morgás joga 6.jpg

Miért nem tesz a kormányzat semmit? Miért van az, hogy csak ingatják a fejüket az illetékesek, „akik elmennek, majd 5-10 év múlva visszajönnek”?  Lehet, hogy azért, mert nem érdeke, hogy az elégedetlenek itthon maradjanak?

 

 

2012 elején a felnőtt lakosság 13 százaléka tervezte, hogy néhány hétre vagy hónapra, 16 százaléka, hogy pár évre külföldre menne dolgozni. Ami ennél is riasztóbb adat, hogy a felnőtt magyar lakosság, vagyis majd 8 millió választópolgár, 7 százaléka kivándorolna. Ez több mint félmillió embert jelent, vagyis mintha Debrecen lakói mind elmennének és mindegyikük vinne magával még két embert.” (fn.hir24.hu)


Tárki 1.jpg

A migrációs potenciál iránya a tervezett migráció időtávja szerint - Forrás: Tárki

Aki elmegy és itthagyja ezt a tündérmesebeli világot, az úgy érzi, neki már semmi pluszt nem tud adni ez a rendszer. A barátok, a szülő, a Túró Rudi – egy sem olyan erős vonzás, amely a koffereket a magyar földhöz ragasztaná.  A barátok? Már mind külföldön vannak. A szülők? Sírnak, de közben reménykednek, gyermekük sorsa jobbra fordul. A Túró Rudi? Most sem telik rá.

Az ország nagy tragédiája, hogy azok mennek el, akik életük és teljesítőképességük teljében vannak. A 30 év alattiak 48%-a gondolkodik a magyarországi lét feladásával, a 31-40 évesek esetében ez a szám 35%. Ha rávetítjük a teljes népességre, akkor kiderül, nemcsak a csalódott baloldali szavazók, a Fidesz által kirúgott funkcionáriusok emigrálnának – a kivándorlók között vannak azok is, akik megválasztották a Fideszt, esélyt adtak a pártnak és reménykedtek, jobb sorsuk lesz az Orbán Viktor vezette hazájukban. Hát nem lett.

Tárki 2.jpg
Az átlagosnál magasabb migrációs hajlandóságú társadalmi csoportok - Forrás: Tárki

Ha megnézzük a statisztikát, kik mennének

  • A fiatalok. Azok, akikre leginkább számíthat a költségvetés – adót fizetnek, nem betegek, segélyt sem kérnek, családalapítással és megfelelő gyermekszámmal szolgálják a nemzetet.
  • Azok, akik egészségesnek érzik magukat. Ők azok, akik tb-járulékot fizetnek, de nem veszik igénybe a szolgáltatásokat, belőlük él a rendszer
  • A minimum gimnáziumot végzettek. Elmondhatjuk, hazánk nagytételben képzi ki más állam adófizetőit. És ez nem az országot elhagyók hibája – ők maradnának, ha az ittlétük nekik is tündérmese lenne, nem pedig egyfajta szürreális pszicho-horror, rémálom a javából: hónapról hónapra vegetálás, rezsire kuporgatás, örökös félelem a másnaptól, Móricz Rokonok világában rokon nélküli bolyongás. És semmi sincs, ami reményt adna számukra. A röghöz-kötés első eredményei 3-5 év múlva látszanak, ráadásul a felsőoktatási keretszámok drasztikus csökkentésével az oktatásból kiszorultak, illetve az eleve külföldön tanulók végképp nem látnak lehetőséget a hazai létben.
  • A munkanélküliek. Ezen nem érdemes csodálkozni – az új álláskeresési támogatási rendszer végképp senkit sem ösztönöz arra, hogy itthon keressen munkát, csak az „el innen minél hamarabb” gondolkodást ösztönzi. Látszólag az állam nem támogatja a henyélést, a munkanélkülieket gyorsan vissza akarja terelni a rendszerbe, ám nincs hova. Lehet dicsekedni a statisztikai adatokkal, többen dolgoznak most, mint két éve - a számok mögé nézve azonban kiderül, a foglalkoztatottságot nem a reálszférában keletkező új munkahelyek növelik, hanem a költségvetésből finanszírozott közmunka. Abból pedig megélni nem lehet, bármit is mondanak a politikusok. Három hónap alatt állást találni csoda, a majd egy éves keresgélést pedig nem sok ember tudja saját forrásból finanszírozni úgy, hogy előtte akár 20 évig is fizette a különböző járulékokat az államnak. A rendszer minden állástalant megbélyegzett és cserbenhagyta a frissen elbocsátott, de egyébként szorgos adó- és járulékfizető tagjait is.
  •  A roma származásúak. Vannak olyan települések, ahol a teljes népesség körében a munkanélküliségi ráta 60% feletti, az aktív korú roma lakosság 98%-ának pedig nincs rendszeres munkája, miközben közmunkaprogram sincs se közel, se távol, így a választási lehetőségük minimális.

 

A statisztikai adatok nyilvánosak, a kormányhoz is eljutottak – az pedig egyetlen lépést sem tesz az elvándorlás megakadályozásáért. Igaz, szlogen szinten hallgatjuk, miért nincs több gyerek, miért nem szaporodik kellő intenzitással a magyar, de azokat itthon tartani, akik produktív korban vannak, nem igazán sikerül. Ha 500 ezer, többségében 40 év alatti felnőtt elhagyja véglegesen az országot, az 10 év múlva mekkora népesség-fogyást fog eredményezni? 500 ezret? 600 ezret? Ki fogja kitermelni az egészségügyi rendszer fenntartásához szükséges pénzt, ha az egészségesek már nincsenek itthon? Kire fog támaszkodni a nyugdíjrendszer, ha a nyugdíjjárulékot fizetők száma erőteljesen lecsökken? És ki fogja az államot finanszírozni úgy, ahogy van, megélhetési politikusokkal, közszolgákkal, irracionális infrastruktúrával, lenyúlós közbeszerzőkkel, szőröstül-bőröstül?

Kik maradnak itthon? Kikre hárul a GDP létrehozása, a költségvetés finanszírozása, a pazarló állam,  a giga-intézmények, a főnökök főnökeinek fenntartása?

  • a mostani rendszer haszonélvezői (jól fizetett közszolgák, pártfunkcionáriusok, zsíros állami megbízatásokat elnyerők, illetve ilyen cégeknél dolgozók)
  • multiknál és a szolgáltatások területén elfogadható bérszínvonal mellett dolgozók,
  • a váltáshoz túl öregek és az inaktívak (nyugdíjasok)
  • azok, akiknek nehezen átkonvertálható végzettségük van és nem akarnak már idegen nyelven új szakmát tanulni
  • azok, akik pl. egészségügyi okokból még segédmunkára is alkalmatlanok.

És kik mennek el? Azok, akik elégedetlenek a rendszerrel, akik eleve a Fidesz ellen szavaznának. A következő választáson ők nagy eséllyel a jelenlegi kormány ellen adnák le voksukat, ha vállalnák a szavazással járó procedúrát. Ha a kormány adminisztratív úton megnehezíti a szavazatuk leadását, azzal eltüntetni őket a választók közül és már csak azt kell elérnie, hogy minél több határon túli magyar mutassa ki feltétel nélküli lojalitását a szavazófülkében is. Igazi magyar tündérmese.

Előzmény: Orbán Viktort mélyen érinti

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr514619022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Bubó 2012.06.29. 15:29:03

köz(gép)társaság fides mafiával...

senki nem akar részese lenni ennek az országos bűnszervezetnek...

érthető... reménytelen ország. nagyon buta lusta embertömeggel...

gyakorlatilag mindent szétqrtak... semmi nem műxik...

873ujr3rk 2012.06.29. 15:40:46

Eléggé olcsó egyszerűen a fideszre fogni az elvándorlást, de sztem bőven benne vannak fercsiék is. Fercsiék ugye kb elloptak mindent ami mozdítható volt a befolyó pénzeket meg elbaszták triplaáron alagútra a síkságon, metróra, nesoroljam. VIktorék folyatják a balfaszkodást tehát kb mostanra iq 90 fölött mindenkinek lejöhetett h létező politikai "elitünk" képtelen kimozdítani az országot a kádárista balkánról. Ha holnap megbukna viktor és jönne atis és az mszp, teljesen bizonyos h nem állna meg a kivándorlás.
BTW nem biztos hogy ez baj. Erről szól az EU. Lehet szabadon áramolni, nem vagyunk röghöz kötve, esetleg később jelentős tőkéve vissza lehet térni.
Az itthonmaradók pedig esetleg elgondolkodnak azon, biztos-e hogy a végtelen közszférát és a nyugdíjasokat kell-e örökkön örökké támogatni, színten tartani.

Makkasz 2012.06.29. 15:41:03

A tenyek igazak.
De az sem tartja itt a fiatalokat, hogy adofizeto, nyugdijaseltarto gepnek tekintodnek, meg blogiro altal is. Az egesz rendszert kellene fenekestul folforgatni, hogy ne a farok csovalja a kutyat.

Makkasz 2012.06.29. 15:47:29

Nem partokrol, partszimpatiarol, ideologiarol (bal job, lib, konzerv) szol az egesz, haenm arrol, hogy ugyanugy nyakunkra telepedett az undorito polip allam mint kommunizmusban. 80% jovedelemelvonas. 80%arol a megkeresett penzednek masok dontenek.
A remenytelenseg a munkaszerzesre, vagyonosodasra, a biztos megelhetes, a megalapozott eletpalya (tanulsz, nagyobb fizetes, de ha nem akkor becsulettel dolgozol, megelsz, semmilyen ilyenfajta osszefugges nincs sajnos).

Teljesen mindegy szavazas szempontjabol hogy elmennek, kulfoldon is lehet szavazni, meg haza is repulhet (ha barmelyikre van kedve), az orszag osszeomlott.

Elvandorlas nelkul 5 m magyar lesz 2030ban vagy 40ben (hacsak a roma nepesseg kedvezobb szaporodasi dinamikajaval ezt at nem irja), amibol 3 m nyugdijas. Elvandorlassal ennel rosszabb lesz.

Szerintem ez mar visszafordithatatlan. 18 ev politikaja kiirtotta a magyarsagot.

nyanyus 2012.06.29. 15:47:38

Ez a rendszer nem azt szolgálja, hogy az emberek emberhez méltó körülmények között éljenek. A megélhetésért folytatott küzdelemben meg hullunk, mint a legyek. Itt mindenki csak a saját, egyéni érdekét nézi. A rengeteg adóról pedig csak a már jól ismert tized jut az eszembe, bár lehet, hogy az lassan az államnak már az is kevés. Hová lett a rengeteg pénz, amit eddig fizettünk? És mit kaptunk érte? A 29-33-as világválság után nem volt ennyi szegény, nyomorgó ember! Ez egy szomorú ország és csak azt kívánom, hogy mindenki, aki itt nem találja meg a számítását saját hibáján kívül, az találja meg másutt a világban, mert mindenki megérdemel egy jobb életet, mint ami jelenleg most itt van.

Makkasz 2012.06.29. 15:48:58

@873ujr3rk: Ez mar nem all meg. Magyarok, mint egy alacsony egyedszamu szetszortan elo, kipusztulasra itelt faj vegetalunk. Ez 18 ev politizalasanak az eredmenye.

Makkasz 2012.06.29. 15:51:56

@nyanyus: 10-ed, emlekszel mit tanultuk, egy tized az egyhaznak, egy tized az allamnak. Matyas idejen + kemenyado.

Europa eross allama volt Magyarorszag, professzionalis hadsereggel.

Most 80%at veszik el a jovedelmednek, es egy pattanas vagyunk EU seggen.

Makkasz 2012.06.29. 15:53:02

@dr. Bubó: Egyetertek. Alapoktol kene ujjaepiteni az egeszet.
Az is csak remenysugar, nem biztos megoldas.

873ujr3rk 2012.06.29. 15:54:10

@Makkasz: nem, ez nem csak az elmúlt 18, hanem az azt megelőző néhány évtized gyümölcse is. arra szocializáltak minket h előrejutni ügyeskedéssel, csalással, társainkat és az államot becsapva, ismeretségeken keresztül, korrupcióval lehet. legyen szó egy kerti sufni engedélyezéséről, hitelről, pályázatról, egészségről, oktatásról, bármiről. én elmúltam 40, mindkét gyermekem úgy nevelem, hogy diploma után azonnal húzzanak innen a faszba ne éljék meg azt amit én, vagy az apám. két generácós tapasztalat a balkáni szopatásból nekem elég.

Chicano 2012.06.29. 15:58:13

Jövőre egyetlen választói csoportnak fog biztosan nőni a jövedelme, a nyugdíjasoknak. Mindenki más annak is örülhet ha megmarad a munkahelye. Tehát el kell nyerni azok bizalmát akik BIZTOSAN maradnak, a többi meg húzzon ahova tud. Hogy miből fog erre telleni? Hát majd tovább növelik az adókat (a hídpénz nagy ötlet volt, szerintem megcsinálják), esetleg eladják ami még eladható. Csak azt nem tudom hogy jobboldaliként miért szavaznék én erre a kormányra, ugyan azt csinálják amit a kommancsok csináltak előttük. Mindenki a nyugdíjasok kegyeit keresi, csak ezek túl ostobák hogy rájöjjenek hogy esélytelenek. Őket az aktívak választották meg, rájuk kellene koncentrálniuk. A nyuggereknek ott vannak a szocik, úgyse fognak a fideszre szavazni. Avval hogy most a szokásos szocialista módon szétadóztatják az aktívakat és a cégeket azt érik el hogy nem csak a befektetők de most már a fiatal munkavállalók is elmennek innen. El nem tudom képzelni mit gondol matolcsi meg akik mögötte vannak, befektetők meg képzett munkavállalók nélkül hogy lesz ebből gazdasági növekedés?

Netuddki. 2012.06.29. 16:02:28

"Miért nem tesz a kormányzat semmit?"

Miért kell még 500-szor ezt és hasonló kérdéseket feltenni? Azért nem tesz bammeg, mert töketlen, hülye vagy csak azzal van elfoglalva, hogy pár megélhetési politikusnak és családjának biztosítva legyen az életszínvonal. Ennyi...

Netuddki. 2012.06.29. 16:05:22

@873ujr3rk: "873ujr3rk 0 bejegyzést írt és 574 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Te is elmész vissza az orbán valagába a hülyeségeiddel! Nagyon jól tudta az orbánod mit ígér. Ha nem tudja teljesíteni húzzon a csába...

Makkasz 2012.06.29. 16:05:37

@873ujr3rk: Nem ertek egyett, hogy elotte az ugyeskedesre neveltek volna. Talan a 88-94-es idoszak igen, de nem hiszem onmagaban emiatt mennenek. Szerintem ha meglenne az ugyeskedesre, uzletelesre, a buntetesmentes penzkeresesre a lehetoseg, szabalyozatlansag es ellenorizetlenseg (vadkapitalizmus) lenne, az meg sokkal kedvezobb helyzet lenne mint a mai egymillio szabaly, egy csendor per haztartas 0 mozgaster.

A gyerekekben pedig igazad van.

Smoother (törölt) 2012.06.29. 16:09:55

Meg kell szüntetni a pénzt.
Hihetetlenül hangzik mit a Szovjetunio felbomlása 1980-ban.

Cserépke 2012.06.29. 16:11:39

és azt se felejtsük el, hogy akik elmentek többségükben vissza se jönnek (miért is tennék?)...10 éve érettségiztem, azóta a volt osztályom fele külföldön él, családostul

873ujr3rk 2012.06.29. 16:11:52

@kovi1970: "Te is elmész vissza az orbán valagába a hülyeségeiddel! Nagyon jól tudta az orbánod mit ígér. Ha nem tudja teljesíteni húzzon a csába..."

sztem nem ütöd meg az iq90es színtet. ami nem baj, gauss görbe meg ilyenek, illetve szinte helyes is, hogy magad is hozzáteheted a társalgáshoz amit sikerül, de mégiscsak kérlek fusd át a fentieket és vedd észre ez még nem a trollkodjuk szét a gecibe a postot, hanem valamiféle érdekes párbeszéd. először pl próbáld meg értelmezni amit írtam és vedd észre sehol nem magasztaltam viktorékat. azt mondtam rájuk fogni egy sokkal komolyabb és régebbi problémát lehet népszerű dolog, csak értelmetlen. mint a lila foltot a könyöködön púderrel ápolni jég helyett.

sidorovich 2012.06.29. 16:12:36

Nem Orbán miatt mennek, hanem mert megértették, hogy se ennek a brigádnak, se a következőnek nincsen esélye arra, hogy rendbe hozza nem hogy az országot de legalább a gazdaságot. Persze jó ezt bevetni az aktuális kormány ellen, talán van egy-két ostoba droid, aki azt gondolja, hogy egy instant kormányváltás majd rendbehozza a gazdaságot, azt ami valójában nincs is.

Lehet itt okoskodni baloldalról jobboldalról mindenről, de amíg nincs rendes termelési szektor, addig semmi sem lesz, csak elvonás.

Termelői szektort pedig nem lehet ilyen adóterhek, bürokrácia mellett felvirágoztatni. Marad a hitelből tengődés, az értelmesebbnek az elvándorlás.

Jofiu 2012.06.29. 16:13:13

@Chicano:
Ehhez képest valamiért Orbán a jövedelmek adóztatásában látja továbbra is a megváltást. Pedig ha nem lesznek jövedelmek itthon akkor még a külföldön jövedelmett szerzettek sem fogják kipórolni ami hiányzik. Feltéve ha hajlandóak ide vagy visszajönni.

Más.
"nem érdeke, hogy az elégedetlenek itthon maradjanak". Gondolom ez a szavazásra céloz. Amit ha könnyítenek, lehetővé tesznek a külföldön lévőknek akkor orbitális koppanás lehet még.
... persze nem is. Mit koppanhatnak? Politikában, nagy tételben nincs felelősség, lehet ámokfutni, kokizni, kísérletezgetni. Nekik már mindegy. Jól élnek, azt csinálnak amit akarnak, naés ha nem nyernek még négy évet, csak szopás ezt a trágyahalmot igazgatni, jobb is úgy. Ha nem sikerült eleget gyűjtögetni ala Lázár a mások által befizetett adókból, akkor legfeljebb külföldön szerencsét próbálnak.

Zsebtelep (törölt) 2012.06.29. 16:17:13

Mát egyszer belengették, hogy megadóztatnák a külföldön szerzett jövedelmet. Szerintem megcsinálják. Nincs mit veszteniük.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.29. 16:18:57

@Makkasz: +kapuadó is volt, ne feledd.

Egyébként Mátyás idején Magyarország területéről került ki a világ aranytermelésének többsége, így a magyar aranyforintot egész Európában elfogadták. Ilyen háttérrel könnyű gazdag és erős államot építeni.

Dr Gregory House 2012.06.29. 16:19:23

Szívesen vállalnám jelenlegi és reménybeli politikusok ideg- és elmeorvosi vizsgálatát és az azt követő kezelésüket is. Nem kell félni, de azért kicsit fájni fog jeligére.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.29. 16:20:14

Ez egy nemlétező probléma. Szerintem kifejezetten pozitív jelenség, hogy több magyar megy világot látni, tapasztalatot szerezni.

Netuddki. 2012.06.29. 16:21:38

@873ujr3rk: A nagyon magas iq-ddal beálltál az elmúlt8évezők közé. Ennyi.
Most nem fejtem ki ez 2012-ben már miért lejárt lemez. A nagyon magas iq-ddal magadtól is rájössz. Vagy ha nem akkor úgy jártál...

Makkasz 2012.06.29. 16:21:43

@online távmunkás: Valoban, az arany lehet az oka, hogy Nemetorszag, Anglia, Svedorszag, USA-ban jobb az elet.
A kapuadora nem emlekszem. Szerintem z sem tett ki 30%-ot, folyamatosan haborus helyzetben, valodi hatarvedelmi igenyekkel.

Mindenesetre az ilyen merteku elvonas, es rabszolgasorban tartas, kitores lehetosege nelkul, parosulva az allando letbizonytalansaggal, megalazottsaggal, nem kedvezo otthonmaradasi erv.

Chicano 2012.06.29. 16:21:50

@sidorovich: "Persze jó ezt bevetni az aktuális kormány ellen, talán van egy-két ostoba droid, aki azt gondolja, hogy egy instant kormányváltás majd rendbehozza a gazdaságot, azt ami valójában nincs is."

Sajnos a mindenkori "aktuális kormány" is hozzáadott valamennyit ehhet a csődhöz. Én például nagyot csalódtam ebben a kormányban, azt hittem komolyan gondolják hogy az aktívakat fogják támogatni. Ehhez képes megy tovább a maszatolás. Pedig kétharmaddal a krízis mellett is (amit valóban nem ők okoztak)fantasztikus dolgokat lehetett volna csinálni. De ez a vonat (is) elment, többet nem lesz kétharmad, örülhetnek ha újra nyernek 2014-ben. és ha nyernek akkor is csak azért mert a másik banda még ezektől is nagyobb lúzer. Nincs itt már se jövő, se remény. Ha fiatalabb lennék én is húznék innen.

tarackos 2012.06.29. 16:22:02

Az a baj, hogy Orbánék a reményt vették el az emberektől. Amíg el nem kezdték az ámokfutást volt remény, hogy a közeljövőben egy jobb országban élhetünk de ezek után? Majd a ballib? Ugyan már, láttuk mire mntek a zelmúltnyócban. A zászlóégető nyilasok? Még rosszabb. Maradjon a dél-amerikai társadalomfelfogású silány proli színvonalú fidesz?

Ez itt a probléma! Ezen pedig 10 éves távlatban sem lehet változtatni és még hátra van az alkotmányos válság. Szóval lehet még rosszabb...

Amúgy nem tudom mit lehet tenni. De vhol ott kezdődne, hogy azok az emberek akiknek még van arcuk, nem égtek szénné az elmúlt 20-ban kiállnak és azt mondják ezt így ne. Vagy együtt megyünk vagy százezrek fognak elhúzni innen...

Alikam 2012.06.29. 16:24:27

Röviden tömören a probléma az, hogy tegyük fel, valaki szerez egy kelendő diplomát, mondjuk IT-szakirány, talál is állást dolgozik pár évet, talál egy normálisabb céget, kap nettó 300.000-et, ott áll 30-hoz közel, a kérdés: ÉS?

És most tkp. mi a faszt is csináljon?
Számolhatunk, 3 millió egy új autó, 10-12 millió egy valamirevaló lakás ami mondjuk már jobb egy fokkal mint egy indiai szuterén, de ha családi házra pályázik mert mondjuk családja is van, vagy szeretne alapítani, akkor 15 milliótól kezdődik a licit ha csak nem valami cigánytanyára vagy azt Alföldre akar költözni.
Ha még hozzá számoljuk, hogy egy családot is fenn kéne tartani, akkor azonnal eltörpül a pénz.

