véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngKormányunk mindent megtesz a népességünk növekedéséért - ha a kisbabáknak itthon mégsincs kedvük megszületni, hát a külföldön megszületőket is beszámolja ezentúl, legalábbis erről szól a statisztikai törvény módosítási javaslata

"Az utóbbi években felerősödött migrációs folyamatok miatt így nemcsak az ország területén történt eseményekről, hanem a magyarországi lakcímmel rendelkező személyek külföldön bekövetkezett népmozgalmi eseményeiről is szükséges az adatok gyűjtése." (törvényjavaslat indoklása)

Igen, a felerősödött migrációs folyamatok most jutnak el odáig, hogy bizony nemcsak a választópolgárok (adófizetők) száma csökken drasztikusan, hanem aki elmegy, bizony nagy eséllyel külföldön alapít családot, külföldön iskoláztatja a gyerekeit - annak pedig nyoma sincs, hogy a kormány igyekezne visszacsalogatni ezeket a honfitársainkat. A fiataloknak készült film meg a Túró Rudi kampány viszont mindaddig a komolytalan tartományában mozog, amíg a munkanélküliség a 15–24 éves korosztály körében 30,5%-os (2,7 százalékponttal magasabb az egy évvel ezelőtt). Igaz, beindulhat még a babagyár a Táncválasztó, párválasztó mozgalom eseményein is, de valljuk be, azért egyelőre kicsi az esélye a stadionokban tartott tömegesküvőknek meg tömegkeresztelőknek.

Amíg pedig nem jön be egy Fidesz baba boom, bizony el kell gondolkodni, honnan lehetne új állampolgárokat varázsolni. És miért is? No nem azok hiányoznak, akik elmentek - azok jobb is, ha kint maradnak, mert a végén még az ellenzékre szavaznának - ráadásul maga Orbán Viktor is azt mondta, ha fiatal lenne, ő is menne. Az újszülött gyerekeik viszont jók, mert nem veszélyeztetik a fennálló rendet még legalább 18 évig:

„A népmozgalmi események körében kell megfigyelni a magyarországi lakcímmel rendelkező személyek külföldön bekövetkezett halálozását, valamint a magyarországi lakcímmel rendelkező anyák külföldön történt szülését, amennyiben az esemény anyakönyvezésére Magyarországon is sor kerül.” (törvényjavaslat)

A kormány talált hivatkozási alapot is minderre, egy még el nem fogadott uniós rendelettervezetet említenek meg, mint szabályozási iránytűt. Ez azonban azt jelenti, hogy bár hazánk kivételesen előre megy az időben, a többi állam viszont nagy eséllyel nem, így amíg hatályba nem lép az új uniós rendelet, addig bizony káosz és duplaszámol is előfordulhat a népességmozgalom számbavétele területén.

De mire fel ez a nagy sietség? Hát lenyomni a többi ország torkán, nem is fogyunk annyira, mint amennyire látszik, nehogymár az ő nyereségük legyen a mi veszteségünk, és igenis maradjon meg az uniós szavazati arányunk, mert az jár nekünk, akármekkorák is voltunk, vagyunk vagy leszünk:

"a Központi Statisztikai Hivatal (...) által megállapított népesség adat képezi Magyarország uniós szavazati arányának megállapítási alapját, ezért kiemelt érdek fűződik a lehető legszélesebb körű adatok gyűjtéséhez, tekintettel arra, hogy így minőségileg jobb, pontosabb népesség adatok állíthatók elő." (törvényjavaslat indoklása)

Kérdés, ha a külföldön született bébik nem elegendően uniós "súlyunk" megőrzéséhez, kiket lehet majd még beszámolni? A választásra beregisztrált külföldi magyar állampolgárokat, ha már úgyis beleszólhatnak a mi adónk elköltésébe meg leendő vezetőink személyébe? Vagy legyen gyorsított állampolgárságot szerző valóságshow akár több széria is, reklámmal, kormányzati propagandával? És ne feledkezzünk meg a 75 millióért letelepedőkről sem, ők is legalább 5 évig itt lesznek, nem? 

gólya.jpgDe mi lenne, ha a kormány inkább arra összpontosítana, jó legyen Magyarországon élni, prosperáljon a gazdaság és legyen kiszámítható a holnap? Mert ki mer ma úgy gyereket vállalni, hogy nem tudja, holnap egyáltalán létezik-e még az a szektor, amelyben ma dolgozik, vagy lesz ugyan, de már egy teljesen másik klientúrával? Vagy a leendő szülők érezzék doppingnak az újszülött érkezését köszöntő ajtódíszt meg az olyan látványrendezvényeket, mint a KismaMatiné?

