morgás joga 6.jpgKözterületi harcba vonulhatnak a politikai ellenfelek, miután a CÖF anyatigrisként ugrott arra az ellenzéki kezdeményezésre, miszerint amennyiben az Alkotmánybíróság elutasítja a választási regisztrációról szóló törvényt, ám a Fidesz "parlamenti trükközéssel" mégis be kívánja vezetni a regisztrációt, az Együtt 2014 a többi ellenzéki párttal közös demonstrációt hirdet majd.

"A CÖF mélységes aggodalommal figyeli a „demokratikus ellenzési erők” összejöveteleit, ahol közjogi felhatalmazás nélkül néhány múltbéli levitézlett politikus és álcivil a nép képviselőinek nagy többségével elfogadott Alkotmányát kívánja eltörölni." (CÖF KözleményCsizmadia László, Fricz Tamás CÖF alapító, szóvivők, Budapest, 2013. január 3.)

Az Alaptörvény minőségébe ne menjünk bele meg abba sem, eddig hányszor változott már a kőbe vésett demokrácia (az aktuális verzió ugyebár már pótlapokkal bővített) és a jövőben hányszor fog - csak februárban jelentős módosítások várhatóak, pont az Alkotmánybíróság kifogásai miatt. És valószínűleg az "álcivil" bélyeg sem a legjobbkor és a legjobb irányba címezve hangzott el.

Mindeközben vakarhatja a fejét a rendőrség, mit csinál majd a Civil Összefogás Fórum (CÖF) lelkes híveivel, ha azok elfoglalják a Kossuth teret csak azért, hogy más ne tüntethessen ott. A helyzet igazi pikantériája, hogy az alkotmányozó-védők valójában - kisebb-nagyobb részben - az adófizetők pénzéből óhajtják megőrizni a számukra kívánatos "rendet", illetve korlátozni honfitársaikat, hogy éljenek pont az általuk oly nagyon felmagasztalt alaptörvényben rögzített alapjogok gyakorlásával. 

"(...) elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az „új alkotmányozók” oda már nem fognak beférni." (CÖF Közlemény, Csizmadia László, Fricz Tamás CÖF alapító, szóvivők, Budapest, 2013. január 3.)

Nem is lenne olyan nagy baj, ha csak arról szólna ez az egész, hogy vannak, akik egyetértenek a kormány illetve a parlament döntéseivel és irányvonalával, míg vannak mások, akik ezzel nem. Hiszen erről szól a demokrácia és elviekben itt, Európa szívében a XXI. században az Alaptörvénynek is ez a sokszínűség garantálása lenne az egyik alapvető feladata. Magyarországon azonban minden unorthodox, ahogy ez is - valójában az alkotmányvédők (részben) az adófizetők pénzéből a rendőrség munkáját kívánják kiváltani. Egyszerűbben fogalmazva: jelenleg a látszat az, aminek betiltására a hatalom nem talál legitim eszközt, arra kirendeli a "lelkes", állami apanázsból is finanszírozott civileket, mindezt az "igazi demokrácia építése" zászló alatt. Ez pedig nem tűnik túl demokratikusnak.

"Idén először végzi a civil szervezetek működési célú támogatására szánt állami források elosztását a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) nevű állami szervezet. (...) 

A NEA elnökének Navracsics miniszter az ún. békemenetek szervezése révén elhíresült Csizmadia Lászlót nevezte ki. Csizmadia bonyolult felépítésű, demonstratívan kormánypárti és nemzeti érzelmű szervezetekből álló hálózat vezetője: ő a Civil Együttműködési Tanács (CET) első embere – saját állítása szerint ez a szervezet négyszáz civil szervezetet fog össze. Csizmadia a kormánypárti demonstrációkat a Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű,  jogi személyiséggel nem bíró alakulaton keresztül szervezi, a finanszírozást pedig – részben legalábbis – a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) biztosítja. Bár a civil törvény egyértelműen tiltja, hogy azon szervezetek, amelyek vezetői  a NEA döntéshozó testületében tisztviselők, állami támogatást kaphassanak, Csizmadia egy májusi rendezvényen maga büszkélkedett el azzal, hogy a kormány végre támogatja a CÖF-CET-konglomerátumot. Csizmadia beszéde a 16. perctől hallható:

Csizmadia ott mondta el azt is, hogy a miniszteri keretből kapott támogatást az általa irányított szervezetekhez kötődő Polgár Portál, amellyel nagy terveik vannak. A saját magát “a magyar civil együttműködés lapjaként” definiáló portál felelős szerkesztője Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese, és ő a portált kiadó GerillaPress Kft. egyik tulajdonosa is. A 2011. szeptemberében bejegyzett cég tavaly három hónap alatt 8 millió forint bevételre tett szert. Érdekesség, hogy a GerillaPress Kft. adja ki a PestiSrácok oknyomozó blogot is, míg a Polgár Portál jelenleg leginkább az október 23-ára időzített Békemenetet népszerűsíti. (...)

