morgás joga 6.jpgOrbán Viktorról művészi igénnyel kivitelezett fotódokumentáció készül, a Fókusz-Pókusz Kft közreműködésével, vagyis Burger Barna fotóssal. A díjazás havonta több, mint bruttó 950 ezer forint, ennyiért követi árnyékként a fotós mindenhova miniszterelnökünket. Természetesen az ötlet nem újkeletű, már tavaly is készültek fotók, ám a múlt évi szerződés még nem tette meg követelménynek, hogy a megrendelő "művészfotókat és művészi igényű" képeket óhajt a pénzéért cserébe. A díjazás valószínűleg csak töredéke a valós költségnek, hiszen a fotós (legalábbis eddig) elkísérte legfőbb vezetőnket külföldi útjaira, zártkörű rendezvényeire is.

Vajon mit takar valójában a "művészfotó és művészi igényű" fotó meghatározás? Egyszer nyitnak belőlük majd kiállítást valami előkelő helyen, múzeumba kerülnek, az egész nép megtekintheti azokat a Facebookon, vagy csak családi albumba száműzetnek, visszaemlékezve egyszer majd a régi szép időkre? De az is lehet, hogy valójában kampányfotózásnak vagyunk tanúi, és ebben az esetben nem túl sportszerű húzás a költségvetésből, azaz közpénzből finanszírozni az előnyösebbnél előnyösebb, photoshoppoltabbnál photoshoppoltabb képeket. Mert lássuk be, láttunk már - igaz, nem művészfotónak tűnő - óriásplakáton kék szemű Orbán Viktort is ...

A másik nagy kérdés, ki a célközönség? A Facebook rajongói tábor? Magánügy, nem országérdek. A lelkes békemenetelők, nagygyűlésen csápolók? Menjenek el és győződjenek meg személyesen példaképük sármjáról. A mém-gyártók? Ők csak további ötleteket kapnak a szituációk kicsavarásához, láttunk már épp eleget a Schmitt-időszakból. A nép, az istenadta nép? Tévé bekapcs, királyi tévére hangolás, aztán lehet követni miniszterelnökünk lelkes beszédeit, interjúit, felvenni, visszatekerni, ezerszer megnézni. Az adófizetők, akik tudni szeretnék, hogy tölti a miniszterelnök dolgos hétköznapjait és milyen nyakkendőt választ évértékelő beszédeire? Ők valószínűleg megelégszenek a különböző sajtófotósok pillanatképeivel, mivel azok szempontjukból extra-olcsók, nem terhelik az ország költségvetését.

Tény és való, a sajtóképek egy része nem épp hízelgő, a retusálatlan ráncok, táskás szemek, elgyötört arckifejezések inkább a napi gondokat tükrözik meg azt, nem lehet minden csatát megnyerni. És vajon mit remél Orbán Viktor a művészfotóktól, és legfőképp, mitől lesz művészi egy fotó? A témától? Polgárháborús lövészárok-tudósítás? Vihar előtti gyülekező fellegek? Éhező menekültek csont és bőr kutyával? Eső után vízcseppektől nehéz pókháló? Vagy művészi aktfotó, sejtelmes körvonalak, igéző testrészek fekete-fehér vagy szépia-kivitelben? Vagy csak elég hozzá a múzsa személye, egyénisége?

Vajon mit jelent egy politikus esetében a művészi fotózás? Napi háromszori beállított, rejtelmesen megvilágított kép sajtótájékoztatón, limuzin hátsó ülésén, focimeccsen, fát ültetve óvodában, gumicsizmában a gáton, esetleg kezet rázva egy másik politikussal? Vagy magántermészetűbb, családi életet bemutató, karácsonyfás-fagyöngyös, gyertyafényes, esetleg térdeplős Valentin-napi fotók?

A legnagyobb kérdés azonban az, minek milliónyi fotó, sőt, művészfotó egy politikusról?  Kinek és miért van rá szüksége? Új kihívások elé nézve portfólióját állítja össze, manöken lesz, színész vagy talán divatmodell? Vagy csoda-album, könyvespolcon el nem férő bőr-kötött könyv készül róla, az olvasni kevésbé szerető, de képekben lelkesen gyönyörködni kívánó híveknek? Esetleg a háttérben már képregény-sorozat körvonalazódik az unorthodox gazdaságpolitika szuperhőseiről? És vajon lesz új nemzeti konzultáció 1 milliárdért, ahol a választópolgárok igényelhetnek általuk meghatározott témában Orbán Viktorral készült művészi fotókat, akár focilabdásat-korhatárosat is?

Bármi is a valódi célja a művészi fotóknak, drága és felesleges mulatság nekünk, adófizetőknek. 

