morgás joga 6.jpgA listák korszakát éljük - kormányunk mindent elkövet, hogy polgárait különféle szempontok alapján nyilvántartásba vegye.

Ott van ugyebár a nemzeti konzultáció adatbázisa - ők azok, akik látszólag (írásbelileg dokumentálva) egyetértenek a kormány és Orbán Viktor politikájával, tanácsaikkal pedig segítik, hogy jó irányba menjenek a dolgok. Elviekben most már csak olyanok vannak a listán, akik lelkesek és mindig vissza is küldik a kérdőíveket - a többiek az ígéret szerint szép lassan kiírják magukat a NER ezen alrendszeréből.

Aztán ott van például szeptemberből az erkölcstan/hittan lista - a köznevelési törvény alapján amelyik gyerek beleesik a szórásba, az választhat, mit akar tanulni. Ha pedig választott, az már lista. Ha pedig hittan a nyerő nála, arról igazolás kell, ergo az iskolának (és ettől kezdve a KIK-nek) korrekt információja lesz arról, melyik felekezetet preferálja a gyerek. Meg valószínűleg az egész családja. Egy-két év és az adatbázis kiterjed az iskolarendszerhez kapcsolódó családokra (állampolgárokra) úgy, hogy azok nem tehetnek ez ellen semmit. Maximum jár erkölcstanra a gyerek, az még mindig kevesebb információt hordoz, mint bármelyik, a későbbiekben politikai   kurzus által "problémásnak" nyilvánított felekezet igazolása.

Érdekes módon ez a hittan-listázás egyetlen kormánypárti képviselőnél sem ütötte ki a biztosítékot, sőt, törvényileg és tudatosan megszavazták. Márha bármelyik gombnyomó elolvasta, mit is terjesztett be a KDNP. Ha nem, az sem számít felmentésnek a felelősség alól, sőt.

Aztán jön a választási regisztráció - megint csak egy lista, amire még ráadásul melós is felkerülni. Plusz igen erős a népesség megkülönböztetése - akár diszkriminációnak is felfoghatjuk. És erre a listára hogyan lehet majd felkerülni? Aki Magyarországon él és élni szeretne választójogával ("Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen"az vagy bebattyog személyesen a jegyzőhöz, vagy ha van neki olyan,   akkor az ügyfélkapun keresztül regisztrál. Ha nincs lakhelye hazánkban, akkor levélben vagy ügyfélkapun keresztül lehet regisztrálni, ha pedig valaki mozgáskorlátozott, az kérheti, hogy keresse fel a jegyző. De a levél magyarországi lakhely esetében nem lehetséges, van lábunk, használjuk - soha vissza nem térő alkalom, hogy személyesen megismerkedjünk jegyzőnkkel, esetleg a jegyzői hivatal dolgozóival. Cserébe viszont örömmel tölthet el minket, hogy adóforintjaink elköltéséről olyanok is dönthetnek majd, akik olyan választóktól szereznek felhatalmazást, akik nem adóznak a magyar költségvetés számára. A tökéletes más izéjével verni a csalánt - törvényerőre emelve.

Valljuk be őszintén, azért az érdekes lesz, amint 8 millió szavazópolgár cirka hat hónap alatt felkeresi a jegyzőjét - mégha le is számoljuk az ügyfélkapuban bízókat (cirka 1,3 millió honfitársunk, de ők se biztos, hogy mindannyian), lesz bőven tumultus azért, hogy olyan állampolgári jogokkal éljenek, amit az alaptörvény biztosít. Vagy ezentúl nem alapjog, hanem szerzett jog a választási jog? A kitartás, akár többszöri sorbanállás, a törvény és munkaadó által biztosított szabadság kreatív és mindenekfelett kellően hazafias eltöltésének eredménye? Gulyás Gergely fideszes képviselő szerint a regisztráció nem lehet probléma, egy perc alatt el lehet intézni, de ő biztos protekciós (még kávéval is kínálják) vagy még soha nem járt önkormányzatnál ügyet intézni. 

Ha szigorúan nézzük, a regisztrációs listába bekerülés az, ami eredményezi az alaptörvény által alapjogként biztosított választójogot - tehát ez az a lista, ami miatt megszűnik az általános választójog hazánkban itt, a XXI. században, a demokráciában.

