véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngMegkezdődött a Fidesz belső ellenségkeresése, eddig 5 áldozat van - elegánsabban fogalmazva: Orbán Viktor öt fideszes választókerületi elnököt fosztott meg pozíciójától rossz teljesítményük miatt.

"(...) a kormánypárt értékeli a teljesítményeket, és nyilvánvalónak nevezte, hogy ha úgy látják, valaki gyenge teljesítményt nyújt, "akkor ott érdemesebb váltani". "Ez egy olyan feladat, ahol nem lehet a rossz teljesítményeket elfogadni" (...)

Hasonlóan fogalmazott a hvg.hu egyik forrása is, amikor Orbán Viktort idézve azt mondta: "aki nem végzi el a munkát, annak nincs kegyelem". (hvg.hu)

De miért pont a választókerületi elnökökön csattan az ostor? Vajon egyedül ők lesznek a felelősek, ha a Fidesz elveszti a választásokat 2014-ben? Tényleg ők azok, akik egyedül tehetnek arról, ha a választópolgárok elfordulnak a jelenlegi "kétharmadtól",  mindenki más szuperül teljesít?

Kétséges. Mert ugyebár egy átlag választópolgárnak fogalma sincs, ki az ő kerületi választóelnöke - jó példa erre 2010, amikor még egy naracsszínű ló is megkapta volna a parlamenti bejutáshoz szükséges szavazatmennyiséget, ha indítja a Fidesz bármelyik választókerületben. Mert ugyebár az emberek többsége nem személyre voksolt, hanem bizonyos pártra, vagy egy bizonyos párt ellen. Vajon miért lenne ez másképp 2014-ben?

Az emberek többsége azt sem tudja, mi a feladata egy választókerületi elnöknek és mit várhat tőle, ha megválasztják. Több pénzt a városnak/falunak? Erőteljesebb érdekérvényesítő képességet? Esetleg azt, hogy a képviselő sógor-koma-jóbarátja majd jól megszedi magát állami földekkel, trafikokkal meg közbeszerzésekkel, hogy a pályázati pénzekről már ne is beszéljünk? Az átlagszavazó csak annyit tud, hogy egyetlen szavazat eréig beleszólhat abba, mely párt színeiben induló képviselőtől nem kíván majd olyan megjegyzéseket hallgatni, miszerint "mindenki annyit ér, amennyije van", "47 ezer forintból meg lehet élni" és "nehogy már ne támogassuk a saját támogatóinkat". Az átlagszavazó arra voksol, kinek szánja a lottó ötöst.

Az átlagszavazó nem találkozik tehát sem a most kirúgott trehány választókerületi elnökkel, sem a helyébe kerülő kevésbé trehánnyal - találkozik viszont azokkal az intézkedésekkel, amit az előző választásokon győztes párt az elmúlt három évben rákényszerített, nem is beszélve azokról a narancs-közszolgákról, akik megkeserítetik az életét. Nagy eséllyel utálja Hoffmann Rózsát és az egész iskolaállamosítást, nem örül az útdíj miatti áremelkedéseknek, ahogy a folyamatosan növekvő tranzakciós illetéknek sem. Látja, hogy miközben Magyarország jobban teljesít, a rendszer hangyáinak ezt nem sikerül igazolniuk:

