véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngNem lehetnek elég hálásak a mostanában online pénztárgépet beüzemelő kereskedők a hiperes-benzinkutas dohányboltosoknak: különben honnan tudnának időben felkészülni arra, mi várhat rájuk?

Vázoljunk fel egy összeesküvés-elméletet - kiindulva a kormány legutóbbi trafikbetiltásos intézkedéséből. Természetesen ez is csak egy összeesküvés-elmélet, amely fiktív "tényeket" vesz számításba és semmi köze a valósághoz.

Kormányunk elkötelezett amellett, hogy be kell zárni 200 jól teljesítő üzletet azért, hogy ezzel 2.500 vergődő legyen megmentve (esetleg, de nem biztosan). Jelen esetben az nem kérdés, a csődközeliek mennyire profik, körültekintően választottak-e például üzlethelyiséget, megfelelő alkalmazottra bízták-e a vevőiket, rendben van-e az áruellátásuk (gyakran kifogynak-e egyes termékekből, stb.). A cél: akinek jól megy, az legyen szíves haszna egy részét passzolja át másnak úgy, hogy kiköltözik jólmenő helyéről (azaz onnan, ahol most van) és az adott koncessziós körzeten belül máshol próbál szerencsét.

Meg kell jegyezni, az NDN ZRt nem hozta nyilvánosságra a TOP 200 listáját, így kénytelenek vagyunk elhinni, tényleg a hiperes-kutas trafikok a legjövedelmezőbbek, és még csak véletlenül sem kerülnek bele olyanok, mint például Budapest belvárosi (turistaözönlötte) meg nagypályaudvari/metróvégállomásos (tranzitforgalmas) üzletek. Ez valószínűleg nem vigasztalja azokat, akik viszont úgy űzetnek ki jelenlegi üzlethelyiségükből, hogy még csak nincsenek is benne a TOP 200-ban. Bár azt is hozzá kell tenni, soha nem fogják megtudni, ténylegesen hányadikak is voltak azon a bizonyos betiltós ranglétrán - huszadikak vagy nyolcszázhuszadikak.

"Nem értem miért nem változtatják vetésforgó szerűen az üzlethelyiségeket a koncesszió tulajdonosok között mondjuk hetente, vagy még jobb lenne naponta.:-) Így minden trafiküzemeltetőnek lehetne benzinkutas/szupermarketes jó forgalmú napja és vidéki eldugott helyen töltött hitvány bevételű veszteséges is. Hosszútávon a minden trafikos közel egyformán profitálhatna." (kisvagány ötlete)

Idáig ez ugyebár a nemzeti dohányboltosok egyéni szocproblémája, a lakosság 99%-a nem igazán sajnálja őket, így jártak. Ha azonban belegondolunk, hogy a költözésre/megszűnésre ítéltettek termelik meg a dohánypiac adóbevételének 17%-át, akkor már adófizetői szempontból nem is olyan kedvező a kép - mert ez az összeg hiányozni fog. Azért meg valószínűleg egyetlen költségvetéséért felelős politikus sem tenné a kezét a tűzbe, hogy ez a 17%-nyi vásárló már másnaptól átpártol egy "halódó" üzletbe - a feketepiac viszont örülhet, újabb potenciás törzskuncsaftok a piacon. És a dílereknek még az online kasszát sem kell finanszírozni, ahogy a havi adatforgalom-költséget sem.

Az is kiderült, mire használja az online forgalomlejelentést a kormány - ez alapján figyeli a kormány, ki hogy teljesít, mely üzlethelyiségek érnek "aranyat" és melyek azok, amelyek egy fabatkát sem. Az pedig, hogy a TOP-200-ba bejutóknak nem jutott eszükbe, hogy ők ezért el fogják nyerni méltó büntetésüket, valószínűleg annak köszönhető, hogy azt azért már ők sem gondolták volna, hogy a nyilvántartásnak köszönhetően üzleti titkaikat felhasználva kötnek útilaput a talpukra. 

És miért örülhet a többi kereskedő? A válasz nagyon egyszerű: van még idejük felkészülni arra, ők hogyan viselkedjenek az online pénztárgépük társaságában. Mert miért ne következne be az, hogy valaki egy gombnyomással lekérdezze, mely budapesti látványpékségeknek megy a legjobban, hol a legnagyobb a forgalom? És ha a havernak nem a jólmenő aluljáróban van az üzlethelyisége, hanem a lépcső tetején, bizony máris jöhet az új kormányrendelet, ezentúl frissen sütött kakaós csigát bizony csak föld felett lehet árulni. De az is kiderülhet, a vásárcsarnoki henteseknek sokkal jobban megy mint a szomszédos utcában levőknek, tehát meg kell tiltani a húsárú piacon értékesítését is. Csak hogy egyenlően legyen elosztva a piac és a halódók ne haljanak meg. Tiszta sor.

"Ne legyenek igénytelenek! Ugyanezt az elvet alkalmazzák a közbeszerzésre, az uniós pénzek elosztására stb...! Tehát eddig mondjuk a zsíros állami megrendelések javát a Közgép kapta. Jó lenne ha a következő sokmillllliárdos megbízás hasznát más cég fölözhetné le, a Közgép meg vehetne teherautókat és munkagépeket azután "kubikolhatna" éhbérért. (...)
Vannak további ötleteim is. Nem mindenkinek jutott például csinos feleség/izmos testű férj. Ez is tarthatatlan. Cserélni kell még majd az ország lakosainak egymás között autókat, a budai villákból pedig költözzenek néhány napra a tulajdonosok előbb panelba utána putriba, és ki kell próbálják a hajléktalanságot is mindenkinek. Mindenből jusson egyformán!! Ki kell "egyensúlyozni" a társadalmat, el kell osztani újra a javakat! Hajrá Fidesz, meg tudjátok csinálni!! (kisvagány ötlete)

De azért ne menjünk ilyen messzire, maradjunk meg az online kasszatulajdonosoknál - ők hogyan védhetnék ki azt, hogy bekerüljenek a megsemmisítendő TOP 200-ba? Valószínűleg úgy, hogy az első pillanattól kezdve a forgalom jelentős hányadát nem ütik be a pénztárgépbe - a jó arcmemóriájú alkalmazottak pedig kincset fognak érni, hiszen elsődleges feladatuk az lesz, hogy már az üzlethelyiségbe belépve kiszúrják azt, aki nem törzsvásárló hanem lehetséges adóellenőr. Még az is lehet, hogy egy-két büntetés is belefér, csak maradjon meg az üzlet és ne kelljen költözködni valami zsákutcába vagy ki a préri közepére. További lehetőség lehet még a raktár felőli/hátsó kapun keresztüli árusítás, törzsvevőknek házhozszállítás, stb., csak a kreativitás szabhat határokat.

A legszebb azonban az, hogy ezek után a becsületes kereskedők is elgondolkodnak rajta, hogyan tovább - pedig céljuk nem is az adóelkerülés, sokkal inkább a radar alatti lét, illetve az üzletelirigylés kivédése. Az eredmény pedig a feketegazdaság térhódítása, az adóbevételek csökkenése. Igaz, a vásárló akár még jól is járhat - betudhatja rezsicsökkentési intézkedésnek is, hogy sokkal több helyen juthat majd "kedvezményes" szürke áruhoz Csak előtte be kell bizonyítania, hogy semmi köze sincs egyetlen ellenőrző hatósághoz sem és az üzletre sem fáj a foga. A bezárandó TOP 200-ba meg bekerülnek azok, akik nem, vagy csak nagyon keveset csalnak.

A kérdés azonban az, a vállalkozások mindezt meddig fogják bírni? És honnan lesz majd adóbevétel, ha kénytelen lesz mindenki mindent "okosban" megoldani? Azt se felejtsük el, az online rendszer deklarált célja a feketegazdaság visszaszorítása, az adóbevételek növelése.

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr585618401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.01. 13:26:07

@kulcsar2011: "De azt elfelejted, hogy világválság volt."
Ja, már 2006-tól világválság volt, ugye? Én 2008-ra emlékszem... meg arra, hogy az hozzánk nem fog begyűrűzni, és minket irigyel majd Németország.

Minden akkori elk***t a válságra fognál, de közbe meg úgy csinálsz, mintha most olyan rózsás lenne a világgazdaság, és minden egyes negatív dolog 100%-ban a kormány hibája lenne.

Logikai érzékednél már csak a saját magadhoz való konzisztenciádat csodálom jobban :)

LallyPop 2013.12.01. 13:29:07

@kulcsar2011: A világválság nemtom hogy jön ide, a jó gordon előtte is miniszter volt.

