véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngÚj vállalkozásba fog a kormány, májusban, a szerelem hónapjában beindítja az állami házasságközvetítő szolgálatát a "Táncválasztó, párválasztó" mozgalom keretében.

"Soltész Miklós bejelentette (...) május 26-án Táncválasztó, párválasztó címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés." (kormany.hu)

Valószínű, hogy a mozgalom nem a társkeresésre fog összpontosítani (hiszen az nem alaptörvény-konform), hanem a házasságközvetítésre, mint az első lépcsőre ahhoz, hogy a kisbabák majd szeressenek megszületni, kellő mennyiségben, így sanszos, hogy az egynemű társkapcsolatokra vágyók ezúttal hoppon maradnak.

"A házasság nem divatjamúlt forma, hanem megerősíti a férfi-nő kapcsolatot" (Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára)

Ha tovább gondoljuk a kormányzati bejelentést, vajon milyen kérdések lesznek majd az állami jelentkezési nyomtatványon (ha lesz ilyen rendszeresítve), és mennyiben térnek el ezek az átlag-társkeresőktől? Például:

  • ugye komolyak a szándékaid és nem kalandot akarsz, hanem ásó-kapa-nagyharang kapcsolatot, templomi esküvővel?
  • leteszed-e a nagy esküt, hogy válás ellenes vagy?
  • magadévá tudod tenni nagyanyáink bölcsességét, "ezt szakítottad, szagoljad"?
  • ugye legalább három gyereket akarsz majd?
  • elég a házasság mint társadalmi státusz, vagy extra is kell, például szerelem?
  • valódi szex kell, vagy "nemzés-aktus"?
  • erősen gátlásos kocka is jöhet? És templom egere, többmilliós diákhitellel, tíz évnyi adósság elleni küzdelemmel?
  • csak a tízes csaj/szőke herceg fehér lovon jöhet, vagy bárki, aki szóba áll veled?
  • rasszizmusod foka? külföldi szingli cserediák, hazai nemzetiségi elképzelhető?
  • milyen extremitás fér bele, ha muszáj?

A külső paramétereken kívül valószínűleg nem felejtkezik el majd az állami házasságközvetítő iroda olyan apróságokról sem, mint annak megjelölése, a jelentkező "jobbközép irányultságú", esetleg "szabadelvű", "konzervatív" vagy épp "kereszténydemokrata gondolkodású" párt keres majd magának, esetleg csak a "szittya magyar" körből várt partnert, vagy szimplán a "tiszta vér" a lényeg. Mert azt mégiscsak ciki leírni, hogy a belső értékek a legfontosabbak. Mint például a bőr belső.

"Keresem páromat egy kellemes hölgy személyében, aki szeret horgászni és van hozzá csónakja. A csónakról kérek fényképet."

De vajon az állam (állami házasságközvetítő alkalmazott) utánanéz majd annak, a jelentkezők adatai megfelelnek a valóságnak? Mi lesz, ha nem tanúsított kellő körültekintést, és emiatt valaki kárt szenved, perelheti majd az államot súlyos milliókra kártérítés gyanánt? Hogyan zárják ki a házasságszédelgőket (feketelista? hazugság vizsgáló? adóhivatalos fenyegetés?) és a hozományvadászokat? Meg azokat, akik csak egy éjszakás szexre utaznak?

