morgás joga 6.jpgA pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány, holnap már a törvényjavaslat is a parlament elé kerül. Az indok?

  • a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő automatákba dobálják a pénzüket (tehát a "szegények, a hátrányos helyzetűek és azok, akik valójában nem engedhetik meg maguknak, hogy ezzel a szórakozási formával élni tudjanak"), másrészt
  • súlyos nemzetbiztonsági kockázatok is felmerültek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban, erről azonban további részleteket nem közöltek
  • egyébként pedig a Lázár János szerint "a mi (Fidesz-KDNP) politikai családunk krédójával" önmagában ellentétes a szerencsejáték.

Az eredmény: ha elfogadja a parlament gyorsított eljárásban a törvényt (és miért is ne fogadná el?), az még ebben a hónapban hatályba lép és akkor ezentúl sem vendéglátóipari létesítményben, sem játékteremben nem találkozhatunk gépekkel, egyedül a koncesszióban működő játékkaszinókban lehet majd nyerőgépezni. Az indok pedig a gyorsított eljárásra, hogy "nem lehet hónapokon keresztül vitázni erről a témáról, mert ellenkező esetben félő, hogy felpuhulnak a törvényhozás szándékai."

A kormány megvédi nemcsak a családok pénzét, hanem a kaszinókat is - ezentúl a jelenleginél is szigorúbb feltételek mellett lehet majd alapítani ilyen intézményt. 

A kieső költségvetési bevételeket (nagyságrendileg 20-30 milliárd forintot) az online szerencsejáték szabályozásából pótolnák. Az is kiderült reggel, hogy igaz, törvény már van rá, de a nem helyhez kötött szerencsejáték szabályozás a kormány szerint nem kielégítő, így annak kidolgozásával Navracsics Tibort bízta meg a kormányfő.

A mai kormánybejelentés alapján tehát a maradék kb. 4.500 automata is szemétdombra kerül, a szektor foglalkoztatta munkavállalók pedig utcára.

Kérdések:

1.

Ha a Fidesz politikai családjának krédójával ellentétes a szerencsejáték (mint "szórakozási forma"), akkor minek szívatták a szektort november óta giga-adókkal? Miért nem lehetett az egészet úgy, ahogy volt, megszüntetni már tavaly, miért kellett vállalkozásokat úgy belelovalni beruházásokba, hogy azok soha nem térülnek meg?

2.

Ha a nyerőgép ördögtől való, akkor az online szerencsejáték nem az? Korhatár nélkül, otthon, a fotelből vagy íróasztal mellől elveszteni a havi zsebpénzt vagy a család teljes vagyonát, az belefér a Fidesz krédójába?

3.

Vajon mi az a "nemzetbiztonsági kockázat", amiről még beszélni sem lehet?

  • A játékosok? Vajon milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent egy átlag-szerencsejátékos? Vagy egy koca nyerőgépes? Ők az online-formában nem tekinthetők kockázatnak?
  • A játékgép üzemeltetők? Náluk csak a gép van, a programokat a központi szerver üzemeltetője adja, és az adóhivatal közvetlenül hozzáfér a rendszerhez. Eddig is ellenőrizték őket, ezer egy szabályt be kellett tartaniuk, ráadásul ők voltak a piac őrei, vagyis azok, akik az illegális konkurenciát felnyomták az illetékes hatóság felé.
  • A központi szerver üzemeltetője? Neki több, mint száz milliós audittal kell bizonyítani, hogy a rendszer kívülről-belülről manipulálhatatlan, valamint minden adathoz hozzáfér a NAV is. Nem valószínű, hogy ő lenne a kockázat, mivel az online szerencsejátékhoz is szükség van központi szerverre. Ha pedig tulajdonlási, stb. problémák vannak, még mindig ott van a Matolcsy-minisztérium, hogy audit megléte esetén se adja ki a működési engedélyt.
  • A központi szerver auditorja? Egyetlen egy lett kijelölve, szakérteni is ő szakérthet egyedül, ráadásul a médiahatóság jegyzékében is benne van. Ha ez a cég lenne a nemzetbiztonsági kockázat, elég lenne csak megvonni a jogosultságát, (esetleg a megváltozott tulajdonosi körben rendet tenni).

Kizárásos alapon tehát egyedül a játékgép-üzemeltetők jelenthetik egyedül a nemzetbiztonsági kockázatot, bármi is az, a többi szereplő az online szerencsejáték esetén is ugyanaz, az meg ugyebár nem tilos, sőt, erősen támogatott.

4.

Mi lesz a már kiadott audittal? A kérdés jó, a választ pedig valószínűleg a WEBGAM is szeretné tudni. A beruházása kb. 800 millióba, de lehet, hogy 1 milliárdba került fejlesztésestül (hardver, szoftver, stb.) és auditostul, valamint végigjárt jó sok nyerőgép üzemeltetőt, hogy meglegyen a minimum 1.000 gépes létszám a minisztériumi engedélyezéshez. A kilátások tegnapig még igen jók voltak, kb. 4-5 hónapos megtérüléssel számolhatott (lásd részletesen Hova tűnnek a szerencsejáték milliárdjai). A nyerőgépek kiiktatásával maradnak a kaszinós gépek valamint az online - ezekből pedig soha nem fog származni annyi bevétel, hogy akár csak egyetlen központi szerver szolgáltató is rentábilisan működjön. 

A kaszinós gépek esetében a jogszabály alapján 1 gép után  beérkező 1 évi befizetés: 12 hó x 30.000 Ft/hó, azaz 360.000 Ft/év, az online esetében rendszerenként átlag 1.000 játékos szolgálható ki egyidejűleg, ennek díja havi 3 millió Ft+ áfa (36 millió Ft+áfa/év/1.000 játékos). A fenti számok alapján kb. 100 és 180 millió forint körül várható a központi szerver üzemeltetőjének éves bevétele - ez pedig édes kevés a beruházáshoz felvett hitelek kigazdálkodásához illetve a működési költségek fedezésére. Az pedig már biztos, hogy a jelenlegi, központi szerverenként 1.000 játékgépes limit nem biztosítható, így az alaposan beszűkített piac egyetlen ilyen szerverüzemeltetőt sem tud eltartani.

A fentiek alapján az auditba beleölt százmilliók egyedül az audit cég kasszáját gyarapította (az auditról részletesen itt), a bejelentett módosítás alapján egyedül az audit cég nem veszít az új rendszer felépítésében megvalósított részvétele miatt. Azok a vállalkozások, akik a központi szerver üzemeltetési engedélyben reménykedtek, hoppon maradtak, ez pedig nemcsak likviditási gondokat okozhat náluk, hanem teljes csődöt is.

 

5.

Vajon hol elégíthetik ki a játékszenvedélyesek a függőségüket? Egyrészt otthon, fotelból - az a réteg pedig, aki nem engedheti meg magának az internet előfizetést és az ezzel járó infrastruktúrát, valószínűleg az illegális játéktermek felé veszi majd az irányt. Van még egy lehetőség, ez pedig az, hogy a jelenlegi vendéglátó helyek "net café"-vá alakulnak és számítógép használati idővel támogatják az online szerencsejátékot. Ez esetben náluk csak a fogyasztás haszna csapódik le, az igazi profit az online üzemeltető zsebében landol.

Az pedig, hogy majd átszoknak a lottóra, maximum csak a kormányzat vágyálma lehet, a valóságban ez nem így működik. A nyerőgép gyors, azonnali nyereményt ígér, a lottóra meg várni kell. Ebből a szempontból az online szerencsejáték a lehető legveszélyesebb  hihetetlen gyors az átfutása, pörgős, és még az utcára sem kell kimenni miatta (új piaci rés ebből a szempontból az agórafóbiások közössége). Nem véletlen, hogy sok országban tiltott tevékenység.

 

6.

Vajon hogyan alakul az online üzemeltető adóztatása? A három kaszinón és a Szerencsejáték ZRt-n kívül ő lesz az egyetlen, aki vállára nehezedni fog a büdzsé játékadóhiánya (lehetséges személyével kapcsolatban részletesen itt). Ha túladóztatják, akkor ő is lelép a piacról, hiába is hajtotta az állam az ő mezejére a játékosokat, ha pedig alacsony kulcsot állapítanak meg, akkor a milliárdok magánszemélynél landolnak, nem pedig a költségvetésben. A kieső 30 milliárd forint egyetlen piaci szereplőn történő beszedése jelenleg illuzórikusnak tűnik, valószínűleg az adófizetők lesznek majd kénytelenek összedobni a hiányt valamilyen más adónem formájában.

 

7.

