morgás joga 6.jpgÚj nemzeti konzultáció a láthatáron - most éppen a munkáról:  lista az összes választópolgárról, nyolcmillió boríték, kormány-zaklatta választópolgárok ("mi lesz velem, ha leírom, nem tetszik, ami körülöttem van?"), csupa-csupa jó véleményt visszaküldő kormányfan.

A listáról leiratkozni nem lehet (kötelező spam), bár miniszterelnökünk szerint aki nem akar többet kapni, az nem küldi vissza. Kérdés, mit szólnak ehhez, és legfőképpen hol  panaszkodhatnak mindazok, akik eddig sem küldtek vissza egyetlen borítékot sem, most mégis újra megtalálja őket a postás meg a konzultáció? Ráadásul mindez úgy, hogy horribilis összegeket emészt fel a választópolgárok megtalálásához a levelezési lista összeállítása, értelmes, ténylegesen szükséges és  a későbbiekben használhatóan megválaszolható kérdések gyártása, sokszorozás, postázás, érkeztetés, bontás, értékelés, a kérdőívet vissza nem küldőkről lista készítése (merthát ugye ők többet ilyet majd nem kapnak ...)

Az összeesküvés-elmélet rajongókban az a kérdés is felmerülhet, mi lesz azoknak a sorsa (milyen listára kerülnek fel, és később ki és mire használja ezeket a listákat), akiknek a beküldött kérdőíve nem fog megegyezni a Miniszterelnök által kitöltöttel és mi lesz, ha lesz egy javítókulcs?

E havi téma a munka - ötmillió munkahely országa (márciusban még 5,5 millió adófizető volt a cél), egyebekben pedig mindenki meg fogja majd találni a postaládájában a 16 kérdést, akár akar válaszolni rá, akár nem. Az azonban már most borítékolható, a visszaküldött, kitöltött kérdőívek nem fogják tükrözni azt a TÁRKI-elemzést, amely szerint

"a migrációs tervet fontolgató társadalmi csoportok közül kiemelendő, hogy minden második harminc év alatti magyar felnőtt, azaz a 18-29 évesek közel fele gondolkodik így, a Jobbik szavazóinak pedig a harmada tervezi, hogy külföldre költözik." (stop.hu)

Ők pártállástól függetlenül egy valamiben értenek egyet - nem hazánkban képzelik el a munka világát (konzultáció ide vagy oda), véleményük pedig valószínűleg a nyomdafestéket sem bírná. Az pedig, hogy a konzultáció eredményére hivatkozva egyszer majd csak lehet, hogy egy képviselő zárószavazás előtt benyújt egy módosítást valami salátatörvényhez, egyáltalán nem vigasztalja, és reménnyel sem tölti el őket.

Ha a munka, mint téma nem lenne elegendő egy új, drága konzultációhoz, kérdés lesz még a válságadók sorsáról is. Miniszterelnökünk ma reggel bejelentette: ő úgy fogja kitölteni a saját konzultációs kérdőívét (vajon ő is postán kapja majd?), hogy a válságadók ne tűnjenek el a magyar adórendszerből

"Miután lejárt a három év, most ismét el kell döntenünk azt a kérdést, hogy ezek csak egy átmeneti válságintézkedésnek voltak-e tekinthetőek, vagy pedig azt akarják a magyarok, hogy hosszabb távon is mindez maradjon része a magyar közteherviselés rendszerének. Én az utóbbira fogok szavazni, amikor kitöltöm a kérdőívet" (Orbán Viktor, hvg.hu)

E nyilatkozat fényében különösen érdekes a Századvég Alapítvány által (a Heti Válasszal és a Széll Kálmán Alapítvánnyal közösen) rendezendő Nemzeti érdek konferencia szponzor-felhajtási taktikája. A téma a második Orbán-kormány kétéves tevékenysége, melyre nagyvállalati szponzorokat várnak, 2, 3 és 5 millió forintos belépő-csomagok keretében. A hvg.hu információi szerint a pénzgyűjtő megkeresést azok a bankok, energiaszolgáltatók, biztosítók és telefonszolgáltatók is megkapták, melyeket reggeli interjúban említett, további évekre fenntartani kívánt különadók sújtanak, ráadásul a legújabb adóknak (távközlési adó, pénzügyi tranzakciós illeték, energiaszolgáltatók különadója, biztosítási adó) is ők az alanyai.

