véleménynyilvánítási szabadság6 (1).png

        Új darab van színpadon a médiában, a Gigászok harca - sokfelvonásos mű, és nem igazán tudható az sem, hányadik színhez tapsolhattunk ma. Az, hogy mi történt a függöny mögött még az előadás kezdete előtt, maximum pletykaszinten jutott el a nézőkhöz, az pedig, hogy amit nézünk, az királydráma vagy inkább bohózat, még nem derült ki, ahogy az sem, a végén ki marad állva a színpadon.
        "Színház az egész világ,

      És színész benne minden férfi és nő:
      Fellép s lelép : s mindenkit sok szerep vár"

      (Shakespeare: Ahogy tetszik II. felvonás 7. szín; fordította Szabó Lőrinc)

      A színmű két főszereplője Csányi Sándor (aki nem akar visszavonulni, és nem is üzent a kormánynak azzal, hogy eladta minden OTP-részvényét), valamint Lázár János (aki Csányi Sándor szerint nagyon tehetséges politikus). A többi szereplő kilétét egyelőre még homály fedi, ahogy azt sem tudjuk, ki a rendező.

       

      Íme a Gigászok harca, beharangozó:

      "Egy-egy bankkonglomerátum születéséről kellene beszélni az elmúlt húsz évben. Arról, hogy hogy jött létre egy magyarnak tűnő nagy bank, annak a vezetője milyen hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a magyar társadalomra, a magyar politikára. Polip módjára hogyan hálózza be az országot.” (Lázár János, 2013. március 8.)

      "Elmondtam, amit Csányi Sándorról gondolok Fiala Jánosnak, és azt minden szavában fenntartom, sőt megerősödött bennem az a gondolat, amit akkor mondtam. (...) a polipot fenntartom. Az egy nagyon találó hasonlat volt. Azt hittel vallom, hogy egy demokráciában ilyen volumenű gazdasági túlhatalom komoly kockázatot jelent." (Lázár János, 2013. június 21.)

      "Néha egy-két ember tesz megjegyzéseket, de ez sosem izgatott nagyon. (...) Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet." (Csányi Sándor, 2013. július 24)

      "(...) nincs más választásom, mint tudomásul venni a sajtóban tett, rám nézve lesajnáló, lenéző megjegyzését, hiszen mégiscsak ő az ország első számú uzsorása". Majd hozzátette: Csányi Sándor bárhogy is "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival, természetesen meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet". (Lázár János, 2013. augusztus 12.)

      Az egyre látványosabb előadás új csúcspontra érkezett, a bűnbak, valamint kell egy közös ellenség témához: kérdés, vajon milyen következménye lehet annak ma, 2013-ban Magyarországon, ha valakit valaki uzsorásnak nevez? Még az is elképzelhető, hogy a főszereplők beballagnak a rendőrségre (ügyészségre) és feljelentik egymást?

      Uzsora-bűncselekmény 

      381. § (1) Aki más rászorult helyzetét kihasználva olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást köt, amely alkalmas arra, hogy annak teljesítése a megállapodás kötelezettjét, a megállapodás kötelezettjének a vele közös háztartásban élő hozzátartozóját, illetve a megállapodás kötelezettje által tartási kötelezettség alapján eltartott személyt súlyos vagy további súlyos nélkülözésnek tegye ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

      (2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az uzsora-bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.

      (3) Uzsora-bűncselekmény elkövetőjével szemben kitiltásnak is helye van.

      (4) Korlátlanul enyhíthető annak a büntetése, aki az uzsora-bűncselekményt, mielőtt az a hatóság tudomására jutott volna, a hatóságnak bejelenti, és az elkövetés körülményeit feltárja. (Büntető törvénykönyv)

      Rágalmazás 

      226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

      (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

      a) aljas indokból vagy célból,

      b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

      c) jelentős érdeksérelmet okozva

      követik el.  (Büntető törvénykönyv)

      Becsületsértés 

      227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben

      a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy

      b) nagy nyilvánosság előtt

      a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

      (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el. (Büntető törvénykönyv)

      Vagy ők már régen tudják a végkifejletet, mi pedig simán csak egy olyan kampánydarabot látunk, ami beilleszkedik a szegény elnyomott devizahitelesek kegyeiért folytatott harcba, melynek során a kormányunk a jó apa gondosságával nekimegy a gaz, népet sanyargató bankoknak? Ha már a legnagyobb csapdahelyzetben lévők helyzetét nem sikerül megoldani egyik napról a másikra (a végtörlesztés lehetőségét ugyebár csak kevesen tudták kihasználni), legalább a show-ban gyönyörködjenek?