Tehtá 30 évesen az ország viszonylatában még egy jónak mondható fizetéssel látható, hogy kb. sehova sem fog jutni!

Ennyi...

nyanyus 2012.06.29. 16:26:30

@Chicano: Te miért gondolod, hogy a nyuggereket a Matolcsi és bandája által kitalált rengeteg teher nem érinti? Mit gondolsz, hogy azzal a kb. 4%-os nyugdíjemeléssel ez talán fedezve van? A saját magunk által megdolgozott, nyugdíjjárulékként befizetett pénzünk értékét sem tartja meg ez a 4%.( ami ki tudja, hogy hová lett) Ugyanúgy fizetjük a súlyadót, a sárgacsekk adót, a vagyonosodási adót, hogyha van pofánk valamit venni és az összes többi faszságot, arról meg már nem is beszélek, hogyha megtehetjük, akkor támogatjuk minden oldalról a multik által szarrá dolgoztatott gyerekeinket, akik hülye módon itthon maradtak.
Nem értem a nyugdíjasok felé történő állandó kirohanásokat, persze mindíg kell, hogy legyen valamilyen bűnbak féle. A nyugdíjas kor egy állapot és senki nem úgy jön a világra, hogy szeretne semmittevő nyugdíjas lenni, hanem ez korral jár és nem ez a legjobb része az emberek életének. Már 50 év felett sem kellenek senkinek se, az első adandó alkalommal megszabadulnak tőlük, pedig még szívesen tartoznának az aktívak körébe egy darabig. Sakkozunk a gyógyszertárban a receptekkel és rendületlenül esszük a csirke far-hátat, míg meg nem döglünk. Ezt irigyled? Legyen a tiéd!

873ujr3rk 2012.06.29. 16:27:26

@kovi1970: "A nagyon magas iq-ddal beálltál az elmúlt8évezők közé. Ennyi.
Most nem fejtem ki ez 2012-ben már miért lejárt lemez. A nagyon magas iq-ddal magadtól is rájössz. Vagy ha nem akkor úgy jártál..."

nem figyelsz, emeltem a tétet, nem elmúltnyóc, hanem kb elmútharmincnyóc. benne későkádár maszekkor kezdete,grószfeherterrorkarcsi, németmiki, antalbasszukszétaszövetkezeteketprivatizáljunkolajozzunkjózsi, hornkétharmaddalsemmitnemteszekgyula, orbánkayaibrahimpoltpéternemvolttaggyűlésviktor, d209jólétirendszerváltás, hazudtunkagecibeferi és most újra viktor. ezeken így végignézve azt mondani h kizárólag az elmúlt két év kergeti el az embereket, sztem nem túl megalapozott.

Makkasz 2012.06.29. 16:27:34

@Chicano: Sajnos ez keves.
Ujra kellene kezdeni.
Politikai elitet elzavarni.
Uj alkotmanyt kesziteni, aminek legfobb alapelvei a kozvetlen demokratikus dontesek, transzparencia, tudsfejlesztes es informaciohoz jutas megkonnyitese. Parlament, kormany hataskore a menedzseleshez szukseges minimalis.
Az adoek osszesen ne legyen 20 %.
Mikro allam. ongondoskodas. kozalkalmazott mai tizede. Allami nyugdij kivezetese, csak letminimumig.
Allami egeszsegugy minimum csomag, maganbiztositas.
Nem fidesz meg szocik. Ugyanmar.
18 eve egyre jobban belemasznak mindenbe, szetbarmolnak mindnet.
kotelezo ovoda. Anyatok nem azert szult hogy kulfoldre menjetek. Mi ez? Valami parodia?

KolompárRómeó 2012.06.29. 16:28:53

Jelenlegi munkahelyemről 1-2 hónapon belül 4-en dobbantottak Ausztriába, Németországba. És még nincs vége a sornak.

A kretének nem fogják fel, de ezek az emberek évi 5-10millió forintot adóztak mindenestül. Most már nem fognak. Egy szűkebb, 18-25fős kirekesztett rettegő segílykéje úszott minden egyes emberrel (egészségügyről, oktatásról, jó utakról most nem beszélek, eddig sem erre költötték az adóforintokat).

Naki vagyok kerdojel 2012.06.29. 16:30:27

@Jofiu: "Ehhez képest valamiért Orbán a jövedelmek adóztatásában látja továbbra is a megváltást"

Ezt benézted, öreg, pont hogy nem. Jelentősen csökkentette a zsebdiktátor az SZJA-t (hogy igazságosan-e, az más kérdés).

@Makkasz: "80% jovedelemelvonas. 80%arol a megkeresett penzednek masok dontenek." Fentiek miatt ez sem áll.

Én is vastagon szarok a mostani kormány fejére, de azért legalább ekkora baromságokat ne írjatok, fijjug!

Jofiu 2012.06.29. 16:31:02

@Makkasz: 88 előtt is volt bőven, nem 88-ban döbbentek rá emberek tömegei, hoppá, gyerünk ügyeskedni. Csak felszínre jött más formában is. Előtte is volt, kommunizmusban minden mindenkié, hát hazahordták és magáncélra használták, egymás segítségével. Aki így csinált könnyebben boldogult. Büszkén lehetett mesélni, hogyan játszottam ki a hatalmat, elismerést váltott ki, sokan szocializálódtak így túl sokáig. Meg is maradt ez a magyar virtus. És akkoriban le se lehetett lépni. Az agyonszabályozás agyatlan apróságokra és kombinációkra is csak egyik terméke ennek az össznépi társasjátéknak: én kiskapuzok, ők betömik, keresek másik kiskaput, és így tovább (nem hiába népszerű hasonlat az mikor a magyar hamarabb jön ki a forgóajtón mint bement. Kurucos trükkös csaló elimerendő). A rendszer a lopásra és csalásra van szabva, aki naívan nem száll be a játékba az pórul jár.
Vagy kiszáll, lelép.

tecsóba sose többé 2012.06.29. 16:31:42

@Zsebtelep:
Sok spenótot kell neki ahhoz ennie.
De sokan, akik kimentünk, már leve le is adtuk a személyinket, meg minden más kártyánkat.
Amúgy meg nagyon véd minket az eu, főleg a Merkel, ha nála dolgozunk. Be fog pisilni a röhögéstől Angela, a viktor meg vonyítva fog hazafutni ha ezt meglépné...

Jofiu 2012.06.29. 16:34:01

@Naki vagyok kerdojel: A mai EU megbeszélések kijelentéseire akartam célozni, de tényleg félreolvastam.
Visszaszívtam.

Makkasz 2012.06.29. 16:35:14

@873ujr3rk: Szerintem a mai politikai kulturanhoz, remenytelenseghez a kommunizmusnak semmi koze.

Mi jott onnet, az emberek vagya az iranyitottsagra, apara, patriarchara, a gondolkodasmentessegre, ill. elidegenedtek a sajat donteseiktol az altal, hogy allami megoldast varnak. Azt gondoljak, amit az allam biztosit, azt ez a nem letezo szemely adja (allam). Pedig az allamnak semmilye sincs. Penzt az adozoktol veszi el, vagy hitelt vesz fel amire mi es gyermekeink munkaja a fedezet, vagy eppen a kozos vagyont herdalja el.

Ahelyett hogy valaki a semleges es homalyos allamtol kerne tamogatast, konpogjon at a szomszed Jozsihoz, es kerjen tole penzt. Ugyanaz. Ugyanaz.

Chicano 2012.06.29. 16:36:57

@nyanyus: "Legyen a tiéd!"

Nem lesz, mert mire én nyugger lehetnék addigra 78 év lesz a korhatár, és a nagy hajtásba hogy be tudjam fizetni az adót amiből tellik a nyugdíjemelésre, az ingyenes tömegközlekedésre meg orvosi ellátására, szóval addigra meg fogok dögleni. Másrészt sok nyugdíjast ismerek, egyik se azon a csirkefarháton tengődő szerencsétlen. Némelyik fiatalabb tőlem, egészségesebb és akkora a nyugdíja mint az én alapbérem. Szóval erről ennyit.

puffatag 2012.06.29. 16:37:19

@873ujr3rk: fercsiék elbaszták metróra a pénzt? ezt nem értem....
egyébként az elmúlt nyolc évben fercsi kollegista szobatársai kezében volt a kassza, többszázmilliárdot kapott pl. gyurcsány kollegiumi szobatársa, a többieket meg kinevezte a hatalom összes csúcsára, lampert lett a főbíró, veres, szilvási meg az alkotmánybíróságon kötött ki stb

873ujr3rk 2012.06.29. 16:38:04

@Makkasz: depedig. az alap lopj csalj, de csak szépen csendesen, hogy a hatalmat ne zavarja akkor született. a most lebukott víziómaffiózó pl pont ezt csinálta.

Chicano 2012.06.29. 16:39:05

@Makkasz: "Mi ez? Valami parodia?" Nem annak szánják, de igen, ez egy paródia. Csak nem vicces.

sidorovich 2012.06.29. 16:39:35

@Chicano: A Fidesz ott kúrta el, hogy semmivel nem segítették azokat, akik esetleg tudtak volna új értéket előállítani. Kivételezni kellett volna a termelő vállalkozásokkal, könnyíteni a terheiken, egyszerűsíteni a papírmunkát, adóbevallást. De csak nekik, a többieknek nem, hogy kicsit átszerveződjön a gazdasági szerkezete. Elindulhatott volna valami, amit esetleg piacra lehetett volna dobni - nyilván nem Németországban, hanem valahol, ahol kevésbé fejlett de mégis elfogadható minőségű termékkel is beérik. Nem mobiltelefonra és notebookra gondolok, hanem mezőgazdasági gépgyártásra, középkategóriájú orvosi és egyéb műszerekre, vegyipari gépekre stb. Ahol az olcsóbb de megfelelő minőség elegendő.

De toronymagasról lefosták ezt is, az emberek meg nem értették meg, hogy ez pedig mennyire fontos lenne. A szoci érában megszokták, hogy a pénz az 'van', kering bent a gazdaságban mert valaki azt ott 'létrehozza'.

A mai fiatalok viszont pontosan tudják, hogy amelyik tóba nem folyik be friss a víz, az előbb-utóbb kiszárad.

Makkasz 2012.06.29. 16:41:15

@Jofiu: A szabalyok kijatszasa es az arra kenyszerules nem jo. De semmi koze a mai helyzethez. Lehet az orvoselvandorlashoz igen, mert megalazzak a halapenzzel.

Szerintem a rendszervaltas elotti kulturanak es amai magyar valsagnak keves koze van egymashoz, nem ok-okozati, raadasul 22 ev volt arra hogy ez megvaltozzon, hiba a kommunizmusra fogni. Ez a helyzet 18 ev politikai elit munkajanak a gyumolcse. Annak, hogy az egyenek boldogulasanak tamogatasa helyet sajat zsebukben, meg homalyos "orszag" erdekekben beszeltek.

Ertik egyaltalan az emberek mi tortenik. Amikor valamelyik idiota a kepernyon iger valamit, a nyilvanvalo tenyek ellenere is elhiszik, mert jo hinni, a remeny hal meg utoljara.

Az hogy kisdedkent tartottak minket a kommunizmusban az igaz, de hogy nem is nottunk fol, az ne legyen mar a kommunizmus hibaja. Ez vicc.

Azert maradtunk csalok mert akkor csak a csalonak ment? Ugyanmar.

lajafix 2012.06.29. 16:41:17

@Makkasz: "Uj alkotmanyt kesziteni, aminek legfobb alapelvei a kozvetlen demokratikus dontesek, transzparencia, tudsfejlesztes es informaciohoz jutas megkonnyitese. Parlament, kormany hataskore a menedzseleshez szukseges minimalis.
Az adoek osszesen ne legyen 20 %.
Mikro allam. ongondoskodas. kozalkalmazott mai tizede. Allami nyugdij kivezetese, csak letminimumig.
Allami egeszsegugy minimum csomag, maganbiztositas.
Nem fidesz meg szocik. Ugyanmar."

Ez Svájc. Naiv vagy, gyorsan migrálj.

Exploiter 2012.06.29. 16:41:37

@Alikam:

Ez így van.
Hiányoznak a kitörési pontok.

Molotov-koktélra mondjuk futja ennyiből is.

Gizi a laborból 2012.06.29. 16:44:14

2010-ben O.V.-től és a Fidesz-től csodát várni meglehetősen naívitás volt. Ők már 1998-2002 között megmutatták, hogy mire képesek.

Csak reménykedhetünk benne, hogy 2014-ben eltűnnek a süllyesztőben. Vajon mennyi ideig tart a szemetet eltakarítani utánuk? Elvesztegetett évek...

Gyermekem külföldön él és dolgozik. Az interneten folyamatosan figyelemmel kíséri az itthoni élelet. Sajnos, semmit nem tudok neki mondani, hogy miért jöjjön haza!?

Netuddki. 2012.06.29. 16:45:39

@873ujr3rk: Szerintem meg te nem figyelsz. Mindenki tisztában van azzal, hogy a rendszerváltozgatás után a választott vezetők valamit nagyon lqrtak. Erre jön ez az orbán gyerek a 2/3-ával, óriási lehetőség amit nem tudott (tudott? nem is akart) az ország érdekében felhasználni. Ez van most, ezzel kell foglalkozni. Kit érdekel, hogy 2 éve, 20 éve ugyanilyen balfaszok vezették az országot. Ettől függetlenül ha egy "normális" kormánya lenne 2014-ben kis országunknak akkor orbánostól-gyurcsányostól mindenkit el kell számoltatni, hogy miért is nem az állampolgárok érdekeit "képviselték"...

Makkasz 2012.06.29. 16:47:28

@873ujr3rk: A maffiozo csak tunet es nem a ko'r. A ko'r a tulterjeszkedo, mindenbe beleszolo, mindent szabalyozni akaro, onos erdekektol vezerelt, de "orszag" erdekek moge bujo politikai elit.

Ha mindenki becsuletesen befizetne minden adot szerinted az segitne? Vicc.

Az segitene ha 80% helyett osszesen 20%lenne az elvonas. Ha szabadsag lenne, ha ongondoskodas lenne.

Ilyen pocs maffiozokat a tudatos, eros, onbizalommal rendelkezo allampolgar mar az elso boltja nyitasakor bekiserne a rendorsegre egy hokonvagas kisereteben.
Hangyanyi eselye nem lenne egy nem megfelelmlitett, megalazott, erthetetlen politikai ideologiakrol vitazo buta tomegben.

Ebredjetek fel. Sem a kommunizmus, sem a z elmult nyolc ev, hanem a rendszervaltas ota ki nem hasznalt lehetoseg okozta ezt.

ugyeskedes. ugyeskedjen, gazdagodjon, teremtsen munkahelyet, es ekozben meg felnie se kelljen, hogy csalo, meg irigylik. Ez segitene.

Maffianak akkor aldozott le, mikor megszunt az alkoholtilalom. Ja legalis, akkor csak verseny van. ooo.

lobster thermidor 2012.06.29. 16:48:34

Azt azért nem értem, hogy a kedves fülkeforradalmárok miért húznak el külföldre?
Megkapták amit akartak, vagy nem?
Van NER, van NENYI, van új alaptörvény, van Magyarország, van 50 liter adómentes pálinka. Akkor még mi a túrót akarnak?

Tessék a sok alulintonált f@aszharcosnak itthon maradni életfogytig, és egyék meg amit főztek!

873ujr3rk 2012.06.29. 16:48:46

@Gizi a laborból: "Csak reménykedhetünk benne, hogy 2014-ben eltűnnek a süllyesztőben. Vajon mennyi ideig tart a szemetet eltakarítani utánuk? Elvesztegetett évek...
"

mégis ki fog takarítani ?
a sámánnácik ?
a zöldnektűnőfaszsetudjamicsodalmp ?
esetleg a komenisták ?
vaaaagy megtisztulva maga a fidesz ?

melyikre mernél 2 forintál többet tenni ????

Dr Gregory House 2012.06.29. 16:49:07

@Max val Birca: Itt sajnos nem világlátásról és tapasztalatszerzésről van szó, hanem a megélhetési kényszer miatt kivándorolni kényszerülőkről.

Netuddki. 2012.06.29. 16:49:44

@Naki vagyok kerdojel: Ezelőtt 66% volt a munkám az adó, most 53%. Qrva nagyot alakított az orbán nemde? Ami marad arra még jön 27% ÁFA. Add csak össze, kijön az a 80%...

Jofiu 2012.06.29. 16:51:16

@tarackos: Egyetértek.
Csak annyit, hogy vannak még itt emberek akiknek maradt arcuk? És hajlandóak is kiállni a többi vastagarcú közé, vállalni a céltábla szerepét.
Félreértés ne essék, de nagyon jó lenne ha lenne ilyen komoly ember. És bátor. És ha nem szednék darabokra a többi haszonleső akik szintén arra a pozícióra pályáznak. De mi venne rá egy ilyen megbecsülendő embert hogy kiálljon ebbe a körbe, kockáztatva az arcát. Amit megbecsülhetnek máshol is.
Volt apámnak egy mondása jó régen, karrierkezdet éveiben: "fiam, mindegy mit csinálsz, csak jól csináld".
Pár éve hetven fölött már ezt mondta: "mindegy mit csinálsz az életben fiam, csak politikus ne legyél"

Exploiter 2012.06.29. 16:53:22

@873ujr3rk:

Ez a jó kérdés.
Kényszerpálya, nincs elágazás, jön a fal.

Placcs.

komment2010 2012.06.29. 16:53:56

@Alikam: Nálad a pont! Ez a nagy büdös helyzet...
Két, a magyar átlagnál jobban kereső személy esetén (nincs hobby, 1 gyerek, nincs nagylábon élés, szülők támogatása keményen bejátszik)16 év után szinte 0 tartalékkal a lakótelepi lakásra még 15 év törlesztéssel hogy is lenne esélye arra hogy lecserélje a 10 éves autót vagy házat vegyen, hogy a gyerek ne a szomszéd sexuális életét vagy éppen üvöltését hallja a 3. emeleten?
És ha ez nem lenne akkor mellé jön jelenkorunk nagyjainak tevékenysége ami kimerül abban hogy nem tudsz tervezni mert visszafelé törvénykeznek, hogy egy meglévő törvényt 3 hét múlva átírnak a tök ellenkezőjére, hogy nincs jogharmónia és esélyed sincs hogy megvédd magad az állammal szemben. Sok külföldivel melózok együtt, egyazon munkát végzünk, azonos minőségben csak hát a végeredmény más. Ők ugyanolyan munkatapasztalattal, azonos ledolgozott évekkel családi házban ülnek és minimum 2 autó áll a házban. Évente min. 2-szer nyaralnak és maga az életszinvonaluk kb. 2-szer az enyém. És boldogok!!! Láttatok mostanában mosolygó, vidám embereket kishazánkban? Gyökérkormányon kívül senki sem mosolyog. Örülnek ha élnek. És én még nagyon jól állok a baráti körünk 80%-hoz képest. Szerinted ki akarja ebben a fertőben felnevelni a gyerekét? Naná hogy aki tud az megy. Menjen is ha tud, egyszer élünk és mindenki csakis saját magáért felelős. Akik mennek azoknak sok sikert, akik maradnak azoknak meg szebb jövőt!

Makkasz 2012.06.29. 16:53:57

@lajafix: nem Svajc, de megtortent.
El tudod kepzelni hogy adomaximum van?
Aki annyit befizet nem kell tobbet.
Hogy bizonyos ugyekben egyseges ado van (mindenki ugyanazt az osszeget fizeti, mert ugyanazt kapja).

Moon meg az a'llinearis is fa'j az embereknek.

Torpek arrol beszelnek, hogy kene a savokat es kulcsokat meghatarozni, persze ugy, hogy o adomentes maradjan.

Ahol a jobb eletre valo kilatast ugy kepzelik, elveszik attol a penzt akinek tobb van, es szetosztjak. Ahol a maganvagyon nem szent es nem serthetetlen, hanem elvetele, annak jogossaga napi tema (manyup, vagyonado, vegkielegites adoja).

Szerintem Moorszag lehetne a modern Svajc. Csak cselekedni kene. Szerencse hogy Budahazy nyert:)

komplikato 2012.06.29. 16:54:09

@Naki vagyok kerdojel: A lényeg az, hogy az "adócsökkentést" mindenki megszívta aki bruttó 230.000 alatt keresett, most meg van 4 millió ember aki lét minimum ALATT él ... szóval mondjuk bátran és vulgárisan, hogy KURVA JÓL SIKERÜLT. Köszönjük Vikor, köszönjük Gyuri! Éljetek ti is havi 47.000-ből, ne pedig NAPI 71-ből.

christophe 2012.06.29. 16:55:10

Nos igen a folyamat èvtizedekkel ezelott indult el.A kètharmados fidesz,csak megadta az utolso lokèst a szakadèkba,ha nem a haverokkal,hanem az orszàggal foglalkoznànak....
Aki meg kulfoldon kialakit egy egzisztenciàt,talàn turistakènt visszatèr.

Exploiter 2012.06.29. 16:55:17

@873ujr3rk:

Bár ha a megtisztulást lángszóróval intézik és nem átvitt értelemben, akkor még a fidesz is működhet. De annyi energiabefektetéssel a többi is jó lehetne.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.29. 16:55:41

@Dr Gregory House:

Ettől még ez pozitívum. Mo. problémainak nagy része abból van, hogy az emberek nem rendelkeznek elég nemzetközi tapasztalattal.

Smoother (törölt) 2012.06.29. 16:56:01

Olyan szép országunk van. Van vizünk, termöföldek, dologzi akaró emberek. Van tudásunk.
Nem igaz hogy nincs egy magyar ember sem aki felvirágoztatná az országot.
Olyan szép lehetett volna. 2/3-at, mindent megbeszélve. Szakemberek dolgoznának a megoldásokon.
De lassan nem 2/3 lesz hanem III/2.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 16:56:14

@Gizi a laborból: "Gyermekem külföldön él és dolgozik. Az interneten folyamatosan figyelemmel kíséri az itthoni élelet. Sajnos, semmit nem tudok neki mondani, hogy miért jöjjön haza!?"
Majd, ha ne adj'isten megbetegszik, qrva gyorsan haza fog jönni, hogy kiszedegesse a pénzünket az ellátórendszerből...

Makkasz 2012.06.29. 16:56:38

@873ujr3rk: Ja, az tuti hogy nincs semmilyen ertekelheto ero sehol.
Aki valaha barmilyen orszagos vezeto politikai tisztseget betoltott, el is tiltanam a politikatol.

komplikato 2012.06.29. 16:57:35

@Zsebtelep: "Mát egyszer belengették, hogy megadóztatnák a külföldön szerzett jövedelmet. Szerintem megcsinálják. Nincs mit veszteniük."

