morgás joga 6.jpgOrbán Viktor tegnap nagy nyilvánosság előtt elmerengett a prezidenciális elnöki rendszer lehetőségén. Kérdés: vajon miért épp most? Kinek szól valójában ez az üzenet? Gumicsont az ellenzéknek vagy reális lehetőség, esetleg a "sérthetetlenség" gondolatkör továbbfejlesztése, az elnöki intézmény új jelöltre igazítása? Vagy a választók utólagos megnyugtatása, "azért mégsem csináltunk meg mindent, ami megfordult a fejünkben"?

A patikamérleg-beszédek világában a véletlen elszólás lehetősége kizárt, így oka van annak, hogy a téma éppen tegnap került terítékre. És a zemberek már megint csak ülnek és néznek, tényleg erre a filmre vettek jegyet? Az ajánlóban az alkotók még véletlenül sem  említették a politikai berendezkedésünk ilyen mérvű megváltoztatási szándékát. Igaz, az Alkotmánybíróság hatáskörének megnyirbálását sem, így a rövid beharangozóból kimaradás még nem jelenti azt, a kérdés tuti nem kerül bele az előadásba akár mellékesen megemlített főtémaként. Majd a "vége" feliratnál tapsolunk vagy fütyülünk, de a cselekményszövésbe, a vágásba és a rendezésbe nincs beleszólásunk, csak a pénzt adjuk a produkcióhoz.

A kormányfő utólag bevallotta, az Országgyűlés 2010-es megalakulásakor választ "kellett" adniuk arra a kérdésre, parlamentáris vagy prezidenciális rendszerre van-e szükség Magyarországon. Végül "történeti és jogtiszteleti" okokból a "hagyományos" mellett döntöttek. Orbán Viktor szerint több érv is szólt a prezidenciális rendszer felé való elmozdulás mellett (bár részletekbe nem bocsátkozott), és ez az a gondolatmenet, amely nem áll teljesen összhangban azzal az Die Welt interjúval, ami még 2010. nyarán jelent meg. Akkor az újságnak "cáfolta, hogy, hogy egy francia mintájú, az államfő számára nagy hatalmi jogköröket biztosító elnöki rendszer bevezetésére törekedne. "Véleményem szerint az elnök szerepét nem kell megváltoztatni" - hangsúlyozta a kormányfő, úgy értékelve: ha Magyarországot a nyugati világgal - Amerikától Németországon keresztül egészen Lengyelországig - hasonlítja össze, valamennyi közül politikailag a magyar miniszterelnök rendelkezik a legerősebb végrehajtói pozícióval. "Ezért mindig mosolyognom kell, amikor azt kérdezik tőlem, vajon az elnöki rendszer irányába akarok-e haladni" (...) "Magamat azért csak nem akarom gyengíteni". Az interjúban a miniszterelnök még annak a véleményének is hangot adott, hogy  "mindazok, akik Magyarországon egy elnöki rendszer bevezetését akarják, engem akarnak gyengíteni. Magától értetődően ezt nem támogatom"

A tegnapi beszéde után a kormányfő szavait sokan úgy értelmezték, Orbán Viktor számára eljött az idő, hogy ő maga üljön a köztársasági elnöki székbe, s egyúttal nyilván megerősíttetné a poszt jogköreit is. Ennek a gyanújának adott hangot az MSZP is, amikor feltette a kérdést: "Mivel a 2010-es választások előtt új alaptörvényről, új médiatörvényről, a jogállami intézmények szisztematikus lebontásáról, a fékek és ellensúlyok rendszerének felszámolásáról sem volt szó, halkan kérdezzük: ugye nem a prezidenciális rendszer felé tett első lépésként kell érteni a miniszterelnöki visszaemlékezést"

A fő kérdés azonban az, mit szeretne vajon Orbán Viktor? Az ellenzéket ijesztgeti a prezidenciális rendszer belengetésével, hogy utána érezzék magukat boldognak, "csak" egy Fidesz pártkatona lett a befutó, a "gyenge elnök"? Esetleg tényleg arra a következtetésre jutott, itt az ideje egy erős államfői pozíció létrehozásának, hozzá méltó erős elnökkel, aki akkor is a helyén marad, amikor a Fidesznek esetleg már nem lesz meg a kétharmada a parlamentben? És vajon múló rémálom vagy jövőkép az egymással civakodó elnök és országgyűlés?