"A kormány családokat segítő intézkedései mellett fontosnak tarja, hogy a közbeszédben is változást lehessen elérni, vagyis a házasság, a család, a gyermekáldás és a nevelés értékként jelenjen meg. Ennek érdekében számos lépést tett már a kormány: a házasulók emléklapot kapnak az esküvőkor, az újszülött érkezésekor köszöntő ajtódíszt, valamint a családbarát munkahelyeket – többek között a Magyar Állami Operaházat is – pályázati úton támogatja a kormány. A KismaMatiné is egy olyan kezdeményezés, mely erősíti a családról kialakult pozitív képet.

Az előadás szünetében lehetőség nyílt a kismamák részére közös fotó elkészítésére. A legnagyobb magyar élelmiszerbolt lánc felajánlásával pedig egy szerencsés házaspár születendő kisbabája számára a szobatisztaság eléréséig elegendő pelenkát nyert." (kormany.hu)

Igen, a kormány és a legnagyobb üzletlánc közösen megoldotta egy születendő gyermek a pelenka ellátmányát, jól olvastuk. Most retteghet a szponzor, nehogy ikrek legyenek ...

Vagy egyszerűen csak be kellene vallani, igen, ez az a terület, ahol tényleges intézkedések kellenének. De nem statisztikai újra- vagy másképp számolás, elfedve a valódi problémákat. Az pedig nem az, hány képviselőnk is ül Brüsszelben.

 

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr205284519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watchdog 2013.05.06. 16:19:37

Arra érdemes figyelni tupírozás közben, hogy a GDP/fő számításánál a népesség a nevezőben figyel...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.05.06. 16:40:36

Bulgáriából okulva, a kimenekülés folyamata nem fog megállni, hanem egészen extrém értékeket is elérhet. Bulgáriában már minden 2. polgár kimenekült az érintett korosztályban és nekik még nem szabad a dolog, trükközni kell. Ott nagyon könnyen lehet, hogy tényleg az utolsó lekapcsolja a villanyt.

Magyarország is ezen az úton megy, ha trükköz, ha nem.

dornyeij.blog.hu/2013/05/06/kimenekules_a_bulgar_pelda

nandras01 2013.05.06. 18:14:12

"A KismaMatiné is egy olyan kezdeményezés, mely erősíti a családról kialakult pozitív képet."

nagyon szép kezdeményezés.
az a néhányszáz kismama, biztos rettenetesen élvezte az előadást, és annak üzenetét is vette.
hiába, a művészet erősíti csak igazán, "a családról kialakult pozitív képet".
főleg, ha ez az üzenet az, hogy asszonynak kuss, a család ura és parancsolója a férfi, akinek jogában áll akár fizikailag is leckéztetni az engedetlen asszonyt... ja, azt még nem mondtam, hogy a műélvezet és a család pozitív képének erőteljes erősítésének eszköze egy shakespeare adaptáció, a makrancos hölgy volt :)

persze amúgy semmi bajom eme művel, kellemes, szinte franciás könnyedségű bohózat, kicsiny szösszenetem tárgya mindössze az, hogy valakinek, a nagytekintélyű minisztériumban, megint sikerült beleszarni a ventillátorba.

lavór 2013.05.07. 09:38:05

Gyerek? Ide? Noooormááális, Margit?!

béla a görög (törölt) 2013.05.07. 09:48:37

Jogászok. Ennyit tudnak.
Most trükköznek az EU-s pénzek miatt, 18 év múlva meg az angol/német/stb. állampolgároktól akarnának pénzt.
Merthogy a gyerekek angol/német/stb. állampolgárok lesznek.
Komolytalan.
Illetve tulajdonszerzés/államosítás miatt csinálják ezt is...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.07. 10:16:17

A népszámláláson azt számolják, aki legelább 1 éve életvitelszerűen az országban van, állampolgárságtól függetlenül.

komplikato 2013.05.07. 10:51:47

Mi ebben a meglepő azok után, hogy a külföldön melózók jó részét a hazai foglalkoztatottságba beszámítják? :D
Az egy dolog, hogy etethetik vele a népeket, de ettől a kieső adófizetők száma csak egyre nő, a költségvetés egyszer be fog dőlni ettől. És ettől a kamu se menti meg az országot.

Larry Silverstein 2013.05.07. 11:01:25

@béla a görög: Szerinted ha angol/német áp. vesz fel Mo-n kölcsönt v. fordítva, az nem követelhető vissza?

hol élsz tesóka?

