morgás joga 6.jpgMár csak pár hónapjuk (de lehet, hogy csak hetük) van eldönteni a szeptemberben elsős és ötödikes diákok szüleinek, hittant vagy erkölcstant választanak gyermekeik számára, heti 1 órában. Igaz, a tantárgy oktatásáról sok mindent még nem lehet tudni és a rendelet sem jelent meg, ám a szülőknek határozniuk kell, mit is akarnak csemetéik számára, mily módon alapozzák meg erkölcsi nevelésüket. Mert ugyebár a jelenlegi hatalom szerint az az erkölcsi nevelés, amit a család ad otthon, az nulla - nem elégséges ahhoz, hogy jó alattvalókká váljanak.

„Az etika csak a társadalom kifogása. Ködös és gyarló.” (Blood Plus c. japán anime)

Milyen lehetőségek vannak? Először is az állami erkölcstan - egyelőre mindenféle tájékoztatás nélkül, bár a lelkesebb szülők a médiából azért próbálkozhatnak ismeretszerzéssel, mit is fognak a gyermekük fejébe tömni 8 éven keresztül.

"A kerettanterv az első négy évfolyamon a nemzeti öntudatra nevelést, hazafias oktatást is kiemelt ügyként kezeli, és az szorgalmazza, hogy a tanárok mutassák be a nemzeti ünnepek történelmi hátterét, segítsék az „érzelmi azonosulást”. Az állampolgárságra nevelés fő célja, hogy a tanuló „megértse a szabályok fontosságát”, „kövesse a közösségi hagyományokat”, de a tanároknak feladata az empatikus képességek fejlesztése, a családi szerepek megtanítása. Illetve többek között ezen a tanórán ismerkedhetnek meg a környezettudatos szemléletmóddal, megtanítják őket különbséget tenni valóság és a tévében látottak között, az információs eszközök (pl. internetről letöltés) felelősségteljes használatára.

Felső tagozaton már továbbléphetnek a tanárok. Miközben továbbra is hangsúlyozniuk kell „a normakövetés fontosságát”, erősíteni kell „a saját népük és kultúrájuk értékeihez való kötődést”, meg kell mutatni nekik, hogy az emberek különböző véleményeket vallanak, nyitottá kell tenni a gyerekeket más népek kultúrája iránt. Ekkor tanulják meg az alapvető szabadságjogokat, vitakultúrára nevelik őket, megértik, hogy a család egyben tartása sokszor nehéz, hogy „a szexualitás a párkapcsolatok fontos eleme”, egyben megismertetik velük „a művi terhességmegszakítás lelki és fizikai veszélyeit”. A legfőbb irányokat tisztázó dokumentum mellett az alsó tagozatok számára a kerettanterv 16, a felső tagozatok számára 18 oldalon keresztül részletezi a módszertant: hogyan kell a meséket felhasználni a jó és rossz közti különbség illusztrálására, hogyan lehet építeni a gyerekek személyes élményeire, hogyan lehet a különféle készségeket (pl. empátia, párbeszédképesség) továbbfejleszteni.

Az egyházak, mint a hittanórák szervezői maguk állítják össze a tantárgy keret- és helyi tantervét." (hvg.hu)

Oké, ha az államit választják,vagy kapnak egy etikatanárt, vagy egy olyat, akit egy 60 órás gyorstalpaló hatalmaz fel arra, hogy 8 éven keresztül tanítsa a tárgyat heti 1 órában, a szabadságjogoktól kezdve a szexen át a környezetvédelemig meg a nemzettudatig. Összehasonlításul: nyelvet csak negyediktől kell tanítani heti 2 órában, tehát hetedik év végére ül végig egy diák ugyanannyi nyelvórát, mint etikát, és egész általános iskola alatt csak cirka 25%-kal lesz több nyelvórája, mint etika. Ha idegen nyelven megszólalni nem is tud, álmából felköltve is el tudja majd sorolni a regnáló hatalom összes magatartási vágyálmát - de vajon miben különbözik mindez a kisdobosok 6, vagy épp az úttörők 12 pontjától? Csak a "szocialista" szót kell eltávolítani , egy-két szót átfordítani (Népköztársaság - magyar állam, stb.) meg a karriertervet módosítani a megfelelő párt tagságára, mint legfőbb célkitűzésre.

A kisdobosok 6 pontja 

  1. A kisdobos hűséges gyermeke a magyar hazának.
  2. A kisdobos szereti és tiszteli szüleit, nevelőit, pajtásait.
  3. A kisdobos szorgalmasan tanul és dolgozik, segíti társait.
  4. A kisdobos igazat mond és igazságosan cselekszik.
  5. A kisdobos edzi testét és óvja egészségét.
  6. A kisdobos úgy él, hogy méltó legyen az úttörők vörös nyakkendőjére.

Az úttörők 12 pontja 

  1. Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
  2. Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
  3. Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
  4. Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
  5. Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
  6. Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.
  7. Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
  8. Az úttörő igaz hű barát.
  9. Az úttörő bátor és fegyelmezett.
  10. Az úttörő szereti és védi a természetet.
  11. Az úttörő edzi testét és óvja egészségét.
  12. Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.

És mi lesz majd azokkal a gyerekekkel, akik fittyet hánynak a tanárra, és nem figyelnek oda? Ha másképp látják az épp kitárgyalandó mesehősök jó és rossz cselekedeteit? Vagy ha vitatják a tanár erkölcsi magaslatait, ha úgy látják, aki nyal, az halad, aki meg nem, az hátrányban van? Ha az kap ötöst, akinek az anyukája bejárkál a tanárokhoz? Ha egyszerűbb kollektíven büntetni valamilyen apró malőrért, mint kideríteni, ki is a tettes? Lesz bukás, évismétlés, ha nem megfelelő erkölcsi érzékkel bír a gyerek? Esetleg nyarat elrontó utóvizsga? És mit tegyenek majd a szülők, ha nem értenek egyet az állami erkölcstannal? Gyomlálják ki a gyerekből az épp aznap hallottakat? Tanuld meg fiam, de ne fogadd meg?

És a szülők majd mondhatnak véleményt a tisztelt pedagógus erkölcsi értékrendjéről, pellengérre állíthatják majd világnézete vagy családi élete miatt? Ha valaki erkölcstant tanít majd, lehet szingli? És elvált? Vagy kötelező a férj-feleség-minimum két gyerek-kutya-macska felállás?

Vajon ezekre, meg a többi, szülők által felvetett a kérdésekre már a beiratkozáskor, illetve a negyedikesek esetén május vége felé választ tudnak adni majd az iskolák? Vagy egyszerűen csak kapnak a szülők egy táblázatot itt-ott ikszekkel, hátha az útmutatást ad, mit aggodalmaskodnak annyit, vegyék tudomásul, az állam mindig jót akar?