És még egy normális indoka sincs a törvényalkotónak ehhez a 8 millió embert érintő listához - mert az minden, csak nem normális, hogy a választási csalások ellen harcolnak. Mert ugyebár  egy normális választási csalás gondos előkészületeket igényel - hát bumm, most egy lépéssel többet kell tennie annak, aki erre szánja magát. Mindezt úgy, hogy az összes információ (lista) a kormánypárt birtokában van. Viszont borítékolhatóak a regisztrációhoz sorbanállók fényképei, beszámolók az "ötödjére vagyunk itt, de még mindig nem kerültünk sorra" problémákról, és az "én voltam, regisztráltam, mégsem vagyok a listában" panaszok. Egy újabb lépés a vízió beteljesítéséhez.

Mivel még nincs elég listánk, Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő javasolt egy újat, a hazánkat oly közelről érintő gázai konfliktus apropóján: 

„pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára" (fn.hir24.hu)

A kormány képviselőjének válasza: nem támogatna egy ilyen kutatást, mivel szerinte a kormány zsidó származású tagjainak száma nem kapcsolódik a szóban forgó konfliktushoz. 

Hát ... ez is egyfajta válasz, de talán nem erről az oldalról kellett volna megközelítenie egy felelős politikusnak a problémát. Egyrészről van nekünk egy olyanunk, mint Alaptörvény - lehetett volna rá hivatkozni ("Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.") .

"Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.

Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja." (Szabadság és felelősség, VII. és XV. cikk)

Meg utalni lehetett volna például általános, demokráciával kapcsolatos alapelvekre. De az a kifogás, miszerint a kormány zsidó származású tagjainak száma nem kapcsolódik a szóban forgó konfliktushoz, igen gyenge érv. És akár még azt is jelentheti, hogy más esetben akár lehetne is listázni a zsidókat, örményeket meg ki tudja kiket, akikre épp valami "konfliktus" miatt rá lehet szállni.

Mára a kormány is elkészítette a maga nyilatkozatát:

A magyar kormány a leghatározottabban elítéli Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselőjének Parlamentben tett kijelentését. Közlemény.

A Kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. A kormány egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen inzultusoktól. (kormany.hu)

Egyébként Gyöngyösi nyitott ajtókat kopogtat - a neten már vannak olyan listák (fényképpel, személyes adatokkal), akik zsidók, vagy "zsidógyanúsak", diagramokkal, családfákkal, itt-ott kormányhoz erősen kötődő prominens személyiségekkel is. Sőt, az esélyegyenlőség érdekében még figyelmeztet is az oldal:

"Az itt felsorolt személyek külleme és szereplése erősen valószínűsíti zsidó voltukat. A felsorolt személyek jelenleg nem szükségszerűen a zsidó közösség tagjai. Némelyeknél a zsidó eredet kétségen kívüli (rabbik, zsidó egyházi személyek, a zsidó közösségben bejegyzett személyek, nyilvánosan zsidóságukra hivatkozó személyek). Ha olyan személyt talál a listán, aki véleménye szerint biztosan sem nem zsidó származású, sem nem zsidó kötődésű, kérjük jelezze."

Ráadásul ez az oldal tovább is megy - nemcsak a zsidókat (zsidógyanúsakat) listázza, hanem még a homoszexualitásra is kitér, többek között jelenleg pozícióban lévő önkormányzati cég vezetője esetében is.

Kérdés, ha a kormány oly elhivatott a zsidók védelmében, akkor mit kíván tenni az ilyen honlapok ellen? Mert ugyan egy országgyűlésben elhangzott kérdést asztal alá lehet söpörni, meg lehet elvileg és általában "mindent megteszünk" nyilatkozatokat kiadni, de az ilyen netes listákra bárki, bármikor felkerülhet. És egy jogállamban nem igazán lehet kérdéses, hogy jogosan vagy sem. Mert az egész lista úgy, ahogy van, demokrácia és nem utolsó sorban alaptörvény ellenes. 

 


"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.
"     
(Martin Niemöller, evangélikus lelkész)

És ami a legfontosabb, mikor lesznek a listákból fekete listák? És mely listák lesznek egyszer csak majd feketék? Ha Orbán Viktor és a Fidesz elveszíti a választásokat, akkor a konzultációsok kerülnek fekete listára? Vagy ha marad, csak olyanokat lehet foglalkoztatni állami pozícióban, akik ugyanezen rajta vannak? A történelemből már tudjuk, a listáknak hatalma van - akár korszakokon átívelően is, gondoljunk csak az ügynöklistákra. 

