morgás joga 6.jpgKöltségvetési forrásból Kerényi Imre bábáskodása mellett új könyvsorozat indult útjára - a Nemzeti Könyvtár 2013 karácsonyáig megjelenő első 24 kötetébe azokat a műveket választották ki, "amelyeket a kormány ajánl hívei és leendő hívei számára, a békemenet résztvevőinek", valamint ez a könyvsorozat "arra tesz kísérletet, hogy megfogalmazza a nemzeti oldal saját kánonát".

"Ez egy kultuszkönyvtár (...) minden politikai rendszer törekszik és törekedjen is arra, hogy filozófiáját megjelenítse épületekben, szobrokban, könyvsorozatokban. A könyveket a magyarság és a haza szeretete köti össze, ez a kánon nem támad senkit, más kánonokat sem" (Kerényi Imre)

A könyvtár köteteit a 100 %-ban állami tulajdonú Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó adja ki, kötetenként tízezer példányban, ebből ötezer a tiszteletpéldány. Az elosztás gáláns, valamennyi közkönyvtár és iskolai könyvtár kap belőle - azonban van egy feltétel, "berendezési tárgyak legyenek" iskolaigazgatóknak, valamint a jelentősebb települések polgármestereinek. A feltétel alapján valószínűsíthető, a könyveket nem a kulturálódni vágyó olvasójegyes plebsznek szánták - a kötetek nem reprintek, hanem "a tartalomhoz illő nemes kivitelben, a nagy XVIII. századi erdélyi nyomdász, Misztótfalusi Kis Miklós antikva betűiből szedve, a világhírű svéd Munken papírgyár Premium Cream papírján, kemény táblás kötésben készülnek" és nem olvasás, hanem berendezési tárgy a használati céljuk, bármit is jelent az (polcdísz? ajtótámasz? sznoboknak és pártkatonáknak cirka két folyóméternyi látvány-kultuszkönyvtár? egyenkötésű, ütemezett kampányreklám?).

Az állam lemond a csábításról és nem kíván extraprofitot elérni a kiadásból - tehát még az az örömük sincs meg az adófizetőknek, hogy a vevők az eladási ár egy részét visszacsorgatják az államhoz profit formájában. Vajon miért is nem lehet az extra-igényes könyveket például 5-6 ezerért árulni a rajongóknak, hogy megtérüljön a költségvetés "szellemi innovációs" befektetése?

"... nem kíván az állam extraprofitot termelni, piacbefolyásoló szerepet nem szánnak neki, szellemi innovációt szeretnének megvalósítani. (...) ha a kötetek zömét megvásárolják, akkor a program nullszaldós lehet." (Kerényi Imre)

És mibe is fog mindez kerülni az adófizetőknek? A valós költségeket valószínűleg soha nem fogjuk megismerni, de ha kiindulunk abból, hogy darabját 2.500 Ft-ért árulják és nincs rajta nyereség, akkor

  • az első 24 kötet piaci értéke: 24 kötet x 10.000 db x 2.500 Ft/db, azaz összesen 600 millió forint,  és ebben az összegben még nincs beleszámítva a
  • címzettekhez eljuttatás adminisztrációs és logisztikai költsége 24 kötet x 5.000 db, azaz 120 ezer tisztelet példány esetében 500 Ft/darab átlag-költséget vélelmezve 60 millió forint.

Amennyiben sikerül kötetenként mind az 5.000 nem tiszteletpéldányt eladni a lelkes olvasóknak, akkor 300 millió Ft visszakerül a költségvetésbe (forgalmazóhoz), de még így is minimum 360 millió forintba kerül a nemzeti kultusz oltárán áldozás. Ha pedig azt nézzük, hogy egészen 100 darabos könyvtárrá kívánják felfejleszteni a "berendezést", akkor a fennmaradó 76 kötet tiszteletpéldányai kb. 1,14 milliárdjába fognak kerülni az adófizetőknek (az egész projekt összköltsége minden eladott eladható példány mellett kb. 1,5 milliárd forint)

