morgás joga 6.jpgValami már megint félresiklott a kormányzati kommunikációban - elfelejtettek szólni Orbán Viktornak, hogy nem kellene nagy hévvel és teljes magabiztossággal eleve vesztesnek tűnő dolog mellett kiállnia. De az is lehet, hogy nem elfelejtettek, hanem nem mertek. Mert ugye a rossz hír hozója semmi jóra nem számíthat ...

Tegnap reggel még Orbán Viktor rádióinterjújában kitért az e-útdíj tender zavaros helyzetére is:

 "Nem fér bele a tervekbe a szerencsétlenkedés, de szerencsére ez a veszély nem is fenyeget. A tervek szerint haladunk ebben a kérdésben is. A megfelelő időpontban, a törvényben előírt időpontban megvalósul a befektetés és a bevétel is beérkezik majd". (Orbán Viktor, 2013. január 18.)

Ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna kormányfőnk az ügyben - a rádióinterjú óta már véglegesen eldőlt a sorsa a kiírásnak, a nyertes pályázó visszalépett és a rendszer július elsejei indulása úgy, ahogy van, kútba esett. És mivel második helyezettet nem hirdettek (ajánlata cirka 15 milliárddal magasabb volt), ezzel vége is az ügynek. Legalábbis a tekintetben, ki építheti ki a rendszert alig pár hónap alatt. 

"Az ÁAK még szeptember végén hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer hazai kiépítésére - emlékeztet az MTI. 
A társaság ezt követően december 15-én jelentette be, hogy a Getronics Magyarország Kft. nyerte az e-útdíj tendert, miután a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a legjobb ajánlatot tette nettó 34,89 milliárd forintos áron. 
Az eredeti tervek szerint a szerződést december 27-én írták volna alá. A Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával. 
A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer tervezett indulási időpontja 2013. július 1. " (portfolio.hu)

Az Orbán Viktor által elvárt eredményt az is kétségessé teszi, hogy július elsejéig az idő valószínűleg még egy új közbeszerzési eljárás lefolytatására sem elég, nemhogy kiépíteni és üzembe helyezni a rendszert. Az állam nyeresége a pályázó visszalépése esetén kikötött 20 millió forint, vesztesége pedig minimum 75-100 milliárd. Lehet perelni még a pályázót polgári úton, de az meglehetősen hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű. Különösen a legújabb zsarolásos hírek fényében.

 

És igen, ez még csak a jéghegy csúcsa - van még jópár tétel, amivel az illetékeseknek be kell majd menni kormányülésre és bevallani, nem fog teljesülni. Vagy utólag, egy-egy rádióinterjús diadalittas kijelentés után elrebegni, van, amit hatalmi szóval sem tud elérni még egy miniszterelnök sem. Például nem lehet időutazni, hogy a tökölésre, egymásra mutogatásra meg szerencsétlenkedésre fordított időt visszanyerjük. És ami bizonyos időtartam alatt fizikailag megvalósíthatatlan, az megvalósíthatatlan, hiába próbálja bárki is bizonygatni, nekünk sikerülni fog. Mert még nekünk sem fog. (Aki nem hiszi, beszélgessen el bármelyik iskolaigazgatóval az expressz-államosításról és annak eredményeiről).

És mit kellene még bevallani a nagyfőnöknek? A portfolio.hu számításai szerint

Elbukott az elektronikus útdíj-tender (2.)

A végén mindig a számok győznek, a bizonyítvány magyarázásához meg kell egy-két igen kiváló kommunikációs szakember, akik az adófizetők pénzéből elmagyarázzák az adófizetőknek, miért kell még több adót fizetniük.

És ezek után majd ki mondja meg a kormányfőnek, kétséges a 13. havi nyugdíj (pulykapénz, stb.) fedezete? Meg azt, hogy jelen helyzetben nem kellene annyira erőltetni egy-két presztizsberuházást sem? Hogy lehet, hogy az elmúlt év az elrugaszkodás éve volt, de az idei aratás bizonytalan, mint a kutya vacsorája? Legalábbis a szavazó polgárok többségének számára.

 

Amennyiben tetszett, csatlakozz Facebook csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr325027362

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nap képzavara és egyéb finomságok 2013.01.21. 08:36:03

A nap képzavarát már korán reggel megkaptuk miniszterelnökünktől:  Az Ab a választási regisztrációnál olajat öntött a tűzre, ettől "olyan forróvá vált az ügy, hogy befagyott." Mindezt annak kapcsán, hogy az Alkotmánybíróságot tette felelőssé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wanekus 2013.01.19. 19:00:42

Vitya, Lajcsi meg a haverok aratnak majd rendesen! Aztán meg sika, kasza (és reméljük) léc. Bár a léc lehet, hogy gerenda lesz :-) vagy lámpavas.

irónika 2013.01.20. 10:07:47

Lehet,h 30%-os afa aran, de lesz 13. havi nyugdij, az biztos

Kelly és a szexi dög 2013.01.20. 10:11:46

Az MNB tartalék elég lesz mindenre, nem kell izgulni.

Dzoltán55 2013.01.20. 10:15:44

@Kelly és a szexi dög: Ja, és jövőre megy az ország a lecsóba,hisz akkor már nem lesz mit eltapsolni.

Pan Modry 2013.01.20. 10:22:39

@Kelly és a szexi dög:
Ha az mnb tartalekohoz hozzanyulnak a forint be lesz dontve! Pont!

Jenyei 2013.01.20. 10:25:16

@Pan Modry: B+, sunnyogjál már el innen ezzel az átkozott, sehová sem vezető racionalizmussal!
Jegyezd meg örökre: zavaros időkben a zavaros fejű a szakértő!
Na.

Vitéz László 2013.01.20. 10:26:38

ez egy sima bűnszervezet (vö: mafia)

a "fő nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó" arc
pusztán KAMUNIKÁL... ő az arc... a hitelesége a fontos:)
a valóság a hibás hogy nem követi a kamunikációját...

amugy a valóság az egy másik dr., szintén "fő nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó"
tuggyukki(k) ...

egy orszáég ijjen mérvű letaszítását nem ússzák meg !

ford? 2013.01.20. 10:29:07

@irónika: az EU-ban max. 27,5 % az áfa. M.o Eu-tag, tehát itt is max. 27,5% az áfa, ergo máshonnan kell elvenni

felcsutisuttyo 2013.01.20. 10:30:15

Ezek a Nemzeti akasztófa virágok az utolsókat rugják....!!!!!!

Vitéz László 2013.01.20. 10:31:18

@ford?: hm... akkor... bankok megadóztatása ? magánszámlák álamosítása ? (mint manyup?)

vagy mi lenne jo? a valóság és a kamunikáció között van dr M.Gy. bűnszervezet tag, a "jobkéz". majd ő valamire ráveti a kaméleon szemét... maga mögé is lát...

felcsutisuttyo 2013.01.20. 10:31:19

Én megmondom Neked Viktor...ezt nem ússzátok meg egy kis Sukoró bábszínházzal!!!!!!!:DDDDD

holinthewol 2013.01.20. 10:31:39

@Pan Modry: nem lesz bedöntve, magától bedől :) de szerintem semmi baj nem lesz, hiszen Posványosban a posvány lételem, mivel a nyugodt, kiszámítható, mocskosdemokratikus, büdöskapitalista életre nincs igény sem a népben, sem a nép választott Fiaiban, ezért a Posvány és a Forradalom időszakai váltják egymást, most a Forradalom van, ezután majd jön a Posvány és így tovább amíg világ a világ :) Orbán Viktor csak egy tünet, ahogy Gyurcsány is az volt :)

@wanekus: ja, lámpvas... igen, a forradalmi hevület... egésségedre.

@Vitéz László: ja, nem ússzák meg! forradalom. :D :D

most akkor jöjjön a posvány, most újra enni kér a nép, ingyenlevest vár, és eljő a szent posvány, hogy 7-8 év múlva újra eljöjjön a forradalom :D

Ronald 2013.01.20. 10:33:31

.
Mekkora lámák bírtok lenni MNB ügyben.

Ki látott még olyat, hogy a család híg krumplipaprikást zabál (olcsó lecsókolbásszal) - miközben a kamrában ott lógnak a füstölt sonkák (igaz, rosszabb időkre félretéve - de MA nem az a fontos).

Ahhoz, hogy MA "megdicsérjék a háziasszonyt" - igenis vegyen elő és tegyen az asztalra mindent a kamrából - még a vésztartalékot is.

És akkor MA (!) mindenki szeretni fogja.

Így kell ezt csinálni, hisz egyszer élünk, basszameg....pontosabban: most kell elsöprően választást nyerni - nem majd 20 év múlva. Nem igaz?
.

Vitéz László 2013.01.20. 10:34:30

@holinthewol: a bűnszervezet ("dr. mafia") tagjainak nevét szokd meg hogy nem írhatod le... később a történelemkönyvekből és iratokból visszamenőleg törölve lesznek... a nevüket tilos lesz említeni...

dr.O.V. dr.S.L. stb
vagy simán röviden: "fő nemzetvesztő/hazaáruló/országrontó(k)"

Netuddki. 2013.01.20. 10:34:31

"elfelejtettek szólni Orbán Viktornak, ... De az is lehet, hogy nem elfelejtettek, hanem nem mertek."

Fokozzuk egy kicsit. Szerintem szándékosan nem szóltak. Egy egyszemélyi, teljesen felülről irányított vezetés velejárója, hogy a lejjebb lévők szarnak bele az egészbe. Főleg ha a véleményük semmibe véve az esetleges jobb ötleteik pedig kisajátításra kerülnek. A havi fix meglegyen oszt' jó napot.

Közbe-közbe azért a fideszes képviselők is panaszkodni szoktak, hogy mennyire utálják a fideszen belöli légkört. De ha nem értenek egyet a vezetéssel akkor miért nem tesznek valamit. Hát a havi fix, átlagon felüli életszínvonalért, azért. Amíg a "gazdák" ezt biztosítják addig bármit el lehet viselni. De utána mi lesz? Ebbe egyik sem gondol bele, pedig belegondolhatna...

Vitéz László 2013.01.20. 10:35:16

@Ronald: ez a Karpedijem kormányzás?

irónika 2013.01.20. 10:35:25

@ford?: Példaként írtam. Nem a forrás a lényeg, hanem a 13. havi nyugdíj.
Egyébként a 25%-os áfás időszakunkban mindenki azt hargsongta, h az EU-ban 25% a max áfa. Egyébiránt mikor volt ezeknek érdekes, hogy mik az EU előírásai.
De tudom, hogy olyan megoldást fognak választani, amit nem a zemberek fizetnek meg. Bullshit.

Vitéz László 2013.01.20. 10:36:26

@Ronald: vagy a dézsavű kormány?

1914 előtt majd 1940 előtt hasonló "hangulatot" csaináltak...

anyni a különbség hogy világháborút nnem tudnak kirobbantani

irónika 2013.01.20. 10:37:33

@kovi1970: Hát ebben szerintem nincs igazad. Akik a Viktor közvetlen közelében vannak a kegyeit keresik, mert rettegnek attól, hogy a húsosfazék mellől repülnek. Nem mernek neki szólni. Teljesen elrugaszkodottak a valóságtól. Ahhoz, hogy ilyen arcátlanul hazudjanak hinniük kell abban, amit mondanak.

ob.szerver 2013.01.20. 10:37:58

Ez megint csak liberálbolsevista ajvékolás. A lényeg az, hogy a fidesz nemazemberekkelfizettetimeg, és az ezévre ígért robosztus növekedésből futja majd 30%-os rezsicsökkentésre, és 14. havi nyugdíjra is.

Vitéz László 2013.01.20. 10:38:57

@irónika: @ford?: amugy egyértelmű a valóság...

egybitesek nem tudnak több dologra figyelni...
egy ügyük van (HIÁNYCÉL (idén utojjára... ) az együgyü kormány célja hogy az EU felügyelet alól kimehessen...
aztán jöhet az "eredeti 2010-es terv"

HIÁNY: 20%

és kész... akkor majd a koszos multik fizetik meg vagy kik...

Vitéz László 2013.01.20. 10:40:53

szóval szerintem van alapja a zigérgetésnek...

a 20%-os kölcségvetési DEFICITET majd el lehet osztani....

miketbeszéltek 2013.01.20. 10:43:57

@wanekus: Igen sok mindenben nem értek egyet jelenlegi kormányunkkal. De lámpavassal fenyegetőzni közönséges bűncselekmény!

Vitéz László 2013.01.20. 10:47:14

@miketbeszéltek: én is ezt a sorsot JÓSOLOM és KÍVÁNOM nekik...

de fenyegetni nem fenyegetem őket ! nem is buzdítok rá...

így válik szét (jogilag) szval LEPAPÍROZZUK (utólag)...

Netuddki. 2013.01.20. 10:47:49

@miketbeszéltek: A lámpavas csak szimbólum. Túl könnyen megúsznák a sok kárt amit okoztak az országnak...

irónika 2013.01.20. 10:48:03

@Vitéz László: Sok mindent átgondolatlanul, ad-hoc módon végez ez a kormány, de az újraválasztásukhoz vezető utat szerintem már legalább 1,5 évvel ezelőtt kijelölték. Sajnos ezt az egy reális választ találtam az eddigi kormányzás miértjére. Igazad lehet, hogy eddig az volt a cél, hogy az EU leszálljon rólunk, utánna pedig jöhet a vízözön.

Vitéz László 2013.01.20. 10:48:49

@miketbeszéltek: amugy tanács forradalmároknak: először felkötni aztán felebezhet (fides "jog" mintájára)

ob.szerver 2013.01.20. 10:49:17

@irónika:

"Ahhoz, hogy ilyen arcátlanul hazudjanak hinniük kell abban, amit mondanak."

Ez óriási tévedés. Persze a fideszes kontraszelekciónak köszönhetően hihetetlen ostoba emberek kerülhetnek magas beosztásokba ha bizonyítják a vezérhez való hűségüket és teljes amoralitásukat, azért ott sem mindenki hülye.

Alapszabályként azt lehet elmondani, hogy minden fideszes jellemezhető az emberi aljasság és ostobaság adott mértékű kombinációjával. Kivétel nincs.

Netuddki. 2013.01.20. 10:51:16

@miketbeszéltek: A lámpavas csak szimbólum. Túl könnyen megúsznák a sok kárt amit okoztak az országnak...

Vitéz László 2013.01.20. 10:52:06

@irónika: ez nem kérdés... ezt 2010 ben elmondták...

ez a "programlyuk" elszállni a hiánnyal...
mert az (a levegőbe) felrepíti a gazdaságot...
egy akadáj volt: az EU...

az akadájt legyűrik... aztán jöhet a "gazdaság élénkítő kölcségvetés" majd később meg a kölcségaratás...

amugy szerintem ezt nagyon megszívják... már lehet rövidtávon is... erre az egy lapra tettek fel mindent és ha a fuj eu nem engedi ki őket... hm... akkor: "B terv" KI KELL LÉPNI...

