morgás joga 6.jpgValami már megint félresiklott a kormányzati kommunikációban - elfelejtettek szólni Orbán Viktornak, hogy nem kellene nagy hévvel és teljes magabiztossággal eleve vesztesnek tűnő dolog mellett kiállnia. De az is lehet, hogy nem elfelejtettek, hanem nem mertek. Mert ugye a rossz hír hozója semmi jóra nem számíthat ...

Tegnap reggel még Orbán Viktor rádióinterjújában kitért az e-útdíj tender zavaros helyzetére is:

 "Nem fér bele a tervekbe a szerencsétlenkedés, de szerencsére ez a veszély nem is fenyeget. A tervek szerint haladunk ebben a kérdésben is. A megfelelő időpontban, a törvényben előírt időpontban megvalósul a befektetés és a bevétel is beérkezik majd". (Orbán Viktor, 2013. január 18.)

Ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna kormányfőnk az ügyben - a rádióinterjú óta már véglegesen eldőlt a sorsa a kiírásnak, a nyertes pályázó visszalépett és a rendszer július elsejei indulása úgy, ahogy van, kútba esett. És mivel második helyezettet nem hirdettek (ajánlata cirka 15 milliárddal magasabb volt), ezzel vége is az ügynek. Legalábbis a tekintetben, ki építheti ki a rendszert alig pár hónap alatt. 

"Az ÁAK még szeptember végén hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer hazai kiépítésére - emlékeztet az MTI. 
A társaság ezt követően december 15-én jelentette be, hogy a Getronics Magyarország Kft. nyerte az e-útdíj tendert, miután a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a legjobb ajánlatot tette nettó 34,89 milliárd forintos áron. 
Az eredeti tervek szerint a szerződést december 27-én írták volna alá. A Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával. 
A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer tervezett indulási időpontja 2013. július 1. " (portfolio.hu)

Az Orbán Viktor által elvárt eredményt az is kétségessé teszi, hogy július elsejéig az idő valószínűleg még egy új közbeszerzési eljárás lefolytatására sem elég, nemhogy kiépíteni és üzembe helyezni a rendszert. Az állam nyeresége a pályázó visszalépése esetén kikötött 20 millió forint, vesztesége pedig minimum 75-100 milliárd. Lehet perelni még a pályázót polgári úton, de az meglehetősen hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű. Különösen a legújabb zsarolásos hírek fényében.

 

És igen, ez még csak a jéghegy csúcsa - van még jópár tétel, amivel az illetékeseknek be kell majd menni kormányülésre és bevallani, nem fog teljesülni. Vagy utólag, egy-egy rádióinterjús diadalittas kijelentés után elrebegni, van, amit hatalmi szóval sem tud elérni még egy miniszterelnök sem. Például nem lehet időutazni, hogy a tökölésre, egymásra mutogatásra meg szerencsétlenkedésre fordított időt visszanyerjük. És ami bizonyos időtartam alatt fizikailag megvalósíthatatlan, az megvalósíthatatlan, hiába próbálja bárki is bizonygatni, nekünk sikerülni fog. Mert még nekünk sem fog. (Aki nem hiszi, beszélgessen el bármelyik iskolaigazgatóval az expressz-államosításról és annak eredményeiről).

És mit kellene még bevallani a nagyfőnöknek? A portfolio.hu számításai szerint

Elbukott az elektronikus útdíj-tender (2.)

A végén mindig a számok győznek, a bizonyítvány magyarázásához meg kell egy-két igen kiváló kommunikációs szakember, akik az adófizetők pénzéből elmagyarázzák az adófizetőknek, miért kell még több adót fizetniük.

És ezek után majd ki mondja meg a kormányfőnek, kétséges a 13. havi nyugdíj (pulykapénz, stb.) fedezete? Meg azt, hogy jelen helyzetben nem kellene annyira erőltetni egy-két presztizsberuházást sem? Hogy lehet, hogy az elmúlt év az elrugaszkodás éve volt, de az idei aratás bizonytalan, mint a kutya vacsorája? Legalábbis a szavazó polgárok többségének számára.

 

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr375027362

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nap képzavara és egyéb finomságok 2013.01.21. 08:36:03

A nap képzavarát már korán reggel megkaptuk miniszterelnökünktől:  Az Ab a választási regisztrációnál olajat öntött a tűzre, ettől "olyan forróvá vált az ügy, hogy befagyott." Mindezt annak kapcsán, hogy az Alkotmánybíróságot tette felelőssé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squid 2013.01.20. 13:13:05

@$pi$: "Hát hitelből bárki tudott volna válságot kezelni, ahhoz nem kellett valami nagy zseninek lenni."

No akkor figyelj és egy pillanatra próbálj csak a számokra koncentrálni!

Bajnaiék felvettek 20milliárd eurót a válság hatásaként érkező spekulációs hullám esetleges kivédésére, hogy ne borítsák be a forintot és ne legyünk koldusok hetek leforgása alatt.

Ezt a pénzt NEM költötték el, hanem egy részét berakták az MNB-be, hogy annak legyen eszköze megvédeni a forintot ha úgy alakul, a másik részét NEM HÍVTÁK LE AZ IMF SZÁMLÁRÓL (ez később fontos lesz).

Az a lé a mai napig ott figyel az MNB tartalékában nem költöttek belőle semmit, a kormányváltás után a Bajnai kormány a lehívatlan IMF részlettel egyetemben adta át a fidesznek az országot.

A fidesz első dolga volt az IMF hitel Bajnaiék által le nem hívott részletét azonnal behúzni és magasan ár fölött MOL részvényt venni effektíve piaci áron..

Az egyetlen banda aki az IMF hitelt költötte eddig az a fidesz volt, az MNB körüli csetepaté is azért folyt/folyik mert az a lé még most is ott van és a fijjuknak KELL!

sárkányfő 2013.01.20. 13:16:42

@$pi$:
Nyomsz egy hülyeséget, és egyből el is futsz, hogy ne szembesülhess vele? :) Hű de szánalmas :D

Mint közismert, a manyup-ok kifizetésével párhuzamosan, az állam már csak a nyugdíj 75%-át fizette volna ki, azaz a nyugdíjrendszer egy része, és az egész ezzel járó macera és teher és fenntarthatalan pénznyelde úgy ahogy van kikerült volna az állam fennhatósága alól. Pont hogy a matek és a józan ész igazolja ezt.

Értem hogy szeretnéd elterelni a figyelmet, de az van hogy ez a mosta kormány a saját tevékenységével hozta össze ezt a csődtömeget, más országok hasonló vagy még nagyobb adósság mellett sem menetek recesszióba, hogy totál elmaradt gazdasági átalakításokat ne is említsem.

sárkányfő 2013.01.20. 13:19:11

@$pi$: Választ. Hivatkoztál IMF-hitelekre 2005-7-ből, amikről én nem tudok. Bizonyítsd állításodat.

2005-7 között piaci hitelek voltak, tehát kár a gőzért. A válság alatt felvett IMF-hitel pedig kutya kötelesség volt az akkori kormánytól, pártfüggetlenül, ezt a fidesznek is meg kellett volna tennie, és remélem meg is tette volna, ugyanis ha nincs IMF-hitel, akkor csőd van.

Továbbra is: aki szerint nem volt jó ötlet az IMF-hitel, az az államcsőd, az ország összeomlása mellett kampányol.

$pi$ 2013.01.20. 13:19:31

@MikeBoy: "A manyup gyakorlatilag nem növelte az államadósságot. "

A manyupban 1000 milliárd államkötvény volt. A manyup lényege, hogy azt a pénzt, amit az állam a nyugdíjak folyósítására használhatott volna odaadták a bankoknak, utána a kiesett pénz pótlására (részben ebből a bankoknak folyósított nyugdíjjárulékból) az állam kölcsönt vett fel. A kölcsön után (így a 1000 milliárd manyup rész után is) kamatot fizetett az állam.

Amikor az állam magához rendelte a manyup-ot, az ott található 1000 milliárdnyi államkötvény is a tulajdonába került, amit megsemmisített, ezzel egy lépésben 1000 milliárd forinttal csökkent az államadósság.

Szóval igen, a manyup színtiszta államadósság volt.

$pi$ 2013.01.20. 13:21:27

@sárkányfő: "Hivatkoztál IMF-hitelekre 2005-7-ből, amikről én nem tudok."

Én, hol hivatkoztam ilyenre? Én ezt írtam:

"Aha. Kár, hogy mi már 2007-ben, meg 2006-ban, meg 2005-ben is hitelből védtük ki a csapásokat."

az IMF-re még csak nem is céloztam. Na most már tényleg lépek, most már csak terelés megy.

sárkányfő 2013.01.20. 13:26:46

@$pi$:
Ne játszd az ártatlant te kis hamis, előtte végig az IMF-hitelről volt szó több kommenten át, arra reagáltam, az volt a vita tárgya, és erre reagáltál te is. Magyarul miután beláttad hogy mégsem lehet ősbűnnek beállítani a válság idején felvett IMF-hitelt, gyorsan elkezdtél másról beszélni... de sajnos ez az IMF-hitel megítélést nem befolyásolja, a vita lényegi kérdése továbbra is változatlan. Az IMF hitel akkor szükséges és hasznos volt.

$pi$ 2013.01.20. 13:27:04

@Squid: "A fidesz első dolga volt az IMF hitel Bajnaiék által le nem hívott részletét azonnal behúzni és magasan ár fölött MOL részvényt venni effektíve piaci áron.."

Basszus, már megint hazudsz. A Fidesz nem hívott le IMF hitelt, azt már a Bajnai lehívta.

A MOL részvényeket meg az MSzP adta el 66 forintért, miután választást nyert azzal, hogy azonnal leállítják a privatizációt. Nem azért kellett visszavásárolni, mert jó ára volt, hanem azért, hogy ezt a hazaárulást legalább részben helyreállítsák.

