véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngMagyarország nem jóléti állam, hanem munkalapú társadalom, a cél az ötmillió adófizető, 2013-14-re pedig Magyarország ismét a régió éllovasa lehet Orbán Viktor szerint:

" (...) a magyar kormány úgy döntött, a jóléti állam helyett munkaalapú gazdaságot épít, (...) a 2010-es 1,8 millióval szemben ma már négymillió adófizető van, de a magyar gazdaság akkor lesz biztonságban, ha ez a szám eléri az ötmilliót. A munkaalapú szemlélettel kapcsolatban kitért a közmunkára, amelyről úgy vélte, "nekünk nem (...) grandiózus közmunkalogikában kell gondolkodni, hanem kicsi, az önkormányzatainkra alapozott, sokszínű közmunkarendszerben".  (Orbán Viktor a Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, kormany.hu)

A 2010-es 1,8 milliós adófizetői létszám vajon honnan származhat és mit jelenthet miniszterelnökünk szerint?

Megközelítés kérdése, mit is számítunk adófizetésnek. Adó ugyebár a személyi jövedelemadó, de az áfa és a fogyasztási adó is, ezt pedig ugyebár az is fizette, aki annak idején igénybe vette az adójóváírást. Miniszterelnökünk valószínűleg a ténylegesen személyi jövedelemadót fizetőkre gondolhat, nézzük tehát az erre vonatkozó adatokat.

Ha a konkrét számokat nézzük, a KSH adatai szerint 2010-ben 4.430 ezer fő volt a gazdaságilag aktív népesség, a NAV adatai szerint  pedig 4 567 985-en készítettek személyi jövedelemadó-bevallást, ténylegesen 3 525 536-an fizettek szja-t. Akárhogy is számoljuk, az 1,8 millió és a 3,5 millió között nagyságrendi különbség van (cirka duplája?), ezt pedig már elég nehézkes statisztikai pontatlansággal magyarázni.

A 2010-es adatokban azonban maga Orbán Viktor sem ért egyet önmagával, illetve a számára adatokat szolgáltató hivatalnokok meglehetősen szabadon értelmezik a tényleges adatokat:

Orbán Viktor 2012. februári évértékelő beszédjében még azt mondta, 2010-ben 2,6 millió adózó tartotta el a tízmilliós lakosságot - vajon ebből hogyan lett mára 1,8 millió? Biztos van valaki, aki tudja, mindenesetre annak idején az index.hu próbálta kideríteni, kitől is származhat ténylegesen ez a 2,6 milliós információ, mivel:

"Az adóhivatali statisztikák és az Orbán Viktor kijelentésében szereplő adat között 925 536 fő a különbség. Az eltérés okára első körben a miniszterelnök stábjától vártunk választ, de Havasi Bertalan, Orbán sajtóstábjának vezetője kérdésünkre csak annyit válaszolt, hogy a miniszterelnök a nemzetgazdasági minisztérium kimutatásaira alapozta kijelentését.

Kerestük az NGM-et is, hogy magyarázzák meg az eltérést, de megkeresésünkre az elmúlt három napban, február 17-én délig nem kaptunk választ. Így nincs más lehetőségünk, mint hamisnak minősíteni az állítást." (index.hu)

Az index dilemmájára olvasók jelezték, ha a 3,5 millió adófizetőből levonjuk a közalkalmazottak számát, akkor megközelítőleg 2,6 milliót kapunk - magyarul a miniszterelnök számára adatot szolgáltatók élősködőnek minősíthették az összes közszolgát, rájuk sütve az "adót nem fizetők" bélyegét. Igen ám,  de az extra-alacsony 1,8 milliós adat még ilyen számolási módszerrel sem jön ki.

 

Az 1,8 milliós bűvös szám azonban nem most került elő először, hanem idén nyár közepén már egy Wall Street Journal cikkben is szerepelt:

"A miniszterelnök kijelentette: a magyarok kötvényeket vásárolnak, a munkanélküliség csökken, a foglalkoztatottság növekszik. Elmondta, hogy amikor hivatalba lépett, 1,8 millió adófizető volt, most 4 millióhoz közelít a számuk. A jövedelem reálértéken növekszik, a nyugdíjak emelkednek. A gazdaság ismét növekszik (...)" (kormany.hu)

Nyáron még az adófizetők száma a négymillióhoz közelített, most szeptemberben már négymillióan vannak.

Tehát Magyarország jobban teljesít, főleg 2010-hez képest. Ha pedig a 2010-es adatokat folyamatosan módosítjuk a megfelelő irányba, akkor egyre jobban. Főleg, ha ebben fél Európa is segítségünkre van: a külföldi munkavállalók egy részét is beleszámítják a magyar statisztikákba  - a fenti beszédben maga Orbán Viktor vallotta be, hogy 350 ezren hagyták már el hazánkat:

"(...) nem szabad összekeverni az 1956 után elmenekülteket a ma távozókkal, mert akik ma elmennek Magyarországról, azok vendégmunkások: azért mennek el, mert máshol könnyebben tudnak boldogulni, több pénzt tudnak keresni." (Orbán Viktor a Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, kormany.hu)

Igen, ők azért mentek el, hogy egyáltalán képesek legyenek az adófizetésre, mert ugyebár munkahely hiányában ez elég nehézkes.

Miniszterelnökünk szerint az igazi sikersztori az, hogy ma már négymillióan fizetnek adót (a mai adatba vajon már a közszolgák is beletartoznak, vagy nélkülük ugrott meg így a szám?), de az igazi boldog vég az lenne, ha ötmillióan adóznának. És erre minden esélyünk megvan:

"(...) a magyar gazdasági növekedés a következő években a régió országainak bővülését is meghaladja majd, így Magyarország - a 2002 előtti évekhez hasonlóan - újra a régió éllovasa lehet. (...) a magyar egy innovatív gazdaságpolitika, amely nem tagadja meg a magántulajdon elsőbbségét, a piaci működés elveit, de tudomásul veszi, hogy csak ezekre hagyatkozva nem lehet kijutni a válságból. A kormányfő a gazdasági adatok alapján úgy látja, "a valóság velünk van"(kormany.hu)

Igen, a valóság velünk van. Részletes adatok pedig itt.

 

 

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr965519982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

randomuser1 2013.09.18. 13:54:57

@Poszt Olok001: te, a jókai uccában bevadult a lokál it, vagy miért használsz ilyen buzis umlautos á-t ész nélkül, ha egyébiránt elvegetálsz angol karakterekkel is?

belekotty 2013.09.18. 13:55:11

@tobeor: "Ma kisebb a magyar GDP, mint 2010-ben volt."
- Ez úgy ahogy van, nem igaz.

komment2010 2013.09.18. 13:55:35

@Blogger Géza: bocs, de elfelejtett;l valamit: hol a link? És hogy válaszoljak a válaszodra (engedd meg hogy finom legyek és nőies): egy nagy lófaszt! Lehet neked és a vezetődnek az a versenyképesség, hogy tovább kap adómentességet és nagyobb állami támogatást mint másik országban és/vagy az hogy itt éhbérér dolgoztathat bárkit olyan mukatörvénykönyvvel megtámogatva amiért minden más normális országban máshol 15 év fegyházat adnának... de elmondom ez nem versenyképesség. Ez a kiszolgáltatottság biztos jele. Azért remélem jól fizet a fidesz...?! :(

Poszt Olok001 2013.09.18. 13:57:38

@Emmanuel Goldstein: Erre mondjäk, hogy ha csöndben maradtäl volna, okosabb maradtäl volna...
Egyebiränt meghagyom Neked az örömet, hogy megtaläld a välaszt.