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 10:55:02

@kovi1970:

Nem hiszem, hogy fideszes képviselök panaszkodnának, hogy utálják a fideszen belüli légkört, mert ezek Orbán cárovics atyuska által lettek személyesen kiválasztva. Tehát tudják, hogy az ö jótéteményesük a cár atyuska, ö emelte ki öket gazdasági és politikai elitnek. Ezért életüket és vérüket Sztálin, akarom mondani Orbán cárovics atyuskáért felajánlják.
Ezekre mondják ebböl kifolyólag, hogy ZOMNBIK. Teljes joggal. Az egyetlen, aki elutaitotta a zombiságot, az ÁNGYÁN úr volt. Na örá panaszkodik a muzsik tábor. Nem a cárra.

irónika 2013.01.20. 11:03:51

@ob.szerver:
"Alapszabályként azt lehet elmondani, hogy minden fideszes jellemezhető az emberi aljasság és ostobaság adott mértékű kombinációjával."
Én pedig ezzel a mondattal nem értek egyet, ilyen fokú általánosítás csak hibát rejthet magában.
Szerintem a Fidesz egyházként működik, ahol Viktor az Isten, a Pápa a minden. Nem gondolom, hogy a Katolikus Egyház minden egyes tagja buta, hülye, degenerált lenne. Azt gondolom, hogy hisznek valamiben, hitelesnek gondolják azt, aki a hitüket megerősíti, így hisznek a szavának.
Ugyan ezt játsza - némi hatalmi gőggel megspékelve - OV is.
Nincs más politikus, aki 1988 óta - 25. éve - ott lenne valamely politikai csoport élén. És sokan - főképp az ellenzéki oldalon - már 1998-2002 között se hittek a szavának, de amikor 2006-ban a CNN-ben ki merte mondani, hogy ő még sosem hazudott a népének, akkor nálam eldőlt, hogy ez az ember hitből teszi azt amit tesz. Egy óvodás gyerek nem hazudik, hanem beleéli magát egy helyzetbe, amit valóságként él meg, ezáltal számunkra valótlant állít, de ez nem jeenti azt, hogy ő tudatosan hazudna. Viktor is ezt teszi, egyszerűen elhiszi magának azt a rengeteg baromságot, amit a Kövérrel kitalálnak. Lázár, néha Rogán, Navrasics, ők kételkednek. Látszik is rajtuk mikor nem értenek - teljesen - egyet a főnökkel. Akkor ők tudják, hogy hazudnak, de vannak esetek, amikor a hitük viszi előre őket.
Ezzel nem felmeneti akarom őket, csak igyekszem megérteni amit és amiért tesznek.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.20. 11:06:17

@Vitéz László:

"szóval szerintem van alapja a zigérgetésnek...

a 20%-os kölcségvetési DEFICITET majd el lehet osztani...."

Mióta ez a kormány van, folyamatosan arról zörög a bukott utódpárti tábor, hogy így államcsőd, úgy deficit. Ehhez képest 2010 óta 3% alatt van a hiány, míg a ballib csápolók által ájulásig szopott Bajnai a menet közben kétszer módosított, végül 4% fölötti IMF ukázt sem volt képes kipréselni.

Vitéz László 2013.01.20. 11:08:06

@Attitude Adjuster: te buta f@szkalap !

csak közben álamosították a manyup 3 billióját

ez a GDP 15%-a... vagyis még szép hogy sikerült belőle 4-ről 3% ra csökkenteni ez éves hiányt

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.20. 11:12:03

"utojjára, Karpedijem, egésségedre, rugják, álamosítása, utánna, felebezhet, akadáj"

Tisztán látszik, hogy a bohócforradalom bázisa már csak az írástudatlan lumpenprolikra szorítkozik.

béla a görög (törölt) 2013.01.20. 11:12:40

Orbán Viktor ezt is megoldja!

-törvényt módosit
-alkotmány módosit
-államformát módosit
-Juliánus és Gergely után megalkotja az Orbán naptárt :D
/kicsit futkos a hátamon a hideg mert még passzolna is a sorba.../

ppppalika 2013.01.20. 11:12:52

A pedagógus életpálya sora hibás. Ha elhalasztják, 0 Ft, ha bevezetik, akkor lehet idén -44 milliárd. (Az összeget nem tudom, de gondolom nem véletlenül írtad.)

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.20. 11:13:47

@Vitéz László:

Lacika, először tanulj meg írni, aztán buta faszkalapozzál. Azt is legfeljebb otthon, családi körben, mert civilizált emberek között nem ez a norma.

béla a görög (törölt) 2013.01.20. 11:17:08

@béla a görög: tulajdonképp OVI egy isten hajlitgatja a tér-idő kontinuumot - csak olyan kis falusi jogászosan - felcsúti sufnituning :D

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.20. 11:17:30

@Vitéz László:

"a manyup 3 billióját
ez a GDP 15%-a"

Boldogasszony anyánk, aki írni sem tud, számokkal végképp miért próbálkozik? Hát mennyi szerinted a GDP, te korszakos gondolkodó, te?

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 11:17:59

@irónika:

Ez a különbség Kelet- meg Nyugat-Európa között: ha egy kormány (és bizalmasai) nem tudnak 1-2 ellenzéki ciklus után a hatalomra jutni, illetve ha kormánykßent elbukják a választást, akkor a párt vezetösége cserélödik. Ezzel elkerülik azt a hibát, ami pl Mo-on folyik: a vézér politikusok életfogytiglan akarnak maradni, amíg azt a bizonyos Végsö Harcot meg nem nyerik. Ebbe az irracionalitásba és SZEMÉLYES küzdelembe kivétel nélkül mindegyikük belebolondult. Megbolondult Kádár, Horn, gyúrtcsótány és Orbán is. Nem akarják látni a valóságot, ehelyett mindennapra nyomják a hazugságaikat a saját és az ország (nem létezö) sikereiröl.

Ennél még nagyobb baj, hogy a kiszolgáló személyzetnek (miniszterek, frakció, pártválasztmányok) igénye sincs, hogy a kisiklás ellen fellépjenek, s ne a maguk, hanem a NÉP érdekei szerint kormányozzanak.
Nincsenek tehát stratégiai vetületben a pártokon belül másként gondolkodók (különösen nem ezek a Fat Laci, meg Rogán Tóni félék), hanem mindegy egy húron pendül a vezérrel és képes elhinni (akárcsak az elözö ciklusban a maszopéknál), hogy a vezér tévedhetlen és mindent jobban tud.
Ez a mítosz a fidesznek is végzetes lesz 2014-ben.

dr kíváncsivagyok 2013.01.20. 11:19:17

@Vitéz László:
"anyni a különbség hogy világháborút nnem tudnak kirobbantani "

Nem e ? Majd lerohanjuk Svájcot...

Kotkodus 2013.01.20. 11:20:53

még van elég tartaléka a kormánynak 2014-ig. nyilván lesz még 1-2 megszorítás 2013-ban, de - hacsak nem történik valami drasztikus a világgazdaságban - viktorka tartani fogja a hiányt jövőre is. alapvetően ez nem is olyan nehéz, hiszen egy gazdasági mutató alá rendeli az összes többit és (ami a legnagyobb baj) kész feláldozni a növekedést is, de 2014 tavaszán az összes médiafelület azt fogja okádni magából, hogy orbánmatolcsy legyőzte a hiányt (és ez alapvetően igaz is lesz; csak az nem jut el a többséghez, hogy milyen áron...).

abban már nem vagyok biztos, hogy az államadósságunkat is csökkenteni tudják, mert 320-as árfolyamon már nagyon terhelő lesz az a 40%nyi devizahitel (amit azért ügyesen csökkentettek le 50%ról), azonban a visszavonuló csapatok mindig a legfontosabb bástyát védik és ez most - úgy tűnik - a túlzott deficit eljárásból való kikerülés (könnyen kommunikálható nk. gazdasági eredmény...)

azt, hogy mindez mire lesz elég politikailag rövid-távon, azt meg majd úgyis meglátjuk 2014ben... hosszú-távon - gazdaságilag - mindenesetre elég katasztrofálisnak tűnik...

dr kíváncsivagyok 2013.01.20. 11:22:57

@miketbeszéltek:
"Igen sok mindenben nem értek egyet jelenlegi kormányunkkal. De lámpavassal fenyegetőzni közönséges bűncselekmény! "... de csak szoc-libek részéről , úgy-e ? A Ti fajtátoknak a mindennapos közbeszéd része !

ob.szerver 2013.01.20. 11:24:40

@irónika:

Nagyjából megerősítetted a szabályt, miszerint a fideszes aljasság és ostobaság szorzata konstans, és a tényezők nagysága egyéntől függő.

Vajon olyan kiváló intellektusú emberek, mint Navracsics, Giro Szász, Mráz és még néhányan hogyan asszisztálhatnak ehhez? Nyilvánvalóan hatalomért és nagyon sok pénzért. Ők azok, akik kénytelenek az ostobaság hiányát aljassággal kompenzálni, ezért sokkal veszélyesebbek és elítélendőbbek mint egy gyengeelméjű Matolcsy, Selmeczy, Kerényi és társaik.

Prof. Dr. Lencsés István 2013.01.20. 11:25:08

Egy a lényeg, a kenőpénz! (baksis, jutalék =20%)

10 milliárdnál =
20 milliárdnál =
30 milliárdnál =
40 milliárdnál =

Inkább legyen egy másik sikeres, mert nem jött össze a 20%!

Érti ezt valaki?

Prof. Dr. Lencsés István 2013.01.20. 11:27:27

@dr kíváncsivagyok:
@ob.szerver:

"Nem fér bele a tervekbe a szerencsétlenkedés, de szerencsére ez a veszély nem is fenyeget. A tervek szerint haladunk ebben a kérdésben is. A megfelelő időpontban, a törvényben előírt időpontban megvalósul a befektetés és a bevétel is beérkezik majd". (Orbán Viktor, 2013. január 18.)

Egy a lényeg, a kenőpénz! (baksis, jutalék =20%)

10 milliárdnál =
20 milliárdnál =
30 milliárdnál =
40 milliárdnál =

Inkább legyen egy másik sikeres, mert nem jött össze a 20%!

Érti ezt valaki?

indapass90210 2013.01.20. 11:29:51

Nekem azért van egy erős tippem, hogy ezek után melyik cég részvényeiből kell bevásárolni a BÉT-en.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 11:30:39

@Attitude Adjuster:

Majd 3 év alatt az átvett 80% államháztartási hiányt a fidesz 77%-ra dolgozta le. Ha ehhez azonban hozzáadjuk a 3.000 milliárdot plusz a manyup államosítás után a most már az államkasszába befolyt évi 400 milliárd járulékot, akkor ez összesen kb. 15%-nyi hiány/GDP-nek felel meg. Ezt az ingyen plusz pénzt ill. egyszeri tételt tehát hozzá kell adni a 77%-hoz és akkor az megkapod a business as usual eredményét: 92%-os államháztartási hiány.
Ebböl levonhatok mondjuk 5%-ot arra a hiányra, amit még a maszopék hagytak hátra kifizetni, és így azt mondanám, hogy a fidesz valódi hiánya, ami az ö számlájukra megy 87%-on áll. Tehát a fidesz csak növelte az államadósságot.

És ha most még ideveszem, hogy ott van az évi sok 100 md forint bank- meg ágazati különadó, és ezzel együtt is 87% a saját készitésü adósságráta, akkor lehet csak igazán megkérdezni, hogy hova a faxba folytak el ennek a MegaMegszorítás kurzusnak az ezermilliárdjai?
(na persze én tudom)

Mr. Waszabi 2013.01.20. 11:31:31

Kellemetlen eset. Hogy ne mondjam: szerencsétlen.
Nem azért dolgozik pár száz ember az NGM-ben, hogy a kedves vezetők helyett elvégezzen pár számítást, mielőtt azok aláírnak bármit is?
Mi az, hogy nem mert szólni senki sem? Így most jobb? Gondolták valakik, hogy ezért senkit nem vágnak majd tarkón? Vagy, hogy nem fog kiderülni s nem vonnak érte felelősségre senkit? Ha jól számolom, Budai ezen összeg 10 százalékát se tudta elszámoltatni, pedig mennyit dolgozik rajta évek óta.

Lencsés István 2013.01.20. 11:36:27

Nem siklott semmi félre , csak itt ebben a kormányban mindenki egy önálló személyiség , ennyi az egész . :)

Prof. Dr. Lencsés István 2013.01.20. 11:36:38

@Dövan:

Szerintem:

A Közgép a második fordulóra elfogadható pályázattal nyerni fog!

Mr. Waszabi 2013.01.20. 11:36:58

@manhattan (c): pardon, nem csak asz adósságot növelte, de lényeges, hogy az új adósságok törlesztési kötelezettségét is drágította. Az állampapírok 6-10%-os hozamát (közérthetően: kamat) ugyanis a kedves adófizetőknek még majd meg kell fizetnie az elkövetkezendő években, évtizedben.

indapass90210 2013.01.20. 11:37:25

@Prof. Dr. Lencsés István: szerintem meg a kínaiak a synergonnal :)

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.20. 11:44:32

@Mr. Waszabi:

Mesélj, melyik állampapírnak van 10%-os kamata?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.01.20. 11:46:43

@manhattan (c):

" akkor ez összesen kb. 15%-nyi hiány/GDP-nek felel meg"

Hogy minek? Mi az a hiány/GDP?

Baloldalon már tényleg csak analfabéták maradtak?

ephart 2013.01.20. 11:52:35

Vajon ki meri majd megmondani Orbán Viktornak?

hát a zsidó Ron Werber megmondja neki

nu pagagyí 2013.01.20. 11:54:41

@Attitude Adjuster: Ha nem költenek semmire a költségvetésből lehet tartani a 3%-ot természetesen. Az a kérdés, hogy lemondunk-e minden fejlődési lehetőségről, mint csucseszkuék annó, máshol. A helyzet tragikus, ez a kormány a jövőt éli fel, nincsenek beruházások, lepusztítják a közszolgáltatásokat. Az ország jövője helyett csak saját fényezésével és lopással tölti az időt minden idők legostobább kormánya.

Az ország jövője mellett az egyéneket is megfosztották a sajátjuktól MNYP megtakarításaik elvételével. A pénz elfolyt, de nem történt államadósság csökkentés. A költségvetés is magasabb, mint Bajnaiék alatt volt - több adót vesznek ki a gazdaságból és a magánszemélyek zsebéből -, ennek ellenére kevesebb folyik vissza belőle társadalmi célokra, vagy gazdaság élénkítésre. Ami meg igen, az is a piacot torzítja államosítás és lenyúlás-szagú közbeszerzések formájában.

Az ország negatív spirálba került: a recesszión, a munkanélküliség növekedésén csak több pénzzel lehetne fordítani, de azt a gazdaságból kell kivenni, így amit adnak azt előtte elveszik, az egyenleg nulla, hatása dettó.

Egyébként az MNYP nélkül Bajnaiék is tartották a 3%-ot, hiszen a tagdíjak több mint egy százalékot tettek ki GDP arányosan (akkor a GDP a -6% bukta után 28 ezer milliárd lehetett, a tagdíjak éves összege pedig 300 milliárd). Az MNYP tagdíjat azért engedte át a mindenkori kormány a magánemberek öngondoskodási célú megtakarítására, ha egyszer kétségessé válna az állami nyugdíjkifizetés, legalább ez megmaradjon nekik. Arra nem gondoltak akkoriban, hogy egyszer jön egy tolvajbanda, amelyik ellopja.

MACISAJT 2013.01.20. 11:58:13

"A portfolio.hu számításai szerint"

Most hagyjuk is az efféle 50-50 százalékos spekulációs számításokat( a portfolio bizonyára már az időjárást/aszályt is kiszámitotta 2013-ra, ugyanis az befolyásolta 2012-ben és 2011-ben is a gazdasági növekedést- 2011-ben 1,7% GDP növekedést ért el Magyarország, Európában élmezőnyben, éppen a mezőgazdaságnak köszönhetően.

Hanem , csak úgy kérdem.
A kormány elhatározta-nagyon helyesen- hogy bevezeti az E útdíjat.
Kihirdették a közbeszerzést, nyert a legjobb ajánlattevő, a Getronics.

