véleménynyilvánítási szabadság6 (1).png"A kormányszóvivő szerint az élet- és vagyonvédelem tekintetében százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők a közutakon a hó fogságában rekedt emberekkel kapcsolatban." (kormany.hu)

Örüljünk, hogy a kormány megveregette a saját és beosztottai vállát - szép dolog az elismerés, főleg nagy nyilvánosság előtt. Akkor mi a bajunk, mi az, ami nem tetszik?

Ebből a kormányszóvivői nyilatkozatból megtudtuk:

1. A kormány lerázza magáról az összes felelősséget és még nyomokban sem kíván vizsgálatot tartani. Mert ami 100%-os, az úgy tökéletes, ahogy van, a 110%-ra törekvés már sztahanovizmus lenne, az pedig kommunista csökevény. Más kérdés, létezett-e valaha szervezet, ami működése 100%-os, valószínűleg nem, kivéve a magyar unorthodox valóságot.

2. A kormány tagjai alternatív emlékezettel rendelkeznek, lásd például Pintér 20 és fél órát tévedett a katasztrófahelyzettel c. Index-cikket. De ha 100%-os a teljesítmény, ezzel sem kell foglalkozni, hiszen a tökéletest nem kell vizsgálni. A kormányszóvivő a kijelentésével legitimizálta az alternatív valóságot.  

Kérdés, például az interneten megjelent híreket utólag összhangba kell-e hozni majd az alternatív valósággal és az erre vonatkozó törvényt mikor fogadja el a parlament. Az sem tiszta még, elegendő lesz-e a törvényesített emlékeknek nem megfelelő híreket, videofelvételeket törölni, vagy ki kell őket cserélni immáron a jogszabálynak megfelelő tartalmúra. Azokról a részletes, kronologikus elemzésekről már ne is beszéljünk, amelyeket a különböző hírportálok készítettek a témában.

Az alternatív emlékezet általános kötelezővé tételét még meghosszabbíthatja olyan, mint az ombudsman által elrendelt vizsgálat, de a lényegen változtatni nem tud, bármilyen megállapításra is jut.

"Átfogó vizsgálatot indít Szabó Máté ombudsman a hóhelyzet kezeléséről - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn.

Az ombudsman azt vizsgálja, hogy a hatóságok és a közszolgáltatók az elmúlt napok hóhelyzetében miként látták el feladataikat. Ennek érdekében az alapvető jogok biztosa felkéri azokat, akik úgy érzékelték, hogy a hatóságok tevékenysége vagy mulasztása következtében sérültek alkotmányos jogaik, e-mailben, levélben, vagy személyesen forduljanak az ombudsman hivatalához – olvasható a közleményben." (index.hu)

3. Nemcsak a médiát, hanem az emberek szubjektív emlékezetét is újra fel kell építeni. Ez vonatkozik azokra is, akik a csütörtök-péntek-szombatot képesek voltak hírolvasással-tévé nézéssel tölteni idejüket (többek között a Facebook-on), azokra meg pláne, akik így vagy úgy odakint töltötték az idejüket és igénybe vették a kormány 100%-os színvonalú katasztrófavédelmi szolgáltatását.

"Ákos Sopronban tanul, csütörtökön már értesültek arról, hogy gondok vannak Zalában az M7-esen, ezért gondosan utánanéztek az Útinform honlapján, hogy mi a helyzet az M1-esen. Miután megnyugodva látták, hogy ott nincs vészhelyzet, elindultak Budapestre. Ebből egynapos kaland lett, az első éjszakán még bátran járatták a motort, másnap, amikor már csak 6 liter benzinjük maradt, már ők is a bábolnai kútnál tankoltak az ablakmosójuk palackjába. Péntek reggel találkoztak ugyan egy tűzoltóval, de az csak a kocsikat számolta, és semmiről nem tudott tájékoztatást adni. Zsolték nem voltak ennyire szerencsések: péntek délután ugyan láttak egy harckocsit, de annak személyzete úgy nézett végig az autósoson, mintha kirakatot bámulna, majd este nyolckor kopogott be hozzájuk az első hivatalos személy, egy TEK-es, akitől almalét kértek. Addig azonban hozzánk senki nem jött oda és semmit nem mondtak – szögezi le Zsolt." (hvg.hu)

