morgás joga 6.jpgKi a hibás? Aki sumákol, vagy aki ezt napvilágra hozza?  A Fidesz szerint az, aki árulkodik - hiszen csak az számít, ami a sajtóba kikerül, a PR, és ameddig csak halkan fecseg a felszín és hallgat a mély, nincs is probléma. De mi van akkor, ha homokszem kerül a gépezetbe és napvilágra kerülnek olyan összefüggések, amelyek az ellenzék szemében magas labda, a választók pedig csak bólogatnak, "ezek sem jobbak a Deákné vásznánál"? A pletykát még lehet kisebbíteni, elhallgatni, sajtótájékoztatókon gunyorosan cáfolni. De mi van akkor, ha valaki tényekkel lép elő (és azok, mint tudjuk makacs dolgok), hosszú hetekre tematizálja a médiát és komoly felzúdulást okoz a szavazótáborban? Ángyán József már jó ideje cibálja az oroszlán bajszát, ráadásul úgy, hogy mérhető népszerűségvesztést okoz anyapártjának. És nemcsak a pártnak magának, hanem a megélhetési politikusoknak, akik immáron joggal aggódhatnak, a következő választásokkor egy-egy Ángyán-nyilatkozat vagy nyílt levél mínusz hány képviselőhelyet jelent majd számukra.

Tehát ki a bűnös mindazért, hogy a Medián májusi közvéleménykutatása alapján tízéves mélypontját, azaz 22 %-ot ért el a Fidesz támogatottsága, a Tárki szerint májusra 16 %-ra, azaz az MSZP szintjére csökkent a párt népszerűsége? Ki más, mint Ángyán József.

"... írásos kitálalásaival és szemfelnyitó vidéki fórumaival (a politikus hosszú feldolgozásban számolt be a közelmúltban a földpályázatok borsodi és Fejér megyei visszásságairól, és sorra járja az érintett településeket) Ángyán tarvágást végzett a Fidesz falusi, kisgazdálkodói bázisában" (egy magas beosztású kormánypárti vezető)

Azzal mindenki egyetért, a volt államtitkár igazán belecsapott a lecsóba - nyilatkozataival, írásba foglalt véleményével zavart keltett mind a médiában, mind a kormánypárt soraiban, és most ő az ideális bűnbak a népszerűségvesztés miatt. Nem az, aki bunda-gyanúzott és nem is az, aki átgondolatlan intézkedésekkel, baráti körének helyzetbe hozásával borzolta a szavazópolgárok idegeit.

A kormánypártra még vár a nagy feladat, kilépni a tündérmese szivárványos világából és szembenézni a valósággal. Hiszen a legegyszerűbb valakit bűnbaknak kikiáltani, ám nem biztos, hogy hosszabb távon is ez a célravezető módszer - vajon a mutogatással a problémák megoldódnak? Elég a felszínt kapargatni, vagy a problémák mélyét kell feltárni és az alapjaitól kiiktatni a nem helyénvaló dolgokat?

Ha Ángyánt kipaterolják a párt soraiból, vajon visszaáll a Fidesz népszerűsége? Tényleg ő az oka a mélyrepülésnek, vagy csak ő volt az, aki nem vált cinkossá hallgatásával? Menesztésével egyetlen probléma oldódna meg, az Ángyán-probléma. De ha nem lőnék ki az űrbe, valószínűleg tovább járná a vidéket és a sajtót is gyakran foglalkoztatná interjúival, tényekkel alátámasztott nyilatkozataival. És pont ez az, amiatt még mindig csak fontolgatja a kormánypárt a képviselője eltávolítását. Nehéz vitatkozni a tényekkel, Ángyán pedig bőven szolgál velük, így a hazugsággal vagy éppen az ellenzékkel kollaborálással vádolás nem járható út. És ahogy a dolgok jelenleg állnak, a volt államtitkár továbbra sem tesz lakatot a szájára, sőt, új témát talált magának. Immáron nemcsak az oligarchák vannak terítéken, hanem a hungarikumok is - vagyis az a lista, amely a nagy magyar húsfeldolgozó cégek import húsfeldolgozását igazolja. Magyarul, lehet hangzatos szólamokban beszélni a magyar állattenyésztők megsegítéséről és támogatásáról, ha még a hungarikumokba is külföldi húst darálnak.  A nemzeti logós terméket vásárló patrióta fogyasztó pedig támogatja a magyar gazdák mellőzését úgy, hogy erről fogalma sincs. Pedig a kormányzat tisztában van azzal, hogy a hungarikumok jó része valójában nem hazai, sőt.