Egyszerűen nem bírom elviselni ezeket az ordas hazugságokat, pedig megszokhattam volna. Útálom magam, hogy itt vergődök, mintha nekem kellene ezekkel a hazugságokkal foglalkoznom ahelyett, hogy hagynám a f.szba.

CSENDES 2013.01.20. 13:27:32

@Squid: RÁBA-t ki ne hagyd! Az is volt.

$pi$ 2013.01.20. 13:27:57

@Squid: "A fidesz első dolga volt az IMF hitel Bajnaiék által le nem hívott részletét azonnal behúzni és magasan ár fölött MOL részvényt venni effektíve piaci áron.."

Basszus, már megint hazudsz. A Fidesz nem hívott le IMF hitelt, azt már a Bajnai lehívta.

A MOL részvényeket meg az MSzP adta el 66 forintért, miután választást nyert azzal, hogy azonnal leállítják a privatizációt. Nem azért kellett visszavásárolni, mert jó ára volt, hanem azért, hogy ezt a hazaárulást legalább részben helyreállítsák.

Egyszerűen nem bírom elviselni ezeket az ordas hazugságokat, pedig megszokhattam volna. Útálom magam, hogy itt vergődök, mintha nekem kellene ezekkel a hazugságokkal foglalkoznom ahelyett, hogy hagynám a f.szba.

2013.01.20. 13:28:21

@$pi$:

"A manyup gyakorlatilag nem növelte az államadósságot. "

"Szóval igen, a manyup színtiszta államadósság volt. "

Nem azt írtam, mi volt, hanem azt, hogy nem növelte.
Ne magyarázd meg nekem azt, hogy mi volt a manyup!
Hidd el erre nincs szükség.

Inkább magadnak magyarázd meg azt, hogy miért államadósság növelő az, amit egy egyszerű könyveléstechnikai lépéssel nullázni lehet!!?

2013.01.20. 13:31:49

@$pi$:

"Egyszerűen nem bírom elviselni ezeket az ordas hazugságokat, pedig megszokhattam volna."

"Basszus, már megint hazudsz. A Fidesz nem hívott le IMF hitelt, azt már a Bajnai lehívta."

Vagy! Nem vagy tisztában azzal, amit írsz.
1. A MOL-t IMF pénzből fizettük.
2. Az Orbán kormány vette.
Kérdések: Hol volt az a pénz és milyen státuszban? Ketyegett már rá kamat például?

$pi$ 2013.01.20. 13:33:54

@MikeBoy: "Inkább magadnak magyarázd meg azt, hogy miért államadósság növelő az, amit egy egyszerű könyveléstechnikai lépéssel nullázni lehet!!? "

Mert kamatot kellett rá fizetni. És a manyup államosítása nem "egyszerű könyveléstechnikai lépés volt".

@sárkányfő: "Ne játszd az ártatlant te kis hamis, előtte végig az IMF-hitelről volt szó több kommenten át, arra reagáltam, az volt a vita tárgya, és erre reagáltál te is."

Előtte igen, utána nem. Megpróbáltad úgy beállítani, mintha én azt mondtam volna, hogy 2005-ben IMF hitelt vettünk fel. És én vagyok a "kis hamis"?

"Hivatkoztál IMF-hitelekre 2005-7-ből, amikről én nem tudok. Bizonyítsd állításodat."

Itt meg már simán hazudsz.

sárkányfő 2013.01.20. 13:34:52

@$pi$:
A MOL részvényeket a bajnai által lehívott, DE ENM elköltött hitelből vették. Ott volt készpénzben, ha lett volna egy szemernyi igazság abban hogy Orbán az adósságot első számú rémnek meg ellenségnek állította be, akkor mind a lehívott, de nem elköltött IMF-hitelből, mind később a manyupból az államadósságot csökkentette volna.

De ez az egész kampány csak hazugság volt, csak ebből a két tételből Orbán 14%-kal tudta volna két lépésben csökkenteni az államadósságot, azaz levitte volna 66%-ra.

De egyrészt neki kellet a lóvé, másrészt ha csökkenti az adósságot, nem tudja mire fogni a bődületes kudarcait. Orbánnak az adósság úgy kell mint egy falat kenyér, hogy legyen mire kennie az elkúrásait, miközben simán csökkenthette volna. Igaz akkor nem maradt volna lóvé elfedni a Matolcsy-féle ámokfutás irdatlan költségeit.

CSENDES 2013.01.20. 13:35:59

@MikeBoy: Az a baj, hogy ezeket a dolgokat szétkenték, mint a szart. Fellegi is hazudozott össze vissza. Hol azt mondták, hogy az IMF hitelből, hogy azt hogy Euro hitelből mi szintén a megsegítő csomag egy része volt, emlékezetem szerint.

De azért a RÁBA részvényekről se feledkezzünk meg.

sárkányfő 2013.01.20. 13:38:49

@$pi$:
nem, te hazudsz, ha IMF-hitelről van szó, majd elkezdesz erre válaszul, erre reagálva adósságról beszélni, akkor az bizony a kontextus miatt IMF-adósságként értelmezendő. Ráadásul az első perctől kezdve az IMF-hitelre reagáltam, arról írtam, szóval hagyd már az ócska mosakodásodat és terelésedet, szánalmas.

de mondjuk le van szarva hogy hogy terelsz és csúsztatsz, bárhogy görcsölsz az eredeti állításomat fenntartom, az IMF-hitel akkor szükséges volt, és akik azt ócsárolják azok konkrétan síkhülyék, mivel az államcsőd lett volna az alternatíva.

2013.01.20. 13:39:28

@$pi$:

"Mert kamatot kellett rá fizetni."

A kamat is államosítva lett, mire gondoltál ?
Mint írtam neked és még egyszer: a manyup gyakorlatilag nem növelte az államadósságot.

És a manyup államosítása nem "egyszerű könyveléstechnikai lépés volt". "

Hát akkor mi a bánat volt? Azért az előtte levő politikai színjátékkal engedd már meg, hogy ne foglalkozzak.

CSENDES 2013.01.20. 13:42:40

IMF-hitelből vásárolt MOL-részvényeket az állam HV 2011.05.24.

Squid 2013.01.20. 13:43:14

@$pi$: "A manyupban 1000 milliárd államkötvény volt. A manyup lényege, hogy azt a pénzt, amit az állam a nyugdíjak folyósítására használhatott volna odaadták a bankoknak, utána a kiesett pénz pótlására (részben ebből a bankoknak folyósított nyugdíjjárulékból) az állam kölcsönt vett fel. A kölcsön után (így a 1000 milliárd manyup rész után is) kamatot fizetett az állam.

Amikor az állam magához rendelte a manyup-ot, az ott található 1000 milliárdnyi államkötvény is a tulajdonába került, amit megsemmisített, ezzel egy lépésben 1000 milliárd forinttal csökkent az államadósság.

Szóval igen, a manyup színtiszta államadósság volt."

Imádom ahogy házhoz jössz pofonért :D

Egyrészt a teljes vagyon kb 3300 milliárd votl aminek majd fele volt államkötvényben.

Lehet itt démonizálni a MNYP rendszert,d e mindenki aki minimális józansággal rendelkezik tudja mi történt. A Fidesz egy hosszútávú kötött idejű (!!!!) állami szintű befektetést tett tönkre, a felhalmozási idő alatt levágva a MNYP rendszert.

Igen a MNYP rendszer adósságot termelt egészen addig amíg a kifizetések elkezdődtek volna, onnantól az állam számára minden nyugdíjba menő mnyp tag HUSZONÖT SZÁZALÉK nyugdíjköltség csökkenést jelentett volna! 3,3millió ember volt a pénztárakban, játssz el a gondolattal mennyi pénzt spóroltak volna a már meglévő tagokon. (akiknek a száma folyamatosan bővült)

A Fidesz, Barroso 7% deficitre mondott nemje után rövid távú haszonszerzésből szétbaszta ezt, mert különben nem tudtak volna 3% alá menni sehogy sem.

Rövidtávú előnyökért a Fidesz közép és hosszútávon a magyar államnak és a magyaroknak 25% extra nyugdíjkiadást generált ad infinitum, MIUTÁN teljesen és tökéletesen nyom nélkül elherdálta a 3300milliárd nyugdíjvagyont.

És ezt te véded aranyapa! Majd emlékezz ezekre a sorokra amikor megkapod az első nyugdíjadat vagy egy vállvonást helyette!!

SzaGyu 2013.01.20. 13:44:05

Ez a szerencsétlen szájhős fasz mindig melléfog a dolgoknak és mindig az ellenkezőjét mondja mindennek.
Nem vette még észre senki, hogy baj lehet az elméjével? Vagy a túlzott és hazug hatalomvágy teszi? Ez megint csak orvosi eset.

Igazán meglehetne már nyitni a bezárt Lipótmezőt és azt hiszem igencsak telt ágy lenne a jobboldal részéről.

2013.01.20. 13:47:23

@CSENDES:

Politikusok! :)
És hol van már Fellegi vagy éppen Járai....
Fellegi még nem is igazán hazudott szerintem, csak pancser volt.

Jaffar 2013.01.20. 13:47:37

@sárkányfő:
Minek leállni egy agyatlan droiddal, aki amúgyis ezért kapja a pénzét? Felesleges velük foglalkozni. Seggnyaló mind. S nem azért, mert nem ért veled/velünk egyet, hanem azért, mert semmivel sem támasztja alá a mondanivalóját, csak fújja a "zelmúlt 8 évet" és a többi kormányprpagandát.

Inkább helyette azokat kell meggyözni, akik valóban politikai analfabéták. Belölük van több sajnos. Ök a NER törzsközönsége, akik elhiszik, hogy a fidesz-ben jó emberek ülnek, mert ök a fiatalok. Holott.......