4. A kormányszóvivő nyilatkozatával arra is felkészíti az állampolgárokat, bárhova indulnak, az a saját felelősségük. Igaz, az adófizetők ugyan eltartják a katasztrófavédőket az összes tervükkel meg mindenükkel, de a szervezet meg a kormány 100%-os tevékenységével ennyire futja. Ez van, ezt kell szeretni, akinek nem tetszik, mehet, aztán segítheti adójából más ország más katasztrófavédelmét, hátha azzal jobban meg lesz majd elégedve.

A polgárok meg előbb vagy utóbb rájönnek és megszokják, ők a hibásak, mivel ők tájékoztatva vannak (na jó, egy kicsit késve meg visszadatálva, de ez csak egy lényegtelen momentum), plusz legyen mindenki felnőtt és egye meg, amit főzött, és senki se számítson állam atyuskára, mert ez is csak egy kommunista csökevény. Ha pedig ezt tudatosítják magukban, hogy adófizetésükért cserébe ennyi jár (hiszen ez a 100%), akkor nem lesz szükség legközelebb már olyanra, mint alternatív emlékezet gyártása.

Ha mindezzel végzett a kormány, még mindig ott a nagy kérdés, mi lesz legközelebb? Ha ez így most 100% és nem kell javítani, felelőst keresni, minden tökéletes, akkor ugyanez lesz majd a következő rendkívüli időjárásnál vagy árvíznél? Ez a csúcsszínvonal, ez a kormány erre képes a választópolgáraiért?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr455143572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.18. 19:46:08

Az Ákosos-Zsoltos idézeti utáni linkhez is az idézet szövegét vágtad be véletlenül.

banyanya007 2013.03.18. 21:31:21

Az alternatív emlékezet forrása az alternatív valóság lehet. A katasztrófavédelem magas beosztású dolgozója egyenes beszédében kijelentette, hogy (azt hiszem ma) a SZOVJET kollégákkal egyeztetett Sárospatakon. Ha ez sikerült - és miért vonnánk kétségbe?:) - akkor bármi sikerülhetett....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.18. 21:43:42

Volt itt már példa alternatív valóságra. Egyes emberek fejében most is alternatív világ, alternatív matematikai-fizikai-közgazdasági-erkölcsi alapelvek léteznek.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.03.18. 23:22:22

@banyanya007:
köszönöm, megnéztem és megtudtam (többek között)

1. az állampolgárok szabadosan élnek és ha bajba kerülnek, az államra hárítják a felelősséget
2. volt egy kis együttműködési zavar az osztrákokkal (hova lett a 100%-os teljesítmény? vagy neki nem szóltak?)
3. és tényleg Sárospatakon volt a szovjet kollégákkal egyeztetni ... (17:15 p.)
4. a hétvége nem volt tragikus, mert nem halt meg senki.

atv.hu/cikk/video-20130318_toth_ferenc

Le_Penseur 2013.03.19. 07:42:59

@morgás joga mindenkit megillet:
Az osztrákok pedig katasztrófa turistáskodni jöttek (11:38).
Tóth Ferenc fekete öves szócsavaró és magyarázkodó...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.19. 09:16:31

mi az a marhaság, hogy ember életben nem esett kár mikor a hírekben bemondták, hogy voltak akik megfagytak március 15-e körül???

Nem az autópályán, de Magyarországon, vagy az nem számít???

mi az a marhaság, hogy vagyoni kár nem keletkezett??
Úgy kezdődött az egész, hogy 14én 40 vagy 50 autó ütközött a pályán. Az nem vagyoni kár???

kvadrillio 2013.03.19. 09:26:05

kérdés: HA A MAGYAR KORMÁNYRA VÉSZHELYZETBEN NEM LEHET SZÁMÍTANI, HA A MAGYAR KORMÁNY CSAK ENNYIRE KÉPES, HA A MAGYAR KORMÁNY LEHAZUDJA AZ EGET IS AZ ÉGRŐL, SOKKAL JOBBANB,, MINT GYURCSÁNY BÁRMIKOR IS, AKKOR KELL-E NEKÜNK ILYEN KORMÁNY ?????????????????!