  • semmi sem halad (online pénztárgépek), 
  • határidők csúsznak a végtelenségbe,
  • a jogalkotási zűrzavarban már fogalma sincs, mit tiltottak már meg neki és egyáltalán még mit szabad csinálnia,
  • bűnbak viszont van rengeteg, választhat kedvére ("piaci elégtelenség", bankok, unió, liberálbolsevik "emútnyócév") és menetelhet is ellenük, ha úgy tartja kedve,
  • kritikán aluli ágazatok rendszerében sínylődik, ha nincs elég pénze finanszírozni a csúszókat (egészségügy várólistái, szakrendelések hónapos előjegyzései) cserébe fizetheti a VIP ellátás azoknak, akik az akár életeket feleslegesen elvevő problémák megoldásáért nem tesznek semmit,
  • olyan feladatokkal kell bíbelődnie, amik eddig ismeretlenek voltak a számára (ebösszeírás, tankönyvbeszerzés, egész napos iskola alóli kibújás, átnevezett utcák miatti okmánycsere, diákigazolvány meg adókártya helyett hónapokig papírcetli hurcolása, stb.)
  • találkozhat csak papíron létező, de nagy hanggal bejelentett látvány-intézkedésekkel (lovasoktatás iskolában), meg humánusnak éppen nem mondhatókkal is (hajléktalanok kitiltása)
  • költségvetési bevételek maradnak el (pénztárgép bekötések miatti "fehéredés", játékadó), cserébe ezeregy újfajta adó nyomja a vállát (tranzakciós illeték) és fizetheti a világ egyik legmagasabb áfakulcsát,
  • bottal ütheti a kampány mézesmadzagok mézének nyomát (pedagógus béremelés),
  • a régvolt kampányban legjobban kifogásolt elemeket pedig maga a győztes vezette be (felsőoktatási tandíj),
  • miközben olyan összegből kellene megélnie havonta egyes potentátok szerint, ami kevesebb, mint a nyilatkozó politikusok egy napra jutó jövedelme,
  • és naponta beigazolódik számára, hogy az egyenlőbbek között vannak még egyenlőbbek (nyugdíj mellett felvett képviselői díjazás, mutyi hátán mutyi, aszfaltos utca a házig, stb.),
  • cserébe egyszer majd elmehet a frissen épülő stadionok egyikébe, ha akar. Mert eddig sem akart és ezután sem fog akarni, neki inkább normális járda kéne a buszmegállóig meg nem lerobbanós-otthagyós troli.

Természetesen minden választópolgár érezhet önmagán is kedvező intézkedéseket (rezsicsökkentés, családi adó, stb.), de mi van akkor, ha a negatív hatások a kezdeti örömöt már réges-régen eltüntették? Mert ugyebár hiába havi 2-3 ezer forint rezsicsökkentés, ha közben az egy nap alatt megszűnt ágazat miatt egy nap alatt megszűnt a munkahelye, ha a nagyobb gyermekei már rég külföldre menekültek, ha a megemelt áfát mindennap ki kell fizetnie, a családi adókedvezményt meg soha nem is tudta igénybe venni, mert nem volt elegendő befizetendő személyi jövedelemadója hozzá?

Vajon ha a sok-sok negatív dolog után az átlag választópolgár elfordul a jelenlegi kormányzó párttól és más színek jelöltjeibe kívánja fektetni a bizalmát, mindezért a választókerületi főnökök egyedül a felelősek? Senki más nem, olyanok mint alkalmatlan miniszter, államtitkár, hivatalvezető, főideológus, unorthodoxia-megálmodó, vagy épp utolsó csókos közszolga? És őszintén kiállhat a Fidesz a választók elé és elmondhatja a saját kádereiről, hogy aki nem végzi el a munkáját, annak tényleg nincs kegyelem?

Akkor lehet, hogy most kéne kirúgni az összes választókerületi elnököt egyszerre, és máris minden inkompetens ártalmatlanítva lenne és rendszeren kívül kerülne?

"Ez egy olyan feladat, ahol nem lehet a rossz teljesítményeket elfogadni" (Kósa Lajos)

Vagy simán csak le kellene számolni azzal az illúzióval, hogy csakis egyedül a választókerületi elnökök a felelősek azért, ha nem lesz meg legközelebb is a Fidesz kétharmada. Mert valószínűleg van még jópár funkcionárius, aki jelenlegi hivatali állásával elérte inkompetencia szintjét ...

 

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr155496480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.06. 01:01:00

Amennyiben valóban a belső ellenségek következnek, akkor az rossz hír, mert elfogytak a külső ellenségek. Tehát nincs ellenzék.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.09.06. 01:07:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: lehet, hogy megérne egy posztot "a külső és belső ellenségek, valamint a bűnbakok gyártása" téma ...

toportyánzsóti 2013.09.06. 09:13:10

Valakiknek felelnie kell a rezsimcsökkentő aláírásgyüjtés buktájáért.Ismerve a narancsmatekot lehet hogy 1 milka aláírás sem jött össze,ahogy a nemzeti konzílium 2.0 is óriási bukta volt!Bérbirkák és bértollnokok fedik el a narancsosok mélyrepülését.10-ből 8 embernek muraközi répát erőltettek a szájába,csak ők erőltetik a hitet hogy muraközi répával a szájában bárki is rájuk szavaz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.06. 10:39:29

