véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngAz elmúlt napok eseményei rámutattak, bizony képviselői vagyonbevallás ide vagy oda, az egyáltalán nem biztos, hogy a valós helyzetet tükrözi, ha más nem annak okán, hogy a tisztelt politikus nem talált olyan rovatot, amibe tudta volna írni kósza egy-kétszázmillióját. A gondja tényleg nagy lehetett, bár a választópolgárok többsége egy cseppet sem érzi ezt valós mentségnek - aki keres, az talál, aki nem akar nagyon találni, az meg biztos nem is keres.

A történések azonban új irányt adtak a választási kampánynak - és meg is jelent a színen Gyurcsány Ferenc, aki büszkén állítja, ő bizony el tud számolni vagyona eredetével (ha a kormánypárt különböző vizsgáló bizottságai vagy a hivatalos szervek találtak volna rajta fogást, már rég a hírekben lenne a neve mint nagy vagyoneltitkoló, az biztos), de vajon más is? 

„Nyílt vagyonosodási vitára” hívta ki Orbán Viktort Gyurcsány Ferenc Esztergomban. A Demokratikus Koalíció elnöke felszólította a kormányfőt, kölcsönösen tárják a nyilvánosság elé ne csak a saját nevükön lévő, hanem a házastársukén (is) lévő cégeket, értékpapírokat, bankbetéteket, részesedéseket, ingatlanokat és egyéb értéktárgyakat. Ezen kívül azt is, hogy ezeket mikor, milyen jövedelemből szerezték." (hvg.hu)

Gyurcsány Ferenc gyanút is ébresztett a választópolgárokban, bizony nem biztos, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó és minden a legnagyobb rendben van:

"Mint Gyurcsány Ferenc elmondta, az ő vagyonáról bárki bármilyen információt megszerezhet, ellenben Orbán Viktor meggazdagodásának körülményeiről semmit nem tudni, a kormányfő vagyonbevallása szerint csak miniszterelnöki, képviselői és pártelnöki fizetését tünteti fel jövedelemforrásként, de ebből nem lehet akkora vagyont szerezni, mint amekkora Orbánnak van." (hvg.hu)

De vajon mit fog erre reagálni miniszterelnökünk? Több lehetősége van, egy pár ezek közül:

  • a füle botját sem mozgatja és reméli, a média majd leszáll az ügyről és nem jelenik meg semmilyen elemzés meg részletes számítás sem egyetlen sajtóorgánumban sem arról, hogy amit bevallott jövedelem, abból származhat-e mindaz, amije van. Sőt, a Fidesz gyorsan tematizálja a kampányt, előhúzva a cilinderből Hagyót vagy bárki mást, biztos van talonban erre alkalmas, bűnösnek gyorsba kikiáltható személy a másik táborból.
  • aljas rágalmat kiállt és büntető meg polgári perrel fenyegeti elődjét, becsületsértés, rágalmazás vagy egyéb törvényi tényállás alapján, és gyorsan fel is kéri az illetékes szerveket, indítsák el a szükséges eljárásokat. Vigyáznia kell azonban, mert igen könnyen mártírt gyárthat Gyurcsányból, aki ha valamire igazán alkalmas, akkor az a politikai harc.  
  • felkéri az adóhivatalt, hogy haladéktalanul vizsgálja le őt (és feleségét) - a megoldás enyhe szépséghibája, hogy mint miniszterelnök végső soron teljhatalmat gyakorol az adóhivatal vezetése felett, a tettnek így kampányértéke nem sok van, maximum az örök hívek bólogatnak majd támogatóan.
  • felkent riporter segítségével magyarázkodik a királyi tévében (esetleg a péntek reggeli szokásosban a rádióban), hogy ő eddig is mindent bevallott, ezután is mindent be fog vallani és csak kérdezzen nyugodtan a riporter, ő válaszol. A riporter ezek után felteszi az előre írásban számára átadott/egyeztetett kérdéseket, a spontán válasz pedig megnyugtat mindenkit, tényleg minden a legnagyobb rendben van. Az ingadozókat várhatóan ez a megoldás sem késztetni majd a fülkében a kormánypárt beikszelésére.
  • bevállalja a "vagyonosodási vitát", tiszta vizet önt a pohárba, elhessenti a legkisebb gyanú árnyékát is és teríti lapjait őszintén beszámolva, melyik vagyontárgya honnan származik, és nemcsak neki, hanem mindazoknak, akikkel egy háztartásban él. Ha visszaemlékszünk a 2006-os Gyurcsány-Orbán vitára, egyáltalán nem biztos, hogy a Fidesz kampánymenedzserei javasolnák ezt a megoldást - hiszen még normál témában is kérdéses a jelenlegi miniszterelnök vita-hajlandósága, nemhogy a régi mumus vitapartnerrel szemben.

Bárhogy is reagál Orbán Viktor, ez nem azt jelenti, hogy Gyurcsány nem hívhatja lapterítésre szépen sorban és módszeresen a többi fideszes kampányarcot - országgyűlési meg különböző szintű önkormányzati képviselőket, polgármestereket, tanácsadókat és egyéb főhivatalnokokat.A választék széles, akár naponta két nevet is bedobhat a választásokig, ráadásul minél több személyt hív ki "vagyonosodási vitára", annál jobban tematizálja a kampányt és annál jobban szoríthatja a Fideszt érdemi ellenlépésre-magyarázkodásra. És Gyurcsány helyzete eleve kedvezőbb ebben az esetben, hiszen az átlagválasztó zsigeri gyűlöletet érez az összes látványosan gazdagodó politikus iránt.

dolgozz keményen.jpg(tábla egy Suzuki hátsó ablakában)

Egy biztos, a választók annyit megérdemelnének, hogy megtudják, az adójukból fizetett politikusaik beszálltak-e a "szedd meg magad" mozgalomba, vagy jól sáfárkodtak a rájuk bízott vagyonnal és abból nem csurrantottak-cseppentettek maguknak.

"Az üzleti, politikai és magánéletben egyaránt kiszélesedik a szavak és a tények között tátongó szakadék, ha személyes büszkeség is belép a képbe. (...) Sok embert magával sodor a teljesítménykényszer és a tévedhetetlenség kényszere. Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni; mindig vizsgáljuk meg a tényeket." John Naisbitt

Vajon sor kerül majd egyszer arra, hogy valaki ténylegesen a tényeket vizsgálja, mellébeszéléstől, vádaskodástól, kampánytól leginkább ideológiától függetlenül, az állampolgárok pedig tisztán látnak majd? És lesz még, aki lemond amiatt, ami kiderül róla?

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr825810419

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.12. 16:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogas 2014.02.12. 15:53:37

Ki az a Gyurcsány?
:DDD

Bogas 2014.02.12. 15:55:57

OK, vegyük komolyra. Lesz-e vagyonosodási vita? 52 és fél nappal a választások előtt nem mindegy?

csak egy néző 2014.02.12. 15:57:53

@Bogas:
"Ki az a Gyurcsány?"
Én sem tudom, de valamiért nagyon fosik tőle a bal(jobb) oldal.
DDD

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2014.02.12. 16:01:30

Te most komolyan azt gondolod, hogy Orbán reagálni fog a Fletó vergődésére?

Sírköves Slomó 2014.02.12. 16:10:03

Te hülye vagy? Orbán azt fogja válaszolni hogy Fletó nézze meg Orbán nyilvános vagyonnyilatkozatát, és keresse meg a diplomamunkáját.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.12. 16:14:10

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Miért nem kéne nekireagálnia? Miért, nem kéne elszámolnia? Helyes, hogy nem számol el? Ehhhh....

Sírköves Slomó 2014.02.12. 16:15:42

@Magyarország jobban teljesít: Ott a vagyonnyilatkozata. Ez nem a Simoné, megtalálta a rubrikákat a tábornok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.12. 16:15:44

@Bogas: Nagyon nem mindegy.

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Megteheti, hogy nem reagál, ahogy Simon is kussolt. Simonról is kimondtam: Még ha legális is a bécsi pénze, a hallgatása miatt mennie kell.

@Sírköves Slomó: És lehet, ekkor elő is fogja venni a diplomamunkáját a fiókból, ahol eddig is volt.

Szevasztok 2014.02.12. 16:19:52

@Sírköves Slomó: "Ott a vagyonnyilatkozata. "

Néhány hete tudjuk mennyit ér a vagyonnyilatkozat...

Pszt! 2014.02.12. 16:19:55

A viktorek sokkal ugyesebben tudnak lopni, 10x annyit, mint ezek a hülye mszp-sek.

Altaïr 2014.02.12. 16:21:35

Ignore him -- maybe he'll go away.

tobeor 2014.02.12. 16:24:10

a fideszeseknek joga van lopni.

Szevasztok 2014.02.12. 16:24:47

@Altaïr: Rühellem GyF-et, de azért te nem szeretnéd megtudni, hogy a min. elnök tudja-e igazolni nem kicsi vagyonának eredetét (a családját is beleértve!)?

Ennyire orbánhívő vagy, hogy ő bármennyit lophat téged nem zavar?

Bogas 2014.02.12. 16:28:22

@csak egy néző: Hát, ha az előttünk álló négy évet nézzük, akkor szerintem Mesterházy fosik a legjobban Gyurcsány(i)tól.

:D

Wagem 2014.02.12. 16:32:21

Orbán azt fogja tenni,amit évek óta.
Parabola ívben lesz@rja Frank fejét.
Még a nevét sem ejti ki.
Joggal.
Az öszödi barom ha már programot nem tud hirdetni legalább szórakoztatja magát és a slepjét.

angyalföldi partizán 2014.02.12. 16:39:09

szeretem a Ferit.mindig megnevettet.

csak egy néző 2014.02.12. 16:45:46

@Bogas:
Nekem úgy tűnik, mintha a fideszes médiákban fosnának jobban, mert nincs olyan híradás, amiben ne említenék meg a nevét. Az előttünk álló 4 év nyerője nem lehet kérdés. Birnbaum és Finkelnstein urak megdolgoztak a nem kis pénzükért. Egyébként is ezt a rezsirizsát nem lehet űberelni.

dr kíváncsivagyok 2014.02.12. 16:47:02

Orvbánnak csak tiszta pénze lehet.
Ugy szuletett...vagyonosan !
Az apja pártitkári fizetésébol...

csak egy néző 2014.02.12. 16:48:03

@Bogas:
Nincs az az Isten, hogy az ilyenek ne az Istenre szavazzanak.
i1.ytimg.com/vi/r-UHlXz3Qqc/mqdefault.jpg

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.12. 16:48:03

Gyurcsány talán el tud számolni a vagyonával, hiszen az nem törvényességi kérdés, hogy mennyire tisztességesen jutott a cégeihez...
Orbán komoly hátránya az ügyben, hogy a politikán kívül csak a focihoz van köze, sose dolgozott.

dr kíváncsivagyok 2014.02.12. 16:48:19

@csak egy néző:
" Egyébként is ezt a rezsirizsát nem lehet űberelni."