És talán igaza van Molnár Zsoltnak, az MSZP szervezési igazgatójának, miszerint az ostoba képviselőket kéne listázni, hogy többet ne válasszák meg őket. Jobb, ha vigyázunk, az igazi listák nem a tisztelt ház falai között vannak ...

állatkert.jpg

 

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr504927889

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nácizmus szellemét idézte meg Orbán ópusztaszeri szoboravató beszéde 2012.11.27. 16:23:22

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. A Vasgárda “Mihály Arkangyal Légiója” ...

Trackback: Jobbikra szavaztál, de nem vagy náci? 2012.11.27. 15:40:05

Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb. Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állandóan változó 2012.11.27. 14:16:20

Én aktív Fidesz-ellenes szavazó vagyok, de kértem a Miniszterelnöki Hivataltól, hogy küldjenek nekem további konzultáció- és hasonló anyagokat, mert szeretnék betekintést abba, hogyan működik ezeknek az elméje (tudom, patológiás érdeklődés…). Meg vissza is küldtem a kitöltött konzultáció válaszaimat nekik, amik valószínűleg nem egészen estek egybe az ő elképzeléseikkel, de úgy voltam, hallassam én is a hangomat (már persze, ha egyáltalán veszik a fáradtságot, hogy elolvassák őket).

Bónuszként lehet, hogy kijárnak nekem gyors időpontot a jegyzőnél a regisztrációhoz… sose tudni :-)

Na mindegy, én példa vagyok arra, hogy a konzultációs listán lenni nem egyenlő a Fidesz-szavazóval. Múltkor az LMP-re szavaztam, legközelebb valószínűleg az Együtt 2014-re fogok. Már ha addig valahogy el nem lehetetlenítik nekik a Fidesz-fiúk, hogy elinduljanak a választáson…

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.11.27. 14:20:51

@Állandóan változó: igen, most hogy mondod, lehet, hogy van még egy lista, a konzultáción nem elvárt választ adókról is ...

Állandóan változó 2012.11.27. 14:33:05

@morgás joga mindenkit megillet: afene… irány a határ.

Komolyra fordítva, a válasz-kérdőív anoním volt. Meg is nézegettem párszor, nincs-e valahol valami egyedi azonosító rajta vagy a válaszborítékon (vagyok ennyira paranoiás :-) ). A "kérek további hasonló anyagokat" lapot amin értelemszerűen rajta van a nevem és a címem külön lehetett visszaküldeni (be lehetett volna tenni az anoním borítékba is persze…).

Amúgy erős a gyanúm, hogy senki el se olvasta a válaszokat. Azóta se láttam publikált összesítő eredményeket sehol, emlékszem viszont ilyenekre: hirszerzo.hu/profit/2011/7/4/20110704_szocialis_konzultacio_eredmeny

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.11.27. 14:44:59

volt az ARC kiállításon erre egy jó plakát ...
"Tisztelt Magyar Polgár!
Ön mit gondol, mit gondolok? Töltse ki a kérdőívet!
A helyes választ beküldők között számítok a véleményemre"

www.facebook.com/photo.php?fbid=403860993015826&set=pb.292435980824995.-2207520000.1354023688&type=3&theater

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 15:54:02

"Cserébe viszont örömmel tölthet el minket, hogy adóforintjaink elköltéséről olyanok is dönthetnek majd, akik olyan választóktól szereznek felhatalmazást, akik nem adóznak a magyar költségvetés számára. A tökéletes más izéjével verni a csalánt - törvényerőre emelve."

El kéne már felejteni ezt a lejárt lemezt...

punkfrog 2012.11.27. 16:03:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"El kéne már felejteni ezt a lejárt lemezt... "
Ez a lemez új! Most vette elő a Fidesz! Eddig nem szavazhattak a kibicek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 16:13:28

@punkfrog:

Eddig is - kb. 2000 óta - szavazhatott az, aki külföldön élt, ha volt bejegyzett belföldi címe. A Fideszen helyesen járt el, hogy megszüntette a belföldi cím meglétét, mint kötelező elemet. Viszont ezt az igazságtalnságot úgy szüntette meg, hogy helyére nagyobbat csinált.