Előtte is inden egyes SZJAzó magasabb kulccsal adózott mint most.

zobod 2013.12.01. 13:30:01

@kulcsar2011: Az adóbevételek szerkezetének átrendezése a sikeres munkát ösztönzi. A szocik alatt a fogyasztást ösztönözte, mégpedig a magasabb jövedelműektől az alacsonyabb jövedelműekhez átcsoportosított pénzekkel (adójóváírás) és közismert eredménnyel.

Ha "magyar ember teli szájjal" nick legalább átlagbérrel rendelkezik, pláne ha egy valóban jól kereső teljesítőképes választópolgár, akkor nagyon rosszul teszi, ha a baloldalra szavaz. Mindegy hogy végül ki lesz a M.E. jelöltjük. Egyébként mindenki, még egy átlag alatt kereső családos is a pénztárcája ellen szavaz ha a baloldalra szavaz, mert az ÁFA néhány százalékpontos csökkentése, meg az áthárított banki illetékek kivezetése nem fogja kompenzálni a rezsicsökkentés, az SZJA reform, a devizaadósok érdekeit is figyelembe vevő adósmentések előnyeit, amiknek garantáltan búcsút lehet mondani kormányváltás után.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.01. 13:32:10

Gondolom Palcsó Tomika trafikjai nem dübörögtek rendesen, és két nyelvlafatyolás között elsirta a bánatát a főnöknek.

B+, akik normális üzleti érzékkel birnak, egyértelmű volt számukra, hogy hol lesz nagy(obb) forgalom.
Egyszerűen ügyesebbek voltak a csókosok között, ennyi.

Ezt kell büntetni ezek szerint, mert a fideszbirkák között nem az számit, hogy ki az ügyesebb a konc közti marakodásban, hanem hogy kinek ér messzebb a nyelve.

Én élvezem. Ha fél év alatt sikerült saját maguk közé éket verniük, akkor a NER hamarosan a fejükre omlik magától, mindenféle ellenzéki segitség nélkül.

A fideszesek között most az merül fel álmaikban, hogy melyik a rosszabb:
saját embereik túrják ki őket, vagy ha esetleg átállnak a másik oldalra, és ezzel átbillentik a mérleget, akkor azok veszik el a moslékosvödröt?
A NER repedezik, mert a fenti kérdés már felmerült.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.01. 13:32:19

@Tiszta ház, rendes udvar: Ha esetleg a mostani a legszegényebb és leggazdagabb rétegek közötti négyszeres különbséget sikerülne levinni a 2009-es háromszoros körülire, akkor mát valami sikert elért.
Nincs bajom a jövedelmek közötti különbségekkel, ha mögöttük tényleges teljesítmény van, de ha valaki az adórendszer egyenlőtlensége miatt nyer lényegesen magasabb jövedelmet az egy kicsit zavar. Ennek egyik módja a világon máshol már bevált sávos, több kulcsos adórendszer. Nézz utána, érdekes dolgokat találhatsz.

Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.01. 13:35:44

@miketbeszéltek: Miért teszel úgy, mintha nem értenéd azt, hogy arról van szó, hogy a jelenlegi világban úgy általában nehéz megjósolni a jövőt? Ha azok közé tartozol, akik ezt úgy próbálják beadni, mint csak a mostani kormányra jellemző égbekiáltó dolgot, akkor persze értem.

Jelenleg Magyarországon nemhéz (szinte lehetetlen) kiszámítani a jövőt. Ennek az ellenkezőjét sohasem állítottam.

De Te most bebizonyíthatnád azt, hogy ez a kiszámíthatatlanság nem világjelenség, hanem csak a gaz patás és bandájának műve, azzal, hogy megmondod, hogy mi lesz 5-10 év múlva az európéer Németeknél?

Nos?

LallyPop 2013.12.01. 13:37:36

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: 'Nincs bajom a jövedelmek közötti különbségekkel, ha mögöttük tényleges teljesítmény van, de ha valaki az adórendszer egyenlőtlensége miatt nyer lényegesen magasabb jövedelmet az egy kicsit zavar. '

Ez így igaz ezért kell bevezetni a fejenkénti 80.000 ft adót, hisz mindenki ugyanazt kapja érte.

zobod 2013.12.01. 13:45:48

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Magyarországon még mindig alacsonyak a jövedelmei különbségek. Az adórendszer nem szabad, hogy eltorzítsa a munkaerőpiac értékítéletét, mert akkor megszűnnek az ösztönzők és az alkalmazkodási kényszerek. Főleg nem szabad büntetni a társadalom legértékesebb, leginkább teljesítőképes munkavállalóit egy olyan országban, aminek határán a Világ egyik leggazdagabb régiója kezdődik. Nem az lesz a gond, ha félmillió zömmel alacsony hozzáadott értékű - vagy semmilyen - munkát végző magyar megy ki, az lesz gond, ha az egykulcsos SZJA által elismert rétegből megy ki majd százezer.

gtri 2013.12.01. 13:48:48

@béla a görög:

"@magyar ember teli szájjal: "Gordonék is reszketnek, annyira emelnék már az szja-t azoknak kik sikeresek."
Akkor neked is elmondom mielőtt elhiszed a saját mondokádat - hogy ritkán sikeresek önmagukban azok akik magas keresetűek (kvázi sikeresek, vagy nem). Nem a maguk munkája, tudása teremti meg azt az értéket amit fizetésként felvesz. Mások keresik meg a fizetését.
Ugyanígy a családi adózás. Az SZJA-t a jövedelem után fizeted nem a gyerek után. Gyereket a hülye is tud csinálni - de tartsd is el őket, ne tartasd el másokkal, pláne ha olyan 'sikeres' vagy."
---------------------------
Ha az ön logikáját alkalmazzuk, akkor a bankok mostani "helyretétele" is helyénvaló, hiszen ők sem a maguk erejéből sikeresek, a hitelek és a betétek kamatainak különbségéből szerzik az "extraprofitot". Vagyis teljesen jogos és érthető, ha a kormány tőlük vesz el pénzt.

Őn kifejlesztett egy ideológiát a sikeresek nyúzásához, de ez az ideológia bárkire alkalmazható, akinél pénzt szimatol a mindenkori hatalom. Ez sem a biztos gazdasági fejlődés alapja.

dr kíváncsivagyok 2013.12.01. 13:50:11

Ha Orvbán élt volna Rákosi idejében,...az sírva könyörgött volna neki ötletekért !
( Az a feleségcserés ötlet nekem bejönne...legfeljebb a csúnyább-öregebb estben berúgnék...)

Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.01. 13:52:28

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Nincs bajom a jövedelmek közötti különbségekkel, ha mögöttük tényleges teljesítmény van, de ha valaki az adórendszer egyenlőtlensége miatt nyer lényegesen magasabb jövedelmet az egy kicsit zavar. Ennek egyik módja a világon máshol már bevált sávos, több kulcsos adórendszer. Nézz utána, érdekes dolgokat találhatsz. "

El kell ismernem, hogy igazad van. Valóban nem járja.

Mi több eleget tettem annak a javaslatodnak is, hogy nézzek utána a dolgoknak, így hála Istennek már jól be tudom határolni, hogy a politikai erőtér mely szegmenseit nem szabad támogatni:

index.hu/belfold/koka080603/

"A liberálisok 2009-től vezetnék be az egykulcsos adót idehaza, mértéke 20 százaléka lenne majd két év alatt, évente egy százalékos csökkentéssel 18 százalékon állna meg 2011-től."

index.hu/belfold/2009/09/11/az_szdsz_egyetert_a_kormany_koltsegvetesi_tervezetevel/

"A költségvetés alapelveiben és fő számaiban egyetértés van a kormány és az SZDSZ között, hangzott el Bajnai Gordon kormányfő, Oszkó Péter pénzügyminiszter és az SZDSZ-frakció pénteki megbeszélése után. Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője a legfőbb szabad demokrata igényként azt fogalmazta meg, hogy a kormány tartson ki a 17 százalékos egykulcsos adó fokozatos bevezetése, azaz az alsó sávhatár 2010-ben 5, 2011-ben 17 millió forintra emelés mellett, mivel ez teremtheti meg a növekedés feltételeit."

dr kíváncsivagyok 2013.12.01. 13:53:15

@LallyPop:
"'Nincs bajom a jövedelmek közötti különbségekkel, ha mögöttük tényleges teljesítmény van, "

Na, itt van az eb elásva !
Elég szétnézni az állami szektorban , mennyi tehetségtelen szarjankó kerül oda vezetőnek baráti-rokoni kapcsolatok révén,...minden tudás és érdem nélkül !!!!!!!
Ezek lennének a "gazdaság motorja " ???????????

dr kíváncsivagyok 2013.12.01. 13:55:23

@Tiszta ház, rendes udvar:
Baszki,...több éves nyilatkozatokkal operálsz ?
orvbán 3 - 4 éves nyilatkozataival hogy állsz ???
1.000.000 munkahely ??????????
Baromarcú

dr kíváncsivagyok 2013.12.01. 13:56:52

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
"Ennek egyik módja a világon máshol már bevált sávos, több kulcsos adórendszer."

