morgás joga 6.jpgOrbán Viktor "mélyen érinti", hogy minden második fiatal el akarja hagyni Magyarországot. Tegnap esti tévé interjújában pontosan úgy fogalmazott: "mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok". "Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek", véleménye szerint ez "rendkívül lehangoló és lesújtó adat".

Viszont arról egy árva szót sem szólt, hogyan kívánja megakadályozni az elvándorlást ő, és a kormánya. Az interjúban nem utalt arra, bármilyen intézkedést is fontolna annak érdekében, hogy a XXI. századi elvándorlás ne folytatódjon, ne sírjanak újabb és újabb szülők távolba szakadt gyermekeik után, a külhonban családot alapító fiatalok, évekig csak neten látott unokák, és nem utolsó sorban egy generációnyi adófizető után.

Mert a kormány csak integet a fiatalok exodusát nézve, emleget plusz egy millió munkahelyet, sorolja a statisztikai adatokat miközben a nagy cégek sorba jelentik be a tömeges leépítéseket, a munkaerő képzése  válságban van, az felsőoktatási tandíjak az átlagcsaládok számára kigazdálkodhatatlanok, a megélhetés pedig a diákhitel terhe nélkül is kockázatos.

Az pedig végképp nem hat meg sem gyermeket, sem szülőt, hogy a miniszterelnök le van sújtva. Nagy eséllyel annak örülnének a szülők, ha a gyermekeik biztos megélhetést találnának itthon, nyugodtan tudnának tanulni, családot alapítani és reményteljesen nézhetnének a jövőbe, és abban is biztosak lehetünk, a fiatalokat sem az itthoni gyermekvállalás valamint a "nagy boldog család" rémképe kergeti külföldre. Valamint az sem lenne baj, ha maguk a szülők is biztosan megélnének, támogatni tudnák gyermekeiket és nem kényszerülnének arra, hogy végső elkeseredésükben csak a hamuba sült pogácsát ajánlják fel keservesen felnevelt porontyaik készülő útibatyujába.

És ha már nincs azonnali, hathatós, számon kérhető cselekedet, van távoli, "egyszermajdcsak eljön Kánaán" ígéret: 

"Én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahová vissza fognak jönni. Magyarországnak kell 5-10 év, és olyan ország lesz, ahova visszajöhetnek, sőt, jobb ország lesz, mint ahova elmentek" (Orbán Viktor)

Sovány vigasz. Vajon a fiatalok hány százaléka jön vissza, hagy ott csapot-papot, keservesen megtanult nyelvet,  felépített egzisztenciát csak azért, hogy újra Magyarországon keressen munkát? Vajon a honvágy az erősebb, vagy létezik a külföldi magyar mikrokolóniák megtartóereje, a német vagy angol óvodák-iskolák, a stabil, kiszámítható mindennapok vonzása? Máshol sem kolbászból van a kerítés, de a külföldi, nem mindig rózsás körülmények ellenére is egyre több és több fiatal érzi úgy, ez a kormány is csak útilaput köt a talpukra, nem becsüli sem őket, sem a tudásukat. És nemcsak arról van szó, hogy nem akarnak unokákat szülni és nagy, boldog családban élni - mert hát hova, miből? Választási lehetőségük az van, bőven: diákhitel, szülők lenyúlása, albérlet, jelzálog, fizetős bölcsőde, bizonytalan munkahely, stb. De aki jövőt akar biztosítani saját felnövekvő gyermekeinek, az nem építi fövenyre a házát, hanem biztos, szilárd alapokat keres azoknak, akikért felelősséggel tartozik.

Az interjúból egy dolog kiviláglik - Orbán Viktor és kormánya ténylegesen is lemondott a fiatalokról (költségvetésiül: egy generációnyi adófizetőről és egyben leendő adófizetők szüleiről ). Teljes bizonyossággal vigasztalhatja Orbán Viktort mélyen lesújtottságában: a szülők is sokat gondolnak rá.

 

Előzmény:

Pucoljuk tisztára Európát!

Szaporodjatok és sokasodjatok!

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr174556714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hárítás 2012.06.01. 01:06:14

„2010-ben bevezettük a bankadókat és bevezettük a multiadókat, és ma mindenki arról beszél, hogy azokat nem tudták áthárítani...”   A miniszterelnök úr nyilatkozott. Megint konzultál a nemzettel. Megkérdez minket. Az embereket. És ad egy őszinte inte...

Trackback: Külföld, a tudás ki- és beáramlás 2012.05.31. 18:31:05

Kicsit elkapott a gépszíj, ahogy egy szülő siránkozását olvastam arról, hogy miért is olyan rossz az (neki), hogy a gyereke friss diplomásként kimegy külföldre munkát keresni. Értem én, hogy nehéz lesz megszokni, hogy a csemetéje nem otthon van, k...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.05.31. 17:31:52

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Trackback: Töprengő levél Kövér Lászlóhoz 2012.05.31. 14:51:34

Tisztelt Elnök Úr, Drága Lacám!Remélem, nincsen ellenedre, hogy ily baráti hangnemben, per tu, írom a levelemet Hozzád, de hát, Te is tudod: én magam küldtelek arra a magas pulpitusra, ahol mostanság ütöd el az idődet; ha annak idején – többek kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.31. 23:08:10

@MacChicken:

"nagyságrendekkel lehet többet keresni"

Az minimum százszorosat jelent, mert legalább két decimális nagyságrend.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:09:01

@komplikato: én cnc gépekkel dolgozom. hollandiában. Smúgy furaországban is lepkehálóval fognák a szakmunkásokat,csak akinek esze van,már rég külföldön dolgozik. Budapesten ,napi 12-14 órás munkával lehet 180-240k-t keresniu,ami a rabszolgatartó,adócsaló magyar vállalkozók szerint kiemelkedő....basszák meg a kurva anyjukat!!!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.31. 23:09:13

@diesel12:
Angliába van cégünk, én alkalmazottként veszem ki a pénzt belőle.
250e Ft nettóig nincs semmiféle járulék, csak a minimális TB+nyugdij.
Ha eljutok odáig, hogy 900e Ft nettót adjak magamnak, akkor a cégnek ez 256e Ft járulékba kerül, plusz némileg magasabb (a 250e-hez képest) TB+nyugdij.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 23:09:45

@diesel12: UK 105bol 66ot visz haza, ez 62%, HU bruttó 320bol 200-t ez 64%.

Nge Swazili Mbeko 2012.05.31. 23:10:11

@Lencsés István: Már gyomorrontásom van tőled, te trágyafejű, gumicsizmás, leffegő kokárdás paraszt.
Megvan már a lelépési pénzed, mire robban az ország, vagy még sokat kell kommentelned?
Te nem ebben a világban élsz.

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:17:23

@tildy:): Szerintem ez nagyban függ attól, hogy milyen szakmáról van szó. Én amit említettél (7-8k) otthon is megkaptam, viszont olyan területen dolgozok, amit jó ha pár százan ismerünk (vagy még annyian sem) Európában. Vannak olyan mérnöki területek, ahol dömping van szakemberekből, és vannak, ahol a cég sem tud többet kitermelni, mert olyan az ágazat.
Egyébként én a hangulat és a munkahelyi légkör miatt jöttem ki megint sokadszorra is. Nem tudok beilleszkedni otthon. Próbáltam, de nem megy. A családom most jön ki utánam, asszonynak nézegettem állást. Ő diplomás ápoló. 40e EURt megkapja kapásból.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:21:41

Aki szuggerálni akarja magát,nézzen HírTV-t, kedves propaganda műsorok, és érdekesen szerkesztett hírműsorok vannak,online is...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.31. 23:21:48

@tildy:):

"UK 105bol 66ot visz haza, ez 62%, HU bruttó 320bol 200-t ez 64%."

