morgás joga 6.jpgNagy változás lesz a felsőoktatás területén: Hoffmann Rózsa várhatóan már nem sokáig fogja boldogítani sem az intézményeket, sem a hallgatókat. És ez mit jelent a gyakorlatban? Hofmann Rózsa nem megy, csak ezentúl minden erejét a köznevelés megreformálásába ölheti,  a továbbiakban is szapulhatja a gyerekek külső és belső adottságait, ostorozhatja népdalismereteiket és találhat ki mindenféle jobbító szándékú, de normálisan át nem gondolt intézkedést (lásd mindennapos tornaóra körüli gondok, vagy épp a hittan-erkölcstan szeptemberi bevezetése). És kik azok, aki leginkább szomorúak lesznek a munkaköri feladat-listájának megvágása miatt? A virágárusok - hiszen kinek fogják ezentúl eladni azt a sok-sok rózsát, amit szét lehetett taposni-morzsolni a demonstrációkon?

Bárki is veszi át a helyét, az irányvonal változni nem fog, az alaptörvénybe ugyanúgy bekerül a röghözkötés meg az egyetemek autonómiájának megszüntetése, és ahogy tandíj eddig sem volt, továbbra sem lesz (Lázár is megmondta), maximum más fogja kitartóan magyarázni, hogy ami tandíjnak látszik az nem tandíj. Hogyan is lenne az? Mivel hitellel ki lehet váltani, így tandíj nevű valamit soha nem fog fizetni a hallgató csak hiteltörlesztést. Azt viszont jó pár évig, ellentétben az épp regnáló és az új rendszert kitaláló politikusainkkal.

Amennyiben Hoffmann Rózsa felsőoktatási karrierje ha véget ér, úgy egy másik karrier veszi kezdetét - immáron új államtitkári státuszt fog kapni ez a terület. A Népszabadság információ szerint amennyiben elvállalja, a felsőoktatási szakterület irányítására Klinghammer Istvánt kérik fel – ő elviekben ismeri a területet, 2000-2006 során az ELTE rektora volt, 2005-ben megválasztották a Magyar Rektori Konferencia elnökének is. 

A diákok azonban már most számíthatnak rá, cseberből vederbe kerülhetnek - Klinghammer István ugyanis hétfőn a diáktüntetésekkel kapcsolatban az MTV Híradójának elmondta, hogy „mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek, és egyetemre járjanak”.

Ebből kiderül, a lehetséges új államtitkár 

1. nem ért egyet a diákok követeléseivel

2. láthatóan tökéletesen meg van elégedve a dolgok jelenlegi irányvonalával (egyetemi autonómia megszüntetése, forráskivonás, röghözkötés, stb.)

3. és azt, akinek ezt nem tetszik, nemes egyszerűséggel még az egyetemre is éretlennek tartja, nemhogy az értelmiségi létre.

Kérdés: vajon annak idején a Fidesz és egyetemista alapítói is éretlenek voltak a felsőoktatásra, az értelmiségi létre készülésre, csak mert valamit szerettek volna, valami érdekében politizáltak? Emlékeztetőül nyúljunk vissza az időben:

"1988. március 30-án 37 egyetemista fiatal új szervezetet alakított a Bibó Szakkollégiumban. A kezdeményezés célja egy új, önálló, független ifjúsági szövetség létrehozása volt, amely a politikailag aktív radikális reformer ifjúsági csoportokat és embereket tömöríti. A Fiatal Demokraták Szövetségének keresztelt tömörülés alternatívát kívánt jelenteni a KISZ-szel szemben, bár működésüket alapvetően úgy definiálták: nem valami ellen, hanem valami érdekében óhajtanak politizálni és remélik, hogy ehhez partnerekre találnak a várhatóan tovább differenciálódó ifjúsági politikai intézményrendszerben. Az alapszabály szerint csak 16 és 35 év közöttiek lehettek tagjai a szövetségnek, és kritérium volt az is, hogy nem lehettek más politikai ifjúsági szövetség tagjai. 

Bár a rendőrség már a megalakulást követő héten figyelmeztette a Fidesz öt alapítóját, hogy tevékenységük illegális szervezet létrehozására irányul, ennek ellenére 1988 április végén már 400 fős nagygyűlést tudtak tartani, amelyen számos helyi Fidesz-csoport deklarálta megalakulását. A résztvevők elhatározták, hogy a szervezet ősszel megtartja első kongresszusát." (fn.hir.24.hu)

És ha maholnap a HOÖK képviselői követelni akarnak majd bármit is a kerekasztalnál, ők is éretlennek lesznek nyilvánítva? (Oké, a  hahások eleve éretlenek arra, hogy egy ilyen asztalhoz odaüljenek)

A HaHa aktivistája nem úgy érzi, éretlenek lennének a diákok: 

"Füzessi Károly HaHa-aktivista az FN24 kérdésére elmondta, az elmúlt pár hónap éppen az ellenkezőjét bizonyítja: azt, hogy a hallgatók nem éretlenek a véleményük kifejezésére, a tiltakozó akciók megszervezésére. Az értelmiség szerepéről és feladatáról pedig kifejezetten jó volna konstruktív vitát lefolytatni (...)

Füzessi szerint az is egyfajta éretlenség, ha nem tudja valaki két lépéssel hátrébbról nézni azt a helyzetet, amelyikben éppen van. A hallgatók remélik, hogy az új államtitkárnak végre nem csupán a kormányzati szándék áterőszakolása lesz a feladata, hanem meghallgatja az érdekelt felek, így a HaHa véleményét is az átalakításokról.