Nem a Fideszrol kell beszelni, hanem a Magyarpartrol. A Magyarpart nem veszthet az Idegenparttal szemben! Tulzas nelkul allithatjuk, hogy ezen a magyarsag tulelese mulik.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/09/magyarpart.html

panelburzsuj 2013.09.06. 10:39:30

Azár nem ártani összevetni a választókerületi elnökök, a parlamenti képviselők, meg pláne a jövő évi jelöltek névsorát.

Hátha akadna néhány egyezés.

Gyingizik 2013.09.06. 10:46:06

Választási témákban járatlanok számára: egy megyeszékhelyen levő fideszes polgármester (nagy ember, egyben OGY képviselő, választókerületi elnök) hangolja pl. össze a környező kisebb települések fideszes polg.mester jelöltjeinek személyét is. És ha sorozatosan olyan fideszes ellenjelöltet állít, akire a kutya se szavaz az adott településről (mert pl. ott se lakik, csak lakcíme van ott, nem is ismerik, ordít róla, hogy csak fölragasztotta a homlokára a narancsos matricát lóvé reményében stb.), még jóhogy egy idő után Viktóóórka elhajtja.

panelburzsuj 2013.09.06. 10:49:12

@Gyingizik:

Ennyiből érdekes lesz ám az "összevont" választókerületek működése. Különösen ott, ahol a fideszes "erősember" nem a legnépesebb településhez kötődik. És jópár ilyen kerület akad.

♔bаtyu♔ 2013.09.06. 10:52:05

A dolog technikai és nem politikai. Hiába jó a párt, ha nincs embere arra, hogy elmenjen a kopogtatódért, rendezvényekkel célozza és mozgósítsa a szimpatizánsokat, okos ötletekkel megszólítsa a bizonytalanokat.
2002-t az MSZP-t az juttatta győzelemhez, hogy alkalmazták az sms kampányt az utolsó percben.

Épp a bizonytalan helyzetben lévő fidesznek van most arra szüksége, hogy a technikai lebonyolítás jó kezekben legyen, mert a választókerületi elnökön most akár a győzelmük is múlhat.

Persze egyébként is fontosak, hiszen a profi kezekben lévő választókerületben nem csak a győzelem lehet nagyobb, de a veszteség is kisebb vereség esetén.

Orbán akkor lenne ostoba, ha olyan tanácsadókra hallgatna mint te, így te szerintem maradj csak a blogolásnál.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.06. 10:52:39

Az ügye megvan, hogy azóta cáfolták a híreket?

LOL, lemaradtál egy lépéssel, bolsikám!

smartdrive 2013.09.06. 10:59:00

üdv a versenyszférában

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.06. 11:03:01

ha nem a vk elnökön akkor kin kéne a port elverni szerintetek?

♔bаtyu♔ 2013.09.06. 11:03:22

@panelburzsuj: Megfigyeltem, minél nagyobb a hely, annál lényegtelenebb a jelölt helyi kötődése és a helyi teljesítmény és annál lényegesebb a nagypolitika.

Ami szerintem nem jó, ezért van az, hogy kerületek fejlődése akár évtizedre is megállhat, de sajnos ez van.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.06. 11:05:13

@♔bаtyu♔: És az ország szempontjából miért jó ez?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.09.06. 11:05:58

"Aki nem végzi el a munkát, annak nincs kegyelem"?"

Tudod, ha a jelenlegi ellenzék is így tett volna a kormányzása 8 éve alatt, akkor talán nem lennének a béka s..ge alatt...Náluk azonba az dívott, hogy: "Aki nem végzi el a munkát, az még jutalmat is kap..." :(

♔bаtyu♔ 2013.09.06. 11:06:12

@doggfather: A blogger felvetése baromság, hiszen ha választások előtt lecserélnek valakit akkor nem bosszúból cserélik le, hanem azért, mert erősebbet szeretnének oda.