Azt tedd hozzá, hogy az angoloknál a normál szintű fizetésnél (kb havi 1.5 millió Ft-ig) sokkal-sokkal kevesebb az elvonás a magyar átlagbérhez képest.
Van egy határ, ahol ugrásszerűen megnő az angoloknál is az elvonás, de az a magyar szint tizszerese, ahogy te is irtad.

Itt egy jó összehasonlitó táblázat:
ssl.sweetsmiles.co.uk/angolcegalapitas/munkaber_2012.jpg

(az angol TB és nyugdij nincs benne, mert ez sokmindentől függ, de a különbség igy is brutális)

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:22:13

@neoteny: Matematikailag igen. De; "Hétköznapi használatban a „nagyságrendekkel több/kevesebb” egyszerűen a „sokkal több/kevesebb” erősebb formája". Tehát lehet kétszerese, háromszorosa is. Szerintem ebbe ne menjünk bele ilyen későn, holnap én nem egy nagyságrenddel, de sokkal többet leszek talpon, mint általában szokás. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 23:23:41

@MacChicken: Én nem kaptam meg, nagyon nem. A legmagasabb bruttóm 350 volt. Tényleg függ attól , ki miben dolgozik, szeretem a szakmám, szeretem amit csinálok, mégse jutottam volna 700 nettó közelébe ( nem vagyok vezetői beállítottságú).

Nekem a munkahelyi légkörrel nem volt gond.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 23:25:48

@Kőmíves Kelemen: Ez így van. Van ahol nagyon megugrik, de ahhoz mint írtam már elég magasan kell lenni.

Otthoninál meg nem érzem olyan hú de magasnak a kétszáz nettót.

GL-581 g 2012.05.31. 23:30:10

Nálam ez a mondat csapta le a biztosítékot: "Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek"

Kedves Viktor, a kurva anyádat. Így, magyarosan. Te manipulatív droidszelidítő, tee...

Igen, mert ezek a mocskos, opportunista, pénzéhes, kiüresedett értékrendű fiatalok kitántorognak, ahelyett, hogy jól teleszülnék ezt a búzakalászos-pántlikás szép Magyarországot!

Talán nem kellett volna gallyra vágni mindent, nekik, meg a szoci haverjaiknak.

Egyébként: kár elhagyni ennyi embernek ezt az országot. Csak 386 patkányt kéne áthajítani a határon, és mindenki maradhatna itthon.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:30:34

@tildy:): hát ez egy másik oka annak,hogy tömegek fogják otthagyni az országot:a bérolló...hogy lehetséges az,hogy mondjuk a melós keres 100egységet,az igazgató meg 700 egységet...ilyen sehol Európában nincs,és durván igazságtalan. Lehet okoskodni és indokokat keresni,de a lényeg végső soron is a közösség érdeke, a közösség reprodukciója,ez Magyarországon nem fog menni,ezért az egy halálra ítélt ország...

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:31:57

@tildy:): Én sem voltam vezető beosztásban. A legutolsó otthoni fizetésem 750 volt bruttó, plusz 30 cafeteria. Voltam már vezető és nem is otthon, de nem jött be. Nem is szeretnék az lenni többet. Elvagyok anélkül, hogy mások hülyeségét takargassam. :) Na jó éjt, és sok sikert!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.31. 23:33:16

@MacChicken:

"Hétköznapi használatban a „nagyságrendekkel több/kevesebb” egyszerűen a „sokkal több/kevesebb” erősebb formája".

A szavaknak/kifejezéseknek jelentésük van; ha az nem egyértelmű akkor elveszítik a legfontosabb képességüket: hogy kommunikálni lehessen velük.

Az idézett "definíció" csak csuklólengetés.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:35:21

@GL-581 g: meg a magyar vállalkozók nagy részét(akik nem jelentik be az alkalmazottaikat,mer az drága,kell a pénz bmwre),meg a külföldi cégek faszszopó magyar menedzsereit,akik semmihez nem értenek és középszinttel bezárólag minden állami-önkormányzati vezetőt és a kb. 1 millió cigányt. Asszem ennyi

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:40:11

@neoteny: Orbán Viktohoz, Grétsy Lászlóhoz vagy egy szimpla trollhoz van szerencsém? De tudod mit, a kedvedért legyen sokkal és nem nagyságrendekkel több. Én itt részemről ezt lezártam, mert nem megyek le a szintedre.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.31. 23:43:07

@MacChicken:

"De tudod mit, a kedvedért legyen sokkal és nem nagyságrendekkel több."

Így helyes.

Dr. No 2012.05.31. 23:44:24

Nem cserélnék a kölykeivel. Úgy uralhatja otthon a házat, mint egy ókori paterfamilias. A legkisebb lányának nyilván az lesz majd a kötelessége, hogy haláláig szolgálja, ha nem akarja, hogy a TEK praetoriánusai végezzék ki az udvaron.

GL-581 g 2012.05.31. 23:46:59

@pandacsökiboborján: Attól tartok, igazad van. Fájdalmas... :(((

Akkor... lehet... hogy... ööö... tényleg el kell innen menni? :(

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:50:35

@GL-581 g: én már megtettem...nem volt nehéz. és a fapados cégeknek hála kb. annyiért utazok haza,mint modjuk szutykos MÁV-val Győrből Miskolcra...és nincs "felsővezeték-szakadás" aszem így hívják,amikor Lakatosék valamit ellopnak a vágányokról

komplikato 2012.05.31. 23:52:50

@pandacsökiboborján: "a melós keres 100egységet,az igazgató meg 700 egységet..."

Nálunk ez úgy volt utolsó melóhelyen, hogy melós keres 100 egységet az igazgató meg 12000 egységet. És ez úgy jött össze, hogy középvezetőség alsó részéig "magyar" fizetéseket adtak, onnantól fölfelé meg már nem.

Az ilyenek miatt kapok röhögőgörcsöt amikor olyan szavakkal jönnek politikusok, hogy méltánytalan vagy pofátlan vagy erkölcstelen, stb. jelzővel illetik valaki fizetését. Pont ők beszélnek? Innentől mennyire hiteles?

komplikato 2012.06.01. 00:01:22

@Dr. No: Hááát, ahogy elnézek pár gyanús dolgot az arcán, akár idült alkoholizmusból, akár valami egyéb tudatmódosítóból ered, egyik sem a hosszú élet záloga. Meg azért meg tudom érteni, mert nem hiszem szűrő nélkül képes a valósággal konfrontálódni, ennyire agybeteg lenne, hogy magától sikerül, akkor meg már valamelyik párttársa örömest játszott volna Brutust.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 00:01:53

@komplikato: engem nem érdekelnek a politikusok,mert egyrészt nem azok,hanem intézményesített,közmegegyezésen alapuló korrupciós tröszt, másrészt ez nem igazán az ő felelősségük,hanem azért lehetséges,mert Magyarországon nincsenek szakszervezetek(nem is lhetnek,mert két magyar ember sem képes összefogni,nemhogy több száz)....ezért gondolom,hogy az elvándorlás erősödni fog,mert semmilyen más lehetősége nem maradt az átlagembereknek,hogy kidugják a fejüket a szarból...
jó éjszakát,én megnézem a szemhéjamat belülről

komplikato 2012.06.01. 00:13:41

@pandacsökiboborján: Szakszervezetek, már azok paródiája, eddig sem szerepeltek fényesen, nagyjából a "pár napig hőbörgünk amíg a főnökök megkapják a csúszópénzt" szintjén működtek. De a csodás új Fidesz szabályozások meg pár ember látványos kicsinálása után most már látszat tevékenység SEM folyik.
Azért nem géz, hogy lassan negyedévente jön ki új Munka Törvény Könyve?

reálisan 2012.06.01. 00:18:19

Kik akarnak kimenni? A liberálisok meg a romák. Egyik se szeret dolgozni, de annál inkább jól élni.