"Egy ember erkölcsi magatartása rokonszenven, neveltetésen és szociális kapcsolatokon és szükségszerűségeken kell hogy alapuljon; semmi vallásos alap nem szükséges. Az ember igazán rossz úton haladna, ha a halála utáni büntetéstől való félelem vagy jutalom reménye korlátozná." - Einstein, New York Times Magazine „Religion and Science", 1-4. o. (1930. november 9.); Berliner Tageblatt (1930. november 11.)

Igen ám, de mi lesz a kényszeregyházasított gyerekekkel? Azokkal, akik még világi iskolában kezdték, aztán hipp-hopp egyszer csak arra ébredtek, valamelyik felekezet átvette az irányítást a tanulmányaik felett? Nekik lehet majd erkölcstant választani, vagy kötelező a hittan? Ha a hittan kötelező, ahhoz mit fog szólni az ombudsman? És az Alkotmánybíróság, ha ugyan lesz még joga bármihez is hozzászólni?

Ha az egyházi hittant választják a szülők, akkor reménykedjenek, olyan felekezethez tartoznak, amelyik ezt meg is tudja oldani iskolai keretek között. Ma cirka 27 államilag elismert felekezet van, vajon mindegyik tudja biztosítani a hittantanárt kellő számban és kellő helyen? Mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiknek nem? Vasárnapi iskola? Városilag összevont hittan este hétkor az imaházban, a plébánián vagy a kultúrban? És hogyan fogják megoldani az órarendet, hogy mindenkinek megfelelő legyen, az összes szóbajöhető hittantanárnak meg etikatanárnak is? És vajon a hittantanárok, bár nem tantestületi tagok és nem tartoznak a KIK alá, betekinthetnek majd az osztálynaplókba, nyaggathatják a gyerekeket más tantárgyban szerzett jegyeik miatt? És a hittannal együtt kötelező lesz istentiszteletre is járni, adakozni a felekezetnek, kegytárgyakat vásárolni meg részt venni annak egyéb rendezvényein és egyszer majd az esküvőt is ott kell megszerveztetni? Vajon a hittant célja egyben az is, hogy új fogyasztókat csatornázzanak be a hitpiacra?

És még mindig ott van a nagy kérdés, a KIK meg bárki, aki hozzáfér a KIK adatbázisához, mit fog kezdeni majd a  családilag kényszer-bevallott felekezeti adatokkal? Lesz országos meg egyéni nyilvántartás, ki zsidó ki hites, ki meg egyszerűen csak olyan alak, aki nagy valószínűséggel "hitvány ateista"? Lesz új pedagógus-sztereotípia, a "hájas, lúdtalpas tehát buta" gyerek után a "buzgó, jó keresztény, tehát okos", és mindez államtitkári szinten propagálva?

Az pedig már csak egy plusz kérdés: mindez mennyibe is kerül az adófizetőknek?

Ajánlott olvasmány: Az egyházakat is bosszantja a kormány bénázása, hvg.hu

Előzmény: 

Hány lista egy élet?

Kötelező erkölcstan vagy hittan - indul az átprogramozás?

Kötelező hinnem?

Államhit, akár akarod, akár nem

Etika, vagy amit akartok

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr945053431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szórakoztató Képes Erkölcstan 2013.02.21. 11:14:04

Minden értelmes embernek látnia kell jelleggel elindult a Szórakoztató Képes Erkölcstan és etikaoktatás blog.  Célja, hogy játékos, szórakoztató és könnyed stílusban vigye át azt az általános emberi erkölcsi tudást, amit máshol vagy egyáltalán nem...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.31. 10:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maitre 2013.01.31. 15:25:35

@Zabaalint: Ha nem bánod, rád nem fogok reagálni. Próbáltam, de nagyon nem akaródzik belehelyezkedni abba a gondolati közegbe, amiben Te vagy jelenleg.
: )

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 15:25:56

@Maitre: egy 6 éves gyereket nem lehet kiengedni a forgalomba egyedül. Iskolabuszokat kell rendszeresíteni, kerül, amibe kerül, legfeljebb kevesebb zsetont pályáztatunk szanaszéjjel. A szegregálásnál nem azt kell nézni, hogy ki mit szól hozzá, akinek nem inge egyébként, hanem hogy a szemébe tudunk-e majd nézni gyermekeinknek, unokáinknak. Ha szocializációs fok alapján bontjuk a napközit, azzal mellesleg az EU-nak sem lehet semmi baja, mármint olyan, ami ellen jogi eszközökkel felléphetne, az öncélú vagy rosszindulatú hőzöngésre meg meg kell tanulni immúnissá válni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 15:26:37

@traktoroslány: itt vagy a társadalmi párbeszéd kellős közepén.

Maitre 2013.01.31. 15:27:29

@Vakmacska: "Atyám, bűn az, ha minden este tükörben nézegetem magam, és a szépségemben gyönyörködöm?"
"Nem bűn az lányom, csak tévedés."

Neked is további szép napot.
:)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 15:28:02

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: a kőbalták, a sámánhit vagy a kereszténység nélkül sem lennénk sehol, vagy nem itt lennénk, de ez irreleváns ebben a vitában.

Zabaalint (törölt) 2013.01.31. 15:28:45

@Maitre:
Rendben Móricka, egyszer talán te is felnősz, és megérted amiről a nagyok beszélnek :-)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 15:30:54

@Vakmacska: a piros lámpán nem azért nem megyünk át elsősorban, hogy ne szegjük meg a szabályokat, hanem mert vigyázunk az életünkre, más életére, testi épségünkre. Azt el tudom fogadni munkahipotézisként, hogy ennek az igénye még a legmegátalkodottabb kommunistában vagy álliberálisban is benne van, de a módszereit akkor is meg kell tanulni, tanítani ennek a vigyázásnak.

Szelid sunmalac 2013.01.31. 15:31:32

@Negyvenértelmiségi: Nem a te kommentedre irtam, viszont amire igen, arra relevans volt

Maitre 2013.01.31. 15:33:07

@Negyvenértelmiségi: Az iskolabusz jó ötlet, de gondolom az iskola fenntartásában képzeled el (már csak szervezési okokból is), arra meg pénz kellene... tényleg durva gondjaik vannak némelyiknek. Azt nem tudom, hogy amelyik aránylag jól áll anyagilag, annál van-e iskolabusz.

A kevesebb pályázat visszaüthet, a nemzetközi kiközösítés meg... szerintem ez nem az az ország, aki ilyesmit megengedhet magának.
Ugyan ott van (lesz) alternatívaként az eurázsiai únió, de én ott annyira nem szeretnék élni.

traktoroslány 2013.01.31. 15:34:01

@Negyvenértelmiségi: igen, mi ezt most jól megbeszéljük, csak attól nem változik semmi. A társadalmi párbeszéd szerintem olyan, hogy a társadalom véleményét figyelembe veszik a törvényhozók. Legalább néha. Meg ez a törvény már meg van hozva régen, nem előtte vagyunk.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 15:35:33

@Maitre: arra van pénz, amire akarjuk, hogy legyen. Az egyszerű vegetáláshoz szükségesnél nagyságrenddel több pénzünk van, a világ országainak fejlettebb egyharmadában vagyunk minden téren, és még az alsó egyharmadnak is van vagy meglenne ahhoz a pénze, hogy merjen kicsit nagyobbat álmodni a puszta túlélésnél.

Én akarom, hogy legyen pénz iskolabuszra, és egy tollvonással tudnám hozzá biztosítani a forrást, ha én lennék a kiráJ.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 15:37:07

@traktoroslány: rajtad is múlik. Olyan, hogy végleges döntés, nincsen. Olyan, aki belenyugszik valamibe, és csak morog legfeljebb, olyan van, hajjaj. Még ez a kormány is megváltoztatta jópár döntését, pedig nehezen vádolhatók azzal, hogy nincsenek konkrét elképzeléseik a dolgokról.

Maitre 2013.01.31. 15:58:42

@Negyvenértelmiségi: Igen, ez igaz... de ne felejtsd el, hogy itt a legutolsó, 8 általánost végzett melós sem akar 'vegetálni', mertha a "hülye politikusoknak" van, akkor neki miért ne legyen ugyanannyi, vagy inkább több. Hát kevesebb ő? Hát azt mered te mondani, hogy kevesebb? Hát miért mered? Etc.

Nyilván lehetne, akár úgy is, hogy van egy állami alapköltségvetés és ebből minden iskolának megfinanszírozunk egy használt buszt meg egy közmunkást, vagy legalább kerületenként egyet, de abból több mint biztos, hogy ugyanolyan hiszti lenne, mint most. Miért, mért olyat, miért pont az, hogy mer a sofőr rászólni a randalírozó gyerekre, stb..

Az iskolabusz valójában egy társadalmi réteg problémája, aminél tényleg vannak súlyosabbak is, és mindenki más felhördül, hogy miért nem az övével foglalkoznak először.

Nézd meg milyen gyűlölethullám megy a nyugdíjasok ellen; ingyen utazhatnak! Amúgyis fideszes mind, és a rohadékok még dolgozni is akarnak!!!! Hogy hány pótolhatatlan szakember van köztük, az mindegy.

@traktoroslány: Állandóan figyelembe van véve, de a társadalom nem Te vagy, meg nem én vagyok, hanem mindenki. Olyasmit csinálni ami mindenkinek egyformán jó, nem lehet. Ezért van az, hogy akármit csinálnak, tudtok velük kötekedni. (Ez szintén egy kényelmi szolgáltatás, a társadalom egészének.)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 16:06:27

@Maitre: az iskolabusz minden családnak nagy segítség lenne azokat leszámítva, akik az iskolában laknak szolgálati lakásban. A felhördüléseket a helyükön kell kezelni, attól, hogy hörög valaki, még nem biztos, hogy igaza van, és ha igaza is van, másnak is lehet igaza, még ha nem is hörög.

Maitre 2013.01.31. 16:09:35

@Negyvenértelmiségi: Noigen. Jó, mondom, szerintem jó ötlet, de nem én döntök benne. Tulajdonképpen semmiben nem döntök, még csak fideszes sem vagyok.
Egyszerűen objektíven nézem őket, meg szeretem az egyensúlyt, úgyhogy hajlamos vagyok amellé állni, aki ellen éppen tombol a csőcselék.

Legfeljebb csendesen csodálkozom azon, hogy miért jó ezeknek, ha rossz nekik. :)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.01.31. 16:15:05

@Zabaalint: @Maitre: @tea fan:
"Napjainkban sokan hangoztatják a jogot, hogy a szexualitással házasság előtt éljenek, legalábbis amikor már a biztos elhatározás a házasságkötéshez megvan, és az érzelmi kötődés is, ami valami módon már ekkor házassági érzület a személyek lelkületében, és kívánja ezt a beteljesülést, amely őket közös természetük alapján készteti; főleg amikor a házasság megkötése külső körülmények miatt akadályozva van, vagy ha ez a bensőséges kapcsolat szükségesnek látszik a szeretet megőrzése miatt.
Ez a vélemény ellentétben áll a keresztény tanítással, amely szerint minden emberi nemzésaktusnak a házasság keretein belül kell történnie. Valójában amennyiben áll azoknak a feltételezése, akik ilyen érettség előtti kapcsolatokra kötelezik magukat, mégis igaz marad, hogy ők nincsenek meggyőződve annak végső komolyságáról és hűségéről, és nincsenek meggyőződve arról, hogy egy férfi és egy nő ilyen személyes kapcsolata mentes lenne a fantáziától és a múló szenvedélytől. (...) A házassággal a házastársak szeretete belekapcsolódik abba a visszavonhatatlan szeretetbe, amellyel Krisztus kapcsolódik az Egyházhoz, miközben a bujaságban egyesült testek beszennyezik a Szentlélek templomát, amivé a keresztény vált. A testi egység tehát nem megengedett, ha a férfi és a nő nem kötődik egymáshoz kifejezett életközösségben." (Somfai Béla Szexuális etika jegyzet 1999)

a "nemzésaktust" oké, hogy a hittanban már benne van meg a keresztény etikában is, de vajon ez lesz majd az állami etikában is 7-8. osztályban?
és ez még csak az alap, nem pedig a ledér viselkedésre kiterjesztés, konkrétan meghatározva mi kicsit ledér, mi nagyon ledér és mi a kurva meg a falu bikája

Maitre 2013.01.31. 16:20:59

@morgás joga mindenkit megillet: Konkrétan minden olyasmi ledér és erköcstelen, amit egy icipicit is szégyellnél vagy kínosnak éreznél felvállalni, ha minden rokonodnak, ismerősödnek és barátodnak a tudomására jutna, vagy úgy gondolod, hogy ők annak tartanák.

Saját definíció, de használhatod. :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 16:21:31

@morgás joga mindenkit megillet: nem lehet ezt a kérdést sem egy nettó zsemjénezéssel lesöpörni. Ettől még igenis probléma, hogy 13 éves "nemhiábaszületettek" adnak életet újabb "nemhiábaszületetteknek", vagy hogy kurvák tucatjai mondják meg a tutit teli szájjal minden este a tévében millióknak.

És az is gond, hogy a felpörgetett idő miatt a beláthatatlanba tolódik a gyermekvállalás azoknál a nemzetépítő polgároknál, akik egyébként 50 évesen elkezdik majd bánni, hogy nem figyeltek oda a családjukra, nem vállaltak gyereket akkor, amikor még tehették volna.

Maitre 2013.01.31. 16:21:47

Legyen inkább 'ledér és erkölcstelen' helyett 'ledér vagy erkölcstelen'.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.01.31. 16:34:31

@Negyvenértelmiségi: igen, ezek reális gondok, a felvilágosítást minél korábban el kell kezdeni - az USA-ban pl. vannak tapasztalatok, mikor érdemes harcolni és mikor nem és mikor kell a kárenyhítésre helyezni a hangsúlyt
www.origo.hu/nagyvilag/20121227-philadelphia-ingyen-ovszerrel-vedik-a-nemibetegsegtol-a-gimnazistakat.html

A késői családalapítás viszont nem az erkölcstan kérdése, nagyon sok tényező játszik benne szerepet, például a megfelelő pár megtalálása, anyagi körülmények, karrierlehetőség vagy épp ennek ellenkezője, a munkanélküliség - plusz a környezetben látott minták (sok zátonyra futott házasság, stb.).

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 16:41:49

@morgás joga mindenkit megillet:

A környezetben látott mintákban jelentős súlyt képviselnek a kereskedelmi kanálisokban futtatott kurvák és "kamionsofőrök", akiknek a gyerekről, ha szóba is kerül, az abortusz az első, ami eszükbe jut.

Az álliberálisoknak sem volt soha semmi más mondanivalója gyerektémában, mint az abortuszhoz való "jog". Most ezt így külön nem is kommentálnám.

Ha az előbbiben nem is, az utóbbiban azért történtek már kedvező fejlemények.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 16:47:16

Az azért még így is furcsállom, hogy a cigányokat, négereket, homokosokat azért "kell" szerepeltetni a tévében, hogy ezzel neveljék a társadalmat "toleranciára", de amikor a családokkal kapcsolatban fogalmazta ezt meg valamelyik "jobber", akkor azonnal megkapta, hogy mit ugat bele a Piacba, és húzzon ki a gyerekszobából.

De ezen nem lehet egy csapásra változtatni. Aprólékos, szisztematikus, következetes munkára van szükség, hogy eltűnjenek a közéletből a rákként burjánzó ordas eszmeiségek. Ennek része lehet az etikaoktatás is, ami az emberi értékek fontosságára hívja fel a gyermekek figyelmét.

[c] 2013.01.31. 17:19:15

@Maitre: A pirulós, szűzies menyecske és a ringyó között van még néhány fokozat.
Attól, hogy egy nőnek egynél több partnere van élete során, még nem ringyó.

Én nem a nőkről beszéltem egyébként, a házasság előtti nemi élet tilalma ugyanis nemfüggetlenül mindenkire vonatkozik.

Mármint hívő berkekben.
Mivel vallásszabadság van (még), nem _kell_ azt gondolnom, hogy házasság előtt szexuális életet élni bűn, és a gyerekemnek sem _kell_ ezt gondolnia.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:28:19

@Maitre: maradjunk annyiban, hogy húzzál te vissza a saját hálószobádba, és se te, se a magad fajták semmilyen formában ne ugassanak bele abba, hogy más hogy él. erről pofázunk már egész nap, de ti annyit fogtatok belőle, hogy akkor szerintünk össze lehet firkálni a metrót. ennyi eszetek van, ezért röhög ki titeket mindenki.

@A csótány is ember: ez neked is szól

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:30:50

@tea fan: de attól még nem baj, ha megismeri, hogy vannak ilyen felfogások is, mert azzal garantáltan találkozni fog a tévével rendelkező háztartásokban főműsoridőben, hogy kurvának lenni mennyire menő és megérős dolog. Rákényszeríteni valakire egy gondolkodásmódot nem lehet, ezt te is pontosan tudod.

Netán nem "hiszel" a személyes példamutatás és a szocializáció hatásában?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:32:15

@balage_81 reloaded: ahol 1-nél több ember lakik 100 kilométeres körzeten belül, ott bizony beleszól _mindegyik_, hogy hogy él a másik. Szerinted a törvényeket is el kéne törölni, mert beleszólnak az életedbe? Vagy az más, legalábbis a bolsik által elfogadott törvény?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:32:19

@Negyvenértelmiségi: amikor egy senki által nem támogatott seggarcú műkeresztény kitalálja, hogy márpedig a család jogilag csak akkor család, ha házasságban élnek, miközben a születések 40%-a házasságon kívül születik és egyébként sem arra tartom, hogy döntsön helyettem ilyesmiben, akkor azért ott gond van. amikor a magad fajta rémesen sötét gyökerek "homokos" és egyéb szavakkal illetnek másokat, akik a világon senkinek nem ártanak, akkor ott még nagyobb a gond. tökéletesen fölösleges erőlködni, a társadalom beárazza a vallási radikalizmust, a kdnp önmagában 1%-ot se kapna semmilyen választáson. nem is indul önállóan. neked viszont ugyanazt tudom mondani, húzz vissza a saját hálószobádba, amíg neked senki nem írja elő, hogy kivel, mikor dugj, addig te se pofázz arról, hogy milyen beállítottság a megfelelő. asszem nem nagy kérés ez, még a magad fajta is feléri ésszel

[c] 2013.01.31. 17:32:58

@Maitre: Hát, ez nem túl egzakt, tekintve, hogy kizárólag attól függ, az ember milyen körökben mozog.
Biztos vagyok benne, hogy ha nagyon akarnék, találnék olyan embert szűkebb vagy tágabb ismeretségi körömben, aki szerint az orális szex undorító és bűnös dolog házasságban is (undorító, mert a száj nem "arra" teremtetett, és bűnös, mert a szájba történő ejakuláció nem nemzésaktus). Most akkor az is, mert ő ezt gondolja?
Ugyan.
Pláne, ha szembeállítom azon hívő(!) ismerőseim véleményével, akik szerint nem az.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:33:43

Az is beleszólás, ha azt szólod bele, hogy ne szóljon bele a másik.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:34:30

@Negyvenértelmiségi: lehet, hogy egy műveletlen tahó számára meglepő, de a törvények többsége arról szól, hogy miként lehet szabályozottan, másoknak nem ártva élni, gazdálkodni, közlekedni, stb. egyetlen esetben jönnek elő "erkölcsi" alapú törvények általában, mikor segghülye jobbos kormány van. egyébként van neki azért valamennyi táptalaja, a hozzád hasonló szerencsétlenek, akik kurvára frusztráltak, ezért más életébe is bele akarnak pofázni rendületlenül

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:36:01

@balage_81 reloaded: szerintem lazíts inkább. És ezer bocs, hogy beleszólok, hogy mit csinálj, de éppen te zavartál engem a hálószobámba az imént, miközben felháborodva ajvékoltál azon, hogy valaki más véleményt mert kifejteni, mint ami neked tetszik.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:36:03

@Negyvenértelmiségi: "Az is beleszólás, ha azt szólod bele, hogy ne szóljon bele a másik. " - bravó, hatalmas logikai bravúr! akkor balos kormányok idején majd betiltjuk a vallásgyakorlást, szexre kényszerítünk téged melegekkel és elvesszük a bibliádat. jó lesz?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:37:13

@balage_81 reloaded: a törvények nem mások, mint írott erkölcsök. Régen nem illett este zajongani, aztán hoztak rá egy törvényt, hogy tilos, és büntetnek is érte. "Beleszóltak abba, ki hogyan éljen." Szörnyű.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:37:55

@balage_81 reloaded: végre eljutottál oda, hogy egy esetlegesen szar törvény az nem azt jelenti, hogy el kell törölni a törvényeket.

[c] 2013.01.31. 17:38:15

@Negyvenértelmiségi: De, abban hiszek. Csak azt nem értem, hogy a "legyél kurvá"-nak miért egyetlen alternatíváját kellene bemutatni (a "házasodj szűzen"-t), mikor van neki még néhány.
Nem bírom a "fekete-fehéresítést".

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:38:23

@Negyvenértelmiségi: miután ezt benyögöd:

"De ezen nem lehet egy csapásra változtatni. Aprólékos, szisztematikus, következetes munkára van szükség, hogy eltűnjenek a közéletből a rákként burjánzó ordas eszmeiségek. "

nagyon ne csodálkozz. az a baj veletek, hogy rettentően szar életetek van. csupa vesztes barom, aki abban éli ki magát, hogy másoknak diktálni akar. ha nem tudsz mit kezdeni a szabadságoddal, az a te bajod, de ha neked ez kell, majd elmegyek és rákényszerítelek a buddhista tanokra, és akkor nem kell az "ordas" eszmék miatt aggódnod, az egy békés vallás. van ellene kifogásod? gyerünk, te vagy annyira liberalizmus-ellenes, akkor ezzel nyilván nincs bajod. ha csak az erőből értesz, tőlem mehet így is.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:39:29

@Negyvenértelmiségi: gyenge próbálkozás, de mit is várna tőled az ember...mert ugye az, hogy a hálómban mi történik, nem egyenlő azzal, hogy felverem a szomszédokat. jujj, most mi lesz, hozhatsz új példát

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:41:46

@Negyvenértelmiségi: senki nem mondta, hogy el kell törölni a törvényeket. azt mondjuk elég régen (bár láthatóan hiába) hogy te ne a másik nemi életével foglalkozz, hanem a magadéval. erről lehet vitatkozni, de viszonylag erősen megáll, így a terelésed csak egy szar menekülésnek fogható fel. mivel te magad is egy darab szar vagy, az látszik a kommentjeidből.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:43:31

@tea fan: akkor mutasd be a többit is. De most csak egyet mutatnak be gyakorlatilag mindenkinek, hogy legyél kurva, és te is celeb lehetsz.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:45:41

@balage_81 reloaded: valaki betiltotta, hogy seggbekúrj valaki a hálószobádban? Úgy értem, 14 felettit, mert az az alattiak (seggbe)kúrását betiltották, megmondták, mit csinálj a hálószobádban, vagy hogy mit ne. És embert is tilos hálószobában ölni. Csendet háborítani is.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:46:25

@balage_81 reloaded:

"te magad is egy darab szar vagy"

Na jó, keress mást magadnak, akin kitöltheted a dühödet, én vitatkozni jöttem ide.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:48:37

Örömmel fogadnám vitaképes hozzászólók véleményét a témáról, olyanokét, akik el tudják fogadni az álliberális egyenvéleményen kívüli megközelítéseket is dührohamok nélkül.

2013.01.31. 17:48:49

@balage_81 reloaded: Amint már említettem, lehet társadalmi szabályok nélkül élni csak nem társadalomban hanem azon kívül. Pl egy lakatlan szigeten. Ha koncepcionális problémád van az etikával annak nem tudom mi az oka - talán olyasmit csinálsz amiről te is tudod, hogy rossz...
A metrós dolog egy példa volt, de igen, te állítod, hogy nem rossz indirekt módon azzal, hogy feleslegesnek tartod az etikai oktatás egészét (és azt is vitattad, hogy van egyáltalán jó vagy rossz).
Te írtad, hogy a döntések felelősséggel járnak - nekem úgy tűnik egyesek ezt mégsem fogják fel, ill nem érdekli őket. Ez olyasmi amit az ember holtáig tanul, mindössze egyesekre inkább ráfér egy kis oktatás, mint másokra.

(ha az előbbi személyeskedésed azt jelentette, hogy nem akarsz tovább beszélgetni mert nincs érved akkor fejezd ki világosabban mert nem voltam biztos benne - megjegyzem pl szerintem azt sem illik, hogy az ember nekiálljon személyeskedni. de nem is logikus, senki nem nyer belőle semmit...)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:53:03

@A csótány is ember: "sajnos" lakatlan szigeten is felelősséget kell vállalnia az embereknek a tetteikért, például meg kell próbálniuk összhangban élni a többi élőlénnyel, mert az a sziget akkor is ott lesz ideális esetben, ha a "zember" már rég alulról szagolja az ibolyát, már ha nem tépte ki gyökerestől, mert nem tetszett neki a színe, vagy mert nem szereti Oláh Ibolyát, és így kívánta kifejezni egyéniségét.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:53:39

@Negyvenértelmiségi:

2013.01.31. 15:08:34

sejtettem, hogy előbb-utóbb önellentmondásba kerülsz. releváns kommented időpontja másolva

" És embert is tilos hálószobában ölni. Csendet háborítani is. " - nem meglepő, hogy megint bebizonyítod, hogy mennyire SÖTÉT vagy. mert ugye egy dolog, ha embert ölök, az neki valószínűleg nem jó. nem egyezett bele, nem adta rá áldását. ha csendet háborítok, akkor mást zavarok, ezért nem szabad.

orálszex ügyében már nem ilyen bonyolult a helyzet: aki akarja, csinálja. illetve szerinted nem, és ezt feltétlenül meg is kell neki tanítani az iskolában.

rettentően buta vagy, nem tudok mást mondani, igazi táptalaja vagy a műkeresztény képmutatóknak. hozzád beszélnek, mikor hazudnak, és tudják, hogy megeszed a dumájukat

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:54:45

@balage_81 reloaded: a szardarabozásod után befejeztem veled a "vitát", ne erőlködj, csá.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:57:11

@A csótány is ember: döbbenetes, hogy mindenáron azt akarod kiizzadni, hogy az etika-ellenesek szerint mindent lehet. én sajnálatosnak tartom, hogy te egy olyan világban élsz, ahol fekete és fehér van, szürke már véletlenül sem. maradjunk annyiban, hogy ez erősen megnehezíti a kommunikációt. de ha szerinted az etika jobb emberré nevel, rajta, tanítsd a gyerekednek. szerintem meg nem nevel jobb emberré, én ezért nem tanítom. az államnak pedig végképp nem feladata egy vallási irányzat "etikáját" közvetíteni, hiszen civil polgárok vagyunk, sokfélék vagyunk és nem erre tartjuk. szájba rágtam, innen vagy megérted, vagy nem. nem akarok többet vitatkozni, mert láthatóan fölösleges

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 17:57:45

@tea fan: az orálszex betiltásának vágya egy tőről fakad azzal, mint amikor valaki az iskolák nevelési tevékenységét kívánja betiltani.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 17:57:59

@Negyvenértelmiségi: nem erőlködtem. csak rávilágítottam, miért vagy sötét.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 18:05:07

Vajon az, hogy egyesek egy darab szarnak titulálják a mindenféle személyeskedéstől tartózkodó vitapartnerüket amiatt, mert azok más véleményen vannak, az inkább az etikaoktatás szükségessége mellett vagy ellene szól?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 18:08:55

ha valaki szerint az etikát nem tanuló nők csakis szopóbajnokok lehetnek, akkor az a valaki súlyos elmezavarral küzd és nem szabad a fajtájának megengedni, hogy törvényeket hozzon. vajon az ilyen ember hangosan követeli a katolikus egyház pedofiljainak kiadatását a világi törvényeknek?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 18:09:52

egyébként csak az egyház bűnei elegendő érv önmagukban ahhoz, hogy ennek az egyháznak az etikáját ne lehessen tanítani. illetve de: annak, aki önként ezt választja. nem olyan nehéz megérteni

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 18:12:32

Vajon ha az, akit elragadtak az indulatai egy vitában, bocsánatkérés helyett még tetézi is helyzetét, annak inkább etikai továbbképzésre lenne szüksége, vagy inkább bátorítani kellene őt önkifejezésében?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 18:20:05

"Az általános testnevelési kötelezettség felsőoktatásba való bevezetésével szeretné javítani az egyetemi tömegsport helyzetét a Hajós Alfréd Terv."

sportgeza.hu/sport/hirek/2013/01/31/indul_a_hajos_alfred_terv/

Jesszum. Mi lesz így a testi lepukkantsághoz való joggal?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 18:21:34

@Negyvenértelmiségi: erről kérdezd a pocakos vezénylő tábornokot

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 18:24:17

Javaslom, hogy a Felsőoktatási Hallgatók Szüleinek Érdekképviselete élőlánccal tiltakozzon az ellen, hogy a kormány fehér zoknik tucatjainak megvásárlására kötelezi a Kisembereket, és betolakszik a tanulószobájukba azzal, hogy már nemcsak egy idegen nyelv megtanulását szabják a diplomaszerzés feltételéül, hanem a rendszeres testmozgást is.

Előbb a szőkék, aztán a szemüvegesek? Az lesz ennek a vége, hogy aki nem futja le 12 perc alatt a Cooper-tesztet, azt börtönbe zárják!!4

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 18:31:53

Vajon a Közgép fogja gyártani a kötelező fehér zoknikat?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 21:29:32

@Negyvenértelmiségi: pár idézet az agymenésedből a blogszférában

"A bolsik biztos bukás, cigóparadicsom, lopás, elkúrás, szemkilövetés"

"Ettől még a libásnak, a kendermagosnak és a rendőrnyuggernek még várnia kell egy évet, hogy izraeli kitűzővel a mellyén hamis esküt tehessen."

"És a bűneik többségére egyébként sincsen bocsánat."

" faszbúk már önmagában is átverés. Lehet, hogy igazságtalan meg előítéletes, de aki nem akarja keresni magának a bajt, az nem vásárol zsidóktól, és pláne nem adja el magát nekik."

és még te vagy megsértődve, ha szarnak titulállak? te álszent antiszemita, rasszista faszkalap, te.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 22:31:42

@balage_81 reloaded: nem akadnál le rólam? Nem én vagyok a téma, hanem a közoktatás és a köznevelés. Igaz, azon meg felhúzod magad, és elkezded szardarabozni, faszkalapozni azokat, akikkel "beszélgetsz". Ez esetben tényleg csak egyet tudok tanácsolni, legalább engem kímélj meg magadtól. Nyugodtan olvasd el, hogy te miket írtál ide, és azok miket írtak ide, akikre rárontottál. Nem, nem kell beidézned, más is el tudja olvasni. Most már tényleg csá.

Maitre 2013.01.31. 22:43:24

@Negyvenértelmiségi: Figyeled egyébként mi történt? Reggel: blog címlapon, délután a többség elmegy, maradnak két, az intézkedést higgadtan védő, értelmesen érvelő ember, meg pár összevissza fröcsögő, szégyenletesen viselkedő hülye. A blog közben csendben lekerül a címlapról.
NagyonLOL. :)

Maitre 2013.01.31. 22:47:16

De úgy egyébként nem, szerintem nem etikaoktatás kellene nekik. Egészen másvalami. De amikor kifejtem, mindenki csak mosolyog, és azt mondja, hogy legyünk velük türelmesek, majd egyszer megváltoznak.

Hát én az vagyok. Csak már unom.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 22:51:01

@Negyvenértelmiségi: van abban valami nagyon vérlázító, hogy etikáról papolsz, de akkora antiszemita vagy, hogy a rajzolni se lehet nagyobbat. és persze, mint a jobbos köcsögök többsége, még aljasan büszke is vagy magadra. most már mehetsz.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.31. 22:54:53

@Maitre:

"legtöbb önmagát liberálisnak mondó egyed úgy érti a liberalizmust, hogy neki mindent szabad, és azoknak is, akik ugyanazt akarják mint ők, de aki másképp gondolja, az már mocskos diktátor. :)"

segg buta vagy. a liberálisok továbbra is azt terjesztik hogy mindenki úgy él, ahogy akar. amíg mást nem korlátoz. te lehetsz keresztény, én lehetek ateista. de a magad fajta csak nem érti ezt, mert a frusztrációi miatt nem tud mit kezdeni a szabadságával, ezért, hogy a bizonytalanságát kompenzálja, és meggyőzze magát, hogy helyesen cselekszik, húzna le mást is a saját álszent, kispolgári szintjére, ahol csak az üres moralizálás megy. egyszóval
mi is ununk téged. kurvára.

Maitre 2013.01.31. 23:02:18

@balage_81 reloaded: Szerintem ne akarj ateista lenni. Az az egyetlen valódi bűn. A büntetése is olyan. :)

Fodbalista (törölt) 2013.01.31. 23:15:06

@Maitre: már megszoktam. Valójában már az eleje is majdnem trollozásba fulladt, de a higgadt érvelés akkor még felülkerekedett, és partner is volt hozzá több oldalról. Engem nem zavar, ha valaki ezerrel támad egy intézkedést vagy éppen annak meghozóit, csak vágjon témába, amit ír, és ne az olvtársakat támadja.

Én sem vagyok maradéktalanul elégedett, a hittanoktatást például száműzném az iskolákból, ahogy ezt írtam is. Az etikaoktatást helyeslem, és remélem, a gyakorlat bebizonyítja, hogy jó ötlet volt a tanterv részévé tenni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.31. 23:16:18

Ez a másik nickem volt az előbb, a fodbalra fenntartva, minden másra ezt használom.

Maitre 2013.01.31. 23:38:10

@Negyvenértelmiségi: Nem gond. :)

A hittan... fene tudja, ártani nem árt, az osztályzását én sem tartom jónak. Fakultatív óraként szerintem hasznos.

Ezekkel meg nincs nagyon mit kezdeni, elvakítja őket a gyűlölet. Valakit hibáztatni kell azért, hogy ők nyomik. Ilyenek, vagy majd kinövik, vagy azok unják meg a debilóvodát, akik fel működtetik.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.01. 00:16:34

@Maitre: nem az ő hibájuk, hogy ilyenek, a többségük rendes ember alapvetően, csak a bolsik megfertőzték őket, ami néha kiütközik rajtuk. Ilyen például az az eset, ha etikára szeretné tanítani valaki őket vagy gyermekeiket, ilyenkor kényszeresen elkezdik bizonygatni szándékuk ellenére, hogy mekkora szükség is lenne rá.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.01. 09:38:09

@Maitre: @Negyvenértelmiségi: nini, milyen jól elbeszélget egymással a két troll:) vagy egy és ugyanaz az ember? fodbalista után bármit el tudok képzelni...szóval nyomatjátok, hogy kell az etika, de simán szalonzsidóztok egy jót, és belepofáznátok abba, hogy más mikor keféljen. ez bizony a ti bajotok, de máskor érdemes előre közölni, hogy sötétek vagytok és akkor a többség le sem áll vitatkozni. már csak úgy praktikus szempontok miatt sem. nem etika kell ide, hanem radikális keresztényeket irtó spray

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.01. 13:07:11

Boldog névnapot a Náciknak!

Sok Náci ismerősöm van, rendes fiúk, hazaszeretőek, intelligensek, szorgalmasak, jóindulatúak.

Emlékezzünk itt meg a kitűnő Semmelweis Ignácról, a kitűnő Náci orvosról, a '48-as forradalmi nemzeti gárdistáról, aki újszülöttek millióit mentette meg munkásságával, és akinek köszönhetően minden ember egészségesebben élhet ma, aki csak egy mondatot is hallott róla.

Emlékezzünk itt meg azokról is, akik évtizedek óta amellett kampányolnak, hogy ezek az újszülöttek eleve meg se szülessenek, mert úgysem lesz jó életük, és csak gondot fognak okozni, csak nyűg lesznek az önmegvalósítani igyekvő "szülők" nyakán, púp lesznek a hátukon.

Emlékeztessünk másokat is arra, hogy kétféle ember van: aki embertársaiért munkálkodik, és aki az abortusz állami támogatásáért él, aki a hazafiság elleni harcnak "szenteli" életét, aki a szülész orvosok ellen hecceli a társadalmat, aki szerint az etika mindenkinek a legbensőségesebb magánügye, de leginkább a sajátja, mert a másoké ellen valamiféle torz álliberalizmus nevében fel kell lépni.

Náci doktort nem radikális keresztényeket irtó sprével ölték meg, hanem agyonverték az irigyek, a tudatlanok. Ha a környezetre való tekintettel mégis kénytelenek pár szóban magasztalni Náci doktort, akkor leginkább a származásával kapcsolatos hazugságot próbálják terjeszteni.

Boldog névnapot Semmelweis Ignácnak, és boldog névnapot az év minden napján azoknak is, akik ma nem élnének a doktor úr nélkül, aki az égi kórteremből is vigyáz az emberiségre.

Maitre 2013.02.01. 19:08:49

@Új Demokrácia: "Képzeljük most el az életünket és az ország irányítását pártok nélkül!"

Inkább ne. Már próbálták, nem sikerült annyira.

@Negyvenértelmiségi:
Szerintem ne beszéljünk hozzá, asszem veszett.

Új Demokrácia 2013.02.01. 19:11:18

@Maitre:

Avass be kérlek, hogy hol és ki próbálta már meg.

Maitre 2013.02.01. 19:29:15

@Új Demokrácia: Hát itt próbálgatták a szocializmus alatt, Kuba meg Észak-Korea a mai napig erőlteti, de annyira nem jön be nekik.

Ha semmilyen pártot nem akarsz, azt vagy anarchiának nevezik, vagy királyságnak. Abból az első nem jó, a másodikhoz meg hiányzik a legfontosabb alkatrész, a király. Szóval buktad, na.

Új Demokrácia 2013.02.01. 19:31:38

@Maitre:

A felsoroltak egyike sem demokratikus rendszer.
Azon kívül nem kell ennek sem anarchiának, sem királyságnak lennie. Anélkül is működő rendszer lehetne.

Maitre 2013.02.01. 19:40:46

@Új Demokrácia: Persze, ez a rengeteg szépséges barom itt megtáltosodna, és mindenki önmagától azt csinálná, amit kell, ugye? Főleg hogy felfogni sem bírják. Kicsit gyerekes elképzelés, nem gondolod? :)

Új Demokrácia 2013.02.01. 19:48:07

@Maitre:

Előbb olvasd el rendesen, amit írtam. Addig nincs miről beszélnünk. Ha megtetted és ez a reakciód, akkor szintén nincs.

Maitre 2013.02.01. 19:53:57

@Új Demokrácia: Nyilvánvalóan nincs, ez nem kérdés. Később sem lesz az.
Csak finoman próbáltalak ráébreszteni hogy TE nem az a személy vagy, aki a népmegváltásra alkalmas lenne.

De nem kell nekem elhinni, ess pofára nyugodtan. :)

Új Demokrácia 2013.02.01. 20:01:17

@Maitre:

Nem gondolom, hogy én lennék az atyaúristaen, úgy látom, ezt sem látod tisztán. Pofára esni pedig nem én fogok, ha ilyen stílusban osztom ki az embereket, ahogyan azt te teszed.

