatt kikerülhetne egy nehéz helyzetből.

Minden más üres gyűlölet és hatalomvágy által motivált "kofalárma".

Mária 2012.09.05. 10:34:42

Nézzék már, ez a ribanc ksizedte az összes kommentemet :)

Karipapa01 2012.09.05. 10:39:20

@Ad Dio: "A külügyminiszter lemondása pofon a kormánynak és egy nagyon erős gesztus nemzetközi szinten is"

Nagy nehezen megértettelek, kicsit nehéz a felfogásom. Te egy KORMÁNYRÓL beszélsz, nem pedig az Orbán kormányról. Mert nekik nagyon jól jönne, ha Martonyi lemondana, részint rá lehetne kenni az egész balhét, részint már így is útban volt, nem potyára nevezték ki Szíjártót külügyi kormánybiztosnak. Ezzel Orbánék nem leckét kapnának, hanem levegőt. Különben pedig, mint eddig is nagy ívben szarnak a nemzetközi diplomáciára és tartok tőle, hogy ez a viselkedésük a jövőben sem változik.

Mária 2012.09.05. 10:50:56

@Ianas:

"Az ír esetben egy gyanúsított (még nem született ítélet) kiadatásáról van szó, akinek az ügyében még nem folyt le az eljárás. "

Már hogy ne folyt volna le.

Távollétében három év szabadságvesztésre ítélték.

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 10:52:23

@Ad Dio: "A külügyminiszter lemondása pofon a kormánynak és egy nagyon erős gesztus nemzetközi szinten is."

A pofon a MEH külügyi államtitkárának lemondása/lemondatása lenne. Az lenne az igazi gesztus:
1. beláttuk a hibánkat
2. mi a felelősöket büntejük és nem bűnbakokat keresünk.

Persze az is egy gesztus, ha kibasszák Martonyit, megdicsérik Szíjjártót.

Vagy az is szép gesztus lenne, ha az első szembejövő azerit lecsuknánk.

Tényleg nem mindegy milyen gesztust választunk, mert a következő időszakot az határozza majd meg. És tényleg nem mindegy, hogy hagyjuk ezt a torzszülött államtitkáráságot, hogy csináljon még egy tucat balhét.
Vagy azt mondjuk, hogy inkább a hozzárétőkre bízzuk, akiknek van még valami maradék respectje külföldön.

Mária 2012.09.05. 10:57:30

@Kutchek:

"Tényleg nem mindegy milyen gesztust választunk, mert a következő időszakot az határozza majd meg."

*

Nem válaszTUNK, hanem válaszTANAK.

Nem mindegy.

Egyébként sok pénzben fogadnék rá, hogy semmiféle gesztust nem fognak választani, és senki nem mond le. A szokásos agyonhallgatásos módszert választják.

Adalberto Gellenzeeri 2012.09.05. 10:58:04

Kedves tudósunk itten : Zbácsi higgadt véleményei szerint nem ismerhetjük a kormány szándékait ebben a sajnálatos esetben.
Pár apró hiba van ebben a megközelítésben.
Ez az eset jóval több mint sajnálatos. Ez az eset aljas, primitív ,erkölcstelen és rettenetesen kártékony.
Természetesen ismerjük a kormány szándékát ebben az ügyben is. Pénzt szerettek volna kapni amit mérhetetlen hatalmuk és primitív tulajdonlási ösztöneik kiélésére szerettek volna fordítani. Teljesen világos orbán szándéka . Despotának lenni, teljhatalommal rendelkezni, dinasztiát alapítani, magyarországot családi tulajdonná tenni.
Ez így van még akkor is , ha "higgadt" "pártatlan", gyűlöletmentes véleményt alkotó , de minden bizonnyal fideszes kommentelő ezt nem így gondolja. Zbácsival ellentétben én gyűlölöm orbánt, mert korrupt, gonosz, tudatlan, akarattal árt az országnak, kíméletlen és lelketlen , a legrosszabb embertípus aki csak létezik. Nincs az ő értékrendjének egyetlen elfogadható eleme sem. Persze orbánt szentként állítják be de ez is csak hazugság.
Álságos "inteligens" "mértéktartó" óvatos ,de valódi értékeket (becsület, tisztesség, tudás, hazaszeretet, ) nélkülöző kommentek, csak ártanak.
Végül és mégegyszer . Utálom és gyűlölöm és elvetem orbánt és a bandáját mert ártanak nekem becsületes családos dolgozó embernek, ártanak embertársaimnak, rombolják a demokratikus intézményrendszert a kultúrát. Elfajzott, degenerált, elmebeteg
unortodox nem emberi valamik ők. Csak rossz DOLGOK.
Tenni kell ellenük, nem védeni és felmenteni őket.