Ha az ellenzéknek egy csöpp esze lenne (ami ugye lássuk be nincs :S), akkor ezerrel támogatnák a diákokat, minden fronton. Velük el lehet pusztítani a NER-t. Ha csak a diákok felét sikerül maguk mellé állítani, akkor az már magában annyi aktivista, amennyit a fidezs fizetett propagandája sem tud legyözni.

Jaffar 2013.01.20. 13:50:21

@SzaGyu:
Nem orbán viktorral van gond, hanem azokkal, akik hisznek neki. Ök nagyon sokan vannak. Bizony :S

2013.01.20. 13:50:49

@Squid:

Egyébként a manyup igazi haszna az volt és lett volna (a jobb nyugdíjrendszer mellett), hogy ekkora kiadással kellett tervezni a mindenkori költségvetést eleve.
Egy manyupos 3% alatti költségvetés gyakorlatilag már nullás körül van.

Walter Hartwell White 2013.01.20. 13:51:44

@Jaffar: Csak ugye a diákok is jobbára mind a jobboldalt támogatták, és mivel most megkapták a kést az oldalukba, így deklarálták, hogy semmilyen párttal nem óhajtanak együttműködni. Így nehéz lesz...

villamos alóli kacaj 2013.01.20. 13:55:30

Kérdésedre válaszolva:
Az abab kór leírása:
Az abab kórban szenvedők törpe termetűek, igénylik, sőt kikövetelik a társaságot, mégsem empatikusak. Gyakran igen erőszakosak, sőt, hisztérikusak, mégis kiemelkedően népszerűek.
…testi és értelmi képességeik nem gyengék.

Squid 2013.01.20. 13:55:55

@¡Viva La Onda!: "Egyébként a manyup igazi haszna az volt és lett volna (a jobb nyugdíjrendszer mellett), hogy ekkora kiadással kellett tervezni a mindenkori költségvetést eleve.
Egy manyupos 3% alatti költségvetés gyakorlatilag már nullás körül van."

De könyörgom fogjuk már fel, hogy a MNYP rendszer NEM az egyetlen oka a magas deficitnek hanem RÉSZE! Értse már meg mindenki oldaltól függetlenül, hogy a démonizálás ellenére a MNYP rendszer NEM egyenlő a deficit egészével.

MEgengedhettük volna simán magunknak a fenntartását, csak a BKV/MÁV/Egészségügy és a többi posztszocialista állami nagyvállalat pénzszivattyúzását kellett volna rendbetenni. A MNYP egy középtávú befektetés lett volna az államnak ami irgalmatlan költségcsökkenéshez vezet, míg a fent említettek az idők végéig fogják újra és újra termelni az adósságot jelen formájukban!

SzaGyu 2013.01.20. 13:56:17

@Jaffar: Ne idegeskedj.
A diákok és azok szülei, esetleg nagyszülei már nem fognak Orbán diktátorra szavazni. Ígérhet ő már azt amit akar. Vissza adhatja azt amit elvett, akár duplán is. Akkor is vesztett ügye van. Ez a vonat már vakvágányra futott és az Orbán aratása nem ér semmit.
Orbán mit akar learatni? Azt amit elvetett? Na az a búza emberi fogyasztásra alkalmatlan, mert kevés benne a sikér.
A rizs meg, amit a FideSS hívők zabálnak már régen megvan mérgezve.
Úgyhogy nyugi.

Walter Hartwell White 2013.01.20. 13:58:16

@Squid: Ilyet én nem mondtam. Figyelj oda, kitől idézel. :)

Jaffar 2013.01.20. 13:58:47

@¡Viva La Onda!: @SzaGyu:

Pedig attól, hogy valaki egyszer "rosszul" voksolt, attól még nem döl össze a világ. Itt az ideje, hogy javítsanak :) Nem, nem kell 2/3-ot adni egy pártnak sem, söt az MSZP-t el is kell felejteni, de a Fidesz sem kaphat többet 5%-nál, mert kb annyit érdemel ezek után, amit az országgal tett.

gazoló 2013.01.20. 14:00:42

@$pi$: MOL és társait...kell fizetni...

Walter Hartwell White 2013.01.20. 14:02:23

@Jaffar: Sajnos ez utóbbinak nem sok realitása van, a populista demagógia táptalajra lel továbbra is.

Walter Hartwell White 2013.01.20. 14:04:05

Meg hát ugye ki is értesül az elqrásokról? A mainstream (köz és kereskedelmi) média csak a sikerpropagandával és az "elmúltnyócév" vélt gaztetteivel trombitálja tele a választók füleit.

lutria 2013.01.20. 14:05:55

Majd lehet hogy a közérdekre(meg a 75-100 milliárdra)hivatkozással előrántanak majd valami közgépes céget a tartalékból aki pályázat nélkül is megépíti a E-útdíj rendszert -a duplájáért-.

komissarlajos 2013.01.20. 14:06:11

@ob.szerver: Mihail Bulgakov a Fehér Gárda c. regényében azt feszegeti, hogy a tudatlan bolsevik katona ölése, vagy a művelt fehér tiszt gyilkossága a nagyobb bűn. Aztán úgy gondolja: egyforma bűn az mindkét részről.

Jaffar 2013.01.20. 14:13:07

@¡Viva La Onda!:

Tudom, s ebben jó viktor. Kihasználja azt, hogy a magyarok nagy többsége egyszerüen húgyagyú.....Ez van.
Mondjuk nem értem, hogy minek akar a sok fiatal innen elmenni. Ez az ország a lehetöségek országa. Ebben az országban alapvetö gazdasági ismeretek nélkül (ez mgvan kb a lakosság 90%-ánál) lehetsz pl. pénzügyminiszter :)
Vagy kijelentheted azt is, hogy te még sohasem hazudtál. Pár évre rá miniszterelnök lehet belöled....Majd, ha megbuksz, 1-2 választás után ismét eljátszhatod ugyanazt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.20. 14:16:11

Mohácsnál a magyar sereg vakon tántorgott a végzete felé. Mi itt tudjuk a lehetséges kudarc okát és a siker receptjét. A gond az, hogy az emberek nem azt gondolják, amit gondolniuk kell. Az pedig tisztán kommunikációs feladat, hogy megismerjék a valódi Valóságot és kiverjék a fejükből a nemvalódi Hazugságot. Eleve nem is szabadott volna a Hazugságban hinniük, ha a kommunikáció olyan jó, mint amilyen hősiesen a csapataink harcolnak.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/11/lassatok-az-igazsagot.html

Walter Hartwell White 2013.01.20. 14:16:25

@Jaffar: Azért akarnak elmenni, mert a lapok már előre le vannak osztva, és nem mindenki akar a szekértáborokhoz tartozni. Pénzügyér sem lehet mindenki, ahhoz jól kell feküdni. Nyilván a hozzáértés lényegtelen ez esetben, elvégre Csurka is megmondta, hogy a szakértelem bolsi trükk.

JohnHenry 2013.01.20. 14:19:00

@Prof. Dr. Lencsés István: basszus, pont be akartam írni, hogy szerintem a közgép régi eútdíjrendszerkiépítő családból származik.

vanRob 2013.01.20. 14:19:04

2012 a valóságtól és a logikus döntésektől való elrugaszkodás éve volt. A 2012-r beígért aratás, pedig tulajdonképpen a kasza lesz.

ze11 2013.01.20. 14:20:10

@SzaGyu: Reméljük, bár a belengetett újabb nyugdíjemelés meg a visszaadjukatizenharmadikhavit az azért sokaknál (azon nyugdíjasok körében, akik a pénztárcájuknál messzebb nem látnak) feléjük fogja billenteni a mérleg nyelvét...
Az aktív korúaknak a feladata, hogy a szülőkkel, nagyszülőkkel is megértessék, hogy azt, amit most nekik osztogatnak, azt tőlük, meg az unokáktól veszik el, az ő normális életüket lehetetlenítik el ezzel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.20. 14:20:27

Orbán sose téved, mindenki más téved, de ő nem.

Valamit rosszul láttál/olvastál, gondoltál.

Shopping 2013.01.20. 14:27:23

Orbán se hülye.
Ő is tudja hogy folyamatosan hazudik.
Kénytelen rá mivel hatalmon akar maradni.

Ennyi.

Kérsés hogy nekünk--a népnek- miért jó ez így?

Kombájnos 2013.01.20. 14:28:09

@irónika: "Én pedig ezzel a mondattal nem értek egyet, ilyen fokú általánosítás csak hibát rejthet magában."

Pedig ez a kijelentés egy elég egyértelműen behatárolható halmazra vonatkozott. Hogy az "általánosítás" ilyen foka csak hibát eredményezhetne kicsikét elhamarkodott vélemény.

"Szerintem a Fidesz egyházként működik, ahol Viktor az Isten, a Pápa a minden."

EZ stimmel - hívőik vannak, kiknek megmondják mit és miben higgyenek.

Nincs más politikus, aki 1988 óta - 25. éve - ott lenne valamely politikai csoport élén. És sokan - főképp az ellenzéki oldalon - már 1998-2002 között se hittek a szavának, de amikor 2006-ban a CNN-ben ki merte mondani, hogy ő még sosem hazudott a népének, akkor nálam eldőlt, hogy ez az ember hitből teszi azt amit tesz."

Épp akkor vált egyértelművé és megkérdőjelezhetetlenné, hogy a hatalomért mindenre képes vezetőnk. Még nyilvánvaló hazugságokra is, illetve azóta már kiderült, hogy csak azokra képes.

"Egy óvodás gyerek nem hazudik, hanem beleéli magát egy helyzetbe, amit valóságként él meg, ezáltal számunkra valótlant állít, de ez nem jeenti azt, hogy ő tudatosan hazudna."

Van neked gyereked?

