morgás joga 6.jpgOrbán Viktor "mélyen érinti", hogy minden második fiatal el akarja hagyni Magyarországot. Tegnap esti tévé interjújában pontosan úgy fogalmazott: "mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok". "Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek", véleménye szerint ez "rendkívül lehangoló és lesújtó adat".

Viszont arról egy árva szót sem szólt, hogyan kívánja megakadályozni az elvándorlást ő, és a kormánya. Az interjúban nem utalt arra, bármilyen intézkedést is fontolna annak érdekében, hogy a XXI. századi elvándorlás ne folytatódjon, ne sírjanak újabb és újabb szülők távolba szakadt gyermekeik után, a külhonban családot alapító fiatalok, évekig csak neten látott unokák, és nem utolsó sorban egy generációnyi adófizető után.

Mert a kormány csak integet a fiatalok exodusát nézve, emleget plusz egy millió munkahelyet, sorolja a statisztikai adatokat miközben a nagy cégek sorba jelentik be a tömeges leépítéseket, a munkaerő képzése  válságban van, az felsőoktatási tandíjak az átlagcsaládok számára kigazdálkodhatatlanok, a megélhetés pedig a diákhitel terhe nélkül is kockázatos.

Az pedig végképp nem hat meg sem gyermeket, sem szülőt, hogy a miniszterelnök le van sújtva. Nagy eséllyel annak örülnének a szülők, ha a gyermekeik biztos megélhetést találnának itthon, nyugodtan tudnának tanulni, családot alapítani és reményteljesen nézhetnének a jövőbe, és abban is biztosak lehetünk, a fiatalokat sem az itthoni gyermekvállalás valamint a "nagy boldog család" rémképe kergeti külföldre. Valamint az sem lenne baj, ha maguk a szülők is biztosan megélnének, támogatni tudnák gyermekeiket és nem kényszerülnének arra, hogy végső elkeseredésükben csak a hamuba sült pogácsát ajánlják fel keservesen felnevelt porontyaik készülő útibatyujába.

És ha már nincs azonnali, hathatós, számon kérhető cselekedet, van távoli, "egyszermajdcsak eljön Kánaán" ígéret: 

"Én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahová vissza fognak jönni. Magyarországnak kell 5-10 év, és olyan ország lesz, ahova visszajöhetnek, sőt, jobb ország lesz, mint ahova elmentek" (Orbán Viktor)

Sovány vigasz. Vajon a fiatalok hány százaléka jön vissza, hagy ott csapot-papot, keservesen megtanult nyelvet,  felépített egzisztenciát csak azért, hogy újra Magyarországon keressen munkát? Vajon a honvágy az erősebb, vagy létezik a külföldi magyar mikrokolóniák megtartóereje, a német vagy angol óvodák-iskolák, a stabil, kiszámítható mindennapok vonzása? Máshol sem kolbászból van a kerítés, de a külföldi, nem mindig rózsás körülmények ellenére is egyre több és több fiatal érzi úgy, ez a kormány is csak útilaput köt a talpukra, nem becsüli sem őket, sem a tudásukat. És nemcsak arról van szó, hogy nem akarnak unokákat szülni és nagy, boldog családban élni - mert hát hova, miből? Választási lehetőségük az van, bőven: diákhitel, szülők lenyúlása, albérlet, jelzálog, fizetős bölcsőde, bizonytalan munkahely, stb. De aki jövőt akar biztosítani saját felnövekvő gyermekeinek, az nem építi fövenyre a házát, hanem biztos, szilárd alapokat keres azoknak, akikért felelősséggel tartozik.

Az interjúból egy dolog kiviláglik - Orbán Viktor és kormánya ténylegesen is lemondott a fiatalokról (költségvetésiül: egy generációnyi adófizetőről és egyben leendő adófizetők szüleiről ). Teljes bizonyossággal vigasztalhatja Orbán Viktort mélyen lesújtottságában: a szülők is sokat gondolnak rá.

 

Előzmény:

Pucoljuk tisztára Európát!

Szaporodjatok és sokasodjatok!

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr394556714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hárítás 2012.06.01. 01:06:14

„2010-ben bevezettük a bankadókat és bevezettük a multiadókat, és ma mindenki arról beszél, hogy azokat nem tudták áthárítani...”   A miniszterelnök úr nyilatkozott. Megint konzultál a nemzettel. Megkérdez minket. Az embereket. És ad egy őszinte inte...

Trackback: Külföld, a tudás ki- és beáramlás 2012.05.31. 18:31:05

Kicsit elkapott a gépszíj, ahogy egy szülő siránkozását olvastam arról, hogy miért is olyan rossz az (neki), hogy a gyereke friss diplomásként kimegy külföldre munkát keresni. Értem én, hogy nehéz lesz megszokni, hogy a csemetéje nem otthon van, k...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.05.31. 17:31:52

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Trackback: Töprengő levél Kövér Lászlóhoz 2012.05.31. 14:51:34

Tisztelt Elnök Úr, Drága Lacám!Remélem, nincsen ellenedre, hogy ily baráti hangnemben, per tu, írom a levelemet Hozzád, de hát, Te is tudod: én magam küldtelek arra a magas pulpitusra, ahol mostanság ütöd el az idődet; ha annak idején – többek kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

873ujr3rk 2012.05.31. 14:39:36

"ne sírjanak újabb és újabb szülők távolba szakadt gyermekeik után, "

miért sírnék. örülök ha sikerül nekik..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.05.31. 14:42:47

Mire a helyzet begyűrűzik és tarthatatlan lesz ő már árkon bokron túl lesz. Miért érdekelné? Ebből is látszik, bárki mondjon bármit, nem hazafi ő, csak megélhetési politikus.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.31. 14:45:02

@873ujr3rk: Látom megértetted a poszt mondanivalóját, gratulálok.

Van gyereked?

tarackos 2012.05.31. 14:45:19

Sajna különösen aggasztó, hogy tk. azok mennek el akik megtermelnék a manyup fosztás áldozatainak nyugdíját. Gondolok itt pl. a 40-esekre. Mert az ő gyerekeik mennek el és a manyuppal is őket nyúlták le...

pcomment 2012.05.31. 14:46:05

Csodálkozunk? Ebben az országban nem ok a büszkeségre a tudás, a diploma, a képesítés... talán mert a kedves kormány is két lábbal tiporja az alapvető tuodmányos következtetéseket mind közgazdaságtanból, de olykor még matematikából is. Szakértőket nem kérdeznek, komplett szakokat tüntetnek el hasraütésszerűen... nem kell csodálkozni, ha pont az értelmiségi réteg fog külföldre menni. A többieket viszont nagyon sajnálom, azokat, akiknek nincs lehetőségük sem jobbá tenni ezt az országot, sem elmenni innen. Én is úgy éltem évekig, hogy itthon akarok maradni, de egyre jobban gondolkozom, hogy legalább rövid időre, de megnézem, hogy milyen az élet kint. Kinnmaradni még mindig nem szeretnék, de ki tudja mit hoz az élet...

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.05.31. 14:48:21

kulfoldrol nem egyszeru visszamenni magyarorszagra. ha jol mennek a dolgok, akkor minek, ha meg rosszul, akkor meg a visszakoltozes a vereseg beismerese lenne.

amugy meg tolem mar ellopott 2 misit orban, tobbet nem fog.

kvadrillio 2012.05.31. 14:49:10

BION...BION....MERT EZEKET A FIATALOKAT A SZÜLÖK, NAGYSZÜLŐK TARTJÁK EL MIVEL NINCS MUNKAHELY, AHOL EL TUDNÁNAK HELYEZKEDNI. BION, BION, EZEK A ZEMBEREK NEM ANNYI PÉNZBŐL ÉLNEK, MINT A MINELNÖK, AKI EL TUD TARTANI 5 GYEREKET IS VAGY TUD SZEREZNI NEKIK FOOTBALLCSAPATOT, DE MÉG FOOTBALL-AKADÉMIÁT IS, PLÁNE 100 EGYNEHÁNY INGATLANT SZERTE AZ ORSZÁGBAN-VILÁGBAN...stb..stb....

873ujr3rk 2012.05.31. 14:49:16

@klarky: hogyne. kettő. tudatosan készítem fel őket arra hogy lepjenek amint lehetséges. elmúltam 40. kb 10 éves korom óta pontosan az történik az országban ami most is. nem látok változást. apám mondjuk 70 óta nem lát változást. minek szopjunk itt tovább ?
szerinted ha viktor sírva igéri h holnaptól majd itthon tartja a fiatalokat változik valami ? sztem pont nem. marad ugyanaz a balkáni fos.

Brix 2012.05.31. 14:52:09

Nem tudja megakadályozni Orbán hogy elagyják a fiatalok Magyarországot, ezt ő is nagyon jól tudja! Szilárd osztálytársadalmat épített ki, ahol az egyes osztályok közt nem lesz átjárás. Jogásznak és közgazdásznak nem is lehet már szinte sehol állami finanszírozásban tanulni, ha esetleg mégis elvégzi valaki az egyetemet, akkor belecsöppen a gazdasági recesszió közepébe. Itt csak a felső 10% gyerekei kapnak jól fizető állami állást, a többi meg mehet Tesco árúfeltöltőnek, vagy külföldre, egy-két foglalkozás kivételével. A jövőben sem lehet jobbra számítani, hiszen ide nem fektet be senki, csak úgy ha az állam dotálja a beruházást. Megbukott a társadalmi-gazdasági rendszer, a nagyarányú kivándorlás csak erre válasz.

makacs szennyeződés 2012.05.31. 14:58:11

"mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok"
- hazudja.

nos hát én is gondolok rájuk, ez az egyik oka, hogy előbb-utóbb elköltözünk, szülőként meg a gyerekemre is gondolok, ez a másik oka, és ráadásul még a szüleim is gondolnak rám, ezért hát ösztönöznek ők is.

"Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek"
- hazudja az, akinek a szektája még csak magyarnak sem tekinti azt, aki nem szektatag. 10-15 éve még csak a magyarságukat sem ismerik el több millió magyarnak. szüljön nektek unokát a rák. anyátokat.

"rendkívül lehangoló és lesújtó adat"
- hazudja.

ugyan kinek lehangoló? ők örökös vagyont lopnak össze. miért lennének lehangolva. beteg ez az ember.

collateral collector (törölt) 2012.05.31. 14:59:28

két év Fidesz 2/3: az emberek menekülnek az országból. ennyi, ehhez nincs is mit hozzáfűzni.

diesel12 2012.05.31. 15:01:11

Ugyan mi az ami miatt kockaztatnam a gyermekeim jovojet? Hianyzik Magyarorszag, szeretem Magyarorszagot, de nem lehet vagy csak nehezen es szamomra nem megfelelo modon boldogulni. A gyerekem ovom meg attol a vivodastol es elszakadasi nehezsegektol ami bennem zajlik, ha most itt maradok. Se Orban, se Gyurcsany se senki nem tett semmit azert, hogy Magyarorszag egy elheto, normalis eletet biztosito orszag legyen. Ruhellem Orbant es az egesz kormanyat azonban ezt nem o kezdte el.

Darázs Csaba 2012.05.31. 15:02:44

Nem kell személyit/útlevelet adni, csak a megbízhatónak káderezett embereknek - egy igazolást mondjuk a munkahelyi pártszervezet vezetőjétől, egyet a járási tanács (korábbi nevén önkormányzat) kormánypárti delegáltjaitól, és egyet a Pintér minisztérium helyi állományától.

A három évente kiadható valuta keret 50 dollár értékben maximalizálva, a kiutazás csak csoportos szervezésben, teljes családok együtt nem mehetnek.

A Malév megszüntetésével szerencsére a légi kiskapu is csukódik, már csak 1 terminál üzemel. A buszok a vonatok "véletlenszerűen" ellenőrizhetőek, magyar rendszámú gépkocsit pedig külföldre vinni tilos.

Aki mégis kicsúszik, Mo-i vagyonát elkobozni, a rokonságot ún. X jelzéssel ellátni.

Lesz itt itthon maradás !

kewcheg 2012.05.31. 15:03:15

Csak példák, hogy hogyan lehetne kedvet csinálni az ittmaradáshoz:
-nem kéne 10 napot fizettetni azzal az autópályán, aki a gyerekeivel szeretné megnézni a budapesti állatkertet egy nap alatt....
-azonnali hatállyal büntetőeljárást kellene indítani a fehér Maserati tulajdonosa ellen, aki már több hete első rendszám nélkül közlekedik kb. 120-szal in downtown....(és nem az 50 helyett 60 -nal menőket baszogatni)
-nem a 75 éves néni szanatóriumi kezelését kellen 100 százalékban támogatni,hanem a 8 éves gyerek szemüvegét, ha nincs mindkettőre pénz....
-hiába az egykulcsos adó, ha az összelvonás meg akkora egyéb járulkok formájában, hogy adókedvezménnyel!!! is kb. egyharmada elmegy egy átlagfizetésnek...és még sorolhatnám...

gnme 2012.05.31. 15:04:39

"Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek"

..az se normális aki egy ilyen ökörrel akar nagy, boldog családban élni

miért ne menne külföldre, ahol a kukás is többet keres mint itt az értelmiség

örüljön aki innen elszabadul, nem kell egy ilyen sültökör napi szintű hazudozásait hallgatni

a matolcsy pajtással együtt teremtették ezt a helyzetet

áj donhev inglis leszön meg hab a tortán

Lamborghini Murciélagó János, már csak a kismiska szerepben indulhat mellettük (kiskondás)

873ujr3rk 2012.05.31. 15:05:28

@collateral collector: nem igy van ez. a mai közvkut alapján simán buknak két év múlva és az okos választó visszahozza a másik balfaszcsordát.

jómagam sem az elmúlt két, jóval inkább az elmúlt 20-30 alapján döntöttem úgy h a gyerekeim ne itt versenyezzenek. minek. van olyan pálya ami nem lejt ennyire, nincs ekkora szembeszél és nem találnak ki új szabályokat kb évente. nem is rugjál fel rántják vissza hátulról a játékosokat és a bíró is kevéssé csal. van ahol pl örülnek a győztesnek és nem leköpik, vagy csalónak nevezik. ilyesmik.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2012.05.31. 15:07:10

két szomorú tény van a dologban:

1. sajnálatos, hogy a fiatalokat a hazájuk meg se akarja becsülni.

2. sajnálatos, hogy a miniszerelnök (OV) mekkora egy buta és tudatlan marha.

Netuddki. 2012.05.31. 15:08:32

"Én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahová vissza fognak jönni. Magyarországnak kell 5-10 év, és olyan ország lesz, ahova visszajöhetnek, sőt, jobb ország lesz, mint ahova elmentek" (Orbán Viktor)

Igen B+! Sokkal jobb ország lesz Magyarország, nélküled viktor...

zolika78 2012.05.31. 15:08:40

Olyan ország nem létezik, ahol mindenkinek fenékig tejfel az élet. Valakiket - valamilyen társadalmi csoportot - mindig fel kell áldozni azért, hogy a többiek "jól" járjanak.
Mivel magyarországon a politikusok (mindegyik) szent tehénként kezeli a nyugdíjasokat, a fidesz pedig emellett néhány számára kedves csoportnak kedvez, a fiatalok (is) lettek feláldozva.
De mivel az EU egyik alapja a szabad (munkaerő)áramlás, a "nagy boldog család"-ból pedig nem lehet megélni, nem csoda, ha aki teheti elmegy...

Csibefogó · http://www.isitchristmas.com/ 2012.05.31. 15:08:54

Az elvándorlás nem Orbán hiába, ő csak felerősítette azt. Én mindig azt mondom, hogy, aki a lábával szavaz, az legnagyobb veszteség a magyaroknak. Tavaly ide hozzánk németbe 40 ezer magyar jött ki, és csak nagyon kevesen nem maradtak. Higgye el mindenki, kuruckodni érdemes, de csak magyarhonban, és én tényleg azt látom, hogy, aki itt kinn van, az valami elemetáris tehertől szabadult meg, a hülyeség hatalmától. Néha nézem az interneten az M1-et, és tényleg nem hiszem el, hogy ma Magyarországon kell egy kolomp egy főbirka nyakába, hogy tudja a nyáj merre menjen.
És a mi a legszomorúbb. Nekem abszolút német nevem van, kiejtésemből sem hallatszik semmi féle "Ungardeutche" fíling, de mikor kiderül, hogy honnan jöttem, akkor mély sajnálat lengi körül a személyemet. Na, ezt szeretném egyszer levetkőzni, de félek, soha nem sikerül.

Netuddki. 2012.05.31. 15:11:32

@holex: "1. sajnálatos, hogy a fiatalokat a hazájuk meg se akarja becsülni.
"

Ez elég értelmetlen mondat. Nem a haza vagy az ország becsüli meg az állampolgárait hanem az állampolgárok által választott képviselők teremtenek olyan körülményeket ahol az állampolgárok jól érzik magukat és megtalálják a számításaikat...

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 15:12:08

"Orbán Viktor miniszterelnök...előadásában a középosztállyal kapcsolatban azt mondta, "az olyan, mint a pornó, nehéz lenne pontosan definiálni, de aki látja, az biztosan tudja, hogy ez az."" ( hírekből )

Na egy ilyen miniszterelnöki mondat után, ugyan mi a fészkes fenének maradjon itthon az a fiatal, akinek esze, jó végzettsége, jó szakmája van?
Ebben egyébként az az elkeserítő, ha a fej ennyire sötét tud lenni, akkor mit tudnának produkálni az alatta valók, ha lehetőséget kapnának? Feltételezem, hogy azok a fiatalok, akik külföldön megállják a helyüket, azok nem akarnak alatta valók lenni. Ne is legyenek, maradjanak ott, ahol a tudásukat, teljesítményüket értékelik, nem a helyezkedési képességüket.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.31. 15:12:11

Jaj istenem, hát ne is tegyen ellene semmit. Még a végén lezáratják a határokat...

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2012.05.31. 15:14:17

@kovi1970: az aggaszt, hogy a szomorú végeredmény szempontjából nincs egy deka különbség sem... a Te én az én verzióm között.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2012.05.31. 15:16:57

@látjátok feleim szümtükkel: "maradjanak ott, ahol a tudásukat, teljesítményüket értékelik, nem a helyezkedési képességüket."

tökéletesen egyet értek Veled.

Jofiu 2012.05.31. 15:18:42

@kewcheg: Biztos vagy te abban az egyharmadban? A munkáltatód által a fizetésed után helyetted az államnak adott pénzeket és az áfá-t beleszámoltad?

mokusketto 2012.05.31. 15:18:43

Pedig orbáncnak van elképzelése, hogy hogyan segíthet a pályakezdő fiatalokon:
A pályakezdők kaphatják a legkisebb minimálbért

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/komment/20120531-a-palyakezdok-kaphatjak-a-legkisebb-minimalbert.html#kommenter

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.31. 15:19:02

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Persze, persze, értjük mi...
Gondolom a szüleidet azért itthon hagytad. A Nyugdíjukat azért összedobhatjuk?

PR-küszöb 2012.05.31. 15:19:16

@Brix:

"Szilárd osztálytársadalmat épített ki, ahol az egyes osztályok közt nem lesz átjárás." - Ezt hívják feudalizmusnak, nemde?

pjotr_75 2012.05.31. 15:20:01

Nyugdíjas éveinkben szerintem eladjuk a két kezemmel épített, apránként szépítgetett kertes házunkat, veszünk egy lakóautót, és utazunk Norvégiába,Svédországba, vagy Németországba .. mert a kislányom valószínűleg addigra valami élhetőbb országban fog elhelyezkedni, majd családot alapítani.
Max. valami Vejnemöjnen nevű lesz a vejem, és majd kutatjuk a finnugor rokonságot..
A nyugdíjról lassan már úgyis lemondtam.
Útközben még megállunk valami temetőben, megrongálni és kiásni késői diktátorunk csontjait, mert ahogy hallottam volt diktátoroknál így szokás.

Neoprimitív 2012.05.31. 15:20:35

A poszt egy dologban téved. Nem csak a fiatalok mennek el és nem csak a diplomások/egyetemre készülők. A haverom 34 éves, hiperintenzív német nyelvtanfolyamra jár. A 11 főből 1(!) van, aki az államvizsgájához szükséges nyelvvizsga miatt van ott, a többi mind készülődik. Karosszéria-lakatos, cukrász, burkoló, 3D modellező van köztük.

Egyik sem kolbászból font kerítést remél, csak munkát (a legtöbb nem is vaktában indul neki, tudja, hova megy), kiszámíthatóságot és azt, hogy a politika ne pofázzon bele az életébe. Persze egy olyan országban, ahol azzal biztatják a fiatalokat, hogy pályakezdőként már a minimálbért sem kell majd nekik kifizetni, majd csak 4 év múlva, ott kár is beszélni.

Pan Modry 2012.05.31. 15:21:39

En csak tamogatni tudom az otletet, en is kimentem es eszem agaban sincs visszamenni egy jo ideig, de lehet soha nem koltozok vissza veglegesen.

Nincs ertelme olyan orszagban dolgozni es adozni ahova az adobefizeteseidet a mutyihaverokank adjak at.

