véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngVajon mit államosít legközelebb az Orbán kormány? A kérdés újra és újra napirenden - társadalmunk egy része retteg, hogy megélhetése egy nap alatt romokban fog heverni, míg mások (sógor-koma-jóbarát) dörzsöli a tenyerét, hurrá, újabb zsíros állások a láthatáron. És a félelmek nemcsak az államosításra terjednek ki, hanem a piac újrafelosztására is - ez csak "majdnem" államosítás (iparűzési jogok  hűbéri jellegű osztogatása beépített selyemzsinórtól való félelemmel), amelynek eredményeképp egy-két hónap alatt új nagyhalak jelennek meg  a piacon, olyanok, akik nem megeszik a kishalakat, hanem a folyamatot levezénylő állambácsi (azaz a fideszes politikusok) egyenesen kitiltják azokat (lásd trafik-mutyi).

Ha körbenézünk kiderül, vannak, akik ma is félnek és nem hiszik, hogy nem maradt még osztogatni való cupák: mikor lesz államosítva a pénzváltás? És az alkohol? Mikor jön a szállítmányozás és mikor kerül sor például a taxikra?

"– Az egészségügy, az oktatásügy, a trafikügy, a tervezett „nemzeti alkoholboltok” mind az államosítás irányába mutatnak. Na de hogy még a taxi is kell a hatalomnak?

Minden olyan ágazat kell az államnak, amelynek révén a legjobb jövedelemforrást tudja magának biztosítani. Az említetteken kívül sorolhatnám még a kaszinók bezárását, a szerencsejáték korlátozását is, mert ezek állami kézbe kerülnek. Pontosabban: azok szereznek jogosultságot rájuk, akik a Fideszt támogatják. Mindenki más kirekesztett." (Pásztor Magdolna interjúja Pásztor Györggyel, a Tele5 Taxi ügyvezetőjével, 168ora.hu)

Pásztor György azonban téved, nem az államnak kellenek a legjobb jövedelemforrások, hanem az állam nevében eljáró kormánypárti politikusoknak, illetve azok - folyamatosan éhes - sógor-koma-jóbarátainak. A bekebelezett szektorok hasznai ugyanis nem az állami költségvetésbe áramlanak vissza (azaz az adófizetőket gyarapítják), hanem a nem kirekesztettek magánvagyonát növelik, a legtipikusabb példája pedig a koncesszió. 

 

KONCESSZIÓ KONCESSZIÓ HÁTÁN

 

Mert mit is látunk ma?

Az egyik a "koncesszió" mindenhatósága - az állam, azaz a kormánypárt igyekszik minden egyes olyan szektort saját igájába hajtani, ami egy kicsit is jobban muzsikál. Az állam haszna ezekben az esetekben csekélynek mondható - a dohánykoncesszió esetén például kb. 1-1,5 milliárd a nonprofit cég éves bevétele, amit teljes egészében magára és fontosabbnál fontosabb tanácsadóira meg irodaberendezésre és székházra költhet. Az igazi nagy fogás azonban a teljes dohány-kiskereskedelem lenyúlása - és lassan mindenki tisztában lesz vele, hogy az egészség- meg ifjúságvédelem csak egy jól hangzó maszlag annak érdekében, hogy akár több, mint 500 trafik kerüljön egyetlen kézbe. Ráadásul annak a kezében, aki az első pillanattól kezdve bábáskodott a törvény létrehozásában és bevallottan igen jó kormányzati kapcsolatoknak örvend. És ez még csak a jéghegy csúcsa, az igazi céghálók felderítése még várat magára, ahogy az is, hogy számszerűsítve legyen, a "le a multikkal" szlogen valójában mely magyar oligarchák milliárdjait sokszorozza meg, olyan apróságok pedig a kutyát sem érdekelnek, mint a piac törvényei, az infláció, a kereslet-kínálat, stb.

A fogyasztó, azaz a  választó ellenben rosszul jár:

 • amennyiben nem sógor-koma-jóbarát, úgy ezentúl csak szívhat: sokkal nehezebben jut cigarettához,
 • cserébe viszont drágábban, mert az új kereskedők két és félszeresére emelt árrését (azaz kiemelkedő hasznát) bizony neki kell finanszírozni
 • arra is bizton számíthat, ha a nagy lobbierejű friss kereskedők még magasabb árrést akarnak (magyarul még több haszon kell nekik), azt is megkapják, így még tovább emelkedhet a dohány ára,
 • egyik napról a másikra újabb termékek kerülhetnek a dohánykoncessziósok kizárólagos forgalmazásába,
 • ha pedig a költségvetés van megszorulva, úgy a jövedéki adót meg a koncessziós díjat nyomják tovább az egekig (szintén beépítve a termék árába),
 • és akkor még nem beszéltünk az "új" vállalkozóknak osztogatott kedvezményes hitelekről, állami munkahelyteremtő támogatásokról, hiszen ezek költségvetési terhét is az adófizetőknek kell összeadni, akár megemelt vagy plusz adókból,
 • ha pedig ki akarja kerülni a többletköltségeket vagy szimplán csak bojkottálni akarja a mind elrugaszkodottabbá váló dohánykiskereskedőket, felkutathatja a fekete piaci forrásokat és immáron adómentes termékkel szerezhet be magának tüdőrákot.

 

Koncessziótól félhetnek például az alkoholt árusítók, a fuvarozók, a patikusok és a taxisok is - a haveroknak újraosztott jogok miatt gyorsan megszűnhetnek egzisztenciák, jelenleg még akár jól is muzsikáló vállalkozások. És vajon érdemes ilyen irányú várakozások mellett beruházni, hosszabb távra gondolkodni, új munkahelyeket teremteni? Ha nem sikerül egyértelmű választ adni a kérdésre, lehet érdeklődni koncesszióhoz nem jutó, sok-sok éve trafikkal rendelkező vállalkozóknál.

Ha pedig valami miatt a kormány úgy érzi, bajos lenne az újraelosztás, a legegyszerűbb az egész szektort megszüntetni úgy, ahogy van - a nemzetbiztonsági kártya mindent üt, akár egy nap alatt is. 

AZ ÁLLAMI VÁLLALAT, A NAGY VISSZATÉRŐ

 

A másik megoldás maga a nagybetűs állami vállalat, ami az adófizetőknek kevésbé jó üzlet, a hatalmon lévőknek viszont annál jobb buli: a hívek zsíros állásokhoz és megbízásokhoz juttathatók (már azt is elmagyarázták, ebben semmi kivetnivaló sincs), később pedig "mégsem volt jó ötlet" alapon lehet újra privatizálni, immáron kedves és lojális havernak átjátszva a biztos üzletet.

És miért nem jó a választóknak? Élhet bennünk nosztalgia az egykori szocializmus nagyvállalatai meg paternalizmusa iránt, a teljes foglalkoztatottság és a kiszámítható hétköznapok is nagyon csábítóak lehetnek, azonban az élet újra bebizonyítja majd, nem mind arany, ami állami.

Mert mire is lehet számítani? Kornai János annak idején kitűnően elemezte a hiánygazdaságot és a szocialista állami vállalatokat is - őt segítségül híva leírhatjuk a mai magyarországi pártutasításos állami cégek várható viselkedését rövid- és hosszútávon is.

Rövid távon:

 • lehet cél a nyereség növelése, azonban nagyobbat nyom a latba a felső szervek és a (kormány)párt elismerése, a legfontosabb kritérium: utasítások teljesítése
 • a bürokrácia dönt a piacra ki- és belépésről (ki léphet be és mikor), nem pedig a tényleges tervek, eredmények és kudarcok határozzák meg azt (ha valaki rossz üzletpolitikát folytat, csődbe megy), így a piac törvényei asztal alá söpörhetőek,
 • az állami vállalat költségvetési korlátja puha - bizton számíthatnak rá, ha veszteségesek, majd az állam kihúzza őket a slamasztikából, újabb és újabb tőkeinjekciókkal a felszínen fogja őket tartani, bármi is történik, bármilyen ésszerűtlen, herdáló is a gazdálkodás
 • gyenge az árérzékenység is - ha az állam határozza meg, ki lehet a piacon és mennyiért adhatja el a portékáját, a fogyasztók kénytelenek azt megvenni és annyiért, ami elérhető számukra. És lehet azzal jönni, hogyne, a multik is monopolizálhatják a piacot - hogyne, de épp ezért vannak a versenyhatóságok és a jogszabály adta lehetőségeik, hogy korlátozzák az ilyen irányú magánvállalati tevékenységet. De vajon ki fogja rendre utasítani az állami céget, amelyet pont a kormánypárt hatalmazott fel az egyeduralkodásra?
 • a kereslet államilag biztos - az állami vállalatnak nem kell meghódítania a piacot, elég ha csak elkerüli az olyan botrányokat, amely a pártjának népszerűségét veszélyeztetné.
 • az állami vállalat beszállítói a bürokrácia által determináltak, ahogy az általuk érvényesített ár is. Arról pedig mindenféle pletykák és összeesküvéselméletek keringenek, hogy kormányzati és önkormányzati beruházásokban részvételhez hány százalékot és kinek kell leadni ahhoz, hogy a megbízást meg lehessen szerezni.

Hosszabb távon

 • az állami vállalat is növekedésre hajlamos, ám míg a kapitalista vállalatnál a kockázatot a tulajdonosok viselik és komoly előzetes felmérések, üzleti tervek előznek meg egy beruházást, addig az állami vállalatra ugyanez nem mindig jellemző.
 • önkontroll nincs, a puha költségvetési korlát elmaszatolja a felelősséget, mindenki csak utasítást ad tovább, a rossz döntésekbe belebukni szinte lehetetlen, a beruházási hajlam pedig normálisnak számít. A döntéseket nem a cég vezetői, azaz a bürokrácia alsó vezető hozzák, hanem a politikai felhőrégióiban tanyázó nagykutyák, akik viszont nem kiváló ismerői a piacnak, cselekedeteiket vezérelheti akár a populizmus, a következő kampány vagy épp sógor-koma-jóbarát helyzetbe (beszállítói, tanácsadói pozícióba) hozása. Vagy simán csak olyan beruházást ötletelnek ki, amelynek segítségével a lehető legtöbb pénzt lehet kilapátolni az állami vállalatból.
 • az igazi állami vállalatnak hosszabb távon sem kell szembenéznie a piac farkastörvényeivel - ha mást nem enged be a kormánypárt az adott piaci szegmensbe, akkor egyeduralkodó lesz, ha pedig beenged, még akkor is meg lehet határozni a fix árakat, nehogy verseny legyen. A szubvenciókat is el lehet úgy rejteni, hogy ne tűnjenek fel az uniós szerveknek és megfelelően kacskaringós érvrendszerrel még akár a versenykorlátozás is megmagyarázható.

Egy biztos, az állami vállalatoknak hatalmas rezsije van, azt pedig ki kell fizetni, akár nyereségesek, akár nem - ez pedig azon adófizetők feladata, akik nem látnak be a paravánok mögé és fogalmuk sincs arról, valójában mibe öntik a pénzüket zsákszámra. Ahogy azzal sincsenek tisztában, jó szakmai vezetéssel és kellő hozzáértéssel lehetne-e egy céget (cégcsoportot) öneltartóvá vagy netalán nyereségessé tenni, vagy eleve csak veszteségesen működhet. És felmerülhet az a kérdés is: minek kell az állami portfólióba patika, mobilszolgáltató, programozó cég, meg minden más, ami épp szembejön? Létezik olyan ember, aki mindezt rendszerbe foglalja, átlátja agyilag és rentábilisan tudja működtetni, vagy jobb, ha hozzászokunk, nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal?

Az uniós határok miatt a választóknak nem kell mindig a hazai termékre hagyatkozni - nem túl nagy erőfeszítések árán külföldön is beszerezheti azt, amihez itthon esetleg nehezebben jut hozzá az állami miatt, illetve bizton számíthat a feketepiac rugalmasságára is. A szolgáltatásokkal azonban már nagyobb gond van: 

 • ivóvizet nem lehet máshonnan beszerezni és a szemetet sem lehet akárkivel elvitetni
 • az egészségügyi ellátás kapcsán hellyel-közzel már mindenki tisztában van azzal, ha nincs megfelelő anyagi helyzetben vagy nincsenek kellő politikai kapcsolatai, akkor megélt éveinek száma drasztikusan el fog maradni a várakozásaitól
 • az államosított köznevelés államosított színvonala is csak a módosak által kerülhető ki,
 • a közműszolgáltatók esetében pedig az igénybe vevő tudja, hogy mindig az épp irányadó szeleknek (azaz a hatalomnak) van kiszolgáltatva: ha áremelés jön, akkor többet fizet (akár az infláció méretének többszörösével is), kampányidőszakban viszont számíthat az infláció rendszerből eltűntetésére, illetve az agresszív rezsicsökkentésre is. Igaz, később ez még drága mulatság lesz, de ki emlékszik már a szocializmus visszaszorított inflációjára és annak hatásaira?

És igen, ezek az állami vállalatok már nem azok a nosztalgikus kádári állami vállalatok saját bölcsivel-ovival, balatoni üdülővel és teljes foglalkoztatással ...

És mi lesz, ha majd új párt kerül a kormány mögé?

 • Először is a sógornak új komája lesz - akinek pénze van, könnyen talál új kapcsolatokat, sok nagyvállalkozó pedig kimondottan büszke arra, "rendszerfüggetlen", azaz bárkinek behódol és kedvez, ha arra van szükség.
 • A kisebb érdekérvényesítő képességű koncessziósok félhetnek - egy-két szabálytalanság feltárása után kieshetnek a pikszisből és helyüket immáron egy új sógor-koma-jóbarát veszi át,
 • de az is lehet, a következő rezsim újra megnyitja a Fidesz által lezárt piaci szegmenseket,
 • a sok-sok állami vállalathoz pedig vagy beülteti saját embereit, vagy privatizálja azokat, csökkentve az adófizetők terhét.

"A sorsnak (...) nyilván káröröme telik benne, hogy megajándékozhat bennünket ilyen Vitézjancsikkal és Vakondlikakkal. Próbára akarja tenni a türelmünket. Ha az ember körülnéz egy kicsit, bőven talál ilyen jellemtörpéket. Amikor az állam rájuk varr valami címet, a zsiráf sem hordhatná magasabban a fejét, mint ők. De nézd meg, hogy összeomlik a sok vitézjancsi, ha az állam visszaveszi tőlük kölcsönadott tekintélyét. Léket kapnak, és kimegy belőlük a levegő, mint a marhahólyagból. Olyan szánalmasak, hogy az ember elfelejt beléjük rúgni." Karácsony Benő

Az, hogy mi lesz a következő államosítás (koncessziósítás) tárgya még nem tudjuk, de azt igen, hamarosan kiderül. És ennek eredményeképp sokak számára beborul.

Ha tetszett és szívesen olvasnál még több morgást, tematikus tartalomjegyzék itt.

Amennyiben tetszett, várunk Facebook-csoportunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgasjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr35373241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2013.06.22. 15:21:02

Akinek a bizniszét nem tudják vagy nem akarják államosítani, koncesszióba adni, azokból pedig az utolsó filléreiket is ki fogják préselni, mert a költségvetés nagyon éhes lesz jövőre.
4-500 milliárd hiányzik már most láthatóan.

Meneküljön ki merre lát.

mojszipupi 2013.06.23. 08:38:38

Taxi lesz, már rég eldőlt, csak a trafikmutyi mellett tilos róla beszélniük a fiúknak még

Feketeistván 2013.06.23. 08:41:51

Ezekkel kb mindenki tisztában van aki józanul gondolkodik. Alternatívát várok. tehát mi a garancia arra hogy Bajnaiék nem semmiznek ki senkit, nem a rokonaikat hozzák helyzetbe stb stb. Ezen kívül más ? Tiszta erő ? Az is marad ? miért tekintjük úgy a Fideszt és a többit, mint egy tőlünk független organizmust. Közülünk jönnek, és belőlünk táplálkoznak, lehet hogy önkannibalizmust kedveljük ?

na4 2013.06.23. 08:43:49

Szocializmus. A bukás programozva van.

susu64 2013.06.23. 08:55:13

Sok morgásnak sok az alja. Ha sokat mantrázod, hogy itt mindenki retteg - bár a franc se retteg, akkor előbb - utóbb valóban rettegés lesz. De kinek jó ez? Viviane Reding és Bajnai zsoldjában állsz? Azután, a trafikos ügy lejárt lemez, sokkal több magánember megélhetését fogja biztosítani az eddigiekkel szemben, mivelhogy eddig minden benzinkút, pláza, szupermarket a saját hasznára árusíthatta, eztán meg nem így lesz. Az, meg hogy ki nyerte a koncessziókat, majd kiderül, s akkor kiderülhetnek a számarányok. Harmadjára Magyarországon a legkisebb, vagy az egyik legkisebb az állami tulajdonrész aránya összehasonlítva az európai országokkal, hála az MSZP-SZDSZ esztelen privatizálásának. Nem árt ésszel morogni.

Módfelett Kényelmetlen 2013.06.23. 08:55:50

köszönjük minden kommunistának aki a fideszre szavazott!

Módfelett Kényelmetlen 2013.06.23. 08:57:18

@susu64: te melyik fideszes képviselőnek vagy a sógora?

rókafogta 2013.06.23. 09:00:03

Ez az egész egyértelmű lett amikor az ország 2/3 -ot adott ennek az embernek. Én már "öreg vagyok" nekem már csak a nyomor nyugdíj van hátra nem jövő, a gyerekeim közül már az egyik lelépett, a másikat is csak a még Orbán banda által még le nem nyúlt munkahely tartja itt(ha ugrik ö is ugrik (meg van képzettsége nyelvtudása stb.)- mi meg elvegetálunk feléljük majd házunkat "vagyonunkat" aztán elkaparjuk magunkat. A Fidesz banda meg marad az alattvalóival közmunkásaival és rabszolgáival amíg a birkák meg nem unják a nyomort.

Feketeistván 2013.06.23. 09:22:53

Rókafogta. A nyugdíjasokat minden párt figyelembe veszi, mint komoly szavazóbázist. Szerencsére. Aki tisztességgel ledolgozott egy életet, nem is sajnálom tőle. A kiemelt nyugdíjak más téma, az egy megoldatlan kérdés, igazságtalan persze.

Shopping 2013.06.23. 09:25:22

Nem államosítanak, másképp megy a dolog.

A kiszemelt, jól menő vállalkozásnál "adóellenőrzést" végeznek -természetesen megrendelésre.
( hogy ez így megy, az gondolom mindenkinek nyílt titok)

Majd egyszerűen a tulajdonost előzetesbe rakják, pár hónapra.
Addig a cég működése meginog, rossz híre lesz, csökken a profit.
Természetesen az előzetesben levő áldozat nincs semmivel sem meggyanúsítva- tehát az ügyvédje védekezni sem tud...

A Hűvösön meg eldönti a tulaj hogy megéri-e a szabadságát a cég megtartása, vagy inkább nyomott áron megszabadul tőle.

susu64 2013.06.23. 09:32:48

@Módfelett Kényelmetlen: Módfelett hülye kérdés. Egyrészt, hogy jön ez ide?Másrészt, nem a sógorom Fideszes képviselő, én vagyok az. Persze ez nem igaz. De lehetne. Van több sógorom is, aki nem lett vagy lesz trafikos, és néhány ismerősöm, aki pedig trafikos lett, és eddig is nagy ívben kerülte a Fideszt, s most sem akar mást tenni. Valami jobbat kérdezz, kérlek. Addig is rettegjünk tovább. (Szinte hallom, ahogy összekoccannak a (mű)fogaim.)

contractor 2013.06.23. 09:33:19

Orbán egy jó szinész. Ha kell Rákosit, Gerőt, vagy Kádárt is el tudja játszani bármikor. Kb. ennyi a repertoárja.

lobster thermidor 2013.06.23. 09:33:29

Lehet hosszú elemzéseket írni, de a lényeget egy mondatban meg lehet fogalmazni:
Orbán minden erejével a "nemzeti burzsoázia" kiépítésén fáradozik!

Az Antall - kormány is ezen dolgozott, jegyezzük meg, meglehetősen sután, így kerülhettek a hatalomba a szomszédok, az egyetemi évfolyamtársak, és azok kissé bárgyú pereputtya. A kárpótlás megbundázásával, és a privatizáció leple alatt az érdemtelenek vagyonhoz juttatásáért az MDF megkapta méltó jutalmát a szavazóktól, eltűnt a süllyesztőben. De egyben meg is adta Orbánnak az irányt, aki a hazug ígéretekkel megszerzett 2/3 birtokában kérlelhetetlenül nyomja le a nép torkán, a javak újraelosztását. Azt ugyan eddig még senki nem bizonyította be, hogy csak az orbáni lázálomban létező, munka alapú társadalomban valós teljesítmény nélkül szerzett vagyonukkal az "új földesurak" jól fognak gazdálkodni, de az ilyen apró részletek nem érdeklik különösebben a vezért az általa megalkotott "mesterterv" végrehajtásában.

Az, hogy ennek a zsákmányszerző politikának közel 10 millió magyar kárvallottja van, egy cseppet sem érdekli a hatalom birtokosát, egy jelszó mozgatja, az pedig a
MINDENÁRON!

Baldrick68 2013.06.23. 09:33:30

Az elmúlt napokban olvastam, hogy a kormány színezni akarja a hazai benzint, mert a kutasok csalnak.

Az első reakcióm az volt, hogy most a kutakat fogják nemsokára "megvédeni".
Ha megnézitek a fogatókönyv ugyanaz.
Először kriminalizálják a "célcsoportot", majd a sikeres kriminalizálás után a társadalmat "megvédik".

Ha megnézitek, az összes szivatással így ment:
MANYUP
"Eltőzsdézik a zemberek pénzét...."
Megvédjük.

Rendvédelmi dolgozók.
"Rohadékok 40 évesen nyugdíjasok pedig a fater ács és 60 évesen is fel kell másznia az állványra..."
Megvédjük a társadalmat.

Trafik
"Láttam már olyat hogy egy gyerek tudott cigit venni a boltban..."
Megvédjük a zembereket és a gyermekeket.

Most a legújabb.
Benzinkút
"Rohadt kutasok állítólag csalnak..."

Ugye mindenki tudja mi a következő lépés.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 09:36:34

@susu64: Ha pedig sokat mantrazod, hogy haboruban es harcban allunk, akkor haboruban es harcban fogunk allni.

nemsirunk 2013.06.23. 09:37:10

Kommunizmust! Kommunizmust!

Mindent állami kézbe, közvetlen állami irányítást az élet minden területén!

A profit és az önálló gondolkodás elítélendő nyugati deviancia.
Mindenki képességei szerint dolgozzon és szükségletei szerint részesedjék a megtermelt javakból. Kell egy ideológiailag képzett élcsapat is akit követni lehet.

Kommunizmus és erős vezér kell a félázsiai magyar fajtának, a demokrácia a dekadens nyugatnak való.