(A lista) "még a tavaly év eleji dioxinbotrány kapcsán készült, amikor moratóriumot rendelt el Magyarország az import húsokra. Meglepő módon nem a németek, hanem az egyik legnagyobb magyar húsos érdekeltség verte az asztalt a minisztériumban, hogy függesszük ezt fel. Maga a miniszterelnök úr kérdezett rá ennek kapcsán, hogy ugye az nem lehet, hogy magyar tőkeérdekeltségű húsipari cégek a hungarikumokat nem magyar alapanyagból állítják elő? Ő kérte, hogy állítsuk össze a listát, hogy lássuk: miből is dolgoznak ezek a cégek. Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonságért felelős államtitkársága a saját nyilvántartásából dolgozott, mert egyébként nincs ilyen országos nyilvántartás, ami kimutatná, hogy honnan származik az alapanyag. És összejött ez a 100-150 cég, amelyik részben, vagy egészben nem magyar alapanyagból állítja elő a termékeit." (Ángyán József)

A kormányzat mélyen hallgat a listáról és egyelőre az sem tudott, hogy valójában mennyi külföldi terméket veszünk meg, ha a hungarikumokat választjuk akár azon az áron is, hogy többet fizetünk értük, mint például a német termékekért fizetnénk. A volt államtitkár azt is elárulja, nem tudja, milyen intézkedések történtek az ügyben. Ahogy mi sem.

A hungarikum-botrány igazi hungarikum - a patriotista gazdaságpolitika kudarca, a hazai állattenyésztők mellőzése, a húsfeldolgozó-ipari nagytőke kritikátlan támogatása. Kérdés, mit kezd az üggyel a média és az ellenzék, valamint a fogyasztók, akik joggal érezhetik becsapva magukat és a magyar termékektől való elfordulásukkal fejezhetik ki elégedetlenségüket a rájuk erőltetett hamis hungarikumok miatt.

De a bűnbak már megvan.

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr104600490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Robbanni készül a Hungarikum bomba 2012.06.21. 09:33:53

Mégsem hamisítatlan Hungarikumok  a Hungarikumok? Már megint átverik a magyart, hívja fel a figyelmet az LMP, a belpolitika grínpísze. Az Elvarázsolt Kastély bojkottra szólít fel. Én gyanítom, hogy ez az Ángyán József az MSZMP által beültetett kak...

Trackback: Élcnél maradandóbb 2012.06.21. 08:26:06

In memoriam új alaptörvény2012. január 1. - 2012. június 18. Olvasom Hoffman Rózsa maturandusokhoz intézett szavait [PDF - nol.hu]. Ezt kár lenne elvitatni az államtitkár asszonytól, nagyon jól eltalált kis szöveg. Hozza a tanévnyitók és egyéb iskolai...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becike4 2012.06.21. 07:06:19

Ángyán Józsefet köztársasági elnöknek!Meg miniszter elnöknek.Meg mindenelnöknek.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.06.21. 07:35:25

Ha Ángyán újraindul képviselőként 2014-ben, tuti befutó lesz, tökmindegy milyen szint vesz magára.
A 22 év politikai ámokfutás után az emberek szerintem ilyen gerinces politikusokat keresnek, mert inkább fájjon az igazság.
Hozzáteszem, sajnos kevesen vagyunk igy a többi beetethetőhöz képest...

tarackos 2012.06.21. 07:56:32

Ángyán ezért mindenképp kalapemelést érdemel! De nem tudom feledni, hogy ő is minden szart megszavazott ami elé tettek...

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 07:59:53

Pótcselekvés.

Ángyán mögött olyanok állhatnak, akik miatt még a flkeforradalmárok se mernek ártani neki. Ezt tegnap este sokat sejtetően el is árulta.

