morgás joga 6.jpgFideszes képviselők egy része bevallotta, hibáztak. No nem olyan ügyben, mint a költségvetés, csak  a közlekedési szabálysértésekkel kapcsolatos törvény ügyében - a bírságok túlságosan magasra sikerültek. Igaz, a kormánypárti képviselők valóság-ismerete és szociális érzékenysége meglehetősen újkeletű: tavaly december 23-án 236 fideszes és KDNP-s képviselő rábólintott az új szabályokra, tehát nem tűntek fel nekik a kirívóan magas, akár a megélhetést is veszélyeztető összegek, de még  idén áprilisban, a törvény módosítását  is 254 kormánypárti képviselő szavazta meg.

A helyzet érdekessége, hogy a képviselői lázadást kirobbantó, a változtatásokat javasló munkacsoport vezetőjévé avanzsáló Bíró Márk is mindkét alkalommal igennel voksolt, később aztán módosította véleményét, mivel  "meghaladja a büntetés mértéke azt az összeget, amit egy átlagember ki tud fizetni", és "az emberek azt mondták, hogy ez most már kicsit sok". Az országgyűlési képviselő szerint a vétkeseknek fizetni kell, de életszerű büntetést.

Az illetékes miniszter azonban nem ért egyet a bírálókkal - szerinte a büntetések célja az elrettentés. A költségvetés viszont kifejezetten vágyik a szabálytalankodókra - az idén különböző jogcímeken összesen 32,4 milliárd forint a terv, ebből 16 milliárd forintot remélnek az "objektív felelősségből származó közigazgatási bírságbevétel" tárgyában. Az első negyedéves adatok alapján nem száguldoztunk eleget (vagy a rendőrök dolgoztak keveset), az előirányzatból csak 1,5 milliárd forint (éves terv 9,39%-a) valósult meg, és ezek az adatok még nem is tükrözik a második negyedéves "elrettentés" hatását. 

Tény és való, a szabálysértési büntetések magasra sikerültek - 100 ezres fizetés esetén a 150 ezer forintos bírság már komoly erőpróba, de még az 50 ezres is drasztikus érvágást jelenthet egy átlag-család életében. Igaz, egyes politikusok szerint havi 47 ezerből is meg lehet élni, ennek fényében azonban még lesújtóbbak az akár háromhavi megélhetést fedező összegek.
 

A munkacsoport most javasolja megváltoztatni az irreálisan magas szabálysértési bírságokat. A büntetési tételeket a közlekedésre nem veszélyes szabálytalanságoknál a mostani büntetés kétharmadára és egyötödére szeretnék csökkenteni. A könnyítések között szerepel, hogy olyan vasúti átkelőnél, ahol nem jár vonat, 60 ezerre csökkentenék a korábban 300 ezer forintos bírság összegét. Az mondjuk más kérdés, egyáltalán miért kell büntetni olyan vasúti átjáróban, ahol nem jár vonat? Sőt, olyanban, ahol már csak az aszfalton van nyoma a rozsdaette sínnek, mert csak ott nem tudott kinőni a vasúti pályát ellepő méteres gaz?

Bíró Márk elmondta, javasolni fogják azt is, hogy tiltsák be a lézerblokkolót, de a lézerfigyelő radarokat nem, valamint ne legyen kötelező az egészségügyi doboz, és a rendőr csak akkor büntethesse a hiányát, ha baleset esetén nincs a kocsiban. Ez utóbbi javaslattal ki lehetne húzni a doboz-mizéria méregfogát, eggyel kevesebb ok lenne a sofőrök stresszelésére. A biciklisek is fellélegezhetnének: ha egy-két sört isznak, akkor még nem követnének el szabálysértést, de ha főúton mennek, akkor szigorúbb elbírálás alá esnének. Kérdés, hogy a mellékutcákon-kereszteződéseken keresztül imbolygó, enyhén ittas biciklis a közúti forgalomra nem veszélyes? Vajon mit érdemel az az autóvezető, aki rosszul kivilágított kertvárosban üti el a már egy-két sörtől figyelmetlenné vált kerekezőt?