A HaHa blokádjainak, fórumainak az az egyik célja, hogy a híres társadalmi és hallgatói passzivitást a közös ügyeinkkel kapcsolatban megtörjük, ennek az egyik eszköze az egyetemfoglalás." (forrás: fn.hir24.hu)

A diákok küzdenek valamiért - és ezért azt mondani, forrófejűek, hecc-keresők, sőt, éretlenek a felsőoktatásban részvételre, igen komoly szavak. Főleg egy egykori rektor szájából. Kérdés, mit fog tenni, ha államtitkár lesz és az alaptörvény módosítása is életbe lép? Gazdasági vonalon kényszeríti majd az intézményeket, hogy az "oda nem valókat" távolítsák el? Lesz vajon fekete lista is azokról, akik "éretlenek az értelmiségi létre"? És mi lesz majd a bizonyítéka annak, hogy valaki immáron megérett a felsőoktatásra,  például a megfelelő párt megfelelő ifjúsági szervezetének ajánlása, tagkönyve? Vagy szimplán csak egy jól megfogalmazott, ki tudja milyen elnevezéssel illetett behódolási nyilatkozat aláírása?

Lehet, hogy Hoffmann Rózsa óriásplakátjai után a következő ellenzéki kampányarc Klinghammer Istváné lesz? Egy biztos, a szóban forgó felsőoktatásra éretlen hallgatók választhatnak és választhatók. Egyelőre.

 

 És a legújabb hír - Klinghammer István lesz a felsőoktatásért felelős államtitkár.

"Az oktatási államtitkárság megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. A felsőoktatásért ezentúl Klinghammer István felel majd államtitkári rangban. (...) A tárcával összefüggő valamennyi személyi változásról Balog Zoltán miniszter pénteken Lovasberényben tart sajtótájékoztatót." (forrás: hvg.hu)

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr495076701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.12. 20:38:23

@DezInf:
A tandíjmentességgel kapcsolatban érdemes szétnézni a HaHa és terveik kapcsán.

index.hu/belfold/2013/02/12/eltebtk/

"csak a média miatt jöttek, különben meghallgatták volna a válaszokat, és megtudták volna, hogy ingyenes felsőoktatást nem kérnek."

takács bálint (törölt) 2013.02.12. 20:38:43

@grani:
de akkor meg nem kell tárgyalni. csak közben bevezettük a nemzeti együttműködés rendszerét. ahol pártunk és kormányunk folyamatosan konzultál a néppel. ebben nem érzel kis ellentmondást?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.12. 20:39:58

@DezInf:
Nyugi..
Téged is ismer mindenki.
Te vagy az egyik legnagyobb személyeskedő patkány.
Nulla tény, hazudozás, MSZP és Gyurcsány mosdatás = DezInf

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.02.12. 20:40:06

Én egyetértek az államtitkárral. Mindeddig szimpátiával figyeltem ezeket a megmozdulásokat, mert ha mindenben nem is értettem egyet a hallgatókkal, de legalább meg tudtam őket érteni. Az hallgatói szerződést (vagy "röghözkötést", kinek hogy tetszik) viszont jogosnak tartom. Max arról lehet tárgyalni, hogy mennyi évig dolgozzon itthon az állami ösztöníjas hallgató, és mi legyen ha nem kap munkát.
Ennél fogva a HaHa követelését egyáltalán nem tartom jogosnak.

Emellett másokkal egyetemben én is furcsának találom, hogy míg az elvándorlás elsősorban az orvosokat és a mérnököket érinti (nekik lenne okuk tiltakozni), a hírek alapján úgy tűnik, hogy ez a tüntetés inkább az ELTE és a Corvinus Társadalomtudományi kar, meg a színművészetisek magánbulija. Józan paraszti eszemmel azt gondolnám, őket érinti a szerződés legkevésbé, hiszen bölcsészdiplomával külföldön nemigen lehet elhelyezkedni (Illetve talán lehet, de nem az eredeti képzettségnek megfelelően. Jó, de ha valaki mindenáron külföldre akar menni, miért nem tanul valamit amire ott kereslet van?). A szolidaritás jelszavával sokmindent el lehet adni, de szerintem ezt már nem.

A HaHa politikamentessségét pedig végképp nem vagyok hajlandó elhinni. Aki kicsit is követi az eseményeket, annak nyilvánvaló, hogy egy alapvetően baloldalhoz húzó társaságról van szó, már az alapításától kezdve. Ezzel nekem semmi bajom, mert miért ne lehetnének világnézeti alapon szerveződő diákszervezetek. De ha már így van, legalább ne tagadják le.

Tiborpapa 2013.02.12. 20:40:21

Hogy nem érettek...?! Pedig papírjuk van róla. :)

DezInf 2013.02.12. 20:40:50

@morgás joga mindenkit megillet:

Steffyke,ez a drága transzvesztita kólás dobozgyűjtő állami alkalmazott
viktoronc csak kicsit nevetséges,inkább orvosi eset. Komolyan nem kell venni,max ránk küldi a TEK-et, de az meg kit érdekel?
Rég elvesztette azt a kis bájos humorát,amit még a kólás doboz gyűjtés előtt birtokolt. Túl bercis mostanság,mert hát nehéz a felelősség súlya....egy súlytalan bercinek:)

Tiborpapa 2013.02.12. 20:42:02

"Állj, maga-e a Lúdas Matyi, és ha nem, meri-e tagadni."

2013.02.12. 20:45:01

@Khonsu: Igen, ez is hatásos lehet.
Plusz még egy lépcső ha szélesebb körben tudnának arról hogy mi miért történik. Ne csak a média torzított közvetítésein keresztül.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.02.12. 20:45:45

@Khonsu: "Részemről a hivatalok működésének lelassítását, lefagyasztását tartanám leghatékonyabbnak."