Szociknak vége 2013.06.23. 09:41:43

'Ha körbenézünk kiderül, vannak, akik ma is félnek'

És ők idejárnak a MJ-ra félni...:DD

Módfelett Kényelmetlen 2013.06.23. 09:42:53

@susu64: úgy jön ez ide, hogy tisztességes magyar ember nem védi meg egy kádári állampárti időket idéző uram-bátyám elven működő, haverok közti piacfelosztást; nagyon örülök, hogy a te haverjaid is trafikosok lettek, biztosan megfogjátok hálálni majd az elvtársaknak; alkalomadtán majd takaríthatjátok a szotyi magot viktor alól a felcsúti stadionban

Módfelett Kényelmetlen 2013.06.23. 09:43:39

@susu64: úgy jön ez ide, hogy tisztességes magyar ember nem védi meg egy kádári állampárti időket idéző uram-bátyám elven működő, haverok közti piacfelosztást; nagyon örülök, hogy a te haverjaid is trafikosok lettek, biztosan megfogjátok hálálni majd az elvtársaknak; alkalomadtán majd takaríthatjátok a szotyi magot viktor alól a felcsúti stadionban

Spiro 2013.06.23. 09:45:34

A MTELEKOM mostani részvény árfolyama (318) mellett, a kapitalizáció ~320 MRD Ft.
Ha a papír kiesik az MSCI indexből a, az árfolyam jó eséllyel 250-re is leesik, így a részvény árfolyam alapján számított kapitalizáció 260 MRD lehet.

Ha csak a MagyarCom Holding Gmbh 59,21%-os többségi tulajdonrészét veszik meg (a többi közkézhányad marad a tőzsdén), az teoretikusan 150 MRD lenne.

Az EON gázüzletág esetében alkalmazott „üzleti modell” szerint, ezt az állam 800+ MRD-ért veszi meg.

Ezt követően a DTELEKOM 1%-os tulajdonrészt szerez a Felcsúti Akadémiában 400 MRD-ért (mert nyilatkozatuk szerint elkötelezett híve a Felcsúti utánpótlás nevelésnek, de kisvártatva megszületik a visszamenőleges hatályú törvény, hogy DTELEKOM nevű cég nem lehet tulajdonos, így az Akadémia 1 Ft-ért visszavásárolja az 1% tulajdonrészt, de e mellett 100 MRD bánatpénzt is kap).

A fenti összegekből 100.000-re bővítik a stadiont befogadó képességét. Továbbá reptér, tengeri kikötő, rakéta leszálló hely is épül a tengerentúli, és földönkívüli szimpatizánsok, szurkolók érdekében.

Na, röviden ennyi.

nu pagagyí 2013.06.23. 09:46:08

@Kicsinko: Bajnai nem semmizett ki senkit. Volt már hatalmon, ismerheted. De azért tehetsz úgy, mintha ma születtél volna és a Fidesszel kezdődött az életed.

Shopping 2013.06.23. 09:48:24

Susu64.
Ne bosszants már fel!!! Értem én hogy a fideszre szavaztál, de azért gondolkodni még neked is szabad.
Sok butaságot írtál, csak a trafikoshoz szólok hozzá.
"Sokkal több magánember megélhetését fogja biztosítani"
Akkor a tények.
1.
A felcsuti polgármester ( és hozzátartozói) eladták a jogaikat az Auchan-nak. -továbbra is a multi árulja.
2. A pályázatok nyertesei közül a legtöbb Nem nyit üzletet, hanem eladja a jogot. Kvázi ugyanaz a trafikos fogja árulni a cigit , csak havi pár százezer forintot ki kell fizetnie a jog tulajdonosának.
3. Ha egy család -aki sosem foglalkozott ezzel, most nyer 50 jogot akkor ez azt jelenti hogy az eddig 50 embernek megélhetést biztosító üzlet , mostantól csak EGY embernek fog profitot termelni. ( mivel az 50 pályázatot nyert személynél a többi 49 csak a nevét adta a pályázathoz, nem kap belőle pénzt.)

Ha valakinek pedig nem irritálja az igazságérzetét az ahogyan ezt követően lázár ripsz-ropsz benyújt egy módosítást hogy 4 helyett 10% legyen a haszon a cigin ( 150% os emelés!!!!) azzal tenyleg baj van.
Ha akar szavazni, akkor menjen Bulgáriába , Ukrajnába . Ott ez még megy.

nyilasduma (törölt) 2013.06.23. 09:53:02

- Miért nincs Orbán kolbász ?
- ???
- Mert él még a disznó !

nick066 2013.06.23. 09:54:37

@susu64: "eddig minden benzinkút, pláza,"
az eszedbe sem jut te nagyon okos fideszes, hogy a benzinkutak jó része franchise-ban működik és egy magyar, (nem ritkán családi)vállalkozás működteti. A plázában lévő trafikot sem a Pláza működtettte, hanem egy magyar vállalkozást bérli a helyiséget.

Szociknak vége 2013.06.23. 09:57:23

@nick066: Jól meg is szopja minden franchise és plázai bérlő. Fizethet a semmiért sokat.

Pan Modry 2013.06.23. 10:02:30

Hajra Vivienne Reding, ami rossz a fidesznek az jo az orszagnak!!!

Ha egy kulfoldi olyan magyart tamad aki mas magyarokat kifoszt, en mindig a kulfoldinek drukkolok!!!

Pan Modry 2013.06.23. 10:04:18

Hajra eu, mossatok le azt a feudalbolsevik mocskos bandat!!!

Lencsés István 2013.06.23. 10:05:03

Az államosítás jó . " .... Társadalmunk egy része retteg, hogy megélhetése egy nap alatt romokban fog heverni. .... " . Menjen el dolgozni , és nincs gond , ennyi .

felcsutisuttyo 2013.06.23. 10:08:52

KEDVES HONFITÁRSAIM. Most kell sürgősen nekünk a népnek " BEVEZETNI " A LÁZ-ADÓT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A NEMZETI GAZEMBER, TOLVAJ, HAZUG, GONOSZ TÖRPE CSAK AZ ERŐSZAKBÓL ÉRT-ezt mondta Fodor Gábor a Kálmán Olga műsorában!
Ő már biztosan tudja, mert egy pártban kezdték és egy kollégiumban:) Ismer a kis rohadékot!

xvxvxv 2013.06.23. 10:11:57

@MetroGoldwinMayer:
"Jól meg is szopja minden franchise és plázai bérlő."

na mi van, te köcsög fideszes állami here? a fajtádat ki kéne zavarni a piacra, akkor nem lenne ekkora a pofád, te legalja fideszbolsi.

rászartok a magyar fejére, loptok, csaltok, hazudtok, jáccátok az urat a magyaroktól ellopott pénzen. 3 éve mást se csináltok csak egy új uralkodó osztály megteremtésén fáradoztok, miközben vmi elképesztő szegénység mindenhol az országban, és úgy szájon hugyozzátok a magyart, ahogy a kedvetek tartja.

ja, hogy ilyenkor bekapcsol a bolsevik agyadban automatikusan az elmúltnyolcév meg a libajnai?

legalja, utolsó, köpedelem, magyargyalázó férgek vagytok. jól meg is szopja mindeki, te, állami here.

nick066 2013.06.23. 10:12:33

@Lencsés István: "Az államosítás jó" ez a bolsi szöveg már jó pár helyen megbukott (még É.Korea meg Kuba tart ki) ugye nem akarjátok újra kezdeni ?

"Menjen el dolgozni , és nincs gond , ennyi ."
Megyünk. Külföldre! én a cégemet is viszem, ezeknek nem adózok.

nu pagagyí 2013.06.23. 10:15:13

@Lencsés István: El is mennek azok a magyarok dolgozni, akik a kisajátított piacon nem vállalkozhatnak már és azok is, akik magalázónak tartják a magyar oligarchák által nyújtott éhbért. Természetesen külföldre mennek és nem ebben a banánköztársaságban keresik a jobb jövőt.

Pan Modry 2013.06.23. 10:26:19

@Lencsés István:
Mennek is, remelem minel tobben kulfoldre, es otthagyjak ezt a feudalbolsevik balkani szarkupacot.

pánpéter 2013.06.23. 10:27:50

ismét egy hivatalos bérrettegő blogger... annyira szánalmas és unalmas már amit műveltek ti idióták...
a balliberáéis blogger eladna mindent, még az anyját is piaci alapon működtetné, csak mert az úgy jó, mondják nekik. :))
adjunk el mindent, mindent mindent, gyorsan gyorsan. nem kell állami tulajdon. jó nekünk a GDF suez, meg a sodexoo, adjuk el a vizet, adjuk el nemzetközi multiknak a földet, a repteret (LOL, jó kis üzlet volt), a MOL-t, az energiaszektort (A Dunamenti is jól működik multi kézben LOL), sőt, adjuk el a levegőt is, mert majd jön a nemzetközi nagytőke, és akkor tisztább és olcsóbb lesz minden (LOL).
hála a jó istennek az SZDSZ már kihullott a parlamentből, és habár gordonka nekik dolgozik, ha istehn is úgy akarja, nem kap hatalmat a kezébe, és akkor az ilyen és ehhez hasonló ökör bloggerek retteghetnek még egy j darabig, mi meg röhöghetünk rajtatok még egy jó darabig. :)

Müller Krisztina 2013.06.23. 10:30:46

A lottózók lehetnek a következő állami bocs nemzeti egységek.Sokan elköltöznek az országból.Osztálytalálkozót nem tudtam leszervezi,mert a 28 főből.20 külföldön él vagy dolgozik.

Pan Modry 2013.06.23. 10:31:28

@pánpéter:
Nem szeretem a ballibeket, bar szerintem ilyen szo ne is letezik, de ugyanugy utalom a fideszes feudalbolsevik mutyikoorupciot.
Halistennek mar egy ideje kukfoldon vagyok es csak latogatoba megyek a balkanra, de azt javaslom minden becsuletes, szprgalmas magyarnak hogy menjen inkabb kulfoldre, sokkal jobb, es legalabb nem kell nap mint nap elviselnie azt hogy adofizetokent a fidesz mutyihalozata kifosztja.

Pan Modry 2013.06.23. 10:33:22

@Müller Krisztina:
Akkor okos osztalyod volt, legalabb 20 ember biztosan jol dontott!
Miert nem szervezitek az osztalytalalkozot londonba vagy nemetorszagba?

pánpéter 2013.06.23. 10:36:38

@Pan Modry:
én adófizető vagyok, és engem nem lop meg senki. Te meg ha kint élsz, élj kint boldogan. szerencsére nekem itthon, a hazámban is megadatott a boldogság. :) gyíkarc.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 10:37:27

@Pan Modry: figyeld meg a kov. dolog a kulfoldrol hazakuldott penzek adoztatasa, vagy un szolidaritasi ado lesz, ha van magyar lakcimed is, fizess.

Amugy nalunk is tobben kulfoldon vannak, de Osszevissza, Belgium, Spanyolorszag, Nemetorszag, Uk, de szinte sehol nincs 1-2-nel tobb ember az adott orszagban....

nick066 2013.06.23. 10:45:43

@Müller Krisztina: nálunk hasonló a helyzet (több mint a fele külföldön). Annyi kiegészítéssel, hogy az itthonmaradtak legalább felének nem volt elherdálni való pénze (vagy kedve sem, ami még rosszabb) arra, hogy egy 240 km-es teljesárú vonatjegyet kifizessen oda-vissza.
...menthetetlen ez az ország, irány a balkán, vagy ami a Örményországos példában van leírva, az vár rá.

Pan Modry 2013.06.23. 10:45:57

@pánpéter:
Nekem nem, az engen nem boldogit ha a befizetett adomat fos stadionokra es korrupt beszerzesekre koltik.
Te lehet azt hiszed boldog vagy, majd a gyereked nem lesz az, aki a fos, versenykeptelen magyar oktatasban fog tanulni es senkihazi mutyiemberek lesznek a kovetendo peldai.

Ha nem is magadert, az ember gyereke jovojeert mindenkepp erdemes elkoltozni.

Pan Modry 2013.06.23. 10:51:16

@tildy:):
Szerintem ezt szivesen megcsinalnak, de nem tudjak.
En igyekszem mindig a leheto legkevesebbet kolteni magyarorszagon amikor hazamegyek, annyira gyulolom ezt a mutyiorientalt feudalbolsevik bagazst hogy kinosan ugyelek arra hogy a sogoreknal megtankoljak hogy otthon aztan ne kelljen, de meg az autopalyamatricat is inkabb ott veszem meg.

nick066 2013.06.23. 10:52:34

@Pan Modry: "senkihazi mutyiemberek lesznek a kovetendo peldai."

Egy jó fideszes családjában nincs semmi baj ezzel az értékrenddel. Falra hányt borsó, amivel próbálkozunk, úgysem értik.
Akinek van hozzá esze, meneküljön innen! Minden újabb próbálkozás (értsd: választási ciklus) az aktív életünknek az egytizede. (ez a mostani meg legalább 2-3 ciklusra tönkrevágja az országot) Nincs erre időnk, nem vagyunk 400 évig élő óriásteknősök.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.23. 10:52:46

@susu64:

"sokkal több magánember megélhetését fogja biztosítani az eddigiekkel szemben, mivelhogy eddig minden benzinkút, pláza, szupermarket a saját hasznára árusíthatta, eztán meg nem így lesz. "

Minimálbérért, éhbérért, négyórás alamizsnáért, 1-2-3 havonta lecserélt szerencsétlenek, azaz a trafikban ülőknek ettől nem lesz jobb, ezzel az jár jól, aki az államilag megemelt haszonkulcsot zsebreteszi.
Te is a haszonélvezők között lehetsz, különben nem nyalnád orbán seggét hazugságok terjesztésével.

pánpéter 2013.06.23. 10:54:01

@Pan Modry: bírom, amikor a kint élő magyarok előadva tájékozottságukat, melyeket ilyen és hasonló blogokból, meg index címlapokról szednek össze, odaszarnak a saját országuk asztalára, és csak fikáznak, fikáznak, fikáznak.

a gyerekem köszi, nagyon jól van, remek iskolába jár, megkap mindent, amire szüksége van, meg még azon felül is.

de láttam rengetek ilyen loosert mint amilyen te is lehetsz, akik itthon nem találták a helyüket, mert a munka büdös volt nekik, aztán kimentek valahova szart lapátolni, meg felszolgálni, meg kuli munkát végezni, pont annyi pénzért, hogy ne halljanak éhen, és azt hiszik, mennyire nagyon király az élet.

másodsorban pedig a kivándorlás nem hazai jelenség. ha kicsit utána olvasol - ostoba vagy, úgyhogy nem teszed meg - de ha mégis utána olvasol, láthatod, hogy EU-s, sőt világjelenség a munkavállalói elvándorlás.

amúgy meg, engedtessék meg nekem, hogy ezt a kurzust létesítsem előnyben, a balliberális hunvald, hagyó, demszky, kóka, gyurcsány féle senkiháziakkal szemben.
jobban élek, kevesebb adót fizetek, és nem utolsó sorban nem kivakarkodott bolsevikeket kell néznem, ahogy tönkrebasszák a hazámat.

te meg még itt mutyiországozhatsz egy darabig, csak rettentő hiteltelen információkból táplálkozol, éppen ezért amit mondasz, nem ér sokkal többet az amerikai népszava uszító baromságainál...

Pan Modry 2013.06.23. 10:54:28

@nick066:
A balkan az nem az irany, hanem a valosag, magyaroszag az eu harmadik legcsorobb orszaga lett, ezt a szart meg az elmebeteg gyurcsany sem tudta osszehozni.
Szep volt viktor, magyarorszag jol teljesit, ugye???

nu pagagyí 2013.06.23. 10:55:09

@pánpéter: Ebben az országban csak az adófizetőket lopják meg. Azokból is csak azokat, akik saját kockázatra vállalkoznak, vagy saját munkájukból élnek. Te valószínűleg egyik utóbbi kategóriába sem tartozol, Te vagy az, aki lop.

nick066 2013.06.23. 10:59:16

@pánpéter: "de láttam rengetek ilyen loosert "
A looser is a loser who can't spell "loser".
...csak vmi fideszes állami alkalmozott főtisztviselő lehetsz ezzel a nagyméretű arccal és hatalmas tudással :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 11:00:09

@pánpéter: tobben vagyunk, akik orvoskent, mernokkent, gazdasagi szakemebrkent dolgoztunk otthon is meg itt is.
Amugy nekem sem tunt fel sok solog, amig otthon eltem, relative nem voltak anyagi gondjaim, elvoltam, viszont a hatalmas mutyi sokkal kevesbe tunt fel, mint innet nezve. Es ha segitenel, akkor rogton jon mindenki, hogy kuss, kulfoldrol ne ugass bele. WTF.

nu pagagyí 2013.06.23. 11:01:32

@pánpéter: Ugyan, áruld már el a "sikerreceptet"! Te melyik levajazott szektorban strómankodsz? Nem csodálom, hogy félsz egy esetleges szabadpiaci fordulattól, ott nem tuti a bevétel és csak annyit érnél, amennyi a tehetséged.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.06.23. 11:01:32

@pánpéter: loser, a loose az laza, például "loose knot"

Pan Modry 2013.06.23. 11:01:32

@pánpéter:
Kiskomam, en mar magyarorszagon is fehergalleros voltam, es kulfoldon is az vagyok. Soha nem voltem egy megelhetesi panaszkodo.
Viszont szeretem a penzt, a tobb penzt mindig jobban mint a kevesebbet, foleg keresni, azt viszont nem szeretem ha valakik a kozos penzbol lopnak, mutyiznak majd urizalnak, foleg ha en is fizetek be abba a kozosbe.

pánpéter 2013.06.23. 11:02:28

@nick066: csak valami maszopos idióta lehetsz, ezzel az ostoba dumával...

pánpéter 2013.06.23. 11:05:22

@Pan Modry: kiskomám, ha fehér galléros voltál, attól még lehetsz idióta...

mondom, olvass még sok amerikai népszavát, meg hallgasd Viviane Reding és Rui Tavares kirohanásait, és akkor biztos még ennél is sokkal tájékozottabb leszel a hazai dolgokat illetően. :)))

nick066 2013.06.23. 11:05:47

@pánpéter: ha külföldiül próbálsz okoskodni, az úgy elég ciki, ha nem sikerül helyesen, ugye ?

pánpéter 2013.06.23. 11:06:52

@nu pagagyí: jaja, szabadpiaci fordulat. az az, amikor a komcsik privatizálják az állami tulajdont? erről beszélsz?
mit készülnek eladni, mesélj? a vizet? a földet? újra a MOL-t, netán a MÁV-ot, esetleg a postát? vagy mik a tervek?

pánpéter 2013.06.23. 11:07:24

@nick066: külföldiül? jaja, külföldiül... (LOL)

Lencsés István 2013.06.23. 11:07:31

@nu pagagyí: A piac nincs kisajátítva . Nincsenek oligarchák . Kinek mi az éhbér .... Aki külföldre megy , az gyáva , és divatmagyar . MAGYARORSZÁG NEM banánköztársaság . A jövő csak magunkon múlik .

@nick066: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Ilyen nincs , hogy . : " .... bolsi .... " . Aki kimegy külföldre az divatmagyar és gyáva . Mondatkezdés nagybetű . Ha van céged akkor mégis miért sírsz ? :D Szerencsétlen .... , szánalmas , és egyben szomorú is . :(

@Pan Modry: Ékezetek használatát tanuld meg . Aki kimegy külfödlre az gyáva , és divatmagyar . Ilyen nincs . : " feudalbolsevik balkani szarkupac .... " .

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 11:08:00

@Pan Modry: "Viszont szeretem a penzt, a tobb penzt mindig jobban mint a kevesebbet, "
Nagyon jó helyen vagy ott, ahol vagy!
Sőt! Izraelben még jobb lenne neked. :)

Pan Modry 2013.06.23. 11:08:59

@pánpéter:
Nem kell nekem redinget olvasnom, eleg annyi hogy se a foldtenderek se a trafitenderek nem voltak transzparensek es amikor a trafiknal nyilvanvaloan serultek a fair verseny szabalyai, akkor se a rendorseg se az ugyeszseg nem csinalt semmit.

Ehhez nem kell reding, ilyenert civilizalt oszagokban lasd csehorszag bilincsben viszik el a politikusokat, de a feudalis balkani szemetdombon meg semmi nem tortenik, koszonom, de a gyerekemet ettol tavol akarom tartani inkabb.

Tyreo 2013.06.23. 11:09:42

@Lencsés István: Elmondanád kedves bolsevik barátom hogy miben jó az államosítás?
Például annak az éjjel-nappalinak akik 2 napja zártak be mert eddig legnagyobb részt a dohányból éltek?

Amadeus62 2013.06.23. 11:10:52

@pánpéter:

Te meg olvasgasd a mandinert, mno-t, nézd a hírtv, meg hallgasd a kossuth-lánchídrádiót oszt' csápolj a viktorodnak! Meg örülj a az adójóváírás kivezetésének meg az egykulcsosnak (utóbbi esetben nem vagytok sokan, csak megjegyzem)
Hiába élsz jobban most, de úgy át vagytok baszva, hogy csak na! Mi a helyzet az 1 ezrelékes tranzakciós adóval meg a "nincsenek megszorításokkal"?
Birkák vagytok mindannyian, akik helyett orbán gondolkodik és mondja meg, hogy mi a jó! És még ti kommunistáztok kövérrel az élen. Szánalmas! Ne, ne válaszolj! Nem érdekel!

pánpéter 2013.06.23. 11:12:13

@Pan Modry:

jajaja, ha te mondod, biztos úgy van. :))
ha meg Reding asszony mondja, akire választópolgár még az életében nem szavazott, akkor aztán biztos így van. :)

bocs, de ezzel a fajta demagóg ostobasággal, amit képviselsz, nem tudok érdemben vitatkozni.
most már. kb értem is, miért mentél ki idegenbe. :)) remélem ahol vagy, tombol a demokrácia. :)))

pánpéter 2013.06.23. 11:13:31

@Amadeus62: te biztos a párbeszéd magyarországért tagja lehetsz. azok szoktak így viselkedni. belevágni a másik mondandójába, nem meghallgatni. :))) csak hogy hűek maradjanak a nevükhöz. :)))

Amadeus62 2013.06.23. 11:15:20

@pánpéter:

Nahát mondtam én hogy ne válaszolj, mert ezt most tök fölösleges volt ideböfögnöd, na szevasz!

Pan Modry 2013.06.23. 11:17:22

@pánpéter:
Foldugy es trafiktender, no transzparencia. Aki dolgozott mar aversenyszferaban vezeto beosztasban pontosan tudja mit jelent.

Sajnos a te es a csaladod csaladod egy kis senkihazi fideszbunozo lehet, esetleg maszopbbunozo, vagy csak az aktualis rend allando seggnyaloja aki keptelen a versenypiacon megelni. Na, te pontosan azert nem erted hogy nekem mi nem tetszik a ti feudalis bolsevik szemetdombotokon.

nick066 2013.06.23. 11:18:42

@pánpéter: talán 70-es IQ alatt tényleg nehezen érthető a gúny: a 'külföldiül' pont annyira helyes magyarul mint a 'looser' angolul. Te nagyon okos.