Csizmadia László több ízben is élt fent már említett „megállítási” jogosultságával, és kétszáz szervezet esetében a működési költség fedezésére beadott pályázatokat elbíráló kollégiumi döntést felülírva a Tanács elé terjesztette a saját javaslatát. A beavatkozás tényén kívül hivatalosan erről ma sem tudható szinte semmi: milyen szempontok alapján válogatott az általa támogatandónak ítélt szervezetek esetében, mely szervezetek kerültek ki az egyszer már nyertesnek nyilvánítottak listájáról hogy helyet biztosítsanak az elnök által támogatottaknak, sőt, a kedvezményezettek pontos névsora sem volt ismert."

forrás: atlatszo.hu

Aki részletesen is tájékozódni akar a civil szervezetek támogatásáról (szervezetek és összegek), az az atlatszo.hu-n megteheti.

A legnagyobb kérdés azonban az, vajon Áder János köztársasági elnök ellen mikor szándékoznak felvonulni a békemenetesek, hiszen ő volt az, aki az Országgyűlés által 2012. november 26-án elfogadott, a választási regisztrációról szóló törvény előzetes normakontrollját kérte. Az Alkotmánybíróság honlapja szerint az államfő többek között úgy látta, a törvény néhány paragrafusa aránytalanul korlátozza az alaptörvényben biztosított választójogot, a véleménynyilvánítás szabadságát és a sajtószabadságot, és indokolatlan hátrányos megkülönböztetést jelent a Magyarországon élő választók között. A köztársasági elnök szerint néhány pont ezért ellentétes az Alaptörvénnyel és az Alaptörvény Átmeneti rendelkezéseivel.

A CÖF közleménye azonban nem szól arról, mi lesz, ha Áder János beadványa következtében fogja elutasítani az Alkotmánybíróság a törvényt - vajon ő ellene is kivonulnak majd? Az ő beadványa is az "elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra" kategória? Vagy a  legfőbb talárosok lesznek majd a célpontok, mint a demokrácia és a legitim többség ellenségei?

És vajon a CÖF meddig fog elmenni "a nép képviselőinek nagy többségének" védelmében? Élőlánc? Örökös táborozás a Kossuth téren sátorral, kitaposott fűvel meg mobil WC-vel? Esetleg - ha már úgyis trendi - vissza a pártállami szisztémába, legyen békeőrség a munkásőrség mintájára, erőfitogtatással, egyenruhával, gyakorlatozással, fegyverviseléssel? A Nemzeti Gárda parlament elé hívása mégiscsak ciki lenne a mélyen kormánypárti civileknek ...

Eközben elgondolkodhatunk arról, mi lenne az olcsóbb az adófizetők számára:

  • az egyenes beszéd, aki nem velünk van az ellenünk, és aki ellenünk van, annak mindenféle megnyilvánulását be kell tiltani, akár tüntetés az, akár médiajelenlét, a rendőrség pedig kis létszámmal de ütőképesen biztosítani tudná, a "rend" rend maradjon, vagy
  • folyamatosan finanszírozni és szervezni a kormányhívő civileket plusz mellettük a rendőröket (sokkal nagyobb létszámmal) kirendelni, hogy a hatalom megőrizze a legitimitás látszatát és nemzetközi szinten se zárja magát kordonok mögé.
  • időleges megoldás lehet még az egész Kossuth tér építkezés, nemzetbiztonsági kockázat, stb. miatti lezárása, bár ez az indulatokat nem csökkenti, csak a helyszínt módosítja - a rendszer önmagáról kiállított szegénységi bizonyítványa marad, csak a nemzetközi tudósításokban lesz más a háttér.

A negyedik változat, miszerint a kormány elhatárolódik a parlament-védő civilektől és figyelmezteti őket, a demokrácia játékszabályai rájuk is vonatkoznak, egyelőre még nem történt meg. És az sem, hogy felemelték volna a szavukat, valójában nem arra szolgálnak a civil szervezeteknek nyújtott adóforintok, hogy a kormánypártok mellett kampányoljanak.

 

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr974996143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.04. 11:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Az országból történő kivonulását fontolgatja a FIDESZ 2013.01.04. 10:00:10

Zártkörű sajtótájékoztatóján a magyarok katasztrofális mentális állapotával magyarázta döntését Orbán Viktor, a legnagyobb hazai pénzügyi cég, a FIDESZ első embere. ÁLHÍR Mint a vezérigazgató elmondta, nagyot csalódtak Magyarország lakosságában, jelen...

Trackback: Az elkóborolt bárány visszatért 2013.01.03. 20:37:49

Közel egy hónapos hallgatás után újra megnyitjuk kapuinkat. Nem is akárhogyan. Nincs többé balliberális elhajlás, nincs minden alapot nélkülöző kormánykritika, ahogyan innentől kezdve száműzzük oldalunkról az irónia, a szarkazmus és cinizmus minden for...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pop40 2013.01.04. 09:52:07

@Don Quixote de la Ferko:

Teljesen igazad van, de azért azt ne felejtsd el, hogy a devizatartalékot még ez a tolvaj maffia sem lophatja el egyik napról a másikra büntetlenül. A piacok azonnal bedöntenék az országot, 350-es EURHUF árfolyamnál Orbán elvtárs már valamelyik szimpatikus lámpaoszlopon himbálózna, TEK ide vagy oda.

És a legszebb, hogy valószínűleg a saját degenerált hívei lincselnék meg.

Pop40 2013.01.04. 09:53:13

@$$$=$$$:

Támogatom. Csak akkor a hazaáruló maffia fideszed nem kapna szavazatot.

Pop40 2013.01.04. 09:54:52

@biobender:
Egy világ omlott össze bennem:) Illett volna az öreghez:))

Mindegy, a lényegen nem változtat:)

veracity 2013.01.04. 09:58:56

@DezInf: A jó oldalon álltunk mindketten! On the sunny side of the street.

Carlo Ponti új évi koncertjén a Grand Hotelben nejem nem engedte meg, hogy meleg baráti szeretettől vezetve felhívjam az ott megjelent Felcsúti Péter szakértőnk figyelmét a ruhatári mizéria kapcsán arra, hogy örökemlékű munkásőrsipkáját elvészni a világért se hagyja. Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon szakértői csapatában egy ilyen ereklyének a mozgósító hatása -tekintettel elkötelezett szoclib társaságunkra- szinte felbecsülhetetlen!

DezInf 2013.01.04. 09:59:53

Az ország legnagyobb szégyene az,hogy azok akik a kádári rendszer lebontásában részt vettek,pont azok kezdik újraépíteni a kádári rendszer ideológiáját,hatalmi struktúráját. Mikola nyíltan kimondta,hogy 20 évre bebetonozzák magukat a hatalomba. Erre csakis ez az egy út vezet, teccik-nemteccik ez van.

mmuki 2013.01.04. 10:02:54

@dekol84: a polg dem híve vagyok,nem a kommunizmusé, de gondolkodjon el mindenki. nálunk a 90- ben elvonult megyei mszmp vezér egy tanácsi bérlakással és egy szamarával hagyta abba a közéletet. nokiás doboz, dömper akkor ismeretlen volt max.gyufásdoboz. ennyit érnek a mi rendszerváltóink és díszes utódaik.

DezInf 2013.01.04. 10:03:02

@veracity:

Te Vera,ne izéjjj mert még mosolyt csalsz az orcámra:) ..... ha nem tünnél melegnek,még szimpi is lehetnél.....bocsi
(irónia,mielőtt besértődnél)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.04. 10:04:18

Hajrá diákok, már nem csak rólatok van szó!
A szebb, jobb, demokratikus Magyarországért is küzdötök!

A sunyi fidesz a szánalmas békemenetet akarta bevetni ellenetek.
A főszervező Bencsik, apján keresztül kapott is 23 millió forintot a pécsi fidesztől hálából!

Hajrá magyarok, készüljünk a kormányváltásra, mert csak az a megoldás!

Pintér féle életpályamodellt mindenkinek, közrendőrből milliárdos pár év alatt....kedvezményes nyugdíj mellett miniszteri fizetés... szép nemzeti aljasság!

Pop40 2013.01.04. 10:05:04

@veracity:

A nejednek több esze van mint neked. (Ez mondjuk nem nagy feladat:D) Ő már gondol a jövőre is.

Tudod milyen jól jöhetnek neked még ilyen ereklyék, mikor 2 év múlva, Orbán bukása után, átdugod majd a fejed az ő seggéből a következő vezető seggébe?

mmuki 2013.01.04. 10:07:01

@veracity: a megtért elvtárs, jó elvtárs. igaz ez martonyira,pinterre,pozsgaira, szürösre, párt emlőin nevelkedett fideszre, kövérre stumpfra stb.

veracity 2013.01.04. 10:07:24

@DezInf: Nincs gond ezzel, cimborám! Mindig örömmel tölt el, ha kedvelt szoclib társaságunkban az intelligencia halovány fényét vélem felpislogni!

azbesztos 2013.01.04. 10:07:54

A regisztráció az egyetlen lehetőség a bolsi-libsi választási csalások megkadályozására. A regisztrációt az Alkotmányba kell foglalni és azt is, hogy az alktmányt csak két egymás utáni ciklusban, kétharmados felhatalmazással rendelkező parlamenti többség változtathatja meg. Az Alkotmánybíróság szerintem megszüntethető lenne, ha az államelnök lehetne valóban az alkotmányosság őre és ő állíthatna fel egy tanácsadó testületet melynek tagjait ő választaná és velük konzultálhatna az alkotmányosság kérdéseiben. Nálunk ez a pártok által fenntartott Alkotmánybíróság egy parlament feletti valójában teljesen illegitím testület, minden demokratikus és jogállami felhatalmazás nélkül. Eddig is rengeteg kárt okoztak, a rendszerváltozás akadályozásával, a bolsi részérdekek képviseletével, a népellenes bűnözők pártzolásával, minden erkölcstelenség támogatásával. Szerintem itt lenne az ideje megszüntetni ezt a bolsi ellenkormányt.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 10:10:32

@veracity: A békamenet átlagéletkorát látva sokak könnyes nosztalgiával gondolhatnak ott a saját munkásőr sapijukra, és mszmp tagkönyvükre. :-)
v. ez a társulat fogja kergetni a diákokat a városban ? endresy.blogspot.hu/2013/01/diakok-es-bekemenet.html

Legalább olyan mókás lesz, mint Te :-)

DezInf 2013.01.04. 10:13:21

@veracity:

Tudod,asszem kevered a napsütést a rendőrségi csapatszállító keresőreflektorával:) ...persze régen volt...szenilitás.....most viszont jól nyomod,szóval hajrá:)

parandroid 2013.01.04. 10:13:39

@DezInf: "azok, akik a kádári rendszer lebontásában részt vettek, pont azok kezdik újraépíteni a kádári rendszer ideológiáját,hatalmi struktúráját."

cf. "nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát"

khm.

ps. gyurcsányi házát már lángba borította volna a békés menet ezért a mondatért.

DezInf 2013.01.04. 10:16:39

@azbesztos:

Ez már a törvényjavaslat,vagy netán a végleges verzió? Mer akkor az Alkotmány szót ki kell cserélni az alaptörvényre.
Az alaptörvényt kisbetűvel kell írni,mert ez fejezi ki a konszenzust ami a létrejötténél kialakult.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.04. 10:18:13

@Pop40: Ne tódíts, jó lesz az 60 és a halál köztnek is. Pláne, hogy mennyi az átlagéletkor. :-)

DezInf 2013.01.04. 10:22:57

@parandroid:

Kádár=orbán?
Egyre több jel és elszólás utal erre a verzióra:)
Ezek után nem kell csodálkozni a struktúrán sem. A (régi , kipróbált és megbízható)szakemberek meg már a gyorsnaszádon vannak,lehet csak a zászlót cserélték ?
Az ügynökmúlt lezáratlansága alaptörvényben kerül majd rögzítésre?

Legalább tisztul a kép:)

mirigy187 2013.01.04. 10:23:03

@azbesztos: És még te bolsizol le másokat. Vicc :) papcsák neve ismerősen cseng? :)

Szelid sunmalac 2013.01.04. 10:24:23

@azbesztos: Milyen alkotmany? Mar reg nincs alkotmany!

Pop40 2013.01.04. 10:32:38

@azbesztos:

Szegénykém, neked is ideje lenne emelni a napi gyógyszeradagod.

csak egy néző 2013.01.04. 10:34:25

Ha elmeszeli az AB, akkor Lézer Jani majd beterjeszt egy módosító indítványt és beleírják a nemzeti tákolmányba.A választási csalást (nyerést) már úgy is törvényesítették, hiszen megszavazták, hogy a levélben leadott külföldi szavazatokat semmilyen módon nem lehet vizsgálni, megkérdőjelezni.Csak a fidesz.

ephart 2013.01.04. 10:35:00

meglátásom szerint most nem nem tudnak visszajönni a zsidók-komcsik.talán 2018.most csak erőszakkal tudnák a magyaroktól átvenni a hatalmat.ehhez nincs meg az erejük

nnnnnnnn 2013.01.04. 10:40:38

@ephart: én is hasonlóképpen gondolom. ha annyira mellettük állna az ország, nem ilyednének meg egy ilyen cöf-menettől, hisz tudnák hogy ők többen vannak. jelen esetben azonban tudják, hogy a cöf átgyalogolna rajtuk mint egy hangyafoson.

jolaca 2013.01.04. 10:41:54

@veracity:
Ember, átütő a humorod! Meg az íráskészséged: ennyire precízen betartani a Bajnai teljes nemesi címét minden alkalommal - ez bizony igényes emberre vall!
Akkor talán csak annyit: újévi koncert. Az új év nem esemény, az egy év.

Szelid sunmalac 2013.01.04. 10:42:36

@$$$=$$$: Hahahahhha! Jajj...koszonom! Ma megnevettettel. Epp az iment irtam le kik vesznek reszt a bekemeneten, es bizony nagyot rohognek, ha a nyugdijaskoru aposom a "bandajaval" beborozva barkin is atgyalogolna!

agatsu 2013.01.04. 10:44:34

@MetroGoldwinMayer: Látom végiglátogatja az összes mocsok liberális blogot...egy hónap alatt 800 komment. Kérem privátban írja meg ,hogy lehet erre az állásra jelentkezni. Napi 6 órában tudom én is garantálni, hogy szeretett Veérünket és Pártunkat védelmezem az ordas zsidóbérenc hozzászólükkal szemben. Minimálbér megfelel, ugyis kevesebb lesz a rezsi jeligére! Kivánok további jó egészséget és szélessávú internetet!Szorgos népünk győzni fog!

jolaca 2013.01.04. 10:46:55

És még egy: ha a plakáton címként így szerepelt, akkor Újévi koncert.
Én (vidékiként) nem voltam ott sajnos - meg hát nem lehet mindenki ruhatáros a Grand Hotelben.

mirigy187 2013.01.04. 10:55:22

@ephart: Te sem vagy nagyobb magyar. Csak az üldözési mániád lett nagyobb :)

veracity 2013.01.04. 11:04:41

@jolaca:

Nem, magyarul nem! New Year's Eve Concert. Tudod jól, szemünk fénye, Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon is ámérikában gyarapítja globális ismeretanyagát, hogy aztán a hozzád hasonló, vidéki kiküldetést teljesítő szoclib alszakértőinknek is legyen authentikus tudás és kompetencia forrása.

veracity 2013.01.04. 11:13:58

www.merriam-webster.com/dictionary/veracity

Csak a legelkötelezettebb szoclib csapattársak figyelmébe. Mert mi adunk magunkra! És nem hagyjuk!

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.01.04. 11:15:41

Figyelmébe ajánlanám a sok itt egymással kardozó szekértábor-híveknek, hogy nem a CÖF illetve a Milla vonulgatása fogja eldönteni Magyarország / Magyarisztán sorsát, ahogy az ide írogató agresszív és kevésbé agresszív, fotel és kevésbé fotelforradalmárok szájkaratéja sem -önmagamat is beleértve-. Hanem az átlagos választópolgárok, akiket az ilyen politikai fórumok alapból nem érdekelnek. Aki ide firkál, minden szempontból igen szűk kisebbség.

Tendenciák azonban láthatók: az átlagpolgárok egyre nagyobb tömege megy munkátvállalni külföldre, az átlagpolgárok fiai és lányai között egyre nyilvánvalóbb lesz a külföldi képzés, és azt követően a külföldi pályakezdés. Ez például egy olyan tendencia, ami 20-30-40 évre előre meghatározza ennek az országnak a sorsát. Vagy az, hogy milyen mértékben dőlnek be a vállalkozások (KKV), milyen mértékben kerül át a tőke határ melletti bankokba, Ausztriába, Szlovákiába, mivel ott nagyobb a jogbiztonság, és tervezhetőbb a jövő. Ez egy másik olyan fajsúlyos dolog például, ami toronymagasan többet fog jelent annál, hogy ki mikor hogyan akarja vonultatni híveit, és ezzel kapcsolatban mit ugat bele a médiába.

Magyarisztán rövid időn belüli társadalmi és gazdasági összeomlása, mind a jelenleg regnáló Fidesz, mint bármely más váltópárt / pártcsoport hatalomra kerülésétől függetlenül nyilvánvaló és sajnos szükségszerű középtávon. Az okai ennek mikroszinten jól demonstrálhatók ez az ide kommentelők veretes és "értékes" megjegyzéseiből is.

jolaca 2013.01.04. 11:17:46

@veracity:
Hosszú Nevek Barátja!
Akkor elég, ha épülésedre az első kiigazítását megjegyzed a "vidéki kiküldetést teljesítő szoclib alszakértőnek" (hűha, ez sem volt rövid!).

feketeesfeher 2013.01.04. 11:24:16

@MetroGoldwinMayer: A hatálybalépésről valóban nem kezdeményezhető referendum, de arról, hogy a regisztráció helyes dolog-e, szeretik-e, minden további nélkül kezdeményezhető.

----------------------------

Minek energiákat ölni egy olyan akcióba, aminek nincs semmi értelmes következménye?
Puszta pénzkidobás lenne, az ellenzék meg szegény mint a templom egere.

Egy közvéleménykutatás pont megteszi helyette.

jolaca 2013.01.04. 11:29:23

@biturbo s - félázsiai bunkó állat:
Bár ilyesmit bevallani nem óriásplakát-téma, de lelke mélyén Viktor igencsak jól érezné magát egy olyan országban, ahol az értelmiség elhúzása után egy CÖF-szintű populáció bólogatna lelkesen minden szózatára.
Fél év híján végigélveztem a Ceausescu-aranykort, tudom, mi táplálja igazán egy Vezér egoját. Arra nem számítottam, hogy itt meg tündérmesébe csöppenek...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2013.01.04. 11:38:07

@jolaca: Így van, pontosan ez a célja. Egy bizonyos Joszif Visszarionovics Dzsugasvili-nek egészen innovatív és hatékony módszere volt arra (történelmi körülményekből adódóan) hogy létrehozza a komisszárok, a taps, és az éljenzés országát.

A Kim Dzsong família pedig megfejelte ezt azzal, hogy bolsevik hatalmukat isteni eredetűvé konvertálták, még ha ez a két fogalom teljes ellentmondás is.

Szociknak vége 2013.01.04. 11:42:24

@feketeesfeher: Puszta pénzkidobás lenne, az ellenzék meg szegény mint a templom egere.

- Nem az ellenzék fizeti a népszavazást, hanem a ktgvetés.

- Hát ha komolyan gondolják hogy ellenzik az emberek, akkor ez újabb publicitás lenne az ellenzéknek. De úgy tünik gyengék a referendumhoz.

feketeesfeher 2013.01.04. 11:49:21

@MetroGoldwinMayer: Hát ha komolyan gondolják hogy ellenzik az emberek, akkor ez újabb publicitás lenne az ellenzéknek. De úgy tünik gyengék a referendumhoz.

------------------------------

Bízd az ellenzékre, hogy mit tart hatékonynak ebben az ügyben.
Egy semmiféle következménnyel nem járó népszavazás az ablakon kihajigált pénz lenne.
Már ha egyáltalán az ovb vagy mi át is engedné.
El lehetne vele szarakodni hónapokig mindenféle eredmény nélkül.

feketeesfeher 2013.01.04. 11:52:46

@MetroGoldwinMayer: Hát ha komolyan gondolják hogy ellenzik az emberek, akkor ez újabb publicitás lenne az ellenzéknek.

----------------------------

Döntött az AB, a regisztráció ésszerűtlen jogkorlátozás.
Mennyivel hatékonyabb ez így, mint egy hónapokig eltartó népszavazási kezdeményezés.
És sokkal olcsóbb is.

jolaca 2013.01.04. 11:53:18

@MetroGoldwinMayer:
Nem a referendumhoz gyengék: a pontok megfogalmazásához (mint ezt igen helyesen kifejtetted).
Az "Akar-e Ön tandíjat fizetni?" típusú, zseniális kérdés-feltevés már akkoron is elbuktatott minden reformtörekvést.

Most ennek isszák a levét. Amit populizmussal is csak ideig-óráig lehet hígítani.

Szociknak vége 2013.01.04. 11:54:10

@feketeesfeher: Én támogatom hogy semmit se csináljon az ellenzék, mert a regisztráció hasznos. Ha másra nem jó, hát a maszopot kitörli a történelemből.

feketeesfeher 2013.01.04. 11:55:58

@MetroGoldwinMayer: Én támogatom hogy semmit se csináljon az ellenzék, mert a regisztráció hasznos.
-----------------------------------

Egy csomó mindent csináltak ellene.
Úgy látszik hatásos volt, mert az AB elkaszálta a regisztrációt.
:))))))))

futás csicskák! 2013.01.04. 12:03:07

kiszopjátoka faszomat csicskamagyarok gecibe dik

jolaca 2013.01.04. 12:05:19

@futás csicskák!:
Ez szép volt!
És mondd, kinek akarsz ezzel tetszeni/használni?

kuzmics a kecske 2013.01.04. 12:06:46

@mirigy187: igazad van, megnyerhetetlen ez a választás a regnálókkal szemben.

Szociknak vége 2013.01.04. 12:08:11

@feketeesfeher: A lényegen nem változtat. Hülye volt a fidesz egyből az Alk-ba kellett volna írni.

kuzmics a kecske 2013.01.04. 12:08:17

@futás csicskák!: alpári vagy,egyszerűen minősíthetetlen.

feketeesfeher 2013.01.04. 12:15:06

@MetroGoldwinMayer: A lényegen nem változtat

----------------

Ez már szánalmas.
A lényeg az volt, hogy ne legyen előzetes feliratkozás.
Nem lesz.

kuzmics a kecske 2013.01.04. 12:15:15

@MetroGoldwinMayer: nem hülye,szégyentelen,hogy egyáltalán ilyen az eszébe jutott.mindig van lejjebb.tiszta cuba ez,fidellel az élen.ezt is csak az agylágyulás viszi majd el,mint annyi elődjét. aki akarja csókolgassa ezt a bolsevik diktátort

biobender 2013.01.04. 12:18:59

@jolaca: hello, vegre egy rokonlelek! En is voltam ilyen szerencses, vegigelvezni az adossag ellleni harcot a nagyvezerrel. Akkor biztos voltam benne, hogy a magyarok okosabbak, de lam, csak a Kondukator hianyzott eddig.

jolaca 2013.01.04. 12:19:15

@MetroGoldwinMayer:
Milyen igazad van!
Elő a piszkozatfüzetet; ha nem volt jó a bejegyzés, lap kitéve, kész.

Alkotmány... Ne vicceljünk már! Lassan a jobbos értelmiség is emlékeztető-fecninek tekinti. Erre alacsonyította a 2/3, a magyarság dicsőségére.

biobender 2013.01.04. 12:20:54

@feketeesfeher: dehogynem. A fidesztakolmanyba irva.

parandroid 2013.01.04. 12:22:46

most nagyon nagy baj van: ezek szerint a regisztráció melletti tüntetés most kormány ellen lesz tartva? ebből kormányellenes tüntetés néz ki a logikájuk mentén.

tegnap: mi a regisztrációt akarjuk. ragaszkodunk hozzá. ostoba liberálisok, értsétek meg

ezek szerint holnap: mi a regisztrációt akarjuk. ragakszodunk hozzá. ostoba kormány, értsétek meg.

(de persze piros pont rogánéknak, szépen tud veszíteni, szokatlan ez tőlük.)

jolaca 2013.01.04. 12:24:02

@biobender:
Igen, volt Viktornak forrásanyaga rendesen. Ha egy kicsit megpiszkálja a HVG, még az ideológiájáról is kiderül, hogy nagy elődök hatalomőrző programjain nyugvó plágium...

Szociknak vége 2013.01.04. 12:26:47

@jolaca: Lehet választást nyerni és alkotmányozni. Demokratikusan.

kuzmics a kecske 2013.01.04. 12:28:30

@biobender: a kondukátor már itt van,nemcsak a spájzban. sajnos a nappaliban.

biobender 2013.01.04. 12:30:20

@kuzmics a kecske: Nem az a baj, hanem, hogy az elmebeteg hivei is itt vannak.

napról napra 2013.01.04. 12:30:37

@parandroid: "(de persze piros pont rogánéknak, szépen tud veszíteni, szokatlan ez tőlük.)"

Én is szeretném, ha odapöttyenthetnék egy piros pontot... De várjuk ki a végét, szerintem azért nem árt résen lenni :-)

Pop40 2013.01.04. 12:31:04

@$$$=$$$:

Turbómagyar, nem gondolkoztál rajta, hogy megtanulsz magyarul?

Akkor esetleg nem irkálnál le ilyeneket, hogy "ilyednének".

Túl azon, hogy egy ország szégyell titeket, röhej, hogy egy zambiai cserediák helyesebben használja a magyar nyelvet a fajtádnál.

Malaka 2013.01.04. 12:31:42

Mondjuk ha a Bayer Zsoltit maglyan egetnek el, az nem lenne baj

biobender 2013.01.04. 12:32:25

@MetroGoldwinMayer: Igy igaz. Pl. Horn Gyulamak ketharmada volt, de onkent fele,elte a korlatot negyotodre, hogy DEMOKRATIKUSAN alkotmanyozzon. Ugye mekkora szemet kommunista volt?

Pop40 2013.01.04. 12:36:03

@veracity:
Láthatóan nagyon szeretitek a különféle címeket, ez még a kommunista idők hozadéka lehet nálatok, de el kell keserítselek: Attól, hogy a fideszes kutyaszar felkerül a polcra, és kiírja magára, hogy "nemzeti lekvár", még nem válik azzá.

Pop40 2013.01.04. 12:40:50

@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

+1

"mivel ott nagyobb a jogbiztonság, és tervezhetőbb a jövő."
Ez viszont így csak részben igaz, fogalmazzunk úgy, hogy ott van jogbiztonság, és tervezhető a jövő.

jolaca 2013.01.04. 12:41:11

@MetroGoldwinMayer:
Művelt vagy, így nem emlékeztetlek a demokrácia szó etimológiájára.
Ennek alapján őszintén, önbecsüléssel állítod, hogy egy szavazatszámlálás alapján 52%-os, a szavazásra jogosultak tömegét tekintve egyharmados "többséggel" elért parlamenti 2/3 (azon belül kötelezően egyhangúnak megkövetelt) a népakarat megfellebbezhetetlen képviselője?

Demokratikus joga ennek a társaságnak hűbérbe venni egy népet, országot, gazdaságot? Napi ötleteléseket Alaptörvénynek beállítani?
Őszintén: hittel vallod ezt?

fidesznyikek 2013.01.04. 12:41:19

@veracity:

A soclibek sem voltak ekkora férgek....

1 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;

2 Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/II-es ügynök

3 Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár

4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag

5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár

6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár

8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke

9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár

10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke

13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag

14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag

15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag

16 Ligetvári Ferenc, az első Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere —volt MSZMP-tag

17 Szabadi Béla, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági államtitkára — volt MSZMP-tag, volt munkásőr

18 Pokorni Zoltán apja ügynök

fidesznyikek 2013.01.04. 12:46:57

.... és még lehetne folytatni.
Nem csoda, hogy nem akarják nyilvánossá tenni az aktákat.....

Szociknak vége 2013.01.04. 12:53:31

@biobender: Pl. Horn Gyulamak ketharmada volt, de onkent fele,elte a korlatot negyotodre, hogy DEMOKRATIKUSAN alkotmanyozzon.

- Ha így tett volna most a fidesz nem alkotmányozhatott volna.

Szociknak vége 2013.01.04. 13:00:16

@jolaca: Ennek alapján őszintén, önbecsüléssel állítod, hogy egy szavazatszámlálás alapján 52%-os, a szavazásra jogosultak tömegét tekintve egyharmados "többséggel" elért parlamenti 2/3 (azon belül kötelezően egyhangúnak megkövetelt) a népakarat megfellebbezhetetlen képviselője?

- Alkotmányjogilag igen. Erkölcsről meg lehet papolni napestig, nem tartozik hozzá a politizáláshoz.

- Ha engem kérdezel, a véleményem semleges. Nem zavar az új alkotmány ahogy a régi sem zavart. Mo. előtte is és azóta is demokratikus.

Szociknak vége 2013.01.04. 13:01:44

@jolaca: Ha Horn 4/5re emelte volna a korlátot akkor a 2/3 nem alkotmányozhatna, mert 2/3 kisebb 4/5.

ftk 2013.01.04. 13:14:31

@azbesztos: Hát ezt a köztársasági elnökünk (úgy is mint az alkotmányosság őre) szemmel láthatóan nem így gondolja.

jolaca 2013.01.04. 13:15:17

@MetroGoldwinMayer:
Mint ahogy ez említésre került: Horn önkorlátozást deklarált, nem törvényt írt. Így érezte etikusnak. Vagy erkölcsösnek? - szerinted ennek semmi köze a politizáláshoz.

Igazad lehet, kapott is érte szépen az öreg...

veracity 2013.01.04. 13:27:49

@fidesznyikek: Ez a döfi! Meg kell mutatni elvtárs, hogy a fityesz mekkora nagy kádárista-kommunista párt!

Így majd a nép 2014-ben arra az egységes ellenzékre szavaz, aminek a vezetője igazi, modern szociál-liberális elkötelezettségű internacionalista szakértő. Mert Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon soha nem volt sem KISZ vezető, sem MSZMP tag. Ő mindig is a legantifasisztább nézetek híve volt, már óvodás korában is! Arról pedig már papírja is van, hogy liba ügyekben verhetetlen!

Szociknak vége 2013.01.04. 13:32:06

@jolaca: Aha. Minek írt volna tv-t ha előre tudja hogy mindenki benne van az alkotmányozásban?

SPYD3RM4N 2013.01.04. 13:54:30

Most, hogy hivatalosan is lemondta a Fidesz a választási regisztráció tervét, vajon már nem csak a köztársasági elnökkel és az Alkotmánybírósággal szemben, hanem a kormánnyal és a parlamenttel szemben is felvonul a Békemenet?

jolaca 2013.01.04. 13:57:42

@MetroGoldwinMayer:
Mivel az Antagon blogban előttem emberként leszerepeltél, csak búcsúként említem, hogy kezdesz értelmileg szétesni.