2012.09.05. 10:58:28

Én is ezt kérdezem: miért?
Valhogy nagyon nem tiszta ez az ügy. Miért érzem úgy hogy nincs kibontva az igazság minden részlete (vagy szelete? nem is tudom már pontosan idézni a klasszikust)?

Ad Dio 2012.09.05. 11:00:28

@Kutchek: Félre ne értsd: nekem nem hiányozna a Szijjártó különösebben, de külföldön ez a lépés lenne nehezebben kommuniálható: a külügyminiszter marad, és lemond egy tökömtuggya milyen hivatal franctuggyakije, aki magára vállalja a dolgot.

Ez nem működik. A külügyért a külügyminiszter felel. Pont. Az a gesztus, minden más magyarázatot igényel.

De valószínűleg hiába is ragozzuk mindezt, az ellenzék megint bukott egyet. Ezt a helyzetet messze nem aknázta ki. Megint a vágyaik mentén Orbánra célozták a "támadást", ahelyett hogy valami reális, a helyzethez mért stratégiát választottak volna. Martonyi kimozdítása ilyen lehetett volna.

Ad Dio 2012.09.05. 11:04:32

@Adalberto Gellenzeeri:

Most jobb? Kimondtad, pulzus esett, vérnyomás rendben.

Frankó. Csak ez nem politika. Ebből nem lesz eredmény. Látszik: ebben merül ki az ellenzék elmúlt 2.5 éves teljesítménye. Mit értek el vele? Közvéleménykutatások? Időközi választások? ellenzéki kerekasztal?Növesszetek már agyat! Indulatoskodni ész nélkül bárki tud.

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 11:06:25

@Ad Dio: "külföldön ez a lépés lenne nehezebben kommuniálható: a külügyminiszter marad, és lemond egy tökömtuggya milyen hivatal franctuggyakije,"

Az illetékesek pontosan tudjék, hogy ki ez a Szíjjártó; végighaknizta már a fél világot, hogy ő az új "külügyesünk", kiemelten felel a "keleti kapcsolatokért". Az is tudják, hányszor volt Bakuban, talán az is tudják, hogy mit ígért, mit evett.
Azt is tudják, hogy a külügy nélkül /talán annak tudta nélkül/ csinálta meg a műsort.

Tehát pontosan tudják, hogy ki is ő, ki is az igazi felelős.

piszter 2012.09.05. 11:11:44

tudok olcsón baltát, ha érdekel valakit... :D

dögölj meg 2012.09.05. 11:16:57

Új verzió: moszkvai szakértők szerint egy NATO ország sem dönthet az USA tudta és beleegyezése nélkül ilyen külpolitikát érintő ügyben.
Ezzel Orbán éppúgy tisztában lehet,mint Martonyi.
Örményország most Oroszország barátja,Azerbajdzsán meg USA/Izrael érdekszférája,tekintettel a közelgő Irán elleni háborúra. Választások előtt állva Amerika nem haragíthatta magára az
örmény lobbit,az azerieket viszont fontos volt megjutalmazni.
Orbán tehát főnökei parancsára elviszi a balhét Amerika helyett,és csak remélni tudom,hogy cserébe kapunk is valamit.
Na,Orbán imádók és Orbán gyűlölők,elképzelhetetlen ez a verzió ?

pizzaboy 2012.09.05. 11:19:08

"Soha nem gondoltam volna ezt egy békeszerető nemzetről."

