morgás joga 6.jpgVajon eljön valaha az a pillanat, amikor a kormányzat részéről bárki is bevallja, kérem, nagy slamasztikában van az ország? Milyen esemény kell ahhoz, hogy ne a tündérországos hurráoptimizmus folyjon a csapból is, a letagadhatatlanul negatív statisztikai adatok miatt pedig ne valamelyik másik ország gazdasága legyen hibáztatva? És vajon tényleg olyan hihetetlenül csőlátásos a magyar átlag-választópolgár, hogy nem veszi észre, valami sántít a kormányzati kommunikáció körül? 

Pedig amennyit költ saját maga igazolására a kormány, akár jól becsomagolva még óvatos-őszinte is lehetne. Jó, hangoztatni kell, milyen fantasztikus a jelenlegi kurzus, hogy a kormánypárt nélkül nem állnánk ott, ahol vagyunk. De vajon hol állunk? Ott, ahova a kormányzati kommunikáció kommunikál minket, valahol a Kánaánhoz vezető út utolsó harmadában, vagy ott, ahova az elemzők teszik hazánkat, valahol egy olyan mély gödör alján, ahova a napfény is csak egyre kevésbé süt be?

A legnagyobb probléma nem az, hogy valaki hazudik, hiszen az a politika velejárója, rutinosak vagyunk az elviselésében. Az épp aktuális hatalmon lévők esetében természetes, hogy a nekik kedvező momentumokat fényezik, a kedvezőtleneket bagatellizálják, illetve olyan bűnbakot állítanak, amely a lehető legmesszebb áll tőlük. Például a multik. Vagy a külföldiek. Vagy bárki, aki megfelel az adott rezsim ellenségképének. A lényeg, a szavazó-tömegek pártszimpátiája töretlen legyen, a szép új világ fáklyafénye vezesse őket kampánygyűlésről kampánygyűlésre, onnan pedig a regisztrációs irodába, majd pedig a szavazófülkébe.

Az igazán nagy probléma az, ha a döntésre felkent személyek el is hiszik azt, amit a saját kommunikációjuk sulykol folyamatosan az emberekbe: minden nagyon szép, minden nagyon jó, és országunk töretlenül halad előre az unorthodox úton, egyesen a földi mennyország felé. Ha nincsenek problémák, nincsenek megoldások sem. Ha minden intézkedés tökéletes, akkor semmit sem kell kijavítani, mégha beledöglik is az ország népe, akkor sem, hiszen a tökéletesen nem szabad változtatni. Ha például belelovaljuk a közvéleményt a munkahely-védelembe, vajon ki fogja firtatni, egyáltalán hány személyt fog pozitívan érinteni az új intézkedés, illetve van-e egyáltalán még piaca a magyar termékeknek az olvadó belső kereslet és csökkenő reálkeresetek mellett? Vajon meddig tud meggyőző lenni a hivatalos kormányszöveg a "nem segélyt adunk, hanem mindenki dolgozzon" témában, ha bizonyos területeken egyszerűen képtelenség állást találni nemcsak a munkanélküli járadék három hónapja alatt, hanem sokkal több idő alatt sem? Vajon a "nem szorulunk senki pénzére" politika mennyi megszorítást hoz még az emberek nyakába és hányan kényszerülnek külföldi munkavállalásra? 

Ha a kormányzat nemcsak hogy nem beszél a problémákról, de homokba is dugja a fejét, akkor mi, átlagpolgárok aligha számíthatunk arra, hogy helyzetünk javulni fog. Ha az intézkedések alapjául valamilyen álom-adatok szolgálnak, ha a döntéshozók véletlenül sem vesznek tudomást a valóságról, ha nem működik a végrehajtás ellenőrzése és a visszacsatolási folyamat, mitől lenne jobb bármi is? Mi van, ha a végeken a lóti-futik már nem is merik jelenteni, mi történik a valóságban, hiszen az annyira ellentmond a kormányzati elvárásoknak, nem is beszélve a hivatalos kommunikációról?