Ha nálad "rezsirizsa"...akkor másnál is...

dr kíváncsivagyok 2014.02.12. 16:49:26

@Online Távmunkás:
"Orbán komoly hátránya az ügyben, hogy a politikán kívül csak a focihoz van köze, sose dolgozott. "

majd elmondja , hogy focizott a Reálnál 10 percet...

tisztapista 2014.02.12. 16:50:08

Orbánnak nem kell egy Gyurcsány-félével kiállni magyarázkodni. Nincs rászorulva, nincsenek egy szinten, nem is fogja megtenni.

Egy kétharmados támogatású kormányfő nem szorul rá, hogy egy küszöbön táncoló pártocska bukott vezetőjének beszámoljon.

Teccik tudni: a nyúl és a puska.

Yorki 2014.02.12. 16:55:20

Orbán egy nyilvános,önálló gondolatokat feltételező (spontán kérdés-felelet) fórumra sem mer elmenni,nem hogy egy ilyenre.

ephart 2014.02.12. 17:02:09

méltatlan lenne ha Orbán lealacsonyodna El Qrancshoz.mi köze egy államférfinak egy politikai élőhalotthoz? semmi

legeslegujabbkor 2014.02.12. 17:05:24

Hoz egy igazolást a NAV-tól, hogy minden bevallása rendben van.
A többi választ már ismerjük a gyarapodásukról. Anikó jól tud takarékoskodni a Gyesből és birtokokat vásárolni, neki meg kölcsönadták a pénzt a barátok a lakásvásárlásra.
Esetleg jöhet az fia egy lottónyereménnyel, lánya meg a menyasszonytáncból tudott félretenni.

Na látjátok, így kell bánni a pénzzel. (Szíjjártó jó tanítvány)

Kelta6725 2014.02.12. 17:09:34

Orbánnak nem kell Gyurcsánynak magyarázatot adnia a vagyonáról? OK.

Akkor adjon nekem, vagy bárkinek, aki kérdezi...baccus, neki mindenről azonnal számot kell adnia, ha a választópolgárok érdeklődnek..ugyanmár honnan a vagyona? a családjának? a sameszainak? gázszerelőjének? akárkijének? erről igenis köteles nyilvánosan beszámolni!! és nem azért mert Gyurcsány kéri..hanem mert ÉN a választópolgár kérem!! mit kérem, követelem..vazzee, az enyimével ne verje a csalánt, ok? Na..ezért lesz elzavarva a jó francba...

Wagem 2014.02.12. 17:19:41

@Kelta67:
Dehogy lesz-dehogy lesz.
Ne álmodozz!

csak egy néző 2014.02.12. 17:24:12

@Kelta67:
Nem ártana emlékeztetni ezeket a miniszter urakat a szó jelentésére.
"minister szóból ered, amelynek eredeti jelentése ’szolga’, illetve ’segéd’,"

zobod 2014.02.12. 17:28:50

"ha a kormánypárt különböző vizsgáló bizottságai vagy a hivatalos szervek találtak volna rajta fogást, már rég a hírekben lenne a neve"

Ez nem olyan biztos. A baloldali lista tetejére visszakapaszkodó, megosztó, népszerűtlen Gyurcsány hasznosabb, mint egy mártír Gyurcsány a börtönben.

ob.szerver 2014.02.12. 17:34:19

Egy ilyen vitára Orbán nem mehetne egyedül. Vinnie kéne magával még (egy) jó pár embert. Azután ha ott van Mészáros, Garancsi, Flier, meg az összes stróman, el lehetne kezdeni a matekozást.

Kelta6725 2014.02.12. 17:37:05

@zobod: Csak a jobboldali mantrák miatt, meg a teljes erőből nyomott kormánypropaganda miatt gondolod, hogy "megosztó, népszerűtlen Gyurcsány" ???

mert, csak sétálj az átlag emberek közé, már nem a tieid közé, hanem csak úgy...és meg fogsz lepődni..annyira nem is népszerűtlen, int azt a kormány,. és a fidesz szeretné..de dolgozik is gőzerővel a mocskoló propaganda a jobboldalon..

élveteg 2014.02.12. 17:38:34

"felkéri az adóhivatalt, hogy haladéktalanul vizsgálja le őt (és feleségét) - a megoldás enyhe szépséghibája, hogy mint miniszterelnök végső soron teljhatalmat gyakorol az adóhivatal vezetése felett, a tettnek így kampányértéke nem sok van, maximum az örök hívek bólogatnak majd támogatóan."

De itt még nem volt teljhatalom :

index.hu/belfold/ovplusz08030/

Kalmár 2014.02.12. 17:40:15

Nem Orbánt hívja Fletó!
Ez világos.

Mesterházyt alázza folyamatosan!
Az összefogás elnöke helyett, beelőzve kihívja a jelenlegi esélyest, csak azért, hogy fényezze rizikó nélkül magát.
Természetesen egy ilyen hazug senkiházival nem ül le Orbán.
Ne is tegye!

Fletó 2018ra taktikázik, nem törődve a kárral, amit a baloldalnak okoz.
Hülyék, hogy hagyták visszamászni a térképre.
Soha nem lesz Fletó miniszterelnök.
Politikai hulla. Csak még mozog.

CSENDES 2014.02.12. 17:47:09

@Online Távmunkás: Ja. és nem volt egy sztár focista. (sem)

CSENDES 2014.02.12. 17:47:44

@Online Távmunkás: Ja. és nem volt egy sztár focista. (sem)

CSENDES 2014.02.12. 17:50:20

@tisztapista: Teccik tudni, szarok a szádba a ilyen relatív hozzáálásért.

Tudod, ő lophat, mert ő nekünk lop. Idióták.

2llkedő 2014.02.12. 17:54:17

@Kalmár: Ezzel hitegeted magad? Mitől félsz?

Szevasztok 2014.02.12. 17:55:51

@tisztapista: @Sírköves Slomó: ""Egy kétharmados támogatású kormányfő nem szorul rá, hogy egy küszöbön táncoló pártocska bukott vezetőjének beszámoljon."

Egy akármilyen többségű min. elnöknek is kutya kötelessége, hogy beszámoljon róla a SZAVAZÓKNAK!

Pipas 2014.02.12. 17:57:34

Gyurcsány szokásos taktikáját folytatja, amiben ludas azzal támadja meg az ellenfeleit.

A 2006-os választásokról tudjuk, hogy végighazudták, és mit tett? A választási küzdelem során nyilvánosan megvádolta a fideszt, hogy hazugsággal akarnak nyerni.

A szakdolgozatáról kiderült, hogy kissé problémás, de ő ezerrel nyomta az igét, hogy a fideszeseknek gond van az iskolai dolgozataival (mondjuk igaza volt, tényleg gondok voltak).

Be akarták vezetni a fizetős egészségügyet, mit mondott? Hogy vonják vissza már ezt a hazugságot, ilyet ők nem akartak soha sem.

Kiderült, hogy növelni akarják a gáz hatósági árát mit mondott? Hogy nem lessz, nem is lett gázáremelés.

Most benyomja, hogy gond van az Orbán vagyonával. Az övével nyilván nincs, hogy lenne? :D

♔bаtyu♔ 2014.02.12. 18:01:34

@Bogas: Na meg Bajnai. Hátha megint bohócruhába öltözik Gyurcsány és letámadja.

Tudta nagyon is jól Gordon, hogy az Feri volt. 190 cm, vékony, nem hülye.

doktor.dikhed 2014.02.12. 18:05:59

Nem fognak szóba állni vele. Csak veszítenének vele.

Sajnos, ebben ez országban ezt is meg lehet tenni, hogy a kormány, a vezető párt mimdenfajta nyilvános vitától elzárkózik.

nnnnnnnn 2014.02.12. 18:09:02

fletóka előbb a szakdogáját keresse meg, ha már mindennel tud számolni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.12. 18:10:38

@CSENDES: Nem volt aranylabdás a legendás felcsúti aranycsapattal?

Wagem 2014.02.12. 18:12:04

Mindenki tudja,hogy Fegyenc egy beteg ember.
A balosok is ismerik.
Kell még ezzel a figurával akár milyen szinten is foglalkozni?
Bulvár oldalakon,jellegüknél fogva még jó "parti".Jókat lehet rajta röhögni,mint anno Torgyánon.
A Sas kabaréban is kedvelt figura lehet.
Semmi több.
De a többség inkább sercint egyet.
Én is.

Sírköves Slomó 2014.02.12. 18:14:03

@Wagem: Torgyán egy müvelt és szellemes figura, kikérem magamnak a nevében az összehasonlítást.

zobod 2014.02.12. 18:28:10

@Kelta67: Gyurcsány népszerűtlen, ezen nincs mit szépíteni. Nem csak népszerűtlen, de még a sajátjai sem látják szívesen. Ha Bajnai egy kicsit rátermettebb lett volna, Gyurcsány meg a DK valahol az LMP alatt lenne.

Szevasztok 2014.02.12. 18:35:41

@Sírköves Slomó: "Vagyonnyilatkozat. "

A Simon ügy megmutatta, hogy mire jó a vagyonnyilatkozat. Pont semmire.

CSENDES 2014.02.12. 18:40:04

@Kalmár: Te ezt csak óhajtanád. Te szegény.

Wagem 2014.02.12. 18:42:48

@Sírköves Slomó:
Igazad van.
Bocs. :-)
Csak a perui cseresznyét tudnám feledni.
Buenos nocses..

Blogger Géza 2014.02.12. 18:45:49

Mi fenének állna el Orbán vitatkozni egy ilyen mániákus hazudozóval, mint Gyurcsány? Ezzel felemelné őt az ő szintjére, egyfajta potenciális miniszterelnök-jelölti rangba tenné. Ekkora hibát nem véthet.

Ha valaki úgy látja (megfelelő tényekkel alátámasztva), hogy ami Orbán tulajdona, az nem jöhetett össze az ő legális keresetéből, akkor az kezdeményezheti a megfelelő eljárást, de ezzel már egyszer csúnyán felsült a baloldal, és nem látom, mi változott azóta.

Ez egy nyilvánvaló és gyenge kísérlet a Simon-ügy tompítására.

Majd ha Gyurcsány egy Fideszével összemérhető támogatottságú politikai erő miniszterelnök-jelöltje lesz, elnyeri a jogot, hogy nyilvános vitára hívhassa ki Orbán Viktort, de addig...

Ad Dio 2014.02.12. 18:50:08

Mikorra is datálódik Simon "vagyonának" hirtelen manifesztálódása? Ki is volt akkoriban a MSZP első embere? Egyben a Miniszterelnök? Nem állítom hogy az, de ez az ötlet akár előremenekülés is lehet a esetleges problémák elől. Én amondó volnék először fusson le ez a mostani ügy, kerüljön helyre a ki-kivel-hol-mit kérdés és aztán kezdjünk meg más ügyeket.

DR. Smit Pal 2014.02.12. 18:51:36

Orban Viktornak semmi dolga ezzel az elmebeteggel.