"A Nemzeti Könyvtár olyan családi olvasmánytárt kínál, amelynek útirajzai nyomán képzeletben bejárhatjuk Magyarországot, amelyből megfőzhetjük legjobb ételeinket, e könyvek meséit felolvashatjuk gyermekeinknek, a rendkívüli személyiségeket figyelemmel kísérve kalandozhatunk a magyar múltban, átélhetjük történelmünk katartikus pillanatait, és újra gyönyörködhetünk a vitathatatlan magyar irodalmi remekművek szépségében és erejében." (nemzetikonyvtar.kormany.hu)

Kerényi Imre (fotó: Botár Gergely, kormany.hu)

A kultuszkönyvtár első hét kötete:

1. Magyar írók sorozatban: Tormay Cécile: A régi ház – Batthyány Gyula rajzaival

2. Magyar hősök sorozatban: Jókai Mór: Benyovszky Móric életrajza – az első kiadás metszeteivel

3. Magyar tájak sorozatban: Dornay Béla, Vigyázó János: Balaton és környékének részletes kalauza – 1934, rajzokkal és térképekkel

4. Magyar mesék sorozatban: P. Ábrahám Ernő: A csudaszarvas – Jaschik Álmos rajzaival

5. Magyar ízek sorozatban: Gundel Károly, Gundel Imre: A vendéglátás művészete, Gasztronómiáról és Gundelekről

6. Magyar ritkaságok sorozatban: Herman Ottó: A madarak hasznáról és káráról – Csörgey Titusz rajzaival

7. Magyar ünnepek sorozatban: Október 23.

 

A kormány azonban nem áll meg a kultuszkönyvtár létrehozásánál - az elkövetkező bő egy évben öt jeles magyarnak kívánnak tiszteletet adni: Trianon tanúinak (Tormay Cécile, gróf Esterházy János, gróf Bethlen István, Kós Károly, gróf Bánffy Miklós). A projekt mottója mágikus-numerikus: "Öt könyv hirdesse nagyságukat, öt esszé emlékezzen, öt konferencia tisztelegjen, öt televíziós műsor készüljön, öt szobor szülessen, öt közterület viselje nevüket." (nemzetikonyvtar.kormany.hu)

"Tormay Cécile szobra már áll a Rókus kápolna előtt, melyet a híres írónő felmenői építtettek. A vaskerítés mögötti oszlopra helyezett brüszt alkotója Cs. Törley Mária szobrászművész. 2012.10.03-án a Nemzeti Könyvtár első köteteként 10.000 példányban megjelenik  Tormay Cécile „A régi ház” című regénye, mely családjáról szól. 2012.10.04-én a Heti Válasz méltatja az írónőt. 2012.10.05-én a Magyar Művészet Akadémia konferenciát rendez tiszteletére. 2012.10. 6-án és 7-én a közszolgálati televízióadók műsorokat sugároznak róla. 2012.10.08-án, Tormay Cécile születésének 137. évfordulóján átadásra kerül a közeli Kőfaragó utcában az írónő egykori lakóházának felújított homlokzata. A Kőfaragó utca korábban Tormay Cécile nevét viselte." (nemzetikonyvtar.kormany.hu)

A "Szobrok, közterek - Trianon tanúi" projekt 2013 karácsonyáig hasonlóan "dús körítéssel" ünnepli majd a többi négy hírességet is, többek között emlékhelyet alakítanak ki számukra, közterületet neveznek el róluk.

A szobor-köztér projekt költségvetési része sem elhanyagolható nagyságrendű, gondoljunk csak olyan költségekre, mint például szobrok készíttetése, díszebédek-vacsorák, újságcikkek, tévéműsorok valamint műsoridők kifizetése, konferenciák tartása, stb.

Azt már Navracsics Tibortól tudjuk"a kormány nem egy történészklub, mi a jövő kérdéseivel foglalkozunk", most azonban mintha turbó fokozatra kapcsolt volna a kormány, épp a kampányidőszakra időzítve Trianon tanúinak sorozat-ünneplését, elszívva a Jobbik kampánya elől a levegőt.

És a legfőbb kérdés, ma Magyarországon tényleg erre van a legnagyobb szüksége a zembereknek?

 

Előzmény:

Akik nem értenek a történelemhez

Kultúra - kitől kinek?