      "Szó, szó, szó"

      (Shakespeare: Hamlet II. felvonás 2. szín; fordította Arany János)

      Amíg nem tudunk többet, egyet tehetünk - dőljünk hátra és élvezzük azt, amit a színpadon produkálnak nekünk a szereplők, türelmesen várjuk a meghajlást és tapsot, valamint reménykedjünk, a végszámlát nem az adófizetőknek nyújtják be. És nem utolsó sorban morfondírozhatunk az indítékokon, a csapdákon meg a cselvetéseken.

      "Mit a csel rejt, kifejti az idő.
      A képmutató kudarcot vall utóbb."

      (Shakespeare: Lear király I. felvonás 1. szín; fordította Vörösmarty Mihály)

       

      A poszt zárása után érkezett legfrissebb hír 

      Gigászok harca, újabb felvonás:

      "Büntetőfeljelentést tesz Csányi Sándor Lázár János ellen - mondta a NOL megkeresésére az OTP sajtófőnöke. A tájékoztatás szerint Csányi nemcsak büntetőeljárást kezdeményez Lázár ellen, de polgári pert is indít. Erre a döntésre Lázár azon kijelentése nyomán jutott, amelyben az ország legnagyobb uzsorásának nevezte a bankvezért a miniszterelnökséget vezető államtitkár, hozzátéve, hogy Csányi a devizahitelesektől megszerzett milliárdjain páváskodik. " (nol.hu, 2013. augusztus 13.)

       

      Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

      Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

       

      A bejegyzés trackback címe:

      https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr675457762

      Kommentek:

      A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

      nandras01 2013.08.13. 03:02:23

      mondanám, hogy cicaharc, de nem tudom megállni, hogy röhögjek fel csányi szellemességén.
      lázár hozta a formáját, - pisi, kaki, "humor" - csányi elegánsan lemosta a pályáról.
      nem gondolom, hogy csányi szentéletű teréz anya lenne, de ezt a menetet ő nyerte.

      nandras01 2013.08.13. 03:03:54

      ...hogy NE röhögjek fel...

      hot-spot (törölt) 2013.08.13. 08:08:48

      Trónok harca.
      Kár,hogy ebben unalmasak a jelenetek.

      hot-spot (törölt) 2013.08.13. 08:11:04

      Nocsak!A Csányinak még humora is van.

      ursus artos 2013.08.13. 11:34:34

      Lázárt nem nevezném gigásznak.

      csárli hárper 2013.08.13. 11:44:31

      gigászok...csak két seggnyaló aki még közelebb akar kerülni a kisztitkárelvtársúr aranyeréhez.

      s 2013.08.13. 11:45:08

      @ursus artos: 100 pont. (Az adható 10-ből.)

      s 2013.08.13. 11:46:39

      "valamint reménykedjünk, a végszámlát nem az adófizetőknek nyújtják be"

      Miért? Tudsz itt még valakit, aki fizet?

      s 2013.08.13. 11:49:46

      A fidesznek nem az a baja, hogy Csányi a legnagyobb uzsorás, hanem az, hogy nem ők azok.
      V.ö. orbánnak a kádári diktatúrával nem az volt a problémája, hogy diktatúra, hanem az, hogy akkor még nem ő volt a főnök, hanem Jani bácsi.

      dr kíváncsivagyok 2013.08.13. 11:50:25

      Lázár gigász ? ha Orvbán bukik mije marad ? Pár milla Svájcban ? A fia nevén ?
      A darabot rendezi : Orvbán Viktor

      s 2013.08.13. 11:51:39

      @dr kíváncsivagyok: Dehogy! Ezt csak te hiszed, meg orbán. A darabot rendezi: az ÉLET.

      s 2013.08.13. 11:57:49

      Ha már viadal, akkor nézzük meg, mi dönt.

