véleménynyilvánítási szabadság6.png

Egyre reménytelenebb helyzetbe nyilatkozza magát Balog Zoltán miniszter az idei Táncsics-díjjal kapcsolatban - eddig csak azt tudtuk, ő nem is tudta, kinek adja a díjat, most viszont elolvashatjuk nyilvános könyörgését is, ugyan már vissza a babaruhát.

Ha a legelején kezdjük, miniszterként miről is nem volt tudomása, érdemes beleolvasni az EMMI által adható díjakat felsoroló 49/2012. (XII. 15) EMMI rendeletbe, ennek is az 1. sz. mellékletébe:

23. Táncsics Mihály-díj

23.1. A díj kiemelkedő újságírói tevékenység elismerésére adományozható.

23.2. A díj átadására március 15-e alkalmából kerül sor.

23.3. A díjból évente legfeljebb három adományozható.

23.4. A díj adományozására javaslatot tevő bizottság öt tagból áll, a tagokat a miniszter – az érintett szakmai szervezetek javaslatait mérlegelve – öt évre kéri fel.

23.5. A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. Az emlékérem kerek alakú, bronzból készült, átmérője 80, vastagsága 8 milliméter. Az emlékérem Csontos László szobrászművész alkotása, egyoldalas, Táncsics Mihály domború arcképét ábrázolja, és azon „TÁNCSICS MIHÁLY-DÍJ” felirat található.

23.6. A díjhoz pénzjutalom jár. A díjjal járó pénzjutalom mértéke az illetményalap hússzorosának megfelelő összeg.

Tehát: a miniszter által kijelölt tagokból álló bizottság tesz javaslatot, de a miniszter dönt, és nemcsak a dicsőség a jutalmazotté hanem az ezzel járó pénz is, ami 20 x 38.650 Ft (azaz 773 ezer Ft) , amennyiben a kozszolga.hu-n megadott illetményalapot vesszük irányadóul.

Van még egy-két eljárásjogi szabály is a rendeletben, így például az, hogy a díjátadást 3 hónappal március 15. előtt kellett kezdeményeznie az illetékes bizottságnak - tehát a miniszternek vagy bárkinek, akit ő erre felhatalmaz, minimum 2 hónapja lett volna arra, hogy utána nézzen, ki is jutalmazni kívánt személy. Például újságíró lévén ráguglizik, de tévés múltját ismerve akár a youtube is kellő információval tudott volna szolgálni. Pláne úgy, hogy a véleményezésre felkért bizottság vezetője a botrányra reflektálva közölte, ők nem is javasolták Szaniszló kitüntetését:

A rendelet szerint az elismerést a bizottság javaslata alapján a miniszter egyedi határozattal adományozza. Itt - a Heti Válasz cikke alapján következtetve a miniszter a nyakába vette a felelősséget, hogy bizottsági ajánlás hiányában is odaítélje a díjat egyedi határozatával.

"Az egyik legrangosabb magyar újságírói elismerést hárman vehették át Balog Zoltántól a nemzeti ünnep alkalmából: Szaniszló mellett Novotny Zoltán, a Magyar Rádió riportere és Vertse Márta Ágnes, a Vatikáni Rádió magyar adásának szerkesztője. Közülük egyedül Novotny kapta meg a szükséges egyhangú támogatást – erősítette meg a bizottság elnöke, a Heti Válasz főmunkatársa, Osztovits Ágnes, aki aláírásával ellátta a jegyzőkönyvet.

Osztovits mellett Alexa Károly, a Magyar Hírlap munkatársa, Siklósi Beatrix, az MTVA elnökének kulturális főtanácsadója, Ács Jenő, a Börtönújság volt főszerkesztője és Árpási Zoltán, a Somogyi Hírlap és a Békés Megyei Hírlap korábbi főszerkesztője alkotta. Szaniszlót a jobboldalinak elkönyvelt Magyar Újságírók Közössége terjesztette fel a díjra, de a bizottság előtt épp Osztovits érvelt amellett, hogy az újságíró által képviselt zűrzavaros gondolkodás és téveszmék méltatlanná teszik az elismerésre." (hetivalasz.hu)

Mi szűrhető le ebből? A lehetőségek:

  • Balog Zoltán 100%-osan egyetértett a saját döntésével, csak utólag, a botrány hatására módosított ezen,
  • nem is ő hozta a döntést, hanem csak valaki utasítására aláírta, esetleg
  • tényleg fogalma sem volt arról, ki is az a Szaniszló Ferenc, mert nem néz tévét és nem olvas híreket sem, viszont olyan emberekben bízott meg, akikben nem kellett volna és gálánsan odaadta a díjat az adófizetők forintjaival együtt egy utólag arra érdemtelennek nyilvánított személynek
  • egyéb, általunk nem ismert körülmények vezettek idáig.

És az eredmény? Lassan mindenki tiltakozott már, akihez eljutott a hír - legyen az kisebbségi jogvédő, magát valamire tartó korábbi díjazott, amerikai vagy épp izraeli nagykövet. Az első hullámverésekre igen gyorsan, még március 15-én reagált is a miniszter:

„2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományoztam Szaniszló Ferenc újságírónak. Ezt a döntést úgy hoztam meg, hogy nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek.”

„Ezen nézetek ismeretében nem fogadtam volna el az elém terjesztett javaslatot. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt."

„Ez az eset még inkább tudatosítja bennem azt a felelősséget, melyet a több száz jelölt közötti választás jelent úgy, hogy nincs lehetőségem mindegyikük teljes életútjának megismerésére” (index.hu)

Tehát Balog Zoltán bevallotta:

  • fogalma sem volt, kit díjazott (igaz, az összes többi díjazottról sem tud semmit, pedig apparátusának volt minimum két hónapja kikutatni, ki kicsoda és mivel hozhat szégyent a díj adományozójára)
  • kormánya értékrendjével meg személyes hitvallásával összeegyeztethetetlen Szaniszló Táncsics-díja
  • arról viszont hallgat, hogy volt ellenajánlás is (lásd Heti Válasz-béli cikk), nemcsak mellette szóló érvelés, vagyis nem tanúsította a tőle elvárható körültekintő magatartást az egyedi határozat meghozatala során.

Arról hír, hogy bárkit is kirúgtak volna a minisztériumból, mert nem végezte megfelelően a dolgát, vagyis nem káderezte le a felterjesztetteket, nincs, legalábbis a Morgás Jogához nem jutott el. Pedig ha komolyan vette saját nyilatkozatát a miniszter, fejeknek kellett a porba hullaniuk az ő nagy nyilvánosság előtt megszégyenülése miatt.

Viszont ami már ekkor is elfogadhatatlan volt, az az érvelés: a díj visszavételére nincs lehetőség. Vajon miért? Hiszen ha a parlament egy tollvonással egyetlen nap alatt megszüntette a teljes nyerőgép állományt, akkor egy EMMI-rendelet miért is nem módosítható, például hogy "érdemtelenség miatt a díj visszavonható, a díjjal járó jutalmat pedig az adóhatóság köteles adó módjára behajtani"? Oké, nem muszáj beleírni, hogy "ez érvényes akkor is, ha a miniszter nem tudta, kinek adományozza a díjat."

