morgás joga 6.jpgMatolcsy úgy gondolja, a magyaroknak szüksége lenne a pozitív gondolkodásra nevelésre - mert igaz, a siker ránk férne (mert ugye kire nem?), de kéne szerencse is. De nagyon. Viszont neki erre is van megoldása: "növelhetjük a szerencse esélyét, ha bizonyos jellemvonásokat erősítünk magunkban, közösségeinkben, a nemzet egészében". (forrás: fn.hir24.hu)

"A szerencse fából vaskarika. Nesze minden, fogd meg jól. Kizárt lehetőségek teljesülése. Ha valaki minden valószínűtlen kedvező fordulatra logikai bizonyossággal számíthat, az a szerencsés ember. Egyáltalán: aki számíthat. Mert ha a balszerencsés ember azt mondja, hogy kétszer kettő az négy, mire odanéz, látja, hogy kétszer hárommal volt dolga, és időközben az is hat lett." (Rejtő Jenő)

Érdekes módon a tudás, a kemény munka és a szakértelem nem szerepel, mint jellemvonás Matolcsy felsorolásában, viszont Rejtő Jenővel balszerencse tekintetében egyet tudunk érteni. Mert mire időnként odanézünk, már tényleg nem kettő a kettő.

Mert mivel is teszünk jót a szerencsénknek miniszterünk szerint? Ha minden találkozásra úgy tekintünk, mint lehetőségre, amit most meg kell ragadni, mert nem könnyen tér vissza, ha elszalasztjuk. Szerinte 2013-ban a magyar vállalkozók ritka jó új lehetőségekkel találkoznak majd:

  • új vállalkozási formákkal 
  • új hitelforrásokkal,
  • új uniós pályázatokkal,
  • megújult adórendszerrel,
  • javuló üzleti környezettel.

Vajon Matolcsy olyanokra gondolt, mint például a kiva, amelyet alig 10 ezer vállalkozás választott, a megcélzott réteg töredéke? Vagy köze lehet a szerencséhez meg az elszalasztáshoz annak, hogy a vállalkozásoknak lassan fogalma sem lesz, milyen szabályozás vonatkozik épp rájuk, azt milyen salátatörvény mikor és hogyan módosította, a könyvelők pedig semmi okos tanáccsal nem tudnak szolgálni, mert ők sem értik világosan, most mi is van, az adóhivatal meg egyéb, büntetéssel foglalkozó hatóságok viszont könyörtelenül számonkérhetik a vonatkozó jogszabályok betartását?

Vajon szerencse-e, ha van új hitelforrás, de a belső piac zsugorodik, ha ugyan egyre több a szabad munkaerő, de nincs igény a foglalkoztatásukra? Esetleg lehetőségnek tűnő valami van, de nincs rá likvid pénz meg hitelhez  elfogadható fedezet sem? Vagy szerencsének látszó jó alkalom van, befektetni való pénz is, aztán kiderül, az egész mehet a levesbe egy új törvénymódosítás miatt? Vajon kormányzati füles (jóbarát) nélkül a szerencse mikor fordulhat át balszerencsébe?

Igen, lehet, hogy a vállalkozások majd a falba verik a fejüket, miért mulasztották el például a kivát vagy a katát, de vajon saját balszerencséjüket okolhatják, vagy azt, hogy a parlament még decemberben is módosította a feltételeket, miközben csak egy pár hét (benne a karácsonyi ünnepekkel meg az új évvel) volt arra, hogy megértsék, miért is jó nekik az új adórendszer, vagy arra, hogy kiszámolják, mennyibe kerül az átállás, milyen megbízásokról maradhatnak le miatta, mennyi új ügyfelet szerezhetnek a segítségével, illetve a megváltozott szemlélet miatt hogyan alakul majd a likviditásuk, létszámgazdálkodásuk?