A kormány holnap fogja tárgyalni a javaslatot - valószínűleg döntésükből megtudjuk, nekik mennyi új információjuk van a valós életről, van-e naprakész ismeretük arról, egy mai magyar család havonta mennyiből próbál megélni. De az is lehet, győz az elrettentés és a költségvetési bevétel teljesítési kényszer.

 

És vajon hány olyan jogszabályunk van még, ami nem "életszerű"?

 

Előzmény: Mutasd a dobozod!

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr494662054

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor szexuális élete 2012.07.18. 08:20:42

"Ha az IMF jön, én megyek." mondta Orbán Viktor 2011 novemberében. Ma az IMF megjött. Kémeink szerint ma Orbán Viktor el is ment. Titokban, az ország tudta nélkül. A sajtó a tévé és más médiák beszámolóit nélkülözve. Elment. Anikó asszony kezei közöt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jasarkad 2012.07.17. 16:31:35

Ötletem van, csak át kellett volna gondoln i ezeket a "törvényeket", a többi selejtes "törvénnyel" egyetemben! Nem véletlen, a futószalagon végzett, ráadásul szar munka gyümölcse mostanában kezd el büdösödni.A választóit becsületesen képviselő ( meg tudom számolni egy kezemen), nem a pártfegyelem (mi a franc az, tán csak nem a főnök akarata, akkor is ha kapitális baromságokat akar?), hanem a józan ész diktálta szempontok alapján nyomogatja azokat a szavazógombokat.....

nyünyüge 2012.07.17. 17:34:07

Elég szomorú, hogy a kormánypárti képviselők csak egyes közlekedési bírságok "életszerűtlenségét" képesek felfogni - azt is csak utólag.
Ha meg a fajsúlyosabbak is felfogták, de azokhoz nincs merszük, lehetőségük hozzászólni, akkor ...

letmetellyou 2012.07.17. 19:50:56

Magyarország nem életszerű.

Sir Galahad 2012.07.17. 20:06:07

Ha jól értem, a betervezett pénznek csak a töredéke futott be közlekedési bírságokból. Szeretném hinni, hogy ez abból adódik, hogy a csillagászati összegű büntetéseknek megvolt az elrettentő ereje, és szabálykövetőbbek a közlekedők. Ha így történt, akkor tulajdonképpen mégiscsak volt haszna a szigorú tételeknek: a közlekedés biztonságosabb lett. Javaslom, csesszünk ki a kormánnyal és közlekedjünk szabályosan - ez a lehető leghasznosabb módja a kormánnyal szembeni ellenszenv kifejezésének :)

xéniav 2012.07.17. 20:12:55

Ezek nem képviselők,ezekbábok!! Se gondolkodi,se számolni nem tudnak, mégis Qva magas fizetéssel rendelkeznek.

Az összes törvényük "nem életszerü". Ezek birkák, akik mennek a főpásztoruk után, zéró önálló gondolat, zéró következetesség.Kb. 13-14 éves koromba voltam ezem a szellemi szinten, de akkor még nem volt szvazati jogo,ergó a szavazati jogot IQ teszthez kellene kötni, minimum a képviselőkné. Állítom a a 2/3 nem tudna egy tesztet sem mmegoldani

xéniav 2012.07.17. 20:18:11

Attól még, hogy szabályosan közlekedünk Nekik kutya kötelességük normális törvényeket hozni. Szabályosan adózom, szabályosan vásárolok (ÁFÁ-val) de attól még szarok a törvények és egyre betarthatatlanabbak.Nem a szabályok betartásától lesz biztonságos a közlekedés,mert aki 80km-el se tud vezetni az 60-al se 40-el sem tud.

lutria 2012.07.17. 20:31:39

Az tényleg eléggé elrettentő hogy előre közlik hogy minden útszéli bokor mögött lehet egy zsaru mert be kell szedniük az autósoktól 32.400.000.000 Ft-ot...