A helyzetet súlyosbítja, hogy az új ad hoc ötletek is valamiféle unorthodox rózsaszín világ alapjaiból indulnak ki, lásd például a nonprofit energiaszolgáltatás vízióját. Vajon a mai, recesszióba süllyedő országunk hogyan bírná el  az energiaszektor államosítását? És vajon a nagy állami cégek hogyan kerülnék el a nagyvállalatok csapdáját és hogyan tudnának olcsón működni? (lásd BKV, MÁV ...). Vagy bárki is alapvető közgazdasági ismeretek birtokában feltételezheti, hogy a működő tőke beruház olyan ágazatba (fejlesztésbe), amely annyit sem jövedelmez a számára, mintha bankban tartaná lekötve a pénzét? És ez az egész cécó mennyibe kerülne az adófizetőknek? Vajon hogyan lehet majd a későbbiekben kommunikálni, ha sikerül a non-profittá tétel, hogy kérem, jóval drágább lett az áram meg a gáz? És mi lesz, ha pár év múlva, hivatkozva a gazdaságtalanságra, immáron igen kedvező áron a kormányzat holdudvara privatizálhatja ki magának az egész  energia ágazatot?

Közben napjainkat mérgezik az újabb és újabb intézkedések - mindennapi testnevelés meg járások koncepció és  infrastruktúra nélkül, giga-mega pedagógus cég elbocsátásokra teremtve, közbeszerzési anomáliák, uniós fenyegetések, újabb és újabb, kreatívan elnevezett és bevezetett adók, a felsőoktatás vesszőfutása, ágazatok jogszabályi szintű szívatása - és mindez úgy kommunikálva, nem a zemberek fizetik meg.

Eközben a valóság az, hogy eladó a fél ország - csődbement hotelek, szellem ipari parkok, elhagyott betonvázak, félbehagyott építkezések, pusztuló üzlethelyiségek, üdülőkörzetekben árult nyaraló-tenger mind-mind arról árulkodik, a gazdaság - egyelőre - reménytelenül hanyatlik, a likviditási gondokkal küszködők pedig valamiféle csodára várva tengetik napjaikat. 

Ha abból indulunk ki, hogy felelős vezetőink igenis tudják, mit akarnak és hogyan, akkor mit hoz számunkra a jövő? Mi a kormányzat valódi célja? Kik lesznek a nyertesek, és mi lesz a földönfutóvá vált vesztesekkel? Tündérmesénkben ki sokszorozza meg vagyonát és mindez meddig fog még tartani? Vajon mikor érezhetjük majd, hogy végre elértünk valahová, hogy újra racionális döntések alakítják életünket, amikor kiszámíthatóak lesznek az elkövetkező hónapok, évek?

Előzmény:

Erkölcsi kockázat, avagy a nagyvállalatok csapdája

Hova jutunk, ha nem onnan indulunk, ahol vagyunk?

Csatlakozz és kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr714728448

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy az Isten, egy a hangja 2012.08.23. 22:12:01

Tegnap óta lázban tartja a közvéleményt, hogy vajon ki lesz a BKV hangja. A tömegközlekedés Rogán Tónijától sikerült megtudnunk, ki lesz az a félreismerhetetlen és összetéveszthetetlen hang, amely a BKV járatokon köszönt minket és megmondja, mikor köve...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2012.08.23. 22:23:28

aki képes egy gyermeket fogfájástól szenvedni hagyni, AZ MENJEN A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJÁBA EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL, DE A BÜDÖS PICSÁBA IS ELMEHET ÉS NE JÁTSSZON ITT A TÁRSADALOMNAK SE KÖZTES ELNÖKÖT, SE MINELNÖKÖT !!
MERT AZ ILYEN CSAK EGY ROHADT ÁLLAST ÉS NEM EMBER !

lyia (törölt) 2012.08.23. 22:24:03

Felcsúti kánaán ez, keveseknek jó, sokaknak rossz. Ha frivol akarnék lenni, azt mondanám, a Fidesz-Kdnp gangbangbe vágta a hazát.

samugy63 (törölt) 2012.08.23. 22:42:44

Miért, a számok csupa-csupa jót mutatnak! Államadósság csökken, forint erős, mija baj akkor...?
:)))
Vajon mekkora gépezet stenkerkedig azon, hogy ideig óráig a számokat kivasalja a közvélemény számára? Persze a közvélemény most a csapból is folyó erőszakos bűncselekményekkel foglalkozik, nem ér rá utána nézni olyan apró cseprő dolgoknak, hogy mondjuk az államadósság miért is "csökkent" mostanság.

bIQa 2012.08.23. 22:48:36

Eddig minden kormány nyomatta a sikerpropagandát ezerrel. Úgyhogy paste-copy és mehet újra a blog

Rókakígyó 2012.08.23. 23:05:42

Meg lehet nézni az Assange ügyet: kiszivárogtattak néhány levelet, amely megmutatja, hogy valójában hogy működik a politika, most már Assange azt próbálja elkerülni, hogy az USA-nak kiadják, mert akkor halálra is ítélhetik, na miért? Nemi erőszakért:) Röhejes...