Egyelőre a javuló üzleti környezet reménye sem az, ami optimizmussal tölthetné el a vállalkozásokat, hiszen a forint hektikussága, a spekulánsok által várt 300-315 forintos árfolyam sem mindenkinek szerencse és a tranzakciós adó miatti plusz költség sem ok az igazi pozitív érzésre. Igaz, vannak, akik már úgy érzik, vége a válságnak, és ezt óriásplakátokon a többiek tudomására is hozzák:

a válságnak vége.jpg

"A külső és belső gazdasági környezet tovább romlik, a vállalkozók emelkedő kockázatokkal néznek szembe. Csökken az export húzóereje a német gazdaság lassulása miatt, az emelkedő adóterheknek köszönhetően tovább csökken a belső fogyasztás. A vállalatok tartalékai kifogytak, banki finanszírozás továbbra sincs, a beruházások volumene a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika miatt változatlanul rendkívül alacsony szinten marad. A forint még mindig instabil, az euró árfolyam várhatóan tovább romlik, ami az államadósság törlesztését drágítja, ez pedig újabb megszorításokat eredményezhet. A negatív spirálból nehéz kiszabadulni" (Varga Gábor)

Matolcsy György szerint a legfontosabb, hogy szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal (vajon fizetős tréningek is lesznek a kamaráknál, kötelező részvétellel?), hiszen csak optimistán pártol hozzánk a szerencse, mert elkerüli a rosszkedvűt, a búslakodót. 

Igen, ebben van valami, de sokan joggal kérdezhetik, hogyan legyenek optimisták ilyen környezetben? Milyen kormányzati intézkedés van, ami ténylegesen előre viszi a (kis)vállalkozásokat? És ezek vajon ellensúlyozzák azokat, amelyek inkább csak pesszimizmusra adnak okot? Az év eleji plusz kiadások, mint például a kötelező cégbírósági bejelentések ügyvédi költsége? A megemelkedő minimálbér plusz terhei? A pénztárgépek bekötésének százezres nagyságrendű költsége? A majdani dohánykoncesszió okozta forgalomkiesések? Az e-útdíj miatt várhatóan drasztikusan növekvő szállítási költségek? A hullámvasutas forint árfolyam?

Vagy amikor már a vállalkozó végzett a vállalkozás generálta munkamennyiséggel és jönnek a szülői értekezleten nyakába zúduló, államosításból fakadó, optimizmusra nem hajlamosító problémák ("kedves szülők, nem lesz rajz meg énekoktatás, mert a nyugdíjaskorú tanár elküldésével még a státuszt is megszüntetteti a kormány"), a hirtelen, derült égből villámcsapásként előkerült és rendszeresített, de gyermekei érdekében bárhonnan előkerítendő tandíj? Esetleg amikor a háziorvos tanácstalanul böngészi a táblázatot, hova is kellene beutalnia szakvizsgálatra, mert újra lettek rajzolva a vonáskörzetek? Vagy amikor megtudja, egy egyszerű szakrendelésre is három hónap a bejutási idő? Esetleg akkor, amikor hazafelé az út széli táblákból tudatosul benne, már most kétszerese a krumpli ára annak, amennyi ősszel volt?

Matolcsy szerint meglepő fordulatok érik azt, aki átáll az optimisták oldalára, hirtelen kezdenek jobban menni a dolgai, szerencsésebb lesz, mint előtte. Kérdés, vajon a vállalkozások milyen meglepő fordulatokat tapasztaltak az elmúlt hónapokban (nyerőgépek egy nap alatt eltüntetése még a föld színéről is? extra adók? tranzakciós adó ad hoc növelése?), és ezek alapján milyen meghökkentő fordulatokra számíthatnak a jövőben. Lehet, hogy pesszimizmusuk csak a túlélésük elengedhetetlen feltétele?