Egy biztos, a választópolgárokat senki sem kérdezte meg, milyen elnököt szeretnének: Bólogató Jánost vagy Erős Pistát, ahogy az új Alaptörvénybe sem szólhattak bele. A fejük felett zajlanak, így nincs ráhatásuk az eseményekre, az országgyűlés alkotmánymódosítással minden további nélkül áthelyezheti a hangsúly a különböző intézmények között, a prezidenciális rendszer egy-két paragrafus segítségével expressz sebességgel bebetonozható.

A "kétharmad felhatalmazása" vajon ebben az esetben is azt jelenti, a Fidesz elviekben mindent megtehet, amit csak akar? Orbán Viktor tegnapi kijelentésével szondázta a közvéleményt, és ha tömegek nem mennek az utcára, akkor úgy érzi, rajta, fogjunk neki, ezt is meg lehet csinálni? Legyen erős elnök, és bárki is győz 2014-ben, tűrje fel az ingujját és küzdjön meg az elmozdíthatatlan legfőbb méltósággal átkozva azt a napot, amikor nem ért el ő is kétharmadot?

Akárki is vállalja Schmitt Pál szerepét, a követendő minta ott van számára: a feladat adott és előre meg tudja mondani, ő erre alkalmas-e, tudja-e vállalni, elveivel megegyezik-e a szerep és szeretne-e bevonulni a történelembe II. Schmitt Pálként. Az erőviszonyok rögzítve, nyilvánvaló, ki az igazi főnök és azzal is tud számolni, milyen "bünti" jár majd, ha mégsem az utasításoknak megfelelően cselekszik.Kérdés, nem lenne-e olcsóbb felütni a telefonkönyvet és keresni egy másik dr. Schmitt Pált?

Ha azonban Orbán Viktor nemcsak mereng a prezidenciális problémán, hanem reális lehetőségként tekint a módosításra, akkor új helyzet áll elő, és az helyzet már nem a báb és bábjátékos eddig megszokott viszonya lesz.

Április 16. után okosabbak leszünk.


Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr174362206

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán "dob egy Putyint"? 2012.04.04. 22:09:45

Miért őrzik a várban a nagy büdös semmit mohának öltözött "palotaőrök"? Csak mert Londonban is van, nekünk tán még nem kéne. Schmitt Pált őrizni zsonglőrködő katonákkal? Őrségváltással? Na ne vicceljünk.Mi a reteknek kell kemén...

Trackback: Ima Orbán Viktorhoz 2012.04.04. 20:16:46

 Orbánkritikus judeo-keresztények imája:Mi Orbánunk, ki vagy a Parlamentben,szüntettessék meg a te neved,lázadjon már fel a te országod,és töröltessék el a te akaratodmiképpen a T. Házban,azonképpen itt a földön is.Mindennapi kenyerünket ne herd...

Trackback: Orbán gurul lefelé a lépcsőn 2012.04.04. 20:15:40

Schmitt Pál társadalmi nyomásra történő lemondásával, Orbán Viktor nem meggyengült, hanem megbukott. Nem most, hanem már kb. egy évvel ezelőtt. Ezek már csak a bukásának a szintjei, amelyen koppan lefelé. Egyensúly vesztés a lépcsőfok tetején, a kapasz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sörtelen 2012.04.04. 18:31:28

Na vazze, akkor fog itt minden normális ember padlót fogni, ha kiderül, hogy a plágiumsztori mögött orbán áll!
Forgatókönyv: Ízlelgette, és mindenki előtt rájött, hogy SP nem akar majd lemondani. A komplett glóbuszt megelőzve lábujjhegyen akcióba lépett? Mikor lett a KE törvény SP-re igazítva? Kábé akkor indulhatott a HVG akció.
Lehet, hogy ez az alak naponta vizesre röhögi magát rajtunk?