Csak úgy ne járj mint az egyszeri sofőr, aki a villamossínekre parkolt, és csak húsz perc múlva ért vissza. Aztán kapott egy-két sallert egy bepörgött nénitől. Engem már vágtak fejbe retiküllel, állítom, nem kellemes. :D

Acsabi44 2013.02.12. 20:46:04

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: stefi hülye vagy mint a segg.
Az úgynevezett "bölcsészek" igenis hasznos értéket állítanak elő, mégha a teljesen sötét, a segg szintjén álló egybites sötét fideszdroidoknak ez elképzelhetetlen is.

A sztereotip (tudod, mit jelent ez a szó egyáltalán?), szóval a sztereotip, romkocsmában merengő, "portugalisztika-lingvisztika-semminalisztika" szakos bölcsész hallgató a BTK-soknak nagyjából az 5%a, a többiek valós értéket teremtenek, mégha a fajtád számára, aki az egy nap alatt előállított kapák számában méri az értéket, ez láthatatlan is.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.02.12. 20:46:23

@DezInf: nem érdekes ki ő (egyik régebbi poszt kommentjeiben már megfejtették és kielemezték a személyiségét itt a Morgás Jogán is a kommentelők, a lényeg az, saját blogján írja meg azokat a gondolatait, amik sértik a véleménynyilvánításra vonatkozó passzusokat. És ezt követeli meg a jó érzés is - a többség nem azért jön ide, hogy az ő gyűlölködését olvassa.

grani 2013.02.12. 20:46:53

@DezInf: Hát küldözgethetjük egymást, elvégre demokrácia van :)
A miheztartás végett: az én időmben az egyetemi diplomát akkor kaptad kézhez, ha letöltötted az egyetem után a kötelező három évet ott, ahová az állam küldött. Vagy két év katonai szolgálattal ki lehetett váltani.
A többi dolgot meg, amiről beszélsz, nem is értem :)
Kapitalizmus van meg demokrácia. Lehet tiltakozni és a tiltakozás ellen is lehet tiltakozni. Egyet nem lehet: más pénzén élősködni.

DezInf 2013.02.12. 20:47:54

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Használni kellene a nyakadon levő gömb alakú valamit,akkor talán tudnál normális következtetéseket levonni "szagoktató úr".
Kilátszik a lóláb az okoskodásodból. Halvány gőzöd sincs arról mit akarnak a diákok,mit szeretne a HaHa.
Esetleg olvasd el a blogjukat,a face anyagaikat. Talán lehetne ebben az esetben saját gondolatod. Egyszerűbb egy sillabuszból dolgozni sablonszövegekkel.
Azért hiányérzetem van. Nem zsidóztál le :)
Segítek: judeoliberálbolsevikcionistagyurcsánybajnaiHaHaHÖOKmensevikKÖJÁLszimpatizáns vagyok :)

Valamit biztos kihagytam,de majd te biztosan megtalálod amit letegadtam:)))

grani 2013.02.12. 20:50:01

@takács bálint: dehogynem. Nagy marhaság volt. Az a szocializmusban dívott: népi kezdeményezés, népi vitára bocsájtás. Csakhogy akkor mindenki mindig egyetértett :)

moTmeN 2013.02.12. 20:52:34

@grani: Old man's tanszekrol jelentkeztel? Esetleg az Uj var klubban szerezted a diplomad?

DezInf 2013.02.12. 20:54:17

@grani:

Akkor Klinghammer évfolyamtársa lehettél :)
Nekünk elég volt 11 hónap egyetem előtt és utána a tartalékos tiszti a seregben.
A Libella meg a Budafoki út elején....a sarki sörbár -ami előtte egy talponálló volt- a Karinhty-Egry sarkán.

Szóval aki ezt a két fontos intézményt nem ismeri a BME környékén......
E két kocsma közt van(volt) a BME:))))

Khonsu 2013.02.12. 20:54:19

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Ez benne van, de hát ez legyen a legdurvább "erőszak" :D

grani 2013.02.12. 20:55:49

@moTmeN: szegény szerencsétlen villamosmérnökin :( Hírközlés, még volt olyan...

Khonsu 2013.02.12. 20:58:21

@dr kotász: Megy ez még tovább is, a diákok csak az első lépcső. Megtörték a csendet, megadták az alaphangot, innentől erre már lehet építkezni. Tájékoztatás megoldott az interneten, akik pedig nem használják a netet azokhoz családon belül eljutnak a hírek.

grani 2013.02.12. 21:00:10

@DezInf: A libellát jól ismerem. A bartók béla ut 6 ban laktam albérletben. Onnan egy sarok volt. Ott ultiztunk, egy kis mellékesért :)

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.02.12. 21:01:40

Kár elemezni. Ez egy egyszerű nyallerkodás volt a csávó részéről.

moTmeN 2013.02.12. 21:01:46

@grani: akkor nem ertetted meg a csipkelodesemet. Ezek voltak azok a helyek, ahol hiresen magas foku volt a rendezok kozott a bazisdemokracia fogalmaval nem osszeegyeztetheto visselkedesu emberek szamossaga, akinek az volt az erv, hogy takarodj!

Egyebkent kartacsak vagyunk eszerint, ellenben en a mit-en hegedultem.

Mitzimackó 2013.02.12. 21:01:51

@grani: te hülye vagy, ez nem is arról szól. arról van itt szó, hogy a szebnéró és tettestársai összevissza hazudoznak, és 2/3-ról handabandálva minden józan ész ellenére saját őrült rémálmaikat valósítják meg!