Csakhogy barátocskáim a jó élet az nem egyenlő a magas keresettel. Kurvára szar külföldön élni, még ha tudod a nyelvet akkor is. Én dolgoztam sokat külföldön, alig vártam, hogy itthon legyek újra. De csak menjetek minél többen, de attól tartok ez is csak szarkeverés, eszetek ágában sincs menni.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.06.01. 00:23:10

Szinte látom az öreg Orbánt, ahogy vén tataként magához szólítja gyermekeit és az öt közül négyet megbíz, hogy keressék meg a magyarokat. Egyik megy északnak, a másik délnek, a harmadik keletnek, a negyedik nyugatnak. Az ötödik itthon marad, mert ő az ügyeletes zsebdiktátor.

reálisan 2012.06.01. 00:23:28

Ja és még valami. Ha valaki nyitott szemmel van külföldön hamar rájön, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Ott is van minden rossz, ami itt, ott is az keresi a legkevesebbet, aki dolgozik!

gerdo 2012.06.01. 00:27:33

Egy friss kozvelemenykutatasra utalnek: a legnagyobb szazalakban jobbikosok akarnak kivandorolni. Habar annak alapvetoen orulni kell, ha az orszag megszabadul a szelsoseges elemektol, azert ez igy megiscsak rossz.

"Én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahová vissza fognak jönni. Magyarországnak kell 5-10 év, és olyan ország lesz, ahova visszajöhetnek, sőt, jobb ország lesz, mint ahova elmentek" (Orbán Viktor)

Ha a viktort gyotri a lelkiismeret, hogy egyre tobben elvagynak az orszagbol, a megoldas egyszeru: el kell huzni a budos picsaba vikotorom! Ha meg nem jottel volna ra, te magad vagy az oka ennek a kivandorlasi hullamnak! Minel hamarabb mondasz le annal tobben maradunk! Menjel kinaba, vagy az arabokhoz, tudjuk mennyire kozel allnak ezek a nepek a szivedhez, bzitos jol erzed majd ott magad.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.01. 00:36:32

@reálisan: egyedi eset. Én most is itt vagyok (külföld), és nem vágyom vissza.

Amúgy 4 évbe telt "elindulni", addig megkaptam én is, hogy nagy a szám, és még otthon vagyok...

komplikato 2012.06.01. 00:53:08

@reálisan: Minden rossz azért nem, fentebb példákkal (és nem első ízben) sokan leírták, hogy nem is a piszkos anyagiak miatt mennek, hanem a jogbiztonság okán vagy mert kint a munkáltatók nagyságrendekkel ritkábban verik úgy a dolgozóikat mint itt, illetve ha még is, akkor ott működik a hatóság, nem úgy mint errefelé.
És igen, nincs kolbászból a kerítés, de ahogy fentebb írta valaki nem jár az ingyen lófasz sem.
Aki élhetetlen, semmirekellő az ott sem fog érvényesülni ...
De olyan szinten nem győztél meg, hogy arra nincs szó.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 00:57:07

Orbán elvtárs!

Történelmi ismereteim szerint Rákosi elvtárs is ugyanezzel hülyítette szorgos népünk kispajtásait, hogy 5-10 év és lekörözzük a haldokló nyugatot, aztán a fejlett kommunizmusban mindenkinek jobb lesz.
Ja és persze még olyat is mondott Orbán elvtárs bölcs elődje, hogy ne együk meg az aranytojást tojó tyúkot, igaz eközben ő és az elvtársai telt pofára zabálták a csirkecombot, akárcsak a mai Fideszes jómunkásember elvtársak.

AZTÁN JÖTT 1956!

Bicepsz Elek77 2012.06.01. 01:21:26

@reálisan: Vannak emberek, akik megalljak a helyuket, es vannak, akik ellodorognek Magyarorszagon.Ezt ki-ki ot donti el,hogy egy klasszikust idezzek:
www.youtube.com/watch?v=rb-T1ZO3kJE&feature=related
"Idejon es o akar lenni a spanyol miniszter?!!!"
Persze sok gond is lehet. Valaki nem bir megszokni.

Bicepsz Elek77 2012.06.01. 01:23:05

@Putyilov gyári melós: Majd behivjak a NATO csapatokat es a Szijjarto lesz az uj vezir.

asd123321dsa 2012.06.01. 01:33:44

Egyszerűen csak kinyílt a szeme a kora 20-as generációnak. Minket még azzal etettek, hogy a szüleinknek azért szar mert kommunizmus de mi csak tanuljunk, nekünk milyen jó lesz... Aztán a 30asok se jutottak sehova, pedig ők is tanultak nem keveset, csak nekünk már volt annyi eszünk, hogy megtanuljunk angolul magunktól (hát nem az iskolába persze...). Nem mindegy, hogy azért élsz, hogy dolgozzál, vagy azért dolgozol, hogy éljél is valamicskét. És még arról ugatnak, hogy vállaljunk gyereket, hát ha egy átlag munkahelyen annyit fizetnek hogy magamat is alig bírom fenntartani, a gyereket mivel etessem fénnyel talán? Részemről viszlát!

ui: talán ha a minimálbér hirtelen meg két és félszereződne még lehet elgondolkoznék.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 01:44:35

@asd123321dsa:

"talán ha a minimálbér hirtelen meg két és félszereződne"

... akkor az árszínvonal is megnőne két és félszeresére, magyarán a vásárlóérték ugyanaz maradna. Amilyen mértékben nem, hatalmas elbocsátásokhoz vezetne: mindaz aki nem termeli meg a két és félszeres minimálbér értékét (plusz profit), azt kirúgnák hiszen egy kapitalisra nem dolgoztathat veszteséggel... vagy tönkremegy, és akkor meg azért nincs állása a két és félszeres minimálbéresnek.

yatumux 2012.06.01. 02:33:55

Valóban ezek a fiatalok nem tehetnek semmiről.

Annál inkább a szüleik akik egy olyan kormányt hagytak regnálni 8 évig ami végzetesen eladósította az országot.

A bevételeink nagy részét törlesztésre fordítjuk.

Nem beszélve a kedves szülőkről akik svájci frank hitelek garmadáját vették fel, hogy szintén az ország húzza ki őket a csávából.

A politikusaink különbek mint az átlag magyar polgár.

Egy kis önkritika kellene ahelyett, hogy másokat okoljunk és másoktól várjuk a saját hibáink, problémáink megoldását.

Öngondoskodás... ?

A kedves bloggoló figyelmébe is ajánlom, hogy talán a családjával és a munkájával törődhetne.

Nem hiszem, hogy az ország sorsa érdekli. Inkább személyes, kicsinyes, pártos motiváció.

Ugyanis az ország melegek, jobbikosok, zsidók, cigányok, fideszese, lmpések, internacionalisták, krisnások, stb áll.

Most a Fidesz kormányoz.

Kérem, szóljon, ha tud jobbat...

yatumux 2012.06.01. 02:39:08

És még egy fontos dolog.

Legyünk őszinték.

Mikor le akarunk lépni az országból nem azt akarjuk inkább mondani, hogy jaj de jó 4x annyit kereshetek svédországban és még az emberek is kedvesek és az állam is normálisabb.

Gyerekek ez 1000 éve így van... Most esett le ? Mikor trabant és skoda és zsíroskenyér volt fröccsel akkor jobb volt ? Félelmetes egy nép írogat ide...