Sir Galahad 2012.08.23. 23:05:43

@bIQa: Igazad van. Most hirtelen eszembe jut például a Pannon Puma, meg hogy egész Európa minket irigyel... Ezt melyik kormány is mondta?

samugy63 (törölt) 2012.08.23. 23:11:21

@Sir Galahad: És ha "az" a kormány hülyeségeket beszélt, akkor attól már most mindent szabad? Sőt, akkor most erről a hülyeségről már senki nem írhatja le, hogy hülyeség, mert előzően is mondtak mások hülyeségeket..?!

komplikato 2012.08.23. 23:11:57

@bIQa: Lehet, de egyiknek sem volt eddig 85%+ médiasúlya és izraeli/amerikai tanácsadó siserehada. Szóval ilyen nem volt eddig. Tiszta röhej, hogy hetek óta megy még reklámnak álcázva is, hogy itthon milyen jól lehet boldogulni, hogy külföldön milyen nehéz, hogy Szlovákiából menekülnek a cégek külföldre. meg itthon kell maradni, itthon olcsóbb üdülni, stb.
És ezek közül egyik sem igaz, de még csapból is ez jön!

@samugy63: Kíváncsi leszek a marha jó számokat hogyan fogják ellentétesen kamuzni, mikor visszaesik újra a forint és ezzel "visszanő" az a marhára csökkent államadósság. Legkésőbb a következő IMF tárgyalás könnyen bejósolható kudarcáig. (Volt már róla itt fogadás, de többség megszavazta idén tuti nem lesz.)

samugy63 (törölt) 2012.08.23. 23:15:24

@komplikato: Mármint IMF tárgyalás nem lesz? Az nem.
Mert a forint visszagyengülésére sajnos nem kell év végéig várni.

Sir Galahad 2012.08.23. 23:18:06

@samugy63: Nem ezt mondom, hanem hogy a kormányok természete ilyen: mind sikerpropagandát folytat. Rá lehet csodálkozni, hogy jé, ez a mostani is, de minek? Mi értelme?

samugy63 (törölt) 2012.08.23. 23:23:00

@Sir Galahad: Önmagában ez így van. De ahogy már sokszor elhangzott, az nem az őszinteség jele ha a sikerpropagandát folytatók maguk is elhiszik a saját hülyeségüket, hanem az már veszélyes idiotizmus.
Másrészt az akkori kormány sikerpropagandáját olyannyira nem nyalta be senki, hogy csúnyán megbuktam. (Véleményem szerint joggal és helyesen.) De a mostanit továbbra is kajálja a nép, miközben az ország a szakadék felé rohan. Mint az Erik a vikingben, had ne kelljen már megint linkelni!

samugy63 (törölt) 2012.08.23. 23:23:57

@samugy63: "megbuktaK" és nem megbuktam, bocs. :)

Brix 2012.08.23. 23:24:29

Egy őszinte helyzetértékelés a kormány részéről sokkal jobb lenne, mint "Tündérmesézni" Már így is óriási károkat okozott az unortodox gazd. pol. Itt nem elsősorban a bizonytalan jogi környezet és a multikat , bankokat sújtó különadók a legnagyobb probléma, hanem az hogy olyan intézkedéseket vittek véghez, amelyek egyszerűen kinyírták a kiskeresetű embereket: adójóváírás eltörlése, áfa emelés, chips adó , felpörgetett infláció, gyenge forint. Mindezeket ezért kellett elszenvednünk, hogy a kormány egy szűk réteget , a legjobban keresőket és a vállalkozók egy csoportját helyzetbe hozza, a többi ember kárára. Ez , a jövedelmek kormányzati segítséggel való átrendezése tette totálisan tönkre az ország gazdaságát, hiszen a vállalkozó sem tud boldogulni ha nincs fogyasztói piaca. Ha valami érdemi előrelépést akarunk a gazdaságban, akkor a KISEMBERNEK kell adókedvezményeket adni. Ehhez a kormány alapvető nézetein kellene változtatni és a milliós jövedelmeket , a nagyobb értékű ingatlanokat kellene adóztatni. Ilyen egykulcsos rémálom 27%-os áfával kombinálva sehol a világon nincs. Még a legkapitalistább országok is elfogadják hogy az elit réteg, aranyaiban többel járuljon az állam működéséhez. Nálunk Orbánék nem.