Mi lesz a munkavállalókkal? A teljes tiltás alapján sok ezer munkahely szűnik meg, gondoljunk csak a jelenleg is üzemelő játéktermekre. Ráadásul ezek likviditása most sem a legjobb - sok vállalkozás tulajdonosa fogát összeszorítva a saját zsebéből pótolta ki a horribilis mértékű játékadót reménykedve, vége lesz az átmeneti időszaknak és újra rentábilisak lesznek a gépei. Egy biztos, a szektor résztvevői most úgy érezhetik magukat, mint a viccbéli Józsi bácsi a repülőn: "ezt is gondoltam .... ezt is gondoltam .... ezt azért már nem gondoltam volna ..."

Nem is beszélve a szektor által befizetett adókról és járulékokról, amelyekről most a kormány egy tollvonással lemondott ...

 

8.

Vajon a kaszinóalapítás megnehezítése a jelenlegi piaci szereplők megvédését szolgálja, vagy a költségvetés érdekeit? A kaszinók részei a magyar turizmusnak is - a jelenlegiek bebetonozásával jelentős bevételtől eshet el a költségvetés.

 

9.

Hogyan bízhat akár egyetlen piaci szereplő is abban, hogy amibe beruház (pénzt és energiát fektet), azt holnap is csinálhatja még?

 

Előzmény: Hova tűnnek a szerencsejáték szektor milliárdjai

A poszt zárása után végre kiderült, mi a nemzetbiztonsági kockázat (hvg.hu, 2012.10.01. 21:02)


"A miniszterelnök által említett nemzetbiztonsági kockázatokról Lázár azt mondta: a sajtóban már évek óta szó van arról, hogy a szerencsejáték-ipar irányítói „nagyon jómódú, politikai befolyást érvényesíteni akaró körök”. Lázár szerint akinek sok pénze van, az szinte természetes módon megpróbálja megközelíteni az államigazgatás középső vagy felső szintjeit. Úgy fogalmazott, hogy tanulságos történetek vannak az elmúlt 22 évből, milyen hirtelen visszakoztak, vagy épp kiestek a politikából azok, akik fel merték vetni a piac újraszabályozását.

„Lóverseny-nyelven szólva: tétek törölve” – mondta Lázár a befektetések elvesztéséről. Elismerte, hogy a játékgépes vállalkozókat kár érte, mikor arra készültek, hogy szerveralapú rendszerben tovább működhetnek, de aki a szerencsejáték-iparra adja a fejét, annak szerinte el kell fogadnia, hogy az extra haszon kockázatokkal jár. „A szívem nem szakad meg értük” – mondta a vállalkozókról az államtitkár."

forrás: hvg.hu

 A szerencsejátékról szóló 1991. évi  XXXIV. törvény változásokkal és a módosítási javaslattal  egybeszerkesztve itt.

 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr634813586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Feszített türelmű medencézés 2012.10.02. 08:03:52

Nem, nem az udvarokon található, úszásra csak nyomokban emlékeztető mozdulatok kivitelezésére sarkalló, sznobista, lábgomba tenyésztő, hidropónikus ökoszisztéma tároló, merevfalú madáritatóról van szó. A megoldás roppant egyszerű, amikor unokaöcsém önk...

Trackback: Az APPLE végnapjai 2012.10.01. 19:31:06

Sikerült megkaparintanom az  iPhone 5- öt, pár napra és arra jutottam, hogy az Apple valahol a iPhone 4 - IPAD 2 idejében elérte a csúcspontot, és onnan már csak lefelé visz az útja. Persze a részvényárfolyama az amerikai pénzpumpa hatására minden na...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sebajj Tóbiás 2012.10.01. 23:39:47

@Mpatikus Eszetlenellenes: Azért azt még hozzá tenném, hogy a nyerőgép üzemeltetők is megtettek mindent annak érdekében, hogy idáig fajuljon a dolog. Persze lehet, hogy csak nekem szúrt szemet, hogy 1200 cég ruházott be a szerveralapú üzemeltetésbe miközben 2 ezer legálisan működő nyerőgép van az országba.

xéniav 2012.10.01. 23:45:43

Direkt elsétáltam a kutyáimmalmost este egy kertvárosi kaszinó elött. Nincs messze édes otthonomtól: Kedves irogatók semmi hontalan alkesz, kizárólag BMW, Merdzsó, Audi, túlméretezett terepjáró és csupa jólöltözött egyed volt látható.Valószínüleg nem járok messze az igaszságtól ha feltételezem ezek beülnak majd autóikba ésBécsben, Pozsonyban költik el ezentúla pénzüket, oda folyik majd be ez a néhány milliárd,mi meg szaporodunk néhány ezer munkanélküli volt alkalmazottal,ja meg lesz feketeszerencsjátékadónélkül. Ismét egy átgondolt , álszent ötlet. Az alkeszek a cocializmusban is amikor nemvoltak itthon kaszinókmegtalálták hol szórják el a pénzüket.Nagy divat volt a "baráti" kártyázás, legfeljebb nem gépekre,hanem kártyáramegy a zsé.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.10.01. 23:50:36

@xéniav: a kaszinókat nem érinti a dolog, csak büdös kocsmákat. Figyelj már oda miről beszélsz!

beachgirl 2012.10.01. 23:56:58

@Rkhaylitsha: Mekkora egy paraszt vagy te, nem is érdemes válaszolnom neked. 3 éve egy nemzetközileg jegyzett szerencsejáték cégnél dolgozok vezető beosztásban, te prosztó, több rálátosom van erre, ne haragudj, mint neked, te élhetetlen idióta barom.

beachgirl 2012.10.01. 23:59:47

@Rkhaylitsha: és ha elolvastad volna, akkor írtam hogy NEM szükséges folyószámla a befizetéshez (www.abaqoos.com/PODWebAuthSite/Login.aspx), tehát igen, az online szerencsejáték nyitva van azok számára is, akiknek NINCS számlája, kistáska.

pimpalini 2012.10.02. 00:19:15

Ez igen jó.:)

A kormány most a hóhért akasztotta fel, de nem kicsit. Mert ugye mit csináltak a nyerőgépesek? Átverték a szerencsétleneket egy illúzióval, majd elvették mindenüket.
Most ugyanezt tette velük a kormány.:)

S Lázárnak még humorérzéke is van...:)

nandras01 2012.10.02. 00:27:09

nagyon helyes, hogy betilcsák asztat a mocskos gyümigépeket!
a káros szenvedélyek tiltása eddig még mindenkinek bejött. ugye milyen jól jártak az usákok is a szesztilalommal?
öööö.... vagymégse..?
francba, most teljesen összezavarodtam...

pop38 2012.10.02. 00:35:31

Átmégy Ausztriába, ott minden kocsmában van nyerőgép. Ott ez nem probléma? Európa nyugati felén detto. Miről is van itt szó akkor?

pop38 2012.10.02. 00:38:21

Amúgy tiltsák be az este 10 óra utáni netezést is. Nehogymá kialvatlanul menjek dolgozni reggel.

rainbowmaker 2012.10.02. 02:17:31

@pop38: Azt. Meg különben is, ne a szátok járjon hanem az ivarszerveitek. Fogy a magyar. :)

vallatas 2012.10.02. 03:19:53

no more rulett?
:-)
remélem betiltják az olyan filmeket is amelyekben játékautomaták szerepelnek, mert az milyen üzenetet is hordozna...
Lézer gyerek kiszerelte az autójából a lézerblokkolot, el is gurult a gyógyszer
:-D
A legjobb, hogy a kocsmázók várták, hogy akkor most állami szervereken keresztül lesz minden ellenőrizve erre kaptak egy mélytorkost, hogy 1hónap és minden gépre
lakat kerül :-DDDD
Ez olyan mintha, azt mondaná a kormány, hogy most 1évig 2x annyit kell fizetni benzinért de majd utána megint annyi lesz mint most, eltelik 1év és azt mondja bocsesz srácok holnaptól tömeg közlekedjetek vagy biciklizzetek be a munkahelyre, iskolába... :D
A már nem használt személyautókat meg a Lézer János beolvasztó méhtelep ingyen átveszi!

vallatas 2012.10.02. 03:20:55

ja igen kimaradt, hogy azért kell leadni a kocsit mert többet nem lehet már venni benzint a kutaknál :-D

nu pagagyí 2012.10.02. 04:59:00

@Rkhaylitsha: Mindenképpen bűnözőknél köt ki a pénzed. Lázárnál, Orbánnál, Matolcsynál. A köz érdeke szép szó. Nem halottam, hogy tömegek tüntettek volna a játékgépek betiltásáért. Olyan üzleti leszámolás-féleség szaga van.