Köszönöm az epitö hozzäszoläst. :)

belekotty 2013.09.18. 13:58:11

@Emmanuel Goldstein: Mert az ő svéd billentyűzetét nehezebb magyarra állítani, mint a te héberedet.

szonár 2013.09.18. 13:59:58

@nandras01: Mint már írtam, nem vagyok fideszes, az pedig, hogy volt pedagógus vagy, semmit nem jelent. Már csak azért is, mert hazudni bármit lehet itt, másrészt meg, eddig semmilyen érdmei érvet nem olvastam tőled, csak személyeskedést velem szemben.

Ez egy volt pedagógustól ugye elég gyenge lenne...

szonár 2013.09.18. 14:00:38

@Poszt Olok001: Pedagógus nem vagyok, de pl. a szüleim azok voltak.

Blogger Géza 2013.09.18. 14:01:32

@Poszt Olok001: A Fidesz alatt bővített. Emiatt is van kb. 200 ezerrel több foglalkoztatott most mint kormányváltáskor.

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:02:38

@szonár: Erdemi ervröl beszelsz, de egyszer sem hoztäl fel egy ervet sem (pläne nem tenyekkel alätämasztottat).

Sosem voltäl tanär es meg sem probältäl tanitani, de okoskodsz, h mennyire naplopok. A szämodra kenyelmetlen kerdesekre nem välaszolsz.

Sajnos ez is igen gyenge....

randomuser1 2013.09.18. 14:02:45

@Poszt Olok001: nem jöttem rá, azért kérdem, mer még a svédben is van latin a :)
@belekotty: szerintem pont ugyanannyi meló, sőt, a héberhez fel köll tenni a nem junikód meg a job-bal konverziót is, ellenben a svéd, az mezei latin...

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:05:43

@Blogger Géza: Kevered a közmunkäsokat a foglalkoztatottakkal. Utobbi aki bent dolgozik, elöbbi aki kint a kerites mellett nyirja a füvet 47000Ft-ert. Kerlek a tenyleges foglalkoztatäsba ne szämitsd bele a közmunkäsokat, mert azok csak statisztikai adatok korrekturäzäsära alkalmasak... mint a 3,5millio 1,8 millio-ra redukäläsa.

szabad erdeklödnöm, hogy mikor volt a bövites es milyen letszämmal? Tenyleg erdekel, nem kötözködni akarok.

Szelid sunmalac 2013.09.18. 14:05:51

@nandras01: Mert nem tud. Ne keverjuk a szezont a fazonnal. A peknek, meg az esztergalyosnak nincs meg a munkahoz valo eszkoze otthon, igy addig dolgozik a munkahelyen, amig az adott munkat hataridore el nem kesziti. A tanar ezzelszemben megteheti, hogy otthonrol vegezze a munkajat, mert minden eszkoz adott hozza. Hulye lenne bent maradni az iskolaban, ha egyszer nem kell. De ezt felhozni ervkent, hogy o otthonrol is dolgozik, komplett hulyeseg. Az elmult egy evben szinte vegig otthonrol dolgoztam, de eszembe nem jutott volna ezt ugy beallitani, hogy en meg otthon IS dolgozom.

nandras01 2013.09.18. 14:06:35

@szonár: egy szóval sem írtam, hogy "volt" pedagógus lennék - de ez mellékes szál.
érdemi érvnek pedig legyen annyi elég, hogy - amint azt már írtam- halvány gőzöd sincs arról, hogy egy pedagógus munkaideje miből áll össze.
ha pedig, amint írod, a szüleid pedagógusok voltak, akkor két eset lehetséges:
- elfelejtetted, vagy egyáltalán nem is figyeltél arra, hogy hogyan és mit dolgoztak
- pocsék pedagógusok voltak a szüleid.
(ennek adok kisebb esélyt...)

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:06:58

@Emmanuel Goldstein: sajnälom, hogy nem jöttel rä. Most viszont nem foglak felvilägositani ebben a temäban, viszont remelem nem lesznek älmatlan ejszakäid.. :)

komment2010 2013.09.18. 14:09:37

@Blogger Géza: ugye azért ezt korrigálod majd azokkal akiket (államtitkár is elismerte hogy beleveszik) külföldön dolgoznak és azokkal akiket egyszerűen ide tettek mert altüntek a munkanélküliek küzül és azzal a jelszóval "hogy ha nem halt meg akkor csak dolgozhat" idepakoltak? Tudod akik már semmit nem kapnak sem álláskeresési támogatást, sem segélyt semmit. Amúgy meg bár a foglalkoztatottak közé tényleg tartoznak, de mondjuk semmi ok sincs rá hogy a közalkalmazottakat is idesoroljuk szóval azokkal is kellene korrigálni. Na ha ezt megteszed akkor azt a számot is írd le légyszi. A "-" előjelet is tedd majd ki légyszi, köszi! :) Megdolgozol a pénzedért, azt meg kell hagyni! :D

belekotty 2013.09.18. 14:09:41

@Emmanuel Goldstein: Bocs, nem vagyok jártas a héber karakter készletben, nem a héber az anyanyelvem, te ebben előnyban vagy. Mi az a job-bal konverzió?

Szelid sunmalac 2013.09.18. 14:16:18

@Blogger Géza: Hat hogyne lenne! Mint a kozmunkasok, akiket erdemesebb egy honapra felvenni, mint megtartani, mert kevesebbet kell adozni utanuk es meg a statisztikak is javulnak. Bekerulnek a rendszerbe, mint dolgozok, cserebe egy teljes honapig kapnak 47ezer forintot!
Ott vannak az olyanok, mint en, akiket a kedves miniszter ur beleszamit a magyarorszagi dolgozok koze, mikor rohadtul semmi kozom hozzajuk. Ilyenek is vagyunk parszazezeren. Es sorolhatnam a tovabbi statisztikai csalasokat, amiket ha levonsz, kijon, hogy egyre kevesebben dolgoznak. Ha pedig levonjuk meg a kozalkalmazottakat is, akiket adoforintokbol fizetnek, meg levonod a bezart gyarak es cegek elkuldott dolgozoit, akkor igencsak meglepodnel, hogy a versenyszferaban mennyivel dolgoznak kevesebben az Orban kormany ota.

randomuser1 2013.09.18. 14:16:27

@Poszt Olok001: vágom, nem technikai oka van.
majd elnövöd, vagy se...
csak szólok, h vizuálisan baszott zavaró

belekotty 2013.09.18. 14:17:24

@nandras01: Van egy harmadik is. Felmérve értelmi képességeit, sürgősen állami gondozásba adták.