És amikor azt hittük, itt véget ér a hírfolyam, jön a csúcspont, a nagy nyilvános könyörgés:

balogh levél szaniszlóhoz.jpgTehát: Szaniszló egyszer régen jó volt (lásd szovjet idők), de ma már nem az és a kedves díjazott lássa be, igaz ugyan, ez egy eső után köpönyeg levél, de ha bölcs, visszaadja a "tévedésből megítélt Táncsics-díjat". A pénz visszautalásáról a levél nem szól, viszont a címzett bölcsességében bízik a miniszter. De vajon ha a díjazott "bölcs" lenne, most szükség lenne erre a hercehurcára? És a miniszter továbbra sem érzi úgy, hogy lenne bármilyen eszköz is a kezében, vagy például lehetne akár rendeletet is módosítani?

Mondhatjuk, nem érdemes sírni a kiömlött tej felett, ez a vonat már elment - megtörtént, díj Szaniszló Ferencnél, majd jövőre másnál lesz, a régebbi díjazottaknak meg nem kell visszaadniuk, mivel ők nem kaptak könyörgő levelet, hogy tévedésből landolt náluk a díj.

De mi van a jövő újságíróival? Ők milyen díjat fognak kapni, ha a miniszter úgy gondolja, valami fontosat, jót tettek le az asztalra? Ugyanezt a lejáratott, tévedésből is adható díjat? Vagy tök mindegy, csak pénz is járjon vele? Lesz, aki azt mondja majd, kéri papíron előre, ő nem tévedésből kapta és biztosítékot arra, utólag majd nem lesz tele a sajtó azzal, milyen érdemtelen, azonosulhatatlan értékrendű is ő?

Márcsak az a kérdés, bölcs lesz-e Szaniszló Ferenc, de bármi is lesz, akinek jövőre odaítélik ezt a díjat, minden lehet, csak büszke nem.

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr915149446

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balog Zoltán természetesen ártatlan, Isten és emberek előtt egyaránt 2013.03.20. 17:54:32

Balog Zoltán levelét megírta. Kirekesztő, rasszista műsorvezetőnek mégsem jár díj. Tévedés volt, ő nem tudott róla. Ennyi. Nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak, kérem! Az ember már-már meghatódna, ha nem lenne a KDNP és az ECHO TV sok éve partnere egy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2013.03.20. 15:08:58

az egypártrendszer automatikusan kontraszelektált idiótákat juttat döntési pozíciókba.

kezdjünk hozzászokni, különben meg fogunk őrülni.

fehérfarkas 2013.03.20. 15:10:04

@genyamagyar: Szaniszlónak korábbi külpol tudósítóként van elég ismerete és tudása a világ dolgairól és látszik, hogy most is érdekli, csak sajnos az újságírói/műsorvezetői szaktudását eladta bagóért (na jó, nem bagóért, hanem adásonként kemény forintokért),
persze minden TV-nél látunk ilyen újságírókat, de állami díjjal kitüntetni nagy hiba őket, mert akkor legitimizáljuk a megélhetési újságírást/műsorvezetést, hogy pénzért eladják a szakmai becsületüket.

A miniszter pedig szánalmasan védekezik és hárítja át a felelősséget. Egyébként a Heti Válasz-os cikkeben meg van a fideszes Halász János államtitkár, aki javasolta a miniszternek, hogy a Bizottság által elutasított Szaniszlót mégis tüntesse ki. Vagyis a miniszter csupán teljesítette a párt utasítását. Most, hogy balhé van belőle jön a szokásos terelés. Így működik ez a rendszer.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.03.20. 15:10:34

@ermi71: Amennyiben amerika nem hajlandó lelőni a k.infót az csak 1 dolog miatt lehet, közösséget vállal velük, ergo antiszemitarasszistafasiszta diktatúra. Ennyi. :) Kis hazánkban ennek töredékéért is jár már a bélyeg.

kewcheg 2013.03.20. 15:13:00

a fentiek analógiájára,
kormány azerbajdzsánnak:legyetek szívesek visszaadni a baltás gyilkost, mert ha tudtuk volna,hogy ekkora balhé lesz a kiadásából, nem adtuk volna ki...

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.03.20. 15:14:12

@inebhedj - szerintem: :D "Van ott még pár mókás név a listán." :D Mi az hogy, nagyon is! Egy egész szoborparkra való kommancsot ki lehetne válogatni közülük.

biobender 2013.03.20. 15:16:18

@inebhedj - szerintem: "Ha félretesszük a szubjektív minősítgetéseket ("Bolgár elmebeteg balos" kontra "Szaniszló elmebeteg jobbos"),"

Meg egyszer: nem az a baj a fazonnal, hogy jobbos, hanem, hogy pl. azt allitja, hogy Haidert amerikai dronok lottek le. Hogy szerinte amerikaiaiak bombaztak 2010-ben magyarorszagot, es hogy egy vak josno szerint 150 ev mulva az alienek magyarorszagra jonnek majd.

Ha ez az a szellemi szinvonal ami szerinted allami kituntetest erdeme, hajra. Ez a ti kormanyotok, ennyit tudnak, ennyit ernek. Nyilvan ertekelni kell ezt a szinvoinalat is, lehet meg melyebbre is sulyedni.

Kutyuu 2013.03.20. 15:18:50

Könyörgöm, milyen igazságot mond ki ez az idióta barom??
Azt, hogy jörg haidert, a tűzforró nácit drónnal lőtte ki Amerika?

Az egy csöppet sem zavarja, hogy haider kiválóan dokumentálhatóan rugott be halála éjszakájén egy melegbárban (a vérében 1,8 ezrelék alkoholt találtak), hogy utána egy 70-es szakaszon 150-en betonfalnak menjen.

A devecseri dolog már különösebb magyarázatot sem igényel. Ez a barom szimplán fogyatékos, csakúgy mint azok, akik isszák a szavait...

zgabi 2013.03.20. 15:20:27

@kovi1970: Az sem vall kulturált emberre, ha nagyközönség előtt magadat értelmesnek nyÍlvánÍtod ( az öndÍcséret mindÍg büdös) a másikat meg csökkent értelmünek titulálod. Nagyon is értem, miről beszél Szaniszló, pláne ha a cygánxokról van szó. Minden családtagomat érte már atrocitás a romák részéről és soha nem mi voltunk a kezdeményezők. És ezzel több millió magyar van igy, nem csak mi. Lehet, hogy a Rózsadombon nincs még belőlük, de 100 év múlva ott is ők lesznek többségben. S ezt nem sokan merik kimondani manapság. Szaniszló ki meri. Respekt neki ezért(is).

netnepper 2013.03.20. 15:23:12

Kedves Szaniszló Ferenc Főszerkesztő Úr!