sörtelen 2012.04.04. 18:38:28

Na vazze, akkor fog itt minden értelmes ember padlót fogni, ha kiderül, a plágiumsztori mögött orbán áll!
Észrevette, hogy SP rácuppant az elnökségre és nem fog lemondani - lábujjhegyen elindította a HVG-t útjára.
Ha ez van, akkor naponta vizesre röhögi magát.
Áh, az ember már képes bármit valószínűnek gondolni...

sörtelen 2012.04.04. 18:39:39

Harmadszor nem írom ide. Nincs "C" változat :)

debreceni.blog 2012.04.04. 19:50:27

Pálforduláson van túl az ország, schmittpálforduláson. Ami persze semmi mást nem jelent, mint hogy Orbán fordult pált kínjában.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1997_lemondott_a_bulvarkacsa

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.04.04. 20:01:11

@sörtelen:
Navracsics Tibor igazságügyi miniszter az Inforádióban azt mondta, elképzelhető, hogy „pártpolitikus, sőt kormánytag” lesz az új köztársasági elnök.
index.hu/belfold/2012/04/04/navracsics_kormanytag_is_lehet_elnok/

magyar ember teli szájjal 2012.04.04. 20:09:05

Történeti okokból javaslom a királyságot. Hétvégére úgyis rebesgetik a fagyot.

billy reed 2012.04.04. 20:09:55

A Sith-eknek csak a hatalom kell!!!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.04.04. 20:15:05

Az F.MPSZ tehát a valóságban csak egyhatodos társadalmi támogatottsággal rendelkező párt. Az a statisztikai trükk és választási csalás, hogy aki semleges, vagy egyik pártra sem szavaz, azt nem számolják be a választási arányokba, már nem tartható sokáig.

ombie 2012.04.04. 20:16:18

És ha Orbán egyszerre akar miniszterlnök és köztársasági elnök lenni egy személyben (olyan jó führeresen)? Ezt tudtommal az alkotmány nem tiltja.

béla a görög (törölt) 2012.04.04. 20:17:35

@morgás joga mindenkit megillet:
"„pártpolitikus, sőt kormánytag”"
igen én is csak dobtam egy hátast, hogy már a legkisebb kis látszatra sem akarnak adni már ami KE státuszát illeti (független a kormánytól)

És ez az egész azért vetődik fel Orbán mocskos mód nem tud mit kezdeni a demokráciával... egyetlen egy skizofrén beteg ember miatt vetődnek fel ilyen kérdések. na most a probléma megoldása szerintem nem az hogy átalakítjuk a parlamenti demokráciát hanem hogy eltávolítjuk a beteg ember.

Netuddki. 2012.04.04. 20:19:34

Nembaj viktor! Legyél csak köztársasági elnök! A következő kormány meg majd úgyis eltörli a 3/4-ével ezt a felesleges pozíciót...

anna333 2012.04.04. 20:24:59

Lehet, pont az volt, a lényeg, a KE pozíciót magát is lejáratják, nevetségessé, szükségtelenné teszik. Mindezt Schmitt hathatós közreműködésével. Így aztán majd lehet mondani, hogy kell a forradalom, a változás, változtatás, hisz a ballibcigányzsidóbuzi média tönkretette a rendszert a Schmitt botrány kirobbantásával. Kell a megújulás. A köv. két évben lesz is rá idejük :-(

nekemtökmind1 2012.04.04. 20:29:03

Én tudnék támogatni egy prezidenciális - félprezidenciális berendezkedést, tekintve, hogy most is majdnem az van csak parlamelntális köntösben. Tiszta helyzetet teremtene.
Rádadasul a magyar lélek erre hajlik automatikusan. Orbán maga a példa erre.