NEM ! NEM KELL !
MEGVAGYUNK NÉLKÜLÜK !!!!!!!!!!!!!!!

kzoltana 2013.03.19. 09:29:37

Még pofátlanabb!
Kósa szerint az MSZP-sek nem hólapátot, hanem mikrofont fogtak. Itt egy fotó arról, hogy Kósa mikrofonozik a nagy hóesés ideje alatt. Nem mém, tény.
www.facebook.com/photo.php?fbid=474710709262640&set=a.169810813085966.42416.169809083086139&type=1&theater

hopp ti 2013.03.19. 09:30:10

Az alternatív , felülről vezérelt emlékezet úgy is működik , folyamatosan törlik a netes fórumokról a katasztrófáról nyitott topikokat . Szánalmas erőlködés a valóság meghamisítására , mindez olyanoktól vezérelve , akik annak idején állítólag harcoltak ez ellen...

barna86 2013.03.19. 09:30:46

Még jó, hogy pont most olvasom újra Orwell 1984-ét...

blue angel 2013.03.19. 09:35:25

A 2-es pont Winston munkaja az emlekezetlyukaknal a miniszteriumban.

A 3-as pont a "duplagondol".

Ezt mar Orwell is megirta az 1984-ben..

Fejesrob 2013.03.19. 09:58:33

Nem értem ezt a hisztit.

Meghalt valaki? Nem. Mégis mi a lófaszt kellett volna csinálni? Lezárni csütörtök délután az autópályákat? Azt biztosan nem. Kitiltani csütörtök hajnalban a kamionforgalmat? Nyilván az osztrákokkal egyeztettek és úgy látták, hogy nem.

A torlódások ráadásul pillanatok alatt alakultak ki, több ponton egyszerre, erre jött rá a hófúvások okozta, gyorsan terjedő autópályákon kívüli torlódások. Mindez tetézve vezetékoszlopok kidőlésével az Északi országrészben.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.19. 10:09:16

Mivel a politikusok nem szólhatnak bele közvetlen módon az önálló autonóm állami szervek életébe, ha megteszik jogrend elleni támadást hajtanak végre... így a politikusoknak semmiféle felelőssége nem lehet az események alakulásában!

Én viszont vizsgálatot tartanék, milyen komcsi magyargyűlölő buzeránsok miatt ért ennyi embert veszélyhelyzet és leváltanám őket és közveszély okozása miatt sittre vágnám mind!

Sum Péter 2013.03.19. 10:11:17

Abban is elég szelektív az emlékezete a fideszeseknek, hogy 2006. augusztus 20-a után azt kellett hallgatni, hogy a kormány felelős a viharért. Most amikor felvetik a kormány felelősségét, akkor meg persze meg vannak sértődve. Én több forrásból is tájékozódom, megnézem több csatorna híradóját, olvasom a hírgyűjtőportálokon (hirklikk.hu, hírkereső) minden napi és hetilapot, de ekkora pofátlansággal még nem nagyon találkoztam.
Talán csak Vona Gáboréval, aki azon mérgelődött a Facebookon, hogy az MSZP most is csak a felelősségrevonást sürgeti, ahelyett, hogy segítene. Nem zavarta, hogy éppen aznap jelent meg a saját pártja hivatalos honlapján, hogy a párt felelősségrevonást követel az ügyben :)))

nem várt fordulat 2013.03.19. 10:27:41

@Fejesrob: ööö, pl. felkészülni a hófúvásra, és bicskénél, tatabányánál, tatánál, felküldeni a hókotrókat?

kívánok neked olyan kellemes hosszú órákat bizonytalanságban és tájékoztatás nélkül a fagyban, mint amilyeneket én is átéltem ott.