FamilyGuy 2013.09.18. 14:20:23

@Blogger Géza: Jah, rabszolgamunkában éhbérért versenyképesek a Kínaiakkal.
Én inkább ezt nem is kommentálom.
Ha neked ez az ambiciod akkor legyen úgy jó neked.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.18. 14:20:55

@Blogger Géza: Fú, de el vagy te varázsolva. De tudod mit, én nem akarom semmilyen baromságodat megcáfolni (sem az állampárti propaganda baromságait). Engem nem zavar, ha te majd csaholva állsz az úrna előtt 2014-ben, hogy narancs tollal ikszelhess. Különben is álszent, hogy úgy csinálsz, mintha téged bárki bármiről is meg tudna győzni (mint ahogy te sem tudsz senkit semmiről, bocs, hogy szólok). Nevetséges.

randomuser1 2013.09.18. 14:22:42

@belekotty: segít helyes irányba írni, nem olyan hibásan, mint ahogy a gójom próbálkozik :)

Blogger Géza 2013.09.18. 14:24:25

@Poszt Olok001: Nem keresek semmit semmivel. Közfoglalkoztatottak korábban is voltak, és semmit nem változott a kezelésük semmilyen kimutatásban vagy statisztikában.

nandras01 2013.09.18. 14:25:57

@belekotty: erre az opcióra nem is gondoltam :)

I_Isti 2013.09.18. 14:25:59

Na mind1, a vezér kijelentette, hogy agrár ország vagyunk. Pedig még a szocializmus alatt is ipari-agrár országgá sikerült válni, és előtte már agrár-ipari ország voltunk, de a fejlődés, az fejlődés, akkor is, ha vissza!

Blogger Géza 2013.09.18. 14:26:53

@komment2010: "mert altüntek a munkanélküliek küzül és azzal a jelszóval "hogy ha nem halt meg akkor csak dolgozhat" idepakoltak? Tudod akik már semmit nem kapnak sem álláskeresési támogatást, sem segélyt semmit. " Ez hülyeség, ez nem így működik. Aki nem dolgozik, azt nem veszik foglalkoztatottnak. Ellenben a munkanélküliek között akkor is nyilván van tartva, ha már teszem azt 2 éve munkanélküli. (ÁFSZ-nél és KSH-nál is.)

Blogger Géza 2013.09.18. 14:28:20

@mutymurutty: "De tudod mit, én nem akarom semmilyen baromságodat megcáfolni". Dehogynem. Csak nem tudod. (Merthogy nem baromság.) Ez hatalmas különbség. :)

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:29:10

@Emmanuel Goldstein: Sajnälom, ha zavaro es bosszanto. jelen pillanatban nem äll modomban ezen vältoztatni (rajtam kivülällo okok miatt).

Szelid sunmalac 2013.09.18. 14:31:27

@Blogger Géza: Nem? Beszeltel mar elo kozfoglalkoztatottal?
De meg HA a kezelesuk nem is valtozott, a szamuk mindenkepp, arrol pedig nem is teszek fel neked kerdeseket, hogy a kezelesuk, illetve szamuk mennyiben es mi modon tamasztaj ala az ervelesed, miszerint ma tobb ember dolgozik Magyarorszagon, mint mondjuk 3 eve?

FamilyGuy 2013.09.18. 14:36:59

@I_Isti: Főleg, hogy gyakorlatilag minden ország Európában súlyos pénzekkel támogatja a mezőgazdaságot. Az EU egyik legnagyobb, kiadása az agrárium támogatása. Szóval agrár ország mi? Majd az a csúnya EU, akit úgy utálunk, lesz olyan kedves és nekünk is ad támogatást.
Ez a cirkusz kezd már dúrva lenni. Nem hiszem el, hogy nics OV körül egy értelmes ember sem, hogy szóljon neki.
"Vazze Viktor, menj egy kicsit olvasgass aztán majd ha érted mi folyik a világban így 2013 körül, akkor dumcsizunk. Addig a fizudat természetesen utaljuk."
Agrár ország, ez kész... egy ekkora országban amikor már az oriás-farm gazdálkodás 99%-os gépesítéssel is alig alig éri meg.

Blogger Géza 2013.09.18. 14:37:57

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Az átlagos közmunkás jóval többet kap, mint 47 ezer Ft-ot. 2013 első félévben 77 ezer Ft volt az átlag. A közszféra létszáma csökkent az elmúlt 3 évben (még ha a közfoglalkoztatottakat belevesszük, akkor is), és a versenyszféráé nőtt.

Blogger Géza 2013.09.18. 14:40:58

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Teljes mértékben alátámasztja.

" a foglalkoztatás bővülésének 30-40 százaléka köszönhető a közfoglalkoztatás növekedésének; a többi elsősorban a versenyszférában való növekedésből adódik."

www.mfor.hu/cikkek/Czomba__a_kozmunka_csak_kis_resze_a_foglalkoztatas_bovulesenek.html

tobeor 2013.09.18. 14:41:10

@szonár:
Viccesek vagytok ezekkel a kétségbeesett hazudozásaitokkal, a legviccesebb talán a "Mo. jobban teljesít" :)

A tények:
Magyarország GDP-je, 2010: 128,6 Mrd Ft.
Magyarország GDP-je 2012: 125,5 Mrd Ft.

https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:SVK&dl=hu&hl=hu&q=szlovákia%20gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=1126994400000&tend=1347919200000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Szerinted a 128-hoz képes a 125 több vagy kevesebb?

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:41:41

@Blogger Géza: Lätom szakertö vagy a foglalkoztatäsi adatokban is. Bocsi, de cseppet demagog vagy. Irsz valamit, de azt nem tudod alätämasztani ervekkel es megvedeni sem tudod. Kezdem elhinni,h fizetnek neked ezert....

tobeor 2013.09.18. 14:42:21

@belekotty: Konkrétan igaz, még a fideszkomcsik le is hazudják az égről a csillagokat is.

fentebbi kommentben írtam a számokat, a link:

https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:SVK&dl=hu&hl=hu&q=szlov%C3%A1kia%20gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=1126994400000&tend=1347919200000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Blogger Géza 2013.09.18. 14:44:03

@Poszt Olok001: Mindent alátámasztottam, olvass figyelmesen. Ha nm érted, akkor veled van a baj. Gyengébbek kedvéért még egy:

"2013. második negyedévében 3 millió 931 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 55 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15-74 évesek körében a foglalkoztatottsági ráta 51,5 százalékra emelkedett, kissé meghaladva a tavaly július-októberi, 10 éves csúcsot jelentő szintet is. A munkanélküliségi ráta 10,3 százalék volt a második negyedévben, ami 2009 nyara óta nem látott mélypont. "

www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=187256

czjanos 2013.09.18. 14:46:03

@delano: "A kormányfő elmondta: a beruházással összesen 701 új munkahely jön létre, 426 a nyírbátori, 275 pedig a tatabányai Coloplast-gyárban.

A beruházás több mint 21 milliárd forint értékű, a kormány adott hozzá kétmilliárdot,...."
De nagy volt a száj akkor, amikor az előző kormányok adtak támogatást egy-egy multi beruházásához!

tobeor 2013.09.18. 14:47:29

@Blogger Géza:
És mondd csak, hány hónap után esnek kis ebben a szép új fideszbolsi világban a munkanélküliek a regiszterből?

És a kivándorolt félmillió magyar vajon bele van-e számítva a Magyarországon nem dolgozók közé?

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:52:29

@Blogger Géza: "Ellenben a munkanélküliek között akkor is nyilván van tartva, ha már teszem azt 2 éve munkanélküli."

Na ja...a munkanelküli segely (es ezzel a rendszerben valo nyilväntartäs) 3 honapra csökkent kirälyod alatt. Igy csökkent a munkanelküliek szäma.

"Az átlagos közmunkás jóval többet kap, mint 47 ezer Ft-ot. 2013 első félévben 77 ezer Ft volt az átlag."