Ad Dio 2014.02.12. 18:52:54

A másik probléma az, hogy O.V. jelenleg a Fidesz miniszterelnök jelöltje. GY.F. pedig egy törpepárt vezetője. Nem hiszem hogy komolyan gondolhatja hogy bárki is úgy táncol ahogy ő fütyül.

2llkedő 2014.02.12. 18:53:36

@Blogger Géza: "Mi fenének állna el Orbán vitatkozni egy ilyen mániákus hazudozóval, mint Gyurcsány?"

Két hazudozó párviadala.

Ad Dio 2014.02.12. 18:57:48

Elnézést az offért, de érdekelne: lemondott végülis ez a Simon?

Szevasztok 2014.02.12. 19:06:57

@Sírköves Slomó: " Mármint a szociké."

Aki olyan naiv, hogy erkölcsi különbséget feltételez politikusok között pártállás vagy ideológia alapján, az önmagáról állít ki szellemi szegénységi bizonyítványt.

Sírköves Slomó 2014.02.12. 19:13:01

@Szevasztok: Ja értem tehát a piros párt lebukik utána az udvari bolodja kihívja a narancs párt vezetőjét, hogy magyarázza meg, aminek a megmagyarázása a vagyonnyilatkozat.

Aki azt feltételezi hogy a narancs párt az erkölcsösebb, az hülye.

Igy gondoltad?

Szevasztok 2014.02.12. 19:18:53

@Sírköves Slomó: "Aki azt feltételezi hogy a narancs párt az erkölcsösebb, az hülye."

Nem gondoltam volna, hogy ilyet te valaha leírsz, de pontosan így gondolom.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 19:21:44

Az a poszter és szavazó, aki Gyurcsány meggazdagosásában nem lát törvényellenest, mitöbb etikátlant se az nem normális.

Annak ugyanúgy nincs értelme válaszolni, mint a főtolvaj Gyurcsánnyal vitatkozni.

2006-ban vitatkozott utoljára Gyurcsány.
Mondjon már valaki légyszi ebből a vitából 1 azaz 1 darab igaz mondatot, amit Gyurcsány mondott és igaznak bizonyult !

Nincs ilyen.
Az Elkúró hazudik reggel délben és este, meg lop. Rendszerváltás óta. Szinte születése óta.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 19:25:04

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

GYurcsány 4 milla törzstőkével vette a Motimot, a többit anyósa biztosította az adófizetők pénzéből tápolt bankból.
Vétel után azonnal 500 millával emelkedett a törzstőke.

Gyurcsány 3-4 ingatlant is vett az államtól, melyet az állam visszabérelt rohadt drágán, és felújította azt.

GYurcsány egy mocskos adócsaló: Fittelina

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító:
Nomentana

Gyurcsány egy hazudozó gátlástalan tolvaj.

Aki ezt tagadja az elmebeteg, vagy MSZP csicska.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 19:28:23

Az én orromat régóta piszkálja (uralkodó kormánytól függetlenül), hogy Orbánnak, aki 1988 óta csak politikus, sosem volt vállalkozása, nos, ugyan hogy lett a kezdeti trabantból, meg a 2 szobás albérletből 2002-re 120 milliós szőlője meg egyebei? Mármint a családnak.
Mert más politikusok rendre beírták a vagyonbevallásukba, hogy ennyi tízmilliót meg annyit kaptak kölcsön luxusvilla építésre, a nagy családtól, barátoktól, de valahogy ő neki csak úgy lett a vagyon. Nagyon kíváncsi vagyok, mert én is szeretnék így meggazdagodni, csak fizuból, szállodát is építenék, de még nem jöttem rá a titok nyitjára. Gondolom, nem irigy Orbán és megosztja velünk, ha szépen kérjük. Olyan jó lenne...:)

ob.szerver 2014.02.12. 19:36:25

@Ad Dio:

"Mikorra is datálódik Simon "vagyonának" hirtelen manifesztálódása?"

A Simon ügy annyira tipikus a jelen viszonyokra, hogy kitalálni sem lehetett volna jellemzőbbet.

Vannak a százmilliós, dilettáns, amatőr szoci tolvajok. Akik akkora lúzerek, hogy saját nevüket használják, hogy nem mennek 400 km-rel tovább, hogy egy svájci számláról soha ne derüljön ki semmi. (Félreértés ne legyen, ha rábizonyítják, irány a sitt.)

És vannak a minden hájjal megkent, szervezett, százmilliárdos profi maffiózók. Akiknek már 1993-ban is volt annyi eszük, hogy Kaya Ibrahimnak adják el (akkori pénzen) 100 milliós tartozású cégeiket, akik strómanokat használnak, akik törvénybe foglalják a lopást, a tulajdonviszonyok átrendezését, akik a bűnüldözés, az igazságszolgáltatás, a média kisajátításával biztosítják büntetlenségüket és azt, hogy minél kevesebben értesüljenek a viselt dolgaikról.

Lehet választani.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 19:39:27

@Mr. Waszabi:
www.berbarometer.hu/main/munkaber/vip-fizetes/viktor-orban

Eszerint évente több mint 18 millát keres.
Ebből évi 6 millától kevesebbet kell félretenni, hogy több mint 20 év alatt kijöjjön a 120 milla.

Tudom, hogy nem ennyit kapott régebben, de a föld értékének arányában kb ugyanannyi volt a fizuja.

Ad Dio 2014.02.12. 19:42:38

@ob.szerver:

Ne légy nevetséges. Egyfelől a lopás az lopás akár ügyesen akár ügyetlenül csinálják. Másfelől nem hinném hogy a Fidesz politikusai lényegesen ügyesebbek vagy okosabbak volnának a szocialista társaiknál. Köztük pont annyi amatőr van, mint dörzsölt profi.

Egy azonban egyre nyilvánvalóbb: az MSZP nagyon-nagyon ostobán kezeli ezt az ügyet. Ha így folytatják, simán kiharcolják az új Fidesz 2/3-dot. Nem örülök. De ha így lesz, remélem levonják a konzekvenciákat és eltakarodnak a francba, hogy valami értelmes kezdődhessen a hűlt helyükön, vagy annak közelében. Ha ezt nem teszik meg, ne lepődjenek meg rajta, ha bal-jobb váltás helyett a jövőben jobb-radikáljobb váltás lesz.

Kámasuka 2014.02.12. 19:44:10

@Mr. Waszabi: Akkor nézd meg a 20 vagyonnyilatkozatát.

toportyánzsóti 2014.02.12. 19:47:12

Paksi tévedése után még vagyonosodási balhé hiányzik szegény putyinpincsinek,komoly műhibaperre számíthat agyturkásza!

Kámasuka 2014.02.12. 19:47:43

@Ad Dio: 'Egy azonban egyre nyilvánvalóbb: az MSZP nagyon-nagyon ostobán kezeli ezt az ügyet. Ha így folytatják, simán kiharcolják az új Fidesz 2/3-dot.'

Pártok állása.Ipsos.
Fidesz-KDNP: 53%
Összefosás: 33%
Jobbik: 13%
LMP: 2%
Egyéb 1%

Ezt beteszed a mandátumszámlálóba, nem tudom megvan-e a 2/3 de fidesz+jobbik a mandátumok 80%-át viszi.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 19:48:48

@Kámasuka:

Ennek egyszerű oka van.

Aki dolgozik, az tudja, hogy az MSZP-t nem szabad kormány közelébe engedni.

- Az ingyenélő segílyeseket hozná helyzetbe újra
- Elvenné a családi adókedvezményt amivel a dolgozó gyermekeket nevelő emberek járnak jól.
- Kétkulcsost akarnak aminek határa legutóbb 150 bruttó volt havonta.

Aztán..

- Megtagadták határontúli honfitársainkat 2004-ben
- Több tízezer ellenzékit verettek beazonosíthatatlan karhatalmistával 2006-ban
- Az országot az EU utolsó helyéra pakolták 2010-re hogy 2002-ben még a szlovákok elött voltunk
- Eladósították az országot
- Megduplázták a munkanélküliségi rátát.

Szeritnem nem mindegy.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

Mr. Waszabi 2014.02.12. 19:52:54

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: nem ezt kérdeztem. Gyurcsányról tudjuk, hogy lett vagyonos - Orbánról meg nem, ez valami furcsa módon titok maradt évtized alatt is. Itt az ideje, hogy virítson valamit a témában, még a választás előtt. Nem lesz nehéz, csak azzal a pár száz misivel kell elszámolni nyilvánosság előtt, amije van.Vagy olyan nehéz volna ez egy becsületben meggyarapodott embernek? Nem hinném.

Pipas 2014.02.12. 19:54:03

@Mr. Waszabi: "Orbánról meg nem, ez valami furcsa módon titok maradt évtized alatt is."

Ne terelj már, ne ködösíts.

ember100 2014.02.12. 19:55:57

@tisztapista:
Helló !

Te aztán egy királypárti vagy !
Igenis el kell számolnia a vagyonával akkor is ha én kérdezném meg , bakker MI fizetjük a zsoldját !

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 19:57:25

@Mr. Waszabi:

Orbán évek óta parlamenti képvielő.

MInden évben leadta a vagyonnyilatkozatát.

Légyszi kapard elő azt az 1-2 évet, ami számodra hihetetlen mértékű vagyonosodást jelent.

Teszem hozzá, GYurcsány csak azután lett politikus, hogy szétlopta magát, az MSZMP KB és ex ügynökök, anyósa segedelmével lerabolták a Bajnai családdal az országot.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 19:59:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nos, dhága bahátom, segítek értelmezni az eredeti kérdésemet, mert úgy látom, nem tudsz ellenállni a kormánypárti mellébeszélés és hazudozás kegyetlen kísértésének. Nem vagy egyedül ezzel, ezért segítek a számolásban.
Orbán Viktor 1999-ben 440 ezer forintot keresett miniszterelnökként, ennyi volt a fizuja nekije. Előtte meg még ennyi se. A 120 millás tokaji főd meg 2000-2001-ben lett meg nekije. No, ennek fényében léccives fáradjál mégeccer a táblához, és fussál neki újfent a számításnak. (Segítek - nem fog kijönni a főd ára. Leülhetsz, nem írom be az egyest. :)

ember100 2014.02.12. 20:00:08

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Helló !

Te narancsagyú most bezzeg nincs királyság , a Pocakos Focista vett nekünk atomot meg elektromot , most vesz gyorsvasutat meg mindent , majd
megszavaztatja :(
Miről beszélsz ?

Ad Dio 2014.02.12. 20:02:10

@Kámasuka:

Választás kell nyerni, nem közvélemény kutatást.

Pipas 2014.02.12. 20:03:27

@Mr. Waszabi: "A 120 millás tokaji főd meg 2000-2001-ben lett meg nekije. "

Az Orbán család (apja, testvérei) évente milliárdokat keres a cégekkel. Orbán meg biztos lopott százmilliót, a belső zsebében kicsempészve az országházból, ugye?