10-ből hány kint melózó jönne haza és hány kérne állampolgárságot? Kettős adóztatás kizárt, persze jelen kormány már menő az egyezményekre és törvényekre szarásban, de lehet, hogy arrafelé kapsz is valamit az adódért, amiket itt még vagy 20-30 évig NEM.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.29. 16:58:19

@Smoother:

Nem hangzik hihetetlenül. Már megpróbáltak megszüntetni a pénzt. Nem jött be.

Kabbe (törölt) 2012.06.29. 16:59:12

ez itt az urak országa. a többi az cseléd.
te melyikbe tartozol?
aztán elgondolkodsz azon, hogy a gyerekedre milyen jövő vár itt a "nemzeti együttműködés rendszerében"? aztán rájössz, hogy akkor vagy felelőtlen, ha nem "zavarod" el a gyereket külföldre tanulni.
szerencsés vagyok, hogy van annyi, amiből fizetjük a külföldi tanulást. aztán majd eldönti, hogy haza jön-e/akarom mondani vissza jön-e vagy nem.

lackó 2012.06.29. 16:59:20

Nekem a környezetemből többen is próbálkoztak az utóbbi 1-2 évben...már itthon vannak.

puffatag 2012.06.29. 16:59:25

@873ujr3rk: ha nem tudod, micsoda az lmp, az téged minősít...
a kommunistákon kit értesz? a fideszt? mert ott van a legtöbb...
a fidesz megtisztulása fából vaskarika, orbán kezében van az összes vezetőről boríték (mr. 20% kósa, kövér stb), együtt tüntettek el cégeket adócsalással..
egyszóval valószínűleg az mszp és az lmp együtt fog takarítani...
20 éves aktív politikafigyelés mondatja velem, hogy a fidesz nagyságrendekkel többet lop, mint a maszop, úgyhogy én elfogadom a maszopot, mint kisebb rosszat, ez van, ez a választék

Exploiter 2012.06.29. 17:00:09

@dr. Kóser Malac:
Arra azért ne vegyél mérget.

Remélem, vágjátok, hogy a régen mantrázott nagy társadalmi eredményekből már nem nagyon maradt semmi, a mérleg egyik serpenyője eltűnt, a negatív oldal meg egyre nő.

Jelenleg számolnak fel mindent, amit nagy nehezen sikerült eddig elérni a sajátságos, elbaszott módszereinkkel.

Makkasz 2012.06.29. 17:01:18

@dr. Kóser Malac: Azt hiszed van biztositasa annak aki nem fizeti otthona tb-t?
En annyi tbt fizettem, mint 100 ember egesz kereso ideje alatt, megis, egy honap 6000 Ft nemfizetese utan, maris elmult a biztositasom. Hol elsz?

Aki kulfoldre megy, ott fizeti a biztositasat (vagy kockaztat, vagy munkaltatoja fizeti -EUban mindenutt), de magyar allam utananyul, ha nem "jelentkezett ki", barmit is jelent ez, beszedi tole a 6000 Ft-okat.

Tudod hogy az artamogatott magyar gyogyszerek dragabbak mint a tamogatas nelkuli, piacon megvehetoek (legalisrol beszelek) kulfoldon?

mert ez is a politikai elit inkompetenciajat, penzehseget szolgalja. Latod a szamladon hogy 30%-at allam fizeti, de ugyanez tamogatas nelkul feleannyi kulfoldon.

Aki egyszer igenybevesz nyugati orvosi ellatast, tobbe soha nem akar magyar egeszsegugybe menni.

Ebredj fel, atbasznak!

komment2010 2012.06.29. 17:01:58

@dr. Kóser Malac: Minek jönne haza, ha van kint betegbiztosítása (márpedig ha legálisan dolgozik kint akkor kell hogy legyen) akkor kint is kap ellátást. És kevés kivételtől eltekintve sokkal jobbat mint itthon. Ki vagy te, az ügyeletes megmondóember hogy látatlanba bárkit lecsalózol?

Smoother (törölt) 2012.06.29. 17:02:11

Arra irtam ha nem lenne pénz nem lenne államadósság, infláció, kamat, áremelések, bankok,imf, eu, a multi se hoznák ide a szemetet mert ingyér nem adnák azért.

Exploiter 2012.06.29. 17:02:14

@puffatag:

Ne már, mszp meg lmp?
Bakker, azok nyolc évig basztak el mindent. Nem mondom, hogy rosszabbak lennének ezeknél a szardaraboknál, de ez nem valami fényes verseny.

A kisebbik rossz a lámpavas jelenleg, a többi csak időhúzás, abból is a károsabbik fajta.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 17:04:08

@komment2010: Én tapasztalatból beszélek. Aki nem 5-10 éve van kint, az haza szokott rohanni, ha "bibis az újja"...

Pan Modry 2012.06.29. 17:04:25

Jo a post. En anno a fideszre szavaztam, es nem vartam el hogy most azonnal jobb legyen, sot ha a netto eletszinvonalam nem is emelkedett volna, de lattam volna hogy az amit tesznek egy 5-10 eves tavlatban vezet valahova akkor szivesen maradok, de par honappal a kormanyvaltas utan nem volt kerdes hogy elmenjek, pedig jo allasom volt, es nem igazan voltak anyagi gondjaim sem.

Es eppen azert nem tettem meg az elhuzast gyurcsany alatt, mert akkor tenyleg akartam adni arra egy eselyt hogy majd a masik jobb lesz, Bajnai alatt ez inkabb erosodott is bennem, azt vartam hogy a fidesz folytatja amit Bajnai elkezdett, de nem. En szolgaltam 6 even keresztul az mszp amokfutasat a nem kis befizetett adommal, nem volt aahhoz kedvem hogy valaki masnak is megtegyem ezt a szivesseget. Na ennyi...

Exploiter 2012.06.29. 17:04:41

@Smoother:

A sok szemét alatt azt a gépet érted, amin ezt a kommentet írtad, meg az áramot, ami kell bele, igaz?
Meg a gázt, meg az üzemanyagot, meg kb mindent, amit magad körül látsz így hirtelen?

Jurtában lakni meg lovat csutakolni fasza dolog, de nem lehet cél egy modern társadalom számára.

Makkasz 2012.06.29. 17:05:29

@Zsebtelep: Ezen a kulfoldon szerzett jovedelem megadoztatasan minden szabad orszag politikusa, adozasban dolgozo hivatalnoka, polgara vagy munkavallalasival rendelkezo embere csak hanyattfekve tud rohogni.
Ha nagyon komolyan veszik ez ugyben magukat, konnyen kivul talaljak magukat minden nemzetkozi szovetsgen.

Itt szuletett, az en rabszolgam.
Vicc.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.06.29. 17:05:30

Ahogy többen irták már, nem csak Orbánék miatt menekülnek az emberek.
Amiatt, mert ez a bagázs se más, mint a korábbiak, és totálisan semmi remény arra, hogy 10 éves távlatban ez az ország talpra álljon...
Lassan, de biztosan süllyedünk, és a viz tele van cápákkal.

Pan Modry 2012.06.29. 17:07:40

@Chicano:
A fidesz maximum jobboldalinak hitt part, amugy ugyanaz a ruhes kommunista csurhe mint az mszp. Nekem nem perspektiva az hogy az egyik kommert a masikra cserelem, amig nem lesz igazi jobboldali part, mint peldaul a cseh top09 vagy a lengyel PO, addig meg szavazni sem fogok hazajonni.

Makkasz 2012.06.29. 17:07:46

@lackó: Valoszinuleg nem azert mentek haza mert ott jo. Inkabb kenyszerbol.
Buszken doboghat a nemzeti sziv, nagyon nagy a szopas magyarorszagon, de szerencsere keves a lehetoseg a menekulesre.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 17:08:31

@Pan Modry: Bajnai mit kezdett el, szűk egy év alatt, azon kívűl, hogy próbálta megmentei a maszoposokat a lámpavastól???
Mivel a végén már "újsághírdetésben" kersett miniszterelnököt a maszop-szdsz kormány, azért amikor végre találtak, persze, hogy hirtelen csökkent az ország kockázati besorolása. Nagy mutatvány! :)

komment2010 2012.06.29. 17:09:38

@dr. Kóser Malac: egészségügyben dolgozol? Csak kérdem, mert hogy láttál egy embert aki ezt csinálta az nem referencia, már bocs. Amúgy meg ahhoz hogy ezt megtegye életben kell tartani a tb-jét azzal hogy fizeti a minimális járulékot, amit meg csak úgy tehet meg ha az illetékesektöl (NAV) igényli ennek a fenntartását! És akkor meg fizeti a mindenkori minimum járulékot ami most pár ezer forint. Ha meg fizeti akkor jogosult a kezelésre. Aki a minimálbár után fizet az mennyivel ad be többet a közösbe mint egy ilyen? Illetve sokan vannak úgy ahogy fentebb is írta valaki hogy már 1x éve fizet de beteg még nem volt és van olyan is, sajnos nagyon sok, aki alig kezdett el dolgozni vagy soha nem volt igazi munkája de többet jár orvoshoz mint haza. Akkor azokat most lőjük a Dunába mert többet vesz ki mint befizet? Fura egy emberke vagy hallod.... :(

christophe 2012.06.29. 17:09:44

Mèg valami,Belgiumban szakorvos(pl,gyerekorvos)èvi 180000 euro brutto,kb.90000 netto.Egy jo kornyèken levo csalàdi hàz àra 300-400ezer euro.Normàlis korhàzak,heti 38oràs munkarend,megfelelo gyogyszerek,nyugodt,kèpzett àpolok.
Viktor,szerinted visszamegy M.o-ra?

Makkasz 2012.06.29. 17:10:11

@Pan Modry: Hallgass meg nehany republikanust, tetszeni fog.

Linearis ado?

Regressziv ado, maximum ado, egyseges ado. Nem 80% mint Moon, hanem adott esetben 1%.

A maganvagyon szent. A szabadsag szent (az allampolgar szabadsaga).

Jofiu 2012.06.29. 17:10:16

@Makkasz: Adókerülés, bliccelés, okosba megoldás, protekció, ezek jellemző létező problémás jelenségek, mégsem ismeretlenek a régi szemnek. Egyáltalán nem. A 18-20 év vezetői sem 91-ben születtek vagy más országban nevelkedtek. Kitartok mellette, hogy nagyban alakította azt ami történt az elmúlt 20 évben az, hogyan szocializálódott a nép korábban. Abból az anyagból erre tellett. Nem volt elvágva, nem is lehetett. Közülük kerültek ki az irányítók és a választópolgárok is akik akár meséket is megszavaznak.
Változnak a dolgok, és igen, idő kell a változásra, és nem minden ugyanolyan, persze hogy nem, de nem eléggé más. Látjuk. Ügyeskedés minden szinten
Minden szinten.
Régen is volt, ma is van, és a kettőt csak azért elválasztani, mert valami történt 90 körül nem túl reális.

Amúgy annyira nem izgat mi miért, így volt e vagy sem, jobban érdekelne mi lenne a kitörés, de nekem nincs ötletem.

Exploiter 2012.06.29. 17:13:25

@Jofiu:

Ez így van, oké.
És a többi hasonló országnak miért megy ez könnyebben. Mi olyan más itt nálunk?

sidorovich 2012.06.29. 17:14:41

@puffatag: A maszopot soha többé nem szabad visszaszavazni.

Makkasz 2012.06.29. 17:14:45

@puffatag: Sajnos a maszoppal semmi sem fog valtozni. Jobbik es LMP kivetelevel mar mindenki bebizonyitott, hogy alkalmatlan a kormanyzasra.
Jobbik meg LMP bizonyitek nelkul, szvsz alkalmatlan a kormanyzasra. Az egesz nyavajas, hitetlen, onbizalomnbelkuli, megalkuvo, kepmutato, ujat alkotni keptelen nyomorusagos szarrago banda huzzon el.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.06.29. 17:15:17

ennyi hülyét egy rakáson... mindjárt sírvafakadok annyira sajnállak hogy nektek milyen szarul megy. internetre mégis tellik mindenkinek meg f&sztverni napközben a blog.hu-n. tán dolgozni kéne aszt lenne pénzetek. sok hülye idióta.

Pan Modry 2012.06.29. 17:18:00

@dr. Kóser Malac:
Ez hulyeseg, en peldaul amikor mo on eltem akkor is inkabb privat eu biztositast kotottem, engem nem zavar ha egy jo szolgaltatasert kernek egy fair arat, viszont a szarert nem fizetek szivesen egy petakot sem, 6 evig tomtem a magyar tb t penzzel ugy hogy parhuzamosan volt privat eugeszsegugyi biztositasom.

Sir Galahad 2012.06.29. 17:18:10

Túl van bonyolítva az okfejtés - sokkal egyszerűbb az egész. A magyar társadalom úgy néz ki, hogy a legnagyobb tömeget a nyugdíjasok adják. Az ő szimpátiájuk dönti el a választásokat. Ezen lehet keseregni, meg mondani, hogy jobb lenne, ha nem így volna, de így van. Ha egy kormány megpróbálna tőlük elvenni annak érdekében, hogy az aktív, dolgozó fiatalokat itthon tartsa, az első adandó alkalommal megbukik. Ezt ugye egyik kormány sem akarja... másoktól meg annyi pénzt elvenni nem lehet, ami érezhető javulást hozna a fiatalok megbecsültségében. Én sem örülök ennek, én is dolgozom, sokára érném el a nyugdíjkorhatárt, de sajnos ez így van és ez ellen az ember egyet tehet: ha van módja, távozik.

Pan Modry 2012.06.29. 17:19:24

@Makkasz:
Szerintem bajnai 2013 vege fele bejelenti hogy csinalt egy partot, na azokra en is hazajovok szavazni, es a legtobb ismerosom, meg az egykori verfideszesek is igy gondolkodnak.

komment2010 2012.06.29. 17:19:44

@Disintegrator Rising: hát te sem felfelé húzod a magyar IQ átlagot, azt már látni lehet :D Értő olvasás elsajátítása, aSZt megértenéd esetleg, miröl cseveg a pórnép..

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 17:22:19

@Pan Modry: "Szerintem bajnai 2013 vege fele bejelenti hogy csinalt egy partot, na azokra en is hazajovok szavazni"
Köszönjük! :) Utána meg visszahúzol röhögni???

puffatag 2012.06.29. 17:23:57

@Pan Modry: szerintem is a legjobb megoldás bajnai, aki balliberális... lehet toporzékolni

sidorovich 2012.06.29. 17:24:47

@Pan Modry: A szabadkőműves Bajnaira? Arra ugyan miért szavaznánk?

Makkasz 2012.06.29. 17:25:59

@Jofiu: Nagy baj az oligarchak, es a huberuri rendszerben osztogatott munka.

Szerintem a kazettamasolo, polonyomtato, engedely nelkul kereskedo, allatot vago meg nem baj.

Itt az egyik nagy kulonbseg abban amit beszelunk (egyebklent meg elolvashatnad az elejetol a forumfolyamot, mert nem ez a mondanivalom lenyege), vagyis hogy pici allammal, mindenki szabadon kereshesse a boldogulasat, es nem is kell ezt ugyeskedesnek nevezni, hanem egyszeruen a tehetseg es szorgalom versenyenek.

A masodik, hogy igazad van baj a jelenseg, de nem az oka a nyomorusagnak, max. egyik tenyezoje. ne higgye senki, ha minden fekete vagy szurkegazdasagban dolgozo befizetne az adot, jarulekot, lenyegi valtozas lenne gazdasagi helyzetben. Legvaloszinubb, hogy versenykepesseg hianayaban meg ezek a vallalkozasok is bezarnanak, tobben kernenek egelyt, es nem fizetnek legalabb az afat a boltban 9nem veletlen a 27%afa). vagy azt sem kell hinni, hogy a Kozgep es mas oligarchaktol megszabadulas onmagaban, hajanal fogva kirantana minket a szarbolt.

Fentieknek moralisan van a legnagyobb rombolo hatasa.

Amikor elosozr erre reagaltam, csak az volt a lengyeg, hogy 22 evvel a rendszervaltas utan dedos arra hivatkozni, hogy azert nem noittunk fel, nem tudunk gondolkozni, imadjuk az atyaskodo allamot, mert a kommunizmus erre kondicionalt minket.

Egy nagy szart. Teljesen mas is lehetett volna a tortenet, ha a 89-es oszintesegbol, problemakkal valo szembenezesbol, az orszagert valo tenniakarasbol maradt volna valami,
ill. a politikai es gazdasagis hatalom novelese (ami egyben a polgarok kiszolgaltatottsaganak a novelee) helyett az egyenke boldogulasara, az allam novelese helyett a maganvagyonok fair noveleseni lehetosegenek megteremtesere koncentraltak volna.

Szerintem is nagy baj a mutyi, de nem mindennek az oka.

Es kulonboztessuk meg a mgelhetesi, alapveto emberi kiteljesedesi, penzkeresesi mutyit a huberuri rendszerben leosztott elit mutyijatol. Az elsot legalissa kene tenni, a masikat bortonnel kell honoralni.

Globetrotter2014 2012.06.29. 17:26:03

Szerintem senkinek sem érdeke hogy erőszakkal itt tartsák aki ki akarja próbélni magát kóülföldön. Mindenki jól jár vele ha megtapasztalják milyen küldöldön boldogulni...

komment2010 2012.06.29. 17:26:14

@dr. Kóser Malac: pár hónapja Münchenbe kellett mennem, a reptéren megdöbbenésemre magyarul dumáltak a taxisok. Mint kiderült azt a régiót nem a török taxisok viszik, hanem a magyarok. Nem is ez a lényeg hanem a faszi habzó szájjal védte a fideszt és azt ecsetelte hogy bár 1x éve a németeknél lakik (értsd ez alatt oda fizet adót, stb.) azért minden 4 évben hazajön szavazni és mindíg a fideszre szavaz. Gondolm neki meg megszoroznád 2-vel a szavazatát, nem? :D lol

puffatag 2012.06.29. 17:26:27

@sidorovich: egészen bizonyosan maszop vezette kormány alakul 2 év múlva, ha a fidesz el nem csalja vagy egyáltalán lesz választás.... évtizedekig ez a 2 nagy váltópárt lesz, tetszik, nem tetszik, mindenütt így van

pandacsökiboborján 2012.06.29. 17:27:43

Hát itt lazább munkával,stressz nélkül 3,5x annyi a fizum,mint "otthon" volt. Komolyan gondolja a kis cigány focista,hogy 5 év után hazamegy bárki is a szarba?

pandacsökiboborján 2012.06.29. 17:29:08

@ZF2: hogy lehet valakit erőszakkal ott tartani?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 17:29:27

@komment2010: Nagyon nem szeretem, ha valaki "kintről" jön szavazni. Az szavazzon, aki itt él, ide fizet adót.

sidorovich 2012.06.29. 17:30:23

@puffatag: Erősen kétlem. De majd a nép eldönti. Én biztosan nem szavazok rájuk.

Battenfeld 2012.06.29. 17:31:18

Csak ugatunk a gondjaink miatt, de nem harapunk. Megérdemeljük a sorsunkat...

Makkasz 2012.06.29. 17:31:29

@Pan Modry: Bajnainak fel kell noni az uj elvarasokhoz. legutobbi megnyilvanulasabol nagyon hianyzott, hogy transzparens, ertheto, kovetheto es kontrollalhato programot kell letenni az asztalra. innetol latni valamifele minosegi kulonbseget Bajnai javara, de at kene lepni korlatait es a mintakovetest.
Egyebkent lehet hogy felebred, hogy valtozik a vilag.
Benne biznek, ha felnone.

Megjegyzem, baloldalra soha az eletben nem fogok szavazni, vagjatok le a kezemet ha ilyet teszek.

A baloldali ideologia mergezo, megoli a tehetseget es a tenni akarast, tamogatja a kozepszert es a tehetetlenkedest.

kosz nem.

pandacsökiboborján 2012.06.29. 17:32:36

@Sir Galahad: ebben vastagon benne van,hogy a fizetés nem csak az adón múlik. A magyar vezetői,vállalkozó mentalitás miatt akkor sem fogják megfizetni az alkalmazottak,ha megtehetik. Kell az új BMW és pesti lakás a hülyegyereknek,stb. Nehogy már a pénzt a melósokra költsék...aztán az ipar már most ott van,hogy nincsenek melósok. Visszanyalt a fagyi...

komment2010 2012.06.29. 17:33:05

@dr. Kóser Malac: na ebben legalább közös az álláspontunk! Akkor bízzunk abban, hogy 2014 aktuális napján ne 10-szereződjön meg a határforgalom a román-magyar, szerb-magyar határátkelőkön! Illetve ne legyen túl nehéz a külképviseletek postacsomagja! :D

pandacsökiboborján 2012.06.29. 17:34:12

@dr. Kóser Malac: akkor nem szavazhatnak a nyugdíjasok,cigányok és egyéb eltartottak,hiszen nem fizetnek adót.

nyanyus 2012.06.29. 17:35:45

@Chicano: Kivételek mindig vannak, de a zöme nem az általad látott nyugdíjas. A zöme- akiket szintén támadsz- szerencsétlen és éppen megdögleni akaró, aki egy egész élet munkája után filléreskedik. 4%! Az infláció meg az egekben. Ingyenes orvosi ellátás? Ez jó! Na attól ugyan megdöglünk. Ha nem tudok kifizetni a privát orvost, akkor tényleg megdöglesz. A nyugdíjból nem telik rá, de még a temetésedre se.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 17:36:05

@komment2010: Jó bízzunk. De miért biztos, hogy a határon túli magyarok a Fideszre szavaznának? Lehet, hogy a Jobbikra fognak szavazni.

Intermouse (törölt) 2012.06.29. 17:36:10

Hát így könnyen megszabadul a Fidesz a vele ellenséges szavazóktól.
A jobbikos fiatalok, akik mondjuk nyelvet is beszélnek, jó szakmájuk van, azok gyorsan lelépnek innen, meg a többi elégedetlen is.
Az inflációt követő nyugdíjemeléssel megvásárolható nyuggerek és a kölyköket sorozatban szülő pedagógus, köztisztviselő, közalkalmazott hordák, akiknek jó az egykulcsos adó, azok meg maradnak és még fel is fognak vonulni a Fideszért.
Az ultranacionalista szólamokkal felhergelt irredenta romániai és szlovákiai, szerbiai magyarok még pár százalékot rádobnak a Fidesz eredményére a következő választáson és meg is van oldva a Fidesz hatalom bebástyázása a következő 20 évre.

A termelésre képes, értékes, képzett, fiatal munkaerő meg megy nyugatra és haza se jön szavazni, mert már a gyomra is felfordul ettől az országtól.