Mindfield 2013.02.12. 21:04:10

Ja, meg a lényeg: tökmindegy, hogy ki tüntet, ki hogy bohóckodik, stb. Az újgazdag fidesznyik/komcsi gyereke úgy is kiperkálja a tandíjat, mert az neki zsebpénz, és jót röhög a hülye paraszton, mert legalább neki lesz több hely. Az átlagparaszt meg vagy meggüzül a szar melóhelyén vagy kilövik a szemét egy tüntetésen, jól megverik és meg is büntetik. És ez a felső tízezer számára nagyon is szórakoztató. Szóval hajrá fiúk, biztosítsátok a cirkuszt, ameddig tudjátok, és ne feledjétek, mindannyian pótolhatóak vagytok!

grani 2013.02.12. 21:04:56

@moTmeN: Most az Old mans szórakozóhelyet értetted? Ott voltam egy párszor, nőügyből kifolyólag :) Minden komolyabb inzultus nélkül...

Állítsuk meg a ......... 2013.02.12. 21:05:47

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Te nagyon hülye, téged ki tanított irodalomra és történelemre?

grani 2013.02.12. 21:06:18

@Mitzimackó: És? Kétharmaddal meg havi 2OO fixxel az ember könnyen vixxel :) Demokrácia van, nem?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.02.12. 21:06:22

@DezInf: reméljük, egyszer majd valaki kielemzi, miért élvezi egy férfi, hogy a virtuális térben nőként jelenik meg, mindez politikai és extra-gyűlölet mázzal turbózva ...

lyia (törölt) 2013.02.12. 21:06:28

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

"A magyar társadalom két legtradicionálisabb és az
iskolázottságban általában alulreprezentációt mutató aggregációját a
görögkatolikust és a reformátust jellemzi, hogy inkább lesznek
történészek, mint másféle bölcsészek."

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.02.12. 21:06:37

Ja, és ez a Kádár - korszak reflex-szerű működése. Ha hajlandó vagy szemen köpni korábbi önmagadat, mehetsz a hatalomba. Ez az ember rektor, pontosan tudja, miről van szó. Úgyhogy nyilvános önszembeköpés megvolt, lehet nyomulni.

grani 2013.02.12. 21:07:52

@Mindfield: Aligha hiszem, hogy a parasztgyerekek tüntetnek. Ha jól olvastam, akkor belvárosi értelmiségi gyerekek. Nem csodálkoznék, ha pár év múlva a politikusként látnánk újra őket.

lyia (törölt) 2013.02.12. 21:07:56

Klinghammer?

Úgy szól, mint a kalapács.

grani 2013.02.12. 21:10:41

@morgás joga mindenkit megillet: transzvesztita? Transszexuális? Nem szép a szexuália kisebbséget támadni. Könnyen megkaphatod a náci jelzőt :D

Khonsu 2013.02.12. 21:11:58

@grani: Őket nem hiszem, inkább azokat akik majd ráépítkeznek az általuk megteremtett alapra. De nem is lenne rossz, ha végre kitörnénk ebből a politikai mókuskerékből.

takács bálint (törölt) 2013.02.12. 21:12:24

@gusthy1:
a kormányban, mint minden szektában van egy beavatás. előbb le kell menni kutyába. és amelyik megteszi (mehet a cikk a pártlapba) azt ki is nevezik. ez így működik.

genarlot (törölt) 2013.02.12. 21:16:34

Hát igen, ezek közt a nyálverő, megvadult bölcsészek közt még egy jogász vagy közgazdász is kihúzhatja magát, mert még az ő szakjaiknak is több értelme van, mint egy semmirekellő antropológus, szociológus, andragógia szakos lófaszjóskának.
Komolyan, aki ma tüntet, az nem való egyetemre. Ki kellene osztani két pofont és hazazavarni őket az anyjuk szoknyája mögé. Akinek ilyen perverz hobbija van, hogy haszontalan bölcsész szakokra jár, az fizesse ki zsebből.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.02.12. 21:16:43

@grani: én csak kíváncsian olvasnék egy szép hosszú, kifejtő jellegű választ a témában:)

lyia (törölt) 2013.02.12. 21:16:58

@grani: Fognak még tüntetni a parasztgyerekek is, de az nem lesz iylen vidám ...

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.02.12. 21:21:01

@lyia: idéznék a linkedről ...
"A Miskolci Egyetem dékánja megnézte a munkaügyi központban, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mennyi a bejegyzett diplomás munkanélküliek között a bölcsészek aránya. Másfél százalék volt. Megnézte a szegedi dékán is, neki Csongrádban egy százalék volt az eredmény. Szóval nem mondanám, hogy tömeges bölcsész-munkanélküliség lenne. Itt inkább az a kérdés, hogy mire képez a bölcsészdiploma. Sokan mondják, hogy a bölcsészek közt sok a pályaelhagyó. De a bölcsészpálya nem egy kötött pálya, nem szűkíthető le egyszerűen tanárképzésre. Egy kollégám szokta mondani, hogy míg Nagy-Britanniában hatvan éve a GDP hatvan százalékát az ipar adta, addig azt most a kreatív iparágak adják. Ez felvevőpiaca a bölcsészeknek. A humán végzettségű ember olyan, aki jártas egy témában, jól tud írni, olvasni, fogalmazni, és általában két idegen nyelven beszél. Ez egy olyan portfólió, amivel könnyen el lehet helyezkedni."
Dezső Tamás

grani 2013.02.12. 21:27:28

@morgás joga mindenkit megillet: perverz :D
@lyia: az lehet. De nem az oktatásért és nem a tandíjmentességért. A vidékiek kimondottan utálják a pesti értelmiséget.

