véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngA választók jelentős része és a Fidesz kampánygépezete is várja, vajon hogyan alakul az ellenzéki összefogás? Képesek vajon a baloldali szereplők félretenni régi sérelmeiket, hatékonyan összefogni, egységesen fellépni és leváltani a mai kétharmadot? Ki lesz majd a húzóarc (azaz a miniszterelnök jelölt) és milyen erős másodvonal sorakozik fel mögé? Vajon lesz normális programjuk (bár 2010 óra már tudjuk, ez nem elengedhetetlen feltétele a győzelemnek), lesznek olyan üzeneteik, amik a különböző választói csoportoknál kedvező fogadtatásra talál? És nem utolsó sorban, lesz olyan baloldali összefogás, amely képes legyőzni a Fideszt?

Játsszunk el a gondolattal, milyen ismérvei is lennének egy logikus, racionális alapokra épülő ellenzéki összefogásnak. A varázsszó a logikus - tehát a mai magyar viszonyok között mondhatni nem logikus, hogy ez a forgatókönyv valósuljon meg.

1. Az MSZP, mint legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt adja a miniszterelnök jelöltet, azaz Mesterházy Attila a húzóarc.

Elsőre logikusnak tűnik, hogy a legerősebb kutya kapja a csontot, gyakorlatilag sokan épp ennek ellenkezőjére spekulálnak és Bajnai Gordont vélik befutónak. Mindkét jelölt mellett vannak érvek és ellenérvek bőven, sőt mind a kettő be is jelentkezett a sajtóban mint potenciális induló. A logika azt mondja, Mesterházy az utolsó leheletéig harcoljon a saját miniszterelnök jelöltségéért, egyrészről mivel ezt várja el pártjának a tagsága (megingana a bizalom), másrészről Bajnai elfogadottsága azért nem olyan egyértelmű a szegfűsöknél.

részletes elemzés: Vajon milyen szerepe lesz az Együtt 2014-nek a baloldali összefogásban?

Ha Mesterházy netalán húzóarcként elveszítené a következő választást, számára az sem olyan nagy tragédia, hiszen fiatal, lesz még választás 2018-ban is ... Az viszont karrierje végét jelentené, ha átadná a jelöltséget másnak (azaz nem hinne saját magában és erejében) és úgy bukná a baloldal a választást.

2. Közös baloldali országos lista és közös egyéni jelöltek.

Az új egyfordulós választási rendszerben alapvető követelmény az előregondolkodás - nincs már lehetőség a két forduló közötti paktumozásra, mindent előre le kell játszani. Ha a baloldal nyerni akar, meg kell egyezniük, ez pedig csak úgy lehetséges, ha közös országos lista van és az egyéni jelöltek is közösek. Ne feledjük, egy országos népharag (lásd a 2010-es választásokat) akár egy lovat is képes megszavazni, ha megfelelő színekben indul.

Viszont az érdekelt feleknek sietniük kell a jelölt-állításban, mert kifutnak az időből. És valószínűleg ez az időszak az, amit a pártok holdudvarai zsarolással, taktikázással töltenek úgy, hogy kívülről az a választópolgár érzése, csak a hatalom reménye számít egyedül, nem pedig a jobbító szándék.

3. A DK-nak és vezetésének van helye a baloldali összefogásban

Ez egy neuralgikus pont, de. A DK szavazótábora hellyel közzel ugyanazt akarja, mint bármelyik baloldalra szavazó, és vezető politikusaik sem dolgoznak a baloldali összefogás ellenében. Gyurcsány személye nem mindenkinek szimpatikus, viszont ő már hátrébb állt és bejelentette, nem kíván miniszterelnök jelölt lenni, ezzel pedig totális fegyverletételt valósított meg. Ha kimaradnak a koalícióból, akkor - saját országos listát és egyéni jelölteket állítva - szétforgácsolhatják az összefogást, így erre nem irányulhat egy logikusan gondolkodó kormányváltó erő szándéka. A választók felé már nehezebb lesz elmagyarázni, mi is a DK befogadásának célja, különösen Bajnai jobbszárnya igazolhat át sértődötten az LMP-hez, ám a DK szavazói többen vannak, mint a jobbszélről valószínűsíthető eltávozók. Igaz, a Fidesz ezerrel fog gyurcsányozni, de hát bajnaizni is bajnaizik folyamatosan, ezen a baloldali szavazók nem lepődhetnek meg, akik pedig a jelenlegi hatalmat szeretnék eltüntetni, azok céljuk érdekében kénytelenek lesznek egy-két apró kompromisszumba belenyugodni. A zsigeri utálattal nem lehet mit kezdeni - csak reménykedni lehet, hogy aki változtatni akar, az tényleg változtatni akar, nem pedig csak a szája jár.

Az Együtt és a DK kapcsolatának elemzése részletesen itt.

4. Az eddigi szakpolitikai egyeztetések anyagai a további szakpolitikai tárgyalások alapjai

Ez elsőre logikusnak hangzik, másodikra is, de ettől még kiderülhet, hogy hirtelen valaki hatalmas új ötletekkel rukkol elő. A kidolgozott szakpolitikai anyagok lényege, hogy ki vannak dolgozva és valamiféle egységes koncepciót tükröznek (például nem tartalmaznak egymásnak ellentmondó ötleteket) - ezért érdemes lenne ezeket tovább folytatni és bizonyos rendszerszemléletet tanúsítva módosítgatni-alakítgatni őket.

A rendszerszemlélet egyébként is nagyon fontos lenne - az elmúlt három évben a magyar választók többsége és a piac is megtanulta milyen az, ha ez nincs. A választók sógor-koma-jóbarát szekción kívül maradt része bizony vágyik valamiféle világos és egyértelműen nyomonkövethető koncepció alapján megvalósított szakpolitikára, gondoljunk akár az agrár-, akár az egészség-, akár például az oktatáspolitikai kérdésekre.

És igen, lehet fantasztikusabbnál fantasztikusabb új ötletekkel előrukkolni, de ha nincsenek kidolgozva és nem integrálják a rendszerbe, bizony megint csak azt fogják kapni a választók, amitől jelenleg is szenvednek. Káoszt.

5. A kampánykommunikációt az érintett szervezetek folyamatosan összehangolják.

Hát igen, reménykedjünk, előbb vagy utóbb lesz az ellenzéknek normális kampánykommunikációja - mert ami eddig folyt, az nem igazán minősíthető annak. Ráadásul vannak olyan szereplők, akik szeretnek más rovására kiszólni (például Bajnai) - ez egy tényleges összefogás esetén nem lenne túl elegáns és a választókat is elborzasztja: mi lesz később, ha már a kampány idején kezdik a szereplők az acsarkodást? Példát e tekintetben a Fideszről kellene venni - akármilyen gáz is egy politikusuk, ezerrel ott állnak mögötte és védik, mert a "mi kutyánk kölyke".

A baloldalnak e téren van még mit tanulnia - egy kis időre érdemes lenne visszafogni az indulatokat és meg kellene mutatni a választóknak, bizony a jó cél, azaz a jelenlegi hatalom megbuktatása érdekében képesek összefogni és mélyen eltemetni magukban az összes vélt vagy valós sérelmet.

Természetesen nemcsak a vezetőknek kell kinyilvánítaniuk az összefogást, hanem a kampányszakembereknek is össze kell hangolni az üzeneteiket az ötletemberektől kezdve a legutolsó lótifutiig. A józan ész azt tanácsolná, hogy a kampánykommunikáció céljára rendelkezésre álló források legoptimálisabb felhasználása érdekében célszerű lenne egy központi kampányiroda felállítása, de ez valószínűleg túl nagy elvárás lenne a jelenlegi szereplőket ismerve. A jelenlegi rendszer viszont igen hatékony, legalábbis ha az a céljuk, hogy ne győzzenek. 

6. Az összefogás szervezetei nem támadják egymást.

Ez szorosan összefügg a kampánykommunikációval - de nemcsak az előre megírt beszédekre meg gerillamarketinges videókra vonatkozna, hanem a mikrofonhoz jutó pártpolitikusoktól kezdve a legutolsó aktivistáig mindenkire. Nem arról szól az összefogás, hogy szeretni kell egymást, hanem arról, hogy a cél érdekében össze kell fogni és egy csipetnyi energiát sem szabad a szétforgácsolásra fordítani. A jelszó: önuralom.

Ha pedig eldurvul a kampány, bizony számolni kell arra is, hogy a Fidesz mindent el fog követni, hogy az összefogásban részt vevő szervezetek közötti bizalmat rombolja - álhírekkel, felröppentett pletykákkal, újabb és újabb korrupciós vádakkal fogják majd bombázni a médiát, és a helyzet élesedésével "pénzért is megveszik majd az átkot", hogy összeugrasszák a partnereket - ráadásul mindezt a királyi média hathatós segítségével, nagy nyilvánosság előtt. És megint csak ott tartunk, önuralom - ha minden hírt készpénznek vesznek és minden provokációra ugranak az összefogás politikusai, bizony a Fidesz malmára fogják hajtani a vizet.

7. Az összefogás szervezetei nem építkeznek egymás terhére.

Egy választási kampányban a pártaktivista nagy kincs, és nem illik egymástól elhappolni, ahogy egymás szimpatizánslistáit sem. Igaz, egy-két megállapodásnál (zsarolásnál) a szereplőknek jól jönne felmutatni, megint nőtt a saját pártjuk aktívagárdája meg népszerűsége, ám itt is önmérsékletet kellene tanúsítaniuk, legalábbis a logika alapján. És nemcsak a főnököknek, hanem a végeken is - az egymás terhére építkezés feleslegesen terheli az együttműködést és a belső harcok elveszik az erőt az igazi cél megvalósításától.

8. Minden egyéni körzetben az ott összességében legesélyesebb jelöltet indítják.

Ez az igazi meccs, ahogy a lista befutó helyeinek elosztása is. De míg a listán nincs valódi megmérettetés, az egyéni körzetekben - hacsak az előrejelzések szerint nem söpör el mindent a népharag - szimpatikus, jó munkabírású politikusokat célszerű indítani, akik meggyőzően mutatnak az óriásplakátokon és a lehető legkevesebb támadási felülettel bírnak, erkölcsileg feddhetetlenek és múltjukat sem pöttyözi mutyiféleség. Valószínűleg sokan bejelentkeznek majd a kevés helyek egyikére, a választás nehéz lesz, az összefogás szereplői pedig ezerrel huzakodnak majd, "ha itt a te embered, akkor ott az enyém" alapon. De bárkit is választanak egy-egy jelölthelyre, az összhaszon maximalizálása érdekében az a legfőbb cél, hogy a lehető legbiztosabban befutó kapjon esélyt.

9. Az egyéni körzetekben a jelöltek helyi munkáját a felek folyamatosan és közösen mérik, a nem megfelelőeket pedig haladéktalanul cserélik.

Logikus feltételezés lenne, hogy csak az maradjon talpon, aki ezért meg is dolgozik. És vannak olyanok is, akik dolgoznak, de bárcsak inkább csendben ülnének a fenekükön - nyilatkozataikkal inkább hátráltatják a pártjukat, mint nyerésre segítik. Természetesen aki vállalhatatlan, azt nem kell vállalni. A közös értékelésben meg vannak ugyan kanyarok (ki hogy látja és inkább kit szeretne ott látni), de azért vannak viszonylag egzakt mérési eszközök, amiket alkalmazni lehet.

10. Az országos listán a pártok a támogatottságuk arányában kapnak helyet.

Ez logikusnak látszik, de a szereplők nem mindig gondolják így - aki nyeregben érzi magát (bár kicsi, de nagyon kell), az hajlamos zsaroláshoz is folyamodni, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki magának a tortából. És a holdudvarok is ebbe az irányba próbálják noszogatni tárgyalójukat - a cél a lehető legnagyobb befolyás elérése. Önmérséklet?

A fenti felsorolás természetesen csak egy logikai eszmefuttatás-kísérlet - egyáltalán nem azt jelenti, hogy a baloldali összefogás valamiféle hasonló gondolatok mellett rendeződne egységes egésszé. Az összefogás által érintett vezetőknek, leginkább a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány triónak azonban tudomásul kell vennie, hogy történelmi felelősségük reális baloldali alternatívát nyújtani a választóknak 2014-ben. És ha kicsinyes okokból nem tudnak megegyezni, bizony megérdemlik, ha örökre eltűnnek a politika süllyesztőjében.

Lehet utálni a politikusokat, mondani rájuk kígyót-békát, de a végén mindig arra jutunk, ők azok, akik a legnagyobb befolyást gyakorolják mindennapi életünkre - nyakunkba sózzák az adókat, kitalálják, miért milyen büntetést kapjunk és gyártják kilószámra a hétköznapjainkat megkeserítő jogszabályokat. És a mi választásunk, hogy hajlandóak vagyunk-e választani, azaz bizalmunkat helyezni valamelyik formációba - hátha egyszer még azt is megérjük, hogy nem csalódunk ...

Addig is reménykedjünk, tényleg lesz módunk választani, hogy kit válasszunk.

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr865390656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.05. 11:39:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 08:42:03

"Az MSZP, mint legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt adja a miniszterelnök jelöltet, azaz Mesterházy Attila a húzóarc."
- Mesterházi nem számolta fel az mszp-ben a mamelukokat, mivel állítólag az ő kreatúrájuk. Ezért sokunk számára hiteltelen.

" Közös baloldali országos lista és közös egyéni jelöltek."
- Ha nem így lesz, akkor protestből a fideszre szavazok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:52:08

"Hogyan állhatna össze egy nyerőesélyes baloldali választási koalíció?"

Sehogy. A baloldal nem tud alternatívát felmutatni. A Fidesznek akkor lesz vége, ha megjelenik egy új JOBBOLDALI erő, mely kiáll a jogállamiság, a szabadság, a demokrácia mellett.

Kim Jong Un 2013.07.05. 13:08:28

Az a jo, hogy a balosok csak beszelnek, beszelnek, hogy hogy kene meg mint kene, meg majd hogy lesz jo, bla bla blaaaaa. Az ido meg szerencsere kozben megy. :)) Az egesz libas-kurcsany-szarhazy trio letolt gatyaval fog a valasztasok elott allni, es a Fidesz-Jobbik szarra veri oket megint halistennek. :)))

Kim Jong Un 2013.07.05. 13:13:42

Orban a legjobban ugy baszhatna ki amugy ezzel a csurhevel, hogy levinne 1%-ra a bejutasi kuszobot. :D Jobboldalon maradna a 2 mostani part, oket ez nem fenyegetne.

De a baloldalon. Azt a sok hienat...ott aztan mindenki partot alapitana, hogy bejusson a penzert meg a mentelmi jogert. :D Mszp-n kivul meg frakciot se tudna alakitani senki. :D Lenne vagy 30 part, es mind egymast marna, hogy ki a liberalisabb meg ki a szocialisabb. :D Kurva jo lenne, hatalmas musor lenne!

nemsirunk 2013.07.05. 13:15:34

Mindig a baloldalt tesszük felelőssé az összefogásért, és ha nem sikerül, akkor a baloldali pártokat fikázza majd mindenki. De ne felejtsük el, hogy az összefogás kényszere nem egy magától értetődő dolog, ezt a fidesz meglehetősen antidemokratikus módon kényszeríti rá az ellenzékre. Mi lenne, ha a választásokig további módosításokat hajtanának végre, és még inkább ellehetetlenítenék az ellenzéket? Akkor is az ellenzék lenne a hibás, ha mondjuk csak F-fel kezdődő nevű, legalább 5 éve bejegyzett párt indulhatna a választásokon, és ennek nem tudnának megfelelni? Szóval ne menjünk el Orbán aljas "követelményei" mellett szó nélkül.

nnnnnnnn 2013.07.05. 13:16:57

@Kim Jong Un: "Az a jo, hogy a balosok csak beszelnek, beszelnek, hogy hogy kene meg mint kene, meg majd hogy lesz jo, bla bla blaaaaa. "

kormányon is kb csak ennyit tudtak csinálni. csődbe is vitték az országot.

csak egy néző 2013.07.05. 13:17:05

@Kim Jong Un:
Baromarcú, az sem lenne kisebb műsor, ha nyílt színen térdelnél le a hazudozó, felcsuti törpe gumicsizmájára közben.

Mészáros Laci 2013.07.05. 13:17:32

Farkasházy csinál még két szárszói találkozót és a parlamentbe jutás is kihívás lesz a baloldalnak.

csak egy néző 2013.07.05. 13:18:30

Mit is hazudott a kis felcsuti? Csak úgy dübörög a gazdaságunk. Soha ennyi befektető nem jött még az országba, mint most. Ime a példa:
"Szeptemberben leáll a munka a Sanyo Hungary Kft. dorogi napelemgyárában, az üzem mintegy 500 dolgozóját elbocsátják, közölte a Sanyo anyavállalata, a Panasonic pénteken.
A gyárat márciusig felszámolják, az ott található eszközöket pedig a Panasonic másik két, malajziai, illetve japán gyárába fogják átszállítani. A dolgozók elbocsátása szeptemberben a "magyar jogszabályoknak megfelelően" fog megtörténni, mondták a Panasonic oszakai központjában."