"pay no attention to what I say to get elected"

dolgozni kék 2012.06.29. 17:37:56

gyökeresen új rendszer kell, ahol a politikus kiscsicska lesz és nem kiskirály.

komment2010 2012.06.29. 17:39:07

@dr. Kóser Malac: nem ismerem a határontúliak lelki világát, ez is benne van a pakliban, de szerintem ez a forgatókönyv a legreálisabb! Tudod ahogy a vak mondta: majd meglátjuk!

pandacsökiboborján 2012.06.29. 17:39:28

@Intermouse: nagykövetségen is lehet szavazni,csak regelni kell

szanalmas 2012.06.29. 17:39:57

A mai magyar költségvetésben 1000-1500 milliárd forint van ami gyakorlatilag csak a mindenkori ingyenélők tartására szolgál. Ebből olyan adószerkezet átalakítást lehetne csinálni, aminek a mutyizókon kívűl mindenki örülne. Ha a NAV elkezdené azt csinálni amire való, azt nem tudom, hogy mennyi lenne a haszon, de az se lenne piskóta. Szerintem 3-5 év alatt csuda dolgokat lehetne itt művelni, még az IMF is átütemezné a kölcsönöket nagy boldogságában, persze sokan nagyon-nagyon morcosak lennének. Lehet röhögni. :P

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 17:42:01

@pandacsökiboborján: Megnyugtatlak, jelenleg is az inaktívak döntik el, hogy ki vezesse az országot.

puffatag 2012.06.29. 17:43:19

@Makkasz: a bal és jobboldali ideológia ma már szinte semmit nem jelent, európa boldogabbik felén a megválasztott kormány az adott gazdasági problémákra próbál választ adni, sokszor a beállítottságának ellentéteset...
a fidesz viszont azt a jobbos hazugságot szajkózza, hogy a gazdagabbaknak juttatott kedvezmény lecsorog alulra, ez sosem történt meg, reagan óta tudjuk, bod péter ákos, mellár és más jobbos közgazda ugyanezt mondja, csak a szennyvíz szivárog lejjebb

Sir Galahad 2012.06.29. 17:43:48

@pandacsökiboborján: Ez is igaz, de tartok tőle, ez a probléma kisebbik része.

sóhajó 2012.06.29. 17:45:36

Én 3x annyit keresek jelenleg külföldön, mint amit otthon kerestem, és csak kicsivel magasabbak a költségeim, a tanár végzettségű barátnőm kb. 4x annyit keres itt, mint amit otthon kapna...+ nincs akkora stressz, teljes bérre vagyok bejelentve (otthon az elmúlt 10 évben egyetlen olyan cégnél sem dolgoztam, ahol bejelentettek volna teljes bérre, ezzel természetesen engem vágtak meg). Kevesebb a túlóra és ha van megfizetik. Nincs az az állandó gyűlölködés és maradiság, kivagyiság ami otthon volt.
A Túró Rudi nem hiányzik egy kicsit sem, itt is vannak jó édességek, sokkal több is, itt is vannak szép tájak, sokkal több is... persze hülyék is akadnak, de más arányban. Hazamenni? Én már Orbánék előtt eljöttem, soha nem mennék haza, csak a rokonokat, barátokat sajnálom. Aki teheti és van lehetősége, az menjen, mert csak egy életünk van és nem éri meg hülyék miatt elcseszni...én igy látom.

pandacsökiboborján 2012.06.29. 17:46:22

@dr. Kóser Malac: mindegy is ki vezeti,láthatóan mindenki dilettáns,balfasz...ez már csak agónia. De majd lesznek szép stadionok,ennyit megért,nem? Az egyiket talán el is lehetne nevezni Horthyról. vagy a lováról

bucbuc 2012.06.29. 17:49:39

Nem baja nyugdíjasok maradnak, azok kellenek a hatalomhoz.

A rendszert kihasználók mondják meg mi legyen a rendszerrel.

Pan Modry 2012.06.29. 17:49:54

@Intermouse:
Ne hidd hogy a hataron tuli magyarok kulonosebben szeretnek a fideszt, konkretan felvideki ismeroseim annyira ruhellik, hogy eszukbe sem jutott szavazni a magyar koalicio partjara, hanem inkabb a Mostra szavaztak vagy valamelyik szlovak partra amikor azt lattak hogy Orban az mkp korul settenkedik.

Egyik felvideki magyar ismerosom mondta hogy Habar nem szivesen mondja ki, de a szlovakok annyival tudnak jobban orszagot vezetni es ertelmesen kormanyozni hogy Trianon nem is olyan nagy ar nekik, hogy nincs matolcsyzmus.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 17:51:03

Az elmult 1 hetben kettovel biztosan tobb magyar van idekinn. Egyikuk diplomas mernok , masiknak meg 10 evnyi igen komoly, szinten it referenciaja van.

pandacsökiboborján 2012.06.29. 17:51:04

@Sir Galahad: ezt én úgy oldottam meg,hogy eljöttem külfödre dolgozni. Magasabb fizetés,kevesebb adó. Nem kell hó végén kölcsönkérni,nem kell hitelt felvenni,ha akarok venni egy laptopot, és kb. annyiból vagyok Pesten,mint mondjuk egy Pest-Szeged vonatjegy ára(vagy nem sokkal több)...

bucbuc 2012.06.29. 17:51:55

@szanalmas: Az idei nyugdíjemelés majd 200 milliárd lesz. Rájuk megy el a költségvetés fele közvetlenül (4500 milliárd forint).

Battenfeld 2012.06.29. 17:53:05

@dolgozni kék: Nekem nem csicskák kellenek, hanem technokrata reálpolitikusok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 17:53:25

@dr. Kóser Malac: Muhahaha. En kinn eltem, Magyarorszagra adoztam akkor meg, megis megkaptam, hogy milyen jogon szavazok en innet, haza.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 17:58:05

@dr. Kóser Malac: Legalabb hulyeseget ne irj. Ha otthon nincs biztositasa, nem fogjak ellatni. Az eu pefdig tiltja a kettos tb jarulekszedest, ergo nem lehet olyan, hogy otthon is meg kulfoldon is fizetsz tb-t. En beismerem, hazamegyek magan fogorvoshoz, de az szerintem mas. Barki mehet hozza,a tb zsebebol egy filler sem megy ki.

Kenedy1 2012.06.29. 18:05:49

A nyugdíjasokat persze pátyolgatni kell! HÁNYNOM KELL ettől a rendszertől. Ezen az országon már csak a saját népe segíthet nem politikus, ha az egész mindenséget tiszta lappal kezdhetnénk talán 10 év alatt eltudnánk oda jutni ahol 2000-ben tartottunk.

Assad 2012.06.29. 18:06:14

Teljes mértékben egyetértek az íróval. Mi a párommal augusztusba hagyjuk el az országot, sikerült egy munka Amerikába. 27 és 25 évesek vagyunk pár éve úgy terveztük mostanra gyerekünk lesz, de az élet illetve a bankszámlánk felülírta a terveket. Hiába van mind a kettőnknek diplomája, nyelvtudása, havi 90-100 ezer Ft-os fizetésből nem lehet megélni. Az pedig egy külön történet (lesz) hogy hazajövünk e...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 18:06:59

@tildy:): Marmint tb-re nem fogjak ellatni. Hanem szepen kapja rola a szamlat, vagy o vagya biztositoja. Ha van kulfoldi eu-s tb kartyaja, akkor is csak surgossegi ellatasra jogosult, amit szinten behajtanak a biztositojan.

Gizi a laborból 2012.06.29. 18:08:05

@dr. Kóser Malac: Ott él és dolgozik. Társadalombiztosítása ott van. Idehaza TAJ kártyája sincs.

Jofiu 2012.06.29. 18:09:46

@Makkasz: Az tuti, hogy ha kicsi állam lenne, jó hogy ezt említed, és egyszerű állam, akkor nem lenne kis mutyi. Vagyis jóval kevesebb. A kényszermutyival kevesebb lenne.

De amiről pedig én elmélkedtem az az, hogy a kicsinyes össznépi ügyeskedés, akármi is a forrása, rányomta a bélyegét mindenre. Kicsinyes, rövidlátó választói tömegek választanak kicsinyes ügyeskedő döntéshozókat, egyre inkább kényszerből vagy tehetetlenségből. Olyanokat, akiknek a cselekedetei kicsinyesek, buták, rövidlátóak, önzőek. A látszattal vannak elfoglalva. Egymással, nem a feladatukkal. Azzal, ki mond nagyobbat, ki mit csinált, csakazért is ellentmondok, hogy keresztbetegyek, az mindegy, hogy ezzel keresztbeteszek a választóknak is, hetekig mondunk oda vissza egymás személyes sérelmeinek a Parlamentben, miközben fontos dolgokhoz nem nyúlunk érdemben 20 éven keresztül!! A társadalom meg elvan azzal, hogy megpróbálja kijátszani és túlélni amit ismételten újra és újra rádobnak akiket kiválasztott, ügyeskedik, hogy aztán dühből megint ugyanilyen nagyhangú bandát támogasson később, aki másként ügyeskedik és akiket másként ügyeskedve lehet kijátszani.
Könnyű beállni a sorba még akkor is, ha rég ki kellett volna halnia ennek az ösznépi ide oda lopok, ha kicsihez férek hozzá kicsit, ha nagyhoz akkor nagyot játékba.
Ilyen szempontból tényleg mindegy is, hogy ez következik e a korábbi szocializációból vagy sem, újra kialakult vagy sem. A fő baj, hogy van. És nem akar kikopni. Van aki nem bírja levetni még ha akarja sem, túl akar élni, van aki meg élteti mert ... ki tudja miért. Mert neki jó így, ezt tanulta, ezt ismeri, így működik. Rövidlátó önérdekből - rövidlátó, mert hosszú távon saját háza elé szarik. És egyre reménytelenebbnek látszik, hogy ezt le lehet vetni, mert távlatban gondolkodáshoz a rövid távnak rendbe kellene lennie. Egyre többen kényszerülhetnek ügyeskedésre, rövidtávú előnyök hajszolására. Hogy ezt adókerüléssel, pénzosztó képvidelőkre szavazással vagy döntéshozói pozícióba bejutással próbálják elérni, az már igazából rézletkérdés.

Kenedy1 2012.06.29. 18:11:46

@Pan Modry:
remélem így lesz, egy nyugodt,normális előrelátó vezetés kéne aki nem a saját rövidtávú hasznát nézi. Ha a magyar politikus nem abból gazdagodtak volna meg, hogy szétlopnak mindent, hanem abból ha egy jól működő és prosperáló országot építenek ami hasznot is termel akkor most még több pénzük lehetne. EPIC FAIL

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 18:12:11

@tildy:): Kint a sokkal faszább, magasszintű biztosítós fogorvost ott hagyod és hazajössz a maszekhoz? Hülyevagy, Te jány? :D

Gizi a laborból 2012.06.29. 18:13:01

@sidorovich: Én biztosan tudom, hogy Bajnai nem szabadkőműves.

3dom'f'speech 2012.06.29. 18:14:02

Lengyelországból többmillióan "emigráltak", úgyhogy az, hogy most azok, akik segélyeken meg 30-40 évesen "rokkantnyugdíjon" éltek, és ennek most vége, ezért elégedetlenek és el akarnak menni, nem dráma

pandacsökiboborján 2012.06.29. 18:14:17

@bucbuc: és az okos Fidesz kormány megszüntette az öngondoskodás lehetőségét,mer kellett a lóvé korrupt Hernádi szaros olajcégét felvásárolni. Komolyan,hogy lehetséges,hogy ilyen emberek,akik a magyar politikát irányítják még szabad lábon vannak?!
válasz: mert ilyen a magyar nép. buta,tájékozatlan és korrupt...

kaes 2012.06.29. 18:14:52

A feléig olvastam a kommenteket, ezt a qrmányt és a „politikáját” senki sem védi. Miért is védené? Miért nem húznak el a retekbe? Felállnának, nem bírjuk csinálni, legyenek előrehozott választások, amit loptunk, visszaadjuk önként, szívesen hallanám e szavakat. Fos Kudarcpárt.

subtotal 2012.06.29. 18:15:31

@dr. Kóser Malac: nem, a nagy mutatványt utána csinálták, 250-ről 700 felé. Mindezt nagy arccal, mint látszik még most is.

pandacsökiboborján 2012.06.29. 18:18:01

@3dom'f'speech: de pont azok maradnak otthon. Ez az evolúció:aki tehetséges,szorgalmas,többet szeretne elérni az életben,vált. Egy másik országra. Magyarországon maradnak a nyugdíjasok,közalkalmazottak,cigányok és a politikusok és majd veregethetik egymás vállát,hogy milyen fasza,okos,találékony nép is a magyar. Ez utóbbit egyébként csak a magyarok gondolják magukról sztem...

Makkasz 2012.06.29. 18:18:25

@puffatag: Igazad van, hogy balos jobbos, nemigen van, foleg moon.
De teljesen hibas az allitasod, hogy hazugsag, hogy a gazdagoknak adott kedvezmeny lecsorog a szegenyebbekhez.

1. Senki nem allit ilyet, kulonosen hogy lecsorog. Egyszeruen ha emberek kepesek gazdagodni, akkor kepesek beruhazni (esszeruen, szemben allammal), munkahelyet teremteni.

2. Gazdagoknak adott kedvezmenyrol szo sincs, maximum arrol beszelhetunk, hogy a magasabb jovedelmut kevesbe bunteted. Ugye aki tobbet keres tobbet adozik ma is. Abban mi lenne kedvezmeny, ha mondjuk mindenkinek egysegesen be kene fizetni 5000 ft-ot egy honaopban+ jovedelme 5%-at?
tehat szo sincs gazdagoknak juttatott kedvezmenyrol, mindossze igazsagosabb teherelosztasrol.

Arrol a baloldali transzparensen progressziv (demotivalo), nem transzparensen hiperporgressziv (gyilkos) adorendszerrol, es eros szocialis halorol (demotivalo) kar beszelni.

A hiperporgresszivet megvilagitom: adosavokon es novekvo adokulcsokon tul akinek magasabb volt a jovedelme kevesebb adokedvezmenyt vehetett igenybe (lakashitel, sulinet, csaladi, adojovairas), de ezen tul az elet minden teruletere beszivargott a budoslehelettel atitatott "raszorulok" kifejezes, igy gazarkedvezmeny, futesi tamogatas (ezek meg mindig nem nevezhetok a szocialis halo reszenek, olyan aranyban kaptak az emberek).
A vege az lenne, jovedelemigazolassal kell atescoba menni, mert aki tobbet keres annak dragabba kefir.

Ez nem hogy baloldali, hanem kommunista. letezik a 21. szazadban az egyenlosdi. Hogy nem tehetsege, szorgalma, szerencseje alapjan gazdagodik valaki, hanem nagyjabol egyforman (sziv) mindenki. Az hogy szitokszo a gazdag (te mire gondoltal mikor leirtad ezt a baromsagot, hogy gazdagoknak adott kedvezemnyek?) mi az a gazdag? meddig egezseges, mikortol bunos? kinek art ha valaki gazdag? miert faj ha valaki gazdag? miert rossz hogy nem lehetsz gazdag?
miert elnek szarul az osztrakok? mer thagytak hogy minden 6. becsi lakos Euro milliomos legyen, mert nem voltak jo komejnistak, biztosan azert.

Latod, te magad vagy az ekes peldaja, hogy letezik a baloldali ideologia, a viilag baloldali latasmodja.

Szerintem kar hogy letezik.

kalandfereg 2012.06.29. 18:18:33

Nem tudom, tényleg a cikkben írottakat reméli-e a Fidesz, de azt megígérhetem, hogy szavazni fogok a követségen, akárhol is leszek akkor.

aFx 2012.06.29. 18:26:39

@dr. Kóser Malac: rohan a fenét, máshova fizeti a járulékot, jobb az ellátás, mégis minek?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.29. 18:28:14

@aFx: Persze. Feltéve, hogy senki nem dolgozik kint feketén, mindenki fizeti a járulékot.

lobster thermidor 2012.06.29. 18:30:14

@Makkasz:

Figyellek ám, te egy kicsit hazudós vagy!

élsportvstömegsport (törölt) 2012.06.29. 18:34:29

orvos barátom emailrészlete Karasjokból (Norvégia)
" fél éve vagyok itt. az első három hónap a norvég nyelv tökéletesítésével telt el a norvég állam pénzén. ekkor a fizetésem 75%-át kaptam. ami forintban havonta 1,5 millió forintban.
utána munkába álltam. a lakásom a kórház mellett van. havi pénzem 2.000.000. a lakásomat fizetik. a kocsimat is. A telefonomat is.
Feleségem is itt van. Egyelőre otthon, de 4 órában a helyi könyvtárban fog dolgozni. Sokak szerint kibírhatatlan lesz a tél, a - 30 fok (Karasjok számiföld közepe - Norvégia leghidegebb része) - a sötét, a hideg.
Szerintem az a kibírhatatlan ami otthon van. Az az igazi SÖTÉTSÉG és HIDEG."
Ennyi az egész.
Barátom itthoni havi nettója 99.655 forint volt. Sebész.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 18:38:56

@dr. Kóser Malac: Nincs pluszban maganbiztositasom, a magyar magan fogdokim meg olcsobban is dolgozik, meg jol is.
Szoval kinek a zsebebol huzok ki penzt?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 18:40:56

@dr. Kóser Malac: Itt elvileg ha nem gfizeted a jarulekot, akkor is ellatnak , ingyen, ha itt elsz (bar fizetem , de kutya nem kert semmit tolem, mikor bementem a walk in centrebe).

szanalmas 2012.06.29. 18:42:02

@bucbuc:

Ez így egy nettó hülyeség, bocs.

aFx 2012.06.29. 18:42:30

egyébként az egészben meg az a szörnyű, hogy Magyarország gyönyörű, a kaja remek (krémes! mákos rétes! pörkölt! kolbászok! süteménykultúra!! -> ok, híztunk is három kilót két hét alatt kalóriátszámlálva és futva, de végig kellett mindent enni) és idén végre megértettem, hogy az összes helyi miért beszél csillogó szemekkel az akár 15 évvel ezelőtti magyar nyaralásokról is.

sőt, idén már sikerült Budapestben is meglátni a szépséget.

tapasztalat: jövőre mégtöbb múzeum, mégtöbb trendi hely és elrángatom a többieket valamelyik fürdőbe. mert milyen már, hogy én sok év alatt nem voltam ott egyben sem, amikor összes túrista egy héten belül letudja, mint musthave program.

azért ez az egész valahol szomorú.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 18:44:55

Ne is mondd, en a magyar tejfoltol vagyok oda meg vissza. MEg e azold hegyes erospaprikatol :D

aFx 2012.06.29. 18:45:31

@dr. Kóser Malac:

de miért feketézne bárki, amikor szépen fehéren is meg lehet élni?

komplikato 2012.06.29. 18:46:10

@Gizi a laborból: TAJ kártya csak papírfecni, emlékeztető. A személyi, adó és taj számod nem változik soha. Max. nincs kiállított kártyás és/vagy nem érvényes a TB-d, mert nem fizetted sokáig. De attól még megmarad.

Nemján Sándor (törölt) 2012.06.29. 18:48:22

Az a baj, hogy hazaáruló kommunisták vagytok, egytől egyig. Itt kell maradni, és felépíteni az országot a Miniszterelnök Úr iránymutatásával, visszaszerezni a becsületünket, amit a szocialista kormányzás megtépázott! Nem a Fidesz a felelős, hanem az előző kormányok! 2014-től jobbra fordul a sorsunk, az állam gépezetéből teljesen ki lesznek irtva a kommunisták. Össze kel fogni minden nemzeti érzelmű magyarnak, akkor sikerülni fog! És nem a Fideszt kell gyűlölködve ócsárolni, hanem dolgozni hazánk felemelkedéséért!

aFx 2012.06.29. 18:49:10

@tildy:): ugye?:D

utazás előtt két héttel már csináltuk a burndown chartot, hogy mit kell csinálnunk;). nem véletlenül híztunk annyit:D.

Deutsch Tamás (törölt) 2012.06.29. 18:49:30

tildy, te ugye kurva vagy kint külföldön?

FideszMSZPSZDSZJobbikMDF (törölt) 2012.06.29. 18:50:31

szervezkednek a vörösök

komplikato 2012.06.29. 18:52:26

@pandacsökiboborján: Ettől a fasza jövőképtől fosunk itt szerintem nem kevesen. Már orvos ügyben most is hajmeresztő a hazai kínálat ...

2012.06.29. 18:53:51

A rák egye ki a gyomrotokat!

komplikato 2012.06.29. 18:54:58

@Demján Sándor: "Az a baj, hogy hazaáruló kommunisták vagytok, egytől egyig. Itt kell maradni, ...."

Ez mekkora fordított poén volt EZZEL a nickel basszus! :D
Szegény Demján még az ingatlanjait is eladta mielőtt lelépett hazulról.

puffatag 2012.06.29. 18:55:45

@Makkasz: követhetetlen ostobaságokat írogatsz, a szociálisan érzéketlen jobboldali kormányok (nem mindegyik ilyen, de reagan kezdte, kuszaszem folytatja)erre hivatkozva a gazdagokatnak ad többet, hiába mosogatod ezt, mint köteles kövér laca a náci nyírőt

Erdő Péter (törölt) 2012.06.29. 18:58:47

Az Úr Jézus Mária kísérje minden lépéseteket külföldön, szeretett hazaáruló testvéreim. Mindannyian a mennyek országába fogtok kerülni, ami szintén külföld. Addig is imádkozzatok, hogy a magasságos Úristen oda ne basszon a végbeletek környékére! És ne felejtsétek: engedjétek hozzám a gyermekeket. Majd én gondoskodom róluk

lilly.alien 2012.06.29. 18:58:55

@Demján Sándor: Drága "Demján" úr, nem külföldről kellene a hazafiasságról papolni.
@Orbán Viktor: Drága "Orbán" úr, Ön tehet róla.
A poszthoz: én már jövőre megyek!

Laciii 2012.06.29. 18:59:46

@puffatag:
Nem ad többet, kevesebbet vesz el, nagyon nem mindegy.

szanalmas 2012.06.29. 19:00:24

Na végre egy online polgári kör! :D

puffatag 2012.06.29. 19:01:16

hitler hatalomra kerülése után felülvizsgálták a bármilyen okból hátrányos helyzetűek (mozgáskorlátozottak, vakok stb) ellátásait, majd korlátozások után megvonták, mondván, ezek az emberek nem termelnek, viszont az egészséges embereknek sokba kerülnek... ugyanez folyik ma az országban, melyik csoport a következő célpont? mármint a semmirekellő romkocsmalátogatók után?

puffatag 2012.06.29. 19:03:19

@Laciii: a lajtától nyugatra mindenütt progresszív adó van, velük vitatkozz, miért gondolják így

Makkasz 2012.06.29. 19:09:24

@puffatag: Sajnos nem mondtad meg kik azok a gyuloletes gazdagok.
A 80%os adoekkel aligha kedvez Matolcsy a gazdagoknak, vagy barkinek.

