morgás joga 6.jpgBeültették a hintába Áder János köztársasági elnököt a párttársai, nem is akár hogy - amennyiben a parlament elfogadja az Alaptörvényünk 4.0 módosítását, úgy neki kell döntenie: feltétlen lojális a Fideszhez és annak vezetőihez vagy inkább a saját útját járja és végzi azt a feladatát, amit az Alaptörvény ráruház: őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Az Alaptörvény-módosításról szóló morgás itt található.

 

Szabó Máté ombudsman a nagy nyilvánosság elé terelte a dilemmát azzal, hogy nyílt levelet intézett köztársasági elnökünkhöz:

"(...) ha az országgyűlés által még tárgyalt előterjesztés tartalma bekerül az alaptörvénybe, akkor egymással ellentétes következtetések is levonhatók lesznek az alaptörvény szövegéből. "Ez az állapot az államszervezet demokratikus működésének egyensúlyát veszélyeztetheti" (index.hu)

Kérdések, azok vannak bőven:

  • Vajon a parlamentben helyet foglaló kormánypárti honatyák közül kit zavar egy pillanatig is az, hogy egymással ellentétes következtetések is levonhatók lesznek az Alaptörvény szövegéből? Ráadásul nagyjaink egy része még az átkosban tanulta a jogi egyetemen a jogelméletet meg a demokrácia alapelveit ...
  • És vajon nem ez az igazi cél, maga a jogi káosz? Úgy megfogalmazni, "kőbe vésni" az alapszabályokat, hogy azt később bárhogy lehessen csűrni-csavarni, épp az adott érdekeknek megfelelően, lesöpörve mindenkit, aki "nem a mi kutyánk kölyke"? 
  • A Fidesz szempontjából a módosítás szövegével valószínűleg nem az a baj, hogy a legalapvetőbb demokratikus követelményeknek sem felel meg, hanem az, hogy valaki ezt hivatalból észrevette, és még képes véleményét világgá kürtölni is.

"(...) a módosítás több rendelkezése az alkotmányozó országgyűlés szerint is ellentétes az Alkotmánybíróságnak azokkal a döntéseivel, amelyeket az alaptörvényből vagy a korábbi alkotmányból vezettek le. Más rendelkezések Szabó szerint olyan szabályozást vezetnek be, amely alkotmányossága a hatályos alaptörvény alapján is vitatható."  (index.hu)

Szabó Máté igazán megérthetné azt, hogy nincs itt semmiféle probléma:

  • pont a kritizált módosító javaslat mondja ki, hogy az Alkotmánybíróságot nem kötelezik a régi döntései - tehát ebből a szempontból teljesen lényegtelen, mik is voltak azok. Sőt, ezek a - Szabó Máté által sérelmezett - rendelkezések épp azért kerültek bele a módosítás szövegébe, hogy még egyszer ne merészeljenek úgy dönteni legfőbb talárosaink, hogy az ne tetsszen a kormánypártunknak (lásd hajléktalanok kérdése). Plusz eddig nem éltünk igazi jogállamban (legalábbis jelenlegi vezetőink szerint), az új Alaptörvényünk viszont elhozza végre a jogállamiság Kánaánját, és ha ezt elsőre nem sikerül felfognunk, majd addig mondják nekünk, amíg meg nem értjük milyen jó is mostantól. Pénz van rá, belefér az új kormányreklámba ...
  • az pedig eleve kizárt, hogy az Alaptörvény módosításának alkotmányossága vitatható lenne - bármi is belekerül az Alaptörvénybe, az már úgy, ahogy van, maga a tökély, maga az alkotmányosság csúcsa. A kormánypártunk szerint ami az Alaptörvényben benne van, az az alkotmányos - még akkor is, ha az ellenkezik bármilyen demokratikus alapelvekkel vagy korábban aláírt nemzetközi szerződésekkel jön elő, lásd például a röghöz kötés esetét.