Majd amikor az egesz szarkupac radol az orszagra, a kulfoldre mentek remelhetoleg fillerekert felvasarolhatjak majd a fel orszagot es kiteszik azt a mutyireteget aki kifosztotta. (persze ez tul szep hogy valoban megtortenjen)

Dr. Bélus___ 2012.05.31. 15:21:49

Márciusban ajánlottak (jó) munkát az USA-ban. Nem én kerestem, ajánlották. Nyilván ismerem őket, jártam már arra sokat; és nagyon nem akarok ott élni. Nem tudom miért nem, az egész klíma nem tetszik - nagy kocsi, nagy ház, nagy emberek, nagy büdös sz@r... Ráadásul itt jobb állásom van, igaz nyilván 3mad annyi pénzért. Én maradok amíg a nyuggerek hagyják.

Kopasz Szuzukis 2012.05.31. 15:22:57

Ostoba, öntelt, pökhendi miniszterelnöke csak ostoba, öntelt, pökhendi országnak van! Nekünk kellene visszavenni az arcunk szélességéből, és elzavarva az ÖSSZES, minket fosztogató megélhetési politikust kőkemény munkával új országot építeni.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.05.31. 15:23:38

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): tudod kispalytas, amig magyarorszagon eltem fizettem eleg adot, nyugdijjarulekot plusz a lenyult mnyp, ezen felul az o adojuk es nyugdijjarulekuk. ugyhogy roviden kuss.

Pan Modry 2012.05.31. 15:23:52

@Neoprimitív:

igazad van, hulye aki azt mondja hogy aki kimegy azt hiszi a kerites kolbaszbol van.

Lofaszt mama, ami viszont van az jogbiztonsag, magantulajdon normalis vedelme, normalisabb ugyintezes es az a bizonyos lelki nyugalom hogy az embert nem basszak fel napi szinten faszsagokkal, na az megfizethetetlen...

PR-küszöb 2012.05.31. 15:24:31

@látjátok feleim szümtükkel:

Az óriási tévedés abban áll, hogy a középosztály nem vagyoni helyzetet jelent, hanem tudatállapotot, nagyapáktól unokákban formált, alakított erkölcsiséget, belső korlátokat, belátást, mértéket. Egyszóval olyan polgári értékeket, amelyekről az első generációs városlakóknak, sajnos, nem lehet tudomásuk, mivel ezt a tudást csak a generációkon átívelő idő hozhatja meg.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.05.31. 15:26:03

Hogy lehet már azonnal a szülőkre hivatkozni?

Ennek meg sem fordul a fejében, h a fiatalokra adófizetőn és adófizető-szaporítón túl másként is lehetne gondolni.

Mondjuk értékes, innovatív, jövőt alakító emberekként. Nem úgy, h majd húzzák az idősebbek szekerét arra, amerre eddig ment. Munkahelyen is, az életben is.

Pan Modry 2012.05.31. 15:26:17

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

ne aggodj, aki kimennek sokkal tobbet utalnak haza a szuloknek mint a szaros (egyebkent meg mindig indokolatlanul magas) nyugdij...

Es egyebkent is, a sajat szuleimnek mindig fogok utalni ha kell, viszont hogy masok szuleivel mi lesz, nos az nem az en problemam, az en szuleim egy kapitalistat neveltek a szemelyemben, akik meg kommunistakat neveltek azok felolem aztan ehen is pusztulhatnak.

Marco Soprano 2012.05.31. 15:26:21

Tenyleg, melyen erinti orbant a dolog? Engem az erint melyen, amit a magannyugdij penzemmel muveltek, plusz a kulonadok amit mi fizetunk meg. Ezert nem fizetek SZJA-t, soha tobbe. Ebben az orszagban legalabbis nem. Majd a nyugdijat kitermelik azok a netto 200 ezer felett keresok, akik jol jartak az 1 kulcsos baromsagukkal.

Jofiu 2012.05.31. 15:28:50

Nem arról volt szó, hogy majd az utolsó távozó kapcsolja le a lámpát? Amilyen sötétség itt van, ezt valaki elkapkodta.
"Én vagyok az apád." Maradj mellettem. "Állj át a sötét oldalra Luke".

Úttalan utakon 2012.05.31. 15:29:06

Én is úgy látom, hogy még mindig ugyanabban a szarban állunk, mint a kilencvenes évek legelején. Ha több, mint 20 év alatt semmi nem változott, nem is fog már soha. Ha akartak volna a pozícióban lévők tenni valamit, ami előre vitte volna az országot, már rég megtehették volna. Mivel nem akartak, most sem akarnak, annak, akik nincs benne a cukortartóban, egyetlen logikus lépése a lelépés lehet, mielőtt még nem késő. A munkahelyekre születni kell, akinek nincs senkije, annak munkája sem lesz ebben az országban, úgyhogy itt csak a politikusok csemetéinek van jövője. Ők szép viszont szép karriert futnak be (ld. Vitézy Dávidka).

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.31. 15:31:20

@pirosfeherzoldezamagyarfold: "ugyhogy roviden kuss. "

Hm. A szemetet csak felkapja a szél. :-D

Persze, kisfiam, szívesen eltartjuk a szüleid. :-D
Már ha marad még itt valaki, mert ha mindenki elmegy, nem lesz aki megkeresse a nyugdíját. Csak szólok, mert jó fej vagyok: Legyen gondod rájuk, bár úgy látom egy "roviden kuss" -al letudtad sorsukat.. Igazából felőlem fel is fordulhatnak, ha már ilyen tapló gyereket neveltek, én biztos nem tartom el őket. A Te dolgod, csak szóltam.

"Palytás" Aztakurva...

szegeny dzsoki 2012.05.31. 15:34:23

orban egy idiota. sajat gyerekei is kint elnek vagy eltek kulfoldon..

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.05.31. 15:34:41

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

"Palytás" Aztakurva...
ez jo visszavagas volt.

"Persze, kisfiam, szívesen eltartjuk a szüleid. :-D" - gondolod, hogy raszorulnak a penzedre, meg az alamizsnara amit nyugdijnak hivnak? nem hiszem.

dzsokko_garros 2012.05.31. 15:35:05

Az elmúlt 11 hónapban mindent megtettem, hogy itthon maradhassak. Ezalatt az idő alatt több tucat állásinterjún voltam, párosával küldtem az önéletrajzomat. Már jóformán minden adatbázisban benne van minden elérhetőségem. Mégsem találtam munkát. Semmilyent.

Ezek után mégis maradok, mert itt élek a vidéki pusztaságban, az egyetemi évek alatt (teszkózásból+ösztöndíjakból) spórolt összes pénzemet feléltem, mialatt havonta 2x járkáltam fel Pestre az eleve "lezsírzott meghallgatásokra". Úgyhogy nincs miből lelépnem.

Örülsz, Viki? Maradok. Még ha nincs is rám szükség.

Még jó, hogy a kertet bevetettem, így valószínűleg az idei nyarat/őszt túlélem.

Vicc ez az ország. Már több ismerősöm él külföldön, mint itthon. Munka mégsincs. Hát hogy van ez?

Kopi3.14 2012.05.31. 15:36:45

Akkor ha jól értem, tíz év múlva maximum Mo lekörözöi versenyképességben, ipari fejlettségben, büroksácia mértékében, korrupcióban, tudásban, toleranciában Németországot?

Igaza volt azoknak, akik szerint hiba volt bezárni az OPNIt.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.31. 15:37:08

@873ujr3rk: Oké, ebben igazad van, csak furcsállom,h szülőként nem fognak hiányozni a gyerekeid.

Én is azt mondom, h jelen helyzetben itt nem sok remény van a boldogulásra, de az nem lehet megoldás, hogy mindenki szedje a sátorfáját és kiköltözzön vhova.

Azt gondolom, h 20 hülye miatt nem 10 millió embernek kell lelépnie, hanem azt a 20at kell záros időn belül kiiktatni a rendszerből.

mokusketto 2012.05.31. 15:37:17

Orbánc segít a fiataloknak:

Az elfogadott törvény még meghagyta a lehetőséget, hogy magasabb szinten oktassanak közismereti tárgyakat. A szöveg úgy szólt ugyanis, hogy a képzési idő legalább 33 százalékát közismereti tárgyak oktatásával kell kitölteni. Ezt a legalább szót írta át a kormány szerdai döntése legfeljebb 33 százalékra, vagyis ezután már igény vagy intézményi szándék esetén sem lehet az előírtnál magasabb óraszámban oktatni például magyart vagy matematikát.

A tanulónak emellett egy végzett munkáshoz képest jóval kevesebbet kell fizetnie (a törvény a minimálbér legalább 15 százalékát írja elő), ráadásul a képzéssel kapcsolatos költségekkel társasági adóalapját is csökkentheti, valamint leírhatja azt a kötelezően fizetendő szakképzési hozzájárulásból.

www.origo.hu/itthon/20120412-negy-honap-utan-modositja-a-kormany-a-szakkepzesi-torvenyt.html

Nagyon sok országban az a helyzet, hogy a pályakezdő, 18 éves fiatal a mindenkori minimálbér 80 százalékát kapja, majd évente 5-5 százalékos emelkedéssel 22-23 éves korában éri el a teljes minimálbért a fizetése.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/komment/20120531-a-palyakezdok-kaphatjak-a-legkisebb-minimalbert.html#kommenter

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.31. 15:37:21

@pirosfeherzoldezamagyarfold: "gondolod, hogy raszorulnak a penzedre"

Gondolod, hogy én fogom pénzelni a szüleid? Mit szívtál, Pajtás?
(J, b+, ha elsőre nem esett le!)

"meg az alamizsnara amit nyugdijnak hivnak?"

Gondolom azért felveszik, nem? Szóval röviden kuss...

Guillaume sous guillotine 2012.05.31. 15:37:23

jó és mi az Mszp alternatívája? többkulcsos szja és nincs gyerekek után járó adókedvezmény ellenben c.segély dögivel. ezt sírjátok vissza komolyan?

Melee 2012.05.31. 15:37:36

Az a helyzet, hogy Orbán nem lemondott erről a rétegről, hanem szándékosan tolja kifelé az ország határain túl. Azért csökkentette az egyetemi helyek számát és akadályozza a tanulást, hogy a tehetséges diákok elmenjenek, mert őket nem lehet hülyíteni, és ha sok embert nem lehet hülyíteni, akkor nem fogják a választópolgárok a Fidesz-t hatalomra szavazni. Orbánnak csak a középszerű emberek kellenek. Azokkal csak középszerű országot lehet építeni, de neki pont az kell.

Mad Mind 2012.05.31. 15:39:35

@kewcheg:
Miért is? Te is leszel 75 éves és neked is lehet szükséged szanatóriumra. Miért nem mondod ki amire gondolsz? Lelőni mindenkit aki 70 felett van. A gyereknek meg nem kell csilli-villi 50 ezres szemüveg kijön az 5-10 ezerből is.

Úttalan utakon 2012.05.31. 15:40:16

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Számodra még nem nyilvánvaló, hogy mire a mi generációnk nyugdíjba menne, már rég megszűnik a nyugdíj intézménye? Erről a luxusról csak az álmodozzon, aki már most valami tuti dugi helyre félre tud (ismétlen tud, mert van miből) tenni.
Úgyhogy aki marad, az sem fog nyugdíjat fizetni senkinek. Aki megy, annak esetleg majd lesz saját jogú nyugdíja külföldön. Na, ez például óriási különbség.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 15:40:25

Anyám idején is tízszer annyit lehetett keresni Németországban ebben semmi újdonság nincs.
Nagybátyám nyugdíjba is ment onnan azóta már.
Én is tízszer annyit kereshettem volna kint.
A gyerekem is.

Mi ebben a meglepő ?
Legfeljebb az, hogy valaki szerint ez ok arra, hogy a gyerek külföldre menjen.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.05.31. 15:40:52

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): szerintem kopjal le szarhazi fideszes, te meg az komcsi haverjaid szetvertek mindent es meg a pofad is jar

Mad Mind 2012.05.31. 15:42:21

@ZZidane:
Nem, de nem is akartuk ezeket az uraskodó dülledtszemű gazdasági elmeháborodottakat se. Ma Magyarországon csak posztkommunista pártok(kivéve az lmp) vannak élükön a fidesszel. Csakhogy az lmp meg nem tudja mi akar lenni. Hol balos, hol jobbos, de nem tudják eldönteni,márpedig így nem szavaz rájuk a kutya se.

vkaresz6 2012.05.31. 15:43:30

@látjátok feleim szümtükkel:
Ha Viktor urunk nem képes deffiniálni a középosztálybelit akkor hogy képes az intézkedéseivel célozni ezt a réteget? Sétál az utcán és ha arrajár egy középosztálybeli fejbevágja adócsökkentéssel?

Ha pedig az a deffiníció amit felhoztak "olyan ember aki nem szorul állami támogatásra önerőből képes megfelelő egzisztenciát teremteni" akkor miért azok adóját csökkentjük "akik nem szorulnak állami támogatásra"? Illetve miért nem azt próbáljuk meg elérni hogy ez a csoport bővüljön. Nem úgy hogy őket lenyomjuk a többiekhez hanem hogy a többieket igyekszünk felemelni hozzájuk. Ez a módszer a társadalmi különbségek növelését célozza nem pedig a zemberek jólétét.

873ujr3rk 2012.05.31. 15:43:53

@klarky: "Én is azt mondom, h jelen helyzetben itt nem sok remény van a boldogulásra, de az nem lehet megoldás, hogy mindenki szedje a sátorfáját és kiköltözzön vhova."

én nem mindekit ösztökélek csak a gyerekeimet.

"Azt gondolom, h 20 hülye miatt nem 10 millió embernek kell lelépnie, hanem azt a 20at kell záros időn belül kiiktatni a rendszerből."

hányan is küldték vissza a legutóbbi konzultációs levelet ? sztem bőven nem 20an.

Mad Mind 2012.05.31. 15:43:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ha nem tud megélni itt, mert nem akarnak emberi bért fizetni, akkor igen ez elég ok. Persze állambácsi kebeléről nézve, biztos más a leányzó fekvése.

kewcheg 2012.05.31. 15:44:29

@Jofiu: Jogos.Egyébkén télleg aggasztó, hogy lassan idős emberek, nyugdíjas rendvédelmiek és dologtalan, vagy nem akaró vagy dolgozni nem tudó emberek maradnak csak.....itt már télleg csak Mária segíthet..vagyis a csoda:(

KevinMulder 2012.05.31. 15:44:39

Mi is léptünk. Szülők is jönnek rövidesen. Néha azért hazajárunk majd nosztalgiázni ...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 15:44:43

@Úttalan utakon: Persze hogy megszűnik.
Első sorban azok miatt a szakképzett emberek miatt, akik külföldre mennek dolgozni.

Persze itt azokról beszélek akiknek piacon használható szakképzésük van.

Gazdasági, informatikai szakemberekről.

Azoknak itthon is terem többezer szám munka.

A picsogó semmittevők kint is csak legfeljebb mosogathatnak egy mekiben.

Kabbe (törölt) 2012.05.31. 15:45:01

ma asszem akkor lennék felelőtlen szülő, ha nem küldeném a gyerekeim normális országba egyetemre.....oszt majd eldöntik ők: visszajönnek vagy maradnak.

itt milyen jövő várna rájuk?

nyaloncok lehetnek a fideszes szentfazék bagázsban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.31. 15:45:26

@Úttalan utakon:

Én itt arra próbáltam rámutatni, hogy a csekély maradó réteg dobja össze jelenleg az eltávozottak szüleinek a nyugdíját. A Sajátomról már tényleg nem is álmodozok.

@pirosfeherzoldezamagyarfold:

"es meg a pofad is jar "

Értem. A tények bizony néha fájóak tudnak lenni, ha kimondják... De figyu, inkább menj vissza dolgozni, mert az indiai kollegád kitúr a fekete mosogatós állásodból, ha csak netezel, aztán jöhetsz haza..

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 15:46:31

@Mad Mind: Mint ahogyan említettem ember emlékezet óta (mondjuk nagyanyámtól számítva) tízszer többet keresnek a németek.

Hogy ezt te 2010-ben realizáltad az a te sekélyességedet jelképezi.
Hogy ezt a 100 éve létező jelenséget a Fieszre kened egyes egyedül, az meg az MSZP-be vetett hited bizonyítja.

magyar ember teli szájjal 2012.05.31. 15:47:44

Ez az alak max úgy akadályozza meg az elvándorlást, hogy lezárja a határokat. És örülnék, ha ilyenek nem gondolnának a szüleimre semmilyen formában sem.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.05.31. 15:48:14

@873ujr3rk: 20 hülye alatt a tűz közeli, magas rangú politikusokat és azok tanácsadóit értem akik ezeket a zseniális döntéseket meghozzák és ránk szabadítják.

Kérdőív? Ugyan már! Szerinted érdekli a kormányt a vélemény? Nem. Mindössze adatbázist építenek. Jó lesz az még egyszer meglásd nekik.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.31. 15:50:47

@klarky: "Mindössze adatbázist építenek."

Arra ott volt a népszámlálás. Persze abból meg kiderült, hogy Magyarországon több tízezer Jedi él.

Mad Mind 2012.05.31. 15:51:34

@Pan Modry:
A szüleid maximum egy idiótát neveltek. Senki nem azt kérte, hogy add a pénzed a szomszédnak, hanem azt, hogy fizess adót. Mondjuk bárhol dolgozol külföldön más szüleit segíted, szóval a logikád eléggé sántít.

873ujr3rk 2012.05.31. 15:54:15

@klarky: nem mondtam hogy érdekli őket azt mondtam h szerintem nem 20 hülye van, hanem legalább annyi ahányan visszaküldték -> ahol ennyi hülye van, ott nem érdemes harcoskodni.

Mad Mind 2012.05.31. 15:54:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Te fasz. :D
Olvasd el még egyszer. Csak annyit próbáltam mondani, hogy mindig is érdemesebb volt elmenni, ha nem becsültek meg valahol. Kár hogy nem értesz semmit. Mostmár biztos, hogy államilag kitartott idióta vagy, akire nem vesztegetek több szót.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.05.31. 15:55:50

"mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok".
"Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek", véleménye szerint ez "rendkívül lehangoló és lesújtó adat"

Szerintem Orbán Viktor igazat mondott, viszont ebből a két mondatból igen jól kiderül, hogy miért akarja, hogy a fiatalok itthon maradjanak: hogy őt - a közszolgát, valamint a leendő nyugdíjast - eltartsák, azaz a fiatalok az ő szemében csak potenciális rabszolgák, persze, hogy nem akarja, hogy elmenjenek. Egyébként a fidesz majdnem összes tevékenységéből ez süt vissza (öngondoskodj, de csak azután, hogy a pénzed több mint 90%-át leadtad a nyugdíjasoknak, a köztisztviselőknek, a közalkalmazottaknak és a segélyeseknek. Ha nem sikerült, így jártál, de Marika néninek jár az egészségügyi ellátás, ingyen utazás, a munkanélkülinek a segély, a köztisztviselőnek meg a cafeteria stb.)

bagir 2012.05.31. 15:56:08

Hát pedig menni fognak, ameddig ez a beképzelt elhülyült ökör és a kifosztásra berendezkedett államforma létezik. Esélyünk kb. annyi mint a kanárinak a macska szájában. Esetleg, ha majd betemeti az országot a szar és ezeket nem engedjük előmászni belőle.

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 15:57:03

@PR-küszöb:
Egyáltalán a mai világban mi szükség van középosztályról beszélni? Mert ha van középosztály, akkor van alsó-, meg felső(bb)osztály is? Ki sorolja be az osztályokba az egyes embereket? Lesz a döntés ellen jogorvoslat?

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Anyám idején is tízszer annyit lehetett keresni Németországban ebben semmi újdonság nincs."

Az én apám a 30-as években - amit kormány annyira istenít -Németorszgában kereste meg egy vályogház árát, mert itthon nem volt munka, és a bérek is kicsik voltak. Ismerős?

lajafix 2012.05.31. 15:57:13

Node Vityka, szoci nyugdíjasbarát és teljesítményellenes politikát folytatsz te is, mint az elődeid és a fiataloknak kellene kifizetni a mostani habzsidőzsit(értsd a takarón túlnyúlást), úgy hogy a nagy lószerszámra számíthatnak majd. Hogy ezt nem akarják benyelni? Naná nem hülyék, a magyar közoktatási rendszer minden igyekezete ellenére.

Smoother (törölt) 2012.05.31. 15:57:16

Nagyon ugy érzem a földünk meg a vizünk kell valakinek meg rabszolgák a többi meg inkább menjen.

kvadrillio 2012.05.31. 15:58:11

"Az ajkai iskola is a Hit Gyülekezeté
A hajdúsámsoni általános iskola után az ajkai szakképzőt is az egyház működtetheti. "

"AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIA VAGY KERESZTÉNY LESZ, VAGY NEM LESZ!!!!!..MONDOTTAVOLT... ORBÁN....