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr844458853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor sokkos állapotba került 2012.06.07. 18:43:13

Orbán Viktor tegnap délután sokkos állapotba került, miután számos hivatalos forrásból is megerősítették, hogy ő valójában nem a Magyarország című teleregény egyik sztárja, hanem ténylegesen kinevezett miniszterelnök.  ÁLHÍR   Orbán munkatár...

Trackback: A nyugdíj nem természetes állapot 2012.06.07. 16:14:49

"Ugyan már! Nekünk úgysem lesz nyugdíjuk." Vetetted már oda társaságban a fenti mondatot? Mintegy félvállról, lazán? Miközben nem látszik, hogy valóban készülődnél az öngondoskodásra? Gratulálok, akkor te vagy az állampolgári megfelelőj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacdelo 2012.06.07. 17:14:50

@wegam:

Nekem nem az a bajom, hogy valaki gazdag vagy sem. A probléma azzal van, hogy az összes fideszes (Orbán, Kòsa mr. 20%, Pintèr, Nyerges, Simicska, stb.) a mi adòfizetői pénzünkből gazdagodott meg. :(

Wagem 2012.06.07. 17:15:09

@No_Fidesz_No_Problem: De nem szégyen ez.
Vagy annak tartjátok??
Az már a ti bajotok.
Éljen a független Palesztína...!!

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.07. 17:17:28

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Most már tényleg döntsd el, hogy MSZP-s majom vagyok, vagy buzi DK-s Gyurcsánybérenc vagyok? Esetleg van még valami másféle nekem tulajdonított pártpreferencia is a tarsolyodban?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.07. 17:17:59

@Lacdelo:
Már megint hazudsz..
Az összes MSZP-s komcsi a privatizációból az ország kirablásából gazdagodott meg.

Mennyi vagyona van Orbánnak ? És mennyit loptt Gyurcsány ?

Össze se lehet hasonlítani a tételeket amiket a kedvenc MSZP-seid loptak.

Nem beszélve a lesittelt tovajokról.. Hunvald, Hagyó, Zuschlag, Kulcsár MSZP-s VIP listája, ...

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.07. 17:18:49

@wegam:

"Éljen a független Palesztína...!"

*

Ott a helyed szerintem.

Wagem 2012.06.07. 17:18:59

@Lacdelo: Ezt hogy képzeled a valóságban?
És miért csak ezen állítólagos milliárdosok bántják az adófizetői lelkiismereteteket?
Anno ugyan így tiltakoztatok az mszp-szdsz-es milliárdosok vagyonszerzése ellen is??
Biztosan nem.
De most őszintén..
Te nem ezt csinálnád a helyükben?? :-)
Mert én igen..

Wagem 2012.06.07. 17:20:21

@No_Fidesz_No_Problem: Ott ahol zs1dó katonák gyerekeket,nőket,ártatlan embereket gyilkolnak??
Sztem nem.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.07. 17:20:28

@No_Fidesz_No_Problem:
Még a 8 éves gyerekem is tudja, hogy az tök ugyanaz.
Igaz a hozzád hasonló MSZP droidok álmodoznak arról, hogy egyszer majd Gyurcsány és Mesterházy lesznek csak a parlamentbe, a többieket legumilövedékezk, lekönnygázgránátozzák...

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.07. 17:20:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Mennyi vagyona van Orbánnak ? És mennyit loptt Gyurcsány? Össze se lehet hasonlítani a tételeket amiket a kedvenc MSZP-seid loptak."

*

Pedig összerakhatnál egy komolyabb excel táblát ebben a témában, ahelyett, hogy itt üvöltözöl, mint aki nem normális.

christophe 2012.06.07. 17:21:44

Annyi seggnyalo tèblàbol mellette,elèg jo fizetèsèrt fotozza az egyik.A pènzt pedig utalja a Gyermekètkeztetèsi alapitvànynak,ez a szemètlàda.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.07. 17:22:50

@wegam:

"Ott ahol zs1dó katonák gyerekeket,nőket,ártatlan embereket gyilkolnak?? Sztem nem."

*

Én is úgy gondoltam, hogy te majd vállalod az eszetlen mocskolódást a bloghu kommentlistákon, a nőket meg a gyerekeket meg védje meg inkább valaki más.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.07. 17:25:01

@No_Fidesz_No_Problem:
Ott a vagyonbevallásuk.

Gyurcsány privatizált 3 milla törzstőkével rendszerváltáskor egy több milliárdot érő MOTIM RT-t. Vagy 5 ingatlant, amit a komcsik visszabéreltek, felújjították.