Mellesleg a dohányosok ellen sem tüntetett senki. Államilag finanszírozott hecckampány pótolta a tömegfelháborodást. Mögötte egyszerű lobbiérdekek vannak a korlátozott árusítás hasznáért és a törvényszerűen fellendülő feketepiacért. Nem véletlen, hogy Lázár dohánygyáros barátja a törvény készítője.

kistukesz 2012.10.02. 05:25:59

Meg kell szüntetni a lottót, totót és a többit is, sőt akik eddig ezeken a szerencsejátékokon nyertek és még életben vannak, VISSZAMENŐLEGESEN vissza kell fizetniük a nyereményüket!
Micsoda extra bevétel lenne az idióta bandának.
Ez ám a jogállam!

nu pagagyí 2012.10.02. 06:23:04

Egy munkaalapú társadalomban nincs szükség szórakozásra. A dolgozó ember legfőbb feladata a dolgozás mellett a reprodukció, újabb potenciális dolgozók létrehozása.

A szórakozás nehéz, sok lemondással járó feladatát az ország vezetői és az általuk kijelölt, úgynevezett szórakozó emberek fogják végezni, zártkörű klubokban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.02. 06:23:09

@hagyma: Nem a rosszat. De lássuk be, ez már a sokadik baltával faragott törvény. Probléma : Levágjuk!
Nem szabályoznak, nem gondolkodnak, ha kiderül pl. a törvény után, hogy alapból el van b*va, akkor úgy marad...
Én okosabb kormányzást vártam, merthogy ugye ezeket senki nem rángatja, senki nem zavarja a törvények maghozásában.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.02. 06:24:56

@hagyma: És talán az sem véletlen, hogy rendszeresen kiderül, milyen kezdeményezés mögött ki, vagy kinek a cége áll... Pártfüggetlenül...
Sajnos itt ez ilyen.

felcsutisuttyo 2012.10.02. 06:26:04

ORBÁN szavaiból csak egy mondat igaz:

"Azt kívánom minden magyarnak,
legyen füle a hallásra, és olvasson a jelekből.”
---időben ( még a választások előtt vegyük észre, hogy a VEZÉR nem normális és a DIKTATÚRÁT meg kell dönteni!!!!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2012.10.02. 06:38:36

Mi a faszba fogom eztán a húgi megkeresett pénzét dobálni?
Stefi pénzét vigyem a bankba? :-((

tucano 2012.10.02. 06:49:05

Belizeben 150.000 dolláros letéthez kötik az online szerencsejáték engedélyt. Azt ennyi, mert adózás nincs. Aztán érdeklődve figyelném, ahogy a NAV próbálja behajtani a suskát.

Neonknight 2012.10.02. 07:01:15

Én örülök ennek az intézkedésnek.
1.) A nyerőgépek a legtöbb (más tekintetben kulturált) sörözőbe a legalja söpredéket vonzzák be mifelénk.
2.) A legtöbb helyen az alvilág érdekeltségébe tartozik ezen gépek "bérbeadása", üzemeltetése (legalábbis Borsodban mindenképp).

A régi flippergépeket azért hiányolom.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.02. 07:05:18

akkor megállapítható, ha Orbán BÁRMIT dönt, tökmindegy mit, - mert tegyük hozzá a legaljamaffia a stricik u és heroindílerek után a "nyerő"gépesek, akikkel együtt nyomulnak az uzsorások...ugye - előpattan egy csomó agyfasz, és nyervákol, hogy jááááájjjjjááááájjjjjjj nekünk ez nem jó..
de most komolyan....KI szokott játszani közületek...nem kaszinóban, hanem kocsmában...na ki?
ja hogy senki? vagy van aki szokott???
van aki elhiszi, hogy egy telebaszott gépen lehet NYERNI?????
valóban?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.02. 07:24:50

@FILTOL: Ez is igaz amúgy, óvódás színvonal.
Különben ja, tényleg nem lehet nyerni - csak sajnos a tiltással az lesz, hogy kiesik egy jelentős adóbevétel, amit majd megint mi fizetünk.
De mondjuk persze, mindegy, eddig meg segélyre fizettük ki.

nu pagagyí 2012.10.02. 07:30:04

@FILTOL: Mást sem szoktunk csinálni, de ez nem ok arra, hogy betiltsanak minden olyat, amit nem csinálunk.

nu pagagyí 2012.10.02. 07:32:24

Alig várom, hogy a szórakozást is csak strómanoknak biztosított, korlátozott számú trafikban lehessen megvenni.

kanász 2012.10.02. 07:35:16

Fokozott nemzetbiztonsági kockázat: Nem ezt jelenti e, hogy, valamelyik fideszes-kdnpés főseggfej, vagy közeli hozzátartozója (gyereke, unokája) elgépezte a családi vagyont, és ezáltal zsarolhatóvá vált? (Látom magam előtt, ahogy az O.V. a S.Zs. és a K.L. gyereki félkarú rablóznak a kocsmában. Családi erőszak törvény miatt nem lehet szétrúgni a feneküket, ezt a megoldást találták ki.)
A szerencsejáték törvény módosítása nyilván csak fedő legenda, miről lehetett igazából szó a rendkívüli kormányülésen? Hadüzenetet küldünk? Elfogyott a pénz és mégis kell a csúnya ájemef? Visszajön a baltás?

belekotty 2012.10.02. 07:50:56

@kanász: A szervezett bűnözés a kábítószerből, prostitúcióból, szerencsejátékból él meg alapvetően.
Az utcai prostitúciót megszüntették (nagyrészt) még az előző ciklusukban (1998-2202), amivel nagyon alávágtak a striciknek.
Most a gépezést verik agyon. Én két nagy maffiózót ismerek látásból, mindkettő játékgépekből keresi a pénzt.
Minden vagyok csak nem Orbán hívő, nem érdekel mi van a háttérben, jó hogy beszüntetik a nyerőgépezést.
8. kerületben nőttem fel, nem egy lányt ismertem aki azért állt kint, mert az apja, vagy a fiúja elgépezte rendszeresen a pénzt.

Muad\\\'Dib 2012.10.02. 08:22:49

Azért ebből az ügyből most legalább kiderül kik is azok az emberek, akik nem hazudnak, hanem valóban csak a rossz döntéseik miatt kritizálják a kormányt és kik azok, akik csak egyszerűen önös érdekeik mentén sipákolnak (tehát valószínűleg simán kiestek a pikszisből). Ugyanis elég nehéz olyan indokot találni, ami miatt a rengeteg család életét tönkretevő, számos kutatás által brutálisan károsnak minősített (igen, liberális kutatások szerint is)nyerőgépek elleni fellépés rossznak lenne mondható.
A rengeteg borzalmas kormánydöntés mellett történetesen ezzel nincs semmi baj.

Shopping 2012.10.02. 08:23:37

@Neonknight: Akkor rossz helyre költöztél.

Ha ott ilyen világ van, akkor tiltsák be a gépeket csak Borsodban.
Az ország többi részen meg engedjék.

monyon le 2012.10.02. 08:30:42

"Szeretem olvasni" a sok fotelhuszár, véleményét, hogy ..de hát a szerencsétlen elszórja a pénzét, meg családok mehetnek tönkre... zárják be, tiltsak be, sóval hintsek fel stb.
Amikor ilyen faszságot ír, az is átfut az agyán, hogy a sok szerencsétlen akkor miért költ istentelen sok pénzt a segélyből mobiltelefonra, kábel / tányéros TV-re, tedd a kezedet a képernyőre... mert ugyebár ő szegény (ja bélyegezzük meg saját embertársainkat) mindegy majd mi megmondjuk, hogy kell élnie. Mivel szegény majd Mi kitaláljuk életvitelére vonatkozó szabályait!

Tisztelt szemellenzős, demagóg tracket ismételgető kommentelők. Mi lenne, ha a mai nap folyamán, eldöntené az "hatalom", hogy holnaptól munkád / vállalkozásod / általad megtermelt terméked vagy szolgáltatásod tilos. Nincs, nem lehet folytatni, kész felszámoljuk, bezárjuk. Befektettél? Szarok bele. Elbuktad! Ja, de előtte fizess be annyi adót és járulékot, hogy ne is érezd jól magad. Ellenőrzést minden egyes alkalommal, ha csak rosszul állt a teremengedélyed a falon, 100e büntetlek.

12. pontként tiltsák be a Budapesti Értéktőzsdét is, mivel ott túl kockázatos és nemzetbiztonságilag aggályos a sok kisbüfi, ki devizapárokkal okoskodik.