Nu, amit ezekkel az ISKOLÁK ERŐSZAKOS EGYHÁZASÍTÁSÁVAL MAGYARORSZÁG ELLEN ELKÖVETSZ VIKTOR, MIND VISSZAKAPOD ECCER KAMATOSTÚÚÚL ! DE NEM FOGOD ZSEBREVÁGNI, AZ BIZTOS ! :)

...mert ezekre az intézkedéseidre, SENKITŐL MAGYARORSZÁGON NEM KAPTÁL FELHATALMAZÁST !

..és ezt te is nagyon jól tudod !

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 16:01:45

@látjátok feleim szümtükkel:
Erről beszélek.

Hogy többet lehet keresni külföldön az nem újkeletű jelenség.

Kb 100 éve így van.

Csak a ROHADÉK MSZP DROIDOK HISZTIZNEK AHOGY SZOKTAK.

ivor 2012.05.31. 16:01:54

Ha a 60-70-es években úgy lehetett volna külföldre menni és pláne dolgozni mint most,akkor is kiment volna az ország fele. Mellesleg OV. papája családostól Észak Afrikában dolgozott évekig...V. csak tudja...és apropó, hol tanul a fia, lánya?

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 16:02:32

Tudjátok az a legszomorúbb, hogy Pécsen egy 55 év körüli házaspár munkanélküli, két gyerekük külföldön talált munkát, a harmadik gyerekük Bp-n. Ha már egy vidéki nagyvárosban is így alakul egy dolgos család helyzete, akkor mit rinyál OV? Teremtsen olyan feltételeket, hogy itthon is legyen munkája mindenkinek, aki dolgozni szeretne.

Pan Modry 2012.05.31. 16:03:10

@Mad Mind:

Csak nem mindegy hogy a fizum hany %-at fizetem adokent, es utana az adombol miert epul dragabban az autopalya, miert a legdragabb haveri mutyicegek kapjak az allami megrendeleseket.

Nos, ezek miatt en ugy latom hogy az adommal nem hatekonyan bantak, emiatt olyan orszagot kell valasztani ahol az allam megbecsuli es nem kifosztja az adofizetoit. (Gondolom olyan reszvenyt sem veszel ahol a menedzsment emglopja a ceget, nos en emg olyan allamban nem akarok adozni ahol annak vezetoi mar jo ideje meglopjak az adofizetoket).

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 16:03:10

@ivor:
"Ha a 60-70-es években úgy lehetett volna külföldre menni és pláne dolgozni mint most,akkor is kiment volna az ország fele. "

Ez így van.. Akkor mi köze ehez a jelenségnek a Fideszhez ?

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 16:04:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

A válaszom másik részére miért nem reagálsz? Az is fontos, mert most azokat a gazdasági eszméket rángatják elő, ami a harmincas években kitártorogtatott külföldre sok magyart!
Ráadásul idejét múlt elvek, a világ időközben nagyot változott, vajon ezt miért tűröd szó nélkül?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 16:07:55

@látjátok feleim szümtükkel:
Mert nem értem miről beszélsz..
Hogyhogy miért van alsó, meg közép, ... osztály ?

Azért mert valaki többet keres és valaki kevesebbet, valaki pedig cégtulaj..
És mert nincs kommunizmus.
Ez a kapitalizmus következménye.

És ennek sincs semmi köze Orbánhoz, ahogy annak se hogy 100 éve tízszer annyit keresnek Nyugat-Európában.

bőrmók 2012.05.31. 16:08:16

emútnyócév volt már?

ap0nyi 2012.05.31. 16:08:19

Én is kiköltözöm, de nem elsősorban a kormány miatt. Felelőtlenség lenne mindent rájuk fogni, bár tény, hogy nem könnyítették a felsőoktatás helyzetét.
Számomra (és sok más korombeli számára) a legnagyobb probléma az az általános közhangulat ami Magyarországon van már hosszú évek óta, legyen bármilyen kormány is hatalmon. Nézzünk szembe azzal, hogy Magyarország a panaszkodók és megcsömörlöttek országa. Ha kimegyek az utcára, koszt látok, szervezetlenséget, látom azt, egy közösségben látom azt, hogy mindenki megpróbál a másikból hasznot húzni és irigy, a hétköznapokban pedig rendszeresen bunkó és alpári emberekkel találkozom.
Vannak még olyan kulturált, nyugati országok, ahol ez nem így van, sőt, még a munkánk értékét is megbecsülik, azzal, hogy többször annyit fizetnek érte!
Magyarország sajnos rettenetesen rossz állapotban van és amióta élek, csak ezt látom. Miért ne költözzek egy olyan helyre, ahol normális környezetben lehet élni?

lobster thermidor 2012.05.31. 16:09:51

"...mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok." "Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek..."

Ez a veretes faszság minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy ezt az országot egy teljhatalommal felruházott elmeháborodott vezeti.

ivor 2012.05.31. 16:10:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Az,hogy O.V. ugyanolyan diktatúrát teremtett! Urambátyám mutyi, protekció, és közben egyre szarabb a megélhetés. EZ A BAJ! Semmit sem tanultunk. 89-ben kapitalizmust akartunk de kapitalisták nélkül, most meg szocializmust akarunk de szocik nélkül.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 16:12:39

@ap0nyi: A koszt tekintve ki kell ábrándítsalak.
Nyugat-Európában az utcák jóval mocskosabbak, szemetesebbek.
Rómától teszem azt büdösebb mocskosabb várost keveset láttam.

És egy jó tanács. Mielött külföldre mész, tudd meg mit fogsz ott dolgozni, és mennyiért. Óriási előny, ha van kint ismerősöd aki segít az elején.

Mert sajna gecikből, akik lehúznak, kihasználnak, rabszolgának állítanak, azokból is jóval több van kint.
A sok álmodozó tiniből élnek, akik azt hiszik, kint aranyat szarnak a fejükre.

bőrmók 2012.05.31. 16:15:54

@ap0nyi: ne ezért költözz ki, hanem azért, mert itt nemsokára demográfiai katasztrófa lesz

belekotty 2012.05.31. 16:16:13

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az hogy 90 óta szabadon mehetünk és mégis most indult el az áradat.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 16:16:19

@ivor:
Én nem tudom te mikor lettél nagykorú, de Maygarországon a 70-es évektől kezdve urambátyám mutyi folyik, és ez egy pillanatra se szakadt meg.

Viszont olyan diktatúrát, ritkán látni, ahol 4 évente szavazás van, és közben nincs cikk melyben ne a kormányt szidnák.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 16:19:50

@belekotty: Egyrészt 2004-ben lettünk EU tagok, azaz legfeljebb onnan dotálódhat a lehetőség.
90-től ugyan szabadabb volt, de sok helyre még kellett vízum, és az oroszt beszélték legtöbben.

A tömeges, meg nem annyira tömeges.
Sajnos sok fiatal beszopja ezt a nyugati rizsát, és ezek 70-80%-a visszasunnyog majd hamarosan, mikor észreveszik, hogy kint is csak padlót súrolhatnak.

Én sajnálom őket, és megvetem azokat akik ezen álmot éltetik bennük, csak azért, mert utálják az aktuális kormányt.

ivor 2012.05.31. 16:21:51

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én már a 70-es évek elején Nyugaton voltam! Pedig akkor még érvényben volt a tűzparancs a határokon. Gyerek vagy te még! Ezért nem értesz semmit.

Messzi Vetek 2012.05.31. 16:23:30

a hét vicce, hogy szülővároskám küldött határozatot, hogy be akarnak sorolni - polgárőri szolgálatba.
kötelező. ha nem teszek esküt szombaton (!), akkor 5-150K HUF bírság.
az új alkotmány ad rá jogot.

ahelyett, hogy könnyítenék az életemet, egyre többet buzerálnak - biztos azért, hogy jól ne menjek el az országból.

hozzószóló 2012.05.31. 16:24:01

Ok, de azok a szülök egyszer megöregszenek, és akkor nyugdíjra várnak a hosszú évek alatt befizetett járulékok jogán. És ha nem lesz fiatal ,keresőképes , adózó az országban, akkor miből fizetik majd ki őket? Nem csak a fiatalokról, az idősekről is lemond bölcs vezérünk! De jól jártunk vele igaz?:)))

genyamagyar 2012.05.31. 16:24:04

Gyurcsány megmondta, el lehet menni. Mégsem mentek.

Orbán szerint maradniuk kell: erre rohannak ki ezerrel.

Ki érti ezt? :))))

micsoda? 2012.05.31. 16:25:57

Nekem mostanság az tetszik, ahogy a külföldön dolgozó kutatókat, fiatal tudósokat csábítjuk haza. Tegyük fel hazajön, 1- 2 év után elmenekül, és nem a pénz miatt, hanem a légkör miatt. Irigység, rosszindulat ez a mi fő bajunk.

genyamagyar 2012.05.31. 16:26:08

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Mert sajna gecikből, akik lehúznak, kihasználnak, rabszolgának állítanak, azokból is jóval több van kint.
A sok álmodozó tiniből élnek, akik azt hiszik, kint aranyat szarnak a fejükre."

Igaz, igaz igaz! Engem is kihasználtak, amikor 180 órát dolgoztam egy hónapban és kerestem 2 millát.

Nettoban!

ezmegmi?? 2012.05.31. 16:27:27

pontosan le lett írva, hogy párommal miért határoztunk úgy, hogy már külföldön fogunk összeházasodni, és a gyermekeink sem magyar állampolgárok lesznek. 30 éves vagyok, és nem látok Mo-n előrelépési lehetőséget. az, hogy OV-nak rosszul esik? bocs, lesz*rom.

Elijah_Baley 2012.05.31. 16:28:13

vannak, akik szerint külföldön jobban tudnák kamatoztatni képességeiket, nyugaton (és lassan már keleten, délen és északon)könnyebb megélni, kiszámíthatóbb a környezet és ezért érdemes elmenni.
Mások szerint akik ittmaradnak, azok annyit is érnek.
Ön mit gondol?
1. menjenek isten hírével.
2. mennék én is, csak nincs hozzá merszem-kvalifikációm.
3. majd visszajön a selejtje, a többi kintmarad.

ezmegmi?? 2012.05.31. 16:28:42

@micsoda?: ismerősöm kutatóként dolgozik Ausztriában. itthon a kinti fizetése tizedét ajánlották. röhögött egy jó nagyot.

Mentolosmájkrém 2012.05.31. 16:30:28

Gyakorlatilag ugyanaz törtenik, mint 100 eve. "Boldog aranykor" , Feren Joska, urambatyam, haverok, buli, perec, egy szuk retegnek.
A haboru elött jöttel-mentel, mint kes a vajban, aztan mindenki becsukta az ajtot es nyalogatta a sebeket. Pont egy haboru elött allunk, ami lassan 70 eve nem volt es sajna kellene bizonyos retegeknek, mint egy falat kenyer.
Igaza van Soros Györgynek, az Unio olyan, mint a Szovjetunio volt es a sok idiota önkent tette bele a fejet a kolhozba megint. Gratulalok.
Felve irom le, nehogy felreertes legyen belöle: elöször elmentek innen a dohanyutcaiak, ma meg mar mennek a gójok is ezerszam. Anno masfel millio ment el, most kivancsi leszek mennyien.

Lencsés István 2012.05.31. 16:30:36

Engem is mélyen érint . Aki kimegy az haza se jöjjön többet . Nem kell a kifogás hogy jaj azért mentem ki mert itthon nem lehet megélni , igenis meglehet csak akarni kell , meg szintből leadni , stb .

piszter 2012.05.31. 16:31:27

hát, nekem bizony családom van,és már én is gondolkodom a kitelepülésen. nem várom meg, míg drótot raknak az ország köré - megint...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.31. 16:34:00

"arról egy árva szót sem szólt, hogyan kívánja megakadályozni az elvándorlást ő, és a kormánya."

Majd minden kivándorlót jól megadóztat! Vagy az itthon maradt hozzátartozókat. Olyan lesz mint a gyereket nevelők nyugdíjszámítása. Ha kivándorolt a gyerek, akkor mínusz sok százalék.

Előre sajnálom siccpalit, akinek (ugye) amerókában élnek a lányai. Hmmm...

fetyisob 2012.05.31. 16:34:55

vicc ez az fociorban gyerek!

azt hiszi hogy valaki még elhisz neki bármit!
simicska szobatársának a megynyerhetö állami pályázatokon 85%-át oda adja!
az összes fideszes kap földet a földosztáskor még az is aki társasházban lakik és össze keveri a karalábét a kelkáposztával!
hát szegyelheti magát minden békemenetes aktivista!kivéve persze ha ő is kapott földet...

fetyisob 2012.05.31. 16:39:45

@genyamagyar: gyurcsány idejeben nem volt ilyen szar itthon!
sokkal szarabb miota orbán matolcsy simicska lop el mindent!
tudod ezek ugy lopnak hogy a többinek ne maradjon

ivor 2012.05.31. 16:40:35

@Lencsés István:
Nem csak az életszínvonal számít. A SZABADSÁG is. És aki már élt kint, tudja, hogy ITT diktatúra készül! Úgy mint Horthy vagy Kádár alatt. Viszont, igazad van. Nem szabad visszajönni soha! Mert az itt maradtak még dicsekszenek az amerikai nagybácsival, de ha hazajön, összeröhögnek a háta mögött, vagy irigykednek rá mert okosabb és bátrabb volt mint ők.

sárkányfő 2012.05.31. 16:42:58

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

nyugodj meg szépen, a fidesznek semmihez semmi köze, a fidesz nem tehet semmiről, a fidesznek semmiben sincs semmilyen felelőssége, minden rossz csak a fidesztől független lehet. az is, hogy pont a fidesz alatt lódult meg a kivándorlás, az is. közük nincs hozzá...

na, megnyugodtál?

bőrmók 2012.05.31. 16:43:46

@genyamagyar: Orbánnak büdös a szája

fetyisob 2012.05.31. 16:43:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Jó lenne ha te mennél el az országbol!de nem mész mert valami fidesz bérenc vagy !legalábbis mintha fizut kapnál ugy ontod a kampány focis dumát..

finalNmbr 2012.05.31. 16:44:11

Még szerencse, hogy nem ukrajnába születtetek nyomik :D

sárkányfő 2012.05.31. 16:45:26

Ma hírek:

euró: 303 ft
CDS: 605
beruházások:
"Az előző negyedévhez képest bő 4, míg a tavalyi év első negyedévéhez képest közel 9 százalékkal zuhantak a beruházások az idei első negyedévben"

de van jó hír is!: "Lengyelországban 3,5 százalékkal nőtt a gazdaság
teljesítménye az első negyedévben"
a másik jó hír, hogy Matolcsy marad a gazd.miniszter minimum 2014-ig, a gyorsnaszád hasít tovább...

Kakimaki0123456789 2012.05.31. 16:49:44

A fidesz a nepszeruseg-csokkenesre trollok felberlesevel reagal?

belekotty 2012.05.31. 16:51:50

@Lencsés István: Anyád itt volt és azt mondta szobatiszta lettél. Ez mellékhatása annak a gyógyszernek amitől abbahagytad az anonimozást?

Kakimaki0123456789 2012.05.31. 16:52:06

@Lencsés István: Simicskanak is ezt mondod? Van meg ennel is nagyobb otromba pofatlansag a tarsolyotokban?

sárkányfő 2012.05.31. 16:52:11

Megjegyzem ha tavaly csak Németországba 42 ezre léptek le, akkor a teljes elvándorlás bőven 100 ezer felett van. A fő célországok Anglia, Németország, Ausztria, Azaz csak ezekbe az országokba mehetett vagy 100e fő, és még úgy 30% más országokba.

Ha ez így megy tovább, 4 év alatt félmillió magyar ember fog lepattanni. A vállalkozó kedvűek, a nyelvet tudók.

Ők már nem ide fizetnek adót, nyugdíjjárulékot, azaz a nyugdíjbomba nem 25-30 év múlva, hanem hamarabb fog robbanni.

Az ingatlan-piacról is ennyi vásárló tűnik el, hiszen eladják a kéglijüket, de nem vesznek újat, azaz ezért is zuhan már több éve az építőipar, sokkal több az eladó, mint a vevő, lefelé mennek az árak, már senki sem építkezik, mert sokkal olcsóbb venni készen.
Szóval az elvándorlás hatása azonnali, több gazdasági ágazaton keresztül is.

Nem is szólva az emberi tőke pénzben kifejezett értékéről... több tízmillió egy embert felneveli, etetni, öltöztetni, oktatni, lakhatás, közlekedés, orvosi ellátás, stb. Mindezt aktív korában hozná be - gazdasági szempontból nézve - de ha elmegy, akkor mi neveltük fel, más ország élvezi az aktív korának a hasznát. Ennél nagyobb kár nincs, és attól tartok, a kivándorlási hullámnak csak az elején vagyunk, minden ismerősöm erről beszél (kivéve akik már kint vannak), a nyelviskolák tele vannak, 10-ből 9 azért tanul, hogy készüljön kifelé.
Menekül ki merre lát.

lilly.alien 2012.05.31. 16:52:52

@Lencsés István: Szintből leadni? Legyek vakond? De ahogy mondani szokták, mindig van lejjebb ... Egy év múlva már az Államokban dolgozom majd ... Ennyi ... Két tetves éve nem tudok a szakmámban elhelyezkedni ... Pénzügyi diplomával ...

belekotty 2012.05.31. 16:55:32

@lilly.alien: Neki könnyű, ő pék. Ja és nem anonim! :-))

Makkasz 2012.05.31. 17:01:15

@pirosfeherzoldezamagyarfold: Ugyanezt akartam mondani neki, 14 ev alatt befizettem annyi adot es nyugdijjarulekot, mint 50 atlagekerestu ember a 40 munkaeve alatt. menjenek a sunyiba a lenyulos mutyipolitikusok meg munka helyett alsagos ideologiakat gyartok.
Az en szuleim is dolgoztak, harom gyereket nevelek. Mi az anyjaert ugat egy ilyen kis bohoc?

Azt szeretem, mikor a szuperhiperprogresziv adorendszer savhatarain es kulcsain agyalnak azok, akiknek a jovedelme mindig a legalacsonyabb adokulcs ala esik nagyobbreszt. Ingyenelo korlatolt banda.

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): neked szol

Makkasz 2012.05.31. 17:06:00

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Olyan szukagyu lehetsz, alig hiszem hogy adoznal vagy komolyabb erteku jaradekot fizetnel. Te tartod el a mi szuleinekt:)))
Ahogy megnyilv'nulsz az alapjan eleted kezdetetol csak vitted a penzt a kozosbol, es talan a vegeig sem fordul ez meg.
Nehezen hiszem hogy ezzel a hozzaallassal barmilyen privat ceghez felvennenek.
Irigy majomka

komment2010 2012.05.31. 17:06:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: írtam neked vagy 50 mondatot, de a végére rájöttem, úgysem értenéd mi van benne... :D ezért kitöröltem. De van egy "short version":
Azért jó lenne ha beleférne abba a .... fejedbe hogy aki kritizálja/szidja/utálja a nagy vezírt nem feltétlen msz(m)p hívő. És nem az a válasz mindíg hogy mert ők ezt jobban csinálták? Nem csinálták jobban és pont ez a baj a fityisszel hogy ugyanolyan szarok mint bármelyik előző garnitura... vagy "talán" szarabbak... De szerintem ezt sem érted, illetve ezekkel a mondatokkal annyira nem tud a fityisz mit kezdeni hogy erre is csak az a válasz lehet hogy mocskos, maszopos vagyok...! :D Ez a "mocskos masopos" olyan mint az az ominózus "42" a stoppos regényben... Ez a válasz mindenre!! :D
Valahol irígyellek hogy ennyire egy egyszerű ember vagy... Tudod: boldogok a lelki szegények...
Akik kimennek azoknak nagyon sok sikert, szerencsét, kitartást kívánok és még egy jó tanács: messziről kerüljenek minden magyart külföldön!! Akik meg maradnak azoknak meg szebb jövőt!

banyanya007 2012.05.31. 17:08:05

@PR-küszöb: Az erkölcsiség, belső korlát, belátás, mérték csak városlakóként, ott is csak a második generációban fejlődik ki? Ez biztos?

PR-küszöb 2012.05.31. 17:08:41

@látjátok feleim szümtükkel:

Hát épp ez az. A középosztályba nem kinevezéssel lehet bejutni.

Makkasz 2012.05.31. 17:09:25

@ivor: minden szavad igaz. Diktatura keszul, vagy mar az van. Nem az emberekert van a kormanyzas, hanem azok kihasznalasara epul.
A nyomorusagos az, hogy nem is jo gazdak, nem ugy hasznaljak a rabszolgahadat, hogy egyre tobbet termeljen, egyre tobbet tudjanak fenntarthatoan begyujteni, szetosztani, hanem tehetsegtelen modon tonkretesznek mindent, eladjak az asztalos fureszet, a tejtermelo marhat levagjak, ellopnak mindent.

moncayo 2012.05.31. 17:12:00

@Kopasz Szuzukis: Szerintem ez az "épitsünk gyerekek" már késő. Ez úgy el van szarva, ahogy lehet. Szerintem meg el kellene adni az egészet, elosztani 10 millió felé, oszt mindenki menjen arra amerre kedve tartja.

béla a görög (törölt) 2012.05.31. 17:12:41

Orbán Viktor mélyen torkozhat.
Ő szolgál(na) engem és nem fordítva.