_most_ 2014.02.12. 20:05:11

értelmes ember nem gondolja komolyan, hogy a vagyonnyilatkozatoknak bármi köze is lenne a valósághoz, egy álszent, képmutató dolog az egész, valahogy nem láttam még csóró politikust. A legostobább fidesz hívek gondolhatják csak azt, hogy miközben Orbán szülőfalujának a polgármestere 800 milliót vett ki osztalékként a közpénzekből felpumpált cégéből, aközben Orbán nem rakta ennek a többszörösét zsebre, persze az is teljesen reális, hogy a feleségének papíron nagyobb vagyona van, mint Orbánnak :D

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:06:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: most vagy nagyothallasz, vagy tényleg hülye vagy. Én viszont nem. Nem azt kérdeztem, hogy Gyurcsány hogy vagyonosodott, hanem Orbánéra vagyok kíváncsi. Elég világosan leírtam.
Ha tudsz rá érdemben válaszolni, akkor jó, de a terelésedre, mellébeszélésed nem érdekel. Ugye nem baj? Remélem nincs harag.

csak egy néző 2014.02.12. 20:06:39

Biztos helyről hallottam, hogy Orbán familia vagyonát a legyek hordták össze. Osz' jónapot.

Pipas 2014.02.12. 20:07:56

@_most_: Amikor az MSzP miniszterelnök megbukik a hazudozással, akkor mindjárt mindenki hazudik, amikor az MSzPs pártvezér megbukik a vagyonnyilatkozatával, akkor mindenki hazudik a vagyonnyilatkozatában?

Scagnetti 2014.02.12. 20:09:07

@Ad Dio: "Ha így folytatják, simán kiharcolják az új Fidesz 2/3-dot. Nem örülök. De ha így lesz, remélem levonják a konzekvenciákat és eltakarodnak a francba, hogy valami értelmes kezdődhessen a hűlt helyükön, vagy annak közelében."

Ez esélyes. 2010 után is csak úgy rohantak levonni a konzekvenciákat. Hogy ez milyen jól sikerült, az látszik abból, kik vezetik az Összefogás listáját.
Vajon hány fideszes 2/3 kell még hozzá, hogy elkezdjék?

Blogger Géza 2014.02.12. 20:10:21

@Mr. Waszabi: Ez senki előtt nem titok, aki figyelte a közéletet, hiszen volt róla parlamenti és adóhatósági vizsgálat is: nagy példányszámban eladott könyvet írt, jó fizetése volt évtizedekig, és akkor vett ingatlanokat, amikor még jóval olcsóbb volt, mint ma.

_most_ 2014.02.12. 20:11:01

@csak egy néző: mondjuk, szar lehet Orbánék családi összejövetelein, mikor a rokonok cikizik Orbánt, hogy mennyire csóró, miért nem lett inkább tisztességes üzletember, sokkal többet kereshetne.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:11:11

@Pipas: látom ismered a családot. Én meg lusta vagyok átolvasni a vagyonnyilatkozatait. Ha esetleg tudnád idézni 2000-2002 környékéről azt a vagyonnyilatkozatát, amelyikben szerepel a családi kölcsön a fődre (mint mondjuk Torgyánéban a 100 millás privát kölcsön villaépítésre), hát az pont kielégítő válasz volna a kérdésre. Még meg is köszönném, azt annyi. Mit kell ennek ekkora feneket keríteni? Nincsen bennem rosszindulat, csak kérdeztem, hogy tudja-e valaki, mert én nem.

Blogger Géza 2014.02.12. 20:12:06

@Mr. Waszabi: Istenem, te hülye, és utánanéztél, mennyibe került az a föld akkor?

Kámasuka 2014.02.12. 20:12:40

@Pipas: Igen ez most a taktika.

Beleszanganak a ventillátorba.

2llkedő 2014.02.12. 20:13:09

@Pipas: "Az Orbán család (apja, testvérei) évente milliárdokat keres a cégekkel."

És azok a cégek honnan vannak? Csak nem úgy, ahogy Fegyenc testvéré?

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:13:16

@Blogger Géza: ez is mellébeszélés. Leírtam, hogy a tulajdon szerzés időpontjáig nem gyűlhetett össze neki annyi, mert nem keresett annyit.
Mindig tudom, miért kérdezek - nyilvánvaló dolgot nem szoktam.
A kérdés tehát továbbra is nyitva - honnan volt rá a lóvé 2000-2002 között?

_most_ 2014.02.12. 20:13:57

@Pipas: nem tudom láttál-e már politikust, legfontosabb ismertető jelük, hogy rendszeresen hazudnak, persze kivéve Orbán Viktort, ő soha életében nem hazudott.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.12. 20:15:12

@toportyánzsóti:

Csakhogy a mostani szerződés minden részlete közismert!
Vagy ha nem írd már meg hogy mi nem ismert?!
Ugyanis ismert, hogy mekkora hitelt veszünk fel, mekkora kamatra, meddig kell fizetni, mikortól, stb...szóval légyszi ird meg hogy mi nem ismert!!
Köszi

Pipas 2014.02.12. 20:16:00

@Mr. Waszabi: "látom ismered a családot."

Fenét, csak rágugliztam, hogy "orbán cégei". Van pénzük rendesen, 100 millió az semmi nekik.

Ha közvetlen rokon ad pénzt, akkor meg még illetéket sem kell fizetni... amennyire én tudom.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:16:31

@Blogger Géza: hülye aki mondja, de ezt te is tudod.
120 millába fájt, ennyit ért 2003-ban.
Emlékeim szerint nem volt válság akkoron.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:20:55

@Pipas: már megint mellébeszélsz. 1999 előtt nem volt neki egy cége sem. A nejének sem. Biztos szopatta őket a család mindkét ága, mert nem akartak dógozzni a családi biznicekben.
Anikónak még is ez a tojai biznic volt az első - ami 2003-ban már 120 millát nyomott a vagyonbevallásban. No, ezért voltam rá kíváncsi, de úgy láccik, senki se tudja. A jelek szerint kénytelen leszek megvárni, mit mond Orbán.

ob.szerver 2014.02.12. 20:21:18

@Mr. Waszabi:

Mivel látom, hogy nagyon nyugtalanít Orbán meggazdagodásának kérdése, a Mester utcai szoba-konyhából a Kígyó (?) utcai 130 nm-en keresztül a budai villáig megtett utat annak idején részletesen feldolgozta a Hócipő. Sajnos, az nem vicc volt. Szerintem lesz, aki belinkeli neked, ha nincs meg. De hát az ma már csak apró csalafintaságnak tűnik az azóta bekövetkezett gyarapodás tükrében.

Pipas 2014.02.12. 20:21:51

@Mr. Waszabi: "már megint mellébeszélsz."

Nem.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:24:33

Azér', milyen irigyek vagytok, sajnáljátok a nép eccerű gyermekeitől a meggazdagodás Orbáni receptjének titkát. Nehogy már valaki másnak is sikerüljön lekoppintani, ugye? No, szép dolog, mondhatom...

Blogger Géza 2014.02.12. 20:25:38

@Mr. Waszabi: Ne hülyeségeket írogass, hanem számolj. Mennyit keresett és mennyi volt annak a földnek a vételára. Tessék. (Ebbe már mindenki belebukott, szóval ne reménykedj...)

csak egy néző 2014.02.12. 20:26:01

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Akkor vajon mit kellett 10-évre titkosítani?
Hátha te tudod.

Blogger Géza 2014.02.12. 20:27:02

@Mr. Waszabi: Nem azt írd, hogy neked mi fáj, hanem a vételárat. És ne hazudozz.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:27:46

@ob.szerver: :) olvastam én is - azért kérdeztem, mert eszembe jutott.
Mert hiába okoskodnak itten az urak a tegnapi vagyonbevallással, az időben nem konzisztens a 10-15 évvel ezelőtti állapotokkal. Ez itten a pohbléma, semmi más.
Régi magyar mondás, hogy akinek vaj van a fején, ne ugráljon, mert le talál esni, és még eltaknyolik rajta.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.12. 20:29:21

@csak egy néző:

Bocs, hogy közbeszólok, de a fő számok ismertek, nem? A tervezett költségvetés, a kamat (3 sávos), hogy meddig kell törleszteni... Mi az ami titkos?

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:32:38

@Blogger Géza: én leírtam, mennyit keresett és mennyi volt a főd ára. Nem jön ki. Te viszont nem tudsz számolni.
Történetesen nem sokkal kerestem kevesebbet őkelménél akkoron, és nekem nem sikerült akciósan se 120 millás fődet venni az etap végére. Még házam is csak utána lett, az is félig hitelből. Pedig nem kártyáztam, nem ittam, istenbizony:)
Azért elgondolkoztató, hogy egy ilyen eccerű kérdésre egynek sincs egyenes, számszerű válasza. Nem tudja senki, de azért a mellébeszélés az megy dögivel. Csak erre senki se kíváncsi.

toportyánzsóti 2014.02.12. 20:33:11

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kicsit előreszaladt veled a döglött dakota ló.Varga Misi a pénzügyi részletekkel kicsit nagyképűen ígérgetett.Az igazi kérdés az, mekkora marhának kell ahhoz lenni hogy választás előtt ekkora seggszájat csináljon magából szegény putyinpincsi?!Komikus ő is meg ti is mutyipincsik.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 20:35:58

@Mr. Waszabi:

Szívesen leírom megint, mert tudom, hoyg az MSZP csicskák ostovábbak az átlagtól.

Légyszi kapard elő azt az 1-2 évet, ami számodra hihetetlen mértékű vagyonosodást jelent.
Hisz Orbán minden évben leadta a vagyonosodási bevallását.

Mellesleg jelen 2014-es értéken nézed a földet a 1998-as fizuhoz mérve.
1998-ban, de még 2002-ben is, a föld értéke a mostani kb 10-edét érte.

Blogger Géza 2014.02.12. 20:36:39

@Mr. Waszabi: Semmilen probléma nincs a tájékozatlanságodat (nem tudod, mekkora vételáráról is volt szó) és a butaságodat (összekeverd az akkori vételárat és mostani forgalmi értéket) leszámítva. Nekem egyik rokonom egy olyan ingatlanban él, amit annak idején kb 600 ezer Ft-tért vett, most kb. 10 misit érhet. Akkor ezt sem érted, mi?

Kámasuka 2014.02.12. 20:36:52

@Mr. Waszabi: Nyugi nálad ideológiailag képzettebb maszop csicskák (törökzsolti pl.) is kutakodtak már fideszes vagyonbevallásokban, de eddig semmit nem találtak.

Tiszta geciség hogy a bankseggnyaló maszop pártelnökét egy osztrák bank nyomja fel, aki ugye ki nem állhatja a zorbánt mer adóznia kell.

csak egy néző 2014.02.12. 20:38:14

@Nyekenyóka.:
Erre lennék kiváncsi és nem csak én. Ugye az ördög a részletekben rejlik.
"Az ellenzék követelte az Oroszországgal kötött és 10 évre titkosított szerződés részleteinek nyilvánosságra hozatalát, de ebbe a kormány nem egyezett bele.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.12. 20:40:18

@csak egy néző:

És ezt a jelen kormány elismeri, hogy titkosították a szerződést, a mostanit amit Orbán írt alá? Csak mert a fő számok azok tényleg ismertek, de akkor elismerik a kormánytagok, hogy "valami" titkosítás is van ezen kívül? Ez érdekel.