Akkor? Mégis , mit kellett volna másként csinálni a kormányzatnak?
Tudnia kellett volna hogy a Getronicsot és alvállalkozóit majd a vesztesek jól megzsarolják,megfenyegetik, kiszállásra kényszerítve?
Esetleg most hirdessék ki győztesként éppen az ilyen módszerekkel operáló veszteseket?

ob.szerver 2013.01.20. 11:59:15

@nu pagagyí:

"Arra nem gondoltak akkoriban, hogy egyszer jön egy tolvajbanda, amelyik ellopja."

Amikor 3 millió embert kiraboltak és megnyomorítottak, nemcsak hogy a hatalomból nem lettek elzavarva, de ettől még a népszerűségük sem csökkent.

Csak ismételni lehet, amit már ezerszer elmondtak: ez a nép őket érdemli.

sárkányfő 2013.01.20. 12:03:32

@ford?:
Már 3. éve hülyít téged a Nemzeti Átnevezés Kormánya, és még mindig ennyire naiv vagy? :)

Majd lesz 27% ÁFA + 3% NemÁfa a nemtandíj és nemmegszorítások mintájára. Ez összesen 30%, tessék, senki nem mondhatja hogy több az áfa 27%-nál...

Bár valószínűleg nem innen szereznek majd pénzt, hanem tovább rombolják-ölik a gazdaság azon szektorát, amely nélkül nincs növekedés, se még stagnálás sem, de ki lett kiáltva ellenségnek és mumusnak, a pénzügyi szektort. Ez gazdasági öngyilkosság, országrombolás, de az agymosottak körében népszerű, az ország meg nem számít.

sárkányfő 2013.01.20. 12:06:28

@Attitude Adjuster:

Te milyen kamu 3%-os hiányról beszélsz kedves? :)
Ja, arról a 6,9%-os strukturális hiányról, amit kipótoltak a lenyúlt 3 billióból, hogy nominálisan jobban nézzen ki? Azaz elfüstölték a tartalékot hogy takarják a bénázásuk veszteségeit, és így növelték a nettó államadósságot?
Erre nem büszkének kéne lenni, hanem szégyenkezni kéne miatta...

sárkányfő 2013.01.20. 12:10:11

@Attitude Adjuster:

"Mesélj, melyik állampapírnak van 10%-os kamata?"

Hát pl. az inflációkövető Prémium államkötvénynek. Infláció felett 4%-ot fizet. Ezt add hozzá szépen a tavalyi inflációhoz...

Mr. Waszabi 2013.01.20. 12:16:45

@Attitude Adjuster: mondjuk az egy éve kibocsátott 3, 5 és 10 évesnek is 10 felett van. Van, és nem volt, ugyanis, ha a papír birtokosai nem értékesítik lejárat előtt az aktuális piaci hozamért, - és miért tenne ilyet, kevesebbért, ugye - akkor bizony az ÁKK-nak a kibocsátáskori hozamot kell kiperkálnia lejáratkor.
Azt pedig az adófizetőkkel fizetteti meg az állam.

sárkányfő 2013.01.20. 12:16:56

Egyébként csak szólok, ha van még kósza fideszes aki kergeti az álmait, hogy ez a ciklus elúszott. Vége. Itt volt a tényleges történelmi lehetőség, én magam is reménykedtem, hogy a koalíciós kényszer nélküli 2/3-dal lehet valami nagyot dobni. Ezzel csodát lehetett volna tenni.

És mi történt? Már a romboláson és lenyúláson túl? Semmi. Sehol egy érdemi reform, fejlesztés, pláne nem átfogó gazdasági reform. Ócska szar PR persze van, de az szóra sem érdemes.

2014-ig már csak a kampány lesz meg az osztogatás, már most elkezdték. Érdemi reform az első két évben lehetett volna, de itt radikális változást pozitív irányba a Simicska-klán érzékelt, meg as többi haver, más nem.

Egy szó mint 100, ez a ciklus totál elveszett a lehetséges fejlődés szempontjából, sőt, visszafejlődés és rombolás van demokratikus, társadalmi és több más területen.

de azért szavazzatok majd 14-ben is a fideszre, jó is lesz az ha 2018-ig Matolcsy lesz a gazdasági miniszter, meg Simicska emberi ülnek a kulcsminisztériumokban :)

kormányzó 2013.01.20. 12:16:56

@Dzoltán55:
Lecsó?
LECSÓ???
Miből lesz itt lecsó?

@MACISAJT:
"Mégis,mit kellett volna..."
Leginkább felakasztani magukat,rögtön a választás megnyerése után.AZT kellett volna tenniük!

miketbeszéltek 2013.01.20. 12:24:55

@dr kíváncsivagyok: Mégis, milyen fajtához tartozom, te szegény?
Hiába írtam direkt a mondat elejére, hogy nem vagyok FIDESz imádó, meg sem látod, igaz?
És igenis elítélem a nácikat, (ha ez egyáltalán eljut a tudatodig), de aki a gyilkosság gondolatával eljátszik a másik oldalon, az a nácikkal egy kategóriába tartozik

vasgyuszi 2013.01.20. 12:25:00

Vitya már (megint) elmeorvosi eset. Ezt komolyan gondolom, minden élcelődés és gúny nélkül.

sárkányfő 2013.01.20. 12:25:05

@tálca nélküli miniszter:

Szerinted mennyi az adóssága Németországnak? És az USA-nak?

És szerinted mit kellett volna csinálni amikor jött a válság IMF-hitel helyett? Hagyni csődbe menni az országot? Omoljon össze? Ez a hazafias fidesz recept? Pusztuljon az ország?

$pi$ 2013.01.20. 12:25:58

@Mr. Waszabi: "mondjuk az egy éve kibocsátott 3, 5 és 10 évesnek is 10 felett van."

Hú, olyat én vennék, hol lehet kapni?

vasgyuszi 2013.01.20. 12:26:02

@Dzoltán55: Már várom, unalmas ez a szenvedés látványos akció nélkül ;)

Netuddki. 2013.01.20. 12:26:29

@manhattan (c): "Nem hiszem, hogy fideszes képviselök panaszkodnának, hogy utálják a fideszen belüli légkört"

Hinni a templomban kell. 1db konkrét esetről tudok. Igaz, hogy az illető már nem képviselő...

$pi$ 2013.01.20. 12:28:03

@sárkányfő: "És szerinted mit kellett volna csinálni amikor jött a válság"

Hát akkor már semmit, akkor már csak csendben el kellett volna sunnyogni.

Előtte volt pár év, nos, akkor kellett volna csinálni valamit. Tudod, a helyett a "semmi" helyett, amire a vezéred utalt zárt ajtók mögött. :)

miketbeszéltek 2013.01.20. 12:28:53

@tálca nélküli miniszter: Mondogassad csak a libatolvajt. Ettől biztos igazad lesz, de legalább is a gondolkodástól megóv...

$pi$ 2013.01.20. 12:30:55

@tálca nélküli miniszter: "Egyesek mindig elfelejtik, hogy a szocik által a nyakunkba varrott óriási IMF-adósságot kell törleszteni. "

Azám! Várom melyik kommer cseréli le a

"hova lett a manyup pénz?"

szlogent a

"miből fizettük az MSzP sarát?"

szlogenre. :)

Netuddki. 2013.01.20. 12:31:19

@irónika: "Lázár, néha Rogán, Navrasics, ők kételkednek. Látszik is rajtuk mikor nem értenek - teljesen - egyet a főnökkel. Akkor ők tudják, hogy hazudnak, de vannak esetek, amikor a hitük viszi előre őket."

Hitük? Muhaha! Az átlagon felüli életszínvonal amit ezzel a "tevékenységgel" teremtenek, na az viszi őket előbbre. Nagyon is tisztában vannak vele mit tesznek. Különben nem is lennének büntethetők. Előbb-utóbb mindenkinek el kell számolni azzal amit tett, vagy nem tett...

indapass90210 2013.01.20. 12:31:35

@miketbeszéltek: "Mondogassad csak a libatolvajt. Ettől biztos igazad lesz, de legalább is a gondolkodástól megóv.."

Különben is, a gondolkodás zsidó furfang!

bulista 2013.01.20. 12:31:39

@ford?: Csak halkan jegyzem meg, hogy 3 nap múlva a Királyi TV-n lesz egy olyan műsor, amely fő témája: jobb lesz nekünk az EU-n kívül...

sárkányfő 2013.01.20. 12:32:29

@$pi$:
Nekem nincs semmiféle vezérem, te ostoba, az nyilván neked van, és magadból indulsz ki, ezért vizionálsz hülyeségeket másokkal kapcsolatban...

Előtte valóban szarakodtak, az nem vitás, ha észrevetted volna, az IMF-hitelt kritizáló kommentelő fejébe próbáltam vinni egy pici kis világosságot, mert szegény annyira sötét, hogy még azt sem érti, hogy az IMF-hitel alternatívája az államcsőd lett volna. És nem csak nálunk, akkor fél Európa hitelből védte ki a válság csapását, pl. még a németek is...

na__most__akkor 2013.01.20. 12:34:57

@irónika: 2013.01.20. 10:07:47
Lehet,h 30%-os afa aran, de lesz 13. havi nyugdij, az biztos

Ki az az "afa aran"? Baltás? Muslim? fideszes? mszps?

Csak a nicknévnél volt ékezet?
A "h" az "hogy"?

Magyar-e vagy vagy mialófasz-e vagy....

....

....

$pi$ 2013.01.20. 12:39:13

@sárkányfő: "az IMF-hitel alternatívája az államcsőd lett volna"

Hát ez az. Az MSzP megmentett minket az államcsődtől, amibe ők vittek bele minket. Az eszköz egyszerű: kölcsön, amit majd a következő kormány kifizet. Legalább lehet anyázni őket miért a sok megszorítás. Az egész világ értetlenül nézte, hogy miért 2-3 évekre rántjuk fel a hitelt... pedig milyen egyszerű az ok.

"még a németek is..."

Persze, persze. A németek is, azok is majdnem bedőltek mi? Attól volt hangos a világ, hogy a *németek* be fognak dőlni, mi?

2013.01.20. 12:42:28

@$pi$:

"miből fizettük az MSzP sarát?"

A manyupból ;)

na__most__akkor 2013.01.20. 12:46:35

... és hogy a kérdésre is válaszoljak:

Vajon ki meri majd megmondani Orbán Viktornak?

Senki.
A köcsögök nem dumálnak bele. Nyalnak, szopnak, felvonulnak, Abba az egybe...
amit kell (meg szavaznak, el ne felejtsem...).

A többi meg nem jut be a romkocsmába.
Abba az egybe...

AzBence 2013.01.20. 12:48:05

Ez már a végső stáció!

Már az értékmentés megy. A gumicsont ott van: a svájci betétesek! Miközben ők egy Rodolfós mozdulattal (Tessék nézni! Csak a kezemet figyeljék!) kimenti a vagyont egy off-shore cégen keresztül egy adóparadicsomba, ahol, majd #rb#n és gy#rcs#ny kezét fognak és egy váll lapogatás és őszinte kézfogással gratulálnak egymásnak, hogy milyen kitartó, és nehéz munkával érték ezt el, miközben G#rd#n és MaTROLLcsy keverik a koktélt a bárpultban...és így tovább...és így tovább...

na__most__akkor 2013.01.20. 12:48:05

@na__most__akkor: na most akkor a blogmotor nagyot alkotott

sárkányfő 2013.01.20. 12:49:16

@$pi$:
Értem én hogy kell a sok hazugság, hogy be lehessen állítani az amúgy valóban szar szocikat valami nemzetellenes patás rémnek, de az a helyzet, hogy a világválságról nem ők tehetnek. Magyarázhatod napestig, akkor sem.

És igen, 2008-9-ben fél Európa hitelből védte ki a csapást, nézegesd csak és tudd meg amit mások már tudnak:
www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:non-eu&idim=country:hu:de:nl:fr:dk:fi&ifdim=country_group&ind=false

Mint látod a grafikonon 2008-2010 között egy halom EU-s országnak ugyanolyan módon változott, ment fel 5-10%-kal az államadóssága, ahogy nekünk, ez egy európai trend volt, természetes reakció a válság kivédésére.

És épp ezek miatt ismétlem: aki az IMF-hitelt ellenezte, akár akkor akár most, az Magyarország csődje mellett teszi le a garast. Persze aki szajkózni akarja az ostobaságait, azt nyilván nem hatják meg az érvek.

nu pagagyí 2013.01.20. 12:49:16

@$pi$: Az IMF hitel azt a hitelt pótolta, amit amúgy is fel kellett volna venni a piacról. Csakhogy a piaci kamat és felár akkor lényegesen drágább lett volna, emlékeim szerin volt egy világgazdasági válság az USA és Európa jelentős számú bankjának bedőlésével. Az IMF hitel nagy része hiánytalanul megvolt egyébként az MNB valutatartalékai között kormányváltáskor, ami kb. pont annyival nőtt meg (18 milliárd Euró: 17-ről 35-re), amennyit felvettek (20 milliárd). A hitelfelvétel ugyanis csak garanciául szolgált, lement a kamatfelár és a továbbiakban a piacról vettek fel hiteleket. Matolcsyék nyála éppen az említett MNB tartalék miatt folyik, alig várják, hogy azt is elszórakozhassák.

na__most__akkor 2013.01.20. 12:49:46

Ezt olvasd, a többi nem számít (blogmotor...)

... és hogy a kérdésre is válaszoljak:

Vajon ki meri majd megmondani Orbán Viktornak?

Senki.
A köcsögök nem dumálnak bele. Nyalnak, szopnak, felvonulnak, Abba az egybe...
amit kell (meg szavaznak, el ne felejtsem...).

A többi meg nem jut be a romkocsmába.
Abba az egybe...

na__most__akkor 2013.01.20. 12:51:25

Megint valami hülyeség jött át.

A büdöséletbetöbbetsose kommentelek itt.

Squid 2013.01.20. 12:53:40

@sárkányfő: Ne felejtsük el még a "piaci finanszírozású" (gy.k: spekulánsoknak szánt) államkötvényeket sem amiket 2010-óta kiadtak ész és vég nélkül olyan kamat+CDS felár kombón ami kurvára fájni fog..

sárkányfő 2013.01.20. 12:53:47

@$pi$:

Megjegyzem ha 2009-ben az akkori szoci kormány azt csinálja, hogy nem vesz fel hitelt, hanem elrabolja a manyup-kasszát (ahogy később - amikor már nem is volt válság - Orbán tette), akkor a fideszesek konkrétan polgárháborút robbantottak volna ki a "hazaáruló rablók" ellen, és felégetik az egész belvárost.

Mindig röhögnöm kell hogy azok IMF-hiteleznek, akinek szavuk sincs a manyup elrablása és felélése ellen, amely 10,5%-kal növelte az ország nettó államadósságát...

$pi$ 2013.01.20. 12:56:12

@sárkányfő:
"És igen, 2008-9-ben fél Európa hitelből védte ki a csapást"

Aha. Kár, hogy mi már 2007-ben, meg 2006-ban, meg 2005-ben is hitelből védtük ki a csapásokat. Tudod milyen csapásokat, ugye?

@nu pagagyí: "Az IMF hitel azt a hitelt pótolta, amit amúgy is fel kellett volna venni a piacról."

Hát úgy kellett volna kormányozni, hogy ne kelljen felvenni hitelt. Tudod mire gondolok ugye? A majd egy évtizedig tartó túlzottdeficit eljárásra próbálnék célozgatni...

sárkányfő 2013.01.20. 12:57:50

@$pi$:
Na, mesélj, milyen IMF-hiteleink voltak 2005-7 között?