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr314818421

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leszbikus írónőnek állít szobrot a KDNP 2012.10.05. 14:28:45

A MANCS szerint (http://magyarnarancs.hu/belpol/szobrot-kap-tormay-cecile-77470) a VIII. kerület Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, Sántha Péterné indítványára kap szobrot Tormay Cécile, aki az első világháborút követően megszervezte a Magyar Asszonyok Nem...

Trackback: A Fidesz mint egyház 2012.10.05. 14:20:59

Aki mindeddig nem tudta elhinni, hogy a Fidesz valójában nem politikai pártként, hanem követőitől feltétlen odaadást követelő vallásként működik, az újfent meggyőződhet erről a "Nemzeti Könyvtár" című könyvsorozathoz kötődő szóhasználatból. A kormány (...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Gregory House 2012.10.04. 15:54:15

„És a legfőbb kérdés, ma Magyarországon tényleg erre van a legnagyobb szüksége a zembereknek?”

A következő lépés Orván Viktor válogatott beszédei és pszichiátriai zárójelentései aranyozott bőrkötésben, a bölcs és kedves vezér születésnapjára.

s 2012.10.04. 15:57:12

kerényi és az egész telibebaszott faszkupac bagázs kivégzésére mikor a kurva rohadt tetvedék pillanatban kerül sor? Nem akarom, hogy türelmetlennek látszódásomra sor kerüljön, csak éppen sor került arra, hogy ez úgy eszembe jutott. He?

dagi64 2012.10.04. 15:58:39

A hívek majd megveszik és felteszik a polcra a Lenin összes mellé.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2012.10.04. 16:02:00

Emlékszem '89-90-re, egy homelesstől 50 Ft-ért vettem egy zsák Lenin-összest, némely kötetet láthatóan ki sem nyitottak.
Ehhez ez az ötlet túl drágának tűnik,
mert hogy ilyen sors vár ezekre is, arra nagyobb összeggel mernék fogadni.

tintamin 2012.10.04. 16:15:32

- Mennyi?
- Másfélmilliárd.
- Mi mennyi???

vladimir964 2012.10.04. 16:17:19

Régen rossz annak a kultúrának, ha fölötte állami bábáskodásra van szükség. Mivel ezek a művek feltehetően valamennyien kihullottak az olvasó rostáján (egyébként magánkiadásban is többször napvilágot láttak volna, ha lenne rájuk érdeklődés), tehát azt mondhatjuk rájuk, hogy a magyar kultúra margináliáját képviselik, vagyis akit feltétlen érdekel, az megkeresi az eredeti kiadást a Szécsényi könyvtárban, és elolvassa. A felsorolt lista láttán már előre látom a könyvesboltok előtt két nappal a megjelenés előtt letáborozó hálózsákos tömeget :-)

JT_Biopower 2012.10.04. 16:22:19

4. "A csudaszarvas" Ez a féritél előzménykönyve?
6. Turulról van benne szó?
7. A 2006-os és az idei megemlékezést vajon kihagyják belőle?
;)

puffatag 2012.10.04. 16:23:02

Tormay Cécile a magyar úri antiszemitizmus "atyja", féreg patkány zsidókról ír rendszerint, ideálja mussolini etc... ez a törpe ajánlata a magyarnak 20 évre előre... oszt simicska könyvkiadót alapít

kvadrillio 2012.10.04. 16:24:41

már megint Kerényit nyomják manival...
"E-könyvekhez kapcsolódó linkgyűjtemény"

No_Fidesz_No_Problem 2012.10.04. 16:33:30

"és nem olvasás, hanem berendezési tárgy a használati céljuk,"

*

Ebben nincs semmi meglepő.

Orbán nyilván azt tanulta a csúti szobakonyha sparheltje mellett a sezlonyon szocializálódva, hogy könyvet NEM olvasunk, hanem a borító SZÍNE szerint válogatjuk a gyűjteményt össze és kitesszük a kombinált szekrény vitrinjébe dísznek :DDD

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.04. 16:36:44

@No_Fidesz_No_Problem: hát ez úgy néz ki, bordó gyűjtemény lesz, mint a Lenin összes anno(

liam devlin (törölt) 2012.10.04. 16:39:06

@No_Fidesz_No_Problem: kicsi ballibbant,kevered orbant a plazakba maszkalo,agyatlan hiszeterofeminim sotobenkokkal,akik az altalad felvazoltak szerint veszik a koelhot,muller petert es a kozmolpolitant...