Értelmező szótár társkereső hirdetésekhez:

A nők által feladott hirdetésekben:


"Kalandvágyó": Több szeretője volt eddig, mint neked lesz egész életedben
"Atletikus alkat": Lapos fenekű gebe
"Átlagos kinézetű": Ronda, mint a bűn
"Gyönyörű": Beteges hazudozó
"Érzelmileg stabil": Pszichiátriai gyógykezelésen átesett
"Szabadlelkű": Pénzvadász
"Vidám": Idegesítő
"Jó hallgatóság": Már majdnem autista
"Modern": Állandóan szőrös a lába (hónaljkutya sem kizárt)
"Régivágású": Villany le, kizárólag misszionárius póz
"Nyitott": Mindenre elszánt
"Társaságot kedvelő": Lármás
"Szenvedélyes": Lármás
"Költői": Anyagilag instabil, depressziós
"Rubensi alkat": Dagadt
"Romantikus": Csak gyertyafény mellett néz ki jól
"Kéjsóvár": Nagyon dagadt
"Arányos alkatú": Baromira dagadt


Férfi hirdetésekben:


"Sportos": Ül a kanapén és meccset néz
"Átlagos kinézetű": Undorító szőrök vannak a fülében, az orrában és a fenekén
"Tanult": Mindig hülyének fog nézni
"Szabadlelkű": Lefekteti a nővéredet is
"Első a barátság": Amennyiben ez meztelenséggel is jár
"Őszinte": Beteges hazudozó
"Szeret összebújni": Beteges hazudozó
"Mackós": Túlsúlyos, szőrösebb mint egy medve
"Vallásos": Egyszer elment a nagymamájával a templomba húsvétkor
"Becsületes": Piti bűnöző, de még egyszer sem kapták el
"Figyelmes": Azt mondja, "Kérek", ha sört követel

Az egyik legnagyobb kérdés azonban az, vajon egy állami társkereső szolgálat heppi reklámja el tudja-e felejtetni a fiatalokkal a napi problémáikat,  a magas munkanélküliséget, a kilátástalan lakáshelyzetet, a drága mozi- és koncertjegyet, a sokak számára megfizethetetlen hétvégi önfeledt szórakozást. És lehet azzal jönni, tessék sétálni plázában, ha épp szakad az eső, de egy idő múltán azért mégis csak kevés egy egészséges kapcsolathoz a mesterséges térben padon üldögélés ... Bár az is lehet, hogy a cél valójában nemes: két csóró ha összebútorozik, mégiscsak nehezebben hal éhen, mintha egyedül nyögnék a rezsit.

"Egy nő bejelentkezett egy online társkeresőbe, majd megadta az elvárásait: nem érdekes hogyan néz ki a leendő partner, nem számít a vagyon, csak kedves legyen.
Egy férfi is bejelentkezett és ő is megadta elvárásait: nem számít, mekkora melle van, mennyire csinos, egyedüli kritérium az, hogy intelligens legyen.
A rendszer összeillőnek találta őket, mivel a program szerint mindketten krónikus hazudozók ..."

És nemcsak az anyagi problémákat kellene megoldani, hanem olyan, egyre jobban feszítő társadalmi jelenséget is, mint a kényszerszingliség. Ehhez életünk sok szegmensét átfogó kormányzati stratégia kellene, egy állami társkereső szolgálat indításával rövidúton elintézni nem lehet, azzal meg pláne nem, hogy a liberalizmus, az individualizmus, a hedonizmus (vagy bármely szalonképes izmus), esetleg az óvoda a hibás.

"Egyes kutatások szerint az egyedülálló nők számának növekedése mögött döntően a korosztályba tartozó férfiak viselkedése áll. 'k azok, akik az állandó partnerkapcsolatot minél későbbre halasztják. Ismerkedésre szinte csak a szórakozóhelyek állnak rendelkezésre, így nagy szükség lenne arra, hogy a fiatalok megtalálják azokat a közösségeket, fórumokat, ahol ismerkedhetnek egymással. A kényszerszingliség megszüntetése, valamint a válások számának csökkenése érdekében már óvodás korban fejleszteni kell a társas intelligenciát, mivel a fiataloknak nincsenek meg azok a készségeik, amelyek segítségével a felmerülő konfliktusokat képesek lennének megoldani." (Dr. Takács Helga, 27 éves jogász) Új Nemzedék Jövőjéért program

Nincs szükségem Google-ra kicsi.jpgEgy csomó sztereotípiával is le kell számoltatni a jelentkezőket, így például a lányok esetében azzal, hogy "a férfiak nem akarnak komoly kapcsolatot", "minden férfi csak azt akarja", "a jó pasik vagy házasok vagy melegek" és a fiúknak sem kellene feltétlen arra számítaniuk, hogy "minden nő elsárkányosodik, ha bekötik a fejét", "örökre fel kell adni a szabadságot", "meglátod, nem sörözhetsz majd egy jót a haverokkal", stb.