Mészáros Laci 2013.03.19. 10:28:23

hiánypótló poszt, tényleg, már vártam, hogy ki meri végre feketén fehéren megmondani az igazat.

a kétfarkú kutya párt lapos viccei fasorban sincsenek a hófúvás kapcsán született másfélezer leleplező poszthoz képest.

nem várt fordulat 2013.03.19. 10:28:51

@karacsi_maci: no és persze nem hazudozni utána, hogy 14 óra után lezárták a pályát, holott mi este 6:17 mentünk fel rá.

nnnnnnnn 2013.03.19. 10:30:22

@karacsi_maci: ja, majd 100 km-es hóviharban mikor a szél komplett villanyoszlopokat dönt ki, atom kamionforgalomban takarítsál havat úgy hogy 5 percen belül ne legyen megint fél méter hó az úton. idióta barom.

Netuddki. 2013.03.19. 10:35:36

"Más kérdés, létezett-e valaha szervezet, ami működése 100%-os"

"A diktátor" c. film? Igaz, a végén ott is csak 99,8%-ot kapott a szavazáson a diktátor...

koborvadász 2013.03.19. 10:42:08

@Fejesrob: Te a Marsról jöttél??
Európában mindenhol lezárják az autópályákat! A kamionokat megállítják!
PS keresztapa szerint ember emlékezet óta nem volt ilyen időjárás!
Lehet, hogy márciusban nem de amúgy ennél cudarabb hófúvás is volt!
Hogy egyeztettek volna a Sógorokkal!
Semmit nem tettek!
Csütörtök este-éjjel 300km-t autóztam az M6-on hókotró sehol! A szélben nem megy???
Érdekes az Osztrák kotróknak sikerült takarítaniuk!

Amúgy az ilyenkor bevethető szervezetek azért nem működnek mert jórészt papíron vannak csak elszámolva!
Tudod a 2/3 zsebbe megy!

Menj vissza a Marsra csak vigyed a KertiTörpeCigányt a bandájával együtt!

nem várt fordulat 2013.03.19. 10:42:52

@$$$=$$$: anyád az idióta barom, ugyanis én ott voltam, és simán kezelhető lett volna a helyzet. ezzel szemben a tökéletesen üres másik oldalt nem nyitották meg, nem volt se rendőr, se senki aki a hókotróknak utat csinált volna a leállósávban, hókotrót is csak este 11 után láttunk, amikor már teljesen beállt a sor.

I_Isti 2013.03.19. 10:43:05

Valaki magyarázza már el nekem, mezei pógárnak legyen szíves, hogy egy ekkora ország katasztrófavédelmének miért kell 7 darab tábornok, 3600 tiszt, 1900 darab zászlós...
és... miért elég 92(!) darab munkatárs?

www.katasztrofavedelem.hu/images/szervezet/rendszeresitett_beosztasok.jpg

Valse Triste 2013.03.19. 10:52:56

Ajánlom figyelmetekbe Tarjányi Péterrel folytatott beszélgetést:
atv.hu/cikk/video-20130318_tarjanyi_peter

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.19. 10:53:23

@$$$=$$$:

Nem lesz 5 percen belül fél méteres torlasz. Egy fél méter magas torlasz kialakulásához minimum 2-3 óra kell.

Tehát ha időben megy a sózás, és folyamatos a forgalom, nincs baj.

Ha megáll a forgalom, egyből zárni kell, hogy a megálló autók száma ne szaporodjon, és ne temesse be az álló kocsisort a hó.

bioLarzen 2013.03.19. 10:58:20

Sztetek az alternatív valóságban az alternatív Deutsch Tomika majd Orbánra is ráfogja, hogy bemutatott az országnak, mint anno Gyurcsányra?

static9.origos.hu/i/1303/20130315-orban-viktor-latogatast-tett-az3.jpg

bio

bioLarzen 2013.03.19. 11:00:43

@I_Isti: Igen, ez olyan, mint az az anekdotikus eset, amikor az átkosban valami magyar vállalat egyik termékét (valami napozóágyat, ha jól emlékszem) meghívták egy kiállításra, ha jól emlékszem, Mexikóba, és valami 40 tagú küldöttség "kísérte ki" a kiállítandó példányt, amiből kb. 38 fejes, illetve családtag volt...