Na nem a Hír TV stúdiójában :)

És a HVG-s interjúban is utal rá.

Sima belharc, lehet, hogy miniszterelnök akar lenni, vagy vinni akarja egy új pártba a narancsosok értelmesebbik felét.

Rókakígyó 2012.06.21. 08:10:37

A Hungarikum probléma jól mutatja a magyar vállalkozások támogatásának a problémáját. A NAGYMAGYAR vállalkozások, főleg akik most vannak futtatva (CBA, Csányi érdekeltségek, Simicska et co) mind offshore cégekbe viszik a pénzt. Ami nem lenne probléma, hiszen a legnagyobb brit cég a Tesco nem is titkolja, hogy az offshore-ozás az egész működésének alapja és fújjog is rá a kormány erősen. Hogy ez mekkora probléma azt az is mutatja, hogy Oszkót sem tudták ezzel keményen megszorongatni. Csak akkor nem kéne magyar érdekre hivatkozva lopni mindent, ami mozdítható.

Pan Modry 2012.06.21. 08:13:07

Le a kalappal azelott ami bevallalt, de azert nem kellene rogton miniszterelnoknek vizionalni.

Nekem olyan miniszterelnok kell aki minimum 10-15 evet lehuzott sikeres vezetokent a valodi (nem a magyar mutyi) versenyszferaban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.06.21. 08:15:15

Az igazi probléma nem a 22, vagy 16 %-os fityisz-szimpátia hányad. Hanem a 60%-ot közelítő, "3 nem" (nem tudja, nem megy el, nem mondja meg). Ennek fényében kell nézni a politikusok között valóban üdítően emberinek tűnő Ángyán képet.

Az agitPRopos eftársakat nem szabad lebecsülni :-(.

Off.
Képzeljétek. Levelet kaptam! Nem árulom el kitől, de hirtelen felindulásból kérdezek egyet :-)

Vannak, akik szerint az embereket két csoportba lehet osztani. Az emberek egyik csoporja az embereket két csoportra osztja. Az emberek másik csoportja az embereket nem két csoporta osztja. Mások szerint a kérdésfeltevés is helytelen, ha a kérdésben nem szerepel a NER. Ön mit gondol?

[ ] Az embereknek két csoportja van, az egyik csoport fent van, a másik lent.
[ ] Az emberek egyik csoportja nehezen viseli a mellébeszélést, a másik csoportja mellébeszél.
[ ] Az emberek sok szempont szerint csoportosíthatók, de hová lettek a polgárok?
[ ] Nem tudom megítélni a kérdést.

On.

Kutchek (törölt) 2012.06.21. 08:32:18

Ha elfogytak a külső ellenségek, akkor belső ellenséget kell keresni.
1.Azok az oligarchák akik most vannak színen hülyére lopják magukat.
2. A választások előtt lesz egy kis műbalhé, néhány személycsere.
3. Viktor megmondja, hogy belsőleg is megtisztultak, amire a szocik a mai napig nem képesek. Majd beküldi a cseresort, hogy ott folytassa, ahol az előző abbahgyta.

Akik most lopnak azok majd élnek mint Marci Hevesen, a fidesznek meg mindegy, hogy kitől kapják vissza a pénzt.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.06.21. 08:35:15

Egy beismerés lenne ha az egyetlen tisztességes embert kivetné magából a Fidesz érdekközösség.
Egy fideszes számára az a kérdés Ángyán hűséges-e a vezérhez? Amíg Viktor erről nem nyilatkozik, ezt nem fogják tudni eldönteni... (mert ezek így nem-gondolkoznak)

igazi hős 2012.06.21. 09:01:02

Semmi meglepő nincs a hungarikum "botrányban". Egy ember/cégcsoport van ma Magyarországon, akinél egy kézben van a takarmánytermesztéstől a késztermékig a teljes folyamat. Viszont az ő kicsinálása Orbán (illetve Simicska) első számú prioritása. Nem lepne meg, ha ő állna Ángyán hirtelen jött szókimondása mögött és a Fidesz-Csányi csörte egy újabb menetének lennénk tanúi.