No_Fidesz_No_Problem 2012.10.04. 16:41:13

"Öt könyv hirdesse nagyságukat, öt esszé emlékezzen, öt konferencia tisztelegjen, öt televíziós műsor készüljön, öt szobor szülessen, öt közterület viselje nevüket."

*

További ötletek:

- Háromszor veri ezt kendteken a választópolgár vissza.

- Hetedíziglen szálljon a büntetés a bűneitek miatt a családjaitokra.

*

Az ötös szám egyébként nem a pentagramra utal a számmisztikában?

Kotkodus 2012.10.04. 16:41:39

a "brüszt" az talán büszt szeretne lenni...

könyveket "berendezési tárgynak"... ez a kerényi ez elvetemültebb, mint gondoltam volna...

persze - mivel a gazdasági helyzetünk lazán megengedi, mert senki sem éhezik az országban - miért is ne költsünk "berendezési kultúrára"?

No_Fidesz_No_Problem 2012.10.04. 16:43:42

@liam devlin:

Tévedsz, kicsi narancsbirka, amit leírtam, az a kispolgári allűröket dédelgető csúti parasztnép szokása volt a kádári átkosban.

Gera 2012.10.04. 16:45:24

Kissé sokallom Orbán udvari bolondja hobbijainak a költségeit.

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.10.04. 16:49:35

nem lehetne ezt a csávót (az ötleteivel együtt) egyszer és mindenkorra elhajtani a kurv'annyába?

(bár ha úgy nézzük, nagy szolgálatot tesz az ellenzéknek, csak kicsit költségesen csinálja)

Hattory Hanzo 2012.10.04. 16:52:48

2012, Magyarország, kultuszkönyvtár: a könyvek, mint berendezési tárgyak. Remélem, megjelentetik a rovásírásos verziókat is, kétszer annyi polc lesz tele velük, mégis csak jobban mutat.

Bretschneider detektív 2012.10.04. 16:56:44

A berendezési tárgynál mióta fontos az olvasmányosság?

"A válogatás első szempontja az olvasmányosság, a második
a sokszínűség, a harmadik pedig nemzeti önbecsülésünk erősítése."

Ha megjelenik, akkor végre körbebiciklizhetem a Balatont eme hasznos, olvasmányos, sokszínű kiadvány útmutatásai alapján: "Balaton és környékének részletes kalauza – 1934, rajzokkal és térképekkel"

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.10.04. 16:59:01

"2012.10.04-én a Heti Válasz méltatja az írónőt. 2012.10.05-én a Magyar Művészet Akadémia konferenciát rendez tiszteletére. 2012.10. 6-án és 7-én a közszolgálati televízióadók műsorokat sugároznak róla. 2012.10.08-án"

azért ez gyönyörű... füttyent egyet az önjelölt kultuszcsináló, aztán haptákba vágja magát az egész kormányközeli média, seggnyalóakadémia. erős '80-as évek fíling...

acsebacsi 2012.10.04. 16:59:07

Néhány hátrányos helyzetű település iskolájában legalább megold pár percnyi fűtést. Oszt hogy utána mit raknak a kályhára...

kvadrillio 2012.10.04. 17:04:31

" Példátlan netcenzúra jöhet Magyarországon is, a TEK dolgozik rajta

2012. október 02., kedd, 20:25 • Utolsó frissítés: 2012. október 02., kedd, 21:58
Szerző: hvg.hu

Címkék: Európai Unió; internetcenzúra; TEK; CleanIT;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm Twitter

Kiszivárogtatták a két éve készülő új internetszabályozási direktíva piszkozatát. A tervezet a virtuális Dzsihád ellen készül, ám a terror elleni harcban az uniós állampolgárokat is meztelenre vetkőztetheti. Az irányelvek előkészítésében Magyarország is részt vesz, a projekt a TEK hatáskörébe tartozik - írja az origo.