Lacdelo 2012.06.07. 17:31:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Az államadósság közel 30%-os (50-rôl, 80-ra) megnövekedèse az MSZP és a Fidesz közös bűne. Orbán 14. havi nyugdíjjal kampányolt 2006-ban, megszavazták a 100 napos programot, a gyurcsányi megszorìtásokat elutasították ès erre épìtették a 2010-es kampányukat.

A 2008-as gazdasági világválságròl te is hallottál. A munkanélküliség nagyon magas egész Euròpában a válság miatt. A baj az, hogy a Fidesz kormány semmit nem tesz a munkanélküliség csökkentésére. Inkompetens gazdasaágpolitikája miatt elvesztettük a külföldi ès belföldi befektetők bizalmát.

A Fidesz 2 èves kormányzása sokkal kártékonyabb volt, mint az azt megelőző 8 év baloldali kormányzása.

Brian Cohen 2012.06.07. 17:32:21

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Az nem zavar, hogy az MSZP kétszer annyit költött fotósra ?"
Tegyük fel így volt. Akkor rosszal helyrehozhatsz egy korábbi rosszat?

Wagem 2012.06.07. 17:34:33

@No_Fidesz_No_Problem: Azt hogy én mit vállalok azt bízd rám.
Visszaolvastam a hozzászólásaidat..
Hogy ki az esztelen...??
Te egy vérbő ballibsi bérkommentelő vagy.
Soha nem fogunk egy húron pendülni.
Remélem is.
Bár csak rajtad múlik..nem nagyon várunk,de ha nagyon akarod.. :-)
Mondjuk.."no-mszp-no dk-no hibbant"nick-kel
Várunk..!!

tintamin 2012.06.07. 17:35:33

Azt, hogy szegény Viktornak "vonós" felmenői voltak, a Photoshop 28 se tudná leszedni, és a havi miska meg reális fizu, ha ennyire szar az alapanyag...

Heppiend.

Lacdelo 2012.06.07. 17:35:41

@wegam:

Szóval te hazudnál a választóidnak, csakhogy megtömhesd a zsebedet.

Szerinted a magyar emberek ezt érdemlik? Az ilyen fideszes rabló mentalitás miatt van Magyarország a szarban. :)

christophe 2012.06.07. 17:35:50

leszarom,amig gyerekek èheznek senki ne koltson kozpènzt marhasàgokra!!!

puffatag 2012.06.07. 17:36:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Az összes MSZP-s komcsi a privatizációból az ország kirablásából gazdagodott meg.
igazad van: orbán papa, martonyi, pintér stb az ország kirablásából gazdagodott meg -

Mennyi vagyona van Orbánnak ? És mennyit lopott Gyurcsány?
orbánnak többtízmillárd a vagyona, amit lopással szerzett... többezer hektárt lopott lévay anikó, (a kis katolikus feleségecske) orbán papája a lopott pénzből vett bányájából milliárdokat bevételez, mikor fia van kormányon -
gyurcsány olyannyira nem lopott, hogy a hazug jobbos média se nagyon próbálkozik ezen a vonalon

közcélú orbanodroid 2012.06.07. 17:37:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Összehasonlításként betetted azt a tényt miszerint épp feleannyiba kerül a miniszterelnök fotósa mint Gyurcsányék idejében ?"

ez azért van mert a focista fele akkora mint gyurcsány

Wagem 2012.06.07. 17:42:17

@közcélú orbanodroid: Az orra meg a triplája.
Focizni sem tud,legfeljebb hokizni.
Piroska segítségével.. :-)

Lacdelo 2012.06.07. 17:43:20

@wegam:

Szóval szerinted helyes, hogy Orbán ès a többi fideszes kifosztja az országot, mìg magyar emberek milliói azon gondolkoznak, hogy hogyan adjanak enni az éhes gyerekeknek? :(

puffatag 2012.06.07. 17:44:29

orbán első uralkodása alatt 300 milláért filmezték a törpe közszerepléseit, senki nem nézte meg, szerintem ez nem sok pénz nézni a kis férget, ahogy kolbászt töltöget, a bolondnak is megéri, kis burger barna

puffatag 2012.06.07. 17:45:53

@Lacdelo: szerinte helyes, mert gyurcsány orra triplája orbánénak

közcélú orbanodroid 2012.06.07. 17:46:22

de az mekkora lúzerség, hogy a hazaffyak pont gyurcsányt veszik elő amikor védeni kell a felcsúti mikroorganizmust? hát nem veszitek észre, hogy pont a SÁTÁNNAL takaróztok birkák:DD pont rá nem lehet hivatkozni, amikor fikázza ez sok fujjabelemjönki kommentterrorista Az Embert, Aki Még Sohasem Hazudott???