PR-küszöb 2012.05.31. 17:14:24

@banyanya007:

A kisközösségben az egyén és a közösség perspektívája nagyrészt egybeesik. A társadalmi kontrollt a közösség mint egész biztosítja, és nem 'kiszervezett' intézményeken keresztül. A metropolis közvetítéseken át működik: bizalmi kapcsolatokon keresztül, melyek a szocializáció során interiorizálódnak, válnak belső paranccsá.
Egyéni kivételek természetesen vannak, de elég ritkák.

diesel12 2012.05.31. 17:14:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: a probléma ezzel a dologgal az, hogy sokan akik kint dolgoznak minden baromságot összehordanak. Sokan buta emberek vannak külföldön, és nyilván mint mindenhol vannak kint is nehézségek. Én már nem élek otthon 10 éva, de huzamosabb ideje 3 éve élek Ausztriában. Az nem igaz, hogy itt aranyból van minden, minthogy az sem, hogy aki tőlünk jön annak a fejére szarnak és csak padlót súrol. Sokan akik kijönnek nem beszélnek nyelvet, tehát eleve nem kaphatnak a képzettségüknek megfelelő munkát. A hazai oktatási rendszer nagyon elavult, forrásszegény ezért gyakorlati tapasztalatunk nincs, csak elmélei tudást igénylő szakmákban van jó esély a végzettséghez passzoló melóre. Egyébként pedig alul kell kezdeni. De most nem magunk ellen beszélek, azonban a magyaroknak(mint több külföldi kisebbségnek) fóbiájuk van, hogy nem kaphatunk annyi pénzt mint a hazaiak és a többi. Nos, ez kamu. Ugyanannyi pénz jár ugynazon munkáért, aki nem így tapasztalja annak kötelessége feljelenti a munkáltatóját hátrányos megk. miatt.... Szóval, nem egyszerű kint, de sok leendő kivándorlót nem jól tájékoztatnak és csak azt hiszik hogy itt minden ingyen van...
A cikkhez meg már írtam, ez nem Orbánék hibája csak, hanem az elmúlt 22 év vezetőinek a kollektív felelőssége. A saját érdekeik mindig minden kormánynál fontosabbak voltak a közérdeknél, és mostanra a helyzet szerintem annyira negatív és depressziós(csakúgy mint a társadalom nagy része), hogy szinte esély sincs a változásra. Normális, karizmatikus, megbízható politikus sincs, értelmes nem populista párt pedig végképp nincs.

PR-küszöb 2012.05.31. 17:15:50

@banyanya007:

Ennek a súlyos válságáról szól a mai magyar élet.

ivor 2012.05.31. 17:18:59

@De gustibusaut bene, aut nihil:
Disszidensből is háromféle volt:
1) kis karriert csinált = világcsavargó
2) közepes karriert = magyar származású
3) nagy karriert = külföldre szakadt hazánk fia

De ha visszajött, akkor csak szegény balfasz

Makkasz 2012.05.31. 17:19:34

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A kozmedia es a MN a kormany dicseretet zengi. Hol elsz te?
Tegnap az MNO szerint erosodott a forint. Indexen 295 Ft rol 302-ig kuszott az euro.
Nincs demokracia, csak ahzugsagfelhok vannak.

Aki nyugaton padlot surol diplomaval, az boldogabb lehet mint Magyarorszagon, ahol lehuzzak, belerugnak, megalazzak, allandoan azon izgul, kirugjak-e, ahol gyerekeinek nincs jovoje, ahol szemebe hazudnak minden nap, a media onti a cinikus baromsagokat, es uvoilteni kell mindennap hogy halljatok mit mondott! Nem latjatok hogy meztelen! Es sokan azt hiszik, ez rendben van. Epe jon fel a torkan. 40 evesen infarktus vagy gyomorfekely> be a korhazba, tejelni a mutetert, de ugyis csak egy hulladek vagy.

Szoval a padlosurolasbol hazamesz, focizol a gyerekekkel, elmondjak mi volt a suliban, pattintasz egy sort, megnezel egy sitcomot vagy horgaszol. Elsz. Csak akkor jon fel a keseruseg ha belenezel a hazai sajtoba.

Nem kell padlot surolni, de ez mindegy.
Nem fognak visszasunnyogni, es nem tudom az neked miert lenne jo, vagy siker, hogy aki bator volt, probalt elniu, megis vissza kell ternie a remenytelensegbe, huberuraihoz.

Makkasz 2012.05.31. 17:27:59

@sárkányfő: Az allam nevelt fel es oktatott 10 millio fot?
Igazak a problemak amit irsz, de ez hulyeseg. Aki tanult es elmegy, annak szulei vegig adoztak eletuket.
Maximum az egyetem, fosikola koltseget kerheted szamon (valamilyen moralis megfontolasbol, nem jogilag), ha nem dolgozatak legalabb annyi evet otthon, mint amennyit ezeken toltottek. Kozepiskola befejezeseig masutt is ingyenes az iskola. De akkor fizessunk Romanianak, az onnan bevandorlo fiatalokert, akik az elmult 20 evben rendben tartottak a nepesseget, mert gyereket mar csak 2/3a vallal mint 1991-ben, pedig az is mar csak 7 millios Mohoz lett volna eleg.

Kabbe (törölt) 2012.05.31. 17:29:03

@Messzi Vetek:

melyik város ez? kötelező polgárőr eskü? miafaszvan?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.31. 17:33:36

@Messzi Vetek:
Nagyon-nagyon remélem, hogy ez nem igaz (és nem téged akarlak lehazugozni).

Amikor decemberben kitalálták a sorozás visszaállitását, azonnal külföldi lakcímem lett, pont emiatt lettem paranoiás.
Viszont azt gondoltam 1-2 év legalább eltelik, mire előhozzák... ezek szerint nem kell ennyi idő?

Makkasz 2012.05.31. 17:34:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az elvandorlasert 22 de legalabbis az utobbi 18 ev politikaja a felelos. A kiszamithatatlansag, az ordenare korrupcio, az egyhelybentopogas.

Erre hajazott Gyurcsany puccsa, szemkilovesek, a cinizmus bevezetes, majd annak orbani tokelyrevitele a nyugdijvedelmi biztossal, es a magantulajdon ellopasa, majd elherdalasa.

Jo hogy ilyen provokativ nicket valasztottal, de Gyurcsany kapcsan nem a kozokirathamisitas vagy adocsalas amit ismerunk (raadasul elegge alaptalan vadaskodasnak tunik), hanem az indokolatlan rendori brutalitas, az elprivatizalas, az arab terroristak, oregecske feleseget lecsereljuk fiatalabbra, legalabbis ezek zavarnak benne leginkabb. Ado es kozokirat ugyerol soha nem hallottam.

SvenH. (törölt) 2012.05.31. 17:57:00

ez egy latlelet a ZEMBEREKROL
pont ugyanez a siras ment gyurcsany alatt is ott is vegig kellett ezt a sok rinyalast hallgatnom...
igaz akkor TENYLEGESEN nem mentek annyian el :)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.31. 18:00:32

@SvenH.:
Már leirtam egyszer egy másik blogban:

Gyurcsány alatt szar volt, most Orbán alatt fos.
A különbség, hogy a szaron még talpon lehet maradni úgy-ahogy, de a foson csak csúszkálni tudsz, és tuti mindened tiszta szar lesz.
(Ezzel nem azt mondom, hogy Gyurcsány jöjjön vissza, mert egykutya mindegyik.)

Makkasz 2012.05.31. 18:01:35

@Lencsés István: De miert kene a szintbol leadni? Nem a megelhetes a baj, hanem a kilatastalansag, es az hogy jovedelemed legnagyobb reszet elveszik es atpasszoljak barataiknak. utna meg is alaznak es elveszik a vagyonod (magannyugdij). Penzed, befektetesed minden nap veszelyben. Amiert megdolgoztal, adoztal (kb negyszereset mint ami nalad marad), arrol masok gondolkodnak, mi legyen. Mi legyen a bankszamladdal? Hazaddal?
Hol van meg gyerekeid jovoje, a tokretett oktatassal.
Aki kiment jojjon haza, ha demokracia lesz, tehetsegevel es penzevel segitse majd az ujjaepitest.
Mondjuk ez az ido lehet soha nem jon el.

nu pagagyí 2012.05.31. 18:15:17

Most, hogy Orbán középkorú lett, már nem érdeklik a fiatalok problémái, sőt még szaporítja is, lásd felsőoktatás kibelezése. Ő most a középkorúak érdekeit védi. Ha így haladunk, lesz ő még nyugdíjaspárt teljhatalmú vezetője is.

Messzi Vetek 2012.05.31. 18:20:59

@belekotty: @Kőmíves Kelemen: @Kabbe:
sajnos igen, ez most komoly.
egy északmagyarországi kisvárosról van szó. a képzés reggel 7-kor kezdődik a miskolci ifjúsági nemtudomhol. alaki mozzanatokat vagy mit kellene tanulni először, meg ilyeneket. kapnék kiképzőruhát!
a csattanó: este koncerttel tarkított buli! wow! megéri.

most írogatom a fellebbezésemet és a kérvényt, hogy ezt most így nem.
főleg, hogy Budapestről szerintük gyorsan kivezényelhető vagyok, ha valami gebasz van?
egyáltalán: mi ez???

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.31. 18:25:16

@Messzi Vetek:
B+, b+, b+...

Komolyan bíztam benn, hogy vénségemre csak paranoiás lettem :/
Hát lófact, sokkal korábban bejönnek a kisördög által sugalmazott dolgok, minthogy képzeltem volna.

coni 2012.05.31. 18:27:16

@Lencsés István:
"Engem is mélyen érint . Aki kimegy az haza se jöjjön többet . Nem kell a kifogás hogy jaj azért mentem ki mert itthon nem lehet megélni , igenis meglehet csak akarni kell , meg szintből leadni , stb . "

Ez Észak-Koreában még elmenne, de itt Európában már kitágult a világ, az intelligens emberek szeretnének más kultúrát megismerni és van választásuk, különösen ha nem tetszik az itthoni antihumánus hangulat. Szóval szerencsére nem Te vagy a szögesdrótnál...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 18:34:36

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Én itt arra próbáltam rámutatni, hogy a csekély maradó réteg dobja össze jelenleg az eltávozottak szüleinek a nyugdíját"

Sokan kozulluk mar nem is elnek, mert meghaltak mielott nyugdijat kaptak volna, vagy masik opcio, hogy az eltavozottak is befizettek mar annyi evnyi adot a kasszaba, amibol kijona szulok nyugdija. Az a 60 ezer forint kb, amit kapnak...(igen sokan)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 18:35:45

@Lencsés István: Igen, meg lehet, tobben viszonylag jol eltunk otthon is, csak epp voltak dolgok, amiket a hatunk kozepere sem kivantunk.
Pl a mutyizas,meg a sogor, koma, jobarat.

Csetepaté márki 2012.05.31. 18:35:48

@diesel12: "hanem az elmúlt 22 év vezetőinek a kollektív felelőssége. A saját érdekeik mindig minden kormánynál fontosabbak voltak a közérdeknél"

Ez egy kicsit egyoldalú, fogalmazhatnánk így is: hanem az elmúlt 22 év választóinak a kollektív felelőssége. A saját érdekeik mindig minden választásnál fontosabbak voltak a közérdeknél

Nem kéne mindig másra mutogatni, a jónép is vastagon felelős ezért.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 18:40:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Abba lehetne hagyni ezt a visszasunnyogas szovegelest, Egyreszt egy ember sem sunnyog, aki hitt valamiben es megprobalta,masreszt ez inkabb arrol szegenysegi bizonyitvany aki mondja...

Sokan mondjak, sok embernek nagy a szaja, es mondja a kulfoldre menetelt , de megsem lep. En is mondtam vagy 4-5 evig, de kellett penz is hozza, meg tapasztalat is. Lassan 3 eve , hogy eljottem.

dzsenerésön 2012.05.31. 18:50:47

@genyamagyar: szeretnék én is ott dolgozni :) merre vagy? a SZigeten vagy az Óperencián túl?

IT-ban vagy?

The brain 2012.05.31. 18:51:51

Egy újabb Orbán gyűlölő iromány.Valami más esetleg?Index index...

ATCG 2012.05.31. 18:54:30

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Móricz: Rokonok
Mikszáth: A Noszty fiú esete Tóth Marival

dzsenerésön 2012.05.31. 18:58:40

@Durák professzor: végre egy vélemény, amivel egyet tudok érteni

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 19:09:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ja, visszakullog te félkegyelmű. Visszakullog a diplomás nővérke, akit otthon az orvosok csicskának használnak és szart pucol a cigányok alól minimálbérét, kint meg milliós tételt tehet zsebre és megbecsülik. Hazakullog az is, aki otthon diplomával kapott 150 nettót (sok ilyen szakma van), kint meg a pult mögött is megkeres 7-800 e forintot. Persze, majd hazakullog. És ne is csak a pénztől beszéljünk, itt nincsenek olyan agyhalottak, mint te is vagy, akivel nem lehet egy országban élni. Már ezért is megéri lelépni.

diesel12 2012.05.31. 19:09:55

@Durák professzor: annyiban tényleg felelősek az emberek, hogy választottak. Viszont a felelősség csak a politikusokat terheli. Ha te dolgozol egy cégnél, jelentkeztél oda mert elhitted amit mondtak, de rájössz, hogy átvertek, akkor léphetsz. Ennél a helyzetnél remélheted, hogy igaz amit mondanak és úgy lesz, legalább részben. Amennyiben rájössz, hogy átvertek, Te erről nem tehetsz, CSAK az aki hazudott, ugyanis te csak jóhiszeműen elhitted, hogy ő jót akar, igazat mond. Ő hazudik, te(természetesen nem Rád személy szerint, hanem választókra gondolok) nem tettél rosszat. A lehetőségek, hogy szavazol-abból ez lesz ami van-, nem szavazol- abból is ez lesz ami van-, illetve elmész az országból- ez pedig folyamatban van. De ők hazudtak nem mi.

diesel12 2012.05.31. 19:13:45

@MacChicken: ne haragudj, de légyszíves ne írj olyat ami nem igaz. A nővérek nem keresnek milliós tételt, az ugyanis 3-4 ezer dollár6hó, vagy 3.300 euro, , vagy 3 ezer font havonta nettó ez nem igaz. Pult mögött sem kereshetsz havi 2500-2800 eurot nettó. Ez nem igaz. vendéglátóiparban dolgozom tíz éve külföldön. Ez kamu. 40 órás munkahétben ilyen nincs.
A többivel egyetértek.

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 19:23:01

@diesel12: Ez azért nagyban függ attól is, hogy hol is dolgozol. Itt ahol én vagyok, a nővérek milliós tételt keresnek, bár most létszámstop van, de a magánszférában lehet melót találni gyorsan. De OK, legyen akkor fél milla (félállásban), az sem 100e forint, nemde? A pultosok meg nem feltétlenül a sarki kocsmában dolgozók... A lényeg mégis az, hogy nagyságrendekkel lehet többet keresni, szerintem sokkal nyugodtabb körülmények között. Mint korábban is írtam, én sem azért jöttem el, mert ötször annyit keresek, mint otthon (pedig otthon sem volt rossz bérem), hanem mert a munkakörülményeket és a kollégákat nem lehet az otthoniakhoz hasonlítani.

Lencsés István 2012.05.31. 19:26:48

@ivor: Én itthon is szabad vagyok . Diktatúra meg nem készül , ez 1 hazugság .... Kimenni nem szabad . Én okos vagyok hogy itt maradok , mert ez a jövő , nem a zsoldoskodás ....

@lilly.alien: Igen szintből leadni . Nem vakond , de nem kell annak lenni amiből amúgy is sok van .... Menj csak ki , még jobb is lesz az országnak ha a sírósók kimennek .... Pénzügy helyett lehettél volna más amire van kereslet ilyen egyszerű ! :) ;)

@tildy:): Itt a munkáról volt szó , nem a kultúráról .... Az itthoni hangulat jó , csak a sok síró ( akinek nincs oka sírni ) az rontja ....

Akiknek nem válaszoltam azoktól elnézést kérek , de vagy nem tudnak írni , vagy a " kultúrájuk " csapkodta .

rohadjmegARCgeci 2012.05.31. 19:47:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nincs 100 éve így.A szocializmusban aki akart,az mind többet tudott keresni a gmk-val és egyéb pluszmunkákkal.És nemigazán jutott eszébe ennyi embernek mint most,hogy elmenjen dolgozni külföldre.

Csetepaté márki 2012.05.31. 19:49:59

@diesel12: "annyiban tényleg felelősek az emberek, hogy választottak. Viszont a felelősség csak a politikusokat terheli"

"remélheted, hogy igaz amit mondanak és úgy lesz, legalább részben. Amennyiben rájössz, hogy átvertek, Te erről nem tehetsz, CSAK az aki hazudott, ugyanis te csak jóhiszeműen elhitted, hogy ő jót akar, igazat mond"

Persze, egyetlen szavazó sem tehet soha semmiről. Ezért lehetett itt választást nyerni(már csak a kampányolás is durva lett volna) direkt pénzt ígérve a szavazóknak, ami a demokrácia és a józan ész kicsúfolása.

micsoda? 2012.05.31. 19:50:24

@Durák professzor: "Nem kéne mindig másra mutogatni, a jónép is vastagon felelős ezért."
Szerintem is, szavazni sem ment el a nagy többség. Mert, hogy kire? A nagy számok törvénye alapján csak közelebb lennénk az "igazsághoz", ha részvétel nagyobb a pártok választásánál.

atila68 (törölt) 2012.05.31. 19:56:03

Én nem tudom drága sztrovacsekok, de van abban valami mosolyogtató, hogy 20 évvel a módszerváltás után felnőtt ismét még egy generáció amelyik a mindenkori kormánytól várja el, hogy gondoskodjon róla.
Sosem volt könnyű.
Most sem nehezebb.

Bicepsz Elek77 2012.05.31. 19:57:13

Mi ez a hiszteriazas gyerekek? Azt hiszitek minden zOrban hibaja? Ha a Gordonka vagy a Gyucsany (El lehet innen menni ha nem tetszik) ur maradt volna, akkor is hasonlo intezkedesek lennenek. A sz..r mar 1990. ota gyulik. Az a problema, hogy chilei ut kellett volna: diktatura gazdasagi es demografiai fellendulessel, aztan lehet demokracia es egyeb ilyenek.
Epp idejw volt a zallam kivonulasanak a vizfeju oktatasiparbol. Mindenki fizessen ha jol kereso diplomas munkat akar maganak. 1990. elott kb. 10% diplomas arany volt, utana pl. a Pokornifelek de az Mszp is 50%- fole emelte volna. De hova es mire? Hany mernok kell ide? Hany orvos? Hany ugyved? A magyartanarokrol es szocialis munkasokrol meg muvelodesszervezokrol nem is beszelek.
1990. ota nem az allam ad munkat, hanem a piac. Ha valaki eladja magat kap jol fizeto allast, mindegy, hogy fogorvos, autoszerelo,focista, ku.va vagy drogkereskedo. Mindenki onmagaert felelos.
Nyugdijrendszer meg jo, hogy nem lesz. Tetszettek volna eleg gyereket csinalni. Aki csinalt azt tamogatni fogjak, aki nem akar az gyujtson svajci bankszamlan az idoskorara.
Oszt jonapot!!!

micsoda? 2012.05.31. 19:58:18

@ivor: Ilyen humorral még Lencsés kommentjeit is könnyű elviselni:)))

Csetepaté márki 2012.05.31. 19:59:14

@micsoda?: "közelebb lennénk az "igazsághoz", ha részvétel nagyobb a pártok választásánál"

Ezt viccnek szántad, remélem. A józan ész nem statisztika dolga. Ahogy Teller Ede mondta: tíz analfabéta kilenc atomfizikust bármikor bármiben úgy leszavaz, mint a huzat.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 20:09:45

@tildy:):
SZóval a szemét Gyurcsány és MSZP kormány arra kényszerített hogy elmenj külföldre dolgozni.
Értem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.31. 20:14:51

Na ide is.Kurva nagy öngól lett ez az interjú,úgy tűnik.

diesel12 2012.05.31. 20:20:02

@MacChicken: egyetértek, nem kötekedni akartam. Ezek a "hideg" osztrákok egyébként nagyon kedves emberek. Soha semmi bajom nem volt velük és nekik sem velem. Élni és élni hagyni. A munkámat végzem, a fizetésemet kapom.