2013.02.12. 21:27:33

@Khonsu: A net mint kommunikációs eszköz nagyon képlékeny, a hiteles forrásra ráakadni, gondolatindító és nem gondolatbefolyásoló anyagot találni, olyan mint tű a szénakazalban. Sok esetben inkább harapnak azokra a sztereotip üzentekre hogy a diákok buliznak, ingyenélnek, az én adómon, stb... Jól megfogalmazott üzenetekre lenne szükség, nem a szokásos úton közölve. Neten, médiumban nem megy át. Más részt pedig a tartalom.
Tartalomként leginkább valami hasonlóra gondolok, mint ami ebben a cikkben áll:

www.kibulizottorszag.net/

lyia (törölt) 2013.02.12. 21:27:40

@morgás joga mindenkit megillet:

Egyetértünk ...

Viszont annak nem örülök, hogy valami magyar "bölcsész" újfent felhívta Észak-Koreát, hogy tartózkodjon a további provokatív cselekményektől, azonnali hatállyal hagyjon fel katonai célú nukleáris programjával, valamint kezdjen párbeszédet az érintett szereplőkkel.

Ennyi erővel én is felszólíthatnám Jamie Olivert, hogy ne hagymával egye a retket.

grani 2013.02.12. 21:32:18

@lyia: igen. Csakhogy ők vannak többen. Az más kérdés, hogy a belterjes média csak a belterjes budapesti elitről tájékoztat. Mintha a többi nyolcmillió nem is létezne. Fura ország ez...

takács bálint (törölt) 2013.02.12. 21:34:38

@genarlot:
a probléma csak az, hogy pártunk és kormányunk csupa ilyen fazonból áll.
mondjuk az eltés klinghammer se igazi földtanász. hanem térképész, akinek az összes tudományos munkássága annyi, hogy rájött, hogy a kartográfiát rétegekből kell összerakni. és rendszerint mindenhol az ilyen hülyéket választják meg rektornak. ezekből lesz államtitkár.

na most ennél viccesebb a miniszter. ő egy évig volt esztegrályos. aztán rájött, hogy inkább papi hivatást választja. nyilván nagyon dolgos ember volt. jött a rendszerváltás és feladta a kisközség lelkipásztori tevékenységét. majd ezek után mindenféle pártbizottságban dolgozott. pártalapítványban volt főkurátor. balogh úr ma az egészségügyet, az oktatást és a teljes kulturális területet egyszerre felügyeli. előtte az igazságügy-minisztériumban volt a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. onnan lett nemzeti erőforrás miniszter. hja a testnevelési főiskolán mentálhigiéniás szakember szakon végzett.

ezek semmire kellőznek. wtf?

vénkujon 2013.02.12. 21:37:43

örömteli esemény, hogy ismét képernyőre kerülhettek végre a fidesz, fodbalszurkoló tagozatának a képviselői is. ezúttal mélyen egyetértve a tandíj intézményével.
a végén kisül ebből még egy stadion.

stefánia megint jó volt. geci aki bántsa szegényt.

Szélmalomharcos 2013.02.12. 21:38:37

A HaHa olyan mint a neve.
Egy komolytalan marginális csoportosulás, amit a szimpatizáns libsi média megpróbál valami hatalmas nagy erőként láttatni. Valójában pár idétlen ripacsról meg kis számú szimpatizánsról van szó, akik nem tudják hova helyezni magukat.

Felhatalmazta ezeket valaha valaki bármire is? Legfeljebb azok a szadeszes oktatók, akik bujtogatják őket. De ahogy a szadeszt se hatalmazta fel mostanában senki, belőlük se kérünk

takács bálint (törölt) 2013.02.12. 21:38:44

@morgás joga mindenkit megillet:
azért ezzel is lehet vitázni. mert az addig rendben van, hogy mondjuk a vodafone ma leginkább egy reklámcég. de ez kurvára nem lesz tartható. azért, mert úgy egyébként valami china mobile ötödáron tudna szolgáltani. csak nem engedjük be a nagy liberalizmusban.

tehát ha nincs ipar, akkor nincs semmi. a piacot nem kellene emlegetni. mert az európában nincs. ha lenne, akkor ázsiai gyarmat lennénk. és az bebaszna az egész filosz szaknak.

moTmeN 2013.02.12. 21:43:57

@takács bálint: A legjobb product architect akivel dolgoztam, az bolcsesz volt. Szoftverfejlesztesrol beszelunk.

lyia (törölt) 2013.02.12. 21:47:08

@Szélmalomharcos:

Valamikor '88 táján ezt mondták a Fideszről is, aztán hogy megnőtt a kis Pötsch ...

Gest anyó férje 2013.02.12. 21:49:17

@pocakos focista:
"a bölcsészek zsidók. Hosszú kampós orr, meg sötét göndör haj."

Mit nem mondasz! Megnéztem a tüntetés képeit és pontosan ezt látom. Ahogy lemorzsolódnak a hobbitüntetők a forradalmi élcsapatról, egyre inkább dominál ez a jelleg

komplikato 2013.02.12. 22:01:55

A lényeg az, hogy a foci drukkerek azok érettek odamenni és hőzöngeni. Én akkor hidaltam le az ő fényes elméjüktől amikor valakinek sikerült összehoznia egy mondatba a "szemét liberálisok" témát, a hülye diákokat, meg azt mekkora szemétség, hogy csak a gazdagok gyerekei mehetnek felsőoktatásba.