A kínai diktatúrában is lazább az internetszabályozás, mint amilyen az Európai Unióban lehet, ha az EU elfogadja a kontinensen példátlan szigorúságú tervezetcsomagot. Az origo beszámolója szerint a netes terrorista tartalmak visszaszorítását célzó elképzelések között szerepel például, hogy uniós állampolgárok csak valós névvel és profilképpel regisztrálhatnak közösségi oldalakon.

A világsajtóban bicskanyitogatónak talált ötlet szerint az EU egy európai szintű internetrendőrséget állítana fel. Maga az Unió szervezeti szinten semmit sem csinálna, hanem minden felelősséget és a megvalósításhoz szükséges költséget a tagállamokra, a weboldalakat üzemeltető cégekre és az internetszolgáltatókra bízna. Az országok kijelölt hatóságainak folyamatosan monitoroznia kellene a fennhatóságuk alá tartozó oldalakat, és jelentéseket kellene küldeniük az EU-nak, amely fellebbezés nélkül töröltethetné a sértő szájtokat. A jelenlegi gyakorlat szerint minden esetben vizsgálat és meghallgatások előzik meg egy oldal lelövését - emlékeztet az origo. Az irányelvek megvalósítását úgy képzelik, hogy az EU kötelezné a böngészők és operációs rendszerek fejlesztőit, hogy programjaikban helyezzenek el egy "feljelentés" gombot, amely egy alkalmazáson keresztül elküldené a nem tetsző tartalmat az illetékes hatóságnak.

A projektet kezdetben Hollandia, Németország, Nagy-Britannia, Belgium és Spanyolország vitte, azóta több ország csatlakozott. A CleanIT szerint Magyarországon a Belügyminisztérium foglalkozik a témával, az origo pedig azt is kiderítette, hogy a projekt a Terrorelhárítási Központ hatáskörébe tartozik. A portál megkérdezte a TEK-et, hogy mikor, milyen célból csatlakoztak a projekthez, de egyelőre nem kapott választ.

A teljes, angol nyelvű tervezet itt olvasható el (pdf), bár kiszivárgása óta elvileg több ponton finomítottak rajta, a végleges verziónak pedig 2013 májusára kell elkészülnie."

...és még ezek szidták a KGB-t meg a kommunizmust ???!!! :DDDDDDDDDDDDDDDD

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.10.04. 17:06:29

(azért Viktor apánk ízlésvilágára, kultúra iránti elkötelezettségére is jellemző, hogy pont egy ilyen félőrült faszkalapot bírt kiszemelni a kultuszgyártásra. valószínűleg azért még jobboldalon se annyira gáz a helyzet, hogy nem találtak alkalmasabb egyedet, csak ugye szarnak bele.)

2012.10.04. 17:18:02

Kíváncsi lennék, h mi lett az alaptörvény szuperkiadás vége, végül mennyit rendeltek az emberek. Annak nem járnátok utána? Csak hogy lássuk, h milyen hatékonysággal dolgozik.
Egyébként meg Gyagyás Tódi (alias Kerényi) talpnyalásába sztem simán bármi belefér. Akár az is, h a 100. jubileumi kötet Orbán (Őfenesége) beszéd összes lesz...

kvadrillio 2012.10.04. 17:25:01

" Kezdőlap Álláslehetőség Elérhetőségek Tanúsítványaink
keresés

Társaságunkról
vezetőség
szervezeti felépítés

Utolsó frissítés:
2012.09.28

Társaságunkról

Cégtörténet

1949 A Fővárosi Díjbeszedő Nemzeti Vállalat létrehozása a Budapesti Elektromos Művek, a Fővárosi Gázművek, a Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Csatornázási Művek számlázórészlegeinek összevonásával.

1992 Megalakul a Díjbeszedő Részvénytársaság. A Társaság privatizálása után a Díjbeszedő Részvénytársaság 97,9%-ban magánszemélyek, és 2,1%-ban a Fővárosi Önkormányzat tulajdonába kerül.