$pi$ 2013.01.20. 12:59:32

@sárkányfő:
"Mindig röhögnöm kell hogy azok IMF-hiteleznek, akinek szavuk sincs a manyup elrablása és felélése ellen, amely 10,5%-kal növelte az ország nettó államadósságát..."

A manyup addig növelte a az államadósságot, amíg létezett. Tudhatnád, hogy több mint egyharmada államkötvényekben volt.

Az a varázsmatematika, ami során kiszámolod, hogy az állam adóssága nőtt, mert elvette a pénzt, az viszont zseniális. Le a kalappal, neked aztán van fantáziád. :)

Squid 2013.01.20. 12:59:59

@$pi$: "Hát akkor már semmit, akkor már csak csendben el kellett volna sunnyogni.

Előtte volt pár év, nos, akkor kellett volna csinálni valamit. Tudod, a helyett a "semmi" helyett, amire a vezéred utalt zárt ajtók mögött. :)"

Iiiigen elsunnyogni! Aztán átadni a hatalmat a mostani bandának és hagyni, hogy Matolcsy válságot kezeljen igaz? Ember neked nem tűnik fel, hogy Gyuri 2-3 hónapos periódusonként fordul 180-at és 3x-4x változtat kötségvetést félévente kiszámítható !!!! gazdasági környezetben?

Képzeld már el mi lett volna ha nem Oszkót hanem Gyuribát kapja mellbe a válság?

$pi$ 2013.01.20. 13:02:00

@sárkányfő: "Na, mesélj, milyen IMF-hiteleink voltak 2005-7 között?"

Miért mondasz ilyeneket? Antiszemita vagy és fasiszta, én az ilyen ordas eszméktől elhatárolódom! A kirekesztés semmi jóra nem vezet, szélsőséges vagy és rasszista.

$pi$ 2013.01.20. 13:03:30

@Squid: "Iiiigen elsunnyogni! Aztán átadni a hatalmat a mostani bandának és hagyni, hogy Matolcsy válságot kezeljen igaz? "

Hát hitelből bárki tudott volna válságot kezelni, ahhoz nem kellett valami nagy zseninek lenni.

CSENDES 2013.01.20. 13:06:13

@$pi$: Ezek meg hitelből sem tudnak.

sárkányfő 2013.01.20. 13:06:28

@$pi$: Igen, növelte, egy átmeneti időre, ugyanis miután beindultak volna a kifizetések, szépen csökkent volna az adósság, sőt a nyereség nem csak egyszeri lett volna hanem folyamatos, ugyanis a teher egy részét végleg levette volna z államról, épp ez lett volna az egész célja, hogy ez az egész felosztó-kiróvó mizéria, ez a teljesen fenntarthatatlan és igazságtalan, velejéig kommunista fos nyugdíjrendszer valahogy változzon.

De szerencsére jött Viki és megmentette a kommunista nyugdíjrendszert, nem is lesz nyugdíja az államtól 20 év múlva senkinek, persze erre már szarsz te is meg Viki is.

2013.01.20. 13:08:15

@$pi$:

"A manyup addig növelte a az államadósságot, amíg létezett. "

A manyup gyakorlatilag nem növelte az államadósságot.

sárkányfő 2013.01.20. 13:08:28

@$pi$:
Ja, hogy amíg van válaszod, addig válaszolsz, de ha már nincs, akkor nekiállsz értelmetlen hablattyal szétverni a beszélgetést?

Miért nem ezzel kezdted, elsőre azt hittem komoly ember vagy, de ha ezzel kezded, nem állok le vitázni veled, kár volt az időért.

$pi$ 2013.01.20. 13:10:48

@sárkányfő: "Igen, növelte, egy átmeneti időre, ugyanis miután beindultak volna a kifizetések, szépen csökkent volna az adósság"

Huhh, de nagyon naív vagy. Viszont nézzük a jó oldalát: megalkottad a számok nélküli matematikát. Nagyon praktikus, a végén mindig azt hozod ki, amit eredetileg is akartál. :)

Na csá, vergődjetek tovább.

$pi$ 2013.01.20. 13:12:47

@sárkányfő: "Ja, hogy amíg van válaszod, addig válaszolsz, de ha már nincs, akkor nekiállsz értelmetlen hablattyal szétverni a beszélgetést? "

Te kezdted a "Na, mesélj, milyen IMF-hiteleink voltak 2005-7 között?" beszólásoddal. Ilyen dumára mégis milyen választ vártál?

Squid 2013.01.20. 13:13:05

@$pi$: "Hát hitelből bárki tudott volna válságot kezelni, ahhoz nem kellett valami nagy zseninek lenni."

No akkor figyelj és egy pillanatra próbálj csak a számokra koncentrálni!

Bajnaiék felvettek 20milliárd eurót a válság hatásaként érkező spekulációs hullám esetleges kivédésére, hogy ne borítsák be a forintot és ne legyünk koldusok hetek leforgása alatt.

Ezt a pénzt NEM költötték el, hanem egy részét berakták az MNB-be, hogy annak legyen eszköze megvédeni a forintot ha úgy alakul, a másik részét NEM HÍVTÁK LE AZ IMF SZÁMLÁRÓL (ez később fontos lesz).

Az a lé a mai napig ott figyel az MNB tartalékában nem költöttek belőle semmit, a kormányváltás után a Bajnai kormány a lehívatlan IMF részlettel egyetemben adta át a fidesznek az országot.

A fidesz első dolga volt az IMF hitel Bajnaiék által le nem hívott részletét azonnal behúzni és magasan ár fölött MOL részvényt venni effektíve piaci áron..

Az egyetlen banda aki az IMF hitelt költötte eddig az a fidesz volt, az MNB körüli csetepaté is azért folyt/folyik mert az a lé még most is ott van és a fijjuknak KELL!

sárkányfő 2013.01.20. 13:16:42

@$pi$:
Nyomsz egy hülyeséget, és egyből el is futsz, hogy ne szembesülhess vele? :) Hű de szánalmas :D

Mint közismert, a manyup-ok kifizetésével párhuzamosan, az állam már csak a nyugdíj 75%-át fizette volna ki, azaz a nyugdíjrendszer egy része, és az egész ezzel járó macera és teher és fenntarthatalan pénznyelde úgy ahogy van kikerült volna az állam fennhatósága alól. Pont hogy a matek és a józan ész igazolja ezt.

Értem hogy szeretnéd elterelni a figyelmet, de az van hogy ez a mosta kormány a saját tevékenységével hozta össze ezt a csődtömeget, más országok hasonló vagy még nagyobb adósság mellett sem menetek recesszióba, hogy totál elmaradt gazdasági átalakításokat ne is említsem.

sárkányfő 2013.01.20. 13:19:11

@$pi$: Választ. Hivatkoztál IMF-hitelekre 2005-7-ből, amikről én nem tudok. Bizonyítsd állításodat.

2005-7 között piaci hitelek voltak, tehát kár a gőzért. A válság alatt felvett IMF-hitel pedig kutya kötelesség volt az akkori kormánytól, pártfüggetlenül, ezt a fidesznek is meg kellett volna tennie, és remélem meg is tette volna, ugyanis ha nincs IMF-hitel, akkor csőd van.

Továbbra is: aki szerint nem volt jó ötlet az IMF-hitel, az az államcsőd, az ország összeomlása mellett kampányol.

$pi$ 2013.01.20. 13:19:31

@MikeBoy: "A manyup gyakorlatilag nem növelte az államadósságot. "

A manyupban 1000 milliárd államkötvény volt. A manyup lényege, hogy azt a pénzt, amit az állam a nyugdíjak folyósítására használhatott volna odaadták a bankoknak, utána a kiesett pénz pótlására (részben ebből a bankoknak folyósított nyugdíjjárulékból) az állam kölcsönt vett fel. A kölcsön után (így a 1000 milliárd manyup rész után is) kamatot fizetett az állam.

Amikor az állam magához rendelte a manyup-ot, az ott található 1000 milliárdnyi államkötvény is a tulajdonába került, amit megsemmisített, ezzel egy lépésben 1000 milliárd forinttal csökkent az államadósság.

Szóval igen, a manyup színtiszta államadósság volt.

$pi$ 2013.01.20. 13:21:27

@sárkányfő: "Hivatkoztál IMF-hitelekre 2005-7-ből, amikről én nem tudok."

Én, hol hivatkoztam ilyenre? Én ezt írtam:

"Aha. Kár, hogy mi már 2007-ben, meg 2006-ban, meg 2005-ben is hitelből védtük ki a csapásokat."

az IMF-re még csak nem is céloztam. Na most már tényleg lépek, most már csak terelés megy.

sárkányfő 2013.01.20. 13:26:46

@$pi$:
Ne játszd az ártatlant te kis hamis, előtte végig az IMF-hitelről volt szó több kommenten át, arra reagáltam, az volt a vita tárgya, és erre reagáltál te is. Magyarul miután beláttad hogy mégsem lehet ősbűnnek beállítani a válság idején felvett IMF-hitelt, gyorsan elkezdtél másról beszélni... de sajnos ez az IMF-hitel megítélést nem befolyásolja, a vita lényegi kérdése továbbra is változatlan. Az IMF hitel akkor szükséges és hasznos volt.

$pi$ 2013.01.20. 13:27:04

@Squid: "A fidesz első dolga volt az IMF hitel Bajnaiék által le nem hívott részletét azonnal behúzni és magasan ár fölött MOL részvényt venni effektíve piaci áron.."

Basszus, már megint hazudsz. A Fidesz nem hívott le IMF hitelt, azt már a Bajnai lehívta.

A MOL részvényeket meg az MSzP adta el 66 forintért, miután választást nyert azzal, hogy azonnal leállítják a privatizációt. Nem azért kellett visszavásárolni, mert jó ára volt, hanem azért, hogy ezt a hazaárulást legalább részben helyreállítsák.

Egyszerűen nem bírom elviselni ezeket az ordas hazugságokat, pedig megszokhattam volna. Útálom magam, hogy itt vergődök, mintha nekem kellene ezekkel a hazugságokkal foglalkoznom ahelyett, hogy hagynám a f.szba.

CSENDES 2013.01.20. 13:27:32

@Squid: RÁBA-t ki ne hagyd! Az is volt.

$pi$ 2013.01.20. 13:27:57

@Squid: "A fidesz első dolga volt az IMF hitel Bajnaiék által le nem hívott részletét azonnal behúzni és magasan ár fölött MOL részvényt venni effektíve piaci áron.."

Basszus, már megint hazudsz. A Fidesz nem hívott le IMF hitelt, azt már a Bajnai lehívta.

A MOL részvényeket meg az MSzP adta el 66 forintért, miután választást nyert azzal, hogy azonnal leállítják a privatizációt. Nem azért kellett visszavásárolni, mert jó ára volt, hanem azért, hogy ezt a hazaárulást legalább részben helyreállítsák.

Egyszerűen nem bírom elviselni ezeket az ordas hazugságokat, pedig megszokhattam volna. Útálom magam, hogy itt vergődök, mintha nekem kellene ezekkel a hazugságokkal foglalkoznom ahelyett, hogy hagynám a f.szba.

2013.01.20. 13:28:21

@$pi$:

"A manyup gyakorlatilag nem növelte az államadósságot. "

"Szóval igen, a manyup színtiszta államadósság volt. "

Nem azt írtam, mi volt, hanem azt, hogy nem növelte.
Ne magyarázd meg nekem azt, hogy mi volt a manyup!
Hidd el erre nincs szükség.

Inkább magadnak magyarázd meg azt, hogy miért államadósság növelő az, amit egy egyszerű könyveléstechnikai lépéssel nullázni lehet!!?

2013.01.20. 13:31:49

@$pi$:

"Egyszerűen nem bírom elviselni ezeket az ordas hazugságokat, pedig megszokhattam volna."

"Basszus, már megint hazudsz. A Fidesz nem hívott le IMF hitelt, azt már a Bajnai lehívta."

Vagy! Nem vagy tisztában azzal, amit írsz.
1. A MOL-t IMF pénzből fizettük.
2. Az Orbán kormány vette.
Kérdések: Hol volt az a pénz és milyen státuszban? Ketyegett már rá kamat például?

$pi$ 2013.01.20. 13:33:54

@MikeBoy: "Inkább magadnak magyarázd meg azt, hogy miért államadósság növelő az, amit egy egyszerű könyveléstechnikai lépéssel nullázni lehet!!? "

Mert kamatot kellett rá fizetni. És a manyup államosítása nem "egyszerű könyveléstechnikai lépés volt".

@sárkányfő: "Ne játszd az ártatlant te kis hamis, előtte végig az IMF-hitelről volt szó több kommenten át, arra reagáltam, az volt a vita tárgya, és erre reagáltál te is."

Előtte igen, utána nem. Megpróbáltad úgy beállítani, mintha én azt mondtam volna, hogy 2005-ben IMF hitelt vettünk fel. És én vagyok a "kis hamis"?

"Hivatkoztál IMF-hitelekre 2005-7-ből, amikről én nem tudok. Bizonyítsd állításodat."

Itt meg már simán hazudsz.

sárkányfő 2013.01.20. 13:34:52

@$pi$:
A MOL részvényeket a bajnai által lehívott, DE ENM elköltött hitelből vették. Ott volt készpénzben, ha lett volna egy szemernyi igazság abban hogy Orbán az adósságot első számú rémnek meg ellenségnek állította be, akkor mind a lehívott, de nem elköltött IMF-hitelből, mind később a manyupból az államadósságot csökkentette volna.

De ez az egész kampány csak hazugság volt, csak ebből a két tételből Orbán 14%-kal tudta volna két lépésben csökkenteni az államadósságot, azaz levitte volna 66%-ra.

De egyrészt neki kellet a lóvé, másrészt ha csökkenti az adósságot, nem tudja mire fogni a bődületes kudarcait. Orbánnak az adósság úgy kell mint egy falat kenyér, hogy legyen mire kennie az elkúrásait, miközben simán csökkenthette volna. Igaz akkor nem maradt volna lóvé elfedni a Matolcsy-féle ámokfutás irdatlan költségeit.

CSENDES 2013.01.20. 13:35:59

@MikeBoy: Az a baj, hogy ezeket a dolgokat szétkenték, mint a szart. Fellegi is hazudozott össze vissza. Hol azt mondták, hogy az IMF hitelből, hogy azt hogy Euro hitelből mi szintén a megsegítő csomag egy része volt, emlékezetem szerint.

De azért a RÁBA részvényekről se feledkezzünk meg.

sárkányfő 2013.01.20. 13:38:49

@$pi$:
nem, te hazudsz, ha IMF-hitelről van szó, majd elkezdesz erre válaszul, erre reagálva adósságról beszélni, akkor az bizony a kontextus miatt IMF-adósságként értelmezendő. Ráadásul az első perctől kezdve az IMF-hitelre reagáltam, arról írtam, szóval hagyd már az ócska mosakodásodat és terelésedet, szánalmas.

de mondjuk le van szarva hogy hogy terelsz és csúsztatsz, bárhogy görcsölsz az eredeti állításomat fenntartom, az IMF-hitel akkor szükséges volt, és akik azt ócsárolják azok konkrétan síkhülyék, mivel az államcsőd lett volna az alternatíva.

2013.01.20. 13:39:28

@$pi$:

"Mert kamatot kellett rá fizetni."

A kamat is államosítva lett, mire gondoltál ?
Mint írtam neked és még egyszer: a manyup gyakorlatilag nem növelte az államadósságot.