Shopping 2012.10.02. 08:31:30

@Muad\\\'Dib: Te.fiatal vagy még, és kevés a rálátásod is.

Mekkorát fogsz nézni, amikor fél év múlva, megnyitják az első " állami" nyerőgép termeket.

Mert gondolom észrevetted, hogy hazugLázár nem arra hivatkozik hogy káros, hanem arra hogy a tulajdonosi körök alvilágiak.

1 a lényeg. Leszarják hogy káros meg rossz.
Az a bajuk hogy nem ŐK keresnek vele...

Gera 2012.10.02. 08:35:21

Teljesen egyetértek ezzel a húzással, de azért a kivitelezés megint elég elbaszott módon történik, azt látni kell. Akárki akármit mond, én nem hiszem, hogy csak alvilági körök élnek ebből. Ez is csak egy törvényes lehetőség volt, nyilván többen éltek vele és pénzt fektettek ebbe. Ezekkel most jól kibasztak. Egyrészt miért kellett nemrég felforgatni a szabályozást, ha most betiltják, másrészt miért nem lehet azt mondani, hogy kapnak mondjuk 2 évet és akkor lesz betiltva?

Muad\\\'Dib 2012.10.02. 08:51:18

@Shopping:
Teszek rá mi az oka. Ha most bezárják az jó. Ami fél év múlva lesz, azért meg majd aggódjunk akkor. Pont ez a mentalitás az, ami kiborító. Azért ne történjen most semmi, mert mi lesz majd később. Döbbenet...
Fiatal pedig már nagyon nem vagyok. És pont ezért nem lehet már engem megetetni a gonosz ilyen-olyan oldal és a hős jóindulatú ellenfele mesével. Se jobbról, se balról...

bepe22 2012.10.02. 09:09:51

Ezek a szerencsétlen játékgépesek vajon kit nem vettek be a buliba? :)

Mizantrop 2012.10.02. 09:12:58

@FILTOL: Akkor jelezném neked, hogy csak az én praxisomban is előfordult, hogy gépi ruletten 10 ezerből 240 és 180 ezret csináltam, szépen haza is vittem. Kedves barátom 10 ezerből 1 milliót vett ki egy alkalommal az Árkád kaszinójából. Természetesen buktáztunk is sokszor (egy másik barátom összegszerűen igen sokat is, mert ő megtehette), de legalább megvolt az esély, hogy néha beülünk 5-10 ezer forinttal és nyerhetünk valamit. Hozzáteszem, hogy az utóbbi időkben persze már látványosan be voltak állítva a beállíthatatlannak látszó gépek. :) Aztán hadd legyen már az én bajom, ha elbukom az X ezer forintot, jó? És de jó lesz annak a néhány ezer embernek, hogy most mehet majd mind a Tropicanába vagy a Las Vegasba az ott lévő 20 rulettasztalra. Köszönöm, hogy gondoskodtok rólunk.

Mészáros Laci 2012.10.02. 09:23:20

A javaslat tartalmával lényegében egyetértek.

Inkább attól tartok hogy ez az impotens bagázs a jó ötleteket is elbaltázza, meg attól, hogy az egész mögött már megint piszkos fred kavarja (gyk simicska).

VT Man 2012.10.02. 09:29:49

@szeberenyi:
"Nem hinném, hogy olyan falvakban, ahol közvilágítás nincs lassan, nem hogy széles sávú internet, olyan könnyű lenne átállni az online verzióra."

Nézzük csak, az online szerencsejáték költségeit:
Áram: havi 500 Forint
Internet: havi 2500 Forint
Számítógép: 40-50 ezerért már elég jó használt gépek vannak, de lehet kevesebbért is venni.

Tehát havi 3-4 ezer Forintból megvan.

Ennek ellenére, aki olvasni se tud, az nyilván nem fog online szerencsejátékozni.

Viszont az tény, hogy online szerencsejátéknál vagy banki átutalással vagy bankkártyával lehet csak fizetni, amit viszont az állam szépen nyomon tud követni, nem lehet vele pénzt mosni és feketézni.

VT Man 2012.10.02. 09:31:15

@Gera:
"Teljesen egyetértek ezzel a húzással, de azért a kivitelezés megint elég elbaszott módon történik, azt látni kell. Akárki akármit mond, én nem hiszem, hogy csak alvilági körök élnek ebből. "

Én se hiszem, hogy a discoknak védelmi pénzt vagy maffiát kell fizetniük a bevételből.

De ettől még igaz.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.10.02. 09:42:33

Mit gondolnak ezzel meg lesz oldva bármi is? Aki eddig a gépbe nyomta bele a lóvét,most majd vesz kaparóst meg tippmixel stb stb. Úgyis az igénytelen emberek szórakozása volt a szilvás gép.
Be kellene már tiltani az alkohol árusítását is,mert hát az milyen kibaszott ártalmas...
Lehet azon vitatkozni, hogy a nyerőgép mennyire ártalmas,de az tényleg aggasztó, hogy a kormány egyik napról a másikra egy egész "iparágat" tiltólistára tesz.

Rkhaylitsha 2012.10.02. 10:21:44

@gunzen: Persze, mondom, van egy csomó szabály meg törvény, és ismerek helyet ahol 20 éve ugyanaz a gép áll. Persze az lehet, hogy a belsejét kicserélték már négyszer.
@beachgirl: Persze. Rögtön gondoltam, hogy baromi nagy szakértő lehetsz. Seggfejke, vannak emberek, akik el se tudják olvasni, amit linkeltél. Menj le, nézd meg a környezetet, az embereket, meg mindent. AZ ugy komplett. Ha már a kocsmában van, akkor beleteszi a pénzt. Ha már vesztett 2 ezret, akkor beletesz még 3at, ogy visszajöjjön. Otthon majd abakusszal fog onlinepókerezni, mi? Akkor meg a fröccséhez nem jut hozzá. Fogalmad sincs errol a világrol, maradj a nemzetközi cégednél csira.
@nu pagagyí: IGEN. Lázárnak mindenféle haverja van, csak arra mennek, hogy ők kapjanak meg mindent. Utána meg mint dagobert usznak a pénzben. És ennyi. Igy van, te is látod a világot rendesen kedves bérrettegő

Kedves Hülyékgyülekezete!
Irja már le valaki, hogy bármelyiknek is miért fáj, hogy olyan emberek elől zárják el a nyerőgépeket, akiknek ti a közelébe nem mentek, a subbán röhögtök rajtuk, és mélyen lenézitek őket? Ezeknél az embereknél kicsivel több pénz marad este.
Miért fáj nektek, hogy félmaffia szervezetek elesnek némi bevételtől?
Az nem válasz, hogy mert minden amit a fidesz csinál az csak rossz lehet, és orbán az ördög.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.02. 10:25:15

@Rkhaylitsha: két ok miatt fáj nekik, az egyiket leírtad. azért, mert a fidesz csinálja. a másik ok ugyanez :)

Rkhaylitsha 2012.10.02. 10:28:23

@PTibi: Figyi. Számolj. Egy ember bedobál ezer forintot. Az üzemeltető ezután adózik jó esetben kétszázat- persze tudom, a törvények rohadt szigoruak, és a játékgépüzemeltetők a legpéldásabb adózók.
Ha ember nem tud bedobni akkor az állam elesik 200 ft tol, de mivel ember nem a valagába dugja, hanem vásárol akármit, ott meg áfát fizet, és akkor ugyanott van az állam. Na?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.02. 10:29:24

@Rkhaylitsha: kedves kulturálatlan!
ez itt a véleménynyilvánítás helye, nekik is van, neked is.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.10.02. 10:31:12

@Rkhaylitsha: jah, és nem sávos, hanem alapvetően tételes az adózás. Tehát egy gép, tök mindegy, ki mennyit dobál bele, 500 ezer Ft/hó a költségvetésnek. Mielőtt nekiállsz számolni, javaslom az előzményposztot elolvasni. Meg a fent már idézett jogszabályt. Sok mindent meg fogsz tudni belőle ...

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.02. 10:34:27

@morgás joga mindenkit megillet: neked is csak az állampolgárságod magyar, a magyar nemzethez semmi közöd.