bio

bioLarzen 2013.03.19. 11:08:11

Gyerekek Fejesrob nevű taggal sztem ne álljatok le vitatkozni, ő is azok közé tartozik, akik mindig védeni fogják, amit Osztrák Piktor csinál, teljesen függetlenül attól, mi az. Mindegy, milyen szakismereteket kíván a dolog, rögtön érteni fogják azt a szakmát: egy csapásra fogászként, építészként, jogászként, közgazdászként, meteorológusként magyarázzák el, miért alkotott ismét csodálatosat a Vezér. Mivel az a lehetőség, hogy valamit rosszul tehet, egyáltalán nem jelenik meg a gondolkodásukban, eleve lehetetlen emellett érvelni - úgyhogy felesleges is.

bio

(UI: Persze, az embert fúrja a vágy, hogy a "Nem értem ezt a hisztit. Meghalt valaki? Nem." kitételre visszakérdezzen, hogy Fejesrob miként vélekedik a 2006-os rendőri fellépésről - hisz ott se halt meg senki... - de nem, mert a troll és az ő etetése...)

szekertabor · provo.blog.hu 2013.03.19. 11:10:38

Voltaképpen hány súlyos sérültje és halálos áldozata volt a rendkívüli időjárásnak? És Európában?

paradicsomleves betütésztával (törölt) 2013.03.19. 11:22:15

Mi a különbség a tényleges demokrácia és az Orbáni demokrácia között?
Ami a zubbony és a kényszerzubbony között.

vittore 2013.03.19. 11:22:20

@Fejesrob: Igen! A mocskos állat autósok! Ha nem vetted volna észre nem elsősorban a mentéssel, kotrással van bajuk az embereknek, hanem avval hogy 20 órás késéssel tettek bármit is az ügy megoldásának érdekében. A vízfejű illetékesek, addig a retkes faszukat vakargatták Bakondival és Gergényivel az élen. Nem baj, a cigánytörpétől így is lesz sok szép kitüntetés, meglásd!

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2013.03.19. 11:25:41

És milyen undorító a sok fidrsznyik agymosott ingyenélő, nem elég , hogy nagy pofával védik a védhetetlent, de még támadnak is.. Pl. hol volt az újságíró?? Mi köze hozzá a vén mocsoknak? És érdekes, megállni egy sem tud (kivéve Ángyát és még valamelyiket). De mennyire szeretnék, hogy a sajtónak megállhasanak a kampány idején. Akkor meg az újságíróknak kell elrohanni: sietek.. :o)

Pszt! 2013.03.19. 11:27:26

Ugyanaz a helyzet, mint a 2006-os zavargásokkal. Akkor is csak békés tüntetők szemeit lodoztek a gonosz gyurcsanyista rendőrök.

mrZ (törölt) 2013.03.19. 11:28:31

Az emberi emlékezet erre még rájátszik, a csak a szépre emlékezem, szelektivitással. A kellemetlen emlékek halványulnak, és majd mesélhetitek az unokáknak hogy te és a zorbán saját kezűleg ástatok ki 16.000 hóbanrekedtet.
Semmi baj az alternatív emlékezettel.
Boldogok az az agymosottak, övék a mennyek országa. Nekem meg csak a száraz valóság, ti, meg a morgás marad.

zuzanda 2013.03.19. 11:28:45

Óceánia négy évvel ezelőtt még Keletázsiával
állt háborúban s Eurázsiával szövetségben. Ez azonban csak egy rejtett tudásdarabka volt,
amelynek csupán azért lehetett birtokában, mert emlékezete még nem került megfelelő mértékű
ellenőrzés alá. A hivatalos álláspont szerint partnercsere sohasem történt. Óceánia Eurázsiával
folytat háborút: tehát Óceánia mindig is Eurázsiával folytatott háborút.