KolompárRómeó 2012.07.17. 20:43:42

Teljesen világos. Ha valami nagyon drága, akkor kutya sem veszi. Le kell vinni olyan szintre az árat, hogy érdemes legyen megvenni.

A párhuzam pedig most következik: ha olcsóbb a szabálysértés, akkor többeknek megéri száguldozni, áthajtani, sört meginni, így többen fizetnek kevesebbet és már dől is a lé a költségvetésbe.

Namost akkor ezt tovább viszem: minél magasabbak az adók, annál kevesebbet fizet a jónép. Ha elfogadható a mértéke, akkor sokan fizetnek (lásd: eva, illetve annak tönkrevágása).

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.17. 20:46:10

"Az első negyedéves adatok alapján nem száguldoztunk eleget (vagy a rendőrök dolgoztak keveset), az előirányzatból csak 1,5 milliárd forint (éves terv 9,39%-a) valósult meg, és ezek az adatok még nem is tükrözik a második negyedéves "elrettentés" hatását."

Pedig olyan szépen ( és jó nagy értékben ) megtervezték.
Persze azt nem gondolták a tervezéskor, hogy az üzemanyag árak emelkedése, és a munkanélküliség is beteszi a kaput.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.07.17. 20:47:28

@Sir Galahad: a befolyt összegek még az enyhébb megítélés melletti bírságok (első negyedévesek), a szigorítás április 15-én lépett hatályba. A szabálysértők "gyenge" költségvetési teljesítménye tehát még az alacsonyabb tarifák mellett történt.

Vu, de ja vu 2012.07.17. 20:50:09

Basszák meg, legálisan - a Tesco-ban - vásároltam detektort, de eddig nem sok hasznát vettem...

Olyan drága az üzemanyag, hogy az ember meggondolja, hova megy autóval, az "elrettentő" bírságok pedig furi módon "elrettentenek", vagyis 200+ lovas autóval 45-48, 88-93, ~110 a választott tempó!!! És a 'lakott terület' táblánál - ha kell - bizony fékezek... 30-as táblánál pedig araszol a sor mögöttem ~35-tel, mert szerintem nem vagyok egyedül, aki azt vallja, hogy FASZT fogok fizetni!!! Kurva ritka, hogy megelőznek, de akárcsak dudálnak is!!!

Betilthatja a detektort (meg a blokkolót is tőlem) a köcsög képviselője, Ó HASZNÁLTA EDDIG IS(!!!), nem én!!!

Úgyhogy sajnálom, a költségvetés ezen a téren tőlem üres marad, mert az értelmetlen korlátozásoknak is a jó oldalát nézem: 9 liter alá ment az átlagom, egy 10-12 normájú autónál:-PPP

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.17. 20:51:57

@morgás joga mindenkit megillet:

Az üzemanyag árak, és a munkanélküliség azonban már április 15. előtt is éreztette a hatását. Kis pénzű ember kevesebbet autózik. Noha ezt a vak is látta, a mi jó szemű képviselőink nem látták.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.17. 20:55:10

@látjátok feleim szümtükkel:

Ja, még annyit, a képviselőink nem figyelik a közúti forgalmat, főleg a vidékit nem, az ő szemük csak Budapestig lát.

Mérges 1234 2012.07.17. 21:20:04

Mondjuk ha figyelemsen olvassa az ember, kb. semmi nem fog változni.

Engedtek egy két olyan dologban, ami senkit nem érint jószerivel, de majd megint telikürtölik vele a világot, hogy milyen fasza csávók.... :(

Kibaszott szomorú ez, és ami méginkább az, hogy egyszerűen nincs olyan csapat, akik kicsit is korrektebbek lenének, vagy akikre tényleg rá lehetne bizni ezt a szerencsétlen országot és népét.

Tartok tőle, hogy még tovább fog romlani a helyzet, mire talán egyszer, majd tényleg jó irányba indulnak a dolgok.

De nem tudok nagyon hinni benne.

ppppalika 2012.07.17. 21:23:02

"akkor büntethesse a hiányát, ha baleset esetén nincs a kocsiban."

Ezt csak én érzem hülyeségnek?
Döntsék el, hogy kell vagy nem.

redi1 2012.07.17. 21:57:09

@ppppalika: De, komplett hülyeség. mint ahogy a doboz maga is az. Egyszerűen nem értem, hogy pl. lejárt szavatosságú dobozzal miért nem lehet ELSŐSEGÉLYT nyújtani, ami nem egyenlő a komplett orvosi ellátással. Merthogy "nem steril a kötszer". Bmeg a seb sem az, és egy baleset helyszínén nem is lehet (kell) sterilizálni, csak ellátni amíg a mentő odaér. (ne vérezzen el, ne fulladjon meg stb. stb.) Ehhez bármilyen régi doboz jó.

sztem

lionking 2012.07.17. 23:20:01

A legszégyenteljesebb, hogy költségvetést úgy terveznek az országnak, hogy beleszámítják a leendő közlekedési bírságok becsült és elvárt összegét is.
Nooormális?
Aztán mikor az autósnép nem szabálytalankodik, sírnak, hogy nem jött be az elvárt pénz, csak a harmada. Nem véletlen hogy kb pont a háromszorosára emelték a tételeket áprilisban.
Na aztán ha erre még kevésbé lesz szabálytalan a nép akkor megint meg lesznek lőve.
A legborzasztóbb ebben az az álszent képmutató rohadt lelkük a képviselőknek.
Arra hivatkozva emelték az égi magasságokba a büntetés mértélét, hogy állítólag minket az autósokat és a közlekedőket védik, mert így kevesebb lesz a baleset és a halál a közutakon.
Aztán meg, ha bejött mert bejött, tényleg csökkentek a szabálytalankodások, és ezzel paralel a balesetek, szóval most sírnak mint a fürdős k..va hogy no meg nincs pénz.
Azt meg kéne már szokni hogy egyszerre nem lehet szűznek maradni meg prostinak lenni.

mirx 2012.07.17. 23:44:17

@Vu, de ja vu: Ezt nem értem, harmincas táblánál nem az a normális, hogy az ember harminccal megy?

villamos alóli kacaj 2012.07.17. 23:48:06

Végre felsóhajthat mindaz aki az unortodox baromság miatt éppen most engedi be az ajtón a behajtót.
A látványpékség perecet süt.

Kandabula 2012.07.18. 00:11:14

Elkezdtem egy komolyabb elemzést írni a Fidesz és a Kdnp parlamenti képviselőinek általános magatartásáról, az emberek napi életével kapcsolatos ismerethiányáról, az igazi és mély munkanélküliségről(néhány összeadás-kivonási számtanpéldával fűszerezve), aztán rájöttem, hogy a dolog egyszerűbben is összefoglalható: a kurva anyátokat! Tönkretettétek ezt a szép országot! Megrokkantottátok a lelkét határon innen és túl! Európa hülyéjét csináltátok belőle!
Megaláztátok egy nemzetet.

hy3 · http://n-p.blog.hu/ 2012.07.18. 01:19:00

@redi1: az egész azért jött, mert kitalálták, milyen jól lehet majd lekaszálni a trehány autósokat. jó kis bevételi forrás lesz. csak a közrendőrök kicsit túlzásba vitték a dolgot, elkezdtek zsebre dolgozni, olyan magyarosan. ezért bukott ki az ügy:))
aztán mikor közbotrány lett, a rendőrségi szóvivő egyszerűen letagadta, hogy központi utasítás volt az ellenőrzés. ez már nem Balkán, ez még annál is lejjebb van :((

hy3 · http://n-p.blog.hu/ 2012.07.18. 01:20:23

@Kandabula:
"a kurva anyátokat!" - ez jól összefogja a lényeget :))

Blogger Géza 2012.07.18. 01:26:24

@lionking: Elég vicces lenne, ha nem terveznénk ebből bevételt, nem életszerű, hogy úgy mondjam. Ez mindenütt a világon így működik, a költségvetésbe minden várható tételt be kell tenni.

fzoli77 2012.07.18. 03:04:14

Istenem, ha már korrigálnak, akkor ne legyenek már ekkora birkák, és ne legyen még nagyobb a következetlenség.

1. Ha elismerik, hogy vannak nem használt vasúti átjárók, akkor az NE minősüljön vasúti átjárónak. Pont. Tábla leszed, kész. Ki lehet érni a fém gyűjtőknek - ha ez túl drága lenne - hogy van egy napjuk, amikor ingyé van amit találnak :)

2.
"ne legyen kötelező az egészségügyi doboz, és a rendőr csak akkor büntethesse a hiányát, ha baleset esetén nincs a kocsiban"

Ok, akkor a gyorshajtást se kell büntetni, meg az ittas vezetést se, csak ha balesetet okozok???

Akkor a biztonsági öv is ez a kategória?

Vazz, a baleset pont attól baleset, mert nem kiszámítható... HA balesetkor valami kötelező, akkor arra előtte kell felkészülni nem?

mikethebiker 2012.07.18. 07:13:55

rohadt kurva anyátok FIDESZ rendőrállam

Dr. No 2012.07.18. 07:46:21

@Sir Galahad: A szabályos közlekedéssel csak az a baj, hogy elég sok helyen kifejezetten félrevezetően vagy teljesen indokolatlanul vannak kihelyezve közlekedési táblák.

Hát Én... 2012.07.18. 08:00:00

@letmetellyou: Magyarország nem ÉLHETŐ!!!

I_Isti 2012.07.18. 08:19:02

"tavaly december 23-án 236 fideszes és KDNP-s képviselő rábólintott az új szabályokra"

Ezek droidok, biorobotok, zombik. Azt nyomják, amire viktátor utasítja őket. Ha eléjük teszik azt a törvényjavaslatot, hogy ezentúl minden képviselőnek szart kell reggeliznie, akkor azt is megnyomják, mert ez a munkaköri kötelességük. Utána természetesen az általuk elfogadott törvényt magukra nem tartják érvényesnek.
Ennyi.
Volt olyan baromarcú, amelyik a saját maga által benyújtott módosító indítványt sem tudta tisztességesen felolvasni - nyilván mert nem is tud rendesen olvasni, valamint nem is ő írta.

Subika 2012.07.18. 08:44:07

@morgás joga mindenkit megillet:
Akkor, ha jól értem, jómagyarállampógár vagyok a NERben, ha 3x elmegyek 120-szal a Belvárosban lerakott traffipax előtt, utána pedig mosolyogva befizetem a 3*150ezret, teljesítve ezzel a rám háruló költségvetési bevételi hányadot??
Milyen ország az, ahol a szabálysértési büntetésekből származó bevételek szerepelnek a költségvetési tervekben? Mi van, ha nem jönnek a tervek?? Jobb, ha ki sem mész az utcára???

malloc (törölt) 2012.07.18. 09:03:09

@fzoli77: pont ezt akartam írni.

Majd reggel felkelek és úgy gondolom, igen ma balesetet fogok szenvedni vagy balesetet fogok látni, ezért elugrok és veszek egy eü dobozt.

Hát baszki ezek nem semmi egy idióták. És ezek egy országot vezetnek... Elhiszem hogy ragaszkodnak a munka(?)helyükhoz mert ilyen barmokat egyetlen egy cég sem alkalmazna, még portásnak sem (portásoktól elnézést).

Prostatikus Vogon Jeltz 2012.07.18. 09:05:01

Szerencsére a "baleseti adó"-val lehet számolni (már az elnevezés is botrányos, szerintem).