Magyarország, mint békeszerető nemzet? Valakit itt félreinformált az országimázs központ...

MiKeyRuLeS 2012.09.05. 11:29:43

Nem kell ekézni egymást. Ma reggel Rogán kimondta, ki az igazi felelős: aki a kollégiumban egymás mellé rakta a két srácot.

Nem lennék most a portás helyében...

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 11:35:16

@dögölj meg: "Választások előtt állva Amerika nem haragíthatta magára az
örmény lobbit,az azerieket viszont fontos volt megjutalmazni."

1000 féleképpen meg lehetett volna jutalmazni Azerbajdzsánt, úgy hogy ne rúgjanak bele az örményekbe. Oroszbarátság ide vagy oda, az örményeknek elég nagy súlyuk van az USA-ban.
Elküldtek volna Bakuba valamilyen ismertebb arcot, kötnek egy-két szerződést, kiosztanak párezer zöldkártyát, nyitnak egy mekit stb. Alijev elnök pózol egyet, az azeri nép pedig örül.

Ezzel szemben a magyar kormány egyetlenegy gesztust tehetett csak Baku felé. Ehhez hozzácsapjuk még a beharangozott kötvényvásárlást.

A "moszkvai szakértő" véleményét is illene fenntartással fogadnunk. Nekik meg az a jó, ha be tudják mószerolni az USA-t, a NATO-t. Végülis ezek pont Moszkva hátsóudvarában kapirgálnak.
Szíriában a ruszkik a rosszfiúk, most itt próbálnak visszamutogatni a nyugatra.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 11:56:57

A cikkíró eléggé szűk látókörű.

Az már a legelejétől fogva látszik, - már persze akinek van hozzá szeme, érzéke - a cikkírónak nincsen - hogy ez nem a magyar kormány döntése volt.
Sokkal nagyobb játékosok játszanak, erősebb lapokkal. S a játszmában Magyarország csak egy bábu.

Miből látszik ez? Éppen a miért hiányából. Abból, hogy Magyarország nem ad ki semmilyen hivatalos magyarázatot a miértre.

Miért nem ad ki?
Mert az igazat nem mondhatja el.
Nem, nem neki lenne elsősorban ciki, hanem az erősebb játékosoknak.
Talán majd a wikileaksen valamikor.

Szóval nem ártana kicsit felülemelkedni, és globálisan nézni az összefüggéseket.

Bizonyos körök háborúra készülnek Irán ellen. Ugyanazok a körök, akik általában háborúkat szoktak indítani.

Ebben a háborúban Azerbajdzsán hozzáállása fontos jelentőséggel bír.

EZÉRT keresik most Azerbajdzsán kegyeit.
Megkérdezték a nagy játékosok, hogy mit tehetünk értetek kedves jó azeriek egy kis kedvező hozzáállásért cserében Irán ellen?

- Érjétek el a Magyarországon bebörtönzött katonánk hazahozatalát nekünk!

S lőn!

Magyarország EU és főleg NATO tagként nem független ország, teszi amire a nagyok utasítják.

Természetesen a szerepeket jól kell játszani, hogy jó legyen az előadás.

Ennek része Obama elnök jegyzéke. Azzal demonstrálja a közvéleménynek, hogy nincsen köze hozzá, ő sem tudja.

:-)

Nagyon nagy pitisége és lamerségre vall ezt az ügyet valami Magyarország vs. Azerbajdzsán titkos ügyként látni, láttatni, láttatni akarni.

Magyarország csak tette, amit az utasítások szerint tennie kellett, és nyeli a békát, tűri a következményeket.

Ez nem Magyarország játszmája, csak pechünkre itt volt fogva tartva egy Azerbajdzsán számára fontos ember, s pechünkre most keresni akarják Azerbajdzsán kegyeit az Irán elleni készülődés miatt.

Aki ezt nem képes átlátni inkább ne írjon ilyen buta cikket!

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 12:11:49

@Akitlosz: "Magyarország EU és főleg NATO tagként nem független ország, teszi amire a nagyok utasítják."