I_Isti 2013.03.19. 11:46:13

@zuzanda: legfeljebb betiltják azt a szót is, hogy "hóesés". Újbeszélül helyette valami olyasmit kell mondani, hogy: negatívjóidő.
Hóesésben, és hófúvásban el tud akadni néhány tízezer polgár az utakon, de negatívjóidő és nemszélcsend esetén nem.

agent_x 2013.03.19. 12:09:51

"Ennek a fajta gondolkodásnak egy olyan rémisztő világ megteremtése a célja, melyben a Vezér, vagy egy uralkodó klikk nemcsak a jövőt de a múltat is az ellenőrzése alatt tartja. Ha a vezér azt állítja, hogy ez és ez az esemény »soha nem történt meg« – nos, akkor soha nem történt meg. Ha azt mondja kettő meg kettő az öt – akkor kettő meg kettő az öt." 1984

agent_x 2013.03.19. 12:12:37

@agent_x: elnézést, ez a jó forrás: Looking Back on the Spanish War

kaes 2013.03.19. 12:13:32

@I_Isti: nagyon jó! még az tenném hozzá, remélem már az osztrákok bocsánatot kértek a viselkedésükért-legalább ők.

regress 2013.03.19. 12:23:11

@$$$=$$$: te vagy idióta barom,mit kerestek a pályán a kamionok?azokat nem lehet félre tolni mint egy személyautót.itt kezdődött a gond

Blogger Géza 2013.03.19. 12:37:10

@Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör: Egyébként ez egy jó kérdés. Ha sajtó már előre kicsit jobban ijesztgette volna az embereket, talán többen maradnak otthon a fenekükön, indulnak el korábban haza stb. Persze amíg mondjuk egy rendőrségen szétszakadt gyöngy karkötő fontosabb hír, addig ne csodálkozzunk. Végül is a sajtó feladata az emberek tájékoztatása lenne fontos, mindenkit érintő témáról... Ez előzetesen kicsit vérszegényre sikerült. Utólagos hisztiben persze verhetetlenek. :)

I_Isti 2013.03.19. 13:04:25

@Blogger Géza: Úgy érted, hogy a fidesz által megszállt közmédia nem volt képes egyértelmű üzenetet eljuttatni a magyar polgárokhoz, beleértve Deutsch Tompikát is?

Blogger Géza 2013.03.19. 13:10:08

@I_Isti: Szerintem még a közmédia foglalkozott a legtöbbet az üggyel, de a média nem csak a közmédiából áll. (Főleg, hogy nagyon kis %-ot tesz ki a közmédia elérése a teljes olvasó-/hallgató-/nézőtábor vonatkozásában) Más médiaszereplőknek is van tájékoztatási kötelezettségük.

I_Isti 2013.03.19. 13:15:33

@Blogger Géza: Valóban, mint 1987-ben...

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.03.19. 13:23:30

@Blogger Géza: nem pont azért akarják kicsinálni az Időképet, mert "alaptalanul ijesztgetik az embereket"? Ja várj, dehogynem.

I_Isti 2013.03.19. 13:24:29

@Blogger Géza: bár igaz, akkor tényleg esett vagy félméteres hó az egész országban, és nem olvadt el két nap múlva...

I_Isti 2013.03.19. 13:32:57

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: naja, de ez olyan, mint a kommunizmus: ha Kövér László kommunista múltjáról van szó, akkor az nem létezett, (a kisz-ben a k, az kommunistát jelent ugyan, kisz-titkárnak lenni, meg azt jelenti, hogy egy kommunista ifjúsági szövetség nevű szervezet vezető tisztségét betölteni - de erre már a fideszzombik nem emlékezhetnek), viszont egy 91 után született takonypóc tüntetni merészel méltósságosnagyságos fideszékházban, akkor az biztos kommenyista szülők gyermeke...
Tehát ha az időkép korrekten megírta, hogy kurva nagy hóesés és szélvihar lesz, akkor az káros, és nemzetidegen, viszont ha ugyanezt az omsz csinálja, akkor az nemzeti és jó.

komplikato 2013.03.19. 13:33:16

@doggfather: "mi az a marhaság, hogy ember életben nem esett kár mikor a hírekben bemondták, hogy voltak akik megfagytak március 15-e körül???"