      - Pénz. Hatalom. Befolyás. Intellektuális ítélőképesség. (a negyedik helyre csúszott, pedig ha minden bukik, akkor ez van legelöl) Állóképesség. (Al Capone mondta egyszer: Nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja. Mondjuk ő azt is hozzátette: Még ma éjjel a hamvaitokra fogok vizelni.)

      Azt gondolom, mindezek alapján lézerjani áll vesztésre. Egy jéghideg sörben simán fogadnék csányi győzelmére.

      Tyreo 2013.08.13. 11:57:53

      Erről a 444-esek írtak egy nagyon jó cikket.
      Érdemes elolvasni:
      444.hu/2013/07/23/csanyi-sandort-orban-viktor-ugratja/

      Vombatus Ursinus 2013.08.13. 12:13:05

      Lázár Dzsoni most egy kicsit messzire ment, de nincs ezzel probléma, valszeg a hódmezővásárhelyi önkormányzat 20 milliárdos adósságát is kiperkálja a mellényzsebből, ha már az országgyűlés olyan határozatot hozott, hogy az összes adózó fizesse az összes önkormányzat összes hitelét. Így mulatunk mi, magyarok.

      Gera 2013.08.13. 12:25:40

      Szegény Lázár, már kezdte elhinni, mekkora király lett, erre Simicska ilyen primitív Selmeczi Gabika szintű agitprop feladatokkal bízza meg. Ez azért intő jel kell, hogy legyen a számára.

      doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.13. 12:39:30

      azt azért nem ártana tudni, hogy komédiát vagy tragédiát nézünk éppen, nem??

      CSENDES 2013.08.13. 12:47:32

      @doggfather: Kinek komédia, kinek tragédia.

      Csányi feljelenti a rágalmazót, beperli a becsületsértőt.

      Mi meg végignézzük.

      Jofiu 2013.08.13. 12:55:14

      A túlműködéses pitiáner mint gigász?!
      : DD
      Nekem egy pincsi jut eszembe amelyik eleget nyalta a törtetörpe kreatív vállalkozó gazdit, így most következmények nélkül csahoghat míg el nem fogyott a levgője, néha néha egy harapást is megenged magának.
      Addig van hangja míg nem fordul a belemenős gazdi sorsa.

      belekotty 2013.08.13. 12:55:51

      A narancskommandó véleményére is kíváncsi lennék.

      kaskala 2013.08.13. 12:56:12

      Csányinak jobb, ha Princ sorsa lebeg a szeme előtt.

      CSENDES 2013.08.13. 12:59:53

      @kaskala: Prinz alatt gyanús körülmények között tönkrement egy bank.
      Csányi alatt több mint 20 éve jövedelmezően működik. Micsoda különbség4

      csepke 2013.08.13. 13:02:33

      A Csányi egy profi, és még humorérzéke is van. Igazából nem is értem hogy bírja a sok duzzogó óvodás között.

      gabest1 2013.08.13. 13:06:34

      Színház? Ez a színész Csányi már megint?

      kaskala 2013.08.13. 13:08:47

      CSENDES
      az itt nem számít semmit, hogy mi volt, vagy mi lesz az indok.

      s 2013.08.13. 13:09:06

      @doggfather: Melyik szereplő szemszögéből? Nem mindegy.

      s 2013.08.13. 13:10:30

      @belekotty: Nincs még kész a pártutasítás.

      s 2013.08.13. 13:11:17

      @kaskala: lázárnak jobb, ha kóka sorsa lebeg a szeme előtt.

      laci_52 2013.08.13. 13:15:35

      @dr kíváncsivagyok: Szerintem is Orbán a rendező és az üzenet is világos: nagy pofont készül adni a bankoknak.

      doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.13. 13:24:31

      @s: nem a szereplő szemszöge érdekel engem, hanem a sajátom, a néző...

      Netuddki. 2013.08.13. 13:35:15

      - Te, viktor, biztos, hogy te ezt a lázár gyereket akarod favorizálni?
      - Most, hogy szólsz sanyikám, alaposan át kell gondolnom a dolgot...