Reagenrol repuloteret, korhazat neveztek el a demokratak idejen. Nyilvan mert balfasz volt.

Ha valakinel nala hagyod az alatala, tudasa, tehetsege, meglevo penze kockaztatasaval keresett penzt, az nem ada's, vagy ta'mogata's, max. beteg, kizarolag baloldali aggyal gondolkodni kepes ember lathatja igy.

Kevesebbet vesz el, de igy is tobbet mint a szegenyebbtol.

Sajnos a baloldal osszetarto ereje az irigyseg, ami mondataidbol is sut.

A lehuzas, mas kiteljesedesenek akadalyozasa eddig soha senkin nem segitett, meg ha pillanatokig jo is tobzodni mas altal megkeresett penzben.

Laciii 2012.06.29. 19:10:10

@puffatag:
Nem vitatkozom velük, mert hiába keresek itt Kanadában sokkal többet mégis kevesebbet adózom.

Az USA választásokon meg éppen azon megy a vita, hogy a progresszív adó jól hangzik, csak a milliomos mégis kevesebbet adózik, mint a titkárnője.

szürke_tag 2012.06.29. 19:13:14

Ne féljetek az országot szánt szándékkal akarják kiüríteni, aztán ide hozzák a bevándorlókat. Az a sok nigger minek van már itt? Azért, hogy megerőszakolják a leányainkat?

Orbán azt szerette volna, hogy majd évszázadok, ezredek múlva az ő neve is szépen csengjen, mint az elődeinké. Emlékezni fognak rá ugyan de mint az ország tönkretevőjére. Én sajnos még elmentem arra a tüntetésre ami mellette szólt, hátha tényleg változtatni akar. De ma már még a temetésére se mennék el.

puffatag 2012.06.29. 19:15:02

@Makkasz: semmi értelme veled vitatkozni, aszondod, a baloldal alapja az irígység... akkor a jobboldal alapja a lopás másoktól...
egyébként a mostani orbáni redszer alapja szintén az irígység, egyszerűen ellopják másoktól a jövedelmeket..
vagy szerinted simicska sokat dolgozott? egyáltalán letagadod,, hogy simicska irányítja az országot? (és a gonosz törpét, aki a grazi ápoltad, tudod)

Laciii 2012.06.29. 19:17:16

@puffatag:
Ha nem lennél beszűkült jobboldal-baloldalban gondolkodó talán felfognád mit mond.

Laciii 2012.06.29. 19:18:15

@Laciii:
magyarországi jobboldal-baloldalban

puffatag 2012.06.29. 19:20:53

@Laciii: te maradj a kanadai benszülöttek basztatásánál szerintem és ne ugass bele, ami itt történik... mennyé erdélybe szűkölő hazaáruló, gyere haza, oszt adózz kuszaszemnek, minek filozofálsz

Makkasz 2012.06.29. 19:22:26

@Laciii: Pontosan, kevesebbet vesz el.
@puffatag: Lajtatol nyugatra van egy apro es szegeny orszag, nyomorban elo emberek millioival, ahol regressziv ado van, ahol egyseges (azonos) ado van szovetsegi szinten. Ugy hivjak USA.
A szabadsag es a demokracia hazaja, a vilag egyik nagyhatalma.

Fleejtsd el puffatag egy pillanatra a jelenlegi vagy elozo status quot.

20 embernek el egy teruleten, amit szeretnenek a farkasoktol megvedeni. Szerinted mi lesz:
- mindenki ugyanannyi fat es munkat ad a keriteshez (szerintem ez),
- a nagyobb vagyonu tobb fat ad (mondjuk hogy munkat is az keptelensegnek tunik - alap linearis),
- progressziven, a nagyobb vagyonu az aranyosnal is tobb fat ad (munkat megint nem bir el tobbet a nyomurult, ez tuti nem lesz, te meg ezt elteted), mig 10 a 20bol nem ad semmit.

Ha vilagosan latod mire megy el a penz, nem a kodos allam aki beszedi es elosztja, hanem a szomszedodtol szeded be a penzt magadnak, mert neki tobb van, akkor ugye mar nem is olyan szep az a baloldal. legalabbis nehezen kivitelezhetonek tunik a megvalositas.

Bicepsz Elek 2012.06.29. 19:23:01

A nagy tobbsegneo csak jar a pofaja, oszt ugyis marad.
"Nem a zsomle kicsi, hanem a pofatok nagy!" Mondotta anno Marosan elvtars. Sok ismerosom van, aki most is megkeresi a.netto 200 000-et, "Olaszban", "Spanyolban" nyaral. Csak van egy siraskultura meg zOrbanviktorahibas mentalitas. Az allamadossag nem az Orban Viktor hibaja es a demografia sem. Amugy a romak meg ugyse mennenek, vagy gyorsan kuldenek oket vissza.

is 2012.06.29. 19:25:27

Azt kérdezzük már meg, hogy a legutóbbi népszámlálás eredményei ugyan miért is nem jönnek most már msáfél év után? Ott pihennek a kitöltött, számítógépesen feldolgozható kérdőívek a KSH-ban, és sehol az adatok. Talán csak nem valami meglepő adat jönne ki? Lehet, hogy már el is hagyták pár százeren az édes hazát? Bulgária, románia már elvesztette népének 10%-át, és nem a nyugdíjas 10%-ot, elhiheted.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 19:27:05

@Deutsch Tamás: lehet szerinted minden külföldön dolgozó nő kurva, azért vannak kivételek. Nem nehéz megtalálni, mivel foglalkozom.

Makkasz 2012.06.29. 19:28:36

@puffatag: A jobboldalrol nem allitok semmit. lopni ugyanugy lop a baloldal is mint a jobb. Magyar politikus mind lop es mind szemet.

Ezt a fajta jovedelemmellopast, amikor idiota Orban buszken vallalja hogy adoforintbol magyar nemzeti burzsoaziat epit (az en adombol epiti, hogy legyenek gyermekeimnek rabszolgatartoi) nem tamogatom. ugyanezt csinaltak a szocik is, kevesbe arrogansan, de epult ott volgyhid meg alagut, meg metro.

Ha meg meglepodtel, hogy most adot kell fizetned (mivan-mivan:)), nyugodt lehetsz, almaim mini allamaban, ahol 10-e a kozalkalmazott, ott is kell majd, mindenkinek.

Tobbe nem lesz eloskodesre lehetoseg, ha ezt a baloldal nem veszi eszre, elbukik.

Persze lehet a sok hulye, aki azt gondolja, majd az allam segit, most majd maskepp osztja el, majd jo lesz, megszavazza, es eluldozi az utolso munkakepes embert is, akkor nem lesz igazam.

is 2012.06.29. 19:29:31

@élsportvstömegsport: mondjuk Norvégiában a kaja kb. 5-ször annyiba kerül, mint itthon, tehát az a 2milla, az kb. itthoni 6-700 ezernek felel meg, de egyebekben igaza van. itthon van a sötétség.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 19:30:09

@Bicepsz Elek: figyelj, az hogy még nem indult el, nem jelent semmit . 2005 óta tervben volt, 2009-ben indultunk el. 2007ben valószínűleg engem is a szája nagy kategoriaba soroltal volna, holott....

Makkasz 2012.06.29. 19:32:13

@Bicepsz Elek: A demografia reszben Orban bune. A mostani kivandorlasi hullam nagymertekben az o bune.
Az allamadossag nem az o bune. A magnavagyon allamositas az o bune.

nem sirankozas van. Bajban a haza, es nem latszik kiut.

orbanekat meg persze hogy utaljuk. Idealltak nagypofaval, hogy mi majd megmutatjuk, most meg szarban az orszag es verik a melluket. Fairytale. Kocsog idiota. nyugdijvedelmi biztos. kozgep.
mi kell meg hogy hannyon az ember?

Makkasz 2012.06.29. 19:37:39

@puffatag: mi az a szocialisan erzekeny?
Masik szlogenetek, hogy nonek a tarsadalmi kulonbsegek?

Ugye nem az a baj sok a szegeny, keves a gazdag, es hogy nem gazdagszik, hanem szegenyedik mindenki. nonek a kulonbsegek = irgigy vagyok mint a dog. Soha nem talalkoztam gazdag emberrel aki fontosnak tartotta volna hogy tobb szegeny legyen a gazdagodasa erdekeben, vagy nojenek a kulonbsegek.

Szocialisan erzekeny = mindig masokra szorulo.

Ha olyan erzekeny vagy szocialisan, nem kell politikaval, gazdasaggal foglalkoznod, oszd el a vagyonod es apolj, segits szegenyeket. Nem gunyolodom, tenyleg.

puffatag 2012.06.29. 19:38:43

@Makkasz: én jobban élek az átlagnál, mégis baloldali vagyok, ez van...
jobb esélyekkel indultam az átlagnál stb stb...
unalmas az adókulcsok témája, kb 4 éve válság van, azóta a világ leggazdagabb emberei, akik nagyrésze jobboldali, a progresszív adók felső sávjának emelését szorgalmazza, velük filozofálj...
ahol, 1 kulcs van, (általában 20% körüli, nem 16!!!) most lesz 2 vagy több

873ujr3rk 2012.06.29. 19:40:39

@puffatag: " ha nem tudod, micsoda az lmp, az téged minősít..."

szerintem nem. számomra a mai napig nem tisztázott pl h kimondják-e: nem, az mszpvel nem, a fidesszel nem, a jobikkal nem, illetve senkivel aki az elmúlt 20 évben más politikai párt tagja volt. ha ezt nem mondják ki, meg kell kockáztatnom, hogy a következő választáson a fidesszel vagy az mszpvel koalíciót alkotva kormányra segíti azokat, esetleg kívülről támogatnak általuk vezetett kormányt.
akkor meg minek is szavaznék, vagy fektetnék energiát megismerésébe azoknak akik képtelenek voltak a jelenlegi pártokban , politikában teljesen kiábrándult közéletben annyira polulisták lenni, hogy egy nyomorult kapdbeafaszomhatalom népszavazást triggereljenek ??
lécci ők szégyelljék mér magukat, hogy a parlamentben ülve, költségvetési támogatással képtelenek egy ángyánziccert pontra váltani.

4x4 2012.06.29. 19:42:39

ahogy en latom: kulfoldre kimenni par honapra, evre jo. Tanulsz, jo esetben toket gyujtesz, tapasztalatot szerzel.

De amikor azt mondjak sokan, hogy kenyszerbol - legyen az bmilyen -, es soha vissza nem jonnek, akkor az ergo megfutamodast jelent!

Mi lenne ha vegre lenne vkinek mersze szembeszallni? Egyszeruen felelossegre vonni. mint kinaban a korruptakat, mint kozepkorban a tolvajokat? Nem kell masra mutogatni, fogd a baltat es keresd meg! Mi lenne ha egyszer vki vegre megmutatna, h. NEM, nem lehet kovetkezmenyek nelkul hulyenek nezni az embert? (es itt pont nem erdekel h voros v. narancsos v mien az illeto)

komplikato 2012.06.29. 19:43:29

@is: "Azt kérdezzük már meg, hogy a legutóbbi népszámlálás eredményei ugyan miért is nem jönnek most már msáfél év után"

Dolgozunk rajta gőzerővel. Van fogalmad mekkora mennyiségű adat?

Pan Modry 2012.06.29. 19:45:10

@Demján Sándor:

De hisz ti vagytok a legnagyobb kommunistak, nemhiaba nem akarjatok az ugynokaktakat nyilvanossagra hozni, ugyebar osszeno amo osszetartozik, teli vagytok rohadt kommunistakkal, azok akik elhagyjak az orszagot csupan annyit tesznek hogy nem hajlandoak szolgalni a kommumista fajtadat.

Makkasz 2012.06.29. 19:45:39

@puffatag: Ezek altalanossagok. Ki mondja azt a leggazdagabbak kozul hogy legyen progressziv ado? vajon a tobbseguk? vajon mikor belevagott a vagyona gyarapitasaba az az egy ket meghasonlott, akkor is ezt mondta volna?

A sorsod, hogy miert tekinted fontosnak a szolidaritast, a szocialis erzekenyseget megoszthatod.

Azon nem valtoztat hogy a baloldali eszme halott, mert az emberi tulajdonsagokkal, a jobbra, tobbre valo torekvest akadalyozza, mig a lustasagot segiti. lehet szuperkedvezo kornyezetben , ahol teli van az orszag kincsekkel fenntarthato, de sokaig nem.
A nagy osszetarto erejuk a baloldaliaknak az eredendo emberi tulajdonsag, az irigyseg. Ez van.

Biztos ha progressziv ado lenne, akkor rendben lenne a gazdasag, es az emberek nem mennenek el az orszagbol, sot, hazaternenek.

Nem lehet az a baj, nem kapsz az adodert semmit?

873ujr3rk 2012.06.29. 19:47:13

"A jobbikos fiatalok, akik mondjuk nyelvet is beszélnek, jó szakmájuk van, azok gyorsan lelépnek innen, meg a többi elégedetlen is."

ld:oximoron

Makkasz 2012.06.29. 19:48:33

@4x4: Miert megfutamodas ha nem mesz vagohidra, vagy gyermekeidet nem kulkdod oda. Ez butasag.
nezd meg ezt a forumot. mindenki latja, nagy a baj. mindenki masban latja az okot, mindenki masban a megoldast.
Ebbe nem visszajonni, nem otthagyni a becsuletes munkaval megkeresett tulajdont megfutamodas? Ugyanmar.

komplikato 2012.06.29. 19:48:39

@is: "mondjuk Norvégiában a kaja kb. 5-ször annyiba kerül, mint itthon, tehát az a 2milla, az kb. itthoni 6-700 ezernek felel meg, de egyebekben igaza van."

Ez így nem ferr összehasonlítás, mivel a fizetés megmaradó részét NYILVÁN nem kajára fogják költeni. Műszaki cuccok meg kb. mindenhol sokkal olcsóbbak mint nálunk, meg mondjuk autó és sok más. Viszont nem is 500 forintos kínai pólóban nyomulnak az is tuti. Viszont ilyen összehasonlítást hallottam Ausztriáról is (2-3x annyi a kaja), aztán kis nyomozással kiderült, hogy lehet ugyanannyiért vagy KEVESEBBÉRT venni ott, mint itt! Ami tutira drágább a lakbér, rezsire már nem esküdnék, pl. telefon perdíj sokkal kisebb a legtöbb helyen ...

puffatag 2012.06.29. 19:49:51

@Makkasz: feladom, nekem mindegy, hogy orbán viktor szobatársai, akik tehetségtelen tolvajok, milliárdosok lesznek, miközben mások éhenhalnak, 16 vagy magasabb kulccsal adóznak, drukkolj nekik

Sírköves Slomó 2012.06.29. 19:53:38

@komplikato: Műszaki cuccok meg kb. mindenhol sokkal olcsóbbak mint nálunk, meg mondjuk autó és sok más.

Autó szinte sehol nem olcsóbb mint itthon, az a kevés is csak az itthon luxuskategória és max -10%. A használt 10 év+os autók olcsóbbak. A müszaki cikkből a legújabb, legmenőbb -20% ott, ahol sok megy el belőle(London, Frankfurt, NY).

Csakhogy nem ez jelenti a jólétet. Ezekben a városokban egy átlagcsaládi ház 1 millió dollár.

Makkasz 2012.06.29. 19:59:08

@puffatag: Dehogy drukkolok nekik (mondjuk mikor megalakult a kormany szurkoltam nekik, bar nem szavaztam rajuk), gyulolom oket mint a szart.

Ettol meg nem leszek baloldali.

Ha lenne jobboldali part moon, ami nincs, akkor arra szavaznek.

De most leginkabb arra, aki rendet tenne, ujraepitene. Az fontosabb a jobb es baloldalisagnal.

Ha baloldaliak megszavazzak Bajnait, azzal legkisebb bajom lenne. Szurkolnek neki.

Honnet veszed hogy tamogatom ornbani politikat meg a kozgepes szarokat, nem tudom.

A sok ehenhalt magyarrol eddig meg nem olvastam, remelem nem is fogok.
Nem hiszem a 16%-os adokulcs miatt halna barki ehen. Semmi miatt ne haljon ehen.

A 16%os adokulcs engem nem erdekel, legyen annal is kisebb. Es mikroallam.

Nem ez a remalom ami van.

komplikato 2012.06.29. 20:01:26

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Rendben, legyen így, de a téma vitájában mindig elsikkad, hogy nem csak vagy főleg nem a pénz miatt mennek el emberek, pont ezért lép le az is aki jól keres itthon, hanem az élhetőbb és kiszámíthatóbb környezet miatt, nem?
(Autó témában nem vagyok toppon, de az tuti, hogy Szlovákiában majd' 20%-al olcsóbbak.)

Sírköves Slomó 2012.06.29. 20:02:18

@Makkasz: Hagyjuk már milyen 16%-os adókulcsról beszéltek?

A melósnak tökmind1 hogy járuléknak vagy hozzájárulásnak hívják. Az össz-adóelvonás sok, mégpedig nagyon nagyon sok. És a jövőben még több lesz. Úgyhogy vagy emigrálsz, vagy vállalkozol-beruházol-nemadózol.

puffatag 2012.06.29. 20:04:13

@Makkasz: átlagosan 20-25 % adókulcs mellett finanszírozható az (európai) állam
miért nincs normális magyarországi jobboldali párt? én szívesen látnám

Sírköves Slomó 2012.06.29. 20:08:10

@komplikato: Spec szlovákiából írok. A használtak között lehet biz. kategóriákban megvan a 20% is a regadó hiánya miatt.

Újautókat soxor Magyarországon vesznek, majd áthozzák és szlovák rendszámra kerül, mert a cégautó adózás egyszerübb, olcsóbb, az ÁFA 7%-kal kisebb, nincs regadó és a forgalombahelyezés is olcsóbb.

A nettó újautóár Magyarországon az egyik legkisebb az EU-ban, azért nem döglött még ki a Mo-i márkakereskedések 80%-a, mert nagy mennyiségben értékesítenek külföldre.

Más: Szerintem a pénz miatt mennek külföldre az emberek =1.,2 és 3. ok, vagy a szakmai fejlődés miatt. Vagy kényszerből=pénz miatt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.29. 20:16:19

@is: Amikor ott eltem, kb 2.5 - 3-szoros szorzo volt.

puffatag 2012.06.29. 20:16:42

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: elárulnád a nikkneved okát? (sejtem, de tőled szeretném tudni)

Makkasz 2012.06.29. 20:19:16

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Nem ertem mirol beszelsz, en kovetkezetesen 80 % os adoekrol beszelek.

biobender 2012.06.29. 20:22:51

@Demján Sándor: Baromi jo parodia , gratulalok! Honnan ismered ilyen jol az agyhalottakat - csak nem a partszekhazbol ?

biobender 2012.06.29. 20:28:57

@Bicepsz Elek: "Csak van egy siraskultura meg zOrbanviktorahibas mentalitas. "

Jaja, nem a fidelitas plakatolta tele a varost a gyurcsanyahibas plakatokkal? persze az igaz hazaffysag volt, nem siraskultuura.

"Az allamadossag nem az Orban Viktor hibaja "

Neazzemberekfizessekmeg, szocialis nepszavazas, IMF, manyup lopas, egykulcsos ado soroljam meg? De meg mennyire, hogy az o hibaja es a csillagszemu barome! Es ki tartja azt az szerencsetlen elmebeteget a hatalomban csakhogy ne kelljen beismerni, hogy elkurtak? Es mennyibe kerul az orszagnak NAPONTA?

"es a demografia sem".

OK, ez talan nem.

puffatag 2012.06.29. 20:32:51

@biobender: az igaz hazafi nem azt nézi, hogy mibe kerül ez a hazának naponta, hanem hogy mibe kerül ez a közgépnek?
kb. ugyanannyiba, tehát a közgép a haza

christophe 2012.06.29. 20:37:05

lakbèr 2szoba nappali 600-800 euro,rezsi kb.300(internet;tv;gàz;villany;viz)2felnott 1gyerek kaja 70euro/hèt(aldi;lidl)hàziorvosi vizsgàlatnàl onresz 5-6euro tomehkozlekedès havibèrlet35 euro.

Laciii 2012.06.29. 20:44:58

@biobender:
Államadósság ellen felhozod a manyup felszámolást.
És ilyenek szavazhatnak.

Van bőven jogos kritika csak elveszik az ilyen baromságok miatt.

euAgWzgmmtq7K 2012.06.29. 20:51:18

@Alikam: "Röviden tömören a probléma az, hogy tegyük fel, valaki szerez egy kelendő diplomát, mondjuk IT-szakirány, talál is állást dolgozik pár évet, talál egy normálisabb céget, kap nettó 300.000-et, ott áll 30-hoz közel, a kérdés: ÉS?"

ja, mert ez máshol nem így van :)

navan 2012.06.29. 21:03:40

Menjetek, amig tudtok....

moTmeN 2012.06.29. 21:05:44

@4x4: azt, amit te mondasz, azt ugy hivjak, hogy Voros Hadsereg Frakcio. Marmint ha alulrol jovo kezdemenyezeskent erted.

De egyebkent ha elkepzelnenk azt a feledtebb valoszinutlen helyzetet, hogy mondjuk holnaptol az osszes politikai vezeto jo utra ter, megszunik a korrupcio, stb, akkor is meg generaciok elete kell ahhoz, hogy ebbol a kozossegbol egy elheto, kiszamithato valami legyen. Gondolok itt az egeszsegugyre, az oktatasra, foglalkoztatasra, es azokra a dolgokra, amik igazan szamitanak a kisembereknek.
Attol, meg hogy hirtelen lesz penz, nem lesz az orvos, a tanar, a munkaado egyik pillanatrol a masikra hivatasanak mintapeldanya.

Naki vagyok kerdojel 2012.06.29. 21:06:35

@kovi1970: "Ezelőtt 66% volt a munkám az adó, most 53%. Qrva nagyot alakított az orbán nemde? Ami marad arra még jön 27% ÁFA. Add csak össze, kijön az a 80%... "

Utálom, hogy úgy látszik, mintha védeném a gonosz törpét, de te most keményen csúsztatsz. Ha az 53-hoz hozzáadod a 27-et, akkor a 66-hoz is add hozzá a 25-öt... Ugye, hogy ugye? Ráadásul értelme sincs, mert az egyik jövedelemadó, a másik meg forgalmi. Szóval ezt az érvet gondold át szerintem.