Az egész Magyar Nemzet nevében köszönjük Önnek mindazt az áldozatos és sokszor egyáltalán nem konfrontáció mentes munkát, amit minden magyar ember érdekében nap mint nap felvállal!
Ebben a munkában soha nem lankadó erővel támogatja Önt a világ összmagyarsága, amelyet az elmúlt ezer éveben megtörni senki nem volt képes és az elkövetkező évezredekben sem lesz oly erő, amely ne megvert kutya módjára kényszerüljön eloldalogni, ha esztelenül és botorul a magyarra fenné a korhadt fogát.
Mi és még sok millióan Ön mögött állunk, a gyáva, alantas és végtelenül ostoba miniszteri felhívást pedig minden jóérzésű honfitársunk megvetése és undora kell hogy kísérje.
Bízunk abban, hogy a Miniszterelnök mielőbb levonja a konzekvenciát és az Ön méltán megérdemelt kitüntetése helyett a méltatlanná vált minisztere menesztése, egyúttal a pártból való eltávolítása felől is intézkedik.

További sok sikert kívánunk a munkájához.

Magyarok

Woland 2013.03.20. 15:24:58

Szaniszló díjának megítélése nem jobb- vagy baloldali beállítottság kérdése. Olyan embernek nem adunk újságírói díjat, aki középiskolás színvonalú összeesküvés-elméletekkel traktálja a nézőit. Az, hogy az IMF és a NATO bombáztatta szét a vörösiszap-tárolót az nem a jobboldalról jön, hanem a zárt osztályról.

Viszont az, hogy Balog visszakéri a díjat legalább annyira nevetséges, mint az, hogy egyáltalán odaítélte (a figyelmeztetések ellenére). Ezzel egyrészt win-win helyzetbe hozta Szaniszlót - ha visszaadja, akkor bölcs gondolkodó (ami minőségbeli ugrás a paranoiás hülyéhez képest), ha nem adja vissza akkor meg semmi olyat nem tesz, amibe bárki is beleköthetne. Ellenben bemutathat vele egy nagyon népszerűtlen, alkalmatlan politikusnak - ezzel növelve a saját megbecsültségét azok szemében, akik eddig is fogékonyak voltak a butaságaira.

Ne adja vissza. Vegyék vissza tőle.

Ja, és természetesen senki sem akarja elhallgattatni Szaniszlót - nyugodtan vezesse elő továbbra is az elméleteit akár az Echo TV-n akár a neten. Az, hogy sokkol bennünket a neki adományozott állami elismerés az nem jelenti azt, hogy bele akarnánk fojtani a szót. Szólásszabadság mindenek előtt. (Meg aztán tényleg hatalmasakat lehet rajta röhögni, már csak ezért is nagy kár lenne, ha lekerülne a képernyőről.)

netnepper 2013.03.20. 15:25:44

@netnepper: "...kitüntetése helyett..." -> kitüntetésének a visszavonása helyett...

fehérfarkas 2013.03.20. 15:26:02

@kewcheg: az azeri gyilkosos ügy ennél sokkal komplikáltabb és a magyar sajtó mindkét irányban egyaránt csúsztat (a jobboldali újságok a kormány irányába a mundért védeni, a balosok pedig a kormány ellen minél jobban lejáratni);
egyáltalán nem volt kötelező kiadni az azeri gyilkost és még a külügyminiszter is ellenezte, de a mostani kormány a szakmaiságra nem ad, hiába mondja azt a saját külügyi szakmai apparátusa, hogy ebből diplomáciai botrányok lehetnek (a kormányfő azt hiszi, hogy a diplomácia is olyan mint a belpolitika: erővel minden elintézhető - mondjuk ebben igaza van: az USA és Kína ezért is olyan befolyásos, de nekünk magyaroknak milyen erőnk van a globális világban?);
persze a külügyminisztérium egy bürokrata hivatallá lett lefokozva és a külpolitikát irányítása átkerült Szijjártó kezébe (akinek külügyi és diplomáciai szaktudása nulla, de OV-hez való lojalitása 110%, és azt csinálja mait OV mond neki)

dr Smittpálelnökúr 2013.03.20. 15:35:59

@zgabi: @inebhedj - szerintem: @merre:

Ti komolyan agyhalottak vagytok, vagy nektek is elvette a pártszimpátia az eszeteket???

Az IMF bombáztatta le a vörösiszap tározót? NATO gépekkel?
Haidert drónok robbantották fel?

Aki ilyeneket gondol, az egyszerűen elmebeteg.

Ez nem vita tárgya. Persze, ha idiotaságokat magyaráz, de közben zsidózik egy-két jóízűt, akkor nektek már favorit az idióta, ugye?

fehérfarkas 2013.03.20. 15:37:40

@Woland: itt a főszereplő nem Szaniszló, hanem a miniszter, aki nagyon jól reprezentálja hogyan működik a NER: nemcsak a szakmai testület döntését hagyta figyelmen kívül, de utána még hazudott is (arra a szakmai testületre kenve a felelősséget, aminek a döntésével pont ő hozott ellentéteset), és rajta is kapták a hazugságon, amit újabb hazugságokkal és szánalmas pitizéssel próbál "jóvátenni"

meg hát e levél stílusa is milyen? szánalmasan pitiző és nyálas - ennél már egy bürokratikus hangvételű is jobb lett volna
(meg egyébként is minek a nyálas stílus, amikor a levélben leírja, hogy mind mint ő, a kormány vállalhatatlannak tartja Sz.L. stílusát és műsorát? ha valakit vállalhatatlannak tartok és el akarok egyértelműen határolódni tőle, akkor nem pitizek és nem nyálaskodok neki;
ha meg ilyen hibát követtem el, hogy egy vállalhatatlant tüntettem ki és mindenáron vissza akarom vonni tőle, akkor azt határozottan teszem és nem nyálaskodóan pitizve + levonom a személyi konzekvenciát és felelősséget, és bocsánatot kérek a többi díjazottól, hogy szégyent hoztam a díjukra)

Morgána (törölt) 2013.03.20. 15:37:49

Balog Zoltán bebizonyította, nem méltó, hogy díjakat osztogasson. Szaniszlónak meg nem volt szüksége rá. Kár volt átvenni.
Nem kis bakik Uraim, legközelebb figyeljünk..!

J.László 2013.03.20. 15:38:02

Balogh jól tudta, kit tüntet ki. Csakhogy közben felharsant a liberális sakálkórus és Baloghban ez beindította a pavlovi reflexeket, a megfelelési kényszert.

Szegény Balogh még nem tudja, hogy a liberálfasisztáknál nincs bocsánat. Ők nem tanulnak és nem felejtenek. Az ő motivációjuk a bosszú.

kvadrillio 2013.03.20. 15:42:26

Hirado.hu - Adóamnesztia: eddig 35 milliárdot hoztak haza
www.hirado.hu/.../Adoamnesztia_eddig_35_milliardot... - Tárolt változat
2012.08.06. – Zavaró mondatok vannak az adóamnesztiáról szóló jogszabályban - véli a ... hogy sok vagy kevés, mert nem lehet tudni, mennyi áramlott ki......

...azért milyen érdekes..., a ciprusi bankokban a magyaroknak 300 milliárdja dekkol, miközben haza csak kb 35 milliárd csepegett az adóparadicsomokból !!!