A szerencse az a remény, hogy valamilyen befolyásolhatatlan véletlen majd átsegíti a embert a nehézségeken. A szerencsére számítani nem más, mint lemondani a kontrollról. (Lafayette Ron Hubbard)

Valószínűleg a vállalkozások többsége nem szerencsére vágyik, hanem nyugodt, kiszámítható gazdasági környezetre meg arra, hogy végre hagyják békén és ne találjanak ki neki havonta új szabályokat és ne fárasszák fehérítőbbnél fehérítőbb, drágább meg még drágább ötletekkel. Mert ilyen körülmények között normális üzleti tervet készíteni, de még csak akár egy két-három hónapos likviditási tervet összeállítani is emberfeletti munka. És az optimizmusukhoz az is támasz lenne, ha nem olvasnák nap mint nap a hírekben, milyen szubjektív elbírálású pályázatra jelentkezhetnek sok pénzért, kevés eséllyel és jogorvoslat nélkül, valamint szívesen lemondanának arról is, hogy saját maguk szerencse-kovácsaként csúszókkal segítség elő megrendeléseiket, aktívan beszállva a "happy" korrupció magyar körforgásába.

"Van egy erkölcsi alapelve: nem vállal munkát ott, ahol nem kell visszafizetnie. Ez a biztosíték arra, hogy őt is, legalább részben, kifizetik. Még hogy nincs bizalom a gazdaságban? Csak meg kell fizetni." (Jávor István)

És végül, de nem utolsó sorban, mire alapozza Matolcsy azt, hogy a szerencsénkben kell bízni? Miért nem az általunk megváltozott kormány jobbító intézkedéseiben? Vagy azokban már ő sem bízik, mint gazdaságpolitikát meghatározó személyiség? És akkor mi miben bízhatunk? Lehet, hogy inkább lottóznunk kellene?

Aztán ha minden kötél szakad, még mindig szerezhetünk be pozitív gondolatokat alternatív úton is:

Orbán Viktor pálinka.jpg

forrás: facebook

 

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr995040742

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szárnyakat adtunk vágyainknak 2013.01.25. 09:36:00

Ha családi ház, akkor ugye udvar. Ha udvar, akkor már kert is. Ha meg kert, akkor állatok is. Haszonállatok. Na, ez a mi alapkoncepciónk, és most előrébb léptünk az ügy érdekében. A ház ugyebár, már megvan. Szegénykém, mostanában inkább hasonlít egy é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gnme 2013.01.24. 17:47:59

nekem a legjobban ez tetszett:

Szerinte 2013-ban a magyar vállalkozók ritka jó új lehetőségekkel találkoznak majd:

új vállalkozási formákkal
új hitelforrásokkal,
új uniós pályázatokkal,
megújult adórendszerrel,
javuló üzleti környezettel.

Elég szomorú, hogy matolcsynak ilyen címeres ökör szövegíró fogdmegjei vannak.

Néha kíváncsi lennék az ő gondolataira is.

fefe79 2013.01.24. 17:48:15

Miről beszélünk? Tegnap részt vettem a magyar kultúra napjának alkalmából rendezett programsorozaton. Csupa fideszes tartotta. Még az alkotmányt is kitették a vitrin alá (no comment, mindez a fent említett kontextusban). És miről szólt a megnyitó, a tárlat? Trianonról, meg arról, hogy próbáljunk meg azért egy kicsit bizakodni. Az egész üzenete az volt? hát igen, szar magyarnak lenni, de azért legyünk büszkék rá. Talán nem így kéne az egész nemzeti témához hozzáállni, ezzel az önsajnáltató, búval baszott attitűddel (és most nem arról írtam, hogy szemétség volt-e Trianon).

dean23 2013.01.24. 17:54:56

"Matolcsy úgy gondolja, a magyaroknak szüksége lenne a pozitív gondolkodásra nevelésre..."
Majd ha államilag támogatott lesz a kokain! Egy levegővétellel a szintjére kerülök...

nandras01 2013.01.24. 17:58:12

mennyire jókat tudnék röhögni az ilyen matolcsy féle futóbolondokon, ha ez a matolcsy féle futóbolond éppen nem az ország gazdasági főizéje lenne.
rosszkor születtem rossz helyre...