MacChicken (törölt) 2012.06.21. 09:07:20

@Pan Modry: Tenyleg le a kalappal elotte es jobbra, tapasztaltabbra ne szamits a miniszterelnoki szekben. Ki az a marha aki sikeres vezeto kulfoldon es hazamegy csak azert, hogy politikai palyat vallaljon egy olyan orszagban, ahol mindent behaloz a korrupcio? Szellel szemben nem lehet hu..zni, es aki otthon a mostani mutyi trendekkel szembe menne, ezt tenne. Mar regen nem a politikusok iranyitanak, hanem a mogottuk allo erdekcsoportok - Csanyik, Demjanok es egyeb tolvajok -, akikkel szemben tehetetlen egy becsuletes ember. Az egesz orszagot minden szinten atszovi az uram-batyamozas, "mocsari hajosok", zavarosban halaszok, tehetsegtelen buta emberek iranyitanak mindent ahol egy ertelmes ember hosszu tavon nem birja ki, mert ramennek az idegei es az egeszsege. Sajnos ez a mentalitas a piaci szferaban is megmutatkozik. Szoval szerintem ha valaki kulfoldon sikeres es vagyik is haza, az inkabb kivar, hatha a normalis tarsadalom felepitesehez vezeto folyamatok elindulnak valamikor es lesz meg keresnivaloja otthon. Ha neha haza is megy latogatoba, akkor mar a repteren rajon, hogy kell visszafele is repjegy, mert a taxis hienak sorfala mar ott tukrozi a balkani allapotokat.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2012.06.21. 09:08:11

@tarackos: Én is így vagyok vele... Nem kéne sztárolni. A saját területén tényleg rendet akar tenni, de az összes többi aljasságnak részese.

Elijah_Baley 2012.06.21. 09:15:10

monnyuk engem mindig izgatott a kérdés h a kilónkénti hatezer forintos téliszalámi magyar-e vagy csak import alapanyagokból összerakott hungarikum, mikor a lakótelepi kisboltban kisüzemi parasztkolbászt árulnak ezeröccázé.

2012.06.21. 09:17:04

@Pan Modry: Az, hogy valaki a mai Magyarországon államtitkárságig vigye, nem a szakmai tudáson, tisztességen múlik, sokkal inkább a kapcsolatrendszeren és a lobbierőn. Ángyán is valószínűleg ugyanolyan oligarcha, mint akiket támad, a nagy megvilágosodása csak a saját érdekei sérülése miatt következhetett be.

Egyébként igen, én is örülök, hogy borította a bilit. De aki államtitkárságig viszi, az minden, csak nem tisztességes szakember.

Cang 2012.06.21. 09:20:48

Szerintem meg tökmindegy hogy mi lesz Ángyánnal, a vezető csürhe és a birka tömegek viszonyán semmit sem változtat. Nivság azt gondolni hogy Ángyán Apánk elmondja az igazságot, mire az ország népe magához tér az agyhalott rabszolga álmából, és megbuktatja az elnyomóit :-)

Terézágyú 2012.06.21. 09:22:28

Rossz a cím: "Új magyar hungarikum"

Merthogy ez nem új!
Ez ősi.

tintamin 2012.06.21. 09:22:37

Ez mennyire király!
Hát kurvára érdemes így "magyar" terméket venni.
Ha leszarják az ellenőrzést, mert a haverok üzletét rontja, akkor én meg leszarom az ún. hungarikumokat, és veszem az igazi németet.

Vö: haveri vállalkozók támogatása vs. magyar vállalkozók támogatása.

Ezt a hitelességet innentől kezdve évekbe fog telni visszaállítani, ki fogja elhinni, hogy bármilyen ún. "magyar termék" magyar cuccokból kerül ki, ha azt történetesen Csányi cége gyártja?....