Kérdés, a ma reggeli bejelentés után a megkeresett cégek közül hánynak a vezetősége fogja úgy gondolni, szívesen áldoznak arra, hogy az Orbán-kormány eddigi munkájának nagyszabású dicséretét anyagilag támogassák és melyik vállalati képviselő fog jóízűen falatozni úgy, hogy közben a miniszterelnök épp nemzeti konzultációra hivatkozva ötli ki számukra az újabb és újabb sarcokat.

Vajon mindez mennyibe kerül és ki jár jól, mert az adófizetők nem, az biztos.

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr864545844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán elhalasztaná a 2014-es választásokat 2012.05.25. 22:09:59

A miniszterelnök úr a múlt héten még csak a pártok állami támogatásának megvonásával sokkolta a közvéleményt. A hét elején már a következő választásokon bevezetendő kötelező regisztrációval borzolta a demokráciáért aggódók idegeit. Mindezek azonban elt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zembertelen 2012.05.25. 22:21:21

Letölti, vagy kitölti?

AnnaKarenina 2012.05.25. 22:21:44

Pofátlanság és cinizmus a köbön.

dr.kakaósbögre 2012.05.25. 22:52:52

elmennek az anyjukba.teljesen mindegy mi lesz a végeredmény,a következő intézkedéseket mindenféleképp ezzel fogják indokolni.legyen ez bármily életszerűtlen.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.25. 23:21:33

"Míg a kormánypártok milliárdokért konzultálnak és luxuslakásokat bérelnek maguknak, az embereknek az újabb megszorítások, az adó- és adótétel-emelések, meg az elbocsátások jutnak" olvasható az "Alibi konzultáció helyett munkahelyteremtést!" című közleményben.

"Összehasonlításképpen: a miniszterelnök által a munkahelyteremtésről szóló alibi konzultáció annyiba kerül, amennyiből meg lehetett volna spórolni a bölcsődei díjak bevezetését. A magát családbarátnak hazudó kormány a kisgyermekes szülőkre az adók mellé még kirója az akár havi több tízezer forintos bölcsődei térítési díjat is.

NE KÜLD VISSZA AZ orbáni LEVELET, MERT ÚGYSEM OLVASSÁK EL, NEM A VÁLASZTÁSI IRODA KEZELI ÉS CSAK A FIDESZ LISTA FRISSÍTÉSÉRE SZOLGÁL!

budweiser 2012.05.26. 00:37:50

az elsőnél gondoltam írok nekik valami szépet, de lusta voltam, így elmaradt. hallom, hogy veri a mellét, hogy hányan visszaküldték és konzultáltak vele...
még jó, hogy nem tudott rám hivatkozni.
a másodikat automatikusan küldtem a kukába. erre azt mondja, milyen sokan visszaküldték, és aki nem, az meg azért nem mert egyetért a politikájukkal. wtf???
na akkor most erre szépen ráírom, hogy mit gondolok, és hogy szeretnék felkerülni kubatov komcsis listájára. gábor azt mondta, hogy a listán szereplő komcsikat nem háborgatják, mert még felhúzzák magukat, és már csak azért is elmennek szavazni. talán akkor tényleg nem zaklatnak többet a nemzeti konzultációjukkal. mit veszthetek? max rám száll a nav, a sarkon megállít a rendőr, hogy megnézze az eüdobozomat, a gyereket nem veszik fel az egyetemre...

Anders Behring Breivik 2012.05.26. 02:43:54

"Mi lesz azok sorsa, akiknek a beküldött kérdőíve nem fog megegyezni a Miniszterelnök által kitöltöttel?"