s 2013.01.24. 18:03:37

Van egy kísérlet, az észleléssel és ítélkezéssel kapcsolatos. Embereknek ellenfényben járó emberi alakot mutatnak. El kell dönteniük, hogy közeledik, vagy távolodik. (Egyébként a valóságban egy helyben billeg.) Az esetek túlnyomó többségében az alakot közeledőnek ítélik. Ez evolúciós dolog. A pesszimizmus evolúciós dolog, a túlélés esélyének növelésére alakult ki. Arról most nem beszélnék, hogy ennek mekkora kurva nagy hasznát látjuk jelenleg, egy matolcsyval megfejelve. Ne bízzatok senkiben, ebben a seggfejben meg aztán különösen ne. A pénzre vigyázzatok, mert a baromarcú el akarja szedni.

skaven 2013.01.24. 18:12:58

a tudas alapu tarsadalombol eljutottunk a szerencse alapu tarsadalomig.
jolvan, a fejlodes az fejlodes, ki vagyok en hogy ellent mondjak egy ilyen nagyszeru embernek, az isten aldja meg ezerszeresen!

Muzsikok közt 2013.01.24. 18:13:58

"növelhetjük a szerencse esélyét, ha bizonyos jellemvonásokat erősítünk magunkban, közösségeinkben, a nemzet egészében"

- Tehát 1 egész mondatot sikerült Matolcsytól idézni (hogy előtte utána másról is beszélt-e az nem derült ki)

- Egyébként ebben a mondatban igazság vagyon

POSZTER

'Igen, ebben van valami, de sokan joggal kérdezhetik, hogyan legyenek optimisták ilyen környezetben?' - sokan? Sokan soha nem lesznek sikeresek, a sikeresek kevesen vannak, nem sokan. Ők azok akik cselekednek amikor te ostoba kérdéseken töprengsz.

2013.01.24. 18:25:17

Amikor egy gazdasági miniszter azt mondja, hogy "bízz a szerencsében", na akkor biztos nagy a baj.
Vagy az is lehet, hogy Matolcsy szimplán hülye (vagy ennyire szeret lottózni).

kronosz6 2013.01.24. 18:30:20

Valóban nem könnyű optimistának lenni a magyar hazában, amikor a médiumok világát még mindig a liberális bagázs uralja. Akit 2 éve kiszorítottak a nyilvánosságból. Úgy látszik nem eléggé.

Az ország helyzetéről naponta hazudnak és csúsztatnak. Van olyan, hogy egy cikk címébe a kormányra rossz fényt vető dolgokat írnak, s ha beleolvasunk a cikkbe kiderül, hogy nem is Magyarországról van szó benne.

A liberálisoknak köszönhetjük a kereskedelmi TV-ket és rádiókat, amelyekből egész nap fröcsög az erkölcsromboló mocskos, izléstelen szöveg. A hírekbe, hiradókba csak rossz dolgokat (gyilkolás, baleset, robbanás stb. szerkesztenek. Még arra is figyelnek, hogy az eseméányek helyszínén a legprimitivebb, legelesettebb helybélieket szólaltassák meg, hogy úgy látszon, ez egy buta ország. Ami persze nem igaz. De talán már látszuik a fény az alagút végén. Arra gondolok, hogy egyre több ember kezd rájönni arra, hogy kik a liberálisok és mi a céljuk. Lesznek itt még dolgok! Nem is sokára!

wip 2013.01.24. 18:33:14

Nekünk csak a pozitív gondolkodást kéne megtanulni, ha nem ilyen elb...-ott qrmányunk lenne, de matolcsynak nagyon sok mindent kéne pótolni, hogy egy normális "ember" legyen!