"A földrajzkutató pályáján általában döntően jelentős felívelést jelent, ha megnősül. Ilyenkor kerül sor a hosszú, nagy horderejű, esetleg többéves útjaira, amikor semmiféle dzsungel nem lehet elég mély, sötét, távoli és veszélyes." (Rejtő Jenő)

De visszatérve a kormány szinglitlenítési akciójára, az is kérdés, vajon a mozgalom megmarad online, vagy nagyobb városokban szerveznek ötórai teákat, szolid táncos mulatságokat, esetleg a helyi felsőoktatási intézmények auláiba tartanak majd vidám esteket? Vajon hogyan képzeli a kormány az államosított házasságközvetítést, milyen programokkal, közösségi terekkel és óvodai társas lét fejlesztő előadásokkal ? És mindezt mennyiből?

"A szimbolikus, lelki területre ható intézkedések sorában megemlítette az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, a családi életre való felkészítést segítő pályázatot, amelynek keretében 10 milliárd forint támogatásra pályázhattak egyházak és civil szervezetek. Kedvező fogadtatásra találtak a fiatal szülők körében a babaköszöntő levelek is, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal együtt küldenek az újszülöttek szüleinek" (kormany.hu)

Lesz pszichológus, aki segít az egyéni problémák leküzdéséhez? Hogyan akadályozzák meg, hogy az egész ne silányuljon le szexpartner vagy épp választási kampányhoz aktivista keresésre, "úgyis ráér, magányos" alapon?

Társkereső hirdetés:
"Félénk fiú keresi... öööö, izé, hm, áááá, hagyjuk."

És ha beindul az állami párkereső szolgálat, vajon a nem egyetemista korúak is igénybe vehetik majd? Mert a 25 év felettiek számára sem habos torta minden nap ...

családi állapot.png

A piacon azonban rengeteg társkereső szolgálat, online felület van, így az adófizetők pénzéből finanszírozott állami "mozgalom" sok versenytárssal találja magát szemben már az első pillanattól kezdve - és ezek kínálata igen széles, a nemzeti színű keresztény oldaltól kezdve a szexpartner keresőkig. A házasságkötések száma pedig - a kormánypropaganda ellenére is - folyamatosan  csökken.

Viccek forrása: viccesviccek.hu

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr775216128

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.04.11. 09:20:47

Az igazság az, hogy a probléma létezik és valahogy jó lenne megoldani. A hogyan a nagy kérdés, de erröl nekem sincsen müködö ötletem, tehát hagyjuk, hátha a kormány ebben sikeres lesz, ha már a gazdaságban csödöt mondott...

Celtic 2013.04.11. 15:11:32

A kepek lenyugozoek :)

Egyebkent - ha jol tudom - csekely tizmilliardot tapsolnak el erre a csodara, szoval ha igaz, talan nem artana megemliteni.

Tücsök1 2013.04.11. 17:23:00

@Dörnyei József: No,ha nincs ötleted,nem is jut neked abból a 10 milliárdból,ha egyház se vagy,akkor pláne nem.Bár láttunk már példát az ellenkezőjére is.Vicc nélkül,kíváncsi lennék rá,kiben fogant meg a gondolat-hogy stílszerű legyek.Ezek az ájatatos szentfazekak láttak már mai fiatalt,akinek az volt a legnagyobb problémája,hogy nem tud hol ismerkedni,ezért epedve várja az állam segítségét?Jó volt Szily írása a hittantábori élményeiről.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.04.11. 22:33:17