"Szabó Máté szerint a módosítás alapjaiban érinti a hatalommegosztást, a fékek és ellensúlyok rendszerét Magyarországon."  (index.hu)

Vajon honnan gondolja az ombudsman, hogy szükség van olyanra hazánkban, mint hatalommegosztás, meg fék, meg ellensúly? Egyáltalán, a Fidesz-féle "Jó Állam" koncepciójában szerepelnek ezek? Vagy a kétharmados hatalom maga a hatalom, az ellensúly meg az összes fék is? Orbán Viktor így fogalmazta meg küldetését:

„azért adott a jóisten kétharmadot, hogy amit Magyarország megmentése érdekében el kell végeznünk, azt elvégezzük” (Orbán Viktor, index.hu)

Vajon ezt a jóisten által adott kétharmadot egy olyan személy, mint a köztársasági elnök, megakaszthatja Magyarország megmentésének folyamatában? És egyáltalán, meg akarja akasztani, vagy épp ellenkezőleg, egyetért vele? Esetleg már tudja, ha beleszól a nagy mű létrehozásába, akkor a következő módosítással már célirányosan az ő feladatkörét fogják lekorlátozni vég nélküli mosolygásra meg fényképeken pózolásra?

Szabó Máté szerint az államfőnk alkotmányos jogállásának megfelelően őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, valamint alkotmányos keretek között felléphet a demokratikus működés helyreállításáért, ha olyan jelenséget tapasztal, amely az államszervezet működését súlyosan veszélyezteti:

"Az államszervezet demokratikus működése feletti őrködés ugyanakkor a köztársasági elnök kizárólagos jogköre; e tevékenységet nem vállalhatja át sem az alapvető jogok biztosa, sem az államszervezet valamelyik másik intézménye" (origo.hu)

A labda Áder János térfelén pattog és elgondolkodhat, mi az Ö küldetése, miért is küzdött egykor és miért vállalta el jelenlegi tisztségét ...

 

Előzmény: Alaptörvény-módosítás 4.0.

Ha szeretnél még többet olvasni, tematikus tartalomjegyzék itt.

 

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr465108138

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkotmánybíróság 2013.03.01. 12:08:04

Az Alkotmánybíróságról - 2013. március 1., péntekDr. Vincze Ferenc, Hódmezővásárhely Az Alkotmánybíróság egyre fokozódó intenzitású ámokfutása során minden jel szerint – felülemelve magát a választott népképviseleti rendszeren, azaz az Országgyűlés f...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.28. 11:00:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Fegyveresek támadtak Habony Árpádra 2013.02.28. 06:30:24

Egyikük kezében banyatank volt, másikuk zsebében akármi is lehetett. Piacra igyekvő idős párnak álcázta magát két provokátor, akik Habony terepjárója elé ugorva kényszerítették kiszállásra a miniszterelnöki kommunikációs tanácsadót. Az eset még 2006 ő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSENDES 2013.02.27. 17:35:26

'Vagy a kétharmados hatalom maga a hatalom, az ellensúly meg az összes fék is? Orbán Viktor így fogalmazta meg küldetését:

„azért adott a jóisten kétharmadot, hogy amit Magyarország megmentése érdekében el kell végeznünk, azt elvégezzük” (Orbán Viktor, index.hu)' Nocsak,nocsak. Csak nem a Jóisten adott kétharmadot? Hát nem a választók? az a bizonyos 52, x%?

CSENDES 2013.02.27. 17:37:45

Uramisten! "Elmehunyt" politikusok és azok kiszolgálói irányítják az országot.
Ez már-már normális ésszel elviselhetetlen.

Le_Penseur 2013.02.27. 19:00:22

"egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Közép-Európában, és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni".

Fékek? Ellensúlyok? Hatalommegosztás?