énisfélek 2013.07.05. 13:18:59

"Hogyan állhatna össze egy nyerőesélyes baloldali választási koalíció?"

Sehogy.
A baloldal legfontosabb funkcióit teljesen átvette a Fidesz: látszólagos szociális érzékenység (retorikai szinten), plusz minden mozdítható forint lenyúlása. Húsz évnyi tapasztalat alapján ennél többet más baloldali pártok sem tudnának nyújtani az országnak.
Tényleges kormányváltásra alkalmas (eddig még nem korrumpálódott) szabad hely sajnos már csak a jobboldalon maradt.

Hathajó 2013.07.05. 13:22:54

1. Mivel a Fidesz valójában egy baloldali párt, azon az oldalon nem igazán van értelme másik gyűjtőpártnak erőlködnie.
2. Egy új politikai csoportnak sem szabad együttműködnie az utódpártok valamelyikével, (MSzP, Fidesz, DK) mert maga is utódpárttá válik.
3. Az MSzP-t semmilyen módon a hatalomba visszahozni nem szabad, mert azzal csak további 8 évvel toljuk ki annak lehetőségét, hogy az összes utódpárt eltűnjön a hatalomból. (Ugyanis ezzel csak Orbán helyzete lenne megszilárdítva, ellenzékből folytatná az egész pályás háború és ígérgetési kampányát, az ország egyik fele pedig fogcsikorgatva várna arra, hogy visszatérjen a vezetőjük, akitől elcsalták a jussát a magyarok vezetéséhez.
4. Bajnainak és a mögöttes agytrösztnek rá kellene jönnie, hogy az elmúlt időszak lejárt szavatosságú arcaival nem mutatkozik együtt (szárszói panoptikum), mert ezek már csak visznek szavazókat és nem hoznak. Mert ha nem így lenne, akkor nem lejárt szavatosságúak lennének, hanem a napi közélet alakítói lennének választói felhatalmazással.
5. 2014-es Fidesz győzelem esetén az MSzP végleg elsüllyedhet, míg a Fideszt normális jobboldali alternatívával, és a saját ostobaságával lehet majd legyőzni. Akkor tényleg le lehet majd zárni a rendszerváltást.

nnnnnnnn 2013.07.05. 13:23:16

@csak egy néző: attól hogy egy gyár még elmegy, soha ennyi befektető nem jött az országba mint most, szóval a példádnak nincs sok köze ahhoz a tényhez amit orbán közölt de semmi baj, ne húzd fel magad emiatt gyurcsánymajma.

nnnnnnnn 2013.07.05. 13:24:50

amúgy megnézném ha véletlen nyernének a ballibek és bejelentenék hogy a 30%os rezsicsökkentést vissza kell csinálni és hasonlók. alapba elég szar helyzetbe kerülnének kormányra. nem véletlen hogy kampányolni se tudnak nagyon mivel csak a hazug bajnai pislogásával.

Atrox 2013.07.05. 13:25:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: +1.
Én is ezen a véleményen vagyok. Ebből a szartaposásból úgy lenne a legjobb kikerüni, ha megjellenne színen egy új jobboldal. Erre sajnos szinte semmi esély nincs. A mai magyar politikai helyzetben szinte nem is létezik "támogató" szavazat, csak protest szavazat. Kedvelni, igazából nagyon kevesen kedvelünk ténylegesen egy adott pártot (nem nagyon törik magukat, hogy megkedveljük őket), de legalább egyet zsigerből gyűlölünk, így ellene szavazunk, vagy egyikre sem, vagy érvénytelenül szavazunk. Nagyjából így fog lemenni a következő választás is. Sajnos.

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.07.05. 13:25:39

"Hogyan állhatna össze egy nyerőesélyes baloldali választási koalíció?"
Nagyon egyszerűen! Ha a mostani kurzus a politikusokkal, a háttéremberekkel, és a pártokat támogató gazdasági körökkel együtt eltűnik a süllyesztőbe. A felszabaduló helyen pedig felépülne egy valóban hiteles baloldal, ami nem a bukott pártok n+1 reinkarnációja, ezért van erkölcsi alapja azt mondani hogy az Orbán ebben meg ebben a kérdésben rosszul csinálja...

Amíg a baloldal csak a "2010 előtti vezető politikusok vissza akarják szerezni a hatalmat" magánszámát nyomatja, addig sehogy...

Dolgozónép 2013.07.05. 13:26:46

Amit leírsz, az a legnaivabb Klubrádió-betelefonáló vágyálma. És természetesen merő fantazmagória. A valóság:
1. Mesterházy teljesen alkalmatlan, nem meggyőző személyiség, süt róla, hogy egy jó kapcsolatokkal rendelkező, dúsgazdag család elkényeztetett aranyifja, s mint ilyen, akkor sem fogadnák el az emberek, ha nem egy végképp hitelét vesztett pártot vezetne.
2. Az MSZP és a DK egyaránt magán viseli a bélyeget, azért nem csapódnak hozzájuk a Fideszben csalódott szavazók, ezt vette észre Bajnai, ezért alakította a saját mozgalmát.
3. Bajnai karakterét is le fogják gyilkolni a választásig, a jelenlegi szintről nem fog tudni elmozdulni.
4. Orbánt semmilyen mutyibotránnyal nem lehet megbuktatni, mert a nép úgy gondolja, ha a balosok lophattak nyolc évig, hadd lopjon ő is, mert neki is jár valami, ilyen furcsa nép a magyar.
5. Megbuktatni csak akkor lehetne, ha előkerülne egy videó vagy hangfelvétel, amin kimondja, amit gondol az emberekről, és mondjuk kurvaországozna egyet. Itt csak a prűd álszentség tudja felkorbácsolni az indulatokat, más nem.
6. A választást már elcsalták, az új szabályok szerint csak olyan párt nyerhetne ellenük, amelyik fideszebb a Fidesznél. Akkor meg minek. Csöbörből vödörbe.

♔batyu♔ 2013.07.05. 13:27:00

Mesterházy mint húzóarc.

Szerintem ez a balliberálisok tragédiája, hogy egy ilyen húzóarc lehet, de ha ők ennek örülnek, akkor én is.

csak egy néző 2013.07.05. 13:28:41

@$$$=$$$:
Baromarcú komám, sorolj már fel egy pár nagyobb befektetőt.

♔batyu♔ 2013.07.05. 13:28:46

@Vigyázz autókihajtás!: Tüntesd el. Amúgy ők éppen a korrupt baloldal miatt lehetnek most.

Ha csak korrupt lett volna a baloldal talán semmi gáz, de még el is kúrták.

Kivlov 2013.07.05. 13:29:29

"Hogyan?" Inkább: Minek? :D

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.07.05. 13:34:12

@Dolgozónép: abból kell főzni, ami van ... Álmodni álmodhatunk jobbat, de az álom az csak egy álom

Dolgozónép 2013.07.05. 13:37:06

@morgás joga mindenkit megillet: főzzetek nyugodtan, de a romlott alapanyagból ehető kaja nem lesz, nem vesz be a gyomra senkinek...

nnnnnnnn 2013.07.05. 13:38:57

@morgás joga mindenkit megillet: hát igen, úgylátszik a balliberálisok csak szarból főzhetnek, abból meg nemlesz finom bárhogy főzitek.

pástétom 2013.07.05. 13:40:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Közös baloldali országos lista és közös egyéni jelöltek."
- Ha nem így lesz, akkor protestből a fideszre szavazok."

A pártok listán külön fognak indulni. És ezért Bajnait és kapcsolt szerveit tedd felelőssé.

énisfélek 2013.07.05. 13:41:24

@Vigyázz autókihajtás!:
A Nagy Állami Húsosfazék körül tülekedők és a mögöttük a sorukra várók (tehát a mai bal- és jobboldali politikusok kb 90 százaléka) maguktól soha nem fognak leállni.

Már nem tudom, hogy kinek a mondása: "Soha nem szabadna politikai pozícióba ültetni olyan embert, aki politikus akart lenni ;)"

♔batyu♔ 2013.07.05. 13:43:01

@énisfélek: Van egy olyan halovány gyanúm, az SZDSZ nagyrablói közül a többség "eredetileg" nem akart politikus lenni.

s 2013.07.05. 13:43:46

Kurva hosszú. Nem olvastam végig, bocsesz. Ennyi lehetőség ugyanis nincs, amennyi betűt te összevasvilláztál ide.

Elmondom a lényeget röviden. Nincs demokrácia. Nem mi szüntettük meg, mi csak jóhiszeműen hatalomra segítettünk valakit, aki megszüntette. Az első tehát ennek visszaállítása. Most jön a kellemetlenebb téma. A kivégzések. Ugyanis nem lehet egy generáció jövőjét ellopni büntetlenül, ezzel nem elszámolni, és sunyin otromba módon mindent a haveroknak átjátszani. A következő hatalom azzal igazolja létjogosultságát, korrektségét, pártatlanságát és az európai értékekbe - magántulajdon szentsége, korrupció kerülése, stb. - vethető bizalom helyreállítását, hogy ezt megteszi. Legalábbis számomra. Remélem nem vagyok ezzel teljesen egyedül.

s 2013.07.05. 13:45:45

@$$$=$$$: Te nyersen is megetted a fidesz fosát, baromarcú.

nnnnnnnn 2013.07.05. 13:48:03

@s: nem nekem van problémám azzal hogy jövőre kire szavazzak hanem nektek te kis csíra.

nnnnnnnn 2013.07.05. 13:48:56

@s: mellesleg a fidesz fosát te eszed :)

Kim Jong Un 2013.07.05. 13:49:57

@$$$=$$$: na, csodbe mentunk? Nem is zuhant nagyot a forint. :D Fura, a CDS-unk is alacsony. A piac meg nem tudja akkor? :D

O bazdmeg, ti ballibsik mennyire hulek vagytok.

moszkvicssluszkulcs 2013.07.05. 13:50:08

A baloldalnak semmi esélye. Olyan szinte tönkre-vágták magukat az "elmúlnyócévben"--hatalmi mámorba kényszerítve a Fideszt--, hogy még a Fijjug mutyivilágát is inkább elnézik a szavazók, minthogy mégegyszer Ők jöjjenek vissza.

2013.07.05. 13:51:06

Egy kormány megbuktatása nem jó csak politikai cél, és eszköz a pénzforrások hosszú távú biztosítására. A progammal kapcsolatban meg szkeptikus lennék, a jelentősége irtó kicsi. A legfontosabb célja talán az, hogy olyat hazudjanak benne ami sok embert az adott csoport mellé állít. Hogy mi valósul meg belőle annak semmiféle jelentősége nincs, egyedül tömegmanipulációs eszköz a szavazatok megszerzésének érdekében.
A kommunisták is megszavaznak egy szamarat, tehenet vagy kaméleont ha megfelelően egyszerű és populista a kampánypropaganda.

csak egy néző 2013.07.05. 13:51:15

"Az OTP is áthárítja a tranzakciós illetéket szeptembertől. Az eddigi 87 forint helyett 101 forint lesz a rendszeres utalás, egyéb elektronikus pénzmozgások esetén 3 ezrelékes díjat számol fel a bank. Az illeték mértékének emelésére több bank is lépett már, az MKB, Erste, Citibank, Budapest Bank és a Mohácsi Takarék is áthárítja az adót."
Ugye, ugye a rezsidíjakat sem fogják áthárítani?????

s 2013.07.05. 13:54:14

@$$$=$$$: Gondolod, hogy problémám van a szavazással? Nos, végül is eltaláltad, valóban van vele problémám. Nem tartom megfelelő eszköznek, tudod? A merényletet tartom elfogadhatónak és hatékonynak. Remélem nem mondtam sok újat ezzel, de egy ilyen alakulat, amelyik pofátlanul beletipor más tulajdonába, egzisztenciájába, és még a leválthatósága is kérdéses demokratikus eszközökkel, - mert azt lényegében felszámolta - nos az ilyen berendezkedés számoljon ezzel az eshetőséggel is, már ha nem teljesen és végérvényesen agyalágyult.

nnnnnnnn 2013.07.05. 13:56:14

@s: rendben, továbbítom is mailban a TEK-nek a fenti hozzászólásodat.

s 2013.07.05. 13:57:35

@$$$=$$$: Nem, tudnék róla, hidd el. Azt felzabáltattátok azzal a réteggel, akinek a fidesz kormány minden kibaszott napja egy bődületes szopás volt eddig.
Pár kategóriával ezek fölött a szerencsétlenek fölött állok, anyagilag mindenképp, de attól tartok, hogy agyilag is.

s 2013.07.05. 13:58:21

@$$$=$$$: Kösz, de szerintem már ismerik.

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.05. 13:59:41

Szerencsére a logikus és racionális megoldásnak esélye nincsen, amíg Bajnai és Gyurcsány meg nem tanulnak számolni. 5% + 1% az nem egyenlő 51%-kal.

s 2013.07.05. 14:00:35

@$$$=$$$: Kösz, de szerintem már ismerik. orbán apuval ellentétben azok tudnak számolni.

s 2013.07.05. 14:03:19

@$$$=$$$: Szerinted miért volt tegnap orbán háza előtt az egész telibebaszott kommandó? Mert nem tudják, hogy mi az ábra, mi? Te nagyonhülye. Evvel már rág számol az összes kibaszott biztonsági szolgálat.

rockjano 2013.07.05. 14:03:36

Szerintem nagyon sokan félnek ma kimondani a véleményüket szerintem a közvélemény kutatások tévednek lehet hogy meglepően nagy mértékben.

Ebben benne van egy fidesz vereség 14-ben akármennyire is valószínűtlennek látszik ez ma.

A nagy kérdés hogy mi lesz utána???

Kim Jong Un 2013.07.05. 14:04:06

@moszkvicssluszkulcs: a fidesz ha igazan oszinte akarna lenne (sic) akkor egy gyemanttal kirakott arany kurcsany szobrot alitattna, mert a boszmenel tobbet senki nem tett hozza a fidesz ketharmadahoz!

csak egy néző 2013.07.05. 14:04:58

@s:
Néztem az Egyiptomi eseményeket és az jutott eszembe, hogy nekünk még erre sincs esélyünk. Amennyi agymosott, seggnyalóval bástyázta körbe magát ez a hazudozó felcsuti, elképzelni sem lehet, hogy Hende Csaba letartóztatja és házi őrizetbe vágja.

bgp 2013.07.05. 14:05:07

@Kim Jong Un: Haha. Ez baráti tűz volt.

bgp 2013.07.05. 14:06:49

@moszkvicssluszkulcs: pedig nem csináltak semmit, csak bénán loptak.

nnnnnnnn 2013.07.05. 14:10:46

@s: de beparáztál, lol :DD

laci_52 2013.07.05. 14:11:31

Az egész cikk egy felesleges szófosás, a címben levő kérdésre egyszerű a válasz: '14-re sehogyan, kezdhetnek gyúrni '18-ra.

s 2013.07.05. 14:11:39

@A csótány is ember: Kivégzések kellenek. Az kellőképpen megritkítja a jelentkezőket egfelől, mert hát van némi kockázat, ugyebár, másrészt ad valamiféle férfias komolyságot az egésznek. Hiszen tudod, ha csak blöfföltél, vár a lámpavas.

s 2013.07.05. 14:14:33

@$$$=$$$: Télleg, pubi? Ezt miből deriváltad ki, ha nem vagyok indiszkrét? A te szánalom kis pöcs szövegedtől?

Rám már fogott rendőr töltött pisztolyt, és üvöltözött velem, miközben kibiztosította. Igaz, csak a lábamra célzott. Végül is jó fej gyerek volt.

Kim Jong Un 2013.07.05. 14:18:21

@s: egy biztos. A vilag megtisztulasa csak a libsik kiirtasaval veheti kezdedet, a megujulasra pedig most irgalmatlanul nagy szuksegunk van.

s 2013.07.05. 14:29:51

@Kim Jong Un: Szemellenzős vagy. Én nem szorítkoznék csak a libsikre. Van elég lámpavas, felfér melléjük néhány köcsög fidesz buzi is.

nnnnnnnn 2013.07.05. 14:29:52

@s: és kilőtte a tyúkszemed?

nu pagagyí 2013.07.05. 14:33:08

Szerintem természetellenes és idióta választási rendszert sikerült kialakítani. Nemcsak a baloldalt és liberálisokat kényszeríti egy akolba, hanem a jobboldalnak nevezett tábort is, amelyben a konzervatív úriember vállt-vállvetve kénytelen harsányan hazudozni fasiszta nézetű szaralakokkal összefogva. Magyarország többet érdemel. Az értelem kerül kisebbségbe. Őszinte programok helyett homályt, gerinces emberek helyett puhatestűeket tenyészt ez a rendszer.

s 2013.07.05. 14:35:23

@$$$=$$$: Nem volt lövés. Letartóztatás sem. Megbeszéltük a dolgokat.