Blogger Géza 2014.02.12. 20:40:59

@Mr. Waszabi: Na, gyerünk, ne hazudozz, írd le, hiteles (!) forrásokkal (!!!) a

1) vételárat
2) addigi keresetét.

De ne a fantáziáid, hanem a valóságot.

Azt hiszed, amibe Eörsi belebukott, abban te jobb leszel? Ne röhögtess.

toportyánzsóti 2014.02.12. 20:42:03

@Nyekenyóka.: Fussál neki ujra,nem írtam titkos dologról,csontvázbrigád vezetője ígérgetett szokás szerint munkavégzés helyett.Be kellett volna nyújtania a szerződést a parlamentnek.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.12. 20:42:11

Igaza van az LMP-nek azonnali vagyonosodási vizsgálatot minden képviselőnek.

Pártkatonaként a köz pénzéből lettek dúsgazdagok!

Ezt persze nem merik megszavazni!

martineden 2014.02.12. 20:42:54

@Sírköves Slomó: Aki azt feltételezi hogy a narancs párt az erkölcsösebb, az hülye....Egyetertunk

toportyánzsóti 2014.02.12. 20:43:00

@Blogger Géza: Géjzu hazudozni te szoktál narancsmagyarul.

csak egy néző 2014.02.12. 20:44:05

@Nyekenyóka.:
"Egyelőre nem lehet megismerni a paksi beruházás részleteit, egészen pontosan azt a hatástanulmányt, amit a kormány tíz évre titkosított és amiből talán kiderülne, mitől az évszázad biznisze az erőműépítés. Kormánypárti politikusokat, képviselőket, államtitkárokat, minisztereket faggattunk, hogy akkor mégis miért támogatják a 3000 milliárd forintos beruházást?"

444.hu/2014/02/03/paks-azert-titkos-mert-nincs-benne-semmi-ujdonsag/

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 20:44:40

@Mr. Waszabi:

A népszabadság archivumban találtam pár bejegyzést az akkori vásárlásokról:

www.nol.hu/archivum/archiv-366624

Lévai Anikónak, valamint Szász István Attilának és Kékessy Dezsőnek, az Orbán család barátainak már 1997-től volt a térségben szőlőbirtokuk, amely gyorsan növekedett. Abban az időben olcsón lehetett földet szerezni. Voltak olyan állami gazdasági dolgozók, nyugdíjasok vagy munkanélkülivé válók, akik a kilencvenes évek elején ingyenes juttatásként viszonylag kis területű földet kaptak, de azt nem kívánták művelni. Nagy volt a kínálat, olcsó a föld.
...
Olcsón lehetett földet szerezni az önkormányzatoktól is. Lévai Anikó például egy negyvenhárom különálló földrészletből álló, összesen öt és fél hektáros területet 100 ezer forintért vásárolt meg a sárazsadányi önkormányzattól. A Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokaj-Hegyalja Kft. 1997-ben alakult meg, a tulajdonostársak Lévai Anikó, Kékessy Dezső, Orbán miniszterelnöksége idején párizsi magyar nagykövet, Madarász László, Orbán idején a Postabank igazgatóságának elnöke, Szász István Attila és Duda Attila ügyvéd.
..

Tehát néhányszor 100ezer forintért lehetett hozzájutni, nem pedig 120 milláért.
Érti a különbséget, tisztelt MSZP csicska ?

ob.szerver 2014.02.12. 20:45:39

@Nyekenyóka.:

Komolyan azt gondolod, hogy az ország történetének eddigi legnagyobb beruházásánál, ami 10%-kal növeli az eladósodottságot, és 50-70 évre determinálja az ország energiaellátását, az nyilvánosságnak számít, hogy

1. 3000 milliárdba kerül
2. A kamat 3,9-4,9%
3. Törleszteni ettől-eddig kell.

Ugye nem?

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:46:02

@Blogger Géza: egyelőre nem én hazudok, hanem te igyekszel, csak nem sikerül:) Én kérdeztem valamit, te meg mellébeszélsz folyvást. Nem vagy nyeregben.

Ha netán arra célzol a vételárral, amire én is fókuszálok, miszerint nagyon akciósan kaptak állami földet, ami valójában 120 millát ért akkor is, nem csak egy évvel később, akkor nem illett volna tisztesség szerint kifizetni a különbözetet akkor, amikor kiderült, hogy állami földet vettek imigyen? Vagy nem tudták, hogy milyen nagy üzletet csináltak véletlenül? Arra mindenesetre nem emlékszem, hogy jelentkeztek volna utóbb, hogy ki akarják fizetni a különbözetet, miután kiderült, hogy jóval ár alatt jutottak hozzá állami földhöz. Ez felveti a közpénzzel való visszaélés esetét az eladó részéről, de a tisztességesség és becsület kérdését mindenképp. Ja, nem mondtam volna, hogy az említett vagyon szerzés idején még állami tulajdonú volt a cég, akitől a földet vette Anikó? Én kérek elnézést.

Na, vége a gyereknapnak. Sztem ne forszírozd a témát, mert nem jöhetsz ki belőle jól. És még Orbánt is lejáratod, így kampány közben.
(Okos ember ilyenkor hallgat, nem tetézi:)
Az a helyzet, hogy a nagy fehér főnök semmivel sem fehérebb a többi politikusnál, erre akartam reflektálni. Hazudozni, mosdatni nem tiszta embereket, az sosem sikeres vállalkozás.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.12. 20:46:59

@csak egy néző:

Köszi, csak mert van egy nadyr nevű hozzászóló a youtube videó alatt, aki azzal védi Orbánt most, hogy minden nyilvános, és nem tudom, mennyi az igazság tartalma amit leírt..

www.youtube.com/watch?v=u6xxFSXQTF0

Pipas 2014.02.12. 20:49:03

@csak egy néző: Ez az a blog, amelyik a múltkor azt írta, hogy az oroszok fogják meghatározni a magyarországi villamosenergia árat... aztán beidéztek egy bekezdés, amiben a magyar meg az orosz fél megegyeztek, hogy olyan megvalósítási árat igyekeznek majd kialakítani, ami lehetővé teszi a rentábilis üzemeltetést. :D

Mekkora kamu volt már, nem értették a saját maguk által idézett szöveget és azt sérelmezték, hogy a szándéknyilatkozatban miért nincs pontos ár. Azt írták, hogy az oroszok olyan árat írnak majd a szerződésbe, amilyet csak akarnak.

Nagyon gáz.

martineden 2014.02.12. 20:49:09

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Vagy ha nem írd már meg hogy mi nem ismert?!...Csak egy fidesz csicska irhat ilyen hulyeseget.Amit nem ismer valaki,hogy irhatna meg?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 20:50:32

@Mr. Waszabi:

Ezt beszpoptad ostoba MSZP csicska.

Maga a nol archívum hozta le, hogy akkoriban néhány szézererért lehetett több hektárt venni.

Fent megtalálod a linket, és hivatkozást.

Szóval hazudtál ahogy szoktál.

Kámasuka 2014.02.12. 20:50:39

@Mr. Waszabi: Hú de geci gyengén nyomod, ember.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.12. 20:51:20

@ob.szerver:

De ha beindul az új erőmű, akkor azzal együtt jobban lehet majd a kamatokat fizetni, nem? Csak mert megtérül, és kevésbé "fáj" talán majd az embereknek, ennek akkor nincs realitása?
Csak mert ez nem IMF hitel, ami lyukak betömködésére van, hanem beruházási hitel. Nem ugyanaz. Aztán lehet nincs igazam, nem tudom, annyira nem értek hozzá. Viszont állítólag még ez a legjobb megoldás, az atomenergia, nincs jobb. A finnek is most építenek...
És nálunk gyorsfolyású folyók sincsenek mint mondjuk az osztrákoknál...szóval NÁLUNK az atom, vagy a geotermikus energia jöhet szóba, esetleg a szél meg a nap, de ezek mintha sokkal drágábbak lennének, és a napenergia csak akkor "él" ha süt a nap...vagy nem? :DD
Tényleg nem értek ehhez, csak próbálok logikusan gondolkodni, na mindegy ez nem a poszthoz tartozik...

Kámasuka 2014.02.12. 20:51:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Most lesz az hogy kicsit még kínlódik aztán eltünik, ez a Waszabi sztájl.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 20:57:14

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: na, csak sikerült valamiféle válasz. A bökkenő csak az, hogy a vásárlás pillanatában a föld nem volt a Kft birtokában, hanem állami volt. Azt továbbra sem értem, hogy hogy érhetett állami korában párszázezret, privatizáció után pedig a sokszorosát?
De ne fáraszd magad, van tippem.

Egyébiránt nekem egy MSZMP neokommunista ivadék rajongója ne mszpzzen, mert eléggé hiteltelen. Már csak azért is, mert nincs közöm az MSZP-hez. Csak egy kérdést tettem fel, amire nem sikerült egyenes választ adni. Orbánnak sem.
Mindezzel csak ki akartam buktatni a fideszes hazudozók, mellébeszélők retorikáját - szidnak, sároznak mindenkit, mint bokrot, aki nem nyalja Orbán seggét.
Sikerült a próba, szép képet rajzoltatok magatokról és a kormányfő érdekes vagyonosodási körülményeiről is egyaránt. Gondolom, olvassák páran, akik már elfeledkeztek róla, vagy esetleg nem hallottak róla sosem - jól jön ez kampányidőszakban.
További sok sikert!

Pipas 2014.02.12. 20:57:37

@Nyekenyóka.: A kormányt nem ismerem annyira, a döntéseiket egy kicsit jobban.

Az Orbán nekem szimpatikus, a Lézer, meg az a szőke nő, meg pár másik pasas rohadtul unszimpatikus.

A döntéseikből jópár szimpatikus van, a vallásos dolgok meg például rohadtul gusztustalanok nekem. Sok elmaradt dolog sem szimpatikus, mármint, hogy elmaradt.

Minap végigcsináltam azt az ominózus tesztet a neten, azt mondta, hogy a fidesz mondásainak 75% tetszik nekem, az MSzP mondásainak meg 50%-a. Fura, mert nem emlékszem, hogy ez a két párt bármiben is megegyezett volna. :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.12. 20:57:48

@csak egy néző:

A földekhez pár százezerért jutottaka nol archívum szerint.

És igaz a cikk is.. Valóban kaptak néhány milla állami támogatást a Horn kormánytól.

Blogger Géza 2014.02.12. 20:58:23

@Mr. Waszabi: Ne rizsázz. Írd le a vételárat, és vezesd le, miért nem lehetett a keresetéből megvenni. Vagy hagyd abba a hazudozást.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.12. 21:01:30

@Pipas:

Az a Nézőpontos? Az egy kamu.
Nekem Orbán szimpatikus volt elég sokáig, aztán a sok hazudozásait megelégeltem már.