The_Genius 2013.02.28. 01:37:19

Igggazi idiotak. Reg lampavason lenne a helyuk...
De oket valasztya es szereti anep! :D
Ezt is erdemli.

czjanos 2013.02.28. 05:22:26

Áder János nagyon jól tudta, hogy törvénykezik a Fidesz és azt is nagyon jól tudta, hogy mit vállalt el az elnöki tisztséggel. Ezért nem kell sajnálkozni szegényen, mármint, "hogy beültették a hintába". Maga ült bele és tudta, hogy mibe ült bele. Az pedig hamarosan kiderül. hogy az emberi-politikusi tisztesség az erősebb vagy a politikai elkötelezettség.

nu pagagyí 2013.02.28. 05:47:47

Ez most egy igazi kihívás Ádernek. Eldől, hogy államférfi-e, vagy csak egy pörsenés vezére seggén.

magyar ember teli szájjal 2013.02.28. 06:07:41

@nu pagagyí: Azért gondolom egyértelmű, melyikre teszed fel a pénzt, nem? :)

csavari 2013.02.28. 06:20:30

Addig nem lesz Magyarországnak alkotmánya amíg nem a Szent Korona Tan nem lesz az alkotmány! A mostani is csak a sztálini diktátum egyik változata amit a zsidó elvtársak kényszerítenek az országra nemzeti színekbe burkolózva!

kpityu2 2013.02.28. 06:27:05

"ami az Alaptörvényben benne van, az az alkotmányos"

Slussz-passz.

irónika 2013.02.28. 07:20:28

Mar csak azt nem ertem, kik alkottjak ennek a Fidesznek a 44-48%-os szavazotaborat. En mar nem ismerek olyat aki rajuk szavazna. Hol vannak? Plane ennyien?

Jó Mercutio halott 2013.02.28. 07:52:38

Csavari baratom, arra nem kell varnod, hogy nem a szent korona tan legyen az alkotmany, mert most sem az. Szerencsere. Ugyhogy nyugalom.

Watchdog 2013.02.28. 08:56:04

Az igazi kérdés már nem csak az, hogy leváltható-e a hatalom, hanem hogy a fékek és ellensúlyok hogy lesznek újra működőképesek. Jelenleg ki vannak iktatva, de úgy, hogy bármikor (egy elvesztett választás esetén...) aktivizálhatók legyenek. Ez már a state capture betonozott változata...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.28. 08:59:14

Mert Magyarországon demokrácia van?! Mi alapján állítják? Mi egy jogállam ismérve?! Itt nincs demokrácia, ami fölött őrködni lehet! A terror diktatúra csak még jobban elmélyült, mióta a rendszerváltás volt!