Balt 2013.07.05. 14:38:13

@Kim Jong Un: Ez egyébként nem rossz ötlet, az LMP meg a DK biztos vevő lenne rá. :)

is 2013.07.05. 14:38:19

@$$$=$$$: tekintve, hogy a gázárakat és a vilanyárakat a palagázforradalomban a piac vitte le, nem kell visszacsinálni. továbbá a lakossági árakat ugyan csökkentették, viszont az ipariakat meg növelték, amitől minden termék drágább lett, csak ezt te már nem fogod fel. ez nem a FIDESZ rezsicsökkentése, hanem a piacé, csak a sajátjuknak adják el. legközelebb majd bejelentik májusban, hogy júniusban hamarabb fog felkelni a nap reggelente, mert ők elintézték, te meg tapsolni fogsz nekik, hogy milyen fasza gyerekek, mert azt is beszopod.

Blogger Géza 2013.07.05. 14:38:22

@s: Elmenni a választásokra és megszerezni a többséget, az szerinted nem demokratikus? Akkor mi az? Te nagyon el vagy tévedve... Ha az MSZP ugyanúgy szerez 53%-ot, mint a Fidesz 2010-ben, akkor bizony egyedül többsége lesz, ennyi a feladat. Ja, hogy gyengék vagytok hozzá? Akkor a hibát magatokban keressétek...

Balt 2013.07.05. 14:40:37

@nemsirunk: Ugyammá'! A poszt hozza, hogy a Fidesznek nem volt programja, de az bizony benne volt ebben a nemlétezőben is, hogy megfelezik a képviselői helyeket és egyfordulós lesz a választás.

sas70 2013.07.05. 14:40:56

@$$$=$$$: Igen ezt mutatja a 16-os beruházási ráta is!

Hobbisebész 2013.07.05. 14:41:05

Lenne néhány alapvetés:

1. A bolsevista terrorrezsim Biszku-szintű fő vezetőit fel kellene akasztani, a második-harmadik vonalat életük végéig tartó fegyházbüntetésre ítélni hazaárulásért.

2. A szemkilövetőket terrorizmusért kellene felelősségre vonni és elítélni.

3. A közművek kiárusítóit és családjukat minimum teljes vagyonelkobzásra kellene ítélni.

4. A volt állampárt által összeharácsolt, majd onnan átmentett vagyont a szerződések semmisségére hivatkozva vissza kell adni jogos tulajdonosaiknak.

5. Az MSZMP jogutód pártját, az MSZP-t fel kell oszlatni.

Az elszámoltatás után jöhetnek a bocsánatkérések, az aktív megbánás és a vezeklés legalább 40 éven át.

Majd utána gondolkodjanak közhatalomban a bolsevista szarháziak.

Balt 2013.07.05. 14:41:47

@Mészáros Laci: Pedig ott aztán manifesztálódott az összefos... akarom mondani: összefogás. :)

Balt 2013.07.05. 14:43:34

@csak egy néző: Ezt is olvastad, ugye?

Kína felajánlotta, hogy mennyiségi korlátot és minimális árat szab meg az Európai Unióba irányuló napelem-kivitelre, hogy kompromisszumot találjanak a kínai napelem-export ügyében kirobbant kereskedelmi vitában.

Magyarországon döntően az kínai import miatt zár be szeptemberben az 500 főt foglalkoztató dorogi Panasonic napelemgyár. (...)

index.hu/gazdasag/2013/07/05/vege_a_dompingaras_kinai_napelemeknek

♔batyu♔ 2013.07.05. 14:44:47

@Blogger Géza: Elég nyilvánvaló, ha a balliberálisok megint buknak egy nagyot, amire igen komoly az esély, megint nagyon komoly bajok lesznek a jogállammal.

dual824 2013.07.05. 14:45:28

"A vilag megtisztulasa csak a libsik kiirtasaval veheti kezdedet"

Íme a jobb oldal. Nincs mit hozzáfűzni.

Balt 2013.07.05. 14:45:51

@Hathajó: "Egy új politikai csoportnak sem szabad együttműködnie az utódpártok valamelyikével, (MSzP, Fidesz, DK)"

Nyugodtan ide sorolhatod Bajnait is, egyszemélyben.

nnnnnnnn 2013.07.05. 14:46:13

@is: sztem ki van súlyozva a köccségvetés. 16%os szja, rezsicsökk, stb kedvezmények. másik oldalon meg adók. ebbe egy baloldali kormány (akiket már láttuk hogy menniyre nem értenek hozzá) nem tudna úgy belepiszkálni, hogy a választások után pár hónappal ne legyenek tömegtüntetések. első lépésben biztos hogy vissza kéne állitaniuk a kétkulcsos szja-t, azzal nyernének egy rakat pénzt, de valszeg ott vége is lenne a dalnak. aztán jönne 4 év tüntetés meg szabadrablás, felvennének megint egy valag hitelt meg csődbe vinnék az országot, aztán újra leváltanák őket. kb. ennyi lenne sztem a törénet ha a baloldal 2014ben hatalomra jutna. neked mi a véleményed?

Rohadjmegorban 2013.07.05. 14:46:40

No para! Az előbb rájöttem hogy orbán miért ekkora faszfej! Megláttam a feleségét egy videón!!! Bassza meg a világ, ha nekem is egy ilyen rüszmeteg förrmedvényhez kellene minden nap hazajárnom, akkor én is köcsög lennèk az emberekkel. Tehát, gnóm orbánra csak rá kell dobni egy dugható nőt, és rendben lesz minden az országban.

♔batyu♔ 2013.07.05. 14:46:47

@Balt: Tiszta szerencse, hogy Kína nálunk már kb. fél éve nyitott egy napelemgyárat.

nu pagagyí 2013.07.05. 14:46:53

Ha már így alakult és a Fidesz játékszabálya szerint kell játszani, az ellenzék egyet tehet: kevés, de markáns programpontot hírdet meg:

- bosszút áll azok nevében, akiket igazságtalanság ért.
- ha kétharmadhoz jut, visszaállítja a korábbi alkotmányt, kijavítva azokon a pontokon, amelyekkel visszaélt a mostani kormányzat.

Hobbisebész 2013.07.05. 14:47:49

Az úgynevezett baloldalon egyedül a "történelmi" LMP a vállalható alakulat, a többi mind bűnben fogant, nem is kis bűnökben.

Akkor már inkább a Fidesz, amire egyébként borzasztóan haragszom, de legalább nincs közül emberek megkínzásához, kivégzéséhez, agyonveréséhez, deportálásához, félelemben tartásához, ellentétben az úgynevezett demokratikus ellenzékkel.

WhyCantITouchIt? 2013.07.05. 14:47:50

Valahogy elképzelhetetlennek tartom azt, hogy én valaha egy olyan pártra szavazzak, amelyben Mesterházy a húzónév.
Ennél azért többre tartom magam.
Ezért is tartom elképesztőnek azt, hogy egyes embertársaim 80IQ felett képesek megerőszakolni magukat, és behúzni az X-et ezekre.
Az biztos hogy emberfeletti belső küzdelmek fognak lezajlani '14-ben a szavazófülkékben...én ebből inkább kimaradok.

dual824 2013.07.05. 14:49:54

@Hobbisebész: Akkor már inkább a Fidesz, amire egyébként borzasztóan haragszom, de legalább nincs közül emberek megkínzásához, kivégzéséhez, agyonveréséhez, deportálásához, félelemben tartásához, ellentétben az úgynevezett demokratikus ellenzékkel.

Azok meg is érdemelték..,

Balt 2013.07.05. 14:50:55

@s: "Nincs demokrácia. Nem mi szüntettük meg, mi csak jóhiszeműen hatalomra segítettünk valakit, aki megszüntette. Az első tehát ennek visszaállítása. Most jön a kellemetlenebb téma. A kivégzések. Ugyanis nem lehet egy generáció jövőjét ellopni büntetlenül, ezzel nem elszámolni, és sunyin otromba módon mindent a haveroknak átjátszani."

Örülhetsz, mert kezdődik: :))

index.hu/belfold/2013/07/05/letoltendo_bortonre_iteltek_szilvasy_gyorgyot_es_galambos_lajost

Már 2010-ben mondtam, hogy ez ráér a választások előtt. :))

sas70 2013.07.05. 14:51:26

@$$$=$$$: Na persze a remek költségvetések, 58 fajta adóval, 94%-os adóékkel! Itt aztán minden rendben van! Az átnemhárított tranzakciós adókról már ne is beszéljünk!
Magyarország jobban teljesít!
Te helyből vagy olyan hülye, mint más nekifutásból vagy valaki fizet ezért neked?

Balt 2013.07.05. 14:53:37

@tundrazuzmo: :)) De még jobb, ha 3+4%

s 2013.07.05. 14:54:47

@is: Én azt hallottam, hogy adócsökkentés lesz jövőre. vargamisi bejelentette, hogy nem fogják bevezetni a légzési adót, amit pedig mindenképpen be akartak. Ez tehát adócsökkentés, csak a hülyének nem világos.

Blogger Géza 2013.07.05. 14:55:07

"újabb és újabb korrupciós vádakkal fogják majd bombázni a médiát,"

Igen, a gonosz média már meg is kezdte az aknamunkáját, nem átallotta azzal vádolni szegény ártatlan Szilvássyt (a Gyurcsány - Bajnai banda oszlopos tagját, lásd még őszödi üdülő átjátszása) hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélték!

index.hu/belfold/2013/07/05/letoltendo_bortonre_iteltek_szilvasy_gyorgyot_es_galambos_lajost/

Balt 2013.07.05. 14:59:18

@Rohadjmegorban: 5 gyerekük van, némelyik már felnőtt. Egyébként Lévay Anikó nem is rossz a korához képest (az 5 gyerekhez képest pláne!), bár ez az aszkéta típus nem az esetem. :)

s 2013.07.05. 15:01:09

@Blogger Géza: "Ha az MSZP ugyanúgy szerez 53%-ot, mint a Fidesz 2010-ben, akkor bizony egyedül többsége lesz, ennyi a feladat."
Kinek? Nekem? Biztosan nem. Nem akarok egy rablóhorda helyett egy másikat. Azt te akartad. Meg is kaptad.
Elmondom, hogy mit akarok én. KIVÉGZÉSEKET. Vissza akarom állítani a politikai munka becsületét. Nagyon lejáratott szakma lett belőle, és erre nincs igazán racionális indok, hogy ezt az állapotot fenntartsuk. Képviseleti demokráciában megengedhetetlen, hogy nemzetközi bűnözők éljenek vissza a hatalommal. Tehát semmi mszp, ne is gyere evvel. Kivégzések. Az igen.

Blogger Géza 2013.07.05. 15:01:32

@sas70: Az azt mutatja, hogy megszűnt az országot az összeomlás szélre juttató. külföldi eladósodásból fedezett túlzott beruházási hullám. (CHF alapú hitelekből épült lakások, síkvidéki alagutak és társaik). A feldolgozóipari beruházások viszont nőttek.

Földi halandó 2013.07.05. 15:01:43

@s: na itt álljunk meg egy ásónyomnyira!

a kivégzést azért túlzásnak tartom, DE:
ez hiányzik kis hazánk politikai életéből: az elszáámoltatás, a felelősségre vonás!
ennek hiányában nyilván bármit ígérnek bármelyik oldalról, mert NINCS KÖVETKEZMÉNYE! (elszámoltatás alatt nyilván nem a BudiGyula-féle koncepciós eljárásokat értem, hanem mondjuk (alkotmány)bíróság elé vinném mindet, vagy valmi független szakértői bírósághoz)

Blogger Géza 2013.07.05. 15:03:23

@s: Jó, hát ezzel a tünetegyüttessel fordulj a pszichiáteredhez. :)

Rohadjmegorban 2013.07.05. 15:04:02

@Balt: 5 fattyú, ezeknek a szaroknak? Én nem engedtem volna szaporodni őket!

lavór 2013.07.05. 15:05:40

"Hogyan állhatna össze egy nyerőesélyes baloldali koalíció?"

Sehogy.

s 2013.07.05. 15:05:55

@dual824: Mi a probléma? Legalább a felét elmondta.

Blogger Géza 2013.07.05. 15:07:13

@Földi halandó: Hogyne lenne elszámoltatás:

Politikai ügyekben elszámoltat a nép, lásd Gyurcsány mélyrepülése 2009-től napjainkig.

Büntetőügyekben elszámoltat a büntetőbíróág. (Zuschlag, Hagyó, Szilvássy...)

Az AB nem "elszámoltató" szerv, pusztán a jogszabályok összhangja felett őrködik.

s 2013.07.05. 15:08:07

@Rohadjmegorban: Gondolod, hogy addig sem minket baszogatna? Naiv gyerek vagy. Találna rá időt két numera közt.

s 2013.07.05. 15:09:03

@♔batyu♔: Nem tudtam, hogy a Nap elemről megy. Mindig tanul az ember.

Mészáros Laci 2013.07.05. 15:09:33

@Balt:
"Kivégzése. Az igen."

Valahol Európában :-)

nu pagagyí 2013.07.05. 15:10:23

@$$$=$$$: Van mozgástér, nem kell félni. Annyi felesleges kedvezmény és növekedést visszafogó különadó van, hogy bátran lehet akár adót is csökkenteni. Csak most a gazdagoktól kell a szegényebbeknek átcsoportosítani.

Például 0%-os szja-val ki lehet iktatni a gazdagokat támogató családikedvezmény-rendszert, a családi pótlékot meg jövedelemhatárhoz lehet kötni. Az átláthatatlan közteher-kedvezményeket ki lehet hajítani a szemétbe, helyette társaságiadót csökkenteni. Az gazdasági fejlődést gátló különadók helyett a monopolhelyzetű cégekre és a garantált hasznot biztosító koncessziókra kell különadót kivetni. Csökkenteni kell az élelmiszerek Áfáját, aminek ellentétele például a otthoni uszómedencék és a hasonló luxusvagyonok adóztatása lehet. A termőföldet is lehet adóztatni, akkora adóval, amennyi hasznot elvárhat a társadalom egy korlátozott vagyontárgy használata után (lásd frekvenciahasználati-díj).) Az új kormánynak is tabukat kell döntenie, különben egyre gyűlni fognak a sérelmek, ami előbb-utóbb kezelhetetlen lesz.

s 2013.07.05. 15:11:26

@Hobbisebész: "de legalább nincs közül emberek megkínzásához, kivégzéséhez, agyonveréséhez, deportálásához, félelemben tartásához"
Várd ki a végét.

s 2013.07.05. 15:13:25

@Balt: Örülök. Nem is akarok elégedetlennek tűnni, de ez csak félmunka. Azon kívül nem börtönről beszéltem, hanem kivégzésekről. Teccikérteni?

sas70 2013.07.05. 15:13:55

@Blogger Géza: Kurvára nem, de mindegy!
És milyen síkvidéki alagútról beszélsz? Vagy a fideszes önkormányzatok presztízsberuházásairól? Mert azok nem álltak le, csak a külvárosi utakat nem aszfaltozzák, mert az nem olyan látványos!

s 2013.07.05. 15:16:31

@Balt: "Lévay Anikó nem is rossz a korához képest"

A kéményseprő is ezt mondja: A koromhoz képest jól nézek ki.

Hobbisebész 2013.07.05. 15:17:14

@s:

Te ezért inkább leszavazol a bolsikra, akik már megtették, méghozzá ahányszor csak hatalomhoz jutottak, kivéve Horn elvtárs második kormányzása idejét.

A "demokratikus ellenzék" gyomra nem fordul fel, amikor pufajkásokkal, kínzótisztekkel, szemkilövetőkkel "kell" koccintaniuk?

Blogger Géza 2013.07.05. 15:17:19

@sas70: Nem mindegy, mert kurvára de. Tessék, okulj:

"2012 egészét tekintve a .. jelentős súlyú feldolgozóiparban ezzel ellentétes trend érvényesült: itt a beruházások volumene 4,9 százalékkal emelkedett."

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/dinamikusan-emelkedtek-a-feldolgozoipari-beruhazasok

Földi halandó 2013.07.05. 15:17:22

@Blogger Géza:
a nép akkor tud elszámoltatni ilyen módon), ha megadják neki az esélyt (választási törvény átírása ezt nehezíti)

a büntetőbíróságnak lenne feladata itt: kisemmizés, hatalommal való visszaélés, és még lehetne sorolni szerintem.

alkotmánybíróság: magával az alaptörvénnyel kellene kezdeniük a jogok orvoslását és szankcionálni azokat akik átírták.

de még be lehetne vetni a GVH-t is pl. takarékok meg a trafikok miatt, és még sorolhatnám ezt is.

s 2013.07.05. 15:23:50

@Földi halandó: Puhány vagy, Földi halandó. Fiatalabb koromban én is az voltam, de azóta megtanultam, hogy az emberek kényszerek mentén mozognak. Ha nincs valaki a jóra kényszerítve, akkor csak egy kis esély marad, - az eleve meglévő, természetes jóra törekvő erkölcsi érzéke - hogy ne egy cégéres gazemberkén viselkedjen, visszaélve a néptől kapott hatalmával. Ekkora kockázatot egy ország nem vállalhat el, erről szólna a fékek és ellensúlyok rendszere, de amennyiben azt kiiktatták, akkor marad a kötél és a lámpavas.

2llkedő 2013.07.05. 15:24:32

@Hobbisebész: "kivéve Horn elvtárs második kormányzása idejét.

Az mikó vót?

s 2013.07.05. 15:27:16

@Blogger Géza: Onnan jövök. Megmondta, hogy nincs már támogatás a megszokott gyógyszeremre. Egyúttal megadta a Közép-Európát ellátó fegyverkereskedők elérhetőségeit, és jobbulást kívánt. Nekem őszintének tűnt.

Blogger Géza 2013.07.05. 15:29:19

@Földi halandó: 1) Egyáltalán nem nehezíti.
2) Ha tudsz valami konkrétumról, tedd meg a feljelentést, és csatold a bizonyítékokat, szájalni könnyű.
3) Meg kéne már érteni lassan, hogy az AB nem alkotmányoz, nem ez a feladata (a hatalmi ágak szétválasztása elvének megfelelően), pusztán alkalmazza azt más jogszabályok vizsgálatakor.
4) Nyitva vannak, tessék, menjél be.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.07.05. 15:29:48

@$$$=$$$: alapba elég szar helyzetbe kerülnének kormányra

No, ebben egyetértek veled, te nyomoronc.

s 2013.07.05. 15:30:12

@Hobbisebész: Én nem szavazok, bocsánat. Én akasztok. Kicsi, de lényeges különbség.

vakapad 2013.07.05. 15:30:31

Navégrehálisten, mondják fideszhívőék, és mind idegyűlik, mert ez egyike azon minimális számú bejegyzésnek, ahol nem a FIDESZ-t ekézik (jogosan). Azokon a fórumokon nyilván rosszul érzik magukat, itt viszont konkrétum nem szükséges, lehet hancúrozni.

chatendeux 2013.07.05. 15:31:07

a kedves baloldal elosztja fejben egymás között az ellopható pénzeket, posztokat rendel hozzá...ééés már meg is van az árnyékkormányuk.persze mindez a demokrácia, sajtószabadság, alkotmányosság..tolerancia...stb. nevében. Ugyanazok akik 2006-ban idegen zsoldosokkal szétverették a sajtószabadságot, demokráciát, alkotmányosságot toleranciát követelő embereket. Vicc az egész.....

2llkedő 2013.07.05. 15:31:34

@Hobbisebész:
"A "demokratikus ellenzék" gyomra nem fordul fel, amikor pufajkásokkal, kínzótisztekkel, szemkilövetőkkel "kell" koccintaniuk?"

A szemkilövetőkön kívül tudsz példát említeni?

Kim Jong Un 2013.07.05. 15:32:40

@s: te ostoba szar, te csak a pofadat teped. :D A liberalisok gyavak. Gyavak vagytok mint a nyul. Kaptok 2 pofont azt 2 hetig csak egy iranyba tudtuk menni. "te hulye szaaar, te lofaszjoska senki!" :D

2llkedő 2013.07.05. 15:32:56

@chatendeux: Te mellik országról beszélsz?

sas70 2013.07.05. 15:34:09

@Blogger Géza: De 2012 I. II. negyedévben meg visszaesett a te hivatkozásod szerint! Éves átlagban meg mennyi is? A béka segge alatt és ez bázis adat nem abszolút! Statisztikát is tanultam, engem egy behúzott adattal nem lehet megvezetni!
Megint a menthetetlen próbálod menteni, te jó szoci lehettél!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.07.05. 15:34:23

@s: "akkor marad a kötél és a lámpavas"

Ha javasolhatom, akkor kezdjed az 1989 előtti időszak vezető tisztségviselőivel, főleg azokkal akik 1989-ben és utána is aktívan politizáltak, mi több, meggazdagodtak hirtelen. Van ilyen bal és jobb oldalon egyaránt!
Azután folytasd azokkal, aki ordas vesztegetésekben érintettek, és maffiás kapcsolataik vannak.

Aztán majd meglátjuk ki marad, azaz kik közül lehet választani.

DE amíg csak szítod az indulatokat, addig tök mindegy, hogy ki viszi a prímet!

A másik dolog pedig az, hogy ha a baloldal 2006-ban szépen lemond az Őszödi beszéd után, akkor nem lett volna a fityisznek 2/3-os jáccótere!
Valaki felvetette, hogy a fityisznek kötelessége lenne Kurcsány-szobrot állítania köszönetképpen, egyetértek vele, jár a szobor, a közgép is felajánlhatna néhány ezer Swarovsky kristályt hogy a szobor szépen csillogjon, a trafikosok pedig összedobhatnák az arany talapzatra valót... :-)

chatendeux 2013.07.05. 15:34:58

@félázsiai 2llkedő: Te merre jártál 2002től? a holdon?????;) Te nem félázsiai vagy....semmi se vagy.

IMHO · http://imho.blog.hu 2013.07.05. 15:38:14

"Hogyan állhatna össze egy nyerőesélyes baloldali választási koalíció?"

Sehogy.

Az ellenzék nem akar nyerni.

s 2013.07.05. 15:38:39

@Kim Jong Un: Basszad te szájba azt a kurva rohadt buzi tripperes folyós picsájú, tetves-kankós bárcabitorló alkoholista fattyútermelő ótvaros, repedtsarkú, gecilefetyelő anyádat.

Mi a faszt képzelsz, he? Véged van, te hatökör, mert agyad nulla. Akkor veszed csak észre, hogy fejbe basztak egy csákánnyal, amikor szólnak. Fosagyú vadbarom, húzz a kurva anyádba.

s 2013.07.05. 15:41:54

@Magánvéleményem: Ki mondta neked, hogy kihagynám az általad is említetteket? Sosem végeznék fél munkát, annál én igényesebb vagyok. Ti vagytok felületesek. Látjátok az egyik problémát, miközben a másikról említést sem tesztek.

Kim Jong Un 2013.07.05. 15:45:51

@s: na mi van libsikem, idegeskedsz? :D Barcsak itt lennel most velem szemben, es fossa verhetnem a fejedet. Egy fogad, es egy ep csontod se maradna te gyava szar!

sterimar 2013.07.05. 15:47:25

"Vajon lesz normális programjuk (bár 2010 óra már tudjuk, ez nem elengedhetetlen feltétele a győzelemnek"

Jujj Papóca, hol voltál te 2002-ben és 2006-ban?

nu pagagyí 2013.07.05. 15:55:40

@Hobbisebész: Azért Te is jól megvagy az MSZMP KB tagjainak társaságában. A tettek minősítenek, az MSZP-től nem tapasztaltam, hogy kommunizmust szeretne bevezetni, a bőszen kommunistázó jobboldal viszont elég gyanús ezügyben.

A kommunista egy különleges embertípus. Ők állami csöcsön csüngenének életük végéig, de nem mindenkit engednének oda és a nemodaengedést a legdurvább módon szeretik kinyilvánítani. Őnző céljukat magasfokú erkölcsről való papolással leplezik, az érvényesülés kelléke a bebiflázott halandzsa tévesztés nélküli visszaböfögése, a tudást szervilizmus pótolja.

s 2013.07.05. 15:57:52

@Kim Jong Un: Na ja. Ha a tenger felforrna, akkor sok főtt hal lenne benne.

nu pagagyí 2013.07.05. 15:59:42

@Kim Jong Un: Hát a történelmi jobboldal is levizsgázott gyávaság tárgyból. Számolni is tereh, hány megszálló seggét nyalta, hányszor köpte le saját népét.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 16:01:02

Ráadásul a baloldal szeret öngyilkos lenni. Ennek jól példája, hogy most egy emberként állnak ki a homokos lobbi követelőzései mellett. A nép helyett a homokosokat választják - ők tudják... mindenkinek joga van hülyének lennie...

kynorptor 2013.07.05. 16:01:10

Aki programra szavaz, az el se menjen. Négyévente mindig halljuk a hangzatos programokat, nekem a kedvencem az "egészségügy, nyugdíjrendszer, oktatás átfogó, strukturális reformjának a szükségessége". Ami tényleg szükséges, csak 23 év alatt senki nem végezte el. Nyerő koalíció úgy állhatna össze, ha eltakarodna a politikából az összes, elmúlt 23 évben és korábban szerepet vállaló egyén és jönnének helyette hiteles, elhivatott emberek, akik felfogják, hogy nekik mi az elsődleges feladatuk és ha az ország halad és még nekik is cseppen valami, mindenki jól jár. Ez nem csak a baloldalra, hanem az egész politikára érvényes.

Ez pedig csak egyetlen módon történhetne meg, ha minél több politikust kb. válogatás nélkül lámpavasra húznánk, Dunába lőnénk, a maradékot pedig életfogytra börtönbe vetnénk és a következő generáció megértené, hogy ezt jelenti a politikai felelősség.

semmiextra 2013.07.05. 16:03:49

@$$$=$$$:
Kurva kemény vagy. És vicces. Látom te is tartod amit Jonny mond: Mindenki annyit ér amennyije van. (Azt elfelejtette hozzá tenni, hogy észben.)

Lencsés István 2013.07.05. 16:04:33

Nincs nyerőesélyes baloldali koalíció .

s 2013.07.05. 16:06:37

@kynorptor: "Ez pedig csak egyetlen módon történhetne meg, ha minél több politikust kb. válogatás nélkül lámpavasra húznánk, Dunába lőnénk, a maradékot pedig életfogytra börtönbe vetnénk és a következő generáció megértené, hogy ezt jelenti a politikai felelősség."

Én emberem. Büszke vagyok rá. Kicsit sem próbáltam meg befolyásolni, higgyétek el, . . . kicsit sem. Magától ennyire okos. Most kicsit el kell gondolkoznom, hogy ő nem én vagyok -e. Mondtam korábban, nincs már támogatás a bevált gyógyszeremre . . .

nu pagagyí 2013.07.05. 16:09:27

Én, személyesen egy szélsőségektől mentes, valódi közepet megtestesítő pártszövetségnek örülnék. Bajnai erre tett kísérletet balról, de a jobboldal becsületesebb része nem nagyon tud szabadulni Orbán-vezér markából. Talán Sólyom és Ángyán lehetne a húzóneve a Fidesztől középre álló, magát jobboldalinak tekintő tömörülésnek, persze kellene egy bátor ember is köztük, aki vezetésre termett.

s 2013.07.05. 16:09:31

@Lencsés István: Nem baj. Lámpavas van, ez a lényeg. Nagyobb baj lenne, ha az sem lenne. Gyanús egyébként nekem ez a baszakodás a közvilágítással. Az ember kombinál, és nem jutnak eszébe megnyugtató dolgok.

Kim Jong Un 2013.07.05. 16:09:38

@s: de amikor te eppen mennel fel a vasra akkor is ilyen buszke lennel? A liberalisokat mindegy, hogy politikus vagy sem, felhuzzuk majd!

nu pagagyí 2013.07.05. 16:12:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A nép olyan, amilyen. Például homokosok is vannak köztük, például a katolikus papok egy része.

Kalmár 2013.07.05. 16:13:58

Nagyon mókás, ahogy a baloldal romjaiból próbáltok kiemelni éppen maradt darabokat, de gyanakvó méla undorral kell mindet visszadobni.
Ez is roncs, az is kuka.
Ez se működik, az is leégett.

:)
Tetszik.

Apropó, ezek semmirekellő liberálkomcsi csavargók.
Ebből következően sosem fognak összefogni.
Mind más hatalom bábja, teljesíteni kell a megbízó parancsát, nincs mese.

kynorptor 2013.07.05. 16:14:14

@s: Nálam a sörétes puska már ott pihen a fegyverszekrényben a golyós mellett. Most éppen a lőszerhalmozás folyamata zajlik, még idő kell, mert a fizetés korlátoz. És várom, hogy most az útdíj mennyivel fogja drágítani a lőszert is.

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.07.05. 16:15:12

Mesterházi, mint húzóarc? Ez a poszt egy vicc, hol a kandikamera? :)

Kalmár 2013.07.05. 16:17:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Pontosan.
Dettó a Tavares jelentés, kettős állampolgárság, Fletó mögé felsorakozás Öszöd után(most meg menekülnek előle)

s 2013.07.05. 16:19:48

@Kim Jong Un: A kurva anyádat húzod te fel, mint egy elbaszott játékautót, te elmebeteg fasz. Addig nagy a pofád csak, ameddig orbán aput ott tudod a valagad mögött. Azt hiszed, ez örökké tart? Mik a terveid a későbbiekben? Mert abból nem lehet a végtelenségig megélni, hogy nagyon, de nagyon szeretem az orbánt, meg a simicskát, meg még a lázárt is. El kell menni valami szakmába. Az orbánnak nem, az sosem dolgozott, de téged ki a retkes fasz fog fizetni, ha más irányt vesznek a dolgok? He? Ezen agyalj, seggarc!

s 2013.07.05. 16:23:25

@kynorptor: Gondoltam én, hogy nem csak nálam ment ki a biztosíték. Erre már a fidesz is számít, nem lehetnek annyira hülyék, hogy nem. Ezért a nagy fosás. Sejtik, hogy mi lesz a vége.

pipi_NL 2013.07.05. 16:24:10

Nem ertem, minek itt ez a sok morgas. Magyarorszagon az emberek tobbsege a Fidesz politikaja melle sorakozik fel. Ez az, amit a tobbseg kivan. Mondjuk szerintem is szornyu, hogy nincs vallalhato alternativa.

Na de, azert megsem a kadari idoket eljuk. Ha valakinek ez nagyon nem tetszik, azok elott nyitva all az ut: huszonakarhany orszagba akar mar holnap elkoltozhetsz es mar holnaputan munkat vallalhatsz. Az USA-ba persze nem konnyu, de Anglia tart karokkal var! Nincs itt semmi gond.

Blogger Géza 2013.07.05. 16:31:06

@sas70: Kidobott pénz volt a statisztika oktatásod, ha láthatóan képtelen vagy értelmezni a megadott számokat... :(

Hobbisebész 2013.07.05. 16:44:35

@nu pagagyí:

Miféle MSZMP-KB-sek? Ha már nem akasztófán lógnak, vagy a fegyházban senyvednek, gondolod, hogy haverkodom velük?

Az összes redves kommunistát kitakarítanám a közéletből, pedig nem vagyok híve az ilyeneknek, de ők éppen ezt csinálták. És akik beálltak a jogutód pártba, azok közösséget vállalnak a bolsevizmussal, így ők is ezt érdemlik.

Az LMP alig valamivel szimpatikusabb nekem, mint a Maszomp, de ők nem bűnözők, nem némítottak el, nem kínoztak meg, nem öltek meg senkit, nem is kollaborálnak ilyen alakokkal, így tőlem azt csinálnak, olyan ügyek mellett állnak ki, amit, amilyenek mellett csak akarnak.

De a bolsevistákra ez nem érvényes.

Ezek az átokfajzatok még elmenekülni sem hagyták az embereket.

Nincs bocsánat nekik.

Mit kommunistázol, "elvtárs"?

A fentiekkel ugye nem értesz egyet?

Akkor pláne mit kommunistázol?

Hobbisebész 2013.07.05. 16:45:51

@félázsiai 2llkedő:

Nem elég annyi?

Vagy a szemkilövetés még éppen belefér, ha szépen mosolyog hozzá az illető "elvtárs"?

Emberek megkínzása is belefér?

Van, ami már a fajtádnál sem fér bele a kokárdán kívül?

kigyurt álat 2013.07.05. 16:47:58

Tavaly volt egy balos vita az ATV-ben:
www.youtube.com/watch?v=PblX_2qP1Vo

Akkor Juhász Péter teljesen jogosan elküldte a picsába Vadai Ágnest és Szanyi Tibort, és sokmindenben igaza volt. Utóbbiak nélkül talán még lehetett is volna egy elfogadható baloldali ellenzék a következő ciklusban, amely valamikor a távoli jövőben alkalmas lehetett volna kormányzásra is.
Ehhez képest legutóbb mind együtt buliztak Farkasházy Tivadarnál, az összes régi ballib seggarcúval együtt. Így csak azt az szarszagú mocsarat fogják tudni összehozni, amelyet 2010-ben leváltottunk. Erre pedig kevesen fognak szavazni, mert a támogatóikat nem lehet összeadni.
Önállóan az E14-nek több esélye lenne hosszú távon, és úgy talán meg is tisztulna valamennyire a baloldal.
Így az egyetlen józan lehetőség egy balos számára az LMP marad, hacsak nem darálják be őket is addig.

s 2013.07.05. 16:48:05

@Hobbisebész: kövérlacafaca azért mszmp tag volt, bizos ami biztos alapon. Akkor jó ötletnek tűnt. Most már inkább letagadná, ha tudná. Nekem végül is mindegy, miért lóg, csak lógjon.

nu pagagyí 2013.07.05. 16:50:52

@kynorptor: A program fontos, arról szól, mit szeretnének csinálni. Aztán a választás eredményétől függően vagy sikerül, vagy nem.

A Fidesszel az a baj, hogy 2/3 birtokában magvalósíthatnák a programjukat, de nem azt csinálják, hanem pont az ellenkezőjét. Ha azt csinálnák, itt most:

- nem lenne korrupció, megszűnt volna a felesleges bürokrácia, egyszerű lenne az adórendszer, 4-5%-kal nőne a gazdaság(Járai),
- az alkotóképes időseket nem küldték volna nyugdíjba (Kopp Mária),
- félelem nélküli élet és bizalom honolna (Martonyi),
- prosperáló élhető országban élnénk (Kiss Tímea),
- olyan kormányunk lenne, amelyben bíznak a nemzetközi pénzpiacok, munkahelyek tömegei jönnének létre (Parragh),
- ahol értékek mentén szerveződnek a közösségek (Schmitt)
- támogatnák a kutatás-fejlesztést, óvnák a magyar szellemi tőkét (Vízi E.)

És a legautentikusabb szájból (Orbán):
- a kormánypolitikát nem magán- és üzleti érdekek határoznák meg,
- Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatozata lenne a zsinórmérték.

Ezt várta saját programjától a Fidesz, aztán látjuk mi lett belőle.

Forrás:program2010.fidesz.hu/

Hobbisebész 2013.07.05. 16:53:15

@s:

Kövér semmi közhatalmat nem gyakorolt a kommunizmus idején, az eszmét sem propagálta a nyilvánosságnak, ezért nem tiltanám el a közéletből. Ellenben kiszavaznám a picsába, ha tehetném, mert a gondolkodásmódja sokszor elég bolsevik.

Az miért van, hogy amikor a bolsevik terrorról van szó, akkor sosem az MSZMP jogutódja jut a bolsevisták eszébe, nem a pufajkás, nem Rytkó elvtársnő, nem Heller elvtársnő, nem az idősebb Pető, Bauer és Gerendás, hanem valami milliomodik senki, aki húszévesen elment gyakornoknak valami pártközeli társadalomkutatóhoz, ahol aztán igen gyorsan antikommunistává vált?

Hobbisebész 2013.07.05. 16:57:13

Nektek, bolsiknak köszönhetjük majd a Fidesz következő 4 évét is.

Nektek, akik még mindig nem takarodtok el el a kurva anyátokba, hanem összefogás ürügyén, meg nem támadási szerződésekkel lehetetlenítitek el, hogy tisztességesebb közéletünk legyen.

nu pagagyí 2013.07.05. 16:57:30

@Hobbisebész: Pozsgai volt az alkotmány-ötletbörze egyik felelőse, ha jól tudom. Az más tészta, hogy a börze eredményét egykötegben szemétre dobták (nem érte kár a nemzetet) és Szájer gyártott egy mindenféle előzmény nélküli, alaptörvénynek titulált működési és szervezeti szabályzatot, melyben gondoskodott feleségéről is, egy felesleges, de jól fizető poszt kialakításával

nu pagagyí 2013.07.05. 17:00:02

@Hobbisebész: A Fideszt köszönjük a sok taplónak, aki megszavazta, köztük neked. Köszönjük a hazugságokat nagykanállal bezabáló ostoba embereknek, akik még mindig nem józanodtak ki.

s 2013.07.05. 17:00:08

@Hobbisebész: Ha semmi nem változott volna, ma a te ártatlan báránykáid egy lenin kép előtt vernék a faszukat, tudod, öreg harcos? Nekem személy szerint ez is probléma.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:00:10

@nu pagagyí:

Pozsgai is elmehet a bolsevik kurva anyjába vagy a pokolba, egyből a D-209-es, a pufajkás és a többi elvtársad után.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:01:08

@nu pagagyí:

Nekem? Sosem szavaztak a Fideszre, bolsevik.

De ha tényleg csak a kínzótisztek és a tolvajok közül lehetne választani, és kötelező lenne a választás, rájuk szavaznék, nem a terrorista elvtársaidra.

nu pagagyí 2013.07.05. 17:03:15

@Hobbisebész: "Az miért van, hogy amikor a bolsevik terrorról van szó, akkor sosem az MSZMP jogutódja jut a bolsevisták eszébe".

Azért lehet, mert az MSZP csak anyagilag jogutódja az MSZMP-nek, szellemiségét viszont a Fidesz sajátította ki.

s 2013.07.05. 17:03:18

@Hobbisebész: Nem a bolsik miatt vagy hülye, aki a fideszre szavaz állandóan. Azért vagy hülye, mert anyád megtalálta az extra nagy Technocol-Rapid tubust, és kiszippantotta egy skálás zacskóval a fején, ameddig te belülről rugdaltad a pocakját.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.07.05. 17:04:15

@nu pagagyí: mintha a tandíjról is papoltak volna rengeteget anno ...

Hobbisebész 2013.07.05. 17:05:44

@s:

A bolsevikok embernek is hitványak, nemhogy magyarnak vagy polgárnak.

Te sem vagy különb Rákosinál.

s 2013.07.05. 17:08:35

@nu pagagyí: Azt a kurva seggbe baszott vak komondort . . .
De szar ezt így látni leírva. Már ahhoz képest, ami lett belőle.

nu pagagyí 2013.07.05. 17:09:12

@morgás joga mindenkit megillet: Nincs is tandíj, ingyen adósodik el a nebuló.

kynorptor 2013.07.05. 17:09:16

@nu pagagyí: Teljesen igazad van. A gond ott kezdődik, hogy a szavazók nagy része nem tud különbséget tenni a program és a parasztvakítás között. Sajnos azok vannak többségben, akiket egy tányér levessel, vagy szociális juttatások ígéretével meg lehet győzni. Azok vannak kevesen, akik felfogják, hogy mire lenne szükség valójában és megértik, hogy miért jobb a családi adókedvezmény a családipótlék emelés helyett.
Arról nem is beszélve, hogy mint fentebb is írtam, érdemi változás nem várható, amíg a politikai felelősségnek nem lesz súlya.

s 2013.07.05. 17:09:53

@Hobbisebész: Akkor te lehetsz hitler. Nem . . . várjál csak . . . te korrepetáltad.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:13:27

@kynorptor:

A politikai "felelősség" mintaképe Bajnai "libás" Gordon elvtárs (bővebben róla itt: mno.hu/belfold/angyan-tuntettem-a-libatolvaj-ellen-nem-allok-ossze-vele-1117335), az Internacionálé nagy kedvelője, aki az előrelátható bukás miatt nem is mérette meg magát miniszterelnöki megbízatása után, és végigsunnyogja azóta is az azelőtti másfél-két évet, miniszterként "szolgált" az őszödi böszmének, akinek a legjobb haverja és ingatlanügynöke most került elsőfokon a helyére, a börtönbe.

nu pagagyí 2013.07.05. 17:21:01

@Hobbisebész: Kövér azért fura egy figura. Ő az ügynöktörvények legfőbb elkaszálója, miközben bőszen kommunistázik. Éltem a cuclizmus "szűk levegőjében". Van sejtésem arról, hogy MSZMP PB zárt intézetébe nem az utcáról vettek fel embereket. Kövér jó káder lehetett, plusz valakinek a valakije.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:21:42

@Hobbisebész:

Ez egyúttal az a Bajnai is, a nagy összefogó, aki magyar állami cégek és "az emberi jogok legnagyobb barátja", az USA csöcsén lóg a bukás óta.

Gyurcsányinak szerencsére nincs ilyen gondja, ő jól elvan a balatonőszödi üdülőben, amit még Szilvásy Gyurkán és gondolom Apró Piroskán keresztül intézett magának az államtól úgy, hogy a privatizációért felelős Szilvásy elvtárs az első pár évben visszabérelte tőle az üdülőt annyiért, amennyiért eladta.

Ebben az üdülőben tartotta később "szenvedélyes igazságbeszédét" a böszme, az államtól ebül megszerzett volt kormányüdülőben, ahol az elvtársai üdültek korábban, amikor ő még függetlenített párttitkárként kutatta a Balaton-felvidék borászatát az aktuális sógora könyvtárában.

Jellegzetes bolsi pofa mindegyik.

Aktuális témájuk az LMBTQP közösség "megsegítése".

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 17:23:02

@Blogger Géza:

" Az azt mutatja, hogy megszűnt az országot az összeomlás szélre juttató. külföldi eladósodásból fedezett túlzott beruházási hullám."
- Ezt félreteszem hosszú téli estékre. :))

- Ha elvonatkoztatunk attól, amire gondoltál (és amik közül magam sem értem, miért kellett alagút a búzatábla alá pl), akkor azt látni, hogy jelenleg csökkennek a beruházások, nemcsak a munkahelyteremtők, de
a sima építkezések is.
Rengeteg ismerősöm, panaszkodik, hogy esik vissza a cégüknél a kereslet, egy-két embert elküldenek, stb...
- Ugyanakkor növekszik az államadósság. Eszméletlen ütemben zajlik a kötvénykibocsájtás, magas kamaton (Ismerősöm állampapírban 8%-ot kapott, miközben a jegybanki kamatláb megy lefele!). Lehet ezt az adatsort kozmetikázni, de a 8%-ot valamiből ki kell gazdálkodni, ami egyre nehezebben fog menni lassan 4%-os alapkamat mellett, főleg úgy, hogy plk ma olvastam, bezár a Sanyo, 500 ember kerül utcára (1millió?).

Abban igazat adok neked, hogy látszólag esztelenül sok nem termelő beruházás készült, zömük valamilyen hitelkonstrukcióban. Ugyanakkor
érdemes elgondolkodni azon, mekkora hasznot hajt egy autópálya, aminek a közepéből hiányzik 15 km. Most nem a völgyhíd mellett érvelek, mert megoldható lett volna a dolog más nyomvonallal, de egy látszólag nem termelő (azaz nem közvetlen munkahelyteremtő) beruházás valós gazdasági hasznát nehéz megbecsülni.

Régen a sok beruházás viszont élénkítette a gazdaságot, sokan kaptak lehetőséget beszállítóként. --> Igaz, hogy hitelből építettünk, de a vállalkozások termeltek adót.

Jelenleg kevés vállalkozás áll biztos lábakon, és a vállalkozásokban érdekeltek (dolgozói-tulajdonosai) változást akarnak.

Ha az ellenzék ennek a változásnak a(z általa elképzelt) menetéről adna végre egy hiteles tájékoztatást, közérthetően, logikusan elmagyarázva az összefüggéseket és a szándékokat, akkor nyert ügye van. Mindössze kb. 800 ezer-1,2 millió embert kellene megszólítaniuk és meggyőzniük.

Ezen emberek számára kellene egy nemzeti minimumot felmutatni,. és a nemzeti szó akkor itt végre helyén lenne használva.

Az ugyanis nem lehet cél, hogy a fidesz mesterségesen megerősített klientúráját tönkretegyük (a mesterséges versenyelőnyüket viszont szemrebbenés nélkül elvenném) 2014-ben. Ez csak a folyamatos revanspolitizálást erősítené.

Sajnos mesterházi képtelen arra, hogy megszólítson bárkit is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 17:24:02

@Blogger Géza:

"Büntetőügyekben elszámoltat a büntetőbíróág. (Zuschlag, Hagyó, Szilvássy...)"

Hagyó?

Szilvássy?

Hobbisebész 2013.07.05. 17:27:25

@nu pagagyí:

Ha Kövérre ennyi szót és hozzászólást áldozol, mennyit szoktál az éppen talán megbocsátásért esedező Horn elvtársadról?

Van miért szidni Kövért, de az a mostani tevékenysége. Amikor Horn már géppuskával tüzelt a magyarokra, Kövér még meg sem született.

Amikor Horn, H. Kovács és a többiek még a Rákosi-Rosenfeldék által összeharácsolt állami vagyon átmentésén szorgoskodtak, addigra Kövér már antikommunista lett.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 17:28:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Először a zsidókért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Azután a kommunistákért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok kommunista. Azután a szakszervezetiekért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok szakszervezeti. Azután értem jöttek, és nem maradt senki, aki szólhatott volna.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:28:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Szilvásy elvtárst, aki a böszmének átjátszotta anno az őszödi kormányüdülést is, most ítélték két év börtönre elsőfokon kémkedés vádjával.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:29:57

@Hobbisebész: jav.: Szilvásy (...) a böszmének átjátszotta az őszödi kormányüdülőt

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 17:30:18

@kynorptor:

"ha eltakarodna a politikából az összes, elmúlt 23 évben és korábban szerepet vállaló egyén és jönnének helyette hiteles, elhivatott emberek, akik felfogják, hogy nekik mi az elsődleges feladatuk és ha az ország halad és még nekik is cseppen valami, mindenki jól jár. Ez nem csak a baloldalra, hanem az egész politikára érvényes."

- Nosza! Ha ilyen vagy, indulj! Ha ismersz ilyet és indul, szavazz rá!

kynorptor 2013.07.05. 17:34:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Rászavazok. De értelmezd a hozzászólásom másik felét is. Ez mind nem fog megtörténni, amíg a politikai felelősség annyit jelent, hogy ha lebuksz, holnaptól nem miniszter leszel, hanem valamelyik állami cég vezetője, ejnye-bejnye!

nu pagagyí 2013.07.05. 17:39:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Itt a ma születt csecsemőt is secperc alatt leamortizálják. Ha valamit megtanultunk a demokráciából az a besározás szabadsága, pedig lenne még egy-két dolog, ami fontos lenne.

kynorptor 2013.07.05. 17:41:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egyébként a másik, életképesebb verzió az lenne, ha minél nagyobb részvételi arány lenne a választásokon és nem 4, hanem 8-9 párt lenne jelen a parlamentben. Nem 2, hanem 4-5-nek kellene koalíciót alakítania, hogy kormányozni tudjanak. A szavazatok minél többfelé oszlanának, annál kevésbé koncentrálódna egy-két érdekcsoport kezében a "lobbi" ereje, mivel több fele kellene szétosztani a zsebpénzt. A korrupció ellen harcolni sem kellene, elhalna, mert nem lenne életképes, mert nem jutna mindenkinek. Akinek meg nem jutan, verné az asztalt. A társadalom is sokkal szélesebb körben lenne képviselve.
Tudom álom, utópia, de nálunk amúgy sincs hagyománya a demokráciának, szerintem a szavazók nagy része nem is érti, hogy mi az. Nem érti, hogy miért kell elmenni szavazni és hogy ez a jog mit jelent, milyen felelősséggel jár.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:44:17

@nu pagagyí:

Egy átlagosan normális ember sosem lenne politikus, akkora tétre megy a játék, hogy kevesen vállalják be, ami ezzel jár.

A képviselőség nem egy jól felépített életpálya csúcsa többnyire, hanem egy nagy ugrás egy átlagember életében, kb. mintha kineveznék az addigi portást a konszern vezérigazgatójának.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:48:51

@kynorptor:

Azokat a vitákat, amiket a pártok folytatnak egymással, párton belül ugyanúgy lejátsszák, le kell játszani. Ha van 2 párt, ami nem jó rendőr - rossz rendőrt játszik, hanem igazi vetélytársak, az már demokrácia.

Én a frakciófegyelmet bombáznám szét. Amiatt van, hogy teljes konszenzusba tud kerülni az egész Ház olyan dolgokban, amiknek 90% feletti a társadalmi elutasítottsága.

Alakítsanak szépen minden törvényhez alkalmi szövetségeket, erre kellene ösztönöznie őket a rendszernek.

A visszahívhatóság is hasznos lenne, ha havonta a legocsmányabb pár pofát vissza lehetne hívni valami ésszerű szabályozás szerint.

nu pagagyí 2013.07.05. 17:51:34

@Hobbisebész: Az a különbség köztünk, hogy én mindenkit a tettei alapján igyekszek megítélni, mit is csinált akkor, amikor az én életemet is befolyásoló lehetőséghez jutott.

Valójában nem érdekel senkinek a múltja, a ráaggatott cimkék. Horn az MSZMP-ben is a józanabbak közé tartozott. A rendszerváltás után, miniszterelnökként betartotta a demokratikus szabályokat - nem formálisan, hanem a szellemét is. Nem élt vissza a koalíciós kétharmaddal sem, a maradék egyharmadot nem tekintette levegőnek. Végrehajtotta a rendszerváltás utáni legnagyobb adósságcsökkentést, amihez képest a Fidesz első kormányának eredménye a hibahatárt súrolja.

Hobbisebész 2013.07.05. 17:51:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Valóban nem. Al Capone adócsalási ügyére emlékeztet.

Lencsés István­ · http://lencsespityu.blog.hu/ 2013.07.05. 17:53:36

@s: Bocs , de én idióta vagyok . Nem kell rám reagálni .

Hobbisebész 2013.07.05. 17:56:12

@nu pagagyí:

Horn fegyverrel, szovjet tankokkal a háta mögött, pufajkában rontott rá a nemzetre. Bátyja halálát sem átallotta felhasználni, hogy uszíthasson a forradalmárok ellen.

Ilyen múlttal nem lett volna szabad elindulnia sem a szabad választásokon.

Az adósságot privatizációval csökkentette, épp úgy, ahogy az eredetileg is ki lett találva. Ráadásul olyan dolgokat adott el, amiket sosem lett volna szabad.

A kétharmaddal ugyanúgy visszaélt, mint a Fidesz is többször, például amikor első dolga volt megváltoztatni az önkormányzati választásról szóló törvényt.

De ismétlem: már oda sem lett volna szabad kerülnie.

nu pagagyí 2013.07.05. 17:59:36

@Hobbisebész: Érdekes, hogy a kémkedést egy olyan cég alkalmazása jelenti, amelynek vezetője nem kém a bíróság szerint. Persze minden részletet titkosítottak 50 évig, nehogy kiderüljön, hogy koncepciós ítélet született.

A potenciális kémeket viszont nem is vizsgálhatták volna a kémelhárítók, ez az UD Zrt ügy tanulsága, mert még beperelte volna őket személyiségi jogok megsértése miatt a gyanúsnak tűnő cégtulaj, aztán meg is nyeri a pert. Hála a magyar igazságszolgáltatásnak.

nu pagagyí 2013.07.05. 18:01:58

@Hobbisebész: Nem Horn vezette a szovjet tankokat emlékeim szerint. Ő akkor egy fiatalember volt, aki hitt az eszmében. Olyan volt, mint a mai fiatalok, akik hisznek a Fidesz hazugságainak és még nem ébredtek fel.

nu pagagyí 2013.07.05. 18:04:29

@nu pagagyí: Annyit még, hogy egy szabad választáson mindenkinek el szabad indulni, aki éppen nem börtönben ül. Ettől szabad ugyanis egy választás.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 18:04:32

@Hobbisebész:

"Horn fegyverrel, szovjet tankokkal a háta mögött, pufajkában rontott rá a nemzetre."
- Nem teljesen így volt, de van alapja.

"Ilyen múlttal nem lett volna szabad elindulnia sem a szabad választásokon."
- Ha ez az etelon, akkor nagyon sokan nem indulhattak volna. Ugyanis a pufajkásoknak valakik adták az utasításokat, a pufajkások tetteiből valakik hasznot húztak, ....

"Az adósságot privatizációval csökkentette,"
- Ez miért baj?

" Ráadásul olyan dolgokat adott el, amiket sosem lett volna szabad."
- Miket?

"A kétharmaddal ugyanúgy visszaélt, mint a Fidesz is többször, például amikor első dolga volt megváltoztatni az önkormányzati választásról szóló törvényt."
- Az ÖK választásnál nem sírok, hogy megszüntették a két fordulót. Azt valóban izomból nyomták át. Miben élt vissza a 2/3-al még?

"De ismétlem: már oda sem lett volna szabad kerülnie."
- Horn (és mások is)86 táján megláttak (felértek ésszel) valamit, és voltak annyira okosok, hogy inkább segítették a dolgokat, mintsem erőből lenyomták volna a folyamatot. Ennek a felismerésnek köszönhetjük ma, hogy Európa ezen felén is szabadság van. Az, hogy mire jutottunk vele, más tészta. A lehetőség itt van.

Hobbisebész 2013.07.05. 18:05:10

@nu pagagyí:

A mai fiatalok kire lövöldöznek géppuskával?

kisQtya 2013.07.05. 18:05:42

@morgás joga mindenkit megillet: Ha abból főznek, ami ma a baloldalon van, akkor tudomásul kell venni, hogy azt nem eszik meg a "Zemberek".

Azt hiszem, teljesen fölösleges hozzászólnom, hiszen előttem már sokan elmondták, hogy a baloldalt 2010-ben nem azért hajtották el a vérbe, csúfos 2/3-ot adva OVI kezébe, hogy visszajöjjön.

Tényleg nem értem, hogy miért verik a nyálukat, ha én annyit lophattam volna, mint ők a "zelmúltnyócévben", már valamelyik kellemes déltengeri szigeten szürcsölném a koktélt, miközben kigyúrt fekete pasik hűsítenének pálmalegyezővel.

Hobbisebész 2013.07.05. 18:07:21

@nu pagagyí:

A mai eszeddel te is lövöldöznél az '56-osokra géppuskával?

kisQtya 2013.07.05. 18:12:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

- Horn (és mások is)86 táján megláttak (felértek ésszel) valamit, és voltak annyira okosok, hogy inkább segítették a dolgokat, mintsem erőből lenyomták volna a folyamatot. Ennek a felismerésnek köszönhetjük ma, hogy Európa ezen felén is szabadság van.

Ezzel nem értek egyet. Nem ismerték fel, Moszkvából szóltak, hogy elvtársak, megbuktunk, tessék átmenni a reálgazdaságba, fattyaitokat pedig osszátok szét és fedjétek le velük a politikai palettát. Hát ilyen lett a mi többpártrendszerünk.
Mindegyik pártból az MSZMP kandikál kifelé, csak különböző formában és intenzitással.

nu pagagyí 2013.07.05. 18:22:27

@Hobbisebész: Nem éltem 56-ban, így nem tudom megmondani. Nem tudom ki mit tudott és mit nem, mit látott és mit nem. Nem tudom, hogy helyben ki jelenítette meg az utólag idealizált 56-os forradalmárt, egy köztörvényes bűnöző, egy méltatlanul meghurcolt ember, vagy vagyonát visszakövetelő földbirtokos. Úgy általában nem lövöldöznék senkire, csak ha rámlőnek.

Hobbisebész 2013.07.05. 18:24:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Ha ez az etalon, akkor nagyon sokan nem indulhattak volna."

Éppen ezt mondom.

""Az adósságot privatizációval csökkentette,"
- Ez miért baj?"

Létfontosságú infrastruktúrát eladni bűn is, hiba is.

"Azt valóban izomból nyomták át."

Erről beszélek. Most ugyanez a fő gondja a Fidesszel is a bolsiknak, az izomból átnyomott, nekik kedvezőnek tűnő választási törvény.

"Miben élt vissza a 2/3-al még?"

Újraélesztette a nómenklatúrát, gátolta az ellenzéknek azt a jogát, hogy egyáltalán megjelenhessen a közéletben, a "baloldalhoz" azóta is hű olajos és gyilkosbűnözőket tenyésztettek ki, akik politikai ("baloldali") kapcsolatokkal is rendelkező bűnszervezeteket alapítottak (pl. Tasnádi, pl. Portik), és még sorolhatnám.

Csak mivel akkor gyakorlatilag nem volt ellenzéki média, ezekről ment a nagy hallgatás, a hivatalosban meg legfeljebb arról írtak a Patek Philippe-karórások, hogy hát igen, de majd csak valamit kitalálnak a szakértőink.

Olyan bűnöket intéztek el ennyikkel, amitől az ember gyomra felfordul.

Ma is ugyanezt teszik a bolsik, Tasnádi, Portik nevének hallatán fideszezésbe kezdenek, a szemkilövetést felváltva tagadják és helyeslik.

Elévülhetetlen érdemei vannak a pufajkásnak és bandájának abban (Puch, Suchman, Baja), hogy ide vezetett a helyzet.

Hogy már egyenesen példaképként állítanak be egyesek 2/3-os, 3/3-os, vagy akár III/III-as elvtársakat.

Hobbisebész 2013.07.05. 18:30:32

@nu pagagyí:

Eleve a másik oldalról nézed, mint kellene.

1956-ban kitört az addig terrorral visszafojtott gyűlölet a magyarokban a kommunisták ellen.

Aki el akarta kergetni a kommunistákat 1 évvel azután, hogy Ausztriából is eltakarodtak, és erre reális esélyt látott, az a kezdetektől fogva támogatta (akár fegyverrel) a forradalmat.

A bolsi lekötelezettek pedig óvták a "törvényes" "rendet". Szintén akár fegyverrel, mint Horn elvtárs, vagy Zoltai elvtárs éppen.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.07.05. 18:34:42

@Hobbisebész: remélem, egyszer majd eljutunk oda, hogy az évjárat szerint épp besorozott kiskatona nem kerül egy kalap alá az elszállt agyú kegyetlenkedő forradalmi szereplőkkel

Hobbisebész 2013.07.05. 18:41:05

@morgás joga mindenkit megillet:

Horn elvtársad évjárat szerint besorozott "kiskatona"* volt, vagy lelkes önkéntes?

Hát Zoltai bátyád miféle lehetett, aki a forradalom leverése után munkásőrnek állt?

Ha Horn önkéntes nemzetrerontó volt, akkor vajon miért is kezdtél el kiskatonázni?

* "kiskatona": ld. még: kisember, az igénytelen bolsi proli, aki nem felel semmiért. Szintén ld. még: "merjünk kicsik lenni".

nu pagagyí 2013.07.05. 18:43:01

@Hobbisebész: "Létfontosságú infrastruktúrát eladni bűn is, hiba is."

Emlékeim szerint az eladásokból az Antal-kormány is derekasan kivette a részét.

Amúgy, a MÁV-ot még eladhatták volna akkor nem nekünk kéne adóból kipótolni évi többszázmilliárdot, amit a minősíthetetlen szolgáltatáson összehoz az állami pénznyelő, hanem adóbefizető lenne, mint a többi "létfontosságú" szolgáltatást nyújtó cég. Amit eladtak, az mind működik rendesen.

A Fidesz egyébként még eladni sem tud, lásd Malév esete.

Lencsés István 2013.07.05. 18:43:12

@s: Hogy jön ez a témához ? :O

Hobbisebész 2013.07.05. 18:44:19

Vajon melyik pártra szavaznak ma azok a ma még élő bolsevik élőlénytársaink, akik '56-ban fegyverrel rárontottak a nemzetre?

Ez az igazi tesztje annak, hogy ki is a bolsevik.

Amikor Biszku Béla elvtárs baloldali erőket emlegetett pár éve '56 kapcsán, akkor vajon honnan jutott eszébe éppen a baloldal szó, hívták így magukat a kommunisták valaha is, amikor 3/3-os többségben voltak?

Hobbisebész 2013.07.05. 18:48:52

@nu pagagyí:

Melyik létfontosságú infrastruktúrát adták el Antallék? Horn elvtársadék eladták mindegyiket. Persze garantált haszonért.

Hobbisebész 2013.07.05. 18:54:14

Szerintem Antall idején is leginkább a küldött, megörökölt, óvatlanul ki nem baszott kommunisták követték el a panamákat, mint Szilvásy "Sittes" Gyuri helyettes államtitkár elvtárs, aki gyurcsányinak játszotta át ingyen a jó kis őszödi üdülőt, amiért hálából még miniszter is lehetett az elkúrás és az őszödi beszéd idején.

Ilyenekből áll a "baloldali összefogás".

agyamputáltak 2013.07.05. 19:11:09

@Hobbisebész: sajnos a fidesz ezt az összes párt közül a legbolsevikebb módon gátolja/ellenzi/hátráltatja :(

nu pagagyí 2013.07.05. 19:16:10

@Hobbisebész: Egy konkrét esemény forgatagában egy kisember cselekedeteit, az általa tapasztalt történések hatása vezérli, nem foglalkozik azzal, mit mond majd az utókor. Az események sűrűjében nem látni a fától az erdőt. Horn 24 éves volt akkor, épp elvégezte az egyetemet. A Wikipédia szerint apját a Gestapó ölte meg, logikusan lett tehát kommunista. Bátyját a felkelők ölték meg, érthető, hogy nem vonult a bátyja gyilkosaival kommunistákat kergetni. Ő ezt látta, tapasztalta és e szerint cselekedett. Mellesleg a felkelők mindegyike sem tudta, hogy az oroszok ellen harcol, ínkább a helyi párttitkárt akasztotta volna, aki lehett akár rendes ember is.

Ezért nem szeretem a kétpólusú világot, az állandó ellenségkeresést, árkok ásását. Ragaszkodom a kulturált vitához, a demokráciához. Nem tetszik a hangnemed. Nem érdekel ki, mi volt. Ma legyen rendes ember.

Hobbisebész 2013.07.05. 19:22:22

@nu pagagyí:

Miért akarták volna akasztani a helyi párttitkárt, ha rendes ember volt?

És miért csak kommunista szemszögből tudsz 1956-ra tekinteni?

csak egy néző 2013.07.05. 19:24:00

@Hobbisebész:
Kiskancsó, szerintem már rádférne a pihenés, du 2-óta 25 komment? Vagy bizonyítanod kell a fidióta gazdáidnak, hogy milyen lelkesen megdolgozol a béredért. Habár még ahogy látom, próbaidős lehetsz, mert csak egy hónapja vettek fel. Kifogsz száradni, ha ennyit okádsz ide.

nu pagagyí 2013.07.05. 19:24:06

@Hobbisebész: A MATÁV-ot. És jól tették.

Hobbisebész 2013.07.05. 19:25:03

@nu pagagyí:

Nekem sem tetszik a kisemberezésed, és a kisemberkedés sem tetszik. Ők kacsintottak össze a hatalmat megragadó bolsevik csürhével, ebből lett a Rákosi-Rosenfeld-rendszer, majd a Kádár-rendszer. Nekik magyarozott Hofi is. (Gondolom, nagy tisztelője vagy.)

Isten mentse Magyarországot attól, hogy még egyszer kisemberdiktatúra, proletárdiktatúra üsse fel itt a fejét.

Hobbisebész 2013.07.05. 19:30:37

@nu pagagyí:

Ismerem, Mátyás király idejében még 500 évet kellett dolgozni egy mobiltelefonért, ma meg már csak egy órát.

Nem tudom, jó döntés volt-e eladni a Matávot. Nem tenném rá a nyakam, hogy az érte kapott pénznek jobb gazdája lett az akkori állam, mint a cégnek volt.

nu pagagyí 2013.07.05. 19:32:59

@Hobbisebész: Tudok a másik oldalról is, de Te Hornnal kapcsolatban kérdeztél. A másik oldalról tisztelem azokat, akik a jogsértő rendszer áldozatai voltak. Tisztelem azokat, akik világosan meg tudtak fogalmazni pozitív célokat: a munkástanácsok vezetőit, a Petőfi-kör résztvevőit, a diákokat. Nem tisztelem azokat a kommunistákat, akik hatalom teljében megalázták azokat, akik útjukban álltak és a másik oldalról sem tisztelem azokat, akik konkrét ok nélkül gyilkoltak. Azokat tisztelem, akik emberek tudtak maradni, mindkét oldalról.

Hobbisebész 2013.07.05. 19:35:47

@nu pagagyí:

A "másik oldal" akkor nem a te oldalad?

Akik a magyar szabadságért felkeltek, azok az emberek a másik oldalhoz tartoznak, mint te?

nu pagagyí 2013.07.05. 19:37:44

@Hobbisebész: Antalék úgy privatizáltak, hogy nem csökkent az államadósság, ergó a pénzt saját klientúrájukra költötték. Hornék a bevételt az adósság csökkentésére fordították. Sikerült is 90%-ról 62%-ra csökkenteni azt, és beindították a gazdaságot.

Hobbisebész 2013.07.05. 19:41:10

@nu pagagyí:

A bolsevizmus áldozatainak kárpótlására kik költöttek, Antallék vagy a pufajkásék?

csak egy néző 2013.07.05. 19:41:12

@nu pagagyí:
Minden tiszteletem a tied, hogy egy ilyen agymosott barommal ilyen sokáig próbálsz beszélgetni, de szerintem teljességgel reménytelen. Ez a köcsög még próbaidős lehet Takony Árpia csapatában, ennek még bizonyítani kell.

nu pagagyí 2013.07.05. 20:09:27

@Hobbisebész: Én a nép pártján vagyok. Azt szeretném, ha nem betonozódnának be a vagyonok. Kinek-kinek a jövőjét, ne szülei vagyoni helyzete determinálja. Felnőtt korba lépve mindenki küzdjön meg a boldogulásért, egyenlő feltételek mellett, ugyanazon a pályán. Fontosnak tartom, hogy az állami intézményrendszer felhozza azokat, akik születési hátránnyal indulnának. A versenybe viszont állambácsi ne pofázzon bele egyik, vagy másik versenyző javára, ha nem sértenek szabályt. Az állam feladata, olyan szabályok biztosítása, ami az egyén gazdagodását szinkronba hozza a társadalmi haszonnal. Pazarlásnak tartom, ha valaki nem az alapvető képességei szerinti pályát futja be. Kegyetlennek és butának tartom, ha a veszteseket pusztulni hagyjuk, elsősorban vissza kell őket segíteni a pályára, de ha nem sikerül, akkor is biztosítani kell emberhez méltó körülményeket mindenkinek.

nu pagagyí 2013.07.05. 20:12:21

@csak egy néző: Jó, jó. De ha nem lenne, miről beszélgetnénk? Dícsérgetnénk egymást? Jó az, ha vannak ilyenek is, bár nem vagyok benne biztos, hogy saját, önálló véleményt nyom.

csak egy néző 2013.07.05. 20:24:04

@nu pagagyí:
Szerintem sem, de látod, már le is járt a munkaideje, szegénykém 2-kor kezdett.

Hobbisebész 2013.07.05. 20:25:06

@nu pagagyí:

"Én a nép pártján vagyok. Azt szeretném, ha nem betonozódnának be a vagyonok."

Akkor miért lépsz át azon, hogy a bolsevikok átmentették maguknak a néptől összeharácsolt vagyont?

Mint amikor Szilvásy Gyurka adta el Gyurcsányinak úgy a balatonőszödi kormányüdülőt, hogy visszabérelte arra a pár évre, amíg kifizeti az árát jó cimborájának.

Gyurcsányi már a bolsevista rendszerben is függetlenített, vagyis főállású párttitkár volt az egyetemen, többet keresett ezzel, mint "Katus".