samugy63 (törölt) 2012.08.23. 23:28:09

@Brix: Továbbá a még nagyobb baj a beruházások leállása. Gyakorlatilag megállt a gazdaság, ami közép/hosszú távon még a mai helyzetnél is sokkal súlyosabb, katasztrofális eredménnyel jár.

Sir Galahad 2012.08.23. 23:34:53

@samugy63: Szerintem ezek sem hiszik el jobban, mint bármelyik másik kormány. Egyébként meg az, hogy a mostani kormány propagandáját beszopja a nép, nem a kormány hibája, hanem a népé. Az Erik, a vikinget meg nem kell linkelned, ismerem :)

flort 2012.08.23. 23:36:09

Néhány napja láttam a DunaTV-n egy műsort, ahol egy beszédhibás nő(a nevét valószínűleg nem érdemes tudni) beszélt bizonyos Granasztói György(?)el és a francia választásokat tárgyalták (mint kiderült, áprilisi műsor újrajátszása volt... ez is szégyen).
Ami hihetetlen volt: a kötelezettségszegési eljárásokról volt szó (hogy a franciák ellen több van folyamatban, mint Magyarország ellen, de ez valószínűleg nem számít): erre a spiné felrikkantott, hogyaszondja: "az nem lehet, az kettős mérce lenne"

A fickó hosszan beszélt arról, hogy Hollande ismeretlen és kiszámíthatatlan nemzetközi színtéren, bezzeg Sárközy, mire a spiné: "de sajnos nem mi választunk"

És a többi, volt rendesen elfogultság, mint egy Újpest-Fradi nézőterén.

Én meg elkapcsolás után azon gondolkodtam, hogy ők akkor elhitték, hogy 1, Sárközynek több esélye van, mint egy hógolyónak a pokolban; 2, hogy ennek bármi hatása van a magyar emberek jobblétére?

samugy63 (törölt) 2012.08.23. 23:40:00

@flort: Teljesen mindegy, most azt az orwelli világot éljük, hogy:
"4 láb jó - 2 láb rossz".
Ha valahol "jobboldali" kormányt választanak akkor örülünk, ha "baloldalit", akkor meg haragszunk. És, hogy ki a "jobboldali" meg "baloldali", azt természetesen pártunk határozza meg!
"4 láb jó - 2 láb rossz"!
Az egyszerű kommunikáció mindig meghozza a gyümölcsét.

Bakacsin 2012.08.23. 23:54:57

@Sir Galahad: Az az értelme, hogy ezek Gyurcsány hazugság-hullámain naszádoltak el kétharmadig. Azzal etették az etethetőket, hogy ha rájuk szavaznak, majd minden más lesz. Mondjuk sok minden más lett. Ez a tolvaj banda pl. pofátlanabb az előzőnél.

Morcos Kartal (törölt) 2012.08.23. 23:57:56

@samugy63: a vége úgyis az lesz, hogy "Négy láb jó, két láb jobb! Négy láb jó, két láb jobb! Négy láb jó, két láb jobb!"

@Bakacsin: erre mondták azt, hogy nálunk a Töketlen és a Pofátlan siralmas párviadala zajlik. Mi meg beledöglünk.

Failer 2012.08.24. 00:00:01

Ennyi hülyeséget összehordani :D

Gerardus A. Lodewijk 2012.08.24. 00:03:57

Az elmúlt 20-22 év populizmusának egyik alapvető kategóriája szerintem a hangulatjavító intézkedések köre. Tény, hogy az egységsugarú választó (majdhogynem bármi áron) hangulatjavító intézkedéseket kíván, így az a kormány, amelyik a puszta kommunikációról nem tér át legkésőbb másfél évvel a választás előtt a kézzelfogható hangulatjavító intézkedések átfogó rendszerének megvalósítására, az megbukott.

