morgás joga 6.jpgMagyarország a jövőben ismét mintaország lesz
, ezt szolgálja a kormány reformpolitikája és a magyarok legfontosabb képessége a talpra állásra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnap sugárzott tévéinterjújában.

Kifejtette továbbá, hogy a parlament ennek érdekében fogadott el rohamtempóban 360 törvényt meg az Alkotmányt és e célt szolgálja az a gazdaságpolitikai is, amelynek legfőbb törekvése az, hogy minél több ember dolgozhasson és csökkenjen az államadósság. Eközben a "nemzetközi baloldal" megpróbálja felépíteni a legutóbbi választásokon "megrendült" magyarországi baloldalt. És amit a legjobban tudnak a magyarok, az a talpra állás, az utolsó pillanatban megállítani a lovakat és a helyes irányba fordítani a végzet felé rohanó szekeret. 

Kérdés, rohanunk-e még a végzetünkbe, vagy már helyes irányba fordítottuk a szekeret? Kik ülnek valójában a szekéren, az egész nemzet, vagy csak azok, akik "megérdemlik"? Hova kaptak jegyet az udvari bohócok? Kik ülnek az első osztályon, a kipárnázott ülésekben és hol vannak a többiek, a "nemszámítók"? Már régen letessékelték őket a szekérről, valahol ottmaradtak az út szélén, munkanélküliség miatti mélyszegénységben vagy épp a végrehajtót várva devizahitelük miatt? És kik a nézők, kiknek szól az egész "nézzétek, az utolsó pillanatban úgyis megfordulunk" mutatvány? Európának, az IMF-nek? És vajon eljött már az utolsó stratégiai fontosságú pillanat, megfordult a szekér? Vajon tudja-e bárki, épp melyik szakaszában vagyunk a száguldásnak, megfordult már a szekér vagy még mindig a szakadék fele hajtjuk a lovakat? És van olyan hírnök, akinek elhiszi a kocsis, hogy tényleg leküzdhetetlen akadály elé érünk pillanatokon belül, vagy olyan, mint "leküzdhetetlen" nincs, elég csak istállót meg közönséget cserélni?

szekér.jpgKi és mikor fordította rossz irányba a lovakat és miért nem szólt neki senki, nemjen onnan? Vajon lehet-e a mostani irány még rosszabb? Vajon van kicsit rossz és nagy rossz irány? És ki van felhatalmazva, hogy megmondja, melyik a rossz és melyik a még rosszabb? Gazdasági mutatókhoz van kötve, államadóssághoz, munkanélküliséghez, inflációhoz, reálbér-alakuláshoz, esetleg lakossági elégedettséghez? Hazai pályán dől el vagy idegenben? Ki kiabálja a vezényszavakat és kinek az utasítására? És a lovak hogy tudnak különbséget tenni, a kurjantás nekik szól vagy épp a közönségnek, az ő fülüknek szánják a gyít vagy a nagyvilág figyelmének altatására?

Ha a szekéren utazók 90%-a szerint nem a jó irányba haladnak a dolgok, fordít valaki a lovakon, vagy jó az az irány, csak az emberek nem látják? Van bármilyen beleszólásuk a zötykölődőknek abba, milyen sebességgel és hova rohanunk, vagy egyszeri bizalom-megszavazás azt jelenti, a gyeplőt fogó bármit tehet és mehet, amerre akar? Akár szét is eshet a szekér, az sem baj?

Számítanak-e bármit is az akadályok, vagy árkon-bokron keresztül száguldunk, amerre a kocsis akarja? És ki teszi elénk az akadályokat, ki az ellenség? A demokrácia? A nemzetközi baloldal? A profitéhes bankárok? A Velencei Bizottság? Az Európa Tanács? Az OECD? Az IMF? Amit a nézőtérről bekiabálnak, az számít bármit is, vagy csak vizesárkokat ásnak, fákat döntenek az utunkba? Segítik a célba jutásunkat vagy éppen fordítva, a hajtó kezét markolva húzzák a zablát? Van magassági kormány, azért olyan magabiztosak az első osztályon utazók, vagy elolvasták a kézikönyvet és tudják, mennyit bír a szekér?

széttört szekér.jpgÉs mi lesz, ha rosszul méri fel a kocsis az utolsó pillanatot? Lovak gyarmatosítva, szekér elkobozva, utasok mezítláb hazazavarva újra talpraállni? És mi lesz az udvari bohócokkal és lelkesen buzdítókkal? Megkapják jogos jussukat?

Minta van jó és van rossz ... vajon a mi szekerünket a kocsis melyik táborba vezeti? A nagy bölcs is megmondta, mindenki jó valamire, maximum elrettentő példának ...

És végül a legfőbb kérdés: hova lett a gyorsnaszád? És a siker egy jéghegy, hogy hódítjuk meg szekérrel?

 

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr974339769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása