morgás joga 6.jpgSzanyi Tibor törvényjavaslatot nyújtott be az előzetes feliratkozásról és az előzetes választási regisztrációról - már csak az a kérdés, a magyar átlagszavazó sírjon vagy nevessen, üdvözölje a javaslatot vagy remélje, csak vicc az egész. Esetleg Örkény újra köztünk jár, csak érthető okokból ezt titokban tartja.

Szanyi Tibor javaslata már részletez olyan az új elemeket, amelyeket Rogán Antal kíván beépíteni a magyar választási rendszerbe: csak feliratkozva lehet a választójoggal élni, a parlamenti választást megelőző önkéntes feliratkozás hét-nyolc hónapig tart majd, és a voksolás előtt tizenöt nappal fog zárulni. A regisztrációt levélben, elektronikusan - a kormányzati ügyfélkapun keresztül - és személyesen, a jegyzőnél is meg lehet majd tenni. Mindez érdekében szükség esetén az alaptörvényt is módosítja a Fidesz. 

A Szanyi-féle javaslat indoklása tartalmazza többek között, hogy "el kell gondolkodni azon, hogy országgyűlési képviselő jelölt csak olyan személy lehessen, aki a miniszterelnöknél bejelentkezik és mellékeli a közjegyző által hitelesített esküjét arról, hogy hű lesz a keresztény örmény katonatársát baltával agyonverő azeri gyilkos szabadon engedését övező félázsiai hagyományokhoz".

Idézetek a törvényjavaslat szövegéből:

"Az Országgyűlés

annak tudatában, hogy a demokráciák letűnőben lévő nyugat-európai alapelve szerint mindenki választó és választható,
megerősítve, hogy az új magyar demokráciának a felkelő nap keleti hagyományaira támaszkodó alapelve szerint szintén mindenki választó és választható, kivéve azt, aki nem,
abból kiindulva tehát, hogy az ország sorsát elsősorban a kellő felelősséggel megáldott polgárok határozhassák meg,
a következő törvényt alkotja"

"1§ (2) Elkerülendő, hogy a választópolgárok szabadon élhessenek a választójogukkal, netán odáig merészkedjenek, hogy pillanatnyi meggyőződésük szerint szavazzanak, ez a törvény állapítja meg a választójog adminisztratív korlátait, nyíltan sértve a választójog általánosságának és egyenl őségének elvét."

"2.§ (1) Az országgyűlési képviselők általános választásán szavazásra azok jogosultak, akik előzetesen feliratkoznak vagy e törvény szerint feliratkozottnak minősülnek.
(2) Feliratkozni a kormány által rendeletben kijelölt, kormánypárti színekben megválasztott polgármester irodájában lehet. A feliratkozás nyilvános. Kormánypárti szavazó kitörölhetetlenül nyomo(r)t hagyó tintával iratkozik fel."


"3. § (1) E törvény erejénél fogva feliratkozottnak minősülnek azok, akik a korábbi kormányzati konzultációk során visszaküldött válaszaikban hiánytalanul eltalálták a Kormány előzetes szándékát, illetve minden kétséget kizáróan egyetértettek a Kormány előzetes és/vagy majdani döntésével .
(2) E törvény alapján — annak ellenére, hogy őket is hivatalból felvették a személyiadat- és lakcímnyilvántartásba feliratkozottnak minősülnek a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező, az Orbán-kormány álságos kegyéből magyar állampolgárságot szerzett személyek is, akik úgy vélik, hogy szavazatukkal meghatározó befolyást kívánnak gyakorolni a honi belpolitikára.

(...)

(5) Törölni kell a feliratkozottak közül azt, aki a Kormány döntéseinek támogatására vonatkozó véleményét visszavonta, vagy megingott abbéli meggyőződésében, hogy a Kormány döntései helyesek."