"Viktor is ezt teszi, egyszerűen elhiszi magának azt a rengeteg baromságot, amit a Kövérrel kitalálnak. Lázár, néha Rogán, Navrasics, ők kételkednek. Látszik is rajtuk mikor nem értenek - teljesen - egyet a főnökkel. Akkor ők tudják, hogy hazudnak, de vannak esetek, amikor a hitük viszi előre őket."

Ja a Hitük, az van nekik. Akkor is, mikor egy interjú közben elröhögik magukat a válasz alatt - tényleg akkor is a hitük viheti őket előre. :)

"Ezzel nem felmeneti akarom őket, csak igyekszem megérteni amit és amiért tesznek."
A legtöbb ilyen tagadva kijelentő mondatban ott van az igazság..))

Airgüzü 2013.01.20. 14:29:29

Orbán Viktornak ellentmondani, neki beszólni, őt megkerükni senki sem mer. Minden szálat kézben tart, sosem születik szakmai döntés semmiben, csak politikai. És ez sajnos nagyon meg is látszik mindenen. Egyedüli kakas ezen a Mygarországnak nevezett szemétdombon...

mojszipupi 2013.01.20. 14:29:36

Világossá vált h a kelti nyitás megbukott. Egy fillért nem látunk onnan ahonnan remélték orbánék. Marad az h szabadságharcosként kihúzzák 2014 ig és tömögetik a lyukakat ad hoc lépésekkel. A logika ott fog megbukni mikor újra választják őket 2014 ben, és egy röpke év alatt omlanak majd össze az addigra kialakult, saját maguk ásta helyzetben

Vitéz László 2013.01.20. 14:31:45

@Airgüzü: ijen egy demokratikus mint-a párt !

Airgüzü 2013.01.20. 14:40:13

Az a jó, hogy nincsenek, s nem is lesznek megszorítások! A nép kormánya ilyesmit nem tesz, soha nem is tenne, a mindig igazat mondó ember és pár csókosa (Szijjártó, Selmeczi) nem megmondta? Hogy az ország elenyészik, a nép kihal, az emberek koldusbotra jutnak, a cégek csődbe mennek az senkit sem érdekel.

coni 2013.01.20. 14:40:41

Látszólag az embereknek tetszik. Ez a lényeg, különben már rég elzavarták volna.
De nem, kivárják a teljes csődöt. Talán akkor.. De lehet nekik úgy is jó lesz.
Olyan a király, amilyenek az alattvalói, hiszen választották.

Látszólag a király ostoba és bolond.

CSENDES 2013.01.20. 14:51:57

@coni:" Látszólag az embereknek tetszik. Ez a lényeg, különben már rég elzavarták volna."
Nono. Ez egy általánosítás. Nem az emberek, hanem a választókorú szavazók közül(8-8,5 millió polgár) 2,7 millió szavazott rájuk, amely most már lecsökkent 1-1,3 millióval.
Úgyhogy az alattvalók (akik olyanok mint a királyuk) száma könnyen kiszámítható. na ezekre áll a jelződ.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.20. 15:01:41

Vannak olyan szerencsétlen emberek ebben az országban, akiknek nem nyílt még ki a szeme, nekik elég elleplezni a valóságot és már nyomják is a szavazógombot, hogy hatalomban tartsák a hazudozókat!

És mi lesz ez évben, vagy jövőre? OV azt mondta: 2013 már a felemelkedés éve lesz. Nem hiszem ezt. Nem tudni, bizonytalan minden ami a jövővel kapcsolatba hozható, csak sodródunk és a kormány várja a "csodát" érdemi lépés helyett. Kilábalást ebből a helyzetből csak egy új szemlélet változás, új kormány, új arcokkal hozhat. A jelenlegi kormány erre képtelen.
Csak az Úr kegyelmében bízhatunk !

coni 2013.01.20. 15:04:55

@CSENDES:
Ha valóban többségben lennének az értelmes emberek akkor látnák, hogy ebbe az ámokfutásba még egy év és bele rokkan az ország.
Vis major, - ahogy Vitézy mondotta a hó helyzetre - , ha tényleg nem erre szavaztak az emberek, miért nem zavarják el ha valóban többségben vannak???
Mert nem mérik fel a baj nagyságát.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 15:15:31

@Attitude Adjuster:

Jaj pénzügyi analfabétácskám, ha te azt se tudod, hogy mi az az államadósság/GDP mutató, akkor neked az bölcsiben van még a helyed, nem pedig a felnöttek vitafórumán.
Barátkozz meg azzal a ténnyell hogy ha a jelenelegi adósságrátát a manyuppal korrigáljuk, akkor a fidesz business as usual adósságrátája 3 év alatt 80%-ról 87%-ra nött.

Magadat meg ne nevezd jobboldalinak, mert a magdfajta zombiknak semmi közük ahhoz az értékvilághoz. A te kategóriádat úgy hívják, hogy Zorbánista zombi.

PokerPeti 2013.01.20. 15:21:14

@$pi$: hát ne vergődj. tartsd meg magadnak a baromságaidat

PokerPeti 2013.01.20. 15:24:12

még ebben az évben lenyúlják az MNB pénzét is a manyup után, lesz belőle parasztvakítás. örüljetek fideszesek, még 2 évig hülyítve lesztek, mert látszólag lesz pénz. aztán összeomlik minden....

Szevasztok 2013.01.20. 15:24:28

@tálca nélküli miniszter: "Egyesek mindig elfelejtik, hogy a szocik által a nyakunkba varrott óriási IMF-adósságot kell törleszteni. "

Szerinted miből fizetjük "vissza" az IMF hitelt?
Pl:
1. PEMÁK (Prémium Magyar Államkötvény) kibocsájtásból, amire kb. KÉTSZER annyi kamatot kell fizetnünk, mint az IMF hitel után.
2. Devizatartalékból (és na az szerinted honnan került oda?)

(Úgy szeretem, amikor egyesek kiállnak a porondra és azt ordítják: "NA MILYEN HÜLYE VAGYOK?" És utána még büszkék is magukra, hogy most aztán jól megmondták...)

ob.szerver 2013.01.20. 15:27:47

@manhattan (c):

"akkor a fidesz business as usual adósságrátája 3 év alatt 80%-ról 87%-ra nött."

Tedd még hozzá azt a 4%-nyi devizatartalékot, amivel már azelőtt csökkentették az állományt mielőtt megszerezték volna az MNB széf kulcsát. Az így már 91%.

kzoltana 2013.01.20. 15:42:03

A szánalmas hazugságaikban mostanában már egy nap alatt belebuknak, pedig hatalmas médiatámogatással igyekeznek manipulálni az embereket. Például:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3739_bajnai_debrecenben_ez_tortent_valojaban

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 15:47:41

@sárkányfő:

Te se rugózz ezen a manyupon, mert a te matematikai modelled is fals.

Jelenleg (illetve a manyup 13 évében) az áht elesett évi 400 md forint bevételtöl, mert azt magánszámlákra utalták át. Csak hogy a jelenlegi nyugdíjkifizetéseket továbbra is ugyanúgy kellett teljesíteni. Ergo, az államnak ezért évi 400 md ft hitelt fel kellett venni, hogy tudja a kötelezettségeit teljesiteni. Szaldo: az államadósság évente permanensen nött.

A jövöben (értsd, amikor a manyupos nyugdíjba megy) igaz hogy az állam nem fizet ki egynegyed nyugdíjat, viszont a az akkori aktívak befizetései is pont ennyivel kevesebbek (mert az egynegyedet továbbra is a manyupba megy. Szaldo: nulla, az állam nem fizet egynegyed kiadást, de nem is kap egynegyed bevételt.

A két egyenlet összege: államadósság felhalmozás:
1. Jelenleg: évi 400 md hiány termelödik.
2. Jövöben: nulla forint megtakarítás.

A Világbank már rég elismerte, hogy a modellje számtanilag hibás, ezért azt nem is ajánlja többé. Már gyúrtcsótányéknak is felvetették, hogy a modellel baj van. Voltak magyar szakértök, akik már 2007-töl javasolták nekik a rendszer komplett felszámolását.

Aztán ez 2010-ben megtörtént. Nem a fidesz jött rá tehát, hogy a modell csak veszteséget termel, ök csak beszüntették ezt a hibás modellt.
Az EU se tagadja, hogy a modell államadósság növekedéssel jár, csupán próbálja a tagokat nem kifarolásra rábírni. Mert ugye a presztízst ök is védik.

PokerPeti 2013.01.20. 15:53:54

@manhattan (c): egy dolog egy modell beszüntetése, másik a megtakarítások lenyúlása.

agyamputáltak 2013.01.20. 16:02:21

@manhattan (c): ez kicsit legyszerűsített történet, te nálad sincs ott a bölcsek köve az látszik. ugyanis - leszámítva azt, hogy sokkal szigorúbb költségmodellt szabadott volna csak alkalmazni - a 25%-os rész az valós pénzek lettek volna, semmilyen egyéb képlet, jótékonykodás, szavazatvásárlás nem befolyásolta volna a mértékét. ergo nem igaz az, hogy az egyenleg 0. másrészt valóban a párhuzamosság tőkeigényes, ha nincs akkor hiteligényes. viszont az is hazugság, hogy nem tellett volna rá. hisz most is kibasztak 600mrd-ot adócsökkentésben. és ahogy már feljebb írták, úgy lett volna igazán érdekes ez az átalakítás, ha párhuzamosan a bkv/máv/egyéb kiadási tételeket alaposan megnyírják.

A szerelő 2013.01.20. 16:03:39

Nem értem, hogy már megint miért arról szól a vita, hogy mi volt valamikor. Már nagyon unalmas volt az elmúlt 8 évezés. Ráadásul az utolsó 2 év tükrében sikertörténetnek tűnik, szóval nyugodtan abba lehet hagyni az ezen való rugózást és tényeken alapuló válaszokat kéne adni a mostani helyzetre.
Az első kérdés: Hol az a temérdek pénz, amit beszedett az orbán kormány?