nemi gaz 2013.01.24. 18:37:33

Nem is lehetnék más, mint optimista és pozitívan gondolkodó és pont a kormány miatt, csak nem úgy, ahogy te gondolod Matolcsykám.
Hanem így: szar az élet (és kibaszott szar a magyar kormány), de azért a sok baromság miatt még nem vagdosom fel az ereimet, hanem csak azért is jól érzem magam.
De ez nem nektek köszönhető.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.01.24. 18:37:53

@kronosz6: Kit erdekel, mi van a TV-ben? A sok buta prolinak ez kell, a kereskedelmi tv csaj ak az igenyeket elegiti ki. Nem az a szomoru, hogy vannak kereskedelmi TV-k (en peldaul nem nagyon veszek tudomast roluk) hanen hogy a nepnek ez kell.

Egyebkent Atolcsy egy cimeres balfasz, de kivetelesen teljesen igaza van: a fasz kivan, hogy mindenhol csak a panasz meg a siralom megy, igy aztan tenyleg nem fogunk elorebb jutni.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.01.24. 18:38:21

@kronosz6: A királyi tévé-rádió meg a jobboldali-konzervatív írott meg elektronikus sajtó sem elégíti ki az igényeidet? pedig van választék bőven, nem muszáj a kereskedelmi tévé híradója előtt szenvedned minden este ...

nemi gaz 2013.01.24. 18:44:02

@kronosz6:

Figyu, a kereszténység alapelvei a szabadság és egyenlőség (+ szeretet és megbocsátás).
A liberalizmus alapelve a szabadság és egyenlőség.

Amikor keresztényként mondom ezeket, akkor jó embernek tartanak az ilyen elvakult jobboldaliak.
Amikor liberálisként mondom ugyanazt, akkor csak köcsög liberális vagyok.

Akkor most jó keresztény vagyok vagy rossz liberális?

kpityu2 2013.01.24. 18:46:13

Megpróbáltam pozitívan gondolkodni, de amint megláttam az Index címlapot, depresszióba estem. Ismét.

lehunyjaketszemet 2013.01.24. 18:54:12

@kronosz6: te egy igaz kommunista vagy, Acél elvtárs büszke lenne rád, te meg mosolyogva borulnál az ölébe... ugye elvtárs?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2013.01.24. 19:06:57

Ha én is miniszteri fizetést kapnék azért, hogy zéró felelősséggel terjesszem az ostobaságokat, kurvára optimista tudnék lenni! :)

mohaa 2013.01.24. 19:08:30

@kronosz6: mikor lesz már az a nemsokára? annyira várom már. csak nehogy ti legyetek kevesebben...

Muzsikok közt 2013.01.24. 19:13:59

@morgás joga mindenkit megillet:

A dakota bölcsek meg úgy fogalmazták meg eztet, hogy amelyik birka béget az nem tud legelni.

További jó bégetést!

Fullánkos Algol 2013.01.24. 19:16:16

Fölösleges olyanoknak érvelni akiknek az értelem elnyomása és az állati színvonalra való visszaszorítása a célja. Ez a nép csak az erőszak nyelvén ért, ezért is ilyen a vezető rétege. Le kell őket kötözni még a logikázás előtt.

tarackos 2013.01.24. 19:27:56

Már megint ez a libsi károgás! Brrrrrrr, még megfázok a feritélben...;)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.01.24. 19:37:23

@Zuckerbrot: ezt viszont egy igazi bölcs mondta ...
"Elszámolni jöttünk önökhöz, elszámolni a ránk bízottakkal. Ma nyugodtan vethetünk számot, és mondhatjuk egymásnak, örüljetek, mert megtaláltuk elveszett juhainkat" (Orbán Viktor)

úgyhogy te is birka, én is birka, ez nem képezheti vita alapját ... Ha pedig nem tetszik a státusz, lehet panaszkodni a megfelelő fórumon

morgasjoga.blog.hu/2012/09/29/orban_viktor_birkakat_szamol

Mária 2013.01.24. 19:43:08

Matolcsy nyilván idióta Bagolyváras sikerkönyveket olvas, ilyeneket, mint ez itt:

Napoleon Hill: A siker titka: Pozitív lelki beállítottság.