MENNYI, HÁNY MILLIÁRD DEKKOLHAT A TÖBBI ADÓPARADICSOMI MILLIÁRDOKKAL EGYÜTT MAGYARISZTÁNBÓL KICSEMPÉZSSVE...

alfacharlybravo 2013.03.20. 15:43:03

Azon mókolok, hogy Balogh nadrágja még mindig szaros? Horthy is összefosta magát amikor beszóltak neki Amerikából, és meg is úszta a gyalázatos.

kvadrillio 2013.03.20. 15:44:14

SZANISZLÓ PEDIG VISSZA NE ADJA A KITÜNTETÉSÉT, MERT KIVÁLÓ ÚJSÁGÍRÓ, KIVÁLÓ MŰSOROKBAN.......

fehérfarkas 2013.03.20. 15:44:57

@Woland: én egyébként Sz.L. helyében visszadnám a díjat egy nagyon frappánsan kigondolt mondat kíséretében, hogy a miniszter had legyen szénné alázva (végülis a miniszter saját magának köszönhetné)

pont az lenne a lényege, hogy törvényileg a díjat nem kell visszaadni, és a miniszter sem kötelezheti erre, és éppen ezért ha Sz.L. maga dönt a visszaadásról, akkor annak szimbolikus jelentése van

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.20. 15:45:20

Balog Zoltánról tudni kell, hogy református lelkészként tanított a DSB-ben. Ott egy 14 éves kislány a porba érvelte őt.

kandel 2013.03.20. 15:46:07

nehany ponttal egyet ertek de az utolso mondat masodik felevel mar egyaltalan nem: ..."akinek jovore odaitelik ezt a dijat, minden lehet, csak buszke nem." nagyon borongos magyar stilusu otlet ez: miert is nem lehet valaki buszke a sajat ertekes munkajara? meg kellen mar a magyaroknak szabadulni ettol a pesszimista magat mindig alul ertekelo gondolkodastol. legalabb meg kellene probalni.

Woland 2013.03.20. 15:46:47

@fehérfarkas: ezzel én is egyetértek. ahogy írtam is, a visszakérés legalább annyira szánalmas, mint amennyire nevetséges volt a díj odaítélése. Balog már nagyon sokszor bizonyította, hogy a saját felelősségének elismerése, esetleg konzekvenciák levonása sosem fogja keresztezni az agyát.

Reggie 2013.03.20. 15:46:51

@Morgána: A nobel dijra sincs az embereknek szukseguk. A dijakat nem a szukseg miatt osztogatjak, hanem jutalmazasul. Szugseg miatt a segelyeket/tamogatasokat adjak.

Avenar 2013.03.20. 15:46:52

Szaniszló része a nagy átverésnek. Ő is zsidó-bérenc. Állandóan rémisztget a zsidók titkos fegyverével (bármit felrobbanthatnak bármikor műholdakkal, időjárást szabályoznak, ...). Ennek az az oka, hogy terrorban éljünk és engedelmeskedjünk nekik. Ha végre elhinnénk, hogy nincs mitől rettegnünk, akkor pillanatok alatt ledobhatnánk magunkról a rabigát.

Szaniszló egy terrorista, zsidó-bérenc hazaáruló. Ahogy a politikusok és újságírók kb. 90%-a.

kvadrillio 2013.03.20. 15:46:59

@Woland: ..EZ...UGYE.....a Te véleményed ?!

ne használj többes számot!

Beru 2013.03.20. 15:51:07

Az nem tűnt fel senkinek, hogy amit Szaniszló csinál, az nem újságírói munka? A Világpanorámában nincsenek adatok, bizonyítékok, forgatások, felvételek, szakértők, még saját fotók sem - egyszerűen csak egy monológ van, bármiféle bizonyíték nélkül. Ez nem riporteri teljesítmény. Nem újságírói munka. Ennyi erővel egy kocsmai vita az összeesküvésekről is lehetne Táncsics-díjas.

Hohó60 2013.03.20. 15:51:14

Hagyni kéne már a témát a fenébe.
Mert ugyan mit érne már egy olyan "díj", amit Nej,Rangos, Bolgár vagy Németh is megkaphatott. Szart se ér az olyan díj.

fehérfarkas 2013.03.20. 15:53:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Balog Zoltánról tudni kell, hogy református lelkészként tanított a DSB-ben. Ott egy 14 éves kislány a porba érvelte őt. "

akkor visszavonom a korábban írtakat, mert így már értem miért kapott miniszteri posztot a NER kormányában :)))

szamarhegy 2013.03.20. 15:57:20

Nekem Balog úr nagy csalódás, egy lelkésztől többet várna az ember.
Tavaly a múzeumok éjszakájának keretében személyesen mutatta meg azt a szintet, ahol dolgozik és ahol legalább száz festmény lóg a falon cigány származású festőktől. A cigányság és a magyar szegények százezreinek nyomorúságos életének minimális ismerete alapján bicskanyitogató volt, ahogy pár cigány festő srácot (akik egyébként a minisztérium alkalmazottai, fizetett dísz cigányok EU delegációk számára) és azok rokonait bemutatva, látható elégedettséggel mutatta be a képeket és adott rögtön vagy 5 interjút a cigányság felemelkedési esélyeiről.
Az első percekben érezhető feszültség volt, tartva valamiféle 'provokációtól' , néhány Fidesz-es haver és civil biztonsági ember gondosan körül vette Balog urat, de aztán annál nagyobb volt a megnyugvás, hogy milyen remek kis PR akciót sikerült kitalálni...
Egy lelkésztől, a leszakadó milliók országában nekem kínos ez a cirkusz, ez a gerinctelenség, ez a felelőtlen felelősség, amit például az egyetemistákkal is levágott.

Prien-u47 2013.03.20. 15:57:54

Muhaha, pompás önalázás a fészbúkon. Demokrata szavaztat. Először így:

kepfeltoltes.hu/view/130320/Demokrata_szavaz_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

aztán - mivel gond van - egy apró változtatással:

kepfeltoltes.hu/view/130320/Demokrata_szavaz_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

campobaszo 2013.03.20. 16:02:07

@Bengamanga: "Kertész Ákost... és neki sem vették vissza a díját" Azért a díszpolgári címétől megfosztotta Tarlós "leveremaszemüvegedet" Pista.

J.László 2013.03.20. 16:02:16

@Prien-u47:
Mi az az apró változtatás?

Prien-u47 2013.03.20. 16:06:13

@J.László: második hozzászólásomban megtalálod

DARTH HAJDU 2013.03.20. 16:19:47

balog diákokkal szembeni pár nap alatt lebukott primitív hazugságai már megmutatták, hogy micsoda puhatestű gyáva szarember is ő valójában.

CSENDES 2013.03.20. 16:21:41

Szerintem a fanyalgók és az ellendrukkerek is el vannak tévedve.
Először is, a hibás az, aki létrehozott egy ilyen csúcsminisztériumot. Vezérelhetetlen. Oktatásért, kultúráért, egészségügyért, sportért, stb felelős minisztérium. K8inek jó ez, Jó volt a nemzetgazdaságért felelős miniszternek, aki, ha kellett ha nem innen vonta el a legtöbb pénzt, itt csinálva fesztivált, amit eddig két miniszter szívott meg. A felelős ebben a miniszterelnök. irányíthatatlan vízfejet alakított ki.
Most akkor ki a felelős azért, hogy ez a miniszter nem tudja ellátni a teendőket, és megpróbál a minisztériumi alkalmazottakra hagyatkozni? Szerintetek ? Nem védve Balog lelkipásztort, engedtessen meg az a vélelem számomra, hogy fogalma sem volt arról, hogy kinek a fia-borja lett általa díjazva egy sugalmazásra (ami a szakmaiságot és erkölcsiséget nélkülözte.