És a manyup államosítása nem "egyszerű könyveléstechnikai lépés volt". "

Hát akkor mi a bánat volt? Azért az előtte levő politikai színjátékkal engedd már meg, hogy ne foglalkozzak.

CSENDES 2013.01.20. 13:42:40

IMF-hitelből vásárolt MOL-részvényeket az állam HV 2011.05.24.

Squid 2013.01.20. 13:43:14

@$pi$: "A manyupban 1000 milliárd államkötvény volt. A manyup lényege, hogy azt a pénzt, amit az állam a nyugdíjak folyósítására használhatott volna odaadták a bankoknak, utána a kiesett pénz pótlására (részben ebből a bankoknak folyósított nyugdíjjárulékból) az állam kölcsönt vett fel. A kölcsön után (így a 1000 milliárd manyup rész után is) kamatot fizetett az állam.

Amikor az állam magához rendelte a manyup-ot, az ott található 1000 milliárdnyi államkötvény is a tulajdonába került, amit megsemmisített, ezzel egy lépésben 1000 milliárd forinttal csökkent az államadósság.

Szóval igen, a manyup színtiszta államadósság volt."

Imádom ahogy házhoz jössz pofonért :D

Egyrészt a teljes vagyon kb 3300 milliárd votl aminek majd fele volt államkötvényben.

Lehet itt démonizálni a MNYP rendszert,d e mindenki aki minimális józansággal rendelkezik tudja mi történt. A Fidesz egy hosszútávú kötött idejű (!!!!) állami szintű befektetést tett tönkre, a felhalmozási idő alatt levágva a MNYP rendszert.

Igen a MNYP rendszer adósságot termelt egészen addig amíg a kifizetések elkezdődtek volna, onnantól az állam számára minden nyugdíjba menő mnyp tag HUSZONÖT SZÁZALÉK nyugdíjköltség csökkenést jelentett volna! 3,3millió ember volt a pénztárakban, játssz el a gondolattal mennyi pénzt spóroltak volna a már meglévő tagokon. (akiknek a száma folyamatosan bővült)

A Fidesz, Barroso 7% deficitre mondott nemje után rövid távú haszonszerzésből szétbaszta ezt, mert különben nem tudtak volna 3% alá menni sehogy sem.

Rövidtávú előnyökért a Fidesz közép és hosszútávon a magyar államnak és a magyaroknak 25% extra nyugdíjkiadást generált ad infinitum, MIUTÁN teljesen és tökéletesen nyom nélkül elherdálta a 3300milliárd nyugdíjvagyont.

És ezt te véded aranyapa! Majd emlékezz ezekre a sorokra amikor megkapod az első nyugdíjadat vagy egy vállvonást helyette!!

SzaGyu 2013.01.20. 13:44:05

Ez a szerencsétlen szájhős fasz mindig melléfog a dolgoknak és mindig az ellenkezőjét mondja mindennek.
Nem vette még észre senki, hogy baj lehet az elméjével? Vagy a túlzott és hazug hatalomvágy teszi? Ez megint csak orvosi eset.

Igazán meglehetne már nyitni a bezárt Lipótmezőt és azt hiszem igencsak telt ágy lenne a jobboldal részéről.

2013.01.20. 13:47:23

@CSENDES:

Politikusok! :)
És hol van már Fellegi vagy éppen Járai....
Fellegi még nem is igazán hazudott szerintem, csak pancser volt.

Jaffar 2013.01.20. 13:47:37

@sárkányfő:
Minek leállni egy agyatlan droiddal, aki amúgyis ezért kapja a pénzét? Felesleges velük foglalkozni. Seggnyaló mind. S nem azért, mert nem ért veled/velünk egyet, hanem azért, mert semmivel sem támasztja alá a mondanivalóját, csak fújja a "zelmúlt 8 évet" és a többi kormányprpagandát.

Inkább helyette azokat kell meggyözni, akik valóban politikai analfabéták. Belölük van több sajnos. Ök a NER törzsközönsége, akik elhiszik, hogy a fidesz-ben jó emberek ülnek, mert ök a fiatalok. Holott.......

Ha az ellenzéknek egy csöpp esze lenne (ami ugye lássuk be nincs :S), akkor ezerrel támogatnák a diákokat, minden fronton. Velük el lehet pusztítani a NER-t. Ha csak a diákok felét sikerül maguk mellé állítani, akkor az már magában annyi aktivista, amennyit a fidezs fizetett propagandája sem tud legyözni.

Jaffar 2013.01.20. 13:50:21

@SzaGyu:
Nem orbán viktorral van gond, hanem azokkal, akik hisznek neki. Ök nagyon sokan vannak. Bizony :S

2013.01.20. 13:50:49

@Squid:

Egyébként a manyup igazi haszna az volt és lett volna (a jobb nyugdíjrendszer mellett), hogy ekkora kiadással kellett tervezni a mindenkori költségvetést eleve.
Egy manyupos 3% alatti költségvetés gyakorlatilag már nullás körül van.

Walter Hartwell White 2013.01.20. 13:51:44

@Jaffar: Csak ugye a diákok is jobbára mind a jobboldalt támogatták, és mivel most megkapták a kést az oldalukba, így deklarálták, hogy semmilyen párttal nem óhajtanak együttműködni. Így nehéz lesz...

villamos alóli kacaj 2013.01.20. 13:55:30

Kérdésedre válaszolva:
Az abab kór leírása:
Az abab kórban szenvedők törpe termetűek, igénylik, sőt kikövetelik a társaságot, mégsem empatikusak. Gyakran igen erőszakosak, sőt, hisztérikusak, mégis kiemelkedően népszerűek.
…testi és értelmi képességeik nem gyengék.

Squid 2013.01.20. 13:55:55

@¡Viva La Onda!: "Egyébként a manyup igazi haszna az volt és lett volna (a jobb nyugdíjrendszer mellett), hogy ekkora kiadással kellett tervezni a mindenkori költségvetést eleve.
Egy manyupos 3% alatti költségvetés gyakorlatilag már nullás körül van."

De könyörgom fogjuk már fel, hogy a MNYP rendszer NEM az egyetlen oka a magas deficitnek hanem RÉSZE! Értse már meg mindenki oldaltól függetlenül, hogy a démonizálás ellenére a MNYP rendszer NEM egyenlő a deficit egészével.

MEgengedhettük volna simán magunknak a fenntartását, csak a BKV/MÁV/Egészségügy és a többi posztszocialista állami nagyvállalat pénzszivattyúzását kellett volna rendbetenni. A MNYP egy középtávú befektetés lett volna az államnak ami irgalmatlan költségcsökkenéshez vezet, míg a fent említettek az idők végéig fogják újra és újra termelni az adósságot jelen formájukban!

SzaGyu 2013.01.20. 13:56:17

@Jaffar: Ne idegeskedj.
A diákok és azok szülei, esetleg nagyszülei már nem fognak Orbán diktátorra szavazni. Ígérhet ő már azt amit akar. Vissza adhatja azt amit elvett, akár duplán is. Akkor is vesztett ügye van. Ez a vonat már vakvágányra futott és az Orbán aratása nem ér semmit.
Orbán mit akar learatni? Azt amit elvetett? Na az a búza emberi fogyasztásra alkalmatlan, mert kevés benne a sikér.
A rizs meg, amit a FideSS hívők zabálnak már régen megvan mérgezve.
Úgyhogy nyugi.

Walter Hartwell White 2013.01.20. 13:58:16

@Squid: Ilyet én nem mondtam. Figyelj oda, kitől idézel. :)

Jaffar 2013.01.20. 13:58:47

@¡Viva La Onda!: @SzaGyu:

Pedig attól, hogy valaki egyszer "rosszul" voksolt, attól még nem döl össze a világ. Itt az ideje, hogy javítsanak :) Nem, nem kell 2/3-ot adni egy pártnak sem, söt az MSZP-t el is kell felejteni, de a Fidesz sem kaphat többet 5%-nál, mert kb annyit érdemel ezek után, amit az országgal tett.

gazoló 2013.01.20. 14:00:42

@$pi$: MOL és társait...kell fizetni...

Walter Hartwell White 2013.01.20. 14:02:23

@Jaffar: Sajnos ez utóbbinak nem sok realitása van, a populista demagógia táptalajra lel továbbra is.

Walter Hartwell White 2013.01.20. 14:04:05

Meg hát ugye ki is értesül az elqrásokról? A mainstream (köz és kereskedelmi) média csak a sikerpropagandával és az "elmúltnyócév" vélt gaztetteivel trombitálja tele a választók füleit.

lutria 2013.01.20. 14:05:55

Majd lehet hogy a közérdekre(meg a 75-100 milliárdra)hivatkozással előrántanak majd valami közgépes céget a tartalékból aki pályázat nélkül is megépíti a E-útdíj rendszert -a duplájáért-.

komissarlajos 2013.01.20. 14:06:11

@ob.szerver: Mihail Bulgakov a Fehér Gárda c. regényében azt feszegeti, hogy a tudatlan bolsevik katona ölése, vagy a művelt fehér tiszt gyilkossága a nagyobb bűn. Aztán úgy gondolja: egyforma bűn az mindkét részről.

Jaffar 2013.01.20. 14:13:07

@¡Viva La Onda!:

Tudom, s ebben jó viktor. Kihasználja azt, hogy a magyarok nagy többsége egyszerüen húgyagyú.....Ez van.
Mondjuk nem értem, hogy minek akar a sok fiatal innen elmenni. Ez az ország a lehetöségek országa. Ebben az országban alapvetö gazdasági ismeretek nélkül (ez mgvan kb a lakosság 90%-ánál) lehetsz pl. pénzügyminiszter :)
Vagy kijelentheted azt is, hogy te még sohasem hazudtál. Pár évre rá miniszterelnök lehet belöled....Majd, ha megbuksz, 1-2 választás után ismét eljátszhatod ugyanazt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.20. 14:16:11

Mohácsnál a magyar sereg vakon tántorgott a végzete felé. Mi itt tudjuk a lehetséges kudarc okát és a siker receptjét. A gond az, hogy az emberek nem azt gondolják, amit gondolniuk kell. Az pedig tisztán kommunikációs feladat, hogy megismerjék a valódi Valóságot és kiverjék a fejükből a nemvalódi Hazugságot. Eleve nem is szabadott volna a Hazugságban hinniük, ha a kommunikáció olyan jó, mint amilyen hősiesen a csapataink harcolnak.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2012/11/lassatok-az-igazsagot.html

Walter Hartwell White 2013.01.20. 14:16:25

@Jaffar: Azért akarnak elmenni, mert a lapok már előre le vannak osztva, és nem mindenki akar a szekértáborokhoz tartozni. Pénzügyér sem lehet mindenki, ahhoz jól kell feküdni. Nyilván a hozzáértés lényegtelen ez esetben, elvégre Csurka is megmondta, hogy a szakértelem bolsi trükk.

JohnHenry 2013.01.20. 14:19:00

@Prof. Dr. Lencsés István: basszus, pont be akartam írni, hogy szerintem a közgép régi eútdíjrendszerkiépítő családból származik.

vanRob 2013.01.20. 14:19:04

2012 a valóságtól és a logikus döntésektől való elrugaszkodás éve volt. A 2012-r beígért aratás, pedig tulajdonképpen a kasza lesz.

ze11 2013.01.20. 14:20:10

@SzaGyu: Reméljük, bár a belengetett újabb nyugdíjemelés meg a visszaadjukatizenharmadikhavit az azért sokaknál (azon nyugdíjasok körében, akik a pénztárcájuknál messzebb nem látnak) feléjük fogja billenteni a mérleg nyelvét...
Az aktív korúaknak a feladata, hogy a szülőkkel, nagyszülőkkel is megértessék, hogy azt, amit most nekik osztogatnak, azt tőlük, meg az unokáktól veszik el, az ő normális életüket lehetetlenítik el ezzel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.20. 14:20:27

Orbán sose téved, mindenki más téved, de ő nem.

Valamit rosszul láttál/olvastál, gondoltál.

Shopping 2013.01.20. 14:27:23

Orbán se hülye.
Ő is tudja hogy folyamatosan hazudik.
Kénytelen rá mivel hatalmon akar maradni.

Ennyi.

Kérsés hogy nekünk--a népnek- miért jó ez így?

Kombájnos 2013.01.20. 14:28:09

@irónika: "Én pedig ezzel a mondattal nem értek egyet, ilyen fokú általánosítás csak hibát rejthet magában."

Pedig ez a kijelentés egy elég egyértelműen behatárolható halmazra vonatkozott. Hogy az "általánosítás" ilyen foka csak hibát eredményezhetne kicsikét elhamarkodott vélemény.

"Szerintem a Fidesz egyházként működik, ahol Viktor az Isten, a Pápa a minden."

EZ stimmel - hívőik vannak, kiknek megmondják mit és miben higgyenek.

Nincs más politikus, aki 1988 óta - 25. éve - ott lenne valamely politikai csoport élén. És sokan - főképp az ellenzéki oldalon - már 1998-2002 között se hittek a szavának, de amikor 2006-ban a CNN-ben ki merte mondani, hogy ő még sosem hazudott a népének, akkor nálam eldőlt, hogy ez az ember hitből teszi azt amit tesz."

Épp akkor vált egyértelművé és megkérdőjelezhetetlenné, hogy a hatalomért mindenre képes vezetőnk. Még nyilvánvaló hazugságokra is, illetve azóta már kiderült, hogy csak azokra képes.

"Egy óvodás gyerek nem hazudik, hanem beleéli magát egy helyzetbe, amit valóságként él meg, ezáltal számunkra valótlant állít, de ez nem jeenti azt, hogy ő tudatosan hazudna."

Van neked gyereked?

"Viktor is ezt teszi, egyszerűen elhiszi magának azt a rengeteg baromságot, amit a Kövérrel kitalálnak. Lázár, néha Rogán, Navrasics, ők kételkednek. Látszik is rajtuk mikor nem értenek - teljesen - egyet a főnökkel. Akkor ők tudják, hogy hazudnak, de vannak esetek, amikor a hitük viszi előre őket."

Ja a Hitük, az van nekik. Akkor is, mikor egy interjú közben elröhögik magukat a válasz alatt - tényleg akkor is a hitük viheti őket előre. :)

"Ezzel nem felmeneti akarom őket, csak igyekszem megérteni amit és amiért tesznek."
A legtöbb ilyen tagadva kijelentő mondatban ott van az igazság..))

Airgüzü 2013.01.20. 14:29:29

Orbán Viktornak ellentmondani, neki beszólni, őt megkerükni senki sem mer. Minden szálat kézben tart, sosem születik szakmai döntés semmiben, csak politikai. És ez sajnos nagyon meg is látszik mindenen. Egyedüli kakas ezen a Mygarországnak nevezett szemétdombon...

mojszipupi 2013.01.20. 14:29:36

Világossá vált h a kelti nyitás megbukott. Egy fillért nem látunk onnan ahonnan remélték orbánék. Marad az h szabadságharcosként kihúzzák 2014 ig és tömögetik a lyukakat ad hoc lépésekkel. A logika ott fog megbukni mikor újra választják őket 2014 ben, és egy röpke év alatt omlanak majd össze az addigra kialakult, saját maguk ásta helyzetben

Vitéz László 2013.01.20. 14:31:45

@Airgüzü: ijen egy demokratikus mint-a párt !