GeorgeousGlory 2013.01.20. 16:05:39

@tálca nélküli miniszter: jaj máá more..már megint az emútt nyócc év..

vakapad 2013.01.20. 16:08:18

A mantrázók kedvéért:

1./ Aki szegényes információellátottsága miatt nem tudná, minden kormány úgy működik, hogy újabb hitelek felvételével fizeti a régebbieket. A 2002 - 2010 közötti kormányok is fizették a korábbi kormányok hitelfelvételét, ahogy a mostani is a korábbiakét.
2./ Az IMF hitel 1/3-ával az MNB devizatartalékát növeltük, 1/3-ával magasabb kamatozású piaci hiteleket VÁLTOTTUNK KI, 1/3-át meg nem vettük fel. Magyarán, a nettó hitelállományunk javult.

Javaslom az "IMF hitel visszafizetése miatt vagyunk ilyen helyzetben" ostobaságok revideálását.

vakapad 2013.01.20. 16:11:39

@manhattan (c):

A befizetéseket az összes bevétellel rendelkező teljesítette (az is, aki harmincöt év múlva megy nyugdíjba), a nyugdíjkifizetést meg csak azok kapják, akik nyugdíjpénztári tagok voltak és most mennek nyugdíjba. Számuk elhanyagolható a befizetőkhöz képest.

Javaslom a "nulla szaldó" nevű marhaságot felülvizsgálni.

ob.szerver 2013.01.20. 16:17:03

@PokerPeti: @manhattan (c):

"1. Jelenleg: évi 400 md hiány termelödik.
2. Jövöben: nulla forint megtakarítás."

Nem számolsz az európai demográfiai folyamatokkal, amikoris egyre több nyugdíjast kell eltartania egyre kevesebb aktívnak.
De arról lehet(ett volna) értelmes vitát folytatni, hogy kell-e manyup vagy sem. Meg lehetett volna azt is csinálni, hogy a fidesz "államosítja" a manyupot, állami pénzintézetekben kezelik a portfoliót és akkor ideiglenesen sem termelődik hiány. Nekik viszont a lé kellett, ezért kiraboltak 3 millió embert és kivettek 3 eMrd forintot a rendszerből, amit soha, senki nem tesz vissza, 10%-kal növelve az implicit államadósságot. Eltüntettek 3 eMrd-ot, anélkül, hogy ennek bármilyen nemzetgazdasági haszna, hozama lett volna. Ez volt az orbánrezsim legnagyobb aljassága a nemzettel szemben, pedig választékban aztán nincs hiány.

PokerPeti 2013.01.20. 16:27:35

@ob.szerver: részemről teljes az egyetértés

vakapad 2013.01.20. 16:30:26

@ob.szerver:

Tegyük hozzá, hogy a kormány egyenlege 400 milliárddal javult (évente!), mert a befizetők összes pénzét most a kormány kapja meg (ez persze majd lassan csökken, ahogy a befizetők elmennek nyugdíjba, és nyugdíjat kell nekik fizetni - 25 - 30 év múlva így elhanyagolható összeg lesz, de kit érdekel ez most). 400 milliárd éves és 3000 milliárd egyszeri bevétel ellenére tartunk ott, ahol.

sárkányfő 2013.01.20. 16:32:14

@manhattan (c):
Cuki a számításod, és hibátlan is lenne egy olyan világban, ahol a meglévő nyugdíjrendszer nem visz garantáltan az összeomlás felé, és ahol nincs jelentősége annak, hogy ha az állam megszabadul a tehertől és több marad az állampolgárnál.

Az, hogy a mostani rendszer tök igazságtalan és fenntarthatatlan, az köztudott. Ebből kéne kiindulni... Ezért az, hogy az állam ezt kiszervezze a magánszférának, az jogos és jó irány (persze csak a megfelelő garanciák és biztosítékok mellett, blabla).

Érveid: "Szaldo: nulla, az állam nem fizet egynegyed kiadást, de nem is kap egynegyed bevételt." Amikor már ez az állapot van, akkor az egész nyugdíj-probléma már 25%-kal kisebb probléma z államnak, és mivel ez egy veszteséges és veszélyes probléma, sőt idővel fenntarthatatlan, ezért az államnak jó ha kisebb. Már ez önmagában indokolja a lépést.

Ráadásul te nem számolsz a manyupokál felhalmozódó vagyontömeg áldásos áttételes, közvetett hatásaival. Ez egy nagy üres folt a te modelledben.
Ez a pénz gyakorlatilag fűtötte a tőzsdét, a vállalkozásokat ebben hagyományosan nagyon tőkeszegény nincstelen országban. Hiánypótló volt. Ez - pláne ha tovább működött volna - konkrétan kimutatható lett volna a GDP-növekedésben. Egy gazdaság, ahol a GDP 10 (vagy később 20, 30%-át, stb.) kitevő vagyontömeg mozog, keresi a helyét, na ennek van súlya, következménye.
A manyup reálgazdasági hatása tehát - legalábbis részben - egész biztosan kompenzálta a manyup miatt felvett adósságot.

Pont most látszik mennyire fontos a rendelkezésre álló tőke. Lassan 3. éve folytat háborút a magyar gazdaság egyik része ellen a kormány, a pénzügyi szektor ellen. (Ez okos dolog, mintha kalapáccsal szétvernénk a kocsink tengelyét vagy a benzint leszívnánk, stb.) Ennek hatására (is) lefagyott a pénzügyi szektor, ami elhozta a recessziót és annak negatív hatásait. Az államnak nincs pénze (sőt...) gazdaságélénkítésre, a piaci szféra eleve tőkehiányos, a bankok meg lefagytak a támadásoktól, a lakosságot ne is említsük, ki van a segge. Nincs pénz sehonnan. Most lenne igazán nagy értéke, szerepe egy mozgatható, forgatható, befektethető manyup-vagyonnak. Egy ekkora vagyon igenis képes akkora GDP-növekedést generálni, amivel kinőhető az adósság arányos része.

Egy ekkora vagyon megléte, maga a tény, hogy van, ez egyébként már önmagában is stabilizál egy gazdaságot, egy országot. Ez bizalmat kelt, ez csökkenti az országkockázatot, ezek keresztül a hitelezési nyomást és a kamatokat...

Egyéb közvetett hatások, a teljesség igénye nélkül: a manyup növelte a piac és a magánszféra súlyát ebben a hagyományosan állami túlsúlyban lévő országban, ahol az állam rendszerint béna, pazarló, akár csődbe vivő, lásd legutóbb malév. Tehát az állami részvétel töpörítése úgy általában is, önmagában is jó irány.
És nem számolsz azzal sem, hogy ebben a mai napig szocialista mentalitással megvert országban erősítette az öngondoskodó mentalitást, a saját magunkért való felelősség-vállalás mentalitását. Ez is úgy kéne mint egy falat kenyér, amíg a lakosság nem tanul meg felnőtt módra gondolkodni, addig totál ki lesz szolgáltatva idióta kormányoknak és egyéb haramiáknak.

"Jelenleg: évi 400 md hiány termelödik."
Az az évi 400 milliárd valójában csak 360 milliárd. És ami az államnál hiány, az a másik oldalon gazdaság-élénkítő felhalmozás.

Azt sem kéne elfelejteni, hogy miért is fizet ma bárki nyugdíjjárulékot? Hogy kapjon nyugdíjat. Fog kapni? És ha nem, akkor kinek is hiányzik az az évi 360 mrd?

"A Világbank már rég elismerte, hogy a modellje számtanilag hibás, ezért azt nem is ajánlja többé."
Valóban voltak vele problémák, de más dolog egy rendszert eltörölni, és más dolog javítani. Ha a manyup rendszer hibás volt, mit mondjunk az állami rendszerrel? Nem valami álomszerű tökélyhez kellene hasonlítani, hanem a valós alternatívához. Az meg azonnal felhabzsoljaz egész befizetést, nem csak a kamatot, az nincs is, hanem magát a tőkét. A manyup 3 billióját azért lehetett ellopni, mert megvolt. Az államnál ilyen gond nincs, ott nem gyűlik semmi. Na ehhez kéne mérni, mert ez a valóság. Meg a demográfiai bomba, az is a valóság...

A fidesz egyébként színtisztán a pénzre utazott, mint egy maffia, le is nyúlták, az egész kritikai hablaty csak kamu ideologizálás a rablásra, ne nézzük már egymást hülyének...

2013.01.20. 16:33:16

@manhattan (c):

"Ergo, az államnak ezért évi 400 md ft hitelt fel kellett venni, hogy tudja a kötelezettségeit teljesiteni."

Nem igazán.
Egyszerűen elesett ettől a pénztől a bevételi oldalon az állam.
Amikor pl. az egykulcsos adó be lett vezetve, akkor nagyságrendileg ugyan ekkora pénz esett ki a bevételi oldalon,talán több is.
A kérdés maximum úgy merülhet fel, hogy például legyen-e többkulcsos adó vagy manyup? És hasonlók, elég sok tételből áll a költségvetés, de még az szja is.

2013.01.20. 16:40:00

@vakapad:

"400 milliárd éves és 3000 milliárd egyszeri bevétel ellenére tartunk ott, ahol. "

És nincs 13. havi nyugdíj sem.
Vagy még nincs.

Mérges 1234 2013.01.20. 16:41:26

@vakapad:

Mondjuk ez tnyleg félelmetes hogy, egy rakat új adónem, 3000 milliárd megszrzése, s évi plusz 400 milliárd, ami mostmár a költsgvetásben marad útán sikerült csak elrnünk a kitüzött célt.

Menjen a faszba az MSZP, de jobb ha a FIDESZ hívők is tudják a gazdaságnak vége, sajnos de ényeg ez van, a fekete leves még csak eztán jön.