Szándékosan irtam, gúnyból , érted már? Ennyi értelemmel, ami ezt se fogja fel, meg tényleg ne csodálkozzunk, hogy az alcsúti tahóparaszt a kedvenced.

bunk0 2013.06.23. 11:20:51

félkarú rablók, cigi, pia, pénzváltás ... csupa társadalmilag hasznos, becsületes tevékenység, az ezzel foglalkozók köztudottan az egészséges társadalom alappillérei ... a szívem megszakad értük

pánpéter 2013.06.23. 11:21:02

@nick066: húúú, most jól megmondtad. okos vagy, ülj le fiam, ez 1-es...

banyanya007 2013.06.23. 11:22:20

@Pan Modry: az egyéni helyzetre megoldás lehet a külföldre menetel, de mi lesz az országban, ha mindenki távozik, aki nem akar a valamelyik "mutyi" része lenni?

pánpéter 2013.06.23. 11:23:31

@Pan Modry: mondom én hogy reding a mentorod. ő mond ilyen megfoghatatlan fogalmagat, hogy nem transzparens, meg sérül a demokrácia, meg diktatúra, és amúgy is diktátor. és amikor megkérdik hogy miért, mindig mondja hogy csak. igazi demokrata. :))
a versenyszférában dolgozom, nyugodj meg. csak nekem volt annyi eszem, hogy itthon is meg tudom csinálni azt, amit te csak a világ másik felén. meg még adót is fizetek itthon. ezek vannak.
na léptem gyíkarc, kitakarítom a medencét az éjszakai vihar után, mert nemsokára jönnek a gyerek barátai, aztán fürödni akarnak.

Zati 2013.06.23. 11:24:21

@pánpéter:
Ha visszaolvasod az eddigi hozzászólásaimat akkor látni fogod hogy még a legutolsó köpködő, gyalázkodó, sértegetőnek is mindig megpróbáltam normálisan válaszolni.
De ezért a mondatodért:

"de láttam rengetek ilyen loosert mint amilyen te is lehetsz, akik itthon nem találták a helyüket, mert a munka büdös volt nekik, aztán kimentek valahova szart lapátolni, meg felszolgálni, meg kuli munkát végezni, pont annyi pénzért, hogy ne halljanak éhen, és azt hiszik, mennyire nagyon király az élet."

azt kell neked mondjam:

ELMÉSZ TE A JÓ BÜDÖS QRVA ANYÁDBA!!!

Vezető beosztásban dolgozom, de a szektort tönkrebaszta a kormány ezért rengeteg kiváló szakember megy külföldre dolgozni.

Én is megyek szeptemberben és itthon hagyom a 2 éves kisfiam miattatok.

Nagy gazemberek vagytok!

nick066 2013.06.23. 11:26:17

@Lencsés István: "Ha van céged akkor mégis miért sírsz ?"

soroljam?
- egymsnak ellentmondó, átláthatatlan szabályok
- a legegyszerűbb hivatali eljárásokban is a minimum az, hogy bűnözőnek néznek minden eljárásban (pl. hétféle igazolás ugyanarról)
- egyre növekvő bürokrácia, durván szigorodó szankciót (egyetlen elhagyott bizonylatért 500 milliós bírság lehetősége)
- mondvacsinált ürügyekkel bírságoló NAV (akinek csak pénzbehajtás a terv)
- fidesz-haverok, lemutyizott pályázaton ingyenpénzt nyerő konkurrencia
- stb. stb.

Hülye, aki vállalkozik. Nem magam miatt sírok, az országot sajnálom

Müller Krisztina 2013.06.23. 11:27:41

A hangulat rossz magyaro-n az biztos!Bizonyítja ,hogy minden blog hozzászólásain hasonló meddő vita folyik.Lehet egy üveg sör mellett kicsit közelednének az álláspontok.Vagy legalább egy-két dologban megegyeznének....

tiborc_47 2013.06.23. 11:28:18

@Módfelett Kényelmetlen:

"@susu64: te melyik fideszes képviselőnek vagy a sógora?"

Vagy inkább, te melyik fideSS-es sajátzseb-képviselő vagy?

Gyakorlatilag a fideSS politikai ELTARTOTTJAIRA (nem politikusok, nagyon nem!!!) érvényes a következő:

Számukra fontosságban legelső szempont, a saját zseb.
Második, a család zsebe.
Harmadik, Orbán Viktor (alfele).
Negyedik, a fideSS.

S az ország sorsa? Ja, az le van sz@rva...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 11:28:30

@pánpéter: fogd mar fel, hogy sokan otthon is meg tudtuk csinalni, amit a vilag masik felen is. Viszont volt ami nem tetszett, es mivel valtoztatni nehezen lehet az emberek mentalitasan, inkabb elmentunk. Az, hogy pl. szurke fizetest ajanljanak valakinek, ez otthon rendszeres volt, az, hogy szinte senki nem mosolyog, rendszeres volt, az, hogy mindenhol sapot huz az allam , rendszeres volt. Persze, megelt az ember, es azt a munkat vegezhette, amit szeret, csak epp abszolut nem volt inspiralo a kornyezet.

Az pedig, hogy allam nelkul tud jobban menni a dolog : a vorosiszap karosultjai pl. szinte semmit nem lattak abobl a penzbol, amit az emberek osszegyujtottek nekik, egyszerubb es jobb lett volna nekik szemelyesen elvinni azt a penzt, vagy, hogy arvizkor es a hohelyzetben is jobban teljesitett az allamnal a kozossegi osszefoggas ( amit nem felulrol szerveztek) .

pánpéter 2013.06.23. 11:29:05

@Zati: azok, gazemberek. mind. egytől egyig. szemétládák. hazaárulók.
ha te mondod, akkor meg mindenképpen.

eöeöe 2013.06.23. 11:29:49

@susu64: te komolyan gondolod, hogy a kb 6000 nemzeti dohányboltban majd több ember fog dolgozni, mint az eddigi tizenezer trafikban? Én hülye vettem a fáradtságot, és korábban ezt nézegettem: nemzetidohany.hu/assets/130514_nd_kezikonyv_2013-nagy.pdf de ebben semmi nics arról, hogy hány műszakban hányan süttürüttüznek majd ott a bótban, viszont aki elkészítette tuti felmarkolt egy kis pénzt, s valjuk be, igen megérdemelten.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.23. 11:30:01

@pánpéter:

Az eddig is adott volt, hogy azért véded a fideszes rablásokat az idióta szlogenek felböfögésével, mert neked is csurran-cseppen belőlük.

tiborc_47 2013.06.23. 11:30:16

@tiborc_47:
Természetesen Módfelett Kényelmetlen hsz-án keresztül susu64-nek szólt a hsz-om.

Amadeus62 2013.06.23. 11:30:20

@Zati:

Azok. Nagyképűek, pökhendik, olyanok mint a fityisztagok. Lehet ez is az.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.23. 11:31:36

@Zati:

Nem érnek annyit az ilyen félállatok, hogy felidegesítsd magad miattuk. Szűrd, ha nem akarod olvasni a mocskát.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 11:32:15

@tildy:): Nem jó példa. Az árvíznél, pont az "állami" irányítás fogta össze a jószándékú, segíteni akaró és tudó emberek ezreit.
Örülök, hogy az UK.-ban az ég vlágon semmi "mutyi" nem létezik... :)

nick066 2013.06.23. 11:33:06

@tildy:): 'a vorosiszap karosultjai pl. szinte semmit nem lattak abobl a penzbol, amit az emberek osszegyujtottek nekik'

Állítólag vmi gyepes focipályát építettek belőle nekik (nagyon kellett, gondolom)
Még jó, hogy csak egy buta focidrukker a viktorunk, nem vmi sziklamászó. Gondolj csak bele, akkor sziklákat építene szorgos népünk országszerte.

Brix 2013.06.23. 11:33:13

@pánpéter: A balliberális kormányok is korruptak voltak, azonban a " state capture " amit a fidesz kormány megvalósított, minden eddigi szinten túlmegy. Ezek már nyíltan lopnak és nem is tagadják, szégyellik tetteiket. Sajnos az ügyészség nem indított nyomozást a nemzeti dohánymaffia ügyben, pedig egyértelmű és tagadhatatlan bizonyítékok vannak. A Continentálos Sánta úr strómanjain keresztül 500 trafikot nyert. Maga sem tagadta, hogy a a cég minden egyes dolgozóját ő pályáztatta, de valójába az ő nevében jártak el. A cég takarítónője is 6 trafikot nyert, 3 helyen...Az egész dohány mutyit a Sánta úr laptopján készítették elő...
Gyulai Zsolt , aki a nemzeti dohánymaffiát vezeti, pofátlan módon módon a sógorának és sógornőjének is adományozott koncessziót.
Lehet itt visszamutogatni hogy az előző kormányok is korruptak voltak, de a felcsúti törpe minden eddigit meghaladó szintre vitte az állami korrupciót. Szinte az összes jól fizető állami állást a politikai vazallusaival töltött fel- ezért kell neki az államosítás is-, állami földeket osztogat, trafikot mutyizik, és állami tendereken nyereti a fidesz-közeli vállalkozók cégeit.
Abban , hogy Európa egyik legszegényebb lettünk, már erősen benne van a csúti törpe 3 éves ámokfutása is, nem csak az azt megelőző 8 év!

parrre 2013.06.23. 11:33:24

Itt az idő leszokni a bagóról :)

Lencsés István 2013.06.23. 11:34:32

@Tyreo: 1 . Nincsenek már bolsevikok . 2 . Nem vagyok a barátod . 3 . Ha nem tudod miért jó az államosítás , akkor az régen rossz .... 4 . A dohányból az élhet most aki pályázott , ennyi .

@nick066: Ha továbbra sem tudsz rendesen idézni , akkor ma ezen a blogon utoljára reagálok rád . A szabályok átláthatóak , csak tudni kell értelmezni . A szankciók kellenek , nehogy hibák legyenek . A NAV nagyon jól dolgozik . Ilyenek nincsenek , hogy . : " .... fidesz-haverok .... , lemutyizott pályázat .... " . Pláne hogy a FIDESZ nagy kezdőbetű . Van rengeteg imserősöm aki vállalkozik , és jól él , csak érteni kell hozzá , ennyire egyszerű az egész . Az országot ne sajnáld , nincs miért .

Tyreo 2013.06.23. 11:36:37

@pánpéter: Akkor neked is felteszem a kérdést. Miért ne érezze alja kommunista húzásnak az olyan volt trafikos akinek be kellett zárnia mert tönkretették. Azt a boltot amit ő maga egyedül csinált 10 éve? Szóval miért nem egy utolsó alja szar a kormányunk?

Amadeus62 2013.06.23. 11:37:51

@Tyreo:

"Szóval miért nem egy utolsó alja szar a kormányunk?
"

Mer' a gyurcsány-bajnai-hagyó is....

Zati 2013.06.23. 11:38:56

@milyen szép a Vértes, ó:
Már megtettem.
Elképesztő mit meg nem engednek maguknak.

Kíváncsi lennék egyébként, egy személyes beszélgetésre egy ilyen elvakult OV hívővel.
Az az érdekes, hogy 2011 óta nem találkoztam olyan emberrel akinek ne lett volna valami baja a fidesz kormánnyal.

Hol bujkálnak?...:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.23. 11:44:54

@Lencsés István: Tehát senki ne vállalkozzon, legyen munkavállaló valamilyen trösztnél?
Volt már ilyen. Lencsés István, mondták már, hogy kommunista vagy?

nick066 2013.06.23. 11:47:21

@Lencsés István: átlátható szabályok: A leírt szabályokat értelmező könyvelő, adószakértő, könyvvizsgáló és NAV saját korábbi állásfoglalásával!!! szembemenő NAV határozat. Biztos hazudok, ugye?
Az elmúlt 20 évben soha nem volt ekkora kapkodás, katyvasz a jogalkotásban.

tonypek 2013.06.23. 11:48:44

"hogy mi lesz a következő államosítás"
Bármi lehet ami magánkézben van és jövedelmező. A taxi szerintem nem sorolható ide.
De az alkohol árusítás biztosan megtörténik 1-2 éven belül. Csak törvény kell rá.
Telekom, bankok is sorra jöhetnek de még ki kell véreztetni őket. Ezek folyamatban vannak.
Eközben röhögnek a markukban, hogy ezeknek nincs hatása a népszerűségükre. Ha mégis lenne akkor játszadoznak a közmű cégekkel és rezsicsökkentéssel szórakoztatják a népet.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.23. 11:50:12

@MetroGoldwinMayer: Kezdem komolyan úgy gondolni, hogy te fejesrob (már ha nem ugyanaz vagytok) és a társaitok tényleg túl fogjátok feszíteni a húrt. A provokatőr végül soha nem jár jól, és ti bizony provokálni jártok ide. Kezdek komolyan aggódni miattatok. Szerintem hagyjátok abba!

Lencsés István 2013.06.23. 11:53:04

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Ki mondta hogy senki ne vállalkozzon ? :O Kommunisták nincsenek , el vagy tájolva jó pár évvel ....

@nick066: A mondatkezdés továbbra is nagybetű , az idézést már megértetted , ezt is meg kell . Igen hazudsz , egy anonim SOHA nem mond igazat , ha igen az a kivétel ami erősíti a szabályt . A jogalkotás rendben zajlik , ha azt nevezed katyvasznak , hogy mindig van jobb ötlet , az régen rossz ....

Tyreo 2013.06.23. 11:56:19

@Lencsés István: Akkor most játszunk egy szituációs játékot. Ha jól nézem akkor te is vállalkozol elvileg..
Ha egyszer csak Viktor Vezér kitalálná, hogy mostantól amit csinálsz azt csak állami koncesszióval lehet folytatni. Ezután pályázol és nem nyernél, nem ugyan úgy éreznéd magad mint azok akiknek anno a kommunisták elvették a gyáraikat? Csak mert rengeteg korábbi trafikossal ez történik. Nálunk, konkrétan itt a környéken volt 2 éjjel-nappali és 2 két nagyobbacska vegyes bolt. Ezek közül senki sem nyert. Az egyik mint mondtam volt már bezárt, a többiek egyelőre kivárásra játszanak...
Gondolom erre nem kapok őszinte választ.
Ja, és okulásomra elmondhatnád, hogy mi is a jó az államosításban.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 12:00:21

@Tyreo: Ez mind nagyon szomorú. Azért én megnézém azokat a pályázatokat amelyek nem nyertek. Lehet, hogy esetleg nem sikerült elég jól megírni. Ha nekem pályáznom kéne, biztos segítséget kérnék egy profitól. Természetesen nem vitatom, hogy voltak visszaélések a pályázatok elbírálásánál, de valaki csak egy db. olyan tendert mondjon az utóbbi 20 évből, ahol minden tisztán ment!

Moin Moin 2013.06.23. 12:01:50

@pánpéter:

A magadfajtával nem érdemes vitatkozni - mert az egész elcseszettségetekkel kellene szembenéznetek ahhoz, hogy el tudjátok fogadni a titeket körülvevő valóságot. Ideig-óráig menekülhettek még előle, Orbánnak és a Fidesszel az élen, de ez csak rövid haladék...

Persze, tudom: talán abban bízol-bíztok, hogy ez alatt a pár évetek alatt meg tudod-tudjátok magad-magatokat annyira szedni, hogy az biztosítsa a "szegény ország gazdag polgára"-státuszt, de ez illúzió. ...Nem mellesleg: mondhatom, szép dolog, hogy miközben te és a hozzád hasonlók "nemzeti összefogásról" beszélnek, aközben dörzsölgetik a kezüket egy olyan adórendszer és egy olyan államberendezkedés feletti örömükben, amely az ország zömének csak kárt okozott. Hát hol marad itt a nagy magyar szolidaritás?

Ti és az egész bandátok csak a mérhetetlen önzéseteket próbáljátok nemzeti szólamokkal palástolni - azt az önzést, amelynek a mélyén a félelem lapul, hogy nyílt versenyben, bizony, ti alulmaradnátok a tudatlanságotokkal, a tehetségtelenségetekkel és a lustaságotokkal. Mert a tartós sikerhez nem elég csak erőszakosnak, gátlástalannak és pofátlannak lenni!

…Úgy leülnék veled egyszer szemtől szembe – tudod, ahogy magabiztos, komoly emberi és szakmai teljesítménnyel bíró férfiakhoz illik… De ti kerülitek a nyíltságot, mind vitában, mind a magatok személyében – épp olyanok vagytok, mint az ÁVO-sok voltak, vagy mint egy kicsiben mutyizó szoci önkormányzati képviselő, esetleg egy „gárdatag”, aki csak falkában bátor…

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.06.23. 12:06:59

Eljutottam arra a szintre, hogy a fideszt egy szintre kell helyeznem az mszp-vel. Sajnos ki kell mondanom, hogy ezek is ugyanolyan korrupt, aljas banda mind amazok voltak.
Ángyán nekem szimpatikus, ha mostantól teljesen távol tartja magát a fidesztől és az mszp-től is, akkor rájuk, vagy a Jobbikra szavazok. De fidesz-mszp nekem nem kell! Pedig eddig mindig a fideszre szavaztam.

M_R 2013.06.23. 12:09:12

@Lencsés István: Szánlak. Elég szar életed lehet. Szar munka, ronda barátnő.. Kár volt közkinccsé tenned a facebook oldaladat mert azóta csak röhögök rajtad :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.06.23. 12:13:13

@dr. Kóser Malac:

"hogy voltak visszaélések "

Szerintem csak azok voltak. A városomban a fideszes polgármester egy közeli rokona nyert, akinek az ég világon semmi köze nincs a kereskedelemhez, boltvezetéshez, pénzügyhöz, semmi olyanhoz ami lényeges itt. Ellenben olyanokkal csesztek ki, akik mindvégig ezzel foglalkoztak, és jórészt a cigi volt az egyik fő bevétel. Na most ők majd szépen zárhatnak be. Ezek az ügyek nagyon piszkosak, és nem kéne azzal jönni, hogy "dehát a másikak is..." mert ez nem menti fel ezeket. Ha lenne egy normális alternatíva ezek buknának mint a huzat (rezsicsökkentés nem mentené meg őket), de mivel nincs, ezért sajnos még minimum 5 évig ezek lesznek. Nagyon szomorú, hogy a nagyképűségük miatt folyton csak tagadnak, uszítanak és "ballib hazugságokról" kiabálnak. Pedig ezek nem azok, hanem tények.
Többet nem szeretnék ezzel foglalkozni. Szép napot mindenkinek! És jó vasárnapi ebédet!

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.06.23. 12:15:44

Az árrés felemelése (amiről csak a bennfentes tudott) pedig a pofátlanság csúcsa!
Lázár egy sunyi, aljas disznó. (mondjuk nekem ő eddig sem volt annyira szimpi), hát még ezek után még jobban taszít.

Nem is idegesítem magam inkább, csalódtam bennük, ez van.
Szép napot!

jo20000 2013.06.23. 12:28:27

@Módfelett Kényelmetlen: "köszönjük minden kommunistának aki a fideszre szavazott!" - a fidesz kétségkívül egy rohadt alakulat (messze nem párt) lett, mióta az mpp vonalat kitalálták. De a 2010-es választók nem voltak mind "kommunisták". Aki viszont 2014-ben erre a hordára szavaz, az elkötelezett kommunista vagy hülye. Lehet választani. A normális része azt mondja, mint az esztergomi ember egy nyilatkozatban: "inkább törjön le a kezem, mint hogy még egyszer azt az x-et oda tegyem".

nick066 2013.06.23. 12:29:30

@dr. Kóser Malac: Ha eddig 50 ezer helyen árultak dohányt és most 5 ezret csinált belőle a fidesz (@Lencsés: ez nekem szándékosan kisbetű), akkor 45 ezer szükségszerűen nem nyer, akármilyen profin írják meg. Semmi értelme arról hablatyolni, (illetve ez is olyan fidesz-féle egyenes beszéd) hogy nem jól írták meg ezeket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.23. 12:30:06

@Müller Krisztina: Nem, nem lehet. A fidesz az emútnyócévben olyan árkot ásott az ország közepére, amit nem lehet sörrel feltölteni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 12:31:01

@dr. Kóser Malac: dehogy az allami iranyitas, sokkal inkabb a megfelelo szervezetek. Itt is letezik mutyi, csak utana nyilvanos plakaton kernek bocsanatot, akiket rajtakapnak.

Tyreo 2013.06.23. 12:32:52

@dr. Kóser Malac: Sokan megnéznék azokat a pályázatokat, de valamiért ugye a narancsbolsik nem engedik..
Így sajnos nem tudjuk, hogy hogyan sikerült megírni. Ámde, az biztos, hogy 4 olyan bolt veszített amelyik eddig ebből élt. Ebből kettő 0-24-es nyitva tartást vállalt. Akik meg nyertek az perpill 2 darab üres üzlethelyiség egy-egy, Itt hamarosan nemzeti dohánybolt nyílik, felirattal..
Arról nem is beszélve, hogy semmilyen más racionális indok nincs a pályázat kiírása mögött sem mint a lopás..

Barnalány 2013.06.23. 12:33:55

@Lencsés István:

Kedves Lencsés István, mindenek előtt engedtessék meg nekem, hogy a valóságos személyedet a Lencsés István névnél sokkal inkább kifejező megszólítással nyissam a hozzád intézett mondandómat:

…Szóval:

Te ostoba barom!

Képes voltál ezt leírni: „A jogalkotás rendben zajlik , ha azt nevezed katyvasznak , hogy mindig van jobb ötlet , az régen rossz ....” Nos, kedves barom, látom, hogy fogalmad sincs arról, mire való a jog. A (modern, polgári és demokratikus) jog lényege éppen az adott ország-nemzetközösség, stb. túlnyomó többsége számára hosszú távon is kiszámítható, igazságos és hasznos együttműködési kereteket adjon. Nem véletlen az, hogy hosszú, az alapos megfontolást, az érdekek egyeztetését lehetővé tévő – és persze az igazán jó ötletek felvetésére is kellő módot-időt adó – jogszabály-alkotási módszerek alakultak ki a modern parlamentáris demokráciákban.

Mindez a favoritjaid uralma alatt nincs így: „sub rosa”, lobbiérdekek alapján és persze ad hoc születnek a törvények – még az alaptörvény is. A következmény: az amúgy sem túl erős magyar közbizalom további, súlyos eróziója, a jövő tervezhetőségének ellehetetlenülése – és ezek eredőjeként a beruházási kedv elapadása, ami pedig szükségszerűen vezet szűkülő gazdasághoz. További, immár morális és tudati következmény, hogy az államra nem mint a polgárok érdekeit képviselő szolgáltatásra, hanem mindenen és mindenkin átgázoló, önző maffiára gondolnak az emberek.