1., Magyarországon élő nemzeteknek nincs egyezsége az együttélésről, sem az autonóm önrendelkezésről, sem az uniós együttélésről!
2., Az állam semmibe veszi a nemzeti-népi-csoport önrendelkezést, úgy vélem ebből több emberiség ellenes bűnelkövetés is kifejlődött az állam részéről:
a., Xénia láz ellehetetlenítése, mert névtelen felmérést készített a szervezet egy iskolában a gyermekek politikai véleményéről! A büntetés a feltételezett bűnhöz képest túlzott volt, valamint a törvény ütközik az ENSZ alapokmányba, ugyanis kétségbe vonja a gyermekek és közintézményekben dolgozó emberi mivoltát, a politikai vélemény szabad kinyilvánítását!
b., a Magyar Gárda feloszlatása, habár a békés célja vitatható, úgy ítélték el a bejegyzett jogi érdekvédő szervezetet a kollektív bűnösség elvén, hogy nem azt nézték, ki volt bűnközösségben, hanem azt, ki volt a szervezetben! A dolog érdekessége, nem csuktak senkit sem sittre! Az állam, fekete listát készített az irányítókról, a tagokról, még a divatjukról is!
c., Ennek folyamodványában korlátozták az élet és magántulajdonhoz való jog jogvédő szerveit, a Polgárőrségeket, vagy egyéb szerveződéseket!
d., Habár a közigazgatásunkban minden jogi személynek egyformán lehetőségének kellene lennie hogy benne foglalkozzon, kitalálták, hogy van olyan bűncselekmény, hogy a rendfenntartás látszata! Vagyis a rendfenntartásnak ami alapjognak kellene lennie, az nálunk bűncselekmény! Főleg az egyenruha, uniformis viselete! Itt most az egyszerű formaruhákról van szó, akik az állam fekete listáján szerepelnek nem öltözködhetnek egyformán, sőt.. alakzatban sem közlekedhetnek, vagy állhatnak! Még a himnuszunkat is meg kell gyalázniuk!
e., A hatóságok tömegesen követnek el terrort, ideiglenes előállításoknak álcázva, éppen hogy megalakuló jog és érdekvédő csoportok ellen!
d., Iskolák, egyéb intézmények önrendelkezésének, autonómiájának semmibe vétele! Példa, volt egy színházunk, keresztény magyar nemzetiségű került az élére! Állami magyar kulturális létesítmény! Nyilvános uszítás volt a személye ellen politikai és autonóm nemzeti érdekei hangoztatása miatt! A hatóság ehhez is asszisztált!
2., Jog előtti egyenlőség! Magyarországon a közfeladatot ellátó személyek, az "érinthetetlenek" kasztjába tartoznak! Az ellenük elkövetett bűncselekmények sokkal súlyosabb megítélés alá esnek, mint az alacsonyabb rendű munkás réteg ellen elkövetettek! Természetesen ez oda juttatta az országunkat, hogy a világranglistán a legkorruptabb államok közt vagyunk...
3., Önkényesség, olyan dolgok vannak büntetve, ami nem bűncselekmény, vagy olyan mértékben, hogy az sokkal súlyosabb kárt okoz a bűnelkövetőnek, mint a bűn súlya! Pl. büntetendő, ha egy alacsonyabb rendű uszít egy törvény ellen, de a parlamentben ezt szabad... Szegénynek és hajléktalannak lenni bűncselekmény, még a szabad mozgásuk is korlátozott, sőt, más emberek által kidobott javakhoz sincs joguk, tilos kukázniuk!
4., Geréb Ágnes ügye! Szülésznő, legutóbb azért ítélték el, mert adatvédelmi kötelezettségének eleget tett, és elsősegélyben részesített egy szülő nőt! Amikor pedig tapasztalta, hogy baj van, mentőt hívott, de azok nem jelentek meg, így maga fogott az utcán egy éppen arra járót! Az ügyében nem kapta meg a megfelelő jogi védelmet, a védői nem hivatkoztak a nemzetközi jogi irányelvekre sem, mint az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata!
5., Szubjektumok tiltása! Nevek, jelképek, egyenruhák, jogi szervezetek! Ezeknek a jelentése csak az emberi fejekben létezik, nem de facto, a bírók, csak elfogult vélemény alapján dönthetnek és döntenek is!
6., Munkás emberek szabadsága! Gyakorlatilag csak szabadnapok vannak, amit a munkáltató adhat ki! Elvesznek, ha a munkavállaló átszerződik egy másik munkahelyre dolgozni!
7., Rabszolgaság! A munkavállalók nem mehetnek át másik munkahelyre azonnal! Ha megteszik, akkor ki kell magukat vásárolniuk a tulajdonosuktól!
8., Munkához való jog! Óriási a munkanélküliség az egy főre jutó munkaidő lecsökkentése miatt, az eszközei:
a., Csökkentették a sorkatonai szolgálat idejét, majd eltörölték
b., Kitolták a nyugdíjkorhatárt
c., Iskolakötelezettség idejének a csökkentése...
d., 3 nap csak úgy kivehető betegszabit eltörölték
e., Elvették a melegüzem és veszélyes üzem 9 naponta járó fizetett szabadnapját...
f., elvették a nőktől a szülési lehetőséget, a családalapítási lehetőséget, így a gyermekkel eltöltött idő is növeli a munkanélküliséget
g., A rendőrök, tűzoltók és egyéb korkedvezményes nyugdíjkorhatárát kitolták...
h., Államilag finanszírozták a munkanélküliséget teremtő automatizációt...
9., Valami óriási balhé van a GDP-én körül! Az egy főre jutó GDP értéke nem egyezik a vásárló erő értékkel, az egy főre jutó jövedelemmel! Olyan nyolcszoros az eltérés! Emiatt nincs lakásunk, éhezünk, és nem tudunk családot alapítani! Sok ember napi jövedelme az IMF által előírt 4 dollár alatt van!
10., Hazánk nagyon régóta terror megszállások alatt van... 1526 óta! A közigazgatásukban csak pár éve van lehetőségünk szerepet vállalni! A történelmünket folyamatosan meghamisítják, és folyamatosan az arcunkba vágják esendőségünk! Pl. Széchenyi Istvánnal aki igaz, magyar származású volt, de osztrák állampolgár és bécsi születésű! A legnagyobb magyarnak mondják!
11., Az oktatásunk nagyon gyenge! Nem felel meg a nemzetközi előírásoknak!
12., Az orvosi ellátás alapelve borzasztó! Hatalma van fölöttünk az orvosoknak! Aláíratnak velünk egy nyilatkozatot hogy nem pereljük őket, ha bűncselekményt követnek el!
Az orvos megvonhatja a beteg állami közgyógy ellátását, ha nem úgy ugrál ahogy ő akarja! Más országokban az orvos csak írásban tájékoztat a beteg lehetőségeiről, és a beteg dönt az ellátásáról!
13., hatalommal felruházott emberek sem állnak jog felett! Dehogynem! A terrordiktatúrából, az azt kiszolgálók nincsenek felelősségre vonva! Bűnközösségben, cselekedeteik következményeivel tisztában voltak, és ők a bíróink a mai napig! Ők a köztisztviselőink!
14., A közgazdaságunk nem csak a minimális szolgáltatási kötelezettségére költhet! Beszélő buszmenetrend táblák! Ez csak egy példa! A semmiért óriási béren kívüli juttatásokat vehetnek fel!
15., Elvannak titkolva a közszféréban betölthető állások! Csak kiválasztottaknak szólnak a lehetőségről!
16., Gondolatok és vélemények szabadsága! A kettős mérce mindennapos! A blogokban, chat-eken, újságokban cenzúra működik, a szerkesztői felelősség hamis elvén! Úgy mondhatják ki az embert bűnösnek és alacsonyabb rendű nemkívánatos személynek, hogy a bűnösségét nem független állami szerv mondja ki! A vélemény nyilvánítás terén, sokkal rosszabb a helyzet, mint ha bőrszín alapján tiltanák ki az éttermekből vagy benzinkutakról a fizetős vendégeket!
17., Az érdekvédelmi tüntetéseket, csoportosulásokat be kell jelenteni, a hatósági szervek tiltott adatbázisokat készítenek a szervezőkről, és akár be is tiltják azokat!
18., Büntet emberek büntetése nem arányos a bűnnel! A börtönben nem tehetnek pénzért nyilatkozatokat újságíróknak! Vagy írhatnak könyvet és adathatják ki!
19., Állami segítséggel magyar nemzetiségűek elleni diszkrimináció Szolnokon az Izraeli-Magyar mérkőzésen...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.28. 09:34:41