      Csumpitáz Béla 2013.08.13. 13:36:19

      Viktor terápián van most, hogy hagyja ezt a párbajt? Azt azért ő is tudja, hogy Sanyi bácsival nem lehet/szabad komolyan összeveszni, mert sok érdekes papir van a páncélszekrényében. Nem vélelenül dolgoznak neki volt nemzetbiztoságiak, valamint Pintér " Don" Sanyi is az ő cimbije.

      s 2013.08.13. 13:37:47

      @doggfather: Te fizeted a mutatványosokat. Ez eddig biztos. A kérdés, hogy tetszik -e, amit látsz és lesz -e pótdíj.

      s 2013.08.13. 13:39:34

      @doggfather: Egyébként a végére mindenki meghal. Mi is.

      tobeor 2013.08.13. 13:46:01

      Ügyesen megvezetett titeket Lázár ezzel az uzsorásos beszólással, könnyen manipulál titeket...
      A Csányi-Lázár kirakatharc bulvártémának remek, de a jelentősége nulla.

      Közben meg senkinek nem tűnt fel, hogy Lázár beismerte, hogy elkúrták az EU-s pénzeket:
      444.hu/2013/08/13/lazar-berugta-a-kincstar-ajtajat/

      Magyarországon semmiféle beruházás nincs EU-s pénz nélkül, a beruházásokat finanszírozó pénzek 97%-a EU-s forrás. Nincs máshonnan pénz, az államkincstár üres, a gazdaság áll, az ország csóró, sehol semmi csak az ugar meg a megszorítások.

      Magyarországra az EU-tól az EU-s pénzek 15 programon keresztül folynának. Ebből a 15-ből 13 leállt! Az EU befagyasztotta ezeket a sorozatos szabálytalanságok és bénázások miatt! Ezt tegnap elismerte Lázár is! A maradék kettőből egy épp most ürül ki, az utolsó meg egy kis technikai pénz a bürokrácia működtetésére, abból a gazdaság nem lát semmit.

      Azaz lényegében sikerült leállítani az EU-s pénzeket, ezen több száz milliárd ft-ot veszíthet az ország.

      Na ennek van jelentősége.

      De Lázár dobott nektek egy jó kis cirkuszt gumicsontnak, ti meg rágjátok...

      Egy igaz ember 2013.08.13. 13:47:16

      Csak egy szabály van: nincs szabály!
      Fight!

      Kacsura 2013.08.13. 13:56:39

      @tobeor: A francba, tényleg milyen szemellenzős tud lenni az ember.
      Marhára igazad van.

      Csumpitáz Béla 2013.08.13. 14:01:24

      @tobeor: azért a perre mindenképpen kiváncsi leszek

      béla a görög (törölt) 2013.08.13. 14:15:32

      Lázár, mint gigász?!
      Mikrogigász :)
      Csányi etette őket 8 évig.

      Muzsikok közt 2013.08.13. 14:31:29

      Nagyon profi a Fidesz, akárki találta is ki ezt a show-t...:)

      Igy oligarcházhatnak majd a ballibák reggeltől estig, estétől reggelig az 1/3ért.

      is 2013.08.13. 14:35:02

      Azért konkrétan Magyarország, és a 10 millió magyar következő 20 éve múlhat rajta. Az ilyen pikírt hozzáállás ugyan jellemzően magyar, de én nagyon örülnék, ha esetleg kicsit komolyabb posztokkal találkoznék. Pl. a fent már említett 444-est most elolvastam. Na, az valami.

      Muzsikok közt 2013.08.13. 14:35:33

      A sok hülye eddig Fidesz oligarcházta Csányit, most már drukkol neki, megmilyen jó humorora is van az öregnek!

      Na, ti vagytok a közönség, idióták!

      Hajrá Fidesz, hajrá Csányi!