Rkhaylitsha 2012.10.02. 10:37:45

@Disintegrator Rising: Igen. Ha kihoznának egy rendeletet, hogy kopasz, vak, féllábu néger nőknek tilos szülni, akkor másnap az index blogok tele lennének statisztikákkal, hogy félmillió ilyen ember van magyarországon.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.02. 10:42:07

@Rkhaylitsha: egyébként elég ha megnézed ezeket a kommentelőket. névről felismerhető már mindegyik. ezeknek semmi dolga csak egész nap 0-24ben nyomatják a kormányellenes propagandád. egy szűk réteg, akik erős netes jelenléttel próbálják formálni a közhangulatot. valóságban azonban sehol nincsenek hangyafingnyian sem. akárcsak ez a morgásjoga blogíró gyerek. másból sem áll szánalmas élete, mint egész nap gyártja a propagandát. gondolom munkája nincs, azért ér rá ennyire.

Rkhaylitsha 2012.10.02. 10:42:32

@morgás joga mindenkit megillet:
Szerinted az üzemeltetők azt az 500e-t a saját zsebükből tették bele??????
Lehet, hgoy örülniük kéne, hogy egy ilyen rettenetes üzlettől megszabaditották őket.

De mondom, gyere viszlek egy kőrt, megnézheted saját szemeddel az 5 évnél nem régebbi gépeket, amik után becsületesen adóznak a környék tisztességes kocsmárosai, azokon a helyeken ahova a tanárok, mérnökök járnak munka után meginni egy jaffát, és dohányfüstmentes helyen beszélgetni az általuk olvasott könyvekről. MErt ilyen a világ ugye?

Rkhaylitsha 2012.10.02. 10:44:46

@Disintegrator Rising: ez a munkája.
Csak tényleg tullőttek a célon, nevetséges, hogy 1. orbán mindig rossz, 2. minden fideszes rossz, és hulye, 3. itt mindig mindenki jobban ért hozzá.
HITELTELENEK vagytok.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.02. 10:48:47

@Rkhaylitsha: ezért kell 2014ben nyernie a fidesznek. az lesz a végső szög ezeknek a nemzetellenes egyedeknek a koporsójába :) alig várom már azt a napot.

Jeno1 2012.10.02. 11:00:35

@hagyma: "Las vegas megvan de a keleti parton egy db kocsmat nem tudsz mutatni, ahol van jatekgep".

és Atlantic City? nem kocsma, de.. egy kicsit :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.10.02. 11:02:21

Tegnap rájöttem. Lézerjános bejelentette, hogy nemzetbiztosnági kockázatot jelentenek az üzemeltetők. Pl. örző-védő cégeik vannak. Hogy is van? Pintér nagyúrnak is ilyenjei vannak? Csak nem a konkurencia? Egyébként meg majd a Szerencsejáték Zrt.-hez fog tartozni és jön az állami félkarú raboló is. :)

Vírusbácsi 2012.10.02. 11:07:25

Dohányzás rossz. Megoldás: Betiltani. Megtörtént. Szerencsejáték rossz. Megoldás: Betiltani. Most fog megtörténni. Alkohol rossz. Miért nem tiltják be? Autózás környezetszennyező, veszélyes, ergo rossz. Be kell tiltani. Szex? Nem kívánt terhesség, betegségek, családok mennek tönkre a megcsalás miatt. Tehát rossz. Be kell tiltani. Zsíros ételek? Rántott hús? Pacalpörkölt? Káros. Rossz. Be kell tiltani. TV? Rádió? Népbutító, rossz. Be kell tiltani. Stb. Stb. Stb. Bármit be lehet tiltani az életben, mert káros. Csak ez nem megoldás. A cigis cigizni fog, a játékos játszani, az alkoholista alkoholizálni, csak máshogy. De megfogja oldani. Kíváncsi vagyok mikor következik az alkohol. Vagy az már túl sok embert érint? Akik most védik ezt a remek döntést, hogy asszondja: jó, hogy meghozták ezt a döntést mert sok maffiózó ebből élt, meg hány családot tett tönkre a félkarú rabló, stb. Nos megkérdezném őket, hogy ha holnaptól minden fenti szórakozást betiltanak: Tehát nincs kocsma, nincs diszkó, egyáltalán nincs alkohol, hiszen ezek károsak, és sok ember életét teszik tönkre, és sok maffiózónak adnak megélhetést, akkor is helyeslni fogtok? Demagógia a köbön ami itt folyik, és sok birka benyeli.....

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:08:09

@hagyma:
Elképesztő komcsi egy hozzáállásod van ahhoz képest hogy az egyik leginkább vállalkozó barát országban élsz.

szajberpiraty 2012.10.02. 11:10:16

Egy picivel több esély 2014-re...

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:10:46

@FILTOL:
Tévedsz, a szervezett bűnözés csak most fog igazán kibontakozni. A szervezett bűnözés ugyanis attól bűnözés, hogy illegalitásban működik, így a kockázatért cserébe a haszon is nagyobb rajta.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:12:08

@FILTOL:
Kaszinóban sem lehet nyerni, mégsem készülnek a betiltására.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:13:27

@belekotty:
Szóval ha betiltják a legális szerencsejátékot, akkor azzal az illegális szerencsejátékot sikerül visszaszorítani? Te tényleg ennyire hülye vagy?

a katona fehérben 2012.10.02. 11:13:32

Szóval ha holnaptól betiltjuk a cigaretta- és alkoholárusítást, akkor minden tüdőrákos és alkoholbeteg rögvest meg fog gyógyulni.

Értem.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.10.02. 11:19:44

Közel 107 millió forint közpénzt költöttek önkormányzati cégek Pécsett a fideszes Páva Zsolt polgármesterré választása óta öt ügyvédi irodára. A szocialisták szerint a pénzszivattyú egy jól felépített rendszer, egy polip.

A témában Tóth Bertalan, az MSZP pécsi közgyűlési frakcióvezetője tartott kedden délelőtt sajtótájékoztatót. Egy éve kezdeményezték, hogy szeretnék megismerni a városi cégek külsős szerződéseit. Nem volt egyszerű a kezdeményezés, először befogadták, de később nem ment könnyen - így a baloldali politikus.

Tóth Bertalan szerint rendszer épült ki Pécsett, ahol "csókosok és haverok kapnak városi pénzeket". Olyan, mint egy polip. Vannak cégek, emberek, akik újra és újra megjelennek a rendszerben, illetve cégeknél ugyanazok az emberek jelennek meg.

Első körben az ügyvédi szerződéseket dolgozták fel. Tóth elsőként Komlódi Andrást mutatta be, aki a TAKA vezetőjeként korábban adatok kikérésével hívta fel magára a figyelmet, ám ez elsikkadt, mióta Páva Zsolt a polgármester, és a Fidesz irányítja a várost. Komlódi azóta 11.862 millióba került a pécsieknek.

Haszán Péter Páva ügyvédtársa volt, ő 13,025 millió forintjába került a pécsieknek. Tunyoghy Szabolcs egyik ügyvédjelöltje Őri László pécsi fideszes önkormányzati képviselő, 17,4 millióba került eddig.

Bíró Balázs korábban Budapesten dolgozott, médiajogász, Belénessy Csabával ápol jó kapcsolatokat, a szocialisták adatgyűjtése alapján eddig 27,6 millióba került.

A piramis csúcsán, vagy ha úgy tetszik, a polip fejéhez legközelebb Kamondi Mónika, Pécs sztárügyvédje áll - mondta Tóth Bertalan, hozzátéve, hogy Kamondi széleskörű szakmai tudásával lepte meg a szocialistákat, 37 millió forintot kóstált eddig.

Kamondi Mónika férje az a Szalai Sándor, aki egy ellenzékinek erős túlzással sem nevezhető hírportál tulajdonosa, maga is csinos városi szerződéseket tudhat magáénak.

Tóth Bertalan elmondta: eddig összesen 106,9 millió forintot adtak ki városi cégek a fenti ügyvédekre, amióta a Fidesz irányítja a várost. Szebellédi István, Páva Zsolt polgármester gazdasági tanácsadója azt mondta: véget vetettünk annak a korábbi gyakorlatnak, hogy az önkormányzatnál számolatlanul szórták a közpénzeket. - Az összeg megegyezik a három éve ígért gazdaságfejlesztési alappal, és elég lenne a pedagógusok bankszámla vezetési kompenzációjára - tette hozzá a baloldali politikus.

Tóth Bertalan azt ígérte: folytatják az adatok feldolgozását.

Készülj a kormányváltásra, a jó édes anyjukat a narancsos bandának!