Így mentették át a bolsik a vagyont és a hatalmat a pufajkás segítségével is.

Itt hol látod azt a nagy társadalmi mobilitást, aminek a híve lennél amúgy?

Az összes komcsi fejes minimum luxusnyugdíjas lett az új rendszerben.

Hobbisebész 2013.07.05. 20:30:02

Azt kellene felfognia a balsi összefogóknak, hogy amíg nem néznek szembe a múltjukkal, és nem vezekelnek meg érte, addig nem lehetnek a nemzet részei.

Ötvened rangú kérdés, hogy kit jelölnek miniszterelnöknek.

csak egy néző 2013.07.05. 20:34:14

@Hobbisebész:
Kicskancsó.
"Akkor miért lépsz át azon, hogy a bolsevikok átmentették maguknak a néptől összeharácsolt vagyont?"
Akkor miért nem bántja a nózikádat, hogy Simlicskáék átmentik maguknak és maffiatársaiknak az emberektől elzabrált vagyont?? Földmutyi, nyugdíjvagyon,
trafik mutyi, ugye ezek mind tiszta és normális dolgok?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:02:49

@Hobbisebész:

"Létfontosságú infrastruktúrát eladni bűn is, hiba is."
- Rengeteg olyan példát tudok mondani, ahol a létfontosságú infra magánkézen van, az állam csak szabályoz. Azt viszont jól teszi. Ezek az országok jobban működnek.

"Erről beszélek. Most ugyanez a fő gondja a Fidesszel is a bolsiknak, az izomból átnyomott, nekik kedvezőnek tűnő választási törvény."
- Az ÖK kétfordulósságát meg kellett szüntetni. Az ugyanolyan helyzetbe hozott mindenkit. Az nem volt egyenlő a körzetek fideszbarát megrajzolásával.

"Újraélesztette a nómenklatúrát,"
- Mindenki ezt teszi. Ki erősebben, ki pofátlanabbul.

" gátolta az ellenzéknek azt a jogát, hogy egyáltalán megjelenhessen a közéletben,"
- Ezért kaptak a bizottságokban egyharmadot?

" a "baloldalhoz" azóta is hű olajos és gyilkosbűnözőket tenyésztettek ki, akik politikai ("baloldali") kapcsolatokkal is rendelkező bűnszervezeteket alapítottak (pl. Tasnádi, pl. Portik), és még sorolhatnám."
- Sorold!
- Tasnádi: Tasnádi cége vetélytársa a józsefvárosi piac és pár más helyszín őrzésében egy gazdag nyugdíjas ember cégének, aki mára eladta a cégeit. Amikor egyiküknek hatalmába állt, akkor koholt maffiavádakkal a kóser ebédet fogyasztót lecsukták.
Hatalmas kampánnyal és a tárgyalások alkalmából rendezett útzárakkal súlykolták a maffiavádat, de a tényleges maffiakapcsolatokról nem láttam meggyőző bizonyítékot. Ítélet tudtommal mindössze "bagatell" ügyekben született. - Ennyit Tasnádi baloldaliságáról.

"Csak mivel akkor gyakorlatilag nem volt ellenzéki média, ezekről ment a nagy hallgatás,"
- Máshol megírtam. Független médiára kell törekedni.

"Olyan bűnöket intéztek el ennyikkel, amitől az ember gyomra felfordul."
- Most nincs hányingered?

"Hogy már egyenesen példaképként állítanak be egyesek 2/3-os, 3/3-os, vagy akár III/III-as elvtársakat. "
- Az a baj, hogy nem tudod mit írsz.
- Mi volt a 2/3?
- Tudod-e, miért nem nyúl a fidesz az ügynökaktákhoz? Sok ember szerint a fideszben több egykori III/3-as ül, mint az egykori MSzMP-ben?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:08:19

@Hobbisebész:

"Vajon melyik pártra szavaznak ma azok a ma még élő bolsevik élőlénytársaink, akik '56-ban fegyverrel rárontottak a nemzetre?"

Aki 56-ban 18 éves volt, az ma 75 éves. A lakosságnak (és a választóknak) hány százalékát teszik ki a 75 évesek?

56 volt, de elmúlt.

Fel kell dolgozni, de azzal, hogy állandóan féligazságokat mondunk 56-ról, nem visz közelebb, csak a gyűlölködést erősíti.
56-ban az adta a bizonyos szikrát, hogy nem volt élelmiszer. Ezt a tankönyvekben nem találod, de a nagyapám elmesélte, hogy a nép mindenhol a boltokat fosztogatta.

Ha 56-ban van mit enni, akkor nincsen 56.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:12:05

@Hobbisebész:

"garantált haszonért. "

- Azért kellett a garantált haszon, mert így lehetett a befektetéseket kierőszakolni, amelyek pl a kínálati telefonpiac létrejöttét elhozták.

Nem tudom emlékszel-e arra, hogy emberek sokszor 20-25 évet vártak telefonra.
Egy hálózatfejlesztés irdatlan költség. Ha garantált a 8%-os eszközarányos nyereség, akkor érdemes minél hamarabb, minél többet befektetni - fejleszteni.

Mindig csak azt veszitek észre, hogy eladta, meg garantált haszonért. Azzal a gondolattal miért nem játszotok el, hogy hol tartanánk ma, ha még mindig meglenne a Rotary központ a Krisztinában?

Hobbisebész 2013.07.05. 21:16:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ha a kétfordulósság megszüntetése teljesen pártsemleges, akkor a körzetek átrajzolása hogyhonnem?

Ha a körzetek átrajzolása baj, ha nem támogatja az ellenzék, akkor a fordulók számának változtatása miért nem baj, ha szintén ellenzi az ellenzék?

A maffiózómosdatásra nem tudok mit írni. A sósavasra. Nem a balsik kedvenc sósavasára, aki fenyegetőzött vele, hanem aki az anyósára öntette rá.

Hobbisebész 2013.07.05. 21:17:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem érdekel, hányan vannak.

Szerinted akik ma élnek, és fegyvert fogtak '56-ban a nemzetre, többségükben melyik párt szavazói?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:17:41

@Hobbisebész:

Szerinted.

Kinek volt jogosultsága meghozni a privatizációs döntéseket?

Ki vette meg pl a Silvanus üdülőszállodát, állítólag 5 millió Ft-ért?

Melyik külügyminiszter fia tulajdonában állt egy műemlék épület a szívkórházzal szemben évekig, és mennyiért jutott hozzá.

Hobbisebész 2013.07.05. 21:20:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A technikai fejlődésnek tartósan még egy vasfüggönyöket építő bolsevista terrorállam sem tud ellenállni, nemhogy egy piacgazdaság.

A hálózatfejlesztés nem segítség, nem szívesség, hanem üzlet. Szar hálózat, kis fogyasztás, nagy veszteség. Jó hálózat, nagy fogyasztás, nagy nyereség.

A gond csak ott volt, hogy az állami monopóliumot fogták, és odaadták egy az egyben egy másik tulajdonosnak, csináljon ő monopóliumot.

Ez a szocialista "verseny", a monopólium. A 45 forintos percalapú díjakkal 2G és 3G hálózaton is 2013-ban.

Hobbisebész 2013.07.05. 21:21:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Mit tudom én, ha tudod, írd, ne túráztass, én sem túráztattalak, ha valamit tudtam, leírtam, ha nem, akkor megkérdeztem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:25:44

@Hobbisebész:

"Akkor miért lépsz át azon, hogy a bolsevikok átmentették maguknak a néptől összeharácsolt vagyont?"
- Az nem idegesít, hogy jelenleg egy párt harácsol magának?

"Mint amikor Szilvásy Gyurka adta el Gyurcsányinak úgy a balatonőszödi kormányüdülőt, hogy visszabérelte arra a pár évre, amíg kifizeti az árát jó cimborájának."
- HA ez szabálytalan volt, miért nem lettek ezért elítélve?

"Gyurcsányi már a bolsevista rendszerben is függetlenített, vagyis főállású párttitkár volt az egyetemen,"
hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc
NEm szerepel benne a 'párttitkár' szó.

" többet keresett ezzel, mint "Katus"."
- És?

"Így mentették át a bolsik a vagyont és a hatalmat a pufajkás segítségével is."
- Kezdesz baromságokat írni.

"Az összes komcsi fejes minimum luxusnyugdíjas lett az új rendszerben."
- Mi számít luxusnyugdíjnak?
- Édesanyám utolsó nyugdíja (nincs egy éve, hogy elhunyt) több, mint 230 ezer Ft volt. Nem volt komcsi fejes, mindössze tisztességesen járulékolt egész életében.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:30:42

@Hobbisebész:

"Azt kellene felfognia a balsi összefogóknak, hogy amíg nem néznek szembe a múltjukkal, és nem vezekelnek meg érte, addig nem lehetnek a nemzet részei."

www.youtube.com/watch?v=usWljZ8xNIw

www.sokkaljobb.hu/content/fidesz-mszmp-tagjai

Pozsgai
Szűrös

Hobbisebész 2013.07.05. 21:36:52

"Az nem idegesít, hogy jelenleg egy párt harácsol magának?"

De igen, ezért nem is szavazok rájuk, de még jobban idegesítene, ha a gyilkos harácsolók váltanák megint a sima harácsolókat, akik legalább rendes dolgokat hirdetnek többnyire, még ha bort is isznak sokszor.

"HA ez szabálytalan volt, miért nem lettek ezért elítélve?"

Biszku sincs elítélve, pedig őrá még az elvtársai közül sem sok mondja, hogy nem érdemelné meg a börtönt.

Nehogy már még a bűnösségét cáfolja valakinek, ha az igazságszolgáltatást is a markában tartja ("majd szól a Gyurcsányinak").

Gyurcsányi saját szavai az elvtársaktól húzott fizetéséről:

"Amikor évekkel később, a pécsi egyetemen függetlenített kari KISZ-titkár leszek, és otthon az első fizetésemből – ami akkoriban elég szép összegnek számít – meghívom anyámat és őt egy kávéra, és elmondom nekik, hogy mi történt velem, akkor ő is nagyon elégedett és büszke, és egy szóval sem mondja, hogy nem kell neki a kommunisták pénzén rendelt kávé."

mozgovilag.com/?p=2439

""Így mentették át a bolsik a vagyont és a hatalmat a pufajkás segítségével is."
- Kezdesz baromságokat írni."

Tagadod a bolsevik rendszer bűneit? Cáfold inkább, ha őket akarod mosdatni!

Nem mentették át a pártállami vagyont a Maszopba az elvtársaid?

A luxusnyugdíj az a nyugdíj, amit nem érdemel meg az illető. Például Biszku elvtársadé és a hasonlóké, akik a pártállami terrorrezsim működtetéséért kapott fizetés és a különféle balsi után kap bármennyit is a kötélen vagy a fegyházon kívül.

Hobbisebész 2013.07.05. 21:40:57

Történelmi kvíz csak baloldali összefogóknak!

Mi a véleményed az itt megjelent baloldali politikusokról egy mondatban?

1. Kun-Kohn Béla elvtárs
2. Rákosi-Rosenfeld Mátyás elvtárs, pajtás
3. Biszku Béla elvtárs
4. Fekete-Schwarz János elvtárs
5. Rytkó Emília elvtársnő

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:41:40

@Hobbisebész:

"Ha a kétfordulósság megszüntetése teljesen pártsemleges, akkor a körzetek átrajzolása hogyhonnem?"
- Merő véletlenségből olyan körzetek jöttek létre, amelyekben statisztikailag eddig mindig a fidesz győzött volna.

"Ha a körzetek átrajzolása baj, ha nem támogatja az ellenzék, akkor a fordulók számának változtatása miért nem baj, ha szintén ellenzi az ellenzék?"
- Az ÖK választásokon felesleges volt a második forduló, mivel egy-két nagyvárost leszámítva nincsen komoly tétje a második fordulós összefogásoknak, tekintve a helyi politika más, mint az országos.
Ezt párhuzamba állítani a körzethatárok fura átrajzolásával enyhén szólva is diszlexia.

"A maffiózómosdatásra nem tudok mit írni. A sósavasra. Nem a balsik kedvenc sósavasára, aki fenyegetőzött vele, hanem aki az anyósára öntette rá."
- Én is elgondolkoztam rajta néha, hogy anyósommal hypo-t itatok. Maffiózó-e vagyok?
- Ha Tasnádi Péter akkora maffiózó, mint mondják, miért mindig akkor viszik be, amikor valaki belügyminiszter lesz?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:44:18

@Hobbisebész:

"Nem érdekel, hányan vannak.

Szerinted akik ma élnek, és fegyvert fogtak '56-ban a nemzetre, többségükben melyik párt szavazói?"

- Szerintem arra a pártra szavaznak, amelyik véleményük szerint a legmegfelelőbben képviseli érdekeiket, értékrendjükhöz a legközelebb áll, azt a leghatásosabban tudja megjeleníteni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:55:13

@Hobbisebész:

"A technikai fejlődésnek tartósan még egy vasfüggönyöket építő bolsevista terrorállam sem tud ellenállni, nemhogy egy piacgazdaság."
- Cocom lista? hu.wikipedia.org/wiki/COCOM-lista
- Nézz el Észak-Koreába. Valahogy nem jutnak be oda az Euro5 besorolású dieselek. De még a common-rail rendszert sem ismerik, pedig az már lassan 15 éves.
- De ha ennyire nem zavar az elmaradottság, akkor miért is nem egy 9600baudos betárcsázós modemen keresztül netezel egy zöldmonitoros AT gépen?

"A hálózatfejlesztés nem segítség, nem szívesség, hanem üzlet."
- Neked is.

" Szar hálózat, kis fogyasztás, nagy veszteség. Jó hálózat, nagy fogyasztás, nagy nyereség."
- A kommentjeid alapján te nem ismered, milyen volt a környék egyetlen működő telefonfülkéje előtt sorba állni. Sokszor húsz-harminc percet is, hogy aztán a hívott fél ne vegye fel, mert otthon sincs.

"A gond csak ott volt, hogy az állami monopóliumot fogták, és odaadták egy az egyben egy másik tulajdonosnak, csináljon ő monopóliumot."
- Ez így van. Viszont érdekes módon ehhez a mai mindenható-kétharmados kormány sem nyúlt hozzá, míg más területeken nagyívben tettek a jogbiztonságra. No meg más területeken éppen állami monpóliumot építenek, ahol nem a tőkésnek (akit megfelelő eszközökkel lehet szabályozni) vagy kiszolgáltatva, hanem a hatalomnak. Szép Új Világ.

"Ez a szocialista "verseny", a monopólium. A 45 forintos percalapú díjakkal 2G és 3G hálózaton is 2013-ban."
- Nekem még 30 Ft sincs a percdíjam.
- 45 Ft-ból mennyi is a 27%-os ÁFA?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 21:57:38

@Hobbisebész:

Túrázzál, mert csak akkor fogod hitelesnek elfogadni az információt, ha magad szerzed meg hiteles forrásból.

Mindegyik párt sáros. Ki többé, ki kevésbé.

Hobbisebész 2013.07.05. 22:00:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Mindez semmit nem változtat azon, hogy Horn Pufiék egyik korai intézkedése éppen az önkormányzati választásokról szóló törvény erőből, kétharmaddal történő módosítása volt, amit ha nem ő csinál, pláne ha a Zorbán, az diktatúra.

Egyébként tiltakozott ellene az akkor ellenzék is, igen éles szavakkal.

Horn azonnal jóságos arcot öltött, bízhatott a győzelemben. Ezért vezette be az egyfordulós választást, ezért csökkentette a kompenzációs helyek számát. Mindent vinni akart. Vitt is.

Ugyanezt csinálja most a Fidesz, csak nagyban.

Tasnádiról láttál már fotókat? Csak az arcberendezése megérne 15 évet, amiért ugye 25 éves kora után mindenki maga felel.

A barátaira, testőreire szintén kijárna 15 év.

Itt a részleges beismerő vallomása:

"Decemberben Tasnádi váratlanul részleges beismerő vallomást tett, amelyben elismerte: megbízást adott egy bérgyilkosnak felesége és annak új partnere megölésére. Vallomásában tettét elkeseredettségével magyarázta. 2004. május elsejei szabadulása előtt arra készült - mondta decemberi kihallgatásán az ügyészek előtt -, hogy kiirtja a családját, majd magával is végez."

www.nol.hu/archivum/archiv-402920

Gondolom, most jön az, hogy na jó, lehet, hogy gyilkos, de akkor viszont nem balos.

Kim Jong Un 2013.07.05. 22:07:59

@s: azzal nem szamolsz, hogy mi van ha nekem van egy normalis jo eletem, ami abszolute nem fugg a fidesztol, es en azert jarok ide szopatni titeket, mert tenyleg utalom a mocskos geci liberalis fajtatokat?

Hobbisebész 2013.07.05. 22:09:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Nézz el Észak-Koreába. Valahogy nem jutnak be oda az Euro5 besorolású dieselek."

Addig jó nekik. Innen is ki kellene őket tiltani a picsába.