1994: későn és lelketlenül kezdtek hozzá a hangulatjavító intézkedésekhez, megbuktak
1998: azt hitték, minimális hangulatjavító intézkedésekkel is sikerülni fog, megbuktak
2002: nem volt merszük eléggé általános hangulatjavító intézkedésekhez, megbuktak
2006: sajnos volt merszük, kellő időben és hatalmas lendülettel fogtak hozzá a hangulatjavító intézkedések addig soha nem látott tüzijátékához, az eredmény ismeretes
2010: józanul felismerték, hogy az adott gazdasági helyzetben szó sem lehet hangulatjavító intézkedésről, megbuktak

Gerardus A. Lodewijk 2012.08.24. 00:14:27

@Morcos Kartal: "nálunk a Töketlen és a Pofátlan siralmas párviadala zajlik."
Ez 2004-ig volt így. Mára annyival romlott a helyzet, hogy most már a töketlen pofátlanok harcolnak a tökös pofátlanok ellen. Sőt egyre inkább ők ketten együtt a józan ész ellen.

2012.08.24. 00:28:19

"A legnagyobb probléma nem az, hogy valaki hazudik, hiszen az a politika velejárója"

Itt két probléma van. Az egyik, hogy ez valójában nem igaz. A másik, hogy a szerző is (mint a magyar társadalom nagy része) úgy van szocializálva, hogy szerinte ez így van rendjén.

Kabbe (törölt) 2012.08.24. 00:51:39

"S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!"

delano 2012.08.24. 01:06:51

Van másfél-kétmillió ember ebben az országban, akik felvették a fidesz vallást. Nekik ha azt mondják, h minden jó, akkor elhiszik. Ha éhenhalnak, akkor is elhiszik. Ha lenyúlják a nyugdíjukat, akkor hangosan kiabálnak, h ez nekik jó. Ha a bankszámlájukat fagyasztanák be, annak is örülnének, feltéve, ha Viktor csinálná, és vmi szabadságharcra hivatkozna. Itt a józan ész már rég nincs jelen.

kiskutyauto 2012.08.24. 01:54:15

Pontosan ugyanez ment mindig is... évezredek óta pontosan ugyanez van, semmi sem változik... az elit pontosan mindig is ugyanezt csinálta, amióta csak lejöttünk a fáról.. Elitizmusban éltünk mindig is, aminek legfőbb jellemzője a hazugság, a szemfényvesztés... hát mi a furcsa? Nem sikerült megszokni évezredek alatt?

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.08.24. 05:38:43

"Mi a kormányzat valódi célja?"

Annyit lopni, amennyit lehet és még egy kicsit többet.

freasic 2012.08.24. 06:22:30

Ha érdekel egy on-line stratégiai játék,jó társasággal,izgalmas csatákkal,gazdasági modullal, gyere,és próbáld ki! :) www_erepublik_com/en/referrer/jim-bo

nemecsek ernő áruló 2012.08.24. 06:24:21

Vajon eljön valaha az a pillanat, amikor a kormányzat részéről bárki is bevallja, kérem, nagy slamasztikában van az ország?
Nem. Gyurcsány megtette, változtatni akart, és közutálat tárgyává lett, az emberek gyakorlatilag közölték vele, hogy elkúrtad, de végig is csinálod bazmeg! Mert ez az ország ebsorsot akar, hát akarja!

Most Viktor kúrja el még jobban, és a nép örvendezik, és tapsol neki, 2014-ben pedig meg is választja magának újra. Mert Gyurcsány hibájából egy valamire fény derült: a magyar ostoba, és egyetlen dolgot gyűlöl, ha igazat mondanak neki!

Csak az nem tudom, ha Gyurcsány idején vitathatatlanul jogosan mondhattuk, hogy "ilyen böszmeséget ország még nem csinált, mint amit mi", akkor Viktor még annál is nagyobb galaktikus méretű elbaszására, és a következő 20 évben nyugdíjba vonulók végérvéynes megnyomorítására és kizsebelésére milyen szót kell alkalmazni? Valaki kisegíthetne...

kirsten 2012.08.24. 07:11:19

@Sir Galahad: Valóban sok értelme nincs, de én nem emlékszem még egy ennyire hazug és arrogáns kormányra. Az emberek úgyis a bőrükön érzik a valóságot, úgyhogy hiába hazudnak állandóan. Aki látta jelcin projekt című filmet az tudja, hogy az amerikaiaknál milyen az ha beindítanak egy siker gépezetet. Akár igaz akár nem.

reálisan 2012.08.24. 07:32:09

Sokan hazudnak itt mindenfélét. Hogy keveseknek jó most, sokaknak rossz. Most jöttem a Balatonról, soha annyi jókedvűen nyaraló ember nem láttam mint most. És ez így van jól. Elhúztak a hatalomból az országot kiáruló liberálisok meg a debil szocik, most már csak ellenzékből fröcsöghetnek. Örökké
Ámen

lavór 2012.08.24. 07:33:10

"Mi kell ahhoz, hogy ne a tündérországos hurráoptimizmus folyjon a csapból is?"