1998 A Díjbeszedő Rt. egyszemélyes tulajdonosként megalapítja a Díjbeszedő Faktorház Rt.-t.

1998 A Díjbeszedő Rt. a francia Imprimerie Moselle Vieillemard nyomdával közösen megalapítja a DMV Nyomda Rt.-t.

1999 A DMV Nyomda Rt. a Díjbeszedő Rt. 100%-os tulajdonába kerül.

2001 A Díjbeszedő Rt. és a DMV Nyomda Rt. megszerzi az ISO 9001 szabvány szerinti minősítést.

2004 A DMV Nyomda Rt. felveszi a Díjbeszedő Nyomda Rt. nevet.

2006 A Díjbeszedő Rt. neve Díjbeszedő Holding Zrt.-re változik.

2007 A Díjbeszedő Holding Zrt. megszerzi az ISO/IEC 27001 nemzetközi szabvány szerint kialakított Információbiztonság irányítási rendszer szerinti minősítést.

2007 A Díjbeszedő Faktorház Zrt. megszerzi az ISO/IEC 27001 nemzetközi szabvány szerint kialakított Információbiztonság irányítási rendszer szerinti minősítést.

2007 A Díjbeszedő Holding Zrt. 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonába kerül.

2007 Díjnet néven bevezetésre kerül az elektronikus számlabemutatási szolgáltatás.

2007 Megalakult a Díjnet Zrt.

2007 A Díjbeszedő Holding Zrt. többségi tulajdont szerzett a FOLD-R Zrt.-ben.

2008 A Díjbeszedő Holding Zrt. és az OTP Bank Nyrt. együttműködéseként bevezetésre került az OTP Bank automatáin keresztüli számlakiegyenlítés, valamint a nagy forgalmú kirendeltségek pénztáraiban a bankkártyás fizetés.

2008 A Díjbeszedő Cégcsoport Romániában két céget alapított DBR Holding SA és DBR Factor IFN SA néven.

2009 A FOLD-R Zrt. 100%-ban a Díjbeszedő Holding Zrt. tulajdonába kerül.

2010 A Díjbeszedő Holding Zrt. 66%-ot meghaladó részesedést szerez Romániában a TipoHolding S.A. részvénytársaságban, közvetett részesedést szerezve ezzel a TipoOffset S.R.L. offszetnyomdában, a TipoDirect S.R.L. megszemélyesített küldeményeket előállító nyomdában, valamint utóbbi moldovai leányvállalatában, s ezzel Romániában és Moldovában is belép a megszemélyesített küldemények piacára.

A DBR Holding S.A. kizárólagos részesedést szerez a romániai GPV Mail Services S.R.L. megszemélyesített küldeményeket előállító nyomdában, tovább erősítve ezzel jelenlétét a román piacon.

2010 A FOLD-R Zrt. 2010. december 31-i hatállyal jogutódlással beolvadt a Díjbeszedő Nyomda Zrt.-be.

2011. január 10. A DBR Holding S.A. értékesíti a GPV Mail Services S.R.L. nyomdában fennálló 50%-os üzletrészét az Állami Nyomda Nyrt. számára, ezzel egyidejűleg a két társaság stratégiai megállapodást ír alá a román piacon történő együttműködés tárgyában.

2009
EU támogatás – KMOP-2008-1.1.4. Vállalati innováció támogatása

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2010

EU támogatás – KMOP-2009-1.1.4. Új nyomdai megoldások hazai bevezetésének támogatása

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Társadalmi szerepvállalás

Hálózat - Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítvány

Az utóbbi években folyamatosan növekszik azon Ügyfeleink száma, akiknek szociális helyzetük miatt nehézséget okoz a közüzemi díjakat tartalmazó számlák kiegyenlítése. Ezen ügyfélkör támogatására hozta létre a Díjbeszedő Holding Zrt. Igazgatóságának három tagja 1995-ben az Alapítványt, mely a távhő-, víz-, szennyvízelvezetési-, hulladékkezelési-, valamint a lakhatással összefüggő díjak hátralékának kiegyenlítéséhez nyújt segítséget.

Egészségügyi és gyermek alapítványokat Társaságunk évente 5 000 000 Ft-tal támogat.

Szervezeti tagságok

Magyar Faktoring Szövetség Magyar Faktoring Szövetség
Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége
Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége
Vezető Informatikusok Szövetsége Vezető Informatikusok Szövetsége
Vezető Informatikusok Szövetsége Nyomda- és Papíripari Szövetség"

csókolom ! kabják be a lónak a merevedését !!!!!