Egy párt pontosan úgy működik mint egy magánvállalkozás és úgy is kell működnie. Ráadásul még a politikai teljesítmény is jórészt technikai teljesítményekből áll.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.06. 11:06:15

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Ha így is van, a személyeskedő, pökhendi stílus nem a gerinces ember erénye ám. Igaz a narancsmosó munkakör sem.

qwasder 2013.09.06. 11:08:25

Ez jó jel, mert ha saját magukat emésztik, akkor a vezír már nem tudja megmagyarázni a társainak, hogy külső oka van a gebasznak.

Egy alternatíva ugyan lehet, de az már a diktatúra teljességét jelentené, ha a zembereket okolva elkezdenék az egyszerű állampolgárokat vadászni.

Még az is elképzelhető, hogy egyszerűen a koncon marakodva egymást nyomják fel a vezír előtt.

♔bаtyu♔ 2013.09.06. 11:08:39

@mutymurutty: Le kellene írnod mit akarsz hallani. Hogy jön ez ide? Az ország szempontjából ez azért jó, mert az egyes pártok választókerületi elnökei (ha jók) sok szavazót mozgósítanak, sok szavazót tájékoztatnak, így sokan mennek el szavazni.

panelburzsuj 2013.09.06. 11:10:06

@♔bаtyu♔:

Akkor azt is figyeld meg, amit írtam: adva van két erőszakkal egybeterelt "szomszédvár" (jó magyar szomszédsági viszonnyal); a fideszes a kisebb helyhez kötődik (eddig azt protezsálta) - (és próbáld meg folytatni a gondolatjel után)

♔bаtyu♔ 2013.09.06. 11:11:54

@qwasder:Orbánék biztosan nem emésztik magukat, mert ez épp azt jelenti, hogy van verseny a választókerületi elnökök poziciójáért.

A "megemésztés" pld. az SZDSZ-re igaz, ezeknek 2010-ben még arra sem volt emberük, hogy plakátokat ragasszanak.

Épp azért, mert a választókerületi elnökeik gagyik voltak, sőt sok helyről már hiányoztak. (Véleményem szerint azonban az SZDSZ-t szándékosan szüntették meg, miután felhasználtak arra, amire kellettek)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.06. 11:12:23

Belső ellenség? Egyszerűen csak kidobjék az alkalmatlanokat. Minden pártnak így kellene tennie, mely nyerni akar. Hol a probléma.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.06. 11:14:06

@toportyánzsóti:

Te is tudod, hogy az aláírásgyűjtés tipikusan olyasmi, ahol nem végeredmény számít, hanem maga a folyamat. Azaz eleve nem lehet ez sikertelen.

Lencsés István 2013.09.06. 11:15:51

" .... Orbán öt fideszes választókerületi elnököt fosztott meg pozíciójától teljesítményük miatt. .... "

Ez még nem történt meg .

" .... Megkezdődött a Fidesz
belső ellenségkeresése .... "

Ellenségek nincsenek , csak ellenfelek . Házon belül nincs gond .

SZDSZPistike 2013.09.06. 11:17:47





HA NEM RÚGJÁK KIA LÉHŰTŐKET, AZ A BAJ, HA KIRÚGJÁK, AZ A BAJ...




(Fizetett baloldali blogolásunkat olvashatták.)

panelburzsuj 2013.09.06. 11:19:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Nem hallgatóztam a csuti mestergerendán csücsülve.

Te tartod normálisnak, hogy egy ilyen soklépcsős válogatás után egyszercsak mégis kiderül, hogy "alkalmatlan".

barli 2013.09.06. 11:19:29

inkább a gyurcsánt kéne már végre kirúgni. és akkor lehet, hgoy lenne esélyetek :)

qwasder 2013.09.06. 11:22:35

@♔bаtyu♔: A vezírnél nem verseny van. Összetéveszted a demokratikus pártokkal. A vezér választ, majd utána ítél és végrehajt.

barli 2013.09.06. 11:29:56

@panelburzsuj: komolyan sajnáltok egy pár "narancsidiótát"?

panelburzsuj 2013.09.06. 11:32:49

@barli:

Mi mindannyian nem sajnálom annyira, amennyire ti gondolod.

Blogger Géza 2013.09.06. 11:45:23

Hát elég perverz gondolkodásmód középvezetők leváltásánál "leszámolás az ellenséggel" gondolatra jutni, ez csak a szerző sztalinista felfogását mutatja, a valósághoz nem sok köze van. Nem tudom, valaha egy vállalat pár középvezetőjének (5%) leváltásakor írt-e valaha valaki ilyen újságcikket - vélhetően nem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.06. 11:47:41

@♔bаtyu♔: én se tartom a cseréket ördögtől valónak ezért is kérdeztem, hogy ha nem őket akkor kit?

panelburzsuj 2013.09.06. 11:47:59

@Blogger Géza:

A CsakaFidesz Zrt tart nemközgyűlést Óváron?

Nem mondod ... !

sorstalan gáz 2013.09.06. 12:17:33

Megint kevés tényhez költ valaki hozzá sok fantáziával egy mesevilágot

Ami tény, hogy csökken a képviselői helyek száma, csökken (remélhetőleg) a politikából élők száma, sokaknak kell más megélhetés után nézni. Ettől még nem lesznek ellenség, csupán a jövőben nem jut nekik a kisebb tortából

Remélem sok politológust, hírmagyarázót, megmondóembert is érint majd a leépítés. Nem fognak hiányozni

Mária 2013.09.06. 12:19:40

MIért lenne ez belső ellenségkeresés?

Megmondták nekik, mit kell teljesíteni. Aki nem teljesítette, ahelyett keresnek másikat.

Vagy talán a munkahelyeken is belső ellenségkeresés folyik, ha a rosszul teljesítőktől megválnak?

Mária 2013.09.06. 12:25:17

@jobbdemokrata:

Na igen.

Mesterházy is meghirdette januárban, hogy a választókerületi felelősök szántsák fel a választókerületet, mert júniusban értékelni fogja a munkájukat és aki nem teljesített, azt lecseréli egy jobbra.

Tud valaki felszántott választókerületről?

Tud valaki lecserélt MSZP-s politikusról?

panelburzsuj 2013.09.06. 12:27:12

@Mária:

Nem tudunk.

De igény - az azért lenne rá ...

sas70 2013.09.06. 12:38:35

@Blogger Géza: Egy párt az nem egy vállalat, bár a fidesz rt. hajaz rá!

belekotty 2013.09.06. 12:39:12

@Lencsés István: Mi van Piftike? Bevetted a lítiumot?

sas70 2013.09.06. 12:40:59

@Lencsés István: Persze, mert a főnök megmondja, hogy mi legyen, 'oszt az lesz, 'oszt jó napot!

na__most__akkor 2013.09.06. 12:51:33

@Doomhammer:
"Magyarpart - Tulzas nelkul allithatjuk"

Magyarozunk, magyarozunk?
Magyar ékezet meg sehol?

Tudod haver, "ezen a magyarsag tulelese mulik" ...

Lencsés István 2013.09.06. 12:54:43

@belekotty: 1 . Nem vagyok " .... Piftike .... " , azaz tanulj meg olvasni . 2 . Nem .

@sas70: Így van , bár ilyen szó nincs , hogy . : " .... oszt .... " , meg nem főnök hanem Barát , bár te ezt nem értheted , mert neked olyan nincs ....

gipsz.jakab 2013.09.06. 12:57:37

a fideSS kirúg 4 ferenc +1más keresztnevűt éséééés?

ad1) a mafiából élve nem lehet kilépni... vagyis kapnak más poziciót... (márha nem végeztetik ki őket...)

ad2) az ok a lefokozásnak és a morgolódásnak ha KEVESET LOP (ércsd a fideSS központi kampányhoz KÖSZPÉNZből...) akkor orrolnak meg rájuk (lásd pl az érdi polgármester... megyei jogú városok szintyét nem tudta hozni... épp csak meguszta)

panelburzsuj 2013.09.06. 13:06:51

@Lencsés István:

De ez nem mondat, hanem szerelmes sóhaj.

Anselmo 2013.09.06. 13:07:43

Poszt "Megkezdődött a Fidesz belső ellenségkeresése"

Tudom, hogy idegen a művelt értelmiség gondolkodásától, de előfordulhat, hogy egyeseken a teljesítményt kérik számon. Tudom, nácizmus van.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.06. 13:15:23

@poszt: Nem értem, hogy önmagában ezzel mi a baj. Az érintettek Zorbán beosztottai voltak (pártkatonák) tehát le is fokozhatja őket (nem rúgták ki őket a pártból), ha nem hozzák az elvárt teljesítményt. Minden normális munkahelyen ez az elfogadott eljárás...