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:22:59

@Rkhaylitsha:
Tudod miért nem nyíltak zugkocsmák, miután korlátozva lett a dohányzás, nagyon helyesen? Mert a dohány függőknek reális alternatíva kimenni az utcára cigizni. És tudod miért lesz illegális szerencsejáték, ha betiltják a kocsmai gépeket? Mert ezeknek az embereknek nem lesz legális alternatíva. Te tényleg nagyon hülye vagy, ha azt hiszed, hogy tiltással bármit el lehet érni. Nézz inkább Keresztapát!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.10.02. 11:24:27

@Mizantrop: nos, akkor EGY valaki már van aki játszik, vélhetőleg van öltönyöd, és nem fog gondot okozni elmenni a kaszinóba.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:40:27

@FILTOL:
Gépi ruletthez nem kell öltönyös kaszinóba menni. Ezek inkább kaszinónak csúfolt játéktermekben vannak, egy ilyen helyen történt ez az eset:
index.hu/bulvar/kettos0209k/

Megjegyzem, Sopronban egyetlen hely van, ahová öltöny kell, az a Casino Sopron, a többiben lepukkadt alakok vannak többségében.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.02. 11:41:24

@Belagezapista: érdekes módon a mi városunkban egyetlen zugkocsma se nyílt. se egy illegális játékgépterem nem fog. hülyeségeket beszélj nyugodtan.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:41:54

@FILTOL:
Ja, és megjegyzem bátyámnak kettő volt gimnáziumi osztálytársa is van, akik mára diplomások, és egy időben rendszeresen 100 ezreket hagytak sima kocsmai nyelőgépben. Ma nem tudom mi van velük. Szóval azért ez nem csak a legalja réteget érinti.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:46:32

@Disintegrator Rising:
Te tudsz olvasni? Hol írtam, hogy zugkocsmák nyíltak? Vagy már hatályba lépett az új szabályozás?

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 11:49:21

@Disintegrator Rising:
Szóval ha elolvastad volna, mit írok, akkor éppen arról beszéltem, hogy a dohányzás korlátozása miatt nem nyílnak zugkocsmák, ahol lehet dohányozni, mert a dohányosok ki tudnak menni cigizni az utcára. Tehát nincs rá igény. Ha teljesen be lenne tiltva a dohányzás, akkor viszont tömegesen megjelenne az illegális cigaretta. Ugyanis a súlyos függők nem mondanak le a szenvedélyükről azért, mert illegalitásba kell vonulniuk. Ugyanez igaz a szerencsejátékra is. Ha nincs más lehetőség, akkor marad az illegalitás a függőknek.

Egyébként éppen ezért lenne szükség szigorú szabályozásra a betiltás helyett. De hát ettől a kormánytól már rég nem várok ésszerűséget...

vomit 2012.10.02. 11:54:24

@Rkhaylitsha: siman elhiszem, hogy a szebb jovoben bizva a sajat zsebukbol potoltak ki az 500e-t, ahogy itt mondjak
index.hu/video/2012/10/01/nem_a_kilencvenes_evek_elejen_vagyunk/

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.02. 11:55:47

@Belagezapista: "Ha teljesen be lenne tiltva a dohányzás, akkor viszont tömegesen megjelenne az illegális cigaretta." - mér? mer te mondod?

"Ugyanez igaz a szerencsejátékra is." - mér? mer te mondod?

"De hát ettől a kormánytól már rég nem várok ésszerűséget..."

én tőled nem várok ilyesmit.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 12:00:59

@Disintegrator Rising:

"mér? mer te mondod?"

Mert a tapasztalatok ezt mutatják. Gondolj csak az illegális drogokra, virágzik a feketekereskedelmük. Vagy az amerikai alkoholtilalomra, virágzott a szeszmaffia. Vagy a cigi, szerencsejátékok esetében miért lenne másképp?

De látom neked a gondolkodás derogál, elég neked az, ha a hivatalos pártretorikát képviselheted.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.02. 12:02:36

@Belagezapista: "Mert a tapasztalatok ezt mutatják." - milyen tapasztalatok? a te tapasztalataid?

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 12:06:43

@Disintegrator Rising:
Tudom, hogy nehezen megy, de olvasd tovább a kommentemet, kiderül belőle milyen tapasztalatok.

Mikk^ 2012.10.02. 12:22:21

A megszüntetésükkel egyetértek.
Pedig rühellem a fideszt.
A kivitelezéssel már abszolút nem.
Azoknak akik nem értik, hogy itt egyeseknek mi a baja.

Pl.:
Hoznak egy törvényt, hogy minden informatikai cégnek kötelező beruházni egy központi rendszerbe ami államilag ellenőrizhető és minden elvállalt munkát ide be kell jegyezni. A legkisebb cégek ezzel már ki is esnek, nagyobbak 50-100-1000 milliót beleölnek. 1 év múlva az állam jön (amikor már látja hogy 1 év alatt x milliárdot le lehet akasztani) és azt mondja "informatikai szolgáltatást csak az állami Közgép Soft Zrt. bonyolíthat".

De be lehet helyettesíteni építőipari vagy takarító vagy mobiltelefon céggel is vagy bármivel ami éppen tetszik.

Mikk^ 2012.10.02. 12:36:41

@Disintegrator Rising: Volt egy Stallone film "Oscar" 1920-as évek. Csak egy egyszerű idézet:
- Itt a pezsgő főnök!
- Aldo te féleszű, tiltott italt hozol! Nem tudod hogy szesztilalom van!
- Hogyne tudnám abbó szedtük meg magunkat!

Tudom csak egy vígjáték. Viszont akkor anno mi a francból szedték meg magukat az akkori maffiózók?

pimpalini 2012.10.02. 13:58:32

@Shopping: @a katona fehérben: @pop38: @PTibi: @monyon le: @kistukesz: @vallatas: @nu pagagyí: @Belagezapista:

Most komolyan olyan mélyre zuhantatok erkölcsileg, hogy elvakult kormánygyűlöletetek miatt még a maffiát, s az egyik legundorítóbb, legerkölcstelenebb - ám eddig legális - pénzszerzési módszerét is véditek?
Ennyire alacsony már a színvonal?
Volt nektek gyerekszobátok? Családotok? Apátok, aki elmagyarázta annak idején, hogy mi a normális, mi vállalható, s milyen szint alá nem illik már menni, ha az ember nem akar arcveszteséget? Nem akar közröhej tárgyává válni?
Ti most komolyan ezen az intézkedésen is csak dohogni tudtok?
Nektek nincs semmilyen erkölcsi érzéketek, nem szorult belétek egy szikrányi empátia sem?

Okoskodtok itt ösze-vissza, próbáljátok védeni a védhetetlent, ahelyett hogy egyszer az életben kitekintenétek a szemellenző mögül...

Mindez benneteket minősít.

Fogalma sincs kik ülnek ezen nicknevek mögött, de nagyon is súlyos dolgonak tartom, hogy akadnak ebben az országban olyan erkölcsi és emberi nihilek, akik képesek még az alvilágot is védeni, ne adj isten támogatni politikai elfogultságukban. Ezt tette a 40 év, meg a gengszterváltás. Itt tartunk. Ma sokak számára az abnormalitás alkotja a keretet, az erkölcstelenség a követendő és támogatandó út.

gy.k.:
1. A nyerőgépek (mint általában a szerencsejátékok) függőséget okoznak. Sokak szerint sokkal durvábbat, mint a cigi, alkohol, és társaik.
2. Aki ezzel foglalkozik, az egyik legkönnyebb pénzszerzési lehetőséget ragadja meg. Nem termelésbe, építő jellegű tevékenységbe, hasznos dolgokba fekteti a pénzét. Nem. Mások szerencsétlenségéből él meg. Ráadásul arctalanul. Nem is kell találkoznia ezekkel az emberekkel, hogy kivegye a zsebükből a pénzt. Megteszi azt a gép.
3. Nem véletlen, hogy az alvilág, a szervezett bűnözés lecsapott erre a műfajra. Mások nyomorából él meg a strici, a kokódíler, az uzsorás és így tovább. Pont ezt hagynák ki? De gratulálok ahhoz, hogy ti, hazánk széplelkű, "erkölcsös" nethuszárai támogatjátok ezt a réteget.:)

Menjetek ki tüntetni a nyerőgépekért a MILLÁ-val, meg a Szolidaritással, meg a többiekkel!:) Az lesz csak a nagy csinnadratta...:) Tapsolni fogok nektek, meg gratulálni ahhoz, hogy akadt pár ostoba palimadár, aki ország-világ előtt csinált hülyét magából...:) Bár még az említett két szervezet sem olyan hülye, hogy ezt magára vállalja, szóval mehettek egyedül.:)

pimpalini 2012.10.02. 14:03:48

@Mikk^:

Ha érted Lázárt, akkor remélem látod, hogy ezek az emberek úgymond "szándékosan" meg lettek szívatva. Aki abból él, vagy abból akar megélni a jövőben, hogy mások nyomorát húzza le, az így jár.