Jó szórakozást!

biobender 2013.01.04. 14:06:46

@MetroGoldwinMayer: igy volt okoska, talan nezz utana.

jolaca 2013.01.04. 15:13:44

@biobender:
(Okoskádat a fölötted említett blogból az imént tiltották ki Esterházy lezsidózásáért. Várható, hogy unalmában, vagy mert még tart a "munkaideje", visszatér.
Fogadd szeretettel!)

ephart 2013.01.04. 16:13:40

a magyaroknak erőt kell mutatni.az idegenszívű judeobolsik másból nem értenek.

jolaca 2013.01.04. 16:17:02

@ephart:
Milyen igazad van, erős barátom!
Székelyként is megértettelek.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 17:35:20

@DezInf: www.magyarhirlap.hu/belfold/orban-a-szocialistak-ne-oktassanak-minket-demokraciarol

„Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az önök párttársai voltak”.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 17:38:16

@$$$=$$$: A CÖF-től nem is kell megijedni. Ahogy az egész neoSA-tól sem kell. Bayer alapjában véve egy nevetséges pártkatona olyan retorikával, amivel Goebbelst próbálja majmolni. Akinek a szellem fetreng röhögéstől a kinlódása láttán.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 17:39:43

@azbesztos: "A regisztráció az egyetlen lehetőség a bolsi-libsi választási csalások megkadályozására. "
meg a hatalom választási csalásainak biztosítására

DezInf 2013.01.04. 17:48:45

@GeoCracker:
Te Geo!

A szívbajt hoztad rám. Az értesítő mailben -arról hogy írtál - véletlenül a linkre kattintottam.
Csak néztem,én ott még sosem jártam,nem is tudtam,hogy onlány is gyűlölködnek,nem csak papíron meg menetelve:)
Csak néztem ki a fejemből, velem szemben meg orbán,tömjén,szíjjfutsal meg répa,brrrrr
Rémisztőek tudnak lenni így váratlanul.
Még most is a hatása alatt vagyok. Olyan mint valami ismeretlen anyag amit még nem tiltottak be:)

Erre innom kell valamit...

DezInf 2013.01.04. 17:56:00

Kövér együtt ült Gyurcsánnyal?
Nahhh Geo,mégis köszi,ezt nem is hittem volna........a lap alján van, lecsúsztak:)

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 18:04:54

@DezInf: Valami erőset igyál :-))
Ha megvagy vele, akkor itt van ugyanonnan a partizán kultur-dala :-) Amit a blogomban is hivatkoztam anno.
www.magyarhirlap.hu/kulturkampf
Biztonsági öveket becsatolni hozzá :-)

Kövérről amugy azt is érdemes tudni, hogy anno szdsz-támogatással került be a parlamentbe egyáltalán. különben (ugy rémlik) mszp-s képviselője lett volna a körzetének....

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 18:13:21

@DezInf: Egyébként én még arra is emlékszem, hogy Orbán a DSIZ mintájára kontra-KISZ-ként alapitotta a Fideszt, mivel nem választották be hivatalból okos nagykutyának. A kerekasztalra még az szdsz kváziifjusági tagozataként sirta be magát. Nem kicsit Pozsgay-n keresztül. Pozsgay-tól, és a velük rokonszenvező meszmp-s vezetőktől tudhatott az akkor már nyilvánvaló csapatkivonásokról. Gorbacsov a könyvében is megírta a varsói szerződés és kgst lebontásának ötletét. A temetésen ezzel revolverezni kb. akkora bátorság volt, mint a sarki kocsmában meginni egy sört. Bocs, akkora sem, mert a krimoban esetleg nyakon vágnak.

DezInf 2013.01.04. 18:21:18

Huhhhhh.....
Ezt bevenném a BTK-ba:)

DezInf 2013.01.04. 18:22:23

Kényszermunka,vagy azonos ideig Zsóti írásainak és rajongói leveleinek olvasgatása.
Képes lennék dolgozni :D

DezInf 2013.01.04. 18:27:13

@GeoCracker:

Rájöttem mitől döglenek a fidesz trollok. Az antagon-on írtam egy kisebb humoros hozzászólást az egyik egybitesnek. Kb egy órája,azóta nem szólnak hozzá :)
Szerintem nem a röhögéstől,mert humoruk az tutira nincs:)
Biztos nem értik,analizálják:D

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 18:37:50

@DezInf: Nekem erről eszembe jutott amit Constantine mondott Gabriel-re: Gyilkos humora van.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2013.01.04. 18:39:51

@DezInf: Nem szokták szeretni a tényekkel való szembesítést. A saját korábbi szövegeik visszamásolását. A tényszerű véleményre kényszerítést. Egy bitbe és egyetlen kumini köldöktelefinba ez nem fér bele :-)

P.Freddy 2013.01.04. 19:27:44

@citrix: Abszolút paszol a a hasonlat. Munkásőrmenet lesz ez.

Passzol Bayer pofája is, simán kommunista munkásőr kinézete van, és ugye mostmár a lelkivilágáról is tudjuk, hogy ez tényleg így is van.

futás csicskák! 2013.01.05. 08:20:38

@jolaca: asz mitnemértel paraszgyerek huzál dogozni legyen pénzem dik
süti beállítások módosítása