Muzsikok közt 2013.01.24. 19:52:31

@Mária: Az neked sem ártana, ha írás helyett olvasnál is, Maris!

Mr. Waszabi 2013.01.24. 19:58:12

Vannak filmvígjátékok, geg-fordulatok, amelyek élvezetesek, de átlag játékidejük másfél óra. Azért ennyi, mert utána már unalmassá válnak, nem tudnak az emberek többet röhögni rajta őszintén, szívből jövően. Mintegy 80 évnyi filmes tapasztalat gyümölcse ez a konezkvencia. Amit a filmesek le is vontak, a saját érdekükben.
Matolcsy viszont már rég túllépte ezt az időkeretet, és már nagyon unalmas. Nem tanult filmművészetet a jelek szerint, vagyis többek között ezt sem tanulta.
Volt pár tehetséges komikus, aki képes volt sorozatosan előidézni természetes vidámságot az emberekben, mint pl. Stan és Pan, Chaplin, Woody Allen, vagy Rowan Atkinson, vagy Chevy Chase, de még ők sem unhatatlanok. Azonban az Orbán kormány tagjai közt láthatóan nincsenek ilyen tehetségek, akármennyire is igyekeznek annak látszani, sajnos a tehetséget az erőlködés nem képes pótolni. Ezért nem kéne erőltetni inkább.

Pan Modry 2013.01.24. 20:12:35

@kronosz6:
Gondolom te visszasirod a kokemeny bolsevizmust, ne aggodj, orban eppen azt epiti neked!

Netuddki. 2013.01.24. 20:17:24

Kicsi a doboz a pálinkásüvegeknek. Hova lesz téve az a pálinka amelyiken a vitya rabruhában lesz rajta? Mintegy bemutatva a tipikus megélhetési politikus mint termék életciklusát.

Igen elvársak, ennek a megélhetési politikusnak köszönhetjük a matolcsit. Soha ne feledjétek!

gyben 2013.01.24. 20:17:36

Ameddig ilyen matolcsy-féle sanda szemű tetvek -akik jóelőre megszavazzák saját javadalmazásuk- mondják meg, hogy miként kéne élnem és gondolkodnom, addig nem pozitív gondolkodásra, hanem igen nagy önuralomra, s nem kisebb tűrőképességre van szükség. Mindkettő fogytán.

Netuddki. 2013.01.24. 20:20:26

@kronosz6: Most mi a tökömet panaszkodsz kisfácán B+? Tiltsátok be a libsibolsizsigó kereskedelmi médiákat! megvan hozzá a 2/3-otok is meg az "eszetek" is...

Mária 2013.01.24. 20:36:03

@Zuckerbrot:

Nézzedmá, a suttyó :DDD

drolt 2013.01.24. 20:49:50

Szerencse, pesszimizmus, éleslátás, realitás és Matolcsy mondatai értelmének, fogalmának magyarázatai nem igazán érdekelnek, de szerintem ebben a blogban nem is ez a lényeg: hanem a helyzet elemzés. És az tökéletes (majdnem). Mert ma minden úgy sz*r ahogy van kis hazánkban(a legrosszabb a reménytelenség), de az hogy én így látom (élem meg a mindennapokat)a dolgokat még nem azt jelenti, hogy mindig sírni kell...Változtatni, azt kell. És optimista vagyok ebben. És kell hozzá szerencse is....

l_andras 2013.01.24. 21:25:39

@drolt: ....meg gyomor, mert a mutyik/kiskapuk/féldisznók hazájában gyomor kell ahhoz amit a sikerért meg kell tenned. Meg jó vastag bőr a pofán.

s 2013.01.24. 21:30:48

Bármennyire optimista is a matolcsy gyerek, abban a kurva nagy szerencsében azért mégsem bízhat, hogy nem a lámpavason fog szétrohadni, miközben egy holló megfullad a félrenyelt, kancsal üvegszemétől. Mert ekkora kibaszott nagy mázli a világon eddig még nem volt, és most úgy néz ki, nem is nagyon lesz.

kela-bá 2013.01.24. 23:06:17

Nagyon jók a bejegyzések. Ez tanácsolható a Matolcsy úrnak, is :www.logoszvilag.hu
Jó éjt !