DARTH HAJDU 2013.03.20. 16:23:29

@Bengamanga: " Ha jól emlékszem, Kertész Imrétől visszavették a Kossuth díjat. Tehát igenis van jogi lehetőség a Táncsics díj visszavételére is."

:D
:D
:D

DR. Smit Pal 2013.03.20. 16:34:16

A kormany helyebe, leszarnam a kulfoldi ajvekolokat. Nem hogy nem vonnam vissza, hanem jovore is odaadnam neki. Ezenkivul valamennyi alami kituntest megkapna (szecsenyi kossut, nemzet szinesze) barmelyiket.
Sot jovore kizarolag Szaniszló Ferencet tuntetnem ki, senki mast.(2 ev mulva bepotolnam annak aki ez miatt kimaradt)
Es persze jelolnem miniszter es koztarsasagi elnoknek, csak azert hogy megmutassam az a kulfodi libsi zsidoknak, hogy nem ok diktalnak ebben az orszagban.

diplomassenki 2013.03.20. 16:41:55

@Bengamanga:
Kertész Ákostól vették vissza a Budapest Díszpolgára címet és Ő azóta Kanadába emigrált és kért menedékjogot.

Kertész Imréről még nem olvastam/hallottam hasonlót, de vicces lenne Nobel-díjjal elismert írótól egy apró Kossuth díjat elvenni.

sárkányfő 2013.03.20. 16:43:55

Mielőtt a bolondok serege megalakítaná a Téboly Egyházát, és megválasztaná főpapnak ezt a szerencsétlen elmehunyt Szaniszlót, nem lehetne szépen, ahogy illik egy civilizált országban, kényszergyógykezelésnek alávetni?

Konkrétan emberkínzást szegényt ilyen állapotban hagyni. Belenéztem a műsorába egy kis időre (két percig bírtam), és bármilyen furcsa is de tényleg úgy látszik, hogy komolyan gondolja amit mond szegény drónostul, kémiai fegyverestül. És hát lerí minden képkockáról, az egész fejéről hogy beteg az agya (lehet agydaganata van), rémisztő ez az arc, megjegyzem 18-as karikával kéne leadni, mert veszélyezteti a kiskorúak szellemi fejlődését.

Emberek, legyünk már jófejek, dobjunk össze egy kis lóvét a szerencsétlen pára gyógykezelésére, had leljen nyugalmat bolond feje.

Beru 2013.03.20. 16:49:19

Az nem tűnt fel senkinek, hogy amit Szaniszló csinál, az nem újságírói munka? A Világpanorámában nincsenek adatok, bizonyítékok, forgatások, felvételek, szakértők, még saját fotók sem - egyszerűen csak egy monológ van, bármiféle bizonyíték nélkül. Ez nem riporteri teljesítmény. Nem újságírói munka. Ennyi erővel egy kocsmai vita az összeesküvésekről is lehetne Táncsics-díjas.

diplomassenki 2013.03.20. 16:49:31

@sárkányfő:
van még hol gyógykezeltetni?

Akkor küld a számlaszámot, de lehetne egy kérésem?

Bővítsük a listát, mert lenne még egy-két ötletem kiket kellene kezeltetni!

A többségnek csak egy személyiségfejlődési tréningre fizetnék be.

diplomassenki 2013.03.20. 16:50:27

@Beru:
akkor Jászai Mari díjat, vagy Kossuth díjat kellett volna kapnia!

regress 2013.03.20. 16:52:42

@CSENDES:te elhiszed azt amit balog mond?először megpróbálta másra kenni a szarát,most meg azt mondja fogalma sincs mit írt alá?akkor duplán hibás.milyen vezető ez?

diplomassenki 2013.03.20. 16:56:05

@DR. Smit Pal:
mert ki diktál ebben az országban?!

Egy roma-zsidó keverék, akit Prágában még bilincsbe vertek!

Napról-napra érem miért is kell szétveretni az oktatást?!

Még vannak ebben az országban, akik tanultak történelmet, olvasnak könyveket, újságot, nem csak az ECHO/HIR tv, INFO/MÁRIA/LÁNCHÍD rádiót hallgatják.

Addig kell rombolni, amíg van 1 aki gondolkodik.
Nagyon buta a birodalom. Nem tanul sem a történelemből, sem az irodalmi művekből, pedig számos példa van rá, hogy 1 mindig marad és onnantól veszve a háború.

Kombi 2013.03.20. 17:07:47

Táncsics volt egyszer vala, hogy szembeszállt a hatalommal a nép érdekében.
Szaniszló sokszor szállt szembe a hatalommal, sokszor elmondott olyat is műsorában amit csak a nép körében beszéltek. A díjat szerintem is megérdemelte. A Balog már az egyetemisták buliját is kiprovokálta a drasztikus kvóta csökkentési ötletével, bár lehet hogy azt is csak aláírta. Én a Röpülj páván láttam rajta, hogy belülről nem igazán magyar érzésű ember, csak politikus. Nem értem, hogy az Orbán miért nem rúgja ..csán. Ez csak újabb szart fog keverni neki.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.20. 17:21:33

@kewcheg: a végzettsége, nem a hivatása.

Orbán is jogász...

biobender 2013.03.20. 17:30:25

@inebhedj - szerintem: ???? Mi kozod hozza ??

Mi az anyad neve?

biobender 2013.03.20. 17:32:56

@Kutyuu: huuu de kommunista vagy. kire szavaztal?

:)

DR. Smit Pal 2013.03.20. 17:41:39

@diplomassenki: "Még vannak ebben az országban, akik tanultak történelmet, olvasnak könyveket, újságot, nem csak az ECHO/HIR tv, INFO/MÁRIA/LÁNCHÍD rádiót hallgatják."

Hat en nem csak a lanchidradiot, echo es a hir tv-t nezem, hallgatom, hanem a KURUCINFOT rendszeresen olvasom. Ezert aztan eleg szeles koruen tajekozott vagyok az orszag es a vilag dolgaiban.

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2013.03.20. 18:05:56

FIGYELEM RENDKÍVÜLI HÍREK !
A koradélutáni órákban a TEK megostromolta Szaniszló Ferenc zebegényi otthonát, miután a közismert újságíró többszöri felszólításra sem volt hajlandó visszaadni Táncsics- díját. A különleges szolgálat emberei Balog miniszter felkérésére hajtották végre a veszélyes akciót a veterán, több frontot is megjárt panorámás háza ellen.
Az operatív művelet sikerrel járt, a megkerült díj új gazdájára vár.
( forrás: MTI )

Hajdú Peter 2013.03.20. 18:09:19

Szaniszló Ferenc helyébe nem adnám, vissza. Legfeljebb csak egy több tíz milliós erkölcsi kártérítés fejében.
Megjutalmazok valakit, és aztán a sárba rántom, hogy mentsem az irhám, ez gusztustalan, ehhez senkinek nincs joga.
Persze azért nyilvánosan lehúznám a wc-n a díjat, mert hát amúgy is nevetséges, és szánalmas egy olyan díj, amit Bolgár György is megkaphatott.