Sajnálom, mert lehetett volna 2/3-dal javítani az ország helyzetét de nem sikerült.

Lehet, hogy nyer a FIDESZ 2014-ben, de itt írtó nagy szopűs lesz velük, vagy nélkülük is.

Lehet jobb is lenne velük, mert akkor ajd megtanulja a nép, hogy Fidesz Mszp egyformá kurva rossz az országnak.

PokerPeti 2013.01.20. 16:52:20

Ki meri megmondani a Viktornak?
aki megmeri mondani, azt az Elnök Úr nem érdekli..

aki most ebből él, az nyilván kussol....

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.20. 17:06:30

Nincs egy tökös legény sem a fideszben aki ezt meg merné tenni....mind kussol, lapítés számolják a néptől lopott pénzt. Szégyen, inkább engedik elveszni az országot, a népet.

Talpra kéne állnunk és egyszerre kiáltani : ELÉÉÉÉÉÉÉGGGGGGGGG !!!!!

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 17:24:31

@agyamputáltak:

A nyugdíjalap azért különálló Alap, mert oda nem kevernek bele semmi mást. Se BKV-t, se autópályát, se Sukorót, se Simicskát. Hanem csak nyugdíj járulékokat és befizetéseket. Épp ezért, ha az Alap deficites, akkor azt csak önmagán lehet korrigálni.
Vagy járulékot emelsz, vagy nyugdíj nívót csökkentesz. A költségvetési kipótlást pont azért tiltják (elvileg), hogy ne adjon fals szignált a fenntarthatóságról.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 17:32:09

@vakapad:

Neked meg javaslom nyugdíj téren az alapvetö adatokkal megbarátkozni:

a Manyup visszahozatala elötti évben a nyugdíjkiadások 3.000 md ft voltak és a bevétel 2.400 md ft. Ha az éves manyup járulék az államnál maradt volna, akkor a bevétel még mindig csak 2.800 md ft lett volna. Tehát még mindig maradt 200 md ft deficit, magyarul államadósság.
Épp itt volt az ideje, hogy e téren ez a gigantikus államadósság gyártás megszünjön.

Csak hogy még ezzel együtt is megmarad a túlköltekezés, ezért jött be a rokkant nyigdíjak felülvizsgálata.
Igaz, amikor meg jön a választási év, akkor nagyban szarik a fidesz is arra, hogy mekkora a nyugger kiadás, ök is öntik rájuk a pénzt.
De ez egy másik történet.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.20. 17:39:51

Ha a fidesz győz 2014 -ben akkor nagyon sok "igaz magyar" fog bánatában elkeseredésében külföldre menni és boldogulni mert ebben az antidemokratikus országban nem tud érvényesülni, álmait, terveit megvalósítani képes iskolázott becsületes nép. A dolog pikantériája az, hogy ezek az emberek nagyobb része mind magasabban iskolázottabbak mint a fiesz csőcselék és jó adófizető. Na mármost ha ők is kiesnek az adózásból akkor vége Magyarországnak mert itthon csak a buta, agymosott és fanatikusok alja nép marad, azok adója pedig nem sokat hoz majd és hamar lehúzza majd a rolót az ország. Jól gondoljátok át ezt fidesz becsapott, agymosott, átvert szimpatizánsok !!!!!

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 17:39:59

@ob.szerver:

Olyan nincs, hogy kecske is meg káposzta. A manyup miatt 3.200 md ft államadósság keletkezett (és mire kifutott volna az FK generáció, addig még többször ennyi), amit a manyuposok nem fizettek volna ki sose. Mivel a manyup az állam számára semmiféle megtakarítást nem jelent (egynegyeddel kevesebb bevételért egy negyeddel kevesebb kiadás = Nulla), így ezt az adósságot 10 millió emberen kellett volna behajtani. Miközben nem 10 millió okozta az államadósságot, hanem csak 3.
Jobb lenne ennek a 3 milliónak szolidárisabbnak lennie a másik 7 millióval. A Világbank, amelyik kitalálta ezt a modellt, az is elismerte, hogy matematikai tévedés az egész.
Aki

NYJetsTD 2013.01.20. 17:43:40

Kérdéseim a szokásosak:

Az ellenzéki politikusok bent ülnek a parlamentben, gyakorlatilag legitimálva ezt az ámokfutást?

Nap mint nap hazudik a kormány?

Tele van az ország szervilis, hitvány gecikkel?

Ennyi cikk, blog, bejegyzés, tényfeltárás és nyilvánvaló lebukás után is még népszerű a fidesz?

Baszott egy hülye ország.

2llkedő 2013.01.20. 18:08:24

@manhattan (c): "A Világbank, amelyik kitalálta ezt a modellt, az is elismerte, hogy matematikai tévedés az egész."

???????

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 18:15:37

@sárkányfő:

Sok az általánosság az érveidben, ráadásul nem is tudománmyosak ezek az általánosságok.

1. A tökefedezeti nyugdíjt sehol nem azért vezették be, mert az megoldja az állami nyugdíj problémát, hanem azért, mert ez is egy módja az elötakarékosságnak. De tele van túl sok rizikóval, ezért Európában nagyon óvakodnak töle, nem is merték túleröltetni sehol. Különösen Mo-on nem müködhet még a túlzott tökefedezet sem (nem hogy a kozárólagos), amíg a magyarok nagy része 50 éves kor felett egyrészt egészségileg világrekorder harmatgyenge, másrészt ha elveszti az állását, akkor jó esetben nem is lesz már neki. Na akkor számold ki, hogy mennyi nyugdíjad lesz, ha 50 éves korod után se befizetö nem leszel, se állami szoc. támogatást nem kapsz majd. A pénztárad meg mondja, hogy majd 64 évesen kapod meg az elsö havidat. Addig gondoskodj magadról!

2. Az állami nyugdíjrendszer sose fog összedölni, mert a befizetéseket nem évtizedes spekulációsügyletekbe rakják, hanem azt rögtön kiutalják a jogosultaknak. Befizetök meg mindig lesznek, miközben egy bróker bármikor bedönthet egy egész bankot, egy kassza bármikor csödöt mondhat. Volt rá példa elég.

3. Az állami nyugdíj színvonal nem igazságtalan, hanem egyrészt arányos a befizetéseiddel másrészt a jövöbeli befizetések nagyságával. Ha a magyarok nem csinálnak utódokat, akkor legyen annyi eszük hogy felfogják, hogy jövöbeli befizetök híján nem is élhetnek nyugdíjasként azon a nívón mint elödeik. Ezt egy 10 éves gyerek is ki tudja számolni az iskolában.

4. Ez a részvénypiaci blabla, meg a manyup mint gazdasági lokomotív a legnagyobb közhely. Egy túró magyar vállalat se finanszírozza magát a tözsdéröl. A manyup meg csak vesz egy részvényt egy árfolyamon, aztán eladja másik árfolyamon. Semmiféle finanszírozó szerepe nincs, csak a pénzek mennek egyik spekulüans zsebéböl a másikba. Amúgy gyönyörü portfólioja volt a magyar manyupoknak: kínai, orosz, brazil, mexikói részvények. Jaja, ODA VITTÉK a magyarok pénzét, így finanszírozták a magyar gazdaságot.

5. És még egyszer: a manyup egy hibás matematikai modell, teljesen megbuktak az alakotói az idö inkonzisztenciában és az eredményesség értelmezésében. Ha meg tudod javítani a modellt, akkor fordulj a Világbankhoz, én nem fogok arról hosszas vitákat folytatni, hogy 1 minusz 1 az nulla, vagy pedig vegyük úgy hogy lehetne ezt 2-re is javítani, csak akarni kell.

Azzal egyet tudok érteni, hogy 100%-os tökefedezeti nyugdíjnál megszünik az állam nyugdíjas választó képessége. illetve ez se szünik meg, mert akkor meg jönnek az 200%-os gyógyszertámogatáspok, ingyen transzferek egyre nagyobb garmadája, meg hasonló cukorkák.

Szóval vagy van felelös kormányzat vagy nincs, meg vagy bvan felelös nép amelyik tudja, hogy a jövöbeli nyugdíja legnagyobb részt az utódnemzedék számától függ. Egyéb megoldás nincs, semmiféle tözsdei müvelet nem képes a tartósan kiesö növekedési potenciálok pótlására. Ez csak libsi megtévesztés. És a szolidaritás kinyírása.

2013.01.20. 18:55:42

@manhattan (c):

"Befizetök meg mindig lesznek, miközben egy bróker bármikor bedönthet egy egész bankot, egy kassza bármikor csödöt mondhat. Volt rá példa elég."

Akkor minek tartod a pénzedet bankban?

2013.01.20. 18:58:59

@manhattan (c):

"évtizedes spekulációsügyletekbe rakják,"

Nem létezik olyan, hogy évtizedes spekulációs ügylet!
Egyébként meg több évtizedest kellett volna írni.

2013.01.20. 19:00:21

@manhattan (c):

"A Világbank, amelyik kitalálta ezt a modellt, az is elismerte, hogy matematikai tévedés az egész."

???????

Ehhez csatlakozom. Kifejtenéd, mi ez?

2013.01.20. 19:04:12

@manhattan (c):

"magyarok nagy része 50 éves kor felett ....... se állami szoc. támogatást nem kapsz majd"

Sok pont közt az egész szöveget nem akartam copyzni.
A megjegyzésednek ez a része indifferens a nyugdíjrendszerek összehasonlítása szempontjából. Ha valaki nem dolgozik, teljesen mindegy, hogy milyen nyugdíj rendszerben kap szociális támogatást nyugdíjaként az államtól.

2013.01.20. 19:07:43

@manhattan (c):

"Ez a részvénypiaci blabla, meg a manyup mint gazdasági lokomotív a legnagyobb közhely. Egy túró magyar vállalat se finanszírozza magát a tözsdéröl."