Valoban nem lättäl meg közmunkäst, de ha lättäl is akkor max. a pärt kiränduläsän elsuhant veletek az agymosobusz mellettük. Ertelmetlen Neked bärmit mondani, mert hivatalbol alakalmatlan vagy az önällo gondolkodäsra. Kerlek ezt mond el a közmunkäs ismeröseimnek is, akik a fidesz ota nem 8 hanem 4 oräban dolgoznak es nem 80-85e Ft-ert, hanem 47e Ft-ert. Ha nem röhögnek kepen ahogy ezt elöadod es nem lesz szegyenerzeted a tudatlansägod miatt, akkor igazat adok Neked. Ok, utobbi eseten nem adok igazat. :)

Szelid sunmalac 2013.09.18. 14:54:25

@Blogger Géza: Egyreszt tapasztalatbol cafolom a 77 ezret, es maradok a 47 ezernel, amennyit az egyik csaladtagom kezhez kapott. Hadd higgyek inkabb neki, mint a statisztikaknak. Masreszrol tessek mar bizonyitani, hogy csokkent a kozfoglalkoztatottak szama, mikor meg anagyvezir is azzal jon, hogy mennyivel tobben kapnak most munkat segelyek helyett, es hogy NOTT a kozfoglalkoztatottak szama!

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:54:31

@tobeor: szerintem mindenkit beleszämolnak, aki magyar ällampolgär, van magyar ällando lakcime, de amugy köze nincs az orszäghoz. Szep jätek a szämokkal. Ebben az egyben jok, ha mäsban nem is.

FamilyGuy 2013.09.18. 14:57:20

Találkoztam már néhány fidesz troll-al. Egyik-másik egészen értelmes érvrendszert tud felépíteni, de ezek itt... gyenge hazudozás, tények elferdítése meg a propaganda duma.
Nem lehet minden tényt elmagyarázni minden félnótásnak aki nem hajlandó gondolkodni.
Egyszerűbb rájuk hagyni...

Blogger Géza 2013.09.18. 14:57:39

@Poszt Olok001: "Na ja...a munkanelküli segely (es ezzel a rendszerben valo nyilväntartäs) 3 honapra csökkent kirälyod alatt. Igy csökkent a munkanélküliek száma."

Fogd már fel, hogy ez nem így van, ez csak a te lázálmod. Honnan szeditek ezeket a baromságokat? Olvastál már életedben egy KSH vagy ÁFSZ jelentést a témában? Kezdd el, nem késő...

Blogger Géza 2013.09.18. 14:59:01

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

@Poszt Olok001:

Csak hogy ne haljatok meg teljesen hülyén:

"A közfoglalkoz
tatottak átlagkeresete 77 700 fo-
rint volt. "

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/let/let21306.pdf

Poszt Olok001 2013.09.18. 14:59:52

@Blogger Géza: Eljen a tudatlansägod...mutass nekem egy törvenyt vagy jogszabälyt, ahol le van irva az igazad.Kerlek..es akkor elhiszem. A 47e Ft-ra is reagälj, mert ellenben aggodni kezdek, hogy csak reszben mennek at a hozzäszoläsaim. Ez pedig visszaelesekre adhatna okot. :)

toportyánzsóti 2013.09.18. 15:00:03

@szonár: Negatív nagyotmondás volt leginkább,sebaj.

Deepthroat 2013.09.18. 15:01:12

@morgás joga mindenkit megillet: Az egész kormánykomm totál bullshit!

A tények!

www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/27000/27549_ados.jpg

2010: 4,48 millió adózó befizetett 1859 milliárd SZJA-t.

2012: 3.77 millió adózó befizetett 1498 milliárd SZJA-t.

Kiesett 710 ezer SZJA befizető és ezzel együtt 361 milliárd SZJA bevétel (go go 1-2 kulcsos), mindezt úgy, hogy közben kivezették a szuperbruttót ami emelte a 2012-es adóbevételeket 7% körüli szinten.

Amire rohadtul kíváncsi volnék az az, hogy az a 285 ezer ember aki 2010-ben kvázi összedobta az SZJA bevétel majdnem egészét most hol van, illetve hányan maradtak ebből a csoportból alkalmazásban és nem utolsó sorban az országban.

Verdikt: Orbánék a versenyszféra brutális leírtásával 2012-re kb 20%-át vesztették el a 2010-es adóbefizetők számának, tippre ez a szám tovább csökken nagyobb százalékban a 2013-as évben.

adatok: kormány.hu és www.napi.hu/ado/itt_a_magyar_csucsfizetes_havi_63_millio_forint.564423.html

Blogger Géza 2013.09.18. 15:01:20

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Csodálatos IQ-d lehet, egy esetből kiszámoltad a kb. 100 ezres nagyságrendű sokaságot érintő átlagot? Ejha! Jó, hogy már nem ennek az országnak pusztítod az oxigénjét, a selejt csak távozzon...

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.09.18. 15:08:34

@Deepthroat: @Blogger Géza:

"Orbán Gábor adó- és pénzügyi államtitkár a Privátbankár szerdai konferenciáján elismerte, hogy a foglalkoztatás növekedéséhez hozzájárultak a külföldön munkát vállaló magyarok is"
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130918-tenyleg-torzitjak-a-statisztikat-a-kulfoldon-dolgozo-magyarok.html

ezek szerint nemcsak a közmunka, hanem a versenyszféra is növelte a foglalkoztatottságot. Csak nem a magyar versenyszféra.

komment2010 2013.09.18. 15:08:39

@Blogger Géza: na vagyok, csak böngésztem neked a netet egy kicsit... :)
"A konvergenciaprogram részeként jelent meg az a javaslat, amely szerint 2012. január 1-től a jelenleg érvényben lévő 270 napról 90 napra csökken az álláskeresési járadék folyósításának ideje. A kilencven nap letelte után nem kap senki támogatást, így közmunkásként vagy a munkaerőpiacon kell munkalehetőséget találnia." Ugye ahhoz hogy az álláskeresési járadékot/leánykori nevén a munkanélküli segélyt megkapja valaki, ahhoz "regisztrált munkanélkülinek" kell lenni. És akkor idejön a fogalom magyarázata: "A regisztrált munkanélküli a Foglalkoztatási Hivatal által nyilvántartott álláskeresok közül az, aki munkaviszonnyal nem rendelkezik, nem nyugdíjas, nem tanuló, foglalkoztatást elosegíto támogatásban (pl. átképzés, közhasznú foglalkoztatás) nem részesül, munkát, állást vagy önálló foglalkozást keres, és egy adódó állás elfogadására rendelkezésre áll. Namár most, ha valaki nem jelentkezik be a munkanélküli központban hogy helló melót szeretnék, akkor már eleve bujik a dolog. Abban igazat adok neked, hogy per definíció nem következik hogy valaki kikerül a rendszerből idővel, de ennek ellenkezője sem. Sajnos bizonyatékot eddig se pro se kontra nem találtam. Addig marad a patt helyzet. Amúgy meg ember KSH-nak és társainak soha nem hisz! Kivéve a hívőket. Tudod ez az a KSH aki szereti "kozmetikázni" a számokat! :)Főleg mostanában etrre nagyobb az igény is szóval bocs de nálam a KSH nem hiteles forrás. Most köpködhetsz hogy hülye vagyok... :) erre csak azt mondom: na sag schon! :D

Szelid sunmalac 2013.09.18. 15:10:53

@Blogger Géza: Nos, az IQ szintembe nem mennek bele.
A 100ezres nagysagrendrol is van nemi fogalmam, megintcsak tapasztalatbol.
A volt csoporttarsaim 90% kulfoldon van, segitettem egy olyan nemet cegnek, akik Magyarorszagrol visznek ki munkat, es hadd ne mondjam ,hetente tucatjaval mennek ki. Itt szinten naponta talalkozom magyarokkal a legelkepzelhetetlenebb helyeken, stb.
A selejtrol meg csak annyit, hogy ha ide jo vagyok, de otthon selejt, akkor Magyarorszag nemhogy a vilag elvonalaba tartozik minden tekintetben, de egyenesen a legjobb!