Olyannyira , hogy 80 - 90 %- ban azt alkalmazzák...

LallyPop 2013.12.01. 13:56:56

@Tiszta ház, rendes udvar: Fő hogy az SZDSZben csak beszéltek az adócsökkentésről, amit a fidesz lépett meg.

Helyette pörgették az adósságot.

ostvan2 2013.12.01. 14:00:08

Felesleges küszködés arról vitatkozni, hogy mi a jobb jövedelemadózási forma. Szerintem a megszívlelendő igazság, hogy "nem baj, ha adózni kell, csak legyen miből". Szóval ha én, kisember érzem a saját pénztárcámon, látom a körülöttem élőkön, hogy pörög a gazdaság (kapok megrendeléseket, az elvégzett munkákat ki is fizetik, stb), akkor lehet az adózás lineáris, vagy sávos. Akkor működik a gazdaság, ha sokan élnek elfogadható szinten és kevesen vannak a szegények. Ha ennek az az ára, hogy én több adót fizessek, mint ma, akkor vállalom, MERT NEKEM IS MEGÉRI.

Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.01. 14:05:22

@dr kíváncsivagyok:
"Baszki,...több éves nyilatkozatokkal operálsz ?
orvbán 3 - 4 éves nyilatkozataival hogy állsz ???
1.000.000 munkahely ??????????
Baromarcú "

Hú de ideges lettél hirtelen :)

Miért ne operálhatnék 3-4 éves nyilatkozatokkal? Értelmes ember emlékszik arra, hogy ki mit mondott, és ha valaki egyszer így egyszer úgy nyilatkozik, akkor azt már aligha veszi komolyan. Elhinni amit mond... na azt semmiképpen!

A mondataidból az sejlik ki, hogy neked 3-4 év már bőven az az idő, amikor szerinted nyugodtan lehet mondani akár mindennek az ellenkezőjét is. Komoly ember lehetsz...

Hogy ne mondhasd azt, hogy elfogult vagyok, gyorsan leírom azt is, hogy ez legalább annyira hiteles, mint népszavazást szervezni a tandíj ellen, majd kormányra kerülve bevezetni azt.

@LallyPop:
"Fő hogy az SZDSZben csak beszéltek az adócsökkentésről, amit a fidesz lépett meg."
Senki nem mondta, hogy egyetértek az egykulcsossal. De ugye nem gond, hogy nem a korábbi élharcosaira szavazok, ha el szeretném törölni? :)

Le_Penseur 2013.12.01. 14:23:27

A dohánykereskedelem átalakítása és a pénztárgépek körüli kaotikus helyzet tökéletesen szemlélteti a jelenlegi kormányzat arroganciáját, hozzá nem értését, kiszámíthatatlanságát és bénaságát.

2013.12.01. 14:39:17

Ez a Kormány tudja mit kell tenni, és az Ország elindult a felemelkedés útján. Amelyik liberálkomunistának ez nem tetszik, menjen olyan országba, ahol az elvtársai vannak többségben. Nekünk Igazi Magyaroknak ez az Ország így megfelel, a mi Miniszter Elnökünk Orbán Viktor, és rá szavazunk 2014-ben is. Menjetek ki, maradjon itt 8 millió Hazáját szerető érte tenni dolgozni akaró Magyar!

mattüveg 2013.12.01. 14:39:45

ez a csapat már a ménesi úton is tapló volt. kösz azoknak akik akkor rászabadították ezt a sáskahadat az országra

Kovacs Nocraft Jozsefne 2013.12.01. 14:39:46

@kulcsar2011: Így igaz, ahogy írod.

Persze ezt előre lehetett volna tudni, utólag belenyúlni akkor is gusztustalan, ha egyébként ez az egész trafikmutyi undorító.

2013.12.01. 14:41:36

Komunisták!

az a bajotok hogy nem kaptatok traffikot!

Kérjetek a komunistáktól, akikre szavaztatok!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.01. 14:42:59

@MACISAJT: Nem. A fidesz adni akart a csókosoknak, csak nem sikerült, mert ehhez is bénák. Pont mint a szocik, sőt még bénábbak. Egyvalamiben jobbak: a rothasztásban, megosztásban, viszályszításban. Erre vagy te is példa minden egyes ballibezős hozzászólásoddal.

Exploiter 2013.12.01. 14:44:51

@Mértékadó értelmiségi:

Pöcsi, nem 3-4 évre nem lehet megmondani előre, hanem konkrétan egy hónapra sem.

És nem a világpiac változásai miatt, hanem azok miatt a törvények és szabályozások miatt, amiket naponta fosik magából a kormány.

Gazdasági rezsicsökkentés, trafik törvények... az nem tűnik fel, hogy az utóbbi időben a kormány már csak olyan problémákat próbál kezelni, amik nem is léteznének, ha ők nem barmoltak volna bele a dolgok menetébe...?

Exploiter 2013.12.01. 14:46:15

@Kalmár Lajos:

A kommunisták most vannak hatalmon, tesa. Az ún baloldal vadkapitalista idiótákból áll, ne tévesszen meg az elnevezés.

magyar ember teli szájjal 2013.12.01. 14:47:01

@béla a görög: Egyszer próbálj meg sikeres lenni, aztan majd gondold át, hogy hogy is volt. Addig ez csak duma.

Exploiter 2013.12.01. 14:49:00

@JohnHenry:

Én őszintén szarok a trafikosok üzletére, mert tisztességes ember nem sok lehet közöttük. Viszont cigit csak két helyen szoktam venni, benzinkúton és hipermarketben, mert az esik útba, ott lehet kocsival megállni.

Engem szopat ez a sok paraszt, pusztán azért zavar ez az újabb agyhalott faszság. Lehetne persze elvekről is beszélni, de ebben az országban annak nincs semmi értelme.

magyar ember teli szájjal 2013.12.01. 14:49:20

@kulcsar2011: Nem nagyon értem, mit beszélsz. Vagy szerinted én minimálbéres vagyok?

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Lineáris. Matematika 3. osztály.

2013.12.01. 14:49:52

Most nem a komunisták vannak. Ez a Nemzeti Oldal, az Igazi Magyarok kormánya.

A komunisták ti vagytok

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.01. 14:56:34

@mattüveg: "Menjetek ki, maradjon itt 8 millió Hazáját szerető érte tenni dolgozni akaró Magyar!"

Legyen inkább 1 millió. Az is csak felfelé kerekítve. És ha mindenkit, aki nem tapsikol Viktornak elküldesz, akkor nem nagyon él majd meg az ország mert az okosabbja nem tapsikol. A 100 000 bélementnyugdíjast is el kell ám tartani.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.12.01. 14:56:46

@kulcsar2011: +1

Még csak az a vád sem érhet senkit, hogy hű de jól el tudja adni a termékét, mert hirdetni nem hirdethet.

A boltos annyiban tud hozzájárulni üzlete sikerességéhez, hogy mindig udvarias ahhoz aki belép, de inkább azzal hogy mindig van neki mindenből.

Egy falubeli vegyesboltos hiába a kereskedés ásza, ha értelemszerűen egyszerűen nem tér be annyi vevő hozzá, mint amúgy a tapló, link belvárosi boltoshoz.

Alick 2013.12.01. 15:09:49

@Kalmár Lajos: "Ez a Nemzeti Oldal, az Igazi Magyarok kormánya."