_most_ 2014.02.12. 21:03:10

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @Blogger Géza: haha, igazi Orbán seggnyalók vagytok, annyira vicces ez a vergődés, ahogy Orbánt véditek, mintha az életetek múlna rajta :D

ob.szerver 2014.02.12. 21:03:36

@Nyekenyóka.:

A mélyzöldeken kívül nem az atomerőmű lett eleve elutasítva. Hanem az, hogy egy ilyen volumenű beruházásban
- indokolatlanul, 5-10 évvel korábban
- napokkal a választások előtt
- titkosított háttárszámításokkal
- szakmai és társadalmi vita nélkül
hoztak döntést, olyanok akik a szocsi olimpia költségvetését ötszörösen lépték túl, olyanokkal, akiknek minden tettéből süt a dilettantizmus és hozzá nem értés, és még akik a korrupciót is elbasszák (trafikügy).

Blogger Géza 2014.02.12. 21:07:51

@Pipas: Hát szerintem tuti egyetérthetnek abban, hogy nem kell népszavazás az EU-ból kilépésről, és nem akarják felbontani a vatikáni szerződést sem.

Ezen kívül lehet, hogy van még más is (nem akarnak alapjövedelmet, nem akarják az összes állambiztonsági irat nyilvánosságát, 2006 októberért rendőri vezetők is felelősek, talán szocik sem akarnak ingatlanadót stb.)

Blogger Géza 2014.02.12. 21:09:30

@_most_: Érdekes, ti pedig gátlástalan hazudozásra is képesek vagytok, csak hogy bemocskoljátok. Melyik a jobb?

Blogger Géza 2014.02.12. 21:11:48

@ob.szerver: Minél 5-10 évvel korábban? Miközben rohamosan rohadnak le a kapacitások... Már a 2009-es parlamenti határozat felszólította a kormányt, hogy kezdje meg az előkészítést.

Kámasuka 2014.02.12. 21:12:30

@Blogger Géza:

Géza, én ma arra ébredtem hogy nem akarok fidesz 2/3-ot. De az események sodrását nemtom megállítani.

Eddig úgy gondoltam dupla fidesz szavazatot nyomok, de most meg azt szeretném, hogy a fidesznek kelljen a kormányzáshoz a dzsobbik, vagy legalább 2/3 ne legyen.

Ezért listán a dzsobbikra szavazok, mit szólsz?

/amúgy thai-japán zsidó vagyok/

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.12. 21:12:54

@Blogger Géza:

Miért nem írod le mennyi volt, ha ennyire tudod, hogy rendben vannak a számok?

_most_ 2014.02.12. 21:17:39

@Blogger Géza: értem, aki kételkedik abban, hogy Orbán Viktor egy szent ember, az nyilván hazudik :D

csak egy néző 2014.02.12. 21:18:49

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
" Valóban kaptak néhány milla állami támogatást a Horn kormánytól"
"Ne mi nyerjük a legtöbbet"
Ugye csicska komám a kicsivel több, mint 40 milla az nálad néhány milla?

Hannibal ante portas 2014.02.12. 21:19:38

@Mr. Waszabi: te még ahhoz is gyönge vagy, hogy hülye légy. De ha ez jó neked, ám legyen. Attól, hogy erősen gondolsz valamire, még nem biztos, hogy úgy van.

Kámasuka 2014.02.12. 21:22:45

@_most_: kjváncsi vagyok legalább olyan jól sikerül-e a kommunistáknak ez a - kenjük rá mindenkire Simon szarát - kampány, mint a többi 5letük..:DDD

Hannibal ante portas 2014.02.12. 21:23:23

@ob.szerver: ennek a kormánynak a legnagyobb hibája, hogy nem kérik ki a te meg a hozzád hasonlók okos és hozzáértő véleményét. Remélem azonban, hogy olvassák ezt a sok jóindulatú kommentet, és eztán minden másképp lesz.

Pipas 2014.02.12. 21:25:57

@Blogger Géza: Jogos. Akkor te is megcsináltad a tesztet? :)

Hannibal ante portas 2014.02.12. 21:27:36

A blog felvetéseihez: nem emlékszem, hogy Orbán az elmúlt 15-20 évben bárkivrl is név szeint foglalkozott volna, vagy hogy bárkit is beperelt volna. Aquila non captat muscas - azaz a sas nem kapkod legyek után. Gyurcsány meg még muslincának is kevés, bárha valóban kellemetlen tud lenni. De arra meg ott a légypapír, majd csak felragad egyszer.

Pipas 2014.02.12. 21:28:38

@Nyekenyóka.: "Nekem Orbán szimpatikus volt elég sokáig, aztán a sok hazudozásait megelégeltem már. "

Mondjuk nem nézem a tévét, az sokat segít. :) A youtube-on szoktam megnézni ezt-azt, az eu parlamenti dolgok pl. szimpatikusak voltak.

Mondjuk a kereszténységgel nálam nem lehet jó pontokat szerezni... de mindegy.

Blogger Géza 2014.02.12. 21:28:39

@Kámasuka: Azt teszel, amit akarsz. :) Hozzátenném, hogy szerintem a következő ciklusban egyáltalán nem lesz olyan sok jelentősége, hogy lesz-e 2/3 vagy sem. Persze ha meglesz, és épp jól jön, nyilván élni fognak vele, de nem hiszem, hogy akkora nagy szükség lesz rá.

Az egyéni szavazatod jobban számít, ha nálatok szoros a Fidesz-MSZP meccs.

Azt kizártnak tartom, hogy a Fidesz kormánykoalícióra lépjen a Jobbikkal. Max kisebbségi kormány külső támogatását tudom elképzelni mindkét fél részéről.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 21:29:30

@Blogger Géza: én csak kérdeztem. Hazudni, mellébeszélni te kezdtél.

Célomat elértem, a figyelmet felhívtam az érdekes történetre. Nekem ennyi elég.

Pipas 2014.02.12. 21:30:27

@Blogger Géza: "a következő ciklusban egyáltalán nem lesz olyan sok jelentősége, hogy lesz-e 2/3 vagy sem"

Annyi jelentősége mindenképpen lenne, hogy a külföld nehezen tudna diktatúráról hadoválni. Meg mondjuk a "demokratikus ellenzék" se nagyon, de azok meg senkit nem érdekelnek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.12. 21:31:35

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Idézek az általad linkelt cikkből:

"A Hegyalján az állami vagyon lebontása során olcsó szőlőterületeket lehetett szerezni, a privatizációban olcsón állami vagyonhoz jutni, az így megszerzett javakat nagy részben állami támogatásból korszerűsíteni és versenyképessé tenni. Ebben az újrarendeződésben, amelyben eldőlt, hogy a jövőben kik termelik majd "a királyok borát", szükségszerűen fonódott össze a pénz és a politikai hatalom."

"Az Orbán-kormány hatalomra jutása után az ÁPV Rt. lecserélte a Kereskedőház korábbi menedzsmentjét, és új vezetőséget állított fel. A vezérigazgató Hegedűs Zoltán lett, általános helyettese Stumpf Miklós, Stumpf István akkori kancelláriaminiszter unokatestvére, a marketingért felelős helyettese szintén rokon, Stumpf András. A cég ismerői szerint a tényleges irányító Stumpf Miklós volt, aláírásával a felelősséget azonban a legtöbb ügyben Hegedűs Zoltán vezérigazgató vállalta. A Tokaj Kereskedőház Rt. jogi képviseletét a miniszterelnök barátjára, Lévai Anikó üzlettársára, Szász István Attilára bízták. Szász István Attila így jogtanácsosként minden lényeges dolgot belülről tudhatott a nagy állami cégről, miközben maga is tagja volt annak a gyorsan gyarapodó vállalkozói csoportnak, amelyben Orbán Viktor felesége és barátai igyekeztek - a Kereskedőház értékes darabjainak meg-szerzésével is - növelni a vagyonukat."

"A Tokaj Kereskedőház Rt. privatizációjára 2000-ben tett első kísérlet nem volt jól megtervezve, és el is bukott - döntő részben azért, mert az ÁPV Rt.-nél és a Kereskedőház irányító testületeiben olyanok is maradtak döntési pozícióban, akik meg tudták akadályozni az állami cég gyors tönkremenetelét, amelynek végén sürgetővé vált volna a privatizáció. 2000 tavaszán a Tokaj Kereskedőház Rt. felügyelőbizottsága egy vizsgálat során megállapította: összeférhetetlen, hogy Hegedűs vezérigazgató, illetve az akkori belkereskedelmi osztályvezető egyidejűleg tulajdonosai kisebb, de a Tokaj Kereskedőháznak konkurenciát jelentő kereskedelmi cégeknek. 2000 áprilisában a Kereskedőháznál fölmondtak 100 dolgozónak, amit az üzemi tanács vezetői úgy ítéltek meg, hogy pillanatok alatt szándékosan be akarják buktatni a céget, hogy fölgyorsítsák a privatizációt. A felügyelőbizottság a megállapított összeférhetetlenségre, illetve arra hivatkozva, hogy az elbocsátásokkal a cég működésképtelenné válik, kezdeményezte az igazgatóságnál, hogy vonják meg Hegedűs vezérigazgató munkáltatói jogát. Ám mielőtt erre sor kerülhetett volna, az ÁPV Rt., amely korábban még írásban is pártatlan kivizsgálásra buzdított, közbelépett: menesztették a felügyelőbizottság és az igazgatóság elnökét, valamint a vezérigazgatónak a konkurenciánál vállalt szerepét kifogásoló testületi tagokat. Az üzemi tanács elnökét és helyettesét, akik bírósághoz fordultak a tömeges elbocsátás ellen, utcára tették. Amikor megnyerték a munkaügyi perüket - melyben a Kereskedőházat Szász István Attila képviselte, eredménytelenül -, újra és újra pereskedniük kellett, mert a bíróság jogerős ítélete ellenére nem vették vissza őket a céghez."

"Lévai Anikónak, valamint Szász István Attilának és Kékessy Dezsőnek, az Orbán család barátainak már 1997-től volt a térségben szőlőbirtokuk, amely gyorsan növekedett. Abban az időben olcsón lehetett földet szerezni. Voltak olyan állami gazdasági dolgozók, nyugdíjasok vagy munkanélkülivé válók, akik a kilencvenes évek elején ingyenes juttatásként viszonylag kis területű földet kaptak, de azt nem kívánták művelni. Nagy volt a kínálat, olcsó a föld. Kicsik voltak a parcellák, a nagyobb egybefüggő birtok kialakításában segített, ha valakinek volt ismerőse a helyi földhivatalban. A térségben illetékes sátoraljaújhelyi földhivatal vezetőjét Stumpf Miklósnak hívták - ott dolgozott, míg el nem került vezérigazgató-helyettesnek a Kereskedőházba."

"Olcsón lehetett földet szerezni az önkormányzatoktól is. Lévai Anikó például egy negyvenhárom különálló földrészletből álló, összesen öt és fél hektáros területet 100 ezer forintért vásárolt meg a sárazsadányi önkormányzattól. A Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokaj-Hegyalja Kft. 1997-ben alakult meg, a tulajdonostársak Lévai Anikó, Kékessy Dezső, Orbán miniszterelnöksége idején párizsi magyar nagykövet, Madarász László, Orbán idején a Postabank igazgatóságának elnöke, Szász István Attila és Duda Attila ügyvéd."

