morgás joga 6.jpgA blikk.hu információi szerint Tarlós István megunta, hogy "mindenki csak szórakozásra használja munkaeszközét, facebookoznak, chatelnek, játszanak, pornót bámulnak rajta." És mi a megoldás?  A főpolgármester  lépett, és nemcsak a pornó, hanem más, „közerkölcsöt sértő anyagok" letöltését is megtiltotta. Nem lehet továbbá „másokra nézve sértő, mások vallási, etnikai, politikai vagy más jellegű érzékenységét sértő" célra használni mostantól a hivatal internetes kapcsolatát. A reklámok, pilótajátékok is tiltólistára kerültek, aki pedig nem munkára használja a gépet, azt felelősségre vonják. 

 

Tehát:

1. Eddig minden további nélkül lehetett pornót nézni, fészbukozni, jutyubozni, csetelni munkaidő alatt a városházán, a kutyát sem érdekelte.

2. A köz szolgái minden további nélkül látogathattak "közerkölcsöt sértő" oldalakat, valamint olyanokat, amely másokat sérthetett. Még a legszélsőségesebbeket is.

3. Mindezt nemcsak munkaidő után túlórában, hanem munkaidőben, a hivatal infrastruktúráját használva, az adófizetők pénzéből fizetett munkaidejükben.

4. És ahhoz, hogy ez kiüsse a biztosítékot és intézkedjen, majd két évre volt szüksége a főpolgármesternek.

Természetesen az intézkedés során is vannak még egyenlőbbek - a Blikk információi szerint a főpolgármester, helyettesei és a városháza egyes vezetőire nem vonatkozik a korlátozás, ők továbbra is használhatják az internetes levezőrendszereket és videókat is nézhetnek a gépükön. Akár pornót is.

India.jpgHárom kérdés:

1. Aki lebukik tiltott net-tartalommal, annak az ezzel töltött időt le kell dolgoznia, vagy ki kell fizetnie?

2. A még egyenlőbbeket ki fizeti? Az ő munkaidejüket nem a köz szolgálatára kellene fordítani?

3. Pasziánsz még van a gépeken?

 

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr694748670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 15:09:18

Hol a gond?

A legtöbb munkahelyen ugyanez van. Bizonyos beosztás alatt tiltva vannak egyes tartalmak, felette meg minden szabad.

Kivlov 2012.09.03. 16:27:27

felesleges a tiltás, pláne az okostelefonok korában...
süti beállítások módosítása