Rádadásul hatékonyabb kormányzást tesz lehetővé.

bIQa 2012.04.04. 20:32:51

Olyan az ellenzék, mint a hülyegyerek: elrontja ami csak a keze ügyébe kerül, aztán nyafog hogy apu lécci egy másikat. Ha a szülő is hülye, akkor vesz neki, ha van esze akkor jön a pofon. Én az utóbbira tippelek most

Mária 2012.04.04. 20:35:25

@kovi1970:

Azon a napon, amikor Orbán Viktor mond le a köztársasági elnöki pozíciójáról, nagyon jó áron mennek majd a reklámhelyek a médiában :)))

Mária 2012.04.04. 20:37:05

@bIQa:

Igen, a külföldi sajtó reakcióiból nekem is az jön le, hogy ebben az országban az ellenzék a hülye, nem a kormány :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.04. 20:39:41

Az már a választások is előtt is köztudott volt, hogy Orbán a prezidenciális rendszeren gondolkodik. Erre mondta a baloldal, hogy meg akarja koronáztatni magát és jön a királyság.

Az a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy Schmitt nem bírja ki az 5 évet. Ez ráerősített arra a gondolatra, hogy majd Orbán lesz a köztársasági elnök.

Az egészben csak az a bökkenő, hogy a köztársasági elnöki eddigi kevés hatalmát is megkurtították. Orbán ennyivel nem éri be. Az egészet visszacsinálni pedig újabb nagy arcvesztés lenne.

Szerintem Orbán kacérkodik a köztársasági elnöki székkel, de az neki csak nyugdíjas állásként elfogadható a jelenlegi felállás szerint, ezért most komoly dilemmában van.

sörtelen 2012.04.04. 20:45:24

@morgás joga mindenkit megillet:
Tekintsük lakmusz-papírnak a következőt:
Ha orbán, vagy a kolesz-szobán kívüli bárki, akkor igazam van, orbánnak a poszt a sajátjai ellen kell. Az KE az ő egyszemélyes parlamentje! Feloszlatás, aláírás/megtagadás/főparancsnok - ezeket tartotta ennek a senkinek a révén a saját kezében. Nincs párton belül ilyen embere, csak a harmadok vonalból, vagy párton kívüliek közül.
Abban körben kell gondolkodnia, aki ilyen tulajdonságokkal rendelkezik. A baja az, hogy jelölt lenne, de nem oolyan aki számára "fogható".
Meg fogja találni. A dühe a hülye ellen épp azért volt, mert a fő feladata - a prezidenciális rendszer-törvények - előtt bukott.
No persze, ezért írtam valahol, hogy a saját belső ellenségei is tudták ezt, ezért ballagott el az emberük a HVG-hez.
Laokoon meséli, hogy Cassandra azt súgja, erősen figyeljünk a bűnügyi krónikákra egy ideig. Persze hülyeséget súg, megint.

talicskás munkásember 2012.04.04. 20:57:00

Szerintem rövid úton (kb pár hónap) megoldja majd Viktor, hogy mindkét helyet kellő alapossággal elfoglalja és ne legyen szükség arra, hogy onnan bárkit is kipenderítsen. Ha jól hallom, az ő diplomamunkája nyilvános lesz... :)

jet set 2012.04.04. 21:00:33

Pedig nem lenne hülyeség, ha OV lenne a KE. Helyette meg jöhetne egy normális ME.

Psyman 2012.04.04. 21:01:40

Én személy szerint nagyon nem vagyok kibékülve a jelenlegi rendszerrel. Egy erős miniszterelnök és egy gyenge köztársasági elnök (jogköröket tekintve, nem személyiséget, vagy bármi mást!) együtt olyan helyzetet teremt, hogy fenekestül fel lehet forgatni az országot négy évente, ráadásul annak a személynek, aki elvileg kontroll alatt tarthatná a kormányt, nincsenek meg az ehhez szükséges alkotmányos jogai.
Akár csak a köztársasági elnöki pozíciót erősítjük, akár a két fenti pozíciót kvázi összevonjuk (természetesen a miniszterelnöki pozíció így is megmaradhat, de pusztán formális lesz) és prezidenciális rendszert alakítunk ki, nekünk mindenképpen jobb lesz.
Valószínűleg nem véletlen, hogy az USA, Oroszország, Németország, Franciaország mind hasonlóan működik. És nem is rosszul!