Aki állampolgár az nem kibic.

Elijah_Baley 2012.11.27. 16:19:04

rettenetesen zavarba hoz, h ezentúl kettőt kell klikkeljek az ügyfélkapun mielött elmehetnék szavazni az emeszempé aktuális utódszervezeteinek listájára...

Sváb 2012.11.27. 16:53:42

@De gustibusaut bene, aut nihil: igen, de van kicsi több, min 6 millió ember, akinek nincs ügyfélkapuja. Nem mindenki itt lopja a napot a net elött állandóan.

Wrex 2012.11.27. 17:04:45

"hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára"

Magyar-magyar fordítás: a fent idézett mondat NEM azt jelenti hogy az _összes_ zsidót kell listázni, hanem azokat - és CSAK azokat - akik "bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarország számára". Ettől persze még diszkrimináció, mert ez a lista igazán tartalmazhatná azon _nemzsidókat_ is, akik szintén "bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarország számára", de semmiképpen nem azt jelenti amiről a bérrettegők hazudoznak.

Elijah_Baley 2012.11.27. 17:07:33

@Sváb: gondolom azért nincs ügyfélkapujuk, mert marhára ráérnek sorbanállni és személyesen intézkedni az állami sóhivatalokban, akkor gondolom a köszjegyzőhöz is be tudnak ugrani pár percre...

KG2000 2012.11.27. 17:11:27

@Állandóan változó: Drága aktív-fideszellenes, akkor menj el nyugodtan az Együtt 2014-re és iratkozz fel, OTT IS LISTÁZNAK UGYANIS. Az MSZP is gyűjt neveket, címeket a regisztráció-ellenesek körében. Jó, mi, az MSZP regisztrálja azokat, akik nem akarnak választási regisztrációt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, hogy azok nem a Fidesz listái? AZ MÁS? AZ ÖSSZES TÖBBI LISTÁT EL KELL HALLGATNI, EZ A PARANCS, ELVTÁRSAK, UGYE?

KG2000 2012.11.27. 17:13:39

@Wrex: A Jobbikos persze tényleg rasszsita, mert egyszerűen kettős állampolgárokat kellett volna mondania. Nem mellesleg a világ minden államának titkosszolgálata megfigyel olyan embereket, akikről fennáll a gyanú, hogy külföldi hatalmaknak kémkednek vagy azok érdekeit képviselik, ez teljesen természetes.

csak egy néző 2012.11.27. 17:18:36

@De gustibusaut bene, aut nihil:
Azt hiszem te összetévesztetted az ügyfélkaput a budid kapujával.Ott többször is klikkelhetsz.

Kopasz Szuzukis 2012.11.27. 17:20:39

Én meg azt a listát várom már, amelyiken azon képviselő elvtársak és elvtársnők szerepelnek, akik a gengszterváltás előtt MSZMP tagok, III/III ügynökök voltak. Lehet, hogy döbbenetes lista lenne? Csak úgy, nemzetbiztonsági-kockázatice.
Sanszos, hogy azon a listán abszolúte pártkonszenzus uralkodna.

csak egy néző 2012.11.27. 17:23:10

@Kopasz Szuzukis: Nézd csak meg az aktuális képviselők listáját.Rajta van szinte az egész volt csapat.

zsg? 2012.11.27. 17:32:03

Hány cédula egy élet?

www.youtube.com/watch?v=eVspMV0LWI4

"De azt ne feledje senki sem, ki cédulákat ír,
hogy róla is készülhet más helyen, ugyanilyen papír.."

reszeg tengeresz 2012.11.27. 17:33:39

Ez a lista, meg minden ilyen dolog baromsag.
Azt kene vegre torvenybe leirni, hogy soha tobbe ne lehessen kepviselo az, aki tagja vagy tagja volt az szdsz/mszp-nek, avagy ezeknek a kormanyoknak a megbizasabol miniszterseget, vagy barmilyen kormanyfeladatot ellatott.

NA, innentol lehetne akkor arrol beszelni, hogy elindult a takaritas! Ez lenne A lista!

Silent Bob 2012.11.27. 17:37:05

@KG2000: Nyilván (ahogy valószínűleg nálunk is), de ha a jobbikos képviselő úr nem lenne fogyatékos, akkor ezt tudná és nem kérné a zsidók "listázását". Jó lenne ha eldöntené már ez a köcsög jobbik, hogy náci vagy, nem mert ez a sunnyogás szánalmasabb mindennél.

on.the.road 2012.11.27. 17:43:50

@Wrex: menj már a magyarázkodással.