Esetleg józan paraszti ész.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.08.24. 07:44:50

Átlagember nem is érti ezt, de van az a pont, ahol valaki már annyi pénzt összelopott, hogy sérthetetlen lesz, akivel már az ellenfelei is inkább megegyezésre törekszenek, mint a legyőzésére, mert az jobban megéri.
A gazdag bankárok mindig megússzák, itthon lásd Princz Gábor, külföldön az Energon vezetői, vagy a bankbotrány főkolomposai.
Ha Vityáék eleget lopnak, akkor már nem lehet őket kirobbantani a győztes pozícióból sem anyagilag, sem politikailag. Övék a föld, az energia, a sajtó. Ellenük már csak a lázadás segítene, de ki az a hülye, aki a pénz ellen lázad? A ravaszabbak mostanra beálltak a sorba, mondogatják a vezetőnek kedves dolgokat, lelkesen bólogatnak, könyvet írnak a sikerekről, negédesen mosolyognak, ha lehullik közben nekik is egy-egy morzsa az asztalról.
Közben meg csinálnak olyan választási törvényt, hogy a régi rendszer tagjai lehetőleg ne hulljanak ki a parlamentből. Lássátok az elemzéseket az ellenzéki összefogás 'szükségességéről'!
Észre kell venni a Fidesz = Mszp Ezek egymást támogatják folyamatosan. Nyilvánosan szidják egymást, de a büfében jól elvihognak egymás között.
Meg kell szabadulni az egész bagázstól! Most lehetőség lesz kiejteni a szocikat, utána majd meggyengíteni és perifériára szorítani a Fideszt. Ezt kell tennünk, hogy a tehetség ne meneküljön innen, hanem itt alkosson, erősítse az országot, mert különben örök leszakadók leszünk.!
Végül:
Ezekhez képest a pufajkás Horn egy úriember volt. Idáig jutottunk.

samugy63 (törölt) 2012.08.24. 08:07:21

@reálisan: A Balatonon soha ennyi boldog ember? Tényleg? Miközben a csúcsszezonban üres volt a tó környéke?
Persze Siófok és Füred belvárosában volt némi mozgás. Aztán ennyi!

Soha ilyen kevés ember, belföldi és külföldi még nem volt a tó környékén. Mintha csak április lett volna.

Gratulálok a tündérmeséhez.

samugy63 (törölt) 2012.08.24. 08:10:14

@reálisan: Itt van a sok "boldog" ember. Érdemes a hátteret is figyelni a videón!
:))
index.hu/video/2012/08/18/kineztek_a_partisetanyrol/

Julian Plenti 2012.08.24. 08:58:39

@reálisan: Nem hiszem hogy mérvadó lenne a Balatoni megfigyelésed.

K.Tomoceusz 2012.08.24. 09:06:49

Szerintem eljön a pillanat, amikor a fidesz nemzethalált és országtemetést rendez a sikoltozó sajtójával.

Abban a pillanatban, ahogy valaki más nyer a választásokon.

Megint jön Szijjártó minden hír után, és a hiradók tele lesznek az ellenzékkel.

...az idegenszerű kormány áldozatai a belüknél fogva lesznek berángatva a stúdiókba...

rókafogta 2012.08.24. 09:25:15

@еndikе: A hiteleket fizetni kell (csökkenteni az adósságot év 1%1.5% és nem többel unortodox módon GDP -1.2 mert jövőre -3.1 lesz) Ja és még valami lehet kedvezőbb hitelekkel kiváltani ,legalább is megpróbálni nem pedig kedvezőtlenebbel.
Nem minden az állam adósság, hiába nincs adósságod, ha közben éhen halsz, magyarul ha minden ki vonsz a gazdaságból ill. nem ruházol be akkor pláne nem tudsz fizetni,csak max. egyszer- kétszer aztán nuku ez történik most.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.08.24. 09:41:22