Még ha arról lett volna szó, hogy leszámoltak velük, de ilyen nem történt...

Lencsés István 2013.09.06. 13:15:56

@panelburzsuj: Kötőszóval ( de ) sem kezdünk mondatot . Buzi vagy , azt látom , de én a nőkhöz vonzódom , szóval ez nem ért célt ....

♔bаtyu♔ 2013.09.06. 13:20:52

@qwasder: Te vagy tudatlan, ugyanis ebben az MSZP-nél sincs demokrácia. Miért is kellene?

panelburzsuj 2013.09.06. 13:25:13

@Lencsés István:
Te mindent látsz.

Azér estem beléd.

Lencsés István 2013.09.06. 13:29:32

@panelburzsuj: Ilyen szó nincs , hogy " .... azér .... " . Az iróniád KURVA gyenge .

panelburzsuj 2013.09.06. 13:39:19

@Lencsés István:

Azér váltottam rajongásra.

Az erős, mint a... bivaly... mongyuk...

barli 2013.09.06. 13:43:31

@Lencsés István: a zárójel után nem teszünk szóközt..

Lencsés István 2013.09.06. 13:45:38

@panelburzsuj: Sajnos továbbra sem tudsz írni , ( ilyen szó nincs hogy . : " Azér , mongyuk .... ) így ha ez nem változik , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagáltam rád .

@barli: Mondatkezdés nagybetű , szóval a helyedben .... :D :D :D + :D

qwasder 2013.09.06. 13:47:06

@♔bаtyu♔: Marhára nem érdekel az MSZP. Nem arról volt szó a cikkben.

Amúgy @gipsz.jakab: megírta a tutit.

A+

panelburzsuj 2013.09.06. 13:48:01

@Lencsés István:

Dehogynem szólsz - csak cicázol.

Kis huncut...

Lencsés István 2013.09.06. 13:51:29

@panelburzsuj: Megtanultál írni ez őj esély . :) A buzulásod továbbra sem érdekel , ha ez nem változik , nem reagálok rád többet . A témával kapcsolatban ( Megírtam a tényt ) tudsz hozzászólni , vagy zavar a mocskos pofádba tolt tény , és ezért próbálsz személyeskedni , de azt sem tudod ( bár nem csoda hisz iq - d az kevés .... ) hogy azt név nélkül nem lehet .

barli 2013.09.06. 13:53:56

@Lencsés István: én azért szóltam, mert te szóltál. De közben megtaláltam a rólad készült blogokat és fényképeket, úgyhgoy abbahagyom a kötözködést :)

Lencsés István 2013.09.06. 13:55:58

@barli: A mondatkezdés továbbra is nagybetű , ha ez nem változik akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Amit találtál az egy link a link meg nem tény , szóval ezt IS beszoptad . :D :D :D + :D Ilyen szó pedig nincs , hogy . : " .... úgyhgoy .... " .

barli 2013.09.06. 14:05:07

@Lencsés István: köszi, ennyit akartam csak :)

_______________
anyám borogass :) Az ilyen hogyhogy nem szoci? :)

pánpéter 2013.09.06. 14:06:11

látod drága balliberális blogíró, ez a nagy különbség köztetek, és a jobboldal között.
2006-2010 között a baloldalon csak elkúrás volt, semmi más. mi volt az elkúrásra a válasz: ha nem megy neki ezen minisztérium élén, majd menni fog neki a másik minisztérium élén.
ha nagyon elbaszott valamit, csináltak belőle államtitkárt.
azt már nem is teszem hozzá, hogy közben jött is a hír, hogy a leváltott 5 választókerületi elnök (egyben OGY képviselő jelölt) a polgármesteri széket választotta.
az a baj veled, hogy nem csak hülye vagy és ostoba, de még hazudni is szarul hazudsz.