57.200 Ft-os szála gyött Önöktől ma !

2005-ben ez a számla még 11.500 Ft vóttt !

MENNYIT TETSZENEK VÍZFEJŰLEG LENYÚLNI FIZETÉSBEN, JUTALOMBAN, HOGY ENNYIRE MEGEMELTÉK A ZEMBEREKNEK A TARIFÁT ????????!!!!!

és kik tudják ezt még kifizetni Önöknek ?????

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.10.04. 17:43:16

@Bretschneider detektív:
""Balaton és környékének részletes kalauza – 1934, rajzokkal és térképekkel"

"A következő lehetőségnél forduljon balra, majd lapozzon a 48-adik oldalra!"

ob.szerver 2012.10.04. 17:44:09

@dark future: "

" még jobbolalon se annyira gáz a helyzet..."

De, annyira gáz.

Az orbánrezsim felülmúlhatatlan bornírtságát mi sem mutatja jobban, hogy ezt a manifeszt idiótát engedik szerepelni, sőt feladatokkal látják el.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2012.10.04. 17:50:19

remélem piros színű sorozat lesz, mert az megy a kanapémhoz.

makacs szennyeződés 2012.10.04. 18:00:27

Kerényi MSZMP Imre, a nagy magyar jobboldali keresztény jobboldali magyar hazafi.

:)))))))))))))))))))))

csak egy néző 2012.10.04. 18:11:16

Bizisten vennék belöle,ha börkötésben adnák ki.De csak akkor,ha ennek a baromnak a börébe kötnék.

mojoking77 2012.10.04. 18:33:19

Ez komoly? Teljesen, es veresen valosagos? Biztos nem egy eltevedt link, amit a szerzo a Hircsardan akart kozolni? Egesz egyszeruen nem vagyok kepes felfogni. Bar valahol remelem, hogy komoly, mert viccnek nagyon rossz lenne..

billy reed 2012.10.04. 18:39:40

"Öt könyv hirdesse nagyságukat, öt esszé emlékezzen, öt konferencia tisztelegjen, öt televíziós műsor készüljön, öt szobor szülessen, öt közterület viselje nevüket."

"Három Gyűrű ragyogjon a tünde-királyok kezén,
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kő,
Kilencet halandó ember ujján csillogtasson a fény,
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelő,
Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,
Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.""

Egy Orbán mind fölött...Ő a Sötét Úr és a sötétek ura is egyben...

Ver Sacrum 2012.10.04. 18:48:04

Az a Benyovszky Móric-életrajz speciel tök jól hangzik.

lima31 2012.10.04. 18:54:30

"Két borítékba kell tenni a regisztrációs lapot, és a belső borítékot kell megcímezni, és úgy feladni. A külső boríték üres marad." - Created by Kósa Lajos

Erre varjatok gombot, aztán magyarázzátok el.

2012.10.04. 19:37:37

@Ver Sacrum: Igen, bár aligha lehet Jókai jobb művei közül. Bibliofil lévén örülnék egy igazán minőségi kivitelű könyvsorozatnak, de kissé félek a címektől. Majd jövőre az álláskeresési segélyemből megveszem.

makacs szennyeződés 2012.10.04. 19:41:14

@billy reed: @lima31:

- "És szólt az Úr, mondván: »Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki - mivel nem kedves nekem - megdöglend.«"

Makkasz 2012.10.04. 19:41:18

Ezt az undorító feudalizmust.
Ezt az undorító kiszolgáló buta balfaszt.
Hihetetlen.

Бабаяга 2012.10.04. 20:41:53

Most toltam le a az aprónépet, hogy nem elég szorgalmasan tanulják a németet. Ha még egy rossz jegy születik, akkor Kerényi képét és jobbnál jobb ötleteit ragasztom eléjük elrettentésül.

ámbátor 2012.10.04. 20:55:56

Vennék jegyet Kerényi nyilvános felpofozására. Egy kötet árát megérné nekem.