Mérges 1234 2012.04.04. 21:09:27

Navra emelte a tétet, szerinte kormánytag is lehet köztársasági elnök.

És alacson nővésű ember is lehet..... :D

dr kíváncsivagyok 2012.04.04. 21:28:13

@béla a görög: "És ez az egész azért vetődik fel Orbán mocskos mód nem tud mit kezdeni a demokráciával... "
...és ezt hamarabb ismerte fel Barroso , ....mint sok jobboldalon álló demokrata ?!

dr kíváncsivagyok 2012.04.04. 21:33:43

@Mária: " Igen, a külföldi sajtó reakcióiból nekem is az jön le, hogy ebben az országban az ellenzék a hülye, nem a kormány :) "

Vajon mikor veszi észre már valaki , hogy egy új jobbközép párt megalakulása nélkül (amely össze tudná szedni a mostani - Fideszt elhagyó - "nemválasztókat" )....vagy (és) az demokratikus ellenzék vitákat félretevő kompromisszuma nélkül esély sincs Orbán leváltására...

EsteeSatmary 2012.04.04. 21:34:40

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: " én, énke"? és ketten játszik magával- ill. velünk is.

dr kíváncsivagyok 2012.04.04. 21:41:04

Ha Plagibá' - t Jézushoz hasonlították elmebeteg hitetlenek,...vajon az Istent ki személyesíti meg kis hazánkban....?

Hertelendi 2012.04.04. 22:04:28

Hadd kérdezzem meg, lehetséges, hogy valaki egy személyben tölthesse be a Köztársasági Elnöki, a Miniszterelnöki, a pártelnöki, a Kúria elnöki, a királyi és a nem tudom milyen funkciókat?
Ja és a hóhér...

Hertelendi 2012.04.04. 22:08:40

@dr kíváncsivagyok: ha jobban megnézed hasonlít is rá....

Asakura Hao 2012.04.04. 22:14:12

Ilyen miniszterelnök köré mi a fasznak kell bárki más?

béla a görög (törölt) 2012.04.04. 22:14:21

@nekemtökmind1: Orbán nem példa semmire. A választási eredményben sok minden benne volt. Ráadásul nagyon sokan rühellik is.
Egyébként Orbán helyettesítsd be Gyurcsánnyal vagy Vonával. Igy is tetszik?! És én rohadtul nem hajlok arra, hogy egy ember kezében túl nagy hatalom öszpontosuljon. nem egészséges. túl sok hülye van. A demokrácia lehet unalmas, de biztonságos. És az állam hatalmának messze nincs már olyan jelemtősége. Ez nem a középkor. És 10milliós kisnemzetként nem is lenne egészséges oda visszamászni. Ennyit a prezidenciális berendezkedésről.

Wagem 2012.04.04. 22:17:10

Húúú..de sok itt a barom!!Tisztelet a kévés kivételnek.
Azt írja a buzi index.."Orbán dolgozatában sok a széljegyzet.
Naaa menjetek a Q anyátokba.

Karipapa01 2012.04.04. 22:24:25

@wagem: "Húúú..de sok itt a barom!!Tisztelet a kévés kivételnek.
Azt írja a buzi index.."Orbán dolgozatában sok a széljegyzet.
Naaa menjetek a Q anyátokba."

És az miért baj? Tudod te egyáltalán, hogy mi az a széljegyzet, vagy csak a pofádat túráztatod?

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.04.04. 22:25:39

Palotaőrség, a Vár kiürítése, már korábban is pedzegettem, h királyt avatunk nemsokára
oriblog.blog.hu/2012/01/07/orban_dob_egy_putyint

Szerintem csak kicsit korán jött, még 2 évig kormányfőként akart a csúcson ülni, hátha utána mi kérjük majd nemzeti konzultáción, h lécci-lécci költözzél be az ország legjobb panorámájával rendelkező ingatlanába.