puffatag 2012.06.07. 17:48:05

@wegam: szerintem te a girószász harmadrangú szopógépe vagy a hozzászólásaid alapján, biztos jól fizet, te kis kecskepásztor (47ezer)

puffatag 2012.06.07. 17:49:30

@közcélú orbanodroid: nem bírják megemészteni, hogy gyurcsány 2006-ban felmosta a padlót a törpével, majd elment vacsorázni

Lacdelo 2012.06.07. 17:51:12

@puffatag:

A fideszes kommunista az jó kommunista. :) nem véletlen, hogy egyedül a Fidesz nem akarja nyìlvánosságra hozni az ügynökaktákat. :(

A közbeszerzési pályázatokat is 100 èvre titkosìtották, nehogy az ellopott közpènzeket (100 milliárdok) bűncselekményként lehessen vizsgálni. Habár az ügyèszség ès a bìróság is Fideszes.

Lesz itt mit eltakarìtani a következô kormánynak. :(

közcélú orbanodroid 2012.06.07. 17:51:29

mondjuk ez annyira jellemző erre a tahó felcsúti gyökérre, ez urizáló parvenü tempó, udvari fotós meg hogy a pávatánc a politika művészete. giccsparádé ez a törpemessiás

Wagem 2012.06.07. 17:51:39

@puffatag: Kis seggbaszó proli..!!
47-ezer??
Erre áll rá a pofátok.
Verd telibe drágabolgár urat.
És kussolj rólam .

tintamin 2012.06.07. 17:51:55

Az itteni hizzászólásokat olvasva tényleg megállapítható az a mondás, ami miatt nálunk kitiltanak embereket az országból, hogy "a magyar genetikusan alattvaló".

Most épp a fidesz sleppje dönti szolgasorba az országot, pár éve a szocik tették ugyanezt.

Magunknak akarjuk, mert szeretünk úgy élni, hogy van felettünk egy(-két) király. (Aki teletömi a zsebét, és közben azt hangoztatja, hogy nem vagyunk gyarmat. Brávó.)

tintamin 2012.06.07. 17:53:56

Azt, hogy Gyurcsány nem lopott meg hagyjuk, mert minden valaha hatalmon lévő magyar politikus lopott és teszi azt most is (beleszámítva a már nem élőket is...).

Lacdelo 2012.06.07. 17:55:15

@christophe:

Rengeteg magyar gyerek èhezik, mìg a fideszes oligarchák vircsaftolnak ès neonácik hamvaival szórakoznak. :(

közcélú orbanodroid 2012.06.07. 17:55:16

@puffatag: már maga az, hogy sámlit hozattak a vitához a vezénylő tábornoknak:DD kár, hogy akkor még nem dokumentálta a művész úr a - szó szerinti - fellépését

közcélú orbanodroid 2012.06.07. 17:56:35

@wegam: hátha a triplája, akkor az ár/munka hányados még jobb is dupla olyan gázsinál.

collateral collector (törölt) 2012.06.07. 17:59:37

Gyurcsányról sok mindent el lehet mondani, de őt nem kellett havi egymilláért fényképeztetni a pénzemen. erre van pénz bazmeg, mi?!

egymilliárdba kerül a nemzeti konzultáció, és ebben még NINCS benne az a reklámkampány, amivel szétplakátolják a villamosokat...

a faszságokra, arra van pénz. ennyit tud a fidesz. bezzeg egy gazdaságot irányítani, egy országot jó értelemben menedzselni, erre nemhogy képesség, de még szándék sincsen. csak a rablás, ennyi a koncepció.

Lacdelo 2012.06.07. 18:00:43

@puffatag:

Eddig ez volt a korrupt @wegam:-nak a legracionálisabb érve. ;).

wegam-ot hidegen hagyja az éhezô magyar gyerekek látványa, addig amìg neki megéri.

aVs 2012.06.07. 18:08:17

@Tita nick: No igen.
"Smenával. vagy egyszer használatos kodakkal is lehet.

Egy év alatt leamortizálódik ilyen igénybevétel mellett egy profi gép. "

Vegyük sorba:
Canon 1D MarkIV: 400.000 exponálás
Nikon D3S: 300.000 expozíció

mindez egyetlen tükörrel!!!

tehát ha jól értem, akkor naponta 1095 kép készül Orbánról minden kurva napon.

Ha nikont vesz (mert egy profi művész fotós vesz akár kettőt is!) akkor naponta "csak" 821 képet tud készíteni egy tükörrel.

Te hülye vagy, ha elhiszed amit mondasz! Kezeltesd magad. Rádfér!

christophe 2012.06.07. 18:08:31

Azèrt kivàncsi lennèk hànyan kapnak,az itteni bloggerek kozul,fizetèst a felcsuti torpètol :-)

aVs 2012.06.07. 18:09:21

ps: ha nem tudsz okosat írni kis bérence, baromságot ne írj, csak magadat blamálod!