Virág Árpád 2012.06.21. 09:22:54

Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, öt perc alatt nem bizonyítom rá hogy bűnös!

lavór 2012.06.21. 09:23:06

"Új magyar hungarikum: bűnbakkeresés"
Gondolom a blog szerzőse kb. 7 éves lehet.
Írni már megtanult, de a történelmet még nem ismeri. Na meg valószínűleg nem is itthon él... :D

Terézágyú 2012.06.21. 09:23:46

Mellesleg: van "nem magyar" hungarikum is? :P

Rókakígyó 2012.06.21. 09:24:51

@igazi hős: ez így nem igaz. Nem egy ember kezében van.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.21. 09:40:18

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJJ? Hol élsz te, erről szólt a történelmünk!

warp 2012.06.21. 09:47:44

@tintamin: " Ezt a hitelességet innentől kezdve évekbe fog telni visszaállítani, ki fogja elhinni, hogy bármilyen ún. "magyar termék" magyar cuccokból kerül ki, ha azt történetesen Csányi cége gyártja?.... "

Politikai hitelességet nem lehet visszaállítani. Azt pedig nagyon jól tudjuk, hogy a magyar vágóhidakon magyar sertést, marhát már jó ideje csak mutatóban látni. Barátom ott dolgozik és azt mesélte, hogy az ellenségének sem adná azt a húst amit feldolgoznak. Hungarikumról csak annyit, hogy ha nincs szigorú és következetes ellenőrzés (haveroknál természetesen ez csak papírforma), akkor csak kamu. Olyan ez mint amikor a piacon a kofa a magyar paradicsomot spanyol paradicsomos ládából árulja...
A felhozott Pick szalámi áráról már ne is beszéljünk, hogy Németországban, Dániában olcsóbb mint idehaza... :(

igazi hős 2012.06.21. 09:54:17

@Rókakígyó: "ez így nem igaz. Nem egy ember kezében van." Mi nem egy ember kezében van? Olvasd el még egyszer: "Egy ember/cégcsoport van ma Magyarországon, akinél egy kézben van a takarmánytermesztéstől a késztermékig a teljes folyamat". A többiek a termesztés-tenyésztés-feldolgozás csak egy részében érdekeltek. Érthető?

igazi hős 2012.06.21. 09:57:05

@tintamin: Még Csányiról a leghihetőbb, hogy végig magyar anyaggal-munkaerővel dolgozik.

hegyilany 2012.06.21. 10:03:00

@Pan Modry: Szerintem Ángyán tanár úrnak és a jövőnek is jobb lenne, ha visszamenne Gödöllőre az egyetemre. Rengeteg nagyon jó és gerinces szakember került ki az ő iskolájából (igaz, ezek jelentős részét azóta kihajigálták azokból a felelősségteljes állásokból, ahol eddig szolgáltak, de ez talán épp' a becsületesség fokmérője manapság...).

krj 2012.06.21. 10:22:30

nálam már régóta nem szempont, hogy magyar legyen a termék. a sole-mizo is csinálhat bármit import tejből, akkor meg miért is fizessek ötven forinttal többet érte? azt a pénzt inkább elköltöm másra vagy megtakarítom.

Pan Modry 2012.06.21. 10:30:21

@tintamin:

En nem is veszek 1-2 kiveteltol eltekintve magyar elelmiszert, foleg hust. Nem fogok azert felarat fizetni hogy magyar szinekbe csomagoljak az alja minoseget.

Aki meg ezt beszopja az egy balfasz, az igazan jo termeknek nem kell magyarkodnia :)))

Pan Modry 2012.06.21. 10:32:18

@Virág Árpád:

ram nem tudnad, bar en nem is elek egy ideje MO-on... :)))

En azt mondom aki eleg szorgalmas es intelligens az nem szorul arra hogy bunozzon :)))

Pan Modry 2012.06.21. 10:34:06

@warp:

persze, mert Daniaban stb.. ott versenyhelyzete van, es ennyit er...

A magyarok meg kifizetik a felarat mert azt hiszik az minoseg, pedig egy lofaszt, egy tok atlagos szarazszalami...

En speciel ha mar szalami akkor egy jo Chorizo vagy valami fasza nemet :)))

Észmegálló 2012.06.21. 10:36:25

Teljesen világos a Fidesz álláspontja. Elvégre, ha a bolti szarka lebukik, miközben tömött szatyorral megpróbál kislisszanni a boltból, akkor nyilván, hogy az ezt észlelő eladó/biztonsági őr lesz a felelős a meghurcoltatásáért (népszerűségvesztésért), na meg a jegyzőkönyvező rendőr, esetleg ügyész és bíró. De a szarka az aztán nem. Na ilyen tolvaj szarka ez a Fidesz csapat.