@s: @l_andras: @drolt:@Mária: @Pan Modry: @Mr. Waszabi:

stim 2013.01.24. 23:36:32

A szerencse felkészültség és lehetőség kérdése. Hiába felkészült valaki ha nincs lehetősége és hiába van lehetősége ha nem felkészült.

Persze nem mindegy, hogy csak hiszi, hogy nincs lehetősége vagy valóban nincs illetve azt hiszi, hogy felkészült de valójában nem az. Ezért a pozitív hozzállás valóban nagyon fontos de még fontosabb a valóság helyes érzékelése.

Álmodozni, kitalálni dolgokat azok tudnak akiknek van képzelőerejük, megvalóstani azok tudnak akiknek van küzdőszellemük és realitásérzékük is. Reálisan tudni kell felmérni, hogy adottak-e a körülmények a sikeres küzdelemhez? Nem elég hinni benne, a feltételeknek is kedvezőnek kell lennie.

Az állam feladata, hogy a jó képzelőerővel rendelkező emberek ötleteiket, elképzeléseiket könnyedén tudják megvalósítani. Ugyanis a befutott, működő, működtethető ötletekből lesz bevétel és adó. Ennek alapfeltétele a vállalkozóbarát, bizalmat ébresztő, kiszámítható jogi és adózási környezet, minimális papírmunkával mert a vállalkozó az ötletével akar foglalkozni nem a papírmunkával. Amíg ez nincs addig objektív akadályok nehezítik a szubjektív pozitív hozzáállást.

Álmodozni bárki tud akinek van képzelőereje, az nem ütközik objektív akadályokba addig amíg meg nem próbálja valósítani. De ha a cégalapítás és fenntartás nagyon drága akkor az erők szétforgácsolódnak. Egy ötlet kedvezőtlen körülmények között könyebben fut zátonyra.

Az viszont tény, hoy mindenki csak annyit tud megvalósítani maximum amennyit el tud képzelni. Annál többet sose. Aki csak rosszra számít nagy eséllyel mindig azt kapja amit vár. Kudarcot. Hozzáköti a kreatív energiáit egy negatív gondolathoz és megvalósítja vele azt. Azt valósítod meg amin gondolkozol. Amin nem gondolkozik az ember azt nem is tudja megvalósítani. Ezért fontos, hogy milyen közéleti témák vannak a köztudatban.

A világ objektív akadályai objektívak így az olyan amilyen de van amikor a lelkesedés, a kitartás, a küzdőszellem hagy alább; ilyenkor valóban jól jön ha az ember emlékezteti magát, hogy pozitívan kell gondolkozni.

Vannak akik úgy tartják a lelkesedésnél tízszer erősebb az akaraterő aminél tízszer erőseb a hit. Amiben hisz az ember azzal azonosul és magától értetődő számára, hogy azt kell csinálni. Ez az amikor valaki megtalálja önmagát, az életcélját. A buddhisták erre mondják azt, hogy az Úton jár. Azt teszi amit érzi, hogy tennie kell. Nincs benne ellenállás azzal kapcsolatban amit éppen csinál ezért elégedett. Elfogadja a világot olyannak amilyen és nem lázad, dühöng, tiltakozik ellene ha nem tudja megváltoztatni. Azt teszi amit meg tud tenni és nem akarja azt tenni amit nem tud megtenni.

Aki a valóságot olyanak látja amilyen, nem lát más akadályt maga előtt csak azt ami ott is van.