Akkor kíváncsian várom Áder döntését.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 10:28:22

Azt bírom a legjobban, mikor egy hisztiző szarházi siránkozását készpénznek vesszük, és ugyanazzal a lendülettel figyelembe se vesszük az indoklását a törvényalkotónak.

Komcsi tempó, morgásjoga módra.

DezInf 2013.02.28. 10:29:12

@csavari:

Én aszittem a talmud meg a tóra a magyar alkotmány!
Necsesztessél már ilyen koronás baromságokkal!
Áruló vagy-e? - tóra meg talmud és kész.
Gondolj bele,akkor dőlne ide a pénz:)

Alaptörvény? - a wc-papír kihordási ideje is több:D

Különben is,annyit kell beleírni a zalaptörvénybe,hogy mindig az a törvény amit vezérünk az adott nap reggelén annak gondol.
Amennyiben napközben megváltozna a véleménye akkor az maga a zalaptörvény módosítása.
Mit nem értettek ezen naplopó banda?
Irány dolgozni vezérünk napszámosai:))))

Tank Lia (törölt) 2013.02.28. 10:30:17

Áder csak látszólag önálló bármilyen értelemben, igazából nagyon is pártkatona, Viktor seggnyaló. Kész, ez van. Szar világ vár ránk, gyerekek!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 10:30:45

@Con Storm:
Az MSZP-től senki nem épített itt nagyobb diktatúrát.

Nesze csemegézzél:

www.gondola.hu/cikkek/13230

www.gondola.hu/cikkek/17596-_Mi_lesz_itt___-_A_masodik_szaz_nap.html

nem beszélve a véres 2006-os Gyurcsányi terrorról, ahol ellenzékieket verettek rommá azonosíthatatlan karhatalmistákkal.