Wagem 2012.06.07. 18:09:46

@közcélú orbanodroid: Igen,de mint tudjuk az orr nagy úr.. :-)

Wagem 2012.06.07. 18:11:02

@Lacdelo: Miért??A tiéd éhezik??
Vagy a szomszédodé??

Lacdelo 2012.06.07. 18:11:14

@collateral collector:

A Fidesz eltitkolt választási programja a hatalmuk bebetonozása ès a pártkassza ès a fideszes magánzsebek maximális megtöltèse 100%-ban megvalósult. Eközben magyar gyerekek tömege èhezik ès fog kihullani az iskolából 16 èvesen a Fidesz gazdagokat favorizáló gazdaságpolitikája miatt. :(

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.07. 18:12:32

@wegam: Ráadásul, ha baszni van eszük, akkor gondoljanak a következményekre is... :)

Lacdelo 2012.06.07. 18:18:28

@wegam:

Az enyém még nem èhezik, mivel még nem született meg. De ismerek jó nèhány embert, aki küszködik az etetèssel.

Te szerinted nincs komoly probléma a nagyfokú gyereknyomorral Magyarországon?

A te ismeretségi körödben és családodban mindenki jobban él, mint 2 ève?

puffatag 2012.06.07. 18:22:38

@wegam: mit védesz, te féreg? szopjon le a foga(da)tlan prókátor hegedűs zsuzsinéni, tudod, aki aszonta, hogy 47ezerből meg lehet élni és olajos sintér sanya belügyér hozzátette, hogy csak akkor, ha kecskét is nevelünk

Lacdelo 2012.06.07. 18:23:16

@dr. Kóser Malac:

Èn utáltam a Fideszt 2010-ben, de még èn sem gondoltam volna, hogy a Fidesz inkompetens ès kiszámìthatatlan gazdaságpolitikájának révén a magyar lakosság nagy részét a Fidesz nyomorba löki, hogy a sajátjainak kedvezzen. :(

christophe 2012.06.07. 18:30:06

Az èn gyerekem nem èhezik,de csak azèrt mert màr nem M.o-n èlunk,itt kètkezi meloval tobbet tudunk Neki nyujtani,mint M.o-n sajàt vàllalkozàssal....

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.07. 18:30:18

@Lacdelo: A lakosság nagy része nyomorog? Nem mondod! Persze vannak olyan térségek, ahol a rablóprivatizáció miatt nincs munka és nem is lesz, de azért az nem a lakosság nagy része!

tintamin 2012.06.07. 18:30:27

@aVs: Hagyjad már, az utómunka kerül iszonyú sokba!
Tudod, mennyi meló van abban, ha valami értelmet akar belelopni a tekintetébe az arrogancia és a pökhendiség helyére a művészúr???

Szerintem ennek fényében olcsón dolgozik..

tintamin 2012.06.07. 18:34:11

Azért az milyen érdekes, hogy kétharmaddal ennyire gyökér bénák ezek.

A restauráció meg külön szimpatikus: Kúria, járások, Horthy, dzsentri-korszak. Csupa szuper dolog. Modern gazdaságpolitika meg pont nem megy nekik (ha ez nem azt jelenti, hogy valamennyire működő demokráciából banánköztársaságot gyártunk pár év alatt), a művészi fotó meg bezzeg kell.

Saját gyarmatunk lettünk, ilyet se látott még a világ.

Irány vissza a Szíriuszra..

Lacdelo 2012.06.07. 18:34:51

@wegam:

Már biztos egyre nehezebb lehet neked bárkit is meggyôznöd a Fidesz igazáról.

Az èn ismeretségi körömben szinte az összes Fideszes kiábrándult.

A következô választáson valószínűleg Gyurcsányra fognak szavazni. :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.07. 18:36:18

@tintamin:
Nehéz felfogni mi, hogy a környező országok között mi költjük a legkevesebbet a miniszterelnök fotósára ?

Mitöbb az MSZP alatt 6 évvel ezelött is kétszer annyit fizettek ki Gyurcsányék és az MSZP.

De ti olyan gyökerek vagytok hogy egy kis Orbánozásért nem erőltetitek meg az agysejteket.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.07. 18:37:31

@Lacdelo: Arra tetűre az én ismerőseim közül senki nem szavaz.

Aki a határontúli honfitársainkat ingyenélő tolbajnak állítja be kampányszerűen azt csak le kell köpni simán.

Nem beszélve arról, hogy a mocskos MSZP diktatúra alatt ellenzékieket verettek rohamrendőrökkel a tetves komcsik.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.07. 18:39:02

@puffatag:
Elgurult a gyógyszered ?