Poszt Olok001 2013.09.18. 15:11:08

@Blogger Géza: Te viszont teljesen hülyen fogsz meghalni.... közALKALMAZOTT, közTISZTVISELÖ es közMUNKÄS.
Lehet, hogy egy közalkalmazott.
Akkor egy kis szämtan, hätha ezt megerted:

bemenöadat:
1 közalkalmazott 107eFt netto ber
1 közmunkäs 47eFt netto ber

= 1+1=2
=107+47= 154e Ft.

154/2 (mert ugye ätlagot szämolunk)= 77eFt. Igy jön ki az adat.

Magyarul a szäjtepesedet meg ez sem tämasztja alä, csak azt, hogy nem gondolkozol, csak szövegelsz minden kritikai es logikai erzek nelkül.

Egyes fiam, leülhetsz.

blah 2013.09.18. 15:11:59

lépjünk túl azon, hogy ez az ember egy elmebeteg. ha igazából akarjuk vizsgálni a foglalkoztatást(nem adófizetőről kell beszélni) akkor ma az alábbi bontásban kellene: 1. versenyszféra (a legfontosabb adat), 2 állami szférában dolgozók (ők azok akik a versenyszféra által megtermelt javak után keletkezett adókból kapják a fizetést), 3. közmunkások (előző kategória éhbér szinten, avagy munkáért segélyezettek). na ebben a viszonylatban elég szarul állunk...

Blogger Géza 2013.09.18. 15:12:31

@morgás joga mindenkit megillet: Pff... Ez nagyon gyenge volt.

"Az államtitkár hangsúlyozta: a 2010-es kormányváltáshoz képest jelenleg 207 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon. Ebből mintegy 80-83 ezer a közfoglalkoztatotti létszámnövekmény, emellett a migráció miatt nagyjából 40-45 ezres a bővülés, de nagyságrendileg 90 ezer ember a versenyszférában találta meg a munkahelyét az elmúlt három esztendőben"

www.mfor.hu/cikkek/Czomba__a_kozmunka_csak_kis_resze_a_foglalkoztatas_bovulesenek.html

toportyánzsóti 2013.09.18. 15:14:18

@Blogger Géza: Géjza saját magadat buktatod le agyhalált lábon hordó?Csökkent a foglalkoztatottak száma a dokumentum szerint,ha közfoglalkoztatottak nélküli adatot nézed?!Ezért remélem nem kapol fizut birca.

Blogger Géza 2013.09.18. 15:17:06

@Poszt Olok001: Ajjaj, a helyzet súlyosabb, mint gondoltam, te egyszerűen nem érted az olvasott szavak jelentését. Akkor persze hiába olvasol egy jelenést...

A közalkalmazott nem közfoglakoztatott. Az a közfoglakoztatott, akit te közmunkásnak hívsz.

Te nagyon-nagyon messze vagy attól, hogy ebben témában bárkinek jegeket osztogass, te olyan óvodai előkészítő szinten mozogsz, ezt tartsd estedben, mielőtt ekkora marhaságokat írsz.

Deepthroat 2013.09.18. 15:20:06

@morgás joga mindenkit megillet: Ezt már nem is írtam bele, mert annyira kicseszettül könnyű célpont. Plusz az én általam írottakba max annyira fér bele, hogy ezen emigránsok nagy része a jól fizetett nyelvet beszélő diplomás multi munkaerő aki valószínűleg abba a 285e emberbe tartozott aki kvázi befizeti az SZJA-t.

Blogger Géza 2013.09.18. 15:28:52

@komment2010: Jó, hát ez ismerjük, ha az adat ellentétes a vágyaiddal, akkor nem hiszel az adatnak. Ez nagyon kényelmes álláspont. :)

Neked is melegen ajánlnom, hogy mielőtt hozzászólsz egy témához, amihez szemmel láthatóan lövésed nincs, legalább olvass el egy db publikus jelentést a témában, és akkor nem égetnéd magad ennyire!

Tessék, segítek, júliusra kattintva ott a legfrissebb.

www.afsz.hu/engine.aspx?page=full_afsz_stat_merop_2013

Kulcsmondatok:

"A 2013. júliusi zárónapon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 497,2 ezer
álláskereső szerepelt, amely az előző hónaphoz képest lényegében nem változott, míg az
előző év azonos hónapjához képest 5,8%-kal (30,4 ezer fővel) mérséklődött."

"A tárgyhónapban 225,6 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra"

"A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők száma tovább csökkent az
előző hónaphoz képest. A 163,9 ezer tartós álláskereső az összes álláskeresőhöz viszonyítva
33,0%-os aránnyal szerepelt júliusban."

Tehát messze nem igaz az, hogy csak azzal foglalkoznak, aki ellátást kap, ha letelt a három hónap, akkor azok "eltűnnek" és hasonló baromságok, amikkel itt egymást hülyítitek. Ugyanez igaz a KSH-ra is.

Szelid sunmalac 2013.09.18. 15:30:23

@Deepthroat: Pontosan. Mindig, minden adot befizettem. Nem keveset. Soha nem kertem, es nem is kaptam az allamtol semmit. Beteg nem voltam, visszateritest, kedvezmenyt nem vettem igenybe.
A felesegem, aki jon utanam a gyerekkel, szinten.
Apam ma kapta meg az allast, anyam jon utana.
Diploma megvan mindannyiunknak, nyelvtudas nelkul ugyebar nem megy, az ajanlatokrol meg annyit, hogy eletem egyik legnehezebb dontese volt kivalasztani melyikhez menjek.
Az ismeroseim szinten probalom meggyozni, ami nem megy tul nehezen. Eleg annyi hozza, hogy itt megkeresek annyit, hogy otthon mindent ugyanugy kifizessek, mint eddig (hitel, rezsi stb.) es itt megeljek belole. Egy fizetesbol!
Otthon nem volt ram szukseg. Ahova mentem interjura, ott semmibe vettek, ugy kezeltek, mint egy utolso senkit. Ahogy blogger gezuka mondta, mint egy selejtet. Azert orulok, hogy a T-Comnak, a Siemensnek, a Lindenek es egeyeb masoknak nem vagyok selejt...

Deepthroat 2013.09.18. 15:43:57

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: A baráti társaságom kb 40%-ban tette ugyanezt, az itthon-maradottak nagy része ezt fogja tenni ha 2014-ben marad a fidesz. Hozzátenném egyikük sem a mercis vállalkozó típus hanem többdiplomás, nyelveket beszélő értékteremtő szakember.

Sajnos meg kell érteni, hogy ez a réteg ma magyarországon nem kívánatos, mert véleménye van, tájékozott és nem eszi meg az előre megcsócsált politikai maszlagot ergo nem formálható alakítható, fanatizálható politikai érdekek mentén.