Az indoklás szerint "a törvényjavaslat a minden kétséget kizáróan kormányhű alattvalók számára biztosítja, hogy csak akkor kell feliratkozniuk, ha a konzultációs kérdőívüket esetleg azért nem tudták kellően értékelni, mert az Orbán Viktor iránt érzett hálájuk könnyei eláztatták a papirost . Az összes hű alattvaló feliratkozottnak minősül. "

"4. § (1) Az előzetesen feliratkozottak nem csak jogosultak a választójoguk gyakorlására, hanem a szavazáson való részvételük kötelező.
(2) A kötelező szavazáson való személyes részvétel alól mentesülnek a magyarországi lakhellyel nem rendelkező feliratkozott személyek, az ő szavazataikat a Kormánynak a választásokat felügyelő tagja egyszerre, egy tömbben, ünnepélyes keretek között dobja az urnába.
(3) Külföldről a szavazatokat a feliratkozottak postai úton, nyílt levelezőlapon is feladhatják, de ezen szavazatok csak a végeredményeket korrigáló mértékben vehet ők figyelembe, és csak abban az esetben, ha a kormánypártok jelöltjei mégsem a legtöbb szavazatot kapnák, és csak addig a mértékig, hogy az említett kormánypárti jelöltek mégis az élre kerülhessenek. Ha a magyar állam érdekeit képviselő Kormány támogatása még így sem valósulna meg, akkor az összes leadott szavazat számából le kell vonni a nem a kormánypártra leadott szavazatok számát, s a végeredményt ezt követően kell megállapítani."

"5. § (1) Mindazok, akik visszaküldtek ugyan konzultációs válaszlevelet, de nem találták el hiánytalanul a kormány előzetes szándékait, illetve előzetes és/vagy majdani döntéseit, az előzetes választási feliratkozástól eltérő módon, helyen és időben, lehetetlen körülmények között előzetes választási regisztrációra jelentkezhetnek.
(2) Az előzetes választási regisztrációra jogosultak az országgyűlési képviselők soron következő általános választását követő választásokon vehetnek csak részt, ha egyáltalán lesznek ilyenek.
(3) Az előzetes választási regisztráció joga sem illeti meg azt,
a) aki a konzultációs kérdőívre adott válaszában csúnyát írt,
b) vissza sem küldte a konzultációs kérdőívet,
c) a kérdőívvel befűtött vagy azt más módon méltatlanul használta fel, illetőleg
d) sértődött panelproli, nyugger vagy
e) éhezik."

"6. § (1) Az előzetesen regisztrálók a szavazás lezárását követő egy órában, a szavazókör hátsó ajtaján belopakodva adhatják le tájékoztató értékű szavazatukat.
(2) A szavazatokat külön urnákban gyűjtik, e szavazatok országgyűlési képviselői mandátumot nem eredményeznek, de mivel a Kormány mindenki véleményére egyaránt igényt tart, ezért az előzetesen regisztrálók választási részvétele is kötelező."

"8. § (1) Ez a törvény a kihirdetését jóval megelőzően lép hatályba, akkor is alkalmazni kell, ha az Alkotmánybíróság megsemmisíti.
(2) Felhatalmazást kap a Kormány és a Fidesz-KDNP pártszövetség, hogy e törvény alkotmánybírósági megsemmisítése esetén a rendelkezéseit írja bele az alaptörvénybe."

Kérdés: mi lesz, ha a parlament megtárgyalja a T/8323 számon benyújtott javaslatot, és annak szellemiségével és szövegével maximálisan egyetértve elfogadja azt?

Csatlakozz és kövess minket a Facebookon!




A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr84772614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemzetidegenek nyálverése 2012.09.13. 08:46:29

Szanyi úrrrrrrrrrrr! nem tudták, amikor az örmény és Azeri katonákat egy folyosón helyezték el, hogy nagy baj lesz ebből? Ezt mind tudatosan és előre megfontoltan tették... mint minden más cselekedetüket is... a magyar nép kirablásához, eladósításához!! szanyi úr... azért reszket, így magukra romlik az a sok lejárt szavatosságú konzerv, amivel elcsalták a választásokat...

Kivlov 2012.09.13. 09:57:33

Igyál inkább még egy fröccsöt, tibikém...
süti beállítások módosítása