Negatív, puffogó, agresszív, és hűtlen.

nu pagagyí 2012.06.01. 06:38:23

@yatumux:
- Majd, ha olyan országunk lesz, ahol a hatalom az embereket szolgálja és nem rekeszti ki őket arrogánsan az őket érintő döntésekből,
- ha a közpénzek és közvagyon felhasználásával hajlandó lesz elszámolni a közösségnek és nem titkosít le minden azt érintő döntést,
- ha majd olyan országunk lesz, ahol a hatalom nem sajátít ki minden lehetőséget a kondér közelében tolongók részére,
- nem szűkíti az egyéni esélyeket az oktatás és a kultúra és a tudomány lehülyítésével,
- ahol fontos az államnak minden egyes ember véleménye és a közmédiumok tükrözik is ezt,
- ahol a hatalom őszintén beszámol a terveiről, a helyzetről és ha baj van, akár az ellenzékkel is hajlandó összefogni egyes kérdésekben,
- ahol nem 20 évre akar a négy évre megválasztott párt berendezkedni a hatalomban,
- ahol szabadon lehet vállalkozni, az állam nem szűkíti a piacot, hanem hagyja érvényesülni,
- ahol eséllyel indulhat minden komolyabb cég a közbeszerzési pályázatokon,
- ahol senkit nem hagynak éhendögleni, a befizetett járulékokért garantálják a szolgáltatásokat,
- ahol nem a gazdagokat segélyezik,
- ahol jogbiztonság van és a törvények a hatalmon levőkre is vonatkoznak ...

akkor talán nem fognak elmenni a fiatalok az országból.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 06:42:43

@neoteny: akkor azért egyszer elmagyarázhatná valaki,hogy van az,hogy egy magyar vállalat kb. bruttó 10 euroért foglalkoztatott, itt Hollandiában kb. brutto 28 euroért,miközben mindkét cég ugyanarra a piacra termel,onnan szerzi be az alapanyagait és szerintem a volt magyar melóhelyem termelékenyebb cég volt. És a fizetésem meg 3.5x magasabb...Ja igen,kell az extraprofit a magyar management prémiumára,meg a tulajdonosok osztalékára.

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2012.06.01. 06:48:10

@yatumux:

"A politikusaink különbek mint az átlag magyar polgár.

Egy kis önkritika kellene ahelyett, hogy másokat okoljunk és másoktól várjuk a saját hibáink, problémáink megoldását.

Öngondoskodás... ?"

Manyup lenyúlás megvan?
Biztosítások megadóztatása megvan?
A naponta változó adózás ide-oda, megvan?

"A kedves bloggoló figyelmébe is ajánlom, hogy talán a családjával és a munkájával törődhetne."

Miről beszél?
Na húzzál a hülyeségeiddel...

Pan Modry 2012.06.01. 06:54:26

@komplikato:

Nalunk is igy volt, en kb. tizszer annyi penzt kaptam mint a melos, de ennek az volt az oka hogy egy melos eseteben kb. a szomszed ceg volt a munkaeropiaci versenytars, a vezetok/specialis szakemberek eseten meg az europai piac, a nagyfonokok tudtak hogy ha nekunk nem fizetik ki az angol/nemet ber min. 60-70%-at akkor dobbanthatujk bmiokor

pandacsökiboborján 2012.06.01. 06:56:15

@kcsortuleninrogyilszja: mondjuk aki Békés megyében dolgozik állatgondozóként a mezőgazdaságban és keres 80k-t(meg mondjuk lehet be sincs rendesen jelentve) az mi a faszból tegyen félre? Hogy alapítson családot?
CSak mellékesen a török,lengyel átlagkereset és minimálbér is meghaladja a magyart...lehet erőlködni még egy kicsit,cigányintegrációra,kibaszott focistadionokra elbaszni a pénzt,csak közben gyorsuló ütemben ürül ki az ország.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 06:58:16

@pandacsökiboborján:

"és szerintem a volt magyar melóhelyem termelékenyebb cég volt"

Amiben a hangsúly a "szerinted"-en van.

Ugyanolyan áron adja el a két cég ugyanazt a terméket?

Biztos hogy az alapanyagokat ugyanazon az áron szerzi be a két cég (szállítást stb. beleszámolva)?

Ugyanazok az adó- és járulékterhek a két országban? Nyilvánvalóan nem: ha 2,8-szoros bruttó foglalkoztatási költség mellett 3,5-szeres a fizetésed, akkor Mo-n a foglalkoztatási költség magasabb adóterheket és járulékokat von maga után.

Mindenesetre te a helyes dolgot tetted: elvitted a te eladandó termékedet (munkaerődet) oda, ahol többet fizetnek érte.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:01:54

@Pan Modry: például emiatt a szemléletmód miatt vannak demográfiai problémák és elvándorlás. Egy értelmes hosszútávra tervező cég/kormány ha nem fizeti meg az embereket ezzel lesz kénytelen szembesülni...a társadalom nem képes reprodukálni magát és elsorvad...de majd a jól megfizetett vezetők hívnak majd indiai vendégmunkásokat...szép országok lesznek itt Európában:(((

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:10:35

@neoteny: hát a hollandok valszeg olcsóbban szerzik be,mert minden szar Rotterdamba esetleg Hamburgba érkezik...és termelékenyebb volt,hiszen automata módba állított gépekkel dolgoztam,itt meg egyedi gyártás van...a gépek rezsiköltsége ugyanannyi a munkabér meg szerintem otthon is könnyen emelhető lenne,ha nem is mindne n cégnél,de ki hiszi el,hogy pl. a magyar húsüzemnek mindig szarul megy a németnek meg nem...csak itt vannak szakszervezetek,szolidaritás Magyarországon meg nincsenek...
nem tudom mennyire gondolják komolyan a magyar cégvezetők,de szerintem már most sem találnak értelmes,képzett munkaerőt,remélem be is csődölnek előbb -utóbb,mert megérdemlik...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.01. 07:13:31

@collateral collector: Előtte is menekültek, nem kell ferdíteni.
Az elmúlt 10 évben csak lefele van itt.

nu pagagyí 2012.06.01. 07:17:11

@pandacsökiboborján: Lehet az is a különbség, hogy a magyar cég az eszközeit csak magas kamatra felvett hitel segítségével tudta beszerezni, míg a nyugati az ottani feltételekkel tud hitelt felvenni, aminek törlesztése nem vágja agyon.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 07:19:22

@pandacsökiboborján:

"automata módba állított gépekkel dolgoztam,itt meg egyedi gyártás van"

Akkor valószínűleg a termékek ára is különbözik, másként a holland gyártó igen ostoba.

"már most sem találnak értelmes,képzett munkaerőt"

Ez volt talán az egyetlen olyan előnye az EU csatlakozásnak a magyarok számára, ami nehezen kérdőjelezhető meg: ti. a megnövekedett munkaerőpiaci mobilitás.