"...itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára."

Ez a pontos idézet! Nem az a csonka mondat, amit te írtál! Nem ugyanaz! Ebben ráadásul nem csak az országgyűlési képviselőkről és kormánytagokról beszél, csak "különösen" róluk. Ha magyar-magyar fordítást akarsz, ne ferdíts te se!

Elijah_Baley 2012.11.27. 17:51:40

@csak egy néző: lehet, a jelenlegi politikai felhozatal is komoly átfedésben van vele :)

trolipotlo 2012.11.27. 17:58:24

@morgás joga mindenkit megillet: Meg kéne bízni egy közvéleménykutató céget, amelyik reprezentatív felmérésben kérdezné meg az állampolgárokat, hogy hogyan értettek meg politikus-megnyilvánulásokat.

Mondjuk: "Kedves Állampolgár! Gondolom, hallotta, hogy a parlamentben X.Y. a következőt mondta: össze kéne írni... a zsidó... kettős állampolgárokat".

Ön szerint mire gondolt a képviselő úr?

A. "össze kéne írni... a zsidó... kettős állampolgárokat"
B. "össze kéne írni... a bármilyen... kettős állampolgárokat"
C. Egyik sem, kérjük, nyilatkozzon, ön ezt hogy érti.

Majd szépen feltenni a netre a végeredményt, a C pontot választókat külön-külön. Aztán jön a kiértékelés: A pont győz: a képviselő diszkriminált, nem hivatkozhat a média jóindulatú értelmezésére; B pont győz: a képviselő beszéde és szándéka között ellentmondás van, ezért alkalmatlan. C pont győz: megtudjuk, hogy az állampolgárok mit gondolnak a témáról.

Valaki2 2012.11.27. 18:08:05

Ez az írjunk össze dolog számomra roppantul nem szimpatikus, de jogosan tesszük fel a kérdést,mely szerint hogy lehet egy politikus kettős állampolgár?

Akkor politikusként melyik hazáját szolgálja? Ha dönteni kell, melyik hazája érdekeit nézi? Mennyire hiteles egy ilyen? Hát még mennyire hiteles az a politikus, aki sunyi módon még be sem vallja, hogy ő bizony kettős állampolgár. Valóban nincs ennek nemzetbiztonsági kockázata? Félreértés elkerülése végett, itt nem valakinek a vallásáról, hanem az állampolgárságáról van szó, legyen az lengyel, német, orosz, kínai vagy izraeli.

Véleményem szerint ne lehessen magyar politikus magyaron kívül más állampolgár, ha kettős állampolgár, akkor mondjon le a másikról, vagy ne menjen politikusnak.

Wrex 2012.11.27. 18:14:49

@on.the.road: A lényeget idéztem. De mivel látom hogy szövegértésből nem vagy a topon, megpróbálom még egyszer, jobban kiemelve:

"hány OLYAN zsidó származású ember van, AKI bizonyos NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZATOT jelent".

Ha érteni magyar, akkor ebből rájönni, hogy ez a mondat nem a Magyarországon ("itt") élő összes zsidót, hanem a Magyarországon élő ÉS nemzetbiztonsági szempontból kockázatosakat jelenti.

Bájdövéj, ha már szövegértelmezés: nagyon szépen kérlek, idézd már be hogy pontosan hol is mondtam _én_, hogy "csak az országgyűlési képviselőkről és kormánytagokról beszél"?

Éhes_ló 2012.11.27. 18:47:30

@on.the.road: én is kíváncsi lennék rá ki hívő és miben hisz, van-e családja és gyerekei, milyen ideológiát vall és milyen állampolgársággal rendelkezik, különös tekintettel azokra az országokra melyeknek nincs kiadatási egyezménye velünk és hágával sem, mint a kedves civileket halomra gyilkoló, közelebbi ás távolabbi szomszádaira rátámadó és palesztín területeket megszálló agresszor izraelnek, melynek titkosszolgálatai a nagy testvér USA ellen is kémkednek, nem hogy ellenünk.