Fordítsuk hát meg. A 3000- mrd Ft-os nyugdíjvagyon, ami már 4500 mrd körül lenne, az mit csinál vagy csinált volna a magyar gazdaságban?

2013.01.20. 19:09:48

@manhattan (c):

"felelös nép amelyik tudja, hogy a jövöbeli nyugdíja legnagyobb részt az utódnemzedék számától függ"

Ezt ugyan mire alapozod és mit jelent? Minél több, annál jobb? Kevesebb a jobb?

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2013.01.20. 19:27:25

Ki mondja meg Orbánnak? Senki!
Újságot meg úgyse olvas.

kvadrillio 2013.01.20. 19:33:37

Nincs áram a mátrai síparkban

MTI

2013. 01. 20 13:31:00 |
Kapcsolódó

Immár nyolc pálya használható a mátraszentistváni Síparkban
Olyan meleg van, hogy bezár a sípálya

(2)
Címkék
mátra, áram, síelés

Kaotikus állapotok alakultak ki vasárnap a mátraszentistváni síparkban, miután megszűnt az áramszolgáltatás, és sem a felvonók, sem az éttermek nem működnek, közölte a sípark médiareferense, Erbeszkorm Tamás vasárnap. Mintegy 1400 vendég hiába váltotta meg a síbérletét, pedig sokan több száz kilométerről érkeztek, és a helyzetet súlyosbítja, hogy az erre a hétvégére meghirdetett Hófesztivál megrendezése is lehetetlenné válik, tette hozzá.

A héten már másodszorra fordul elő, hogy áram hiányában nem tudják üzemeltetni a síparkot. Legutóbb másfél millió forint értékben térítették vissza a bérletek árát a vendégeknek, mondta a médiareferens. A szerdai áramszünet idején értékes berendezések mentek tönkre, és most is tetemes kárra számítanak. Ha nem áll helyre a szolgáltatás, újra kártalanítaniuk kell a vendégeket. A környező szállodák működtetését is lehetetlenné teszik az áramkimaradások.

A szolgáltató, az Émász vis maiorra hivatkozik, illetve arra, hogy a szerződésben soha nem garantáltak százszázalékos szolgáltatást, mondta Erbeszkorm. A szerdai áramszünetkor Boros Norbert, az Elmű-Émász szóvivője azt mondta: az elmúlt időszakban rendkívüli mennyiségű, úgynevezett tapadó hó esett a Mátra 600 méternél magasabban fekvő területein. A lerakódó hó fákat döntött ki, amelyek elektromos vezetékekre, villanyoszlopokra dőltek, megszakítva a terület áramellátását. A szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, a kialakult helyzetért nem a cég a felelős, mondta akkor a szóvivő. Az erdőtörvény előírja a gazdáknak, hogy a vezetékek közelében ritkítsák, gallyazzák a fákat, azonban ezt szerinte nem teszik meg.

...ja...JA......A LÉNYEG, HOGY PRIVATIZÁLNI LEHETETT AZ ERDŐKET, A FÖLDEKET...., OSZT UTÁNA MÁR SZARNAK A TULAJDONOSOK A FÖLDJEIKRE, ERDŐIKRE, DE NAGYÍVBEN SZARNAK A SZÁLLODÁKRA ÉS A SÍPARKOKRA IS AZ ÉMÁSZ-SZAL EGYÜTT !

2013.01.20. 19:46:43

@kvadrillio:

Szerinted a villamosenergia ellátás Magyarországon egy kudarc?
De őszintén és az egészre mondj véleményt!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.20. 19:47:01

Nemcsak a szociktól de a még csak alig alig induló Bajnai miniszterelnök úrtól is jól beszartak, alázzák plakáton a polgárok pénzén!
Lázár te szarjankó!
Orbán , hazug disznó, világ szégyenünk
Matolcsy kretén
Pintér tolvaj, rabló, dísznyugdíjas
Dájcsfürj....kretén , szánalmas nulla
Szargyártó Péter...
Selmeczy milliárdos rusnya, buta fideszes szőke nő
Rogán aljas törpe
i tag dase...

Készülj a kormány és az igazi rendszerváltásra!

Squid 2013.01.20. 20:03:08

@manhattan (c): Úr isten ember ezt magadtól szülted meg? Jejzus!

A Fidesz járulékos pusztításként a MNYP lerombolásával duplatökönrúgta magát a mert sikerült kinyírnia a legnagyobb állampapír vásárlóját.

Ez ugye kurvajól jött amikor az IMFNemdiktál okán piaci finanszírozásba fogtak és a belső adósságot egy szép mozdulattal külső adósságra cserélték. Nézz utána miért jobb a belső adósság minta külső mondjuk. De ha nem akarsz nagyon belemenni akkor gondold át esetleg, hogy az állam aki KÖTELEZTE a MNYP szolgáltatókat az államkötvény vásárlásra olyan kamattal amit ő kontrollált.Ezzel szemben most a szabadságharc néven emlegetnek külső piaci finanszírozást kell igénybe venni sokkal magasabb kamaton.

Fel sem foghatom, hogy van arcod itt emlegetni az államadósság növekedést, amikor a fidesz 2010-óta 2x-es kamaton finanszíroztatja magát az IMF hitelhez képest, égbe nyomva a tartozást középtávon. Érthetetlen számomra az is hogyan jött a brazil/tamil stb részvényes szöveg amikor ki volt adva, hogy meghatározó részben magyar részvényekbe fektethetnek.

Őrület vagy ember..

Másrészről légyszi magyarázd már el nekem miképpen nem rablás volt az egész amikor a rendszert újra lehetett volna szabályozni ha nem tetszett a működése, esetleg megszüntetni így lezárni a deficittermelést... És itt jön a lényeg ha lezárják akkor attól a naptól az állam a nyugdíjjárulék teljes összegét kapja meg ás extra bevételhez jut!

Ehelyett lerombolták és az ÖSSZES felhalmozott tőkét einstandolták, ne próbáld megmagyarázni amit nem lehet.. Ez a 3300milliárd forintról szólt, nem az adósságcsökkentésről és nem a nyugdíjvédelemről.. Simán vissza lehetett volna adni mindenkinek a magántulajdonát (már gazdaságélénkítésnek is jó lett volna) ahelyett, hogy kampányígéretekre elszórják.

Nem mellékesen én mint a pénz egy részének ex-tulajdonosa, mocskosul kíváncsi lennék, hogy a Fidesz kinek és miképpen és főleg MENNYIÉRT értékesítette az én és másik 3,3millió ember tőzsdei papírokban nyugvó tulajdonát. Ha majd egyszer leváltja valaki ezeket akkor rohadtul remélem ezt tételesen kiderítik, mert ott és akkor olyan mocskos dolgok történhettek amiről mindenkinek tudnia kell!!

Másrészről a te idolizált pártod sunyiban ADÓVÁ MINŐSÍTETTE A MUNKAVÁLLALÓ ÁLTAL FIZETETT NYUGDÍJJÁRULÉKOT!!! Ennél hallatlanabb és ordasabb féregség kevés van, pedig ha a fideszről van szó van miből válogatni, ugyanis ADÓ UTÁN AZ ÁLLAMNAK NINCS NYUGDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE!

Ennyit a nyugdíjvédelemről és a fideszről.

Gondold át, te most ezeknek tolod a szekerét ember!

Squid 2013.01.20. 20:05:43

@kvadrillio: Köszönd meg Matolcsy György ex-privatizációs bizottsági elnöknek!

sárkányfő 2013.01.20. 20:31:39

@manhattan (c):
1. "A tökefedezeti nyugdíjt sehol nem azért vezették be, mert az megoldja az állami nyugdíj problémát, hanem azért, mert ez is egy módja az elötakarékosságnak."

A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, nálunk kimondott oka volt az állami nyugdíjrendszer ketyegő bombájának hatástalanítása.

Az Orbán féle rabló-államosítás egy anti-reform volt. A részben hatástalanított ketyegő nyugdíjbombát teljes egészében visszahozta, ahelyett, hogy erőfeszítést tett volna (bármilyen módon, irányban) a bomba teljes hatástalanítására. Hogy ez majd robbanni fog 20-30 év múlva, arra magasról fos.
Utána az özönvíz.

Az egyes pontbeli további érvelésed ugyan erősen hibádzik, viszont semmi köze ahhoz amit cáfolni akartál.

2. "Az állami nyugdíjrendszer sose fog összedölni"
:DDD
Eddig még vitaképesnek tűntél, de ezek után... bocs, de evidenciákat nem fogok leírni, dedóba nem megyek le a kedvedért... Talán másnak lesz kedve kezelésbe venni a tündérmesédet...

3. "Az állami nyugdíj színvonal nem igazságtalan, hanem egyrészt arányos a befizetéseiddel másrészt a jövőbeli befizetések nagyságával."

Ahha... köszönjük Emese... :) És mond, melyik honlapon tudom megnézni az egyéni nyugdíjszámlám, illetve a várható nyugdíjam kiszámításának képletét? ;) Köszi, hogy belinkeled...

4. "Ez a részvénypiaci blabla, meg a manyup mint gazdasági lokomotív a legnagyobb közhely. Egy túró magyar vállalat se finanszírozza magát a tözsdéröl."
Komolyan, miért hittem hogy vitaképes vagy? Ekkora ostobaságot hogy vagy képes leírni? Most te komolyan azt hiszed, hogy a magyar tőzsdén nincsenek magyar cégek??? Vagy hogy??
"Semmiféle finanszírozó szerepe nincs, csak a pénzek mennek egyik spekulüans zsebéböl a másikba. "
Te ugye a Selmeczi-Szíjjártó professzoroktól tanultál pénzügyi alapokat? :D

"kínai, orosz, brazil, mexikói részvények. Jaja, ODA VITTÉK a magyarok pénzét, így finanszírozták a magyar gazdaságot."
Hahahaha! :D Törvényi kötelességük volt részben államkötvényt, részben magyar részvényeket venniük :)

5. " És még egyszer: a manyup egy hibás matematikai modell"
Ezt majd mond el a szlovákoknak és a lengyeleknek is, ők még tartják :) Hogy fogunk mi szívni 10-20 év múlva amikor náluk már a nyugdíjrendszer egy része saját lábra fog állni, mi meg évről-évre csökkentjük a jó kis állami nyugdíjat, hogy ne omoljon be...