Naki vagyok kerdojel 2012.06.29. 21:10:21

@komplikato: "A lényeg az, hogy az "adócsökkentést" mindenki megszívta aki bruttó 230.000 alatt keresett, most meg van 4 millió ember aki lét minimum ALATT él ... szóval mondjuk bátran és vulgárisan, hogy KURVA JÓL SIKERÜLT. Köszönjük Vikor, köszönjük Gyuri! Éljetek ti is havi 47.000-ből, ne pedig NAPI 71-ből. "

Én nem mondtam, hogy ez jó, sőt, megkérdőjeleztem az igazságosságát. De ettől még tény, hogy a jövedelmet kevésbé adóztatja (általában), s inkább a fogyasztási adókat növeli. S az is tény, hogy a bruttó 230 ezer alatt keresők megszívták, de nem azért, mert egykulcsos lett az adó, hanem azért, mert az adójóváírást eltörölték. Tehát ők is kevesebb ADÓT fizetnek, csak a másik intézkedés miatt kevesebb lett a nettójuk. Tudom, hogy őket ez nem vigasztalja, de maradjunk a tényeknél.

szürke_tag 2012.06.29. 21:16:08

@komplikato:
Egy hölgy ismerősöm él kint Bécsbe 70 000 ért bérel egy 2 szoba hallos lakást a belvárosba. Tehát ott se drágább a bérlet mint itt.

tamas74 2012.06.29. 21:27:40

A legjobb szó a DEMOKRATIKUS DIKTATÚRA. Jelentése : demokratikus keretek közé rejtett antidemokratikus kormányzás, amely a hatalmon lévő pártok között egyenes arányban oszlik meg. A törvényalkotás adta lehetőséget kihasználva nyomást és megfélemlítést gyakorol.A gyakorlatban legyőzhetetlen hatalomról van szó.

tamas74 2012.06.29. 21:30:31

@szürke_tag: Ne a bérlettel hasonlítsd össze, hanem a fizetéssel. Én 3,5 fél szobást bérelek Svájcban potom havi 450.000 Ft-nak megfelelő Frankért. Ezen felül még így is marad 750 ezer. A fizetés a lényeg, a megélhetés nyugaton alap joga mindenkinek.

euAgWzgmmtq7K 2012.06.29. 21:32:28

@4x4: "Mi lenne ha vegre lenne vkinek mersze szembeszallni?"

Mivel? Miért? Szerintem az ember idővel kinövi azt, hogy meg akarja változtatni a világot maga körül. Ahhoz egy ember kevés. De száz is. Én személy szerint családot akarok, meg munkát, meg ilyesmit, nem szembeszállni valamivel. Nem vagyok mártír, próféta, meg ilyesmi.

biobender 2012.06.29. 21:35:27

@Laciii: manyup ellopasa - > ezek barmit ellophatnak -> befektetoi bizalom lenullazasa -> kockazati felar -> magsabb allamadossag.

Ja, ezek szavazhatnak.

Tapogatott Kukorica 2012.06.29. 21:39:57

@is: mar egy ideje elerhetoek elozetes adatok a nepszamlalasrol. Az alapjan nincs jelentos nepessegcsokkenes, 9.982 ezer fo (evente kb. -10 ezer 2001-hez kepest). Mas kerdes, hogy ez a "megengedo" szamolas miatt van, azaz nem csinalnak kulonosebb ugyet abbol, ha a gyerek kulfoldon dolgozik/el es csak papiron el a szuleinel. A statisztika szerint ok Magyarorszag lakosai es kesz.

A 2021-es szamlalas mar joval gyorsabb lesz, mert egy tornaterembe kell csak osszeterelni a magyar nep utolso fennmaradt peldanyait a bevonulo nyugati szlovak vagy roman seregeknek.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.06.29. 21:44:37

@puffatag:

Kártékony dolgokat beszélsz.

A baloldali politika = redisztribúcó.
A redisztribúcíó káros, mert a rátermettöl , a kockázatot vállalótól és a tehetségestöl vesz el, és juttat azoknak, akik ezekkel a tulajdonságokkal nem rendelkeznek.

Nézd csak meg a kommereket, hogy mit csináltak 8 évig.
Az az átkozott pojáca bevezette 2006ban a 4%os szolidaritási adót.
A libásgordonnak meg volt pofája akkor megszavazni a középosztályt sujtó ingatlanadót, amikor a haver Simor megkapta az offshore-amnesztiát.

Az mszp két dolgot tud jól : elkúrni+ellopni valamint a középosztályt agyonadóztatni ( és az így nyert pénzt részben ellppni, részben meg a cigányoknak, nyugdíjasoknak és egyéb depriválaknak kiosztani ).

A jelenlegi kormánaytól is kinyílik a bicska a zsebben ( különösen az MT változtatása meg a munkanélüli segély megnyirbálása felháborító ), de legalább adózásügyben racionálisabban gondolkodik, mint a kommerek.

Sírköves Slomó 2012.06.29. 21:49:56

@szürke_tag: Hehe. Ha mellette szopikbaszik, akor talán. Hetente.

70ért Pesten sincs csak szar, úgyhogy menj Bécsbe a hölgyismerős után.

Alikam 2012.06.29. 21:53:17

@d.hardman: biztos sok helyen így van, sőt, sok helyen még rosszabb, de valljuk be, azokban az országokban (A nyugat-európai fejlett régiókban) ahol a reálbér 3x, 4x magasabb az itthoninál bizony nem így van.

KergeK@csa 2012.06.29. 21:54:04

@Assad:
Megkérdezhetem, hogy mégis miféle diplomátok van, ami ennyire elég?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.06.29. 21:57:38

@puffatag:
És a progresszív adónak örülsz, mi ?
Hogy másnak kevesebb jut abból, amiért saját maga dolgozott meg, mi ?

Az eszedbe sem jut, hogy olyasvalamit csinálj, amit jobban megfizetnek, mint az átlagot. És akkor kellene irigykedned.

Igazi mszp-s vagy, ha nem mondod, akkor is kitalálom.

Gratulálok, barátom.

Sírköves Slomó 2012.06.29. 21:57:58

@Alikam: A reálbér sehol a világon nem magasabb a magyar 2, 2.2xesénél, vásárlóerő paritáson.

euAgWzgmmtq7K 2012.06.29. 22:05:02

@Alikam: igen, nyugat európában egy ingatlan minimum 10x annyiba kerül, mint itt. harminc évesen, nem a félrerakott fizudból fogod megvenni. és 35 évesen se, általában.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.06.29. 22:08:41

@biobender:

Mi a baj az egykulcsos adóval ?
Csak nem az, hogy így a jobban keresök nem szubveniálnak téged, hanem a keresetükböl nagyobb hanyadot tart6nak meg, mint az mszp alatt ?

zsírvezér 2012.06.29. 22:09:57

@Scaramella va alla guerra: khmm khmm azért a klerikális fasiszták adórendszerét racionálisabbnak nevezni mint a kommunistákét, háááát olyan mint úgy harcolni a háború ellen, hogy lassabban vezényled a himnuszt , hogy késsenek a katona vonatok a frontról :)
Na maradjunk annyiban, hogy az egyik 19 a másik meg éppen egy hijján húsz

nemzeti centrum 2012.06.29. 22:11:08

@Demján Sándor: Demján elvtárs,szívemből szóltál! Teljes mértékben tűrhetetlen,hogy vannak, akik nem képesek átlátni a nemzeti együttműködés rendszerét, sőt, egyszerűen nem akarnak együttműködni! Pedig mennyi nagyszerű közmunka-program indult szerte a hazában!Vannak,akik inkább elmennek Londonba mosogatni, minthogy itthon a parkban kapirgáljanak. Vannak olyanok is, akik keveslik a havi 47 ezer forintot, a mocskok!
És vannak itt olyanok is, akik qrvára nem tudnak mit kezdeni az iróniával, ami mentálisan majdnem annyira elszomorító, mint az elvándorlás...

Sírköves Slomó 2012.06.29. 22:12:27

@zsírvezér: Hát nagy ló*szt teljesen egyszerü. A jobbos adórendszer a dolgozóknak jobb, a balos meg a lógósoknak.

portugéza 2012.06.29. 22:15:36

@KergeK@csa: nettó 100 ezres fizetéssel simán lehet tanár vagy orvos... :(

Nzoltan 2012.06.29. 22:30:40

@pandacsökiboborján: Hagyjuk már ezt. Ha annyira szar alkalmazottnak lenni, miért nem válalkozol? A lehetőség adott mindenki számára.

De ájvékolni könnyű.

Nzoltan 2012.06.29. 22:44:11

@zsírvezér: Nekem az egykulcsosról az jut eszembe, hogy nagyon sokan megdöbbennek azon, hogy létezik közteherviselés

Memnon 2012.06.29. 23:05:35

Amikor valaki Viktorra, vagy az elmúlt 8, 20 évre hivatkozik elfelejt egy fontos dolgot. Ezt a sok tolvajt, megválasztották valakik! Rendszeresen voltak a valóságtól kevésbé elrugaszkodott választási programok de ezek képviselői 1-2%-ot ha kaptak a választásokon. Lehet ők is ugyanilyenek lettek volna, de esélyt sem kaptak a választóktól. Ha jönne egy ismeretlen messiás, aki a valóságot mondaná az embereknek választási programként ugyanennyit kapna ma is 1-2%-ot. Akkor ki is a hibás? a politikus vagy azok a akik megválasztják őket a programnak nevezett, demagóg hazugságaik alapján? Az emberek csalódtak a Viktorban? A 8 évezésen kívül nem is volt programja! Egy olyan társaságot juttatott a a tisztelt választó hatalomra, aki semmi konkrétumot nem mondott arról mit és, hogyan fog csinálni. Senkit nem érdekelt.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.29. 23:08:22

@Makkasz:

"orbanekat meg persze hogy utaljuk. Idealltak nagypofaval, hogy mi majd megmutatjuk, most meg szarban az orszag es verik a melluket. Fairytale. Kocsog idiota. nyugdijvedelmi biztos. kozgep.
mi kell meg hogy hannyon az ember?"

Semmi több nem kell, sőt, amit felsoroltál, már bőven sok is.

Egyébként pedig: majdnem megkövezték kijelentése miatt, de volt némi igazsága Kertész Ákosnak.

Szomorú, d ez az ország jelenlegi állapotában menthetetlen.

Yatumux 2012.06.29. 23:09:22

Kedves Harvardon tanult nagyon intelligens blog író. Mit tegyen a kormány hogy ne vándorol jön ki az a félmillió ember? Puffogni könnyű katonai mindenki tud. Meg egy kérdés. Talán nyugateuropa nem direkt az ingyen képzett kelet európai fiatalokkal akarja megoldani a demográfiai problémáit. Az arabok és a kenyaiak nem igazán karnak asszimilalodni. És meg egy kérdés. Ez egyben válasz is. A szomszéd orszagokban lehet hogy meg roszabb a statisztika? Lengyelország talán ismert mindenkinek. A majd 24 m Romániának most mekkora a népessége? Valami azt súgja hogy nem lenne ezzel gond ha Gyurcsánynak hívnak a prájmminisztert

Makkasz 2012.06.29. 23:15:55

@Zébácsi: egyet kell értsek, de mindig remélek.
Hogy felébrednek sokan a zombiságból, és újraépítünk a rendszerváltástól.
Alkotmányozunk.
Demokraták, jobb és baloldalról összefognak. Talán.
De akkor sem biztos, hogy ez megfordítható.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.29. 23:17:59

@tamas74:

"DEMOKRATIKUS DIKTATÚRA...."

Bocs, hogy hsz-edből csak e két szót ragadtam ki.

Asszem, a világon talán sehol nincs demokratikus demokrácia, talán ez nem is működne. Kell valami, ami túlmutat az egyenlősdin, mert különben anarchiába fulladna az egész - ennek korrigálására, kvázi mederben tartására van kitalálva a fékek és ellensúlyok rendszere, ami javít a dolgon és legalábbis deomkratikusabb színben tünteti fel magát a demokráciát.

Nálunk pont ez az ellensúlyozottság sérül(t) és ez az, ami nem tetszik itt sokaknak.
A mostani kurzus erőből old meg mindent, majd pedig kamuzik egy jót, hogy itt micsoda nemzeti egyeztetési rendszer van.

No persze, tényleg.

******
Véleményeink párhuzamosak.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.29. 23:24:37

@Makkasz:

Olyan mélyen van a zsigerekben a mutyi, olyan régi társadalmi tradíciói vannak a közpénz nyúlásnak (példa: Móricz-Rokonok), hogy szinte lehetetlen megfordítani a dolgot.
Sajnos szinte mindenki érintett, nemcsak a politikai/gazdasági elit.

Egy példa, miért is gondolom ezt:

Pár éve egy este a Szt. István körúton sétálva mondtam kedves legjobb barátomnak (aki séf, és tisztességes, jobboldali gondolkodású gyerek, egyébként), hogy ne nagyon szidja már oly csúnyán a szocis meg a fideszes lopókat.
Kérdezi, hogy, "de Zé, már miért ne? Hiszen mennyit lopnak! Téged nem bosszant?"
De igen, Szabcsikám - mondom erre - bosszant, de áruld már el nekem, hogy te mennyit viszel haza? Úgy saccper-cirka?
Megmondta. Cirka.
- És mennyire is vagy bejelentve?
Megmondta. Konkrétan.
Volt közöttük 2 kilo. Persze netto 2 kilo.
- Látod Szabcsi, amit te csinálsz (illetve veled csinálnak) itt lent kicsiben, azt csinálják ők ott fent nagyban. Ha itt lent senki nem csinálná, akkor lehet, hogy ott fent is más lenne a hozott attitűd. De mivel már lent és ifjúkorban beindul a kondicionálás, mire fent a nagy húsosfazékhoz érsz (mit fazék, kondér az, jókora), már csak az a vágy fűt, hogy meríts belőle, de jó nagyot.
Ilyen a rendszer. Lent is, és fent is.
Magyar Ugar.
A kivételeknek tisztelet, maximális riszpekt.

*****

Nagy a baj.

szanalmas 2012.06.29. 23:29:02

@Scaramella va alla guerra:

Nem, nem az a baj vele. Az a baj, hogy a miatta keletkezett lyukat a költségvetésben ezek a karvalytőke elleni szabadságharcosok többször verik le azokon, akik önhibájukon kívűl -de a fenti barmok hathatós tevékenysége során- kerültek a napi szopóágra, mint Lúdas Matyi Döbrögin, valamint olyan helyzet keletkezett a nyomában, ami miatt bizonyos húzó szektorok nyafognak. Ha észre vettétek volna, nem csak a csóró hülyék ajvékolnak, hanem bizonyos pénzügyi szervezetek is összevonták a szemöldöküket, de ami nagyobb baj, be is mutatták a középső ujjukat. Senki sem sajnálja tőletek a megérdemelt (erre azonban nem vennék mérget) jussotokat, bazmeg, de nagyon reméljük, hogy nem pár hónapig örülhettek neki, hogy aztán nehogy együtt ajvákolhattok a prolikkal a kenyérjegyet markolva.
És el lehet kussolni az elmúlt nyolc+x évekkel mert ezek a kutyák ugyanott vonyítottak ahol a többi, mert ha nem csak ajvékoltak volna, akkor most nem itt tartanánk. Gondolok itt arra, hogy vagy ugyanakkora barmok -ami a valószínűbb-, vagy direkt közreműködtek abban, hogy az emberek svejci hitelt vegyenek fel, és szándékosan segítették tönkremenni az országot azzal, hogy nem árulták el a válság megoldásának receptjét, hogy aztán erre hivatkozhassanak most. De hadd ne reménykedjek abban, hogy ti ezt meg is értitek.

Memnon 2012.06.29. 23:44:06

Jól mutatja az általános állapotokat, hogy sokan nem értik mi a baj az egykulcsossal. 2010-ben egy munkás nettó 90ezere a munkaadónak 156ezerbe fájt. Ma, 2012-ben ugyanez a nettó 90ezer 177 ezerbe, és akkor még nem volt szó áfa emelésről meg inflációról, a telefon meg csekkadóról nem is beszélve. Ez lenne az adócsökkentés? Nem lehet mindenki vezető beosztású, valakiknek dolgozni is kell és az egykulcsos adó ebben a körben a növelte a munkaerő költséget, ezzel párhuzamosan sikerült a költségvetési bevételeket is csökkenteni. Ez nem az az út ami munkahelyeket teremt, ugyanis ha 1 millió munkahelyet akarok teremteni akkor ebben a jövedelem sávban kell keresgélni a létrehozásának lehetőségét.

Borogy 2012.06.29. 23:47:19

Udv. Kerek mindenkit, hogy ha lesz szavazas 2014-ben, ismetlem ha lesz, akkor mindenki menjen el szavazni. Csak ne erre a kolompar brazil kiralyra...

dr. Bubó 2012.06.29. 23:49:11

@Borogy: én nem megyek...

egyik mafiához sem adom a nevem...

már amenyniben egyáltalán több mafia lenne...

NIL7 2012.06.29. 23:54:53

@Borogy: Teljesen mindegy, ez lesz utána is. Tudod, "genetikusan alattvalók"

Pan Modry 2012.06.29. 23:55:01

@Zébácsi:
En soha nem lennek benne semmilyen mutyiban, es eleg sok emberrel osszevesztem mar emiatt, aztan inkabb elhuztam a picsaba kulfoldre es ezt javaslom az osszes becsuletes embernek akinek elege van a magyar ugarbol.

zgabi 2012.06.29. 23:56:05

Ez a világválság csak a kapitalizmus teljes bukásával fog elmúlni. Vissza kell térni Marx tanaihoz, az az egyetlen járható út, különben 100 év múlva itt se emberiség se Föld nem lesz. Csakis a tervgazdaság és a szerény, visszafogott fogyasztás menthet meg bennünket. Az sem lehet, hogy a világvagyon 50 %-a a burzsujok 5 %-ának kezében van. El kell venni tőlük és szétosztani a nép között.

NIL7 2012.06.29. 23:57:29

@Pan Modry: Ez nagyon jó ötlet, a három gyerekem már ott van és csinálják nekem a helyet ...

Sírköves Slomó 2012.06.30. 00:04:42

@Memnon: Aha a költségvetési bevétel csökkent a munkavállaló meg több adót fizet. Ezt hogy számoltad ki?

Sírköves Slomó 2012.06.30. 00:05:56

@Pan Modry: Ott sem leszel benne semmilyen mutyiban mert bevándorlókkal nem ülnek le mutyizni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 00:06:48

@Pan Modry:

Az a baj, hogy elég kevesen vannak azok, akik elutasítják a mutyizást.
Teljesen érthető, hogy sokaknak nem veszi be a gyomra, hogy lassan már csak okosba' lehet boldogulni, de ezzel együtt az is igaz, hogy vannak olyanok, akiknek nemigen van más választása (iskolázatlanok, családi okok tartják vissza őket, stb.. ahány ember, annyi sors és életkörülmény).

De.
Elvileg szabad országban élünk, EU tagország vagyunk, mindenki ott dolgozik, él, boldogul, ahol tud.
Aki akar és van lehetősége, menjen külföldre, tanuljon nyelvet, ismerjen meg más kultúrát, szippantson be valami frisset a világból - sajnos igaza is van, ha így dönt.

Sírköves Slomó 2012.06.30. 00:08:44

@zgabi: Miért a kommunizmusban is 1% kezében volt minden, ez nem rendszerfüggő. Vagy te akkor nem éltél? Amúgy a kommunista kiáltvány említi a központi világbankot talán először. Ez okozza most a kapitalizmusban is a gondokat. Ergo most is tervgazdaság van, bár egyelőre több pólus van. De az USA-ban spec csak egy.

Makkasz 2012.06.30. 00:22:44

@Zébácsi: Fejétől bűzik a hal. Nem lehet azt elvárni, hogy először, majd egyre több ember fizessen adót (különben is, 80 % az adóék).
Először tisztességes vezetés, utána max 20% adó, járulék (ami azt jelenti, hogy a 20%osra csökkentett áfán kívül nincs más adó vagy járulék, és hogy a benzin literje 200 Ft).

Utána el lehet várni a tisztességet.

dr. Bubó 2012.06.30. 00:25:07

én egy másik félmillós tömeg problémát látok...

vessünk számot...
rájött hogy a fides egy alkalmatlan gerinctelen HITVÁNY BŰN(mafia)szervezet
2010 ig 10 000 000 - 2 706292 = 7,3 millió ember
2012 ig leilvadt a fides zombirkák száma kb 800-900 ezerre, vagyis még 1,8 millió megvilágosodott
ezek 40%-a szerint a fides rosszul ormányoz... vagyis
még mind a mai napig van 60%x900 = 540 ezer BAROM, aki azt (el)hiszi hogy a fides a kassza mexerzésén megtartásán kívül vagyis a BŰNCSELEKMÉNYEKen túl... bármire is képes lenne...

540 ezer barom az nem kevés... ennek a zországnak harangoztak...

Sírköves Slomó 2012.06.30. 00:28:03

@Makkasz: 200 forint a benzin miről ábrándozol?

Mindenhol ennyibe kerül vagy éppen többe. És csak többe és töbe fog...

Makkasz 2012.06.30. 00:33:41

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: nem, alapvetően környezetvédelmi érdekekből nem.
De a 20%os adóéknek ez egy terméke lenne. Nálunk 180 Ft egy liter benzin.

Sírköves Slomó 2012.06.30. 00:40:28

@Makkasz: Hol 180 a benzin? USA? Mi van a környezetvédelemmel?

Memnon 2012.06.30. 00:57:39

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Kezdjük ott, hogy egyrészt munkaadói bérköltség növekedésről beszéltem nem munkavállalóiról. Másrészt az alsó jövedelmi harmadban, és nem a teljes adófizetői körben.

A költségvetés bevétele úgy csökkent, hogy a felső jövedelmi harmadnál jelentkező adóbevétel csökkenés nagyobb volt - felső kulcs eltörlése, alsó kulcs csökkentése, gyerek kedvezmény - mint az alsó jövedelmi harmad adóterhelés növekedése - jóváírás eltörlése -. (A középső harmadnál kb azonos az egyenleg)

Viszont rövid és közép távon is, nagy tömegű több 100ezer-1millió új munkahelyet csak ebben az alsó harmadban hozható létre. Ott ahol nőtt a munkaadói és munkavállalói adóterhelés.

Azzal az illúzióval mindenkinek le kellene számolnia, hogy 10 éven belül több100ezres nagyságrendben létre lehet hozni nettó 250ezres fizetést biztosító munkahelyet Magyarországon.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 00:59:33

@Makkasz:

200 Ft-os benzin itt már soha nem lesz...

Másrészt: azoktól várjuk el a tisztességet (felsők), akiket mi, kvázi alsók választunk, kvázi magunk közül. Amíg ez a "magunk" pernyával szennyezett, addig nehéz dolgunk van.

De egyébként egyetértek, tisztességes vezetés kell.
Van?