De nem csak a jogról nincs fogalmad, hanem a rendszerben való gondolkodásról, a jól működő rendszerek tervezéséről, felépítéséről se. Hiszen jól működő rendszert nem lehet úgy építeni és üzemeltetni, hogy „mindig van egy jobb ötlet”, amely miatt aztán felborítunk, átírunk, átszervezünk mindent. Mert lehet, hogy egy ötlet önmagában jó, azonban összefüggéseiben és együtthatásaiban már nem az. Éppen azért kell a tervezésre, előkészítésre kellő időt és kellő nyíltságot biztosítani, hogy (mint fentebb már írtam) a valóban jó, a többivel és magával a rendszerrel kompatibilis ötletek felvetődhessenek és azokat be lehessen építeni. Ha a te „mindig van egy jobb ötlet”-módszereddel készülne az Audi, akkor, ha felvetődne egy újabb ilyen ötlet, mondjuk azonnal megállítanák Lézerjanit az A6-osával, a kocsit kivennék alóla, átvinnék Ingolstadtba és (ha beleillik, ha nem), belepasszíroznák a „jobb ötletet”…

Kedves Baromistván: az állam is egy folyamatosan működő gépezet, amibe nem lehet menetközben és bárhogyan belebarmolni!

Nos, kedves barom, ilyen országot szeretnél? Ha igen: megkaptad és örülj neki – amíg az egész a fejedre nem omlik!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.23. 12:34:10

@Lencsés István:

Ezt írtad sutyerák:

" .... Társadalmunk egy része retteg, hogy megélhetése egy nap alatt romokban fog heverni. .... " . Menjen el dolgozni , és nincs gond , ennyi ."

Mivel a cikk arról szól, hogy a vállalkozók (pl trafikosok) megélhetése van veszélyben, ezzel azt mondtad, hogy ne vállalkozzanak. Vagy szimplán csak nem olvastad a blogot, csak trollkodsz?

jo20000 2013.06.23. 12:36:51

@na4: "Szocializmus. A bukás programozva van." Természetesen igen, de nagy kérdés, hogy meddig szívunk. "Amíg Orbán él" - mondja egy ismerősöm... nem esett jól. A mai hatalomemberek (percemberkék, Ady után), akiktől mondjuk 10000-nél több magyar polgár sorsa függ vagy éppen ennyi fosik tőlük, beleértve a körön belüli rettegő talpnyalók seregét is (igenis Mr. Teufel, na, jöjjön közelebb Safranek), na ezek rosszabbak - nem olyanok, hanem rosszabbak - mint a megyei pártitkárok voltak pár évvel ezelőtt. Átéltem azt is, tudom.

Lеncsés István 2013.06.23. 12:38:52

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Sértésed lepereg anonim ! Nekem tényem van ! Tanulj meg írni , addig nem reagálok .

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.23. 12:40:28

@Lеncsés István: Ne reagálj bammeg, rohadt utolsó troll. Ne reagálj semmire, maradj kussban, te ostoba. Mindenkinek jobb lesz.

Lеncsés István 2013.06.23. 12:42:51

@Barnalány: A kormány jól végzi a dolgát . Fáj az igaz anonim ? A pékséget is álamosíthatná a miniszter elnök úr , mert akkor nem kellene hajnalban kellnem , mint a könnyű életű álami alkalmazottaknak .
Nekem van nevem . És tényem is van . Meg sportkommunikációs diplomám . Tanulj meg írni , addig nem reagálok anonim !

Lеncsés István 2013.06.23. 12:43:49

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Nem vagyok troll . Van nevem . Ellentétben veled . Fáj az igaz anonim ?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 12:44:17

@nick066: "Ha eddig 50 ezer helyen árultak dohányt és most 5 ezret csinált belőle a fidesz "
Akkor már megérte. Le a dohányosokkal! :D
Az igazi ellenállók nem vesznek fidesz-trafikban cigit! Ehhez tartsátok magatokat. Dögöljön éhen az összes fidesz-trafikos! Jégkrémet se vegyetek ott.

lehet más a handa-banda 2013.06.23. 12:44:19

"társadalmunk egy része retteg, hogy megélhetése egy nap alatt romokban fog heverni, "

Mi az hogy egy része? Szegény Fajkasházi, meg a vendégei mind végigrettegték a szárszói bulit! Mi lesz a zsíros szponzorálásokkal, ki teszi a millát a Hócipőbe?

jo20000 2013.06.23. 12:46:50

@Lencsés István: Olvass már egy kis Márai Sándort mondjuk, már ha a kommunizmus jellemvonásai érdekelnek... Itt vannak. Sajnos már nem a spájzban. Rájöhetünk, hogy a kommunizmust nem kommunista emberek csinálják, hanem magától létrejön időnként. Antikommunisták is kommunizmust csinálnak, csak úgy, akaratukon kívül, megbabonázva. Aggathatnak rá más címkét, a lényeg ugyanaz minden eszetlen hatalom esetében.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 12:47:22

@dr. Kóser Malac: jogos is lehetne, de ha a fiatalok "megovasa" volt a hazugsag, akkor miert lehet iskola kozeleben dohanybolt?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 12:48:17

@jo20000: If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

nick066 2013.06.23. 12:49:22

@Lеncsés István: Leszálhatnál már erről az írástanulásról! Központozás előtt nincs szóköz. Nem csak helytelen, de még nézni is rossz az ilyen szöveget.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 12:51:00

@tildy:): Magyarországon 18 éven aluli nem vehet dohányt.
Még akkor sem, ha az iskola mellett van a trafik.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 12:52:42

@nick066: Kibaszott szarul használja az írásjeleket. Már én is akartam szólni. De nem egyedi eset.

nick066 2013.06.23. 12:53:44

@dr. Kóser Malac: De jégkrémért bemehet? A 18-as karika ellenére a cégtáblán? Teljesen összezavarodott a nemzeti együttlopás rendszere?

Tyreo 2013.06.23. 12:58:42

@Lеncsés István: Nekem elfelejtettél reagálni. örülnék ha a "tényeidet" az enyémmel szembe helyeznéd..

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 13:03:13

@dr. Kóser Malac: en nagyon jol tudom, ellenben szerinted jo otlet dohanyboltot ( vagy prostitualtat) rakni iskola kozelebe? Vagy kocsmat?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 13:04:15

@nick066: A Tesco-ba is bemehet, de ott sem vehet dohányt. Ez a törvény. A 18-as karika nyilván csak dizájn elem, de megígérem neked, hogy a gyerekeimet nem fogom beengedni jégkrémért sem a fidesz-trafikba. Jó? ;)

Baldrick68 2013.06.23. 13:05:38

@dr. Kóser Malac:
"Azért én megnézém azokat a pályázatokat amelyek nem nyertek. Lehet, hogy esetleg nem sikerült elég jól megírni. Ha nekem pályáznom kéne, biztos segítséget kérnék egy profitól."

Kérésed számomra parancs.
hvg.hu/gazdasag/20130511_ketszer_kuldott_padlora

Akiket fél éven belül kétszer küldött padlóra a kormány

Az egri Molnár-család látszólag minden polgári erénnyel rendelkezik, melyet az első Orbán-kormány kijelölt: megvan a három szoba, három gyerek, négy kerék. A második Orbán-kormány ennek ellenére fél éven belül először a megélhetésüket, majd az újrakezdés esélyét vette el. Esettanulmány egy lokálpatrióta család padlóztatásáról.

"A Körics Forrásmenedzsment Kft. több ismerősnek is sikeres pályázatot írt, és már az első találkozáskor nyilvánvaló volt, hogy nem sufni cégről van szó, hanem komoly szakemberekről. „Láttam, hogy logikus és betartható pénzügyi tervet tudnak összeállítani. Állítom, hogy gyönyörű és nagyon tartalmas pályázatot tudtunk a segítségükkel beadni” – tette hozzá Miklós. Miután a nemzeti dohányboltban árusítható termékkört bővítették totó-lottóval, újsággal és üdítővel, már úgy látták, hogy 2, még inkább 3 trafikból újra lehet kezdeni az életüket, és a volt alkalmazottak közül néhánynak tudnak majd munkát ajánlani.

„Biztos, ami biztos alapon” Miklósi nevében 5 egri, Andrea nevében 4 egri és egy kápolnai területre adtak be pályázatot. „Úgy érzem, körültekintően felmértük a lehetőségeinket, többször osztoztunk-szoroztunk. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a pályázatok tartalmi és formai megfelelőségéről. Aztán annál jobban fájt mindkettőnknek, hogy a nevünk nem szerepelt a nyertesek listáján” – mondta Miklós.

„Az országos botrány visszhangja engem nem érdekel, azt azonban tényleg mellre szívtam, amikor egy városi önkormányzatnál dolgozó az eredményhirdetés utáni napokban azzal veregetett hátba, hogy a pályázatíró cég helyett inkább valamelyik politikust kellett volna megfizetnem. Láttam, hogy mindezt nem viccből mondja” – meséli Miklós, aki aztán a kapcsolatain keresztül maga is meggyőződött arról, hogy nem a pályázati anyagok döntöttek, hanem a városi lobbiérdekek. Így került a listára több egri nagyvállalkozó és önkormányzati képviselő, illetve annak rokonai is."

250130 2013.06.23. 13:06:20

@pánpéter: remélem belefulladnak :)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 13:08:23

@tildy:): És drogdílert? :) Vagy háztartási boltot (oldószerek, ügye)? Esetleg "design-shop"-ot, ahol trükkös potpurrit lehet kapni?
Sok osztálytársam dohányzott, de nem befolyásolta őket, hogy hány méterre van a trafik. Mostanában pedig tilos 18 éven aluliakat kiszolgálni.

smartdrive 2013.06.23. 13:09:35

tessék továbbtanulni, nem taxisnak vagy dílernek menni, és akkor nem lesz olyan könnyű helyetted csinálni

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 13:10:33

@dr. Kóser Malac: bemehet, de az, hogy iskola melle nyilik, hogy egyeztetheto ossze az alapelvvel, miszerint:
"A kormány a fiatalkorúak védelme, illetve a családi vállalkozások, munkanélküliek, gyedről visszatérő édesanyák és nagycsaládosok hosszú távra megélhetése érdekében monopóliummá tette, majd megpályáztatta a dohánykereskedelmet. "

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 13:12:19

@dr. Kóser Malac: de direkt vagy ennyire ertetlen? Szerinted milyen "peldamutatas" az, hogy iskola mellett dohanybolt van. Pont azert akartak dohanyboltokat, hogy ne legyenek a dohanytermekek annyira szem elott a fiataloknak. Hogy egyeztetheto akkor ez azzal ossze, hogymegis iskola melle rakjak? Ne hantazz arrol, hogy nem adhatnak 18 even aluliaknak, eddig sem adhattak, megsem voltak kuldon dohanyboltok.

nick066 2013.06.23. 13:12:24

@dr. Kóser Malac: Arról beszélgettünk itt, hogy miért a 'fiatalok védelme érdekében' a címe ennek a törvénynek.

Amgy én jobban örülnék, ha beengednéd a gyerekeidet. Én nem cigizek, de talán még én is benézek majd olykor egy-kettőbe ha útba esik (van egy kis gond az egyensúlyommal, sajnos előfordulhat felborítok majd egy-egy pultot véletlenül ;-)

nu pagagyí 2013.06.23. 13:13:33

@pánpéter: Megértem a rettegésedet a szabadpiactól. Nyilván rosszabb az, ha mindenki versenyezhet ugyanazért a cubákért és esetleg nem Te nyersz. De nézzük a másik oldalát! Akár nyerhetsz is, ha okosabb és ügyesebb vagy, mint a többiek és egy bukta nem a világ vége, reménykedhetsz másik lehetőségben. De látom, Te már elkönyvelted magadban, hogy becsületes versenyben nem tudnál helytállni.

Az a rossz hírem, hogy egy kishitűnek a nem becsüles világ sem aranybánya, addig használják, amíg ki lehet még facsarni belőle valamit, aztán szemétdombra hajítják. És egy ilyen világban nem kap több esélyt.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 13:14:21

@tildy:): Ezt úgy adod elő, mintha az összes trafik iskolák mellett nyílna.
Én sem tudom, hány ilyen van, de az tuti, hogy Te sem ott a ködös ángliában...

magándemokrata 2013.06.23. 13:15:09

T.fidesz hivők! Talán Márai irta meg a legjobban mit jelent a Ti érték rendetek! Pedig nem tudta, hogy lesz egy ilyen társaság mint az általatok, mélyen tisztelt fidesz... Na ezt a világot másolja most ov. akikről irt! "Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk, el kell temetni a halottakat, el kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezőknek, valamilyen államfélét kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, ránk hagyott. De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban; ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből, a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény, magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar", vagy "úriember", tartani a markát s a keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a "jobboldaliság" igaz értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt: de szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett "előkelő közhivatalnok"-nak lenni és sérthetetlen, páncélinggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak becses létezés tényét. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Baldrick68 2013.06.23. 13:15:39

@smartdrive:
"tessék továbbtanulni, nem taxisnak vagy dílernek menni, és akkor nem lesz olyan könnyű helyetted csinálni"

Nem tudsz mondani magyarországon olyan foglalkozást amire 5 perc alatt ne lehetne valami jó kis álindokot gyártani, hogy annak a szakmának a képviselői miért a nemzet ellenségei és azt a szakmát miért is kell szoros állami ellenőrzés alá vonni.

Ajánlott film:
www.youtube.com/watch?v=qEWpCxYQGYs

smartdrive 2013.06.23. 13:17:33

@Baldrick68: lehetni lehet, de megéri-e? és ha megéri, miért nem azt csinálja ez a sok ember, miért drogot (cigi) árul?

Amadeus62 2013.06.23. 13:17:51

@Nyekenyóka.:

"csalódtam bennük, ez van. "

Miért, mit vártál tőlük?! Ezektől?!

Baldrick68 2013.06.23. 13:19:21

@dr. Kóser Malac:
"Ezt úgy adod elő, mintha az összes trafik iskolák mellett nyílna.
Én sem tudom, hány ilyen van, de az tuti, hogy Te sem ott a ködös ángliában..."

Egyről biztosan tudok, mivel a gyermekem bölcsődéjével szemben nyílik.

Győr, Örkény István utca 1

maps.google.hu/maps?q=Gy%C5%91r,+%C3%96rk%C3%A9ny+Istv%C3%A1n+utca+1&hl=hu&ie=UTF8&ll=47.664896,17.632456&spn=0.009754,0.026157&sll=47.664145,17.632515&sspn=0.009755,0.026157&t=h&hnear=9024+Gy%C5%91r,+%C3%96rk%C3%A9ny+Istv%C3%A1n+utca+1&z=16

A térképen a nemzeti dohánybolttal szemben az a három ojjektum a következő:
Örkény István úti bölcsőde,
Örkény István úti óvoda,
Örkény István úti iskola.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 13:24:10

@Baldrick68: Hát én elvettem volna a kulák órástól az üzlethelységet (a beljebb van) és azt alakítottam át! :)
Van még ezeknek a figyeszeseknek mit tanulniuk!

Baldrick68 2013.06.23. 13:27:12

@smartdrive:

Nem érted vagy nem akarod érteni?
Teljesen mindegy hogy mit csinálsz.
Bármilyen szakmát is űzöl ha abban van pénz a haverok számára, holnaptól jön egy lex megvédjük a .......... törvényt és a vállalkozásodnak reszeltek.
Maximum alkalmazott lehetsz a saját cégedben miközben egy megbízható narancs elvtárs lesz az új tulaj.

Teljesen mindegy hogy mit csinálsz, ideológiát bármihez lehet gyártani és 5 perc alatt bebizonyítják, hogy a te céged miért is veszélyes a nemzetre és miért kell "megvédeni".

Mondjuk építész tervező mérnök vagy, ugye az már nem valami fisfos cigiárus.
Szerinted nem lehetne rittyenteni valami jó kis indokot hogy az építészek csak állami intézményekben tervezhessenek és miért veszélyes a "maszek" tervező?
Mit gondolsz nem tudnának valami jó kis szaftos ügyet kreálni, hogy egyszer valakire rádőlt valami mert a "maszek" tervező elcseszte és meg kell védeni az zembereket a "tervező maffiától" ?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 13:31:32

@Baldrick68: Nem hiszem, hogy komoly szakértelmet kívánó vállalkozásokat lenne hova elosztogatni. Mondjuk egy trafikba még be lehet tenni az anyóst, vagy a félegyelmű negynénit, de egy tervezőirodába, ha mondjuk lelépnek a tervezők, akkor már bajos...

Baldrick68 2013.06.23. 13:33:05

@dr. Kóser Malac:
Elárulom hogy a Déry Tibor utcában található boltos nyit trafikot az Örkény utcában.

Ez onnét tudható, hogy ki van írva a bolt oldalára.

Baldrick68 2013.06.23. 13:37:59

@dr. Kóser Malac:

Csak hiszed.
Hoznak egy törvényt és holnaptól csak állami tervező intézet(ek)ben lehet tervezni.
És vajon ki lesz egy ilyen állami intézet igazgatója, igazgató helyettese, főosztályvezetője, stb. stb. stb. ???

Ezek a csókák nem fognak egy vonalat sem rajzolni de remek "iránymutatásokat" fognak adni.
Mit gondolsz a szocializmusban hogyan működött?
Az amúgy hülye de "jó elvtársakat" betették egy ilyen pozícióba.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 13:39:41

@Baldrick68: a rohadék fideszes mocsok. Köpd le helyettem is 2x! (Ha "másvallású", akkor ne)!

Baldrick68 2013.06.23. 13:41:18

@Baldrick68:
Később a komcsik aztán fejlődtek és az ilyen pozíciókban is inkább szakemberek ültek és a jó elvtársaknak maradt a párttitkári szék.

Most úgy tűnik hogy visszajutottunk a startvonalhoz a "rég szép" 50-es évekbe, amikor a "hűség a párthoz" fontosabb volt mint bármi más.

Baldrick68 2013.06.23. 13:45:00

Ja hogy hogyan mentek azok a daliás idők, itt egy remek kis film.

Igaz hogy filmszatíra, de ez jellemzően tényleg ilyen volt.
Kállai Ferenc itt is nagyot alakít.
www.youtube.com/watch?v=92CmpbhTjQA

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.06.23. 13:47:28

@Baldrick68: nem hiszem, hogy egy vérbeli, maximálisan lojális közalkalmazott vagy kiváló minősítésű párttag megértené a problémát ...
Nekik az fog beharangozni, amikor nagyjaik már mindent lenyúltak, a haszon viszont keveseknél jelentkezik és nincs piacról élő adófizető az országban. Akkor vajon miből fogják megkapni a havi fixüket, azaz ki fogja finanszírozni a költségvetést?

Tyreo 2013.06.23. 13:47:34

@Baldrick68: Az építészeket mondjuk a körbetartozások felszámolásának a hazugságával lehetne. Ezt az ilyen lencsés félék simán megennék.

nu pagagyí 2013.06.23. 13:48:21

@dr. Kóser Malac: Ez vicc volt, ugye? A trafikba anyóst? Hol élsz Te? A trafikok valódi tulajdonosai spekulánsok, akik darabját százezer forint befektetéssel kapták meg milliárdos garantált haszon reményében. Sem ők, sem rokonaik nem fognak trafikban dolgozni, majd felvesznek valami csóringert éhbérért. Amúgy nem lenne rossz ötlet, ha mondjuk Sánta Jánost köteleznék, hogy napi tíz órában cigit áruljon a megnyert száz trafikjának valamelyikében.

A másik gondolatodra is reagálnék, kvalifikált munkát végző embereket is lehet rabszolgává tenni, elég ha a tanárokra gondolunk. A Fidesz piacokat privatizál haverok részére. Aki pechére olyan végzettséggel rendelkezik, ami csak ezeken a piacokon adható el, vagy lelécel, vagy beletörődik, hogy csak a Közgép valamelyik filiáléjában serénykedhet jogok és fizettség nélkül.

saunier 2013.06.23. 13:52:19

@pánpéter: te nem 27%-os áfát fizetsz, h hirtelen mást ne kérdezzek?

nick066 2013.06.23. 13:54:44

@dr. Kóser Malac: " egy trafikba még be lehet tenni az anyóst, vagy a félegyelmű negynénit, de egy tervezőirodába, ha mondjuk lelépnek a tervezők, akkor már bajos...
"
Nagyon naiv vagy. Egyik nagy (régóta fideszes) megyeszékhelyünk ilyen ügyeit van balszerencsém ismerni: Van egy fideszbarát (inkább a polgármester barátja) tervezőiroda, ő kap meg minden olyan munkát, amiben az Önkormányzatnak bármi szerepe van. Szakértelem az nincs náluk, ezért egy jelentős sápot rátéve (sokszor 100%-ot meghaladó felárat eredményezve)a megbizást kicsi pénzért kiadják egy megélhetési hozzáértőnek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.23. 13:55:55

@smartdrive: Tehát legyen mindenki elméleti matematikus? Csak nehogy tönkremenjen a bojlered, és ne legyen, aki megcsinálja. Másrészről pedig attól, hogy valakinek nincs diplomája még nem lehet a kormánynak kirántani alóla a szőnyeget, mert az a szőnyeg a haveroknak kell.

Nem akarlak elkeseríteni, de ostoba okoskodós trollból nálad sokkal rutinosabb versenyzők is vannak.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.06.23. 13:58:27

@nu pagagyí:
már csak törvényt kell módosítani az újdonsült trafikosok igénye szerint, például:
- bt-ben ne kelljen személyes közreműködés - mert ugyebár egyszerre öt boltban dolgozni még nekik sem megy.
- vagy ne bt, hanem kft kelljen a dohánybolthoz és csak annyit legyen nyitva, amennyit akar.
- esetleg csak munkanapon lehessen nyitvatartani, max. 8 órában,
- kötelező legyen alkalmazottat tartani, nekik csak minimálbért lehessen fizetni és ezért az év minden egyes napján kötelesek legyenek rendelkezésre állni, például úgy, hogy a raktárban földre helyezett matracon aludjanak

legkésőbb szeptemberre meg fogják oldani a dilemmát, az tuti ...

Lеncsés István 2013.06.23. 14:02:59

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Persze . Mivel látom hogy fáj neked az igaz anonim !

Lеncsés István 2013.06.23. 14:05:49

@Tyreo: Neked nincs tényed anonim ! Tényem csak nekem van akinek neve is van , ezért fáj neked az igaz.

Lеncsés István 2013.06.23. 14:07:03

@nick066: Tanulj meg irni anonim ! Én így irok , sértésed lepereg .

hot-spot (törölt) 2013.06.23. 14:08:40

A legesélytelenebb pártra fogok szavazni,hogy soha többé ne lehessen kétharmad!

hot-spot (törölt) 2013.06.23. 14:09:52

@Lеncsés István: Te meg tanulj meg visszavonulót fújni.A neved meg senkit nem érdekel rajtad kívül!
Kommunikációs sportlófaszjóska.

Lеncsés István 2013.06.23. 14:15:18

@hot-spot: Nekem van nevem , neked meg nincs . A véleményed nem érdekel amig anonim vagy .

Lеncsés István 2013.06.23. 14:16:52

@hot-spot: Az egy okos ötlet , mert igy a szavazatod elveszik anonim . Hajrá Fidesz ! Éljen Orbán Viktor miniszterelnök úr !

Lеncsés István 2013.06.23. 14:17:50

@Amadeus62: Ez találóbb név mint az Amadeus62 , de még mindig anonim vagy .

nick066 2013.06.23. 14:18:19

@Lеncsés István: "irni"
Hosszú í sincs a gépeden te balfasz ?

midnight coder 2013.06.23. 14:25:52

@nick066: Anno, még amikor a komcsilibsik voltak hatalmon, felkértek egy kúrmányközeli cégtől, hogy adjak árajánlatot egy dologra. Én ki is számoltam az ujjaimon, hogy mennyi az annyi, és mondtam is rá egy X összeget. A dolgot soknak találták, de megsúgták, hogy tudják ugyan, hogy tényleg X a korrekt ár, de ők csak X/5-öt fogadnának el, mert tudják hogy kisvállalkozó vagyok, és úgyis adót csalok. Na, itt váltak el útjaink...

nick066 2013.06.23. 14:26:25

@Lеncsés István: Tele van a szöveged alapvető hibákkal, és te pofázol itt nyelvtanról, barom !
Ne szólj többet hozzám te elmebeteg!

Bretschneider detektív 2013.06.23. 14:27:18

@Lеncsés István: Na barátom, akkor usgyi dolgozni! Itt van kétezer, kérek egy doboz Dunhill-t és egy öngyújtót. Számlát ne felejts el adni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 14:28:33

@dr. Kóser Malac: Ne terelj. Van terkep rola, hol nyilnak trafikok, es van pelda ra nem is egy, hogy iskola, ovoda kozeleben.

Bretschneider detektív 2013.06.23. 14:30:47

@Lеncsés István: Döntsd már el, hogy „anonim” vagy „anoním”!

Illetve van még egy lehetőséged: nem veszed a szádra a helyesírást. Te, kis sportkommunikátor, te.

nick066 2013.06.23. 14:35:58

@midnight coder: és azóta? megy a szekér 5x-ért is?
Elárulhatnád a titkod! Én próbáltam már a naracssárga pulcsitól kezdve az 'agyoncsókoltnak tűnő Orbán-ülep-fotó véletlenül kicsúszik a tárcából bemutatkozáskor' megoldásig sokmindent. Mi a titok? Mivel kerülhetek be a NER rendszerébe?

Bernik 2013.06.23. 14:35:59

@Lеncsés István:
Kedves Lencsés István! Nevem nekem is van itt megadva, sőt még a születési dátumom is kitalálható az email címemből. Ettől még nem hiszem, hogy aki nick névvel ír, az mind rossz szándékkal tenné, vagy nem próbálna tényszerű lenni.

Ami a blogspot írást - tehát a vitaindító cikket - illeti, az sajnos minden szavában igaz!

Ami a siralmasan szomorú benne az az, hogy mindezt 23 évvel az államkommunista ("szocialista") diktatúra bukása után, mint hatalmas rácsodálkozást az igazságra, úgy lehet (kell) leírni Magyarországon az államosításokról.

Úgy látszik, nem volt elég 40 év szovjet tankokkal ránk kényszerített államkommunista "gazdasági" diktatúrája, hogy a bőrünkön tanuljuk meg, mivel jár a "szocializmus".

Ebben a téveszmében pedig első fokon felelős az a (poszt)kommunista hazai média, amelyik az "akkor jobb volt" sunyi, velejéig hazug propagandájával maradt a hatalom közelében az elmúlt 23 évben is.

Érdemes megnézni ezt a társulatot, a FIDESZ "ellenzékét" ezeken a tegnapi fotókon! Ezek fogják megváltani az országot, megmenteni a demokráciát? Először talán nézzenek magukba, szégyelljék el magukat az elmúlt 23 év sunyi, kádármosdató propagandája miatt! A nyugatellenes, piacellenes, "szocializmust" ajnározó, alattomos propagandájuk miatt!

index.hu/belfold/2013/06/23/better_dead_than_red/

Amivel nem az a fő baj, hogy ma már valaki mások is eszközül használják az államszocialista téveszme propagandáját... Nem ez a fő baj, mert ez már csak következmény!

El kellene végre jutni oda, ami ha jól látom, csak a link címében olvasható:

better_dead_than_red

A hetvenes-nyolcvanas évek szovjet, Nyugatra kitalált propagandájának (better_red_than_dead) kifordítása, mely megfordítva már nagyon igaz! Ahogyan az elmúlt 40+23 évünk bizonyította!

midnight coder 2013.06.23. 14:37:45

@nick066: Azóta becsuktam a boltot, és egy multinál tolom az igát. Csak azért nem külföldön, mert ahhoz már picit öreg vagyok.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.23. 14:47:02

@Lеncsés István:

Még szerencse, hogy rólad tudjuk ki lehetsz.

Bár van választék, hiszen lehetsz Gipsz Jakab, Iksz Ypszilon, Piros Arany, vagy akár Hát Izsák is.

Szerintem kussolnod kéne neked is, meg a többi mocskos narancskommunistáknak, a fent említett nevekkel kapcsolatos visszaéléseket a szocik 40-50 évéből nem tudtok felmutatni, nektek meg elég volt rá három év, és a KayaJoszip féle mocskos fideszcsalásokat állami szintre emeltétek.

Gané egy népség vagytok, és ne félj, meg fogtok fizetni érte.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.06.23. 14:52:18

Suttogják, hogy

- Pálinkaboltok lesznek
- Tejboltok

És a legújabb, ezt pénteken hallottam:
- Pékárut is csak külön boltban lehessen árulni.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.23. 14:52:48

@nick066:

Megbocsáss, de a "megélhetési hozzáértő" nem teljesen fekszik. Van aki a család kajáltatása miatt kényszerül a szakértelmének "eladására". Őket nem kéne
elítélni.
Jobb lenne inkább a "kicsit megfizetett fideszcsicska", mint fentebb PánPéter igazhitű orbánseggnyaló, ő valóban meggyőződésből csicskázik, és az odavetett koloncért még az anyját is meszelt lábbal hajtaná a piacra.

Pan Modry 2013.06.23. 15:09:25

@Don Quixote de la Ferko:
Pont az ilyenek miatt kell elkoltozni, ha a legtob szorgalmas, becsuketes ember elmegy akkor elob utobb rajukborul ez a szarkupac, miutan elkezdik egymast falni a kevesebb es kevesebb koncert.
Na utana a kulfoldon dolgozo magyarok meg hugyert szarert felvasarolhatjak vegre a fel orszagot es igazi kapitalizmust csinalhatnak.

Pan Modry 2013.06.23. 15:15:00

@Baldrick68:
Igazad van, mindenre tudnak ideologiat gyartani, ahogy rakosi vagy sztalin is tudott.
A rohadek mszp szdsz paros csak szimplan aljamodon korrupt volt nehany nagy uzlet lenyulasaban, ami ugyancsak melyen elitelendo, de most elvileg barkire rahuzhato a vizes lepedo, mert nem az szamit mennyire vagy jo a szakmaban hanem hogy mennyire vagy lojalis a hatalomhoz.
Na koszonom ebbol en nem kerek, a gyerekeim eseten megcsak azt sem akarom hogy kozelrol lassanak egy ilyen gusztustalan korrupt mutyivilagot.

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 15:22:34

@Bretschneider detektív: a kérdés a következő: hogyan lehet egyáltalán olyan ember sportkommunikátor, aki alapvetően nem tud helyesen írni. Igaz, ennek ellenére egy igazi nyelvtannáci, lvl 99. Azt mondjuk nem fogja fel, hogy aki külföldről ír, annak nem biztos, hogy magyar kiosztású billentyűzete van és nem biztos át fogja állítani magyarra, ha napi szinten a munkavégzéshez teszem azt angol vagy német kiosztást használ.
@Lеncsés István: bújjál el! Attól, hogy valami ordas nagy hülyeséghez vállalod az arcod, attól az még ordas nagy hülyeség marad. Az igazságnak nem előfeltétele az, hogy valaki saját nevét felvállalva mond akármit.

2llkedő 2013.06.23. 15:38:58

@Pan Modry:

Márai Sándor:

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Pan Modry 2013.06.23. 15:46:54

@félázsiai 2llkedő:
Idoszeru az idezet, es jol mutatja a szervilis most magukat kereszteny nemzetinek nevezok hozzaallasat akik egyebkent korabban javareszt hithu kommunistak voltak.
Ilyen aljadek embertipus egyebkent mindig is letezett de most tul sok van beloluk pozicioban, megvan a kritikus tomeguk hozza hogy a szorgalmas, tehetseges es becsuletes magyaroknak elhetetlenne tegyek az orszagot, egy olyan hellye ahol joerzesu ember nem akarja a gyereket felnevelni.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.06.23. 15:51:39

@Frőczy Sanyi: @Bretschneider detektív:

a nyelvtannácikról röviden:

"Ha elfogytak az érveid és nem tudsz győzni a vitában, köss bele a nyelvtanba ..." (ismeretlen)

egyébként pedig bárki nyugodtan felvállalhatja, hogy nincs tisztában a központozással, a hosszú-rövid kihallásával, valamint a zöngés-zöngétlen hangok megkülönböztetésével, a diszgráfia elég gyakori jelenség.

A "looserek" számára momentán ez sem mentség:( az csak szimpla tudatlanságos felvágós ...

s 2013.06.23. 15:53:45

A pénzt mindenesetre vedd ki a bankból. Úgysem fizet már szart sem, de akkor felesleges kísértést sem fog jelenteni a hatalom számára, hogy esetleg elvegye.

Eddig arra buzdítottam mindenkit, hogy fizessen adót becsületesen, mert különben a szomszéd kisgyermekes anyukát lopja meg, akinek nem lesz kakaója az oviban. Tévedtem. Csak azt az adót fizessed be, amit erővel el tudnak venni tőled. A szomszéd anyuka is ezt csinálja, ne aggódj a gyereke miatt. Ha nem, hát tudomásul kell venni, ez itt most egy háború. Vannak és lesznek áldozatok. A legfontosabb, hogy anyagilag ki kell szárítani ezt a kormányzatot, mert jelenleg a mi adóinkon tartjuk fenn a saját elnyomóinkat. Ez eléggé fura és egyébként tarthatatlan helyzet. Ez az első lépés, az anyagi összeomlás kockázatának a kilátásba helyezése. Vannak további lépések is még ez után, erről most ne beszéljünk, mert lőporfüst és vér is van benne, a törött csontokról nem is beszélve. Érjük be most ennyivel.

A legfontosabb, a pénzt helyezd biztonságba. Rendkívül szar dolog ugyanis arra ébredni, hogy a kormány zárolta a bankbetéteket a költségvetés sanyarú állapotából kifolyólag.

s 2013.06.23. 16:04:27

@Kicsinko: "Alternatívát várok. tehát mi a garancia arra hogy Bajnaiék nem semmiznek ki senkit, nem a rokonaikat hozzák helyzetbe stb stb."

Nincs garancia arra, hogy Bajnaiék nem semmiznek ki senkit, nem a rokonaikat hozzák helyzetbe. Arra van garancia, hogy orbánék ezt csinálták. Innentől játékelmélet. A biztos rossz a folytatás, vagy a bizonytalan jövő, ami legfeljebb olyan szar, mint most, esetleg jobb lehet. Ez a kérdés.

Pan Modry 2013.06.23. 16:09:21

@s:
A tradingben erre mondjuk hogy nincs downside risk, azaz alacsonyabb sokkal.
Ha bajnaiek is ugyanezt csinaljak akkor erdemben semmi nem valtozott, egyszeruen a kiindulopontodon van, ha nem ezt csinaljak esetleg, akkor nyertel.
Ennek igencsak jo a risk rewardja.

2llkedő 2013.06.23. 16:09:29

@Frőczy Sanyi: Ne bántsd a Pistikét! Schmitt Pál álnéven volt már álamfő is.

Baldrick68 2013.06.23. 16:13:54

@midnight coder:
Vicces nekem meg pont az ellenkezőjéről van történetem.

A volt munkahelyemmel történt az eset, amely szoftvereket készít.
Volt egy pályázat kellett csinálni egy nem túl bonyolult dolgot.
Osztottak szoroztak rádobták az árrést jókedvvel bőséggel meg még plusz jó vastag fogott a ceruzájuk biztos ami biztos.

A lényeg hogy kizárták őket mert a többiekhez képest irreálisan ALACSONY volt az ajánlatuk :D

2llkedő 2013.06.23. 16:18:44

@s: "A biztos rossz a folytatás, vagy a bizonytalan jövő, ami legfeljebb olyan szar, mint most, esetleg jobb lehet. Ez a kérdés. "

Járt utat a járatlanért el ne hagyd!

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 16:21:07

@s: sajnos a lakosság azon jelentõs hányadának, akik a létminimumon tengõdnek közvetlenül nem jelentene problémát a bankbetétek államosítása. Nincs is olyan pénzük, amit külföldi eurószámlára menekíthetnének. A kisembereknek soha nem volt jó soruk, de a mai Magyarországon különösen kockázatos vállalkozás kisemberként tengõdni. Ráadásul kitörési lehetõség se nagyon akad...

s 2013.06.23. 16:23:25

@Lencsés István: ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI. ÉLJEN RÁKOSI.

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 16:25:34

@s: ezeket kifelehtetted: ÉLJEN NAGY SZTALIN! ÉLJEN A PÁRT! :)

Lеncsés István 2013.06.23. 16:26:39

@s: Irni se tudsz , anonim ! Hol a felkiáltó jel ? Ne is válaszolj , nem reagálok anonimok sértéseire !

Lеncsés István 2013.06.23. 16:29:07

@Frőczy Sanyi: Ilyen nevet nem is vállalnék fel mint a tiéd . Nekem szép magyar nevem van . És tényem van !

s 2013.06.23. 16:29:46

@Baldrick68: Ez fejlett körülmények közt a következőképpen megy. Bejönnek az ajánlatok X munkára. A legmagasabb és a legalacsonyabb összegért vállalkozókat egyből kizárják a nulladik lépésben, mert csak. Korrekt ajánlatok jönnek. Senki nem akar elvérezni már az érdemi tárgyalások megkezdése előtt. A fogyasztó barátja az eljárás, de még a versenynek is nagy barátja.

s 2013.06.23. 16:30:29

@Lеncsés István: Azt te kiteszed. Ismerlek, vén kommer.

Lеncsés István 2013.06.23. 16:30:57

@Don Quixote de la Ferko: Nekem van nevem te anonim , veled ellentétben . Tudom neked fáj az igaz , de ez is mutatja hogy tényem van !!!

s 2013.06.23. 16:32:11

@félázsiai 2llkedő: Mondták sokan, de azok végül mind fent maradtak a fákon. Ma is ott vannak még, nézd csak meg.

Lеncsés István 2013.06.23. 16:34:23

@Tyreo: @Bretschneider detektív: @nick066: Sértésetek lepereg , rólam aki nem vagyok anonim és tudok írni .

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.23. 16:35:05

@tildy:): Biztosíthatlak, hogy Te lennél az utolsó akit terelni akarnék bárhova is... :)
Amúgy van olyan törvény, hogy iskola v. óvoda mellett nem nyílhat trafik? Nincs? Akkor miről beszélsz?

J.László 2013.06.23. 16:35:17

Rettegjetek csak libsik. 23 éve rettegtek. Nem unjátok még?

s 2013.06.23. 16:36:12

@Lеncsés István: Van neved, nekünk is van. Csak éppen mi nem írjuk ki. Nem ez a kérdés.
Eszed van -e? A kommentjeidből nem látszik, de mi a miénkben azért ezt egyértelművé tettük. Ez a lényeg.

s 2013.06.23. 16:37:13

@Lеncsés István: Ez a legnagyobb érdemed. Az egyetlen, egyébként.

s 2013.06.23. 16:38:00

@Lеncsés István: Nosza. Legalább csinál valamit ebben a kibaszott melegben.

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 16:38:35

@Lеncsés István: na neeeeeee :) Logikád szerint véleménye csak annak lehet, aki vállalja a nevét. Igen ám, de ha nem elég magyaros az a név akkor se pofázzon bele. Komolyan mondom agyfaszt kapok tõled! Tényeid vannak? Ha valamit sokszor elismételsz és már magad is elhiszed nem lesz tény.
Mindegy, szerencse, hogy te vállaltad a neved. Így mindenki tudja mekkora címeres barom vagy. :)

Ј.László 2013.06.23. 16:40:37

Legalább ti is átrettegtétek ezt a 23 évet, ahogy én is, hogy mikor jön valami szoci múmia elfoglalva az állásomat. Elég volt nekem kibírni a sok szemtelen kölköt, ahogy rohangásznak a fülkém előtt szünetben. :-((

2llkedő 2013.06.23. 16:41:45

@s: Boldogok a lelki szegények!

Lеncsés István 2013.06.23. 16:42:47

@dr. Kóser Malac: Én nem szórakozom , én büszke vagyok a nevemre ! Gyönyörűt választottak a nővérek !

Lencsés Béla 2013.06.23. 16:44:52

@Lеncsés István: Húzzámáapicsába öcsi! Mennyé dagasztani, me a fater széllyel rúglya a seggged ha nem kell + a kenyér halynalra!

s 2013.06.23. 16:47:41

@Lencsés Béla: Azt a kurva rohadt rettenetes gecihörpintő pinaszagú retkes faszt, baszod. Ezek ketten vannak. Pedig egy is több, mint elég. :-D

s 2013.06.23. 16:48:31

@félázsiai 2llkedő: Örülök, hogy örülsz. Nagy emberbarát vagyok.

Lencsés Péter 2013.06.23. 16:50:33

@s: "pinaszagú retkes faszt" - Ki mondta hogy szagolgasd mielőtt a szádba veszed?

2llkedő 2013.06.23. 16:51:32

@s: Nagy az Isten állatkertye.

Lencsés Péter 2013.06.23. 16:51:35

@Frőczy Sanyi: Volt vigyorogni? Itt az egész család, hogy haza rugdossuk öcsit a netkávézóból.

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 16:51:42

@Ј.László: szoci múmiák, szoci múmiák mindenhol. A 1062 Bp, Lendvay u. 28. szám alatt meg fõleg.

Ј.László 2013.06.23. 16:53:42

@Frőczy Sanyi: A Lendvay utcában nincs is iskola.

s 2013.06.23. 16:54:40

@Lencsés Péter: Anyád. Nem csak az enyémmel csinálta így, hanem a tieddel is. Elmesélte közben.

s 2013.06.23. 16:55:43

@félázsiai 2llkedő: Igazából veled lettünk a kelleténél többen. Addig egész jól elvoltunk.

Lencsés Péter 2013.06.23. 16:56:57

@s: Tudom. Mióta szétkokózta az agyát, mert nem bírja a meleget, bárkinek fizet aki olcsón elmegy vele. Hogy hogy a mamád még mindig dolgozik?

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 16:57:02

@Ј.László: sajnos szoci múmiából van egy pár.

s 2013.06.23. 16:57:51

@Frőczy Sanyi: Az egy mauzóleum, nem?

s 2013.06.23. 17:00:03

@Lencsés Péter: Ja? Mert neki volt rendes munkája, nem kellet kurvának állnia, mint a tiednek. Abban hamar öregszenek az asszonyok.

Lencsés Irén 2013.06.23. 17:15:05

@s: és akkor mi van ha kurva vagyok?! Nem szégyen az! Az egyik legősibb mesterség, büszkén vállalom. Sokkal inkább szégyen, hogy ilyen hülye a gyerekem. Hányszor égett a pofám miatta... De szegény nem tehet róla, sajnos abban az időben elég keményen piáltam.

Totof 2013.06.23. 17:18:58

@Lencsés István: Államosítás jó? Kommunista vagy.

Petyat 2013.06.23. 17:22:31

Az idézet vége hatalmas! "Olyan szánalmasak, hogy az ember elfelejt beléjük rúgni." :) Nekem is ez a véleményem. Pár éve még dühös voltam a politikusokra. Ma már csak nevetek. Szánalmasak. Ellvetelen tolvajok, hazug műveletlen tuskók, akiket mindenki utál. Legyenek boldogok a lopott pénzükkel!

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 17:23:12

Hölgyeim és uraim, a mai napon új értelmet nyert a vérpistike kifejezés

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 17:25:56

@Petyat: igen, szánalmasak. Azt azonban, hogy legyenek boldogok a lopott pénzükkel sajnos nem tudom elfogadni. Tõlünk és a még meg nem született generációktól lopják ugyanis!

Szabványok 2013.06.23. 17:27:16

@Lencsés István:
"Az államosítás jó."
:-(
Úgy látszik a kollektivizmus demagógiája nem tűnik el az emberek fejéből, pedig a XX. században néhányszor már kiderült, hogy az államosítás egyenes út a gazdasági leépüléshez. Lassan ugyanannyira alacsonyabb rendűnek tartják egyesek a magán szektort (maszekot), mint 50 éve.
Kell majd egy Kádár, aki rájön, hogy szép dolog az állami tulajdon, de működő, hatékony gazdaság csak akkor lesz, ha van 'háztáji', 'kisiparos', 'géemkás', stb. Aztán majd 20-30 év múlva újra elkezdjük emlegetni, hogy nem is olyan rossz ember a 'vállalkozó', a 'tőkés'.

Rémes, hogy nem tanulunk a hibáinkból! Tegnap láttam egy 'rezsicsökkentős' reklámot a tévében, amiben a rohadt kapitalista-imprlista számolgatta a profitját. Csak technológiában különbözött ez az agymosás-uszítás attól, ami az "50-s, '60-s években ment pl. a Ludas Matyiban a $-zsákját szeretgető cilinderes kapitalistával.

Kedves Lencsés et.!
Kérem ne vegye elő a 40-50 évvel ezelőtti propagandaszövegeket, nem szeretném újra látni-hallani!

Szabványok 2013.06.23. 17:33:19

@Lencsés István: "Igen hazudsz , egy anonim SOHA nem mond igazat , ha igen az a kivétel ami erősíti a szabályt."

Egy újabb jellemző, amit a kommunistáktól vettél át:
"Nem az a fontos, hogy mit mond, hanem az, hogy ki mondja."

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 17:33:28

@Szabványok: azt a reklámot én is láttam. Azt hittem lehányom a képernyõt. A zembereket a zállam nevû maffiaszervezettõl mikor védi meg már valaki?

Petyat 2013.06.23. 17:39:37

@Baldrick68:

Ez jó! A közbeszerzés egyenlő az állam megkárosításával. Egy ismerősöm állami cégnél dolgozik. Adathordozóra volt szükségük, amit csak közbeszerzéssel intézhetnek. A választék lapozhatós flash weboldalon volt elérhető!

Hozzáteszem a grafikai tervezés 20 éve is ciki lett volna, biztos olyanok csinálták, akik reális árajánlatot tettek. Ti csak elrontottátok volna, olcsójánosok. ;)

A választék szegényes és minden másfél-kétszeres áron. A legnépszerűbb márkák hiányoztak, helyette az olcsóbb került annyiba, mint a webshopokban a márkás.

A közbeszerzés állítólag azért van, hogy az állam ne járjon rosszul. Welcome to upside down country!

cso zsi 2013.06.23. 17:41:53

Találat a gyakorikérdéseken

Sportkommunikátor hol tud elhelyezkedni?

Le van írva a képzéshez ugyan, hogy milyen területeken helyezkedhet el, de most komolyan ilyen álláshirdetéssel még nem találkoztam.

"A Sportkommunikátor sportra szakosodott médiamenedzser, aki a legkülönbözőbb intézmények,

szervezetek szakembereként helyi, regionális, és országos szinten szervezi, közvetíti a

különböző sporttevékenységeket, és ehhez a média segítségével nyilvánosságot teremt,

esetlegesen szponzori hátteret biztosít. Változatos, mozgalmas, jó kommunikációs képességet,

határozott egyéniséget feltételező szakma, illetve élethivatás."

Ez szép és jó, de el lehet helyezkedni vele?
Érdemes sportkommunikátornak tanulni?

2011-07-14 14:27

Nem rég voltam állásinterjún ahol beszélgettem egy csajjal aki ezt végezte el, és nme igen tudott elhelyezkedni 2 éves szakma asszem.

2011-07-14 14:38

Igen két éves. Egyértelmű, hogy a leírt pozíciókat "keresztapa keretgyermekei" töltik be. Ismerős ismerősei.

Vadmeggy válasza:

Könyörgöm felejtsétek már el ezeket a kamu menedzser szakokat :( :(.
Ehhez a munkához semmi de semmi tudás nem kell. Telefonálsz szervezgetsz stb stb. Szerinted ide mégis kit fognak felvenni?
Ugyanúgy el tudja végezni a főnök kicsi lánya, mint te. Sőt szerintem ezt a munkát akárki meg tudja csinálni....

2011-07-14 20:46

Petyat 2013.06.23. 17:45:12

@Frőczy Sanyi:

Nem tudunk mit csinálni. Kínomban röhögök. Állítólag demokrácia van, de nem lehet ezeket az elvtelen, magukat demokratának hazudó kommunista módszerekkel dolgozó senkiket elzavarni.

Részemről a válság óta monarchista vagyok. A demokrácia és a liberalizmus nem létezik, csak duma. Az amit meg ennek hazudnak, az nem működik. változás nemigen lesz, sajnos az embereknek ki van mosva már az agya, az a pár ember aki még képes és hajlandó gondolkodni már ritka mint a fehér holló.

magyar ember teli szájjal 2013.06.23. 17:45:28

Egész társadalmunk köpköd az egyéni telejsítmányre, a piacra, az előbbre jutásra. Tessek a fityesz tartja a tükröt, lehet gyönyörködni.

Lencsés István 2013.06.23. 17:46:29

@Tyreo: Én nem vállakozom , ismerőseim vállalkoznak . Ilyen nincs hogy " .... Viktor Vezér .... " . Már hazudsz . Aki pályázik és nem nyer az azért nem nyer , mert nem volt jó a pályázata . Én is először voltam pék , meg cukrász , most meg sportkommunikátor vagyok . Ennyi , mást kell csinálni , és nem hibáztatni azt aki nem tehet semmiről . Én MINDIG őszinte vagyok , SOHA nem hazudok . Mégegyszer és ma utoljára írom le ( ha nem jut el , nem reagálok rád ma többet ezen a blogon ) ha nem érted miért jó az államosítás , az régen rossz ....

@M_R: Az életem jó . Jó munkám van , és nem barátnőm van hanem menyasszonyom , szóval hazudsz . Nem én tettem ki a facebook oldalamat , hanem egy anonim akinek szintén fájt az igaz mint neked , és ezért regisztráltak a nevemmel , hogy lejárssanak , de aki ismer tudja hogy jó vagyok . Nevess amíg megteheted , mert ebben a formában már sokáig nem fogod megtenni . :) ;) :D

@Barnalány: Nem érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nekem nincsenek favoritjaim . Az alaptörvény is jó , meg az összes törvény amit most csinálnak , ha újítanak , vagy módosítanak , az azért kell mert még jobb ötlet van , ennyi . A MAGYAR közbizalom az sok minden miatt negatív , példéul azért mert te fosva anonimul hazudozhatsz , ez az egyik legfőbb ok . A jövő csak magunkon múlik , nem máson . A gazdaság most növekedett azaz egy újabb hazugság . Maffia OLASZORSZÁG - ban van , megint ( mindig ) hazudsz . Ami most van rendszer az jól működik , mutatják az eredmények .

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Nem érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) A trafikosok maradhattak volna trafikosok , ha jó a pályázatuk , de nem lett az így beszopták , meg is érdemlik . Trollkodni névvel nem lehet , azt te csinálod , ráadásul fosva , ami még szánalmasabbá tesz .

@jo20000: MÁRAI SÁNDOR az egyik kedvencem . Ma MAGYARORSZÁG - on nincs kommunizmus . Hatalom sincs .

@s: Nem él , már halott .

@Totof: Igen jó . Kommunisták már rég nincsenek , el vagy tévedve jó pár évvel .

@Szabványok: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) A gazdaság növekedett , ez is bizonyítja hogy az államosítás jó , és azt is bizonyítja hogy hazudsz , ráadásul fosva . A rezsicsökkenés is jó , aki azt nem tarja annak , az hülye . Egy EMBER hogy lehet et ? :O 40 - 50 éve meg se voltam , nehezen vehetnám elő ....

Lencsés István 2013.06.23. 17:47:46

@Szabványok: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Nincsenek kommunisták , el vagy tévedve jó pár évvel .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 17:48:30

@dr. Kóser Malac: torveny nem tudom, hogy volt-e, viszont fennen hirdetett celja volt a trafikok letrehozasanak, hogy ne legyen a fiatalok szeme elott. Ez onmaguk szembekopese, ha megis ott van.

Petyat 2013.06.23. 17:53:41

@Lencsés István:

Csak kommunisták vannak. Illetve nem. Az LMP liberális. Viszont a jobbik nemzetiszocialista, a fidesz kommunista, a baloldalnak nevezett jelenleg széthullott csapat pedig valamiféle groteszk átmenet a kommunisták és a liberálisok között.

Nincs ma magyarországon konzervatív párt, csak liberális és kommunista módszerekkel operáló baloldali.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.23. 18:00:30

@Kicsinko:

"Alternatívát várok. tehát mi a garancia arra hogy Bajnaiék nem semmiznek ki senkit, nem a rokonaikat hozzák helyzetbe stb stb. "

A történelem. Tudod, volt időszak, mikor a maszop-szadesz páros uralkodott, mégsem gyaláztak meg mindent, ami a kezük ügyébe került.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.23. 18:02:27

@Lеncsés István:

Tévedésben élsz, nekem nem fáj, hogy hülye vagy.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.06.23. 18:06:34

@tildy:): a törvényben nincs szó arról, hogy hova lehet dohányboltot tenni és hova nem, egyedül a törvény agyonmagyarázásával azt érték el, hogy plázában ne lehessen (24 órán át közterületről megközelíthető önálló üzlethelyiség). Az pedig, hogy azért lehet iskola-óvoda-kórház mellett, mert nincs benne a törvényben ennek ellenkezője, elég átlátszó magyarázkodás - azért nincs benne, mert a Fidesz nem akarta, hogy benne legyen. És ezt senki másra rá nem tudja kenni, plusz ha akarná, akár most is egyetlen nap alatt belekerülhetne, mint a fagyi meg a két és félszeres árrés.

szóval a törvény nyomokban ifjúságvédelmet is tartalmaz, ami valójában semmivel sem több, mint a régi szabályozás volt ... (ugye eddig sem vehetett 18 év alatti dohányterméket)

Frőczy Sanyi 2013.06.23. 18:16:14

@Lencsés István:
"Nem én tettem ki a facebook oldalamat , hanem egy anonim akinek szintén fájt az igaz mint neked , és ezért regisztráltak a nevemmel , hogy lejárssanak , de aki ismer tudja hogy jó vagyok ."
Ha szabad megkérdeznem hova regisztráltak a neveddel? Ide? Most akkor nem is te vagy te?

"Nekem nincsenek favoritjaim . Az alaptörvény is jó , meg az összes törvény amit most csinálnak , ha újítanak , vagy módosítanak , az azért kell mert még jobb ötlet van , ennyi ."
Az összes törvény jó? Ez eleve lehetetlen, mert amit ember csinál, ott becsúszik egy-két hiba. Arról nem beszélek most, hogy kb. minden, ami törvényt hoztak úgy rossz, ahogy van.

"A MAGYAR közbizalom az sok minden miatt negatív , példéul azért mert te fosva anonimul hazudozhatsz , ez az egyik legfőbb ok ."
Már bocsánat, de ha valaki névvel hazudik az miben különbözik az anonim hazudástól? Tiltsuk be az anonimitást? Cenzúrázzuk a netet? Legyen központi hazugság? Nyelvtannáciskodás #1: a magyar csupa kisbetű

"A jövő csak magunkon múlik , nem máson ."
Ebben kivételesen igazad van.

"A gazdaság most növekedett azaz egy újabb hazugság ."
Igazad van ebben is. Bár, mint Gyuri óta tudjuk a negatív növekedés is növekedés.

"Maffia OLASZORSZÁG - ban van , megint ( mindig ) hazudsz ."
Maffia nem csak Olaszországban működik. Nyelvtannáciskodás #2: csak az első betűt kell naggyal írni.

"Ami most van rendszer az jól működik , mutatják az eredmények . "
Sorolj már nekem eredményeket, legyél szíves!

"A trafikosok maradhattak volna trafikosok , ha jó a pályázatuk , de nem lett az így beszopták , meg is érdemlik ."
Már bocsánat, de leírták már mások is. Ha eddig kb 10x annyi helyen lehetett árusítani cigarettát és egyéb dohánytermékeket, mint mostantól, akkor hogyan lehetett volna ugyanannyi trafikos? Teljesen mindegy, milyen minőségű pályázatot nyújtottak be, sokszor le volt már előre zsugázva ki fog nyerni (lásd a szekszárdi híreket). De logikádat követve ennyi erővel miért is működik az országgyűlés? Az ellenzék nem nyert, beszopták, hallgassanak. Működik nélkülük is a törvényhozás. Ezt már Rákosi is megmondta elég rég...

"A rezsicsökkenés is jó , aki azt nem tarja annak , az hülye ."
Akkor hülye a rengeteg közgazdász, energetikai szakember, stb.

Szánalmas vagy hallod. Aki veled nem ért egyet, az szerinted hülye. Aki nem nyert, az beszopta. Csak egyszer forduljon meg a széljárás, készítheted majd a szopóálarcot :)

Lеncsés István 2013.06.23. 18:28:30

@Lencsés Irén: Nem szép anyámat idehamisítani . Mocskos anonimok !
Büszke vagyok a nevemre . Büszke vagyok arra , hogy a városi lap sportkommunikátora vagyok . Csak mellékállásban pékeskedem .

Pan Modry 2013.06.23. 18:29:18

@Lencsés István:
A jo palyazathoz mutyihavernek vagy tovig benyalonak kellet volna lenni. Ezt ti elcsaltatok, lasd szexardon ki is derult. En tudom milyen egy tisztesseges transzparens tender, na ez nem volt az. Eppen ezert szurkolok redingnek hogy a mocskos bandatokat buntesse meg jol, azt elinteztetek mar hogy magyaro az eu harmadik legcsorobb orszaga lett, ez pontosan jelzi hogy mennyit is ertek, szart se!

Lеncsés István 2013.06.23. 18:29:37

@Szabványok: Még másolni sem tudsz rendesen , nem hogy magyarul irni .

Pan Modry 2013.06.23. 18:30:35

@Lеncsés István:
Ja, csak egy sportkommunikator vagy. Koszonjuk Emese!

Lеncsés István 2013.06.23. 18:32:05

@Pan Modry: Ez egy szép ország . Engem is felnevelt . Nevelő anyám pedig rendes asszony volt . A nevemet az aznapi ebédről kaptam amikor találtak és nagyon is tetszik .

Pan Modry 2013.06.23. 18:41:50

@Lеncsés István:
Hat engen nem az orszag, hanem a szuleim neveltek. Valoszinu azert nem vagyok egy akkora szar alak mint te.

intézetis utcagyerek (törölt) 2013.06.23. 18:47:25

Rohadt büdös mocskos szemét hazug pénzéhes banda! Hogy rohadnátok meg mind ott ahol vagytok!! Remélem a fülkeforradalmárok fognak elsőként éhen pusztulni! Szemét gecik!! A zsebemből lopjátok ki a pénzt!! Hogy rohadnál meg te büdös cigány aljas tetű hazug geci!! Utállak mint a szart!! Éljenezni fogom a napot, amikor végre megbuktok, ha nem úgy elfogok innen húzni a picsába mint annak a rendje! Elegem van belőletek! Nyúljátok le a jó büdös qrva anyátokat azt!

Reszelő Aladár 2013.06.23. 18:57:04

Ezt a sok sületlenséget. Ha az a kiindulás, hogy jobb egy külföldi multi mint egy magyar oligarcha... Az egyik legálisan viszi a haszon 91% ki adóoptimalizálás után. A másik is optimalizál de legalább egy része itt marad.

Nem vagyunk germán/skandináv típusú maximális átláthatóság, minimális korrupció országa. Sosem voltunk az. Persze ebben a mai uniós világban ez nem számít.

Szabványok 2013.06.23. 19:05:17

@Lеncsés István:
A tartalommal egyetértesz, csak formai kifogásaid vannak?

Null Problemo 2013.06.23. 19:10:55

@poszt
Azt hiszem, egeszen veletlenul a "kommentirodalom" igazi gyongyszemet ihlette a cikked. A kedves olvasot, akinek eszebe jutott a teljes Lencses klan megidezese, valami Pulitzer-szeruseg siman megilletne.
Barnalany meg egyszeruen Cool.
Bravo emberek! Chapeau!
:)))))

Szabványok 2013.06.23. 19:13:46

@Lencsés István:
"Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :)"
Elnézést, ha valahol tévedtem.

"A gazdaság növekedett , ez is bizonyítja hogy az államosítás jó ,"
Az, hogy az államosítás visszaveti a gazdasági növekedést az elmúlt 150 évben számtalanszor bebizonyosodott.

" és azt is bizonyítja hogy hazudsz , ráadásul fosva ."
Nem, nem hazudok. Mi is a bajod a székelési szokásaimmal? Vagy mit értettél azon, hogy "fosva"?

"A rezsicsökkenés is jó , aki azt nem tarja annak , az hülye ."
Utoljára 30 éve hallottam ilyen "érvelést". Ezzel - véleményem szerint - magadat minősítetted le.

"Egy EMBER hogy lehet et ?"
Óh, én láttam már ilyet, hogy embert elvtársnak szólítottak!

":O 40 - 50 éve meg se voltam , nehezen vehetnám elő" ....
Nem sajátodat veszed elő! Pont ez a baj, hogy a zemberek nem tanulnak a történelemből. Egyúttal szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a most idézett mondatodban hibásan toldalékoltál.

Buga.Jakab 2013.06.23. 19:18:51

mindent álamosítani fog a fidesmaflaálam !

sajnos értékteremtés nics, ergo a meglévő javakat lehet újraosztani a mafia tagoknak... vazalusoknak stb

Szabványok 2013.06.23. 19:20:38

@Lencsés István:
"Nincsenek kommunisták , el vagy tévedve jó pár évvel . "
:-) Nem is mondtam, hogy kommunisták vannak. A 'kommunista' szó sok évtizedre lejáratódott. Azt írtam, hogy "ezt is a kommunistáktól vetted át".
Magyarul ma nincsenek (bevallott) kommunisták, viszont az elveiket, módszereiket, sőt ideológiájukból is sok visszaköszön: a kollektivizmus, a munka felértékelése, a tőke leértékelése, az imprlzmusellenesség, sőt kapitalizmusellenesség, a profit eredendően rossznak beállítása, a szabad piac bírálata, szociális intézkedések, stb.

Kalmár 2013.06.23. 19:22:59

@morgás joga mindenkit megillet:

Eddig nem vehetett kiskorú, mostantól NEM TUD VENNI.

Nagy különbség.

A cigi lobbi le van szarva.

25000 ember hal meg évente, 30% fölött a dohányosok aránya. stbstb.

Ј.László 2013.06.23. 19:24:27

@Kalmár: "Eddig nem vehetett kiskorú, mostantól NEM TUD VENNI."
- Miért nem tud venni?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.23. 19:24:47

@morgás joga mindenkit megillet: Ez esetben pedig vizet isznak , bort predikalnak. Nem ertem, miert kell igy beallitania kozvelemenyem elott, hogy direkt a kiskoruak vedelme miatt teszik ezt, mikozben szo nincs errol.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.06.23. 19:38:54

MONDJUK ENGEM AZ SEM ZAVARNA HA TELJESEN BETILTANÁK A CIGIT.HA NINCS AKKOR DOHÁNYZÓK S7NCSENEK.A JÁTÉKTERMEK BEZÁRÁSA IS KEVESEBB EMBERNEK OKOZOTT PROBLÉMÁT MINT AHÁNYAN JÓL JÁRTAK.
A KÖZMŰCÉGEK ELHERDÁLÁSA A HORN KORMÁNY LEGNAYOBB BŰNE VOLT.

Bretschneider detektív 2013.06.23. 19:44:54

@cso zsi: Én azt hittem, a sportkommunikátor az, aki a pálya széléről beszólogat.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.06.23. 19:44:55

M@morgás joga mindenkit megillet: most komolyan,nem mindegy hol lehet cigit venni?nem az a lényeg hol nem lehet szívni?Budapesten tök mindegy hol van mert 500 méteres körzetben biztos van egy ,óvóda,iskola,korház,nyugdíjasotthon,stb

Lеncsés István 2013.06.23. 19:49:47

@cso zsi: A székesfehérvári polgári körösök pillanatok alatt találtak nekem munkát.

Bretschneider detektív 2013.06.23. 19:52:33

@Pan Modry: Meg hobbipék! :-D Rég röhögtem ennyit.

Tyreo 2013.06.23. 19:53:40

OFF: De annyira röhejes nem bírom magamban tartani. Szanyi Tibornak sikerült még a Fidesz-nél is kommunistábbnak lennie.
"Ha valami korszakváltás lehet, akkor ez az:
ALÁÍRÁSGYŰJTÉS A FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM BEVEZETÉSÉÉRT
alapjovedelem.hu"
egy órája sikerült ezt összehozni Facebookon :D

cso zsi 2013.06.23. 19:57:41

@Gyurma73: A játékterem nem egyenlő a kocsmai pénznyelővel.
Más kategória költi a pénzét a két helyen. A játéktermek bezárása több iparágat is befuccsoltatott, pl. biztonsági cégek, szervizek, informatikai fejlesztések.
A cigit rühellem én is, de ami most folyik, az nem a nép bagóról való leszoktatása, hanem a feketepiac felvirágoztatása.
Azt is írták korábban, hogy új cigarettamárkák jelennek meg a piacokon. Legális lesz a Priluki, vagy a Mutyifilter?

cso zsi 2013.06.23. 19:59:05

@Lеncsés István: Alcsútdobozi barátnővel ez nem is kérdéses.
Azt tudja, hogy mellette még társkeresőn is regisztrálva vagy?

M_R 2013.06.23. 20:01:57

@cso zsi: Ez nem lep meg.. a "menyasszonyát" normális ember bottal sem piszkálná meg :)

M_R 2013.06.23. 20:03:43

@Lencsés István:
"Nevess amíg megteheted , mert ebben a formában már sokáig nem fogod megtenni . :) ;) :D"

Fenyegetsz, te kis netpatkány?

Szociknak vége 2013.06.23. 20:07:01

@cso zsi: A WHO meg kitüntette a Viktort ugyanezért.

Tiszta hülyék szerencse hogy a mi kommancsaink mindent jobban tudnak..:DDD

Most megint hogy fog csalni a fidesz Baján? 2013.06.23. 20:26:59

El kell menni szavaznod mindenképpen. Ne legyél lusta, megalkuvó, beletörődő!

Most a léted a tét, bármi áron le kell váltani ezt a bandát.
Ha netán újra kétharmadot kapnak, ( mert az övéik elmennek szavazni, sőt a listáik alapján fel is szólítják ha nem)jöhetnek az újabb lenyúlások.
Viszik a házad, az autót,. a feleséged..stb

Orbán birkamenet takarodj!

komplikato 2013.06.23. 20:31:54

Most voltam a 18-ik kerületben valakivel beszélgettem egy padon ülve, velünk szemben pedig egymástól kb. 8 méterre ott figyelt két darab Nemzeti Dohánybolt.

A beszélgetés témája meg az volt, "hogy lehet ennyire undorítóan ronda f*s színű táblát tervezni?"

Nem baj, államosítják a dohányt, a szerencsejátékot, szemétszállítást, szippantósokat, az alkohol árusítást, a patikákat, a taxikat ... és majd akkor jön a TE munkahelyed is, mert megmondták, hogy erre kaptak felhatalmazást 2010-ben, bár erős gyanúm, hogy a felhatalmazóknak elfelejtettek erről szólni. Szimplán ÁTBASZTÁK őket.

Amadeus62 2013.06.23. 20:40:37

@komplikato:

Az alkoholt nem fogják (pedig biztos szeretnék) ez bukást hozna létre, a cigimutyi annyira nem volt gáz úgy tűnik. De a pia az az lenne, és ezt ezek a köcsögök is jól tudják!

komplikato 2013.06.23. 20:44:40

@Amadeus62: Egy francot nem, elmentek a falig egy ügyben, kettőben, sokban.
A népek sz*rt se csináltak, háborognak pár napig az interneten, meg egymást közt, pár tucat vagy max. pár ezer ember hőzöng 1x vagy 2x az utcán (amit úgy se mutat a média), aztán lóf*sz sem történik.

Most már pontosan tudják, hogy bármit megtehetnek.

A Jobbik is most ébredt csak föl földügyben, miközben ezerrel mentek a dolgok a háttérben? Nem akkor kell elkezdeni tüzet oltani amikor már magától kialszik a ház ...

Amadeus62 2013.06.23. 20:50:18

@komplikato:

1998 és 2002 között se volt tüntetés, csak neten háborgás (akiknek volt), nemde?
Csak a fidesznyik szokása a tüntetés...

Szabványok 2013.06.23. 21:16:43

@Frőczy Sanyi: "azt a reklámot én is láttam. Azt hittem lehányom a képernyõt. A zembereket a zállam nevû maffiaszervezettõl mikor védi meg már valaki?"
Én már öreg vagyok, láttam ilyet eleget.
A tapasztalat azt mutatja, hogy senki (sem EU, sem Greenpeace, sem ENSZ, sem a Párt) nem védi meg a zembereket az államtól. A zembereknek kell megvédeniük magukat az államtól.
Ennek legdurvább formája a forradalom, de szerencsére kultúrált korunkban van példa a vértelen forradalomra, rendszerváltásra is. Remélem nem fog annyira elmérgesedni a helyzet, hogy békés tüntetésekkel, szabad sajtóval, bátor véleménynyilvánítással, választásokkal ne lehetne normálisabb irányba terelni az országot.
Szerintem rosszul teszi, aki segítségre vár.
Segítsd magadon, az isten is megsegít!
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!
Tudjuk, merjük, tesszük!
Mindenki a maga cseresznyéje kovácsa!