Airgüzü 2013.01.20. 14:40:13

Az a jó, hogy nincsenek, s nem is lesznek megszorítások! A nép kormánya ilyesmit nem tesz, soha nem is tenne, a mindig igazat mondó ember és pár csókosa (Szijjártó, Selmeczi) nem megmondta? Hogy az ország elenyészik, a nép kihal, az emberek koldusbotra jutnak, a cégek csődbe mennek az senkit sem érdekel.

coni 2013.01.20. 14:40:41

Látszólag az embereknek tetszik. Ez a lényeg, különben már rég elzavarták volna.
De nem, kivárják a teljes csődöt. Talán akkor.. De lehet nekik úgy is jó lesz.
Olyan a király, amilyenek az alattvalói, hiszen választották.

Látszólag a király ostoba és bolond.

CSENDES 2013.01.20. 14:51:57

@coni:" Látszólag az embereknek tetszik. Ez a lényeg, különben már rég elzavarták volna."
Nono. Ez egy általánosítás. Nem az emberek, hanem a választókorú szavazók közül(8-8,5 millió polgár) 2,7 millió szavazott rájuk, amely most már lecsökkent 1-1,3 millióval.
Úgyhogy az alattvalók (akik olyanok mint a királyuk) száma könnyen kiszámítható. na ezekre áll a jelződ.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.20. 15:01:41

Vannak olyan szerencsétlen emberek ebben az országban, akiknek nem nyílt még ki a szeme, nekik elég elleplezni a valóságot és már nyomják is a szavazógombot, hogy hatalomban tartsák a hazudozókat!

És mi lesz ez évben, vagy jövőre? OV azt mondta: 2013 már a felemelkedés éve lesz. Nem hiszem ezt. Nem tudni, bizonytalan minden ami a jövővel kapcsolatba hozható, csak sodródunk és a kormány várja a "csodát" érdemi lépés helyett. Kilábalást ebből a helyzetből csak egy új szemlélet változás, új kormány, új arcokkal hozhat. A jelenlegi kormány erre képtelen.
Csak az Úr kegyelmében bízhatunk !

coni 2013.01.20. 15:04:55

@CSENDES:
Ha valóban többségben lennének az értelmes emberek akkor látnák, hogy ebbe az ámokfutásba még egy év és bele rokkan az ország.
Vis major, - ahogy Vitézy mondotta a hó helyzetre - , ha tényleg nem erre szavaztak az emberek, miért nem zavarják el ha valóban többségben vannak???
Mert nem mérik fel a baj nagyságát.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 15:15:31

@Attitude Adjuster:

Jaj pénzügyi analfabétácskám, ha te azt se tudod, hogy mi az az államadósság/GDP mutató, akkor neked az bölcsiben van még a helyed, nem pedig a felnöttek vitafórumán.
Barátkozz meg azzal a ténnyell hogy ha a jelenelegi adósságrátát a manyuppal korrigáljuk, akkor a fidesz business as usual adósságrátája 3 év alatt 80%-ról 87%-ra nött.

Magadat meg ne nevezd jobboldalinak, mert a magdfajta zombiknak semmi közük ahhoz az értékvilághoz. A te kategóriádat úgy hívják, hogy Zorbánista zombi.

PokerPeti 2013.01.20. 15:21:14

@$pi$: hát ne vergődj. tartsd meg magadnak a baromságaidat

PokerPeti 2013.01.20. 15:24:12

még ebben az évben lenyúlják az MNB pénzét is a manyup után, lesz belőle parasztvakítás. örüljetek fideszesek, még 2 évig hülyítve lesztek, mert látszólag lesz pénz. aztán összeomlik minden....

Szevasztok 2013.01.20. 15:24:28

@tálca nélküli miniszter: "Egyesek mindig elfelejtik, hogy a szocik által a nyakunkba varrott óriási IMF-adósságot kell törleszteni. "

Szerinted miből fizetjük "vissza" az IMF hitelt?
Pl:
1. PEMÁK (Prémium Magyar Államkötvény) kibocsájtásból, amire kb. KÉTSZER annyi kamatot kell fizetnünk, mint az IMF hitel után.
2. Devizatartalékból (és na az szerinted honnan került oda?)

(Úgy szeretem, amikor egyesek kiállnak a porondra és azt ordítják: "NA MILYEN HÜLYE VAGYOK?" És utána még büszkék is magukra, hogy most aztán jól megmondták...)

ob.szerver 2013.01.20. 15:27:47

@manhattan (c):

"akkor a fidesz business as usual adósságrátája 3 év alatt 80%-ról 87%-ra nött."

Tedd még hozzá azt a 4%-nyi devizatartalékot, amivel már azelőtt csökkentették az állományt mielőtt megszerezték volna az MNB széf kulcsát. Az így már 91%.

kzoltana 2013.01.20. 15:42:03

A szánalmas hazugságaikban mostanában már egy nap alatt belebuknak, pedig hatalmas médiatámogatással igyekeznek manipulálni az embereket. Például:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3739_bajnai_debrecenben_ez_tortent_valojaban

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 15:47:41

@sárkányfő:

Te se rugózz ezen a manyupon, mert a te matematikai modelled is fals.

Jelenleg (illetve a manyup 13 évében) az áht elesett évi 400 md forint bevételtöl, mert azt magánszámlákra utalták át. Csak hogy a jelenlegi nyugdíjkifizetéseket továbbra is ugyanúgy kellett teljesíteni. Ergo, az államnak ezért évi 400 md ft hitelt fel kellett venni, hogy tudja a kötelezettségeit teljesiteni. Szaldo: az államadósság évente permanensen nött.

A jövöben (értsd, amikor a manyupos nyugdíjba megy) igaz hogy az állam nem fizet ki egynegyed nyugdíjat, viszont a az akkori aktívak befizetései is pont ennyivel kevesebbek (mert az egynegyedet továbbra is a manyupba megy. Szaldo: nulla, az állam nem fizet egynegyed kiadást, de nem is kap egynegyed bevételt.

A két egyenlet összege: államadósság felhalmozás:
1. Jelenleg: évi 400 md hiány termelödik.
2. Jövöben: nulla forint megtakarítás.

A Világbank már rég elismerte, hogy a modellje számtanilag hibás, ezért azt nem is ajánlja többé. Már gyúrtcsótányéknak is felvetették, hogy a modellel baj van. Voltak magyar szakértök, akik már 2007-töl javasolták nekik a rendszer komplett felszámolását.

Aztán ez 2010-ben megtörtént. Nem a fidesz jött rá tehát, hogy a modell csak veszteséget termel, ök csak beszüntették ezt a hibás modellt.
Az EU se tagadja, hogy a modell államadósság növekedéssel jár, csupán próbálja a tagokat nem kifarolásra rábírni. Mert ugye a presztízst ök is védik.

PokerPeti 2013.01.20. 15:53:54

@manhattan (c): egy dolog egy modell beszüntetése, másik a megtakarítások lenyúlása.

agyamputáltak 2013.01.20. 16:02:21

@manhattan (c): ez kicsit legyszerűsített történet, te nálad sincs ott a bölcsek köve az látszik. ugyanis - leszámítva azt, hogy sokkal szigorúbb költségmodellt szabadott volna csak alkalmazni - a 25%-os rész az valós pénzek lettek volna, semmilyen egyéb képlet, jótékonykodás, szavazatvásárlás nem befolyásolta volna a mértékét. ergo nem igaz az, hogy az egyenleg 0. másrészt valóban a párhuzamosság tőkeigényes, ha nincs akkor hiteligényes. viszont az is hazugság, hogy nem tellett volna rá. hisz most is kibasztak 600mrd-ot adócsökkentésben. és ahogy már feljebb írták, úgy lett volna igazán érdekes ez az átalakítás, ha párhuzamosan a bkv/máv/egyéb kiadási tételeket alaposan megnyírják.

A szerelő 2013.01.20. 16:03:39

Nem értem, hogy már megint miért arról szól a vita, hogy mi volt valamikor. Már nagyon unalmas volt az elmúlt 8 évezés. Ráadásul az utolsó 2 év tükrében sikertörténetnek tűnik, szóval nyugodtan abba lehet hagyni az ezen való rugózást és tényeken alapuló válaszokat kéne adni a mostani helyzetre.
Az első kérdés: Hol az a temérdek pénz, amit beszedett az orbán kormány?

GeorgeousGlory 2013.01.20. 16:05:39

@tálca nélküli miniszter: jaj máá more..már megint az emútt nyócc év..

vakapad 2013.01.20. 16:08:18

A mantrázók kedvéért:

1./ Aki szegényes információellátottsága miatt nem tudná, minden kormány úgy működik, hogy újabb hitelek felvételével fizeti a régebbieket. A 2002 - 2010 közötti kormányok is fizették a korábbi kormányok hitelfelvételét, ahogy a mostani is a korábbiakét.
2./ Az IMF hitel 1/3-ával az MNB devizatartalékát növeltük, 1/3-ával magasabb kamatozású piaci hiteleket VÁLTOTTUNK KI, 1/3-át meg nem vettük fel. Magyarán, a nettó hitelállományunk javult.

Javaslom az "IMF hitel visszafizetése miatt vagyunk ilyen helyzetben" ostobaságok revideálását.

vakapad 2013.01.20. 16:11:39

@manhattan (c):

A befizetéseket az összes bevétellel rendelkező teljesítette (az is, aki harmincöt év múlva megy nyugdíjba), a nyugdíjkifizetést meg csak azok kapják, akik nyugdíjpénztári tagok voltak és most mennek nyugdíjba. Számuk elhanyagolható a befizetőkhöz képest.

Javaslom a "nulla szaldó" nevű marhaságot felülvizsgálni.

ob.szerver 2013.01.20. 16:17:03

@PokerPeti: @manhattan (c):

"1. Jelenleg: évi 400 md hiány termelödik.
2. Jövöben: nulla forint megtakarítás."

Nem számolsz az európai demográfiai folyamatokkal, amikoris egyre több nyugdíjast kell eltartania egyre kevesebb aktívnak.
De arról lehet(ett volna) értelmes vitát folytatni, hogy kell-e manyup vagy sem. Meg lehetett volna azt is csinálni, hogy a fidesz "államosítja" a manyupot, állami pénzintézetekben kezelik a portfoliót és akkor ideiglenesen sem termelődik hiány. Nekik viszont a lé kellett, ezért kiraboltak 3 millió embert és kivettek 3 eMrd forintot a rendszerből, amit soha, senki nem tesz vissza, 10%-kal növelve az implicit államadósságot. Eltüntettek 3 eMrd-ot, anélkül, hogy ennek bármilyen nemzetgazdasági haszna, hozama lett volna. Ez volt az orbánrezsim legnagyobb aljassága a nemzettel szemben, pedig választékban aztán nincs hiány.

PokerPeti 2013.01.20. 16:27:35

@ob.szerver: részemről teljes az egyetértés

vakapad 2013.01.20. 16:30:26

@ob.szerver:

Tegyük hozzá, hogy a kormány egyenlege 400 milliárddal javult (évente!), mert a befizetők összes pénzét most a kormány kapja meg (ez persze majd lassan csökken, ahogy a befizetők elmennek nyugdíjba, és nyugdíjat kell nekik fizetni - 25 - 30 év múlva így elhanyagolható összeg lesz, de kit érdekel ez most). 400 milliárd éves és 3000 milliárd egyszeri bevétel ellenére tartunk ott, ahol.

sárkányfő 2013.01.20. 16:32:14

@manhattan (c):
Cuki a számításod, és hibátlan is lenne egy olyan világban, ahol a meglévő nyugdíjrendszer nem visz garantáltan az összeomlás felé, és ahol nincs jelentősége annak, hogy ha az állam megszabadul a tehertől és több marad az állampolgárnál.

Az, hogy a mostani rendszer tök igazságtalan és fenntarthatatlan, az köztudott. Ebből kéne kiindulni... Ezért az, hogy az állam ezt kiszervezze a magánszférának, az jogos és jó irány (persze csak a megfelelő garanciák és biztosítékok mellett, blabla).

Érveid: "Szaldo: nulla, az állam nem fizet egynegyed kiadást, de nem is kap egynegyed bevételt." Amikor már ez az állapot van, akkor az egész nyugdíj-probléma már 25%-kal kisebb probléma z államnak, és mivel ez egy veszteséges és veszélyes probléma, sőt idővel fenntarthatatlan, ezért az államnak jó ha kisebb. Már ez önmagában indokolja a lépést.

Ráadásul te nem számolsz a manyupokál felhalmozódó vagyontömeg áldásos áttételes, közvetett hatásaival. Ez egy nagy üres folt a te modelledben.
Ez a pénz gyakorlatilag fűtötte a tőzsdét, a vállalkozásokat ebben hagyományosan nagyon tőkeszegény nincstelen országban. Hiánypótló volt. Ez - pláne ha tovább működött volna - konkrétan kimutatható lett volna a GDP-növekedésben. Egy gazdaság, ahol a GDP 10 (vagy később 20, 30%-át, stb.) kitevő vagyontömeg mozog, keresi a helyét, na ennek van súlya, következménye.
A manyup reálgazdasági hatása tehát - legalábbis részben - egész biztosan kompenzálta a manyup miatt felvett adósságot.

Pont most látszik mennyire fontos a rendelkezésre álló tőke. Lassan 3. éve folytat háborút a magyar gazdaság egyik része ellen a kormány, a pénzügyi szektor ellen. (Ez okos dolog, mintha kalapáccsal szétvernénk a kocsink tengelyét vagy a benzint leszívnánk, stb.) Ennek hatására (is) lefagyott a pénzügyi szektor, ami elhozta a recessziót és annak negatív hatásait. Az államnak nincs pénze (sőt...) gazdaságélénkítésre, a piaci szféra eleve tőkehiányos, a bankok meg lefagytak a támadásoktól, a lakosságot ne is említsük, ki van a segge. Nincs pénz sehonnan. Most lenne igazán nagy értéke, szerepe egy mozgatható, forgatható, befektethető manyup-vagyonnak. Egy ekkora vagyon igenis képes akkora GDP-növekedést generálni, amivel kinőhető az adósság arányos része.

Egy ekkora vagyon megléte, maga a tény, hogy van, ez egyébként már önmagában is stabilizál egy gazdaságot, egy országot. Ez bizalmat kelt, ez csökkenti az országkockázatot, ezek keresztül a hitelezési nyomást és a kamatokat...

Egyéb közvetett hatások, a teljesség igénye nélkül: a manyup növelte a piac és a magánszféra súlyát ebben a hagyományosan állami túlsúlyban lévő országban, ahol az állam rendszerint béna, pazarló, akár csődbe vivő, lásd legutóbb malév. Tehát az állami részvétel töpörítése úgy általában is, önmagában is jó irány.
És nem számolsz azzal sem, hogy ebben a mai napig szocialista mentalitással megvert országban erősítette az öngondoskodó mentalitást, a saját magunkért való felelősség-vállalás mentalitását. Ez is úgy kéne mint egy falat kenyér, amíg a lakosság nem tanul meg felnőtt módra gondolkodni, addig totál ki lesz szolgáltatva idióta kormányoknak és egyéb haramiáknak.

"Jelenleg: évi 400 md hiány termelödik."
Az az évi 400 milliárd valójában csak 360 milliárd. És ami az államnál hiány, az a másik oldalon gazdaság-élénkítő felhalmozás.

Azt sem kéne elfelejteni, hogy miért is fizet ma bárki nyugdíjjárulékot? Hogy kapjon nyugdíjat. Fog kapni? És ha nem, akkor kinek is hiányzik az az évi 360 mrd?