1. Az elmúlt bő két év függvényében nem az jött át, hogy azt teszük, amit mondanak. Visszavontuk volna a médiatörvényt, a kettős állampolgárságot, aláírtuk volna az IMF szerződést.

2. Ott a távoli Mordorban n+1 dologgal járhattak volna az azeriek kedvében az usákok, anélkül, hogy nem köpik szembe az örményeket.

3. Ha Bakunak a mérleg egyik serpenyőjébe beletesznek egy katonatisztet, a másikba fontos szerződéseket, haditechnikát, ígérnek egy falatot Iránból stb., valszeg az utóbbit választják.

Nem mellesleg, ha Irán ellen készülnek, akkor a legrosszabbkor jön egy helyi háború Azerbajdzsán és Örményország között. Pláne, ha ezzel ürügyet adnak az oroszoknak, hogy további erősítést küldjenek Örményországba, gyakorlatilag az iráni a határ mellé, a leendő azeri támaszpontoktól egy RPG lövésnyire.

Marcangoló Korelnök 2012.09.05. 12:13:36

1. Nem ismertek véletlenül egy Orbán Viktor nevű embert? Szerintetek képes lett volna kiadni puszta keleti igéret fejében egy ilyen értékes "Cem herceget"?

2. A legkisstílűbb gyűlölködők végiggondolatlan stratégiája az ellenfelet idiótának láttatni. Rég köztudott, hogy az ügyben hónapokig folytak egyeztetések, Örményországgal is (!), az oroszok meggyőző érvelése szerint (hvg!) az Egyesült Államokkal is. Ezek után ti azt hiszitek, itt valami véletlenül vagy hülyeségből történt...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 12:15:58

Aztán meg nem csak a miért az érdekes kérdés, hanem a miért most is az.
Ezt szintén nézni kellene.
Miért most, miért nem egy évvel ezelőtt, miért nem egy év múlva?

Már régóta tart a háborús készülődés, háromnegyed éve biztosan, és kezd a végéjez közeledni.
Elnökválasztás lesz hamarosan valami nagy országban és utána indulhatnak a szabadság és demokrácia bombázói.

Tehát most van szükség Azerbajdzsán támogatásának a megnyerésére.

S az is egyértelmű, hogy erről így hivatalosan senki sem beszélhet.

A magyar kormány kommunikációjából simán kiszűrhető, hogy ez nem az ő ügyük, mások kedvéért és nyomására tették.

Szegény cikkíró mit összeszenvedhetett ezzel a sületlen cikkel!

dr kíváncsivagyok 2012.09.05. 12:17:08

"Most már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost."

Biztosan tudjuk ? Azért , mert (most már ) nem vesznek kötvényt...másféle üzleti lehetőség szóba jöhet ,..nemde ?

Marcangoló Korelnök 2012.09.05. 12:18:40

@Akitlosz: azt nem mondanám, hogy szenvedett. A szokásos ballib sablonokat szajkózta.
Azt persze nem hiszem, hogy ezt Orbán ingyen csinálta.

Marcangoló Korelnök 2012.09.05. 12:20:17

@dr kíváncsivagyok: ne komolytalankodj már te is! Silány keleti igérgetés fejében Orbán nem nyitja ki az aranymadár kalickáját!

dr kíváncsivagyok 2012.09.05. 12:21:22

@dögölj meg: "Új verzió: moszkvai szakértők szerint egy NATO ország sem dönthet az USA tudta és beleegyezése nélkül ilyen külpolitikát érintő ügyben.
Ezzel Orbán éppúgy tisztában lehet,mint Martonyi.
Örményország most Oroszország barátja,Azerbajdzsán meg USA/Izrael érdekszférája,tekintettel a közelgő Irán elleni háborúra. Választások előtt állva Amerika nem haragíthatta magára az
örmény lobbit,az azerieket viszont fontos volt megjutalmazni.
Orbán tehát főnökei parancsára elviszi a balhét Amerika helyett,és csak remélni tudom,hogy cserébe kapunk is valamit.
Na,Orbán imádók és Orbán gyűlölők,elképzelhetetlen ez a verzió ? "

Az írásod konklúziója :
Megkapjuk úgy az IMF hitelt ,...hogy Orvbán akarata érvényesül !

dr kíváncsivagyok 2012.09.05. 12:22:11

@Marcangoló Korelnök: Most írtam egy általam is elképzelhető verzióról...