És igen, ez ahhoz fog vezetni hogy az értelmes, képzett munkaerő eláramlik Mo-ról; és ennek következtében a magyar(országi) munkáltatók nem lesznek képesek akkora haszonra szert tenni. Viszont ha nincs meg az eláramlás lehetősége és gyakorlata, akkor nem is válna jobbá a mo-i munkavállaló alkupozíciója.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 07:21:28

@ColT:

Illetve azóta lendült fel az elvándorlás amióta szabad a munkavállalás a magyarok részére is az EU-ban. Mióta is van az, 2008? már nem emlékszem...

apanna 2012.06.01. 07:33:15

@komplikato: "A kereskedelemnek a Matolcsy féle felpörgetésnek hála fűrészeltek, annyi, kampec. A boltok 2/3-a zárt be elmúlt 3-4 évben, érdemes megnézni a novemberben nyitott Köki Terminált mi maradt belőle februárra."
MAtolcsy még sehol nem volt 2 éve.
Nem voltam a kökin, de a véleményem, hogy csupán a kereskedelemből nem lehet megélni, hisz nincs termelő ágazata az országnak.Itt a többség abból él, hogy megveszi, majd drágábban továbbadja az árút.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:35:33

@nu pagagyí: mondjuk az egy aranybánya sztem ráadásul külföldről hozták a gépeket,amik már ott is dolgoztak...érdekes azért,hogy külföldi tulajdonú cégek mennyit tudnak így trükközni,meg talán még adót is alig fizetnek...a termékek ára? minden annyit ér,amennyiért el lehet adni. Ha egy olcsó,egyszerű tshirtre ráraksz egy krokodilt,mindjárt 3x annyit ér...amúgy itt a cégnél Magyarországot,meg Lengyelországot csak low cost countrynak hívják:)))

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:36:37

@apanna: ezért jártok Parndorfba vásárolni

Pan Modry 2012.06.01. 08:00:22

@pandacsökiboborján:

A vezetok kozott nem kisebb a fluktuacio, nekem egy jo szakmai kihivasert es/vagy jobb penzert nem problema nehany ezer kilometerrel odebb menni dolgozni.

nu pagagyí 2012.06.01. 08:06:14

@apanna: "Itt a többség abból él, hogy megveszi, majd drágábban továbbadja az árút." Annyit még hozzátennék, hogy az értékkülönbözetre eső adó nagy részét meg elcsalja.

Roy 2012.06.01. 08:15:07

@Darázs Csaba: Ne fesd a falra az ördögöt.
Kölönben lehet, hogy így fogják megakadályozni az országból való kivándorlást csak ehez előbb ki kell lépni az EU-ból.
Ak imeg kint marad az dissziddálásnak fog minősülni, többet haza nem jöhet, mert itthon a börtön várja.
Ja, hogy volt már ilyen.

sajtkedvelő 2012.06.01. 08:34:11

"Teljes bizonyossággal vigasztalhatja Orbán Viktort mélyen lesújtottságában: a szülők is sokat gondolnak rá."

Valamint sokan emlegetik az ő szüleit is. Főleg az egyiket.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.06.01. 09:06:31

Tessék mondani, itt lehet írni a Kívánságműsornak? Én azt szeretném kérni, hogy az Orbán Viktorral csináljanak egy reality showt. Úgy kezdődne, hogy ő a vállalkozó, aki kiszámolja, hogy mennyit kell dolgoznia és keresnie ahhoz, hogy havonta legyen mondjuk 100000 forintja teljesen tisztán és legálisan, és mennyit akkor, ha van mondjuk egy alkalmazottja is. Mikor ez megvan, akkor a műsor szervezői havonta elkezdik átírogatni az adószabályokat, de úgy, hogy mindig csak adott hónap 29-én szólnak róla. Az egész reality show lényege az, hogy mindezek láttán a család 20 éves gyereke
1. döntsön úgy, hogy vállalkozó lesz és
2. maradjon Magyarországon
különben Orbán Viktor nem kapja meg a csemegkosarat.

barata 2012.06.01. 09:24:15

@yatumux: Nincs igazad, mert kb. csak 500 éve van így. Azóta huzatos, kényelmetlen, nehezen élhető ez a vidék. Most is. Orbán idején is. Mitől lenne másként?

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.01. 09:32:13

Egy újabb picsogós poszt.

Értelmes gondolatok esetleg?

Lencsés István 2012.06.01. 09:33:03

@tildy:): Nem az a lényeg hogy a szozsót megkapd ? :O

@Nge Swazili Mbeko: Nem érdekel hogy mid van tőlem . Nem trágya a fejem , nem vagyok gumicsizmás , és nem vagyok paraszt , de nyugodtan sértegess csak léepereg ! :) ;) Ez is csak azt bizonyítja hogy fáj neked az igazság ! :) ;) Az ország nem fog robbanni , hanem javul a helyzet folyamatosan , és én soha nem lépek le innen , mert szeretem a hazámat , és mert MAGYAR vagyok . Pénzem van , jól keresek ( ez is szubjektív ugye mint áttuk , mert ugye olyan is sír akinek tényleg sok van .... ) , de ennek köze sincs ahhoz amire te gondolsz . Én hiszek valamiben , és a szerint élek , és jól érzem magam a bőrömben . Te pedig már abban hiszel amiben élsz , ez a legnagyobb különbség közöttünk .

pfpf 2012.06.01. 09:42:43

@dzsokko_garros: Átérzem és sajnos osztozom is a problémádon. De hozzáteszem, hogy az én esetemben, ez a sikertelenség az én hibám, mert nem születtem 2 év szakmai tapasztalattal. :D

Bicepsz Elek77 2012.06.01. 09:43:40

@Roy: 3-ik jobbagysag?
Szinte mindenki valsagban van: gorogok, mi, romank. A totok is adot emelnek stb.stb.

Lehet irigyelni a nyugati bereket, de ott meg draga a lakhatas, a szolgaltatasok(autoszereles, haztatarozas stb stb.).

@pandacsökiboborján: Magyarorszagnak addig jo, amig olcso a munkaero. Ez a piac. A munkaero egy kiadas a munkaltatonak-beszelo szerszamok. Oruljetek, hogy csak szakszervezet nincs. Ismerosom volt az LG delkoreai uzemeben, ot meg sallereket, kokit is kiosztottak egy munkasnak, ha ketbalkezes volt. Azert is zOrbanviktor a hibas, ha a Pap/namama BT lop csal hazudik es baszik adot es TB t fizetni?
Te se gondolod, hogy Kinaban annyit kap egy munkas, mint itthon? Hozza kepest te kiraly vagy.
Ha elmesz Vietnamba, ott feleseget berelsz (sz.p, b..ik, foz, cipeliba bevasarloszatyrot) 200 dollarert. Ott te lehetsz a kiraly. Szoval becsuljetek meg ezt az orszagot!!!
Auto helyett hasznaljatok vasutat vagy bicajt esetleg koltozetek kozelebb.

tcom 2012.06.01. 09:46:17

Az a vicces, hogy a lelkem mélyén azért drukkolok, hogy a gyerekeim próbáljanak szerencsét majd felnőtt korukban külföldön és mindezt azzal a tudat alatti vággyal, hogy ők segítsenek nekem majd öreg koromban, amikor egy műtét, egy kórházi kezelés 2 évi nyugdíj ára lesz, vagy egyszerűen csak megélni. A gyermekeim már óvodás korukban angol játszóházba járnak, az első osztálytól németes osztályban tanulnak.

Nem élek rosszul, nem keresek rosszul, de tudom, hogy 25-30 év múlva egy kalap szart fog érni bármilyen nyugdíj is, ha még lesz. Köszönve Orbán-Gyurcsány és ki tudja addig milyen ámokfutó politikusnak.

Véleményem szerint a helyzet leginkább a szocializmusnak nevezett nagy nemzeti lustasági, felelőtlenségi programnak köszönhető. Az emberek a szocializmusban nem küzdöttek, hiszen mindenkinek lehetett munkahelye. Az ellustult, releváns, korszerű tudás nélküli, nyelveket nem beszélő magyar tömegek mára teljesen versenyképtelenek a volt szocialista országokhoz képest is. Az igazi tragédia viszont a politika, amelyik kihasználva a "krumplileves" nosztalgiáját Kádár Jánost alakít. A fő politikusok továbbra is a vezérkultuszt erőltetik, továbbra is az állam dolga munkahelyeket csinálni, gondoskodnia a népről. Mindezt egy olyan országban, ahol a vezér kultusz mindig is erős volt.