Vérlázító, hogy erre szórják az adómat.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.10.04. 21:43:57

@Бабаяга:

:-), bocs, de ezt az ötletet szíves engedelmeddel ezennel lenyúlom és kiterjesztem az angol/olasz nyelvekre + a matekra is.

félig nigger 2012.10.04. 22:54:22

A szükség(let) nem lesz magától, azt ma már teremtik. Mint a meki iránti rajongást, pl. Csak ez sokkal jobb és olcsóbb - most ne menjünk bele, h mi számít értéknek errefelé. Szóval, a körülmények nem számítanak, kb. 50 év múlva még kevésbé fognak. Engem aztán nem zavar, sőt, ha a fiam-unokám a rászakadó nemzeti "förmedvények" ismeretében dönt erről-arról. De az sem zavar, ha a tied majd a meki-prospektusra építi a jövő(jé)t. Hadd szóljon! És ne gyertek, a jaj-de-az-én-adóm dumával, ez ahhoz képest bagó, amit elvhű szocialistáitok tapsoltak el/be saját zsebbe! Szóval, helyes irány van kultúrfronton. Tetszik ;). Akkor is, ha Kerényi az, aki. Nem ez számít, nem ez a lényeg!

Gera 2012.10.05. 03:26:03

@félig nigger: Talán nem tűnt fel, de Magyarországon az állam részvétele nélkül is kiadnak minden szart és az nekünk nem kerül egy fillérbe se, Kerényi hagymázas hülyeségeivel ellentétben.

Tímár Mihály 2012.10.06. 12:15:48

@SünBalázs: Az alaptörvvény díszkiadásához minden héten elküldik frissítéseket is díszkiadásban?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.06. 12:58:32

Mert a tudományos publicisztika már nem is elég ezeknek? Saját könyvek kellenek? Ez már komolyan szektásság.

kúrórudi 2012.10.06. 15:28:44

@dark future:

"azért ez gyönyörű... füttyent egyet az önjelölt kultuszcsináló, aztán haptákba vágja magát az egész kormányközeli média, seggnyalóakadémia. erős '80-as évek fíling..."

tévedsz. '50es évek... '80ban ennél sokkal szabadabb volt már minden és sokkal kisebb volt az állami ideológia, kultúra sőt elvárt lét gyártás.....

kúrórudi 2012.10.06. 15:29:39

@félig nigger:
rossz a nicked. szerintem te félázsiai vagy mint a vezéred....

kúrórudi 2012.10.06. 15:33:26

@félig nigger:
"A szükség(let) nem lesz magától, azt ma már teremtik"

csak hogy azt a szükségteremtést is adott cég finanszírozza, az ő kockázata...

itt meg az állam az adófizetők pénzéből pazarolva erőltet mindenkire rá az ideológiája szerint megalkotott kultúrát....

nem csoda h nem érted a különbséget... egy félázsiainak csak a seggnyaló meg a tapsikoló központja fejlett az agyában.... minden más kárára..

kúrórudi 2012.10.06. 15:47:47

a fidesz régota szektaként működik. nem párt... nem képvisel.... igét hirdet... egyetlen igazságot.. és annak oltárán bármit képes felrúgni.... a hívek meg csak tapsiklnak csak tapsikolnak...

vallás ez nem párt...

kúrórudi 2012.10.06. 15:52:48

igét hirdet... és feltétlen hitet vár el tőlem.... felsőbbrendű... tévedhetetlen.... nem értem van...hanem azt akarja h én legyek érte....

kúrórudi 2012.10.06. 15:57:30

nem ő akar az én fejemmel gondolkodni hanem azt akarja h én gondolkodjak úgy ahogy ő szeretné.... nem eszköz nekem, hanem cél akar lenni....

lehuto 2012.10.06. 17:06:16

Mikor ilyen hírt olvasok, visszasírom a nyomtatott sajtót. Azzal legalább első felindulásomban bemehettem a klotyóra, hogy rászarjak kerényi képére. Remélem, még ő is, mi is megérjük, hogy megbukjon orbánc személyi kultusza, és akkor láthatjuk, amint a csőcselék karóba húzza.

banyanya007 2012.10.06. 19:26:54

Három a magyar igazság. Vagy csak volt?:)
süti beállítások módosítása