Konkrétan március 15-én volt a hideg rekord (-18.6 fok?) és akkor éjjel 8 ember halt meg kihűlés miatt. Azt valahogy senki nem feszegette, hogy ebből hányan lakásban, hányan hajléktalanként és mennyi volt ebből autóban???

komplikato 2013.03.19. 13:39:29

@I_Isti: Mit szólsz a rossz idő közléséért járó büntetésre, amit törvénybe akarnak iktatni pánikkeltés címszóval?

I_Isti 2013.03.19. 13:44:26

@komplikato: Szerintem inkább az alaptörvénybe kéne iktatni. Azzal együtt, hogy: -- a lovagok, akik azt mondják, hogy "ni", ezentúl nem mondhatják azt, hogy "ni", csak azt, hogy "na".

komplikato 2013.03.19. 13:53:58

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Azt az IDŐKÉPET, amit a mentési központ is használt hó és széltérkép gyanánt. :D
Ezen röhögött a neten mindenki.

Vagy amikor MTVA-ban kamuzták a Google mentési térképről, hogy a hatóságok csinálták. Azt is Időkép kezdet el ...

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.03.19. 13:55:26

@komplikato: ú ez finom. Az MTVA-s esetről van valami link?

rcfan 2013.03.19. 14:01:25

Napok óta az a kérdés foglalkoztat, hogy van-e olyan párt hazánkban, aki képes etikusan politizálni?
És matematikailag egyáltalán kialakulhat-e, amelyik 1-2 év után nem enged a kísértésnek? Tartok attól, hogy nem.

Innentől a másik kérdés: a pártokon túlmutatva nem magával az országvezetési modellel van a hiba?

komplikato 2013.03.19. 14:05:30

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Bár csak lenne, fent lenne összes videómegosztón és 1000x körbelinkeltem volna. :D
Nem tudom valamelyik híradóban volt 15-én 12-15 óra között?

vezér01 2013.03.19. 14:21:08

@koborvadász: Ne cigányozz,ha kérhetlek.A
pol.korrekt megnevezés kerti törpe roma/júdeai.

vezér01 2013.03.19. 14:24:30

@komplikato: Nem figyeltél,volt olyan Tv,amelyik bemondta. Lakásban,utcán,de kocsiban egy se.Aki ott meghalt,az a tömeges karambolban halt meg.

mizrolist 2013.03.19. 14:32:27

@Fejesrob: ha lett volna egyeztetés az osztrákokkal, akkor nem csak péntek délután jöttek volna át onnan a hókotrók és nem állították volna azt az osztrákok, hogy szervezetlenséget találtak az itteni oldalon.

szita szita péntek 2013.03.19. 14:33:01

Nem "éltem meg" a vészhelyzetet, nem ragadtam sehol az úton - csak a hírekből értesültem az eseményekről, hát lehet hibásak a meglátásaim: felvállalom. De.

1 - Ha az autópálya járhatatlan, akkor az én erkölcsi érzékem szerint annak kell intézkedni (lezárni a felhajtást), aki arról a leghamarabb értesül. Igazából tojok rá, hogy az az autópálya kezelő, vagy a BM. Volt szééép nagy baleset az úton meg jég meg mifene. No Erről az autópálya kezelő gondolom 10 percen belül értesül. Nyilván a felhajtás lezárása időbe telik - legyen mondjuk 1 óra és akkor megengedő vagyok. Megtörtént ez egy órán belül?

2 - Olvasom a cikkekben, hogy összefogtak a civilek és kaját, pokrócot miegymást vittek a hóban ragadtaknak. Ez egyrészt ugye nagyon helyes. Másrészt ha ők oda tudtak menni, akkor onnan el is lehetett menni... Ebben a kis porbaf*ngó országban 10km-enként van valami település. Nem az lett volna a helyes, hogy odaküldenek egy rendőrbácsit aki odasétál és segít megtalálni a legközelebbi falu tornatermét? Ha meg valaki fizikailag nem bír 10km (esetleg 5?) sétát (gyerek, beteg, akármi) - hát voltak ott pár százan gondolom tudtak volna segíteni egymáson. Nézem a képeket és olyat egyszerűen nem láttam, ahol sok hó lett volna. Ok, hogy a szél összehordta azt az akadályok körül (pld kocsi), de feketéllik a szántás az út mellett. Mi marasztalta az embereket a kihülő kocsijaikban? Vagyonféltés? Nem az lett volna a helyes, ha a katasztrófa védelem (BM, akármi) kimentené az embereket MIKÖZBEN megnyugtatja őket, hogy a hókotró nem fogja ledarálni a családi ignist?