Nem mintha erőltetni akarnám tovább ezt a röhejbe fúló beszélgetést, de kb. a kommentemben felhozott érvek felére ha válaszoltál, ami még az ellenérvelés látszatához is kevés, bár elnézve a másik felét, amire válaszoltál, és ahogy válaszoltál, azt hiszem talán jobb is hogy nem erőltetted :)

Köszi a humorbonbonokat :)

kvadrillio 2013.01.20. 20:31:40

Veszélyes divat - a Greenpeace mérgeket talált a ruhákban
Greenpeace-aktivisták ma a Zara budapesti üzlete előtt demonstráltak, és jelképesen elfoglalták az áruház kirakatát. A zöldszervezet vizsgálatai a spanyol márka ruháiban veszélyes vegyi anyagokat mutattak ki. A Budapesten árult Zara gyermeknadrágban rákkeltő, valamint a hormonrendszert károsító anyaggá bomló kemikáliákat talált a Greenpeace vizsgálata.
Hargitai Miklós| NOL| 2012. november 20. |nincs komment
nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!
HIRDETÉS

A Greenpeace International jelentése szerint, a vezető divatcégek olyan ruhákat forgalmaznak, melyekben lévő veszélyes vegyi anyagok a környezetbe kijutva hormonzavarokat vagy akár rákkeltő anyagokká bomlanak. A Greenpeace 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon. A vizsgálat során 20 divatmárka, köztük az Armani, a Levi’s és a Calvin Klein ruháiban talált veszélyes vegyi anyagokat. [2] A Zara termékeiben mind hormonzavart előidéző, mind rákot okozó veszélyes vegyi anyagok voltak.

A vizsgált ruhák kétharmadában találtak káros vegyi anyagokat. A kutatás fő tanulsága, hogy mindegyik vizsgált divatmárkának van több olyan ruhája is, melyek nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-vegyületeket) tartalmaznak, melyek magas koncentrációban károsítják a hormonrendszert. A legmagasabb koncentrációban a Zara, Metersbonwe, Levi’s, C&A, Mango, Calvin Klein, Jack&Jones és a Marks&Spencer ruháiban voltak jelen NPE-k. Más kémiai anyagok is azonosításra kerültek, például négy termékben voltak kimutathatóak magas koncentrációban ftalátok, míg a Zara két termékében az azofestékekhez [4] használt rákkeltő aminok nyomait fedezték fel. A vizsgálat során még további veszélyt jelenthető ipari vegyi anyagot találtak több termékben is.

Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője elmondta: „Magyarországon négy terméket vizsgáltunk. [5] Ezek közül egyedül a H&M bugyija nem tartalmazott kimutatható mennyiségben káros anyagot. A C&A póló kis mennyiségben tartalmazott hormonrendszerre veszélyes nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-k) és ftalátokat. A Diesel pólóban ftalátokat mutatott ki a Greenpeace vizsgálata. A Zara Pakisztánból származó gyermek farmerje egyszerre tartalmazott hormonkárosító nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-k) és festékekből származó rákkeltő aminokat. A világszerte vizsgált 141 termékből, csupán két Zara termék tartalmazott rákkeltő aminokat, bár az uniós jogszabály határértékénél kevesebbet.”

Martin Hojsik, a Greenpeace International Detox kampányának koordinátora hozzátette: „Mind a vásárlók, mind pedig a gyárak környékén élők számára elfogadhatatlan, hogy több Zara termékben is kimutatott a teszt olyan anyagokat, mely rákkeltőek vagy hormonzavarokat okoznak. A Zarának, mint a világ legnagyobb kiskereskedelmi ruhaforgalmazójának azonnali, gyors, hatékony és átlátható lépésekkel kell részt vennie a ruhaipar méregtelenítését célul tűző Detox kampányban”.

Simon Gergely hangsúlyozta: „A vezető divatcégek veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó ruhákat árusítanak, melyek világszerte szennyezik a vizeinket mind a gyártás, mind a mosások során. A textilipar a világ élővizeit továbbra is a saját szennyvízcsatornájaként használja. Pedig fölöslegesen: a ruháinkat veszélyes vegyi anyagok nélkül is el lehet készíteni.”

A Greenpeace azt követeli a divatcégektől, hogy kötelezzék el magukat a veszélyes vegyi anyagok 2020-ig történő teljes kiváltására. Ezt már megtette a Puma, Adidas, Nike, C&A, H&M és a Marks&Spencer. A vállalatok felelőssége, hogy a beszállítóik is felhagyjanak a veszélyes vegyi anyagok használatával.......

NEMTOM......EZEKET A MÁRKÁKAT A MILLIÁRDOSOK, MILLIOMOSOK SZOPTÁK VÁASÁROLNI ???!

kvadrillio 2013.01.20. 20:33:02

...jujjjjjj! HORMONRENDSZERT MÉRGEZŐ KEMI KÁLIA ?????FUJJJJJ !!! JAJJJ !!!!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:36:04

FUJJJ ! JAJJJ..! GYERMEKRUHÁKBAN, NADRÁGOKBAN, PÓLÓKBAN....ZARA ??? Zara, Metersbonwe, Levi’s, C&A, Mango, Calvin Klein, Jack&Jones és a Marks&Spencer....RUHÁIBAN ???? MÉREGANYAGOK ???!!!

MI VAN ! ÍRTJÁK A ZEMBEREKET RENDESEN !!!!!!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:38:11

"A vizsgált ruhák kétharmadában találtak káros vegyi anyagokat. A kutatás fő tanulsága, hogy mindegyik vizsgált divatmárkának van több olyan ruhája is, melyek nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-vegyületeket) tartalmaznak, melyek magas koncentrációban károsítják a hormonrendszert."....FUJJJJ ! OCCT NEM TUGGYUK MITŐL HÁNYUNK ?! MITŐL VAGYUNK ALLERGIÁSOK ?! SAK ?! SEKK ! BASSZAMEG !!!!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:44:22

@MikeBoy: MONDOK ! AZAAA HELYZET..., HOGY AHÓÓÓÓÓ....TAPAD ! MÁRPEDIGA...TAPADÓÓÓ HÓÓÓ...., HA NAGYON TAPAD, AKKOOO AZ ÉMÁSZ EMÁÁSZIK A SUNYIBA, MER NINCSEN NEKIJE ELÉG HÓTAPADÁST MEGSZÜNTETŐ EMBERE ! Ő CSAK PRIVATIZÁLT, A TAPADÓ HÓÓÓTT MEG NEM VETTÉK ÁT SZERZŐDÉSILEG ŐŐŐK !!!!!!
NU, EZ A VÉLEMÉNYEM !!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:58:24

Cégünkről

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft. Az ELMŰ Nyrt. és az ÉMÁSZ Nyrt. 2006-ban alapított, közös vállalkozása. Társaságunk elsősorban az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. megrendeléseit teljesíti, de szabad kapacitásunkkal más társaságoknak is állunk rendelkezésére.

Tevékenységi körünkbe tartozik a villanyszerelés, kis – közép és nagyfeszültségű hálózatok üzemeltetése, vezetéképítés, hálózati beruházások – 0,4 kV-tól 120 kV-os feszültségszintig -, távközlés, adatfeldolgozás, üzemviteli tanácsadás, valamint mérnöki tevékenységek.

Ezen feladatok gyakorlásában több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezünk, mintegy 1000 fős szakképzett, helyismerettel rendelkező műszaki gárda (700 villanyszerelő, 300 mérnök) áll rajtra készen a feladatok megoldására.

Diverzifikált területi elhelyezkedés, az ELMŰ-ÉMÁSZ területén 20 telephely és a korszerű irányítási rendszer segítségével 2 órán belüli – beavatkozásra kész – megjelenésre vagyunk képesek. Tevékenységünket kiterjedt minősített alvállalkozói szerződött állomány segíti.

Korszerű eszközpark, bevezetett minőségügyi és környezetirányítási rendszer, gyakorlatban bevált munkairányítási rendszer biztosítja a vevői igények magas szintű kielégítését.

A cégcsoport ügyfélszolgálati feladatait ellátó ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. magas színvonalú telefonos ügyfélszolgálata teszi teljessé ajánlatunkat.

Minőségügyi tanúsítvány: ISO 9001 Letöltés
ISO 14001 Letöltés

Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer:
Tanúsítvány letölése
Melléklet letöltése

ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített elnevezés: ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Kft.
Székhely: 1132 Budapest, Váci út 72-74.
Cg:01-09-874154
Adószám:13805214-2-44
Közösségi adószám: HU13805214

UGYE...ITTEN TAPADÓ HÓRÓL SZÓ SINCS ! NA !
MÁRPEDIG, HA NINCS BENNE, AKKOR NEM IS KELL LEKAPARNI....UGYE...!
PLÁNE NEM MEGOLDANI AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÁST !

A SíELŐK MEG CSAK MELEGEDJENEK ! LEGALÁBB NEM FAGYNAK MEG !!!:)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.01.20. 22:30:43

@kvadrillio:
Kedves Kvadrillio,
köszönjük, hogy felhívtad a problémákra a figyelmet, de lehetne legközelebb kicsit rövidebben?
Köszönettel: Morgás Joga
süti beállítások módosítása