Igaz, nem tudnak számolni és a kurva anyjukat(!) miatta, de az legalább következetes dolog.

atiz 2012.07.18. 09:05:28

@Subika: a birsagokkal valo tervezes nem magyar sajatossag... nagyjabol mindenhol ez megy, kiveve Nemetorszagot.

Kutchek (törölt) 2012.07.18. 09:06:53

@Subika: "Milyen ország az, ahol a szabálysértési büntetésekből származó bevételek szerepelnek a költségvetési tervekben? Mi van, ha nem jönnek a tervek??"

Ha az lenne a legnagyobb bajunk, hogy ilyen pár milliárdos tételeket félreterveznek!!!
Csak hát sajnos, a száz és ezer milliárdos tételeket is úgyanígy vagy még jobban elkúrják....

Szelid sunmalac 2012.07.18. 09:14:55

Fasza. Szoval nem buntetnek egeszsegugyi csomagert. De a jol belethato, egyenes, ketszer ketsavos fouton ha atlepem az otvenet, akkor mehet a 30ezer. Meg persze az uzemanyag arat se modositsuk mar, vagy csak felfele. Tenyleg rohadt sokat segitettek. Lezerblokkolo? Aztan melyik atlag autos tudja kifizetni?

D4D 2012.07.18. 09:40:19

@Blogger Géza: Elegánsabb, ha a tervezésből ezek a tételek kimaradnak.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.07.18. 09:43:45

"100 ezres fizetés esetén a 150 ezer forintos bírság már komoly erőpróba, de még az 50 ezres is drasztikus érvágást jelenthet egy átlag-család életében"

Nem tudom hol él a posztoló, de egy 300ezres fizetésnél is elég húzós az 50e Ft-os birság.
Én legalábbis kurvára megérezném, mert gyakorlatilag a házunk komplett rezsije (fűtés, viz, villany, szemét, net-tv-telefon) egy hónapban.
Csupán csak azért, mert beleszaladok egy "kintfelejtett" 30-as táblánál a trafiba.

(mielőtt valaki nekem esne, az elmúlt 80e km alatt egyszer sem büntettek meg)

D4D 2012.07.18. 09:46:09

Budakeszi úton egy időben rendszeresen volt esténként Traffipax. Egyszer állítólag a fontos elvtárs beleszaladt 117 km/h-val, azóta este-éjjel még nem láttam egyszer sem.

Legutóbb a volt OPNI elé álltak ki trafizni, igaz a sor lépésben haladt.

Subika 2012.07.18. 13:26:23

@Kutchek: az én alapvető problémám az, hogy egyáltalán terveznek vele! tudom, hogy a 13500milliárd HUFos éves kltsgvetéshez képest a 36,2 milliárd smafu, semmi, tündérfing, de azt gyanítom, ennek van már kiadási oldala is, ahonnan viszont nagyon fog hiányozni!
Semmi gondom nem lenne, ha pl. az idei büntetési bevételek csak a jövő évi büdzsé kiadási oldalában szerepelnének, pl. ennyit költhet a Rendőrség ezsközfejlesztésre, közlekedési morál javításra, stb. Azaz: a tény adat tudatában terveznék a kiadási oldalt, nem pedig üzleti tervként mint bevételi oldal szerepel.

komplikato 2012.07.18. 15:05:02

@Vu, de ja vu: "Basszák meg, legálisan - a Tesco-ban - vásároltam detektort, de eddig nem sok hasznát vettem..."

OFF: Bármit állítanak a képviselők, egy jogszabály miatt igazából SOHA nem lehetett legálisan detektort használni, az ide vonatkozó törvényt több fórumon is felhozták és ha jól emlékszem a tévedés (megjátszott értetlenkedés) oka az, hogy ez valami hírközlési törvény és köze nincs a közlekedésihez ... csak éppen meghozása óta sosem vonták vissza vagy szüntették be. Szóval a Lézer Janié is illegális nem csak a tied. :D