Lelojuk oket. De nem kell betojni, a kerdoivek olyanok lesznek, hogy csak egy fele keppen lehet kitolteni.
Es akik nem kuldik vissza, azokkal sem fogunk kesztyus kezzel banni.

belekotty 2012.05.26. 05:29:41

A pártok csak lopjanak, rájuk nincs pénz, konzultációra van.

kormányzó 2012.05.26. 07:30:30

A szokásos,orbán-féle felelősség vállalás.
Még jó,hogy sosem hazudik.

lavór 2012.05.26. 07:45:45

Tök mindegy visszaküldi-e valaki, halál mindegy, mit válaszolt. A szavazófülkében hova teszi azt a bizonyos "x"-et, na az nem mindegy. És főleg az, ha el is megy szavazni, nem csak savazza a rendszert. :D

nu pagagyí 2012.05.26. 07:46:49

Vállaltak valamit a kampányban, teljesítsék, vagy mondjanak le. A felelősséget nekik kell vállalniuk a ténykedésükért, nem Mariska néninek. Az igazi nemzeti konzultáció a választás, amlynek eredményét (talán) nem lehet elhazudni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.26. 08:35:02

dehogy töltöm, elolvasom, röhögök egy jót és kuka.

kamasoft50 2012.05.26. 08:41:46

Negyedik konzultáció, negyedik milliárd... Visszaküldők aránya - 8%. Veszteség, eddig 2,76 milliárd. Most jön újabb mínusz 920 millió. Akik így gazdálkodnak a pénzemmel, azokat megbüntetném. Nem kicsit, nagyon!

Cartman (ex Cartman) 2012.05.26. 09:14:00

Én csak teszek rá majd még egy vonalkódot, és úgy küldöm vissza... :)

salamander 2012.05.26. 09:28:07

legszebb az, hogy egy magát nemzetinek nevező liberális párt Nemzeti Konzultációról beszél.

Ügyes.

Ettől még a helyzetet megoldani nem fogja, csupán csak elodázza végső szembenézést az országot fenyegető szörnyűségekkel.

Hát akkor konzultáljunk - végső soron azt is kell...

***

Szalacsi_Dezső 2012.05.26. 09:32:33

egy helyes tipposzlopot is mellékelnek majd a borítékban?

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.26. 10:07:58

"Orbán is kitölti - és te?"

Én kitörlöm :)

fidesz = házmesterek pártja 2012.05.26. 10:54:54

Szívem szerint elküldeném vikkancsunkat a kurvaanyjába a tetves maffiájával együtt.
Amiért nem teszem:
- kár ennyi energiát pazarolni rájuk
- nem biztos, hogy ez a pszichiátriai ápolt valóban tehet itt bármiről... egyre gyakrabban van olyan érzésem, hogy ez egy háttérből, dróton rángatott elmebeteg.

AnnaKarenina 2012.05.26. 11:57:29

Egyébként - bár ők azt gondolják, hogy a nemzeti konzultációval kiváltható az ellenzékkel és a szakmai + érdekvédelmi szervezetekkel való egyeztetés - nagyon érdekes, hogy az eddigi "konzultációkra" visszaérkezett kérdőívek száma 1 millió körül volt. Ez azt jelenti, hogy még annyian sem nyilvánítottak véleményt és adták a nevüket valamihez, mint amennyi a választási szavazóbázisuk volt. Az meg egészen biztos, hogy a visszaküldött kérdőívek mind a támogatásról biztosították volna őket.:)
Én amellett vagyok, hogy a kérdőívet nem kell visszaküldeni, ne legyen mennyiségi hivatkozási alapjuk. (Mert a negatív visszajelzésekről persze úgysem számolnak be.)

Makkasz 2012.05.26. 12:00:07

@kamasoft50: ne a 8%os válaszarányt nézd, hanem hogy megkérdeztek, figyelembe vették a véleményed, és a Jóságos Vezető ez alapján irányítja kishazánkat.
Ez minen pénzt, cinizmust megér.