Nem is tudtam, hogy már Vona a miniszterelnök. :)

2013.12.01. 15:19:31

Nem Vona a miniszterelnök és nem is lesz soha mert a szocialistáknak elfogyott a Jobbikra szánt pénze

fehérfarkas 2013.12.01. 15:29:26

@Mértékadó értelmiségi:

Te a kiszámíthatóságot összekevered a jóslással. Lehet, hogy azért mert ugyanúgy fogalmad sincsen a szó jelentéséről, mit a főnöködnek Orbánnal-Matelcsynak-Navrának?

fehérfarkas 2013.12.01. 15:34:54

@Tiszta ház, rendes udvar:
Én örültem, hogy nem valósult meg az SZDSZ 1 kulcsos adója. Sőt,akkoriban a fideszesek is örültek ennek, és ahol csak tudták ütötték a szadeszos 1 kulcsos adó tervét. De úgy látszik az amnézia, agyatlanság, köpönyegforgatás nagy úr, és a NER meg a birkamenet legfőbb jellemzői.
Ha az SZDSZ javassolja az 1 kulcsos a dót, akkor "fújj, fújj, itt világvége, a zemberek tönkremennek", ha a Fidesz vezeti be, akkor "hallelúja, birkamenetben felvonulva kell megvédeni".
Én, meg aki akkor is és most is ellenzem az 1 kulcsos SZJA-t, pedig csak röhögök rajtatok és a szánalmas megvezethetőségeteken, hogy még saját magatokat is szembe köpitek, és még csak észre sem veszitek. :D :D :D

fehérfarkas 2013.12.01. 15:37:05

@dr kíváncsivagyok: "Baszki,...több éves nyilatkozatokkal operálsz ?
orvbán 3 - 4 éves nyilatkozataival hogy állsz ???
1.000.000 munkahely ??????????
Baromarcú "

Szzerintem nagyon helye, hogy betette a több éves nyilatkozatokat. Így legalább látszik, hogy amit akkor fújjoltak és elutasítottak csak mert az SZDSZ javasolta, ugyanazt birkamenetben felvonulva védik meg, ha a Fidesz vezeti be. :D :D :D

lenoardo997 2013.12.01. 15:47:26

Nos pl. a morgolódó végiggondolhatná mi lenne, ha nem zárnák be a top 200 trafikot. Akkor nyilván csődbe menne a vergődő 2500. És akkor lehetne morgolódni azon, hogy miért kell 10 km-t utazni azért, hogy egy doboz cigit vegyél.

monddazigazatmar 2013.12.01. 15:47:49

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Na, éhes proletár. Szóval meséljed el, hogy az hol igazságos, hogy X forint határnál egyszer csak átlépsz egy magasabb adósávba, ha már ennyire isteníted a sávos adózást.
Szóval te dolgozol nekem, és mivel olyan kurva okos vagy, felemelem a fizetésed 10ezer forinttal. De jaj, sajnos átmentél a sávon, így nettóban nem többet kapsz, hanem tíz ronggyal kevesebbet. EZ jó? Igazságos? Jutalmazva érzed magad?
Ugyanez áll arra, ha év végén jutalmat érdemelsz ki, vagy ha bevezetem a 13.havi munkabért. Beszopod.
Ja, ugye az lenne a jó, ha nem 10 ronggyal jutalmaználak, hanem 50nel, csakhogy annyit meg nem termelsz meg.

Na, és most akkor mégegy. Ezek az indexblogok elvileg tele vannak ( másik blogon hozzászólások alapján) diplomás nyelvet beszélő emberekkel. Akik mivel olyan baszott jó szakemberek, nyilván nem minimálbért kapnak, minden számítás szerint abba a kategóriában kéne lenniük akiknek a szja csökkentés jól jött. (210 bruttó felett talán) Akkor mi is a nagy hőbörgés oka?
1. Az a rohadt nagy szociális érzékenység, ami miatt lemondasz a több pénzről, hogy a segédmunkások jobban járjanak
2. Ezt mondta a párt, és hőbörögni kell, mert rohattfidesz akármit is csinálnak
3. Kurva nagy kamu az a sok diploma meg nyelvtudás, és sok nyolcáltalánosos hülyegyerek okoskodik meg orbánozik?

fehérfarkas 2013.12.01. 15:50:19

@lenoardo997: "Nos pl. a morgolódó végiggondolhatná mi lenne, ha nem zárnák be a top 200 trafikot. Akkor nyilván csődbe menne a vergődő 2500. És akkor lehetne morgolódni azon, hogy miért kell 10 km-t utazni azért, hogy egy doboz cigit vegyél. "

Talán nem kellett volna a tisztességes trafikosoktól és kisboltoosoktól elvenni a cigiárúsítás jogát, és akkor most nem lenne ez a probléma. Ezt már fél évvel ezelőtt is sokan megmondtuk. És sajnos nekünk lett igazunk.

nu pagagyí 2013.12.01. 15:56:14

Lehetne fordítva is. Akik jelenleg ember nem járta zugban tartanak fel üzletet, csukják be, és nyissanak olyan helyen, ahol vevővel is találkozhatnak. Van még benzinkút és pláza is dohányárus nélkül.

LallyPop 2013.12.01. 15:58:47

@fehérfarkas: Röhögjünk jóízüen a proliimádó komcsikkal koalázó 1%os sidópárt adótervein, aztán térjünk vissza a valóságba.

A megvalósításra 0 zéró esély volt, eleve színjáték volt.

LallyPop 2013.12.01. 16:00:25

@nu pagagyí: Azt kéne hogy a koncessziós díj ne ugyananyiba kerüljön midenhova, hanem forgalomarányos lehetne.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.12.01. 16:08:17

@lenoardo997: @fehérfarkas: jah, éppen olyan problémát kell(?) elhárítani, ami nélkülük nem létezne. Plusz az is kérdés, a mára - becslések szerint - kb. 30%-os feketepiacot vajon miért nem terelik vissza a koncessziósokhoz? Apparátus lenne hozzá ... És máris egy csomó üzlet jobban muzsikálna.

LallyPop 2013.12.01. 16:13:30

@morgás joga mindenkit megillet: Épp elhárították a problémát.

A becslések meg beslések, becslések trafiktv. előtt is voltak.

borzimorzi 2013.12.01. 16:16:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Így van, de hát FideSSéknél a józan ész abcúg.

Az lesz a poén, ha holnapután valaki bejegyez egy kis Kft.-t Komarnóban vagy Bécsben, és csinál hozzá egy cigiLado.sk vagy egy cigiarus.at honlapot. Aztán lehet rendelni, amit csak akarsz, szigorúan kereskedelmi mennyiség alatt. De ki a fene akar kartonszám rendelni? (www.nav.gov.hu/data/cms278784/55._IF_Az_utasforgalomra_vonatkozo_vam_es_egyeb_szabalyok_2013.pdf)

Aztán a legvadabbul láncdohányos is megrendeli a maga 40 darab cigijét, ami a max. vám- és adómentes mennyiség, de azt minden este házhoz viszi neki a biciklisfutár. Számlát a szlovákiai vagy osztrák kis KFT. bocsát ki, amúgy a magyar dohányipar valamelyik raktárából történik a kiszállítás. Jól tudom, hogy dobozonként 19 vagy 20 szál van? Ha valamelyik hazai dohánygyárnak elég esze van, akkor már jegyezteti is befelé az ilyen leányvállalatot. Az áru a gyártó raktárából egyből a felhasználóhoz kerül, pár diákgyereknek lesz délutáni munkája, hogy szépen felcímkézze a szigorúan csak max. 2 doboz cigit tartalmazó csomagokat. Papíron mindet Szlovákiából vagy Ausztriából rendelte a végfelhasználó, más kérdés, hogy az áru maga sose látott külföldet, csak le lett papírozva a dolog. Az egyéni csomagolási munka és a házhoz szállítás ugyan pénzbe kerül, de a trafik is, hiszen az üzletet koncesszióba kell venni, azért is fizetni kell, be kell rendezni, az is pénz, plusz rezsi és alkalmazottak bére. Így viszont megtakarítható mindez a költség, meg az adó is (jövedéki adó nem kevés). Majd a kis szlovák vagy osztrák kiskereskedelmi kft. adózik. Ausztriának vagy Szlovákiának...

Oszt jónapot, dugja fel magának a trafikkoncessziót, aki kitalálta!

Minek is a magyar költségvetésbe az a pár milliárd, igaz-e Kuszaszem elvtárs?

Ögyes, mondaná Kohn bácsi, mi?