Az egy (nem elhanyagolható) dolog, hogy ilyen kormányunk van. Az meg egy másik, hogy választási lehetőségünk nincs. Ez nagyobb baj, szerintem, hogy esély sincs 2014-ben, hogy egy másik párt a Fidesz helyébe kerüljön, és rendbe rakja a feritélt. Ez a legnagyobb baj, és ezt Viktorék tudják, és örülnek vala neki. Hogy nincs egy olyan ellenzék, amilyen a Fidesz volt 2002-2010 között, hogy minden vélt vagy valós bűncselekmény miatt tele volt az összes sajtó. Most meg elment 3.000.000.000.000 Ft, eltűnt a semmibe, és nincs semmi. Semelyik ellenzéki párt nem tud mozgósítani senkit. 20 ember tüntet Orbán háza előtt? Röhely.

samugy63 (törölt) 2012.08.24. 09:42:49

@еndikе: Valami Széchenyi István nevű (bizonyára idegenszívű országrontó lehetett) írta meg 1830-ban "A hitel" című művet, hogy más közgazdasági tényekre ne is világítsunk r, ugye.
Ahol nincs hitel, ott nincs gazdaság, ott megáll az élet.
Az államadósság mértékének káros voltára pedig gondoljunk csak az USA vagy Japán adósságára. De nagyon szar is a gazdaságuk, ugye... :)))

Az persze igaz, hogy a hitel a gazdaság motorja kell legyen és nem Kovács Jóska napi fogyasztásának finanszírozója. De a bankok megsarcolásával elsősorban a gazdaság hitelezését állították meg, ezért álltak le a beruházások. Ennek pedig éhenhalás a vége.

arckönyv 2012.08.24. 09:59:00

@еndikе: egy büszke nem értelmiségi aki nem tudja mire való a hitel... mondogasd csak, a hitel rossz, a hitel csúnya, ééérteem?

kerecsen2010 2012.08.24. 10:04:01

@Lrdx: Egy fenét vagyunk így szocializálva. Ha így lenne, hol lett volna akkora balhé az őszödi beszédből? Itt, kérem, addig mindenki azt hitte, hogy a politikusok igazat mondanak, és azóta is csak a Gyurcsány meg az ellenzék hazudik.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.08.24. 10:04:02

Szebb jövendő

Boldog lesz majd, ki még ma rí,
Szebb jövendőbe lóg a rí-
-m is át, s leend bő Kánaán:
Kolbászékezet lesz a Á-n,
Tejjel hömpölyög a méz is,
S olimpiát nyer sok kézis,
Röpis, pólós és kosaras!
Ember, vess, nevess és arass!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/02/szebb-jovendo.html
:)

kzoltana 2012.08.24. 11:09:28

Kósa Lajos él!
Aki magának hitte és ünnepeltette Risztov Éva olimpiai aranyát, az nyilván nem Debrecen polgármestere volt. Alteregó!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2852_kosa_lajos_el

s 2012.08.24. 11:20:08

Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának. Azt hiszem, igaza lesz matolcsynak, ők a jövő gazdasági tankönyveinek anyagát készítik most. A bevezető után mindjárt ő fog következni, a "Bármit, csak ezt ne!!!!!" című fejezetben. Ott fogják taglalni a nyilvánvalót, a bimbózó értelmű közgazdászoknak, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt ez az unorthodox pasas, na ez aztán szanaszét baszott mindent, amihez csak hozzányúlt. De ténylegesen, gyerekek, úgy képzeljétek el, ahogy mondom, nem volt EGYETLEN olyan dolog sem, amihez sikerrel nyúlt volna. Ennek a faszinak szúnyogtenyésztőnek kellene lenni, mert akkor vegyszer nélkül számolhatnánk fel a vérszívó rovarok garázdálkodását.

Viccet félretéve. Van itten nekünk ez a munkahelyvédelmi faszom tudja micsodánk. Ez csinál a költségvetésen egy kb. 600 milliárd HUF nagyságú fedezetlen részt. Szerintetek, de úgy mégis, honnan a retkes picsából fogják ezt a lóvét előrántani. Most akkor mondd nekem, hogy nem a bankbetétek befagyasztásából. Dehogyisnem. Honnan máshonnan.