AnnaKarenina 2012.05.26. 12:03:10

@AnnaKarenina: Miket írok már?! :)
Helyesen: Az meg egészen biztos, hogy a visszaküldött kérdőívek NEM mind a támogatásról biztosították őket.:)
@kela-bá: Megnéztem az oldalt. Hát igen. Ugyanakkor földhözragadt gondolkodásommal azt hiszem, hogy a tudat forradalmára talán évezredeket is kellene várnunk, mert ahhoz szükség lenne arra, hogy minden ember tanuljon, amit tanult, abból értsen és aztán cselekedjen. Inkább tudok hinni abban a forradalomban, amit a végletekig kisemmizett emberek kétségbe esése indít.

dukeekud 2012.05.26. 14:52:21

Gusztustalan ez a rinyalas. Persze ha a kormany nem kerdezne meg az embereket, akkor rogton sikoltoznanak a libbantak, hogy diktatura van, es a fasiszta orban kormanyt nem erdekli az emberek velemenye.
Viszont ha megkerdezik az sem jo, mert minek szorjak a penzunket, es majd ugyis meghamisitjak az eredmenyeket, mert fasiszta diktatura van.

AnnaKarenina 2012.05.26. 15:20:56

@dukeekud: Tudod, jó lenne, ha megértenéd, hogy a "megkérdezik az emberek véleményét" nem jelenti azt, hogy azt figyelembe is veszik. Nyilvánvaló formalitás az egész.
A másik, sokkal lényegesebb, hogy az ilyen tök lényegtelen kérdezősködés helyett inkább az ellenzékkel, a szakmai és érdekképviseleti intézményekkel kellene megegyezésre jutni a legfontosabb kérdésekben, mert azok jobban ki tudják fejezni a társadalom különböző rétegeinek érdekeit, mint az esetlegesen visszaküldött kérdőívek válaszai.
Senki nem beszélt eredményhamisításról, mert nem is közölnek eredményeket, csak azt, hogy hányan küldték vissza.:)

Vu, de ja vu 2012.05.26. 15:56:37

Én azt hittem, hogy azért vannak ennek a 'kurvaországnak' Kormánya, hogy annak tagjai, miniszterei döntsenek a fontos kérdésekben - mivel hogy én alig pár dologhoz értek... pl: azt tudom hogy se az "elmútt nyóc év"-re, se a NER dedikált példányára nem adnak hitelt a boltban és a munkaügyi központban sem jelent előnyt a munkahelykeresés során.

Szeretném, hogy ha a döntés felelősségét átruházzák, ugyan szíveskedjenek már a tiszteletdíjukat is átruházni, hiszen úgy tűnik, egy ötlettelen szarkupac helyett kell megint a tudatlan plebsnek dönteni!

Anno így nem lett 300 Ft-os vizitdíj, most mi lesz a kérdés: akar-e Ön adót fizetni és szeretne-e munka nélkül sok pénzt keresni???????

Gátlástalan, pofátlan idióták!!!!

kela-bá 2012.05.28. 11:17:51

@AnnaKarenina: Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre, és ha megnézte az oldalt talán ezt is megtalálta, idézem:
Az egyének megnyomorítása az én véleményem szerint a KAPITALIZMUS LEGNAGYOBB BŰNE. Az egész oktatási rendszerünk szenved e gonosztól. Az erőltetett versenyszellemet oltják a tanulóba aki a vagyonszerzés módját sajátítja el miközben a karrierjére készül. Albert Einstein, 1949. Én ezt röviden igy fogalmazom meg : Csak a pénz a lényeg.
Ime egy külfüldi "vallomás": Youtube Szabadságot a léleknek - (egy doktornő az orvoslásról)

És egy hazai: A parlagfű védelmében (Tudjuk,hogy állami szinten irtatják.)

És végül egy érdekes minapi megállapítás az Echo tv Kiút műsorvezetőjétől, nem pontosan idézve, de a lényege: A rendszerváltás óta eltelt 22 éve a magyarok nem-hogy felzárkóztak volna Európához, pld. a szomszédos Ausztriához,hanem még jobban elbutultak.
Mondta mindezt egy devizahitelesek szenvedéseiről szóló műsorban, ahol azt is meg állapította, hogy banki szabályozásokban még a jogászok sem értik egymást,magyarról-magyarra kell fordítani közöttük... Hát nem érdekes ?

Lehet, hogy a demokrácia, szabadság jogállamiság,az egész média csak népbutítás ??? Tisztelet a kivételnek.
További szép napot !

Erre ime egy példa

kela-bá 2012.05.28. 11:30:02

@Vu, de ja vu: Igaza lehet Önnek...
Mint ennek ? : Ébresztőfilm.
További szép napot!
süti beállítások módosítása