Az MSZP-től nagyobb tolvaj banda soha nem létezett.

Elprivatizáltak mindent.

Szlovákok elött voltunk 2002-ben és utolsók lettünk 2010-re közben minden gazdasági mutató szerint.

Ennyit tud a te kedvenc MSZP-d.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.06.07. 18:41:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Az MSZP alatt ráadásul meduplázódott a munkanélküliek száma..

Igaz nem lett 1 millával több munkahely, de nem is lett 1 millióval kevesebb, mint az MSZP alatt.

Lacdelo 2012.06.07. 18:44:20

@dr. Kóser Malac:

Hol èlsz ember? Legalább a fideszes cenzúrázott mèdián kìvűl informálódhatnál Magyarország valós helyzetérôl. Ha valaki Budán lakik ès jól keres, netán csak az egyoldalù M1, HìrTv, EchoTv-bôl, Magyar Nemzetbôl tájèkozódik, még azt is hiheti hogy Magyarországon minden jól megy.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.06.07. 18:49:23

Hahaha!

Teljesen mindegy, hogy mi a nevük!
MDF, SZDSZ, FKGP, FIDESZ, KDNP, MSZP.

Mindegyik ugyanazt a szarságot csinálja, már 22 éve! Egyre lejjebb és lejjebb...
Csak a nevük más, semmi egyéb!

(Az LMP-t és JOBBIK-ot csak azért nem írtam, mert nekik még nem volt lehetőségük a húsosfazékhoz férkőzniük.
Persze nincsenek illúzióim velük kapcsolatban sem!)

Tapogatott Kukorica 2012.06.07. 18:51:43

@sparhelt: nem tudom mit jegyzokonyveznek vagy nem, egyszeruen csak felesleges szocseples az, hogy Orbant fotozza-e valaki vagy sem. Teljesen megszokott dolog a vilagban. Nem Orbant, mint szemelyt fotozza, hanem mint miniszterelnokot.
Ahogy anno elkezdtek mindent leirni, a fenykepezes megjelenesevel elterjedt az, hogy fotokat is keszitenek roluk. Sot, videot is. Nem ertem mi a problema.
Raadasul 1 millio az nagyon barati ar, akarki is rendelje meg a szolgaltatast.

Lacdelo 2012.06.07. 18:54:24

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Na úgy látom már csak a saját magad hülyeségét ismételgeted, amit már rég megcáfoltam.

Ez a gyurcsányellenes demagógia meg már a kutyát sem érdekli. A Fideszt tömegesen hagyják el a hìvei ès az igazi megszorìtások ès a Fidesz által gerjesztett gazdasági válság csak most fog igazán érzôdni. :(

Rengeteg magyar gyerek fog éhezni a Fidesz miatt. :(

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.07. 18:58:11

@Lacdelo: Ha az ország nyagyobb része éhezne, arról már tudnánk budán is... :)

Lacdelo 2012.06.07. 18:59:51

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

A te fideszes ismerôseid körülötted ülnek a Parlamentben. A többi meg a markàt tartja. Ezek soha se fognak Fideszen kìvül szavazni, hiszen anyagi èrdekük ezt kìvànja.

A magyar gyerekek ezrei meg èheznek, mìg a korrupt Fidesz talicskázza ki a közpènzt a haveroknak. :(

Lacdelo 2012.06.07. 19:02:25

@dr. Kóser Malac:

Hamarosan tudni fogtok, amikor kitör az èhsèglázadás ès éhes gyerekek tömege fogja a húsos kezedet harapdálni. :(

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.07. 19:03:49

@Lacdelo: Proletár forradalom is lesz? Az esztergapadtól mész majd a miniszteri székbe, vagy mit álmodtál még, hülyegyerek? :)

gigacherry 2012.06.07. 19:05:44

"Fókusz-Pókusz Kft közreműködésével, vagyis Burger Barna fotóssal" - ez valami szójátékvicc?

Lacdelo 2012.06.07. 19:06:32

@dr. Kóser Malac:

Csak nehogy fincsi szalonnának nèzzenek Malac ùr az èhezô gyerekek. Az èhség megbolondìtja az embert. :(

Lacdelo 2012.06.07. 19:13:27

@dr. Kóser Malac:

Malac úr neked meg van a diploma munkád?

Ha értelmiségi vagy, amit erôsen kétlek, akkor el kell hogy ìtèljed a Fidesz korrupt ès inkompetens politikáját. A Fidesz neked juttatott kedvezmènyeibôl hány èhes gyereket tudnánk etetni?