Szerintem a képzelőerő kétélű fegyver. Ahogy egy kreatív ember létre tud hozni pozitív hozzáállással, kellő képességek birtokában nagyszerű dolgokat a gondolataival ugyanúgy saját maga elé nem létező akadályokat is kivetíthet. Ezért kreatív embereknél úgy gondolom különösen fontos, hogy szoktassák magukat pozitív gondolkodásra. És a valóság helyes érzékelésre.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.01.25. 04:18:55

Az L. Ron Hubbard idézet kihagyható lett volna.

Steve123 2013.01.25. 07:52:52

Érdekes bejegyzés. Az államadóssággal és adózással kapcsolatban ez is megragadott.
kerdezzbatran.blog.hu/2013/01/24/duja_552

hot-spot (törölt) 2013.01.25. 07:59:50

Tehát a pórnép már csak jószerencsében bízhat.
Klassz!

nincs1itt 2013.01.25. 08:40:33

Amat victoria curam: A felkészülteké a győzelem.
Szóval Zrínyi Miklós szerint: "Sors bona nihil aliud": Jó szerencse, semmi más.
Matolcsynak is ajánlom az elsőt. Mert Zrínyihez azért nem mérném, de Thury Györgyhöz sem!
Ennek a takarék-láng elmének nem kellen több "Siker-kalauzt" olvasnia, inkább Milton Friedman és Stieglitz munkásságát ajánlom.

sas70 2013.01.25. 08:55:37

Matelcsinek inkább a közgazdasági alapismeretek könyveket kellene bújnia, mert nagyon szarul áll az ilyen ismeretek terén. Ha a közgázon valaki olyan hülyeségeket mond, amiket ez az okostojás csinál, akkor úgy rúgják ki a vizsgáról, hogy a lába nem éri a földet! Azt gyanítom, hogy anno ő csak vastag szerencsével végezte el az egyetemet!

Pékszakállú Henceg 2013.01.25. 09:00:24

Matolcsynak, és a többi agymosott fidesz zombinak küldenék egy szép dalt a korai Tankcsapdától, hallgassátok figyelmesen!

www.youtube.com/watch?v=aTwUYFUf5Tw

2013.01.25. 09:06:57

@Zuckerbrot: Bizony igazad van! Matolcsy egy pozitív zseni.
Hisz megvan a megoldás! Minden magyar várárol egy Eurolotto szelvényt, és szétnyerjük magunkat! Hisz nem kell más, mint a közösség pozitív gondolkodása, a gyors cselekvés, és tuti a siker!

Parajpuding 2013.01.25. 09:10:09

Kuszaszemű idiótát meg a nemzet érdekeit szem előtt tartó tisztességes, hozzáértő és értelmes munkára kellene nevelni.
Sajnos az elmebeteg kondavezér csak a magához hasonló idiótákkal találja meg a hangot. Eltolcsira 100 forint se szabadna bízni.

Pékszakállú Henceg 2013.01.25. 09:20:12

Mondjuk, ha csukott szemmel járnék az országban, nem látnám, hogy a szegény egyre szegényebb, a gazdag egyre gazdagabb lesz, és eközben minden hónapban kapnék a számlámra havi másfél millió forintot úgy, hogy közben nem lenne más dolgom ezért a pénzért, mint hogy hülyének nézzek egy egész országot, én is jól érezném magam.

Revolutionist 2013.02.16. 01:59:26

Tekintve hogy az értelmes emberek nagy része elhagyta az országot, a lakosság 90% olyan mentális állapotban van, hogy mindezt benyeli, mint kacsa a nokedlit... mondhatni IDE JÓ LESZ...
Hajrá Abszurdisztán hajrá Orbánfasisztán!

ps:
A mielőbbi távozás, a még ittmaradt, jobb sorsra érdemes 80 iq felettieknek, erősen megfontolandó:

sorkoz.blog.hu/2013/02/13/365_ok_hogy_elkezdj_csomagolni#comment-form
süti beállítások módosítása