Ezek fontos dolgok a választói döntés meghozatalánál.
Nem mindegy kik intézik az országunk ügyeit. Ez még Magyarország.
Még ha a zsidó elnök szerint már fel is vásárolták a zsidók: www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

csak egy néző 2012.11.27. 19:02:58

@Éhes_ló:
Csak megkérdezem te éhes lónak egy bizonyos testrésze.Te mit szólnál hozzá,ha a szomszédod minden nap átdobna hozzád egy vödörnyi kulát a teraszodra?És kiváncsi lennék,mennyire fröcsögnél itt,ha a környező országok parlamentjében ülő kisebbségben lévő magyar képviselőket is listáznák ,vagy le kellene mondniuk a kettős állampolgárság miatt a magyar állampolgárságukról.

on.the.road 2012.11.27. 19:04:17

@Wrex:
Mi az, hogy a lényeget idézted??? Kiragadtál egy mondatot. Maximum ahhoz képest idézted a "lényeget", amit mondani szerettél volna.

Ez az egész szövegelemzősdi, ez tulajdonképpen maszatolás. Az, hogy neked ez a lényeg, tök világossá teszi, hogy mit gondolsz magáról a kijelentésről. Csak azon akadt meg a szemem, hogy ezt megpróbálod úgy eladni itt, mint valami fasza nagy igazságot, ami megvilágítja a lényeget. Pedig valójában mellébeszélés, tök hiteltelenül, félmondatokat citálva.

[Az utolsó mondatodhoz (ha már szövegértést kérsz számon rajtam): mondtam, hogy te mondtad?]

Trójai 2012.11.27. 19:13:47

Most komolyan, bárki bármennyit csodálkozik, hogy ezt a mondatot pont egy JOBBIKOS mondta?

Na ugye!

Éhes_ló 2012.11.27. 20:39:16

@csak egy néző: az emberálarcod elvesztése és a trágárságod nem pótolja sem a hiányzó érveidet.
Az adatvédelmi biztos szerint a kettős állampolgárság a képviselők esetében közérdekű adat.

Ezért kussolnak és nem adják ki,
gondolom ők is cikinek érzik.
Szégyellnék?

csak egy néző 2012.11.27. 20:54:39

@Éhes_ló:
Még finom is voltam hozzád.Neked viszont ahogy látom nem nagyon sikerűlt vãlaszolnod a kérdéseimre. De gondolom a kommentedért mehetsz a pénztárba.Megtetted,amit megkivánt a pártod.

Wrex 2012.11.27. 21:41:06

@on.the.road: "Az utolsó mondatodhoz (ha már szövegértést kérsz számon rajtam): mondtam, hogy te mondtad?"

Az egészhez ez volt a legértelmesebb hozzászólásod, persze ehhez az is kellett hogy egy kellően magas labdát adjak fel. Kíváncsi voltam hogy legalább ezt észreveszed-e.

A többi részhez persze érdemben nem szóltál hozzá, csak a szokásos ("maszatolás", "mellébeszélés", "hiteltelen"), de hogy _értelmileg_ cáfoltál volna bármit is, az hiányzik. A félmondatról meg csak annyit: na és? Az hogy ".itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban" (vagyis amit kihagytam), melyik része tesz hozzá vagy vesz el valamit érdemben attól a _ténytől_, hogy nem az _összes_, hanem a _nemzetbiztonsági_kockázatot_jelentő_ zsidókról van szó?

(Emlékeztetőül: már az első kommentemben is ott van hogy ez attól még rasszista megnyilvánulás. De ugyanakkor nem igaz amit a szövegértelmezni képtelen hisztizők állítanak.)

getva 2012.11.28. 05:47:17

Személy szerint borzasztóan érdekel, hogy a törvényhozásban és a végrehajtó hatalomban kik az izraeli-magyar kettős állampolgárok. Ebbéli kíváncsiságom egyben azt jelenti, hogy szélsőjobber és/vagy náci vagyok?
Fasza.