      Muzsikok közt 2013.08.13. 14:36:31

      @is: De rajtad kívül snki nem olvassa a 444et, ne pörögjed túl.

      sas70 2013.08.13. 14:40:07

      A cigány annak húzza, akinek pénze van. Akinek nincs pénze, annak nem. Persze felállhat és énekelhet, de ha nem fizet előbb-utóbb lekussolják. Viszont ha mindenkit kizavarnak a kocsmából akinek pénze van, akkor a zenészek is haza fognak menni és aki marad, az hőzönghet nyugodtan. Már ha egyáltalán marad valaki és a "kocsmáros" Őt is haza nem zavarja és akkor mehet trafikosnak!

      röf 2013.08.13. 14:43:48

      Csányi annyit túlórázott, meg GMK-zott, hogy pár év alatt milliárdos lett.
      Övé lett a saját maga által vezetett bank részvényeinek többsége.
      Csányi megvetette a sarkát, mikor el kellett döntenie, hogy bankár lesz, vagy normális magyar.
      Maradt bankár.
      Manapság pedig nem jó itt bankárnak lenni.
      És azért valljuk meg öszintén: a bankoknál /és úgy eigentlich a pénzembereknél/ mocskosabb népség jelenleg nem található a Tejútrendszerben.

      Kacsura 2013.08.13. 14:50:00

      @röf: De, egy van. A politikusok.

      morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.08.13. 14:53:42

      @tobeor: ebben igazad van, ez is megérdemelne egy posztot ...

      É2I 2013.08.13. 14:58:21

      Valóban színdarab folyik:

      Az így játsszuk ki az államosítás rémképét.

      1. felvonás

      Csányi urat megkérjük, hogy adja át szépen az OTP-t.
      Csányi ur nem adja, nem adhatja, sok a részvényes, azt így ő nem teheti. De.
      Csányi úr kitalálja, hogy hogyan mégis.

      2 felvonás

      Csányi úr elmondja a tervet. Ahhoz, hogy az ő pénze megmaradjon, de a fidesz a nép pénzéhez hozzájusson, úgy hogy a nép azt önként adja, a következők kellenek:
      Csányi úr váratlanul eladja a részvényeit, így pénzénél marad. Földet vesz rajta, ez indoknak is megfelel, de a valóságban is jól fial. A nép nem ijed meg, csak egy kicsit esik az árfolyam.

      3. fejezet

      Lázár úr színre lép. Polip.
      Csányi úr egy kis intermezzót rendez.
      Lázár úr megbízást kap Orbán úrtól, hogy menjen neki Csányi úrnak. Nem is sejti, hogy Orbán úr mindezt leegyeztette a Csányi úrral.
      Uzsorás.

      4. fejezet

      Csányi úr perel, ez érthető.
      Csányi úr bejelenti, hogy nem kívánja még csak a gyanúját sem fenntartani, hogy ő uzsorás, felhagy a bankszektorral.
      Eladó az OTP.

      5. fejezet

      Kinek van pénze? A nyugati bankoknak esze ágában sincs a jelenlegi adók tudatában bankot venni. Magyar vállalkozó nem jelentkezik, szóltak nekik: Nem jelentkezik!

      6. Még mindig nincs vevő, fogy az emberek türelme, ki fogja a pénzüket kifizetni.
      Orbán színre lép: A magyar emberek érdekében megveszi a Magyar Állam!
      Orbán a jóságos!
      Csányi el, euró milliárdokkal, arcán enyhe mosoly.

      7. fejezet

      Orbán elégedett, zsebében az OTP az emberek adóforintjaiból. Csányi Sanyi bácsi sem haragszik rá. És a nép is hálás.

      végjáték

      Az OTP részvények szépen emelkednek, rekord ár!
      Lázár úr nyilatkozik.
      A részvények mélyrepülésben. Ugrik az emberek pénze.

      Jenyei 2013.08.13. 14:58:23

      @doggfather: Ez inkább a szereplők számára érdekes. Engem, mint nézőt nagyon szórakoztat a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az omlása.

      doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.13. 15:25:11

      @Jenyei: ha csak a ner omlana és az nem ország, meg az életszínvonal engem is szórakoztatna...

      belekotty 2013.08.13. 15:26:18

      @CSENDES: "Prinz alatt gyanús körülmények között tönkrement egy bank."

      - Ebben semmi gyanús nincs, ez a dolgok normál menete hogy a bank elszelel a betétesek és az adófizetők pénzével.

      "Csányi alatt több mint 20 éve jövedelmezően működik. Micsoda különbség4"

      - Na ez az ami gyanús!

      belekotty 2013.08.13. 15:29:44

      @s: Most készült el. Megjött @Zuckerbrot:

      Lord Snow 2013.08.13. 15:30:43

      Gigász? Ez a herefejű? Haggyadmánazt.