Marcangoló Korelnök 2012.09.05. 12:23:19

@Kutchek: "Nem mellesleg, ha Irán ellen készülnek, akkor a legrosszabbkor jön egy helyi háború Azerbajdzsán és Örményország között" - ha már spekulálgatunk, miért is ne egy blogban, akkor a helyzet pont fordított. Igen könnyen ki lesz mutatható (Szaddam ecetes hordóinál könnyebben), hogy Irán beleavatkozott, így sajnos a béke és a jog védelmében a kezére kell csapnunk.

Marcangoló Korelnök 2012.09.05. 12:26:16

@dr kíváncsivagyok: célom az volt, hogy látótered, képzeleted kibővítésével egy reálisabb alternatívát vázoljak fel.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 12:27:02

@Mária:

"Az ír gázolót kiadták?

Naugye.

Ezért volt hazugság, amikor Giro-Szász azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban, a 180 percben, hogy Magyarországnak nem volt más választása, mint hogy kiadja.

Már hogy ne lett volna."

Nem volt hazugság, csak te vagy túl korlátolt, hogy megértsd.

Egészen más dimenzió ez az azerbajdzsáni ügy, mint a piti ír gázolóé.

Létezik az a nagyhatalom, akinek a szavára azonnal kiadnák az írek a gázolók, csak Magyarország jelenleg nincsen abban a helyzetben, hogy nála befolyásosabb országok keressék a kegyeit.

Másrészt eleve Magyarország szúrta el. Az ír gázoló itt volt. A magyar hatóságok engedték haza. Miért is?

Szóval az teljes egészében Magyarország böszmesége. Ha le akarták volna ültetni az ír gázolót, akkor leültették volna.
Egészen pontosan az ilyen esetekre van kitalálva az előzetes letartóztatás jogintézménye.

Ha te elmennél egy hétre nyaralni külföldre és ott elgázolnál valakit, de elengednének, te mit tennél?

Ugyanazt, amit íz ír is tett. Hazajönnél, mert ide köt az életed, és nem települnél át egy másik országba egy nyaraláson történt baleset, meg bírósági per miatt.

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 12:33:53

@Marcangoló Korelnök: Sokkal egyszerűbb lenne és hatásosabb lenne néhány maszatos műholdképet bemutatni az esetleges iráni atomtöltetekről. Szaddámnál is elég volt bemutatni a blokkot a vegyifegyverekről.

Ehelyett generálnak egy ál-balhét, amit lehet nem tudnak majd kontrollálni? Pláne ha Oroszország is felvonul a Kaukázusban. Grúziával sem szaroztak.
Nekem az Irán elleni háború előestéjén nem igazán hiányozna 2-3 orosz hadosztály az iráni határon...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 12:41:07

@Kutchek:

Elvileg igen.
Gyakorlatilag viszont azt az egy apró szempontot hagyod figyelmen kívül, hogy mit akarnak az azerbajdzsáni vezetők.
Akik a világpolitika játszadozásai miatt, MOST kerültek abba a helyzetbe, hogy kérhetnek valamit a nagyoktól.