Az adóval amúgy nincs (nem lenne) baj, ha megfelelne az adókkal kapcsolatban megfogalmazott mindenkori alapelveknek.
Nálunk sajnos nem felel meg, és a felhasználása is problémás.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 01:02:17

@Memnon:

Amit írtál, azt sajnos ebben az országban igen sokan még mindig nem értik.

Memnon 2012.06.30. 01:22:55

@Zébácsi:

És ez a legnagyobb probléma, mivel ezek nem megértésének a következménye gyakorlatilag az összes többi gond. Az, hogy kik és milyen módon gyakorolják a hatalmat csak tünet és nem maga az alap probléma.

yatumux 2012.06.30. 01:45:00

@dr. Bubó: Drága habzószájú elvtárs.

Nem a fél MSZP ül a dutyiban és a másik fele tárgyalás, vádemelés alatt ?

Vizó bácsi vajh mely 8 év alatt nőtt olyan nagyot ? A vájténdzsöl és társai ?

Akkor lennél beszámítható ha ezekről is éértekeznél ugyanis most láthatjuk mi is történt főleg budapesten.

Egy kicsit elfogult vagy nemdebár ?

Abban a 8 évben hol blogoltál ?
Kit kritizáltál ?
Mikor halomra verték az ártatlan járókelőket, ünneplőket, turistákat, stb?

Akkor hol fröcsögtél ? Félelmetes élmény ilyen elvakult agressziv előemberrel találkozni. Vezetés közben találkoztam csak hasonlóval. Tudod miért ?
Mert azt hiszik hogy az autójuk védelmében bármit megengedhetnek maguknak. Ahogy Te az anonimitásoddal.

Kiváncsi lennék kit takar ez a proltár stílus.

Deutsch Tamás (törölt) 2012.06.30. 05:15:56

tildy, szerintem te mégiscsak kurva vagy.

lavór 2012.06.30. 07:35:36

"Félmillióan emigrálnának a tündérmeséből."

Na de mire várnak? Ha meg nem mennek, akkor minek a hangzatos cím? Ráadásul miért csak félmillió, lehetne akár feltételes módban (mint a címben) 6 millió is...

gabcigirl 2012.06.30. 08:08:54

Nemsokára vélhetőleg én is megyek. Gyurika meg mondjon csak szépen a víz alatt mesét másoknak és lubickoljon egyedül a Kárpát medencében.

Ld. Bagi-Nacsa CsiSz paródiájában, Gyurika a mesemondó kisfiú víz alatt széjp mesét mond:))

Pan Modry 2012.06.30. 08:14:01

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

de eppenhogy nem is akarok benne lenni, otthon lehettem volna, de nem tettem.

Pan Modry 2012.06.30. 08:37:24

@Deutsch Tamás:

Azert mert az anyad meg a baratnod/feleseged nem alkalmas tobbre annal hogy kurva legyen, meg nem kell ezt feltetelezned Tildyrol, bar jol mutatja az eszjarasot a verfideszesekre jellemzo korlatoltsagot.

Void Bunkoid 2012.06.30. 08:47:07

@komplikato: "Műszaki cuccok meg kb. mindenhol sokkal olcsóbbak mint nálunk, meg mondjuk autó és sok más."

Az ájpedet meg a moszkvicsot - na jó, Volvót - nem lehet MEGENNI.

A kaja meg akkor is sokkal drágább a skandináv országokban, akárhogy jössz a műszaki cuccaiddal. A kaja, lakhatás létszükséglet. Az empéháromlejátszó meg a hummer nem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.06.30. 08:55:26

@Chicano:
Örülök ennek a véleménynek Chicano. Bár ne lenne igazad...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.30. 09:22:08

@Deutsch Tamás: Erdekes helyen lakhatsz, ahol a programozokat lekurvazzak. MErre van?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.30. 09:25:34

@tildy:):

Ah, szóval te is az agyadat prostituálod... :))

Pan Modry 2012.06.30. 09:44:18

@Void Bunkoid:

A kaja valamennyivel dragabb, de ha valaki gourmet shopban szokott vasarolni akkor a kulonbseg minimalis.

Inkabb igy mondanam hogy a szar minosegu kaja dragabb, de en peldaul otthon sem vettem olyat, tehat kaja teren alig van kulonbseg.

laci_52 2012.06.30. 09:49:23

"Félmillióan emigrálnának a tündérmeséből"

Nem eszik azt olyan forrón. Annak a félmilliónak a negyede sem fog elmenni, csak most hőbörögnek.

A kivándorlás komoly elhatározás és sok problémát felvet. Például nem vihet mindent magával az ember, nehéz pénzzé tenni a hátrahagyott vagyonát, családi kötődései lehetnek, gyermekeinek iskoláztatása sem lesz problémamentes.

Jó nyelvtudása kevés embernek van, anélkül pedig nehéz érvényesülni külföldön.

A külföld más világ, nehéz alkalmazkodni az ottani viszonyokhoz, ezért valószínű, hogy a kitelepülők többsége rövid időn belül visszatér.

A cikk feleslegesen kongatja a vészharangot, nem fognak innen sokan elmenni. Azt persze nem bánnám, ha néhány százezer roma elhúzna innen a francba...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.30. 09:52:06

@Void Bunkoid: 2004ben kb 3 hónapot éltem ott. Akkor 50 ezer forintból kijöttem kajaügyileg, odahaza ez akkor nekem kb 25-31 volt. Túlzol.

@neoteny: Inkább azt, ha már lehet választani:D

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2012.06.30. 09:56:35

Nem érdemes a két dolgot összemosni. A magas emigrációs érdeklődés egyik oka lehet a mindenkori kormányzat, de hogy ez legyen az egyetlen, az erősen vitatható.

Néhány egyéb ok:
- könnyebb: a rendszerváltás óta folyamatosan mennek az emberek külföldre dolgozni mert látják, hogy ott könnyebb az élet
- infoáramlás: a net (külföldre utazós blogok) elterjedésével és a hazatérő/üzenő emberek számának növekedésével egyre többen tudnak róla
- szabad munkaerő áramlás: az EU-ba lépéssel egyre könnyebb munkát vállalni és egyre több külföldi cég viszi el innen a jól képzett embereket hosszabb/rövidebb időre(akik szintén a hazaüzenők táborát növelik)
- erős érdekellentétek az emberek között, a nagyjából egyenlő, de széthúzó pártok miatt (bal, jobb, szélső jobb)
- divat lett (ami nem baj, mert tapasztalatnak is jó)

Mivel a kormány nem osztogat, így nem lehet mindenki elégedett (eddig sem, de elhitették hitelekkel). Ha a "mindenki" csoportja több felé válik, akkor elkezdődik a széthúzás és egymás fikázása. Nyugaton az erősödő középosztály felhúzza a gyengébbet (példakép?), itt a gyengébb visszaránt (irigység).

Szerintem nem baj, ha sokan szeretnének elmenni, mert a "szerencsepróba" után a legtöbben úgy is visszajönnek. Vagy a honvágy (és ez nem a Túró-Rudi) vagy a sikertelenség miatt. Vagy egyszerűen csak, mert itthon jobb (mindent összevetve).

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.30. 09:57:47

@d.hardman: Valoban, viszont a jövő sokkal jobban tervezhető.

dr. trafik nomac 2012.06.30. 09:58:11

@laci_52: "Jó nyelvtudása kevés embernek van, anélkül pedig nehéz érvényesülni külföldön.

A külföld más világ, nehéz alkalmazkodni az ottani viszonyokhoz, ezért valószínű, hogy a kitelepülők többsége rövid időn belül visszatér."

Baromsag. Lehet ijesztgetnei, en mindenkinek azt mondonm hogy a jelvtudas hatranya nem akadaly ! Es elvandorlas mindig is volt, most en fokepp azt tapasztalom, hogy az idosebb korosztaly is megmozdult.
Kaliforniaban pl. egy csak magyrul tudo szakmunkas is elmondhatja, hogy jobban beszeli a nyelvet mint egy atlag mexikoi aki ott dolgozik.

dennisthemenace 2012.06.30. 10:09:27

@Makkasz: "Az államadósság nem az o bune".

Ki kezdte el rontani a forintot? Kósa?
Ki miatt vittek ki milliárdokat a magyar bankokból?

dennisthemenace 2012.06.30. 10:11:53

@laci_52: "A kulfold más világ, nehéz alkalmazkodni.."

Ja.. Nagyon nehéz volt nekem is megszokni, hogy mindenhol embernek tekintenek, a problémáimat pillanatok alatt elintézik, a rendor nem vadászik a pénztárcámra, nem fizetek százféle sarcot, stb, stb...

trev 2012.06.30. 10:11:57

"A statisztikai adatok nyilvánosak, a kormányhoz is eljutottak – az pedig egyetlen lépést sem tesz az elvándorlás megakadályozásáért."

Kész szerencse. Még azelőtt kell elhúzni innen, mielőtt lezárják a határokat. Maradjon is így... még egy kis ideig legalább. ;-)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.30. 10:15:45

@trev: Úgy hallottam, hogy falat is fognak húzni (közmunka) és Recsk is újra működni fog!

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2012.06.30. 10:18:04

@Memnon: 122.000 Ft bruttó munkáltatói költsége 2010-ben és 2012-ben is kb 156.000 Ft. A nettó csökkent (adójóváírás), amit a félszuperbruttóból finanszíroznak. Ehhez 2012-ben a 122.000 Ft-os bruttót 138.000 Ft-ra kellett növelni, de ez nem a vállalkozó pénzéből történik (idén legalábbis), hanem a többet keresők extra adójából (16% * 1,27 = 20,32%).

Ha a két év elteltével az inflációt is követte a fizetés, akkor pedig a 122.000 Ft-ból most 134.000 Ft lenne, így valójában csak 4000 Ft-tal kellett növelni a béreket, hogy tartsák a 2010-es nettó szintet. Persze ez nem boldogság (a reálbérek csökkennek mindenkinél), de most sajnos válságkezelés van.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.30. 10:20:23

@Zébácsi:

Egy ismerős alkalmazni akart 5 embert. Emberenként volt 300 ezer forintja.

Megkérdezte a kiválasztott jelentkezőket:
- Az egész legyen tisztán, leadózottan vagy minimimálbér + zsebben?

Mind az 5 az előbbit választotta.

Ugyanis a vállalkozónak teljesen mindegy, hogy hogyan oszlik meg a kifizetett pénz az alkalmazott és az adóhivatal között, ő se nem nyer, se nem vesz. Viszont az alkalmazottnak nagyon nem mindegy, mert ha minden fehér, akkor nagyon rosszul jár az óriási állami elvonás miatt.

Ezen az egykulcsos adó csak részben segített. (Hozzá kell tenni az egykulcsos jó intézkedés volt.) Az egyéb járulékok azonban most is nagyon sokat vesznek el.

Exploiter 2012.06.30. 10:21:20

@Naki vagyok kerdojel:

Na ez a fő gond. 16 millió adó, meg anyámfasza.

A képlet egyszerű: kapsz X forintot, ebből hány százalék marad meg nálad tisztán.
Ha P < 70%, akkor bassza meg mindenki.
Jelenleg bőven kisebb, ergo -> bassza meg mindenki.

Makkasz 2012.06.30. 10:23:46

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: KaKár volt idekevernem a benzint.
1. Itt a kúton ennyi, és a jövedéki adó elfelejtésével otthon is ennyi lehetne.
2. meg kell fizetni a negatív hatásokért is, nem csak a kitermelésért. környezetvédelmi szempontból indokolt lehet valamilyen adó (20 Ft/l), amit utána teljesen látható módon kell környezetvédelemre költeni, úgy, hogy nem az állam költi el (pl. egy alapba kerül amiből ilyen típusú oktatást finanszíroz). De ez a második nem fontos, csak úgy mondtam, tényleg kár bonyolítani.

Tiszta lappal kell mindent kezdeni.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.30. 10:23:56

@Max val Birca: "Megkérdezte a kiválasztott jelentkezőket:
- Az egész legyen tisztán, leadózottan vagy minimimálbér + zsebben?

Mind az 5 az előbbit választotta."
Vagyis a tisztát. Ez dicséretes! Van fejlődés! :D

Brix 2012.06.30. 10:24:47

@Scaramella va alla guerra: Tévedsz! Fidesz politika= redisztribúció
Méghozzá perverz módon a kiskeresetű emberektől, a megemelt fogyasztási adókon keresztül elrabolt adóforintok jutnak el előbb -utóbb a regnáló hatalomhoz hűséges gazdasági ás politikiai elithez
Orbán hatalomra kerülésével meghekkelte a demokráciát, és szemben az európai szociális piacgazdaság alapvető elveivel, egy új típusú társadalmi újraelosztást gondolt ki, amely fő kedvezményezettje a már nyugati szinten élő felső-középréteg és az oligarchák
Olyan ideológiával, hogy: " csökkenteni kell a munkára rakódó adókat " Igen , ez 100%-ban így van, DE!! Nem egy szűk felső rétegnek , hanem a tömegeknek kell csökkenteni, ahol növekedett a terhelés Orbán alatt!
A fogyasztási adók növelése meg a legnagyobb öngól amit be lehet lőni egy gazdaságnak, hiszen az minden ember fogyasztását csökkenti, még azokét is akiknek nincs jövedelme: munkanélküli , rokkant stb
Az egész világon sávos , progresszív adózás van kivéve a posztszoc országokban, de már ott is kezdenek kitáncolni belőle. Az USA rendszer pl: 10-35% között 6 kulcs, teljesen korrekt. Ha belföldi fogyasztás-növekedést akarunk elérni, akkor az AlACSONY KERESETŰ emberek terheit kell csökkenteni, akiknek fogyasztási deficitük van, és nem a már nyugati szeinten élő rétegek jövedelmeit növelni!
A többi gazdaságpolitikai ámokfutásról: államosítások !!! - ugye ez tényleg jobboldali piackonform lépés? már nem is érdemes beszélni...
DE, ami a legsúlyosabb dolog: Orbán nyílt osztálypolitikát deklarált! Ezzel üzenetet küldött nehéz körülmények között elő rétegeknek: EL LEHET INNEN MENNI! ( ahogy előde is ezt tette, persze) Orbán küldi folyamatosan az üzeneteit a kisember felé: új munka ( cseléd) törvénykönyv, új Alkotmányt kaptunk amiben kivettek egy csomó jogot, helyett egy csomó kötelezettség.
A DEMOKRÁCIA A TÖBBSÉG URALMÁT jelenti, de ő egy SZŰK KISEBBSÉG- AZ ELIT érdekeit képviseli, a TÖBBSÉG érdekeivel szemben. Azért választottuk meg Orbánt- Magamat is ide értve- mert plebejus politikát igért és igazságosabb társadalmat igért és munkahelyeket. Ezzel szemben mit kaptunk? Egy rohadt osztálytársadalmat amiben , egyre nagyobbak a különbségek és társadalmi mobilizáció is teljesen lecsökkent. Újabb és újabb adókat kapunk a nyakunkba, hogy ez elit fenntartsa életszínvonalát a többség kárára. Ebben a helyzetben marad a KIVÁNDORLÁS mint egyetlen alternatíva

desw 2012.06.30. 10:25:56

@laci_52:

"Nem eszik azt olyan forrón. Annak a félmilliónak a negyede sem fog elmenni, csak most hőbörögnek."

Hozzászólásod második felében te is leírtad, hogy miért lesz az elvándorlásból nagy baj, csak még nem fogtad fel.

"Jó nyelvtudása kevés embernek van, anélkül pedig nehéz érvényesülni külföldön.

Azt persze nem bánnám, ha néhány százezer roma elhúzna innen a francba... "

Nem a segélyen döglők és kamurokkantak, felesleges állami alkalmazottak, ... fognak elmenni, hanem azok a képzett vagy kevésbé képzett, de áldozatott vállaló emberek, akik ki tudnák rángatni MO-t a szarból.

Ha 100.000 fő érdemi adózó elmegy, akkor átlagot számolva min 5-600 milliárddal kevesebb direkt bevétele lesz a költségvetésnek (áfa, szja, tb,...), az indirekt hatásról nem is beszélve.

Makkasz 2012.06.30. 10:25:57

@dennisthemenace: Amint fenti irományokból kiderül, meg én véleményeimből is, nem azt mondom Orbá kormány nem részes az államadósságban, de az attól még nem az ő bűne.
Ráadásul megfeszültek hogy csökkentsék,ellopott magánvagyonok árán is, de tehetségtelenségük miatt nem sikerült. Ezért nem varrnám a nyakukba. pont ennyi adóssággal vették át az országot, amennyi van.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.30. 10:28:43

S valami, amit sokan elfelejtenek. A "külföld" mint olyan nem létezik. Itt mindenki Észak-Amerikára gondol vagy Nyugat-Európára.

Több ismerősöm is van, aki Romániába, Bulgáriába és Albániába ment ki dolgozni. Én ezek közül Bulgáriát ismerem a legjobban (magam is ott vagyok jelenleg). Ezekben az országokban az előnyös az, hogy bár az átlagfizetés alacsonyabb a magyarországinál, a árszint is alacsonyabb: élelmiszernél 25 %-kal, rezsiben a fele, minden egyéb 10 %-kal.

Ismerősöm aki Bulgáriában dolgozott 3 évig, majd visszament Magyarországra, mindkét helyen ugyanazt dolgozta (ügyfélszolgálat) - mondja, hogy jelenlegi 350 ezres magyarországi bruttó fizetése kevesebbet ér, mint a bulgáriai bruttó 1450 leva (= 215 ezer Ft).

Makkasz 2012.06.30. 10:30:55

@Brix: Butaság. Kinek fáj ha nőnek a különbségek, ha mindenki jobban él? A leggazdagabb országokban a legnagyobbak a "társadalmi különbségek". Ez a legbetegebb szoci szlogen.
A másik hogy eddiginél kevesebbet vesznek el a gazdagoktól (kik ezek?), az nem a támogatásukat jelenti.
80 %-os adóéknél nehéz támogatásról beszélni bármely réteg eseténn, ez szimpla rabszolgaság.

Másutt igazságosabb regresszív és egy összegű adó van (ugyanis mindenki ugyanazt kapja a pénzéért, akkor fizessen ugyanannyit (szövetségi adó), az állami adó meg regresszív, plafonnal.
Na ez igazságos.

Egyébként mindenki terhe kellene hogy csökkenjen. Összesen 20%nál tilos többet elvenni az emberektől. Ma ez 80% Moon.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.06.30. 10:33:32

@Brix: "Ebben a helyzetben marad a KIVÁNDORLÁS mint egyetlen alternatíva "
Vagy egy forradalom. Mármint igazi...

Makkasz 2012.06.30. 10:33:41

@Zébácsi: Az biztos. Miután besöprik az adót, egy bugyorba kerül, és osztogatják, fosztogatják.

Itt ha kapsz egy gépjárműadó számlát, tételesen rá van íva mennyi megy oktatásra, közlekedésre. Ha nem úgy van, mennek a dutyiba.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.30. 10:36:57

@dennisthemenace: Gondolom a kevésbé iskolázottakra , azaz nem az értelmiségre gondolt.

Amúgy fura ezt hallani, nekünk a kinti ismerősöknél kb 10-15-ből 1 az arány, aki hazament. És van jópár , aki ideiglenes jelleggel jött eleve ki, de kezd változni, és már kevésbé gondolja ideiglenesnek.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.30. 10:37:18

Egyébként bulgáriai összehasonlítás.

Az emberek 20 %-a itt teljesen feketén dolgozik, azaz teljesen szerzdődés nélkül.

Kb. 20 % teljesen fehéren - ez szinte csak az állami, önkormányzati szektorban és nagyon nagy magáncégeknél fordul elő.

Az emberek zöme 60 % szürke - azaz minimálbér + zsebbe.

Az itteni adóteher nagyon kedvező egyébként. Egykulcsos szja van: 10 %. Ezen kívül 11 % a társadalombiztosítási járulék (nyugdíj + egészségbiztosítás).

A munkaadó plusz költsége a bruttó bérre 21 %.

Tehát jelentősen kedvezőbb. 100 egységből a munkavállaló tisztán kézhez kap 65 egységet, az állam "csak" 35 %-ot vesz el. Magyarország a gond az, hogy az állam kb. a felét elveszi.

desw 2012.06.30. 10:39:46

@dr. Kóser Malac:

""Ebben a helyzetben marad a KIVÁNDORLÁS mint egyetlen alternatíva "
Vagy egy forradalom. Mármint igazi..."

Forradalom?? Az jó! Kik ellen kellene forradalmaskodni?

Brix 2012.06.30. 10:45:44

@Makkasz: "Kinek fáj ha nőnek a különbségek, ha mindenki jobban él?"- irod
Hol Magyarszágon?
Lehet választani hogy milyen társadalmat építünk, kihez akarunk hasonlítani? Dánia, Belgium, Skandinávok, ahol van igazságosabb társadalmi rendszer és adózás kisebb társadalmi különbségekkel, alacsony bűnözéssel és kiművelt emberfőkkel vagy olyan országokhoz mint Mexikó , ahol minimális a jómódúak adófizetése.
Az USA-ban is nagy probléma a társadalmi különbségek növekedése: bűnözés, dezintegráció, lappangó mélyszegénység. Bár az egykulcsos személyi jövedelem adót ott sem mernék meglépni!

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.30. 10:56:38

@Brix:

Magyarországnak fejlődnie kell. A cél nem az úgynevezett "igazságos" társadalom, hanem a fejlődés. Az "igazságos társadalom" építése a fejlett államok luxusa. Azaz ha valaki dán-svéd-finn modelt akart Mo-n, az az ország szegényedését javasolja lényegileg. Nem lehet skandináv modelt építeni ha nincs meg az anyagi, gazdasági alap.

Mo-nak Szlovákiával, Észtországgal, Lengyelországgal, Albániával, Romániával, Bulgáriával kell magát összehasonlítania.

Mr Neanderthal 2012.06.30. 11:01:00

Az hogy ki mit tervez szerintem marhara nem jelent semmit. Lehet hogy ki akarsz vandorolni, de ha nincs meg a nyelvtudas, vagy nincs szukseg a szaktudasodra, akkor baszhatod.
Amugy siralmas a helyzet, ez igaz.

Pan Modry 2012.06.30. 11:27:05

@Brix:

A skandinavok tobbbnyire becsuletes emberek, ok hajlandoak befizatni a magasabb adokat, majd az allam kepes mindezt magas hatasfokkal hasznositani, az allami korrupcio ott minimalis.

Magyarorszagon az emberek rengeteg adobefizetest csalnak el, meg a BKV-n is egy csomoan lopnak, tovabba a beszedett adot az allam nem hatekonyan hasznalja fel, a beruhazasok nagyresze teljesen ertelmetlen, mindez parosul a magas korrupcioval.