Blogger Géza 2014.02.12. 21:31:42

@Pipas: Aha, le is írtam másik blogba, mi jött ki, 100% Fidesz mellett nekem kb 20% MSZP volt, szóval nálam is volt átfedés.

Mr. Waszabi 2014.02.12. 21:33:35

@Hannibal ante portas: én vagyok a hülye? Szerinted mi érdekli jobban az embereket, Orbán vagyonosodása, vagy hogy én hülye vagyok-e?
Nem figyeltél eléggé, attól tartok. Néhány kőkemény Orbán-troll hívta fel a figyelmet a témára a saját okvetetlenkedésével, tagadásával. Néha hallgatni arany. Vagy egyenesen válaszolni egy kérdésre.
Gyanítom, lesz még pár ilyen intermezzo a választásokig...:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.12. 21:33:43

Olcsón lehetett földet szerezni az önkormányzatoktól is. Lévai Anikó például egy negyvenhárom különálló földrészletből álló, összesen öt és fél hektáros területet 100 ezer forintért vásárolt meg a sárazsadányi önkormányzattól. A Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokaj-Hegyalja Kft. 1997-ben alakult meg, a tulajdonostársak Lévai Anikó, Kékessy Dezső, Orbán miniszterelnöksége idején párizsi magyar nagykövet, Madarász László, Orbán idején a Postabank igazgatóságának elnöke, Szász István Attila és Duda Attila ügyvéd.

Ez a kft. Orbán Viktor miniszterelnöki hivatali ideje alatt, 2001-ben több mint 41 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott ültetvénytelepítésre. A teljes költség 50 százalékát lehetett igényelni, ha csak telepítés történt, de ha meliorációra is szükség volt, akkor a támogatás elérhette a 80 százalékot. A kilencvenes évek második felében, amikor Orbánék baráti köre földvásárlásba kezdett a Hegyalján, ha olcsón megszerezték a területet, majd állami támogatással szőlőt telepítettek rá, akkor horribilis ingatlanvagyonok jöhettek létre - jelentős részben az adófizetők pénzén. Egy körülbelül 50 hektáros ültetvény, mint amilyen a Szárhegy-dűlő, a ráköltött magántőkét és támogatást számolva 6-700 millió forintot is megér. Ennyit ma valószínűleg nem lehetne kapni érte, de ha lejár a külföldiek földvásárlására vonatkozó moratórium, akkor még többet is.

Magyarországon nem éri meg szőlőt termelni, ha valakinek nincs feldolgozója. Ezért akart Szász István Attila és Kékessy Dezső mindenáron saját feldolgozóüzemet. Enélkül ők is kénytelenek voltak ugyanis szőlőként eladni a termést. A 2000 nyarán történt botrány hatására taktikát változtattak: a Kereskedőház privatizációját nem erőltették tovább, viszont a céget kitömték közpénzzel: 2000-ben 1,5, 2001-ben 2,5 milliárd forinttal támogatták. Ezzel több legyet is ütöttek egy csapásra. Megvásárolták a hegyaljai kistermelők jóindulatát, hiszen minden szőlőt átvettek és kifizettek, a korábban kilónkénti 40-60 forint helyett átlag 100 forintot fizetett a Kereskedőház. Az állami segítséget a térség fideszes országgyűlési képviselői úgy kommunikálták, mint a helyi fideszes politikusok és a térség jótevője, Stumpf István kancelláriaminiszter sikeres lobbizásának eredményét. Egy füst alatt jól fizető keresletet teremtettek a saját szőlőjüknek is: Kékessy Dezső például 12 millió forint értékben adott el szőlőt 2000-ben a Kereskedőháznak, Stumpf Miklós és családtagjai összesen 22 millió 800 ezerért 2001-ben. Egy átlagos évben 2700 kistermelőtől vásárol szőlőt a Tokaj Kereskedőház - 2000-ben és 2001-ben 5100 személytől vásároltak. Az akkor drágán átvett szőlőből készült, magas áron nyilvántartott bor nagy részét a mai napig nem sikerült eladni. 2001-ben nem volt szép az ősz, a szőlő egy része penészes lett, alacsony cukortartalmú, de még a negyedosztályút is megvették. Emiatt a bor jó része "érzékszervileg kifogásolható", vagyis nem jó zű, ezért legfeljebb jóval az önköltség alatt lehetne eladni.

komplikato 2014.02.12. 21:34:07

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
"Te most komolyan azt gondolod, hogy Orbán reagálni fog a Fletó vergődésére?"

Nem, konkrétan azt gondolja mint kb. mindenki aki hallott erről. Nem mer reagálni, fosik tőle.

Blogger Géza 2014.02.12. 21:35:49

@Pipas: Hát, szerintem amikor a Fidesznek 50%-a se volt (1998-2002), akkor is ugyanez ment.

Másrészről viszont ha Fideszek sikerül megismételnie a 4 évvel ezelőtti eredményt, azt nagyon oda tudja vágni bárkinek a képébe (akár nemzetközi fronton is): hogy ha ennyire gázosak vagyunk, miért támogatnak minket ennyien? (Nem sok politikai párt van, amelyik 50-55% között kap a választásokon)

Pipas 2014.02.12. 21:36:56

@Blogger Géza: Érdekes. Azóta is azon gondolkodom, hogy hogyan lehetek ennyire mszp rajongó. :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.12. 21:38:19

Nem vizsgálja senki, ténylegesen kinek a tulajdonában vannak a földek, holott a helybeliek számos földrészletről úgy tudják, hogy kétféle szerződés is készült róluk: az egyik szabályos adásvételi szerződés, amelyre kifizették a vételárat, a másik színlelt életjáradéki szerződés, amelynek értelmében csak a korábbi tulajdonos halála után kerül a vevő birtokába a föld. Mindez okirat-hamisítások, adó- és illetékcsalás lehetőségét vetné fel, de nem foglalkoznak vele.

Nem indult nyomozás a tolcsvai "fantom-aszúszállítmány" ügyében sem: 90 hektoliter aszút vagy aszúeszenciát akartak elszállítani a Kereskedőháztól egy úti okmányok nélküli tartálykocsiban. Mivel az üzemi tanács már kirúgott elnökhelyettese riasztotta a rendészeket, a több tízmillió értékű szállítmányt három nap után visszaszállították a tolcsvai muzeális pincébe. Sohasem derült ki, hogy hová akarták vinni, és kinek az utasítására.

Egyetlen esetben kezdett nyomozni a rendőrség: a "tokaj-hegyaljai Kaya Ibrahim", egy ismeretlen, az okiratokon Szabó László néven szereplő személy 80 millió forint értékben adott el ismeretlen eredetű bort 2001 és 2003 között az Imperial Kft.-nek. Ennek az Imperial Kft.-nek első tulajdonosa Hegedűs Zoltán volt. Az ügyben folyt egy ideig nyomozás, mivel a köddé vált "Szabó László" az Imperial munkatársainak vallomása szerint azt mondta, hegyaljai termelőktől vette a bort. A nyomozás annyit kiderített, hogy az érintett termelők biztosan nem adtak el a fantomfelvásárlónak egyetlen deci bort sem, de mivel a fantomot nem sikerült megtalálni, a szerencsi ügyészség tavaly októberben megszüntette a nyomozást

Stumpf Miklós, miután elhagyta a Kereskedőházat, ismét a sátoraljaújhelyi földhivatalban dolgozik - helyettes vezetőként. Többek között tőle kérhetnének segítséget az újságírók, ha az után kutatnának, hogy melyik prominens személynek milyen helyrajzi számon mekkora birtoka van.

Orbán Viktor maga is elismerte, hogy miniszterelnöksége idején részt vett a kft. ügyeiben döntést hozó beszélgetésekben. Az Élet és Irodalom által idézett jegyzőkönyvek alapján még a vele rokonszenvezők is úgy ítélhetik meg: meghitt baráti körben teljesen ellentétesen viselkedett azzal, amit "a nemzet miniszterelnökeként" sugallni szeretne magáról. A történtek után az a kérdés, lehet-e hitele annak, amikor azt mondják: a felesége névértéken adta el tulajdonrészét a barátaival közös kft.-ben, a nevén lévő szőlőért pedig nem vesz fel bérleti díjat, tehát nem lehet beszélni anyagi gyarapodásról?

"Ehhez is politikai döntés kell"

komplikato 2014.02.12. 21:38:19

@Kámasuka: Na mi a stájsz van? Egy darab excel táblából kell ezt 2 percenként bemásolni összes fórumtémához? Darabszámra vagy a floodolt témák darabjáért fizetnek? :D

Ki a jó fenét érdekelnek még ilyen "felmérések" a 2002-e ordas nagy pofára esés után?

Kámasuka 2014.02.12. 21:39:46

@komplikato: 'Nem, konkrétan azt gondolja mint kb. mindenki aki hallott erről. Nem mer reagálni, fosik tőle.'

Hát azt nem csodálom Fletó elmebeteg, vagy zseni, ahogy vesszük...:) Úgy hazudozik hogy ésszel nem lehet követni.

Persze ez most nem fog müködni mert egy viccpárt bohóca, nem éri meg a kockázatot.

Pipas 2014.02.12. 21:40:02

@Blogger Géza: Nagyon kell az országnak, minden országnak, hogy stabil kormánya legyen, amelyik fel tud vállalni népszerűtlen döntéseket is.

Európában a válság magasságában úgy hullottak a kormányok, hogy csak kapkodtam a fejemet, a válságkezelés nem nagyon megy úgy. Szerintem igencsak hasznos lenne egy újabb kétharmad, de persze itt mindjárt szétszednek ezért a beszólásomért. :D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.12. 21:40:21

Részletek az Élet és Irodalomban közölt jegyzőkönyvekből

Az Állami támogatásról:

Szász István Attila: "Földvásárlás. A kereskedőház nem tud integrálni, a kisgazdák mószerolnak. Várható, hogy tudunk venni földterületet, hogy mindenki 4,5 hektárra jöjjön fel. Szárhegy-dűlővel szemben, Tolcsván van kb. 15 hektár telepítésű elvadult szőlős + feketeribizlivel beültetett kb. 10 hektár. Mi most 25 hektárnál tartunk, ebből 6 hektár a termő, 8 hektár az új telepítés, ez már jövőre terem. Cserére is vehetünk."

Orbán Viktor: "Megállapodás a 80 százalékos állami támogatásra."

Orbán Viktor: "Az igazi kérdés az, akarunk-e borászatot csinálni, ha igen, mit kell csinálni."

Kékessy Dezső: "Ha nem akarunk borászatot, nem tudunk mit kezdeni a szőlővel."

Szász István Attila: "Borászatot kell csinálni! Én összeszedek minden adatot, hogy minél olcsóbban összehozzuk. 40-50 százalékos támogatást össze lehet hozni + 30 százalék hitel, 20 százalék saját tőke. Tudok bankkölcsönt szerezni." (2000. szeptember 6.)