Szabványok 2013.06.23. 21:38:02

@Gyurma73: "A KÖZMŰCÉGEK ELHERDÁLÁSA A HORN KORMÁNY LEGNAYOBB BŰNE VOLT."
Két jó húzásuk volt: A Bokros csomag és a szolgáltatók privatizálása. Ha nem privatizálták volna a szolgáltatókat, akkor a 40 éves lejtmenet folytatódott volna.
Hibájuk volt, hogy pl. a MÁV-ot nem privatizálták. Eredmény? Egy hatalmas, rengeteg embert foglalkoztató, pazarló, rossz minőségű, lepusztult vasút. Káosz, döntésképtelenség, permanens átszervezés, mindenki kapaszkodik aaz íróasztalába. Kiskirályok, bebetonozott idióta, seggnyaló 'szakemberek'. Rengeteg pénzszivárogtatási lehetőség, mutyis tenderek, értelmetlen, pazarló fejlesztések, csak, mert úgy alakulnak a kapcsolatok.
Fejlesztésre csak EU-s pénz van, de azt is szétfolyatjuk. Még a működésre is állami támogatás kell a Te, meg az én adómból.
Végigfigyeltem pár E.On tendert és pár MÁV tendert.
*Az egyiknél van egy vérprofi vevő, aki nézi a műszaki tartalmat, árat, logisztikai feltételeket.
*A másiknál meg tipikusan a majdani nyertes írja a tender szövegét...

Na, vajon kitaláljátok melyik a magáncég és melyik az állami cég?

midnight coder 2013.06.23. 21:42:37

@Szabványok: Kissé naiv vagy ha azt hiszed, hogy a gengszterváltáshoz különösebb köze volt az átlagpolgárnak. Vagy hogy annyira az állami diktatúra zavarta. Nem. A polgárt akkoriban leginkább a nem ipari hulladék kategóriájú termékekhez való korlátozott hozzáférés zavarta. És miután meglett a Gorenje a Bécsi út túloldaláról, de a melóhely viszont, ahol ő termelte a szintén csak a KGST-n belül eladható ipari hulladékot bezárt, viharos sebességgel választotta vissza a hatalomba a volt állampártot. Más kérdés, hogy addigra Hornék már ha akarták volna sem tudják visszaváltoztatni a rendszert. De miért is akarták volna, amikor a dolog az ő szempontjukból jobban nem is sikerülhetett volna...

Lеncsés István 2013.06.23. 21:43:31

@cso zsi: Ott ismerkedtünk meg . Még nem töröltem magam . Fáj az igaz , hogy nekem van barátnőm ?

midnight coder 2013.06.23. 21:44:36

@Szabványok: A szolgáltatók privatizálása _nagyon_ rossz ötlet volt. Ezek ugyanis kvázi monopolhelyzetben vannak, viszont stratégiai jelentőségűek.

Ј.László 2013.06.23. 21:49:09

@midnight coder: Viszont hatósági árasok, te sok eszű. Lásd most rezsicsökkentés.
A nem lakossági téren pedig már rég nincsenek monopol helyzetben, utána nézhetnél!

Mr. Waszabi 2013.06.23. 21:53:54

Az államosítás csak egy nettó hazugság volt, ez jól látszik mára. Azért, hogy a tömegek elfogadják a piac ujrarendezését, állami érdek alapon. MOstanra már jól látszik, hogy ez valójában csak a magán tulajdon átrendezését jelenti más magántulajdonosok kezébe, az állam hatalmának segítségével.
Nem akar a bank alkudozni az önkormányazti adósságról? Nosza, államosítsuk, azután vessünk ki adót a bankokra. Látszólag nincs összefüggés a kettő között, jogi értelemben, ám az eredmény még is ugyanaz. Aki nem adja magától, amit az állam megkíván, attól erővel elveszi. Jó érzelmi indokokat lehet erre találni, ügyesen csinálja Orbán: 15. éve manipulálja a magyar embereket és láthatóan sikerrel. Az persze más kérdés, hogy a piacgazdaság elsorvasztása sokkal nagyobb károkat okoz a hiszékeny, érzelmileg manipulált lakosságnak, mint ami előnyöket a miniszterelnök ígért nekik.
Az állásaikat most vesztik el - ő 2020-ra ígért újakat. Ok, de addig mi lesz?
Aki megkereste eddig a havi 220 átlagot a kapitalistánál, az mit fog szólni a közmunkás 93 ezerhez? Vagy 72 ezer munkanélküli segélyhez? És a gyerekei mit fognak szólni hozzá?
Megmondom: rájönnek, hogy Orbán nagyon vaskosan átbaszta őket. Nem kicsit, hanem nagyon.
Vajon, az államosított energiavállalatoknál dolgozóknak az MVM továbbra is annyit fog fizetni, mint amennyit eddig piaci alapon megkerestek? Nem hát, különben nem tudnak nyerészkedni az állam az államosításon. Az átlépéskor alá fogják hát írni a 150-ezres bért, mert nem akarnak még kevesebből nyomorogni.
Ébredni kéne végre, hogy nem a kapitalista zsákmányol ki minket, hanem ez a kormány. Hogy ez a célja, nem más. Megmondta Orbán 2 éve, hogy olcsóbb munkaerőt akar, így akarja versenyképessé tenni az országot. Meg is csinálja - így csinálja meg. Nem a közterheket csökkenti, hanem a munkabért. Az mellékes apróság, hogy közben a fogyasztást úgy megadóztatja, hogy nyikkanni se tud a felhasználó, mert még arra is lesz adó. Kush-adó:)
Esemény előtt kéne ébredni, nem utána - akkor már késő lesz. Hülyének lenni jog, de nem kötelező - egyelőre.

cso zsi 2013.06.23. 21:55:17

@Lеncsés István: Szomorú, hogy erre kellett fanyalodnod. Én az összes nőmmel úgy ismerkedtem meg, hogy odamentem hozzá, és beszélgettünk egymással. Igaz, akkoriban az emberek beszélgettek egymással, nem csak cseteltek a fészbúkon. Van, akinek "ezt dobta a gép", van, aki maga választ.

Mr. Waszabi 2013.06.23. 22:02:12

Jól hangzanak ezek a kapitalista ellenes kirohanások, de azért számolni érdemes, mielőtt elhisszük. A jelenleg dolgozó, adózó alkalmazottak 3,8 milliós létszámából mintegy 2 millióan valamely külföldi vállalatnál dolgoznak. A maradékból mintegy 1,2 millióan azoknak valamely alvállalkozóinál, beszállítóinál. Az állam alkalmazásában 650 ezren állnak.
Hány családot érint tehát az államosítási törekvés hátrányosan? Tessék számolni. A többséget, ennyit elárulok.
Ébredni kéne végre - orbitális hazugság kampány folyik a magyarok ellen. Nem, nem a külföldiek részéről, hanem az Orbán kormány részéről. A non plusz ultra, hogy ezt azon adófizetők pénzén teszik, akiket nyomorba taszítanak. Én ezek után gondolkodnék legalább azon, hogy tapsoljak-e hozzá.

cso zsi 2013.06.23. 22:04:56

@Ј.László: Ja. Hatósági.
Azt mondja a csóró szomszéd, hogy e hóban ezeröccá' a megtakarítás, idén eddig meg hét és fél körül van.
Egy átlagos napon egy átlagember is többért kajál, mint a havi megtakarítás.

Ј.László 2013.06.23. 22:08:27

@cso zsi: És az élelmiszer áremelkedés havi szinten az utóbbi egy évben több volt mint a rezsicsökkentés.

susu64 2013.06.23. 22:32:20

@Pan Modry: Hát kisbarátom, függetlenül trafiktól meg miegyébtől, magyarországból csóró ország - nézz utána az adatoknak, kérlek, 2002 és 2010 között lett. Azután, végigültem jó néhány tendert azokban az években, ahol már a kihirdetés előtt tudni lehett, hogy ki a nyerő. Azt nem mondom, hogy most sincs ilyen, de lényegesen kevesebb, ebben biztos lehetsz. Harmadszor, aki leír, le mer írni ilyen mondatot, mint te Redinggel kapcsolatban, az hazaáruló, és annak semmi keresnivalója nincs itt. Redingnek és cimboráinak nem az állítólagos demokrácia hiánya meg miegyéb fáj, hanem hogy a haverok pénztárcája vékonyabb lett. Ez fáj az itthoni vazallusainak is.4

cso zsi 2013.06.23. 22:35:19

@Ј.László: Akkor egyről beszélünk.
Akiknek fáj a közüzemi díj, azokon pont nem segít a "kedvezmény", akinek viszont van mit a tejbe aprítania, tud fogyasztani 1000kWh-t havonta, annak már jól jön a 10%.
Kb olyan, mint a "cseréld le az öreg Lehelt-, mert sokat fogyaszt", bár nincs miből cserélni, akinek mégis, az rájön, hogy öt évre vett új szart, és a "megtakarítás" pont a kukába kerül addigra. Ha részletre vette, akkor mínuszban lesz.
Más ellenben megveszi a félmillás kétajtóst, és a telepakolása sem okot gondot hetente-havonta. Bár az sem fog 25-30 évig menni, mint a Lehel.

susu64 2013.06.23. 22:46:03

@Pan Modry: Szerintem nem tudod, miről beszélsz. S kíváncsi lennék néhány múltbéli"transzparens" tenderre, mondjuk ellenpéldaként a 2002 - 2010 közötti időben. Csak emlékezetből, mennyit kellet visszafizetni a "transzparencia" miatt a csepeli szennyvíztisztító, a négyes metró miatt. S most sorban állunk a gönyűi kikötő miatt is, azután pl. a Malév feltőkésítése, mind csupa nyertes transzparens tender és végrehajtás. Legalább hülyeségeket ne beszélj, ha már elhúztál innen, ahogy Ferkó tanácsolta.

Lencsés István 2013.06.23. 23:16:54

@Petyat: Kommunisták nincsenek . A FIDESZ ami nagy kezdőbetű konzervatív , és demokrata , benne van a nevében , szóval ne hazudj fosva . MAGYARORSZÁG , nagy kezdőbetű , az hogy kicsivel írtad az szégyen és divatmagyarságot jelent .

@Frőczy Sanyi: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Ide regisztrált sok anonim az én nevemmel , mert fájt nekik az igaz , és mert le akarnak járatni , de hiába próbálkoznak , aki ismer az tudja milyen vagyok . Az összes törvény jó . Amiben hiba volt , javították . Én nem hazudok . Az anonimitás be is lesz tiltva , és az nem cenzúra , csak nem fogják engedni a fosva hazudozást . Ilyen nincs , hogy : " ..... nyelvtannáciskodás .... " . Nem negatív növekedés volt , hanem pozitív , és nem Gyuri , hanem GYÖRGY . Azaz hazudsz megint . 4 eredmény . : Rezsicsökkentés , minimálbéremelkedés , erősebb forint mint 2002 - 2010 között , gazdaság növekedés , de még sorolhatnám csak most három a magyar igazság és egy a ráadást írtam . Ugyanannyi nem lehetett , de az kapott akinek jó volt a pályázata . Nem volt lezsugázva , ez nem kártyajáték . Közgazdászok , energetikai szakembereknek tetszik a rezsicsökkentés , nem kell hazudni . Nem érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Ilyen nincs hogy " .... szopóálarc .... " . A szél folyamatosan fordul , ezt IS beszoptad . :) ;) :D

@Pan Modry: Ékezetek használatát tanuld meg , vagy nem reagálok rád többet ma ezen a blogon . Nincs ilyen hogy . : " .... mutyihaver , tövig benyaló .... " . Én nem csaltam el semmit . Szekszárd , tiszteld már meg a MAGYAR várost legalább ha már egy divatmagyar vagy , aki hazudozik fosva . Nincs banda . Redingnek köze nincs MAGYARORSZÁG - hoz . MAGYARORSZÁG rövidítve , kisbetűvel írva szégyen , és szint alatti te fosó anonim divatmagyar . A gazdaság növekedett , szóval hazudj csak tovább , magadat égeted . :) ;) :D

@Szabványok: Az államosítás jó , ezért növekedett a gazdaság . Fosva , nem tudod mit jelent ? :O Ha idézel , pontosan tedd . A fosva azt jelenti hogy félve , név nélkül , ahogy te is írogatsz . A tényt nem kell érvelni . elvtársak mér rég nincsenek , el vagy tévedve pár évvel .... Ilyenek nincsenek hogy . : " .... zemeberek .... " . Nincsenek kommunista elvek SE . A profit sosincs rossznak beállítva , újabb hazugság .

@M_R: Nem fenyegetek , ez lesz . :) ;) Patkány hogy tud internetezni te szerencsétlen ? :D

Szabványok 2013.06.23. 23:47:29

@midnight coder: "A szolgáltatók privatizálása _nagyon_ rossz ötlet volt. Ezek ugyanis kvázi monopolhelyzetben vannak, viszont stratégiai jelentőségűek."

A MÁV-ra pontosan ugyanez állna,nem? Nem privatizáltuk. Milyen lett? Csődtömeg. Ez lett volna a szolgáltatókból is, ha nem privatizálják.

Amúgy a monopóliumot egész jól sikerült kiküszöbölni. Ma már nem "a szolgáltató" van, hanem külön hálózati engedélyes és külön kereskedők.
Attól veszed a villanyt és az internetet, akitől akarod, _verseny_van_. A hálózati engedélyes elméletileg monopol helyzetben van, de őt (tényleg!) szigorúan ellenőrzik, rá mindenféle szabályok vonatkoznak.
Különben is a hálózat üzemeltetése a kisebb költség, jól átlátható, jól szabványosítható, azzal nem lehet sokat trükközni.

Szabványok 2013.06.23. 23:59:57

@Lencsés István:
"A fosva azt jelenti hogy félve , név nélkül , ahogy te is írogatsz."
Áhá! Szóval megint ezzel a névbevállalással jössz! Nem értelek. Jól láthatóan a zemberek 99,9%-a az úgynevezett nickkel azonosítja magát a neten. Te miért különcködsz?
Arról nem is szólva, hogy a Lencsés István csak annyival több, mint a "Szabványok", hogy akár lehetne egy magyar ember neve.

"A tényt nem kell érvelni ."
Hú, de furcsán Te beszélni magyar!
Helyesen úgy hangzana, hogy:
"A tényeket nem kell érvekkel alátámasztani."
De amit írtál, az nem trivialitás. (Emlékeztetőül: "Az államosítás jó.") De még ha tény lenne, akkor is érdemes hivatkozni objektív bizonyítékokra.

"elvtársak mér rég nincsenek"
:-) Valóban. Csak épp nosztalgikus, hogy ma pontosan azokat a szövegeket hallom bizonyos emberektől, amiket 40-50 éve az "elvtársaktól".

"A profit sosincs rossznak beállítva , újabb hazugság ."
Igen? Akkor meg miért baj, hogy a szolgáltatók 18 évig 9% eszközarányos profitot vittek haza és ezentúl is szeretnének a hálózati engedélyesek?
Az általam idézett tévéhirdetés pontosan annyira volt profit ellenes, tőke ellenes, mint Kádár bármelyik beszéde a '70-s években.

Petyat 2013.06.24. 00:07:44

@Lencsés István:

A fidesz kezdetekben egy liberális párt volt. Pontosabban az szdsz ifjúsági tagozata. Aztán szakított az anyapárttal és mpp (magyar polgári párt) lett. Akkor polgári Magyarországot (bocs az előbbiért) építettek, ez volt a konzervatív éra, aztán mpsz (magyar polgári szövetség) lett belőle, attól kezdve a polgárokat már zembereknek nevezte viktor (itt szándékosan írom kicsivel).

Szóval egy rohdat köpönyegforgató, elvtelen bagázs, akik már minden ideológiát maguknak tudtak. Voltak liberálisok, nemzetiek, konzervatívok és most nyíltan kommunisták. A saját pártod történetét nem ismered és demagóg módon szajkózod, hogy milyen fasza minden. Hát nem az, de azért örülök, hogy neked tetszik, ahogy szétkúrják a jövőnket.

Miért kommunistázom őket? Egyrészt mert a módszereik az elmúlt két évban egyértelműen azok voltak, másrészt informálódhatnál kicsit a rendszerváltásról. Van itt az indexen egy film, ha van időd nézd meg. Annyit elárulok, hogy ez a film egy számomra nagyon kedves összeesküvés elmélet, amiben a szereplők felismerhetők.

film.indavideo.hu/video/f_az_ugynokok_a_paradicsomba_mennek

A két föszereplő valós személyt formál meg. Kárász Mátyás valójában orbán viktor, Gara ezredes pedig pozsgai imre. A film alatt a kommentekben láthatod, hogy én nem váltogatom a véleményem hetente, mint a fidesz.

A mi kutyánk kölyke... hogy rohadna meg az összes komcsi!

nincs1itt 2013.06.24. 00:20:46

@Lencsés István: Putyiiii!! Húzzá' má' retkesbe és dagasszad azta qrva kenyeret!!! Baszki, sportkomenikátor, OKJ-s 2 hónapos gyorstalpaló... "Államosítás jó", írod te takarék láng-elme... Anyádnak biztosan, mert mehetne vissza az íróasztal alá, az eftársaknak örömet okozni. Olyan sötét vagy, hogy 1 vödör korom, melletted atomvillanás... Tényleg nem látod, hogy a fijjug jáccótere lett az ország?? Ha holnap reggel a pékségeket privatizálják, mert lesz nemzeti pékésg, hogy a zesztraprofitokat ne vigyék ki, akkor neked is lőttek, balfaxkám, mehecc közmunkára. Felhúzhatod ingyé a csúti Rámszesz stadionnyát is! Barom!

Petyat 2013.06.24. 00:22:07

@Szabványok:

Bocs, hogy beleszólok. "Attól veszed a villanyt és az internetet, akitől akarod..."

Én csak az Elmű-Émász-tól tudok áramot venni. Ha tudsz más megoldást, ne tartsd magadban. (budapesti vagyok)

Szabványok 2013.06.24. 00:58:28

@Petyat:
Ebben Te biztos vagy?
Szerintem már a mostani VET-ben is benne van, hogy a lakossági fogyasztók is vásárolhatnak mástól, nemcsak az adott területen egyetemleges szolgáltatásra kötelezettől.
(Gázból biztos lehet akárkitől vásárolni.)

Petyat 2013.06.24. 01:21:07

@Szabványok:

Nem vagyok biztos, ezért kérdeztem. Most rákerestem és tényleg lehet váltani. A hálózat ugye össze van kapcsolva egész európában, hogy könnyebb legyen szabályozni. Eddig nem is gondoltam, hogy akár átigazolhatok az eon-hoz, de hát végülis miért ne, ha a hálózat egy rendszer. Ma sem keltem fel hiába. :) Huh, le is kéne feküdni már, csak kíváncsi vagyok mit tud még Lencse összehordani.

jjoey 2013.06.24. 01:42:24

nemcsak hofi örök érvényű, de kádár is. a magyar kis- polgár/munkásosztály/irigység mindent ver. a lényeg, ha nekem szar, legyen az a szomszédnak is. nem az a lényeg, nekem miért szar, hanem az, hogy másnak is legyen szar. de kor kitől veszünk tejet, ha a saját tehenünk után a szomszédé is megdöglött???

Baldrick68 2013.06.24. 06:41:59

@bunk0:
"félkarú rablók, cigi, pia, pénzváltás ... csupa társadalmilag hasznos, becsületes tevékenység, az ezzel foglalkozók köztudottan az egészséges társadalom alappillérei ... a szívem megszakad értük "
Tegyük még hozzá: pedagógusok, közgazdászok, rendőrök, tűzoltók, (mert csak még őket küldték szopóágra), kellenek a francnak ugye?

belekotty 2013.06.24. 07:20:40

@Petyat: Nem csak az EON-hoz. A T-Com-tól is vehetsz áramot. Akkor az ELMŰ csak a vezetési díjat kapja. Ez már régen így van, csak a sok fasz nem tudja.

belekotty 2013.06.24. 07:21:49

@nincs_itt: "Olyan sötét vagy, hogy 1 vödör korom, melletted atomvillanás..."
:-))

midnight coder 2013.06.24. 07:42:47

@Ј.László: Attól függ milyen szolgáltatóról beszélsz. A közműszolgáltatás nem hatósági áras.

midnight coder 2013.06.24. 07:53:49

@Szabványok: A villanynál sincs verseny. Van a területi szolgáltató és kész. Gázra voltak kísérletek, de amikről tudok azok annyira nem voltak sikeresek. Amúgy sem nagyon tudsz versenyezni, ha egy kész szolgáltatást forgalmazol tovább.

A net pont rossz példa, ott az egyes szolgáltatók külön infrastruktúrán működnek. Nálunk a házban van három szolgáltató, mind saját tyúkbéllel, plusz ott van nekik versenytársnak a mobilnet.

A MÁV érdekes kérdés. Nem tudom, van-e ország, ahol a vasút (személyszállítás+teherszállítás+pályafenntartás) nyereséges.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.06.24. 08:33:00

@Lеncsés István: Mondjuk mázlid van, hogy aznap nem sárgaborsófőzelék volt a menzán.

Lencsés István 2013.06.24. 09:26:45

@Szabványok: Új nap , új esély . :) Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Ilyenek nincsenek , hogy . : " .... Áhá , zemberek .... " . A többség azért nickkel írogat , mert fél , azaz fosik , érted ? :O Nemsokára nem lesz nickkel írogatás , aztán akkor nem lesz hazugság sem . Nincs ilyen MAGYAR EMBER név mint Szabványok , pláne hogy te csak egy emberszerű lény vagy .... Ha nem érted , mit írok , nem az én bajom ....

@Petyat: A FIDESZ nagy kezdőbetű . A FIDESZ soha nem volt és nem is lesz liberális , ők demokraták , a nevükben is benne van , tanulj meg lagalább olvasni .... Ilyenek nincsenek hogy . : " .... zemberek , komcsi .... " . Te nem teheted meg hogy szándékosan írd kicsivel VIKTOR nevét , mert anonimnak nincs joga , egy EMBER - rel szemben mint ORBÁN . Nem bagázs , nem köpönyegforgató . Pláne nem rohadt .... Nemzetiek , meg konzervatívok most is amellett hogy demokraták . Kommunisták már rég nincsenek , el vagy tévedve jó pár évvel .... Nekem nincs pártom , csak tag vagyok , van különbség . Igen MAGYAROSZÁG - on 2010 óta minden jobb , aki mást állít az szimplán hazudik , ráadásul fosva ami szégyen is . A jövő csak magadon múlik . A link nem tény . A FIDESZ sem váltogatja a véleményét hetent , csak ha valami jobbat tudnak , azt csinálják , van különbség itt is .