"De miért pont a választókerületi elnökökön csattan az ostor"
itt is barom vagy. látszik, hogy fogalmad sincs egy kampány hogy, kikből, kikkel épül fel. nem is baj az. amíg ez így van, addig a hülyék között maradsz, az meg csak jó a polgári oldalnak. :))

gnme 2013.09.06. 14:26:30

té blogger

regisztrájl a diabfórumon, töltsd le a magazin harmadik, augusztusi számát

olvasd el a köszöntőt

= az egészségügy helyzete

meni tenksz

(lehet küldeni a bort postán :-).. a száraz rozét szeretem)

gipsz.jakab 2013.09.06. 14:32:26

@Lencsés István: neked ez nyilván álnév !!!

csak én vagyok az igazi nevemen !

ti mind névtelen senkik vagytok !

DezInf 2013.09.06. 14:47:04

@Lencsés István:

piftike te neonhüjjjjeeeeee
nem is tuttam hogy buzi vagy
nem szégyen az csak neked ilyen az ízlésed
ez magánügy ne itten teregessed ki
és ponttal ne kezggy mondatot mert pont olyan vagy mint amilyen

barli 2013.09.06. 15:03:44

@gipsz.jakab: Mondatott nagy betüvel kezzdüng !!

:)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.09.06. 15:09:01

@King of Shadows: nem az a baj, hogy lefokozza a pártkatonáit (ez az ő belügyük, hajrá) ... hanem az, hogy akik miatt ténylegesen elfordulnak a választók (mert szarul dolgoznak és szar közérzetet okoznak), azokat nem. Pedig az igazi image-rombolás nekik köszönhető

tarackos 2013.09.06. 15:33:48

@morgás joga mindenkit megillet: Vmi napokban megjelent közvélemény kutatás szerint 30% körül van a támogatottság a teljes lakosságon mérve. Az 2,4 milla. 2010-ben 2,7 milla szavazott rájuk. 10% veszteség, szó nincs itt image rombolásról...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.06. 15:51:16

Mi ebben a nagy hír? Választások előtt menetrendszerűen szétzavarnak egy-két választókörzeti alapszervezetet és lecserélik itt-ott az elnököket is. Valahogy biztosítani kell, hogy ne maradjon senki, aki a felsőbb utasításra állított jelöltekkel szemben elindulna a képviselő-jelöltségért.

high up! 2013.09.06. 16:42:21

Azért régebben szebben csinálták. Egészségügyi okkora hivatkozva elfektették a semmire kellő elvtársakat jó fezető pozíciókba.

Orbanescu elvtárs láthatóan fél. Egyre jobban felfogja, hogy lehetetlen az, hogy a 90% alattvalót naponta tökre szivatja, és a errefel még nő is a népszerüsége. Orbanescu elvtárs kezd egyre jobban félni.

Sztálin elvtárs is így kezdte. NER lakáj fidóták, készüljetek fel a vezéretek bosszújára, ha a győzelmi esélyek kezdenének romlani.

gnme 2013.09.06. 16:49:30

valaki szóljon már óvének hogy jöjjön el hozzánk kormányülésre, mert kéne az elkerülő út harmadik szakasza

és hozza zsuzsannát is, hogy legyen kit szapulnia

meni tenksz

Rive 2013.09.06. 17:04:10

Túl sokat lát bele a poszt irója az eseményekbe.

Rive 2013.09.06. 17:08:28

@pánpéter: Izé, mondanál egy miniszterelnököt, aki vesztes választások után nem rugtak ki a pártjából?...
Melyik pártról is van szó?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.06. 18:17:22

@morgás joga mindenkit megillet: Jó, ezt értem, de az elnökök nem mernek tengelyt akasztani a saját pártjuk nagyragadozóival (és - általában - ők töltik be a miniszteri székeket). Nem csak itt, máshol sem. Ha esetleg mégis, akkor előtte isznak qrva sok bort, aztán könnyen lehet, hogy kamikaze akció lesz a dologból (láttunk már ilyet Magyarországon is).

Az államtitkárokat már le szokták váltani, ha valamit lqrnak, de nekik meg nem nagy a mozgásterük, ha egy dilettáns miniszter ül fölöttük...