diesel12 2012.05.31. 20:25:36

@Durák professzor: ne haragudj én ezekről a dolgokról nem igazán tudok, nem élek Magyarországon, a hírekben lehet volt, de nem emlékszem. Igazad van természetesen, hogy a választók választanak azonban véleményem szerint át vannak/voltak/lesznek verve. Ez viszont nem az ő hibájuk, hiszen vagy ez veri át őket vagy az. Nincs egy sem aki nem ezt tenné. És attól. Az én problémám az, hogy nincs politikus akire szavazni lehet. Észérvekkel és teljesítménnyel alátámasztva. Csak fanatizált szavazók és protest szavazók vannak, mindenki érzelmi alapon szavaz, a pártok meg erre építenek. Észérvekkel nem tudna nyerni senki mert az emberek hülyék és inkább szavaznak rám ha azt mondom holnaptól a boltban nem kell fizetni, mint másra aki adókat, átalakításokat, átszervezéseket ígér. Ez viszont az elmúlt 22 év politikusainak a felelőssége, mert mindig kamu volt a kampány utána más lett, ezért ma hiába lenne ember aki szeretné azt tenni amit ígér, hiteltelenek. Ezt pedig maguknak nem nekünk választóknak köszönhetik. Én amúgy távollétem miatt 2002-ben szavaztam eddig utoljára.

answ 2012.05.31. 20:31:23

Sajnos több ismerősöm ment ki külföldre, mint amennyi itthon maradt. De mikor 8x kezdő fizetést kapsz például USA-ban, mint amit tapasztalt mérnökként kapsz nálunk, nem csodálkozom (ráadásul rezsi is olcsóbb). Elvileg 1-2 év múlva már gyereket szeretnénk vállalni mi is, de egyáltalán nem biztos hogy Magyarországon fog születni. Mivel egyre rosszabbul élnek itthon maradt szüleink is, így a segítségükre sem számíthatunk itthon. Barátnőm egyik szülője külföldön él néhány éve (elváltak) és több alkalommal mennek egzotikus utakra évente, étteremben esznek, stb.. úgy hogy csak ő dolgozik! Nekem nincsenek ekkora vágyaim, de nem szeretnék még mindig szüleimnél lakni 30 éves korom után és mindig félni a pénztárnál, hogy ki tudjuk-e fizetni amit vásároltunk vagy rakjunk vissza egy sonkát (és inkább vegyünk párizsit), valamint azon rágódni hogy határidőre teljesíteni lehet-e az X. csekket a hatalmas 999 cm3-es használt autó monstrumunk után. Miközben barátom gyakornokként jön haza Németországból látogatóba az S4-es Audijával, aminek költségeit a cég állja..

lilly.alien 2012.05.31. 20:33:57

@Lencsés István: Menj a jó édesbe, én csak ennyit mondok neked! Ne te oktassál már ki, hogy mit kellett volna tanulni.

diesel12 2012.05.31. 20:36:19

@atila68: én pl. nem várnám el, hogy eltartson az állam. Azonban azt, hogy a körülményeket egy normális életpályához biztosítsa azt igen. Szerintem az ő feladatuk lenne, hogy az ellátórendszereket átalakítsák, bla-bla. Nem várom el, hogy "ingyenélhessek", dolgozok most is és otthon is dolgoztam. talán ha nem vagyok bróker vagy vállalkozó, rühellek okoskodni, akkor nem jár normális élet? Miért kereshetek annyit ahol élek, hogy megélek belőle az igényeimnek megfelelően(ami nem luxus csak normál), és miért nem lehet ez otthon, illetve csak kivételes esetben(kivételek is vannak többen)? Miért kereshetek itt vendéglátóiparban annyit, hogy ne érdekeljen mennyi a borravaló? Itt ez nem tényező. Van fizetés, a többi ajándék. De a fizetésből tudok venni házat/lakást, autót, spórolok és nyaralok. Ezeket itt sem az államtól kaptam, minthogy otthon sem attól vártam volna el. Csak a lehetőséget vártam volna el, hogy tudjam tíz éve, a fizetésem elég lesz arra, hogy megéljek belőle és a családom. Szerintem ez nem túl nagy elvárás, végülis ilyesmi a munkájuk, ezért vezetnék az országot.

Bicepsz Elek77 2012.05.31. 20:41:41

@diesel12: Ez egesz Kelet-Europara igaz. A Nyugat elonye hatalmas: sok ember, nagy piac stb.

flippant 2012.05.31. 20:50:43

@answ: Gyáva! Menj csak! Ide most amúgy is kemény, tökös gyerekek kellenek!

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 20:54:57

@ap0nyi: "Nézzünk szembe azzal, hogy Magyarország a panaszkodók és megcsömörlöttek országa."

No de miért csömörlöttek meg?

Talán azért, mert leváltották a szocilaizmust, mert annak vezető rétege nagyképű, cinikus, helyzetével visszaélő volt, a felelősséget nem vállalta. Ezek után az újak még rosszabbak, mint a régiek voltak, hazudnak, visszaélnek a poziciójukkal, előnyhöz azok jutnak, akik jól tudnak helyezkedni, ismét az jelent helyezkedési előnyt, ha valaki párttag. a középszerűség vezeti továbbra is az országot. Kire lehetne felnézni? Arra, aki kijelenti, hogy mindenki annyit ér, amennyije van?

Ugye nem is annyira véletlen, hogy megcsömörlöttek?

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 21:01:28

@Lencsés István:

Korábban írtam, hogy 55 év körüli pécsi házaspár ismerőseim lettek munkanélküliek. Te nagyon okos vagy, mond meg mit tudsz nekik ajánlani, mit tegyenek, ha nem kapnak egy ekkora városban munkát?

diesel12 2012.05.31. 21:04:52

@Bicepsz Elek77: ez igaz. Ez nem csak nálunk probléma.

diesel12 2012.05.31. 21:09:40

@flippant: sok sikert hozzá, azonban szerintem a keménység és a tökösség már ehhez kevés. Magyarországot hosszú idő után ismét ésszel kellene vezetni, az használna a leginkább, nem a virtus. A józan ész. Számok, számok és számok. Egy jó ügyvezető kellene az ország élére nem szónokok, akik úgy játszanak színházat mint azt anno a rómaiak tették.

lilly.alien 2012.05.31. 21:11:21

@flippant: A szabad mozgás és a szabad munkavállalás mindenkit megillet. Valaki él vele, na és?

Propaganda and szarkazmus ON

Úgy van, verjük a mellünket, hú, de tökösek vagyunk, éhezünk, semmi munkánk, de nagyok vagyunk! Éljen a Békemenet, meg minden! Drága vezetőnk tőlünk kér segítségnyújtás címszó alatt még több pénzt! Igen, mi fizessük meg drága politikusaink hibáit! Gyerünk, csináljuk meg, a szegényház már csak pár lépés, de baromira büszkék vagyunk magunkra!

Propaganda and Szarkazmus OFF

micsoda? 2012.05.31. 21:13:05

@Durák professzor: Nem én! Igaz, hogy szavazásnál "X" van név helyett, de nem azért mert analfabéta a szavazó. Csak beszélget, politizál - pláne a magyar - teljesen tudatlanul nem voksol. Mint ahogy az is igaz, hogy akarattal nem szavaz.

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 21:17:04

@Lencsés István: "Én okos vagyok hogy itt maradok , mert ez a jövő , nem a zsoldoskodás ...."

Ja, te is azt csinálod, mint a sok hazafi, aki a szoci negyven évet külföldön szenvedte végig, majd a rendszerváltsákor hazajött, beült a funkciba, és osztotta nekünk az igét? Valójában te még a diplomáddal sem kellettél csak bolgmegmondónak. Szép lehetőség, bazy karrier!

Lencsés István 2012.05.31. 21:24:29

@lilly.alien: Nem megyek , sértegess csak . Én nem oktattalak ki , csak azt mondtam hogy ne sírj ha olyan szakmában nem találsz melót amiben túlképzés van , ez ennyi .

@látjátok feleim szümtükkel: Máshol is lehet munkát vállalni . A második dologra nem reagálok , mert nem tudsz írni .

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 21:24:52

@atila68: "...van abban valami mosolyogtató, hogy 20 évvel a módszerváltás után felnőtt ismét még egy generáció amelyik a mindenkori kormánytól várja el, hogy gondoskodjon róla."

Én nem találom ezt mosolyogni valónak, de szerintem ez így nem is igaz. Az állam gondoskodása nem csak abból áll, hogy pénzt ad segély vagy más formában, hanem abból is, hogy kiszámíthatóságot, jogbiztosnságot ( nem visszamenőleges adózást stb.), és a gazdaságnak nyugodt légkört teremt. Ezért kellenek kormányok, egyébként mi a f* szükségünk van rájuk?

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 21:27:26

@Lencsés István:

"A második dologra nem reagálok , mert nem tudsz írni ."

Tényleg nem tudok, mert nem lettem megmondó egy blogban sem? Ja, én csak a saját véleményemet szoktam írni.

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 21:28:38

@Lencsés István: "Máshol is lehet munkát vállalni ."

Te próbáltad már?

lilly.alien 2012.05.31. 21:33:42

@Lencsés István: Honnan a francból tudhattam volna, hogy mire elvégzem, gyakorlatilag befuccsol a szakma? Áruld már el nekem... Látnoki képességekkel nem bírok...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.31. 21:33:49

A magyar bányásztársadalom a nyugdíjra vonatkozó törvényi változások kapcsán több jelentősebb problémával is szembesültek - mondta el lapunknak Rabi Ferenc, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A részletekkel kapcsolatban megtudtuk: az átírt törvény értelmében megváltozott a rokkantnyugdíjasokra és az egészségkárosodott nyugdíjasokra vonatkozó szabályozás, így az egykori bányászok a rokkantnyugdíjnál jóval kisebb összeget kaphatnak.

- Ugyancsak probléma, hogy a felszíni fejtésben dolgozókat megfosztanák a korkedvezményes nyugdíj lehetőségétől, a szénjárandóságot pedig az átmeneti bányászjáradékban részesülők és a rokkantnyugdíjasok már jó ideje nem kapják meg - tette hozzá.

Az eseményen megjelent szakszervezeti vezetőkre valósággal záporoztak a kérdések - és a panaszok.

Az egyik komlói férfi például arról számolt be: volt munkatársának egyik napról a másikra százezer forinttal csökkent az ellátása, „a 28 ezer forintos juttatásból pedig aligha fizeti ki a 40 ezer forintos havi törlesztőrészletét".

Több felszólaló is sérelmezte, hogy "a nyugdíjfolyósítónál sincsenek tisztában az új szabályozásokkal, ezért megfelelő tájékoztatást sem tudnak adni". Volt, aki pedig úgy fogalmazott, az orvosi felülvizsgálat puszta színjáték, az ügyintézőknek "ugyanis felülről kiadták, hogy a lehető legtöbb bányászt kell munkaképesnek nyilvánítani".

És ha már munkavállalás. Benke Norbert, a Vasas Szakszervezeti Szövetség területi képviselője szerint felelősségre kell vonni azt a bizottságot, amely egy ötvenéves, elavult végzettséggel rendelkező egykori bányászt a munkaerőpiacra kényszerít. Szavaival élve a döntéshozók az „árokba lökik az embereket".

A fórum utolsó részében néha egymással sem értettek egyet a résztvevők. A kettészakadt csoport egyik része szerint mihamarabbi figyelemfelhívó akciókra (értsd: utcai demonstráció) van szükség. Rabi Ferenc azonban egyelőre türelmet kért, egészen június 30-ig. Az Emberi Erőforrás Minisztériumtól ugyanis azt az ígéretet kapták, eddig a napig javaslatot dolgoznak ki a problémák megoldására.

Mindenesetre, mint a pécsi fórumon kiderült, Komlón nem várnak addig: június nyolcadikán tüntetést tartanak az egykori bányászvárosban.

Orbán így kicseszni a rokkantnyugdíjasokkal, szemét, szarházi dolog.
De jön még kutyára dér, fogsz te még menekülni!

Bicepsz Elek77 2012.05.31. 21:50:33

@Rokkantnyugdíjas tragédiák jönnek!: "Egy otveneves, elavult vegzettseggel rendelkezo embert a munkaeropiacra kenyszerit!" Hmmm Mi volt o? Uranbanyasz? Mert akkor megertem. A valtozas az elet resze sajnos. Tudom, hogy a banyaszat nehez fizikai munka es elsosorban kepzetlen emberek vegzik, de megse rokkantnyugdij rendszerrel kellene ezt megoldani.

@látjátok feleim szümtükkel: Az allam nem mindig kepes erre. 1912 es 2012 kozott 4 nagyobb es meg tobb kiaebb rendszervaltas volt. Magyarorszag nem Svajc vagy Anglia, amely jo helyen ki tudott maradni, nem Nemetorszag/Franciaorszag eros gazdasaggal, nem is deli allam, ahova hordoval ontottek a penzt. Itt a dzsentri stilus ment kb. 1962-tol: a Nyugat majmolasa, de penzugyi ero nelkul. 1990. utan ez megerosodott. Ebben a hitelfelvevo is hibas(nem fejleszto hanem fogyasztasi hitel), meg az uzsorahiteleket ado bankok is.
1990. utan itt a Nyugat piacokat szerzett, a Viktor ez ellen is kuzd helyesen. Ehhez magyar burzsoazia kell. A kisember persze szopoagon van jo ideig.

Tiborc 2012.05.31. 21:54:53

@Durák professzor:

Pontosan. Tökéletesen fogalmaztál. És akkor még nem is tárgyaltuk meg, hogy 1989-ben az ostoba magyaroknak (is) sikerült a társadalmi, történelmi fejlődésben durván 200 évet visszafejlődni.
Az a nem semmi. A történelem kerekét visszafelé forgatni, ködös álmok, nyugati legendák, Hilferstrasse kirakatok talmi,mázas fényében. A napokban beszélgettem németországban barátaimmal: kegyetlenül szidják a rendszert, ugyanis az átverés az, hogy nem mi fejlőd(t)ünk fel hozzájuk, hanem ők csúsztak le, (dolgozó emberekről, prolikról beszélünk) momentán. Nincs létező ellenpólus, így hát a tőke nyomorba és rabszolgasorba dönt mindenkit (kéretik a XIX. századot tanulmányozni), vakon bízik a kollaboránsok és vazallusok szolgálatában, a kezében levő tömegpusztító fegyverek erejében, az emberek kiszolgáltatottságában. Ma már újra nem fél a kapitalizmus a proletárjaitól. Pedig a sírásók sírásók maradnak és egyre többen vannak. Csak most már világszerte!

Lencsés István 2012.05.31. 21:58:17

@látjátok feleim szümtükkel: Én sem vagyok megmondó . Én nem a véleményemet írom , hanem amit igaznak gondolok és tudom hogy igaz . Igen . Én sem ott dolgozom ahol lakom .

@lilly.alien: Nem tudhattad de amikor kiderült hogy befuccsol , onnantól nem az a megoldás hogy ki kell menni , hanem mást kell tanulni , én is így tettem . Én sem abban dolgozom ami az első két szakmám . Van egy harmadik szakmám és abban dolgozom . Ennyi . Nem sírni kell , meg kimenni hanem tenni .

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 22:11:30

@Lencsés István: "Nem sírni kell , meg kimenni hanem tenni ."

MIT?

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 22:15:43

@Rokkantnyugdíjas tragédiák jönnek!: "Az egyik komlói férfi például arról számolt be: volt munkatársának egyik napról a másikra százezer forinttal csökkent az ellátása, „a 28 ezer forintos juttatásból pedig aligha fizeti ki a 40 ezer forintos havi törlesztőrészletét"."

Lencsés istván megondta, hogy "Nem sírni kell , meg kimenni hanem tenni ."
azt nem mondta meg, hogy mit.

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.31. 22:18:02

@Lencsés István: "Én nem a véleményemet írom , hanem amit igaznak gondolok és tudom hogy igaz ."

Na, jól gondoltam, hogy te egy okos ember vagy.

Pan Modry 2012.05.31. 22:21:16

@Lencsés István:
Mi meg megyunk, en otthon is jol kerestem, most viszont megjobban. A sok penznel a megtobb penz hidd el jobb, en meg amugy sem az a tipus vagyok aki elfogadja ha sovany a bankszamlaja.

Viszont itt nem basszak fel az agyam napi szinten baromsagokkal es az adomert cserebe normalis ugyintezest kapok es nem a mutyihaveroknak valo penzkiosztas az allam fo celja.

lilly.alien 2012.05.31. 22:26:10

Valaki válaszoljon helyettem, mert az ilyenek, mint az István, alaposan le tudnak nullázni.

Zárszóként: Jövőre repülök az Államokba. Lesz segítségem odakint, nívós helyre megyek. Lehet, hogy a "könnyebb" utat választom, de biztosra szeretek menni.

És amíg lesznek megvezethető emberek, addig ne várjon senki csodát ebben az országban. És az agymosott párthívők szintjére nem fogok lesüllyedni. A Fidesz lemondott a fiatalokról, törődjön bele. A nyugdíjas meg ott tapsikol mellettük, mert őt semmilyen megszorítás nem érint.

Ámen!

Sir Galahad 2012.05.31. 22:28:57

Sajnos, a probléma sokkal komolyabb annál, mintsem hogy egy kormányváltás megoldaná. Ez egy szegény ország, és a gazdasági válság felerősítette azt a helyzetet, hogy a fiatalok nehezen boldogulnak. Gazdaggá tenni az országot csak olyan áron lehetne, aminek már a töredéke is komoly érdekeket sértett (lásd a multicégek, bankok bevonását a közteherviselésbe). A politikai elit, beleértve a jobb- és a baloldalt egyaránt, érdemben semmit sem tehet, maximum picit enyhíthetne a nyomoron. Ez a fiataloknak kevés. Ha én az volnék, én is távoznék, s bizony a gyerekemet külön angolra járatom, hadd menjen, ha eljön az ideje. Ez van. Nem örülök neki, hogy ez van, de attól még ez van.

Pan Modry 2012.05.31. 22:29:51

@lilly.alien:
Sok sikert, usa kiraly. Olyan meg nincs hogy konnyebb ut, de nekem a gyomrom felfordul ha a magyarorszagi urambatyam mutyiemberekre gondolok.
Hidd el, rohadtul meg fogsz konnyebulni az egyesult allamokban, nagyon jo hely, en mondjuk a delkeleti reszt annyire nem szerettem, de a legtobb allam nagyon jo hely lakni szvsz

diesel12 2012.05.31. 22:31:06

@Bicepsz Elek77: azonban ez nem a banyaszok hibaja. Lehet nem jo a rokkantnyugdij-rendszer, vagyis biztos, azonban ilyenfajta megoldas nem megoldas. Alternativa kellett volna. Eddig. Volt 22 ev rá, senki nem kezdett semmit ezzel a problémával sem. Ők sem 98-02-ig.

Pan Modry 2012.05.31. 22:33:38

@Sir Galahad:
Sokan nem csak az anyagi dolgok miatt mentek. A legtobb embert az zavarja, a tehetseges fiatalokrol beszelek, hogy sokat dolgoznak, fejlodnenek, fejlodnek is, de kozben a befizetett adobol nem kapnak lofasz szolgaltatast sem, mert nem kis resze elmegy a mutyiszerzodesekre es a konzervszavazok megvasarlasara.

En leszarom a politikai szempontokat, ha egy allam szarul safarkodik a befizetett adommal, akkor odeballok, nekem az adocsalas nem opcio, mert becsuletes vagyok.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 22:36:13

Európai szegénységi küszöb kb. 800 euro/hó kereset, magyar ÁTLAGBÉR kb. 650 euró...komolyan, Lázár költségtérítés Jánoson és a korrupt magyar vállalkozókon/állami vezetőkön/ egyéb szarháziakon és a segélyből élő cigányokon kívül ki nem akarja elhagyni azt a fost,amit Magyarországnak hívnak????

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 22:36:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirat: hamisító adócsaló !: Nem a kormány. Hanem az a mentalitás, ami Magyarországon jellemző. Az már más tészta, hogy itt meg is becsülnek.

@Lencsés István: Én is arról beszélek, helyesebben mondva arról is. Szét lehet nézni, hány helyen megy a borítékba ennyi , számlára ennyi. (ezt is mutyihoz sorolom)

Köszönöm , én nem kérek belőle.

Ahogy párom mondja , nincs kolbászból a kerítés itt, nade lópikulából sem.

csevely 2012.05.31. 22:38:54

@Sir Galahad:
A szöveg az jó lenne , csak ragozni kellene tudni .
Nem szegény ország , hanem szegénnyé tett ország .
És amíg azok felelősei nem fognak XXX, addig itt nem lesz semmi .
Mert nem lehet , hiszen bárki bármit csinálhat .
Nagyon rövid az emberek memóriája .
És igen , ha fiatal lennék húznék ebból ma szarrávert , háború nélkül szétrombolt országból.

komplikato 2012.05.31. 22:39:19

@diesel12: "A nővérek nem keresnek milliós tételt, ..."
Valóban a netto 650.000 havi fizetés (pótlékok nélkül) még alulról sem súrolja ... még ha évente 13x kapja is.

diesel12 2012.05.31. 22:40:39

A mutyirendszer mindenhol megvan. A palyazatok mindenhol úgy dőlnek el, azonban ahol az embereknek nincsenek mindennapi gondjaik ott ez nem téma annyira.
Azonban a fő gond a megélhetés, a biztonság és a tervezhetőség. Ha biztos lenne a munkahely, az egzisztencia(kinek-kinek a maga szintjén), akkor csak a kalandvágyók és ismeretszerzők mennének el. Akkor nem kényszerítő okok lennének az indítékok.

diesel12 2012.05.31. 22:42:16

@komplikato: a havi 650 az havi 650 és nem millió. Ha azt írja, hogy évente az más. De nem azt írta. Azért javítottam ki, mert sokan hiszik azt, hogy egy hónapra kapnak majd ennyi pénzt. Azért az mégsem ugyanaz.

komplikato 2012.05.31. 22:45:09

@diesel12: Jogos, de nem is verik ki szemüket 80 ronyggyal, mint idehaza. Ráadásul most, hogy kiderült átb*szták az orvosokat és rezidenseket, már nem csak a az ápolók fognak menni, hanem minden EÜ dolgozó. És rogyásig van ilyen hirdetésekkel az internet, ahol ápolót, szakápolót, diplomás ápolót, orvost keresnek Németországba, Svájcba, Finnországba, Ausztriába, Angliába, akárhová.