Netuddki. 2013.05.07. 11:05:27

"ráadásul maga Orbán Viktor is azt mondta, ha fiatal lenne, ő is menne."

Amikor fiatal volt ment is. A Soros alapítvány pénzelte, aztán hamar haza is jött. Sajnos.
A sors fintora, hogy ma akik elmennek azok azért teszik, mert az orbánfélék nem maradtak kint örökre amikor fiataok voltak...

na__most__akkor 2013.05.07. 11:05:53

Ezek tényleg nem normálisak. Egy se.

Mellesleg:
"A kormány családokat segítő intézkedései mellett fontosnak tarja"
(Idézet a kormany.hu oldalról)

Tarja, karaj és comb.

Nemzeti, vaze, nemzeti.
Régen, a kádáristában, meg még régebben az átkosban, az újságok tartottak egy írástudót, aki észrevette a hibákat. Ez volt a dolga.

A kormÁnyhu még nem talált egy ilyen faszit...

épeszű 2013.05.07. 11:55:00

@kovi1970: ott a pont, nagyon jól megfogtatad a kérdést. Még egyet nem értek: aki pl. Németországban születik, ott lesz anyakönyvezve. Hogy lesz ebből, magyar adófizető állampolgár szaporulat? Jó próbálkozás, hogy ha a Kuszaszem féle "adócsökkentés" nem jött be mind afrodiziákum, akkor izguljon be a leendő kismama a plakettől meg az ajtódísztől. Ennyi retardált marha/m2, még hol van ebben a világban?

Poszt Olok 2013.05.07. 12:03:00

Nemetorszagban elek, ide fog születni a gyerekem is es eszem agaban nincs a magyar tolvaj allamnak sem bejelenteni, sem regisztralni,h statisztikanak hasznaljak. Jaaa.. 10 ismerös, kint elö parbol 5 gyereket vär, akik hasonloan gondolkodnak. Na ez a kritika viktator, nem a fizetett berujsägiroid... Amugy akkor szövegeljenek gyerektamogatasrol, ha legalabb a felet elerik annak a tamogatasi rendszernek ami itt van (szo szerint INGYEN gyogyszer es ellatas a gyereknek, csaladok tamogatasa adovisszateritessel, kiskeresetü szülök brutalis szintü tamogatasa es meg sorolhatnam). Gratulalok a azaarulashoz viktorka es talpnyaloi!

Gerilgfx 2013.05.07. 12:03:17

talán egyenlő jogokat kéne adni a férfiaknak is a gyermekeik után, és akkor majd méltóztatnak gyerekeket is csinálni, fideszes retardáltak

Poszt Olok 2013.05.07. 12:31:23

Gerilgfx: semmit sem er, ha nem tudja miböl felnevelni. Itt a legnagyobb gond a bizonytalansäg es az allami tolvajlas merteke.
Nem veletlen a következö adatsor (nemet statisztikai hivatal, ahova viktätor es baratai nem ernek el):

Magyar bevandorlas No-na:
2010: 29220 fö (15,68%növekedes elözö evhez kepest)
2011: 41136 fö (40,78%növekedes elözö evhez kepest)
2012: 53892 fö (31%növekedes elözö evhez kepest)

Ezt szepitsek uraim!!!

Poszt Olok 2013.05.07. 12:34:02

az igazsghoz hozza tartozik,h 98-2005 között minden evben 10% alatti volt az ingadozas.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.05.07. 12:48:15

Viktor, oda számolod a fiamat ahová akarod, attól még marad ahol Ti nem vagytok, ott lesz iskolás és ott lesz adófizető...

fizetekmegegysort 2013.05.07. 14:56:38

Tán nem kéne szétbarmolni az oktatást meg a gazdaságot (még jobban). Akkor lenne munkahelyem amikor visszamennék a három gyerek mellől dolgozni. Amíg a munkáltatók erre kiröhögnek, a sulik meg mázlin múlnak, addig bizony kifelé kacsintgatunk, és ígérem, a srácokat sem hagyjuk itthon...:)))

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.07. 15:13:16

@Gerilgfx:
+1

Magyarországon az értelmes férfiak már kétszer is meggondolják, kinek csinálnak gyereket, mivel a kedves "anyuka" bármikor az utcára teheti, kisemmizheti. Ez a legnagyobb probléma. Nem a nők vannak elnyomva, hanem a tisztességes férfiak ilyen téren.
süti beállítások módosítása