"A Világbank már rég elismerte, hogy a modellje számtanilag hibás, ezért azt nem is ajánlja többé."
Valóban voltak vele problémák, de más dolog egy rendszert eltörölni, és más dolog javítani. Ha a manyup rendszer hibás volt, mit mondjunk az állami rendszerrel? Nem valami álomszerű tökélyhez kellene hasonlítani, hanem a valós alternatívához. Az meg azonnal felhabzsoljaz egész befizetést, nem csak a kamatot, az nincs is, hanem magát a tőkét. A manyup 3 billióját azért lehetett ellopni, mert megvolt. Az államnál ilyen gond nincs, ott nem gyűlik semmi. Na ehhez kéne mérni, mert ez a valóság. Meg a demográfiai bomba, az is a valóság...

A fidesz egyébként színtisztán a pénzre utazott, mint egy maffia, le is nyúlták, az egész kritikai hablaty csak kamu ideologizálás a rablásra, ne nézzük már egymást hülyének...

2013.01.20. 16:33:16

@manhattan (c):

"Ergo, az államnak ezért évi 400 md ft hitelt fel kellett venni, hogy tudja a kötelezettségeit teljesiteni."

Nem igazán.
Egyszerűen elesett ettől a pénztől a bevételi oldalon az állam.
Amikor pl. az egykulcsos adó be lett vezetve, akkor nagyságrendileg ugyan ekkora pénz esett ki a bevételi oldalon,talán több is.
A kérdés maximum úgy merülhet fel, hogy például legyen-e többkulcsos adó vagy manyup? És hasonlók, elég sok tételből áll a költségvetés, de még az szja is.

2013.01.20. 16:40:00

@vakapad:

"400 milliárd éves és 3000 milliárd egyszeri bevétel ellenére tartunk ott, ahol. "

És nincs 13. havi nyugdíj sem.
Vagy még nincs.

Mérges 1234 2013.01.20. 16:41:26

@vakapad:

Mondjuk ez tnyleg félelmetes hogy, egy rakat új adónem, 3000 milliárd megszrzése, s évi plusz 400 milliárd, ami mostmár a költsgvetásben marad útán sikerült csak elrnünk a kitüzött célt.

Menjen a faszba az MSZP, de jobb ha a FIDESZ hívők is tudják a gazdaságnak vége, sajnos de ényeg ez van, a fekete leves még csak eztán jön.

Sajnálom, mert lehetett volna 2/3-dal javítani az ország helyzetét de nem sikerült.

Lehet, hogy nyer a FIDESZ 2014-ben, de itt írtó nagy szopűs lesz velük, vagy nélkülük is.

Lehet jobb is lenne velük, mert akkor ajd megtanulja a nép, hogy Fidesz Mszp egyformá kurva rossz az országnak.

PokerPeti 2013.01.20. 16:52:20

Ki meri megmondani a Viktornak?
aki megmeri mondani, azt az Elnök Úr nem érdekli..

aki most ebből él, az nyilván kussol....

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.20. 17:06:30

Nincs egy tökös legény sem a fideszben aki ezt meg merné tenni....mind kussol, lapítés számolják a néptől lopott pénzt. Szégyen, inkább engedik elveszni az országot, a népet.

Talpra kéne állnunk és egyszerre kiáltani : ELÉÉÉÉÉÉÉGGGGGGGGG !!!!!

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 17:24:31

@agyamputáltak:

A nyugdíjalap azért különálló Alap, mert oda nem kevernek bele semmi mást. Se BKV-t, se autópályát, se Sukorót, se Simicskát. Hanem csak nyugdíj járulékokat és befizetéseket. Épp ezért, ha az Alap deficites, akkor azt csak önmagán lehet korrigálni.
Vagy járulékot emelsz, vagy nyugdíj nívót csökkentesz. A költségvetési kipótlást pont azért tiltják (elvileg), hogy ne adjon fals szignált a fenntarthatóságról.

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 17:32:09

@vakapad:

Neked meg javaslom nyugdíj téren az alapvetö adatokkal megbarátkozni:

a Manyup visszahozatala elötti évben a nyugdíjkiadások 3.000 md ft voltak és a bevétel 2.400 md ft. Ha az éves manyup járulék az államnál maradt volna, akkor a bevétel még mindig csak 2.800 md ft lett volna. Tehát még mindig maradt 200 md ft deficit, magyarul államadósság.
Épp itt volt az ideje, hogy e téren ez a gigantikus államadósság gyártás megszünjön.

Csak hogy még ezzel együtt is megmarad a túlköltekezés, ezért jött be a rokkant nyigdíjak felülvizsgálata.
Igaz, amikor meg jön a választási év, akkor nagyban szarik a fidesz is arra, hogy mekkora a nyugger kiadás, ök is öntik rájuk a pénzt.
De ez egy másik történet.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.20. 17:39:51

Ha a fidesz győz 2014 -ben akkor nagyon sok "igaz magyar" fog bánatában elkeseredésében külföldre menni és boldogulni mert ebben az antidemokratikus országban nem tud érvényesülni, álmait, terveit megvalósítani képes iskolázott becsületes nép. A dolog pikantériája az, hogy ezek az emberek nagyobb része mind magasabban iskolázottabbak mint a fiesz csőcselék és jó adófizető. Na mármost ha ők is kiesnek az adózásból akkor vége Magyarországnak mert itthon csak a buta, agymosott és fanatikusok alja nép marad, azok adója pedig nem sokat hoz majd és hamar lehúzza majd a rolót az ország. Jól gondoljátok át ezt fidesz becsapott, agymosott, átvert szimpatizánsok !!!!!

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 17:39:59

@ob.szerver:

Olyan nincs, hogy kecske is meg káposzta. A manyup miatt 3.200 md ft államadósság keletkezett (és mire kifutott volna az FK generáció, addig még többször ennyi), amit a manyuposok nem fizettek volna ki sose. Mivel a manyup az állam számára semmiféle megtakarítást nem jelent (egynegyeddel kevesebb bevételért egy negyeddel kevesebb kiadás = Nulla), így ezt az adósságot 10 millió emberen kellett volna behajtani. Miközben nem 10 millió okozta az államadósságot, hanem csak 3.
Jobb lenne ennek a 3 milliónak szolidárisabbnak lennie a másik 7 millióval. A Világbank, amelyik kitalálta ezt a modellt, az is elismerte, hogy matematikai tévedés az egész.
Aki

NYJetsTD 2013.01.20. 17:43:40

Kérdéseim a szokásosak:

Az ellenzéki politikusok bent ülnek a parlamentben, gyakorlatilag legitimálva ezt az ámokfutást?

Nap mint nap hazudik a kormány?

Tele van az ország szervilis, hitvány gecikkel?

Ennyi cikk, blog, bejegyzés, tényfeltárás és nyilvánvaló lebukás után is még népszerű a fidesz?

Baszott egy hülye ország.

2llkedő 2013.01.20. 18:08:24

@manhattan (c): "A Világbank, amelyik kitalálta ezt a modellt, az is elismerte, hogy matematikai tévedés az egész."

???????

manhattan (c) · http://manhattan.webspawner.com/ 2013.01.20. 18:15:37

@sárkányfő:

Sok az általánosság az érveidben, ráadásul nem is tudománmyosak ezek az általánosságok.

1. A tökefedezeti nyugdíjt sehol nem azért vezették be, mert az megoldja az állami nyugdíj problémát, hanem azért, mert ez is egy módja az elötakarékosságnak. De tele van túl sok rizikóval, ezért Európában nagyon óvakodnak töle, nem is merték túleröltetni sehol. Különösen Mo-on nem müködhet még a túlzott tökefedezet sem (nem hogy a kozárólagos), amíg a magyarok nagy része 50 éves kor felett egyrészt egészségileg világrekorder harmatgyenge, másrészt ha elveszti az állását, akkor jó esetben nem is lesz már neki. Na akkor számold ki, hogy mennyi nyugdíjad lesz, ha 50 éves korod után se befizetö nem leszel, se állami szoc. támogatást nem kapsz majd. A pénztárad meg mondja, hogy majd 64 évesen kapod meg az elsö havidat. Addig gondoskodj magadról!

2. Az állami nyugdíjrendszer sose fog összedölni, mert a befizetéseket nem évtizedes spekulációsügyletekbe rakják, hanem azt rögtön kiutalják a jogosultaknak. Befizetök meg mindig lesznek, miközben egy bróker bármikor bedönthet egy egész bankot, egy kassza bármikor csödöt mondhat. Volt rá példa elég.

3. Az állami nyugdíj színvonal nem igazságtalan, hanem egyrészt arányos a befizetéseiddel másrészt a jövöbeli befizetések nagyságával. Ha a magyarok nem csinálnak utódokat, akkor legyen annyi eszük hogy felfogják, hogy jövöbeli befizetök híján nem is élhetnek nyugdíjasként azon a nívón mint elödeik. Ezt egy 10 éves gyerek is ki tudja számolni az iskolában.

4. Ez a részvénypiaci blabla, meg a manyup mint gazdasági lokomotív a legnagyobb közhely. Egy túró magyar vállalat se finanszírozza magát a tözsdéröl. A manyup meg csak vesz egy részvényt egy árfolyamon, aztán eladja másik árfolyamon. Semmiféle finanszírozó szerepe nincs, csak a pénzek mennek egyik spekulüans zsebéböl a másikba. Amúgy gyönyörü portfólioja volt a magyar manyupoknak: kínai, orosz, brazil, mexikói részvények. Jaja, ODA VITTÉK a magyarok pénzét, így finanszírozták a magyar gazdaságot.

5. És még egyszer: a manyup egy hibás matematikai modell, teljesen megbuktak az alakotói az idö inkonzisztenciában és az eredményesség értelmezésében. Ha meg tudod javítani a modellt, akkor fordulj a Világbankhoz, én nem fogok arról hosszas vitákat folytatni, hogy 1 minusz 1 az nulla, vagy pedig vegyük úgy hogy lehetne ezt 2-re is javítani, csak akarni kell.

Azzal egyet tudok érteni, hogy 100%-os tökefedezeti nyugdíjnál megszünik az állam nyugdíjas választó képessége. illetve ez se szünik meg, mert akkor meg jönnek az 200%-os gyógyszertámogatáspok, ingyen transzferek egyre nagyobb garmadája, meg hasonló cukorkák.

Szóval vagy van felelös kormányzat vagy nincs, meg vagy bvan felelös nép amelyik tudja, hogy a jövöbeli nyugdíja legnagyobb részt az utódnemzedék számától függ. Egyéb megoldás nincs, semmiféle tözsdei müvelet nem képes a tartósan kiesö növekedési potenciálok pótlására. Ez csak libsi megtévesztés. És a szolidaritás kinyírása.

2013.01.20. 18:55:42

@manhattan (c):

"Befizetök meg mindig lesznek, miközben egy bróker bármikor bedönthet egy egész bankot, egy kassza bármikor csödöt mondhat. Volt rá példa elég."

Akkor minek tartod a pénzedet bankban?

2013.01.20. 18:58:59

@manhattan (c):

"évtizedes spekulációsügyletekbe rakják,"

Nem létezik olyan, hogy évtizedes spekulációs ügylet!
Egyébként meg több évtizedest kellett volna írni.

2013.01.20. 19:00:21

@manhattan (c):

"A Világbank, amelyik kitalálta ezt a modellt, az is elismerte, hogy matematikai tévedés az egész."

???????

Ehhez csatlakozom. Kifejtenéd, mi ez?

2013.01.20. 19:04:12

@manhattan (c):

"magyarok nagy része 50 éves kor felett ....... se állami szoc. támogatást nem kapsz majd"

Sok pont közt az egész szöveget nem akartam copyzni.
A megjegyzésednek ez a része indifferens a nyugdíjrendszerek összehasonlítása szempontjából. Ha valaki nem dolgozik, teljesen mindegy, hogy milyen nyugdíj rendszerben kap szociális támogatást nyugdíjaként az államtól.

2013.01.20. 19:07:43

@manhattan (c):

"Ez a részvénypiaci blabla, meg a manyup mint gazdasági lokomotív a legnagyobb közhely. Egy túró magyar vállalat se finanszírozza magát a tözsdéröl."

Fordítsuk hát meg. A 3000- mrd Ft-os nyugdíjvagyon, ami már 4500 mrd körül lenne, az mit csinál vagy csinált volna a magyar gazdaságban?

2013.01.20. 19:09:48

@manhattan (c):

"felelös nép amelyik tudja, hogy a jövöbeli nyugdíja legnagyobb részt az utódnemzedék számától függ"

Ezt ugyan mire alapozod és mit jelent? Minél több, annál jobb? Kevesebb a jobb?

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2013.01.20. 19:27:25

Ki mondja meg Orbánnak? Senki!
Újságot meg úgyse olvas.

kvadrillio 2013.01.20. 19:33:37

Nincs áram a mátrai síparkban

MTI

2013. 01. 20 13:31:00 |
Kapcsolódó

Immár nyolc pálya használható a mátraszentistváni Síparkban
Olyan meleg van, hogy bezár a sípálya

(2)
Címkék
mátra, áram, síelés

Kaotikus állapotok alakultak ki vasárnap a mátraszentistváni síparkban, miután megszűnt az áramszolgáltatás, és sem a felvonók, sem az éttermek nem működnek, közölte a sípark médiareferense, Erbeszkorm Tamás vasárnap. Mintegy 1400 vendég hiába váltotta meg a síbérletét, pedig sokan több száz kilométerről érkeztek, és a helyzetet súlyosbítja, hogy az erre a hétvégére meghirdetett Hófesztivál megrendezése is lehetetlenné válik, tette hozzá.

A héten már másodszorra fordul elő, hogy áram hiányában nem tudják üzemeltetni a síparkot. Legutóbb másfél millió forint értékben térítették vissza a bérletek árát a vendégeknek, mondta a médiareferens. A szerdai áramszünet idején értékes berendezések mentek tönkre, és most is tetemes kárra számítanak. Ha nem áll helyre a szolgáltatás, újra kártalanítaniuk kell a vendégeket. A környező szállodák működtetését is lehetetlenné teszik az áramkimaradások.

A szolgáltató, az Émász vis maiorra hivatkozik, illetve arra, hogy a szerződésben soha nem garantáltak százszázalékos szolgáltatást, mondta Erbeszkorm. A szerdai áramszünetkor Boros Norbert, az Elmű-Émász szóvivője azt mondta: az elmúlt időszakban rendkívüli mennyiségű, úgynevezett tapadó hó esett a Mátra 600 méternél magasabban fekvő területein. A lerakódó hó fákat döntött ki, amelyek elektromos vezetékekre, villanyoszlopokra dőltek, megszakítva a terület áramellátását. A szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, a kialakult helyzetért nem a cég a felelős, mondta akkor a szóvivő. Az erdőtörvény előírja a gazdáknak, hogy a vezetékek közelében ritkítsák, gallyazzák a fákat, azonban ezt szerinte nem teszik meg.

...ja...JA......A LÉNYEG, HOGY PRIVATIZÁLNI LEHETETT AZ ERDŐKET, A FÖLDEKET...., OSZT UTÁNA MÁR SZARNAK A TULAJDONOSOK A FÖLDJEIKRE, ERDŐIKRE, DE NAGYÍVBEN SZARNAK A SZÁLLODÁKRA ÉS A SÍPARKOKRA IS AZ ÉMÁSZ-SZAL EGYÜTT !

2013.01.20. 19:46:43

@kvadrillio:

Szerinted a villamosenergia ellátás Magyarországon egy kudarc?
De őszintén és az egészre mondj véleményt!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.20. 19:47:01

Nemcsak a szociktól de a még csak alig alig induló Bajnai miniszterelnök úrtól is jól beszartak, alázzák plakáton a polgárok pénzén!
Lázár te szarjankó!
Orbán , hazug disznó, világ szégyenünk
Matolcsy kretén
Pintér tolvaj, rabló, dísznyugdíjas
Dájcsfürj....kretén , szánalmas nulla
Szargyártó Péter...
Selmeczy milliárdos rusnya, buta fideszes szőke nő
Rogán aljas törpe
i tag dase...