Ellenben most működnek a dolgok:

jobbanteljesit.magyarorszag.hu/

És ez nagyon fáj a komcsi fajtádnak !

hungarisztan 2013.02.28. 10:33:54

Nem kéne úgy csinálni, mintha Áder legalább elméleti síkon államférfi is lehetne, ezt a lehetőséget ugyanis már nagyon régen eljátszotta.
Pont olyan gombnyomkodó betanított munkás, mint a többi alárendelt, csak a vezér most a jó zsaru gúnyát adta rá. De pontosan tudja, hol a helye, és meddig nyújtózkodhat.
Vagy ti tényleg azt bírjátok hinni, hogy bármit is DÖNT a jóváhagyó fejbólintás nélkül? Nem ezért került ő abba a pozícióba. És fordítva is igaz: ha gondolkodó, felelős (WTF? ezt tényleg leírtam röhögés nélkül?) individuum (ad absurdum államférfi – muhaha) lenne, akkor nem lenne ott.

Áderen számonkérni a demokrácia feletti őrködést – hát, az minimum aránytévesztés. Kábé mintha a kecskén kérnénk számon a káposzta fölötti őrködést.

DezInf 2013.02.28. 10:34:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Már rég láttalak,be is árultalak,hogy nem dolgozol meg a pénzedért te gyülevész naplopó!
Tessék naponta százszor dícsérni a vezírt,ócsárolni az ellent aztán meg tökönrúgni önmagad!
Lopod a napot,meg a menzáról a kiflit!
Vagy a csücsökit?-mer az olyan garbriellás:)))
Légy hű a nevedhez,naponta többször válthatnál nicket is,mert ezt kicsit elkoptattad. Bűzlesz,ha érted mire gombolok:)))

"Komcsi tempó, morgásjoga módra. "

Ne nagyon komcsizzál,mert a főnökeid is komcsik,a végén még levonnak a harminc ezüstből:D

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 10:35:50

@DezInf:

Hülye gyerek..
Az MSZMP összes komcsiját az MSZP örökölte hivatalból, azzal a pénzzel együtt amit elloptak kedvenckéid.

Szarházi besúgók ügynökök pufajkásokon spicliken kívül még miniszterelnök jelöltje se volt soha az MSZP-nek, nemhogy tagsága ! :DDD

DezInf 2013.02.28. 10:40:22

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ezt most megint becoptad kicsihuszár :)
Gondolkodnod kellene mielőtt zsigerből viccelődnél.
Ez sem megy neked :)))
Most szépen felsoroltad a pártvezetőidet meg a kdnp-s szöveccségeseit.
Na ezé se fognak téged megdícsérni,de ez legyen a te napi(havi)bajod:D
Na mennyé a párttaggyűlkésre,szerintem má készítik a fegyelmidet.
Lehet má az ítéletet is legépelték,hisz bástya NERtárs semmit sem bíz a véletlenre. Lásd Simor meghallgatása :))))

Wazze,te nem a "jobbanteljesítők" közé tartozol :)))

Vittore. 2013.02.28. 10:41:32

@hungarisztan: Az a baj vele és a többi politikussal is, hogy nagy részük sohasem dolgozott a való életben így 0 fogalmuk van a dolgok működéséről és a realitásról.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 11:03:36

Geci unalmas poszt.

Szokjátok a demokráciát, komcsik. Nem az AB vagy a KE dolga hogy megmondja merre van az előre.

Észmegálló 2013.02.28. 11:10:33

Áder Úr!
Nagy dilemma, nehéz döntés vár Önre a közeli jövőben. Néhány, nem éppen elhanyagolandó körülmény mellett itt dől el az is, hogy mit írhat Ön hátralévő életében a névjegykártyájára.

dr. Áder János - Magyarország Köztársasági Elnöke, vagy
dr. (K)Áder János - Schmitt Pál jogutódja

Dönteni kell, nincs kibúvó.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.28. 11:23:54

@DezInf:
Felvetted már a fizetésed mocskos kis MSZP csicska ?