Orbán Viktor: "Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet!" (2001. június 4.)

A kimazsolázásról:

Szász István Attila: "A kisgazdák le akarták szakítani a kutatóintézetet + a Szarvas-dűlőt, utoljára a tárgyaláson ott volt Horváth Mihály az ÁPV Rt.-től - meg kell szabadulni tőle. Horváth Mihály odahozta az FVM-et, hogy a kereskedőház mondjon le a kutatóról, mi nem járultunk hozzá. A kht.-t javaslom, előtte kft.-t, (Dégenfeld, Szár-hegy stb.), a hegyalján a kutatásfejlesztés biztosítva legyen, ebbe be kell emelni a kutatót és a Szarvas-dűlőt (49 százalék). A kutatás a cél, de ki lehet vásárolni."

Orbán Viktor: "Mi közvetlenül nem vehetünk meg semmit a kereskedőháztól, forgácsokat le lehet választani az ésszerű vagyongazdálkodás keretében a kereskedőháztól." (2001. június 4.)

Az "Áfész-ház" megvásárlásáról:

Kékessy Dezső: "A borfeldolgozót ki kell vinni a városon kívülre. Székház kell a cégnek Tokajban."

Szász István Attila: "Nagyon egyetértek ezzel."

Kékessy Dezső: "Majer (Tokaj polgármestere) tud nekünk segíteni, ehhez is politikai döntés kell, minket ismernek, ezért »paravánvásárlás« kell. Én az esetleges vásárlásokat egy külföldi jogi személy nevén akarom bonyolítani. Tokaj, Bethlen Gábor u. 5. lenne a megfelelő."

Szász István Attila: "ÁPV Rt.-tulajdon, 5 millió a könyv szerinti érték, Hegedűs a kereskedőháznak szeretné megszerezni."

Kékessy Dezső: "Kell az a ház!"

Orbán Viktor: "Mikor csináljuk a borászatot, mennyibe kerül, ki építi? Ezt a választások előtt nem lehet megcsinálni. A borkutatót nem lehet külön kihozni, óriási botrány lenne belőle. Ha szétszedjük az egészet, akkor ki lehet hozni a kutatót. 2002 után lesz aktuális." (2000. szeptember 6.)

Blogger Géza 2014.02.12. 21:40:48

@Nyekenyóka.: Komoly. Pedig direkt nem gondolkodtam, ösztönösen, azonnal nyomtam mindre az első gondolatot, nehogy ne legyen őszinte. Végül is nem magam akarom becsapni, minek? Egyedül a szavazási jognál gondolkodtam, mert szerintem így jó, hogy azért nincs ugyanolyan értékű szavazási joguk, ez így egy jó kompromisszum, de ezt nem lehetett kifejezni.

Szerinted melyik kérdésnél kellett volna valami szokatlant választanom?

Kámasuka 2014.02.12. 21:41:01

@komplikato: 2002n kívül a kkv-knak igaza lett, ahogy most is.

A parlamenti helyek 1/3-a sem lesz meg az Összefogásnak, ahhoz is feljebb kell jönniük.

Blogger Géza 2014.02.12. 21:44:05

@Pipas: Azért az MSZP sem mondhat csupa baromságot, valamiben egyet lehet velük is érteni, azért aludj nyugodtan. :D

Engem speciel az lepett meg, hogy a Jobbik jött be nálam 2-nak, pedig nem vagyok oda értük annyira. De kétségtelenül moderáltabbak lettek,a szalonképtelen dolgokat kiszervezik a kurucra, a parlamentben meg általában viselkednek.

Kámasuka 2014.02.12. 21:50:23

@Blogger Géza: Na tessék. Milyen szalonképtelen dolgokat?

Én pont azért ébredtem azzal hogy a fidesznek LEGYEN szüksége a Jobbikra, hogy a szalonképtelen dolgokkal is foglalkozzanak.

Teljesen nevetséges ugyanis, hogy míg a sarki rendőr, baka, okmányirodai margitka magyar állampolgár kell legyen, főnökének, a parlamenti képviselőnek az állampolgárságáról (-airól) a választóinak gőze sincs.

csak egy néző 2014.02.12. 21:50:31

A multkor egy másik blogon volt egy beszélgetésem egy igazi fidesz hívővel, érdekes volt.
Papcsák után szabadon egy "új nóvumot" is említsek, volt valamelyik blogon egy kormánypárti (finom voltam?) hozzászóló, aki azt írta, hogy most az ország 1/2 része fideszes és senki másnak sincs esélye sem. Ezt el kellett ismernem neki és miután megírtam neki, hogy az az 1/2 lesz még biza 1/3, 1/4, sőt 1/5 is, megnyugtatott, hogy bizony így lesz, nem bocsátkoztam vele vitába.

Blogger Géza 2014.02.12. 21:50:35

@Nyekenyóka.: 2008-2009? Ne vicceljünk... Teljesen mások most a témák, mint akkor.

Blogger Géza 2014.02.12. 21:54:27

@Kámasuka: Na mondjuk ez (szerintem) nem szalonképtelen dolog. Másrészről viszont gondolj arra, hogy a szlovákiai magyarok jó része se vallja be a szlovák szerveknek a magyar állampolgárságát, ha van. Szóval nem is tudom, ezt ki lehetne-e kényszeríteni.

Blogger Géza 2014.02.12. 21:56:11

@Nyekenyóka.: Pont ezért nem túl érdekesek. Ezek az ideológia címkék nem sokat érnek, pláne itt, Magyarországon. A Nézőpont sokkal egzaktabb, hiszen a pártok hivatalos válaszai alapján értékel ki.

Blogger Géza 2014.02.12. 22:03:08

@Pipas: Remélhetőleg 2014-2018 mind gazdaságilag, mind politikailag sokkal nyugisabb lesz. Könnyen lehet, hogy egy évben lesz annyi növekedés (2-3%), mint most az egész ciklusban. Tényleg nem látom, konkrétan mihez kellene majd 2/3, de persze stabil többség nem árt.

Kámasuka 2014.02.12. 22:06:26

@Blogger Géza: Mindenképpen. Mi a frásznak tartunk titkosszolgálatot ha az állami vezetőkről/képviselőkről ennyit nem tudnak kideríteni + nyilatkozattétel

A szlovákiai magyarok a szlovákok gondja, ha rájönnek valamire a szlovákok lefasisztázzuk őket napi 24 órában (ezt a thai-japán zsidóktól tanultam el), ez csak természetes.

Blogger Géza 2014.02.12. 22:06:52

@Nyekenyóka.: Ok, viszont szerintem az emberek döntő többségének nem az a legfontosabb. Az egyébként is sok kognitív disszonanciát okoz. Balos kormány tandíjat vezet be, vizitdíjat vezet be, erősen privatizál, családtámogatást von meg stb. Mi emögött az ideológia?

DarthVader 2014.02.12. 22:12:46

Ojvé, emberek, szopás van. Gyurcsány olyanba tenyerelt, amit a nembloggergézák meg a nemwagemek meg a többi zemberek is értenek. Szemben a zatomerőmükellmostvagynemkell-lel.

És ha az ostoba liba vagy valamelyik másik szófosó kiáll, és bármilyen módon lepattint- márpedig le fog- akkor a nembloggergézában meg a nemwagemben felmerül ám a gyanú, hogy nono, nemtáncsak van a füle mögött valami a mindenórás tábornoknak, hogy ilyen nagy az ellenkezés! És minél inkább megy a hablaty, annál kiváncsibb lesz a zemberek. Úgyhogy van némi riadalom, azt látjuk :)

Kámasuka 2014.02.12. 22:16:09

@DarthVader: Hajajj!

Ez már legalább a 28adik csodafegyver ami majd megállítja a balliba választók lepusztulását.

DarthVader 2014.02.12. 22:17:49

@Hannibal ante portas:

Na látod, itt az alkalom, hogy Gyurcsány előálljon a farbával. Orbánnal párban.

Kámasuka 2014.02.12. 22:22:19

@DarthVader: Na persze abból már a TV vita elég volt.

Feri úgy hazudott mint az eszement, nem lehetett ésszel felfogni...:) öreg hiba volt, most meg ő egy senki szóval Orbán nem fog kockáztatni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.12. 23:08:47

@Kámasuka:
JAjj!

Azt írod (egyébként arról a vitáról, ahol Feri Viktorral a padlót is felmosta), hogy Feri össze vissza hazudott, és nem lehetett ép ésszel felfogni.
- Mi lett volna, ha tényekkel és érvekkel döngölitek a földbe? Vagy azok nem voltak?

Továbbá: Ha Feri egy senki, akkor a Viktor miért is nem kockáztat? Hiszen egy megnyert vita, még ha egy hulla ellen is, de megfelelően kommunikálva hatalmas fegyvertény ám. Főleg, ha az ellenzék egyik húzónevét sikerül földbe döngölni.
- Bár te is elismered, hogy Viktor részéről hatalmasa kockázat vitába egyenledni Ferivel. Tehát Feri a jobb!

.

Köszönöm.

Kámasuka 2014.02.12. 23:32:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 1. Orbán szóhoz se jutott a vitában, a nézők meg elhitték amit Feri mondott, mert ugye fingjuk nem volt róla ki az a Feri. Utólag amit mondott abból semmit sem csinált meg.

2. Ennek ellenére ott-akkor a kampányban ez ártott Orbánnak. És egyenrangú ellenfelek voltak. Ma Orbán megengedheti magának azt is hogy Mesterházyval ne vitázzon, Feriről nem is beszélve, mert nem tényező.

komplikato 2014.02.12. 23:49:46

@Kámasuka: Meh. Blabla. Fosik tőlük. Mindegyiktől. A legkisebbtől is ...

Amúgy meg statisztikára vissza térve, már volt ez egyszer téma és ott valaki ha jól tévedek azt számolta ki, hogy eddig legalább 3 szavazásnál volt brutális eltérés, nem egynél.

Kámasuka 2014.02.12. 23:58:31

@komplikato: Egynél volt tévedés, de nem brutális.

Jelenleg ha az ÖF-t 10%-kal mérik alul, a Fideszt 10%-kal felül, akkor is Fidesz kormány lesz. Ennyike.

braue 2014.02.13. 03:43:15

Nyilvános bevallást mindenki készít. Ha nem igaz, támadják meg és bizonyítsák, az igazukat! Amit abban eltitkol, nem fogja bevallani a "vitában" sem. Nem a gyurcsányi az ellenfele az Orbánnak, akármennyire is szeretné az elmebeteg, öszödi.

braue 2014.02.13. 03:47:02

@komplikato: Mi a brutális? Néhány százalék nem az. Több meg soha nem volt. Azért csak reménykedjetek! Hátha nem lesz újabb kétharmad. A munka helyett mindig is a remény volt a legnagyobb fegyveretek. Azért tart itt az ország, mert több mint ötven éven át vezettétek, és végig a remény meg a terror ment a munka helyett.

Altaïr 2014.02.20. 01:19:54

@Szevasztok: Nem vágom, a kettő hogy kapcsolódik egymáshoz. Elmagyaráznád?
süti beállítások módosítása