Éhes_ló 2012.11.28. 08:23:35

@csak egy néző: nem nagyon értem milyen kérdésedre kellett volna és miért válaszolnom emberálarc nélküli kommentelőtársam.
Senki nem foszt meg senkit semmitől, szimplán kíváncsi lenne rá sok sok ember, ki milyen érdekek mentén nyomkodja a gombokat és hová lécel le, ha gáz van a nyomkodása eredményeképp.
Ráadásul az ombudsmanó szerint ez közérdekű adat és nem példa nélküli felmérés sem az usa kongresszusában, kormányában sem más értelmesebb országokban, ahol igen is számít ki milyen érdekeket képviselhet a törvényhozásban és a kormányban.
De - mivel a jobbiknak ez határozott célkitűzése - előbb-utóbb az ombudsmanó állásfoglalásának érvényt fognak szerezni.
Lehet izgulni mi lesz az eredménye.

csak egy néző 2012.11.28. 09:29:29

@Éhes_ló:
Pacika látom agyilag nem vagy a toppon,mert megint mellébeszélsz,igazi fideszes módon,de megint megkérdezem.
1.Te mit tennél,ha a szomszédod naponta bedobálna a lakásodba egy jó nagy adag kakát?2.ha a román,horvát,szlovák parlamentben szimplán kiváncsi lenne sok ember,hogy ki milyen érdekek mentén szavaznak és hova lécelnének le,ha gáz van a nyomkodása eredményeképp az ott élő kettős állampolgárságú,magyar képviselők???

Éhes_ló 2012.11.28. 12:34:24

@csak egy néző: a toppon sosem vagyok, nem beszéltem mellé, a posttal kapcsolatban írtam le amit gondolok.
A postban nem volt szó szardobálásról, ez csak a te beteges agyadban és cigányfertőzőtt környékeken létezik. De a sünök nem járnak el ezekben az ügyekben, mert nem folyik vér, csak szar. Ezért náluk és a szardobáló cigóknál reklamálj.
Kíváncsi lehet rá bárki szavazó, ahol ilyen előfordulhat, jogában áll tudni.
Nem csak itthon, bárhol ahol demokratikusan választanak, és annak a tudatában szavaz majd rá, vagy sem, ahogyan ezt tudja.
Szerinted szégyellni való a magyar állampolgárság egy tót, vagy oláh, rác mellett?
Szerintem nem.
Aki szerint meg igen, az ne vegye fel azt amit szégyellne.
Egyszerű, nem?

csak egy néző 2012.11.28. 13:52:08

@Éhes_ló:
Pacikám,ha te felülsz a pacira,joggal mondhatják,hogy -Nézd már,az a ló a hátán hordja a f...szát.Ritka egy sötét,zavart agyú fityeszes papagáj vagy.Bármit lehet tőled kérdezni,te csak a beléd táplált mantrát hajtogatod.Ki beszélt itt a cigányokról te idióta?Én csak a te általad gyilkosnak,agresszornak mínősített zsidókkal kapcsolatban kérdeztem,hogy te 1.mit tennél,ha a szomszédod....Szó sem volt cigányokról.2.Mit szólnál,ha a magyar képviselőket kizavarnák a szomszédos országok parlamentjébeő?Szerintem az a szégyen,hogy neked ilyen aggyal szavazati jogod van.

Éhes_ló 2012.11.28. 16:30:00

@csak egy néző: ne becézgess mesüge, én sem tettem veled te szerencsétlen.
Sehol nem minősítettem zsidókat agresszornak és gyilkosnak, tanulj meg magyarul, vagy kérj segítséget a jesivában olyantól, aki nálad jobban ért magyarul.
Hazudoznod meg felesleges, mert itthon senki nem zavart ki senkit a parlamentből és nem is mondott ilyet.
Annyit mondott, meg kellene vizsgálni a zsidó származásúakat (ezt később kettős állampolgárra módosította) mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
Helyesen mondta.
Mindenkit vizsgálni kell aki ilyen pozícióba kerül, hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent és ezt meg is teszik az erre hivatott szervek.
A kérdés az, ezeket kik irányítják, mert lehet ők maguk a nemzetbiztonsági kockázat a moszad tagságuk miatt...

csak egy néző 2012.11.28. 16:41:01

@Éhes_ló:
Pacika,azt hiszem feladom,nem elég,hogy papagáj vagy,de még szövegértelmezési gondjaid is vannak.De mivel ahogy látom,te igazi fidszeshez mèltóan,abszolute reménytelen vagy,hogy felfogd,hogy miről van,volt szó.Javaslom,hogy várd a jövő év szept 1-ét,mert akkor első lehetsz a regisztációs listán.Ilyen agymosott droidokra van szüksége a pártodnak.Sajnos a magadfajták jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot.Most már hagylak pihenni,csak kérd el a pirulákat az ápolóktól.