@nincs_itt: Nem vagyok " Putyiiii .... " . Tanulj meg olvasni , meg írni IS , mert rengeteg alaphibát vétesz . Ilyenekk nincsenek , hogy . : " .... húzzá' , má' , sportkomenikátor , eftársak , fijjug , jáccótere , pékésg , zesztra , mehecc , ingyé , stadionny .... " . Miért ne memred kiírni hogy kurva , meg hogy balfasz ? :O :D Ja fosol , azért hazudozol név nélkül . :D Szánalmas anonim senki . :D A sportkommunikátor szak ( mert így hívják ) 2 év és diplomával jár , szóval hazudj még , még jobban röhögök . :D Az hogy anyámat a szádra vetted , még jobban minősítetted magad . Legfőképpen zavarnak téged a tények , és az igazak és azért kezdesz el személyeskedni , meg a tárgytól eltérni , bár személyeskeni sem tudsz hisz még neved sincs . :D Szerencsétlen balhere . :D A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság , ahogy minden szavad . Nem pékségben dolgozom . A közmunka is munka , akinek nem tetszik az maradjon is munkanélküli .

nincs1itt 2013.06.24. 09:33:52

@Lencsés István: Jaj, Putyiii! Nyugoggyá' má' megfele! Diploma, aha, 2 év, hát bizony a fideszes "körökben" ez így is van! De jobb helyeken, azért kicsit többet kell küzdeni érte!
Na most akkor, nem pék vagy, nem is a helyi lapnak vagy sportkomenikátorja, hanem közmunkás, amit a polgári körösök szereztek?? Ájvé! Ez ám a karrier!! Anyádhoz meg nincs gusztusom, mellesleg, nem talált gyerek vagy?? Igaz egy hétig bottal forgattak, mire kiderült, hogy "ember" vagy. Utána meg rántott húst kötöttek a nyakadba, különben a kutya sem jáccot volna veled!
Ja, el ne felejtsd, a hullámvasúton NEM felfelé kell óbégatni!!

nincs1itt 2013.06.24. 09:42:13

@Lencsés István: Csak még egy apróság, ez biztosan kimaradt a 2 éves feszített tanrendből: hibát nem lehet véteni, mert a hibát elhibázni, ugye még fideszesnek sem könnyű...

Lencsés István 2013.06.24. 10:34:31

@nincs_itt: Sajnos továbbra sem tudsz sem írni , sem olvasni , ez ha nem változik , akkor ma ezen a blogon utoljára reagálok rád . Nem vagyok " .... Putyiii .... " . Ilyenek nincsenek , hogy . : " .... nyugoggyá' má' , sportkomenikátor , ájvé , jáccot .... " . Akár tetszik , akár nem , és bármennyire is fáj neked diplomám IS van . Pék és cukrász IS a szakmám , de sportkommunikátorként dolgozom , és van érettségim is . Szóval 3 szakma . :) ;) :D Nem helyi lapnak dolgozom . Nem vagyok közmunkás . Anyámhoz ha nem lenne gusztusod nem emlegetnéd folyton , mondjuk mellett buzi is vagy , meg kutyaszerű is . Nem talált vagyok , pláne nem gyerek , 26 évesen , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Játszani a gyerekek szoktak 8 azaz te ) én felnőtt vagyok . Hullámvasútra sem ültem soha és nem is fogok , én nem te vagyok .

nincs1itt 2013.06.24. 11:18:56

@Lencsés István: Nem fáj, csak az fáj, hogy a hozzád hasonlóaknak is kiadnak ilyen dokumentumot, 2 teljes év OKJ-s képzést követően!
Akkor figyelj, te szerény képességű: a nevedet onnan kaptad, hogy aznap mi volt a menü az árvaházban, akkor NEM vagy talált gyerek, ááá dehogy, magad mentél oda...azt is te írtad, hogy a pógári körösök, kettős körösről már hallottam, segítettek munkát találni, 3 azaz három szakmával a kezedben. Kicsi imbecil, legalább azt jegyezd meg amit korábban hazudtál. Te emlegeted anyádat, én csak mondtam, hogy nincs gusztusom hozzá, ez valami komplexus lehet nálad...JA, érett 26 éves, semmi gond kicsi rigó, majd lenyomsz még ugyanennyit, akkor majd köszönhecc csókolommal a bácsiknak... NA kis mázas agyagedény, húzzál vissza a munka-asztalhoz, és gyúrjad a tésztát!

Petyat 2013.06.24. 11:25:28

@Lencsés István:

Félelmetes, hogy a hozzád hasonlók egyáltalán szavazhatnak. Egyszerű vagy mint a faék. Semmibe nem gondolsz bele, csak hajtogatod, hogy milyen jó a fidesz kormány és hogy ők konzervatívok és soha nem voltak komcsik. Azon lehet vitatkozni, hogy komcsik vagy konzervatívok, de azon hogy a párt liberálisnak indult (legalábbis annak hazudta magát), az tény kérdés.

Sokan nem tartják hiteles forrásnak a wikipédiát, de nem keresek neked most más forrást:
"1988-tól az első szabad választásig a magát „liberális, radikális és alternatív” erőként meghatározó generációs szövetség elképzeléseit olyan, a társadalmat megmozgató tüntetéseken ismertette, mint az épülő bős-nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás vagy az október 23-ai demonstráció..."
hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g
'A MAGÁT LIBERÁLIS ERŐKÉNT MEGHATÁROZÓ!'

A zemberek kifejezéssel azért ércelődik sok ember, mert viktor tényleg így mondja. Ez megint ténykérdés, nem vita tárgya.

Akkor írom kis betűvel a mocskos, korrupt, hitvány politikusok nevét amikor akarom. Ha akarom a gúnynevüket használom.
kúrcsány fletó, lézer jani, snitt pali, zorbán viki
Ezek mind ocsmány emberek és ha már nincs jogom elzavarni őket az Antarktiszra, akkor legalább engedd meg, hogy gúnyolódjak rajtuk.

Na akkor még egyszer és utoljára. A fidesz nem konzervatív. Volt ugyan pár év amikor annak vallották magukat, azok az idők elmúltak. Most erősen baloldaliak. A ma aktív politikusok többsége a cocializmusban is tisztséget töltött be. A kommunista módszereket tanulták és ezeket alkalmazzák, mert mást nem tudnak. Az állami vállalatok is pont úgy működnek mint anno. 5 ember végzi egy munkáját, szétlopnak mindent, jutalmazgatják egymást a semmiért, szükségtelen munkakörre zsíros pozíciókat találnak ki egymásnak az elvtársak. Igenis tele van a közélet kő kommunistákkal. Igazából nem volt rendszerváltás, csak módszerváltás.

Megnézted már a filmet, amit linkeltem?

Végezetül. Nem nevezhetsz hazugnak, mert más a véleményem, viszont a tények kiforgatása, amit te teszel, már súrolja a hazugság határát. Amikor bukott az mszp, örültem, hogy hatalomra került a fidesz, gondoltam, kúrcsánynál rosszabb nem lehet. De lehet. Ez a pofátlan tolvaj bagázs alulmúl minden eddigi kormányt 89 óta.

A fidesz nem váltogatja a véleményét??? Itt megint figyelmen kívül hagyod a tényeket. Csak egy példa:

A fidesz népszavazást kezdeményezett 2008-ban a tandíj eltörléséért, aztán amikor hatalomra kerültek, bevezették a tandíjat. A zemberek 80 %-a a tandíj ellen szavazott 2008-ban. Az a 80% biztos egyenlő azzal az egyharmaddal, aki nem a fideszmaffiára szavazott 2010-ben. Szerintem nem mindenki olyan elégedett, mint te! Szerinted hány olyan fideszes van, aki a tandíj ellen szavazott, aztán nézett nagyot, amikor a pártja mégis bevezette. Ez mi ha nem elvtelenség és köpönyegforgatás?

Már kezdem azt érezni, hogy te egy nagyon ügyes troll vagy, és én bedőltem annak, hogy valóban azt gondolod, amit írsz. Ha így van, gratulálok, egy zseni vagy, ha viszont ezeket a baromságokat te tényleg őszintén így gondolod, akkor nagyon sajnállak. Saccra az IQ-d valahol 40 és 60 között lehet. (Ha trollkodsz, akkor 130)

Szerintem ne foglalkozz politikával, kenyeret biztos jobbat sütsz.

Lencsés István 2013.06.24. 11:54:48

@Petyat: Miért ne szavazhatnék ? :O Inkább vagyok egyszerű mint egy hazudozó ( ráadásul fosva ) anonim .... A FIDESZ nagy kezdőbetű , ha ez nem változik akkor ma ezen a blogon utoljára reagáltam rád . A tény az hogy jó a FIDESZ kormány , meg az is tény hogy konzervatívok IS . Nem voltak " ..... komcsik .... " , pláne hogy ilyenek nincsenek is , ugyanis a rövidítés szint alatti . A FIDESZ soha nem volt liberális , ha továbbra is hazudozol , akkor sem reagálok rád ma és itt . A link nem tény . Ilyyen nincs , hogy . " .... zemberek .... " . VIKTOR nagy kezdőbetű , ez is alaphiba . Ha ezek sem változnak , akkor tudod mi lesz .... ORBÁN VIKTOR nem mocskos , nem kprrupt , tehát továbbra is hazudsz , de ezt már sokáig úgysem teheted meg , szóval élvezd ki . :) ;) :D Használd a gúnyveküt , mélyen lesazrom , neked még neved sincs , te anonim balfasz . :D :D A FIDESZ jobboldali . Ilyet ír baloldali , ez a legnagyöbb hülyeség amit írtál valaha . :D :D Ilyen sincs , hogy . : " .... cocializmus .... " . Nem lop a mostani kormány , itt a sokadik hazugság . Elvtársak már rég nincsenek el vagy tévedve jó pár évvel .... Nem nézek meg semmit , mert a link nem tény , tanulj meg olvasni IS . Neked véleményed van ( ráadásul hazugság is , meg fosva is írod ) nekem meg tényem , van különbség . :) ;) 2010 óta minden jobb , az eredmények is mutatják , még ha te ezt nem is látod , mert vak IS vagy . Nem bagázs , kormány , és nem tolvaj . Ha valaki jót tesz az neked tolvaj ? :D Érdekes egy emberszerű lény vagy . :D Most sincs tandíj , és hatalom sincs , folyamatosan hazudsz mint a vízfolyás . Ilyen sincs , hogy . : " .... fideeszmaffia .... " . A többség elégedett 2014 és 2018 között is FIDESZ kormány lesz , szóval sírják csak fosva , sokáig úgysem teheted meg már ezt se . :) ;) :D Troll névvel nem lehetek , megint ( mindig ) hazudsz . Amit írok az maga a tény , nem holmi vélemény mint a tiéd , ami még ráadásul tele van hazugsággal is , meg alaphibákkal .... Az iq - m több mint amennyit te írsz , és körökkel több mint a tiéd , ezt bizonyítja az is hogy hazudsz ráadásul fosva . Újat nem írok , azért ismételgetem mindig ugyanazt , mert ezek a legapróbb dolgok sem jutnak el hozzád , mert nincs hova . Nem pékként dolgozom , politikához meg jobban értek , mert ha te értenél hozzá , akkor lenne baj , ugyanis a FIDESZ vezet , ez IS tény , és bármit is mondasz , ez nem fog változni 2018 - ig , szóval sírjál geci . :D :D Na szevasz . :) ;) :D

komplikato 2013.06.24. 12:34:16

@Lencsés István: "A FIDESZ jobboldali"
Komcsik, nem kicsit, nagyon. Orbán Viktor meg "az ember aki sohasem hazudik", csak igazat nem mond. A kormánya meg korrupcióban beelőzte elmúlt 150 év összes hazai kormányát, pedig voltak ám még versenyzők bőven ...

Lencsés István 2013.06.24. 12:53:54

@komplikato: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Ilyen nincs , hogy . : " .... komcsik .... " . A rövidítés szint alatti , kommunisták már rég nincsenek , el vagy tévedve pár évvel . A FIDESZ demkorata , jobboldali , konzervatív , nemzeti párt . ORBÁN VIKTOR igazat mond MINDIG , ha téved , azt belátja , hisz ő EMBER veled ellentétben .... nem neki van kormánya hanem az országnak . Nem korruptak .

Totof 2013.06.24. 15:23:24

@Lencsés István: Te vagy eltévedve. Nem tudod mi a különbség az erőszakos, zsarolással történt államosítás és az állami felvásárlás között. Az államosítás, amit a Fidesz csinál, az az első eset. Ez ugyanaz az államosítás, amit a II vh után csinált az MKP. Ha te emellett törsz lándzsát, akkor kommunista vagy. Mindemellett, még nem is látod ezt az egyszerű összefüggést, ami azt jelenti, hogy fingod sincs arról amit írsz.
De hogy a te szinteden válaszoljak, ha nincsenek kommunisták, akkor kik vonulgatnak Moszkvában november 7-én?

Lеncsés István 2013.06.24. 16:42:09

@komplikato: @Totof: Fáj nektek az igaz , hogy nekem tényem van . Tanuljatok meg írni ! Addig nem reagálok !!!

Totof 2013.06.24. 17:41:30

@Lеncsés István: Kösz, hogy igazoltad, amit leírtam

cso zsi 2013.06.24. 20:54:01

@belekotty: "A T-Com-tól is vehetsz áramot." Gázt is. Csak épp 10% lefaragásával a kedvezményes ár, amit ők kínáltak, ment a levesbe. Gyakorlatilag már nem éri meg alternatív szolgáltatónak lenni. Még egy picit vergődnek: www.t-home.hu/lakossagi/energia
"A kedvezményt a havi számlában áram- vagy gázdíjként feltüntetett összegre biztosítjuk."
Azaz (ha volt, akkor már) nincs kedvezmény a
"rendszerhasználati díj", a szénipari szerkezetátalakítási támogatás", "kedvezményes árú villamos energia ellátástámogatás" és "kapcsolt kiemelésszerkezet átalakítás" tételeken, ami egy normál számla esetén közel a számlaérték fele.
Nettóban.

cso zsi 2013.06.24. 21:14:52

@Lencsés István: Eljön még az az idő, amikor a saját két lábadon kell megállnod, nem lesz hátszeled, összeköltözöl a barátnőddel, és családot alapítasz.
Igaz, előbb fel kell nőnöd.
A végzettséged alig különbözik egy andragógus szaktól, és annyit sem ér, mintha a Gábor Dénesen végezted volna el.
Most épp van állásod (bár minek is mellé a pék? lehet, hogy nem hoz eleget a konyhára?), de lehet kitúr egy felsőbb valakinek a valakije. Ez az utóbbi 12-15 évben tipikus karriertörés szokott lenni.

Lencsés István 2013.06.25. 09:59:23

@Totof: A FIDESZ nem erőszakkal , és zsarolással államosított , nem kell hazudni , pláne fosva .... Nem vagyok kommunista , MAGYARORSZÁG - on ilyenek már nincsenek . Te nem értetted hogy én MAGYARORSZÁG - ról beszéltem , nem külföldről , szóval a szövegértésed 1 - es vagy inkább 0 - s .

@cso zsi: Most is a saját két lábamon állok , van hátszelem , ha épp úgy fúj a szél ( Értem a szóviccet , csak komoly dolgokhoz nem való ) . Nem barátnőm van , hanem menyasszonyom , szóval hazudsz IS . Felnőtt vagyok , újabb hazugság . A végzettségeim : Pék , cukrász , aztán érettségi , és sportkommunikátor DIPLOMA . Állásom mindig lesz , mert az csak rajtam múlik . Azért kell több állás ( Úristen , a mai világban ilyet nem tudni .... ) , mert aki több lábon él , az jobban él . ( Ha már szóvicc ugye .... ) Nem túr ki senkinek a senkije , aki jól dolgozik , vagy jó pályázatod ad be , annak MINDIG lesz munkája . ( Példa . : Most is kapott Mszp - s trafikot , szóval ennyit erről .... ) Én Mszp - s idő alatt is dolgoztam , most is , ez nem ettől függ , minden csak saját magunkon múlik , aki mást állít az szimplán hazudik , ahogy te is megtetted a hozzászólásodban nem egyszer , tehát ennyit erről , és rólad ....

Szabványok 2013.06.26. 00:48:01

@Lencsés István: "A FIDESZ soha nem volt és nem is lesz liberális ,"
A FIDESZ liberális pártként indult.
Tagja volt a Liberális Internacionálénak, amelyik a világ liberális pártjait tömöríti. 1992-től lassan kezdett távolodni a liberális értékrendtől, de még 2000-ig(!) a Liberális Internacionálé alelnökét úgy hívták, hogy Orbán Viktor.
Jóccakát neves embertársam!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.06.26. 00:50:07

@Lencsés István:

"A FIDESZ nem erőszakkal , és zsarolással államosított "

- A Manyup esetében konkrétan megzsarolta a maradókat.

Szabványok 2013.06.26. 01:06:38

@midnight coder: "A villanynál sincs verseny. Van a területi szolgáltató és kész."

Nem, a villanynál is van verseny. Olvasd csak el a vonatozó törvényt, a VET-et!
A villamosenergia termelés, elosztás elég sok szereplős.
*Vannak a termelők. Akik vagy szabad piacon kialakult áron adják az energiát, vagy hosszú távú szerződésekkel szabályzottan.
*Van a nagykereskedő (MVM).
*A kiemelt fogyasztók tőle veszik a villanyt. (Pl. MÁV, DUNAFERR, kiskereskedők, stb.)
*Van a MAVIR, aki a Rendszerirányító, az ő feladata az _alaphálózat_ biztonságos üzemeltetése, az pillanatnyi kiegyenlítése a fogyasztásnak termelésnek.
*Vannak a 'hálózati engedélyesek', akik birtokában van a kisfeszültségű hálózat, egészen a villanyórádig bezárólag. Ő nem kereskedik energiával, csak (Energiahivatal által ellenőrzött áron) üzemelteti a rendszert.
*Vannak a kiskereskedők, akik vesznek villanyt a nagykereskedőtől és eladják a céges és magán fogyasztóknak. Előre kialkudott áron vesznek energiát, majd azt megpróbálják eladni a fogyasztóknak. Jól meg kell becsülniük, mennyi villanyt vesznek, mert a kiegyenlítő energiát (akár plusz, akár mínusz) durván (100Ft/kWh) megfizettetik velük.
*Van az 'egyetemleges szolgáltató', akit az állam kijelöl egy adott területre a kereskedők közül, hogy ott kötelezően biztosítson szolgáltatást, előírt áron, hogy ne legyenek a szegény emberek kiszolgáltatva a piacnak.

Ez a rendszer nem a mi találmányunk, ezt csak átvesszük a fejlettebb országoktól.
A szociálizmus idején nálunk egyetlen egyetlen állami cég volt, az MVMT, "a tröszt", inden hozzá tartozott, az összes erőmű és a hat területi áramszolgáltató.
A rendszerváltás után először pár erőművet adtak el, majd levágták az MVMT-ről a területi áramszolgáltatókat és eladták, majd létrehozták a Rendszerirányítót, majd szétválaszották a szolgáltatók tevékenységét hálózati engedélyesre és kereskedőre.

És ez még csak az egyszerűsített kép, mert a valóság ennél bonyolultabb a kiserőművekkel, az OVIT-tal, a leendő elszámoló cégekkel, a szélkerekekkel, az eljövendő smartgriddel.

Lencsés István 2013.06.26. 09:27:19

@Szabványok: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) A FIDESZ SOHA nem volt liberális . Délelött van . Te nem vagy ember , csak emberszerű lény .

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) A rövidítés szint alatti . Nem megzsarolta , hanem elmondta hogy az a rossz megoldás , ennyi .

Totof 2013.06.26. 10:21:42

@Lencsés István: "A FIDESZ SOHA nem volt liberális". Ha úgy érted, hogy mindig egy pragmatikus rablópárt volt, akkor igazad van. Mint fentebb írták, tagja volt a liberális internacionálénak, aminek az elnöke Orbán Viktor volt.
"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek." Ezt bizony Orbán Viktor mondta (HVG, 1989. augusztus 26.) Ne is válaszolj, nyilván hazudok, hisz ez is csak az internetről származó hazugság.
Akinek a Magyar Országgyűlés hivatalos honlapja nem megbízható forrás, az egy hülye.

Lencsés István 2013.06.26. 11:08:48

@Totof: Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) A FIDESZ SOHA nem volt rablópárt . Az a hülye aki mondja .

Szabványok 2013.06.26. 12:10:00

@Lencsés István: "A FIDESZ SOHA nem volt liberális ."
Mi mindig is Eurázsiával harcoltunk és nem Óceániával.

Szabványok 2013.06.26. 13:10:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Igen, errefelé kéne menni.
De ehhez nem az vezet, hogy rezsicsökkentünk és addig szekáljuk az E.On-t és az RWE-t, amíg haza nem mennek, mi meg itt maradunk dagonyázni a jó kis hazai mocsarunkban.

Totof 2013.06.26. 13:52:11

@Lencsés István: Örülök, hogy minden egyébbel egyetértesz.

Lencsés István 2013.06.26. 20:33:36

@Szabványok: Ha továbbra sem tudsz pontosan idézni , akkor ma ezen a blogon utoljára reagálok rád . a válaszod nem való a témához .

@Totof: Ilyet nem állítottam .

Totof 2013.06.26. 20:38:55

@Lencsés István: Nem reagáltál rá, tehát egyetértesz vele.

Lencsés István 2013.06.26. 21:01:05

@Totof: Nem épp , de élj ebben a hitben . :) ;) :D

Szabványok 2013.06.26. 21:31:06

@Lencsés István: Sajnos nem értelek! Pontosan idéztelek, controlc-controlv-vel, még a - az emberek több, mint kétharmada szerint - hibás szóközt is otthagytam a pont előtt.
Ismét kimásolom a hozzászólásodból:
"A FIDESZ SOHA nem volt liberális . "
Szerinted ebben mi a hiba?
Valamilyen exotikus böngészővel nézed, ami nem ismeri az UTF-8-t?

cso zsi 2013.06.27. 22:02:31

@Lencsés István: Na ide figyelj te kis pöcs. Ahhoz kevés vagy, hogy gyufáért elküldjenek.
Felnőtt? Ide még olyat nem írtál, amit felnőtt ember leírna józan fejjel.
Barátnő, vagy menyasszony? Semmi különbség, pont ugyanannyi otthagyni (vagy ugyanúgy hagy ott).
Diploma? Végigseggeltették veled a sulit, mint néhány vezéreddel?
Egyes helyeken elég volt csak órát látogatni, és a vizsgadíjat befizetni.
A rágalmazásodért ha kívánod, megkerestetlek a helyi emberemmel.

Lencsés István 2013.06.28. 10:56:24

@cso zsi: Nemm érdekel a rólam kialakított véleményed , ami hazugság . Igen felnőtt vagyok . Én csak tényeket írok , amelyek téged is ahogyan az anonimok többségét zavarja . A barátnő meg a mennyasszony messze nem ugyanaz , de ebből látszik hogy csak egy emberszerű lény vagy , és nem ember .... Nekem nincs vezérem , a diplomám meg csak irigyled . Én nem rágalmazok , tényt közlök , ami neked fáj ( pedig igaz ) ennyi .