Magyarország reménytelen helyzetben van. Habár nem láttam Orbán ábrázatát, de olvasva is úgy érzem ő sem gondolja komolyan. Az biztos, hogy politikus körökben nem érzékelik közvetlenül a problémát. Orbán családja nyilván nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy munkanélküliség. Felcsút fejlődik, a polgármester megszerezte a környék földjeit, a Gáspár fiú bekerült a Vidibe, Anikó asszony ki tudja használni a mezőgazdasági támogatásokat. De sokat hallani a politikus családtagok sikeres elhelyezkedéséről az állami szektorban, a baráti oligarchák nem éheznek.

apanna 2012.06.01. 09:52:58

@pandacsökiboborján: "ezért jártok Parndorfba vásárolni"

Találkoztunk volna? Kétlem.......

Amúgy próbálj a posztra koncentrálni. Ha meg nem megy ,csak a vagdalkozás, azt meg kéretik odahaza.

apanna 2012.06.01. 09:57:05

@Peterpapo: Ja, eltakarodik. Te meg az adódból kifizeted annak a 100 ezer diáknak a tandíját...

Ne felejtsd el, hogy az ország a befizetett adókból tartja el magát. Jobb esetben.
Van az országnak alma, barack, vagy dió fája, de pénzfa csak a farmeramában terem...

Peterpapo 2012.06.01. 10:18:55

@apanna: Elképzelhető, de most a saját gyerekemét kellene kifizetnem, mert ezek a nagyokosok minimálisra csökkentették az államilag támogatott helyeket, ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak. Persze tisztelet a kivételnek. Jobb esetben az adókból tartja el magát sz ország. Az emberek meg a fizetésükből. Jobb esetben. Ebből csipegetnek le a saját sleppjük életszínvonalának a megtartása érdekében. Úgy hogy nem kell nekem a propaganda duma. Hazug, tolvaj banda! Takarodjanak mind egytől egyig élükön a mocskos, kis bélféreg Viktorral!

Peterpapo 2012.06.01. 10:22:53

@apanna: És mielőtt megkérdeznéd, hogy miből gondolom ezt, akkor elárulom, hogy abból, amit tesznek és amit nem tesznek. Ha nincs pénze az országnak, akkor nem kellene 600-800 millióért új kivilágítás a Parlament épületére, nem kellenének a stadionok, nem kellene 94 millióért új autót venni, stb, stb, stb. Minden forintnak lenne jobb helye mint ezek.

Pan Modry 2012.06.01. 10:28:41

@Peterpapo:

Na ettol tudok hanyni hogy a szegeny tehetseges meg a gazdag tehetsegtelen.

Mitol lenne attol tehetsegtelen valaki mert gazdag????
Nem szeretem a mostani kormanyt de attol a proliszovegtol amit ide osszehoztal is hanyni tudnek.

Peterpapo 2012.06.01. 10:31:44

@apanna: Ja és a lényeg! Nyilván most sokkal olcsóbb az országnak, hogy a fiatalok nagy része külföldre megy tanulni, de én is kétlem, hogy a tudás birtokában mind vissza fog majd jönni, hogy ide fizessenek adót.

Peterpapo 2012.06.01. 10:32:33

@Pan Modry: Akkor okádás közben olvasd el újra, amit írtam. Vakegér.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 10:35:33

@sajtkedvelő:

A kedves idesanyját emlegeti az ország 90%a, hogy miért nem baszta be a putri kemencéjébe a születésekor, a kis görcs Viktorkát!
www.bulvar.abbcenter.com/weboldal/bulvar/cikkek/gyerekkori_n.jpg

Remélem egyszer a családja, gyerekei, közelről ismerő nyaloncok kitálalnak arról, hogy milyen is ez az emberi hulladék valójában, amikor nem Habonyi evtárs és az agit-propos nyaloncai adják a reklámspotot.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 10:44:14

@Bicepsz Elek77:

A Nato csapatok majd akkor jönnek, ha Orbá elvtárs és a magyargyűlölő janicsárjai legyártanak néhány méretes hullahegyet, mondjuk százezres kupacokban.

Szerintem nagyobb az esélye, hogy bevonul az Orbán által feltámasztott kis Antant és még kisebb darabokra cincálják az országot.

Kíváncsi vagyok, hogy a szarházi-magyargyűlölő Fidesznyikek itt maradnak-e akkor, avagy meglépnek és a CNNen nézik a Kajmán szigeteki off-shore banjaikból, koktélos poharakkal a kezükben?

Jut eszembe.
Orbán elvtárst nem zavarta, hogy a zEmberek emberének külföldön vannak a büdös kölkei, unokái!
Ideqrta ezt a hamisító, plagizáló kozmopolita, német díszfaszt a nyakunkba!

Peterpapo 2012.06.01. 10:45:57

@Pan Modry: Egyébként kíváncsi lennék, hogy mi a véleményed arról, hogy a hitelellenes kormány miért kényszeríti rá a fiatalok és családok nagy részére, hogy diákhitelt vegyenek fel. Vagy Neked azt mondták eligazításon, hogy a diákhitel az nem is hitel? Te meg elhitted? Egyébként a saját bőrömön tapasztalom a gondot, mert a lányom most érettségizik és sajnos kalkulálgatnunk kell, hogy hogyan fogjuk tudni kifizetni a tandíjat, ha nem sikerül az államilag garantáltba bekerülnie.

Pan Modry 2012.06.01. 10:46:16

@Peterpapo:

" ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak. "

pont ezt irtad, ez egy oriasi demagog proliszoveg...
mert ugyebar te szerinted a szegeny gyerek tanulni megy az egyetemre meg a gazdag bulizi...

Hat elarulok valamit, SEMMILLYEN korrelacio nincs a szorgalom kozott atekintetben hogy vki szegeny vagy gazdag az egyetemen...

sot.. gimnaziumban a gazdagabb csaladok gyerekei tipikusan szorgalmasabbak voltak

Peterpapo 2012.06.01. 10:48:43

@Pan Modry:

"ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak. Persze tisztelet a kivételnek. "

Én pontosan ezt írtam. Mondtam, hogy vakegér vagy. :)

Pan Modry 2012.06.01. 11:25:43

@Peterpapo:

En nem hiszek az ingyenes dolgokban, kozte az "ingyenes" felsooktatasban sem.

Amiert nem direkt fizetsz - hanem csak attetelesen - az adodon keresztul, ott nem kerheted szamon a minoseget.

Pan Modry 2012.06.01. 11:27:10

@Peterpapo:

na jo, a tisztelet a kivetelnek tenyleg odairtad, de en altalanossagban mondom hogy a gazdagok nem tehetsegtelenebbek, kivaltkepp nem lustabbak.

Peterpapo 2012.06.01. 11:28:45

@Pan Modry: Értem. Tehát ha fizetek a suliért, akkor bemehetek és reklamálhatok, hogy a tanár miért úgy tanít ahogy és miért úgy osztályoz ahogy. Világos.

Peterpapo 2012.06.01. 11:35:40

@Pan Modry: Rendben, elfogadom és elhiszem, amit mondasz, de ettől még simán benne van, amit proliszövegnek tartasz. Emiatt az okos húzás miatt, sok tehetséges gyerek nem tud majd tovább tanulni és sok tehetséges megy külföldre tanulni, akiknek a nagy része nem fog visszajönni. Aztán majd olvashatod a különböző médiumokban, hogy XY magyar származású ilyen, vagy olyan díjat, vagy eredményt ért el, aztán büszkélkedhetsz vele. Csak kenyeret nem kapsz majd érte a közértben.

Pan Modry 2012.06.01. 12:09:59

@Peterpapo:

Lenyegeben igen. Bar en amikor egyetemista voltam a tanulmanyi iroda volt egy akkora rakas szar neha hogy legszivesebben elkuldtam volna oket a picsaba, de mivel en allamin voltam, raadasul osztondijam is volt, nem volt tul sok anyagi jogalapom arra hogy pofazzak.