Üdv:
b

LallyPop 2013.12.01. 16:18:45

@borzimorzi: Az vicces lenne mert a szlovákok is a Nemzeti Dohányboltokat ostromolják jelenleg a határ mentén.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.01. 16:28:47

@monddazigazatmar: Én nem vagyok éhes proletár, de! A világ nagy részén a több sávos jövedelemadó rendszer működik, és elég jól. Én tudom, hogy az ilyen okostojások, mint te utáltok adót fizetni, ezért lehet példakép nektek a Bonsai Duce, aki kijelentette, hogy számára a 0,- Ft jövedelemadó fizetése tetszene a legjobban. De a világ nagy részén köztük a jólétinek nevezett államokban a sávos, néha progresszívan emelkedő jövedelemadó rendszer működik. Csak néhány példa: Svédország, Dánia, Németország , és az EU tagállamok túlnyomó többsége. Emellett az Egyesült Államok, Kanada, exikó, soroljam tovább is?
Ezekbn az országokban fel sem merül, hogy egy ilyen, alapjában véve igazságtalan adórendszert honosítsanak mg. Az ezekbe az országokban élő gazdagabb emberek és gazdagok kötelességükek érzik, hogy több adóbefieztésével jáuljanak hozzá a közöshöz. De Magyarországon, ahol az adómorál a bányászbéka segge alatt van három méterrel, még a miniszterelököd is azt sugallja, hogy az adót azt ha lehet el kell csalni, mert nem menő az adófizetés. Dolgoztam olyan helyen, ahol a cégem rendesen befizette utánam az adót és a járulékokat és bizony jártam úgy, hogy a fizetésemelés utánkevesebb vagy szinte alig magasabb nettó fizetést vittem haza, mint korábban, de elfogadtam, mert ez is a játék része volt. De most amikor a "nagyjaink" (don Pintér, és a többiek) még a nyugdíjukat is felveszik a fizetésük mellé, akkor gusztustalannak találom a tevékenységüket. Szóval gondolkozzz el ezeken és szállj magadba egy kicsit.
Arról már nem is beszélve, hogy a tököm kezd tele lenni, hogy mindenre adakozzak, különböző telefonos adományvonalakon, de azt még nem hallottam, hogy a Bonsi Duce vagy DON Pintér mennyit adakozott volna mondjuk a koraszülött mentők javára.

Rémbódess 2013.12.01. 16:37:15

@MACISAJT: "Vissza lehet nézni az utóbbi fél év ballib hörgéseit.Kivétel nélkül azt állították hogy a trafiküzlet tuti biznyák és a "fideszesek" lenyúlták azokat hogy aztán kaszálhassanak havi garantált 3-5 milliót...:P

Most akkor változott a koncepció, elvtársak?"

Nem, a koncepció nem változott. Pusztán arról van szó, hogy az ún. "ballibek" tendenciózusan kiállnak az értékeik mellett. Tehát azon is felháborodtak, amikor a fidesz elvette a trafikokat a korábbi tulajoktól. És most is felháborodnak, mert megint igazságtalan "kézi vezérlés" történt a jogszabályokban. És ez független attól, hogy ki jár rosszul; a jogsérelem ellen az értelmesebb polgárok felemelik a hangjukat, bárkinek a sérelmére is tapasztalható.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.01. 16:37:38

@Tiszta ház, rendes udvar: Megvalósult te nagyon ökör?
Jé tényleg a Fidesz kormány első lépése volt bevezetni, és nem 20%-os adótétellel, hanem 16-tal.
Sikerültis azóta állandósult álságba taszítaiuk az országot.

Rémbódess 2013.12.01. 16:39:16

@kulcsar2011: "A jól teljesítők nem azért teljesítenek jól,mert ügyesek. Hanem mert jó helyen vannak."

Az üzleti sikernek számtalan összetevője van. Ezek közül az az egyik, hogy ha nagy forgalmat akarsz, akkor jól kell helyet választani. Tehát ezek az emberek igenis jól teljesítettek, mert képesek voltak az üzletmenet szempontjából jó döntést hozni még az előtt, hogy egyáltalán az első doboz cigit eladták volna.

Mariann19 2013.12.01. 16:39:31

Az egykulcsos adó bevezetését több oldalról érdemes vizsgálni.
A jelenlegi kormány deklarált célja az volt, hogy az egykulcsos adó által beindul a gazdaság, nő a GDP, mivel a vállalkozásoknál maradt jövedelem beruházásokat generál, befektetésekre ösztönöz.
A várakozások nem igazolódtak be, mivel a kormány az egykulcsos adót valamennyi adózóra kiterjesztette, nemcsak arra a célcsoportra, amelyik a várakozásoknak eleget tett volna, miután tevékenysége alkalmas lenne értékteremtésre.
A másik kérdés az egykulcsos adó igazságos volta, mely megosztja a társadalmat.
A helyzet az, hogy a hazai jövedelmi viszonyok nem fejezik ki a teljesítményt
,és ez a felismerés állítja szemben az eltérő jövedelmű embereket.
A magas jövedelműek az újraelosztás magas szintjét bírálják, a másik oldal
magasabb hozzájárulást vár el a gazdagoktól.
Nehezíti az egykulcsos adó elfogadását az, hogy a nettó jövedelmek nem fejezik ki a teljesítményt. A munkavállalóknál és általában véve is kialakult egy társadalmilag elismert teljesítmény a jövedelmekhez csatolva, ez azonban a rendszerváltás után kusza viszonyokat
hozott létre.
mindezeknek a körülményeknek az elsimulása hosszú éveket vesz igénybe, főként a teljesítmények és jövedelmek igazságos aránya.

Mr. Waszabi 2013.12.01. 16:49:21

Elkúrták, ez van. Csak Orbán gyáva ahhoz, hogy elmondja végre a felcsuti beszédet. Ez elég kellemetlen, hisz többször ugatott Gyurcsánynak a parlamentben, hogy ki az aki fél. Nos, tisztán látszik immár, hogy ki a gyáva disznó.
Ezermilliárdokkal dobálódznak, miközben még egy tetves trafik-hálózatot se tudnak tető alá hozni, működőképesen. De azért döntenek nemzeti gazdasági stratégiáról, s hasonlókról, szintén láthatóan hasonló hatékonysággal.
Kommunista disznók, nem mások, azzal a különbséggel, hogy a komcsik nem loptal ennyit, de legalábbis nem maguknak vagy a haveroknak. Látszik is a különbség, mennyit épült az ország a vérkomcsi Rákosi meg Orbán uralma alatt. Rákosi többet hagyott az utókorra. Dellában, matériában többet, nem kicsit, hanem sokkal többet. Orbán meg csak kirabolta a nemzetet. Ez van, ha tetszik, ha nem. Nem a nemzet szégyene ami történik itt, törvényesítve, csupán azoké, akik ezt támogatták, támogatják. Hazudni, lopni nem szép dolog.

zobod 2013.12.01. 17:11:25

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Az ezekbe az országokban élő gazdagabb emberek és gazdagok kötelességükek érzik, hogy több adóbefieztésével jáuljanak hozzá a közöshöz." - nyilván azért kerülik el, ahogy tudják. A valóság nem az, amit papírforma szerint gondolnál. A világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffet mondta, hogy ő teljesen legálisan arányaiban kevesebb adót fizet, mint a titkárnője. A munkaerőpiac elég jól beárazza hogy kinek a munkája mennyit ér, semmi szükség az így szerzett jövedelmet az adórendszerrel torzítani. A jelenlegi flat tax szja rendszerünk egy fontos vívmány, jobb, ha a baloldal is elfogadja külső realitásként a fejőstehénnek tekintett adózók szja fizetési hajlandósága zsinórmércéjének. Így is 50% feletti a nettó/bérköltség arány, ugyan hova kellene még ezt közteher szintet emelni?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.01. 17:16:05

@zobod: Érdekes módon a világ nagyrészén mégsem a jelenlegi flat tax szja rendszerünk működik. Pedig ahol nem ez működik ott nem mindenütt van baloldali kormány, többet között Németországban sem.
Úgyhogy hülyeségeket beszélsz.

borzimorzi 2013.12.01. 17:16:53

@Mariann19: Az egykulcsos nem önmagában rossz. Hanem azért, mert a tőle remélt jó következmények nem valósultak meg. Nem lett belőle beruházás.

Mivel kiszámíthatatlan a gazdasági környezet, pl. bármikor kidobhatnak a trafikodból, hogy ...közelieknek "pályázaton" odaadják. De még ha benyalsz és nyersz is, akkor se lehetsz biztos benne, hogy a következő 5-10 évben ebből fogsz élni, mert pár hónap, és megint kitalálják, hogy coki, túl jól keresel, aló mars.

Ilyen hisztérikus kézivezérlés mellett egyszerűen nem fektet be senki a magyar gazdaságba. Most már nemcsak a külföldi tőke nem jön. Már a hazai vállalkozó sem fekteti be itthon az egykulcsos miatti megtakarítását, hanem nyit bankszámlát német, osztrák és svájci bankokban, és kimenekíti a vagyonkáját.

Orbán és sleppje életében nem látott még üzleti vállalkozást belülről, működés közben. Lila lövésük sincsen arról, hogy mi mitől működik és hogyan tud működni. Meg pláne, hogyan akar hosszú távon is működni és ennek érdekében beruházni.