Ki van ez találva teljesen. Sőt, ez maga az adófizetőutánpótló stratégia :) copywrite.blog.hu/2013/04/11/tarskereso_357

makacs szennyeződés 2013.04.12. 00:25:32

igazán indíthatnának több ilyen programot, ha már az állampárt legokosabbjai a saját maguk színvonalából indulnak ki: lehetne állami ének-zene, tesi és technika óra a 25 éven felüli pályázóknak. ez utóbbin pl. a résztvevő magyarok megtanulhatnának nemzeti repülőt hajtogatni és színes karikákat rajzolni kockás füzetbe.

addig sem mennek el külföldre, mert ha már munka, az nincs, ugye, legalább nem egy helyben ülnek.

biztos vagyok benne, hogy Dr. Takács Helga, 27 éves jogász is támogatná ezt az ötletet.

első körben mondjuk tárgyanként 10-10 milliárd forintot kéne elkülöníteni az állampárt nemzeti vállalkozóinak a számára, hogy mégiscsak kapitalizmusban élünk, szükség van a nemzeti magánemberek bevonására.

az EU már megint irigykedve figyeli a sikereinket. nem lennék most a helyükben.

röhögő 2013.04.12. 02:57:12

A kakasos képek miatt fetrengtem a röhögéstől. :-))

ob.szerver 2013.04.12. 09:24:45

@Dörnyei József:

"hátha a kormány ebben sikeres lesz"

És akkor ez is felkerül a kormány eddigi sikerei mellé, mint például a .... öööö..... izé ....

Most hirtelenjében egy sem jut eszembe.

A valóság az, hogy még a gondolatától is rosszul vannak, ha van olyan szegmense a társadalmi életnek, amit nem tarthatnak az ellenőrzésük alatt.

xvxvxv 2013.04.12. 11:16:22

majd jön valamelyik munkásőrlelkű, nyomorúlt fideszzombi, lenyomja a "szokjátok meg, ballibsik, még legalább huszonöt évig mi fogunk uralkodni rajtatok"-dumát, és a dolog el van intézve.

10 milliárd. hát, jól fog lakni pár fideszhű vállakozó a program lebonyolításáért, az már biztos. de hát ez (és többi ilyen is) arra lett kitalálva, hogy jóllakassák a fidesz holdudvarának vállakozóit.

a szerencsétlen fideszbirka meg megy vonulni, a szájába szarnak, a háta mögött röhögnek rajta, de a fideszbirka csak megy és megy és vonul és vonul.

elképesztő ez az ország.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.12. 11:29:20

Most már tuti, hogy Soltésznak is elmentek otthonról...

Chastar 2013.04.12. 11:37:03

Szerintem ezt is államosítani kellene mint a meteorológiát. A többi párkeresőt (pláne partnerkeresőt) meg betiltani! A sok feslett erkölcsűt megrendszabályozni. Hát nem Mária országa vagyunk?

Szelid sunmalac 2013.04.12. 12:13:44

Magam elott latom hogyn jott ez...
- Te Lajos! Van az a haverod, aki nyomta nekunk a penzt meg valasztasok elott, aztan most koveteli kamatostol. Tudod mekkora befolyasa van! Fel Debrecent a kezeben tartja az uzsorahiteleivel! Valamit csinaljunk!
- Hat, a dohanbizniszt mar elpasszoltuk, a telefon most jon, de az le van osztva, stadiont epiteni nem tud...Kene valami hulyeseg, amire ra lehet huzni a nemzeti, csalad, keresztyen szavakat, meg valami utalatost is kene, mondjuk a szinglit, hogy legyen ellensuly. Megvan! Legyen egy nemzeti orszagos tarskereso! Ahhoz nem kell semmit csinalnia, a fia percek alatt oszedob egy oldalt, aztan mar mehet is a penz!
süti beállítások módosítása