Magyarorszag teljesen alkalmatlan a skandinav modellre.

euAgWzgmmtq7K 2012.06.30. 11:53:27

@tildy:): igen, igy van. és? irtam volna bárhol is, hogy a jövő hol tervezhető jobban?

euAgWzgmmtq7K 2012.06.30. 11:54:42

@Yatumux: "Mit tegyen a kormány hogy ne vándorol jön ki az a félmillió ember? "

Nagyon egyszerű. Például ne a Kádár-rendszert idéző egypártrendszer épüljön

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.06.30. 12:21:11

@d.hardman: Semmi es. :) Csak gondoltam leirom, hogy lehet , hogy itt sem lesz 30-35 evesen sajat lakasa az embernek, d enyugodtabb, es bizik a jovoben. Csak ennyi.

Kerek négyszög 2012.06.30. 12:36:41

Írta itt valaki, hogy nem is az a legnagyobb baj, hogy ez a kókler dilettáns banda igázta le az országot, hanem az, hogy ezen mennyire meg tudták vezetni a jónépet. Tényleg itt van a kutya elásva! Ez a nemzet (mint látjuk ) egyszerűen önsorsrontó. Persze mindig más a hibás.

Pan Modry 2012.06.30. 12:40:16

@d.hardman:

Mi a szarnak sajat ingatlan? sokkal rugalmasabb ha az ember berli csak...

ez valami magyar prolidolog hogy marpedig sajat ingatlan kell?

Kerek négyszög 2012.06.30. 12:45:00

@Brix: "Azért választottuk meg Orbánt- Magamat is ide értve- mert plebejus politikát igért és igazságosabb társadalmat igért és munkahelyeket. Ezzel szemben mit kaptunk?"

Egy kicsit vissza kellett volna emlékezni mit műveltek annak idején. Én azért nem szavaztam rájuk, mert emlékeztem. Azt már akkor tudtam, hogy ha ők kerüknek kormányra akkor valami ilyesmit fognak művelni, csak azt nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékben szétverik az országot.

euAgWzgmmtq7K 2012.06.30. 12:45:06

@Pan Modry: ez is egy teljesen másik téma, amit nem érintettem. én se látom értelmét hogy 25 éves kortól felfelé azért szenved az ember, hogy építse a házat, és jah, szerintem is ez magyar dolog, de nem proli, hanem paraszt hagyomány inkább. "mert hogy azt nem vehetik el"...

Pan Modry 2012.06.30. 13:37:46

@d.hardman:

pedig dehogynem vehetik el, raadasul sok embert roghoz kot a sajat ingatlan, ami a munkaeropiaci mobilitas szempontjabol kifejezetten karos...

euAgWzgmmtq7K 2012.06.30. 13:47:03

@Pan Modry: jajaja, valamint folyamatosan viszi a pénzt, és hát elég jó esély van rá, hogy el se lehet adni

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 14:40:04

@Max val Birca:

Biztosan ismered azt a történetet, amikor a faluban szüreti mulatságot rendeznek és felállítanak egy hordót, amibe minden gazdának bele kell öntenie a saját részét, majd végül az így megtelt hordót verik csapra a mulatságon.

Az egyszeri gazda így gondolkodik: "minek vigyek én drága saját bort a közösbe, abban a nagy hordóban nem fog feltűnni, ha egy kancsó vizet töltök belé."

Mikor a mulatságon csapra verik a hordót, döbbenten tapasztalják, hogy vízzel van teli.

Majdnem ez folyik ma itthon, saját magunkat lopjuk meg. Az adóelvonás mértéke magas, de ettől még az adózás, mint olyan, nem ördögtől való dolog.

A jó adórendszer ismérvei, hogy behajtható, ellenőrizhető, hozzájárul a lehető legigazságossab társadalmi közteherviseléshez.

Ez hiányzik nálunk, és ahogy valaki írta is, Kádár mintájú országuralom épülget.
A fideszes fiúkban erős a nosztalgia, s csak addig volt ok szidni azt, míg maguk nem kerültek hasonló helyzetbe.

Aki teheti menjen, nekem több ismerősöm él külföldön - nem vágyódnak nagyon haza, pedig ott se könnyű - viszont élnek, jutnak egyről kettőre.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 14:49:11

@Pan Modry:

"ez valami magyar prolidolog hogy marpedig sajat ingatlan kell? "

Addig, amíg nincs működő bérlakásrendszer, ne várj mást. Albérletben lakni nem könnyű, ismerősök általában rossz tapasztaltokról számolnak be.

Az már egy másik kérdés, hogy vajon a kiadott lakás után szerzett pénzt feltünteti-e amagyar az adóbevallásában?

A saját ingatlanhoz jutás hiteltámogatása és a devizaalapú hitelek beveztése helyett (látjuk, hová vezetett ez) sokkal inkább azon kellett volna pezsegni, hogy állami, és/vagy önkormányzati bérlakásrendszer jöjjön létre. Ez kedvezett volna a munkaerőpiacnak (nő a munkaerő mobilitása), jó hatással lett volna az építőiparra és nem fordulhatott volna elő az, hogy szinte csak azok jártak jól, akiknek volt tőkéjük (számtalan jobb módú ismerős vett lakást kezdő egyetemista csemetéjének, majd idén röhögve végtörlesztett.

Megint nem a kisember (vagyis a tömegek)járt jól - olyan ez, mint az elhibázott Sulinet rendszer volt.
Amatőr, rövidlátó és a lobbykat szervilisen kiszolgáló politika vezetett ide is.

Alikam 2012.06.30. 14:49:41

@d.hardman: tkp. szarabb ott az élet, nem?

Hej bazd meg milyen szerencsések is vagyunk mi.

euAgWzgmmtq7K 2012.06.30. 14:53:24

@Alikam: Az ingatlanokról írtam, nem az életszínvonalról. Mi lenne, ha mindenki azzal kapcsolatban reagálna, amire én is reagálok, és amig leírok, nem ahhoz szólna hozzá, amit melléképzel?

Pan Modry 2012.06.30. 14:56:14

@Zébácsi:
Szerintem a magan berlakas rendszer a legjobb, amikor erre szakosodott cegek menedzselnek tobbezer ingatlant, amikor ilyenbe lektam es valami elromlott egy telefon volt es rogton megcsinaltak.
Egyszer a felso szomszed nem nagyon, de elaztatott es addig a ceg egy negycsillagos hotelben berelt nekem szobat.

euAgWzgmmtq7K 2012.06.30. 14:56:26

@Zébácsi: "Az már egy másik kérdés, hogy vajon a kiadott lakás után szerzett pénzt feltünteti-e amagyar az adóbevallásában?"

Általában azért fel. Legalábbis a szuperbruttó sávhatár alatti részét :)

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.30. 14:59:05

@Zébácsi:

Az adózás egy játék valójában. Ha túl magas az adó, akkor általánossá válik az elkerülés és az államnak egy több adóellenőrt kell alkalmaznia, de még így sem éri meg.

Ha az adó alacsony, a legtöbben fizetnek. A kevés nemfizetőt jelentős részét pedig el lehet kapni.

A jó állam belövi a kellő szintet. A rossz állam meg ragaszkodik a magaa adóhoz és csodálkozik, hogy egyre kevesebb a bevétel.

Saját jelenlegi üzletágamból példa. 2012. január 1-jétől Magyarországon tilos az online szerencsejáték, engedély kell hozzá. Tudod hány cég kért azóta engedélyt. Megmondom: nulla darab. Miért: mert a feltételek nem jók, s jobban megéri nem törvénykövetőnek lenni. Ezt az állam is tudja, így meg sem próbál tenni bármit is a helyzet ellen. Ugyanez történt kicsiben az offline szerencsejátékkal. 5-szörösre növeltek az adókat, az adóbevétel meg negyedére csökkent. Mivel ott nehéz illegálisnak lenni, hát a legtöbb üzemeltető egyszerűen beszüntette a tevékenységet. A játékosok meg mennek inkább játszani a netre, ahol nincsenek hülye szabályok.

Pan Modry 2012.06.30. 14:59:09

@d.hardman:
Illetve a berles azert is jobb mert mindig epp a jovedelmed es szuksegleteidnek megfelelo ingatlanban lakhatsz, ha valami valtozik akkor konnyu alkalmazkodni.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.30. 15:02:05

@dr. Kóser Malac:

Forradalom? Mi ellen és milyen értékek mentén? Mert ha az egyetlen érve a "jajj de rossz a kormány", akkor ennek semmi értelme, hiszen a forrdalom után 6 hónappal az új kormány ugyanúgy "jajj de rossz" lesz a közvélekedés szerint.

Makkasz 2012.06.30. 15:08:02

@Zébácsi: Egyébként valóban az adó mértéke, ha minden elvonás nem haladja meg a 30%-ot, és tisztességesen, a polgárok érdekében van elköltve, majdnem mindegy.

és akkor indulhatna a vita az oldalak közt, hogy 10, 20 vagy 30% legyen az összes adóteher (a mostani 80%), és azt milyen adóformákból hogyan szedjék be, úgy, hogy a polgároknak a legjobb legyen.

Ehhez a mai status quot, parlament, pártok, adók, el kell felejteni, mindet ki kellene dobni, meghatározni állam feladatait (legszűkebben), önkormányzatokét és egyéb szervezetekét.

Pan Modry 2012.06.30. 15:22:25

@dr. Kóser Malac:
Nem hiszek a forradalomban, aki ott nyerne utana ugyanugy kisemmizne az atlag polgart.

Profi kormany kell, el kell jutni az emberek agyaba annak hogy ne olyanokra szavazzanak akik minden lofaszt megigernek, de a budos eletbe egy komoly versenyszferas allasuk nem volt.

Peldaul amikor oszko volt a penzugyminiszter az egy oriasi minosegi lepes matolcsyhoz vagy veresjanihoz kepest. Oszko ugyanis korabban a deloitte vezerigazgatoja volt, amihez azert tudas kell, o ugy lett miniszter hogy elotte a valodi versenyszferaban nem keveset tett le az asztalra. Szemben peldaul veresjanival vagy matolcsyval.

Makkasz 2012.06.30. 15:26:12

@Brix: Jajj.
USAban persze hogy nem lépik meg az egykulcsos adót, mert regresszív adó van, adóplafonnal, egy összeg befizetése után már semmit nem kell fizetned. A szövetségi adó még inkább antikommunista, ugyanis mindenki után ugyanazt az összeget kell fizetni, ahogy az Alkotmányban is benne van.

Vaslogika, ugyanazt kapod, ugyanannyit fizetsz.

Nőnek a társadalmi különbségek egy buta szoci mantra, legalább szemantikailag nézd meg mit jelent. Egyre nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között. Ez hol baj könyörgöm?

Nem az a baj hogy sok a szegény, kevés a gazdag? Ez a mantra csak az IRIGYSEGROl szol.

Szerinted a 80%-os adóék mellett kit támogatnak?

A másik durva butaság (én nem védem az álegykulcsos adót, mert szerintem szar, a 80% is szar, regresszív kéne, plafonnal), hogy a lineráis adó miatt van bajban az ország, ha progresszív adó lenne, akkor jobb lenne. Egy nagy szart.
Elképzelem ahogy a progresszív adó hírére rohanunk haza külföldről:).

Elbújva az állam mögé, abból akartok pénzt amit más tehetségével megkeres. Miért nem mész át a szomszéd Imréhez, és mondod meg neki, adjon a pénzéből mert neked kevesebb van? Szerinted adna?

A gazdagokat meg valamelyik baloldali definiálja már? ki az? Félek, hogy ti a becsületesen adózó, jól kereső, legértékesebb polgárokra gondoltok, hiszen csak attól tudod ezt beszedni.

A gazdagoknak vagyonuk van, nem valószínű hogy sokat keresnek, és nem fizetés ágon. Ami nekik számít, hogy vagyonuk gyarapodjon. Azzal mindenki jól jár (ha nőnek a különbségek, igen, akkor jár jól mindenki, ha attól nő, hogy gazdagodnak, ha szabadság van, ha lehetőség van), mert befektet. Ha el akarod venni és szétosztani akkor elmegy, másutt fektet be.

De ugyanígy elüldözöd a tehetséges polgárokat, munkavállalókat is.

Jöhetsz a példákkal EU-ból, egy kalap szar az egész. Németek, Osztrákok nem a progresszív adó miatt élnek jól, és vedd észre, ott aztán gigantikusak a társadalmi különbségek Mohoz képest.

Szerintem nem tudod befogadni, hogy a progresszív adó nem megoldás, talán azt sem érted meg hogy a lineáris is igazságtalan a többel hozzájárulókkal szemben.

Abban bízom, talán felébredtek, hogy a "nőnek a társadalmi különbségek" egy értelmetlen, szarrágó szlogen, csak az irígységről szól, tartalma, hozadéka nincsen.

Ha szabad országban meglátsz egy drága autót, szép házat, azt gondolod, egyszer talán nekem is lesz ilyen, jó lenne tudni, hogy csinálta, ügyes.

Magyarországban, a mai feudalizmusban, vagy a tehetséget ölő szoci rendszerben, a 80 %-os elvonással irigyek acsarkodnak az út széléről, biztos lopta, nem tisztességes úton szerezte.

Tragédia.

Makkasz 2012.06.30. 15:31:54

@Brix: Ha ez a két választás van, a hűbéruri fidesz a király Orbánnal, osztogatja híveinek gyerekeink, unokáink pénzét hitelből, apáink vagyonát, a mi jövedelmünket, vagy a másik lenyúlós, egyenlősdis, teljesíményt tetteket megölő, progresszív adós szocik között, bezárhat az ország.

Egyik sem kell senkinek.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 15:36:01

@Makkasz:

Fordítva látom.

nem az adóelvonás mértéke számít, hanem az, hogy a munkajövedelmekből elvont adók után hogyan tud megélni a polgár a maradékból!

Nem véletlenül emeltem ki a munkajövedelmeket. A fogyasztási adó egyformán súlyt mindenkit, a tőkejövedelmek adója pedig általában kisebb számú adóalanyt érint (illetve kisebb mértékben).

Szóval, egy a lényeg: a polgár (ha tetszik a szavazó, választóolgár) hogyan tud megélni a nettóból?

Hunyadi Mátyás korának egyik legsarcoltatóbb uralkodója volt, mégis, valahogy pozitív kép él róla a fejekben, birodalma pedig igazi reneszánsz-virágkorát élő orszég volt.

Makkasz 2012.06.30. 15:41:36

@Zébácsi: A bérlakásrendszerre, és általában arra, hogy hogy kellett volna:

Az elmúlt 22 év elszalasztott lehetőség. Nem (csak) a tehetségtelen politikusok miatt, hanem mert kezdettől az államtól várjuk el a cselekvést, tőle akarjuk a jót. Nem lehet. Máslról dönt a politikus, saját szempontjai alapján. Ha nincs, vagy kicsi a kontorll, látjuk mi történik, ordenáré módon lopnak.

Az, hogy te állami, meg önkormányzati bérlakásokat álmodsz, nagy baj.

Vállalkozói bérlakások (itt USAban ez van), annak van értelme. Nem adóból valósul meg. Van fitnesz, medence, sportpályák. A füvet heti kétszer nyírják. Még az izzót is azonnal cserélik, mindent kijavítanak. Rendet tartanak, jó gazdák, mert vigyáznak a vagyonukra, és a vevőjükre, mert elmegy máshová.

Ennek van értelme, otthagyni az embereknél a pénzt, és az államnál csak a minimális maradjon (mi az állam feladata? Az etetés, szállás biztosan nem, talán honvédelem, rendfenntatás, alapoktatás, alkotmány és jogok védelme).

Az alaphiba ez, mindenki a kormánytól, új kormánytól várja a megoldást. Nem lehet, amíg pénzed 80%-áról ők döntenek.

A mai problémák akkor lettek volna elkerülhetőek, ha az állam kezdettől a demokrácia és szabadság védelmére, az egyének gazdagodási lehetőségeinek megteremtésére koncentrál, a nem létező, homályos "állami, társadalmi, ország" érdekek helyett.

Makkasz 2012.06.30. 15:50:42

@Zébácsi: Nem, rosszul gondolod. Nem az számít hogy mennyi a nettója, hogy tud megélni belőle.

Az addig lényeges, amíg a létminimumhoz elég. Miért kéne bárkinek az általa megtermelt produktum 80%-át másoknak adni redisztribucióra?

Nagyon szűk, proli látásmód ez.

én 10 év alatt több adót és járulékot fizettem mint 50 átlagkeresetű ember egész életében.
Ez fájdalmas. Szerettem volna még többet keresni. Ez nem bűn, ez nem mohóság, ez normális. De ha valakinek más az érékrendje, legalábbis nem elitélhető.

Valójában ahhoz hogy az emberek szívesen dolgozzanak, jól adózzanak, ahhoz hagyni kell hogy gazdagodjanak, gyarapítsák vagyonukat.

Látod, az állam 80%-os elvonás mellett sem képes arra, hogy nőjön az állam vagyona, csak az adóssága nő.

Az egyének képesek rá, ha jövedelmük nagyrésze náluk marad (szerintem 40% elvonás felett csak rabszolgaságról beszélhetünk), hogy vagyont építsenek, gyarapítsanak, ami által az ország vagyona is nőne, és egy szép spirálként növekedne a vagyon, beruházás, munkahely.

A bér, a nettó bér nem azért van hogy megélj belőle. Az a munkád ellenérétke.

A munkád értéke pedig a piacon alakul ki, tudásod, tapasztalatod értéke és egyedisége folytán.

Bérbeállításra használni a adót, szociális háló részeként hülyeség, de még nagyobb meghatározni azt, kinek mennyi az elég.

Ha adózik, akár lineárisan, keressen annyit csak amennyit bír, és legyen olyan környezete, hogy ezt Moon akarja tartani, befektetni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 15:56:00

@Makkasz:

Értelek és jól írod.

Én azt írtam, hogy a sikertelen hiteltámogatás /devizahitelezés HELYETT, INKÁBB bérlakásrendszerbe tolta volna állambácsi a pénzt/erőforrásait.

Persze, kell a magánszektornak teret adni, szabályozni a működését, de ha jól tudom, akkor skandináviában is létezik nem magánjellegű lakásrendszer - egész jól

Akkor, ha sok adót fizetsz be, joggal várod el az államtól/önkoritól, hogy bizonyos (és mondjuk alapvető) szolgáltatásokat fenntartson (lásd: oktatás, eü, tömegközlekedés, stb.) Mindez lehet vegyes rendszerű is és az állam lehet résztulajdonos is.

Viszont akkor, ha a adófizető korú és dolgozó lakosság szürkén, vagy feketén boldogul, milyen alapon teszi ezt?
Hm?
/Taxis ismerőseim kinevetnek, hogy mennyi adót/járulékot fizetek (verrsenyszfére). De amikor az ő gyerekeik betegek, anyáznak, ha nem megy ki az ügyeletes orvos (amit kvázi az én befizetésemből tartanak fenn, nem az övékből).
Ugye, milyen bájos?/

A lényeg: el kellett volna kezdeni egy ilyen rendszer kiépítésében. E helyett ügyesen eladósították a lakosságot, a maygar adósságteher így dupla spirálba került.

Kinek állt (áll) ez érdekében. Csak kérdezem.

Exploiter 2012.06.30. 15:58:56

@Makkasz:

Mivel a nem tisztességes úton szerezte megállapítás az esetek elsöprő részében igaz, ezért: "jó lenne tudni, hogy csinálta, ügyes".

Tetszik érteni? Itthon, akinek 10 misinél drágább kocsija van, az GARANTÁLTAN adócsalásból / kamu állami megrendelésekből / be nem jelentett emberekből / pályázatos csalásokból / feketemunkából / kenőpénzekből / politikai mutyikból / egyszerűen csak bűnözésből van.

Kivétel ez alól az, aki céges kocsival jár, vagy valami fontosabb vezető egy multinál. Elenyésző százalék. Ja, meg vannak lottónyertesek is.

Mindenki más a fenti körből kerül ki.

Ez mit sugall?
A ember: mocskos köcsög, le kéne lőni
B ember: nekem is ezt kéne csinálni

Nagyon sok embert ismerek, aki ilyen kocsival jár. Nagyon soktól nem is sajnálom, mert sokat tettek / kockáztattak érte. De egy sincs köztük, aki ezt teljesen tisztán érte volna el.
Egész pontosan 0 darab. 0!

Egyszóval mit akarsz mondani az irigységről? Ott, ahol ez nem így megy, ott más a hozzáállás is, igen.
De itt én inkább szeretnék magamnak is egy ilyen kocsit, úgyhogy teszek érte, a társadalom meg bekaphatja ott, ahol van, gyenge szar banda.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.06.30. 16:01:34

@Makkasz:

Mellé.

Proli látásmód az, hogy fizessenek a gazdagok - nem az enyém.

Nem írtam, azt, hogy mennyi legyen az adó, csak azt, hogy nem az elvonás mértéke számít, hanem a nettó bér, amit elkölthetsz.

Az egyén pedig nem képes rá, hogy a vagyonát növelje - a tömeg legalábbis szépen felél mindent, fogyasztani fog. Megtakarítások: kérdezem, hány embernek van önkéntes magánynyugdíj-pénztári vagyona? Hm?

Ehhez először rendet kellene tenni a fejekben.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.30. 18:46:41

@Makkasz:

"USAban persze hogy nem lépik meg az egykulcsos adót, mert regresszív adó van, adóplafonnal, egy összeg befizetése után már semmit nem kell fizetned. A szövetségi adó még inkább antikommunista, ugyanis mindenki után ugyanazt az összeget kell fizetni, ahogy az Alkotmányban is benne van."

Akkor hogyan lehetséges hogy a legfelső 1% fizeti be a szövetségi jövedelemadó ~37%-át és az alsó 50% a 2,25%-át?

ntu.org/tax-basics/who-pays-income-taxes.html

komplikato 2012.06.30. 21:59:36

@d.hardman: Nyugat Európában lehet, de pl. Californiában nem, mert még én is kapok spameket, hogy ott vegyek ingatlant, mert rohadt olcsó. :D

dennisthemenace 2012.07.01. 00:14:58

@Makkasz: "Megfeszultek, hogy torlesszék.."

Lószart. Hogy minél tobbet lophassanak el, feltunés nelkul.

Globetrotter2014 2012.07.02. 10:51:01

@pandacsökiboborján: pl nem megeded hazajönni, megbünteded ha a legálisan (illetve kötelezően) külföldön regisztrált autójával hazatér hoyg megtakarítását kishazánkban költse el, vagy mondjuk kitalálod hogy fizessen büntetést ("tandíjat") ha kint akar munkát vállalni.

blogol-ó 2012.08.30. 17:14:39

@gabcigirl:

Nemsokára mész?

MÉG ITT VAGY? :D