WTF?

navan 2013.02.12. 22:03:12

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ha ezt komolyan gondoltad: lehetsz barki, erre nem lehet mast valaszolni, mint hogy ... menj a picsaba. Soha ilyet meg le nem irtam kommentben. De te ezt (talan) megerted.

komplikato 2013.02.12. 22:03:17

@Szélmalomharcos: Bezzeg a Fidesz palántaképző HÖOK, aaaazzzz a független érdekképviselet csúcsa! :D

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.12. 22:10:56

Nos, ezért lett Kubatov a Fradi elnöke. Így bármikor bedobható a csőcselék:
index.hu/belfold/2013/02/12/eltebtk/

2013.02.12. 22:11:56

@Gest anyó férje: "Mit nem mondasz! Megnéztem a tüntetés képeit és pontosan ezt látom. Ahogy lemorzsolódnak a hobbitüntetők a forradalmi élcsapatról, egyre inkább dominál ez a jelleg "

Te is bölcsésznek tűnsz. Az antropológiához való vonzódásnak tűnnek a soraid. Máskülönben mi jelentősége lenne az emberi külsőnek? :O

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.02.12. 22:14:29

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: val'szeg nem ők tékozolják az adófizetők pénzét felsőfokú tanulmányaikra ...

takács bálint (törölt) 2013.02.12. 22:15:49

@moTmeN:
ezen a téren az okos felhasználókra van szükség.

Szélmalomharcos 2013.02.12. 22:16:15

@lyia:
A fidesz annak idején talált magának egy niche-t amiben egészen mostanáig jól meg tud élni. Mivel a komenizmussal szemben határozta meg magát éppen jókor (ha korábban teszi kinyírják, ha később akkor már csak egy lett volna a sokból) ameddig komenisták vannak biztos a niche

Akik viszont a mostani helyzetben úgy határozzák meg a céljaikat, hogy bármi jó csak nem a fidesz, azok pünkösdi királyságra számíthatnak legfeljebb. Egy folyton pozíciót váltó ellenféllel szemben nem lehet statikus háborút vívni

Ugyanez a baj a HaHa féle foglamatlan kis pöcsökkel is. Nincs semmilyen irányvonaluk, csak annyi hogy legyen valami más. Ez pedig túl kevés a megmaradáshoz, már most uncsi az egész bohóckodás

Cny 2013.02.12. 22:18:29

Engem kissé megdöbbent, hogy egy 1941-es születésű, tehát az idén már 72. életévét betöltő ember kap államtitkári kinevezést, miközben a közszférából a tíz évvel fiatalabbakat is igyekeznek eltávolítani még akkor is, ha nincsen aki a helyüket be tudná tölteni.

Szélmalomharcos 2013.02.12. 22:18:36

@komplikato:
Bocs, de mindenki tudja, hogy a HÖOK-ban pont nem a fidesznyikek húzzák a prímet

2013.02.12. 22:23:49

@Szélmalomharcos: a "foglamatlan kis pöcsök" meghatározás olyan szellemi magasságokat pendít meg, nem is várnám el hogy leereszkedj hosszan megfogalmazott, írásba foglalt programok témájához, hozzád nem mérhető tapasztalatú, neves egyetemeken tanító oktatók előadásaihoz

navan 2013.02.12. 22:32:29

Kik maradtak meg ebben az orszagban, akik nem valtak kozellensegge? Meddig lehet meg ezt a remalmot folytatni? A "nemzeti egyuttmukodes rendszere". Aha. Ki mukodik itt egyutt kivel??
Meddig tart meg ez a remalom?

genarlot (törölt) 2013.02.12. 22:34:12

Le kell törni az ilyen kis férgeket, bölcsészeket, semmirekellőket. Szét kell csapni köztük és elfojtani minden ilyen felháborító nyálverést, amit most csinálnak az utcákon és az egyetemeken. Kik ezek, mit tettek le az asztalra? Ingyenélők, verik az asztalt az ingyen diplomáért. Idióták, nem valók egyetemre.

navan 2013.02.12. 22:37:05

@genarlot: Vesszenek a mensevikek, a kulakok, az arisztokratak, az imperialistak, a... a... mindenki.
Problema megoldva.
Kovetkezo?

2013.02.12. 22:37:43

@navan: Legkésőbb addig, amíg majd' mindenki rádöbben hogy a "rohadt fasiszta, rohadt bolsi" szitokszavaktól nem lehet jóllakni, és más ennivaló nem lesz.

genarlot (törölt) 2013.02.12. 22:39:24

@navan: én a semmirekellő hallgatókról beszélek, akik olyan dologért vergődnek, ami egyszerűen az érdeküket sérti, de valójában semmi jogalapja nincs a követelésüknek
ezért megy a plebsre jellemző hőzöngés
csőcselék lettek, ennek megfelelően kell őket kezelni

navan 2013.02.12. 22:39:46

@genarlot: A diplomajuk nem "ingyen" volt. A szuleik kifizettek EVA-ban, EHO-ban, "szakkepzesi hozzajarulasban".

navan 2013.02.12. 22:44:57

@genarlot: A "diakoknak" fogalmuk sincs, mi az ELET. Ok keszulnek valamire - elheto eletre, normalis egzisztenciara. Olyan nincsen, hogy "semmirekello hallgato". Senkirol nem lehet elore megmondani, hogy mive/kive valik. Jogalapja pedig igenis van a kovetelesuknek: tiszta es vilagos palyat akarnak latni maguk elott. Gondolom te is ezt akartad, amikor elkezdted az eletedet. Aztan kesobb rajottel, hogy ez nem ennyire egyszeru. Hogy "csocselek" lennenek? A gyerekeink?? Dolj hatra es gondolkozz picit. Aztan szegyeld el magad.

2013.02.12. 22:45:51

@genarlot: "én a semmirekellő hallgatókról beszélek, akik olyan dologért vergődnek, ami egyszerűen az érdeküket sérti, de valójában semmi jogalapja nincs a követelésüknek
ezért megy a plebsre jellemző hőzöngés
csőcselék lettek, ennek megfelelően kell őket kezelni "

Ezt a véleményedet ha általános érvényűnek tekintetnénk és helyt adnánk neki, akkor jelenleg valami sumér vagy óbabiloni despota rendszernek lenne létjogosultsága, tekintve hogy a társadalmi változásokat szemlátomást hülyeségnek tartod.