lionking 2012.07.18. 18:00:53

@Blogger Géza: oké, de akkor ne sírjanak, hogy nem jött be az előirányzott terv.
Most is szimplán háromszorosra emelték a büntiket, és a tervet beszorozták 3-al.
De ha a közlekedők ennek dacára még jobban vigyáznak és még kevésbé lesznek szabálytalanok, akkor nemhogy ugyanannyi mint emelés előtt, de még kevesebb fog befolyni noha már 3x-os minden büntitétel.
Olyan ez mint a szerencsejátékoknál a nyerőgép adó
Gépenként 100e volt, erre valamelyik harácsoló baromarc a szavazás előtt 4 !! mondom 4 perccel bemondott egy módosítót hogy legyen 500e ft.
A birkacsorda lelki szemei előtt az évi 80 milliárd !!! amit eddig befizettek csak gépenkénti adóba, ebben még az áfa a működtetéssel kapcsolatos egyéb nyereség adó a dolgozók bére utáni jövedelem adó még nincs is benne, szóval beszorozták a 80-at csak kissé elhibázták a dolgot.
az akkor üzemelő 27000 gépből ma kb 3000 van szorozd be 500e-el és a töredéke bevétel fog kijönni eredménynek.
Arról az apró tényről nem is szólva, hogy ennek kapcsán bezárt többszáz kocsma és egyéb vendéglátó hely, ahol eddig a gépek üzemeltek, mivel addig kapott a bevételből, és mondjuk még alkalmazottat is tudott tartani, ezeknek a komplett adója kiesett, plusz adtak kb 10e embert a munkanélküli segélyezés oltárára, aztán már most az olyan világcég mint a Senator is azon töpreng, hogy kivonul tőlünk, mert nem éri meg és az sem tetszik nekik (sem) hogy fél évre sem lehet tervezni mert az ötletelő csapat a Parlamentben állandóan kitol velük (is)
szóval így mennek a dolgok a tervezett bevétel címén, ezt is olyan szépen tervezték, hogy csináltak egy rakás munkanélkülit és minusz több száz milliárd ft-ot. Gratula

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 21:59:20

@Kőmíves Kelemen: "Nem tudom hol él a posztoló, de egy 300ezres fizetésnél is elég húzós az 50e Ft-os birság.
Én legalábbis kurvára megérezném,..."

Légyszíves tanulj a kormánytól, az éves költségvetésedbe tervezz be legalább két bírságot is, oszt nem jelent majd gondot az esetleges egy megfizetése, és te nem kerülsz majd cső(d)be.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 22:00:56

@D4D: "Budakeszi úton egy időben rendszeresen volt esténként Traffipax. Egyszer állítólag a fontos elvtárs beleszaladt 117 km/h-val, azóta este-éjjel még nem láttam egyszer sem."

Na látod, ugye megéri fontos elvtárssal egy úton járni?

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 22:16:18

@lionking: "...valamelyik harácsoló baromarc a szavazás előtt 4 !! mondom 4 perccel bemondott egy módosítót..."

Az bezzeg nem jut eszébe egyik észkombájnnak sem, hogy az ilyen módosítók benyomását egyszerűen meg lehetne akadályozni pl. úgy, hogy 2/3-os törvénnyel megtiltják. Mondjuk a módisítókat a kormány ( szaktárcák ) útján kellene benyújtani, akkor a szaktárca tudna a mellékhatásokról nyilatkozni. Most csak nekünk ajánlgatják a reklámban, hogy a mellékhatásokról kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét, pedig ez a kormányra is ráférne. Így nem vernék keresztbe a 2/3-ban ülő képviselők a saját kormányukat.

sörtelen 2012.07.19. 09:26:37

@nyünyüge: Valószínűleg az történt, hogy a választóik elkezdték elküldeni őket és a feleségeiket, szüleiket stb. a választókörzetük utcáin a jó kurva édesanyjukba...
Nem lettek ezek érzékenyebbek a társadalom ügyeire egy jottányival se. Havi egymillás jövedelem + kapcsolati tőkéért kinyalnák az Ördög seggét is a főtéren.
süti beállítások módosítása