A trafikügyben nem az a 10ezer ember érdekes, akit kiakolbólítottak a korábbi trafikjából, mert nem nyerte meg a pályázaton, hiába üzemeltette azelőtt évtizedekig. Nem is az a 200, aki azt hitte, hogy nyert, aztán most rúgták ki.

A trafikügyben az a több százezer magyar az érdekes, aki innentől még annyit sem ruház be, mint eddig. Mert holnaptól kitalálhatják, hogy ha pékséged van jó helyen, akkor azt becsukjuk, mert túl jól keresel. Sőt, megpályáztatjuk veled a saját üzleted működési jogát! Koncesszióba tesszük a pékségek, kocsmák, fodrászüzletek és bizsuboltok üzemeltetési jogát is, mindegyikhez meghatározva, hogy mekkora sugarú körben lehet ő egyedül. Mint a patikáknál, rémlik még valakinek?

Innentől kezdve fel fog gyorsulni a pénzkiáramlás, mert ennek a dühöngő őrültnek a keze ügyében senki nem fogja a vagyonkáját hagyni. A manyup-pénzek is magánpénzek voltak, nem elvették? Holnapután kitalálják, hogy ha devizaszámlád van, akkor vagy te egy mocskos burzsuj, tehát majd Orbán elvtárs meg Selmeczi Gabika "megvédi neked" azt a pár száz vagy ezer USD/EUR/CHF megtakarításodat. Mert te úgyse tudnál vigyázni rá, ők majd eltapsolják, akarom mondani, elközgépezik helyetted.

Beteg banda, na.

Üdv:
b

zobod 2013.12.01. 17:22:05

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: mi lenne, ha végig is olvasnád amit írtam neked? Nem az a lényeg minek van címkézve az adórendszer, hanem az a lényeg hogyan működik. Ahol nem flat tax rendszer működik, a nagyadózók ott sem fizetnek annyit, mint azt a kulcsok alapján várnád. Általában még annyit sem, mint a középosztály átlaga. Ez a realitás, még ha kihívás is a nyugati országok jóságos gazdagjairól szőtt ábrándjai számára.

2013.12.01. 17:24:56

Egy fogpiszkáló még lehet ebből a trafik sztoriból a végére, ha el nem cseszik....

zobod 2013.12.01. 17:25:59

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Kicenzúrázták a válaszom. Persze így is lehet, tematikus együtt bégetésekkel aggódni a vélemények szabadságán, törölve a nem tetszőt.

zobod 2013.12.01. 17:28:30

@zobod: nem ide szántam, sry!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2013.12.01. 17:35:02

@fehérfarkas: "Talán nem kellett volna a tisztességes trafikosoktól és kisboltoosoktól elvenni a cigiárúsítás jogát, és akkor most nem lenne ez a probléma."

De most legalább megoldották (?) azt a problémát, ami áldatlan tevékenységük nélkül fel sem merült volna.

Mariann19 2013.12.01. 17:59:22

@borzimorzi:
Minden beinduló vállalkozásnak van kockázata a gazdasági törvényszerűségeknek megfelelően /piac, kereslet-kínálat viszonya stb/ de nálunk a legnagyobb kockázat a kiszámíthatatlanság, melyet rendre a kormány váratlan intézkedései hoznak létre.
A vállalkozások terveznek, szerződéseket kötnek, kiszámítják, hogy az adott időszak kondiciói szerint életképes-e a vállalkozása.
A folyamatos szabályozások és adóváltozások egy pillanat alatt felborítják gondos üzleti terveiket, és nemcsak a vállalkozás távlatokig nyúló veszteségeit kell nyögnie, hanem privát vagyonát is kockáztatja.
A nyugati gazdaságokban az állandóságra törekszik a gazdaságpolitika.
Makro szinten is gondolni kéne arra, hogy a korrekt üzleti viszony érdekében ad hoc intézkedésekkel nem lehet befektetőket megtartani.
Meg lehet nézni, hogy a bizonytalan gazdasági környezet miatt milyen kockázati felárakkal kapunk hiteleket pl.
A trafikügy átgondolatlan szervezése miatt a büdzsé jelentős bevételektől esik el folyamatában a fekete beszerzések miatt, a lakosság komfortérzete a beszerzés elégtelensége miatt szinte megszűnt.
Arról nem szólva, hogy a megszüntetett trafikok részére a kormány kárpótlást kell, hogy fizessen abban az esetben, ha a megszűnés nem a trafikos kihágásának következménye.
Márpedig a most megszüntetendő trafikok irreálisan nagy forgalmuk miatt kormányzati intézkedés miatt zárnak be.
A többi, tönkrement kis trafikos pedig
a veszteségeit kényszerül viselni.

verkli 2013.12.01. 18:11:17

tetszik ez az esélykiegyenlítős módszer, de kérem, hogy akkor az Abszolút Közönyös Isten egyházát is emeljük államvallássá, akkor én a is fideszre fogok szavazni.

aszekelyek 2013.12.01. 18:14:17

@kovi1970: azelőtt is lehetett? . mert az ellen semmit nem is tettek. olyan versenyelőnyt ad a kutas-plázás mutyishely, ami behozhatatlan hátrány ab ovo, a többinek. na most akkor rohattfityiszes trafikmutyisok, jólráfáztak, vagy? mmert eddig az volt problémája az ellenzéknek és az irigyeknek, meg az idegenszívüeknek, bezzeg a haverjai között osztotta ki a trafikokat a rohattfidesz.
El kéne dönteni,... így elég nevetséges.

aszekelyek 2013.12.01. 18:18:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: elkerülte talán a kedves figyelmedet, hogy még így sem adtak számlát, nagyon sokan és kiszolgáltak kiskorúakat is?
csak szólok, hogy nagyon sok mszp közeli mutyis trafik is nyert... Most akkr kit kell irigyelni? csak a FIDESz közelinek kikiáltottat? A törvényekre is xarókat , vagy kit?
A kis trafikok kikoptak. MAguktól. Miután a multiknál volt cigi, ott vette meg egyben mindenki. Sírt is a néni, a képviselőjük keresztül kasul a médián, hogy abból nem lehetett megélni.

Össze van itt is hordva minden marhaság erről.
merem remélni, hogy nem ennyire ostobák különben a kommentelők. csak zsigeri fideszezők.

aszekelyek 2013.12.01. 18:25:47

@zobod: na de neki megmondták, hogy az így nemigazsságos. Ettől se jobbra, se balra nem, egy lépést se képes gondolkodni. Nekem is az a benyomásom, hogy akiket ezzel uszítanak és sikeresen, nem képesek, vagy nem akrják felfogni azt az információt, hogy a valóban gazdagok sokkal kevesebb adót fizetnek, a jövedelmükből, arányaiban, igen, néha még nominálisan is,... osztalékosok, mint a minimálbéresek. Ez sehogy nem bír beleférni az értelmükbe. túl magas ez nekik. Az, hogy egy középosztály alja, 32 ezer ft-os jókl képzettséget és sok munkát is feltételező jövedelem az sok és nem igazságos, az ő szintjük. Addig érhet az IQ. Nincs erről mit mondani, mást. Sokakkal próbáálkoztam, hogy valahogyan felfogják, arra vicsorít, mert megint átverik, akire pont nem kéne. ezek a fiatalok úgy el fognak porzani, mint a huzat, nem, hogy haza nem jön senki erre. ha van 300 nettoja, adózzon a csillagos égbe, semmi családi adózás... emellé.

♔batyu♔ 2013.12.01. 18:29:06

Egy hipermarketben nem azért megy jól a cigi mert olyan jól dolgoznak.

aszekelyek 2013.12.01. 18:33:50

@borzimorzi: köszönjük, hogy megosztottad velünk, hogy játszod ki ezt is. csak magyar büdzsébe ne kelljen fizetni. Csak azt nem írtad meg, hogy attól függetlenül, hogy volt-e trafiktörvény, vagy sem, orbán előtt mégis mi a jó fenét is tett bármelyik kormány a nepperek visszaszorítása ellen, hogy beterelje a pénzt a büdzsébe. mert az sokkal üresebb is volt, mint ma. Elmondom, Semmit.
Gyakran ki is fosztották a feketén vásárolókat. leléptek a lével. Közterületen kínálták a csempész cigit. melegvizet fel sikerült találni. Gratulálunk. Senki nem mondta, hogy nincs vagy nem lesz fekete kereskedelem. elég sokat meg is fog a NAV. lehet itt habzó szájjal..., csak nyugodtan.

aszekelyek 2013.12.01. 18:34:37

@♔batyu♔: kétségbe vonod a szavahihetőségét a camadónak?
helyes. derék dolog. Randa egy csúsztatás ez a cím is.

monddazigazatmar 2013.12.01. 18:50:00

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Azt azért annyira szeretem amikor összevissza keveri valaki a szezont a faszommal.
Hogy jön ide, hogy ki mennyit meg hova adakozik? Ha holnap bemondaná akármi, hogy Orbán x összeget adott akármire, akkor azon lennél, hogy miért nem 2x et, miért nem hármat, meg honnan is van.
Szóval ez abszolút baromság, ha adakozik, ha nem az ő dolga. Ja, ne azon legyen már egy miniszterelnök tevékenysége megítélve, hogy mennyit jótékonykodik.