2013.02.12. 22:53:12

@genarlot: "a plebsre jellemző hőzöngés"

A plebs-et és az igényeit nem bölcs gondolat lekezelő szavakkal illetni. Egyrészt az miatt hogy a túlzó mellőzés az orosz cári család, a Bourbonok, vagy akár Ceausescu és Mussolini vesztét is okozta. Másrészt a tágabb értelemben vett plebs termeli meg mindazt amire szükség van egy ország működéséhez.

moTmeN 2013.02.12. 22:59:07

@takács bálint: tevedsz, az edes keves. Szabatos megfogalmazas, logikus gondolkodas, architectura ismeret, a problematerkep teljes lefedese szukseges. Ja, es ugyesen kell a feladatokat csepegtetni (bar ez inkabb a fonokenek, a Product Ownernek a feladata), hogy a fejlesztok kelloen motivaltak maradjanak (hja, azok a szazhusz oras munkahetek...).
Pont ezek kulonboztetik meg az atlagos PA-t a tokeletestol. A felhasznalo szintu PA csak annyit ir le, hogy o azt szeretne, hogy csipogjon kettot, es kozben a kijelzo is villogjon. A tokeletes PA leirja, hogy milyen frekvenciaval csipogjon, es milyen szinnel villogjon, valamint ha bedoglik a hangszoro es/vagy a kijelzo, mi tortenjen. Es az egesz konzisztensen epul bele egy bonyolult alkalmazasba, es akkor kapja elo a kalapjabol, amikor a fejlesztes menetebe pont beleillik.
A mostani munkahelyemen sokaig tartott a nemet product ownert (a keze ala dolgozo architect hasznalhatatlan volt, es nem sikerult helyette Berlinben talalni megfelelo szemelyt!) hasonlo szintu gondolkodasra osztokelni. Egy ev utan talan sikerul...

Szélmalomharcos 2013.02.12. 23:12:14

@dr kotász:
"hosszan megfogalmazott, írásba foglalt programok "

Miről beszélsz? Van 6 pontjuk, amit nagy nehezen kiizzadtak magukból, és ebből már a második üti az elsőt. Mi az "átfogó reform" amit követelnek? Az hogy őket nevezzék ki professzorrá?

De az egész kommunikációjuk annyira béna, hogy kár is foglakozni vele.
Hülye gyereknek anyja se érti a szavát

komplikato 2013.02.12. 23:18:43

@genarlot: "én a semmirekellő hallgatókról beszélek, akik olyan dologért vergődnek, ami egyszerűen az érdeküket sérti, ..."

Amiből persze egy szó nem igaz, pedig az Agitprop is próbálja bemagyarázni.

Kérdéses diákokra NEM VONATKOZIK ami ellen tiltakoznak, nem tudom feltűnt e már? Azokra vonatkozik akiket éppen most szopattak meg vele, hogy sem felvételi létszámot, se ponthatárt nem tudhattak a jelentkezésük előtt! Könyörgöm régebben egy évre előre kiadták kis kék könyvben!

komplikato 2013.02.12. 23:19:45

@navan: Gondolom akkor most, hogy csak egy szűk rétegnek lesz ingyen ebéd, az ilyen költségek 80%-al csökkenek a járulékokban és adókban? Nem igaz?

navan 2013.02.12. 23:21:12

@Szélmalomharcos: Megint elmondom. Ezek a mi gyerekeink. Szerinted "hulye gyerekek". Lelked rajta. Ok most tanuljak azt az elmebeteg vilagot, amit mi teremtettunk nekik. Es "bena a kommunikaciojuk". Talan a kormanyzo part segithetne nekik.
Edes istenem. Ezek fiatalok, gyerekek. Az ugynevezett "felnott vilag" mocskos perverzioit ok meg nem ertik. Biztos, hogy erre van szukseguk? Biztos vagy abban, hogy a mai magyar "felnott" kozosseg meg tudja nekik mutatni, hogy mit es hogyan erdemes csinalni?
En nem.

komplikato 2013.02.12. 23:22:30

@Szélmalomharcos: Ezen észrevétel sajnos jogos. Én naivan vártam, hogy a 6 pont részletes kifejtését ez alatt a kb. 6-8 hét alatt csak megalkotják, összedugják friss tudástól duzzadó kis kobakjukat és ha egyedül nem a szimpatizáns tanárok, dékánok, profok segedelmével alkotnak valamit.

És nem!

navan 2013.02.12. 23:23:19

@komplikato: Nem kovetlek. Ingyen ebed? Es mi csokken 80%-kal?

navan 2013.02.12. 23:29:53

Na mindegy is. Aki "olyanos", az megtalkodottan azokat szidja, aki meg "ilyenes", az ezeket. Veletek, barataim, igy soha nem lesz "nemzeti egyuttmukodes".
Sajnos.

komplikato 2013.02.12. 23:33:04

@navan: Ha az oktatási kiadások a 2/3-ra csökkentek, az ingyenes felsőoktatás meg az 1/5-re csökkent, akkor ugyebár az erre beszedett adó/járulék (már annyiszor cserélgették fene tudja) is csökken?
Ha nem, akkor szeretnék tételes listát mire megy a pénz? Mert iskolákra, oktatásra, múzeumra, színházakra biztos nem ... Ellenben van 60 milliárdunk foci létesítményekre, meg 18 milliárd szlovákiai akadémiára, meg X milliárd erdélyi egyetemre. Miből?