M_R 2012.06.21. 10:42:47

@Pan Modry:
"En azt mondom aki eleg szorgalmas es intelligens az nem szorul arra hogy bunozzon :))) "

Csak arra hogy lelépjen Orbanisztánból...mert ha marad, akkor rászáll a NAV, a Munkaügyi Felyügyelőség, az ÁNTSZ, meg a kormányablak is :)

kifordított nagyanyó 2012.06.21. 11:06:16

Lesz majd mélyebben is a fidesz.
De majd elfogadnak egy fasza kis módosítót,hogy a szavazatok 15%-ával is lehet kormányt alakítani.
Feltéve ha a fidesz az a párt...

Mérges 1234 2012.06.21. 11:15:07

@kifordított nagyanyó:

Talán megússza a FIDESZ a nagyobb visszaesést, hiszen a hiány meglepően jó lesz jővőre.

És ha most elekzdenek kicsit normálisabban politiázálni, kicsit érelmesebb gazdaságpolitikát.

De valójában nem szeretném, hogy ez a politikai stílus túléljen, akik meg helyette jönénk még náluk is hülyébbek.....

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.06.21. 11:15:55

@tintamin:

"én meg leszarom az ún. hungarikumokat, és veszem az igazi németet"

Erről van szó, drága testvérem. Ez így van nagyjából húsz éve, és a legrosszabb, hogy jómagam is (rövid időre ugyan) beleestem abba a hibába, hogy figyeltem azt, hogy mi magyar és mi nem az. Ha csak tehettem magyart vásároltam.

Ma már CSAK és KIZÀRÒLAG AUSZTRIÀBAN vásárolok csak és kizárólag osztrák és német terméket. Magyarország pedig a GENNYES tisztességével elmehet az ANYJÀBA.

...ugyanis egy ország vezetői olyanok, amilyen maga az ORSZÁG. Pont.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.06.21. 11:19:33

Ha eddig túlságosan összehánytam volna a komment-falat, akkor elnézést kérek...!

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy figyeljen oda Ángyán Józsi Bácsira, mert az az érzésem vele kapcsolatban, hogy ő az az ember, akit érdemes volna követni.

kzoltana 2012.06.21. 11:22:10

OFF! Kósa Lajost megint kifütyülték egy kicsit. Rendőrök is voltak.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2464_a_kiraly_beszede

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.21. 11:41:30

"Új magyar hungarikum: bűnbakkeresés"

Úúúúj? Már ezeréves hagyománya van ennek!

Cinkes 2012.06.21. 11:51:50

@Mérges 1234: a hiány alakulása nem mindig áll összefüggésben a gazdaság teljesítőképességével. Esetünkben egyáltalán nem. Csak arról van szó, hogy a bevétel-kiadás hogyan alakul. Kiadást nem nagyon csökkentették csak bekasszíroznak egy csomó pénzt egy csomó új sarcból, ezzel is fékezve a gazdaság teljesítőképességét... szóval az emberek szempontjából ez inkább negatív.

tintamin 2012.06.21. 11:59:49

@igazi hős: Ugye viccelsz. Csányi üzletember, bankvezér, kurvára leszarja, mi magyar, mi nem, neki csak a profit számít.

Ha meg nem olvastad volna: Csányi == Pick.
A Pick pedig szintén a listán van.
A híres magy szalámi.
Az.

igazi hős 2012.06.21. 12:12:36

@tintamin: Ha Csányinak tényleg csak a profit számítana, nem fektetne a mezőgazdaságba, legfeljebb a feldolgozóiparba. És persze földeket vásárolná kormánytámogatással. (Ezzel nem mondtam, hogy neki nem számít a pénz, de még azt sem, hogy nem ugyanakkora gazember, mint a többi.)

warp 2012.06.21. 17:09:00

@Pan Modry: Teljesen igazad van. Csak arra írtam, hogy röhejes, hogy a előállító országban a legdrágább szinte. Magyar Hungarikum...
süti beállítások módosítása