Rontod itt a levegőt, bérretegsz ahogy a komcsi kis elvbarátaid.

le vagytok szarva az itt a rögvalóság.

Az MSZP-t rühellik a legjobban a választók ma Magyarszágon, az összes közvéleménykutatás szerint, veletek együtt !

Sírhatsz, retteghetsz, hazudhatsz kedvedre Gyurcsány Bajnai pénzéért, de le vagy szarva !
És ez fáj neked ! :DD

hungarisztan 2013.02.28. 11:45:52

@Vittore.:
„Az a baj vele és a többi politikussal is, hogy nagy részük sohasem dolgozott a való életben így 0 fogalmuk van a dolgok működéséről és a realitásról”

Én már azzal is kiegyeznék, ha legalább a tisztességesség látszatáról hallottak volna... :o(

DezInf 2013.02.28. 11:48:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Mindig önmagadból indulsz ki,ezért csakis arra a következtetésre jutsz,hogy aki nem szereti a rablóbandád az csakis fizetett bértollnok lehet:)
Üdvözöllek a valóságban,ez nem az aminek látod! :D

Nem szereted a munkád,mert lássuk be,bértrollnak lenni nem egy nyugdíjas állás,nem is fizethet olyan jól,ha ilyen ingerült vagy :) Félted a kis jövőd,mert azért látod ennek jó vége nem nagyon lehet.
Szerintem próbálkozz be máshol is,lehet a másik oldal jobban megfizetne,egy próbát megérhet:)))))

A csúnya szavakat inkább mellőzd,mert úgy nézel ki mint egy sarokba szorított veszett kutya,vicsorogsz és elment a józan eszed :))

Nyugodj le,fizesd be a számláidat,aztán gondolkozz.......

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.28. 11:59:08

@DezInf: Tanulj meg előbb magyarul.. bevándorló jöttment...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.28. 12:02:09

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Ehe, tanulj meg magyarul, fordított szórend, természetes birtoklás és nincs kettőstagadás... a magyar azonnal kiszúrja ki bevándorló sehonnai bitang...

Báránybőrbe bújt farkaska...

DezInf 2013.02.28. 12:17:01

@Con Storm:

Mi van nyelvtannáci?
Esetleg ha gondolkodnál okosabbnak is látszanál:)
Olyan lencséspistikés vagy,remélem nem haraxol ? :D

csavari 2013.02.28. 12:41:05

@DezInf:
Te hülye gyerek az orsós likud vitya a ti helytartótok ezért van ez a förmedvény hatályban! nem véletlen, hogy kézzel-lábbal kapálózik veletek együtt a Szent Korona tan ellen mert akkor veletek együtt lógna az akasztófán!

DezInf 2013.02.28. 12:45:21

@csavari:

A te helytartód az anyamenet:))
A cseh korona,na az igen,annak legalább van értéke.
Amúgy mi a problémád a demokráciával?
Kikeresztelkedett zsidóként szeretnél zsidókkal díszíteni kandelábereket?
Fura figura vagy :)))) Szerintem becsavarodhattál,vagy túlcsavartak? :D

bgp 2013.02.28. 13:20:41

@doggfather: Fogadok hogy simán rábólint a törvényre. Van határa a keménykedésnek, és ő már elhasználta a karmáját (nem volt túl sok).

bgp 2013.02.28. 13:33:24

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: egyetértek, Áder pedig csak biodíszlet.

Sírköves Slomó 2013.02.28. 13:56:38

@bgp: A KE az Alaptv. szerint biodíszlet. Az Alkotmányban is az volt, felesleges tőle csodát várni.

olddoki 2013.02.28. 16:04:51

@CSENDES: Mit kell ezen csodálkozni. Orbán hívő ember. Márpedig a hívő számára minden isten akaratából történik."egy fűszál nem hajolhat meg isten akarata nélkül." Oszt jónapot.

olddoki 2013.02.28. 16:38:30

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szövegére nem lehet mit mondani, mert nem embertől való. Van egy minimum, ami alatt nem szabad komolyan venni az írni megtatult emberszabásút.Az intelligenseknek:Humanoid az orbánchívő.
süti beállítások módosítása