A szomorú az, hogy nekünk kell mennünk és nem azoknak akik miatt ide jutott az ország.

komment2010 2013.09.18. 15:49:41

@Blogger Géza: na-na!! Látom kezd kicsúszni a talaj, azt jön a személyeskedés. Köszönöm a figyelmeztetést, óvó szavaid megfogadtam és művelődtem: itt az eredmény:
(forrás afsz.) Na szóval első kédés ki az álláskereső, mert nem ugyanaz mint a regisztrált munkanélküli.
"Álláskereső az a személy, aki munkaviszonyban nem áll és az egyszerűsített foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony kivételével egyéb keresőtevékenységet sem folytat, oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, öregségi nyugdíjra nem jogosult, valamint megváltozott munkaképességű személyek járadékában, rehabilitációs ellátásban nem részesül, munkát akar és tud vállalni, a mielőbbi elhelyezkedés érdekében a munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásba veteti magát és a kirendeltséggel együttműködik. " az utolsó mondtot figyelje kigyelmed! Majd jön hogy mi az együttműködés:
"Az együttműködés keretében az álláskereső rendszeresen, a kirendeltség által megadott időpontban személyesen felkeresi a kirendeltséget, elfogadja a felajánlott munkát, képzési lehetőséget, munkaerő-piaci szolgáltatást, munkaerő-piaci programban való részvételt és önállóan is aktívan keres munkát.
2013. január 1-jétől az álláskereső nyilatkozatban vállalhatja, hogy együttműködésének elektronikus levélben történő kapcsolattartás formájában tesz eleget. Ennek keretében teljesítheti jelentkezési kötelezettségét, bejelentheti a körülményeiben bekövetkezett változásokat, illetve a nyilvántartását érintő eseményeket. Az elektronikus kapcsolattartásról, annak részleteiről az Álláskeresőknek/Hasznos tudnivalók alatt elhelyezett anyagból tájékozódhat."
Na most 2 dolgot kiemelnék: 1., köteles a felajánlott munkát elfogadni! KÖZMUNKA! LoL, nagy perspektíva ám! Főleg egy diplomásnak, akkor inkább nem regisztrál csóringer.
2., Szerinted az akinek nincs csak 8 osztálya vagy annyi sem és nem akar az árokparton túrni az a 90 nap után bevánszorog mindíg a kmözpontba jelentkezni, egy lófaszt! Azt itt jön az hogy akkor "szerintem" kikerül a csóka a rendszerből! Ennyi! Lehet hülyézni az embereket csak azért mert nem szajkózzák azt amit közpénzen 24 órában öntenek a nyakadba az összes csatornán, 1-2 kivételtől eltekintve. Na csak ennyit akartam mondnai! és még1szer a KSH akkor is hazudik, mint általában. Ők statisztikát csinálnak és a statisztika (már ha tanultál olyat) egy nagyon furi állatfajta. Ha akarom jó ha akaro rossz adatot hozok ki ugyanabból a számhalmazból. :) Na pá!

Blogger Géza 2013.09.18. 15:56:36

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Németországban olyan strukturális munkaerőhiány van sok szegmensben, hogy szinte nincs az az idióta, aki ott ne találna állást. :) Egyszerűen nem találnak munkást se, aki elvégezze az építőipari szakmunkákat stb. Ennek az egyik oka persze az, hogy a német nők évtizedek óta nagyon alacsony termékenységi rátával bírnak, így egyszerűen kevés a fiatal német munkavállaló. Így szinte bármilyen minőségű "import" is jó nekik. :) Másik ok persze, hogy a német ipar viszonylag jól muzsikál.

2013.09.18. 15:58:15

@Blogger Géza: NEm itt tervezik, nem itt van a profit. Olyan ez, mitn az Apple, az új iPhone-t legyártani 150 USd maximum, a munkás havi bére kínában 2-300USD) és készülékenként 300-at keres rajta az Apple, hsizen ő adja a hozzáadott értéket.

Poszt Olok001 2013.09.18. 15:58:26

@Blogger Géza: A ksh kimutatäsäban szereplö adatokat csak igy lehet ertelmezni "hitelesnek". Mindaddig amig 10 közmunkäsbol 7-8 azt mondja, hogy 47e Ft-ot keres, addig a leirtak baromsägok. Persze van akit ez kielegit es a TENYEKET nem veszi figyelembe. Viszont azoknak sok boldogsägot a faszerdöben valo nyitott szäjjal valo rohangäläshoz. Az, hogy Te sosem talälkoztäl olyannal, aki a sajät bören erezne a kormänyod demagogiäjät az a te bajod es szük lätokörüseged.

Mellesleg a seggedet verned örömödben a földhöz, ha csak olyan ovodai elökeszitöi szinten lennel mint en. :) Mivel azonban egy egyszerü eszetlen, önällo gondolkodäsra keptelen troll vagy, aki valoszinüleg ezert penzt kap, ezert sajät egyszerüsegedet sosem fogod belätni, mert neked igy kenyelmes.:)

Szelid sunmalac 2013.09.18. 16:01:10

@Blogger Géza: Hogy neked mindenre van valaszod! Kar, hogy mindenre hulyeseg, mert ravagsz valamit, aztan azt hiszed, hogy beletrafaltal.
Kozos sincs az epitoiparhoz, mint ahogy a felesegemnek, apamnak es anyamnak sem. Mielott rakerdeznel, nem, nem vagyok sem takarito, sem mekis, sem pedig nem mosogatok, vagy kerteszkedem.
De ha igy lenne, akkor is itt van munkam, otthon meg nincs.
A kommented masik felere: mit gondolsz, mekkora szerepe van a mostani kormanynak abban, hogy itthon nem muzsikal sem az ipar, sem a zolgaltatasok, sem semmi egyeb? Talan ezzel kene kezdeni a vizsgalatot, nem egyszeruen ravagni, hogy "persze, mert ott jobban megy a gazdasag".
Aztan az is eleg furcsa, hogy mitol megy olyan jol a gazdasag, ha csak olyan selejteket vesznek fel, es csak epitoiparba, mint en. Nemi ellentmondast erzek.

Blogger Géza 2013.09.18. 16:02:59

@Poszt Olok001: Miután kiderült, hogy még a témához tartozó alapszavak jelentését sem érted, ez elég önbizalomteli megszólalás volt. :) De legalább ismét jót lehet mosolyogni valakin.:)

Poszt Olok001 2013.09.18. 16:04:24

@Blogger Géza: Mi vana nemet nök termekenysegevel???? Letezik olyan, hogy nemet nö? Ki az akit annak tekintünk? Akinek ällampolgärsäga van?