@Rive: Sali Berisha, Gabor Vona, Atilla Mesehazy, hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha jobban utánanéznék, találnék még egy párat. Bizonyos értelemben az E'14 és Kordon is ilyen. Ok, ő nem veszített egy választáson sem, de csak azért, mert elfutott, mint egy gyáva...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.06. 19:41:29

@panelburzsuj:

Minden szervezetbe bekerülnek emberek, akikről aztán kiderül mégsem alkalmasak. A Fidesznél sokkal fejlettebb szervezetekben is megesik ez.

Lencsés István 2013.09.10. 09:38:06

@gipsz.jakab: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Nekem ez a nevem , neked viszont nem , ugyanis ilyen élő személy nincs ( pláne kisbetűvel .... ) hogy gipsz.jakab , szóval csak hazudj fosva , ez szánalmas .... Aki senki , az épp te vagy , de miért beszélsz többes számban , mikor egy EMBERhez írsz ? :D Ja hogy a matek sem megy , értem . :D

@DezInf: Mondatkezdés nagybetű . Nem vagyok " piftike .... " , azaz tanulj meg olvasni IS . Ilyenek nincsenek , hogy . : neonhüjjjjeeeeee , itten , kezggy .... " . Hogy lennék buzi , mikor menyasszonyom van ? :D Szerencsétlen . :D Én nem kezdtem ponttal mondatot , te kezdtél kötőszóval , de azt sem tudod hogy úgy nem lehet , bár nem csodálkozom , ennyi hibával ahogy te írsz .... :D

panelburzsuj 2013.09.10. 09:47:18

@Lencsés István:

Olyan okos vagy...

Ezt imádom benned legjobban, szivi!!!!

DezInf 2013.09.10. 10:37:16

@Lencsés István:

pifta ifol muftottt ?
jahh, má íttá te nyomoronc :))))

@panelburzsuj:

Nem az a baj, hogy hülye !!!!! Az a gond, hogy mellette szorgalmas :)))

panelburzsuj 2013.09.10. 10:43:20

@DezInf:

ne má, aztat a következő vallomásomra tartogattam :(

nem végtelen ám az erények sora, nem lehet vaktába elpazérolni...

DezInf 2013.09.10. 10:46:03

@panelburzsuj:

Ó, bocsáss meg bűnös lelkemnek, de ez a piftike mindig a legrosszabb énemet hozza elő :)
Annyira narancs, annyira kiszámítható, hogy az már néha fáj.

Lencsés István 2013.09.10. 10:57:58

@DezInf: Sajnos továbbra sem tudsz olvasni ( Lásd . : Nem vagyok " .... pifta .... " ) azaz , ha ez nem változik , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Ilyenek nincsenek , hogy . : " ....ifol , muftottt , jahh , má , íttá .... " , ha ez sem változik , jön az első mondat A mondatkezdés továbbra is nagybetű , azaz tanulj meg írni IS , vagy első mondat lesz . Igen ittam . A rólam kialakított véleményed meg nem érdekel , mert hazugság .

panelburzsuj 2013.09.10. 11:08:42

@Lencsés István:

Ezaz, védjed magad - de hogy tudnék neked segíteni?

jajistenem, báncsák a piftimet... :((

DezInf 2013.09.10. 11:49:38

@Lencsés István:

na idefigyejjj te fosó-mosógép
polgári nevén piftikeeee teee nejonhülllyyyjjjjeeee
ezen a blogon mostan utójjárra írom le nekijed aztat hogy csak tuggyad merre tarccsad az irányt
neked nem jár ékezet pontyosvessző sem semmilyen írásjell
a magyar hejjessírás szégyene vagy annyi eszed sincs mint a rohadó narancshéjjnak
ne igyá muftot piftikeee me fosni fox te nejlonyhülllyyyjjjeee
hijjába beszélek neked lepereg róllad mint a mosogatólé
átláccó fosógép vagy te annnomimm níjmand teeee
eccer majd próbájj meg gondolkodni hidd el képes lennél rá ha nem lennél tele ezzel az erjedő narancslöttyel

azé néha válaszra is méltattylak nem vok nyögdíjjas és a doktori disszertácijómat nem róllad írtam de ez egy másik történet

kérem a következő pácienst mer ez nejonhülllyyyjjjeeee .... nesze néhány ponty rágóggyá rajta
süti beállítások módosítása