Hajdú Peter 2013.03.20. 18:19:21

Megnéztem, Szaniszló Ferenc kritizált műsorát, és minden szava igaz. Nem hogy kritizálni nem kéne, hanem az alkotmányba kéne szó szerint beleírni a mondatait.

inebhedj - szerintem 2013.03.20. 18:34:55

@biobender:

Ebből a cizellált válaszból arra következtetek, hogy szavaztál - valakire / valamire. (Egyébként a tárgy a legkevésbé sem érdekel.)

Így aztán végképp nem találok sem logikus, sem empirikus nyomokat az érvelésedben.

Adott egy díj, amely kitüntetettjeinek munkásságában szép számmal találunk megosztó / vitatható, más olvasatban szélsőséges, ismét más olvasatban elmebeteg részeket. Ez mintegy jellemzője a díjnak, még akkor is, ha feltételezünk annyi jó szándékot a díjat osztókról, hogy nem az érintettek munkásságának előbb említett részét akarták elismerni. Ettől függetlenül ez a helyzet. Ezek alapján tehát felmerül a kérdés, hogy miért pont Szaniszló az, aki nem érdemes munkásságának egyes részeire hivatkozva a díjra, mikor a díjazottaknál egyáltalán nem egyedülálló a "vitatott" munkásság.

Erre azt válaszolod, hogy elmebeteg (ami ugyebár számodra is nyilvánvalóan rossz válasz, hiszen nem az a kérdés, hogy a társadalom egy része elmebetegnek tartja Szaniszlót egyes írásai alapján, hanem az, hogy a többi, a társadalom egy része szerint elmebeteg díjazott közül miért lógna ki).

A másik érvnél az én kormányomról beszélsz. Eközben azonban te vagy az, aki vélhetően voltál választani 2010-ben (én nem voltam), vagyis részvételeddel ratifikáltad a regnáló rendszert annak minden sajátosságával együtt, átruháztad a jogaidat, továbbá kifejezted, hogy a választást és annak eredményét elfogadod, bármi légyen is az. Ergo, ez a te kormányod (és a te ellenzéked), nem az enyém.

Remélem, ha átgondolod, akkor számodra is világos, hogy egyelőre semmi értelme nem volt annak, amit írtál, tehát vagy nem sikerült leírnod az érveidet, vagy nincsenek érveid (ami persze nem baj, csak azt sem megérteni, sem megvitatni nem lehet).

Ráadásul a kérdés továbbra is adott: miért is nem érdemes Szaniszló a Táncsics-díjra?

lyia (törölt) 2013.03.20. 18:37:43

Szerintem a miniszter valójában ezt írta:

Kedves Feri,

a faszom beléd, én akkor láttalak utoljára tévébe, amikor még itt voltak a ruszkik, a Halász Jani pedig egy szóval se mondta, hogy azóta teljesen megháborodtál.

Most vagy az lesz, hogy behozod sírva a díjadat, és bocsánatot kérsz a tévedésemért, vagy kénytelen vagyok a 2014-es választásokig a Te áporodott szagoddal feküdni, kelni.

ottomoll 2013.03.20. 18:43:50

@Hajdú Peter: Szánalmas ez a rinyálás amit Balog csinál. Nem azért kellene felmenteni, mert átadta a díjat, hanem a mostani pitiáner, gyerekes viselkedése miatt.
Lehetnek sokaknak visszatetszőek Szaniszló mostani műsorai, de ezek nem teszik semmissé a 90-es években készített bátor tudósításait, amikor az életét kockáztatta a magyar nézők informálása érdekében.(Nem úgy mint Orosz Józsi, aki Irakban egy védett szálloda pincéjében töltötte az időt, közben úgy állítva be magát mintha forró helyszíneken lett volna.)

lyia (törölt) 2013.03.20. 18:44:24

Ha másban nem, abban biztosan igazuk van a náciknak, hogy a maga idejében Stancsicsot se sok magyar szerette.

Hogy aztán ebből a tényből Stancsicsra, vagy a magyarokra nézve vonható-e le megalázó következtetés, az megint egy más kérdés.

lyia (törölt) 2013.03.20. 18:57:53

Szaniszló?

Hát az nem is magyar!

Híres Szaniszlók (wikipédia)

Szent Szaniszló (Św. Stanisław ze Szczepanowa) krakkói püspök, vértanú, Lengyelország védőszentje

Stanisław Dziwisz krakkói főpüspök, bíboros, Karol Wojtyla, majd II. János Pál pápa személyi titkára

I. Szaniszló lengyel király (Stanisław Leszczyński)

Puchner Antal Szaniszló császári és királyi lovassági tábornok

Stanisław Lem lengyel sci-fi író

Stanislaw Ulam lengyel-amerikai matematikus, fizkus

Stanislas Wawrinka svájci teniszező

lyia (törölt) 2013.03.20. 18:59:43

"Balog Zoltán bízik Szaniszló Ferenc bölcsességében"

Biztos, hogy a Szaniszló háborodott meg?

kzoltana 2013.03.20. 19:25:41

Üzenj te is Orbán Viktornak! A lakosság elmondhatja a miniszterelnöknek, hogy mi foglalkoztatja. A kezdeményezés mögött nem a kormány áll.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4107_uzenj_te_is_orban_viktornak

Éhes_ló 2013.03.20. 20:03:13

Remélem a díjat visszaadó ballibbant díszpéldányok a lét is visszaküldték.
Kamatostól, amint azt a magukfajta kóser gyerekek szokták volt követelni.

kvadrillio 2013.03.20. 21:01:59

nojóóó, hátakkor most leírom !

CSAK A ZSIDÓK TUDNAK ÍGY ÖSSZEFOGNI ÉS KICSINÁLNI VALAKIT !
ILYEN UNDORÍTÓ MÓDON ALÁVÁGNI VALAKINEK, ILYEN ALJAS MÓDON USZÍTANI EGYFAJTA FALKA-ÖSSZEFOGÁSSAL !

OLVASD EL, MERT EZ EGY IGAZ MEGFIGYELÉS !

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

BASSZAMEG !

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.03.20. 21:30:42

Az Echo Tv műsorvezetője rendkívüli adásban jelentette be, hogy Balog Zoltán miniszter kérésének eleget téve, visszaadja a tőle kapott Táncsics-díjat. Szaniszló Ferenc értelmezésében ő nem rasszista, hanem a globális háttérhatalom áldozata, akit az USA és Izrael nyomására kivégeztek.
index.hu/belfold/2013/03/20/mindjart_kiderul_szaniszlo_visszaadja-e_a_tancsics-dijat/

J_O_L_A_N 2013.03.20. 21:33:29

Egy biztos, lehet hogy Szaniszló elmebeteg, de az biztos hogy a hazáját és népét tiszteli.
Nem sokan mondhatják ezt el magukról.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.20. 21:51:31

Nézem az atv-n a beszélgetést erről a témáról is. Ott van az elmaradhatatlan Heller asszony is, nyakában golyós lánccal, a golyók minden fejrázására jól összekoccannak.
Kabaréba illő, de Farkasházy vagy Sass Jóska nem fog lecsapni a témára.