Ma mar ha dokihoz kell mennem az is maganba megy, egyszer varattak meg 20 percre, felhivtam a kozpontot hogy a 9:00 az nem 9:15 es meg mindig varok, elnezest kertek es 5 perc mulva bent voltam. Kb. ez a kulonbseg akozott ha direktbe fizetsz vagy az adoidon keresztul.

apanna 2012.06.01. 12:32:36

@Peterpapo: "Ebből csipegetnek le a saját sleppjük életszínvonalának a megtartása érdekében. Úgy hogy nem kell nekem a propaganda duma. Hazug, tolvaj banda! Takarodjanak mind egytől egyig élükön a mocskos, kis bélféreg Viktorral!"

Aha. Itt mindenki csipeget magának. Szinte büszke arra aki adót csal.
Majd ha mindenki adózik tisztességesen, és az LMP nem nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy a kormány mindenkit megadóztat, és inkább lesz trendi, nem adót csalni, na akkor tessék reklamálni.

A teherviselés közös, nem egyéni.

apanna 2012.06.01. 12:37:55

@Peterpapo: Amikor nincs pénzed, akkor is szükséges bizonyos dolgokat elvégezni. Pl. ha beázik a házad, meg kell javítani a tetőt. Az autódat sem használhatod a nélkül, hogy ne tennél félre javításra. Nyilvánvaló, hogy azokat az izzókat energiatakarékosra cserélték, hogy olcsóbb legyen a világítás.
Sok mindennel nem értek egyet, de az irány elkerülhetetlen volt. Ha Orbánék nem lépnek, majd a következő kormány. És nem lesz az sem jobb. Természetes, hogy sérülnek az érdekek, de ez elkerülhetetlen.

"ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak."
Tehetségtelen gazdag fiatalt nem vesznek fel állami képzésre, csak az okosat.....

apanna 2012.06.01. 12:44:12

@Peterpapo: Nem vagyunk gazdag ország. Eladósodtunk, és ennek árát mindenki megfizeti. Nem is értem miért kellene megint hitelt felvenni az országnak....
Mindig voltak kivándorlók, mint ahogy külföldön munkát vállalók. Most, hogy EU tagok vagyunk, ez még intenzívebb, hisz lehetőség van jobban élni, több pénzt keresni. A történelem nem egysíkú, hanem változatos folyamat, amibe ez is simán belefér.
Megértem, hogy elkeseredett vagy, én is bizonyos értelemben. De az embernek vannak tervei, kihívások amikkel folyamatosan szembe kell,hogy nézzen. Az élet már csak ilyen.
Ha a gyermekeid külföldön keresnek boldogulást, az is ennek a folyamatnak a része. Romániában is ugyan ez volt a helyzet, aztán megfordult a trend.
Ma viszont megint vándorolnak külföldre, a jobb megélhetés reményében. Remélem mindenkinek sikerül, és elmondhatja majd, hogy jól választott.

Peterpapo 2012.06.01. 12:44:33

@Pan Modry: Teljesen egyetértek Veled, de nem gondolom, hogy az oktatás az szolgáltatás lenne. Ha jól emlékszem, de lehet hogy tévedek, a Fidesz volt aki legjobban ellenezte a kórházak magánkézbe adását, illetve a vizitdíjat. Vagyis ezek szerint hazudtak akkor is, mint mindig.

Peterpapo 2012.06.01. 12:48:02

@apanna: Jónak mondod. Mivel nem a magánszférában dolgozom és a fizetésemen kívül nincs semmilyen jövedelmem, én tisztességesen fizetem az adót. Egyébként a fizetési fegyelem mentalitás kérdése, de ez a mentalitás nem jellemző magyarra. Hogy is tartják külföldön? Ha egy forgóajtón mögötted megy be egy magyar, az előtted fog kijönni. És ez nem feltétlen pozitív vélemény. Úgy is értelmezhető, hogy okosak és leleményesek vagyunk, meg úgy is, hogy jól tudunk csalni és mindig megtaláljuk a "kiskapukat".

Peterpapo 2012.06.01. 12:58:24

@apanna: Hahaha! És szerinted mennyi idő alatt térül meg az a 600-800 millió??? Mellesleg ha nincs pénzem, nem korszerűsítem a világítást. A tetőt megcsináltatom, de a világítás az más kategória. Ha nincs pénzed, akkor az luxus. Ebben a helyzetben mindenképp.

Peterpapo 2012.06.01. 13:02:07

@apanna:

"Tehetségtelen gazdag fiatalt nem vesznek fel állami képzésre, csak az okosat....."

És ki mondta hogy felvesznek? Mivel jócskán lecsökkentették az államilag támogatott helyeket, így a gazdag, ámde esetleg tehetségtelenek tudják csak megfizetni az oktatást. A szegények nem. Azaz a nem államilag támogatott helyekre tudnak bejutni a gazdagok, a szegények helyett. Így már érthető?

Peterpapo 2012.06.01. 13:15:51

@apanna: Annyira szép gondolatokat fogalmazol meg, hogy majdnem el is hiszem, hogy ez a valóság. :)

Adott egy kormány, amelyik, tegyük hozzá nem teljesen jogosan kritizálja az előző kormányt, arról papol, hogy milyen szemét volt az előző MSZP kormány, hogy belekényszerítette az embereket a hitelek felvételébe, majd hoz egy döntést, amellyel több ezer embert kényszerít arra, hogy diákhitelt vegyen fel. Nem érzed az ellentmondást? Ráadásul, amíg az MSZP volt kormányon minden új adókivetését megakadályozták azzal, hogy csúnya dolog az emberekre terhelni az ország rossz gazdasági helyzetét. Erre mi mást tehetett az MSZP, mint hogy hitelt vett fel. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy nyilván lehetett volna máshogy is megoldást találni, de most mit tesz a Fidesz? Nem vesz hitelt, de mindent a nyakunkba varr. Mert hiába állítják, hogy ezeket nem az emberek fogják megfizetni, hanem a multik, de a legutóbbi mobiladóból is jól látszik, hogy ez egy hatalmas hazugság. És tudod mi a gusztustalan? Hogy ezt ők is épp olyan jól tudták, tudják és mégis hazudoznak, meg jópofiznak össze-vissza.

komplikato 2012.06.01. 13:21:49

@apanna: Nem is írtam, hogy Matolcsy mióta tett 2 éve, arra akartam utalni, hogy mióta ő excellenciája "felpörgette" a fogyasztást azóta a boltok és boltosok tönkremenetele még sokkal jobban felgyorsult.
És elmúlt 3-4 hónapban már sorban mennek csődbe az olcsó kajáldák, kínai büfék és még a használt ruhaboltok is. Az a réteg akikre épültek annyira csóró, hogy már ezeket sem tudja megfizetni ...

komplikato 2012.06.01. 13:25:46

@asd123321dsa: "ui: talán ha a minimálbér hirtelen meg két és félszereződne még lehet elgondolkoznék."