Mob. 2012.04.04. 22:25:51

@sörtelen: hogy mondod? "...akkor fog itt minden normális ember padlót fogni, ha kiderül, hogy a plágiumsztori mögött orbán áll!"

:-D

Emlékszünk még hogyan is lett elnök smittpál? 2010 nyarán lett volna egy találkozója Angela Merkellel, amit lemondott. Nyilvánvalóan kevés ok lett volna tárgyalni a németekkel, hiszen ők egyáltalán nem fontosak nekünk gazdaságilag. Sokkal fontosabb volt a bolgár tengerpartra utazni nyaralni. Itt állítólag valami iratokat kapott valakitől, melyek kézhezvétele után küldte az SMS-t (levelet / eMailt /képeslapot / lófaszt), amiben utasítást adott smittpál elnökké választására. Nos, azt nem tudjuk, hogy valóban kapott-e bármiféle iratokat. Azt sem tudhatjuk, hogy ezen iratoknak - amennyiben valóban léteznek - mi lehetett a tartalma. Azt viszont joggal feltételezhetjük, hogy Georgiev egyébként igen kevéssé ismert tanulmányából valószínűleg volt a "nyaralás színhelyéül használt" országban, lévén, hogy Georgiev bolgár.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.04.04. 22:26:50

@Doubledecker:
Szerintem navra lesz, figyeld meg. Melegíti a széket, míg a király nem ér rá.

Mob. 2012.04.04. 22:27:09

* 2010 nyarán ORBÁNNAK lett

Mérges 1234 2012.04.04. 22:27:44

@wagem:

TÉnyleg barom vagy pozitívumként írták.

Épp arról volt szó, hogy Pali dolgozatához képest, tök frankó a dolog.

Beleolvastam, Viktor abban az dőben fasza csávó volt, de ez tudjuk, szertném, ha olyan ember lenne, mint 9ö -ben

Karipapa01 2012.04.04. 22:32:12

@Doubledecker: ne magyarázd meg neki. Egy őrült fideszdroidnak még az is fáj, ha az istenét megdicsérik.

Hertelendi 2012.04.04. 22:38:04

@wagem: Valaki azt mondta itt, hogy barom vagy...ez igaz?

Durendal 2012.04.04. 22:38:46

offtopic

Egy egyetemi kutatáshoz kérem a segítségedet, kérlek töltsd ki a következő kérdőívet

varjak-varosa.hu/public/kutatas.php

A kutatás a magyarországi politikai nézeteket, és a hozzájuk kapcsolódó gondolatokat vizsgálja.

A kérdőív hosszú, de ha továbbot nyomsz a lapon ami emberfigurákat ábrázol, addig elmenti az eredményeket. (unatkozó, álmatlanságban szenvedő embereknek különösen ajánlom ebben a késői órában :D)

A Pécsi Tudományegyetem számára készül, és minél többen töltik ki, annál hitelesebb lesz az eredmény.

Karipapa01 2012.04.04. 23:01:34

@Hertelendi: "Valaki azt mondta itt, hogy barom vagy...ez igaz?"

Á..! Dehogy! Annyi esze nincs!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.04.04. 23:02:03

@Dr. Quadrille Lobster:

Ha már pártpolitikust tesznek meg, még mindig ő az egyik legjobb jelölt. Bár ne tennének pártpolitikust...

Karipapa01 2012.04.04. 23:14:01

@malacz69 rezignált: Ha a hajó kapitánya elsajátítja a technikát és betartja a szabályokat, jó kapitány lehet akkor is, ha előzőleg mozdonyvezető volt. Ha nem, akkor már az első szigetnél bajban lesz.

anna333 2012.04.04. 23:30:40

@Durendal: Több kérdést/kijelentést gyermetegnek találtam. Nem tárgyilagosan és kellő távolságtartással kezeli az adott témát, hanem eléggé jobbra húzva ill. a kérdések és válaszok is arrafelé terelik a válaszolót. Pedig lehetne akár érdekes is.