Safarovot akarták, nem zöldhasút.

ftk 2012.09.05. 12:50:09

Akitlosz, akkor tehát úgy néz ki a történet, hogy az utca végében lakó befolyásos nagyvállalkozó azt mondja neked, hogy menj, kakálj oda a szembeszomszédod ajtajába, mert meg akarja fenyegetni. Te pedig mész, és odaraksz egy méretes kupacot. A mellette lakó, aki évek óta utálja, egy egészségeset hány a kupac mellé. Ezen egymásnak esnek. Mellesleg a szembeszomszéd átjön hozzád is ordibálni, ahányszor meglát az utcán, köp egyet, és elmondja a rokonainak a pékségben, hentesnél, zöldségesnél, az önkormányzatnál, hogy te mekkora egy szenya vagy. Sötét pillantások kísérnek az utcán, az ügyeid elkezdenek még lassabban menni, ha betörnek a lakásodba, senki nem látott semmit. Te tudtad előre, hogy ilyesmi várható, a hányástól kezdve, de mégis mentél és kakáltál, mert öööö, miért is? Persze Amerika szénné tud bennünket fenyegetni, mivel is? Idejönnek bombázni? Ne röhögtess. Nem adnak IMF-hitelt? Várjál, az nem is kell nekünk. Összehangolt gazdasági támadással csődbe viszik az országot? Izé, azért a kisujjukat sem kell mozdítaniuk, megoldjuk önerőből. Tudom már! Megfenyegették Viktort, hogy újra hatalomra segítik a Ferit, ha nem adja haza a baltást!
(Ma is érdemes volt felkelni.)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 12:50:58

@Kutchek:

Ezek piti ügyek. Ráadásul Magyarország belügyei.
Hol érdekli annyira a nagyokat, hogy Magyarországon milyen médiatörvény van?
Ez a nagyok országaiból nézve egészen csekély jelentőségű.

Az IMF-től hitelt felvenni pedig nem kényszer. Miért lenne annyira fontos érdeke úgy általában más országnak Magyarországot hitelfelvételre kényszeríteni?

Az IMF-től a hitel nyilván erős függőséget jelent, tehát Magyarországot még kiszolgáltatottabbá tenné.

De ha nem az IMF-től vesz fel hitelt Magyarország belpolitikai belepofázási lehetőségekért+hitelkamatért cserében, hanem a piacról több pénzért az is ugyanúgy jó. Te sem vagy a saját pénzed ellensége.

Szóval mellélőttél ezekkel az ügyekkel.
Az egyik külföldről nézve alig fontos - Neked személy szerint mennyire fontos, hogy mi van például a portugál médiatörvényben? - a másik pedig a pénz beszél tipikus esete. Ameddig Magyarország fizeti a kamatokat, addig nincsen miért csesztetni az IMF-fel.
2008-ban más volt a helyzet, akkor gyakorlatilag csődbe ment a magyar állam, ezért kellett akkor az IMF.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 12:52:12

@Kutchek:

3. Nem valószínű, hogy ez volt az azeriek egyetlen kívánsága. Sőt, egészen valószínűtlen.

Ez csak egy pont lehetett a kívánságlistájukon.

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 13:02:44

@Akitlosz: Értem, köszi. Szépen levezetted, hogy miért nem tudnak és nem akarnak az IMF-fel zsarolni.
Akkor mivel vették rá Orbánt, hogy adja ki az azerit???
Már, ha mindenféleképpen összesküvést sejtesz.

Én inkább aközött látok összefüggést, hogy az elmúlt másfélévben végigkuncsorogtuk a világ összes pénzesebb féldiktatúráját és egyedül Azerbajdzsánnak tudtunk valami gesztust felajánlani. Nem kellett homok az araboknak, nem kellettetk a kurvák Dubajnak, nem kellett zokni a kínaiaknak. Egyedül egy baltás gyilkosunk volt raktáron.

Igaz ezzel felállítottuk a szőrt az amerikaiak és az oroszok hátán is. Miközben Bakut mással simán maguk mellé állíthatták volna Irán ellen. Egy 8 éve inaktív hadnagy helyett jobban is profitálhattak volna.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 13:03:14

@ftk:

Szép napjaid vannak, de miért egyes szám második személyben beszélsz magadról?

Nekem mi közöm a szarásaidhoz?

Az pedig a Napnál is világosabban látszik, hogy ez az akció biztosan nem a magyar kormány fejéből pattant ki.

A sok hozzászóló, akik belpolitikai elfogultságuk miatt szűk látókörűek nem látják helyesen Magyarország szerepét, érdekeit, és lehetőségeit.

