morgás joga 6.jpgMit is? Hát ezt a több felvonásos kutyakomádiát, aminek a Fidesz álláspontja alapján tegnap vége lett. Az ítélet megszületett, SP bár másolt, de nem bűnös. Nincs tehát mit tenni, minden a legnagyobb rendben, eddig is felesleges volt izgulni, a rendszerbe bukás nincs belekódolva. Karakteröngiylkosság áldozata is csak az lehet, akinek megengedik.

A kérdés csak az, a választópolgárok tényleg erre adták le szavazatukat 2010-ben? Tényleg létezik az a mindent elsöprő hivatkozási alap, amelyet a Fidesz prominensei nap mint nap felemlegetnek? Ha a Fidesz akkor azt ígéri, SP lesz az államfő bizonyítva a szocializmus kontinuitását az unorthodox mába, akkor még több szavazatot kap, oké, csinálhatjátok, pattanjunk a szekérre, csapjunk a lovak közé és rohanjunk egy szép új világba? Ha az az ígéret, miszerint hazánk ezentúl nem lesz következmények nélküli ország, pontosítva lett volna, miszerint a nagyon szépen hangzó mondat valójában azt jelenti, aki a mi kutyánk kölyke, az kivétel ez alól, hány ember szeretett volna inkább egy másik kocsist látni a bakon?

Kumin Ferenc szerint minden rendben van (bár valljuk be, érdekes lenne, ha másképp vélekedne), az ellenzék még elcsámcsog egy darabig a bizottsági jelentésen és annyi, úgyis kell nekik egy gumicsont.  Ezt rágják már egy ideje, előbb-utóbb ízetlen lesz és rájönnek, nem sokat ér az adujuk. A dolgok eddig is elkocogtak, azután is el fognak kocogni, valójában semmi érdemleges sem történt.  „Nagyon komoly alappal kell megtámadni kormánypárti szereplőt ahhoz, hogy ne álljon mögötte az egész párt. Erre a kiállásra számíthat Schmitt Pál is.” 

Az Economist  elemzője épp ellenkezőleg vélekedik, véleménye szerint más országokban egy ilyen helyzetben az államfő már írná a lemondását, vagy legalábbis kerítene valahonnan egyet, hogy lemásolhassa.  És ha valaki meg akarja ismerni a magyar demokrácia mibenlétét, elég csak ezt az ügyet végigkövetnie, többet árul el rólunk, mint bármi más. Bizonyítványunk kiállítva, tinta megszáradt, az eredményünk? Az erős egykettedünk még nem tudni, mire elég.

Vajon diplomáciai eseményeken hogyan fognak viszonyulni SP-hez, meg ahhoz, hogy Orbán Viktor körömszakadtáig ragaszkodik egy olyan politikushoz, aki igen keményen, feketén-fehéren és jól bizonyíthatóan lejáratta magát? Azt mondják, igen ő az az egykori nagyszerű olimpikon, ismert sportdiplomata vagy csak elnézően mosolyognak, ez az az önálló gondolatokkal csak nyomokban rendelkező levitézlett politikus, aki az én országomban már rég visszavonult volna vidéki dácsájára és nyalogatná a sebeit, miközben valaki írná helyette emlékiratait?  Akit nem kell komolyan venni és az én választóim azt sem helyeslik, hogy kezet fogok vele? Mert mennyire körültekintő, alapos, rafinált diplomata az, aki még annak idején arra sem ügyelt, hogy a látszat meglegyen, a papírok legalább egy „mintha” valóságot tükrözzenek, mintha minden rendben lett volna, mintha az eljárás nem támasztotta volna alá a "vannak egyenlők és még egyenlőbbek" elvet??

Valójában senkit sem érdekel, sem itthon, sem külföldön, hogy Orbán Viktor elkeseredett dühében milyen hangerővel ordította le a liblingjének a fejét miközben vörösben vagy kékben játszott arcszíne és az is közömbös, a Fidesz–tagság házon belül valójában hogyan viselkedik saját gyártmányával szemben. Mi, a választók jogosan érezhetjük magunkat becsapva, és nem is kicsit, hanem nagyon. Mert a többségünk nem ezt érdemelte.

A legfőbb kérdés, mit érdemel az elkövetkező generáció? Mit mondunk majd nekik? És hogyan állnak ki a pódiumra ma azok a tanárok, akik nevüket adták a bizottsági jelentéshez? Akik szerint, ha a másolást nem veszik észre, nem a másoló a hibás, hanem az, aki nem vette észre? Akik bármit rákennek arra a témavezetőre, aki már nincs közöttünk? Vajon ha ma bemennek a diákok közé, azt mondják, egyszer volt Budán kutyavásár, amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek, ti nem az Ö kutyájuk kölyke vagytok? Hogy lássátok be fiatalok, nekünk is kell élni valamiből, és ha lojalitásunkat bizonyítani kell, nem vagyunk restek, bármit megteszünk, hogy megőrizzük pozíciónkat és hóvégén is kerüljön szalámi a zsemlére?  Hogy nem gond, a SOTE nemzetközi reputációja így is megmarad, és egészen biztos, nem most húztuk le ezzel a 3 oldalnyi zanzásított jelentéssel a csatornába?

Ez az eddig neves egyetem többet ad ezentúl, mint oktatási programjában eredetileg vállalt. Leckét ad szervilizmusból, mindenekfeletti lojalitásból, a döntések fel nem vállalásából, egymásra mutogatásból, kend arra, aki már nem védekezhet mentalitásból, a pozícióért rettegésből.

Gyermekeink tényleg ezt érdemlik?

 

Előzmény ittitt és itt.

 

Folytatás itt.

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr744345267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.28. 12:41:07

Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sincs:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1490_dr._kosa_lajos
Magyarhonban mostantól mindenki legyen doktor!

Oxy 2012.03.28. 22:29:16

Minden ország olyan elnököt érdemel, aki a legjobben tudja megszemélyesíteni :-P

Oxy 2012.03.28. 22:30:37

@Oxy: "legjobben" - na ugye, engem is milyen jól megszemélyesít ;-)

sörtelen 2012.03.29. 16:44:34

Pfüüü, a SOTE azért javított a helyzeten.
Érdekes továbbá, hogy Dr. Flick, Flack vagy Fluck különvéleménye ahogy felkerült, máris elérhetetlenné vált. Ez legalább másodfokozatú smittség atisztességmérő tízfokozatú Schmitt-skálán.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.29. 17:33:36

@sörtelen:
Igen, végül is összegyűjtötte a bátorságát a kisegér (copyright Economist, lásd "Különvélemény". És azt hiszem, itt sok embernek túl kellett lépnie saját árnyékán. Minden elismerésem az elsőknek.

és ha már árnyékokról van szó:
hvg.hu/itthon/20120329_kdnp_budapesti_elnokseg
süti beállítások módosítása