Figyelj ide, nem mondom el ennél részletesebben. VEDD KI A PÉNZED A BANKBÓL, MERT ITT KURVA NAGY BAZDMEG LESZ RÖVIDESEN. NEM VICC, EZ MOST NEM AZ.

orbán egy mocskos, hazug, cigány lótolvaj, a fajtája egyik legrosszabbja. Rohadék, hazudós rabló, nem érti a magántulajdon fogalmát, mert a cigányok ilyenek. Elveszi azt, amire épp szüksége van. Az MNB pénzét már nem fogja tudni lenyúlni, mert magára eresztette az IMF-t, de a miénket még igen. Ellopta a manyup pénzt is, el fogja venni a bankszámlán lévőt is, mert most már nem is tehetne mást. Nincs honnan elvenni. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a pénzintézetek 50%-a legyen magyar? Megmondom, kiseprik innen a külföldi bankokat és létrehoznak magyar szövetkezeteket. Ami állami tulajdon lesz, tehát ha oda beteszed a lóvét, akkor azt már nem látod viszont. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a magyar lakosság fogja finanszírozni a hazai vállkozásokat (mert küföldi tőke és hitel itt ugyebár nem nagyon lesz). Megmondom, a te megtakarításaidból fog ez menni, ha akarod, ha nem. Gondokozz el ezen, ameddig még lehet, és menekítsd meg a pénzed, ha van még egyáltalán.

A 2013-as költségvetésen egy kibaszott nagy - alsó hangon 600 milliárd HUF - luk tátong. A manyup pénz védhetelen volt, most is az. Akik ezt belátták, azok visszaléptek az államiba, ha nem is nagy örömmel. Bármikor lehet olyan intézkedést hozni, hogy a maradék is hagyja a picsába azt a pénzt. A bankban lévő pénzed nem ilyen. Elviheted. Nem olyan, mint a manyup pénz, hogy nem férhetsz hozzá. Vidd el. Az a biztos ami nálad van. NE ADJ A HAZUG CIGÁNYNAK LEHETŐSÉGET A RABLÁSRA. MENTSED, AMI MÉG MENTHETŐ. EL FOGJÁK LOPNI AZ ÖSSZES PÉNZT, MERT NINCS MÁR MÁS LEHETŐSÉGÜK. NEM LESZ IMF MEGÁLLAPODÁS. NE LEGYÉL HÜLYE!!!!!

Kutchek (törölt) 2012.08.24. 11:32:43

"Vajon eljön valaha az a pillanat, amikor a kormányzat részéről bárki is bevallja, kérem, nagy slamasztikában van az ország?"

Amíg van kire kenni a dolgokat addig nem.
Mszp-szdsz, gyurcsány, bankárok, multik imf, brüsszel, magánnyugdíjpénztárak, rokkantak, korkedvezvényes rendőrök, jogász, közgáz hallgatók majd jönnek a vállalkozók, munkanélküliek, nyugdíjasok, stb.

De előbb utóbb eljön a pillanat, amikor házon belül kell valakire mutogatni. Igaz akkor már fülig leszünk a szarban, de akkor legalább nekünk is jut egy kis káröröm.

Lasombra 2012.08.24. 11:51:38

@reálisan: "Most jöttem a Balatonról, soha annyi jókedvűen nyaraló ember nem láttam mint most. "

na, mesélj, hogy tetszett így első alkalommal a Magyar Tenger?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.08.24. 15:12:38

@Lrdx: az, hogy a politikusok hazudnak, nincs rendjén és igenis baj. De mégis hazudnak, nem egyszer, nem kétszer, önös (szexbotrány) vagy pártérdekből (pártfinanszírozás). Viszont ennél sokkal nagyobb a baj, ha még el is hiszik azt, amit hazudnak. Vagy az, ha hazugságaikkal valami súlyos dologról akarják elterelni az adófizetők figyelmét.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.08.24. 15:13:40

@Lasombra: a pártüdülőben? ott biztos minden nagyon szép, minden nagyon jó és minden a legnagyobb rendben ...

látjátok feleim szümtükkel 2012.08.24. 15:43:10

@reálisan: "Most jöttem a Balatonról, soha annyi jókedvűen nyaraló ember nem láttam mint most. És ez így van jól."

Én meg most jöttem a városunk főutcájáról. Soha ennyi bezárt, üres üzletet, lebontott gyárat, eladó új, üres lakás még nem láttam, mint amennyit most. És ez így van jól?
süti beállítások módosítása