morgás joga 6.jpgMiniszterelnökünk valami olyat tapasztal meg, mint még soha - milyen az élet a népszerűségi lista mélyén. Hiába a kormányzati hurrá-kommunikáció, a kormányszóvivő mellébeszélése, a közvélemény-kutatók olyan grafikonokkal álltak elő, mint még soha. 

"Az Ipsos 1995 márciusáig visszamenő adatbázisa szerint Orbán Viktor soha nem volt ilyen népszerűtlen, mint most: a népszerűségi mutatója általában 50 pont felett volt, de tavaly áprilisig soha nem csökkent 40 pont alá. Az első Orbán-kormány megalakításának idején, 1998 júliusában volt a legnépszerűbb, akkor 72 pontja volt, a kormányzás félidejében, 2000 májusában pedig 47. Tavaly április óta a 40 pontot sem tudta átlépni, és kétszer már 30 pont alatt is volt a népszerűsége."  (origo.hu)

 

20120528-ket-eves-a-kormany-grafikonok5.gif

Orbán Viktor népszerűsége a kormányváltás óta. Adatok forrása: Ipsos

Miniszterelnökünk sorsán osztoznak kedvenc párttársai is - népszerűségük lejtmenetben, követve főnöküket. 

20120528-ket-eves-a-kormany-grafikonok1.gif

Kormánypárti politikusok népszerűsége. Adatok forrás: Ipsos

A közvélemény-kutatásokból az is kiderül, az ellenzékből még nem emelkedett ki az az új vezér, akitől igazán félhetne a jelenlegi miniszterelnök. Az olló azonban zárul, sőt ... 

20120528-ket-eves-a-kormany-grafikonok2.gif

Pártelnökök népszerűsége. Adatok forrása: Ipsos

Az Ipsos szerint Mesterházy Attila már megelőzi Orbán Viktort népszerűségében úgy, hogy miközben az ő megítélése gyakorlatilag nem sokat változott, Orbán Viktoré drasztikusan süllyedt az elmúlt két évben. A nagy kérdés, kinek van tartaléka a felfelé mozduláshoz.

A pártok megítélésében azonban még mindig a Fidesz vezet - bár elvesztette szavazóbázisának a felét, de megszorítani még egyetlen egy másik párt sem lenne képes. A közvélemény-kutatók szerint a választók elbizonytalanodtak, és egyelőre úgy néz ki, senki sem tud olyan alternatívát kínálni, amely jobb lenne, mint a mostani. 

A Fidesznek be kell gyújtania a rakétákat, "le kell vágnia néhány vitorlát", hogy a gyorsnaszád tényleg gyorsnaszád legyen, a siker jéghegyének csúcsát elérje a hivatásos horgonyokkal is és az egész pályás letámadás ne a párt saját tragédiáját eredményezze, eltűnve a politika süllyesztőjében.

Kérdés, a jelenlegi eredményeket látva mit lép az ellenzék, elég dopping-e a most napvilágra került számok halmaza, lesz-e bárki is, aki kilép a politika színpadára mint Orbán Viktor kihívója.

 

forrás: [origo]

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr184552735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire elég két év? 2012.05.29. 13:44:43

...két év alatt egy országot megváltani nem lehet - írja az Index a kormányfélideji elemzésében. Biztos ez? Mondhatnám, hogy elég csak Bajnai egy évére utalni, ami alatt a tehetetlen csődtömegtől eljutottunk odáig, hogy minket állítottak a válságkeze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JokerAsz 2012.09.01. 22:16:11

Orbán már akkor is a lejtőn volt, egy hokedlin, amikor a porondra került.
Az adósságállományunk akkor is több, mint sok volt, a munkanélküliség is drámai volt, a szegények helyzete is drámai volt, minden drámai volt.
Szarba került, mert szarba lépett.
Amit viszont tehetett volna, az az ország adósságállományának a csökkentése vagy a visszafizetés megtagadása a nemzetközi pénzoligarchia és bankárok felé! És le van sz@rva, hol jár a tőzsde, kit érdekel? Saját pénzt kell nyomtatnia a Magyar Nemzeti Banknak és csak ő tehesse meg! Az új hitelek felvétele is csak a Magyar Nemzeti Banknál történhessen,alacsony kamatra vagy kamatmentesen! Ez után elkezdhetjük a gazdaság újjászervezését és az 1 millió munkahely megteremtését, de amíg a jelenlegi pénzügyi rendszer uralkodik, és a magas kamatok, addig ez nem lehetséges. Orbán pedig fél ezt kimondani, pedig ő is tudja, ez az igazság. Tüneti kezeléssel, helyi sebkötözéssel nem old meg semmit, a betegség okát kell megszüntetni...
süti beállítások módosítása