É2I 2012.06.07. 19:14:15

Az anyját is lefotózzák remélem, amikor rajta gyakorol.
Eszméletlen ami már itt megy.
És nem vagyok baloldali, de egyre jobban szélső jobb.
Köszönd magadnak viktor.

Lacdelo 2012.06.07. 19:15:17

@dr. Kóser Malac:

Téged nem zavar, hogy amìg te hìzol, mint egy malac, addig sok magyar gyerek èhesen megy aludni?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.07. 19:15:18

@Lacdelo: A saját éhes gyerekeimet etetem, a többit pont leszarom! :)

Lacdelo 2012.06.07. 19:18:11

@dr. Kóser Malac:

Véletlenül nem Plagibá vagy? Ha igen, akkor felajànlhatnád a sok milliòs jogtalan nyugdìjadat az éhezô magyar gyerekek étkeztetèsère.

Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy! 2012.06.07. 19:21:16

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Aki a határontúli honfitársainkat ingyenélő tolbajnak állítja be kampányszerűen azt csak le kell köpni simán."
Honfitársad neked az apád fasza te sötét kis görény.
Kinyalhatod orbán seggét és ha azzal végeztél akkor végig mehetsz az egész fidesz frakción.

Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy! 2012.06.07. 19:24:29

@Lacdelo: "Az èhség megbolondìtja az embert. :("

Malackának ehhez éheznie se kell...

Lacdelo 2012.06.07. 19:25:51

@dr. Kóser Malac:

Ezt mindjárt gondoltam. Magasról szarsz a többi magyar polgártársadra. Ilyen nemzeti ember vagy te. Szarsz te a határontúliakra is akikkel Kövér szórakozik. Ilyen a fideszes rabló politika. Akinek semmije sincs az annyit is ér. Egyre több embernek nyìlik fel a szeme. Neked csak a többi adófizetô pénze kell, hogy abból hìzlaljad a saját családodat. :(

É2I 2012.06.07. 19:27:49

És aki azt mondja , nem sok egy milla havonta a fotózására, az nem húzza már ki a fejét a seggéből? Mi a faszomnak kell egyáltalán fotózni?
Úgy is fotózzák, ha valahol közszerepel a magánélete meg kb. annyira érdekel, mint a szomszéd Hugyos Józsi bácsié.
Attól hogy miniszterelnök egy állampolgára Magyarországnak, sem több, sem kevesebb. Végezze a rábízott feladatot -jól- és ennyi. A fene se akar róla ennyi pénzért fényképet.

Lacdelo 2012.06.07. 19:32:00

@Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy!:

A fideszes rabló mentalitás megnyìlvánul. Lefogadom, hogy Malac úr még keresztény is. Mennyire képmutató emberek a fideszesek. Szolidaritás a többi szerencsétlenebb sorsú magyarral szemben meg semmi. Jèzus forogna a sìrjában, ha nem támadott volna fel. :(

Lacdelo 2012.06.07. 19:36:09

Engem ez a fotós tèma a legkevèsbé sem zavar. Sokkal nagyobb problémák vannak az országban.
A baj az, hogy Orbán szociálisan èrzèketlen ès még inkompetens is, a korrupcióról nem is beszélve.

Szélmalomharcos 2012.06.07. 19:38:44

"a sajtóképek egy része nem épp hízelgő, a retusálatlan ráncok, táskás szemek, elgyötört arckifejezések inkább a napi gondokat tükrözik"

Az Orbánt utáló médiatábor bőven használja a retust (ami persze ma már Fotoshopot jelent), de arra, hogy minél rosszabb benyomást alakítsanak ki.

Gyakorló fotósként állítom, hogy bárkiről lehet horrorisztikus képeket csinálni, elég például evés vagy és kiválasztani amelyiken a mimikai izmok megfeszülnek valami idétlen pozícióban. Aztán jön az élesítés, kontrasztosítás, a színegyensúly eltolása, meg hasonló egyszerű trükkök.

A végén megjelenik az ördög ikonja, ami Orbánnál nem olyan nehéz, mert amúgyis nyugtalan arcvonásai vannak

Orbán veled nem az a baj, hogy cigány vagy! 2012.06.07. 19:45:06

@Szélmalomharcos: Tudod orbán bőven rászolgált, hogy a lehető legelőnytelenebb színben ábrázolják az amúgy is ronda pofáját. Kevés gyűlöltebb embert ismertem ennél a kis takonynál!

fidesz = házmesterek pártja 2012.06.07. 20:31:01

@wegam: te meg egy ócska komcsi vagy. És akkor mi van?