2013.02.12. 23:35:39

@Szélmalomharcos: "Miről beszélsz? Van 6 pontjuk, amit nagy nehezen kiizzadtak magukból, és ebből már a második üti az elsőt. Mi az "átfogó reform" amit követelnek? Az hogy őket nevezzék ki professzorrá?"

A 6 pont egy üzenet, amely kivonata, a végletekig lerövidített változata követeléseknek, céloknak. Az üzenet átadásának, helye, módja, közérthetősége miatt kellett lerövidíteni. Amint az ábra mutatja még így sem érti mindenki... hogy ez kinek a hibája, nem taglalom inkább. Viszont ha kielégítetlen a tudáséhséged, a HaHa-nak van mélcíme, egyéb elérhetősége, kérj bővebb lére eresztett anyagot.

navan 2013.02.12. 23:41:31

@komplikato: Teteles listat? Ugyan. Mirol kaptal ilyen listat mostanaban? A villanyszamladrol? Az adotartozasodrol? Netan arrol, hogy mi minden epult/szepult korulotted, miota utoljara kineztel az ablakon?
A hatalom nem szamol el a kozpenzekkel. Pont. Elmultnyolcev se, jelennegyev se.
De vesszenek a tavgyaloglok es a bolcseszek. Valamint a szinigazgatok es a filozofusok. Ja es a ballibek. Mind.
[szunni nem akaro taps, molinok, kerenyiimre]
Rettenet.

Szélmalomharcos 2013.02.12. 23:49:05

@dr kotász:
"HaHa-nak van mélcíme, egyéb elérhetősége, kérj bővebb lére eresztett anyagot."

Te most valami ügynöki feladatot látsz el? Nem irigyellek hogy ilyen katyvaszt kell értelmes emberekre rásóznod. A végén még magadból csinálsz hülyét

2013.02.13. 00:05:49

@Szélmalomharcos: Mellébeszélsz, elvégre nálad jelenleg nem az infoszerzés a cél, hanem egy csoport bármi áron való lejáratása. A pöcs, hülye, stb jelzők pedig a véleményed megalapozatlanságát pótolják.

takács bálint (törölt) 2013.02.13. 01:25:14

@moTmeN:
nem tudok jobbat mondani. ehhez okos felhasználó kell. úgy tűnik nem érted, hogy mit jelent az: okos.

DezInf 2013.02.13. 08:00:10

@Szélmalomharcos:

Látom,szerinted diplomások helyett focidrukkereket kell képezni. A tudásuk sosem évül el,így jól használhatók városi környezetben utcai harcokban.
Csak fel kell egy ellenséget mutatni és romba döntik a várost.
Ez is egy vélemény,lassan a fidesz hivatalos álláspontya:)))

Szélmalomharcos 2013.02.13. 09:10:39

@DezInf:
Úgy tudom éppen a HaHás gyerekek írták hogy "égjen a város". Csak annyira bénák szegények hogy még egy rendes forradalmat se tudnak megcsinálni. Nem készítették fel eléggé a szadeszos mentoraik őket

DezInf 2013.02.13. 10:31:07

@Szélmalomharcos:

Mivan fidesznyik,látom te is bedőltél a HaHa trükkjének.
Tudod,azért mert feltörtétek a levelezésüket,azért nem kell a fiatalokat lenézni.
Ezek nem a focihuligánjaitok,akik első fidesz kérésre felgyújtják a várost :)))
A jelszavuk finom irónia volt, persze ezt miért is értenétek? :D

Olyan erővel kerestek ellenséget,hogy már nevetni sem lehet igazán a bénázásaitokon.
Csak így tovább.....CÖF CÖF CÖF

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2013.02.13. 13:45:48

@Acsabi44:

Annyiban tévedsz csak, hogy ő nem „olyan mint” a segg. Ő „a” segg. És milyen kitűnő, formás, ha vesszük! A mi stefink.

Egyébként attól ne tarts, hogy esetleg ne értene választékosabb kifejezéseket. Ahhoz a primitív ribanchoz képest, aminek valami játékból el próbálja adni magát, illetve nem is csak ahhoz képest, hanem önmagában, nagyon jó szókincse van, választékos beszédmódja és efféle. Ilyen téren nincs mitől aggódnod. Csak szórakozik. Nem fontos komolyan venni, se így se úgy, hacsak nem seggileg.

DezInf 2013.02.13. 17:18:26

@morgás joga mindenkit megillet:

Ezért jó az internet:)
Nem merülnek feledésbe a régmúlt dolgai:D
Debrecen ilyen drukkereket érdemel.....nem lesz hosszú életű az új stadionjuk abban a kultúrkörben:D

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.02.14. 11:50:22

@DezInf: de legalább minden évben jó sokat el lehet számolni felújításra ...

Dagda 2013.03.17. 22:27:12

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Mi a véleményed a nyelvtanárokról, műfordítókról, tolmácsokról?
Mi a véleményed Petőfiről, József Attiláról, Adyról?
A régészekről, a történészekről, az antropológusokról akik a múltunkat és gyökereinket kutatják?

Ők mind bölcsészek.

Bár a stílusod felháborít és a következtetéseid alacsony intelligenciára (vagy mások véleményének kritika nélküli átvételére) utalnak, a kiindulópontod sok részével kénytelen vagyok egyetérteni és kiterjeszteni, nem csak a bölcsész szakokra de rengeteg más büfé-ruhatár szakra a kommunikációtól az andragógiáig. Ezeket valódi szakma megszerzése után, saját zsebből kellene finanszírozni. Az irodalomtudományt is, amit teljesen öncélú és hobbinál nem hasznosabb dologként értékelek - miközben egy komolyabb irodalmi társaság tagja és egyik korábbi vezetője vagyok. Hobbiból.
süti beállítások módosítása