Eddig sok ember kockáztatott egy olyan rendszerben, ahol csak veszíthetett. Most az, aki ezt lefölözte, bukta be a pénzét. Mondhatni 1:1.

De itt az idézet is, ha gondolod:

"„Lóverseny-nyelven szólva: tétek törölve” – mondta Lázár a befektetések elvesztéséről. Elismerte, hogy a játékgépes vállalkozókat kár érte, mikor arra készültek, hogy szerveralapú rendszerben tovább működhetnek, de aki a szerencsejáték-iparra adja a fejét, annak szerinte el kell fogadnia, hogy az extra haszon kockázatokkal jár. „A szívem nem szakad meg értük” – mondta a vállalkozókról az államtitkár."

"

Olvad el még egyszer! Érted? Nem érted? Te bajod.

belekotty 2012.10.02. 14:05:49

@Belagezapista: Hol írtam én ilyet, te faszkalap?

belekotty 2012.10.02. 14:07:19

@pimpalini: Kivételesen egyetértek Lázárral.

Rkhaylitsha 2012.10.02. 14:45:14

@Belagezapista: na, ismét egy világtol elrugaszkodott nyomorult. Képzeld, most is vannak illegális kaszinók, pókerklubok.
Mint ahogy kábszert is lehet venni, meg hamis pólót is.
Itt arrol van szó, hogy a melós hazafelé a kocsmába 2 fröccs mellett a másikkal elbeszélgetve ne dobjon bele pár ezrest a gépbe. Aztán még másik párat. Igen, lesz illegális akármi, ahogy eddig is volt. De nem csak BP létezik a világban, hanem mondjuk valagpuszta is, ahol nem fognak azért nyitni illeg. kaszinot, hogy pár alkesz elbaszhassa a pénzét.
Amugy meg, tényleg minden ugy jó, ahogy van, semmit nem kell megváltoztatni?

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 15:15:51

@pimpalini:
"Most komolyan olyan mélyre zuhantatok erkölcsileg, hogy elvakult kormánygyűlöletetek miatt még a maffiát, s az egyik legundorítóbb, legerkölcstelenebb - ám eddig legális - pénzszerzési módszerét is véditek?"

Nem, te süllyedsz olyan mélyre erkölcsileg, hogy elvakult Orbán fanatizmusodban egy olyan törvénynek tapsikolsz, amely egyértelműen az alvilágot erősíti. Légyszi, csak egy pillanatra gondolkodj el, mielőtt itt fikázol olyanokat, akik veled ellentétben nem egybitesek, hanem végig is gondolták.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 15:23:47

@pimpalini:
1. Így van.
2. Így van, ezért kell szigorúan szabályozni, súlyosan adóztatni, stb.
3. Hát még mennyire le fog csapni az alvilág rá a betiltás után.

Neked is mondom, gondolkodj el miért is erősödött meg a maffia az amerikai szesztilalom idején, valamint miért volt mindig is erős a szerencsejáték maffia ott és akkor, ahol tiltva volt legálisan. És vegyél vissza magadból, mert jelenleg te jársz erkölcsi mélységekben!

@Rkhaylitsha:
A valóságtól te vagy elrugaszkodva. Szerinted nem lesz semmivel sem helyettesítve a jelenleg még legálisan működő játékgép? Ennyire naiv vagy???

"Igen, lesz illegális akármi, ahogy eddig is volt. "

Nem, nem ahogy eddig volt. Eddig elenyésző volt, mivel volt legális alternatíva. Miután nincs legális alternatíva, több nagyságrenddel növekedni fog az illegális szerencsejáték piac.

"De nem csak BP létezik a világban, hanem mondjuk valagpuszta is, ahol nem fognak azért nyitni illeg. kaszinot, hogy pár alkesz elbaszhassa a pénzét. "

Ahol van rá igény, ott lesz, legalább illegális automata, vagy valamely alternatívája. Valagpusztán ráadásul lebukási veszély nélkül, mert pontosan tudni lehet, kit kell megkenni.

"Amugy meg, tényleg minden ugy jó, ahogy van, semmit nem kell megváltoztatni? "

Senki sem mondta, hogy úgy jó, ahogy van. De ez a törvény még ROSSZABBÁ teszi a helyzetet.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 15:24:50

@belekotty:
Ezt írtad:

"Most a gépezést verik agyon."

Én meg hozzáteszem, hogy a legális gépezést verik agyon. Faszkalap.

Gera 2012.10.02. 15:29:29

Mindenesetre én a Lázár és társai helyében picit izgulnék most, hogy fél perc alatt százmilliós vagyonokat nulláztak le. Ha tényleg az alvilág kezében van az egész szektor, akkor esetleg lesz pár ember, aki óbégatás helyett mittomén robbantani fog.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 15:31:04

@pimpalini:
"de nagyon is súlyos dolgonak tartom, hogy akadnak ebben az országban olyan erkölcsi és emberi nihilek, akik képesek még az alvilágot is védeni, ne adj isten támogatni politikai elfogultságukban."

Egyetértek, szörnyű. Egy pimpalini nevű kommentelő éppen ezt teszi. Ja, és még ő vádol másokat ugyanezzel. Ennél lejjebb már nincsen.

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 15:41:42

@belekotty:
Ja neked faszkalapkám (ha már így bemutatkoztál) jelzem, hogy a prostituciót, konkrétan az utcait sem számolta fel senki, nagyon jól virágzik. Esetleg a legalizációjával ki lehetne szorítani a bizniszből a maffiákat. De hát ilyen elvont dolgokat úgysem értesz meg, mint mikor jobbra húzol egy kart, a gép meg balra megy, pedig rengeteg ilyen módon működő dolog van az életben.

Sadist 2012.10.02. 15:49:23

A szerencsejáték az ostobák adója, de ilyen hirtelen betiltani hülyeség volt. Aki eddig szerencsejáték-függők voltak, azok ezután is meg fogják találni a módját, hogy elverjék a pénzüket.
A kötelező erkölcs/hittan oktatás helyett kombinatorikát kellene tanítani, hogy egy kis fény gyúljon a fejekben.

Rkhaylitsha 2012.10.02. 20:21:41

@Belagezapista:
Te egy hülye vagy, és tényleg fogalmad sincs arrol a népről aki gépezik. EZ még nem baj, az a baj, hogy okoskodsz.
Elmondom neked. Ha én rulettezni akarok, akkor elmegyek egy kaszinóba. Ha betiltják, akkor megyek Bécsbe, vagy Montecarloba.
Na Egyszerü János melo után 4kor beszédül a kocsmába. Van a zsebében 3e Ft, kér egy fröccsöt és megkapja hozzá az infót, hogy a Jano egész délelott nem nyert a gépen. Na, ekkor azt mondja szerencsét próbál. Esetleg odaul mellé egy haverja, el is bassza a pénzét.
Na, most hogy nincs ott a gép János nem fog átbuszozni 3 faluval odébb, hogy valamibe beledobhassa. Nem fog internetelőfizetni, hogy online játszhasson. Mert nem ugyanaz az élmény. Vágod? Be lehet otthon is rugni pl, mégis kevés olyan van, aki este egymaga a tévé elott matarészegre issza magát.
Az a baj veletek srácok, hogy tényleg fogalmatok sincs a kinti világról. Nagyon szivesen megfogom a kezed vagy az okos blogszerzőjét, és elmegyek vele egy tucat kocsmába, hogy lássa a "3 évente cserélt legális tiszta gépeket, és a felnőtteket akik megfontoltan racionális döntésekkel a szórakozásnak ezt a formáját választják" Nem kell félni, nem fognak bántani, vigyázok rád. Na? Jössz?

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 21:24:46

@Rkhaylitsha:
Hol állítottam, hogy Egyszerű János majd elmegy a kaszinóban. Én azt állítottam, hogy meg fog jelenni a faluban az illegális alternatíva.

A kinti világról meg láthatóan neked nincsen fogalmad, jól tippelek, hogy pesti vagy? Inkább neked ajánlom, hogy nézz be 1-2 kocsmába, mert te csak a mantrát nyomod.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.10.02. 22:12:54

@Rkhaylitsha:

az utolsó kommentedhez csak annyit:

100%-ig igaz. :)

ennyi.

Rkhaylitsha 2012.10.02. 22:14:19

@Belagezapista: Tényleg hülye vagy sajnos. Azt mondom, hogy gyere, megmutatom neked. Erre menjek én. Én láttam azt a világot.
Illegális alternativája? Hmm. Meséld el, hadd mulassunk. Szóval mondjuk egy 500 fős faluban majd nyitnak egy titkos kocsmát nyerőgéppel? Amirol mindenki tud? Vagy nagy titokban lejárnak a népek bedobálni valami titkos gépbe. Ennyire hulye vagy? 90 elott sem volt, mégis voltak kocsmák. Ja, hogy te akkor még sehol se voltál....