Poszt Olok001 2013.09.18. 16:05:27

@Blogger Géza: miutän kiderült, hogy minden szart beveszel (bär ezt eddig is tudtuk), kär teged gyözködni. Mosolyogj nyugodtan, kb ennyi a hozzäadott erteked.:)

Poszt Olok001 2013.09.18. 16:06:57

Mellesleg, ha ennyire adsz a "hivatalos" statisztikäknak, akkor mennyien is vannak most külföldön? 500e vagy 250e vagy 350 ezer...mert ugye mindenki mäst mond az uraid közül:)

komment2010 2013.09.18. 16:15:03

@Blogger Géza: na ne már! Te aki annyira büszke vagy a statisztikai adatismeretedre ekkora ökörséget hogy mondhatsz? Terméketlen német nők? ember jártál te már arra? Amúgy statisztika (2013) www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2127.html Ezen adatok alapján (engem meglepett az alacsony szám én 1,7-nek gondoltam azt meg már nem is mondom hogy Magyarország átlaga azonos a Némettel... LoL ez tuti nem igaz és valszeg ezt az adatot is a KSH adta... :D:D) na szóval 1,42 ami szinte tizedre azonos sok más európai országgal. A francia pl. magasabb. EZ meglepett! Na szóval simán ökörség amit mondasz. Az igaz hogy 2025-től éves szinten minimum 250.000 meber kell a német gazdaságnak csak hogy stangáljon. És azért ők még növekednek. Ami meg a hiányszakmákat érinti nem a kőmíves hiányzik ott hanem az orvos, IT, márnök stb. A többiben is talál helyet egy jó szakember de ezeket viszik mint a cukrot. Megy is oda a magyar "agy" ezerrel.

Blogger Géza 2013.09.18. 16:39:36

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "mit gondolsz, mekkora szerepe van a mostani kormanynak abban, hogy itthon nem muzsikal sem az ipar, sem a zolgaltatasok, sem semmi egyeb? T"

A bajok 2002-ben kezdődtek, akkor váltotta fel az adósságcsökkenés melletti növekedést az adósságból finanszírozott növekedés, majd 2007-tól még rosszabb lett a helyzet (tehát már a nemzetközi válság előtt kipukkadt a magyar lufi), hiába nőtt az eladósodottságunk, még így sem volt érdemi növekedés. Hálistenek ez a tendencia most megállt és megfordulni látszik. A kormányváltás óta az ipari termelés kb 15-20%-kal, az export 30%-kal nőtt, szóval a tendenciák bíztatóak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.18. 16:43:11

@Blogger Géza: Nos, az sem zavar, ha ebben a hitben ringatod magad. Bár nem értem, hogy miért csinálod ezt az egészet (persze, ha nem pénzért).

Blogger Géza 2013.09.18. 16:48:03

@komment2010: "ember jártál te már arra? " Jártam. Azok. Kösz, hogy ezt alá is támasztottad adatokkal. :) Komolyan nem értem, most azt akarod bizonygatni, hogy az 1,42 valami magas érték, mikor 2 feletti kell csak népesség szinten tartáshoz? :) Egy linket nem vagy képes betenni (rossz), komolyan mondom, még nem találkoztam senkivel, aki egymás után ennyiszer leégeti magát. :) Bohócnak kéne menned...

Segítek neked (ismét), ez egy működő link.

hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_term%C3%A9kenys%C3%A9gi_r%C3%A1ta_szerinti_list%C3%A1ja

Itt Németország 197. a 222 országból, és persze ebben a németországi és nem a német nőket nézték, a bevándorló törökök stb. némileg javítanak, az őshonosoknál kb. 1,3 az arány.

Blogger Géza 2013.09.18. 16:51:52

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Amúgy senki nem mondta, hogy csak építőiparba, én azt egy PÉLDÁNAK említettem. Ennyire nem megy az értő olvasás? Németország exportnagyhatalom, és persze, hogy nem az építőiparból.

Amúgy a magyar gazdaság kezd ráállni a német útra, egyre nagyobb nálunk is az ipari termelés és ipari export részaránya, és hasonlóan tartósan magas a külker mérlegünk szufficitje. Persze évszázados hátrányokat nem fogunk pár év alatt behozni...

bandigyerek 2013.09.18. 17:08:51

ha jól tévedek a minimálbér 2010-ben még SZJA-mentes volt, így jöhetett ki vityának az 1,8M adózó (nem olvastam végig az összes kommentet, ha már valaki megemlítette ezt, akkor ekszkűzmoá).

komment2010 2013.09.18. 17:09:51

@Blogger Géza: Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy a te géped az én linkemet nem tudja megnyitni. Nálam érdekes módon tökéletesn működik! :D De ha mégis így van akkor segítek: kijelölés/copy/paste a browserbe azt az megnyitja. Ja és legközelebb hiteles forrást kérnék, nem egy wikipédia oldalt! Ember, tudod kik szerkesztik ezeket az oldalakat? Lehet, ha belépnék és átírnám a magyar adatot 37-re kb. 1 hónapba telne amíg feltűnik valakinek! Te hiteles forrás, te! És én vagyok a bohóc! Mit szívtál? Jó a cucc! :D
Ami meg az értő olvasást illeti, mint írtam Európában az észeki országoktól marad csak el a német tehát semmiféle termékenységi probléma nincs, illetve csak annyi mint bárhol máshol egy jóléti államban. Az emberek ennyi gyereket vállalnak te szerencsétlen. Amúgy a német állam lakosai közé beletartoznak a bevándorlók is (a legnagyobb a török) akik mivel olyan országból és kultúrából jönnek bizony többet babáznak mint az átlag, ez igaz. Szóval a linkem nem a te teoriádat támasztotta alá, pont hogy ellenkezőleg te elmeroggyant! Ez egy tök átlagos értékű mutató. Amúgy akkor a német mellet a román az ukrán a magyar az olasz és még pár ország női is terméketlenek! De megint elkanyarodtunk a lényegtől: hülyeségeket beszélsz ember és nem veszed észre magad! :) De látom te egy igazi polihisztor vagy aki mindenhez jobban ért mint bárki más (pl. pontosan tudod mennyire is termékeny egy német nő... ja és azt is tudod hogy ő német-e vagy csak első generációs bevándorló vagy esetleg második generációs)...! Megköszönöm, ha azokra a pontokra válaszolsz, ami a blog mai témája és eddig nem tetted még meg. Egyéb más témában eltekintek a társaságodtól! :) Köszönöm!

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.18. 17:51:17

@Blogger Géza:

Neked elmondták, hogy a diákokat úgy vették fel, mintha rendes foglalkoztatottak lettek volna?
Olyat még nem hallottál, hogy elküldték a foglalkoztatottat, és közmunkásként ugyan arra a munkára visszafoglalkoztatták?

bulista 2013.09.18. 18:02:24

De most komolyan: az egész blog arról fog szólni, hogy mindenki ezt a Kókler Géza nevű főállású provokátort próbálja nagy sikerrel meggyőzni arról hogy baromságokat állít? Azt a Kókler Gézát, aki mögött a Lendvay utcában egy komplex brigád ollózza össze a fantasztikusan megalapozott válaszokat? Mégis, mire jó ez?

Le_Penseur 2013.09.18. 18:24:09

Elképesztő, milyen hatásos munkát végeznek egyesek, a poszt eredeti témája helyett már a német(!) nők szülési kedvénél járnak a kommentek! eszem megáll!

Kanyarodjunk vissza az eredeti témához!

1. állítás: "a magyar kormány úgy döntött, a jóléti állam helyett munkaalapú gazdaságot épít"

Értelmezhetetlen bullshit. Helyére ez a mondat bármilyen alkalommal behelyettesíthető: "Az eddigiek szerint kell befolyásolni a robosztus eredményjavító hatást."