Maitre 2013.02.01. 20:15:38

@Új Demokrácia: Én pontosan azért nem politizálok, hogy ne kelljen a szavazatokért mosolyogni az ökrökre. :)

Új Demokrácia 2013.02.01. 20:26:31

@Maitre:

Azt mondod nem politizálsz, pedig éppen azt teszed azzal, hogy itt vagy ezen a blogon. Az már más kérdés, hogy nem vagy politikus. De szerintem ez így is van jól.

Maitre 2013.02.01. 20:39:20

@Új Demokrácia: Szerintem is így van jól. Ha én politikus lennék, én olyasmiket tartanék helyesnek, amikből hamar csúnya dolgok lennének. Mert ha példának okért én értetek dolgoznék, ti meg kicsődülnétek nekem randalírozni, ugatni meg takarodjozni, én úgy agyontapostatnám tankokkal az összes hőzöngő kis tetvet, hogy öröm lenne nézni.

Tulajdonképpen őszintén nagyra becsülöm a mostaniakat, hogy nem teszik meg ezt. Olyan tolerancia, és a fogyatékosságaitok miatt tanúsított könyörület, meg szakmai alázat kell hozzá, hogy azelőtt csak tisztelegni lehet.

Az meg, hogy véleményed van valamiről, nem politizálás. Meg kellene tanulnod legalább az alapfogalmakat, nem? :)

Maitre 2013.02.01. 20:44:42

@Maitre: Azaz iránt. Mindegy, nem vette észre senkit.

Új Demokrácia 2013.02.01. 20:48:10

@Maitre:

Ha közéleti dolgokkal foglalkozol, politizálsz. Meg kellene tanulni az alapfogalmakat, nem?

"a fogyatékosságaitok miatt tanúsított könyörület"
úgy látom te tökéletes vagy és még csak a néphez sem tartozol. Ezzel a nagy arccal menjél vissza szépen kapálni meg kaszálni. Ne itt rontsd a levegőt. Kösz!

Maitre 2013.02.01. 21:01:30

@Új Demokrácia: Ahhá, szóval aki neked nem tetszik, az menjen csak kapálni? Te mennyit kapáltál már? (Csak nem lenézed talán a kétkezi munkásokat?:) ) Mi az, hogy a néphez tartozom, vagy nem? Te döntöd el? Mi alapján?

Mondom hogy szar politikus leszel, ne csináld. :D Bár ha én meg tudlak fogni két mondat provokációval, onnantól borítékolható hogy a közelébe sem kerülsz semminek.
Nem úgy megy ez, ahogy te a kis jómunkásember agyaddal elképzeled, édesgyerekem.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.01. 21:04:19

@Maitre: így kezdted a kommentelést ezen a fórumon:

amit a legtöbb család ad erkölcsi nevelés terén, az nulla."

de a végére azért csak kibukott a valódi éned:

"úgy agyontapostatnám tankokkal az összes hőzöngő kis tetvet, hogy öröm lenne nézni."

azt hiszem kimondható, amit a te családod adott neked erkölcsi nevelés terén, az is nulla. tényleg csak a tények kedvéért, olyan jó nézni, mikor kiderül, kik is követelik az etika bevezetését itthon...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.01. 21:12:02

@Maitre:

"Én értem hogy bennetek van a rettegés attól, hogy itt (megint?) diktatúra lesz,"

vs.

"úgy agyontapostatnám tankokkal az összes hőzöngő kis tetvet, hogy öröm lenne nézni."

így talán már kb felfogod, hogy miért utáljuk a fajtádat és miért nem hagyjuk az "értékrendjét" eluralkodni. akkor már inkább a liberalizmus.

Maitre 2013.02.01. 21:13:57

Azon gondolkodom, balage_81 reloadedet mikor üti meg a guta. Van olyan olyan szolgáltatás a blog.hu-n, hogy ha egy kommentelő már nyáladzik, mentőt lehessen hívni neki?
: )

Új Demokrácia 2013.02.01. 21:14:00

@Maitre: Képzeld, kapáltam már életemben. És még fogok is. Politikus nem leszek, nincs szándékomban. De annak ellenére, hogy kapáltam már életemben, nem vagyok jómunkásember sem. Ezt nagyon benézted.
És mivel a nép tagjairól T/2. személyben beszéltél feltételezem, hogy te nem tartod magad közéjük tartozónak, de hogyan is tartanád, ha neked nincsenek fogyatékosságaid, csak a többi embernek van.
De úgy érzem, hogy kár fecsérelni rád egyetlen mondatot is, részemről a társalgást befejeztem. Jó éjszakát!

Maitre 2013.02.01. 21:16:37

Na jó, meggyőztetek. HIÁNYOZNI FOG a magyar óra. :D

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.01. 21:43:41

@Maitre: te beszélsz tankokról kiskancsó. akkor ki is nyáladzik itt? menj szépen aludni, anyukád már vár a forró kakaóval

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.01. 22:59:04

@Maitre:

"Mert ha példának okért én értetek dolgoznék, ti meg kicsődülnétek nekem randalírozni, ugatni meg takarodjozni, én úgy agyontapostatnám tankokkal az összes hőzöngő kis tetvet, hogy öröm lenne nézni."

Akkor te sem vagy jobb a bolsiknál.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.01. 23:17:18

Azért pikáns, hogy összecsap két bolsi az etika kapcsán azon, hogy inkább radikális keresztényeket kellene sprével kiirtani, vagy tankkal kellene széttaposni embereket.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.02.02. 00:01:51

@Negyvenértelmiségi: most lekomcsizod régi harcostársadat, akivel eddig olyan jól egyetértettél? hát mi lesz így a nemzettel, ha még a derék etika-pártiak is lekomcsizzák egymást? öngól, nem kicsi!

Maitre 2013.02.01. 20:39:20

Capybara 2013.02.20. 19:03:32

@Negyvenértelmiségi: "A nyelvtanulásról már írtam, az nem késő 18-30 éves korban sem, mindössze fél évet el kell tölteni egy másik országban, közben lehet pénzt is keresni, világot látni, nem marad le semmiről, aki 18 éves koráig nem tanult meg külföldiül. "

Cuki. Ha valaki fizeti, én már megyek is. A szüleim anno nem tudták finanszírozni, később nekem magamnak sem sikerült. Ennyit a "minden értelmiségi pengén beszél legalább egy nyelvet"-témáról.
Megint oda jutunk, hogy tanuljon az, akinek van rá pénze. Bocs, de kissé vérlázítóan "Maria Antoniette-es" volt ez a mondatod.
Én igenis elvárok a közoktatástól egy minőségi és hatékony nyelvoktatást, ahelyett, hogy a kötelezősége ellenére luxusként kezelték volna azt, hogy használható szinten meg is tanítsák a többségnek.

Capybara 2013.02.20. 22:12:16

Ez a Maitre nevű hozzászóló pedig remélem, nem szaporodik.
süti beállítások módosítása