De nem gond.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 13:16:48

@Kutchek:

Nem tudom mit kapott ezért Magyarország, már ha valamit, de a magyar kormányokba hosszú idő alatt beleivódott, hogy ha a nagy testvér kér valamit, akkor azt célszerű különösebb követelőzés nélkül teljesíteni.

Bal oldali kormányok esetén eleve fel sem merülne, hogy ők is kérnek valamit Moszkvától, Washingtontól stb. mikor melyiktől annyira lelkesek szoktak lenni. A mostani kormány náluk csak csekély mértékben nemzetibb, annyira azért nem kuruckodnak ők sem, csak a szocialistákhoz képest tűnik úgy, hogy egy kicsit.

Aztán meg itt nem egy noname hadnagyocskáról van szó, hanem egy nemzeti hősről.

dögölj meg 2012.09.05. 14:02:37

@dr kíváncsivagyok: Egy frászt ! Orbánnak éppúgy nem lehet akarata,mint bárki másnak
Magyarország miniszterelnökeként.
Én csak a reményemet fejeztem ki,hogy a felsőbb parancs maradéktalan teljesítéséért talán mi is kapunk valamit.
IMF hitelt,vagy csak annyit,hogy mi dönthetjük el,melyik kezünkkel fogjuk a pöcsünk vizelés közben.

Kurgán 2012.09.05. 14:04:21

@Akitlosz: Most akkor Orbán mégiscsak a nagyhatalmak bábja? Valami dróton rángatott valaki, aki a semmiért hagyja magát megrakni?
Akkor miért nem az USA-ba meg Moszkvába utazgatott állandóan, hanem az azeriekhez? Ezt a baromságot te se gondolhatod komolyan. Ki az a magára valamit is adó nagyhatalmi külügyes, aki pont Orbánnal áll le egyezkedni? Viccnek is rossz.

Kutchek (törölt) 2012.09.05. 14:20:36

@Akitlosz: Sem Washington, sem Izrael sem Brüsszel nem tett volna olyan gesztust -és Orbánból sem zsarolta ki-, amelyikkel akár az egész térséget destabilizálná, pont akkor amikor Iránra gyúrnak. Az azeri elnök sem követelőzhet csak úgy Washingtontól.

Ez az egész összesküvéselmélet csak egy jobbos fedősztori, hogy legalább a saját hívei előtt ne tűnjön Orbán egy kreténnek.

Az amúgyis önjáró, "ki ha én nem" Orbán a szokásos diplomáciai érzékével a nagy pénzkunyerálás közepette leverte a porcelánt, miközben szokásos módon szart mindenbe.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 18:02:10

@Kurgán:

Megvannak erre a megfelelő csatornák.

Az ilyen ügyek nem a TV híradó stábja előtt zajlanak.

Szerintem baromság, amit én írok szerintem meg naivitás, amit te vélsz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.09.05. 18:06:18

@Kutchek:

Ha ez magyar akció lett volna, akkor lett volna valami hivatalos nyilatkozat a magyar kormány részéről, ami lehet nem igaz, de a sajtónak megteszi.

Jól láthatóan ilyen nincsen, ezért is született ez a cikk is.
A magyar kormány nem igazán védekezik, tűr, hagyja magát, mint púp a hátukra, úgy kellhetett nekik ez az ügy.

Mindegy, nem kell elhinni, de a kommunikációból látszik, hogy ez inkább mások játéka.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.09.05. 21:56:36

@Akitlosz: gondolom, ha évek óta gründolt nagyszabású terv része volt a buli, akkor a nagy tervnek volt kommunikációs terve is, az hova lett menetközben?

1. dróton rángatnak minket és még dilettánsan is csinálják (a bábművész leszerepelt)

2. dróton rángatnak minket és dilettánsan csináljuk (a báb még erre sem képes egyedül)

egyebekben kormányunk mestere a kommunikációnak, de itt valahogy homokszem került a szerkezetbe. Ahogy annak idején a plágium-ügynél is.
süti beállítások módosítása