Gatinho 2013.03.20. 22:01:18

Gyerekek, jobbat nem is tehettek volna ezek a marhák Szaniszló Ferenccel. Megismerte és respektálni fogja még pár százezer magyar.

2013.03.20. 22:03:02

@J_O_L_A_N:

"Egy biztos, lehet hogy Szaniszló elmebeteg, de az biztos hogy a hazáját és népét tiszteli.
Nem sokan mondhatják ezt el magukról. "

Gyanítom vakartad a fejed sokáig, hogy összehozd ezt. :)

Morgána (törölt) 2013.03.20. 22:20:09

@Reggie: Csak mert "a díjakat nem a szükség miatt osztogatják", hanem akármiért, nem szükséges elfogadni. Van választásod.
Mindenki azt teszi a levesbe amit tud és legfőképp a maga kedvéért.
Önértékelésében az embert függővé teszi a jutalmazás-büntetés. Gyerekeknél igen,felnőtteknél már nem segít saját határai, önkontrollja felismerésében. Pedig tudjuk,ez teszi éretté az embert. Nagyszerű dolog,ha valaki fontosnak tartja a másik munkáját és őszinte örömét fejezi ki, akár egy nagyobb fórum nevében. Köszönet érte,ennyi.
A saját egészséges önértékelésünk ne mástól függjön,hanem saját magunktól. A büszkeség szerintem öntetszelgés, könnyen el lehet csúszni rajta. Önmagunk értékeinek, gyengeségeinek elfogadása és ebből fakadó felelősség vállalása a szellem szabadsága. Ezt nem tudja senki elvenni, még ha az életed veszi, akkor sem.

huszkupac 2013.03.20. 22:24:04

Ezt a Szaniszlót össze kéne kötni a Pataki Attilával. Ugyan olyan hülye.

ermi71 2013.03.20. 22:35:31

Balognak nagyon sürgősen le kellene modania. Ez egy szemét munka volt amit a Szaniszlóval csináltak. Ha nem mond le akkor meg mondassák le. Át kellene gondolnia és szépen lemondani, így megoldani úgy ahogy ezt a méltatlan ügyet.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.20. 22:47:12

És a bolsi véleményvezérekkel mi lesz, visszakérik a Táncsics-díjat?

És a díjjal járó 7 kilót visszafizették már, vagy azt hitték, nemzeti ünnepen ingyen lehet nácizni, gecizni?

Jellemző a bolsikra, hogy az elvei miatt börtönbe zárt Táncsicsot is arra használják fel, hogy börtönbe zárhassák a ma másként gondolkodóit.

Jobb is, hogy megtisztult valamelyest a Táncsics-díj néhány antimagyarista, bolsi internacionista szarházitól.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.20. 22:54:05

Ez a poszt meg úgy nyomja a vastagbetűs okosságokat, mintha legalábbis valamiféle nemzeti konszenzus lenne arról, hogy a Szaniszló az egy rossz ember.

Közben meg egyedül a bolsi propaganda okádja rá a lángot, és máskor, máshol már a bolsik is azzal jönnek, hogy itt mindenki rasszista és fasiszta, épp mint Szaniszló.

Jellemző, hogy miközben a bolsik támogatottságát nagyítóval sem lehet mérni a leginkább internethasználó 18-49 éves korosztályban, addig az összes "mértékadó" portál és blog a bolsik nótáját fújja Szaniszló-"ügyben" is.

Lajosforras 2013.03.20. 22:56:24

ez a balog egy igazi gumigerincű senkiházi. mit mondhattak neki, hogy képes legyen ennyire megalázni magát...?

zobod 2013.03.20. 23:11:51

@Negyvenértelmiségi: nem vagyok bolsi, de szerintem sem kellett volna díjat adni egy paranoid fantasztának.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.20. 23:13:12

@ermi71:

Szaniszlót kellemetlen helyzetbe hozták a bolsik az újabb üvöltözésükkel, aztán Balog is kellemetlen helyzetbe hozta őt kérésével, hogy adja vissza a díjat.

Jellemző a bolsi sajtóra, hogy a Szaniszlót végül felterjesztő, egyébként Táncsics-díjas Kósa Csabát és a MÚK képviselőjét meg sem szólaltatták, miközben az őt fel nem terjesztő gittegylet ellenvéleményét véres kardként hordják körbe New Yorktól Tel-Avivon át Brüsszelig.

Egyedül Szaniszló viselkedett úriember módon.

Ezt ugye még a bolsi olvtársak is elismerik?

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.03.20. 23:16:25

Szaniszló a győztes, bizony pajtikáim....
Israel és az USA nagykövetei pedig bekaphatják.....
De behúzta őket a csőbe....... jól csinálta....

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.20. 23:20:15

@zobod:

Ez egy vélemény.

Szaniszlóé meg esetleg egy másik.

A bolsiknak viszont nemcsak véleményük van, hanem olyan vádakat próbálnak egyfolytában ráolvasni másokra az ő véleményük kapcsán, amikért ezzel párhuzamosan a letöltendő szabadságvesztéssel büntetés mellett harcolnak.

Ha nem értesz egyet Szaniszló kitüntetésével, akkor úgy tudod letesztelni, hogy bolsi vagy-e, hogy megkérdezed magadtól, gyakorolnál-e rajta ószövetségi bosszút. Ha igen a válasz, akkor bolsi vagy, egyébként nem vagy az.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.20. 23:27:46

Teljes tévedés azt hinni, hogy egy miniszternek az lenne a dolga, hogy egyfolytában azon spekuláljon, mit szólnak majd a biboldók.

dukeekud 2013.03.20. 23:59:48

Ez a Tancsics dij egy nagy loszar. Egy ilyen mertekben atpolitizalt dij SEMMIT SEM er, hogy meg a fidesz is meghatralt biboldok elol. Normalis ember a jovoben, oldaltol fuggetlenul nem fogja atvenni, csak a szerencsetlen luzer, talpnyalo senkihaziaknak van erre szuksege.

szamarhegy 2013.03.21. 04:44:12

Kedves Negyvenértelmiségi, nehéz lenne besorolnod bárhová, de az, hogy Szaniszló semmilyen szintet nem üt meg, nemhogy díjat kapjon, az nem is besorolás kérdése, hanem a józan mérlegelésé, amelyben nem létezik ilyen végletesen leegyszerűsített, fekete-fehér, gonoszakra és jókra osztott világ. Ezt úgy 6 éves koráig hiszi el az ember, vagy betegség kapcsán kialakuló arányérzék torzulás és/vagy paranoid gondolatok eluralkodása okozhat ilyesmit, esetleg egészséges emberek jó pénzért is vállalhatnak ilyen tevékenységet, mint a kereskedelmi tévéken futó sorselemző műsorok 'szakértői' és műsorvezetői.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 07:54:46

@szamarhegy:

Szaniszlónak van valamilyen véleménye, egyet is lehet vele érteni, meg nem is.