Aztán, az adórendszer, ugye. Ilyenkor rögtön eljön, hogy svédország, hogy usa, hogy kanada.
A hajléktalanhelyzetnél miért nem kalifornia a példa, vagy az egészszégügynél miért nem az usa?
Hány minimálbéres svédet ismersz? Meg meséld már el, hogy a svédeknél mennyi az annyi, hol vannak a sávok.
Nekem fogalmam nincs, de igen meglepődnék, ha a 800 euró feletti kereset a burzsuj kategória lenne, és szarásig adóztatnák.
És mesélj, mennyire volt ösztönző, hogy jó munkádért cserébe kevesebb nettót vittél haza fizetésemelés után?
Egyébként mi történne, ha visszaállítanák? Esetleg mindenki elmenne megint papiron minimálbért keresni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2013.12.01. 19:17:35

@aszekelyek: "csak szólok, hogy nagyon sok mszp közeli mutyis trafik is nyert"

Írtam bárhol is arról, hogy csak FIDESZ-közeliek nyertek?

"és kiszolgáltak kiskorúakat is?"

Na igen, 20 évesnek kinéző 17 év 10 hónaposokat. Nem sajnálom a trafokosokat, mert nagy többségük mutyival jutott hozzá, de az említett eljárás tisztességtelen volt.

"A kis trafikok kikoptak. MAguktól."

Ezt nem tudom, nem dohányzom, a családban sem dohányzik senki. De azt tudom, hogy egy rakás egyéb üzletben is árultak dohányt, kisboltokban is. Ezek, főleg a kisboltok most nagyon sokat veszítettek a csókosok miatt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.12.01. 19:32:28

Cseppet fura, hogy elsősorban azon blogok kérik ki maguknak ezt a profit maximalizálás elleni lépést, akik leginkább beszéltek a dohányboltok kapcsán kiváltságosokról.

Akkor az volt a gond, hogy vannak a mutyi nyertesek, és ezek között is a legcsókosabbak.

Most pedig az, hogy a legcsókosabbakkal kibasznak törvényileg ?

Nincs itt némi ellentmondás az aggodalmaskodást tekintve ?

2013.12.01. 20:37:18

@Trompf:

"Nincs itt némi ellentmondás az aggodalmaskodást tekintve ? "

Nincs.
A gond mindig is az volt, hogy a korrupt politikusok olyanba és olyan mód avatkoznak bele, amibe nem kellene.
Csupán hatalmi illetve pénz motivációból.

Ez az egész történet erről szól, ha nem vetted volna észre.

2013.12.01. 20:39:02

@aszekelyek:

"El kéne dönteni,... így elég nevetséges. "

Itt csupán egyetlen dolog nevetséges az pedig az érvelésed.
Egyébkén az egész trafik sztori siralmas....

Sírköves Slomó 2013.12.01. 20:43:01

@MikeBoy: Milyen trafik?

Felrúgták a hanukagyertyát a fasiszták. Te meg a gumicsonton pörögsz? Tőled a Dunába is lőhetnek?

SS

monddazigazatmar 2013.12.01. 20:56:24

@MikeBoy: "A gond mindig is az volt, hogy a korrupt politikusok olyanba és olyan mód avatkoznak bele, amibe nem kellene." Mibe kellene? Ami eddig volt, annak ugy kell maradnia a világ végéig? Az miért nem gáz, hogy a cigi ára ezer éve hatóságilag árazott, és az nem felháborító, hogy korlátozzuk a vásárlókat 18 év felüliekre? Vagy ezek így vannak egy ideje és már megszoktad, esetleg neked szimpi hozta törvénybe?
Ha jól tudom régen lehetett kokaint venni legálisan, meg katonáknak fejlesztették ki a speedet, az nem felháborító, hogy megváltoztatták?

"Csupán hatalmi illetve pénz motivációból."
A világtörténelem folyamán mindig minden hatalmi és pénz motivációból fakadt.

2013.12.01. 21:03:32

@monddazigazatmar:

"Ami eddig volt, annak ugy kell maradnia a világ végéig?"

Senki nem állított ilyet.

Az érvelésed többi része értelmezhetetlen az ügy szempontjából.

"A világtörténelem folyamán mindig minden hatalmi és pénz motivációból fakadt. "

Köszönjük Emese ezt az eszméletlen nagy barom közhelyet.
Mondjak én is néhányat?

Minden politikus hazudik.
Minden politikus korrupt.
Minden politikust csak a hatalom érdekel.
Orbán Viktor és a Fidesz kivétel.

Na melyik a kakukktojás Emese, megtalálod? ;)

♔batyu♔ 2013.12.01. 21:04:29

@Sírköves Slomó: Ja, 18 éves "férfiak". A rendőrség teljes létszámmal üldözi a kemény bűnözőket. Az Index is segít.

♔batyu♔ 2013.12.01. 21:06:40

@MikeBoy: Ez a "politikust csak a hatalom érdekli", az kb. ugyanolyan, mint az írót csak a siker a pénz és a nők érdeklik.

Talán már régen a románoké lenne Mo, ha nincs enek hataloméhes politikusok.

2013.12.01. 21:07:37

@Sírköves Slomó:

Értettem!
Elhatárolódom! :)

2013.12.01. 21:08:29

@♔batyu♔:

A nőket tetted a végére!??? :))

Sírköves Slomó 2013.12.01. 21:08:48

@♔batyu♔: A múltkoriba brutálisan elgázolták a Radnóti szobrot! Mi kéne hogy kinyíljon a szemed?

Ez antiszemita antikosher kampány! Határológgyel.

♔batyu♔ 2013.12.01. 21:09:11

@MikeBoy: Na végre megtudtam, mit csináltak a hanukákkal. Én azt hittem, feldarabolták és elvitték ezeket, de ezek szerint csak felrúgták. És ezért ez a nagy balhé??

Sírköves Slomó 2013.12.01. 21:14:25

@♔batyu♔: Az nem hanuka hanem menóra! Te is mész osztályt ismételni a jeshivába! Dafke!

monddazigazatmar 2013.12.01. 21:22:47

@MikeBoy: Ha nem tudsz egy érvelést értelmezni, akkor a hiba nálad van. Ez azért nyilván nem fog meggátolni a további észosztásban.
A barom közhelyet pedig te kezdted el puffogtatni.

klaus Trofóbia: a német szinész · http://suzuki.pvr.hu/ 2013.12.01. 21:25:42

A koncessziót pályázat útján nyerték el úgy, hogy az eredmény hirdetés után 2,5x szeresére emelték a hasznukat. A sokkal kedvezőbb haszonkulcs ellenére 2500 trafik döglődik. Ilyenkor elő kéne szedni a nyertes pályázatot, és elvenni a koncessziójukat, mert ezek szerint KAMU AZ EGÉSZ! A másik amivel senki nem foglalkozik a"jól menő" üzletek akár 20-30 x szoros bérleti díjat is fizethetnek a kis forgalmúhoz képest. A bevétel egyáltalán nem egyenes arányban van a haszonnal. Végezetül pedig remekül illusztrálja, hogy mennyire szabad bármire is vállalkozni ebben az országban, mert bármikor kihúzzák a lábad alól a talajt. Nyerőgépesek, taxi, trafik stb

2013.12.01. 21:28:29

@monddazigazatmar:

Mi volt az érvelés Emese?
És mi volt az én közhelyem?

borzimorzi 2013.12.01. 23:01:11

@Mariann19: Hajdanában-danában egyéni vállalkozó koromban volt egy szuper könyvelőm Újpesten. Ugyanaz volt a keresztneve, mint a Te nickedé. Nos, elég az hozzá, hogy ennél tökéletesebben ő sem fogalmazhatta volna meg.

Egyetértünk. Kár, hogy nincsen like gomb.