Pan Modry 2012.05.31. 22:47:29

@diesel12:

Ez nem igaz, mindenhol elofordul a mutyi, de olyan nagyon keves helyen van hogy szinte az osszes tendert ugy ahogy van a mutyi hataroz meg.
Raadasul magyarorszagon nagy halak soha nem buknak meg, ami jol mutatja hogy mennyire velejeig korrupt az egesz szar. Okos ember viszont probal olyan helyen elni es ott adot fizetni ahol a korrupcio alacsonyabb.

En adott esetben elfogadtam volna azt az eletszinvonalat amit MO on elertem, de csak ugy ha az adomat rendesen befektetik, az allami ugyintezesben ugyfelkent erezhetem magam stb... Ha ezt nem kapom meg, akkor odeballok, mint egy elegedetlen ugyfel.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 22:47:39

@MacChicken: Azért pult mögött nehezen jön össze a 7-8k. , errefele (UK) a mid-level mérnököknek van ennyi.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 22:50:39

Egyszer kiszámoltuk, itt évi 105 ezer fontnál lenne annyi elvonás, mint ami otthon van egy havi nettó 200 ezres béren.

105 ezres állás meg igencsak a felső 2 %-ban van itt.

diesel12 2012.05.31. 22:51:56

@Pan Modry: nem vagyok napi szinten képben, tíz éve nem élek otthon, csak néha-néha egy két hónapra voltam, de az elmúlt 3 évben már annyit sem.
Én személy szerint hazamennék ha ezt a színvonalat tudnám tartani amit itt Ausztriában. Sajnos hiányzik annyira a családom, barátaim, rokonaim. Persze nem tudom, hogy tudnék-e sokáig maradni. Azonban terveztem egy ház építését a határ menti telkemre, és egyenlőre várok, mert nem látom túl sok értelmét.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 22:52:20

@Pan Modry: miért? mert egy évben 1x rosszul érezted magad a hivatal vmelyikében? Ez elég gyenge indok....

komplikato 2012.05.31. 22:52:36

/OFF: Bányász téma. Nagybátyám uránbányász volt. Korán elment nyugdíjban, nagyon nem tudta kiélvezni mert pár éven belül elvitte a tüdőrák. A temetésére el tudott még jönni kb. 4 kollégája, a többi vele korú már EGY sem élt. Nem fogjátok kitalálni tüdőrák.
Na most erre valaki azt mondhatja, hogy de hát az urán ... annak javaslom nézzen utána mennyi rádióaktív szén akad egy bányában, hány szénbányász hal meg tőle, és miért 3x akkora a sugárterhelése a környezetre egy szenes erőműnek, mint egy atomreaktornak ... /OFF

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 22:53:24

@tildy:): ja a 105 itt bruttó évi , az otthoni 200nak nem tudom mennyi lehet most a bruttója (talán 320 körül?) És otthona 200 nettó még nem is olyan magas.

komplikato 2012.05.31. 22:54:56

/OFF: Bányász téma. Nagybátyám uránbányász volt. Korán elment nyugdíjban, nagyon nem tudta kiélvezni mert pár éven belül elvitte a tüdőrák. A temetésére el tudott még jönni kb. 4 kollégája, a többi vele korú már EGY sem élt. Nem fogjátok kitalálni tüdőrák.
Na most erre valaki azt mondhatja, hogy de hát az urán ... annak javaslom nézzen utána mennyi rádióaktív szén akad egy bányában, hány szénbányász hal meg tőle, és miért 3x akkora a sugárterhelése a környezetre egy szenes erőműnek, mint egy atomreaktornak ... /OFF

pandacsökiboborján 2012.05.31. 22:55:33

@tildy:): nemrég néztem,a netto 200k kb. a az európai szegénységköszöb....furaországban meg az már jó pénznek számít...

diesel12 2012.05.31. 22:57:22

@tildy:): az évi 105ezer font az kb 33 millió ft.
A havi nettó 200ezer az évi nettó 2.400.000. Azért a kettő között van 30 millió ft azaz kb 7500 font. Ez szerintem túl nagy különbség, biztos sok az otthoni elvonás de mondjuk 90000 font nincs a különbség szerintem.

diesel12 2012.05.31. 22:58:41

@komplikato: ez így van, én csak az összeget szerettem volna korrigáltatni. :-) Az okok mind-mind igazak.

komplikato 2012.05.31. 22:59:56

@pandacsökiboborján: Bár csak én is mehetnék. Sajnos kereskedő vagyok ... voltam. A kereskedelemnek a Matolcsy féle felpörgetésnek hála fűrészeltek, annyi, kampec. A boltok 2/3-a zárt be elmúlt 3-4 évben, érdemes megnézni a novemberben nyitott Köki Terminált mi maradt belőle februárra. Van még egy fémforgácsoló végzettségem, amiben 0 perc gyakorlatom van, mert a tökös MDF kormány anno a fémipart nyírta ki elsőnek ... most meg lepkehálóval fognák az esztergályost meg CNC-s emberkéket, ha azok is nem lépnének le inkább Ausztriába. Most filózom rajta, hogy megyek valami humanitárius melóra Ázsiába ...

Lencsés István 2012.05.31. 23:00:13

@tildy:): Nem azért , de ezt máshol is így csinálják , és lehet ha sok olyan ember aki mondjuk sír , ugyanezt csinálná .

diesel12 2012.05.31. 23:01:58

Mondjuk itt az osztrákoknál 1600 ból lesz 1200 nettó. Otthon aki keres bruttó 490-et az mennyit kaphat meg. Mert az 1200 az ugye 360ezer, tehát 120 a levonás. Mondjuk a munkáltatók terheit nem ismerem külföldön és otthon sem.

diesel12 2012.05.31. 23:03:41

@diesel12: a 30 millió az nyilván nem 7500, hanem 90ezer font. beúsztam, bocs.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 23:05:17

@Lencsés István: Nem éppen. Itt a szakmámban bejelentve dolgozom, otthon próbáltak nem egyszer olyan helyre hívni, ahol borítékozás ment volna.

@diesel12: az elvonás mértékét írtam. De nem összegben, százalékban. Erre értettem az akkora elvonást. Tehát itt már elég jól kell keresned, hogy százalékban annyit vegyenek el, mint egy otthoni bruttó 320/ netto ketszazezres fizun.

Nekem a fizumon itt az osszes elvonas kb 24%. tb-vel, nyugdijjal, adoval egyutt.

diesel12 2012.05.31. 23:07:45

@tildy:): mint nekem Ausztriában, ehhez képest otthon...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.31. 23:08:10

@MacChicken:

"nagyságrendekkel lehet többet keresni"

Az minimum százszorosat jelent, mert legalább két decimális nagyságrend.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:09:01

@komplikato: én cnc gépekkel dolgozom. hollandiában. Smúgy furaországban is lepkehálóval fognák a szakmunkásokat,csak akinek esze van,már rég külföldön dolgozik. Budapesten ,napi 12-14 órás munkával lehet 180-240k-t keresniu,ami a rabszolgatartó,adócsaló magyar vállalkozók szerint kiemelkedő....basszák meg a kurva anyjukat!!!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.31. 23:09:13

@diesel12:
Angliába van cégünk, én alkalmazottként veszem ki a pénzt belőle.
250e Ft nettóig nincs semmiféle járulék, csak a minimális TB+nyugdij.
Ha eljutok odáig, hogy 900e Ft nettót adjak magamnak, akkor a cégnek ez 256e Ft járulékba kerül, plusz némileg magasabb (a 250e-hez képest) TB+nyugdij.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 23:09:45

@diesel12: UK 105bol 66ot visz haza, ez 62%, HU bruttó 320bol 200-t ez 64%.

Nge Swazili Mbeko 2012.05.31. 23:10:11

@Lencsés István: Már gyomorrontásom van tőled, te trágyafejű, gumicsizmás, leffegő kokárdás paraszt.
Megvan már a lelépési pénzed, mire robban az ország, vagy még sokat kell kommentelned?
Te nem ebben a világban élsz.

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:17:23

@tildy:): Szerintem ez nagyban függ attól, hogy milyen szakmáról van szó. Én amit említettél (7-8k) otthon is megkaptam, viszont olyan területen dolgozok, amit jó ha pár százan ismerünk (vagy még annyian sem) Európában. Vannak olyan mérnöki területek, ahol dömping van szakemberekből, és vannak, ahol a cég sem tud többet kitermelni, mert olyan az ágazat.
Egyébként én a hangulat és a munkahelyi légkör miatt jöttem ki megint sokadszorra is. Nem tudok beilleszkedni otthon. Próbáltam, de nem megy. A családom most jön ki utánam, asszonynak nézegettem állást. Ő diplomás ápoló. 40e EURt megkapja kapásból.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:21:41

Aki szuggerálni akarja magát,nézzen HírTV-t, kedves propaganda műsorok, és érdekesen szerkesztett hírműsorok vannak,online is...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.31. 23:21:48

@tildy:):

"UK 105bol 66ot visz haza, ez 62%, HU bruttó 320bol 200-t ez 64%."

Azt tedd hozzá, hogy az angoloknál a normál szintű fizetésnél (kb havi 1.5 millió Ft-ig) sokkal-sokkal kevesebb az elvonás a magyar átlagbérhez képest.
Van egy határ, ahol ugrásszerűen megnő az angoloknál is az elvonás, de az a magyar szint tizszerese, ahogy te is irtad.

Itt egy jó összehasonlitó táblázat:
ssl.sweetsmiles.co.uk/angolcegalapitas/munkaber_2012.jpg

(az angol TB és nyugdij nincs benne, mert ez sokmindentől függ, de a különbség igy is brutális)

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:22:13

@neoteny: Matematikailag igen. De; "Hétköznapi használatban a „nagyságrendekkel több/kevesebb” egyszerűen a „sokkal több/kevesebb” erősebb formája". Tehát lehet kétszerese, háromszorosa is. Szerintem ebbe ne menjünk bele ilyen későn, holnap én nem egy nagyságrenddel, de sokkal többet leszek talpon, mint általában szokás. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 23:23:41

@MacChicken: Én nem kaptam meg, nagyon nem. A legmagasabb bruttóm 350 volt. Tényleg függ attól , ki miben dolgozik, szeretem a szakmám, szeretem amit csinálok, mégse jutottam volna 700 nettó közelébe ( nem vagyok vezetői beállítottságú).

Nekem a munkahelyi légkörrel nem volt gond.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.05.31. 23:25:48

@Kőmíves Kelemen: Ez így van. Van ahol nagyon megugrik, de ahhoz mint írtam már elég magasan kell lenni.

Otthoninál meg nem érzem olyan hú de magasnak a kétszáz nettót.

GL-581 g 2012.05.31. 23:30:10

Nálam ez a mondat csapta le a biztosítékot: "Ahelyett, hogy itthon unokákat szülnének nekünk, hogy egy nagy boldog családként éljünk, inkább külföldre mennek"

Kedves Viktor, a kurva anyádat. Így, magyarosan. Te manipulatív droidszelidítő, tee...

Igen, mert ezek a mocskos, opportunista, pénzéhes, kiüresedett értékrendű fiatalok kitántorognak, ahelyett, hogy jól teleszülnék ezt a búzakalászos-pántlikás szép Magyarországot!

Talán nem kellett volna gallyra vágni mindent, nekik, meg a szoci haverjaiknak.

Egyébként: kár elhagyni ennyi embernek ezt az országot. Csak 386 patkányt kéne áthajítani a határon, és mindenki maradhatna itthon.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:30:34

@tildy:): hát ez egy másik oka annak,hogy tömegek fogják otthagyni az országot:a bérolló...hogy lehetséges az,hogy mondjuk a melós keres 100egységet,az igazgató meg 700 egységet...ilyen sehol Európában nincs,és durván igazságtalan. Lehet okoskodni és indokokat keresni,de a lényeg végső soron is a közösség érdeke, a közösség reprodukciója,ez Magyarországon nem fog menni,ezért az egy halálra ítélt ország...

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:31:57

@tildy:): Én sem voltam vezető beosztásban. A legutolsó otthoni fizetésem 750 volt bruttó, plusz 30 cafeteria. Voltam már vezető és nem is otthon, de nem jött be. Nem is szeretnék az lenni többet. Elvagyok anélkül, hogy mások hülyeségét takargassam. :) Na jó éjt, és sok sikert!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.31. 23:33:16

@MacChicken:

"Hétköznapi használatban a „nagyságrendekkel több/kevesebb” egyszerűen a „sokkal több/kevesebb” erősebb formája".

A szavaknak/kifejezéseknek jelentésük van; ha az nem egyértelmű akkor elveszítik a legfontosabb képességüket: hogy kommunikálni lehessen velük.

Az idézett "definíció" csak csuklólengetés.

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:35:21

@GL-581 g: meg a magyar vállalkozók nagy részét(akik nem jelentik be az alkalmazottaikat,mer az drága,kell a pénz bmwre),meg a külföldi cégek faszszopó magyar menedzsereit,akik semmihez nem értenek és középszinttel bezárólag minden állami-önkormányzati vezetőt és a kb. 1 millió cigányt. Asszem ennyi

MacChicken (törölt) 2012.05.31. 23:40:11

@neoteny: Orbán Viktohoz, Grétsy Lászlóhoz vagy egy szimpla trollhoz van szerencsém? De tudod mit, a kedvedért legyen sokkal és nem nagyságrendekkel több. Én itt részemről ezt lezártam, mert nem megyek le a szintedre.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.31. 23:43:07

@MacChicken:

"De tudod mit, a kedvedért legyen sokkal és nem nagyságrendekkel több."

Így helyes.

Dr. No 2012.05.31. 23:44:24

Nem cserélnék a kölykeivel. Úgy uralhatja otthon a házat, mint egy ókori paterfamilias. A legkisebb lányának nyilván az lesz majd a kötelessége, hogy haláláig szolgálja, ha nem akarja, hogy a TEK praetoriánusai végezzék ki az udvaron.

GL-581 g 2012.05.31. 23:46:59

@pandacsökiboborján: Attól tartok, igazad van. Fájdalmas... :(((

Akkor... lehet... hogy... ööö... tényleg el kell innen menni? :(

pandacsökiboborján 2012.05.31. 23:50:35

@GL-581 g: én már megtettem...nem volt nehéz. és a fapados cégeknek hála kb. annyiért utazok haza,mint modjuk szutykos MÁV-val Győrből Miskolcra...és nincs "felsővezeték-szakadás" aszem így hívják,amikor Lakatosék valamit ellopnak a vágányokról

komplikato 2012.05.31. 23:52:50

@pandacsökiboborján: "a melós keres 100egységet,az igazgató meg 700 egységet..."

Nálunk ez úgy volt utolsó melóhelyen, hogy melós keres 100 egységet az igazgató meg 12000 egységet. És ez úgy jött össze, hogy középvezetőség alsó részéig "magyar" fizetéseket adtak, onnantól fölfelé meg már nem.

Az ilyenek miatt kapok röhögőgörcsöt amikor olyan szavakkal jönnek politikusok, hogy méltánytalan vagy pofátlan vagy erkölcstelen, stb. jelzővel illetik valaki fizetését. Pont ők beszélnek? Innentől mennyire hiteles?

komplikato 2012.06.01. 00:01:22

@Dr. No: Hááát, ahogy elnézek pár gyanús dolgot az arcán, akár idült alkoholizmusból, akár valami egyéb tudatmódosítóból ered, egyik sem a hosszú élet záloga. Meg azért meg tudom érteni, mert nem hiszem szűrő nélkül képes a valósággal konfrontálódni, ennyire agybeteg lenne, hogy magától sikerül, akkor meg már valamelyik párttársa örömest játszott volna Brutust.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 00:01:53

@komplikato: engem nem érdekelnek a politikusok,mert egyrészt nem azok,hanem intézményesített,közmegegyezésen alapuló korrupciós tröszt, másrészt ez nem igazán az ő felelősségük,hanem azért lehetséges,mert Magyarországon nincsenek szakszervezetek(nem is lhetnek,mert két magyar ember sem képes összefogni,nemhogy több száz)....ezért gondolom,hogy az elvándorlás erősödni fog,mert semmilyen más lehetősége nem maradt az átlagembereknek,hogy kidugják a fejüket a szarból...
jó éjszakát,én megnézem a szemhéjamat belülről

komplikato 2012.06.01. 00:13:41

@pandacsökiboborján: Szakszervezetek, már azok paródiája, eddig sem szerepeltek fényesen, nagyjából a "pár napig hőbörgünk amíg a főnökök megkapják a csúszópénzt" szintjén működtek. De a csodás új Fidesz szabályozások meg pár ember látványos kicsinálása után most már látszat tevékenység SEM folyik.
Azért nem géz, hogy lassan negyedévente jön ki új Munka Törvény Könyve?

reálisan 2012.06.01. 00:18:19

Kik akarnak kimenni? A liberálisok meg a romák. Egyik se szeret dolgozni, de annál inkább jól élni.

Csakhogy barátocskáim a jó élet az nem egyenlő a magas keresettel. Kurvára szar külföldön élni, még ha tudod a nyelvet akkor is. Én dolgoztam sokat külföldön, alig vártam, hogy itthon legyek újra. De csak menjetek minél többen, de attól tartok ez is csak szarkeverés, eszetek ágában sincs menni.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.06.01. 00:23:10

Szinte látom az öreg Orbánt, ahogy vén tataként magához szólítja gyermekeit és az öt közül négyet megbíz, hogy keressék meg a magyarokat. Egyik megy északnak, a másik délnek, a harmadik keletnek, a negyedik nyugatnak. Az ötödik itthon marad, mert ő az ügyeletes zsebdiktátor.

reálisan 2012.06.01. 00:23:28

Ja és még valami. Ha valaki nyitott szemmel van külföldön hamar rájön, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Ott is van minden rossz, ami itt, ott is az keresi a legkevesebbet, aki dolgozik!

gerdo 2012.06.01. 00:27:33

Egy friss kozvelemenykutatasra utalnek: a legnagyobb szazalakban jobbikosok akarnak kivandorolni. Habar annak alapvetoen orulni kell, ha az orszag megszabadul a szelsoseges elemektol, azert ez igy megiscsak rossz.

"Én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahová vissza fognak jönni. Magyarországnak kell 5-10 év, és olyan ország lesz, ahova visszajöhetnek, sőt, jobb ország lesz, mint ahova elmentek" (Orbán Viktor)

Ha a viktort gyotri a lelkiismeret, hogy egyre tobben elvagynak az orszagbol, a megoldas egyszeru: el kell huzni a budos picsaba vikotorom! Ha meg nem jottel volna ra, te magad vagy az oka ennek a kivandorlasi hullamnak! Minel hamarabb mondasz le annal tobben maradunk! Menjel kinaba, vagy az arabokhoz, tudjuk mennyire kozel allnak ezek a nepek a szivedhez, bzitos jol erzed majd ott magad.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.01. 00:36:32

@reálisan: egyedi eset. Én most is itt vagyok (külföld), és nem vágyom vissza.

Amúgy 4 évbe telt "elindulni", addig megkaptam én is, hogy nagy a szám, és még otthon vagyok...

komplikato 2012.06.01. 00:53:08

@reálisan: Minden rossz azért nem, fentebb példákkal (és nem első ízben) sokan leírták, hogy nem is a piszkos anyagiak miatt mennek, hanem a jogbiztonság okán vagy mert kint a munkáltatók nagyságrendekkel ritkábban verik úgy a dolgozóikat mint itt, illetve ha még is, akkor ott működik a hatóság, nem úgy mint errefelé.
És igen, nincs kolbászból a kerítés, de ahogy fentebb írta valaki nem jár az ingyen lófasz sem.
Aki élhetetlen, semmirekellő az ott sem fog érvényesülni ...
De olyan szinten nem győztél meg, hogy arra nincs szó.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 00:57:07

Orbán elvtárs!

Történelmi ismereteim szerint Rákosi elvtárs is ugyanezzel hülyítette szorgos népünk kispajtásait, hogy 5-10 év és lekörözzük a haldokló nyugatot, aztán a fejlett kommunizmusban mindenkinek jobb lesz.
Ja és persze még olyat is mondott Orbán elvtárs bölcs elődje, hogy ne együk meg az aranytojást tojó tyúkot, igaz eközben ő és az elvtársai telt pofára zabálták a csirkecombot, akárcsak a mai Fideszes jómunkásember elvtársak.