komplikato 2013.03.19. 14:34:00

@mizrolist: Mondjuk volt ilyen infó, hogy az osztrákok valami 4 órát vagy többet vártak engedélyre, hogy beléphessenek.

koborvadász 2013.03.19. 14:55:02

Orsós Viktor igen is cigány!
Képmutatás a roma elnevezés!
Tiltsuk be az összes nótát! Az akácos út-tól A füredi Annabál-ig vagy a ballagási dalt. Bármely művet melyben szerepel a degradáló cigány jelszó!

Judeai? Zsidó? Az csak szeretne lenni mert az most sikk! Melegnek lenni is divat manapság!

A végén még nácicigánybuzizsidókertitörpe lesz!

Hurrá! NCBZSKT így jó????

I_Isti 2013.03.19. 14:56:26

@szita szita péntek: "a hókotró nem fogja ledarálni a családi ignist?"
Dehogynem! Egy akkora dögnek egy ingis a fél fogára sem elég! Egy audit is lazán kettéharapnak, hát még egy kis ignist! Éppen ezért szerintem tök jól csinálták, hogy bezárták a veszedelmes fenevadakat drótkerítéssel, és két méter magas kapuval őrzött telephelyekre, nehogy kiszabaduljanak, és az ítéletidőben, szakadó hóban, szélvészben és hófúvásban az autósoknak még sószórókkal, meg hókotrókkal is meg kelljen küzdeniük az utak birtoklásáért!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.19. 15:12:34

@$$$=$$$: Ez tökéletesen igaz, most, hogy a fidesz van hatalmon. Ha az mszp lenne hatalmon, akkor ugyanezért a krízismegoldásért itt acsarkodnál. Ennyi elég is rólad.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.19. 16:49:19

Mondanám, hogy a pofátlanság csúcsa, de eddig mindig tudtak újat mutatni...!

Macropus Rufus 2013.03.19. 17:21:03

akik védik a védhetetlen (lehet övön alúl lesz):

"Az nem egészen világos, hogy a BM miért nem azt a rendszert használta, amit jelentős összegekért állítottak fel, és amely egy központból tud adást sugározni vészhelyzet esetén az országos rádiók és tévék, és a helyi rádiók rendszerén keresztül, így akár az autórádiót hallgató autósokat is gyorsan tájékoztathatták volna. A rendszert amúgy az NMHH és a Katasztrófavédelem még tesztelte is, amikor hülye üzenetekben arról biztosított mindenkit, hogy nincsenek veszélyben a tündék és a hobbitok, bár pusztító vihar kerekedik Völgyzugolyban és a Helm-szurdok környékén."

index.hu/belfold/2013/03/15/minden_vodafone-os_es_telekomos_kap_sms-t/

mi a túróért építették ki?
mi a túroért írták össze azokat az embereket akiket ilyenkor mozgósítani lehet. (ha jók az emlékeim akkor mindenfajta szankciót helyeztek kilátásba ha nem íródunk össze)

Szóval felesleges védeni a menthetetlen. Ezt csúnyán elkúrták. A magyarázkodásból meg az lett, hogy ízekre vannak már szedve a magyarázataik, gy.k. hazudnak reggel-délben-este

index.hu/belfold/2013/03/19/ezeket_hazudtak_a_havazasrol/

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.19. 17:58:05

@Blogger Géza:

A védelmi szervek dolga lett volna a sajtón keresztül tájékoztatni a népet. A sajtó csak közvetíti a híreket, nem ő gyártja őket.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.19. 17:59:14

@Blogger Géza:

"Főleg, hogy nagyon kis %-ot tesz ki a közmédia elérése a teljes olvasó-/hallgató-/nézőtábor vonatkozásában"

- Ezért ne a médiapiac többi résztvevőjét hibáztassuk.
süti beállítások módosítása