2. állítás: "a 2010-es 1,8 millióval szemben ma már négymillió adófizető van"

Hazugság. "KSH adatai szerint 2010-ben 4.430 ezer fő volt a gazdaságilag aktív népesség, a NAV adatai szerint pedig 4 567 985-en készítettek személyi jövedelemadó-bevallást, ténylegesen 3 525 536-an fizettek szja-t"

Blogger Géza 2013.09.18. 19:41:58

@komment2010: "tehát semmiféle termékenységi probléma nincs," " Ez egy tök átlagos értékű mutató." Hát, öregem, nem hittem volna, hogy képes vagy a hülyeséget fokozni, de sikerült! 1,42 ( a kb. 2,2 helyett), amely 197. helyre elég a világ országai között, az neked egy "tök átlagos" mutató, és semmiféle probléma nincs! Kabaréban léptél már fel? :)

Blogger Géza 2013.09.18. 19:45:02

@bulista: Te, jól értesült, áruld már el nekem, mi a rossebb van ott a Lendvay utcában? (Életemben nem jártam ott.)

panelburzsuj 2013.09.18. 20:22:25

@s:

"Szakadjatok le orbánról. Egy szánalmas, vesztes pöcs."

Pont ujjan, mind mink.

(egy szavazó - a kétmillióból)

csak egy néző 2013.09.18. 21:16:36

@Blogger Géza:
"Az átlagos közmunkás jóval többet kap, mint 47 ezer Ft-ot. 2013 első félévben 77 ezer Ft volt az átlag."
Gejza komám, hogy ne halj meg hülyén.
"A kormány tájékoztatása szerint 2012-ben a közmunkaprogramban 290 ezren vettek részt, bár úgy tűnik, hogy igazából pontos számot senki sem tud. A programban résztvevők elérhető nettó bére szakvégzettséget nem igénylő munka esetén 47.029 Ft volt, illetve szakvégzettséget igénylő munkakörben 60.260 Ft volt. Ezzel szemben a 2013-as évben nőtt a bruttó közmunkás munkabér 5,2 %-ot, ami közel van a minimálbér, illetve a garantált béralap emelkedésének nagyságához. Ez nettó bérben azt jelenti, hogy minimálisan változott, növekedett a kifizetendő összeg nagysága, ugyanis első esetben a nettó bér 49.453 Ft-ra, míg a másik esetben 63.404 Ft-ra változik"

Blogger Géza 2013.09.18. 21:46:27

@csak egy néző: Ne haragudjál, de egy forrás nélküli újságírói/blogolói böfögés (90%-ban nem szokott igaz lenni, ha az ember utánanéz - lásd a mostani esetet) mitől lenne ár pontosabb, mit a KSH adat?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.18. 21:46:53

@Blogger Géza:

AHA! Az Audi bővítése 200 ezer új munkahelyet teremtett.

Részeg-e vagy?

Blogger Géza 2013.09.18. 22:01:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: :D Hol írtam ilyet, te agyhalott? :D Olvasni sem tudsz? Ismered az "is" szó jelentését? (Amúgy kb 3000-et teremtett közvetlenül.) A mai nap tényleg fantasztikus, ennyi hülyeséget már rég hordtatok össze, megártott a front, vagy sokkolva vagytok, hogy már az IPSOS-nál is 50% a Fidesz és 5% a Bajnai-párt? :)

bulista 2013.09.18. 22:14:04

@Blogger Géza: Nahát Gejza, a jelek szerint nálad is állandó vendég az a német úr - név szerint Herr Alzheimer? A Lendvay utca az, ahol pár hete savval akartad leöntözni a 40 kilós terrorista lányokat, akik behatoltak és törtek-zúztak-gyújtogattak (copyright by Selmeczi nyugdíjvédő szenátor asszonyság) az imádott pártod központjában. Így már dereng valami?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.18. 22:15:46

@Blogger Géza:

Azt az IS-t máshogy is lehet érteni, de örülök neki, hogy te is megfelelően érted.

csak egy néző 2013.09.18. 22:22:49

@Blogger Géza:
Gejza komám,ugye tudod, hogy mit jelent a bruttó, nettó? Figyelj csak kicsihuszár.
"A KSH legfrissebb adatai szerint (pdf) májusban a teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkások bruttó 77 715 forintot kerestek, ez mindenféle adókedvezmény nélkül nettó 50 904 forintot jelent. Szintén a KSH adatai szerint tavaly (tehát nem mostanság) 85 960 forint volt a létminimum – hivatalosan egy egyszemélyes háztartás működtetése ennyibe kerül havonta; nyilván az összeg az éhhalál elkerülésére elegendő. Mivel a teljes állású közmunkáért ennél több mint 35 ezer forinttal kevesebbet fizetnek, egyértelmű, hogy a közmunka alkalmatlan a létfenntartásra."

Blogger Géza 2013.09.19. 06:17:09

@csak egy néző: Már ha abból indulunk ki, hogy az lenne a közmunkásbér feladta, hogy minden közmunkás tartósan abból tartson fenn egy saját háztartást. De ilyet senki nem mondott. Először is az emberek többsége nem egyfős háztartásban él, másrészt ez egy ideiglenes megoldás, a cél az, hogy törekedjen normális munkát találni, ne higgye azt, hogy élete végéig megél segélyből anélkül, hogy meg kéne érte dolgoznia.

panelburzsuj 2013.09.19. 07:47:58

@Blogger Géza:

létfenntartás =/= háztartás fenntartása

Persze ezt te is tudod, de egyetlen alkalmat sem akarsz elszalajtani a klubod megutáltatására.

Amire kiválóan alkalmas pl. a "törekedjen normális munkát találni" hangoztatása.

csak egy néző 2013.09.19. 08:13:44

@Blogger Géza:
Gejza komám, csak maszatolsz, igy nem lesz fizu. Nem lehet minden közmunkásnak olyan jó munkája, mint neked.

s 2013.09.19. 10:49:05

@panelburzsuj: Szorítkozzál arra, hogy a magad nevében teszel csak kijelentéseket. Én köszönöm, jól vagyok. Másrészt nem én fogok egy kibaszott nagyot bukni a közeljövőben, hanem orbán, bár az kétségtelen, hogy a faszságai miatt nem megy olyan kurva jól a szekér, mint ahogy egyébként mehetne.

panelburzsuj 2013.09.19. 10:56:57

@s:

Hát ezt egy "kicsit" benézted.

Orbánnak azért van kétmillió szavazója, mert hitelesen eljátssza, hogy ő is csak egy "eccerűember" ebből a kétmillióból.

Még pontosabban: ma ő az egyetlen a porondon, aki ezt a figurát még nem baszta el végleg. Mint pl. Gyurcsány.

s 2013.09.19. 12:10:04

@panelburzsuj: Mit néztem be, nagy fehér sámán? Szerintem te nem tudsz gondolkozni. El is mondom rögtön, miért.

Most szép, napsütéses idő van. Ebből következik, hogy tehát mindig szép, napsütéses idő lesz. Miért is lenne más, hiszem most az van, ugyebár.

Így gondolkozol te, meg a hozzád hasonlók. El is basszátok rendesen, szinte mindig. Az összes tippetek szar, a devizaárfolyamról meg minden más faszságról szóló jóslataitok egy kibaszott darab szart sem érnek. Mert nem kalkuláltok a változással.

Már megették azt a banánt, aminek a héján orbán seggre fog esni.

panelburzsuj 2013.09.19. 12:15:08

@s:

És ha Orbán a banánhéjon megcsúszva seggen szánkázik egész a pokolig - akkor már nem fog könnyedén találni magának a kétmillió más idióta bálványt?
süti beállítások módosítása