      Jolka40 2013.08.13. 15:38:55

      "Azaz lényegében sikerült leállítani az EU-s pénzeket, ezen több száz milliárd ft-ot veszíthet az ország.

      Na ennek van jelentősége."

      Hát most akkor van szabadságharc, vagy nincs szabadságharc?

      Csumpitáz Béla 2013.08.13. 15:45:12

      @röf: nála már csak Orbán úr túlorázott többet amikor miniszterelnök volt! Igy tudott kizárólag parlamenti és miniszterelnöki fizetésből a1,5 szobás szolnoki panelból a Cinege utcai 400m2-be költözni és Felcsút környékén 100 hektárokat felvásárolni, amiből az akadémiának bérbeadott részeket 50 évre.

      s 2013.08.13. 16:33:06

      @morgás joga mindenkit megillet: Ehhez köze nincs. Csányi nem ad le véletlenül kb. 8 miilárd huf értékben otp papírt.

      s 2013.08.13. 16:38:10

      @É2I: Megfeledkezel a Lenin elvtárs által annyiszor - ezek szerint hiába - hivatkozott, tudatunktól függetlenül létező objektív valósáról.

      Azért az van.

      Ha nem is mindig úgy, ahogy azt Lenin elvtárs gondolta.

      De azért van.

      Jelenkori átirata: nem orbán elvtárs fingja a passzát szelet. Szeretné pedig, de mégse.

      s 2013.08.13. 16:39:34

      @Jenyei: Ne állj alá. Úgy nem rossz egyébként.

      s 2013.08.13. 16:40:23

      @belekotty: Lassúak a gyerekek. Sok a meló biztosan.

      s 2013.08.13. 16:42:19

      @Csumpitáz Béla: Az ember pedig sokkal kisebb szobákban is elfogadhatóan elszállásolható hosszú évekre. Hosszú börtönévekre, úgy értem . . .

      röf 2013.08.13. 18:26:19

      @Csumpitáz Béla:

      Vagyon szerinti lista, 2013 (milliárd forint)
      Hely Név Vagyon Vagyon Változás*
      1. Csányi Sándor 135 135 0
      2. Bige László 130 110 +20
      3. Gattyán György 118 98 +20
      4. Várszegi Gábor 110 125 -15
      5. Demján Sándor 90 105 -15
      6. Veres Tibor 83,5 79,5 +4
      7. Széles Gábor 83 79 +4
      8. Leisztinger Tamás 77 81 -4
      9. Rákosi Tamás 75 - új
      10. Wáberer György 72 66

      Van még kérdésed, vagy visszaülsz a lócára a gunyhó elé....?

      birkakhoz 2013.08.14. 05:23:57

      Valami buzlik , senki nem mond ilyet nyilvanosan marmint buncselekmennyel nem vadol meg egy feleszu sem senkit , nemhogy a tetu seggnyalo Lazar aki rettenetesen rafinalt gusztustalan csuszomaszo! EZ AZ EMBEREKNEK SZOL KIZAROLAG NEVETSEGES PARODIA AZ EGESZ!!

      birkakhoz 2013.08.14. 05:29:17

      @röf: Orban miert nincs az elso helyen?? JA MOST JUTOTT ESZEMBE PAPIRON NINCSTELEN ES ADOSSAGAI VANNAK!!!!!!!!!!
      JO STROMANNAK LENNI ES KEZELNI ORBAN HATALMAS LOPASSAL SZERZETT VAGYONAT KI TUDJA MEG A VEGEN MAS FOGJA ELVEZNI AZ EZER MILLIARDJAIT!!!!!
      simicska egy senkihazi stromann szinten mint meszaros lorincz futes szerelobol polgarmesterke, vagy a jogasz nyergeske aki szinten stromann vitezy is az torocskei is es kehetne sorolni a sok elvtelen gazembert aki ORBAN PENZET VAGYONAT CEG BIRODALMAT KEZELI!! UGYE AZT SENKI NEM GONDOLJA KOMOLYAN , HOGY SIMLICSKA IRANYITJA A KEZELHETETLEN MEGALOMAN ELMEBETEG ORBANT?
      süti beállítások módosítása