AZTÁN JÖTT 1956!

Bicepsz Elek77 2012.06.01. 01:21:26

@reálisan: Vannak emberek, akik megalljak a helyuket, es vannak, akik ellodorognek Magyarorszagon.Ezt ki-ki ot donti el,hogy egy klasszikust idezzek:
www.youtube.com/watch?v=rb-T1ZO3kJE&feature=related
"Idejon es o akar lenni a spanyol miniszter?!!!"
Persze sok gond is lehet. Valaki nem bir megszokni.

Bicepsz Elek77 2012.06.01. 01:23:05

@Putyilov gyári melós: Majd behivjak a NATO csapatokat es a Szijjarto lesz az uj vezir.

asd123321dsa 2012.06.01. 01:33:44

Egyszerűen csak kinyílt a szeme a kora 20-as generációnak. Minket még azzal etettek, hogy a szüleinknek azért szar mert kommunizmus de mi csak tanuljunk, nekünk milyen jó lesz... Aztán a 30asok se jutottak sehova, pedig ők is tanultak nem keveset, csak nekünk már volt annyi eszünk, hogy megtanuljunk angolul magunktól (hát nem az iskolába persze...). Nem mindegy, hogy azért élsz, hogy dolgozzál, vagy azért dolgozol, hogy éljél is valamicskét. És még arról ugatnak, hogy vállaljunk gyereket, hát ha egy átlag munkahelyen annyit fizetnek hogy magamat is alig bírom fenntartani, a gyereket mivel etessem fénnyel talán? Részemről viszlát!

ui: talán ha a minimálbér hirtelen meg két és félszereződne még lehet elgondolkoznék.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 01:44:35

@asd123321dsa:

"talán ha a minimálbér hirtelen meg két és félszereződne"

... akkor az árszínvonal is megnőne két és félszeresére, magyarán a vásárlóérték ugyanaz maradna. Amilyen mértékben nem, hatalmas elbocsátásokhoz vezetne: mindaz aki nem termeli meg a két és félszeres minimálbér értékét (plusz profit), azt kirúgnák hiszen egy kapitalisra nem dolgoztathat veszteséggel... vagy tönkremegy, és akkor meg azért nincs állása a két és félszeres minimálbéresnek.

yatumux 2012.06.01. 02:33:55

Valóban ezek a fiatalok nem tehetnek semmiről.

Annál inkább a szüleik akik egy olyan kormányt hagytak regnálni 8 évig ami végzetesen eladósította az országot.

A bevételeink nagy részét törlesztésre fordítjuk.

Nem beszélve a kedves szülőkről akik svájci frank hitelek garmadáját vették fel, hogy szintén az ország húzza ki őket a csávából.

A politikusaink különbek mint az átlag magyar polgár.

Egy kis önkritika kellene ahelyett, hogy másokat okoljunk és másoktól várjuk a saját hibáink, problémáink megoldását.

Öngondoskodás... ?

A kedves bloggoló figyelmébe is ajánlom, hogy talán a családjával és a munkájával törődhetne.

Nem hiszem, hogy az ország sorsa érdekli. Inkább személyes, kicsinyes, pártos motiváció.

Ugyanis az ország melegek, jobbikosok, zsidók, cigányok, fideszese, lmpések, internacionalisták, krisnások, stb áll.

Most a Fidesz kormányoz.

Kérem, szóljon, ha tud jobbat...

yatumux 2012.06.01. 02:39:08

És még egy fontos dolog.

Legyünk őszinték.

Mikor le akarunk lépni az országból nem azt akarjuk inkább mondani, hogy jaj de jó 4x annyit kereshetek svédországban és még az emberek is kedvesek és az állam is normálisabb.

Gyerekek ez 1000 éve így van... Most esett le ? Mikor trabant és skoda és zsíroskenyér volt fröccsel akkor jobb volt ? Félelmetes egy nép írogat ide...

Negatív, puffogó, agresszív, és hűtlen.

nu pagagyí 2012.06.01. 06:38:23

@yatumux:
- Majd, ha olyan országunk lesz, ahol a hatalom az embereket szolgálja és nem rekeszti ki őket arrogánsan az őket érintő döntésekből,
- ha a közpénzek és közvagyon felhasználásával hajlandó lesz elszámolni a közösségnek és nem titkosít le minden azt érintő döntést,
- ha majd olyan országunk lesz, ahol a hatalom nem sajátít ki minden lehetőséget a kondér közelében tolongók részére,
- nem szűkíti az egyéni esélyeket az oktatás és a kultúra és a tudomány lehülyítésével,
- ahol fontos az államnak minden egyes ember véleménye és a közmédiumok tükrözik is ezt,
- ahol a hatalom őszintén beszámol a terveiről, a helyzetről és ha baj van, akár az ellenzékkel is hajlandó összefogni egyes kérdésekben,
- ahol nem 20 évre akar a négy évre megválasztott párt berendezkedni a hatalomban,
- ahol szabadon lehet vállalkozni, az állam nem szűkíti a piacot, hanem hagyja érvényesülni,
- ahol eséllyel indulhat minden komolyabb cég a közbeszerzési pályázatokon,
- ahol senkit nem hagynak éhendögleni, a befizetett járulékokért garantálják a szolgáltatásokat,
- ahol nem a gazdagokat segélyezik,
- ahol jogbiztonság van és a törvények a hatalmon levőkre is vonatkoznak ...

akkor talán nem fognak elmenni a fiatalok az országból.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 06:42:43

@neoteny: akkor azért egyszer elmagyarázhatná valaki,hogy van az,hogy egy magyar vállalat kb. bruttó 10 euroért foglalkoztatott, itt Hollandiában kb. brutto 28 euroért,miközben mindkét cég ugyanarra a piacra termel,onnan szerzi be az alapanyagait és szerintem a volt magyar melóhelyem termelékenyebb cég volt. És a fizetésem meg 3.5x magasabb...Ja igen,kell az extraprofit a magyar management prémiumára,meg a tulajdonosok osztalékára.

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2012.06.01. 06:48:10

@yatumux:

"A politikusaink különbek mint az átlag magyar polgár.

Egy kis önkritika kellene ahelyett, hogy másokat okoljunk és másoktól várjuk a saját hibáink, problémáink megoldását.

Öngondoskodás... ?"

Manyup lenyúlás megvan?
Biztosítások megadóztatása megvan?
A naponta változó adózás ide-oda, megvan?

"A kedves bloggoló figyelmébe is ajánlom, hogy talán a családjával és a munkájával törődhetne."

Miről beszél?
Na húzzál a hülyeségeiddel...

Pan Modry 2012.06.01. 06:54:26

@komplikato:

Nalunk is igy volt, en kb. tizszer annyi penzt kaptam mint a melos, de ennek az volt az oka hogy egy melos eseteben kb. a szomszed ceg volt a munkaeropiaci versenytars, a vezetok/specialis szakemberek eseten meg az europai piac, a nagyfonokok tudtak hogy ha nekunk nem fizetik ki az angol/nemet ber min. 60-70%-at akkor dobbanthatujk bmiokor

pandacsökiboborján 2012.06.01. 06:56:15

@kcsortuleninrogyilszja: mondjuk aki Békés megyében dolgozik állatgondozóként a mezőgazdaságban és keres 80k-t(meg mondjuk lehet be sincs rendesen jelentve) az mi a faszból tegyen félre? Hogy alapítson családot?
CSak mellékesen a török,lengyel átlagkereset és minimálbér is meghaladja a magyart...lehet erőlködni még egy kicsit,cigányintegrációra,kibaszott focistadionokra elbaszni a pénzt,csak közben gyorsuló ütemben ürül ki az ország.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 06:58:16

@pandacsökiboborján:

"és szerintem a volt magyar melóhelyem termelékenyebb cég volt"

Amiben a hangsúly a "szerinted"-en van.

Ugyanolyan áron adja el a két cég ugyanazt a terméket?

Biztos hogy az alapanyagokat ugyanazon az áron szerzi be a két cég (szállítást stb. beleszámolva)?

Ugyanazok az adó- és járulékterhek a két országban? Nyilvánvalóan nem: ha 2,8-szoros bruttó foglalkoztatási költség mellett 3,5-szeres a fizetésed, akkor Mo-n a foglalkoztatási költség magasabb adóterheket és járulékokat von maga után.

Mindenesetre te a helyes dolgot tetted: elvitted a te eladandó termékedet (munkaerődet) oda, ahol többet fizetnek érte.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:01:54

@Pan Modry: például emiatt a szemléletmód miatt vannak demográfiai problémák és elvándorlás. Egy értelmes hosszútávra tervező cég/kormány ha nem fizeti meg az embereket ezzel lesz kénytelen szembesülni...a társadalom nem képes reprodukálni magát és elsorvad...de majd a jól megfizetett vezetők hívnak majd indiai vendégmunkásokat...szép országok lesznek itt Európában:(((

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:10:35

@neoteny: hát a hollandok valszeg olcsóbban szerzik be,mert minden szar Rotterdamba esetleg Hamburgba érkezik...és termelékenyebb volt,hiszen automata módba állított gépekkel dolgoztam,itt meg egyedi gyártás van...a gépek rezsiköltsége ugyanannyi a munkabér meg szerintem otthon is könnyen emelhető lenne,ha nem is mindne n cégnél,de ki hiszi el,hogy pl. a magyar húsüzemnek mindig szarul megy a németnek meg nem...csak itt vannak szakszervezetek,szolidaritás Magyarországon meg nincsenek...
nem tudom mennyire gondolják komolyan a magyar cégvezetők,de szerintem már most sem találnak értelmes,képzett munkaerőt,remélem be is csődölnek előbb -utóbb,mert megérdemlik...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.01. 07:13:31

@collateral collector: Előtte is menekültek, nem kell ferdíteni.
Az elmúlt 10 évben csak lefele van itt.

nu pagagyí 2012.06.01. 07:17:11

@pandacsökiboborján: Lehet az is a különbség, hogy a magyar cég az eszközeit csak magas kamatra felvett hitel segítségével tudta beszerezni, míg a nyugati az ottani feltételekkel tud hitelt felvenni, aminek törlesztése nem vágja agyon.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 07:19:22

@pandacsökiboborján:

"automata módba állított gépekkel dolgoztam,itt meg egyedi gyártás van"

Akkor valószínűleg a termékek ára is különbözik, másként a holland gyártó igen ostoba.

"már most sem találnak értelmes,képzett munkaerőt"

Ez volt talán az egyetlen olyan előnye az EU csatlakozásnak a magyarok számára, ami nehezen kérdőjelezhető meg: ti. a megnövekedett munkaerőpiaci mobilitás.

És igen, ez ahhoz fog vezetni hogy az értelmes, képzett munkaerő eláramlik Mo-ról; és ennek következtében a magyar(országi) munkáltatók nem lesznek képesek akkora haszonra szert tenni. Viszont ha nincs meg az eláramlás lehetősége és gyakorlata, akkor nem is válna jobbá a mo-i munkavállaló alkupozíciója.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 07:21:28

@ColT:

Illetve azóta lendült fel az elvándorlás amióta szabad a munkavállalás a magyarok részére is az EU-ban. Mióta is van az, 2008? már nem emlékszem...

apanna 2012.06.01. 07:33:15

@komplikato: "A kereskedelemnek a Matolcsy féle felpörgetésnek hála fűrészeltek, annyi, kampec. A boltok 2/3-a zárt be elmúlt 3-4 évben, érdemes megnézni a novemberben nyitott Köki Terminált mi maradt belőle februárra."
MAtolcsy még sehol nem volt 2 éve.
Nem voltam a kökin, de a véleményem, hogy csupán a kereskedelemből nem lehet megélni, hisz nincs termelő ágazata az országnak.Itt a többség abból él, hogy megveszi, majd drágábban továbbadja az árút.

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:35:33

@nu pagagyí: mondjuk az egy aranybánya sztem ráadásul külföldről hozták a gépeket,amik már ott is dolgoztak...érdekes azért,hogy külföldi tulajdonú cégek mennyit tudnak így trükközni,meg talán még adót is alig fizetnek...a termékek ára? minden annyit ér,amennyiért el lehet adni. Ha egy olcsó,egyszerű tshirtre ráraksz egy krokodilt,mindjárt 3x annyit ér...amúgy itt a cégnél Magyarországot,meg Lengyelországot csak low cost countrynak hívják:)))

pandacsökiboborján 2012.06.01. 07:36:37

@apanna: ezért jártok Parndorfba vásárolni

Pan Modry 2012.06.01. 08:00:22

@pandacsökiboborján:

A vezetok kozott nem kisebb a fluktuacio, nekem egy jo szakmai kihivasert es/vagy jobb penzert nem problema nehany ezer kilometerrel odebb menni dolgozni.

nu pagagyí 2012.06.01. 08:06:14

@apanna: "Itt a többség abból él, hogy megveszi, majd drágábban továbbadja az árút." Annyit még hozzátennék, hogy az értékkülönbözetre eső adó nagy részét meg elcsalja.

Roy 2012.06.01. 08:15:07

@Darázs Csaba: Ne fesd a falra az ördögöt.
Kölönben lehet, hogy így fogják megakadályozni az országból való kivándorlást csak ehez előbb ki kell lépni az EU-ból.
Ak imeg kint marad az dissziddálásnak fog minősülni, többet haza nem jöhet, mert itthon a börtön várja.
Ja, hogy volt már ilyen.

sajtkedvelő 2012.06.01. 08:34:11

"Teljes bizonyossággal vigasztalhatja Orbán Viktort mélyen lesújtottságában: a szülők is sokat gondolnak rá."

Valamint sokan emlegetik az ő szüleit is. Főleg az egyiket.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.06.01. 09:06:31

Tessék mondani, itt lehet írni a Kívánságműsornak? Én azt szeretném kérni, hogy az Orbán Viktorral csináljanak egy reality showt. Úgy kezdődne, hogy ő a vállalkozó, aki kiszámolja, hogy mennyit kell dolgoznia és keresnie ahhoz, hogy havonta legyen mondjuk 100000 forintja teljesen tisztán és legálisan, és mennyit akkor, ha van mondjuk egy alkalmazottja is. Mikor ez megvan, akkor a műsor szervezői havonta elkezdik átírogatni az adószabályokat, de úgy, hogy mindig csak adott hónap 29-én szólnak róla. Az egész reality show lényege az, hogy mindezek láttán a család 20 éves gyereke
1. döntsön úgy, hogy vállalkozó lesz és
2. maradjon Magyarországon
különben Orbán Viktor nem kapja meg a csemegkosarat.

barata 2012.06.01. 09:24:15

@yatumux: Nincs igazad, mert kb. csak 500 éve van így. Azóta huzatos, kényelmetlen, nehezen élhető ez a vidék. Most is. Orbán idején is. Mitől lenne másként?

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.01. 09:32:13

Egy újabb picsogós poszt.

Értelmes gondolatok esetleg?

Lencsés István 2012.06.01. 09:33:03

@tildy:): Nem az a lényeg hogy a szozsót megkapd ? :O

@Nge Swazili Mbeko: Nem érdekel hogy mid van tőlem . Nem trágya a fejem , nem vagyok gumicsizmás , és nem vagyok paraszt , de nyugodtan sértegess csak léepereg ! :) ;) Ez is csak azt bizonyítja hogy fáj neked az igazság ! :) ;) Az ország nem fog robbanni , hanem javul a helyzet folyamatosan , és én soha nem lépek le innen , mert szeretem a hazámat , és mert MAGYAR vagyok . Pénzem van , jól keresek ( ez is szubjektív ugye mint áttuk , mert ugye olyan is sír akinek tényleg sok van .... ) , de ennek köze sincs ahhoz amire te gondolsz . Én hiszek valamiben , és a szerint élek , és jól érzem magam a bőrömben . Te pedig már abban hiszel amiben élsz , ez a legnagyobb különbség közöttünk .

pfpf 2012.06.01. 09:42:43

@dzsokko_garros: Átérzem és sajnos osztozom is a problémádon. De hozzáteszem, hogy az én esetemben, ez a sikertelenség az én hibám, mert nem születtem 2 év szakmai tapasztalattal. :D

Bicepsz Elek77 2012.06.01. 09:43:40

@Roy: 3-ik jobbagysag?
Szinte mindenki valsagban van: gorogok, mi, romank. A totok is adot emelnek stb.stb.

Lehet irigyelni a nyugati bereket, de ott meg draga a lakhatas, a szolgaltatasok(autoszereles, haztatarozas stb stb.).

@pandacsökiboborján: Magyarorszagnak addig jo, amig olcso a munkaero. Ez a piac. A munkaero egy kiadas a munkaltatonak-beszelo szerszamok. Oruljetek, hogy csak szakszervezet nincs. Ismerosom volt az LG delkoreai uzemeben, ot meg sallereket, kokit is kiosztottak egy munkasnak, ha ketbalkezes volt. Azert is zOrbanviktor a hibas, ha a Pap/namama BT lop csal hazudik es baszik adot es TB t fizetni?
Te se gondolod, hogy Kinaban annyit kap egy munkas, mint itthon? Hozza kepest te kiraly vagy.
Ha elmesz Vietnamba, ott feleseget berelsz (sz.p, b..ik, foz, cipeliba bevasarloszatyrot) 200 dollarert. Ott te lehetsz a kiraly. Szoval becsuljetek meg ezt az orszagot!!!
Auto helyett hasznaljatok vasutat vagy bicajt esetleg koltozetek kozelebb.

tcom 2012.06.01. 09:46:17

Az a vicces, hogy a lelkem mélyén azért drukkolok, hogy a gyerekeim próbáljanak szerencsét majd felnőtt korukban külföldön és mindezt azzal a tudat alatti vággyal, hogy ők segítsenek nekem majd öreg koromban, amikor egy műtét, egy kórházi kezelés 2 évi nyugdíj ára lesz, vagy egyszerűen csak megélni. A gyermekeim már óvodás korukban angol játszóházba járnak, az első osztálytól németes osztályban tanulnak.

Nem élek rosszul, nem keresek rosszul, de tudom, hogy 25-30 év múlva egy kalap szart fog érni bármilyen nyugdíj is, ha még lesz. Köszönve Orbán-Gyurcsány és ki tudja addig milyen ámokfutó politikusnak.

Véleményem szerint a helyzet leginkább a szocializmusnak nevezett nagy nemzeti lustasági, felelőtlenségi programnak köszönhető. Az emberek a szocializmusban nem küzdöttek, hiszen mindenkinek lehetett munkahelye. Az ellustult, releváns, korszerű tudás nélküli, nyelveket nem beszélő magyar tömegek mára teljesen versenyképtelenek a volt szocialista országokhoz képest is. Az igazi tragédia viszont a politika, amelyik kihasználva a "krumplileves" nosztalgiáját Kádár Jánost alakít. A fő politikusok továbbra is a vezérkultuszt erőltetik, továbbra is az állam dolga munkahelyeket csinálni, gondoskodnia a népről. Mindezt egy olyan országban, ahol a vezér kultusz mindig is erős volt.

Magyarország reménytelen helyzetben van. Habár nem láttam Orbán ábrázatát, de olvasva is úgy érzem ő sem gondolja komolyan. Az biztos, hogy politikus körökben nem érzékelik közvetlenül a problémát. Orbán családja nyilván nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy munkanélküliség. Felcsút fejlődik, a polgármester megszerezte a környék földjeit, a Gáspár fiú bekerült a Vidibe, Anikó asszony ki tudja használni a mezőgazdasági támogatásokat. De sokat hallani a politikus családtagok sikeres elhelyezkedéséről az állami szektorban, a baráti oligarchák nem éheznek.

apanna 2012.06.01. 09:52:58

@pandacsökiboborján: "ezért jártok Parndorfba vásárolni"

Találkoztunk volna? Kétlem.......

Amúgy próbálj a posztra koncentrálni. Ha meg nem megy ,csak a vagdalkozás, azt meg kéretik odahaza.

apanna 2012.06.01. 09:57:05

@Peterpapo: Ja, eltakarodik. Te meg az adódból kifizeted annak a 100 ezer diáknak a tandíját...

Ne felejtsd el, hogy az ország a befizetett adókból tartja el magát. Jobb esetben.
Van az országnak alma, barack, vagy dió fája, de pénzfa csak a farmeramában terem...

Peterpapo 2012.06.01. 10:18:55

@apanna: Elképzelhető, de most a saját gyerekemét kellene kifizetnem, mert ezek a nagyokosok minimálisra csökkentették az államilag támogatott helyeket, ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak. Persze tisztelet a kivételnek. Jobb esetben az adókból tartja el magát sz ország. Az emberek meg a fizetésükből. Jobb esetben. Ebből csipegetnek le a saját sleppjük életszínvonalának a megtartása érdekében. Úgy hogy nem kell nekem a propaganda duma. Hazug, tolvaj banda! Takarodjanak mind egytől egyig élükön a mocskos, kis bélféreg Viktorral!

Peterpapo 2012.06.01. 10:22:53

@apanna: És mielőtt megkérdeznéd, hogy miből gondolom ezt, akkor elárulom, hogy abból, amit tesznek és amit nem tesznek. Ha nincs pénze az országnak, akkor nem kellene 600-800 millióért új kivilágítás a Parlament épületére, nem kellenének a stadionok, nem kellene 94 millióért új autót venni, stb, stb, stb. Minden forintnak lenne jobb helye mint ezek.