Éhes_ló 2012.11.28. 17:02:12

@csak egy néző: felelsegesen próbálsz sértegetni, lepereg rólam.
A kommentjeimben sehol nem írtam a pártválasztásomról, nem is ez a post tárgya.
A konkrét esetek kapcsán nem nekem voltak, vannak szövegértési gondjaim sem.
Pirulákat a magadfajták szednek, nekem nincs rá szükségem és megnyugtatlak nem egyedül megyek el szavazni, ahogy 2010-ben sem egyedül hajtottuk el nyomtalanul a libást, elqrót és a bandájukat.
Most is megtesszük, nyugodj meg!

csak egy néző 2012.11.28. 17:41:35

@Éhes_ló:
Éhes paci,a párt hovatartozásod nem is kell megírnod,az magától értetődik.Hallgass a gazdádra,mert mint azt bírta mondani a kis sosem hazudó szájával,hogy vegyetek vissza az arcotokból.Pacika,lehet,hogy nagyot fog koppani a buksid,amikor a falhoz értek.

Éhesló 2012.11.28. 19:21:58

@csak egy néző: a remény hal meg utoljára. :D
Te hamarabb fogsz.

Éhes_ló 2012.12.07. 19:52:31

Tisztelt Ilan Mor Nagykövet Úr!
Egy nagy közösség próbája mindig az, hogy egy társadalom mennyire tudja őszintén és higgadtan megbeszélni a vitás kérdéseit. Az elmúlt napokban Gyöngyösi Márton képviselőtársam mondatai nagy vihart kavartak. Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte. Sőt, Gyöngyösi Márton elnézést is kért. Nagyon sajnálom, hogy ezt már csak kevesen akarták meghallani. Engedje meg, hogy ebben a politikai viharban tisztába tegyem az Ön számára, mi is a Jobbik eredeti javaslata, amelyről alig esett szó.

A Jobbik szerint az országgyűlési képviselők és kormánytagok személyének azon részének, ami a politikával kapcsolatos, a lehető legtisztábbnak és legvilágosabbnak kell lennie. Ez mind a számukra, mind a szavazók számára alapvetően fontos. Mondhatnánk úgy is: a demokrácia egyik alapja, hogy az emberek tudják, kire adják a voksukat. Ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, az iskolai végzettsége, a nyelvtudása, a felszólalásai stb. Gondolom, eddig egyetértünk. A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is? Ez önmagában, normál esetben semmilyen problémát nem jelent, de bizonyos helyzetekben, bizonyos kérdésekben igen is jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.
Ön az elmúlt napok vitájában nyilvánosan megszólalt, amit én, aki a nyilvános vita nagy-nagy híve vagyok, csak köszönni tudok. Arra kérem ezért Nagykövet Urat, hogy a fenti kérdésben is tájékoztasson engem és a közvéleményt az álláspontjáról. A lehető legjobb pedig az lenne, ha segítene nekem, nekünk, magyaroknak abban, hogy az Ön országában ebben a kérdésben alkalmazott eljárást megismerhessük. Tanulni egyáltalán nem szégyen, és mi, magyarok szeretnénk most tanulni másoktól. Különösen olyanoktól nem szégyen tanulni, akik saját országukban mindig fontosnak tartják a demokrácia, az egyenlőség és az igazságosság elveinek érvényesülését, és ezen álláspontjukat más országok felé is készek és képesek képviselni. Tisztelettel kérem ezért Önt, mondja el nekünk, akik most a helyes utat keressük: Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket?
Mivel az ügy hatalmas vihart kavart, azt hiszem, hogy megtisztelő és nyilvános válaszát nem csupán én, de sok millió magyar ember várja szeretettel!
Tisztelettel:
Vona Gábor, a Jobbik elnöke

További részletek: kuruc.info/r/2/105103/#ixzz2EOOsbXwt

Éhes_ló 2012.12.08. 20:54:36

16A. If a Knesset member holds an additional, non-Israeli citizenship, and the laws of the country whose citizenship he holds permit him to be released from such citizenship, he shall not declare allegiance until after he has done everything required on his part to be released from such citizenship, and he shall not enjoy the rights of a Knesset member until he makes his declaration.

Zabáljátok. Listát, listát!
süti beállítások módosítása