De ebben a helyzetben egyedül ő viselkedett úriember módon.

Az őt dehumanizálni próbáló álértelmiségiek - ki is mondták - azt nem tudják elviselni, hogy Szaniszlóval semmiben nem értenek egyet, és mégis kitüntették. De a rovásírás ugyanilyen baj nekik. Meg minden, ami egy kicsit is eltér az ő világuktól. És ezért más cikkekben börtönt követelnek fennhangon.

Ez az, ami felveti a Táncsics-díjra méltatlanság kérdését, nem az, ha valaki Haider gyanús körülmények között bekövetkezett halálesetére előáll valami saját elmélettel.

szamarhegy 2013.03.21. 08:15:05

@Negyvenértelmiségi:
Az egy dolog, hogy egy beteg (vagy csak korpásodik a haja :) ember műsort és nyilvánosságot kap, persze ez az NMHH felelősségét is felveti, de az már nagyobb probléma hogy az illetékes miniszter kitünteti egy díjjal. A díj egy olyan embert emelt ki az újságíró szakmából, aki fikcióra épülő összeesküvés elméleteket terjeszt, aki konkrétan, tényszerűen hazudik, aki emberekről állatként beszél.
A díj az újságírói szakma kiemelkedő elismerése, a társadalom értékrendjének súlyos aláásása, ha egy szakmailag, emberileg minősíthetetlen ember díjat kaphat az Állam egyik vezető képviselőjétől.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 08:38:27

@szamarhegy:

A rovásírás ellen uszító Bolgár elvtárs kitüntetése ellen is tiltakoztál? Vagy az belefért?

A társadalom értékrendjével ne gyere, Szaniszlóval semmi baja nincs a tömegeknek, és ezt még a "bolgárok" is tudják. Velük van a baj, ők "örvendenek" közutálatnak. Nem véletlenül, mert sokat tettek érte. Úgy tűnik, a magyar nép jobban viseli a "zsidózást" (Izrael bírálatát), mint a magyarozást, ki érti ezt?

szamarhegy 2013.03.21. 08:54:20

@Negyvenértelmiségi:
Sajnos (bárcsak ne lehetne) zongorázni lehet Szaniszló és Bolgár elvtárs újságírói minősége közötti különbséget...
A tömegeknek, a zsidóknak, a rovásírásnak egyébként mi köze Szaniszló újságírói minőségéhez,? Úgy látom nem tudsz mit mondani arra, hogy miért kap újságírói díjat egy összeesküvés elméleteket tények nélkül terjesztő, időnként nettó hazudozó ember, ezért mindenféle témát összehánysz, ahelyett hogy erre az egyszerű kérdésre válaszolnál.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 09:00:14

@szamarhegy:

Az összeesküvés-gyakorlatra való rámutatás miatt méltó a díjra, főleg, hogy egész világhatalmakkal szemben is kiáll a véleménye mellett.

Ez az igazi újságírás.

Nem pedig a külföldi hatalmakkal szövetkezve végrehajtott verbális lincselés, amit Bolgár elvtársék mutattak be.

Téged nem zavar, hogy a bolgárok egy mondatnyi figyelmet sem szenteltek Táncsics-díjas írótársuk, Kósa Csaba véleményére, aki beterjesztette Szaniszlót a díjra?

Csak őrjöngeni akartak.

Ennek viszont köze nincs az újságíráshoz.

Szaniszló méltó és elegáns választ adott a szellemi verőlegényeknek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 09:03:17

Ha jól emlékszem, maga Táncsics is azért hordta egy idegen hatalom rabigáját, mert véleménye eltért a hivatalostól. Izgatás vádjával ítélték el.

Ahogy Szaniszlót akarják a "demokraták".

Szintén idegen erősítéssel.

Ki is itt az, aki méltó a Táncsics-díjra, és ki az, aki inkább Haynau-díjat érdemelne?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 09:05:11

Sajtóvétség volt a másik vád Táncsics ellen.

Most a bolgárok azt mondják, Szaniszló azért is méltatlan, mert megbüntette őt a cenzúrahivatal az egyik műsora miatt.

Nem sül le a bőr a képükről?

Az egyetlen dolog, amit helyesen tettek, hogy legalább a Táncsics-díjat visszaadták.

A pénzt is visszafizették?

szamarhegy 2013.03.21. 09:16:31

Ok, feladom, a veled való fórumozásnak annyi köze van az értelmes és konstruktív párbeszédhez, mint Szaniszlónak az újságíráshoz és a tényekhez, meg hát indul a pénzkeresés, üdv.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 09:18:46

@szamarhegy:

Nem tetszik, hogy be akarják börtönözni Szaniszlót a Táncsics-díjas demokraták?

Nekem sem.

Jó munkát!

zgabi 2013.03.21. 09:55:25

@dr Kangörény: Miért ne történhetett volna úgy, ahogy Szaniszló állitja? A nemzetközi összeesküvések szálai kibogozhatatlanok az átlagember számára. Nézz meg néhány James Bond filmet, s rájössz, minden lehetséges. Még az is, hogy a te naivságod felülmúlja Szaniszló oknyomozói képességét. Úgyhogy te nem érdemelsz Táncsics dijat. Ő megérdemelten kapta. Éljen Balogh miniszter úr, aki ki merte tüntetni a nagy igazságmegmondó Szaniszlót! A visszavonási kérés csupán a konspiráció része.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 12:11:25

@zgabi:

Az őt börtönbe juttatnia vágyók viszont bebizonyították, hogy érdemtelenek a Táncsics-díjra, és egyébként nagyon korrektül vissza is adták azt, remélhetőleg a pénzjutalommal és annak kamataival együtt.

Mert ez a lényeg, olyan dolgok kimondásával vádolták meg Szaniszlót a bolsik, amikért másik szálon reggel, éjjel meg este, minden hullámhosszon börtönbe akarják küldeni az embereket.

Szaniszlót börtönbe akarják juttatni a Haynau-díjas bolsik, nemcsak a Táncsics-díjtól akarták megfosztani.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.21. 12:16:35

Itt uszít a rovásírás ellen a Haynau-díjas Bolgár György elvtárs:

www.youtube.com/watch?v=fnX5Puhy1as

De ez már a műsor egyébként Maszop-szavazó hallgatóinak is sok:

www.youtube.com/watch?v=T3HEmmhTocs

Azért Táncsics-díjra jó vót az, aki uszít a régi magyar írás ellen, ugye?

Nagyon helyes, hogy már nem Táncsics-díjasok ezek a szarháziak.

zgabi 2013.03.21. 16:04:03

@Negyvenértelmiségi: Így igaz, börtönbe is akarja juttatni őt a liberálbolsi nemzetközi szabadkáműves banda. Befolyásukat mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy szegény Szaniszlót rá tudták kényszeriteni a Táncsics dij visszaadására. De azt nagyon remélem, hogy akik emiatt már eddig visszaadták, azoknak ezek után nem lesz pofájuk visszakérni a soha meg nem érdemelt dijukat.
süti beállítások módosítása