Pan Modry 2012.06.01. 10:28:41

@Peterpapo:

Na ettol tudok hanyni hogy a szegeny tehetseges meg a gazdag tehetsegtelen.

Mitol lenne attol tehetsegtelen valaki mert gazdag????
Nem szeretem a mostani kormanyt de attol a proliszovegtol amit ide osszehoztal is hanyni tudnek.

Peterpapo 2012.06.01. 10:31:44

@apanna: Ja és a lényeg! Nyilván most sokkal olcsóbb az országnak, hogy a fiatalok nagy része külföldre megy tanulni, de én is kétlem, hogy a tudás birtokában mind vissza fog majd jönni, hogy ide fizessenek adót.

Peterpapo 2012.06.01. 10:32:33

@Pan Modry: Akkor okádás közben olvasd el újra, amit írtam. Vakegér.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 10:35:33

@sajtkedvelő:

A kedves idesanyját emlegeti az ország 90%a, hogy miért nem baszta be a putri kemencéjébe a születésekor, a kis görcs Viktorkát!
www.bulvar.abbcenter.com/weboldal/bulvar/cikkek/gyerekkori_n.jpg

Remélem egyszer a családja, gyerekei, közelről ismerő nyaloncok kitálalnak arról, hogy milyen is ez az emberi hulladék valójában, amikor nem Habonyi evtárs és az agit-propos nyaloncai adják a reklámspotot.

Putyilov gyári melós 2012.06.01. 10:44:14

@Bicepsz Elek77:

A Nato csapatok majd akkor jönnek, ha Orbá elvtárs és a magyargyűlölő janicsárjai legyártanak néhány méretes hullahegyet, mondjuk százezres kupacokban.

Szerintem nagyobb az esélye, hogy bevonul az Orbán által feltámasztott kis Antant és még kisebb darabokra cincálják az országot.

Kíváncsi vagyok, hogy a szarházi-magyargyűlölő Fidesznyikek itt maradnak-e akkor, avagy meglépnek és a CNNen nézik a Kajmán szigeteki off-shore banjaikból, koktélos poharakkal a kezükben?

Jut eszembe.
Orbán elvtárst nem zavarta, hogy a zEmberek emberének külföldön vannak a büdös kölkei, unokái!
Ideqrta ezt a hamisító, plagizáló kozmopolita, német díszfaszt a nyakunkba!

Peterpapo 2012.06.01. 10:45:57

@Pan Modry: Egyébként kíváncsi lennék, hogy mi a véleményed arról, hogy a hitelellenes kormány miért kényszeríti rá a fiatalok és családok nagy részére, hogy diákhitelt vegyenek fel. Vagy Neked azt mondták eligazításon, hogy a diákhitel az nem is hitel? Te meg elhitted? Egyébként a saját bőrömön tapasztalom a gondot, mert a lányom most érettségizik és sajnos kalkulálgatnunk kell, hogy hogyan fogjuk tudni kifizetni a tandíjat, ha nem sikerül az államilag garantáltba bekerülnie.

Pan Modry 2012.06.01. 10:46:16

@Peterpapo:

" ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak. "

pont ezt irtad, ez egy oriasi demagog proliszoveg...
mert ugyebar te szerinted a szegeny gyerek tanulni megy az egyetemre meg a gazdag bulizi...

Hat elarulok valamit, SEMMILLYEN korrelacio nincs a szorgalom kozott atekintetben hogy vki szegeny vagy gazdag az egyetemen...

sot.. gimnaziumban a gazdagabb csaladok gyerekei tipikusan szorgalmasabbak voltak

Peterpapo 2012.06.01. 10:48:43

@Pan Modry:

"ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak. Persze tisztelet a kivételnek. "

Én pontosan ezt írtam. Mondtam, hogy vakegér vagy. :)

Pan Modry 2012.06.01. 11:25:43

@Peterpapo:

En nem hiszek az ingyenes dolgokban, kozte az "ingyenes" felsooktatasban sem.

Amiert nem direkt fizetsz - hanem csak attetelesen - az adodon keresztul, ott nem kerheted szamon a minoseget.

Pan Modry 2012.06.01. 11:27:10

@Peterpapo:

na jo, a tisztelet a kivetelnek tenyleg odairtad, de en altalanossagban mondom hogy a gazdagok nem tehetsegtelenebbek, kivaltkepp nem lustabbak.

Peterpapo 2012.06.01. 11:28:45

@Pan Modry: Értem. Tehát ha fizetek a suliért, akkor bemehetek és reklamálhatok, hogy a tanár miért úgy tanít ahogy és miért úgy osztályoz ahogy. Világos.

Peterpapo 2012.06.01. 11:35:40

@Pan Modry: Rendben, elfogadom és elhiszem, amit mondasz, de ettől még simán benne van, amit proliszövegnek tartasz. Emiatt az okos húzás miatt, sok tehetséges gyerek nem tud majd tovább tanulni és sok tehetséges megy külföldre tanulni, akiknek a nagy része nem fog visszajönni. Aztán majd olvashatod a különböző médiumokban, hogy XY magyar származású ilyen, vagy olyan díjat, vagy eredményt ért el, aztán büszkélkedhetsz vele. Csak kenyeret nem kapsz majd érte a közértben.

Pan Modry 2012.06.01. 12:09:59

@Peterpapo:

Lenyegeben igen. Bar en amikor egyetemista voltam a tanulmanyi iroda volt egy akkora rakas szar neha hogy legszivesebben elkuldtam volna oket a picsaba, de mivel en allamin voltam, raadasul osztondijam is volt, nem volt tul sok anyagi jogalapom arra hogy pofazzak.

Ma mar ha dokihoz kell mennem az is maganba megy, egyszer varattak meg 20 percre, felhivtam a kozpontot hogy a 9:00 az nem 9:15 es meg mindig varok, elnezest kertek es 5 perc mulva bent voltam. Kb. ez a kulonbseg akozott ha direktbe fizetsz vagy az adoidon keresztul.

apanna 2012.06.01. 12:32:36

@Peterpapo: "Ebből csipegetnek le a saját sleppjük életszínvonalának a megtartása érdekében. Úgy hogy nem kell nekem a propaganda duma. Hazug, tolvaj banda! Takarodjanak mind egytől egyig élükön a mocskos, kis bélféreg Viktorral!"

Aha. Itt mindenki csipeget magának. Szinte büszke arra aki adót csal.
Majd ha mindenki adózik tisztességesen, és az LMP nem nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy a kormány mindenkit megadóztat, és inkább lesz trendi, nem adót csalni, na akkor tessék reklamálni.

A teherviselés közös, nem egyéni.

apanna 2012.06.01. 12:37:55

@Peterpapo: Amikor nincs pénzed, akkor is szükséges bizonyos dolgokat elvégezni. Pl. ha beázik a házad, meg kell javítani a tetőt. Az autódat sem használhatod a nélkül, hogy ne tennél félre javításra. Nyilvánvaló, hogy azokat az izzókat energiatakarékosra cserélték, hogy olcsóbb legyen a világítás.
Sok mindennel nem értek egyet, de az irány elkerülhetetlen volt. Ha Orbánék nem lépnek, majd a következő kormány. És nem lesz az sem jobb. Természetes, hogy sérülnek az érdekek, de ez elkerülhetetlen.

"ezzel is elvették a tehetséges, de szegény fiatalok lehetőségét a továbbtanulásra és odaadták a tehetségtelen, de gazdag fiataloknak."
Tehetségtelen gazdag fiatalt nem vesznek fel állami képzésre, csak az okosat.....

apanna 2012.06.01. 12:44:12

@Peterpapo: Nem vagyunk gazdag ország. Eladósodtunk, és ennek árát mindenki megfizeti. Nem is értem miért kellene megint hitelt felvenni az országnak....
Mindig voltak kivándorlók, mint ahogy külföldön munkát vállalók. Most, hogy EU tagok vagyunk, ez még intenzívebb, hisz lehetőség van jobban élni, több pénzt keresni. A történelem nem egysíkú, hanem változatos folyamat, amibe ez is simán belefér.
Megértem, hogy elkeseredett vagy, én is bizonyos értelemben. De az embernek vannak tervei, kihívások amikkel folyamatosan szembe kell,hogy nézzen. Az élet már csak ilyen.
Ha a gyermekeid külföldön keresnek boldogulást, az is ennek a folyamatnak a része. Romániában is ugyan ez volt a helyzet, aztán megfordult a trend.
Ma viszont megint vándorolnak külföldre, a jobb megélhetés reményében. Remélem mindenkinek sikerül, és elmondhatja majd, hogy jól választott.

Peterpapo 2012.06.01. 12:44:33

@Pan Modry: Teljesen egyetértek Veled, de nem gondolom, hogy az oktatás az szolgáltatás lenne. Ha jól emlékszem, de lehet hogy tévedek, a Fidesz volt aki legjobban ellenezte a kórházak magánkézbe adását, illetve a vizitdíjat. Vagyis ezek szerint hazudtak akkor is, mint mindig.

Peterpapo 2012.06.01. 12:48:02

@apanna: Jónak mondod. Mivel nem a magánszférában dolgozom és a fizetésemen kívül nincs semmilyen jövedelmem, én tisztességesen fizetem az adót. Egyébként a fizetési fegyelem mentalitás kérdése, de ez a mentalitás nem jellemző magyarra. Hogy is tartják külföldön? Ha egy forgóajtón mögötted megy be egy magyar, az előtted fog kijönni. És ez nem feltétlen pozitív vélemény. Úgy is értelmezhető, hogy okosak és leleményesek vagyunk, meg úgy is, hogy jól tudunk csalni és mindig megtaláljuk a "kiskapukat".

Peterpapo 2012.06.01. 12:58:24

@apanna: Hahaha! És szerinted mennyi idő alatt térül meg az a 600-800 millió??? Mellesleg ha nincs pénzem, nem korszerűsítem a világítást. A tetőt megcsináltatom, de a világítás az más kategória. Ha nincs pénzed, akkor az luxus. Ebben a helyzetben mindenképp.

Peterpapo 2012.06.01. 13:02:07

@apanna:

"Tehetségtelen gazdag fiatalt nem vesznek fel állami képzésre, csak az okosat....."

És ki mondta hogy felvesznek? Mivel jócskán lecsökkentették az államilag támogatott helyeket, így a gazdag, ámde esetleg tehetségtelenek tudják csak megfizetni az oktatást. A szegények nem. Azaz a nem államilag támogatott helyekre tudnak bejutni a gazdagok, a szegények helyett. Így már érthető?

Peterpapo 2012.06.01. 13:15:51

@apanna: Annyira szép gondolatokat fogalmazol meg, hogy majdnem el is hiszem, hogy ez a valóság. :)

Adott egy kormány, amelyik, tegyük hozzá nem teljesen jogosan kritizálja az előző kormányt, arról papol, hogy milyen szemét volt az előző MSZP kormány, hogy belekényszerítette az embereket a hitelek felvételébe, majd hoz egy döntést, amellyel több ezer embert kényszerít arra, hogy diákhitelt vegyen fel. Nem érzed az ellentmondást? Ráadásul, amíg az MSZP volt kormányon minden új adókivetését megakadályozták azzal, hogy csúnya dolog az emberekre terhelni az ország rossz gazdasági helyzetét. Erre mi mást tehetett az MSZP, mint hogy hitelt vett fel. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy nyilván lehetett volna máshogy is megoldást találni, de most mit tesz a Fidesz? Nem vesz hitelt, de mindent a nyakunkba varr. Mert hiába állítják, hogy ezeket nem az emberek fogják megfizetni, hanem a multik, de a legutóbbi mobiladóból is jól látszik, hogy ez egy hatalmas hazugság. És tudod mi a gusztustalan? Hogy ezt ők is épp olyan jól tudták, tudják és mégis hazudoznak, meg jópofiznak össze-vissza.

komplikato 2012.06.01. 13:21:49

@apanna: Nem is írtam, hogy Matolcsy mióta tett 2 éve, arra akartam utalni, hogy mióta ő excellenciája "felpörgette" a fogyasztást azóta a boltok és boltosok tönkremenetele még sokkal jobban felgyorsult.
És elmúlt 3-4 hónapban már sorban mennek csődbe az olcsó kajáldák, kínai büfék és még a használt ruhaboltok is. Az a réteg akikre épültek annyira csóró, hogy már ezeket sem tudja megfizetni ...

komplikato 2012.06.01. 13:25:46

@asd123321dsa: "ui: talán ha a minimálbér hirtelen meg két és félszereződne még lehet elgondolkoznék."

Akkor íme hazánk "nagyjainak" új ötlete:
magyarcitrom.postr.hu/a-palyakezdok-minimalber-alatt/

nu pagagyí 2012.06.01. 17:08:02

@komplikato:
A magyar fiatalok előtt mostmár csak egy út maradt, hogy kiemelkedjenek a nyomorból. Meg kell tanulniuk focizni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.01. 22:21:47

@Lencsés István: Nem , nem csak az. Akiben van gerinc annak az is lenyeg, hogy korrekt modon kapjon/adjon

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.01. 22:49:31

@Peterpapo: Ezzel nem értek egyet, amikor én kezdtem, akkor is volt tandíj. Szegény családból jöttem, aztán a végén állami mellett költségtérítésest is végeztem. Önerőből. Ha valaki akarja, és küzd érte, szegény családból is elérhető a diploma.

cápa964 2012.06.02. 09:35:17

Sziasztok!
Tudom nem leszek népszerű és azt fogjátok mondani utópia amiről beszélek.Lehet,de a világnak így kéne működnie.
Az egyik szemem sír,a másik nevet,sír mert minden embernek biztosítani kéne azt,hogy a saját hazájában tudjon boldogulni ahogy az a Szózatunkban meg van írva és nevet mert a gyermekeink ha elég bátrak,hogy nekivágjanak,legalább boldogulni tudnak és nem kell az egész életüket ebben a kilátástalan küzdelemben leélniük.
A problémám az EU.álságos viselkedésével és a keleti népek másodrangú állampolgárrá minősítésével van.halkan is írom ide a véleményem,nehogy baj legyen belőle és Ti igyátok meg a levét,akik kint keresitek a boldogulást.
Ez az egész rendszert rosszul működtetik, az EU-s haverjaink,igaz ez nekik nagyon is megfelel és szerintem nem is nagyon szeretnének rajta változtatni.
A történet magyar szempontból nem most kezdődött,hanem 20 éve,amikor a keleti blokk államait úgymond felszabadították és beterelték a demokráciának nevezett nagy karámba.Akkor mi elhittük,hogy ajrópa tárt karokkal vár bennünket és egyenrangú polgártársai lehetünk a németnek,angolnak,franciának.Ma már tudjuk erről szó sem volt.A piac,a vásárlóerő,az olcsó munkaerő kellett nekik.Tönkretettek itt mindent amihez hozzányúltak,megölték a magyar ipart,mezőgazdaságot.A hazai termelés volumenét a béka segge alá szorították,munkahelyeket számoltak fel,emberek kerültek az utcára.Most így 20 év távlatából,látva az események folyását azt kell mondjam tudatosan terelték ezeket az országokat, így Magyarországot is, a reménytelenség felé.Most amikor a munkanélküliségi mutatók egyre rosszabbak,munkahelyek csak elvétve teremtődnek ezen a vidéken,a fiatalságot a kilátástalanság,munkanélküliség,a jövőjük bizonytalansága emészti,most kivetették a hálójukat rátok is.Kelletek nekik.Kelletek mert az ő társadalmuk is öregszik,kelletek mert az ő szociális hálójukat is nehéz fenntartani,kelletek,hogy kifizessétek a John bácsi nyugdíját ,gyógyszerét,kórházi ellátását.Apátoké és anyátoké helyett,akik most itthon maradnak és lassan nem lesz miből nyugdíjat kapjanak,a gyógyszereik felét már úgy sem váltják ki,mert akkor enni nem marad.Kelletek nekik,mert az eddig bevándorolt bantu-nigger csak európai jólétben akar élni,viszont dolgozni már nem szeret annyira,balhézik és állandóan a jogait harsogja.De Ti megtanultátok befogni a szátok,megtanultátok mi az az engedelmesség,megtanultátok mi az,hogy csak életben maradni.Főnyeremény vagytok.Nekik.Tudtok, szerettek és akartok is dolgozni,a szakmátokban mindig is a legjobbak közé tartoztok és legfontosabb be tudjátok fogni a szátok.Közben Magyarország ebbe belerokkan.Viktornak már leesett a tantusz,hogy nincsen ez így jól,csak fordítva ül megint a lovon ,de ezt Tőle már megszokhattuk.Fáj neki ,hogy a fiatalok elvándorolnak,istenem,ha tudná azt is,hogy már az idősebb generációk is foglalkoznak a gondolattal,hogy el kell hagyni a Szülőföldet,ha nem akarunk meggebedni.Lakat kerül erre az országra hamar,vagy új honfoglalók jönnek a helyünkre.
Pedig megoldás lenne,kipróbált megoldás,a fociban már működik.Csak hozzá kéne szoktatni európát is a gondolathoz,hogy nekik sincsen ingyen minden.Egy focistát amikor az egyesülete nevelgeti,tanítgatja azért teszi,hogy majdan az eladásából illetve a játékos esetleges karrierje során keresett pénzéből a befektetett anyagi ráfordítása megtérüljön,tiszta üzlet.A nevelő egyesületnek jár a befektetett költségek megtérülése és még némi haszon is a labdarúgó pályája során az eladásaiból befolyt pénzből.Ez elfogadott és működik,mindenki elismeri a nevelő egyesület ezen jogát.Ezen az elven végig haladva,Magyarországnak,mint nevelő egyesületnek is járna a Ti nevelésetekre ráfordított költségeinek megtérülése,amikor külföldi munkahelyekre "igazoltok".Na,de nem úgy ahogy Viktor ezt nem is oly rég megpendítette.Nem úgy,hogy a Ti kereseteteket megpróbálná megadóztatni,ez baromság.Azt kellene csinálni,hogy a befogadó ország az általatok és utánatok a munkáltató útján beszedett járulékok 50%-át a Magyar államnak szépen visszautalja nevelési költség címén.Aztán akkor lehet munkaerőt elszipkázni,Mert így hogy ez nem kerül nekik egy fillérjükbe sem ,ez kicsit tisztességtelen,mint a nagy fránya EU. maga.Hogy Magyarország azért menjen tönkre mert itt hiányzik a Ti generációtok befizetése a közösből,mert nyugati barátaink olyan körülményeket teremtettek a keleti régiókban hogy Titeket a jó munkaerőt innen kiszipkázza és jól éljen belőletek ez vérlázító.
Ez az én véleményem,ha már ezt az utat hagyták nekünk akkor fizessék is meg az árát.Kösz,hogy meghallagattatok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.02. 22:54:30

@cápa964: Nem ők szipkáznak ki, hanem otthon nem becsülnek meg.

Tudod egy gyerek is felnő és nem menekül el a szegény családjától, ellenben ha úgy érzi családja betesz neki, állandóan azt lesik , hol köthetnek bele, valószínűbb , hogy a lehető leghamarabb lelép.

Lehet a példa sarkított, vagy éppen nem is jó, de nem a nyugat szívott el, hanem otthon nem éreztük jól magunkat. Nem csak anyagilag.

cápa964 2012.06.03. 08:24:12

@tildy:): A kettő szerintem összefüggést mutat.De ez ne legyen vita közöttünk.
Mindkét gyerekem volt már kint,egyenlőre hazacsalta őket még a honvágy,a szeretet.De el fognak menni és nem tehetek ellene semmit.Az igaz ha nem kapnak itthon megbecsülést,munkát akkor az kényszerhelyzet és alattomos presszionálás afelé,hogy a magyar ne akarjon itt élni.Nem ment nekik 1000 évig háborúval,megszállással most sikerül gazdaságilag vér nélkül.Nekem most vette el a kormány a rokkant nyugdíjamat és menni fogok velük kifelé én is.Mert ha félig nyomorékon dolgoznom kell,hát nem 80 000ft-ért akarok itthon megdögleni.Ez a szomorú valóság.

Bafana 2012.06.03. 16:10:41

Fletó egyenesen küldte, zavarta a zembereket külföldre:
"Tessék, el lehet menni, itt lehet minket hagyni..." Klasszikust csak szó szerint.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.03. 21:03:12

@Bafana: Ha már szó szerint, akkor idézd azt is, hogy mikor és kiknek mondta.
MErthogy:
Forrás:FN
"Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát, a kormányfő élesen bírálta őket, és közölte: el lehet menni Magyarországról – tudósít a Hír TV.
Az ülésen a szakszervezetek az eddig bejelentett intézkedések hatástanulmányait hiányolták, a munkaadói szervezetek pedig a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát kérdőjelezték meg. Gyurcsány Ferenc emiatt élesen bírálta a munkaadókat, és közölte velük, akinek nem tetszik a programja, elhagyhatja az országot.

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” - mondta Magyarország miniszterelnöke."
süti beállítások módosítása