Akkor íme hazánk "nagyjainak" új ötlete:
magyarcitrom.postr.hu/a-palyakezdok-minimalber-alatt/

nu pagagyí 2012.06.01. 17:08:02

@komplikato:
A magyar fiatalok előtt mostmár csak egy út maradt, hogy kiemelkedjenek a nyomorból. Meg kell tanulniuk focizni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.01. 22:21:47

@Lencsés István: Nem , nem csak az. Akiben van gerinc annak az is lenyeg, hogy korrekt modon kapjon/adjon

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.01. 22:49:31

@Peterpapo: Ezzel nem értek egyet, amikor én kezdtem, akkor is volt tandíj. Szegény családból jöttem, aztán a végén állami mellett költségtérítésest is végeztem. Önerőből. Ha valaki akarja, és küzd érte, szegény családból is elérhető a diploma.

cápa964 2012.06.02. 09:35:17

Sziasztok!
Tudom nem leszek népszerű és azt fogjátok mondani utópia amiről beszélek.Lehet,de a világnak így kéne működnie.
Az egyik szemem sír,a másik nevet,sír mert minden embernek biztosítani kéne azt,hogy a saját hazájában tudjon boldogulni ahogy az a Szózatunkban meg van írva és nevet mert a gyermekeink ha elég bátrak,hogy nekivágjanak,legalább boldogulni tudnak és nem kell az egész életüket ebben a kilátástalan küzdelemben leélniük.
A problémám az EU.álságos viselkedésével és a keleti népek másodrangú állampolgárrá minősítésével van.halkan is írom ide a véleményem,nehogy baj legyen belőle és Ti igyátok meg a levét,akik kint keresitek a boldogulást.
Ez az egész rendszert rosszul működtetik, az EU-s haverjaink,igaz ez nekik nagyon is megfelel és szerintem nem is nagyon szeretnének rajta változtatni.
A történet magyar szempontból nem most kezdődött,hanem 20 éve,amikor a keleti blokk államait úgymond felszabadították és beterelték a demokráciának nevezett nagy karámba.Akkor mi elhittük,hogy ajrópa tárt karokkal vár bennünket és egyenrangú polgártársai lehetünk a németnek,angolnak,franciának.Ma már tudjuk erről szó sem volt.A piac,a vásárlóerő,az olcsó munkaerő kellett nekik.Tönkretettek itt mindent amihez hozzányúltak,megölték a magyar ipart,mezőgazdaságot.A hazai termelés volumenét a béka segge alá szorították,munkahelyeket számoltak fel,emberek kerültek az utcára.Most így 20 év távlatából,látva az események folyását azt kell mondjam tudatosan terelték ezeket az országokat, így Magyarországot is, a reménytelenség felé.Most amikor a munkanélküliségi mutatók egyre rosszabbak,munkahelyek csak elvétve teremtődnek ezen a vidéken,a fiatalságot a kilátástalanság,munkanélküliség,a jövőjük bizonytalansága emészti,most kivetették a hálójukat rátok is.Kelletek nekik.Kelletek mert az ő társadalmuk is öregszik,kelletek mert az ő szociális hálójukat is nehéz fenntartani,kelletek,hogy kifizessétek a John bácsi nyugdíját ,gyógyszerét,kórházi ellátását.Apátoké és anyátoké helyett,akik most itthon maradnak és lassan nem lesz miből nyugdíjat kapjanak,a gyógyszereik felét már úgy sem váltják ki,mert akkor enni nem marad.Kelletek nekik,mert az eddig bevándorolt bantu-nigger csak európai jólétben akar élni,viszont dolgozni már nem szeret annyira,balhézik és állandóan a jogait harsogja.De Ti megtanultátok befogni a szátok,megtanultátok mi az az engedelmesség,megtanultátok mi az,hogy csak életben maradni.Főnyeremény vagytok.Nekik.Tudtok, szerettek és akartok is dolgozni,a szakmátokban mindig is a legjobbak közé tartoztok és legfontosabb be tudjátok fogni a szátok.Közben Magyarország ebbe belerokkan.Viktornak már leesett a tantusz,hogy nincsen ez így jól,csak fordítva ül megint a lovon ,de ezt Tőle már megszokhattuk.Fáj neki ,hogy a fiatalok elvándorolnak,istenem,ha tudná azt is,hogy már az idősebb generációk is foglalkoznak a gondolattal,hogy el kell hagyni a Szülőföldet,ha nem akarunk meggebedni.Lakat kerül erre az országra hamar,vagy új honfoglalók jönnek a helyünkre.
Pedig megoldás lenne,kipróbált megoldás,a fociban már működik.Csak hozzá kéne szoktatni európát is a gondolathoz,hogy nekik sincsen ingyen minden.Egy focistát amikor az egyesülete nevelgeti,tanítgatja azért teszi,hogy majdan az eladásából illetve a játékos esetleges karrierje során keresett pénzéből a befektetett anyagi ráfordítása megtérüljön,tiszta üzlet.A nevelő egyesületnek jár a befektetett költségek megtérülése és még némi haszon is a labdarúgó pályája során az eladásaiból befolyt pénzből.Ez elfogadott és működik,mindenki elismeri a nevelő egyesület ezen jogát.Ezen az elven végig haladva,Magyarországnak,mint nevelő egyesületnek is járna a Ti nevelésetekre ráfordított költségeinek megtérülése,amikor külföldi munkahelyekre "igazoltok".Na,de nem úgy ahogy Viktor ezt nem is oly rég megpendítette.Nem úgy,hogy a Ti kereseteteket megpróbálná megadóztatni,ez baromság.Azt kellene csinálni,hogy a befogadó ország az általatok és utánatok a munkáltató útján beszedett járulékok 50%-át a Magyar államnak szépen visszautalja nevelési költség címén.Aztán akkor lehet munkaerőt elszipkázni,Mert így hogy ez nem kerül nekik egy fillérjükbe sem ,ez kicsit tisztességtelen,mint a nagy fránya EU. maga.Hogy Magyarország azért menjen tönkre mert itt hiányzik a Ti generációtok befizetése a közösből,mert nyugati barátaink olyan körülményeket teremtettek a keleti régiókban hogy Titeket a jó munkaerőt innen kiszipkázza és jól éljen belőletek ez vérlázító.
Ez az én véleményem,ha már ezt az utat hagyták nekünk akkor fizessék is meg az árát.Kösz,hogy meghallagattatok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.02. 22:54:30

@cápa964: Nem ők szipkáznak ki, hanem otthon nem becsülnek meg.

Tudod egy gyerek is felnő és nem menekül el a szegény családjától, ellenben ha úgy érzi családja betesz neki, állandóan azt lesik , hol köthetnek bele, valószínűbb , hogy a lehető leghamarabb lelép.

Lehet a példa sarkított, vagy éppen nem is jó, de nem a nyugat szívott el, hanem otthon nem éreztük jól magunkat. Nem csak anyagilag.

cápa964 2012.06.03. 08:24:12

@tildy:): A kettő szerintem összefüggést mutat.De ez ne legyen vita közöttünk.
Mindkét gyerekem volt már kint,egyenlőre hazacsalta őket még a honvágy,a szeretet.De el fognak menni és nem tehetek ellene semmit.Az igaz ha nem kapnak itthon megbecsülést,munkát akkor az kényszerhelyzet és alattomos presszionálás afelé,hogy a magyar ne akarjon itt élni.Nem ment nekik 1000 évig háborúval,megszállással most sikerül gazdaságilag vér nélkül.Nekem most vette el a kormány a rokkant nyugdíjamat és menni fogok velük kifelé én is.Mert ha félig nyomorékon dolgoznom kell,hát nem 80 000ft-ért akarok itthon megdögleni.Ez a szomorú valóság.

Bafana 2012.06.03. 16:10:41

Fletó egyenesen küldte, zavarta a zembereket külföldre:
"Tessék, el lehet menni, itt lehet minket hagyni..." Klasszikust csak szó szerint.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.03. 21:03:12

@Bafana: Ha már szó szerint, akkor idézd azt is, hogy mikor és kiknek mondta.
MErthogy:
Forrás:FN
"Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát, a kormányfő élesen bírálta őket, és közölte: el lehet menni Magyarországról – tudósít a Hír TV.
Az ülésen a szakszervezetek az eddig bejelentett intézkedések hatástanulmányait hiányolták, a munkaadói szervezetek pedig a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát kérdőjelezték meg. Gyurcsány Ferenc emiatt élesen bírálta a munkaadókat, és közölte velük, akinek nem tetszik a programja, elhagyhatja az országot.

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” - mondta Magyarország miniszterelnöke."
süti beállítások módosítása