Mákosi Rátyás 2012.04.05. 00:37:04

@sörtelen: "Na vazze, akkor fog itt minden normális ember padlót fogni, ha kiderül, hogy a plágiumsztori mögött orbán áll!"

Hogy kimondva, pláne bizonyítva leszen valaha, azt nem hiszem, de minden normálisan gondolkodó ember sejti, hogy ez az igazság. Az öszödi beszéddel kapcsolatban is azt gondolom hogy nem az ellenzék nagy leleplezéséről van szó, hanem a szocik hozták nyilvánosságra.

nu pagagyí 2012.04.05. 01:05:09

A népszámlálás olyan tragikus eredménnyel végződött, hogy gyakorlatilag egy ember az ország kétharmadát jelenti. Ezek szerint, az ország népessége 1,5 fő. Így, Viktor Orbánra hárult az a szomorú feladat, hogy az alaptörvényben felsorolt összes pozíciót betöltse.

pástétom 2012.04.05. 01:47:11

A tököm ki van már azzal, mit akar éppen az Orbán Viktor. Basznák már meg, és dobnák a kútba az átkozott rendszerével együtt.

pástétom 2012.04.05. 01:51:46

@sörtelen: Ismerve Gavra Gábort, a hvg online főszerkesztőjét, nem lepne meg amit írsz.

gerdo 2012.04.05. 02:55:43

@pástétom: nagyjabol errol van szo. Csak keveri a szart mar megint.
De valaszolva a felvetesre: majd pont ennek kocsognek kene hagyjuk, hogy megvaltoztassa az alapveto demokratikus pillereket? Innentol ennek az embernek kuss kellene a neve legyen meg ket evig.

lima31 2012.04.05. 06:37:42

Ezt már ő sem tudja kivitelezni :)

Roy 2012.04.05. 07:36:45

@ombie: Át lehet írni, visszamenőlegesen is.

Roy 2012.04.05. 07:44:16

@ombie: Úgy tudom egyenlőre nem is engedi.

debreceni.blog 2012.04.05. 08:47:10

Kósa Lajos megint hablatyolt

„a Fidesznek vagy van jelöltje, vagy nincs, vagy egy, vagy több”.

www.vagy.hu//tartalom/cikk/2017_kosa_lajos_megint_hablatyolt

zw007 2012.04.05. 10:11:08

@béla a görög: Egyetértek. Egy pszichopata játékszerévé vált az ország. Ennek kéne véget venni. Ilyen pszichével buszt sem vezethetne, és ennek a kezében van a hazánk.

nu pagagyí 2012.04.05. 10:33:19

Van tétje a köztársasági elnök kiválasztásának Orbán számára. Ketyeg ugyanis egy időzített bomba.
Ha Matolcsy 2013-as költségvetését a Költségvetési Tanács nem fogadja el március 31-ig, a KE feloszlathatja az országgyűlést. A három tagú tanácsban Kovács Árpád és Simor nem fogja megkönnyíteni, hogy Matolcsy a megszokott fércművel álljon elő. Ha egy Orbán nélküli Fidesz nyerhet a kírandó választáson és a KE nem Orbán embere, akkor elegánsan megbuktatható lesz a nemzetveztő elvtárs. Igaz, Simor mandátuma március 3.-án lejár.

sörtelen 2012.04.05. 11:05:58

@Hertelendi: Itt álljunk meg! orbán mindenre képes szerintem, de ölni nem. Kötél Lászlóból simán kinézem.

sörtelen 2012.04.05. 11:09:35

@béla a görög: Kedves Béla, a III; talán nem lenne hasztalan visszasétálni Bizáncba, mert egy-két órát kihagytál a "hatalomtechnika" tantárgyból.
Piroskát (Irént) meg ha megnyerték, hadd vigyék (de ez off.)

Durendal 2012.04.05. 22:45:19

@anna333: a válaszok alapján mindenféle beállítottságú ember kitöltötte már, nem veszem észre hogy bármilyen irányban terelve lennének.
süti beállítások módosítása