"Viszont érdekes módon ehhez a mai mindenható-kétharmados kormány sem nyúlt hozzá [ti. a monopóliumokhoz]"

Ez nem igaz. Magyar állami kézbe próbálja venni az összes monopol helyzetű külföldi szolgáltatót, ami nálunk működik.

Ez helyes is, a vízműveknek állami-önkormányzati tulajdonban kell lenniük.

"Nekem még 30 Ft sincs a percdíjam.
- 45 Ft-ból mennyi is a 27%-os ÁFA? "

Akkor te csak tízszer annyit fizetsz, mint amennyiért már megérné a szolgáltatóknak adni a perceket.

A 45 forintos percdíjon háromszor annyi az áfa, mint amennyiért akár Ausztriában is kapsz egy percet.

(Gondolom, az volt a terved, hogy a 27% áfa egészét a Zorbán nyakába varrd úgy, hogy feledésbe merüljön az is, hogy azért más országokban is van legalább 15% áfa errefelé.)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:15:36

@Hobbisebész:

"De igen, ezért nem is szavazok rájuk, de még jobban idegesítene, ha a gyilkos harácsolók váltanák"
- Kik a gyilkos harácsolók?

" akik legalább rendes dolgokat hirdetnek többnyire,"
- Mik ezek?

"Biszku sincs elítélve, pedig őrá még az elvtársai közül sem sok mondja, hogy nem érdemelné meg a börtönt."
- Biszku Bélával az a baj, hogy amikor ő büntethetővé vált, akkor egyrészt volt egy megállapodás, hogy nem lesz leszámolás. Ebbe az akkori ellenzék, későbbi kormányerők is belementek, mert ők is féltek egy későbbi, esetleg ellenük irányuló leszámolástól, no meg volt annyi eszük, hogy tudják, országot kell építeni, nem a múltba révedezni gyűlölködve.
- A másik gond: Ha Biszku Béla komoly bűnöket követett el, amiért felelősségre kell vonni, akkor már 23 éve adott a lehetőség, hogy elmenjenek érte, és kihallgassák-meggyanusítsák, és ha bizonyítást nyer a gyanú, elitéljék. Ezen idő alatt még a lakcíme sem változott meg.

"Gyurcsányi saját szavai az elvtársaktól húzott fizetéséről: "
- Olvasd el a szöveget (Megtettem!) teljesen más értelmet nyer az általad kiragadott mondat.

mozgovilag.com/?p=2439

""Így mentették át a bolsik a vagyont és a hatalmat a pufajkás segítségével is."
Kezdesz baromságokat írni."
"Tagadod a bolsevik rendszer bűneit? Cáfold inkább, ha őket akarod mosdatni!"
- Csak egy olyan esetet írjál le, ahol a pufajkás közreműködött a vagyon átmentésében.

"Nem mentették át a pártállami vagyont a Maszopba az elvtársaid?"
- Jogutód szó jelentése?

"A luxusnyugdíj az a nyugdíj, amit nem érdemel meg az illető."
- Sejtem, fingod sincs róla, hogy Magyarországon, majd a Magyar Köztársaságban a nyugdíj biztosítási alapon működött (Jelenleg Szociális hozzájárulási adót fizetsz, nem járulékot. A járulékért kötelező szolgáltatni, az adóért nem. De ez más téma).
Ha tehát Biszku Bélának magas volt a keresete, és ennek megfelelően megfizette a nyugdíjjárulékot, akkor a vonatkozó nyugdíjszámítási szabályok szerint annyi jár neki. A nyugdíjat ugyanis nem pofára osztogatják, hanem szolgálati időre és megfizetett járulékra.

.

- Szeretném, ha nem köteleznénk, mert én is tudok agyatlan sületlenségeket írni, de annak meg te nem örülnél.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:19:31

@Hobbisebész:

"Gondolom, most jön az, hogy na jó, lehet, hogy gyilkos, de akkor viszont nem balos."

- Erre az jön, hogy még mindig nem maffiózó.
- A bűnözők csak a balosok közül kerülnek ki?

Hobbisebész 2013.07.05. 22:19:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Eljutottunk oda, hogy kikristályosodott közöttünk a balsi és a magyar értékrend különbözősége.

Egyrészt Biszku nyugdíján, ami balsi mércével JÁR, magyar mércével akasztófa járna helyette.

Másrészt azon, hogy balsi vélekedés szerint a Rosenfeld által a magyaroktól összeharácsolt vagyont egy egyszerű jogutódlással ki lehet menteni a bolsevik terrorrezsimből. Mert ez így JÁR.

Hobbisebész 2013.07.05. 22:24:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ahogy előre megjósoltam, a szemed sem rebbent meg azon, hogy még saját beismerő vallomása szerint is bérgyilkost küldött a feleségére és annak szeretőjére.

Előbb még gyakorlatilag koncepciós eljárást emlegettél vele szemben.

Ciki, hogy gyilkosokat "kell" védeni, ha balsi akarsz lenni?

csak egy néző 2013.07.05. 22:25:35

@Hobbisebész: kérdezd már meg légyszives ezt a baromarcú sebészt, hogy hány éves és vajon mivel foglalkozott abban a mocskos átkosban, hogy sikerült túlélnie?

Hobbisebész 2013.07.05. 22:27:35

Javaslok egy új érvet Tasnádi mellett: attól még nem gyilkos valaki, hogy bérgyilkost küld két emberre. Főleg addig nem, amíg nem jogerős az ítélet.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:27:51

@Hobbisebész:

"Mindez semmit nem változtat azon, hogy Horn Pufiék egyik korai intézkedése éppen az önkormányzati választásokról szóló törvény erőből, kétharmaddal történő módosítása volt, amit ha nem ő csinál, pláne ha a Zorbán, az diktatúra."
- Ezáltal neked is olcsóbbá váltak a választások.
- Ha ez ekkora baj volt, akkor a mostani kétharmad miért is nem állította vissza?

"ezért csökkentette a kompenzációs helyek számát."
- És most tovább csökkentették? Nahát!

"Tasnádiról láttál már fotókat? Csak az arcberendezése megérne 15 évet, amiért ugye 25 éves kora után mindenki maga felel."
- Volt már olyan társadalmi berendezkedés, ahol biológiai jellemzők alapján akár ki is végeztek embereket.

Hobbisebész 2013.07.05. 22:38:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Amikor a Maszomp érezte magát nyerőben, akkor ők egyszerűsítették a választásokat ("kiiktatták a fékek és ellensúlyok rendszerét költségvetési megfontolásból"), amikor most a Fidesz, akkor meg ők. Érdekes, hogy az egyik ezért diktátor, a másik meg még pénzt is megtakarít nekem.

"Volt már olyan társadalmi berendezkedés, ahol biológiai jellemzők alapján akár ki is végeztek embereket"

Főleg Izraelből hallani ilyet mostanság. Szomorú, amikor ilyenek történnek, legyen szó akár a közel-keleti eseményekről, akár az USA-ról, akár a kommunista terrorról, vagy éppen az őrjöngő karhatalmistákról.

Miért véded Tasnádit? A bérgyilkos felfogadását maga is beismerte, adtam forrást is, a szélsőjobboldali, hungarista elhajlással nem vádolható NOL cikkét.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:40:56

@Hobbisebész:

"Ez nem igaz. Magyar állami kézbe próbálja venni az összes monopol helyzetű külföldi szolgáltatót, ami nálunk működik."
- Ha állami tulajdonban lesz, akkor állami monopólium lesz.

Ez helyes is, a vízműveknek állami-önkormányzati tulajdonban kell lenniük.
- Kell a f..zt! Magánkézben kell lenniük, hogy hatékonyan tudjanak működni.

"Nekem még 30 Ft sincs a percdíjam.
- 45 Ft-ból mennyi is a 27%-os ÁFA? "

"A 45 forintos percdíjon háromszor annyi az áfa, mint amennyiért akár Ausztriában is kapsz egy percet."
- Ezt én is tudom. Az ottani emberek nem is szavaznak meg leszerepelt marhákat. Ott, aki bukott választáson, nem nyer újra pártelnöki választást 99,72%-os többséggel.

"(Gondolom, az volt a terved, hogy a 27% áfa egészét a Zorbán nyakába varrd úgy, hogy feledésbe merüljön az is, hogy azért más országokban is van legalább 15% áfa errefelé.)"
- Sőt! Még 7%-os is van!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:49:26

@Hobbisebész:

"Eljutottunk oda, hogy kikristályosodott közöttünk a balsi és a magyar értékrend különbözősége."
- Én azt látom, hogy egy demokrata, és egy másmilyen értékrend vitázik. Egyikük egyre gyakrabban kötelezik, aminek szerintem nincs helye kultúrált vitában.

"Egyrészt Biszku nyugdíján, ami balsi mércével JÁR, magyar mércével akasztófa járna helyette."
- Nem balsi mércével jár, hanem azért, mert megfizette a járulékot utána. De ezt fentebb már leírtam. Kár, hogy szövegértésből időnként gyengén produkálsz.

"Másrészt azon, hogy balsi vélekedés szerint a Rosenfeld által a magyaroktól összeharácsolt vagyont egy egyszerű jogutódlással ki lehet menteni a bolsevik terrorrezsimből. Mert ez így JÁR. "
- Az MSZMP-MSZP jogutódlás nem tetszik, de törvényes volt. Ugyanakkor tudomásul kell venni, ha az ideológiában állandóan a kontinuitást sugallod, akkor ugyanez a kontinuitás a vagyon terén miért zavar?
- Ahogy az ingyen kapott székhát milliárdokért történt eladása is törvényes volt.

Hobbisebész 2013.07.05. 22:51:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Láttunk már hatékony vízprivatizációt Bolíviában, Atlantában, Dél-Afrikában, Indiában stb. Szar ipari víz többszörös áron, csóróknak patakvíz. Persze, majd az állam szabályoz. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Főleg az ezerhatszázadik kisországozás után.

Zorbán a Fidesz alapítója és vezetője a kezdetektől, az az ő pártja. Ezért ő ott az elnök, ez megvan? Az MSZP egy száz éves párt, generációk adták át egymásnak a mozgalmat, mint a váltófutók a stafétabotot.

Gyurcsányi, Ungár, Kuncze, Fodor stb. pártjánál is gond lesz, ha 20 évig ők maradnak az elnökei? Akkor azok nem lesznek demokratikus pártok többé?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:53:57

@Hobbisebész:

"Ahogy előre megjósoltam, a szemed sem rebbent meg azon, hogy még saját beismerő vallomása szerint is bérgyilkost küldött a feleségére és annak szeretőjére.

Előbb még gyakorlatilag koncepciós eljárást emlegettél vele szemben.

Ciki, hogy gyilkosokat "kell" védeni, ha balsi akarsz lenni?"

- Csak hogy tisztán láss: TE mondtad azt, hogy Tasnádi balos maffiózó. Tasnádit elítélték pár bűncselekményért, de sosem bizonyították be róla, hogy maffiózó. A baloldaliságáról ő meg eddig nem nyilatkozott.
Az üzleti kapcsolatairól meg leírtam, amit tudok.

Azt, hogy bűncselekményeket követett el, a bíróságon rábizonyították. Ezt nem is vitattam, ezekért a cselekményekért nem is mentegettem őt soha sehol. Amit én mondok:? Nincs rábizonyítva, hogy balos maffiózó, mindössze azt tudjuk róla sokan, hogy egyik üzleti vetélytársa nem szereti őt. Ahogy azt is tudjuk róla, hogy időnként, mikor új belügyminiszter van, lecsukják.

csak egy néző 2013.07.05. 22:54:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Kérdezd már meg légyszives ezt a baromarcú sebészt, hogy hány éves és vajon mivel foglalkozott abban a mocskos átkosban, hogy sikerült túlélnie?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:55:02

@Hobbisebész:

"Főleg addig nem, amíg nem jogerős az ítélet. "

- Nagyon jó! Tisztában vagy az ártatlanság vélelmével!

csak egy néző 2013.07.05. 22:57:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Azt latom, hogy nagyon hülye, de hogy élte túl az átkost, vajon mivel foglalkozhatott?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.05. 22:58:27

@Hobbisebész:

"Láttunk már hatékony vízprivatizációt ...Persze, majd az állam szabályoz. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Főleg az ezerhatszázadik kisországozás után."

- Németországban remekül működik.

Hobbisebész 2013.07.05. 22:59:02

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Neked hogy-hogy nem elég a bűnösség vélelméhez, ha valaki önként beismerő vallomást tesz, és jogerősen elítélik? Haver a srác?

Hobbisebész 2013.07.05. 23:01:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem nyitom meg, idézd a lényegét, és ha érdekel, megnyitom.

Én magam is így tettem, ha idéztem egy cikket.

Hobbisebész 2013.07.05. 23:02:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Bűnözőnek tartod Tasnádit? Olyan embernek, akinek nincs keresnivalója a társadalomban?

Igen/Nem?

s 2013.07.06. 01:33:28

@Kim Jong Un: Hát . . . hogy őszinte legyek nem. Nem úgy nézel ki. Kurvára elszánt vagy. Akinek mindegy, az nem így viselkedik. Erős érdeked fűződik ehhez a faszszopáshoz, most ez tűnik a legvalószínűbbnek.

Elmondom akkor, hogy mi a helyzet nálam. Engem itt te, meg az észlény elvtársaid buzgón bolsiznak. Nem igazán értem miért is, mert én azokat épp olyan szívesen látnám lógó nyelvű, lila fejű akasztottként, mint emezeket. Másrészt én azzal, amit a fidesz eddig csinált, voltaképpen jól jártam. Úgy értem, hogy anyagilag. Nem vagyok fidesz közeli cégben, nem nyertem trafikot, vagy ilyesmi. Egy multinál melózok, és abba a társadalmi rétegbe tartozom, akinek e fidesz nem tudott annyit ártani. Viszont én gondolkozom is, és látom, hogy hosszú lejáratban ebből semmi jó nem fog kisülni. A gazdaság szét van rohasztva, - ebbe ne menjünk bele jobban, mert nincs kedvem alapvető tényeken vitatkozni - tehát bármilyen jó is nekem most, ezért egyszer nagyon meg fogunk fizetni. Én is, de azok is, akik egyébként már most is a szopott fasz rosszabbik végére kerültek. Tehát nem az a kérdés, hogy orbán papára végül is ráhúznak -e egy-két traktorgumit, lelocsolják benzinnel és felgyújtják, mint egy kibaszott szarmáglyát. A kérdés az, hogy mikor. Én mindezek ellenére, hogy ezt így megvallottam neked, egy rendkívül humánus alkat vagyok. Azt gondolom, hogy orbánnak nem kellene ilyen hitvány módon befejeznie dicstelen földi pályafutását. Ehhez viszont szüksége lenne az objektív helyzetértékelés képességére, amire máskülönben nem annyira hajlamos. Ti megnehezítitek az ő dolgát. Mert esetleg kiszemlézik neki a hozzászólásokat, és megkérdezi:
- janikám, hogy ityeg a fityeg? Vannak még híveink azok után is, amit itt szakmányba művelünk?
- Ó, hogy a picsába ne. Itt van ez a . . . ez a . . . Kim Jong Un. Csak ez egymaga felér ezerrel. A többiekről ne is beszéljünk.
- Akkor jó. Már azt hittem, esetleg valami homokszem csúszott a gépezetbe.

Szóval, nézz szembe a ténnyel. orbán haláláért te nagymértékben leszel felelős.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.06. 09:16:04

@nu pagagyí:

Lehet bárki a népben, de ha valaki egy törpe kisebbség mellé áll a nép egésze helyett, az kinyilvánította, hogy leszarja a népet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.06. 09:40:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ez oké. Amikor jönnek a homokosokért, megvédem őket. De jelenleg ők jönnek értünk, minket elvinni.

Hobbisebész 2013.07.06. 16:57:02

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Csak sunnyogtál.

A feleségére és annak szeretőjére a saját vallomása szerint is bérgyilkost uszító Tasnádi egy féreg? Igen vagy nem?

Nehéz kimondani?

Miért nem válaszolsz egyenesen?

Hobbisebész 2013.07.06. 16:59:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A nagy demokraták. Akkora demokraták, hogy már teljesen leszarják a többségi véleményt. De azért követelik a részt a hatalomból, méghozzá az oroszlánrészét.

Ha demokrácia lenne, egy 3%-os törpepárt visítana csak a "buzijogokért" (nemcsak nálunk, máshol is), a többiek meg leszarnák őket. Ehelyett szinte mindenhol kétharmaduk van, és az a "szélsőséges", aki a többségi véleményt képviseli.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.07.06. 21:19:38

@Hobbisebész:

Figyu! A baloldali maffiózó vádadból már csak ennyi lett?

Szar neked.

Tegnap még szórakoztató voltál, mert ritka emeletes baromságokat hordtál össze időnként, de mára már csak ez az egyetlen dolog maradt, amibe kapaszkodni próbálsz.

Add fel, mert gyenge vagy.

Mi köze Tasnádinak a demokratikus ellenzékhez? Azon túl, ha nem lenne eltiltva a közügyektől, esetleg szavazna rájuk?

Vagy akire Tasnádi voksolna, az már csak szar alak lehet?
süti beállítások módosítása