Üdv:
b

Hihhetetlen 2013.12.01. 23:04:08

Halló!
Ez fideszes belügy.
Az egyik NEM azért megy jól, mert jól működtetik, a másik nem azért szarul, mert rosszul. Az egyik jobban mutyizott a másik rosszabbul. Akik jobban mutyiztak azok kegyvesztetté váltak vagy túlnyerték magukat vagy csak többen vannak a vesztesek.
Ez a rendszer már eleve nem piaci hanem orbáni mechanizmus alapján jött létre. Egyáltalán nincs semmi meglepő abban, hogy a lapokat orbáni elvek alapján osztják újra.
Mondjuk az jellemző, hogy két kézzel kapnak a másé után, törvényt módosíttatnak, hogy nagy lét tudjanak szakítani aztán rájönnek, hogy ja, ebből sem lehet ész, tőke és/vagy munka nélkül megélni. Szar ügy, morzsoljunk el egy könnycseppet.
Mégegyszer: ez fideszes belügy. Tessék továbbmenni, nincs itt semmi látnivaló.

monddazigazatmar 2013.12.01. 23:44:01

@MikeBoy: Emese az anyád :D
Válasz nincs, csak emesézés? Ennyi?
Mi volt a közhely? Hogy a korrupt politikusok a hatalomért meg pénzért avatkoznak bele mindenbe. Ha ez nem közhely, akkor mi?
És továbbra is az van, hogy attól mert valamit valahogy megszoktál, az még nem biztos, hogy úgy jó. Mert a szemét politikusok beleavatkoztak valamikor abba, hogy 18 év alatt nem vehet cigit valaki, meg abba is, hogy hatósági áras volt a cigi, meg abba is, hogy a világon egyedüliként nálunk van 19 szál egy dobozban. Az is valami törvény hogy megdöglesz felirat kell a dobozra, meg az is, hogy kép is kell hozzá. Szóval, ha a politika az elmúlt években beszabályozza egy termék kinézetét, árát, mennyiségét, vásárlóközönségét, felhasználási helyét, akkor az árusítás helyébe miért nem szólhat bele?

2013.12.02. 00:06:00

@monddazigazatmar:

Fuss neki még egyszer Emese!
Amit írtam ELŐSZÖR és amire te válaszoltál abba bizony nem volt közhely Emese, hanem konkrétum.

Tehát azzal próbálj meg vitatkozni, ha tudsz.
Értelmezem, ha nem megy:

"
"Nincs itt némi ellentmondás az aggodalmaskodást tekintve ? "

Nincs.
A gond mindig is az volt, hogy a korrupt politikusok olyanba és olyan mód avatkoznak bele, amibe nem kellene.
Csupán hatalmi illetve pénz motivációból.

Ez az egész történet erről szól, ha nem vetted volna észre."

Vagyis ebben az esetben az a lényeg, hogy politikusaink korruptak és a szerint cselekszenek.
Ha a tyúkénál több ész szorult beléd te is látod....

Azonkívül:

"Mert a szemét politikusok beleavatkoztak valamikor abba, hogy 18 év alatt nem vehet cigit valaki, meg abba is, hogy hatósági áras volt a cigi..."

Nos Emese a beavatkozás nem azt jelenti, hogy ezek a szabályok amiket mint írtam irrelevánsan erőltetsz megváltoztak volna. A szabályozás ezen részeit senki nem vitatta. Érhető ez Emese?

Most végy egy nagy levegőt és arra koncentrálj, amiről szó van.
Senki sem vitatja, hogy a dohányiparban ne kellene szabályokat alkalmazni.

Azt vitatja itt mindenki, hogy ez a hát nevezzük újítás, ami itt be lett vezetve, na az semmi másról nem szól csak korrupt piac újrafelosztásról egy teljesen defektes indoklással a háttérben és ocsmány megvalósítással a későbbiekben és még azon belül is látványos elkúrással lásd utólagos szabályozások.

Na jó éjt!

"Szóval, ha a politika az elmúlt években beszabályozza egy termék kinézetét, árát, mennyiségét, vásárlóközönségét, felhasználási helyét, akkor az árusítás helyébe miért nem szólhat bele? "

Emese! Az árusítás helyének utólagos megváltoztatása ebben a sztoriban csak utó bénázás cseszd meg!
Ha eddig nem követted az eseményeket, miről vitázunk???

monddazigazatmar 2013.12.02. 00:54:52

@MikeBoy: Sötét vagy kisfiam, de legalább kitartó.
"a politikusok beleavatkoznak pénzért és hatalomért" neked konkrétum. Aham. Hát jó.
"A gond mindig is az, hogy olyanba avatkoznak amibe nem kellene" Ismét nem közhely, ugye?
Egyébként olyanba is beavatkoznak amibe kellene, meg nem avatkoznak olyanba amibe kellene, de te ki vagy, hogy eldöntsd, hogy mibe avatkozhatnak?
És próbáld már meg felfogni, hogy azokat a szabályokat is valakik valamikor MEGHOZTÁK.
Vágod? Ha 8 dolgot szabályozhatnak, akkor a kilencediket miért nem? Mert neked nem tetszik?
Igen, megváltoztatták az árusítás szabályait. Rájöttek, hogy ez így nem jó, ezért módosítanak.
Nem is nagyon titkolják, hogy azért, mert a rendszer nem jó. Jobb lenne a kis lelkednek, ha fenntartanak egy rossz rendszert?

2013.12.02. 07:28:44

@monddazigazatmar:

Emese ébresztő!
Én csak erről az ügyről beszélek picim.
Ha egy ügyről beszélek az konkrétum.

Itt a közhely a te reakciód figyelj:

ÉN:
"Csupán hatalmi illetve pénz motivációból." EBBEN AZ ÜGYBEN!!

TE (EZ A KÖZHELY BAZD MEG TE HÜLYE)
"A világtörténelem folyamán MINDIG MINDEN hatalmi és pénz motivációból fakadt. "

Érted te kertén?
Egy konkrét ügy nem közhely.
A "mindig minden" az a közhely.
Veszed a különbséget Emese?
Ezek a te szavaid voltak és állításod, nem az enyém.

A többi kavarásodra meg már nincs kedvem reagálni te fasz, mi után még azt sem tudod, mi a közhely és mi nem! :)))))

mattüveg 2013.12.02. 16:38:20

@Magyarország jobban teljesít:

"__@mattüveg: "Menjetek ki, maradjon itt 8 millió Hazáját szerető érte tenni dolgozni akaró Magyar!"___"

eszt e teccett kúrni. nemkicsit. nadjon.

ez a mattüveg nevű hűűjje ezt írta:

"__ mattüveg 2013.12.01. 14:39:45
ez a csapat már a ménesi úton is tapló volt. kösz azoknak akik akkor rászabadították ezt a sáskahadat az országra__"

de! annyiban van találatod, hogy nem szoktam senkit tartóztatni, sőt szoktam is a ráutaló magatartáson túlmenően verbálisan is ösztökélni, hogy sebesen haladjon a picsába, vagy egyéb teccőleges helyre. ez előfordul.

mattüveg 2013.12.02. 16:53:01

@monddazigazatmar:

"___Azt azért annyira szeretem amikor összevissza keveri valaki a szezont a faszommal.
Hogy jön ide, hogy ki mennyit meg hova adakozik? Ha holnap bemondaná akármi, hogy Orbán x összeget adott akármire, akkor azon lennél, hogy miért nem 2x et, miért nem hármat, meg honnan is van.
Szóval ez abszolút baromság, ha adakozik, ha nem az ő dolga. Ja, ne azon legyen már egy miniszterelnök tevékenysége megítélve, hogy mennyit jótékonykodik.___"

a te szezonodat nem keveri senki a te másikoddal, lévén, hogy egy az a kettő-

tulajdonképpen sehogy. enélkül is tudja mindenki, hogy születése okán ősbunkó.

berlinbe járva nem a kultúra, a művész világ vagy a tudományos élet jeleseivel találkozik, hanem ... nakivel bazmeg, egy magyar focistával... érteeeed? egész berlinből egy focistával.
nű. bunkó, bunkó. a mijenk. a mi bunkónk...
debazmeg aki a közpénzen a saját passzióját éli ki, arról esetleg jó lenne hallani, hogy azt a nem csekély zsetont amit érdemtelenül húz innen-onnan nagyjából hogy is költi el. de igazad van. ez éppúgy nem tartozik ránk, mint az összes többi. de remélem, azért egyszer csak felakasztják a saját párthívei, amikor rájönnek, hogy őket is meglopta. és nemkicsit.
süti beállítások módosítása