Mikk^ 2012.10.03. 08:47:30

@pimpalini: Én értem köszönöm.
Viszont te érted amit én írtam? Ezzel a lépéssel legalizálták maguknak, hogy bármi más területtel ugyan ezt megtehessék!?
Azzal pedig ne gyere, hogy miért tennék, vagy ilyet úgyse merne megtenni stb. Bár mondjuk a manyup lenyúlással kezdték.

Egyébként Gera-nak igaza van, ha tényleg a maffia kezében voltak ezek a gépek, akkor a helyükben nagyon morcos lennék.

A másik fele pedig, nem örülök neki, hogy az itt kiesett adót is majd nekem kell fizetni, meg neked is.

Belagezapista (törölt) 2012.10.03. 09:19:51

@Rkhaylitsha:
"Én láttam azt a világot. "

Persze, a könyvekben, meg talán egyszer-egyszer jártál olyan kocsmában, ahol volt nyerőgép, és láttál talán egy-két játékgép függőt. De képzeld, nekem a környezetemben is vannak ilyenek. És hidd el, fognak alternatívát találni. Sőt, tovább megyek, a huszonévesek közül még a leglecsúszottabbak is tudják mi az internet és az online szerencsejáték, és élnek is vele, ha nincs más lehetőség. Az idősebbeknek meg majd a maffia talál alternatívát.

"Szóval mondjuk egy 500 fős faluban majd nyitnak egy titkos kocsmát nyerőgéppel? Amirol mindenki tud? Vagy nagy titokban lejárnak a népek bedobálni valami titkos gépbe. "

Egy 500 fős faluban pontosan tudják, hogy ki az aki a zavarosban halászik, mégsem jelenti fel senki. Neked onnan Budapestről fogalmad sincsen a vidéki életmódról, csak osztod itt az észt.

"Ennyire hulye vagy? 90 elott sem volt, mégis voltak kocsmák. Ja, hogy te akkor még sehol se voltál.... "

90 előtt például gyakori volt az illegális itt a piros hol a piros. Akkora ordító baromságokat beszélsz, marihuána, speed, kokain, stb. is alig volt 90 előtt, így hígítóztak vagy technokoloztak az ilyen szükségletű emberek. Esetleg csak simán piáltak. Nem változott meg 180 fokban a világ rendszerváltás után, csak mert tömegek kezdtek hozzáférni a nyugati drogokhoz.

De eleve ostoba az összevetésed, mert egy diktatórikus rendszer tiltását veted össze egy demokratikus rendszer tiltásával. Az nem tűnt fel, hogy az USA-ban kurva nagy pénzeket költenek a drogok üldözésére, közben mégis az egyik legnagyobb fogyasztó ország, miközben a szocializmus idején nálunk ezzel szemben be lehetett tartatni ugyanezt (mármint a tiltott drogokról van szó).

Szóval valami olyasmit adsz elő, mint ha azt mondanád, ha holnaptól betiltjuk a TV-k árusítását, akkor holnaptól leszokik az összes tévé függő, mert hát 80 évvel ezelőtt is megvoltak nélküle.

De vállalom, hogy hülye vagyok, legalábbis az ilyen egybitesek között, amilyen te vagy, tényleg hülyének nézhetek ki azzal, hogy árnyalatokat látok, ahol te csak feketét-fehéret.

Belagezapista (törölt) 2012.10.03. 09:28:40

@Rkhaylitsha:
Ja, és még egy dolog. Én ugyanúgy végig arról írtam, hogy káros dolog a szerencsejáték függőség, csak én a megoldást nem látom a tiltásban. Akkor mégis milyen relevanciája van annak, hogy ki mit látott, ha egyszer mindketten egyetértünk az alapproblémával? Jó, szerintem ez már túl magas neked, hogy elgondolkodj rajta, de azért hátha...

belekotty 2012.10.03. 13:50:24

@Belagezapista: Te kezdtél hülyézni, te köcsög!

Rkhaylitsha 2012.10.04. 01:27:03

@Belagezapista: Az a relevanciája, hogy fingod nincs róla, de okoskodsz. Volt ittapiros? Volt. Tiltották akkor is és most is. És? Ennek mi köze bármihez is?
Nem lehet egy törvénnyel a komoly játékszenvedélyt gyógyitani. DE az elenyésző kisebbség. A gyakoribb az az ember, aki "ott a gép beledobok egy kicsit, hátha". Én látok feketefehérben mindent? Te beszélsz ugy, hogy aki függő, az meg fogja találni a módot.
Igen. A függő. De mint mondtam, azért nem fog a angy többség utazni, kockáztatni, akármit, mert a szomszéd faluba van egy titkos játékgép.
És akkor már ha orditó baromság. Szerinted a 25 év alattiak hány százaléka higitózott 80ban, és 2000ben hány százalék tolt már valamelyiket az általad felsorolt cuccok közül?

HÁtha felfogod, itt egy példa. Ha ott a csipsz az asztalodon, akkor esélyes, hogy film alatt megeszed. Ha nincs ott elotted, akkor a reklám alatt nem fogsz lerohanni a sarki boltba venni.

Belagezapista (törölt) 2012.10.05. 13:09:02

@Rkhaylitsha:

"Volt ittapiros? Volt. Tiltották akkor is és most is. És? Ennek mi köze bármihez is?"

Ennek az a köze, hogy ostobaság azt feltételezni, hogy valami új jelent meg a játékgépekkel. Ez a fajta igény akkor is lesz, ha mindent betiltasz, a különbség az, hogy utóbbi esetben kezelhetetlenné válik az egész.

"Nem lehet egy törvénnyel a komoly játékszenvedélyt gyógyitani. DE az elenyésző kisebbség. A gyakoribb az az ember, aki "ott a gép beledobok egy kicsit, hátha"."

De ezzel mi a baj? Ha nincs függőség, akkor ez is csak egy játék, nyilván elveszítheti a pénzét így is, de nem érez kényszert, hogy holnap is nekiálljon játékgépezni.

"Én látok feketefehérben mindent? Te beszélsz ugy, hogy aki függő, az meg fogja találni a módot."

Te látsz fekete-fehéren mindent, mert azt gondolod, hogy ha valamit tiltunk, akkor az törvényszerűen vissza is esik.

"Igen. A függő. De mint mondtam, azért nem fog a angy többség utazni, kockáztatni, akármit, mert a szomszéd faluba van egy titkos játékgép."

De nem is mondtam, hogy utazni fog! Mondom, egyszer lépj ki a bezárt világodba, és nézz el egy faluba, beszélgess a helyiekkel. Ott aki bármit is feketén űz, arról mindenki tud, de esélytelen a lebukása. Miért lenne másként, ha valaki egy játékgépet helyez el? De ez csak egy lehetőség, van egy rakat alternatívája.

"És akkor már ha orditó baromság. Szerinted a 25 év alattiak hány százaléka higitózott 80ban, és 2000ben hány százalék tolt már valamelyiket az általad felsorolt cuccok közül? "

Mert szerinted az alkohol nem drog? Elárulom neked, a marihuánánál minden addiktológus "keményebb" drognak tekinti az alkoholt. A hígító és társait pedig a keménydrog fogyasztókkal, a kokainistákkal, heroinistákkal kell összevetni, akik viszont nincsenek sokan.

Egyébként azon kívül, hogy nincs fogalmad az egészről, most már csúsztatsz is. Eleinte az volt a probléma, hogy egyesek minden pénzüket beledobják, vagyis gyakorlatilag függők, most már finomítottad az álláspontodat, a törvény most már azokon segít, akik koca játékgépezők. Ebben van némi igazság, de kérdés, hogy ez mennyire nagy probléma, ér-e annyit ezen javítani, hogy közben azt kockáztatjuk, hogy a függőkre rátelepszik a maffia.

2012.10.08. 09:23:05

... "Hogyan bízhat akár egyetlen piaci szereplő is abban, hogy amibe beruház (pénzt és energiát fektet), azt holnap is csinálhatja még?" ...
Sajnos az élet minden területére vonatkozik ez a kérdés. Bizonytalan, kiszámíthatatlan, tervezhetetlen még az ún. közeljövő is. Állandó kiszolgáltatottság, állandó szorongás: a társadalom belebetegszik. Én igazából ezt tartom problémának.
süti beállítások módosítása