@Szélmalomharcos: ha jól emlékszem, a megbízott fotós pár éve még a fotozz.hu-n alkotott... :-)

Asakura Hao 2012.06.07. 20:34:31

Segítek a fideszfanoknak ebben a keserves vitában. Itt van két kikezdhetetlen érv a libbancsmaszop blogterroristák ellen:
- oszkópétervizer
- elmúltnyolcév

ne most 2012.06.07. 20:43:13

@tintamin: A sajtó persze nyilván azt a képet használja, amelyiken tündérszárnya van és kézrátétellel gyógyít és nem azt, amelyiken éppen köp egyet meccs közben.

ne most 2012.06.07. 20:44:45

@A fidesz a betegek kiirtására készül: A fotozz.hu-n mit, természet fotót vagy fákat.

tothirobertistvan 2012.06.07. 20:48:38

Attól függ melyik sajtó!
Azért láttam már orbán karikatúrákat elég szép számmal, de nyilván a jobboldali sajtóban az 5 gyerekével látható, ahogy tisztes keresztény emberként megy éppen misére.

adatok.blog.hu

Lacdelo 2012.06.07. 20:57:51

@Asakura Hao:

A Malèvot a Fidesz inkompetenciája jutatta a csôdbe 2 èves Fidesz kormányzás után. Még az idióta Budai sem vizsgálódik, hiszen akkor tisztán kiderülne, hogy egyedül a Fidesz bűne, hogy nem sikerült megmentenie a Malèvot. A Malèv vezetôi ès az elôzô MSZP kormány is kidolgozott alternatìvákat a megmentèsre, amelyet a Fidesz totálisan mellôzött. A Fidesz tudatosan nem mentette meg a Malévot, mert akkor kevesebb pènz jutott volna a Közgépnek.

Az elôzô 2 èv az nagyságrendekkel rosszabb volt, mint az elmúltnyolcèv. Az ország romokban hever, mint gazdaságilag, mind erkölcsileg. Az èhes magyar gyerekek tìzezrei sìrva mennek aludni, mìg fideszes oligarchák tömik a belüket ès a zsebüket ès magasról szarnak rájuk. :(

Szerinted az ország jobb helyzetben van, mint 2 ève?

Lacdelo 2012.06.07. 21:05:17

@tothirobertistvan:

Mint tisztes keresztèny ember a helyett, hogy szètlopja az országot, a magyar embereket segìftené.

Hány éhes gyereket lehetett volna megetetni abból a több 100 milliárdból, amit azért buktunk, mert a Fidesz nem hajlandó az olcsó IMF hitelalkut megkötni.

Lacdelo 2012.06.07. 21:21:52

@tothirobertistvan:

Mennyi miatyánkot kell Orbánnak elmondania, hogy Isten megbocsásson neki?

almodhi 2012.06.07. 21:55:38

@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány):
"...és Adolf Hitler is tartott udvari fotóst (Heinrich Hoffmann). "

Akkor rendben.

almodhi 2012.06.07. 21:58:45

@tothirobertistvan: "de nyilván a jobboldali sajtóban az 5 gyerekével látható, ahogy tisztes keresztény emberként megy éppen misére.
"

Egy reformátustól ez mindenképpen dícséretes...

Wagem 2012.06.07. 22:11:57

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Komcsi az anyád nyomorult..!!
A betegek kiirtására??
Milyen szellemi szinten vagy??Rohadj meg.

Wagem 2012.06.07. 22:13:37

@Lacdelo: Addig régen sitten lesz a barom.
Onnan meg nehéz,legfeljebb Rafael támogatására számíthat.

Lacdelo 2012.06.07. 22:26:48

Szerinted jobban élünk, mint 2 ève?

Tudom tèged nem èrdekelnek az éhezô magyar gyerekek.

A Fidesz lassan 5 %-os párttá válik.

Peterpapo 2012.06.08. 01:04:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

De bizony az is zavar, hogy az MSZP kétszer annyit költött fotósra, mint most az Orbán, de ettől még nem lesz fele annyira gyökér, mint Gyurcsány.

@wegam: Te miért nem veszed sietősre a lépteid, hogy utolérhesd kedves szülőanyád és ismét magzatpózba préselhesd magad?

Wagem 2012.06.08. 04:58:25

@Peterpapo: Huhh ezt jól megaszontad.Nagyon ütős a gondolat meneted retek..

Peterpapo 2012.06.08. 07:37:57

@wegam:

Csak olyan, mint a Tied köcsedék.

déjá vu39 2012.06.08. 13:03:25

Szerintem az időtálló Alaptörvény jubileumi (mondjuk 25. ) módosításának díszkiadásához készülnek a fotók. Ezek lesznek az illusztrációk, a legjobb képeket Nemzeti Konzultáción választjuk ki, szavazni előzetes regisztráció után lehet majd.
süti beállítások módosítása