Készülj a kormány és az igazi rendszerváltásra!

Squid 2013.01.20. 20:03:08

@manhattan (c): Úr isten ember ezt magadtól szülted meg? Jejzus!

A Fidesz járulékos pusztításként a MNYP lerombolásával duplatökönrúgta magát a mert sikerült kinyírnia a legnagyobb állampapír vásárlóját.

Ez ugye kurvajól jött amikor az IMFNemdiktál okán piaci finanszírozásba fogtak és a belső adósságot egy szép mozdulattal külső adósságra cserélték. Nézz utána miért jobb a belső adósság minta külső mondjuk. De ha nem akarsz nagyon belemenni akkor gondold át esetleg, hogy az állam aki KÖTELEZTE a MNYP szolgáltatókat az államkötvény vásárlásra olyan kamattal amit ő kontrollált.Ezzel szemben most a szabadságharc néven emlegetnek külső piaci finanszírozást kell igénybe venni sokkal magasabb kamaton.

Fel sem foghatom, hogy van arcod itt emlegetni az államadósság növekedést, amikor a fidesz 2010-óta 2x-es kamaton finanszíroztatja magát az IMF hitelhez képest, égbe nyomva a tartozást középtávon. Érthetetlen számomra az is hogyan jött a brazil/tamil stb részvényes szöveg amikor ki volt adva, hogy meghatározó részben magyar részvényekbe fektethetnek.

Őrület vagy ember..

Másrészről légyszi magyarázd már el nekem miképpen nem rablás volt az egész amikor a rendszert újra lehetett volna szabályozni ha nem tetszett a működése, esetleg megszüntetni így lezárni a deficittermelést... És itt jön a lényeg ha lezárják akkor attól a naptól az állam a nyugdíjjárulék teljes összegét kapja meg ás extra bevételhez jut!

Ehelyett lerombolták és az ÖSSZES felhalmozott tőkét einstandolták, ne próbáld megmagyarázni amit nem lehet.. Ez a 3300milliárd forintról szólt, nem az adósságcsökkentésről és nem a nyugdíjvédelemről.. Simán vissza lehetett volna adni mindenkinek a magántulajdonát (már gazdaságélénkítésnek is jó lett volna) ahelyett, hogy kampányígéretekre elszórják.

Nem mellékesen én mint a pénz egy részének ex-tulajdonosa, mocskosul kíváncsi lennék, hogy a Fidesz kinek és miképpen és főleg MENNYIÉRT értékesítette az én és másik 3,3millió ember tőzsdei papírokban nyugvó tulajdonát. Ha majd egyszer leváltja valaki ezeket akkor rohadtul remélem ezt tételesen kiderítik, mert ott és akkor olyan mocskos dolgok történhettek amiről mindenkinek tudnia kell!!

Másrészről a te idolizált pártod sunyiban ADÓVÁ MINŐSÍTETTE A MUNKAVÁLLALÓ ÁLTAL FIZETETT NYUGDÍJJÁRULÉKOT!!! Ennél hallatlanabb és ordasabb féregség kevés van, pedig ha a fideszről van szó van miből válogatni, ugyanis ADÓ UTÁN AZ ÁLLAMNAK NINCS NYUGDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE!

Ennyit a nyugdíjvédelemről és a fideszről.

Gondold át, te most ezeknek tolod a szekerét ember!

Squid 2013.01.20. 20:05:43

@kvadrillio: Köszönd meg Matolcsy György ex-privatizációs bizottsági elnöknek!

sárkányfő 2013.01.20. 20:31:39

@manhattan (c):
1. "A tökefedezeti nyugdíjt sehol nem azért vezették be, mert az megoldja az állami nyugdíj problémát, hanem azért, mert ez is egy módja az elötakarékosságnak."

A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, nálunk kimondott oka volt az állami nyugdíjrendszer ketyegő bombájának hatástalanítása.

Az Orbán féle rabló-államosítás egy anti-reform volt. A részben hatástalanított ketyegő nyugdíjbombát teljes egészében visszahozta, ahelyett, hogy erőfeszítést tett volna (bármilyen módon, irányban) a bomba teljes hatástalanítására. Hogy ez majd robbanni fog 20-30 év múlva, arra magasról fos.
Utána az özönvíz.

Az egyes pontbeli további érvelésed ugyan erősen hibádzik, viszont semmi köze ahhoz amit cáfolni akartál.

2. "Az állami nyugdíjrendszer sose fog összedölni"
:DDD
Eddig még vitaképesnek tűntél, de ezek után... bocs, de evidenciákat nem fogok leírni, dedóba nem megyek le a kedvedért... Talán másnak lesz kedve kezelésbe venni a tündérmesédet...

3. "Az állami nyugdíj színvonal nem igazságtalan, hanem egyrészt arányos a befizetéseiddel másrészt a jövőbeli befizetések nagyságával."

Ahha... köszönjük Emese... :) És mond, melyik honlapon tudom megnézni az egyéni nyugdíjszámlám, illetve a várható nyugdíjam kiszámításának képletét? ;) Köszi, hogy belinkeled...

4. "Ez a részvénypiaci blabla, meg a manyup mint gazdasági lokomotív a legnagyobb közhely. Egy túró magyar vállalat se finanszírozza magát a tözsdéröl."
Komolyan, miért hittem hogy vitaképes vagy? Ekkora ostobaságot hogy vagy képes leírni? Most te komolyan azt hiszed, hogy a magyar tőzsdén nincsenek magyar cégek??? Vagy hogy??
"Semmiféle finanszírozó szerepe nincs, csak a pénzek mennek egyik spekulüans zsebéböl a másikba. "
Te ugye a Selmeczi-Szíjjártó professzoroktól tanultál pénzügyi alapokat? :D

"kínai, orosz, brazil, mexikói részvények. Jaja, ODA VITTÉK a magyarok pénzét, így finanszírozták a magyar gazdaságot."
Hahahaha! :D Törvényi kötelességük volt részben államkötvényt, részben magyar részvényeket venniük :)

5. " És még egyszer: a manyup egy hibás matematikai modell"
Ezt majd mond el a szlovákoknak és a lengyeleknek is, ők még tartják :) Hogy fogunk mi szívni 10-20 év múlva amikor náluk már a nyugdíjrendszer egy része saját lábra fog állni, mi meg évről-évre csökkentjük a jó kis állami nyugdíjat, hogy ne omoljon be...

Nem mintha erőltetni akarnám tovább ezt a röhejbe fúló beszélgetést, de kb. a kommentemben felhozott érvek felére ha válaszoltál, ami még az ellenérvelés látszatához is kevés, bár elnézve a másik felét, amire válaszoltál, és ahogy válaszoltál, azt hiszem talán jobb is hogy nem erőltetted :)

Köszi a humorbonbonokat :)

kvadrillio 2013.01.20. 20:31:40

Veszélyes divat - a Greenpeace mérgeket talált a ruhákban
Greenpeace-aktivisták ma a Zara budapesti üzlete előtt demonstráltak, és jelképesen elfoglalták az áruház kirakatát. A zöldszervezet vizsgálatai a spanyol márka ruháiban veszélyes vegyi anyagokat mutattak ki. A Budapesten árult Zara gyermeknadrágban rákkeltő, valamint a hormonrendszert károsító anyaggá bomló kemikáliákat talált a Greenpeace vizsgálata.
Hargitai Miklós| NOL| 2012. november 20. |nincs komment
nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!
HIRDETÉS

A Greenpeace International jelentése szerint, a vezető divatcégek olyan ruhákat forgalmaznak, melyekben lévő veszélyes vegyi anyagok a környezetbe kijutva hormonzavarokat vagy akár rákkeltő anyagokká bomlanak. A Greenpeace 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon. A vizsgálat során 20 divatmárka, köztük az Armani, a Levi’s és a Calvin Klein ruháiban talált veszélyes vegyi anyagokat. [2] A Zara termékeiben mind hormonzavart előidéző, mind rákot okozó veszélyes vegyi anyagok voltak.

A vizsgált ruhák kétharmadában találtak káros vegyi anyagokat. A kutatás fő tanulsága, hogy mindegyik vizsgált divatmárkának van több olyan ruhája is, melyek nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-vegyületeket) tartalmaznak, melyek magas koncentrációban károsítják a hormonrendszert. A legmagasabb koncentrációban a Zara, Metersbonwe, Levi’s, C&A, Mango, Calvin Klein, Jack&Jones és a Marks&Spencer ruháiban voltak jelen NPE-k. Más kémiai anyagok is azonosításra kerültek, például négy termékben voltak kimutathatóak magas koncentrációban ftalátok, míg a Zara két termékében az azofestékekhez [4] használt rákkeltő aminok nyomait fedezték fel. A vizsgálat során még további veszélyt jelenthető ipari vegyi anyagot találtak több termékben is.

Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője elmondta: „Magyarországon négy terméket vizsgáltunk. [5] Ezek közül egyedül a H&M bugyija nem tartalmazott kimutatható mennyiségben káros anyagot. A C&A póló kis mennyiségben tartalmazott hormonrendszerre veszélyes nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-k) és ftalátokat. A Diesel pólóban ftalátokat mutatott ki a Greenpeace vizsgálata. A Zara Pakisztánból származó gyermek farmerje egyszerre tartalmazott hormonkárosító nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-k) és festékekből származó rákkeltő aminokat. A világszerte vizsgált 141 termékből, csupán két Zara termék tartalmazott rákkeltő aminokat, bár az uniós jogszabály határértékénél kevesebbet.”

Martin Hojsik, a Greenpeace International Detox kampányának koordinátora hozzátette: „Mind a vásárlók, mind pedig a gyárak környékén élők számára elfogadhatatlan, hogy több Zara termékben is kimutatott a teszt olyan anyagokat, mely rákkeltőek vagy hormonzavarokat okoznak. A Zarának, mint a világ legnagyobb kiskereskedelmi ruhaforgalmazójának azonnali, gyors, hatékony és átlátható lépésekkel kell részt vennie a ruhaipar méregtelenítését célul tűző Detox kampányban”.

Simon Gergely hangsúlyozta: „A vezető divatcégek veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó ruhákat árusítanak, melyek világszerte szennyezik a vizeinket mind a gyártás, mind a mosások során. A textilipar a világ élővizeit továbbra is a saját szennyvízcsatornájaként használja. Pedig fölöslegesen: a ruháinkat veszélyes vegyi anyagok nélkül is el lehet készíteni.”

A Greenpeace azt követeli a divatcégektől, hogy kötelezzék el magukat a veszélyes vegyi anyagok 2020-ig történő teljes kiváltására. Ezt már megtette a Puma, Adidas, Nike, C&A, H&M és a Marks&Spencer. A vállalatok felelőssége, hogy a beszállítóik is felhagyjanak a veszélyes vegyi anyagok használatával.......

NEMTOM......EZEKET A MÁRKÁKAT A MILLIÁRDOSOK, MILLIOMOSOK SZOPTÁK VÁASÁROLNI ???!

kvadrillio 2013.01.20. 20:33:02

...jujjjjjj! HORMONRENDSZERT MÉRGEZŐ KEMI KÁLIA ?????FUJJJJJ !!! JAJJJ !!!!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:36:04

FUJJJ ! JAJJJ..! GYERMEKRUHÁKBAN, NADRÁGOKBAN, PÓLÓKBAN....ZARA ??? Zara, Metersbonwe, Levi’s, C&A, Mango, Calvin Klein, Jack&Jones és a Marks&Spencer....RUHÁIBAN ???? MÉREGANYAGOK ???!!!

MI VAN ! ÍRTJÁK A ZEMBEREKET RENDESEN !!!!!!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:38:11

"A vizsgált ruhák kétharmadában találtak káros vegyi anyagokat. A kutatás fő tanulsága, hogy mindegyik vizsgált divatmárkának van több olyan ruhája is, melyek nonil-fenol-etoxilátokat (NPE-vegyületeket) tartalmaznak, melyek magas koncentrációban károsítják a hormonrendszert."....FUJJJJ ! OCCT NEM TUGGYUK MITŐL HÁNYUNK ?! MITŐL VAGYUNK ALLERGIÁSOK ?! SAK ?! SEKK ! BASSZAMEG !!!!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:44:22

@MikeBoy: MONDOK ! AZAAA HELYZET..., HOGY AHÓÓÓÓÓ....TAPAD ! MÁRPEDIGA...TAPADÓÓÓ HÓÓÓ...., HA NAGYON TAPAD, AKKOOO AZ ÉMÁSZ EMÁÁSZIK A SUNYIBA, MER NINCSEN NEKIJE ELÉG HÓTAPADÁST MEGSZÜNTETŐ EMBERE ! Ő CSAK PRIVATIZÁLT, A TAPADÓ HÓÓÓTT MEG NEM VETTÉK ÁT SZERZŐDÉSILEG ŐŐŐK !!!!!!
NU, EZ A VÉLEMÉNYEM !!!

kvadrillio 2013.01.20. 20:58:24

Cégünkről

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft. Az ELMŰ Nyrt. és az ÉMÁSZ Nyrt. 2006-ban alapított, közös vállalkozása. Társaságunk elsősorban az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. megrendeléseit teljesíti, de szabad kapacitásunkkal más társaságoknak is állunk rendelkezésére.

Tevékenységi körünkbe tartozik a villanyszerelés, kis – közép és nagyfeszültségű hálózatok üzemeltetése, vezetéképítés, hálózati beruházások – 0,4 kV-tól 120 kV-os feszültségszintig -, távközlés, adatfeldolgozás, üzemviteli tanácsadás, valamint mérnöki tevékenységek.

Ezen feladatok gyakorlásában több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezünk, mintegy 1000 fős szakképzett, helyismerettel rendelkező műszaki gárda (700 villanyszerelő, 300 mérnök) áll rajtra készen a feladatok megoldására.

Diverzifikált területi elhelyezkedés, az ELMŰ-ÉMÁSZ területén 20 telephely és a korszerű irányítási rendszer segítségével 2 órán belüli – beavatkozásra kész – megjelenésre vagyunk képesek. Tevékenységünket kiterjedt minősített alvállalkozói szerződött állomány segíti.

Korszerű eszközpark, bevezetett minőségügyi és környezetirányítási rendszer, gyakorlatban bevált munkairányítási rendszer biztosítja a vevői igények magas szintű kielégítését.

A cégcsoport ügyfélszolgálati feladatait ellátó ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. magas színvonalú telefonos ügyfélszolgálata teszi teljessé ajánlatunkat.

Minőségügyi tanúsítvány: ISO 9001 Letöltés
ISO 14001 Letöltés

Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer:
Tanúsítvány letölése
Melléklet letöltése

ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített elnevezés: ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Kft.
Székhely: 1132 Budapest, Váci út 72-74.
Cg:01-09-874154
Adószám:13805214-2-44
Közösségi adószám: HU13805214

UGYE...ITTEN TAPADÓ HÓRÓL SZÓ SINCS ! NA !
MÁRPEDIG, HA NINCS BENNE, AKKOR NEM IS KELL LEKAPARNI....UGYE...!
PLÁNE NEM MEGOLDANI AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÁST !

A SíELŐK MEG CSAK MELEGEDJENEK ! LEGALÁBB NEM FAGYNAK MEG !!!:)

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.01.20. 22:30:43

@kvadrillio:
Kedves Kvadrillio,
köszönjük, hogy felhívtad a problémákra a figyelmet, de lehetne legközelebb kicsit rövidebben?
Köszönettel: Morgás Joga